Γιατί απολύθηκε ο κ.Νικολούδης;

[Αμφιλεγόμενες επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη Δικαιοσύνη και στη διαφθορά]

Η κυβέρνηση του Αρεοπαγίτη Κόλλλια (Απρίλης του 1967)

Η κυβέρνηση του Αρεοπαγίτη Κόλλια (Απρίλης του 1967)

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Θα μας πει κάποιος γιατί απέλυσε ο κ.πρωθυπουργός τον τ.δικαστικό κ.Νικολούδη, υπουργό Επικρατείας με αντικείμενο τη διαφθορά και έβαλε στη θέση του, αρχιστράτηγο του (προς το παρόν αόρατου και άγνωστου) πολέμου του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της, ως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, τον καραμανλικό τ.διοικητή της ΕΥΠ, τ.δικαστικό κ.Παπαγγελόπουλο; (περί του ανδρός, βλ.ΥΓ1). Ήταν άλλη μια κακή επιλογή Τσίπρα ή ήταν μια καλή επιλογή; Η καλή μέρα είχε φανεί από το πρωϊ :
(27/04/2015). Η επιλεγόμενη « λίστα Νικολούδη» δεν αφορά πλέον τον υπουργό Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη, ξεκαθαρίζει ο ίδιος με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, και τονίζει ότι πλέον ο υπουργός δεν έχει καμία σχετική αρμοδιότητα, ούτε έχει δικαίωμα να ζητήσει τη γνωστοποίηση του συγκεκριμένου καταλόγου από την αρμόδια αρχή….».

Πέντε μήνες μετά, με την ευκαιρία της πρώτης μετεκλογικής κυβέρνησης, χωρίς εξηγήσεις, εγένετο ούτως, χωρίς ο πρωθυπουργός να φιλοτιμηθεί να απαντήσει:
(25.9.2015): «Το ΠΟΤΑΜΙ απορεί ακόμα ματαίως: Γιατί έφυγε ο Παν. Νικολούδης από την Κυβέρνηση; Γιατί καταργήθηκε το αυτοτελές υπουργείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς; Δεν έκανε τίποτα ή μήπως έκανε πάρα πολλά;…».

Προσωπικά δεν πιστεύω πως ο κ. Νικολούδης έκανε πολλά, πιθανότατα δεν τον άφησαν και ίσως απλά να ενόχλησε τον κ. Τσίπρα η επιθυμία του να κάνει περισσότερα. Εμείς είχαμε εκφράσει τότε (29/1/2015) τη συγκρατημένη μας αισιοδοξία («Τι συνέβη με τους μητροπολίτες που ξετρύπωσε το ΣΔΟΕ;»), ελπίζοντας πως ο κ.Νικολούδης δεν θα κάλυπτε τις υποθέσεις αθέμιτου πλουτισμού μητροπολιτών και συγγενών που είχαν έλθει (τέλη Νοέμβρη-αρχές Δεκέμβρη του 2012) στο φως με στοιχεία και οι οποίες απότομα ξεχάστηκαν μετά από επικοινωνία του κ.Ιερώνυμου με το ΣΔΟΕ. Δεν ξέρω αν γι’αυτό φταίει η εγνωσμένη «ευσέβεια» του συντηρητικού δικαστή που-ως υπουργός έδωσε τον υποκριτικό θρησκευτικό (αντιχριστιανικό) όρκο-ή το ιερό αλισιβερίσι του κ.Τσίπρα, πιθανότατα φταίνε και τα δυο γιατί ένας αποφασισμένος υπουργός-τ.δικαστής, αν δεν τον αφήσουν να κάνει τη δουλειά του, παραιτείται, αλλιώς γίνεται συνειδητά συνένοχος. Σε κάθε περίπτωση η αντικατάστασή του με τον κ.Παπαγγελόπουλο, είναι σαφέστατη οπισθοχώρηση στην υποτιθέμενη μάχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά της διαφθοράς, που κανένα στόμα δεν το’βρε και δεν το’πε ακόμα που αυτή διεξάγεται, αφού κανείς δεν έχει προς το παρόν πέσει θύμα της, πλην του ίδιου του επικεφαλής της.

Στο μεταξύ για πολλοστή φορά φαίνεται να αναδύεται (ή θα θαφτεί κι αυτό;), άλλο ένα ιερό παραδικαστικό λούκι με «φιλανθρωπικούς παράγοντες» της Εκκλησίας: «..Το ενδεχόμενο απόπειρας προσέγγισης της προέδρου του δικαστηρίου που θα εκδίκαζε την υπόθεση του «Noor 1» από ιδιώτες «εκκλησιαστικούς παράγοντες» ερευνούν τα τελευταία 24ωρα οι αστυνομικές και οι δικαστικές αρχές. Η δικαστική λειτουργός αποχώρησε..επικαλούμενη «περιστασιακά προβλήματα υγείας»…Σύμφωνα με πληροφορίες, … ερευνούν τον τυχόν ρόλο που μπορεί να είχαν υπάλληλοι της Μητρόπολης Πειραιά .. που γνώριζαν την έμπειρη δικαστική λειτουργό και από την ιδιότητά της ως διοικητικού στελέχους σε φιλανθρωπικό ίδρυμα του Πειραιά το οποίο είχε «ανοιχτή γραμμή» με τη Μητρόπολη. … οι εν λόγω υπάλληλοι της Μητρόπολης Πειραιά ή στενοί συγγενείς τους (ανάμεσά τους και πρώην στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών) είχαν αναπτύξει πολυετή συνεργασία με τον επιχειρηματία …» (Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.ΤΟ ΒΗΜΑ-15/10/2015 06:00).

ΥΓ1
«Ελευθεροτυπία», 14.7.2009. Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ
«ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΠ
Ο εισαγγελέας με το ρεκόρ υποθέσεων στο… αρχείο
Η πορεία του Δημ. Παπαγγελόπουλου από τα υπόγεια της Ευελπίδων, όπου υπηρέτησε επί χρόνια ως εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών, μέχρι τον 15ο όροφο της οδού Κατεχάκη, στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ, πέρασε από πολλούς σταθμούς και από μεγάλα κύματα…..».

ΥΓ2
«Καθημερινή», 23.10. 2015: «Με καθυστέρηση τεσσάρων και πλέον μηνών .. το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε χθες την επιλογή ανώτατων δικαστικών λειτουργών οι οποίοι θα αναλάβουν νευραλγικές θέσεις στη Δικαιοσύνη για τα προσεχή χρόνια…. Με παραλείψεις και με κάθοδο στη δικαστική επετηρίδα που σε ορισμένες περιπτώσεις έφθασε κάτω από τη δέκατη θέση, ο πρώτος στην επετηρίδα δεν επελέγη, νέοι αντιπρόεδροι στον Αρ.Πάγο έγιναν οι …. Ασπασία Καρέλλου, ….όλοι ικανοί δικαστές”.

