Με χορούς στο Σύνταγμα γιορτάστηκε το «Όχι»

[ο αγώνας Τώρα δικαιώνεται]

oxi-syntagma

Πλήθος πολιτών συγκεντρώθηκε από νωρίς στην πλατεία Συντάγματος για να γιορτάσει την επικράτηση του «Όχι» στο δημοψήφισμα. Με τραγούδια και χορούς υποδέχτηκαν το αποτέλεσμα. Ακόμη και το συντριβάνι φωτίστηκε αναλόγως.

Εκατοντάδες υποστηρικτές του  «όχι» συγκεντρώθηκαν και πολλοί ακόμη συνεχίζουν να προσέρχονται στο Σύνταγμα για να πανηγυρίσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Συνθήματα, τσάμικα, τραγούδια, καπνογόνα και το σιντριβάνι φωτισμένο πορτοκαλί, δίνουν τον τόνο στο γιορτινό κλίμα.

Με ελληνικές σημαίες στα χέρια, πολίτες όλων των ηλικιών, πανηγυρίζουν για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Πλατεία Συντάγματος και η ιαχή «Τα μεγάλα ΟΧΙ τα λέει ο λαός» ξεχωρίζει.

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

20 Responses to Με χορούς στο Σύνταγμα γιορτάστηκε το «Όχι»

 1. Ο/Η eklag λέει:

  Ελάτε τώρα!
  Λόγω της ημέρας ας είμαστε κάπως…μεγαλόθυμοι τέλος πάντων!
  Όπως μία αλβανικής καταγωγής διδάσκουσα που ξεφώνισε σε κάποιο μαυροσχολειάκι τον πανηγυρικό,αφήνοντας απέξω το αλβανικό έπος.
  Σαν να μην υπήρξε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που υπήρξαν οι Αλβανοί υποστηρικτές του Άξονα.
  Νερό κι αλάτι μωρέ.
  Α ναι και το μήνυμα Φίλη στους ουρακοτάγκους!

 2. Ο/Η Σαλταδόρος λέει:

  ΕΥΡΩΠΑΪΣΜΟΣ, Η ΑΝΙΑΤΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΩΝ ΜΕΣΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ

  Έβλεπα πάλι τις προάλλες τον ίδιο εφιάλτη: απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος, ένα πλήθος συνωστισμένων με Lacoste και με iPod και με τα μεγάλου κυβισμού τζιπ αραγμένα στους παραδρόμους, αφρίζοντας έξαλλο με κονκάρδες και πλακάτ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ, να θερίζεται από οπλοπολυβόλα στηριγμένα στα μπαλκόνια του «Μεγάλη Βρετάνια», όπως εκείνες τις πρώτες ημέρες του Δεκέμβρη του 1944 ένα άλλο, ρακένδυτο πλήθος σωριαζόταν από τις ριπές των Εγγλέζων τού Σκόμπι… Εκείνο που πιο πολύ με τρόμαξε, ήτανε η άγρια χαρά που ένιωσα στην εικόνα τόσου αίματος, λες κι ένα αρχαϊκό, βαθιά καταχωνιασμένο ένστικτο εκδίκησης ήρθε στην επιφάνεια και βρήκε για πρώτη φορά ικανοποίηση.

