Λειτουργία Κυριακής: Ο Κοτζιάς δηλώνει Καθηγητής στην Οξφόρδη και το Χάρβαρντ, και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Μαρβούργο!

[Και προκειμένου να εντυπωσιάσει τους δικαστές: «Ειδικώτερον επισημαίνεται ότι η οικογένειά μου είναι κομμάτι της οικογένειας του Παλαιών Πατρών Γερμανού»]

Kotzias-Oxford-Harvard-MarburgΑπό τον ΜΑΝΩΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ*

Πόση όμως ακρισία πρέπει να υπάρχει όταν κρατούν στα χέρια τους ένα έντυπο σαν την ARB και την αντιμετωπίζουν σαν να ήταν κανένα ποταπό κίτρινο φύλλο; Η αδυναμία διάκρισης της ποιότητας από την ευτέλεια, η αδυναμία διάκρισης της σοβαρότητας από τους πομπώδεις αυτοεπαίνους, η αδυναμία διάκρισης του προφανούς ψεύδους από την αλήθεια, η διαστροφή του νοήματος του επίμαχου τμήματος της επιστολής, η αταλάντευτη και χωρίς καμιά αμφιβολία κρίση ακόμη κι όταν ο Κοτζιάς προέβαλε προφανέστατα ψευδείς ισχυρισμούς όπως ότι τάχα

βαλθήκαμε να τον συκοφαντήσουμε όταν αποφασίσαμε να στηρίξουμε με πάθος το Μνημόνιο και μάλιστα από «σημαντικές κρατικές θέσεις»!

Έτσι έγραφε στις «προτάσεις» του προς το Εφετείο, ενώ ο ίδιος ήταν αυτός που ήδη κατείχε τη σημαντικότατη κρατική θέση του Υπουργού των Εξωτερικών, και εμείς ασφαλώς καμία. Μα, είναι δυνατόν κοτζάμ υπουργός να λέει ψέματα; Καμία αμφιβολία ως προς την αξιοπιστία του επαγγελματία συκοφάντη (ήταν το βασικό έργο του στο ΚΚΕ) Κοτζιά. Η κρίση όμως του Εφετείου, μπετόν αδιαπέραστο, ακόμη κι όταν ο τριτοδιεθνιστής αντιμνημονιακός μετεβλήθη πλέον σε εθνικιστή τριτομνημονιακό.
Η κρίση τους αδιαπέραστη από την αμφιβολία σε οτιδήποτε προέβαλλε ο Κοτζιάς: δεν αναρωτήθηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά ούτε με όσα υπερβολικά αυτοεπαινετικά γράφει ο εμφανιζόμενος ως Καθηγητής τριών (3) φημισμένων πανεπιστημίων του κόσμου: Οξφόρδης, Χάρβαρντ, Μαρβούργου. Λ.χ. δεν υποπτεύθηκαν τις εξόφθαλμες απάτες ενώπιον του δικαστηρίου τους, του αρρωστημένα μυθομανούς Κοτζιά, με το να διατείνεται ότι εξελέγη καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και με περίτεχνη διατύπωση και στο Χάρβαρντ και οπωσδήποτε στην υποτιθέμενη εκλογή του ως Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μαρβούργου (ανύπαρκτη στη Γερμανία βαθμίδα: εκεί δεν υπάρχει το καθεστώς του αναπληρωτή καθηγητή), καταθέτοντας μάλιστα στο δικαστήριο μια ανακριβέστατη μετάφραση από την υπηρεσία του ΥΠΕΞ που παραποιεί το περιεχόμενο της βεβαίωσης όπως είναι στο γερμανικό πρωτότυπο. Επί λέξει γράφει:

«Αξιοσημείωτον είναι ότι κατά τα έτη 1990 – 1993, ήτοι ελάχιστους μήνες μετά την πτώση του καθεστώτος της ανατολικής Γερμανίας, επέστρεψα στη Γερμανία, και συγκεκριμένως στο Πανεπιστήμιο του Μαρβούργου, το οποίο αποτελεί ένα από τα πλέον ιστορικά πανεπιστήμια όλης της Ευρώπης, όπου εργάσθηκα ως ερευνητής σε ζητήματα ευρωπαϊκής ενοποίησης με σημαντικές διακρίσεις, δι’ ό και εξελέγην αναπληρωτής Καθηγητής στο εν λόγω Πανεπιστήμιο, τίτλος, ο οποίος επ’ ουδενί λόγω θα απενέμετο σε εμένα, εάν αλήθευαν στο ελάχιστο οι ισχυρισμοί των αντιδίκων. Συν τοις άλλοις, το θέρος του 2001, λόγω της θέσης Καθηγητού που κατείχα στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο και πριν από την ανάληψη καθηκόντων στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ, το προειρημένο Πανεπιστήμιο του Μαρβούργου με προσκάλεσε προκειμένου να διδάξω ως “επισκέπτης Διδάσκων”, όπερ και εγένετο με ιδιαίτερη επιτυχία.» (οι υπογραμμίσεις δικές του)

Επικοινωνήσαμε γραπτώς και με τα τρία Πανεπιστήμια, Μαρβούργου, Οξφόρδης και Χάρβαρντ, θέτοντάς τους υπόψη τους παραπάνω ισχυρισμούς του Κοτζιά. Σε κανένα βέβαια από τα τρία δεν εξελέγη Καθηγητής, ούτε ποτέ κατείχε θέση Καθηγητού σε αυτά όπως ψευδώς έγραψε και με πρόθεση να εξαπατήσει τους δικαστές (που αφέθηκαν να ενδώσουν). Ειδικότερα, στο Μαρβούργο, σύμφωνα με την απάντηση του πανεπιστημίου, ήταν εκεί από 1.4.1992 έως 31.7.1992, και βεβαίως ουδέποτε εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής. Άλλωστε μόλις το 1991 κατάφερε και πήρε το πολύτιμο διδακτορικό του από το διεθνούς φήμης και κύρους Πάντειο, όταν δήθεν συναγωνίζονταν τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου ποιο θα τον πρωτοεκλέξει Καθηγητή. Πρόκειται για κατά φαντασίαν και κατά δήλωσίν του Καθηγητή σε δύο από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια του κόσμου καθώς και κατά φαντασίαν εκλεγμένου Αναπληρωτή Καθηγητή σε εκείνο του Μαρβούργου, πράγμα που σε άλλη χώρα θα τον καθιστούσε τουλάχιστον περίγελο. Όλα αυτά όμως είναι πολύπλοκα για τους Αδέκαστους: αρκούσε απλώς να συνέκριναν το αυτο-βιογραφικό που δίνει στο κείμενο της αγωγής του με αυτό που δίνει στο κείμενο των «προτάσεών» του, για να εντοπίσουν την απάτη: βλέπετε είχε γίνει υπουργός οπότε και προφανώς θεώρησε ότι έπρεπε να αναβαθμίσει τον εαυτό του σε πειρατή-καθηγητή των τριών πανεπιστημίων (και των εφτά θαλασσών). Αλλά δεν του έφτανε αυτό, εφόσον κομπάζει στα ανεκδιήγητα δικογραφήματά του, προκειμένου να εντυπωσιάσει τους δικαστές: «Ειδικώτερον επισημαίνεται ότι η οικογένειά μου είναι κομμάτι της οικογένειας του Παλαιών Πατρών Γερμανού». Ου μην αλλά και κατευθείαν απόγονος λοιπόν της οικογενείας (που δεν είχε) ο Παλαιών Πατρών Γερμανός…