Σχετικά με την κα Καρέλλου:
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ (ΕΠΣΕ)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 27 Φεβρουαρίου 2010.
Αλληλεγγύη στην απαράδεκτα δικαζόμενη (12 Απριλίου 2010) Αντιναζιστική Πρωτοβουλία!……
Το ΕΠΣΕ καλεί κάθε πολίτη/ισσα να δηλώσει αλληλέγγυος/α προς τους διωκόμενους αγωνιστές/τριες της ΑΠ. Ανήκουν στα απειροελάχιστα άτομα τα οποία όρθωσαν το ανάστημά τους και κατήγγειλαν στη δικαιοσύνη το χειρότερο νεοναζιστικό βιβλίο που κυκλοφορεί στη χώρα. Κατέθεσαν δε σε σειρά δικών που κατέληξαν σε μιαν απαλλακτική απόφαση «επονείδιστη» κατά τον Καθηγητή Μιχ. Σταθόπουλο («Θέμα και Παραλλαγές» ΕΤ-1 29 Ιανουαρίου 2010). Όπως είναι γνωστό, η απόφαση αυτή διέσυρε την Ελλάδα στον ΟΗΕ και στο Συμβ.τ.Ευρώπης που έκανα σχετικές αυστηρές συστάσεις και υποχρέωσαν τη δικαιοσύνη σε καθυστερημένη (και μόνο υπέρ του νόμου) έκθεση αναίρεσης από τον Εισαγγελέα του Αρ. Πάγου: η σχετική απόφαση εκκρεμεί…….
Το ΕΠΣΕ έχει στη διάθεσή του και άλλα κείμενα λειτουργών της δικαιοσύνης, από δικογραφίες που μεταχειρίζονται κατά ανάλογο τρόπο τον Κ.Πλεύρη. Για το λόγο αυτό δηλώνει πως σε ένα κράτος δικαίου αν κάποιοι πρέπει να δικασθούν είναι όλοι αυτοί οι λειτουργοί της δικαιοσύνης. Αυτοί που έβγαλαν αποφάσεις το περιεχόμενο των οποίων παραβιάζει το νόμο 927/79. Ένα νόμο τον οποίο εφαρμόζουν εσφαλμένα αθωώνοντας με ανεπαρκή αιτιολογία τους ρατσιστές. Αυτό άλλωστε εύστοχα διατύπωσε για την πιο κραυγαλέα από αυτές τις αποφάσεις ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών και υποστήριξε ενώπιον της Ολομέλειας του Αρ. Πάγου ο Εισαγγελέας του Αρ.Πάγου. Το έκαναν όταν ζήτησαν την αναίρεση της «επονείδιστης» αθωωτικής απόφασης 913/2009 των Εφετών του Πενταμελούς Εφετείου Ασπασίας Καρέλλου, …. μετά από ανάλογη πρόταση της Εισαγγελέα Εφετών …».

This entry was posted in σκέψεις, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

29 Responses to Γιατί απολύθηκε ο κ.Νικολούδης;

 1. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  Δημήτρης Παπαγγελόπουλος-Νέα Δημοκρατία.
  ΚΥΠατζής ήταν και ΚΥΠατζής θα παραμείνει!!

 2. Ο/Η eklag λέει:

  Η διάνοιξη δρόμου προς την απονομή δικαιοσύνης ως όρου εκ των ων ουκ άνευ για την δημιουργία υγιούς και βιώσιμου κρατικού μορφώματος απαιτεί μεθοδικούς σκαπανείς αφενός και εξολοθρευτές-kill kill kill-αρουραίων αφετέρου.

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Που βρίσκετε η παρακάτω υπόθεση;
  Μπήκε στο αρχείο;
  Δεν δικαιούται η κοινή γνώμη να γνωρίζει;

  http://directnews.gr/greece/6411–2.html
  Εμπλέκουν τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο στο παραδικαστικό κύκλωμα Νο2 !

  Τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, εμπλέκει ο διαβόητος αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης στο παραδικαστικό κύκλωμα Νο2!

  Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την «έκθεση ανάλυσης» των χιλιάδων τηλεφωνικών συνομιλιών που έχει καταγράψει ο “αρχικοριός” της ΕΥΠ, προκειμένου να εντοπίσει μια από τις μεγαλύτερες συμμορίες που λυμαινόταν το χώρο της Δικαιοσύνης.
  ……………….
  Συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με την «έκθεση ανάλυσης» – η οποία βρίσκεται στη διάθεση του directnews.gr – στο διάστημα 27 Απριλίου 2010 έως 14 Ιουνίου 2010, Γιοσάκης και Τζούμας είχαν διάφορες τηλεφωνικές συνομιλίες για μια δίκη που θα γινόταν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας.

  Κατηγορούμενοι, ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος του Μητροπολιτικού ναού Μυκόνου και ένας ιερομόναχος ονόματι «Χάρης» οι οποίοι είχαν γνωριμίες με celebrities στο νησί της Μυκόνου και υπεξαιρούσαν εικόνες μεγάλης αξίας για να τις πουλήσουν. στη Λαμία, όπου και συνελήφθησαν.

  Λίγο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης από το Δικαστήριο, ο Γιοσάκης λέει στο Τζούμα ότι αναλαμβάνει να τους “καθαρίσει” αλλά χρειάζονταν 100.000 ευρώ για να δοθούν στους δικαστές της έδρας!!!

  «Είναι το alter ego του Δεσπότη»

  Ειδικότερα, στην τηλεφωνική επικοινωνία της 27-4-2010 ο Τζούμας, ζητά από το Γιοσάκη να του πει για την υπόθεση που ενδιαφέρει τον «Σύρου», τον οποίο πιθανόν να δει την επόμενη ημέρα και τι ακριβώς πρέπει να γίνει για να «αθωωθεί τελείως».

  Ο Γιοσάκης αναφέρει πως ο Δεσπότης δεν τον έχει θέσει σε αργία μέχρι τώρα, παρότι η αρχαιοκαπηλία ιερής εικόνας είναι αδίκημα ιδιαίτερης απαξίας.
  ………………………


  Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουνίου 2010 ΗΟΤ DOC, σελ.40

  Ο ΕΠΙΚΟΙΝ󰏉ΝΙΟΛΟΓΟΣ

  ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟ󰎴ΟΥΛΟΥ

  ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΥΡΟΥ

  Η εμπλοκή τους έχει να κάνει με τη δικαστική υπόθεση ενός ιερέα από τη Μύκονο, η οποία θα διεξαγόταν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας στις 17 Ιουνίου 2010. Ο συγκεκριμένος ιερέας φερόταν να είχε υπεξαιρέσει εικόνες μεγάλης αξίας και να τις πουλούσε. Μάλιστα μεταξύ των ενδιαφερόμενων για αγορά εμφανίζονται και τα ονόματα δύο από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της χώρας. ……………


  ______________________
  ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΚΗ;

  http://www.lamiareport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2252:simera-i-diki-sti-lamia-toy-qkosmikoyq-kalogeroy-apo-ti-mykono&catid=38:2010-04-22-20-27-04&Itemid=3
  Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουνίου 2010
  Σήμερα η δίκη στη Λαμία του «κοσμικού» καλόγερου από τη Μύκονο

  Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, θα καθίσει σε λίγη ώρα ο 24χρονος «κοσμικός» καλόγερος που «ψώνιζε» από gay site και πουλούσε εικόνες.

