Όταν τα Παιδικά Χωριά SOS πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, η Εκκλησία απαλλάσσεται

[Όπως τόνισε με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ο τόκος τον οποίον δημιουργούν οι χρηματικές δωρεές θεωρείται επιχειρηματικό κέρδος και φορολογείται με 26%, αντί για 15% που ήταν μέχρι σήμερα]

Ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS Γιώργος Πρωτόπαπας κατήγγειλε με ανακοίνωση πως τόσο ο ΕΝΦΙΑ όσο και οι φόροι πλήττουν το φιλανθρωπικό σωματείο.

Τα Παιδικά Χωριά SOS επιφυλάσσονται να ασκήσουν όλα τα νόμιμα δικαιώματά τους και να προβούν στις απαραίτητες νομικές ενέργειες προκειμένου να καταργηθεί αυτή «η παράλογη φορολογία», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Επίσης αναφέρεται ότι τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος δεν λαμβάνουν καμία κρατική επιχορήγηση για τα προγράμματά τους, καθώς και ότι καλούνται να καταβάλουν 73.750 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στον ΕΝΦΙΑ για ακίνητα τα οποία έχουν κληρονομήσει και δεν ιδιοχρησιμοποιούν. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των Παιδικών Χωριών SOS, το ποσό αυτό αντιστοιχεί στη λειτουργία, για έναν χρόνο, ενός Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, το οποίο μπορεί να υποστηρίξει 200 οικογένειες με 350 παιδιά και να παρέχει εργασία σε επτά εργαζομένους.

«Η βαριά φορολόγηση των κοινωφελών Ιδρυμάτων και Σωματείων στη χώρα μας, η οποία θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία των προγραμμάτων τους και στερεί βασικές υπηρεσίες φροντίδας και προστασίας από τις κοινωνικά αδύναμες ομάδες που αυτά υποστηρίζουν, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία» δήλωσε ο Γιώργος Πρωτόπαπας. [tvxs.gr]

Απαλλάσσονται εκκλησία και μοναστήρια από τον ΕΝΦΙΑ
Απαλλάσσονται από την καταβολή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίς Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) τα εκκλησιαστικά και μοναστηριακά ακίνητα, όπως προκύπτει από τον Ν. 4223, που ορίζει τις παραμέτρους σχετικά με το ποιοι θα κληθούν να πληρώσουν το νέο μόνιμο τέλος.

Σύμφωνα με την παράγραφο στ. αναφέρεται ρητά ότι απαλλάσσονται «νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες των γνωστών θρησκειών και δογμάτων κατά την παρ. 2 του άρθρου 13 του Συντάγματος και ιδιοχρησιμοποιούνται για την εκπλήρωση του λατρευτικού, θρησκευτικού και κοινωφελούς έργου τους, καθώς και οι υποκείμενες στο ειδικό συνταγματικό καθεστώς Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, κείμενα εντός ή εκτός αυτού».

Advertisements
This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

19 Responses to Όταν τα Παιδικά Χωριά SOS πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, η Εκκλησία απαλλάσσεται

 1. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  Καλά να πάθουν.
  Αν έκαναν όμως φιλανθρωπικές μπάζες δεν θα τους φορολογούσαν.

  http://www.koutipandoras.gr/article/30445/dioxeis-gia-apates-kakoyrgimatikoy-haraktira-se-varos-melon-tis-mko-kyklos-tis-patmoy