  Δυο φορές οι εκπρόσωποι της παρούσας συγκυβέρνησης, ο Πάνος Καμένος στην πένθιμη ολονυχτία της ψήφισης από την Βουλή τού Μνημονίου που η ελληνική αντιπροσωπεία αποδέχθηκε τη μοιραία 13η Ιουλίου, και ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη πριν από τις τελευταίες εκλογές τού Σεπτέμβρη, δικαιολόγησαν τις πράξεις τους λέγοντας ότι έτσι «αποφεύχθηκε εμφύλιος πόλεμος». Ρητορική αμετροέπεια; Ίσως… Αν συνυπολογίσουμε όμως την προειδοποίηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη την εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, «Αν κινδυνέψει η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας να ξέρετε ότι η αστική τάξη θα αντιδράσει», το πράγμα φορτίζεται με άλλη σοβαρότητα. Κατ’ αρχάς, το ότι η πιο απερίφραστα ταξική δήλωση στο ηλεκτρισμένο κλίμα εκείνου του εξαμήνου ακούστηκε από το στόμα ενός εκπροσώπου της δεξιάς, δείχνει όχι μόνο ποιος έχει την πιο προσγειωμένη αίσθηση του τί όντως διακυβεύεται στην πολιτική κονίστρα αλλά και το ποιος έχει εξακολουθητικά τη δύναμη να υπαγορεύει τα πολιτικά σενάρια. Ο «εμφύλιος» για τον οποίον έγινε λόγος είναι ήδη εδώ, σε πλήρη ανάπτυξη, και τον κερδίζουν εκείνοι που ξέρουν καλά ότι πολεμούν, και ποιος είναι ο εχθρός τους. Η «αριστερή διακυβέρνηση» ανατράπηκε χωρίς καν να χάσει την εξουσία, και όλοι εκείνοι που είχαν πάρει θέση μάχης απέναντί της αναστέναξαν με ανακούφιση. Απέτρεψε τον εμφύλιο καταθέτοντας τα όπλα.

  Τώρα που η ιστορική ευκαιρία μιας λαϊκής αντεπίθεσης χάθηκε, μπορούνε και πάλι να λένε στους ηττημένους ότι το σχήμα μνημόνιο-αντιμνημόνιο, η οξύτερη έκφραση της ταξικής αντιπαράθεσης αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, «έχει ξεπεραστεί». Στη γλώσσα τους, σημαίνει ότι κάθε ανθιστάμενη λαϊκή δύναμη έχει αφοπλιστεί και δεν έχει νόημα να συνεχίζει κανένας. Στην εν εξελίξει κοινωνική σύγκρουση που ζήσαμε την τελευταία πενταετία, η λαϊκή δύναμη ηττήθηκε δύο φορές, σε δύο εναλλακτικές δοκιμαστικές της στρατηγικές: στις αυθόρμητες μαζικές κινητοποιήσεις της περιόδου 2010-12 που σχηματικά ονομάζουμε «κίνημα των πλατειών», και στην οργανωμένη πολιτική συσπείρωση γύρω από τον ανερχόμενο ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2012-15. Κάποιοι το είδαν αυτό σαν δύο διαδοχικές φάσης ωρίμανσης του λαϊκού κινήματος – περιμένοντας φυσιολογικά μια τρίτη, ενδεχομένως πιο αποτελεσματική. Μπορεί όμως να ιδωθεί και αντίστροφα, ως το συντριπτικό, παραλυτικό διπλό αδιέξοδο της λαϊκής διαμαρτυρίας: η αυθόρμητη κινητοποίηση εξαντλεί πολύ γρήγορα τα όρια των δυνατοτήτων της μη μπορώντας να ωριμάσει και να βρει αποτελεσματική πολιτική έκφραση· και η λογική της πολιτικής ανάθεσης προσκρούει στους χαλύβδινους αυτοματισμούς τού συστήματος εξουσίας που μοιραία αποκόπτεται από τη ζωντανή του κοινωνική βάση και υπηρετεί αυτονομημένους σκοπούς, υπαγορευόμενους από ένα πολύ ευρύτερο, υπερεθνικό και σε τελευταία ανάλυση ταξικό, πλέγμα ισχύος.