  Αν διαβάσετε, όσα γράφει η εφημερίδα VETO για τον βίο και την πολιτεία του 24χρονου μοναχού του Αγίου Όρους, που σήμερα δικάζεται στη Λαμία, θα κολαστείτε στην κυριολεξία.
  Ο 24χρονος «Χάρης» μαζί με φίλο του Αρχιμανδρίτη, ήταν δημοφιλείς στο νησί της Μυκόνου, με υψηλές γνωριμίες και μέσα στο κύκλωμα των celebrities του νησιού των ανέμων, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά «για την εκκλησία φυσικά», κάνοντας παράλληλα ζωή, όχι απλά κοσμικού, αλλά φανταστείτε ότι έψαχνε μέσω ιστοσελίδας ομοφυλοφίλων να βρει το ιδανικό ταίρι.
  Γιατί κάθεται στο εδώλιο?
  Ο 24χρονος ιερομόναχος κατηγορείται ότι προσπάθησε να πουλήσει πολύτιμη εικόνα του Σωτήρος από ιστορικό μοναστήρι.
  Την 1η Σεπτεμβρίου του 2006, ο 20χρονος τότε κληρικός, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, παρέλαβε την πολύτιμη εικόνα από ιερέα, για να την πάει σε εργαστήριο συντηρήσεως. ‘Όμως ο καλόγερος «Χάρης» βρέθηκε στη Λαμία, όπου συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω να προσπαθεί να πουλήσει την εικόνα σε αστυνομικούς της Ασφάλειας που προσποιήθηκαν του αγοραστές.

  Στο εδώλιο δίπλα στο βασικό κατηγορούμενο, θα καθίσει και ο Πρωτοπρεσβύτερος, σήμερα, της Μητρόπολης Μυκόνου, που ήταν ο τότε ιερέας που παρέδωσε την εικόνα στον 24χρονο ιερομόναχο.
  Σύμφωνα με τους καθ’ όλα βάσιμους ισχυρισμούς του συνηγόρου του Πρωτοπρεσβυτέρου, γνωστού Ποινικολόγου κ. Γιώργου Δούμα, ο ιερέας τότε «παρέδωσε την εικόνα στον μοναχό, προκειμένου να επιληφθεί της συντηρήσεώς της».
  Η ακροαματική διαδικασία ξεκινά σε λίγη ώρα και φανταστείτε τι θα ακουστεί στην αίθουσα του Δικαστηρίου.

 4. Ο/Η Liberal λέει:

  Οι δίκες των αιρετικών από κρατικά δικαστήρια:
  http://booksjournal.gr/slideshow/item/1528-%C2%AB%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B2%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%C2%BB

  Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015
  «Πώς βίωσα τους νόμους κατά της βλασφημίας στην Ελλάδα»
  Γράφτηκε από Φίλιππος Λοϊζος
  Δημοσιεύθηκε στο Παρεμβάσεις Τεύχος 58

  Ο Φίλιππος Λοΐζος είναι ο «Πάτερ Παστίτσιος», το πρόσωπο που πέρασε (και συνεχίζει να περνά) μια οδυνηρή αστυνομοδικαστική περιπέτεια επειδή δημιούργησε μια χιουμοριστική σελίδα στο facebook. Στο κείμενό του, που αναδημοσιεύεται από το τεύχος 58 του Books’ Journal, Σεπτέμβριος 2015, περιγράφει αυτή τη ζοφερή περιπέτεια.

  Έχω μιλήσει πάρα πολλές φορές σε μέσα ενημέρωσης και σε εκδηλώσεις για την υπόθεσή μου, πώς βίωσα δηλαδή τους νόμους της βλασφημίας, και έχω τοποθετηθεί επανειλημμένα για το πολυσύνθετο θέμα της εκκοσμίκευσης της ελληνικής κοινωνίας. Κατά τη γνώμη μου, περισσότερο από όσο θα έπρεπε, διότι εκτός του ότι δεν είμαι ο ειδικός που θα απαντήσει σε νομικά θέματα, η συνεχής προβολή μου μπορεί να δώσει στην υπόθεσή μου προσωποκεντρικό χαρακτήρα, και αυτό είναι κάτι που δεν επιθυμεί κανένας μας, διότι η δίωξή μου αποσκοπεί στη λογοκρισία και την κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μας αφορά δηλαδή όλους. Δέχθηκα την πρόσκληση αυτής της εκδήλωσης διότι θέλω να συνεισφέρω στη διεθνή εκστρατεία κατά των νόμων της βλασφημίας και να παρουσιάσω, για πρώτη φορά, μια λεπτομερή καταγραφή για το πώς βίωσα αλλά και για το πώς εξακολουθώ να βιώνω αυτούς τους νόμους, αφού η υπόθεσή μου δεν έχει κλείσει ακόμα, καθώς έχω ασκήσει έφεση μετά την πρωτόδικη καταδίκη μου.

  Η συστηματική ανάδειξη του μοναχού Παΐσιου από τον περιθωριακό ακροδεξιό και υπερσυντηρητικό Τύπο, καθώς και από τους τηλε-ευαγγελιστές των ακροδεξιών τηλεοπτικών διαύλων, δημιούργησε ένα τεράστιο ρεύμα φονταμενταλιστικής λατρείας στο πρόσωπό του, αποφέροντας τεράστια κέρδη σε εκδότες και μοναστήρια. Είπα φονταμενταλιστικής, διότι –πέρα από τον ακραίο σκοταδισμό της (εσχατολογία, προφητείες, αντιεπιστημονισμός κ.λπ.)– διεπόταν κυρίως από αναχρονιστικές και ακροδεξιές πολιτικολογίες. Στις διδαχές του Παϊσίου (αν όντως τις είπε ή όχι, λίγη σημασία έχει) γίνεται συνεχής αναφορά στην επιστροφή του βασιλιά Κωνσταντίνου, στους «άθεους» πολιτικούς, στην κοινωνική θέση της γυναίκας που πρέπει να υποβαθμιστεί, στον αντι-δυτικισμό, στην ακραία μισαλλοδοξία σε οτιδήποτε μη ελληνικό και νεωτεριστικό, την κρατική παιδεία, την αντιδημοκρατική και αντικομμουνιστική ρητορεία, τους επεκτατικούς πολέμους που θα προκαλέσουν γενοκτονίες, που θα αναδείξουν την ορθοδοξία σε παγκόσμια υπερδύναμη κ.λπ. Το ρεύμα αυτό φούντωσε και πήρε κινηματικές διαστάσεις –πλέον υπάρχει και επίσημη σελίδα– μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης. Το πιο ανησυχητικό είναι πως όλη αυτή η ρητορική, πλέον, επικυρώθηκε και στις συνειδήσεις εκατομμυρίων ορθόδοξων πιστών μετά την πρόσφατη αγιοποίηση του μοναχού από το Πατριαρχείο.

  Την περίοδο εκείνη ένιωσα την ανάγκη να δημιουργήσω στο facebookτη σατιρική σελίδα «Γέροντας Παστίτσιος», όπου απομυθοποιούσα και σατίριζα συστηματικά, χωρίς υβρεολόγιο, το ρεύμα της παϊσιολατρίας, την οποία, εκτός από επικίνδυνη, τη θεωρούσα και αιρετική. Η σελίδα είχε κυρίως αντιεθνικιστικό και αντιμεσσιανικό χαρακτήρα και κατάφερα να τη λειτουργήσω για ένα χρόνο. Αυτό που κατά τη γνώμη μου κατάφερα να αναδείξω μέσα από τη σελίδα, και ενόχλησε περισσότερο από όλα, ήταν πως το φαινόμενο Παΐσιος ήταν κάτι το κατασκευασμένο προκειμένου να χειραγωγεί τους αδαείς, να τους εκμεταλλεύεται και να τους φανατίζει. Ένα κατασκεύασμα που αναπαράγει όλη εκείνη τη ρητορική των αντιδραστικών και σκοταδιστικών δυνάμεων που ήδη από τις αρχές του 20ού αιώνα εμπόδισαν και συνεχίζουν να εμποδίζουν τον εκσυγχρονισμό της χώρας, με αποτέλεσμα σήμερα να μοιάζει περισσότερο με ένα μεσαιωνικό απολειφάδι παρά με μια σύγχρονη, δυτικού τύπου, αστική δημοκρατία. Το φαινόμενο της παϊσιολατρίας είναι ένα κατασκεύασμα πολιτικοθρησκευτικό, καθαρά φονταμενταλιστικού χαρακτήρα. Η δίωξη μου, από την άλλη, δεν ήταν ούτε πολιτική ούτε θρησκευτική. Ήταν αυτεπάγγελτη.