  21 Δεκεμβρίου 2012
  Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος 14 ατόμων, μελών της ΜΚΟ «Κύκλος της Πάτμου» αλλά και συγγενικών τους προσώπων, για απάτες κακουργηματικής φύσεως.
  Η δραστηριότητα της εν λόγο ΜΚΟ φαίνεται πως ήταν ιδιαίτερα προσοδοφόρα για κάποια από τα μέλη της που διοργάνωνε συμπόσια πάνω σε κρουαζιερόπλοια σε όλο τον κόσμο με στόχο την «ευαισθητοποίηση» της κοινής γνώμης.
  Όπως προέκυψε από την έρευνα που διεξήγαγε η οικονομική αστυνομία σε διάστημα δέκα χρόνων (2000-2010) η μη κυβερνητική οργάνωση «Κύκλος της Πάτμου» χρηματοδοτήθηκε με ποσό 9,5 εκατ. ευρώ για τη διοργάνωση εν πλω συμποσίων ενώ στο βιβλίο εσόδων-εξόδων καταχωρήθηκαν 6,5 εκατ. ευρώ.

  [….]

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=228143
  Ελευθεροτυπία, Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

  ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

  Ιδού το αμαρτωλό φαγοπότι

  Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ
  Εκατομμύρια ευρώ, που επί χρόνια έρρεαν αφειδώς από τον δημόσιο κορβανά στα ταμεία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Αρχιεπισκοπής Αθήνας «Αλληλεγγύη», προκειμένου να υλοποιήσει συγκεκριμένα ανθρωπιστικά προγράμματα, κατασπαταλήθηκαν σε πολυτελείς αγορές, ταξίδια και άλλους «ανοίκειους σκοπούς», αφήνοντας μια τεράστια «μαύρη τρύπα» (9,5 εκατομμύρια ευρώ) στα ταμεία της ΜΚΟ, ανάλογη του χρέους της προς το ελληνικό Δημόσιο.
  Στο μεγάλο αμαρτωλό φαγοπότι στην «Αλληλεγγύη», για το οποίο τώρα εγκαλείται από την «Αγάπη» ο Δημήτρης Φουρλεμάδης, φέρεται να θυσιάστηκαν ακόμη και χρήματα -εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ- που είχαν συγκεντρωθεί από εράνους υπέρ σεισμόπληκτων, επιδοτήσεις για την κατασκευή σχολείων και ορφανοτροφείων στη Σουμάτρα της Ινδονησίας, αλλά και χρήματα της Ιεράς Συνόδου για τα θύματα του Λιβάνου.

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=199463
  Ελευθεροτυπία, Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

  Η εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσα «Αλληλεγγύη»

  Του ΘΩΜΑ ΤΣΑΤΣΗ

  Η πρόσκληση προς τους επισκέπτες της ιστοσελίδας της οργάνωσης «Αλληλεγγύη» συνεχιζόταν και χθες, τρεις ημέρες μετά την απόφαση για την εκκαθάριση της εταιρείας. «Γίνε τώρα εθελοντής – Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις», αναβόσβηνε η «ετικέτα» της πρώτης σελίδας, στο http://www.solidarity.gr

  Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Εκκλησίας ύστερα από 8 χρόνια λειτουργίας «κατέβασε ρολά», καθώς τα ελλείμματα και τα χρέη ανάγκασαν την Ιερά Σύνοδο να αποφασίσει να προχωρήσει σε εκκαθάριση. Η ιδέα της σύστασης της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» ξεκίνησε μετά την ίδρυση της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης και Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του υπουργείου Εξωτερικών. Η ΥΔΑΣ με στελέχη της προετοίμασε εξάλλου το 2002 την ίδρυση της «Αλληλεγγύης» που εμφανίστηκε ως πρωτοβουλία τού τότε αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.
  [….]
  «Αξίζει να επισημάνουμε ότι η υπουργός κ. Ντόρα Μπακογιάννη, σε πρόσφατη συνάντησή της με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, αναγνωρίζοντας τις αγαθές προθέσεις της «Αλληλεγγύης», διαβεβαίωσε τον ίδιο προσωπικώς ότι το περί ου ο λόγος θέμα θα διευθετηθεί από εκείνη κατά τρόπο δίκαιο και ευνοϊκό για την εταιρεία μας». Με λίγα λόγια «έχουμε συμφωνήσει» με το υπουργείο Εξωτερικών.
  Υστερα απ’ όλα αυτά και ενώ η διεύθυνση της ΜΚΟ στη μετά Χριστόδουλο εποχή δεν πέτυχε τους στόχους της, το έλλειμμα έφτασε ή παρέμεινε στα 12.000.000 ―. Το ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί είναι τι θα γίνει με τα χρήματα που οφείλει η Εκκλησία στο ΥΠΕΞ και σε τι εξυπηρετεί η ίδρυση των δύο νέων ΜΚΟ: «Αγάπη» που θα έχει έδρα την Ιερά Σύνοδο και «Αποστολή» που θα εδρεύει στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
  tsath@enet.gr