  Εντυπωσιάζει αυτή η ανικανότητα μιας μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας να οργανωθεί αποτελεσματικά και να ανατρέψει τους εναντίον της συσχετισμούς δύναμης – και δεν αρκεί ως δικαιολογία το ότι το ίδιο συμβαίνει παντού στην Ευρώπη… Ούτε είναι δικαιολογία η επίρριψη ευθυνών σε «ανίκανες», «εγωιστικές» ή «προδοτικές» ηγεσίες – γιατί όσο οι κυβερνώντες διαφθείρουν τον λαό τους, άλλο τόσο ο λαός διαφθείρει τους κυβερνώντες του… Η πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο ευθύνη του ίδιου, αλλά και μιας ολόκληρης κοινωνίας που μοιάζει να δημιουργεί δομικές θέσεις στο πολιτικό της σύστημα, οι οποίες μένει απλώς να καταληφθούν από εκείνον που θα προσαρμοστεί καλύτερα σε αυτές ως εκ των ουκ άνευ όρο για να κυβερνήσει. Θα πρέπει καλύτερα να σκεφτούμε τί είναι αυτό που σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση οι μάζες μοιράζονται με τους εξουσιαστές τους, ποια είναι η κρίσιμη γραμμή τής ιδεολογικής συναίνεσης που εξασφαλίζει στους τελευταίους εκείνο που κάποιοι ονόμασαν ηγεμονία. Αυτή η γραμμή, στην Ελλάδα σήμερα, είναι μια ακαταμάχητη ιδεολογία που ακούει στο όνομα ευρωπαϊσμός. Το ότι είναι το όπλο ακριβώς με το οποίο οι μάζες δελεάζονται να αυτοκτονήσουν, φαίνεται από το πόσο βαθιά έχει διαποτίσει την ίδια την ελληνική αριστερά.

  Το να μιλάει κανείς για Ευρώπη των δημοκρατικών αξιών και του διαφωτισμού δεν είναι μόνο τερατώδης ιστορικός αναχρονισμός – λες και η εμπειρία της κεφαλαιοκρατικής νεωτερικότητας δεν έχει γραφτεί στα κύτταρα και δεν έχει μεταλλάξει βαθιά τις ευρωπαϊκές κοινωνίες· είναι και άγνοια της πραγματικής ιστορίας – γιατί ο διαφωτισμός ήταν μόνο ένα περιθωριακό φαινόμενο και οι δημοκρατικές διακηρύξεις τίποτα περισσότερο από δόλωμα για την πειθάρχηση των μαζών στις ιστορικές κρίσεις… Αληθινή φύση της Ευρώπης ήταν η αποικιοκρατία, το εμπόριο σκλάβων, οι περιφράξεις της γης, τα βιομηχανικά κάτεργα, η πυρηνική βόμβα και τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως. Ποιος θέλει να είναι ο διαχειριστής αυτής της κληρονομιάς; Θα το ξαναπώ, στον λόγο των κυριάρχων θα βρούμε πάντα μια πολύ πιο προσγειωμένη αίσθηση της πραγματικότητας. Ο Ζισκάρ ντ’ Εσταίν δήλωσε κάποτε με καμάρι, «Το Σύνταγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθιστά εντός νόμου τον σοσιαλισμό» – και δεν χρειαζότανε να φτάσουμε στην ελληνική πανωλεθρία για να το δούμε. Να μιλάμε σήμερα για «αριστερή Ευρώπη» είναι αντίφαση εν τοις όροις – και πρέπει να είναι κάποιος ή εντελώς ηλίθιος ή συνειδητά απατεώνας για να το κάνει.

  Ποιοι και γιατί όμως θέλουν την Ευρώπη; Αυτό είναι εύκολο να εξηγηθεί αν έχουμε καταλάβει τη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού. Υπάρχει κατ’ αρχάς μια ολόκληρη κεφαλαιοκρατική τάξη, κατ’ εξοχήν παρασιτική, που ζει από τη χρηματοπιστωτική αξιοποίηση με όλες τις συνακόλουθες λειτουργίες και τα παράγωγά της. Λειτουργίες οι οποίες προϋποθέτουν, φυσικά, τον ευτελισμό του κόστους της εργασίας και την άκρα εμπορευματοποίηση –«αξιοποίηση»– όλων των κοινωνικών πρακτικών και των φυσικών πόρων. Συνυποθέτουν επίσης την ένταξη σε έναν υπερεθνικό καταμερισμό εργασίας, δυνάμει του οποίου πλήττεται μεν η παραγωγική αυτάρκεια κάθε συνιστώσας χώρας, αλλά και δημιουργείται η ψευδαίσθηση μιας καταναλωτικής συμμετοχής χωρίς τον αντίστοιχο παραγωγικό μόχθο. Στην πράξη, αυτή τείνει να περιορίζεται σε όλο και στενότερους κύκλους ενώ διαρκώς αυξανόμενες μάζες καταδικάζονται στον εξοβελισμό από το παιχνίδι, στην ανέχεια και ουσιαστικά στην εξόντωση· το πρόβλημα είναι όμως ότι όσοι δεν έχουν νιώσει ακόμα στο πετσί τους τις πλήρεις συνέπειες, νανουρίζονται με το όνειρο της άκοπης κατανάλωσης ακόμη και όταν απομακρύνεται διαρκώς στον ορίζοντα – και αυτού του είδους η εξαχρείωση, καλλιεργημένη επί τρεις τουλάχιστον δεκαετίες ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συνιστά τη θανάσιμη παθολογία της ελληνικής κοινωνίας.

