(Κύριε ελέησον ημάς) Ιδρυτικό στέλεχος του ΚΚΕ -από το 1924- ο Κοτζιάς με τελεσίδικη δικαστική απόφαση!

[Η Δικαιοσύνη αποφάσισε ότι ο υπουργός ΥΠΕΞ κ.Κοτζιάς ήταν ενήλικας το… 1924 και συνιδρυτής του ΚΚΕ!]

kotzias7noe15

Αλλά «δεν απεδείχθη ο θαυμασμός του προς τα απολυταρχικά [κομμουνιστικά] καθεστώτα», σύμφωνα με απόφαση του Εφετείου

Από τον ΜΑΝΩΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ (κατάδικος Νο «4034/2015»)

Μια απόφαση-σταθμός του 21ου αιώνα, που αποθεώνει τον Μηχανισμό των Δικαστηρίων (γνωστόν και σαν Ελληνική Δικαιοσύνη):

— «Συνιδρυτής» του ΚΚΕ ο Κοτζιάς αλλά όχι θαυμαστής των ολοκληρωτικών ανατολικών καθεστώτων!

— O προπαγανδιστής της δικτατορίας Γιαρουζέλσκι και συνεργάτης του Επικεφαλής του Ιδεολογικού Αγώνα του καθεστώτος της Ανατ. Γερμανίας, Μάνφρεντ Μπουρ, «δεν απεδείχθη» ότι ήταν θαυμαστής του καθεστώτος Χόνεκερ!

(Έτσι αποφάνθηκαν οι εφέτες της Αθήνας κ.κ. Ερωτόκριτος Ερωτοκρίτου, Κυριάκος Φώσκολος, Στυλιανή Μπλέτα, όπως και οι πρωτοδίκες της πρωτεύουσας του παραλόγου κυρίες Χριστίνα Πουρνάρα, Εύα Ναστούλα και Κωνσταντίνα Πολυζωγοπούλου).

Ολόκληρο το κείμενο σε P D F

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Των Αμνοεριφίων, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

16 Responses to (Κύριε ελέησον ημάς) Ιδρυτικό στέλεχος του ΚΚΕ -από το 1924- ο Κοτζιάς με τελεσίδικη δικαστική απόφαση!

 1. Ο/Η ataktos λέει:

  χιχχι

 2. Ο/Η eklag λέει:

  Φήμες λένε ότι υπήρξε συνιδρυτής της ΚΝΕ και όχι του ΚΚΕ,καθώς και ότι έγραψε κάποτε μα***ίες
  καθ’ υπαγόρευση όπως τόσοι άλλοι.
  Δεν λένε βέβαια τίποτε για το αν εξακολουθεί να τις κάνει και σήμερα,όπως τόσοι άλλοι.
  Ανοικτό παραμένει το ζήτημα της ποινικοποίησης των απόψεων σε μια δημοκρατική κοινωνία.
  Και των γενοκτονιών εξάλλου.

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο κ.Παπαγγελόπουλος, υπουργός του μικρού Αλέξη, τ.διοικητής της ΕΥΠ επί Καραμανλή Β΄και τ.δικαστικός
  _____________________________________________

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=63315

  Ελευθεροτυπία, Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

  ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΠ

  Ο εισαγγελέας με το ρεκόρ υποθέσεων στο… αρχείο
  Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ
  ………………
  ______________________

  μας διαβεβαιώνει πως δεν θα τηλεφωνήσει κλπ.

  Προσωπικά είμαι έτοιμος να τον πιστέψω, θεωρώ όμως πως η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δεν είναι σωστό να κρέμεται από την καλή διάθεση του κάθε υπουργού του μικρού Αλέξη ή οποιουδήποτε άλλου. Πρέπει να θωρακίζεται θεσμικά έτσι ώστε ακόμη κι αν βρεθεί υπουργός που να θέλει να παρέμβει (στην Ελλάδα, αν είναι δυνατόν, που ακούστηκε, πέφτω από τα σύννεφα κλπ), να μην μπορεί, δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στην καλή θέληση του κ.Παπαγγελόπουλου και του μικρού Αλέξη, δεν είναι όλοι τόσο έντιμοι όσο αυτοί.

  http://www.bloko.gr/2015/09/blog-post_360.html

  Παπαγγελόπουλος: Η Δικαιοσύνη θα είναι ανεξάρτητη -Δεν θα πάρω κανένα εισαγγελέα τηλέφωνο
  9/27/2015 12:28:00 Μ.Μ.

  «Σέβεται και τιμά την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης». Αυτό ήταν το μήνυμα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που μετέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατά την επετειακή εκδήλωση για την συμπλήρωση 30 ετών της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Ζάππειο Μέγαρο…..Ο κ. Παπαγγελόπουλος σε σύντομο χαιρετισμό του διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για το καλύτερο στην Δικαιοσύνη και θα παρασχεθεί κάθε τι αναγκαίο. Επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος: «Ότι χρειαστεί να αλλάξει στην Δικαιοσύνη θα αλλάξει (σημ.Λασκ.: πολύ αργείτε κ.υπουργέ), ότι χρειαστεί να εξυγιανθεί θα εξυγιανθεί» (σε πόσα τέρμινα;). Στην προσπάθεια του να καταδείξει ότι δεν θα υπάρξουν παρεμβάσεις στο έργο των εισαγγελέων, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, επισήμανε ότι δεν θα πάρει κανένα εισαγγελέα τηλέφωνο, παρά μόνο για κοινωνικούς σκοπούς.
  Ακόμη, ανέφερε ότι υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις, εμφανείς και αφανείς, αλλά και εάν ακόμη γύριζε πίσω το χρόνο πάλι εισαγγελέας θα γινόταν.
  ………………