  Ο μεγάλος ντόρος ξεκίνησε στις 11 Σεπτεμβρίου 2012 από μια υπερσυντηριτική σελίδα μεγάλης επισκεψιμότητας (ιδιαίτερα γνωστή για τα ομοφοβικά της άρθρα), στελεχωμένη από επιφανείς δημοσιογράφους, η οποία κίνησε μητροπολίτες από όλη την Ελλάδα να καταδικάσουν τη σελίδα μου και προέτρεπε στους αναγνώστες να την αναφέρουν στο facebook προκειμένου να πέσει. Έπειτα από δυο μέρες θα έφτανε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος δικαστική εντολή, που θα ζητούσε http://booksjournal.gr/slideshow/item/1528-%C2%AB%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B2%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%C2%BB

 5. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=6005:%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%80-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84-%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B8%CE%AF%CE%B1&Itemid=203

  «Στοπ στη διαπλοκή Εκκλησίας – δικαστών»,

  του Στ. Ματθία
  πρώην πρόεδρου Αρείου Πάγου

  Του Χρήστου Ζέρβα από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» – 06/12/2008

  Τις αθέμιτες υπόγειες σχέσεις που συνδέουν πολλούς Ελληνες δικαστές με την Εκκλησία, τα μοναστήρια και τα συμφέροντά τους αποκάλυψε και καυτηρίασε ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Στ. Ματθίας.

  Μιλώντας σε εκδήλωση της Ελληνικής Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, περιέγραψε ένα «τοπίο αφύσικου εναγκαλισμού» δικαστών, κληρικών και πολιτικής εξουσίας, που ευνοεί τις υποθέσεις που ενδιαφέρουν την Εκκλησία και προωθεί στην ιεραρχία «θεοσεβούμενα πρόσωπα», θίγοντας κατάφωρα με τον τρόπο αυτό την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης στη χώρα.

  Εξίσου καυστικός ήταν και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Ν. Αλιβιζάτος, ο οποίος τόνισε ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δημιουργεί αδικαιολόγητα προνόμια για την Εκκλησία, προσβάλλει βάναυσα το αίσθημα δικαιοσύνης και ευνοεί την αδιαφάνεια.

  Βαθύς γνώστης όσων συμβαίνουν στο δικαστικό χώρο, ο κ. Ματθίας ήταν ιδιαίτερα καυστικός. Οπως είπε, οι Ελληνες δικαστές διαπλέκονται με την Εκκλησία είτε γιατί είναι επιρρεπείς σε αναχρονιστικές φυλετικές και θρησκευτικές εμμονές είτε από απλό ωφελιμιστικό υπολογισμό.

  Σύμφωνα με τον κ. Ματθία, που ξέρει καλά πρόσωπα και πράγματα στο δικαστικό χώρο, «οι θεοφοβούμενοι δικαστές συχνάζουν σε μονές και εκκλησίες, συναναστρέφονται κατά κανόνα κληρικούς, δεν παρακολουθούν τις κοινωνικές εξελίξεις, είναι αφελείς αλλά και τυπολάτρες, υπερβολικά αυστηροί σε ηθικοθρησκευτικά διλήμματα, στην αναγνώριση ελαφρυντικών υπέρ των κατηγορουμένων και στην επιμέτρηση των ποινών».

  Ως παραδείγματα έφερε την ευπιστία κάποιων απέναντι στον Γιοσάκη, τον Αττικής Παντελεήμονα, ηγούμενους και μοναχούς, που τους έκαναν όργανά τους.

  «Η τέως πρόεδρος Πρωτοδικών Ροδόπης ευνόησε συνειδητά τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου με τη σκέψη, όπως η ίδια παραδέχθηκε, ότι αυτός θα διέθετε την περιουσία που θα του αναγνωριζόταν σε αγαθοεργίες. Ξεχνώντας τη δικαστική της ιδιότητα, μερολήπτησε συνειδητά από θρησκοληψία», είπε χαρακτηριστικά.

  Ενδιαφέρον έχει όμως η αναφορά του κ. Ματθία στην ωφελιμιστική προσκόλληση δικαστών στην Εκκλησία. Να πώς περιγράφει την κατάσταση: «Βλέπουν (οι δικαστές) ότι τα θρησκευτικά σύμβολα βρίσκονται σχεδόν σε όλους τους χώρους άσκησης κρατικής εξουσίας, ότι ιερωμένοι τελούν τις επίσημες κρατικές τελετές, ότι λατρευτικές εικόνες είναι αναρτημένες πάνω από την έδρα σε όλα τα ακροατήρια, ότι κάθε χρόνο γίνεται «αγιασμός» στα δικαστήρια, ότι ο Αγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης έχει οριστεί «προστάτης των δικαστών», ότι επισκέψεις ιερωμένων σε δικαστικά γραφεία είναι συχνές και πυκνώνουν παραμονές διάσκεψης επί υποθέσεων που «ενδιαφέρουν» την Εκκλησία».

  «Βλέπουν επίσης» συνεχίζει ο κ. Ματθίας, «ότι κατά τις προαγωγές από το υπουργικό συμβούλιο στις ηγετικές θέσεις της δικαστικής ιεραρχίας η Εκκλησία στηρίζει τους θεοφοβούμενους δικαστικούς λειτουργούς και ότι καμιά φορά εισακούεται. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η πεποίθηση ορισμένων διαδίκων και δικαστών ότι η Εκκλησία είναι σε θέση να ασκεί σε επίδικες υποθέσεις και στις προαγωγές των δικαστών ουσιαστική επιρροή. Γι’ αυτό και κάποιοι διάδικοι επιζητούν και επιτυγχάνουν τη μεσολάβηση κληρικών σε εκκρεμείς δίκες και κάποιοι δικαστές γίνονται τακτικοί «συνομιλητές» μητροπολιτών με την προσδοκία ότι αυτοί θα τους υποστηρίξουν», τονίζει χαρακτηριστικά.

  Αποκορύφωμα της αφύσικης αυτής διαπλοκής είναι, κατά τον κ. Ματθία, η από ετών σχεδιαζόμενη οικοδόμηση ναού μέσα στον Αρειο Πάγο. Κατά τον ίδιο, αυτό γίνεται για να υπάρχει ευχερής και τακτική επαφή της Εκκλησίας με μέλη του δικαστηρίου, της Εισαγγελίας και του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, ώστε να μπορεί να ασκείται επιρροή στο δικαιοδοτικό έργο και στη διοίκηση της Δικαιοσύνης».

  Οπως λέει, με τις επεμβάσεις στις προαγωγές ελπίζεται ότι θα προωθούνται οι προσκείμενοι στην Εκκλησία δικαστές και εισαγγελείς που ακολούθως θα κατευθύνουν τη Δικαιοσύνη!