 2. Ο/Η Εκτίθουν τα συμπαθή νεκρά παιδάκια λέει:

  H πράξει και τα ανύποτα

 3. Ο/Η ξέρει όμως αγγλικά λέει:

  Ξέρει όμως Αγγλικά

 4. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

  Υπάρχουν όμως παιδιά που αξίζουν κάθε σεβασμό, πέρα από τα κακομαθημένα αγράμματα πλουσιόπαιδα κωλόπαιδα που έγιναν τσογλανο-πρωθυπουργοί πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες

  http://www.thetoc.gr/diethni/article/me-akrwtiriasmo-kinduneuei-to-paidi-thauma-tis-uemenis

 5. Ο/Η του Μπαρουφά λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=43670

  Ανδρέας Ζαμπούκας

  Tι γλώσσα μιλάει ο Πρωθυπουργός;

  Όπως και να ΄χει, το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ που αποδομεί ανεπαίσθητα τον μύθο της Aριστεράς, δεν υπόκειται σε καμία μιντιακή λογοκρισία ούτε σε εποπτεία γλωσσολόγων. Είναι φορτωμένο με το βαρύ φορτίο της «λαϊκής ετυμηγορίας» κι έχει στην τσέπη του λευκή επιταγή για οποιαδήποτε αισθητική (γραβάτες, Φίλης, χέρια στις τσέπες κ,λπ.) και γλωσσική επιλογή. Ειδικά ο Αλέξης είναι ένας από μας και η ημιμάθειά μας ταυτίζεται με τη δική του. Κι αν τύχει την ίδια μέρα να μιλήσει στη Βουλή κι ο Βενιζέλος με τα περίτεχνα ρητορικά του σχήματα, ο Τσίπρας εξιδανικεύεται ακόμα πιο πολύ στη συνείδησή μας.

  Ας το πάρουν απόφαση όλοι αυτοί οι κατά φαντασίαν κουλτουριάρηδες που λοιδορούν και χαχανίζουν στο ίντερνετ, εθισμένοι στην αστική «γλωσσομάθεια». Ο λαός βρίσκεται και πάλι στην εξουσία και ο Πρωθυπουργός μας μιλάει τη γλώσσα του. Αυτή ακριβώς που έμαθε και μαθαίνει δεκαετίες τώρα στις σχολικές τάξεις και στα τηλεοπτικά πεζοδρόμια. Γι’ αυτό είναι λατρεμένος από όλους μας, «Πού τώρα ο ένδοξος Βασιλεύς, ο Μιθριδάτης, Διόνυσος και Ευπάτωρ, με ελληνικά ποιήματα ν’ ασχοληθεί. Μέσα σε πόλεμο – φαντάσου ελληνικά ποιήματα».
  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=43668

  Ανδρέας Πετρουλάκης
  Για ποιους δεν ντρέπεστε, κ. Τσίπρα;