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500037384
  05 Νοε. 2015, 15:41

  Ερώτηση στη Βουλή

  Παπαγγελόπουλος: Στο αρχείο η υπόθεση για τα δάνεια στα κόμματα
  ……………………

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.kathimerini.gr/801259/opinion/epikairothta/politikh/to-3an8o-genos-kai-h-wraia-ellas

  ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

  Το Ξανθό Γένος και η ωραία Ελλάς
  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 28.01.2015
  ………………..

  Στροφή στην εξωτερική μας πολιτική; Οι στενές σχέσεις του εγχώριου εθνολαϊκισμού με το Ξανθό Γένος είναι γνωστές. Γνωστές είναι επίσης και οι βαθιές ρίζες της σκέψης του νέου υπουργού Εξωτερικών στα χώματα της ρωσικής σκέψης. Και δεν εννοώ βέβαια τον Ντοστογιέφσκι ή τον Τσέχοφ. Πριν από πολλά χρόνια, όχι και τόσο πολλά εδώ που τα λέμε, ο καθηγητής Κοτζιάς είχε συγγράψει έργο με τίτλο «Η Πολωνία κι εμείς» όπου αναφερόταν στην εξέγερση των Πολωνών και στο πραξικόπημα του στρατηγού Γιαρουζέλσκι. Εκεί «αναλύει με στοιχεία τις ωμές παρεμβάσεις των ιμπεριαλιστών σ’ αυτήν τη χώρα, τον ρόλο των αντισοσιαλιστικών ομάδων στο εσωτερικό της, και αποδείχνει (sic)» τον αντικομμουνιστικό και αποπροσανατολιστικό ρόλο του αστικού Τύπου. Αυτά βέβαια στο μακρινό 1981, όταν ο ίδιος ήταν στο ΚΚΕ και τα βιβλία του τα εξέδιδε ο εκδοτικός οίκος του κόμματος, «Η Σύγχρονη Εποχή». Εκτοτε βέβαια η Ιστορία έχει τραβήξει δρόμο μακρύ και σκολιό. Λόγω δε των δημοσίων έργων στο Βερολίνο, πήρε μια παρακαμπτήριο από τη μεγάλη λεωφόρο που την οδηγούσε στην αταξική κοινωνία και ο Νίκος Κοτζιάς εμφανίστηκε στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου, του οποίου υπήρξε σύμβουλος και πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ. Επειδή δε, ως γνωστόν, οι Ελληνες κομμουνιστές, ακόμη και οι πρώην, είναι περισσότερο δεμένοι με τη Μόσχα και λιγότερο με τον μαρξισμό, ο Νίκος Κοτζιάς εμφανίζεται σε φωτογραφία στο πλευρό του Αλεξάντερ Ντούγκιν, συμβούλου του προέδρου Πούτιν. Ο κ. Ντούγκιν να θυμίσω ότι όταν είχε έρθει στην Ελλάδα είχε συναντήσει τον κ. Μιχαλολιάκο, τον είχε δε επισκεφθεί στη Μόσχα αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής και συζήτησε μαζί του, εκτός των άλλων, και θέματα πολιτισμού! Τα καθεστώτα αλλάζουν, όμως το γένος παραμένει ξανθό.

  Ειδικά αν πιστεύεις ότι η Ελλάδα είναι το κέντρο του κόσμου. Και επειδή φαίνεται ότι ο υπουργός των Εξωτερικών το πιστεύει, το 2013 επέλεξε για δικηγόρο τον ελληνοπρεπή Φαήλο Κρανιδιώτη, φίλο του κ. Σαμαρά. Αυτός είπε το περίφημο: «Ο Κοτζιάς, παίδες, δεν είναι τυχαία περίπτωση. Εχει συγκρότηση, πατριωτικό πυρήνα και καθαρό μυαλό». Τόσο καθαρό ώστε να καταθέσει αγωγή στο περιοδικό Athens Review of Books και τον εκδότη του, Μανόλη Βασιλάκη, όταν αυτός τον αποκάλεσε «σταλινικό». Ελπίζω να την αποσύρει τώρα που έγινε υπουργός. Αφήστε που θα πρέπει να εξηγήσει στον κ. Λαφαζάνη γιατί θεωρεί το «σταλινικός» συκοφαντικό.
  ………………………

  http://antizitro.blogspot.gr/2015/10/blog-post_97.html

  16 Οκτωβρίου 2015

  Μιχαλολιάκος: Ο Κοτζιάς μου ζήτησε να προτείνω ονόματα για τα Σκόπια…
  ……………………


  …………

  _____________
  Είναι κόμμα η υπόδικη (με τεράστια καθυστέρηση της αδέκαστης Δικαιοσύνης) ναζιστική εγκληματική οργάνωση που τιμά το Χίτλερ και το Μουσολίνι