  Από την πλευρά του ο κ. Αλιβιζάτος, ζήτησε να υπάρξει η βήμα προς βήμα προσέγγιση των εκκρεμοτήτων στις σχέσεις πολιτείας και εκκλησίας. «Μπορεί ο θάνατος του προηγούμενου Αρχιεπισκόπου να αποδυνάμωσε τις φονταμενταλιστικές φωνές στην Εκκλησία, κάθε άλλο όμως παρά τις εξαφάνισε. Η παρουσία των τελευταίων, ας μην το ξεχνάμε, λειτουργεί ως άλλοθι για να μην αλλάξει τίποτα, προς μεγάλη ικανοποίηση των συντηρητικών αλλά και των καιροσκόπων παλαιάς και νέα κοπής στα δύο μεγάλα κόμματα», κατέληξε. *

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ε όχι και διαπλοκή με την Εκκλησία, το 99% των Ελλήνων είμαστε ορθόδοξοι και διαπλεκόμεθα αθελήτως και ανιδιοτελώς.

   http://www.antenna.gr/news/Society/article/426322/neos-proedros-sto-symboylio-tis-epikrateias
   22 Οκτωβρίου 2015

   Νέος πρόεδρος στο Συμβούλιο της Επικρατείας

   Το βιογραφικό του Νικολάου Καρόλου Σακελλαρίου

   ………….

   Το 2001 ετιμήθη από την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη με τον τίτλο του Άρχοντος Μεγάλου Νομοφύλακος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

   • Ο/Η Lawyer λέει:

    Αντε να προσφύγει κάποιος κατά του παπαδαριού στο ΣτΕπ

 6. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  https://roides.wordpress.com/2015/01/29/29jan15/
  Ἀπὸ τὸ τρίωρο γεῦμα, πόσα λεπτὰ νὰ πῆρε τὸ συγκεκριμένο θέμα;

 7. Ο/Η ανώνυμος λέει:

  Πραξικόπημα στην Πορτογαλία – Mέρος πρώτο
  http://goo.gl/geUdgP

  Πραξικόπημα στην Πορτογαλία – Mέρος δεύτερο
  http://goo.gl/5JTbO6

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.eyedoll.gr/ngine/article/5229/%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%AC%CF%84%CE%BC%CE%B1%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BC%CF%80%CE%AC%CF%84%CE%BC%CE%B1%CE%BD

  Ο Μπάτμαν και ο Αρχιμπάτμαν
  26/10/2015

  Γράφει ο Μάνος Βουλαρίνος.

  Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που παραξενεύονται με τις πολύ στενές σχέσεις που έχει ο ηγέτης της Ελληνικής Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας, με τον ηγέτη της Ελληνικής Ορθοδοξίας, Αρχιμπάτμαν Ιερώνυμο.

  Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω την απορία που προκαλεί η αρμονική συμβίωση ενός Αριστερού Ηγέτη και ενός Εκκλησιαστικού Ποιμένα, καθώς η αλληλοεκτίμηση και ο αλληλοσεβασμός πολύ συχνά αναπτύσσονται ανάμεσα σε επιτυχημένους επαγγελματίες, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τους επικεφαλής των δύο πιο μεγάλων επιχειρήσεων της χώρας: της Εκκλησίας και της Αριστεράς.

  «Τι εννοείς επιχειρήσεις;» θα ρωτήσουν κάποιοι συμπολίτες μας και εγώ με χαρά θα τους απαντήσω.

  Η διαπίστωση που λέει πως η Εκκλησία είναι η σπουδαιότερη μπίζνα από την αυγή της ανθρωπότητας, νομίζω πως δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη διευκρίνηση.

  Αρκεί να θυμίσω πως πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία στον πλανήτη, η οποία έχει καταφέρει να μη δίνει λογαριασμό σε κανέναν για τη δράση της και τη διαχείριση των οικονομικών της, την ίδια στιγμή που τα έσοδά της και η περιουσία της φορολογούνται ελάχιστα και οι υπάλληλοί της πληρώνονται από το κράτος!

  Και σα να μην έφταναν αυτά, το βασικό προϊόν το οποίο εμπορεύεται είναι η σωτηρία ΜΕΤΑ το θάνατο.

  Ένα προϊόν το οποίο, από τη φύση του, αποκλείει τους δυσαρεστημένους πελάτες.

  Κάποιοι κακόπιστοι μιλούν για τη μεγαλύτερη απάτη όλων των εποχών, αλλά εμείς οι υπόλοιποι, οι θιασώτες της ελεύθερης επιχειρηματικότητας, αναγνωρίζουμε πως έχουμε να κάνουμε με το πιο υγρό επιχειρηματικό όνειρο.

  Μια μπίζνα της οποίας το μεγαλείο εξηγεί την επιτυχία στους αιώνες που πέρασαν, αλλά και στους αιώνες που θα έρθουν.

  (Μια συχνή δικαιολογία για τα σκανδαλώδη, όπως τα λένε οι εχθροί της επιχειρηματικότητας, προνόμια της Εκκλησίας, είναι το φιλανθρωπικό της έργο. Για το φιλανθρωπικό της έργο περηφανεύεται και η Μαριάννα η Βαρδινογιάννη, αλλά νομίζω πως όλοι συμφωνούμε πως το να πληρώνονται οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων του συζύγου της απευθείας από το κράτος, δεν είναι και πολύ καλή ιδέα.

  Από την άλλη, ένας Μητροπολίτης μπορεί να πει πως είναι μια υπέροχη ιδέα. Τρέχα γύρευε…).

  Η Αριστερά είναι, στην ουσία, η ίδια επιχειρηματική ιδέα, αλλά σε έκδοση για άθεους.

  Δηλαδή, το προϊόν που πουλάει δεν είναι η ζωή μετά το θάνατο, αλλά η ζωή μετά την «επανάσταση».

  Μια διαφορά από μικρή έως και ανύπαρκτη, όπως θα διαβεβαιώσουν τα θύματα πολλών «επαναστάσεων» του παρελθόντος.

  (Θυμίζω πως με τον όρο «επανάσταση» συνηθίζουμε να αποκαλούμε τις δικτατορίες που αγαπημένο τους χρώμα δεν είναι το μαύρο, αλλά το κόκκινο).

  Κατά τα άλλα, όλα είναι τα ίδια, καθώς μιλάμε για μια μπίζνα κρατικοδίαιτη, με φορολογικές ελαφρύνσεις, κρατική επιχορήγηση, δόγμα και πολλούς πιστούς που παλεύουν, αγωνίζονται να γίνουν και τελικά γίνονται το απαραίτητο λίπασμα για να φυτρώσει το ευωδιαστό λουλούδι που ονομάζουμε εξουσία.

  (Σε όλα τα παραπάνω οι πωλητές και κάποιοι πελάτες της Αριστεράς, θα αρχίσουν να λένε για αγώνες και διώξεις του παρελθόντος.

  Αφού τους χτυπήσετε την πλάτη με συγκατάβαση, πείτε τους πως με δεδομένο ότι και η Εκκλησία έχει να επιδείξει διώξεις και αγώνες –απλώς σε πιο μακρινό παρελθόν– η ομοιότητα των δύο επιχειρήσεων, μάλλον ενισχύεται).

  Αναγνωρίζω πως τα παραπάνω δεν εξηγούν το γιατί τα αφεντικά των δυο μεγάλων αυτών επιχειρηματικών ομίλων συνεργάζονται τόσο στενά, μιας και, με δεδομένη την ομοιότητα των προϊόντων τους, θα περίμενε κανείς το αντίθετο.