  Φώτης Τερζάκης
  http://stratigos-anemos.blogspot.ca/2015/10/e.html

 3. Ο/Η Θόδωρας Πάγκαλος λέει:

  Yπάρχει Θεός
  Αποδοκίμασαν Κατρούγκαλο και κυβερνητική πολιτική μέλη του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα

  Πάγκαλος: Έχω το δικαίωμα να έρθω να μιλήσω στο πανεπιστήμιο σας υπέρ της συγκυβέρνησης
  Κατρούγκαλος: Βεβαίως και το έχετε. Αν όμως όταν έρθετε σας γιουχαΐσουν καθώς θα έρχεστε είναι το ακριβώς ανάλογο της εποχής που ο κόσμος σας χειροκροτούσε στο δρόμο. Όποιος εκτίθεται στην πολιτική θα πρέπει να απολαμβάνει τον έπαινο , τον ψόγο αλλά ακόμα και την καζούρα όταν του χρειάζεται. Όπως σας αξίζει και εσάς κ. Πάγκαλε εκπρόσωπο του πολιτικού συστήματος που έριξε τη χώρα στα βράχια. Άρα η αντίδραση είναι δικαιολογημένη.»

 4. Ο/Η Παλιός λέει:

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Να μην ξεχνάμε τις παλιές φιλίες που χάλασαν όταν υπήρξε σύγκρουση συμφερόντων

   http://15minutes.gr/%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CF%8C%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B8%CF%85/

   Ιδιαίτερη σημασία έχει το παραπολιτικό που αναφέρει ότι κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κια της ΝΔ – επιλεγμένοι, όχι όλοι – βρήκαν στις θυρίδες τους μια πολυτελή κόκκινη πρόσκληση. Και έχει σημασία γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη ο πόλεμος του Πάνου Καμμένου με τον φαρμακοβιομήχανο Δημήτρη Γιαννακόπουλο…
   Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης «ορισμένοι φίλοι του Ν. Παππά είναι ασυγκράτητοι, δεν κρατιούνται σας λέω. Ούτε καν περίμεναν να ψηφιστεί ο νόμος Παππά – Σπίρτζη και προσπαθούν να επισημοποιήσουν τα μελλοντικά σχέδιά τους. Θέλετε ένα παράδειγμα; Επιλεγμένοι από φαρμακοβιομήχανο και αθλητικό μεγαλοπαράγοντα βουλευτές (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) βρήκαν στις θυρίδες τους μια πολυτελή (κόκκινη) πρόσκληση για να παραστούν σε δεξίωση την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου σε πολιτιστικό κέντρο με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας του CΝN Greece. Πρόκειται, λένε, για ενημερωτικό site, αλλά προφανώς και για προάγγελο τηλεοπτικού καναλιού. Οπου λειτουργεί site του CNN λειτουργεί και κανάλι. Το ότι έρχεται στην Αθήνα κοτζάμ εμπορικός διευθυντής του CNN International, ο κ. Ρανί Ρεντ, για να εγκαινιάσει ένα απλό site, πού το πάτε;
   Ο Νίκος Παππάς, όμως, επειδή είναι ανήσυχος και δεν γνωρίζει αν όλα αυτά ευοδωθούν, πλησίασε, μαθαίνω, κάποιον Ελληνογάλλο που βρέθηκε στην Αθήνα μαζί με τον πρόεδρο Ολάντ και τον προέτρεψε να συμμετάσχει στον προετοιμαζόμενο πλειστηριασμό τηλεοπτικών αδειών. Δεν έμαθα τι αποκόμισε ο κ. Παππάς, αλλά ο Ελληνογάλλος ήταν, όπως λένε, διστακτικός, δεν είδε την όλη «προτροπή» με μεγάλο ενθουσιασμό…»