  και πρέπει να την συμβουλεύεται επί εθνικών θεμάτων ο κ.Κοτζιάς, υπουργός του μικρού Αλέξη; («Αξιότιμε κε Μιχαλολιάκο κλπ», «Είμαστε η σπορά των ηττημένων του 1945», τι λέει επ’αυτού ο Αλέξης;)
  ______________

  Θύμωσε για το κάρφωμα ο Κοτζιάς. Δηλαδή μυστικά τον είχε καλέσει; Ήταν εθνικό απόρρητο που δεν έπρεπε να το μάθει η πλέμπα-έτσι τη θεωρούν;- που ψηφίζει Αλέξη;
  Κοιτάχτε τι ανακάλυψε ο Υπ.Εξ. με κάποια καθυστέρηση και με τι προσωπικό κριτήριο, όταν αποκάλυψαν πως τους είχε καλέσει να πουν τη γνώμη τους για το όνομα της ΠΓΔΜ:
  «Λυπάμαι αλλά δεν θα τους ξανακαλέσω. Δεν είναι πατριωτική η θέση της Χρυσής Αυγής όπως διατείνονται ότι έχουν»:

  http://news247.gr/eidiseis/politiki/kotzias-den-tha-kalesw-ksana-th-xrysh-aygh-sto-symvoulio-ekswterikhs-politikhs.3722871.html
  Κοτζιάς: Δεν θα καλέσω ξανά τη Χρυσή Αυγή στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

  Την απόφασή του να μην καλέσει ξανά τη Χρυσή Αυγή στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών στη Βουλή μετά την ενέργεια του Νίκου Μιχαλολιάκου να δώσει στη δημοσιότητα την απόρρητη επιστολή που έστειλε ο ΥΠΕΞ στον ίδιο και σε όλα τα κόμματα ζητώντας προτάσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

  «Λυπάμαι αλλά δεν θα τους ξανακαλέσω. Δεν είναι πατριωτική η θέση της Χρυσής Αυγής όπως διατείνονται ότι έχουν» ανέφερε ο κ. Κοτζιάς μεταβάλλοντας τη στάση του. Πάντως ο κ. Κοτζιάς δέχθηκε κριτική από όλα τα κόμματα τόσο για την απόφασή του να στείλει την επιστολή στην Χρυσή Αυγή…..
  ________________________-

  Αυτούς κάλεσε:
  http://www.efsyn.gr/arthro/oi-katadikes-tis-hrysis-aygis
  08.09.2015,
  Γιάννης Μπασκάκης
  Με το βλέμμα στραμμένο στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής, που ξεκινά και πάλι σήμερα μετά την καλοκαιρινή διακοπή, η «Εφ.Συν.» θυμίζει 20 καταδικαστικές αποφάσεις που είναι ενδεικτικές για τον εγκληματικό τρόπο δράσης της ναζιστικής οργάνωσης από το 1987 μέχρι την άσκηση ποινικής δίωξής της.

  Τον κατάλογο παρουσίασε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) με τη βοήθεια των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
  …………..
  ______________________

  και ο πατριώτης Γερμενής (Καιάδας)

  και ο Στέλιος Βλαμάκης στο Νταχάου

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κάποτε (2012) ο Αλεξης, άλλα υποσχόταν:
  http://www.topontiki.gr/article/29271/ston-eisaggelea-o-tsipras-gia-ta-mystika-kondylia

  30.1.2012

  Στον εισαγγελέα ο Τσίπρας για τα «μυστικά κονδύλια»
  __________________

  Ως κυβέρνηση:
  9 μήνες περάσανε.
  Τόσο δύσκολο είναι;

  http://www.tanea.gr/news/politics/article/5216029/ta-mystika-kondylia-payoyn-na-einai-mystika/

  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

  Τα μυστικά κονδύλια παύουν να είναι μυστικά

  Ο Νίκος Κοτζιάς προωθεί νόμο για την έγκριση των απόρρητων δαπανών του υπουργείου Εξωτερικών από τη Βουλή. Μέχρι σήμερα η διαδικασία έγκρισης περνούσε μόνο από τον υπουργό, χωρίς κανέναν άλλον έλεγχο

  Πελώνη Αριστοτελία | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/03/2015 08:00 |
  ……………………………..

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ «ΤΟ ΝΕΟ», επαναστατικές αλλαγές, νέα ήθη:

  Βιομηχανία παρασήμων σε ευσεβείς πολιτικούς (από τη Χούντα μέχρι υπουργούς του Αλέξη), από ένα αποικιοκρατικό, εκκλησιολογικά απαράδεκτο, ρατσιστικό και αντιευαγγελικό πατριαρχείο, διαβόητο για τα κάθε λογής σκάνδαλά του, που θεωρεί το ποίμνιό του ανάξιο να έχει δικό του Παλαιστίνιο πατριάρχη.
  Αξίζει να δείτε το βίντεο:
  http://oldportal.euscreen.eu/play.jsp?id=EUS_AAD8A0C1CF584F758EC85CB77EDF6600