Εμείς αντιθέτως δεν θελήσαμε να υποστηρίξουμε τίποτε για μας, ούτε καν ότι υπήρξαμε απόγονοι κάποιου Κολοκοτρώνη για να ισοφαρίσουμε σε κύρος στα μάτια των δικαστών. Θεωρήσαμε ότι αρκούσε να ξεφυλλίσει το δικαστήριο τα τεύχη της ΑRB που καταθέσαμε για να καταλάβουν την ποιότητα και το ήθος εκατέρου των αντιδίκων. Δυστυχώς φαίνεται ότι θα μας εκτιμούσε το σεβαστό δικαστήριο αν ήμασταν λ.χ. αθλητικό φύλλο ή κανένα έγκριτο φύλλο του ελληνισμού: αγνοούν βασικά πράγματα της ελληνικής ιστορίας, αλλά ξέρουν μετά πάσης λεπτομερείας τη δημόσια και ιδιωτική ζωή του κάθε ποδοσφαιρικού παράγοντα εσχάτης κατηγορίας… Έτσι, η δευτεροβάθμια ευθυκρισία θεώρησε πως είχαμε δόλο και σχέδιο να προσβάλουμε την «τιμή» και «υπόληψη» του απογόνου του Παλαιών Πατρών Γερμανού (γιατί όχι εμμέσως και του ιδίου του Παλαιών Πατρών Γερμανού;), «συνιδρυτή του ΚΚΕ», και… διάσημου διεθνώς Καθηγητή – πλην κατά δήλωσίν του εκεί και τότε οργάνου προπαγάνδας του Κόμματος.

[Απόσπασμα από το άρθρο http://athensreviewofbooks.com/?p=1891]

Ο Θ. Βερέμης για τον ελέω Γ.Α. Παπανδρέου πανεπιστημιακό τουρισμό του Κοτζιά

Οι έδρες Πανεπιστημίου

Κύριε διευθυντή
Ο Ελληνας ΥΠΕΞ κ. Κοτζιάς εμήνυσε τον εκδότη του βιβλιοκριτικού περιοδικού Athens Review of Books, διότι συνεργάτης του τον είχε χαρακτηρίσει προ καιρού σταλινιστή. Αυτό που μένει στον αναγνώστη της απίθανης καταδικαστικής απόφασης είναι η αναφορά του ίδιου του κ. Κοτζιά ότι είναι εκλεγμένος καθηγητής της Οξφόρδης του Χάρβαρντ και του Πανεπιστημίου του Μαρβούργου!
Ο συλλέκτης πανεπιστημιακών εδρών ξέχασε να προσθέσει ότι βρέθηκε για ένα χρόνο στην Οξφόρδη και το Χάρβαρντ, ως υπότροφος του ελληνικού Δημοσίου, ελέω Γεωργίου Α. Παπανδρέου και δεν εξελέγη βέβαια εκεί καθηγητής.

ΘΑΝΟΣ ΒΕΡΕΜΗΣ
Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 10.11.2015

Σχετικά άρθρα:

____________________

[*] Ο Μανώλης Βασιλάκης δηλώνει ότι η οικογένειά του είναι κομμάτι της οικογένειας του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄, ιεραρχικώς ανωτέρου του Παλαιών Πατρών Γερμανού. Το θέρος του 2001 εγκατέλειψε την θέση Καθηγητού που κατείχε στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον για να αναλάβει καθήκοντα στο Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης και εν συνεχεία προσεκλήθη στο Πανεπιστήμιο Χούμπολτ του Βερολίνου, όπου εδίδαξε με σημαντικές διακρίσεις διό και εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής στην πρωτεύουσα της Γερμανικής Αυτοκρατορίας. Εν συνεχεία εγκατέλειψε τις ανωτέρω θέσεις, θυσιάζοντας μια λαμπρή καριέρα, και επέστρεψε ως Καθηγητής στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Λάμπης και Σφακίων της Αποικίας Χρέους, εκτιμώντας ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ξεκινήσει η Αντίσταση. Φιλοδοξία του είναι κάποτε να ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ του διεθνούς φήμης Παντείου Πανεπιστημίου.

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

21 Responses to Λειτουργία Κυριακής: Ο Κοτζιάς δηλώνει Καθηγητής στην Οξφόρδη και το Χάρβαρντ, και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Μαρβούργο!

 1. Ο/Η atheofobos λέει:

  Στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις!
  Όταν ο ηθοποιός Τζαβαλάς Καρούσος είπε την περίφημη φράση που ο Τσαρούχης την διέδωσε απλά, όπως ο Απόστολος Παύλος όπως έλεγε ο ίδιος, δεν θα φανταζόταν ότι το 2015 αυτή θα αποκτούσε και δικαστική επιβεβαίωση!

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ευρισκόμενος εκτός έδρας αδυνατώ να το διασταυρώσω άλλα ο Γερμανός Πατρών είχε μια αδελφή σύζυγο Γιώργου Καλαμογδάρτη ο οποίος κατά τον Κανέλλο Δεληγιάννη δηλητηρίασε το δεσπότη για να αρπάξει τα κλοπιμαία που ο μητροπολίτης είχε βουτήξει, με το μουλάρι του να βογγάει από το φόρτωμα, στη σφαγή (όχι γενοκτονία) της Τριπολιτσάς. Από εκεί αρύεται την καταγωγή ο υπουργός του Αλέκσι;

  • Ο/Η Γερμανός Κοτζιάς, μητροπολίτης Χαϊδελβέργης λέει:

   Τι απογόνος της οικογένειας του Γερμανού, αυτοί δηλητηριάστηκαν , έτσι όπως τα λέτε και χειρότερα