  Όντως, παλαιότερα οι δυό αυτές επιχειρήσεις ήταν ανταγωνιστικές έως και εχθρικές, καθώς οι ηγέτες τους δεν καταλάβαιναν πως όχι μόνο η μια μπίζνα δεν αποκλείει την άλλη, αλλά και πως το εμπόριο της πίστης του ενός, είναι πολύ επωφελές για το εμπόριο της πίστης του άλλου.

  Αυτό είναι που κατάλαβαν Τσίπρας και Ιερώνυμος: σε έναν κόσμο του οποίου η μόνη αναφορά θα είναι ένα αόριστο καλύτερο μέλλον, πολλαπλασιάζεις την πελατεία σου στο παρόν.

  Όσο ο καταμερισμός είναι σταθερός (η Εκκλησία για μετά το θάνατο και η Αριστερά για λίγο πριν) κανείς αριστερός δεν έχει ανάγκη να πολεμά με κανέναν ορθόδοξο.

  Στο κάτω-κάτω και των δυο οι πραγματικοί εχθροί, είναι οι άπιστοι.

  Από τη μέρα που έκαναν την απλή αυτή διαπίστωση οι δυο σπουδαίοι επιχειρηματίες, προχωρούν μπροστά πιασμένοι χέρι-χέρι, προκειμένου να ολοκληρώσουν το θεάρεστο ή σταλινάρεστο, αλλά οπωσδήποτε εξαιρετικά επικερδές, έργο τους.

  Ένα έργο που χαρίζει στην Εκκλησία δυνατότητα ανάληψης χιλιάδων ευρώ σε περίοδο κάπιταλ κοντρόλς, ελάχιστη φορολόγηση και διατήρηση του προνομίου το κράτος να πληρώνει το λειτουργικό της κόστος, με την Αριστερά να κερδίζει τη συγκατάβαση του ποιμνίου στην προσπάθεια να σταθεροποιήσει την εξουσία και άρα τα κέρδη της.

  Και οι δυο ηγέτες πάντως, όπως διαβεβαιώνουν οι παρατρεχάμενοί τους, παραμένουν προσγειωμένοι και δεν ξεχνούν κάθε τόσο να τσουγκρίσουν ένα ποτηράκι στην υγειά των κορόιδων, και μπράβο τους.

 9. Ο/Η Nτόρα Μπόρα λέει:

  Βοήθα Παναγιά! Ο Αλέξης (ξανά)διαπραγματεύεται!

  Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου

  Άντε πάλι τα ίδια. Οι αιμοβόροι ξένοι ζητούν «γη και ύδωρ» σε πλειστηριασμούς, ΦΠΑ και φόρους και ο Αλέξης Τσίπρας ως άλλος… Leonidas βγαλμένος από τους «300» αναφωνεί «this is Syriza» και στέλνει τους εκπροσώπους της Τρόικας στον αγύριστο. Και το πλήθος των ψηφοφόρων του παραληρεί για τη νέα εθνική αντίσταση.

  Τρέμω τι μας περιμένει αυτή τη φορά! Η Παναγία να βάλει το χέρι της! Ο Αλέξης διαπραγματεύεται και πάλι….

  Διαβάστε το υπόλοιπο κείμενο
  http://www.capital.gr/forum/thread/5370359?messageId=5370359

 10. Ο/Η Παλιός λέει:

  Κουκούλωμα συμψηφιστικό με το βλέμμα στο μέλλον;
  http://www.parapolitika.gr/article/333916/vomva-vrethikan-600000-eyro-ston-logariasmo-ypoyrgoy-tis-nd

  8.12.2015 | 08:17

  Βόμβα: Βρέθηκαν 600.000 ευρώ στον λογαριασμό υπουργού της ΝΔ

  Δυο εκ των στενότερων συνεργατών πρωτοκλασάτου Έλληνα πολιτικού έχουν κληθεί και απολογούνται σήμερα στον οικονομικό εισαγγελέα για υπόθεση χρηματισμού

  Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις αναμένεται να προκαλέσει η πληροφορία που αποκαλύπτει το Parapolitika.gr σύμφωνα με την οποία δυο εκ των στενότερων συνεργατών πρωτοκλασάτου Έλληνα πολιτικού, έχουν κληθεί και απολογούνται σήμερα στον οικονομικό εισαγγελέα για υπόθεση χρηματισμού. Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δυο, εντοπίστηκαν εμβάσματα ύψους 600.000 ευρώ, τα οποία προέρχονται από γνωστό επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον χώρο της υγείας.

  Πρόκειται για τεράστιο θέμα, αφού η εισαγγελέας που έχει καλέσει για απολογία τους δυο στενούς συνεργάτες του πρώην υπουργού της ΝΔ, έχει ενδείξεις ότι τα χρήματα είχαν ως τελικό αποδεκτή τον γαλάζιο πολιτικό. Μιλάμε για τεράστιο θέμα που θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό, αφού εμπλέκει έναν εκ των βασικών πρωταγωνιστών της πολιτικής ζωής. Κάποιοι μάλιστα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχουμε ακόμη και προφυλακίσεις στη διάρκεια της ημέρας

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/01/blog-post_11.html

  Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;

  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016 | 7:08 μ.μ.

  Πηγή: Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος – «Unfollow»

  Ένα νέο σύστημα διαπλεκόμενης οικονομικής και πολιτικής εξουσίας ανοικοδομείται ακριβώς πάνω στα ερείπια του παλιού και πίσω από τις πομπώδεις διακηρύξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για αδυσώπητο πόλεμο με τη διαφθορά. Οι μάχες που δίνονται στρέφονται απλώς ενάντια στην «ξεδοντιασμένη» παλιά διαπλοκή, σε μια προσπάθεια του νέου πολιτικοοικονομικού συστήματος να βάλει τις βάσεις της δικής του κυριαρχίας στα πράγματα. Πάντα σε συνεργασία με κάποιους φίλους από τα παλιά…

  Μετά τη συμφωνία του Ιουλίου, η χώρα κυβερνάται από το εσωτερικό κουαρτέτο που συγκροτούν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο εκδότης Νίκος Χατζηνικολάου, ως εκπρόσωπος των χρηματοδοτών του, Βαρδή Βαρδινογιάννη και Γιώργου Κουρή. Σε αυτόν τον πυρήνα προσαρτώνται πολιτικές δυνάμεις όπως του Πάνου Καμμένου και του Βασίλη Λεβέντη (ο οποίος, πέρα από τις «γραφικότητες», έχει αναπτύξει τις δικές του σχέσεις με επιχειρηματίες), αλλά και επιχειρηματικών συμφερόντων όπως του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου (που χρόνια αναζητούν αναβαθμισμένο οικονομικό ρόλο, θέση στο μιντιακό σύστημα και πολιτική παρουσία), της οικογένειας Γιαννακόπουλου και του Δημήτρη Μελισσανίδη. Από κοντά και το συγκρότημα Μπόμπολα το οποίο, προκειμένου να εξασφαλίσει κυβερνητική εύνοια, επέλεξε να αφήσει πίσω τη στρατηγική συμμαχία με τον ΔΟΛ που βρίσκεται στο πολεμικό στόχαστρο της κυβέρνησης και ήδη έχει αρχίσει να ανταμείβεται με σκόρπια έργα από δω κι από εκεί.