  Να τα πάλι τα παντοτινά αγαπημένα στερεότυπα. «Ο ελληνικός λαός έδωσε ένα μεγάλο μάθημα στους Ευρωπαίους». «Η Ευρώπη με κάνει και ντρέπομαι». Ο Πρωθυπουργός την Παρασκευή στη Βουλή ήρθε να συνεχίσει τη ρητορική του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου «αν ήταν η Γερμανία στη θέση μας θα είχαν στηθεί κρεμάλες» ή την παλαιότερη του σατιρικού (όλων των άλλων, εκτός του ΣΥΡΙΖΑ) Λάκη Λαζόπουλου «αν μπορούσε ο Σόιμπλε θα τους έπνιγε». Η Αριστερά δεν τα έλεγε παλιά αυτά, είχε πιο ευρύχωρη και κοσμοπολίτικη ματιά. Δεν απέδιδε στους λαούς συλλογικά χαρακτηριστικά και μάλιστα για να αποθεώσει τα δικά μας. Φαίνεται η πρόσφατη συμμαχία τής άνοιξε νέους ορίζοντες στην κολακεία του λαού, πέρα από αυτούς που είχε από μόνη της.

  Οι χώρες, αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ, δεν κρίνονται από τις αποσπασματικές εκδηλώσεις του λαού τους. Κρίνονται από το πολιτισμικό-πολιτικό τους πλαίσιο, τη θεσμική τους λειτουργία, την κρατική τους συγκρότηση και τις αποφάσεις των εκλεγμένων κυβερνήσεών τους. Οι κάτοικοι της Μυτιλήνης και των άλλων νησιών που αγκάλιασαν τους πρόσφυγες είναι, ως άτομα, αξιοθαύμαστοι για την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά τους, όχι ως Έλληνες. Μπορούμε να νιώθουμε υπερήφανοι για τους συμπατριώτες μας οι οποίοι έδωσαν μάθημα πρώτα πρώτα σε μας, αλλά είναι επικίνδυνος λαϊκισμός να θέλουμε να πιστωθούμε όλοι από τα αναπαυτικά μας σαλόνια τη συμπεριφορά τους- την ίδια στιγμή θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να χρεωθούμε τη στάση των ανά την Ελλάδα Κασιδιάρηδων που δυστυχώς δεν είναι καθόλου λίγοι και είναι και αυτοί εξ ίσου Έλληνες.

 6. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  Όταν τα Παιδικά Χωριά SOS πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, η Εκκλησία απαλλάσσεται με την συνήθη γελοιότητα και βλακεία του Τσίπρα!!!

 7. Ο/Η Η ντροπή του Τσίπρα λέει:

  http://www.kathimerini.gr/836982/opinion/epikairothta/politikh/zhthmata-poy-mas-ekti8oyn

  Ζητήματα που μας «εκτίθουν»

  (…..)
  Απλώς αν ζούσε σε κάποια πραγματική χώρα και όχι στην Ελλάδα της φαντασίας του κ. Τσίπρα θα περίμενε τη συνέχεια, κάτι που θα φόρτιζε με στοιχειώδη σημασία τα δύο θαυματουργά επίθετα, το «αποτελεσματικό» και το «ανθρώπινο».

  Και η συνέχεια ήρθε στην ομιλία με την οποία ο κ. Τσίπρας απάντησε στην ερώτηση του κ. Κουμουτσάκου. Είπε ότι η Δύση με δική της ευθύνη προκάλεσε το πρόβλημα, είπε ότι οι νεκροί ξεβράζουν στις ακτές τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, είπε ότι ντρέπεται ως μέλος της ευρωπαϊκής ηγεσίας – φάνηκε και στην αναμνηστική φωτογραφία εξάλλου. Και το καλύτερο το άφησε για το τέλος, όταν αποκάλυψε πως για τον ίδιο το ευρωπαϊκό όραμα γεννήθηκε όταν έπεσε το Τείχος του Βερολίνου. Αυτό ήταν το καλύτερο γιατί όταν έπεσε το Τείχος ο ίδιος έσπευσε να εγγραφεί στην ΚΝΕ, που προφανώς θεωρούσε ότι ήταν η καταλληλότερη οργάνωση για να υλοποιήσει το νεογέννητο όραμα. Ηταν το καλύτερο επίσης επειδή μας διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι ο ίδιος δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβει τι στην ευχή είναι η Ευρώπη, αφού νομίζει πως την καταλαβαίνει έτσι όπως του την εξήγησαν στην ΚΝΕ.