   Ο ιστορικός Τάκης Σταματόπουλος, κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, χωρίς θρύλους». Εκεί γράφει: «Μετά την άλωση της Τριπολιτσάς όλος ο Θησαυρός (κυρίως χρυσά κοσμήματα με πολύτιμους λίθους), που κυριεύθηκε από τους Τούρκους περιήλθε στα χέρια του Παλαιών Πατρών Γερμανού. Μεταφέρθηκε στη Ζάκυνθο και όχι μόνο δεν διατέθηκε για τις ανάγκες του Αγώνα, αλλά έγινε αιτία να ξεκληριστούν οι συγγενείς του, στην προσπάθεια να γίνουν κάτοχοι του θησαυρού». Πολύ αποκαλυπτικός στο θέμα αυτό είναι και ο κοτζάμπασης, αλλά αγωνιστής του 1821 υποστράτηγος Κανέλλος Δεληγιάννης, που στα απομνημονεύματά του (1ος τόμος, σελίδα 282), γράφει: «Ο δε Παλαιών Πατρών Γερμανός, όταν εστάλει μαζί με τον Γεωργάκη Μαυρομιχάλη ικέται στον Πάπα της Ρώμης και δεν τους εδέχθει, έμειναν για τινα καιρόν εις την Άγκώναν. Εκεί ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, μετασχημάτισε εις χρυσοχόους τα τσεβαϊρικά (ακριβά χρυσά κοσμήματα, στολισμένα με πολύτιμους λίθους) από Τουρκικά εις Ευρωπαϊκά καλλωπίσματα, δια να μην γνωρίζονται… Αυτά τα είδε ο Μαυρομιχάλης ιδίοις οφθαλμοίς και μας διαβεβαίωσεν, ότι τα εξετίμησαν εκεί ογδοήκοντα χιλιάδες τάληρα, ως έγγιστα. Και επανερχόμενος, τα άφησε εις την Ζάκυνθον, παρακαταθήκην εις την αδελφήν του, σύζυγον του Γεωργίου Καλαμογδάρτη. Και ελέγετο έκτοτε και όλοι το επίστευον, ότι η αδελφή του έστειλε τον άνδρα της στο Ναύπλιο πλησίον του αδελφού της. Αυτός διαμείνας εκεί μερικόν καιρόν, τον εδηλητηρίασε για να κερδίσουν μόνοι τους τα τσεβαϊρικά. Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, απέθανε απροσδοκήτως. Τούτο μαθόντες οι άλλοι συγγενείς, μεταχειρίσθησαν τον αυτόν τρόπον, ώστε εκ δηλητηρίου απέθανε και ο Γεώργιος Καλαμογδάρτης και η γυναίκα του. Τελικά επενέβη η αστυνομία της Ζακύνθου και παρέλαβε τα τσεβαϊρικά και άγνωστο τι απέγιναν».

 3. Ο/Η Πειραχτήρι λέει:

  Δεν κάνω πλάκα.
  Ποια συγγενική σχέση έχει ο Μανώλης Βασιλάκης με το Ναπολέοντα Σουκατζίδη;

 4. Ο/Η Με εκτίθουν λέει:

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=396045

  ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ

  Από το ΚΚΕ στον Γιώργο και τώρα υπέρ Αντώνη

  Πώς και γιατί ο πρόεδρος της ΝΔ απέκτησε έναν «αντιμνημονιακό» σύμμαχο

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/04/2011 05:45

  http://www.iefimerida.gr/news/188985/ekplixi-o-failos-kranidiotis-ithele-ton-kotzia-ypoyrgo-exoterikon-stin-kyvernisi-samara#ixzz3qvjAOOIx

  Eκπληξη: Ο Φαήλος Κρανιδιώτης ήθελε τον Κοτζιά υπουργό Εξωτερικών στην κυβέρνηση Σαμαρά

  http://www.protothema.gr/politics/article/450091/strofi-180-moiron-apo-kotzia-paradehetai-tin-prosklisi-ston-roso-fasista-dougin/
  Συνέντευξη στο Spiegel

  «Στροφή 180 μοιρών» από Κοτζιά: Παραδέχεται την πρόσκληση στον Ρώσο εθνικιστή Ντούγκιν

  09/02/201518:3341

  Ο υπουργός Εξωτερικών είχε διαψεύσει σχετικό δημοσίευμα των Financial Times στις 28 Ιανουαρίου
  Μπορεί πριν από μερικές ημέρες -όταν κυκλοφόρησε φωτογραφία τους στο Διαδίκτυο- να διέψευδε τη σχέση του με τον Ρώσο ακροδεξιό Αλεξάντρ Ντούγκιν, ωστόσο ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σήμερα παραδέχτηκε εμμέσως ότι είχε προσκαλέσει τον εθνικιστή καθηγητή σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πειραιά.

 5. Ο/Η Psycho λέει:

  http://www.aixmi.gr/index.php/panepistimiakoi-enantion-kotzia/

  Πανεπιστημιακοί εναντίον Κοτζιά

  Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

  Με ένα κείμενο που φέρει τον τίτλο «Υπερασπιζόμαστε τον κριτικό λόγο», 43 πανεπιστημιακοί καθηγητές ασκούν σκληρή κριτική στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, επειδή αξιώνει αποζημίωση ύψους 250.000 ευρώ από την Athens Review of Books.

  Αιτία στάθηκε μια επιστολή που είχε δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της Αθηναϊκής Επιθεώρησης του Βιβλίου και καταφερόταν εναντίον του.

  Στην επιστολή αναγνώστη ο κ. Κοτζιάς χαρακτηρίζεται ως «ο πιο ακραίος και φανατικός, σκληρός και αμείλικτος κνίτης της γενιάς μας/του, έναν πραγματικό γκαουλάιτερ του σταλινισμού, δηλαδή φανατικό προπαγανδιστή των αλήστου μνήμης σταλινικών καθεστώτων (Γιαρουζέλσκι, Χόνεκερ, Μπρέζνιεφ κ.λπ.)».

  Μεταξύ άλλων, οι πανεπιστημιακοί αναφέρουν στο κείμενό τους: «Ο Ν. Κοτζιάς, προκειμένου να θεμελιώσει τις απαιτήσεις του, ισχυρίζεται, με τον πιο παράλογο και αυθαίρετο τρόπο, ότι ο συντάκτης της επιστολής (και άρα και η Athens Review of Books που την φιλοξένησε) τον χαρακτήρισε δήθεν σαν ‘Ράινχαρτ Χάιντριχ’ και ‘Γιούλιους Στράιχερ’ και ‘Γιόζεφ Γκέμπελς’, σαν ‘επιτελάρχη ακραίων απολυταρχικών, γενοκτονικών, καθεστώτων!’ και άλλα παρόμοια.