  ΒΙΝΤΕΟ
  Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Βενέδικτος απονέμει Χρυσά Παράσημα στους Γεώργιο Παπαδόπουλο, Πρωθυπουργό, Στυλιανό Παττακό, Αντιπρόεδρο Κυβέρνησης, Νικόλαο Μακαρέζο, Υπουργό Συντονισμού Κωνσταντίνο Βοβολίνη Υφυπουργό Προεδρίας Κυβερνήσεως

  http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010422a.htm
  (Ελευθεροτυπία, 22/4/2001-Iός)
  – Τον Αύγουστο του 1968 ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Βενέδικτος αναγόρευσε τη χουντική τρόικα σε «Μεγάλους Σταυροφόρους του Τάγματος των Ορθοδόξων Σταυροφόρων του Παναγίου Τάφου».

  http://www.newsbomb.gr/ellada/ekklhsia/story/604063/o-ypoyrgos-exoterikon-n-kotzias-sto-patriarxeio-ierosolymon

  Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών έτυχε θερμής υποδοχής από τον Προκαθήμενο της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, ο οποίος τον καλωσόρισε στην Αγία Γη.

  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κοτζιάς ενημέρωσε τον Πατριάρχη Θεόφιλο για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς και για θέματα που αφορούν την χώρα.

  Ο Πατριάρχης Θεόφιλος ευχήθηκε να εξελιχθούν όλα κατ ευχή για την Ελλάδα, ενώ μετέφερε προς τον Υπουργό και τον ελληνικό λαό την ευλογία του Παναγίου Τάφου.

  Τέλος ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων παρασημοφόρησε τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών με την Ανώτατη Τιμή του Πατριαρχείου.

 7. Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:

  http://www.lifo.gr/articles/mikropragmata/80140

  6.11.2015 | 17:00

  Σύμφωνα με δικαστική απόφαση ο Υπ. Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς συν-ίδρυσε το ΚΚΕ (!) .

  Ζούσε δηλαδή το 1924;! Η κατάληξη της αγωγής του εναντίον της Athens Review of Books είναι κωμικοτραγική. Κυρίως όμως τραγική

  ΣΧΟΛΙΑ (7)

  H περίπτωση του κυρίου Κοτζιά είχε απασχολήσει πριν πέντε χρόνια το έντυπο Athens Review of Books, που είχε δημοσιεύσει μια επιστολή αναγνώστη που κατέκρινε τον νυν Υπουργό Εξωτερικών για το «σταλινικό παρελθόν» και την σχετική σταλινική προπαγάνδα για την οποία ήταν υπεύθυνος. Ο κύριος Κοτζιάς πήγε στα δικαστήρια το έντυπο (με δικηγόρο τον Φαήλο Κρανιδιώτη) ζητώντας εξοντωτική οικονομική αποζημίωση.

  Εντωμεταξύ, σε ερώτηση του περιοδικού Spiegel «Πώς στέκεστε απέναντι σε παλαιότερα κείμενα, στα οποία υπερασπιζόσασταν την καταστολή του πολωνικού συνδικάτου «Αλληλεγγύη»; ο κύριος Κοτζιάς μεταξύ των άλλων απάντησε:

  «Ήμουν στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ. Έγραψα κατ’ εντολήν του κόμματός μου πράγματα, π.χ. για την Πολωνία, τα οποία ήταν ανοησίες.»

  Αυτό που εγώ καταλαβαίνω: Ήταν απολογητής και προπαγανδιστής σταλινικών πρακτικών, έγραφε ανοησίες κατ’ εντολή του τότε κόμματός του, και το λέει και μόνος του, αλλά εάν το πει κάποιος άλλος, τότε του κάνει αγωγή, τον σέρνει στα δικαστήρια και του ζητάει 250.000 ευρώ…

  Η ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ

  Το Εφετείο έγινε, και ο κύριος Κοτζιάς το κέρδισε! Το δικαστήριο πείστηκε απ’ τα επιχειρήματά του πως η Athens Review of Books τον συκοφάντησε, προκαλώντας ερωτηματικά για το κατά πόσο κατάλαβε την υπόθεση, πόσω μάλλον όταν το δικαστήριο θεωρεί ότι ο κος Κοτζιάς είναι συνιδρυτής του ΚΚΕ. Κάτι που θα μπορούσε να ισχύει μόνο αν ο Υπουργός Εξωτερικών είναι απέθαντο βαμπίρ που ζούσε το 1924 και ίδρυε τότε κόμματα!

  (…..)

  http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/55858

  5.3.2015 | 17:27

  Γιατί θέλει να συντρίψει αυτό το έντυπο ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς; .

  Σε μια δίκη που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, ζητούσε από το Athens Review of Books 300 χιλ. ευρώ

  ΣΧΟΛΙΑ (9)

  (….)

 8. Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=43755
  Κώστας Ρεσβάνης

  (Συν)Κυβερνήτης Πάνος

  (….)

  Το σημαντικότερο όμως νομίζω πως είναι ότι ο Καμμένος θέλει να ωθήσει τον Τσίπρα (αν υποθέσουμε ότι ο πρωθυπουργός είναι αντίθετος) στη δημιουργία ενός εθνολαϊκιστικού περιβάλλοντος, πλουμισμένου με ελληνορθόδοξο ακτιβισμό.
  Πρόσφατο δείγμα το περίφημο «επίραμμα» με τη μορφή αγίων-προστατών των Όπλων που θα ραφτούν στις στολές των στρατιωτικών. Προσέξτε όμως την κουτοπονηριά και τον κίνδυνο: Μόνον όσοι θέλουν θα ράβουν στη στολή το επίραμμα. Έτσι θα μπορεί ο υπουργός Πάνος να ξεχωρίζει αμέσως τους καραμπινάτους χριστιανούς από τους «άπιστους». Μια συμβολή ακόμα στην ενότητα του Στρατεύματος!