  Λεπτομέρειες θα μου πείτε, οι οποίες πολλοί πιστεύουν ότι «εκτίθουν» τη χώρα μας διεθνώς –κατά τον ρηματικό τύπο που χρησιμοποίησε ο ίδιος– (…..)

  Υπάρχουν και καλοί φράχτες
  Οι δικοί μας είναι καλοί
  http://www.protothema.gr/politics/article/522653/mouzalas-logiko-alla-mi-efikto-na-anoixei-simera-o-frahtis-ston-evro/
  Μουζάλας: Λογικό αλλά μη εφικτό να ανοίξει σήμερα ο φράχτης στον Έβρο

  30/10/2015

 8. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  http://www.capital.gr/story/3076673/alexi-prosexe-tha-peseis-o-idios-ston-lakko-pou-anoixes

  Αλέξη πρόσεξε, θα πέσεις ο ίδιος στον λάκκο που άνοιξες

  Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου

  Η ταξική μορφή που επιλέγει να δώσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική της, προκειμένου να δικαιολογήσει την επίθεση στους υποτιθέμενους προνομιούχους και να ικανοποιήσει την εκλογική του πελατεία, κρύβει μία πολύ μεγάλη παγίδα στην οποία μπορεί πολύ σύντομα να πέσουν μέσα οι ίδιοι. Και η οποία θα αποτελέσει την αρχή του τέλους για τον πρωθυπουργό.

  Στην κυβέρνηση υποπίπτουν σε ένα καταστροφικό λάθος, το οποίο ωστόσο δεν είναι ολέθριο μόνο για την κοινωνία, αλλά θα γυρίσει μπούμερανγκ και στους ίδιους. Αρχικά αναγνώρισαν στην μεσαία τάξη και επιχειρηματικότητα την… κότα με τα χρυσά αυγά. Που με τη φοροδοτική της δυνατότητα, το «λίπος» μικρού πλούτου και περιουσιακών στοιχείων (πχ ακίνητα) που είχε συσσωρεύσει διαχρονικά, αποτέλεσε τον κυριότερο στόχο. Αφού δεν μπορούσαν να φτάσουν στα υψηλά πατώματα της φοροδιαφυγής και να πατάξουν τους λίγους, αποφάσισαν να εξαντλήσουν τους πολλούς. Να τους πάρουν ό,τι έχουν και δεν έχουν.

  Ποια είναι η παγίδα στην οποία κινδυνεύουν να πέσουν οι ίδιοι μέσα; Στην πολιτική που ακολουθούν και στη φιλοσοφία τους, απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή της και για την συντήρηση της εκλογικής πελατείας, είναι η ύπαρξη ενός υπερτροφικού κράτους, τα κρατικά μονοπώλια και η διατήρηση του δημόσιου ελέγχου σε επιχειρηματικές δράσεις. Για χάρη του κράτους μέσα από το οποίο αντλούν την εξουσία τους, αρνούνται άλλωστε να προχωρήσουν σε καίριες μεταρρυθμίσεις, επιλέγοντας να οδηγήσουν την οικονομία σε ένα σπιράλ θανάτου.

  Δεν συνεκτιμούν όμως ότι πολύ σύντομα ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μέσω και της διευρυνόμενης απαξίωσης της μεσαίας τάξης, θα αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις προς εφορίες, δημόσιους οργανισμούς και τράπεζες. Το κίνημα «δεν πληρώνω» που ο ίδιος ο πρωθυπουργός επευφημούσε και προωθούσε τους μήνες πριν την ανάληψη της εξουσίας, συμβάλλοντας δραστικά στο πάγωμα κάθε οικονομικής δραστηριότητας, επανέρχεται τώρα δριμύτερο και όχι κατ΄ επιλογή. Αλλά από ανάγκη.