  Οι συνέπειες της όλης κατασκευής του είναι καφκικές / οργουελιανές». Και συνεχίσουν σημειώνοντας πως: «Μια τέτοια μεθόδευση, η οποία διαστρέφει την ουσία της κριτικής στο πρόσωπο του Κοτζιά, δεν απειλεί μόνο την Athens Review of Books, απειλεί ανοιχτά την ελευθερία του Τύπου. Ο Ν. Κοτζιάς, ενώ έχει ενεργή δημόσια παρουσία και πολιτική δράση δεκαετίες τώρα, αξιώνει να μην αντιμετωπίζεται ως πολιτικό πρόσωπο, όποτε τον βολεύει, αλλά ως ιδιώτης του οποίου το πολιτικό παρελθόν και η δράση μένουν στο απυρόβλητο της δημόσιας κριτικής». Το κείμενο υπογράφουν:
  •Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου, ομότιμη Καθηγήτρια Φιλολογίας ΑΠΘ
  •Νάσος Βαγενάς, ομ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
  •Περικλής Σ. Βαλλιάνος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
  •Θάνος Βερέμης, ομ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
  •Χάρης Βλαβιανός, ποιητής, διευθυντής περιοδικού «Ποιητική».
  •Κυριακή Βουλγαρέλη, Καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης
  •Ευριπίδης Γαραντούδης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
  •Βασιλική Γεωργιάδου, Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου
  •Αθηνά Δημητριάδου, φιλόλογος-μεταφράστρια
  •Δημήτρης Δημηρούλης, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
  •Κώστας Δημόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
  •Πέρσα Ζέρη, Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου
  •Σταύρος Ζουμπουλάκης, Συγγραφέας, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης.
  •Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών
  •Βίκτωρ Ιβάνοβιτς, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
  •Γιάννης Ιωαννίδης, Καθηγητής Οικονομικών (έδρα “Max and Herta Neubauer”) Πανεπιστημίου Tufts.
  •Παναγιώτης Θανασάς, Αν. Καθηγητής Φιλοσοφίας ΑΠΘ
  •Ηλίας Κατσούλης, ομ. Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
  •Τίνα Κροντήρη, Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας ΑΠΘ
  •Θάνος Λίποβατς, ομ. Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
  •Ιωάννης Ληξουριώτης, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
  •Peter Mackridge, Ομότιμος Καθηγητής Νέας Ελληνικής Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Οξφόρδης
  •Χ. Ε. Μαραβέλιας, δικηγόρος, Δρ Νομικής, μεταφραστής.
  •Νίκος Μαραντζίδης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας
  •Πέτρος Μαρτινίδης, συγγραφέας, ομ. Καθηγητής Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ
  •Άρης Μπερλής, μεταφραστής και κριτικός λογοτεχνίας
  •Γεώργιος Κ. Μπήτρος, Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  •Μιράντα Ξαφά, Ερευνήτρια του Center for International Governance Innovation
  •Δημήτρης Παπαδημητρίου, Professor of Politics, Director of the Manchester Jean Monnet Centre of Excellence (JMCE)
  •Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, εικαστικός
  •Αθ. X. Παπανδρόπουλος, δημοσιογράφος, διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων
  •Στάθης Ποταμίτης, δικηγόρος
  •Ιακώβ Σιμπή, Ιστορικός
  •Νικήτας Σινιόσογλου, συγγραφέας, Δρ Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Cambridge
  •Εύα Στάμου, Συγγραφέας, Δρ Ψυχολογίας
  •Γεώργιος Τσαγδής, Δρ Φιλοσοφίας
  •Λίζυ Τσιριμώκου, Καθηγήτρια Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
  •Σταύρος Τσιτσιρίδης, Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών
  •Ευστράτιος Φουντούλης, εικαστικός
  •Φύσσας Δημήτρης, συγγραφέας
  •Ελισάβετ Χάιντενράιχ, Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
  •Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης, δημοσιογράφος, συγγραφέας
  •Αντώνης Χατζημωυσής, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
  •Ελένη Χοντολίδου, Αναπληρώτρια καθηγήτρια ΑΠΘ
  •Μαρία Χριστοφορίδου, αρχαιοελληνίστρια, διδάκτωρ φιλολογίας

 6. Ο/Η Germanos λέει:

  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BD_%CE%A0%CE%B1%CF%84%CF%81%CF%8E%CE%BD_%CE%93%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82_%CE%93%CE%84
  Γερμανός P.P.

  Βιογραφία

  Γεννήθηκε στη Δημητσάνα, γιος του Ιωάννη Γκόζια, χρυσοχόου και αγρότη, και της Κανέλας Κουκουζή ή Κουκουζοπούλου, το δε κοσμικό του όνομα ήταν Γεώργιος. Οι γονείς του ήταν φτωχοί και άσημοι, ώστε δεν είναι με ακρίβεια γνωστό το επώνυμο του πατέρα του, αφού σε διάφορες βιογραφίες εμφανίζεται ως Κοτζάς, ή Κοντζιάς, ή Κόζιας, ή Γκόζιας, ενώ ο ίδιος ο πατέρας του υπέγραφε ενίοτε και ως Ιωάννης Δημητρίου

 7. Ο/Η Στρατηγός Γιαρουζέλσκι λέει:

  Κατά καιρούς του έχουν σούρει πολλά, όπως εθνικιστής, αν και δεν ξέρω αν αυτό είναι σωστό. Νομίζω πως είναι άνθρωπος που προσαρμόζεται ρεαλιστικά στα νέα δεδομένα:

  http://ftou-kaka.blogspot.gr/2012/05/blog-post_28.html

  28/5/12

  ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ: Ο ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΣ
  (…..)
  Είναι και τα παρακάτω, όπως μας ενημερώνουν οι εκδόσεις «Καστανιώτη»:
  (….)
  το βιογραφικό αυτό, αναφέρει ότι υπήρξε στέλεχος της αριστεράς, γενικώς και αορίστως.

  Δεν αναφέρει ότι ήταν ιδρυτικό µέλος της ΚΝΕ,

  ιδρυτικό µέλος του ΚΜΕ (Κέντρο Μαρξιστικών Ερευνών),

  µέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ιδεολογικά υπεύθυνος του ΚΚΕ!

  Ούτε ότι, μεταξύ των πνευματικών έργων του,

  συμπεριλαμβάνεται και «ο τρίτος δρόμος του ΠΑΣΟΚ»!
  (…..)

  Ακολουθεί ένα βίντεο-ηχητικό ντοκουμέντο του 1989, που είχα την πρόνοια να φυλάξω για πάνω από είκοσι χρόνια, όπου θα ακούσετε τον Κοτζιά του ΚΚΕ αλλά και τον Δημήτρη Καμπουράκη, που ξεκίνησε κι αυτός από τον 902 Αριστερά στα FM!
  Για να ξέρουμε, όταν κάποιος μιλάει δημόσια, πόσο αξίζει να ακούμε το λόγο του και προπαντός πόσο να τον εμπιστευόμαστε.