  Πολύ σωστά αντέδρασε εδώ το Ποτάμι τονίζοντας ότι «είναι ανήκουστο ότι θα είχαμε επί αριστερής κυβέρνησης επιστροφή στο φάντασμα της αναγραφής του θρησκεύματος όχι επί των ταυτοτήτων αλλά επί των στολών των στρατιωτικών.». Και η μνημειώδης απάντηση, με επίσημο δελτίο τύπου του ΥΠΕΘΑ, παρακαλώ: «Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι για τις στολές των αξιωματικών επιδέχεται απάντηση μόνο από τον Πνευματικό και τον Θεό τους, αν έχουν Θεό.».

  Ας μην καταφεύγουμε σε γραφικές ιστορίες, επιπέδου Σαλαμινομάχων-δωδεκαθεϊστών βεβαίως- διότι με αυτή την τελευταία κίνηση του υπουργού Εθνικής Αμύνης προκύπτει το ερώτημα κατά πόσο αυτονομείται από την κυβερνητική πολιτική. Θέλω να πω: γνώριζε ο Τσίπρας αυτή την κίνηση του Καμμένου που χωρίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε κομμάτια; Φοβάμαι να απαντήσω ναι, διότι έτσι θα μπούμε σε ναρκοπέδια που ούτε ο Άγιος Γεώργιος ούτε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ούτε ο Άγιος Νικόλαος θα βοηθήσουν. Και όχι φοβάμαι να απαντήσω, διότι η ανεξέλεγκτη δράση ενός υπουργού Εθνικής Αμύνης, με τόσα πολλά και ευαίσθητα που διαχειρίζεται, δεν οδηγεί σε ομαλούς εθνικούς δρόμους.

 9. Ο/Η Ιδού ο νυμφίος έρχεται λέει:

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/polemos-kotzia–mitsotaki-gia-ton-upotithemeno-gampro-tou-upeks

  «Πόλεμος» Κοτζιά -Μητσοτάκη για τον υποτιθέμενο γαμπρό του ΥΠΕΞ

  Σκληρή απάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην διαδικτυακή ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για προσλήψεις συγγενών υπουργών σε κυβερνητικές θέσεις.
  Η ανάρτηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών ο οποίος διέψευσε με σκληρά λόγια την ανάρτηση.

  «Να καταθέσεις πιστοποιητικό γάμου της κόρης μου με πρόσωπο που επικαλείσαι που τάχα διορίστηκε επί τούτου. Αλλιώς είσαι συκοφάντης», ανέφερε ο κ. Κοτζιάς μέσω twitter.

 10. Ο/Η του κώλου λέει:

  Πέμπτη, 05 Νοέμβριος 2015
  http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/4172-dramas-gia-fili-amathis-kai-amoiros-tis-gnosis-tis-istorias-
  Mητροπολίτης Δράμας για Φίλη: »Αμαθής και άμοιρος της γνώσης της Ιστορίας»

  Παρασκευή, 06 Νοέμβριος 2015
  http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/4195-tsipras-to-na-enosoume-tis-dunameis-mas-ekklisiapoliteia-einai-o-monos-dromos
  Τσίπρας: »Το να ενώσουμε τις δυνάμεις μας Εκκλησία-Πολιτεία είναι ο μόνος δρόμος»

 11. Ο/Η του Πάνου λέει:

  Κώστας Ρεσβάνης

  (Συν)Κυβερνήτης Πάνος

  ΣΧΟΛΙΑ
  12

  Ο/Η ΧΒ έγραψε:
  (πριν 1 ώρα)

  Αν η χούντα ήταν η αμόρφωτη δεξιά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η αμόρφωτη αριστερά με στοιχεία ακροδεξιάς. Κοινά χαρακτηριστικά 1 Φασιστική αντίληψη 2 Κάκιστη χρήση της γλώσσας 3 Εθνολαικισμός 4 Κυριαρχία του κιτς 5 Διχαστικός λόγος . Η χούντα κατέρρευσε αφού χάσαμε τη μισή Κύπρο. Να δούμε το τίμημα που θα πληρώσουμε για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

  11
  Ο/Η Jordan έγραψε:
  (πριν 3 ώρες)