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Οι αυτογελοιοποιημένοι του ΣΥΡΙΖΑ
  κάποτε έγραφαν:

  Xτες τοποθέτησαν κι αυτοί κάγκελα

  προκαλώντας πολύ σκληρά σχόλια εξ αριστερών τους:
  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/10/blog-post_952.html

  Να πως ξεχωρίζει ο φασίστας από τον αριστερό: Ο φασίστας βάζει τα κάγκελα, ο αριστερός διαμαρτύρεσαι για την ύπαρξη τους. Τι έλεγαν τότε, που παρουσιάζονταν ως αριστεροί, τα φασιστοειδή καρχαριοειδή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ; Πριν πετάξουν τη μεταμφίεση οι προδότες του κερατά; Μα τα αυτονόητα.

  Μιλούσαν σωστά για «prive» παρελάσεις και διαμαρτύρονταν εντονότατα για τα κάγκελα του αίσχους. Μάλιστα έλεγαν πως τάχα θα καταργούσαν τις παρελάσεις, αλλά αυτό ήταν ένα ακόμη «σχήμα λόγου». Όπως όλα τα ψέματα που είπαν προεκλογικά για να ψαρέψουν αριστερούς ψήφους, ώστε να ζεσταθεί ο πισινός τους από την καρέκλα της εξουσίας.

  Ότι γράφαμε για αυτό το θέμα τότε, που κυβερνούσε ο δοσίλογος Σαμαράς, μπορούμε να το διαβάσουμε και σήμερα, αλλάζοντας μόνο το όνομα. Από τη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ κι από Σαμαράς, Τσίπρας.
  Να υπενθυμίσουμε μόνο, πως τα κάγκελα δεν προσφέρουν ασφάλεια. Το αντίθετο: Είναι ομολογία ανασφάλειας αυτών που τα τοποθετούν. Παραδέχονται ότι δεν έχουν πλέον καμία λαϊκή στήριξη και φοβούνται τις απόλυτα δικαιολογημένες αποδοκιμασίες για την απάνθρωπή πολιτική τους.

  Στην πραγματικότητα είναι διαχωρισμός από τον κόσμο, που κακώς για διαφόρους λόγους τους εμπιστεύτηκε. Είναι η ομολογία ήττας, η παραδοχή της ντροπής τους. Δεν μπορούν πια να είναι μέσα στον κόσμο, κι απομονώνονται. Ζουν στη δική τους περιφραγμένη διάσταση πίσω από τις ασπίδες των ΜΑΤ. Των μπάτσων, που πριν πάρουν την κουτάλα, τους κατηγορούσαν. Ω κατάντια! Να σε φυλάνε αυτοί που κάποτε έφτυνες.

  ……..
  Τα κάγκελα ηλίθιοι, είναι η φυλακή σας. Κοιτάτε να συνηθίσετε τη θέα τους, θα σας χρειαστεί στο ανύπαρκτο μέλλον σας. Ο κόσμος είναι σαν το νερό της θάλασσας. Δεν τον σταματάνε κάγκελα και φράγματα, αν αγριέψει. Έρχεται τσουνάμι δοσίλογοι.
  ________________

  και εκ δεξιών:
  http://www.protothema.gr/greece/article/521830/kagela-parelasi-thessaloniki/
  Όπως φάνηκε από τη μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης…
  Επέστρεψαν τα κάγκελα στις παρελάσεις…
  27/10/2015