  Άλματα Επί Κοντώ – Ο ΣΚΙΩΔΗΣ «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ» ΚΟΤΖΙΑΣ
  .


  2.545

  http://www.parapolitiki.com/2015/01/nikos-kotzias-o-pio-ethnikistis-ypourgos-eksoterikon-meta-ton-antoni-samara.html#sthash.BvOEFoyI.dpuf

  Νίκος Κοτζιάς, ένας εθνικιστής στο ΥΠΕΞ που συνομιλεί με την Ακροδεξιά της Ρωσίας (όπως και η Χρυσή Αυγή)
  27.1.15

 8. Ο/Η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα η νεοτέρα λέει:

  http://www.parapolitiki.com/2015/01/nikos-kotzias-o-pio-ethnikistis-ypourgos-eksoterikon-meta-ton-antoni-samara.html
  Νίκος Κοτζιάς, ένας εθνικιστής στο ΥΠΕΞ που συνομιλεί με την Ακροδεξιά της Ρωσίας (όπως και η Χρυσή Αυγή)

  (…..)

  Πρόσφατα, είχε συνοδεύσει τον Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και οι σχέσεις του με τη Ρωσία προβληματίζουν. Τον Απρίλιο του 2013 ο Νίκος Κοτζιάς είχε διοργανώσει διάλεξη υπέρ του Αλεξάντρ Ντούγκιν, ενός ακροδεξιού συμβούλου του Βλάντιμιρ Πούτιν, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

  Στην εισήγηση του είχε αναφέρει ότι ο Πούτιν έχει με τη μεριά του το λαό(!):

  Έχουμε το φιλοαμερικανικό, φιλελεύθερο, ατλαντικό, μονοπολικό λόμπι, και έχουμε τον Πούτιν προσωπικά με τη δική του πορεία και τους δικούς του ανθρώπους γύρω του οι οποίοι έχουν μια μεγάλη υποστήριξη από τον πληθυσμό. Διότι ο Πούτιν είναι δημοφιλής λόγω των κύριων χαρακτηριστικών των πολιτικών του, τα οποία συμμερίζονται όλοι ή τουλάχιστον η πλειοψηφία. Θα πρέπει να αποκόψουμε από την πλειοψηφία το φιλελεύθερο δίκτυο, το οποίο είναι πολύ δραστήριο σε κάθε περίπτωση, αλλά μέχρι εκεί. Και ο Πούτιν επιλέγοντας μεταξύ της φιλελεύθερης ελίτ και της πλειοψηφίας του απλού ρωσικού πληθυσμού, επέλεξε τον απλόΡώσο άντρα και τη Ρωσίδα γυναίκα. Και αυτό ήταν ένα αποφασιστικό βήμα στη διαδρομή του και για αυτό το λόγο είναι Ευρασιατιστής και υπέρ της πολυπολικότητας και για αυτό παραμένει και θα παραμείνει στην εξουσία για τόσο πολύ καιρό.

  Αν δεν έχετε χρόνο να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες για τον Αλεξάντρ Ντούγκιν, αρκεί να δείτε τις δυο παρακάτω φωτογραφίες. Η μια είναι από την εκδήλωση του Νίκου Κοτζιά…

  …και η άλλη είναι από το όταν ο συγκεκριμένος κύριος συνάντησε στη Μόσχα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

  Θυμίζω ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής υπέρ της Ρωσίας έχουν εκφραστεί με τον ίδιο τρόπο σε ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για το θέμα της Ουκρανίας.

  Είναι η πρώτη φορά που νιώθω ότι η ψυχοσύνθεση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας αρκεί από μόνη της για να μας βάλει σε μπελάδες. – See more at: http://www.parapolitiki.com/2015/01/nikos-kotzias-o-pio-ethnikistis-ypourgos-eksoterikon-meta-ton-antoni-samara.html#sthash.BvOEFoyI.SON5LHcB.dpuf

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο έρωτας και ο βήχας….
  Να θυμίσω πως τα ονόματα των δυο Χρυσαυγιτών δολοφόνων του Πακιστανού Λουκμάν δημοσιεύτηκαν μόνο όταν άρχισε η δίκη η λίγο πριν και πως οι φωτογραφίες τους δεν δόθηκαν ποτέ, ώστε να αναγνωριστούν και για ενδεχομένως άλλες ρατσιστικές εγκληματικές τους πράξεις.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί αυτές τις ευγενικές παραδόσεις με την παρατεινόμενη νομοθετική του δημιουργική ασάφεια και απραξία.

  http://booksjournal.gr/slideshow/item/1559-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AD%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CF%8E-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%AC

  Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2015
  Αρχές προστατεύουν χρυσαυγίτες ενώ διασύρουν Ρομά

  Γράφτηκε από τον Παναγιώτης Δημητράς

  Όταν αποδεικνύεται από τα γεγονότα ότι δικαιοσύνη και αστυνομία έχουν αδυναμία στους ακροδεξιούς και αντιπάθεια στους Ρομά.

  Από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου οι διωκτικές αρχές (εισαγγελία και αστυνομία) υποτίθεται πως αναζητούν τους χρυσαυγίτες που καταγράφηκε από κάμερες πως χτύπησαν το βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο, αφού πρώτα απέφυγαν να τους συλλάβουν επ’ αυτοφώρω. Τρεις ημέρες αργότερα δεν ξέρουμε τα στοιχεία ούτε τις φωτογραφίες των καταζητούμενων ενώ αυτό προβλέπεται από τη νομοθεσία ώστε να βοηθηθούν οι αρχές να τους συλλάβουν.

  Αντίθετα, στις 27 Οκτωβρίου 2015, η ΕΛΑΣ έδωσε «στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη κατά τριάντα (30) ημεδαπών ΡΟΜΑ, μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπρατταν ληστείες, κλοπές και απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων…[η οποία] εξαρθρώθηκε»: τα στοιχεία περιλάμβαναν τρεις φωτογραφίες για τον καθένα από τους 30 Ρομά που είχαν όλοι συλληφθεί! (http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=58002&Itemid=1589&lang=).

  Η αναφορά στην εθνοτική ταυτότητα των συλληφθέντων «Ρομά» η οποία δεν καταγράφεται στα από το νόμο προβλεπόμενα στοιχεία ατόμων που συλλαμβάνονται ή απλώς καταθέτουν είναι προδήλως παράνομη και αποτελεί ρατσιστικό προφίλ, όπως έχει καταγγελθεί και από διεθνείς οργανισμούς. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση η όλη ανακοίνωση ήταν παράνομη και ρατσιστική αφού και οι 30 είχαν συλληφθεί: προφανή στόχο είχε το διασυρμό όχι μόνο των 30 αλλά και όλων των Ρομά.