  Είναι οι οικονομικές δυνάμεις που έχουν επενδύσει στο δίδυμο Τσίπρα-Καραμανλή για να εξοντώσουν την παλιά διαπλοκή, να τελειώσουν με την αποδυναμωμένη προηγούμενη πολιτική εξουσία και με πομπώδεις αλλά σε κάθε περίπτωση κατευθυνόμενες διακηρύξεις για πόλεμο εναντίον της διαφθοράς να στήσουν το δικό τους μαγαζί στην πλάτη του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού.

  Ο έλεγχος της Δικαιοσύνης

  Καταλυτικός ο ρόλος στην επίτευξη του σχεδίου είναι, όπως σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, η δικαστική εξουσία, με πρώτα βιολιά:

  Τον αναπληρωτή υπουργό και πρώην δικαστικό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο οποίος δεν κρύβει τη στενή του σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι με απόφαση Τσίπρα, ο Δ. Παπαγγελόπουλος αντικατέστησε τον Παναγιώτη Νικολούδη χωρίς καμία δικαιολογία πέραν κάποιων αστήρικτων κατηγοριών περί καθυστερήσεων στην απόδοση δικαιοσύνης από τον Τέρενς Κουΐκ. Επί της ουσίας, κανείς δεν ένιωσε την ανάγκη να εξηγήσει στον Π. Νικολούδη γιατί αντικαταστάθηκε, τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας τον είχε διατηρήσει στην υπηρεσιακή κυβέρνηση για να ετοιμάσει το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καπνού. Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, υπάρχουν και κάτι… σατανικές συμπτώσεις που δεν σε αφήνουν να αγιάσεις. Προσέξτε: Το επόμενο νομοσχέδιο που θα έφερνε προς ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ο Π. Νικολούδης αφορούσε το πολυσυζητημένο λαθρεμπόριο καυσίμων, το οποίο είχε εξαγγείλει ότι θα καταπολεμήσει η νέα κυβέρνηση. Όμως, να που αυτές οι περίεργες συμπτώσεις έφεραν την καρατόμησή του και πέταξαν το νομοσχέδιο στο καλάθι των αχρήστων, με αποτέλεσμα να μην πληγούν τα συμφέροντα διάφορων λαθρεμπόρων, αλλά και του γνωστού επιχειρηματία που ασχολείται με τα του ποδοσφαίρου. Ποιον φωτογραφίζουμε; Μα ασφαλώς εκείνον που φωτογραφίζεται μαζί με τον Αλέκο Φλαμπουράρη, όταν παρακολουθούν πλάι-πλάι την αγαπημένη τους ομάδα…

  Την επιλογή Τσίπρα να τοποθετήσει πρωθυπουργό της υπηρεσιακής κυβέρνησης την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, η οποία απέκτησε αυξημένες αρμοδιότητες στην άσκηση πειθαρχικού ελέγχου σε σχέση με τους δικαστές και άρα αυξημένες δυνατότητες επηρεασμού της Δικαιοσύνης. Είναι χαρακτηριστικό ότι το συνδικαλιστικό όργανο των Εισαγγελέων Αθηνών και Πειραιώς ζήτησε να συναντηθεί με τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη διάταξη Παπαγγελόπουλου αναφορικά με το νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα, που δίνει το δικαίωμα στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου να ασκεί διώξεις σε εισαγγελείς. «Σερβίρει ο Παπαγγελόπουλος για να καρφώνει η Θάνου», σχολίασε χαρακτηριστικά εισαγγελέας που πήρε μέρος στις συναντήσεις για τη συγκεκριμένη τροπολογία.

  Ένα φλερτ που κρατάει καιρό

  Οι βάσεις στη συμμαχία Κώστα Καραμανλή και Αλέξη Τσίπρα μπήκαν λίγο μετά τις εκλογές του 2012. Πρόσωπο-κλειδί ήταν πολιτικός παράγοντας και στέλεχος της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, που διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ενώ μέχρι και σήμερα παραμένει σύμβουλος του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου. Ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε πολλές συναντήσεις στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή πάνω από την πλατεία Μαβίλη. Κάποιες φορές μαζί με τον Πάνο Καμμένο, τις περισσότερες μαζί με τον Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Νίκο Παππά. Σε κάποιες από αυτές συμφωνήθηκε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία δεν θα μπορούσε παρά να εξαιρεί την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή 2004-2009. Όπως επίσης (συν)αποφασίστηκε να είναι το γραφείο του Προκόπη Παυλόπουλου εκείνο που θα αναλάμβανε τη νομική θωράκιση του σχεδίου του Αλέξη Τσίπρα για την κατάργηση των συνιστωσών και τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, κλείνοντας διά της νομικής οδού τα όποια παράθυρα σε ενδεχόμενες προσφυγές από τους διαφωνούντες.

  Kυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

  Ο Κώστας Καραμανλής, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος εκδιώχτηκε από τον όμιλο Μπόμπολα και το MEGA αλλά κατάφερε με τη βοήθεια του Βαρδή Βαρδινογιάννη και του Γιώργου Κουρή να στήσει το δικό του εκδοτικό μαγαζί και να επιβάλει το ρόλο του στα πράγματα, είναι η ισχυρή τριανδρία του νέου συστήματος.

  Ο Νίκος Χατζηνικολάου ήταν εξάλλου η βασική επιλογή του Βαρδή Βαρδινογιάννη, που μετά τις εκλογές του 2012 επένδυσε στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ψυχραίνοντας ακόμα περισσότερο τις σχέσεις του με τη ΝΔ λόγω Αντώνη Σαμαρά. Ας μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια τα Μέσα του ομίλου Real αλλά και οι εκπομπές του Χατζηνικολάου στο Star κατεξοχήν διαμόρφωσαν μια ορισμένη εκδοχή «δεξιόστροφης» αντι-μνημονιακής ρητορικής που υπονόμευε Σαμαρά και Βενιζέλο, στο όνομα των παραδόσεων της Δεξιάς, ενισχύοντας ταυτόχρονα εκ των πραγμάτων τον ΣΥΡΙΖΑ.

  Άλλωστε, πέρα από το χαρακτήρα του «γάμου συμφέροντος» που έχει αυτή η σύμπραξη, διαθέτει και πολιτικό υπόβαθρο. Η μεν πλευρά Τσίπρα, προσανατολισμένη ήδη από το 2012 στη γραμμή του «μνημονίου με ανθρώπινο πρόσωπο» και της συμμαχίας με την «υγιή επιχειρηματικότητα», αναζητούσε συμμάχους προς τα δεξιά, ενώ η πλευρά Καραμανλή αναζητούσε τρόπους να ανακοπεί το σχέδιο Σαμαρά για πλήρη μετάλλαξη της ΝΔ σε υβρίδιο αντικομμουνιστικής Ακροδεξιάς και ακραίου νεοφιλελευθερισμού.

  Το τηλεφώνημα για το οποίο κανείς δεν μιλά

  Η επικοινωνία του πρώην με τον νυν πρωθυπουργό τη νύχτα της 17ωρης διαπραγμάτευσης που βγήκε στη δημοσιότητα από τον Θοδωρή Ρουσόπουλο (αρθρογράφο της Αγοράς του Ν. Χατζηνικολάου και μέλος του στενού πυρήνα των συνεργατών του Κώστα Καραμανλή) ούτε ήταν η μόνη, ούτε και μεταδόθηκε επακριβώς. Και είναι περισσότερο από προφανές ότι δεν έγινε μετά από προτροπή του Προκόπη Παυλόπουλου, όπως δήθεν αποκάλυψαν το Έθνος της Κυριακής και η Real. Ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι παρά ο πιστός εντολοδόχος του πρώην πρωθυπουργού, ο άτυπος σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και αρκετές φορές από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του στο Προεδρικό Μέγαρο ο πυροσβέστης στις σχέσεις κυβέρνησης-δανειστών.