  ….
  Για πόσο ακόμη νομίζουν ότι θα μπορούν να πληρώνουν μισθούς και συντάξεις; Για πόσο θα μπορούν να παράσχουν δημόσιες υπηρεσίες υγείας; Πόσο θα αντέξει ακόμη η δημόσια παιδεία με τις δραματικές ελλείψεις της; Καλά τα ευχολόγια και οι δήθεν προτεραιότητες, αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Και με την αδυναμία είσπραξης εσόδων που προβλέπεται να κλιμακωθεί στους επόμενους μήνες, πόσο ακόμη θα διατηρηθεί και η ανοχή των εταίρων προς την ελληνική πλευρά; Ήδη τα πρώτα δείγματα είναι ανησυχητικά.

  Η απόφαση να «σφάξουν» την μεσαία τάξη ολοκληρωτικά και να αυξήσουν δραματικά τα ποσοστά των ευρισκόμενων σε ανέχεια, μπορεί σε πρώτη φάση να ικανοποιεί τον ταξικό στόχο για ταπείνωση των δήθεν προνομιούχων και ισοπέδωση προς τα κάτω της κοινωνίας δια της φτωχοποίησης, αλλά σε μία χώρα που δεν παράγει πλούτο, η πορεία προς την κατάρρευση είναι προδιαγεγραμμένη. Αυτός είναι ο εφιάλτης που θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι, αυτός είναι ο μεγάλος… πολιτικός αντίπαλος του πρωθυπουργού. Ο λάκκος τον οποίο άνοιξαν και στον οποίο κινδυνεύουν πλέον να πέσουν οι ίδιοι μέσα. Και όχι οι όποιοι αρχηγίσκοι της αντιπολίτευσης.

 9. Ο/Η Εxcommunicated λέει:

  Μέχρι το 1945 οι ιερείς αμείβονταν από τη λεγόμενη εισφορά των ενοριτών. Τότε εκδόθηκε ο Α.Ν. 536/1945 «Περί ρυθμίσεως των αποδοχών του Ορθοδόξου Εφημεριακού Κλήρου της Ελλάδος, του τρόπου πληρωμής αυτών και περί καλύψεως της σχετικής δαπάνης» και από την 1.10.1945 άρχισε όχι μόνον η μισθοδοσία αλλά και η «εισφορά 25% επί των ακαθαρίστων εισπράξεων των ενοριακών και συναδελφικών, ως και των υπό ειδικών νόμων διεπομένων Ναών» (άρθρο 2, § 2Α). Η εισφορά 25% αυξήθηκε σε 35% με διάταξη του Α.Ν. 469/1968 της Χούντας, επειδή έτσι κι αλλιώς οι ναοί και οι Μητροπόλεις έκρυβαν τα πραγματικά εισοδήματα των παγκαριών στα οποία δεν υπήρχε ταμειακή μηχανή και ήταν κοινό μυστικό πως οι ναοί κρατούσαν διπλά βιβλία. Η ριζοσπαστική αυτή χουντική διάταξη των Ελληνοχριστιανών, καταργήθηκε από τον «κεντροαριστερό ευρωπαϊστή» Σημίτη προεκλογικά από 1.1.2004 (άρθρο 15 του Νόμου 3220/2004). Σημειώνεται ότι επί 60 χρόνια η εισφορά 25% και 35% καταβαλλόταν από τους Ναούς στα Δημόσια Ταμεία «ανά τρίμηνον».
  Η «αριστερή» κυβέρνηση Τσίπρα διατηρεί την προκλητική φοροκλοπή που η κατάργησή της θα ήταν το δικαιότερο και αποδοτικότερο ισοδύναμο.