  Εισαγγελία και ΕΛΑΣ κάνουν συχνά παρόμοιες δημοσιοποιήσεις στοιχείων συλληφθέντων Ρομά, όπως άλλωστε κάνουν συχνά αναίτιες άρα παράνομες και ρατσιστικές επιδρομές σε καταυλισμούς Ρομά.

  Τώρα όμως που καταζητούνται χρυσαυγίτες για επίθεση κατά βουλευτή μπροστά στη Βουλή, των οποίων τα πρόσωπα αλλά και τα ατομικά στοιχεία διαθέτει η ΕΛΑΣ ανακοίνωση δεν βγήκε (ακόμα) για να επιβεβαιωθεί πως δικαιοσύνη και αστυνομία έχουν αδυναμία στους ακροδεξιούς και αντιπάθεια στους Ρομά.
  …………………………………..

 10. Ο/Η Εξώγαμη κόρη Π.Π.Γερμανού λέει:

  http://www.kalami.net/2015/ellada/kotzias_dikastika.html
  Υπουργός Εξωτερικών της »Κωλομβίας Βαλκανίων»: Ο…απόγονος των Παλαιών Πατρών Γερμανών με τις… »πανεπιστημιακές, σταλινικές περγαμηνές»

  Απίστευτες αποκαλύψεις στο περιθώριο της διαμάχης του ΥΠΕΞ κ. Νίκου Κοτζιά με τον εκδότη του «The Athens Review of Βooks», κ. Μανώλη Βασιλάκη.
  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δήμητρας Κρουστάλλη στο ΒΗΜΑ ο κ. Κοτζιάς τον Μάιο του 2010 κατέθεσε αγωγή αγωγή αποζημίωσης ύψους 250.000 κατά της μηνιαίας επιθεώρησης επειδή δημοσίευσε επιστολή η οποία χαρακτήριζε τον κ. Κοτζιά «τον πιο ακραίο και φανατικό, σκληρό και αμείλικτο κνίτη της γενιάς μας/του, έναν πραγματικό γκαουλάιτερ του σταλινισμού».

  http://kourdistoportocali.com/post/48067/kotzias

  ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΚΟΤΖΙΑ-«ATHENS REVIEW OF ΒOOKS»

  -Προέρχομαι από μεγαλοαστική οικογένεια,απόγονος των Παλαιών Πατρών Γερμανών

  http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com.tr/2015/11/blog-post_572.html?m=1

  Ο Κοτζιάς δηλώνει Καθηγητής στην Οξφόρδη και το Χάρβαρντ, και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Μαρβούργο!

 11. Ο/Η Έλληνες δικαστές λέει:

  Έλληνες δικαστές

  http://newpost.gr/ellada/497632/sok-apo-thn-apofash-dikasthrioy-sthn-patra-aperripse-asfalistika-metra-gia-epithesh-se-omofylofilo

  Σοκ από την απόφαση δικαστηρίου στην Πάτρα: Απέρριψε ασφαλιστικά μέτρα για επίθεση σε ομοφυλόφιλο

  της Μαρίας Μπακοπούλου

  Ψυχρολουσία για ηλικιωμένη καρκινοπαθή και τον εδώ και πολλά χρόνια στοχοποιημένο από τους συγχωριανούς του ομοφυλόφιλο γιο της, ήταν η απόφαση δικαστηρίου της Πάτρας που απέρριψε αίτημα εναντίον τους για ασφαλιστικά μέτρα, παρότι έχει γίνει πολλές φορές θύμα φραστικών και σωματικών επιθέσεων.

  Γιος και μητέρα είχαν προσφύγει στο δικαστήριο λόγω των αλλεπάλληλων ρατσιστικών επιθέσεων που δεχόταν ο πρώτος, λόγω της δημόσιας παραδοχής του ότι είναι ομοφυλόφιλος, στην πρώην Κοινότητα Λάππα όπου διαμένουν.

  Σύμφωνα με το θέμα που ανέδειξε το http://www.patranews.gr, τα τελευταία χρόνια ο 35χρονος είχε γινει δέκτης συνεχιζόμενων επιθέσεων από συγχωριανούς του, λόγω της ομοφυλοφιλίας του, που έχουν φτάσει ακόμα και στον σοβαρό τραυματισμό του με αυτοκίνητο στην κεντρική πλατεία του χωριού.

 12. Ο/Η ΚΔ λέει:

  http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/10-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CF%87%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B6%CE%B9%CE%AC-%E2%80%93-%C2%ABathens-review-%CE%B2ooks%C2%BB

  10/11/2015 – 17:50 5 Σχόλια
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΥΣΣΑΣ

  10 σημεία για τη διαμάχη Κοτζιά – «Athens Review of Βooks»

  Δεν είμαι ουδέτερος

  1. Στη δικαστική διαμάχη μεταξύ του σημερινού υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά (στο εξής: Ν.Κ.) και της «Athens Review of Books» (στο εξής: «ARB») δεν είμαι ουδέτερος. Αντίθετα, είμαι μάρτυρας σε δίκες με την πλευρά της «ARB» και φίλος όλων των εναγομένων: της κ. Μαρίας Βασιλάκη, του κ. Μανώλη Βασιλάκη, του κ. Αντρέα Παππά και του κ. Ηλία Κανέλλη. Το «δεν είμαι ουδέτερος» δεν σημαίνει όμως ότι είμαι και στραβός ή ότι δεν έχω δικαίωμα να γράψω για το θέμα.

  2. Πριν μερικά χρόνια, στην «ARB» είχε γραφτεί –μεταξύ άλλων– ότι ο κ. Ν.Κ. υπήρξε «γκαουλάιτερ του σταλινισμού» και είχε σπουδάσει στην Ανατολική Γερμανία επί υπαρκτού σοσιαλισμού. Πάνω στο ότι το πρώτο αποτελεί ύβρη και το δεύτερο ψέμα, ασκήθηκε από την πλευρά του κ. Ν.Κ. αγωγή εναντίον της «ARB», με απαίτηση εκατοντάδων και στη συνέχεια δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Αρχικός δικηγόρος του κ. Ν.Κ. ήταν μάλιστα ο γνωστός εθνικιστής κ. Φαήλος Κρανιδώτης.