  Ο ανόητος Τσίπρας δεν είναι ευρωπαϊστής. Θαυμάζει τα καθεστώτα του Τσάβες του Μαδούρο και ίσως στο φτωχό του μυαλό, να οραματίζεται ότι θα γίνει κάτι σαν τον Ερντογάν.
  Αυτό βέβαια σημαίνει συνταγματική εκτροπή. Ο ανόητος Τσίπρας πιστεύει σ’ αυτήν τη περίπτωση, ότι ο μόνος τρόπος για να μην φύγει με ελικόπτερο, είναι να έχει το κατάλληλο άνθρωπο στο Υπ. Εθ. Αμύνης.
  Να λοιπόν πως προκύπτει ο Καμμένος. Θυμάστε την δήλωση του »ο στρατός διασφαλίζει την ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας”; Στην ίδια συνέντευξη ο Τσίπρας δήλωνε ότι η πολιτεία δεν ξεχνά της υποχρεώσεις της προς της ένοπλες δυνάμεις. Πότε όλα αυτά; Πέντε μέρες πριν το δημοψήφισμα. Τότε, που ήταν αποφασισμένοι να βγουν απ’ την ΟΝΕ και όλα ήταν ρευστά.
  Βέβαια το βράδυ των αποτελεσμάτων παρά την νίκη και τους χορούς, έκαναν την γνωστή στροφή για την οποία μιλάει ξεκάθαρα ο Βαρουφάκης.
  Τώρα εν όψιν δυσκολιών της διαπραγμάτευσης, ο Καμμένος βάζει, προαιρετικά λέει, στις στολές των ενόπλων παναγίτσες και αγίους, έτσι ρε παιδί μου να ξέρουμε ποιος είναι μαζί μας και ποιος όχι.
  Το σχέδιο του ανόητου Τσίπρα δεν επετεύχθη, άλλα δεν εγκαταλείφθηκε κιόλας. Ο πονηρός Καμμένος το δουλεύει ακόμη καλού – κακού.
  Γειά σου ρε Πανούλη θα γελούσα μ’ όλα αυτά αλλά είστε για κλάματα.

  10
  Ο/Η ΛΑΒΑΣ έγραψε:
  (πριν 3 ώρες)

  «γνώριζε ο Τσίπρας αυτή την κίνηση του Καμμένου που χωρίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε κομμάτια;»
  Δυστυχώς κε Ρεσβάνη, η ιστορία επαναλαμβάνεται, μπορεί να έγινε κυβέρνηση ο Σύριζα και ο Τσίπρας πρωθυπουργός με την ψήφο του λαού, αλλά άλλοι έχουν την εξουσία.
  Το ζήσαμε, και πρέπει να το θυμάστε, όταν ο Γαρουφαλιάς με δική του απόφαση εν αγνοία του τότε πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, μετέτρεπε, με βασιλικό διάταγμα, την ονομασία του ΕΣ (Ελληνικός στρατός) σε ΕΒΣ (Ελληνικό βασιλικό στρατό), για ομοιομορφία είπε επειδή είχαμε ΕΒΧ (Ελληνική Βασιλική Χωροφυλακή) και ΕΒΑ (Ελληνική Βασιλική Αεροπορία) και ο λαός θα μου πείτε τι ήταν; υπήκοοι της εστεμμένης βλακείας.

  9
  Ο/Η Κέλλυ Χ. έγραψε:
  (πριν 5 ώρες)

  Τα΄παμε, η κυβέρνηση σύριζα το πρώτο πρώτο πράμα που θα πλήξει στη χώρα, είναι ο πολιτισμός. Μετά από τον πολιτισμό ακολουθεί η -ήδη!- καταστροφική πολιτική της στην οικονομία. Στην κυβέρνηση σύριζα περιλαμβάνεται βεβαίως και ο ανελίτης Καμμένος.

  Ως προς το αν ο Τσίπρας γνώριζε το ενλόγω απίστευτο αίσχος που πρότεινε ο ψεκασμένος Καμμένος, προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το γνώριζε και συμφώνησε. Είπαμε, ο Τσίπρας κι ο Καμμένος νοοτροπιακά και πολιτισμικά είναι ένα και το αυτό!

  8
  Ο/Η ΙστορίαΤουΑνθρώπου έγραψε:
  (πριν 6 ώρες)

  Η κυβέρνηση είναι πολύ θρήσκα και ακολουθεί το ευαγγέλιο:

  “Μη γνώτω η αριστερά σου τι ποιεί η δεξιά σου” (Ματθ. στ’, 3).

  7
  Ο/Η BAΣΙΛΗΣ έγραψε:
  (πριν 6 ώρες)

  (5) Γιατί δεν τους συμφέρει.

  6
  Ο/Η coltrane έγραψε:
  (πριν 7 ώρες)

  αγαπητέ αρθρογράφε,
  Στέκομαι στην τελευταία φράση του εξαιρετικού σας άρθρου. Εδώ επιτρέψτε μου να προσθέσω ότι όχι μόνο η παρουσία του ανεκδίηγητου Καμμένου,αλλά το σύνολο των επιλογών του ίδιου του Τσίπρα ,οδηγουν υη χώρα σε τεράστιους κινδύνους δυστυχώς όχι μόνο οικονομικούς. Την άσχημη κατάσταση χειροτερεύει η απουσία σοβαρής και σθεναρής αντιπολίτευσης.

  5
  Ο/Η Διονύσης από Καλαμάτα έγραψε:
  (πριν 7 ώρες)

  Παρά το ότι είναι άσχετο , εκ πρώτης όψεως, θα ήθελα να ρωτήσω τον αρθρογράφο ή κάποιον από τους σχολιαστές, αν γνωρίζουν, για ποιό λόγο η υπόθεση χρηματοδότησης των κομμάτων , τέθηκε στο αρχείο. Από μία κυβέρνηση που διακηρύσσει την εναντίωσή της στη διαφθορά, από ένα κόμμα που κατηγορεί τους αντιπάλους του για διαπλοκή.