  Οι κορδέλες, με τις οποίες είχε αντικαταστήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα κιγκλιδώματα, αντικαταστάθηκαν εκ νέου από τα κάγκελα – Οι θεατές δεν είχαν πρόσβαση στην εξέδρα των επισήμων

  Μπορεί η «πρώτη φορά αριστερή» κυβέρνηση του τόπου να ξεκίνησε τη θητεία της με… χορούς και τραγούδια στις εθνικές επετείους, χωρίς φυσικά τα… ενοχλητικά κιγκλιδώματα μπροστά από τους θεατές, φαίνεται όμως ότι, τη… δεύτερη φορά που ανέλαβε την εξουσία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έπαψαν να ισχύουν ακόμα και αυτά.

  Έτσι, σήμερα, κατά τη μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, το κοινό αντίκρισε έκπληκτο τα κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί, χωρίζοντας τους μαθητές από το κοινό.

 6. Ο/Η Κάσυ Διάρη χειτλεροικυά και πατροιότησα λέει:

 7. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  ΤΙ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΕΤΥΧΕ

  Το υπέρογκο χρέος του Φλαμπουράρη στην ΕΥΔΑΠ για το σπίτι στην Αίγινα

  http://www.iefimerida.gr/news/225097/yperogko-hreos-toy-flampoyrari-stin-eydap-gia-spiti-stin-aigina#ixzz3pttXTcWx

 8. Ο/Η του ξαδέλφου. λέει:

  http://www.iplus.gr/index.php/2014-10-17-17-31-30/2015-01-21-08-30-47/8003-2015-10-25-14-23-51

  Χαμός έχει ξεσπάσει στο διαδίκτυο με την συγκεκριμένη φωτογραφία.

  xounta_tsipras copy 1.jpg

  1) Ο γεννημένος στην Άρτα το 1934 Παύλος Τσίπρας, υπήρξε συνιδρυτής (με τον Ίωνα Παράσχη) της τεχνικής εταιρείας «Σκαπανεύς ΑΤΕ» που μαζί με την «ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ» και την «ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ» ήσαν οι τρείς εταιρείες που έπαιρναν ΟΛΑ τα Μεγάλα Έργα επί 21ης Απριλίου.

  • Ο/Η ανώνυμος λέει:

   Δεν είναι ο πατέρας του Τσίπρα. Κάπου βρήκα ποιός είναι , μα δεν κράτησα το link. Αλλά μην αμφιβάλλετε πως θα βρεθεί και φωτογραφία του πατέρα, ίσως σε κάποιο αρχείο εφημερίδων της εποχής

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Υποθέτω πως τον μπαμπά Τσίπρα ίσως τον εντοπίσουμε αν ψάξουμε το περιοδικό «Εκκλησία» (Επίσημο μηνιαίο δελτίο της Ιεράς Συνόδου, τα τεύχη του υπάρχουν και στην Εθνική Βιβλιοθήκη, νομίζω και στη Γεννάδειο) την περίοδο που προκαθήμενος ήταν ο διαβόητος βασιλοχουντικός Ιερώνυμος Α΄.
    Λένε, δεν το ξέρω αλλά δεν έχει διαψευστεί, ότι ο μπαμπάς συμμετείχε στην φιλανθρωπική δράση του τρισμάκαρος (κίνημα «αγαπισμός»).

    Οι πηγές είναι ακροδεξιές και πολύ δεξιές, πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί, δεν υπάρχει άλλωστε οικογενειακή ευθύνη, αυτό είναι δεδομένο, αλλά εγώ αν έγραφαν για το μακαρίτη το γέρο μου πως συνεργαζόταν με τον Ιερώνυμο Κοτσώνη, και εγώ δεν είμαι αριστερός πρωθυπουργός να χρωστάω εξηγήσεις, θα το διέψευδα αμέσως, δεν θα έκανα τον κουφό, κι αν δεν ανακαλούσαν, θα τους είχε πάρει ο διάολος τον πατέρα:

    http://www.logiosermis.net/2013/09/blog-post_6981.html#.VjIsvGahfmI
    ………………….
    Η οικονομική άνεση του Παύλου Τσίπρα επί Χούντας, τον έκανε να χρηματοδοτεί τις δράσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με αποτέλεσμα να τον εκτιμήσει ιδιαιτέρως ο Χουντικός Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Κοτσώνης. Ο Παύλος Τσίπρας μπαινόβγαινε επί Χούντας στην Αρχιεπισκοπή και βοηθούσε οικονομικά τον «Αγαπισμό» του Κοτσώνη και το Ιεραποστολικό Έργο του (νύν Αλβανίας) Αναστάσιου Γιαννουλάτου στην Αφρική, όπου έπαιρνε έργα ο «Σκαπανεύς»!
    ……………………

   • Ο/Η ανώνυμος λέει:

    Λασκαράτε άσχετο (ας πούμε) αλλά ρίξε κι εδώ μια ματιά.
    Κάτω – κάτω αναφέρεται ο συγγραφέας που το βρήκε –
    ούτε που ξέρω τίποτα γι΄ αυτόν, ούτε τι είναι το «Καλάμι»,
    αλλά έχει γεμίσει το Internet με αυτό.

    https://archive.is/sOTmC

   • Ο/Η ανώνυμος λέει:

    Πάντως είναι η μέρα σου σήμερα, αγαπητέ Λασκαράτε
    – η δική μου ήταν την περασμένη εβδομάδα 🙂

    «Οι πηγές είναι ακροδεξιές και πολύ δεξιές, πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί, …»

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ :
    ΚΑΙ αριστερές να ήταν και πολύ αριστερές,
    ΠΑΛΙ πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί.
    Αυτά.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Προς εξαιρετικό σχολιαστή,
    σχετικά με την αξία των πηγών, μάλλον έχετε δίκιο, αλλά νομίζω πως η ακροδεξιά κρατάει τα σκήπτρα της κακοήθειας.

 9. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  http://www.enikos.gr/society/349025,Me-FEK-oi-ka8aristries-toy-YPOIK-ginontai-grammateis-se-dikasthria.html

  Με ΦΕΚ οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ γίνονται γραμματείς σε δικαστήρια

 10. Πολύ γέλιο! Δείτε εδώ Gay parade σκουπιδιαρέϊκων. Η Ελλάδα πάντα πρωτοτυπεί ακόμη καί στίς παρελάσεις.
  Η Ελλάδα ποτέ δέν πεθαίνει. Ζήτω η Ελλάς.

 11. Ο/Η SF λέει:

  η Βούλα η Τεκτονίδου Αναπληρωτ ΓΓ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στο ΥΠΕΞ.. αποτυχούσα υποψηφ βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

 12. Ο/Η Θα τους λουστεί λέει:

  Η φάρσα που έσπειρες στα κακομαθημένα, συνεχίζεται

  http://www.eleftheriaonline.gr/local/koinonia/perivallon-paideia-syllogoi/item/80123-pano-kata-tsipra-kai-fili-anartisan-mathites-stin-kalamata-vinteo

  Τετάρτη, 28 Οκτώβριος 2015 20:31

  Πανό κατά Τσίπρα και Φίλή ανάρτησαν μαθητές στην Καλαμάτα (βίντεο)

  Το πανό έγραφε «Τσίπρα – Φίλη ακούστε το καλά, το ΟΧΙ οι μαθητές το λένε ακόμα μια φορά 2/11», ενώ την ίδια ώρα φώναζαν συνθήματα. Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί συνέχεια των κινητοποιήσεων, που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα με αφορμή τα οξυμμένα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες.

  Το πανό προπαγάνδιζε την πορεία και την μουσική διαμαρτυρία που οργανώνουν τα μαθητικά συμβούλια στις 2 Νοέμβρη, καλώντας όλους τους μαθητές να συνεχίσουν τον αγώνα τους στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «μέχρι τώρα, αποφάσεις έχουν πάρει το 5ο Γυμνάσιο, το 4ο ΕΠΑΛ, το Μουσικό, το 2ο, 4ο και 5ο Ενιαίο Λύκειο Καλαμάτας».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s