  ΓΙΑΤΙ;
  ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ, ΞΕΧΑΣΕΣ;

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=2819

  ΕΘΝΟΣ
  «E» 29/3/2005

  Με εντολή μητροπολιτών διπλά βιβλία σε εκκλησίες
  [29.3.2005] Mε διπλά βιβλία λειτουργούσαν πολλές εκκλησίες, οι οποίες -κατ’ εντολή μητροπολιτών- εξακολουθούν και σήμερα να κρύβουν το 90% των εσόδων από τα παγκάρια, ενώ δεν δίνουν τίποτα από το δίσκο στο Tαμείο κληρικών. Tη συστηματική εισφοροδιαφυγή, που γίνεται σε ναούς με την καθοδήγηση μητροπολιτών, αποκάλυψε, χθες, στη Bουλή ο βουλευτής του ΣYN, Γ. Δραγασάκης. Kατέθεσε, μάλιστα, στα πρακτικά της Bουλής απόφαση του μητροπολίτη Kαλαβρύτων Aμβρόσιου -που έχει δημοσιευθεί και στο ΦEK στις 20/4/2004- που δίνει οδηγίες στους κληρικούς για το πώς θα αποφεύγεται η πλήρης καταβολή των εισφορών. Aποτέλεσμα της παραπάνω πρακτικής είναι να μην αποδίδεται ολόκληρη η εισφορά υπέρ του Tαμείου Aσφάλισης Kληρικών (TAKE). Σύμφωνα με την απόφαση, από τις εισπράξεις του παγκαριού μόνο το 10% θεωρείται ως τακτικό έσοδο και επ’ αυτού υπολογίζεται η εισφορά υπέρ του TAKE, ενώ το υπόλοιπο 90% θεωρείται ως δωρεά υπέρ του ναού, όπως και το σύνολο των εσόδων «εκ της περιαγωγής δίσκου υπέρ του ναού και εκ της τελέσεως ιεροπραξιών». Aκόμη, εντύπωση προκαλεί η εντολή-οδηγία του κ. Aμβρόσιου για «οριστική και αμετάκλητη κατάργηση των πάσης φύσεως ανεπισήμων δεύτερων και μυστικών λογιστικών βιβλίων». Kατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης, ο κ. Δραγασάκης ζήτησε την επαναφορά σε ισχύ της εισφοράς 25% επί των ακαθάριστων εσόδων της Eκκλησίας προς το κράτος, ενώ κατήγγειλε πως όσο ήταν σε ισχύ λόγω της εκτεταμένης φοροδιαφυγής οι εισφορές κάλυπταν μόλις το 5 έως 8% της μισθοδοσίας των κληρικών. H κυβέρνηση -όπως είπε ο υφυπουργός Oικονομικών, Aδ. Pεγκούζας- δεν προτίθεται προς το παρόν να αντιδράσει, καθώς δεν θέλει να εμφανιστεί ότι νομοθετεί υπό το βάρος των αποκαλύψεων, τόνισε, όμως, προς έκπληξη όλων, πως αντιμετωπίζει τους πάντες φορολογικά ισότιμα!

  Λ. Γαλανός, Γ. Πίκουλας

 10. Ο/Η Ο ξενοφοβικός δεσπότης Τήλου λέει:

  Ο… ξενοφοβικός δεσπότης Τήλου
  Ο μητροπολίτης Χρυσόστομος αρνείται να παραχωρήσει στον Δήμο Τήλου πρώην στρατόπεδο ιδιοκτησίας της Εκκλησίας για να γίνει κέντρο φιλοξενίας μεταναστών, επικαλούμενος λόγους εθνικών συμφερόντων, τάξης και ασφάλειας αλλά και δημόσιας υγείας