  4
  Ο/Η Ανώνυμος έγραψε:
  (πριν 7 ώρες)

  Ο Καμμενος είναι άλλοθι για την συντηρητική πολιτικη του σύριζα σε κάποιους τομείς.
  Πατάει στο να μην τον δυσαρεστήσει,δήθεν ή στην ανάγκη αφού συγκυβερνούν.
  Το θετικό είναι οτι ο Πάνος το εχει βουλώσει ελαφρά το τελευταίο διάστημα.
  Ακόμα κι αυτός κατάλαβε οτι η πολιτικη αναξιοπρέπεια εχει τα όρια της.
  Αφού δεν παραιτήθηκε λόγω μνημονίου,δεν έφυγε απο την πολιτικη εξαιτίας του ΦΠΑ,κατάλαβε οτι το στα τέσσερα δεν ήταν μόνο προνόμιο των άλλων όπως και οι κωλοτουμπες(που οι συριζανέλ αποδείχτηκαν ολυμπιονίκες στο άθλημα)λουφαξε επιτέλους,

  3
  Ο/Η Παναγιώτης netrino έγραψε:
  (πριν 7 ώρες)

  Προοδευτικός εθνικολαικιστικοπατριωτισμος
  Η συνταγή είναι η εξής
  βάζουμε μαζί Παρθενώνα ,αγιά σοφιά και Κούγκι. Τα ανακατεύουμε με μπόλικο ελληνικό «πνεύμα» και τα βάζουμε στο μίξερ να ομογενοποιηθούν .Γαρνίρουμε με φιλότιμο και εθνική αξιοπρέπεια.
  ΠΡΟΣΟΧΗ απαραίτητο για το σερβίρισμα ένα προοδευτικό πιάτο.

  Ο «σοφός» λαός δεν τρώει πια κουτόχορτο…!!!!

  2
  Ο/Η το Ρόδο του Ισπαχάν έγραψε:
  (πριν 7 ώρες)

  Πολύ σωστά, από την αρχή έως το τέλος, συγχαρητήρια που ασχοληθήκατε με αυτό το θέμα, όταν οι πολλοί, περί άλλων…..
  Είπαμε όμως, καθεστώς κτίζουμε ανενόχλητοι, ιδεολογικό και πολίτικο περιεχόμενο δεν «θέλει» ο Τσίπρας, ούτε οι μανάδες και οι μπαμπάδες που τον συνοδεύουν, τόσα χρόνια για την ευημερία των παιδιών μας αγωνιζόμαστε!!!!…. Άπλα άλλαξαν, συγκριτικά με άλλες εποχές, οι προτεραιότητες και αλλάζουν καθημερινά συμφώνα με τις ανάγκες……. Η νέα σταθερά, πάντως, είναι: Οικογένεια-Θρησκεία-Πατρίδα, με Αριστερό, φυσικά, πρόσημο, ε, μην ξεγελιέστε, καμιά φορά σύμφωνα με τις ανάγκες, μας προκύπτουν και ισοδύναμα.

  1
  Ο/Η kapa.pi έγραψε:
  (πριν 8 ώρες)

  Κύριε Ρεσβάνη γιατί ζητάτε να μπορεί ο Τσίπρας να χωρίζει ενός γαϊδάρου (όχι δύο) άχυρα. Όλες μα όλες του οι επιλογές δείχνουν μιά ανικανότητα που ξεπερνά ακόμη και την αμορφωσιά του. Έβαλε τον Καμμένο στο ΑΜΥΝΑΣ για τον ίδιο λόγο που έβαλε τον Κοτζιά στο ΥΠΕΞ. Κι ο λόγος είναι γιατί έτσι του ήρθε, που είναι και ο ίδιος λόγος που έκανε τον Φίλη υπουργό ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Εμείς δεν έχουμε να κάνουμε τίποτε άλλο από το περιμένουμε το χειρότερο. Ο εκλογικός νόμος ΠΑΚΗ και μια μειοψηφική πλειοψηφία του σοφού λαού φρόντισαν γι’ αυτό.

 12. Ο/Η Ο Τσίπρας και ο φράχτης λέει:

  https://left.gr/news/syriza-gia-tis-diloseis-samara-ston-evro-menei-pistos-stin-akrodexia-toy-ritoriki#sthash.VjRs0Wzs.dpuf

  05.01.2015

  ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Σαμαρά στον Έβρο: Μένει πιστός στην ακροδεξιά του ρητορική

  Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις ακροδεξιάς υφής δηλώσεις του Αντ. Σαμαρά με φόντο τον φράχτη του Έβρου

  http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/politikes-eidhseis/82072/tsipras-o-evros-ektos-apo-fraxti-exei-kai-narkes

  ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΗΜΕΡΑ
  Η ιδέα του να πέσει ο φράχτης μονομερώς και να έρχονται οι πρόσφυγες από τον Έβρο, φαίνεται καλή ιδέα για κάποιους που δεν έχουν γνώση του γεγονότος ότι από την άλλη μεριά του Έβρου, μέχρι να φτάσουν δηλαδή στον Έβρο αυτοί οι άνθρωποι, υπάρχουν νάρκες.

  http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=22594:diaxeiristis&catid=81:kivernisi&Itemid=198

  Ξεπερνά και την πιο τολμηρή φαντασία η ταχύτητα της πολιτικής “ωρίμανσης” του Αλέξη Τσίπρα. Τελευταίο δείγμα η πολύ “προχωρημένη”, σημερινή δήλωσή του από τη Λέσβο, όπου περιοδεύει μαζί με τον καινούργιο του σύντροφο, τον σοσιαλδημοκράτη πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, για τον διαβόητο φράκτη του Έβρου. Απαντώντας, στα κόμματα, στα κινήματα και τις οργανώσεις- μεταξύ των οποίων, και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ- που ζητούν την κατάργηση του φράκτη, ο οποίος ωθεί τους πρόσφυγες να θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Φαίνεται καλή ιδέα για εκείνους που δεν έχουν ιδέα, που δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν νάρκες στον Έβρο»!

  Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Αν το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν νάρκες στον Έβρο, γιατί η κυβέρνηση δεν φροντίζει- σε συνεργασία με την Τουρκία- να βγάλει τις νάρκες κατά μήκος ενός διαδρόμου που θα επιτρέπει την ασφαλή και νόμιμη δίοδο των προσφύγων; Ποιον προσπαθεί να εξαπατήσει ο πρωθυπουργός; Μήπως ήταν τόσο “ανίδεος” ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το σύνολο των αντιρατσιστικών και προοδευτικών δυνάμεων και κινημάτων, που καυτηρίαζαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη φαεινή αυτή ιδέα του Χρήστου Παπουτσή, από το 2012; Μήπως ήταν παντελώς “ανίδεος” ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας όταν περιελάμβανε στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015, τη δέσμευση για κατάργηση του φράκτη και των πρακτικών της ανάσχεσης των προσφύγων;

  • Ο/Η Κεντροδεξιός λέει:

   http://www.antinews.gr/action.read/politiki/tsipras-enantion-tsipra-gia-to-fraxti-ston-ebro/2.103103

   Τσίπρας εναντίον Τσίπρα για το φράχτη στον Έβρο

   Ο πρωθυπουργός ή είναι διχασμένη προσωπικότητα σε βαθμό σχιζοφρένειας ή απλά εμπαίζει απροκάλυπτα και ανερυθρίαστα τους πάντες. Αλλιώς δεν εξηγούνται τα όσα αντιφατικά καταρχήν είπε σήμερα από τη Μυτιλήνη όπου επισκέφτηκε μαζί με τον Σουλτς.

   Άλλωστε θα πρέπει να δώσει και μια εξήγηση εκτός και αν δεν ελέγχει το κόμμα του. Γιατί πως εξηγείται το γεγονός πριν από μια εβδομάδα να γίνεται διαδήλωση με αίτημα την πτώση του φράχτη την οποία να στηρίζει το “τμήμα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ” και να τάσσεται ενάντια στο “φράχτη της ντροπής” αλλά και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας το “ξήλωμα” του φράχτη στον Έβρο;

   Κάποτε θα πρέπει να αποφασίσουν στο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πολιτικά έντιμοι, συνεπείς και ειλικρινείς απέναντι στο λαό. Δε γίνεται και στον κλέφτη τσίλιες και στο χωροφύλακα χαμπέρι. Ή θέλεις τη διατήρηση του φράκτη και τη φύλαξη των συνόρων ή θέλεις το γκρέμισμα και του φράχτη και των συνόρων. Ή θέλεις το ένα ή το άλλο και δεν γίνεται το μισό κόμμα να λέει το ένα και το άλλο μισό το άλλο.

 13. Ο/Η Left λέει:

  H ανοχή έχει λήξει

  https://omadeon.wordpress.com/2015/11/07/tsipras-the-luddite-king/

  Ο Τσίπρας χαρακτηρίστηκε «μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας όλων των εποχών», αλλά το καυτό ερώτημα είναι… –Πώς ένας τόσο μεγάλος απατεώνας εξαπάτησε τόσο πολύ ένα ολόκληρο πολιτικό κόμμα, για τόσο μεγάλο διάστημα! Η εύκολη διαπίστωση (και καταδίκη) της «οβιδιακής μεταμόρφωσης», όπως (του) την είπε ο γελοιογράφος Στάθης, η απλή μετάλλαξη ενός… καλού παιδιού σε… κωλόπαιδο ολκής (το λέω με δικά μου λόγια)… μάλλον δεν αρκεί.

  (…)

  Βαθιά μέσα στην ψυχή του, ο νεαρός Αλέξης, πρέπει να ήταν ήδη ψεύτης κι απατεώνας, από πολύ παλιά… Πολύ πιθανώς και από την αρχή, όταν ο παγαπόντης… «αριστερός» επιχειρηματίας / εργολάβος Αλέκος Φλαμπουράρης τον θεώρησε παιδί με «ηγετικό χάρισμα» και αποφάσισε να τον… εκπαιδεύσει, να τον προετοιμάσει και να τον πλασάρει (πείθοντας και τον Αλαβάνο αργότερα -όπως λένε κάποιοι) σαν μελλοντικό πολιτικό αρχηγό, επηρεάζοντας και κατευθύνοντάς τον σύμφωνα με τα δικά του συμφέροντα… μέχρι και σήμερα.


 14. Παράθεμα: «Die Zeit»: Το δίκτυο της Ρωσίας στην Ελλάδα -Τα 700 «καυτά» mail | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 15. Παράθεμα: Οι υπόγειοι ελληνορωσικοί «αγωγοί» | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s