  3. Η αγωγή αυτή κερδήθηκε πρωτόδικα και εφετειακά, για ποσό υποπολλαπλάσιο του απαιτημένου (€10.000 συν τόκοι) βασικά επειδή τα δικαστήρια δέχτηκαν ότι ο κ. Ν.Κ. δεν ήταν «γκαουλάιτερ του σταλινισμού» (το δικαστήριο επικεντρώθηκε στη χιτλερική χρήση του «γκαουλάιτερ» και όχι στη συνολική φράση) κι ότι ο τέτοιος χαρακτηρισμός εναντίον του είναι υβριστικός / συκοφαντικός. Τώρα η πλευρά της «ARB» πάει την υπόθεση στον Άρειο Πάγο.

  4. Η ουσία της υπόθεσης είναι παλιά ιστορία – πολύ παλιά, από τα χρόνια της δικτατορίας και της μεταπολίτευσης. Τότε ο κ. Ν.Κ. ήταν υψηλότατο στέλεχος της ΚΝΕ και ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ, αρθρογράφος σε κομματικά έντυπα, συγγραφέας πολιτικών βιβλίων, ιδεολογικός καθοδηγητής στο χώρο της νεολαίας και πολιτικός υποστηρικτής (αν όχι και οργανωτής) μεγάλων απεργιών.

  5. Με αυτές τις ιδιότητές του, ο κ. Ν.Κ. είχε γίνει γνωστός στους κύκλους της τότε νεανικής Αριστεράς ως ο πιο σκληρός σταλινικός της γενιάς του – της γενιάς μας. Ο πιο σκληρός κομμουνιστής, ο πιο άκαμπτος, ο πιο δογματικός – εξού και ο μεταφορικός χαρακτηρισμός του «γκαουλάιτερ» (γερμανικά: διοικητής περιοχής). Όλοι οι τοτινοί φοιτητές, και/ή κνίτες, και/ή αριστεροί θυμόμαστε ότι ο κ. Ν.Κ. είχε τη φήμη (που υποθέτω ότι τον κολάκευε και πιθανώς την καλλιεργούσε) του πιο ακραιφνούς δογματικού μαρξιστή-λενινιστή μέσα στο ΚΚΕ. (Θεωρούνταν ο πιο «αριστερός», ενώ ο Μίμης Ανδρουλάκης ο πιο «δεξιός».)

  6. Όσο για τις σπουδές του, που πράγματι δεν έγιναν στην Ανατολική Γερμανία, πρόκειται για μια εντύπωση που -αν δεν την καλλιεργούσε ο ίδιος, πάντως- όταν αυτό γράφτηκε σε τοτινό «Βήμα», δεν το διέψευσε. Γιατί, όσο κι αν φαίνεται ακατανόητο σήμερα, τότε θεωρούνταν βέβαια πιο ηρωικό, πιο αριστερό και πιο σταλινικά κομμουνιστικό να έχεις σπουδάσει στη σοσιαλιστική Ανατολική Γερμανία, την πιο σταλινική χώρα του «υπαρκτού σοσιαλισμού», παρά στη Δυτική. Αλλά ακόμα κι από αυτή την πλανώμενη πλάνη της εποχής εκείνης, τις (μη) σπουδές στην Ανατολική Γερμανία, θα μπορούσε να προκύψει η μεταφορική χρήση της φράσης «γκαουλάιτερ τoυ σταλινισμού». Γιατί τον κ. Ν.Κ. αφορούσε αυτή η πλάνη, όχι άλλο στέλεχος της ΚΝΕ/ΚΚΕ. Κι ακόμα: μόνο αυτός συνεργάστηκε με κάποιον αμείλικτο κομμουνιστή Γερμανό «φιλόσοφο», συνεργάτη της Μυστικής Αστυνομίας «Στάζι», έναν ασφαλίτη με το ψευδώνυμο «Ελαφοπόδαρος», στην έκδοση -γερμανιστί- ενός βιβλίου.

  7. Στη συνέχεια, ο κ. Ν.Κ. περιπλανήθηκε πολιτικά: ΝΑΡ (μια οργάνωση αριστερότερα από το ΚΚΕ), ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι που αυτή τη στιγμή είναι υπουργός Εξωτερικών του κ. Τσίπρα (με διάφορες φιλορωσικές και ημιευρωπαϊκές τοποθετήσεις). Αυτό δε θα πείραζε από μόνο του (πολλοί πολλές πολιτικές θέσεις έχουμε αλλάξει στη ζωή μας) αν δεν προσπαθούσε (στην αγωγή που κατάθεσε) να μειώσει τη σημασία του περάσματός του από την ΚΝΕ και το ΚΚΕ κι από τις πιο σκληρές σταλινικές- δογματικές θέσεις της εποχής του, εμφανιζόμενος σα να μην ήξερε και πολύ από ΚΚΕ και τέτοια πράγματα, ότι μόνο το δίκιο των εργατών τον απασχολούσε.

  8. Κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος μπορεί να σκεφτεί και να κρίνει αν οι μη σπουδές του κ. N.K. στην Ανατολική Γερμανία και η φράση «γκαουλάιτερ του σταλινισμού» αποτελούν συκοφαντία ή ύβρη που να αξίζουν καταδίκη της «ARB» στην προαναφερθείσα ποινή. Στο πλαίσιο της πολιτικής κριτικής γράφονται και λέγονται πολύ χειρότερα μεταξύ των πολιτικών αντιπάλων, χωρίς μάλιστα να κατατίθενται αγωγές – πόσο μάλλον ενάντια σε ένα σοβαρό έντυπο βιβλίου.

  9. Το ζουμί (Α): Όλοι οι παλιοί θυμόμαστε τι σήμαινε Νίκος Κοτζιάς. Τώρα μπορεί ο κ. Ν.Κ. να καταθέτει και να κερδίζει αγωγές, αλλά την αληθινή σταλινική του φύση και την γι’ αυτό έπαρσή του και όλοι τη θυμόμαστε και είναι καταγραμμένη σε πάμπολλες τοτινές (σταλινικές) του σελίδες. Καμιά καθηγητική, βουλευτική ή υπουργική ιδιότητα του κ. Ν.Κ. δεν μπορεί να συσκοτίσει την κοινή γνώση όλης της γενιάς μας γι’ αυτόν, ούτε να σβήσει τα «επαναστατικά» μαρξιστικά-λενινιστικά (και κυρίως στα-λι-νι-κά) γραπτά του παρελθόντος.

  10. Το ζουμί (Β): Τελικός στόχος του κ. Ν.Κ. είναι, κατά τη γνώμη μου, να κλείσει η «ARB» μέσω των δικαστικών διώξεων, των δικαστικών εξόδων και της ψυχικής πίεσης στα στελέχη της, ενώ στο στόχαστρό του μπαίνει και η γενικότερη ελευθεροτυπία. Αλλά, ακόμα κι αν η «ARB» χάσει και στον Άρειο Πάγο, είναι βέβαιο ότι θα δικαιωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο –αν βέβαια βρει τα λεφτά να το φτάσει εκεί το θέμα– αντιμετωπίζοντας την υπόθεση λιγότερο σαν προσωπική αντιδικία και περισσότερο σαν επίθεση στην ελευθερία του Τύπου.