  Πηγή : Ο… ξενοφοβικός δεσπότης Τήλου | Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://www.rodiaki.gr/article/285878/o-xenofobikos-despoths-thloy#ixzz3q9wAtwrd

  http://www.efsyn.gr/arthro/48-prosfyges-sto-eleos-toy-xenofovikoy-despoti
  48 πρόσφυγες στο έλεος του «ξενοφοβικού δεσπότη»

  http://www.topontiki.gr/article/143605/anthimos-erthoyn-ekatommyria-prosfyges-teleiosamehttp://www.topontiki.gr/article/143605/anthimos-erthoyn-ekatommyria-prosfyges-teleiosame

  22.9.2015 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ WEB

  Άνθιμος: Αν έρθουν εκατομμύρια πρόσφυγες τελειώσαμε

 11. Ο/Η Lawyer λέει:

  http://www.matrix24.gr/2012/10/%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b4%ce%af%ce%ba%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%ce%b2%cf%81%ce%b1%ce%b4%cf%8d%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/
  30/10/2012
  Καταδίκη της Ελλάδας για τη βραδύτητα της ελληνικής δικαιοσύνης

  Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΔΑΔ) καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του δικαιώματος σε μία δίκαιη και σύντομη δίκη και ζήτησε να θεσμοθετηθεί το δικαίωμα προσφυγής και αξίωσης αποζημίωσης, για όσους ταλαιπωρούνται από τις χρονοβόρες διαδικασίες dad
  Το ΔΑΔ εκδικάζοντας την προσφυγή της Παναγούλας Γλυκατζή κατά της Ελλάδας, καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του δικαιώματος σε μία δίκαιη και σύντομη δίκη και επιδίκασε την καταβολή αποζημίωσης 10.000 ευρώ, στην 74χρονη σήμερα γυναίκα

 12. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Ἡ Ἐκκλησία θέλει τὴν φιλανθρωπία μονοπώλιο. Ὁ Τσίπρας συνδιηλλάχθη γιὰ νὰ ποδηγετεῖται τὸ ποίμνιο.

 13. Ο/Η makis λέει:

  άλλη μια φορά παρασύρεστε σε συκοφαντίες, γεγονός που θα έπρεπε να κανει τον οποιονδήποτε, καχύποπτο για την αντικειμενικότητα σας.
  Εξαιρούνται από τον ΕΝΦΙΑ οι λατρευτικοί χώροι, δηλαδή ναοί. Γκέγκε;; καταλαβαίνετε τη διαφορά μεταξύ ναού και οικίας, διαμερίσματος, οικοπέδου κλπ κλπ; Ή ενώ έχετε γνώμη περί παντός επιστητού εντός της εκκλησίας, ξαφνικά ξεμωραίνεστε εκεί που δεν σας παίρνει;;;
  Και επίσης από τα μοναστήρια, εξαιρούνται μόνο οι μονές του Αγίου Όρους. Σταματήστε λοιπόν να φτιάχνετε ψεύτικους βαρύγδουπους τίτλους. Η εκκλησία πχ το 2014 πλήρωσε ΕΝΦΙΑ 1,7 εκ. ευρώ.
  Και όταν αναφέρεται σε ναούς η απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ, συμπεριλαμβάνονται όλων των αναγνωρισμένων θρησκειών, όχι μόνο της εκκλησίας.
  Παρεμπιπτόντως, δεν σας έχω δει να καυτηριάζετε ποτέ το αφορολόγητο του ΚΙΣ;;; Μήπως είσαστε κρυπτοεβραίοι που το παίζετε ελληνες ή φιλέλληνες;

  • Ο/Η Po λέει:

   makis έφα:
   Μήπως είσαστε κρυπτοεβραίοι που το παίζετε ελληνες ή φιλέλληνες;

   Κύριε σας βγάζω το καπέλο, μας αποκαλύψατε.
   Ρώτα και τον τακτικότατο σχολιαστή μας «Του Κώλου» -τα ξέρει καλύτερα.

   Διαδώστε το χαρμόσυνο νέο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.