 13. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.epixirimatias.gr/2015/11/blog-post_0.html

  ΝΙΚΟΣ-ΚΟΤΖΙΑΣ-Είμαι απόγονος του Παλαιών Πατρών Γερμανού

  Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015

  Απίστευτες αποκαλύψεις στο περιθώριο της διαμάχης του ΥΠΕΞ κ. Νίκου Κοτζιά με τον εκδότη του «The Athens Review of Βooks», κ. Μανώλη
  Βασιλάκη.
  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δήμητρας Κρουστάλλη στο ΒΗΜΑ ο κ. Κοτζιάς τον Μάιο του 2010 κατέθεσε αγωγή αγωγή αποζημίωσης ύψους 250.000 κατά της μηνιαίας επιθεώρησης επειδή δημοσίευσε επιστολή η οποία χαρακτήριζε τον κ. Κοτζιά «τον πιο ακραίο και φανατικό, σκληρό και αμείλικτο κνίτη της γενιάς μας/του, έναν πραγματικό γκαουλάιτερ του σταλινισμού».

 14. Παράθεμα: Λειτουργία Κυριακής: Ο Κοτζιάς δηλώνει Καθηγητής στην Οξφόρδη και το Χάρβαρντ, και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Μαρβούργο! | Ροΐδη και Λασκαρά

 15. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η ‘Λαϊκή Ημερησία των Αθηνών’ (‘Αυγή’), σε νέα δείγματα του δημοσιογραφικού της ήθους.
  Καμία καταδίκη για τις σεξιστικές επιθέσεις στην κα Μπακογιάννη.
  Κανένας σχολιασμός για την αποφυγή απάντησης σε σαφέστατο ερώτημα.
  Ψευδολογία πως υπάρχει δικαστική απόφαση καταδίκης ως συκοφαντικών των ισχυρισμών πως δεν είναι καθηγητής εκεί που ισχυρίζεται («…την ώρα που ο Ν. Κοτζιάς, που κέρδισε και σχετικό δικαστήριο..»).
  Ασχολίαστοι και οι εξυπνακισμοί στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι μια πολύ συγκεκριμένη και κρίσιμη ερώτηση, πνίγεται μέσα στα γέλια, στις εξυπνάδες και στην εκ του πονηρού απαξίωση της ερωτώσας βουλευτίνας, μέθοδος που δίνει μια πιασάρικη πάσα αποπροσανατολιστικής δημοσιογραφικής παρουσίασης σε κάθε ανάλαφρο ή φιλικό ενημερωτικό μέσο.

  http://www.avgi.gr/article/6050703/kontres-kai-erototropies-sti-bouli-metaxu-kotzia-kai-mpakogianni

  Κοτζιάς προς Μπακογιάννη: «Έχετε καταπιεσμένο έρωτα, δεν θα ανταποκριθώ ούτε στην εχθρότητά σας»
  23.11.2015 , 19:49

  Μια διαφορετικού τύπου αντιπαράθεση έλαβε χώρα στη Βουλή, στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, με τον υπουργό Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά να… αποκρούει «τον καταπιεσμένο έρωτα» της Ντόρας Μπακογιάννη.

  Όλα ξεκίνησαν όταν η Ντόρα Μπακογιάννη επέλεξε να ξεδιαλύνει την αντιδικία του υπουργού με το περιοδικό «Athens Review» και στο ποια επαγγελματική σχέση έχει με τα πανεπιστήμια Οξφόρδης, Χάρβαρντ και Μάρμπουργκ.

  Η Ν. Μπακογιάννη έθεσε το θέμα πολλές φορές, την ώρα που ο Ν. Κοτζιάς, που κέρδισε και σχετικό δικαστήριο, έδινε τις εξηγήσεις του, προσφωνώντας την πότε στον πληθυντικό και πότε στον ενικό («κυρία Ντόρα» και «Ντόρα»).

  «Έχετε καταπιεσμένο έρωτα δεν θα ανταποκριθώ ούτε στην εχθρότητά σας», είπε κάποια στιγμή ο Ν. Κοτζιάς με την Ν. Μπακογιάννη να τον εγκαλεί «Σοβαρευτείτε, κύριε Κοτζιά. Σοβαρευτείτε όταν μιλάτε για εμένα. Σοβαρευτείτε!».

  Ο Ν. Κοτζιάς συνέχισε προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου της Επιτροπής Κώστα Δουζίνα: «Μα, αφήστε την κυρία Μπακογιάννη, κύριε Κοτζιά. Εμφανίζεστε και εσείς ερωτευμένος μαζί της». «Δεν ξέρω αν είναι απωθημένος έρωτας. Πάντως είναι απωθημένος έρωτας για την εξουσία», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

  Πάντως η Ντ. Μπακογιάννη δεν κατάλαβε το χιούμορ και έλεγε ότι είναι «η τελευταία φορά που θα δεχθεί σεξιστικά και ρατσιστικά σχόλια» και ότι οι γυναίκες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά» επειδή δεν αντέδρασαν στα περί έρωτος και τα «κυρία Ντόρα».
  ___________________
  Απόκοντα και το tvxs του κ.Κούλογλου:
  http://tvxs.gr/news/ellada/kotzias-se-mpakogianni-exete-apothimeno-erota-mazi-moy-binteo
  Κοτζιάς σε Μπακογιάννη: Έχετε απωθημένο έρωτα μαζί μου
  ……………..
  Πρόκειται για μια υπόθεση που είχε ξεκινήσει από το δημοσίευμα της Athens Review του Μανώλη Βασιλάκη, η οποία είχε χαρακτηρίσει «σταλινικό» τον κ. Κοτζιά και είχε αμφισβητήσει τους πανεπιστημιακούς του τίτλους. Ο Νίκος Κοτζιάς είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη και δικαιώθηκε, με το δικαστήριο να καταδικάζει τον Μανώλη Βασιλάκη για συκοφαντεία. «Επαναλαμβάνεται τις συκοφαντίες», είπε ο υπουργός Εξωτερικών απευθυνόμενος στην Ντόρα Μπακογιάννη.
  …………………..
  __________________

  Αυτό είναι ψέμα γιατί καταδίκη του εκδότη για αμφισβήτηση πανεπιστημιακών τίτλων δεν υπάρχει.

 16. Παράθεμα: «Die Zeit»: Το δίκτυο της Ρωσίας στην Ελλάδα -Τα 700 «καυτά» mail | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 17. Παράθεμα: Οι υπόγειοι ελληνορωσικοί «αγωγοί» | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s