  Ο Κ. Καραμανλής ήταν εκείνος που μετά από ένα ανήσυχο τηλεφώνημα του Ν. Χατζηνικολάου, όπου του ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις οδεύουν στα… βράχια και ο Αλέξης Τσίπρας είναι πιθανό να τινάξει το όλο σχέδιο στον αέρα φέρνοντας Grexit, έψαξε εναγωνίως και βρήκε τον πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες για να του πει ότι επ’ ουδενί δεν έπρεπε να γυρίσει στην Αθήνα χωρίς συμφωνία. Όπως και τελικά έγινε δηλαδή. Ο Κ. Καραμανλής ήταν επίσης εκείνος που επιχειρηματολόγησε υπέρ της απομάκρυνσης του Γιάνη Βαρουφάκη, της Αριστερής Πλατφόρμας, αλλά και στελεχών όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

  Θα έχει δε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να αποκαλύψουν κάποια στιγμή στον ελληνικό λαό, ο πρώην και ο νυν πρωθυπουργός, τι συζήτησαν στο τηλέφωνο έξι ημέρες πριν από το δημοψήφισμα του «Όχι» που εντέλει έγινε «Ναι». Δηλαδή, λίγο πριν από την απόφαση του εξαιρετικά φειδωλού στις δηλώσεις πρώην προέδρου της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργού να βγει στην τηλεόραση για να στηρίξει το «Ναι». Για να φανεί πόσο δίκιο ή άδικο έχουν τελικά όσοι ακόμα υποστηρίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με την επιλογή του δημοψηφίσματος διέπραξαν μία επικοινωνιακή μπλόφα, η οποία ωστόσο τους γύρισε μπούμερανγκ λόγω του αποτελέσματος. Για να το εξηγήσουμε καλύτερα: Η αποκάλυψη του περιεχόμενου του τηλεφωνήματος Καραμανλή και Τσίπρα πριν από το δημοψήφισμα έχει πολλαπλάσιο ενδιαφέρον από εκείνο που ακολούθησε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές. Διότι στην πραγματικότητα εκεί κρύβεται όλη η ουσία της σχέσης τους. Η άποψη ότι ο Τσίπρας έκανε δημοψήφισμα επιζητώντας είτε μια τιμητική ήττα, είτε μια νίκη με πολύ μικρή διαφορά έχει διατυπωθεί πολλές φορές και σίγουρα δεν τη διαβάζετε εδώ για πρώτη φορά. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να επικαλεστεί ότι ο ελληνικός λαός είναι βαθύτατα διχασμένος και θα προχωρούσε σε συνθηκολόγηση με τους δανειστές, με την επιβολή του τρίτου και εξίσου βάρβαρου μνημονίου.

  Μια άλλη άποψη, που τελευταία συζητείται αρκετά και αποκτά πολλούς οπαδούς, αναφέρει πως το δημοψήφισμα επιλέχθηκε ως ύστατη λύση από τους Τσίπρα και Καραμανλή για έναν ακόμη λόγο: διότι αυτό θα μπορούσε να παρουσιαστεί ως στάση ανυπακοής της ελληνικής κυβέρνησης και τα capital controls ως αντίποινα των δανειστών. Και ίσως να μην είναι τυχαίο ότι το Βερολίνο, που σε άλλες περιπτώσεις αποδείχθηκε λαλίστατο για ζητήματα μάλλον ασήμαντα, δεν διέψευσε ποτέ τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι η επιλογή της ΕΚΤ να διατηρήσει σταθερό το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (η κίνηση που οδήγησε στα capital controls) ήταν πράξη αντεκδίκησης για το δημοψήφισμα. Διότι στην πραγματικότητα δεν ήταν. Οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων θα επιβάλλονταν ούτως ή άλλως, αφού συνεχιζόταν η διαρροή καταθέσεων εξαιτίας του εμφανούς αδιεξόδου των διαπραγματεύσεων. Και πώς να εξηγηθεί αλλιώς ότι ο Τσίπρας, ο οποίος υποτίθεται ότι καλούσε τον ελληνικό λαό να αντισταθεί λέγοντας «Όχι», αποφάσισε τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος με έναν πανίσχυρο πολιτικό παράγοντα της χώρας, όπως ο Κώστας Καραμανλής, να παίρνει θέση υπέρ του «Ναι»; Πώς συναποφασίζεις κάτι τόσο σημαντικό με έναν πολιτικό, που υποτίθεται ότι πρεσβεύει το ακριβώς αντίθετο; Μήπως τελικά ήταν αληθινές οι πληροφορίες που εμφάνιζαν τον πρωθυπουργό μουδιασμένο όταν έγινε γνωστή η επικράτηση του «Όχι» με συντριπτική –για τις συνθήκες και το μέγεθος της προπαγάνδας– πλειοψηφία;

  Ο «απαραίτητος» κύριος Στουρνάρας

  Την ισχύ αυτής της συμμαχίας αντιλήφθηκε εγκαίρως και ο «ευέλικτος» και τρομερά φιλόδοξος διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος μετά από κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Ν. Χατζηνικολάου κατάλαβε ότι για να βελτιώσει τη σχέση του με την κυβέρνηση έπρεπε προηγουμένως να αποκαταστήσει αυτήν με τον Κ. Καραμανλή. Ο Γ. Στουρνάρας προσέγγισε τον –Πρόεδρο της Δημοκρατίας πλέον– Π. Παυλόπουλο και με πρόφαση τη σωτηρία της χώρας έθεσε τις υπηρεσίες του στη διάθεση των κυβερνώντων. Από τότε και μετά από αυστηρή σύσταση του Α. Τσίπρα, έπαψε να επιτίθεται στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και ο Πάνος Καμμένος, που κάνει ό,τι πει ο Κ. Καραμανλής έτσι ώστε να μη χρειαστεί να του μιλήσει ποτέ ο Βαρδής Βαρδινογιάννης.

  Το μαύρο τζιπ του Κ. Καραμανλή έχει βρεθεί κάποιες φορές αραγμένο στο πάρκινγκ της οδού Κηφισίας 215, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του ομίλου Real. Περισσότερες βεβαίως είναι οι φορές που η θωρακισμένη σκούρα Μερσεντές του Ν. Χατζηνικολάου –με αυτήν κυκλοφορεί το αφεντικό της Real– έχει περάσει την ηλεκτρική καγκελόπορτα στο πάρκινγκ του γραφείου του Κ. Καραμανλή. Ιδίως το τελευταίο διάστημα που το εσωτερικό κουαρτέτο, μαζί με τους ισχυρούς επιχειρηματίες που το στηρίζουν και το χρηματοδοτούν, έχει ανησυχήσει σε σχέση με το ρευστό τοπίο στις αρχαιρεσίες της Νέας Δημοκρατίας, καθώς για να προχωρήσουν τα σχέδιά τους πρέπει οπωσδήποτε να εκλεγεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Πρόκειται για ακόμα έναν βολικό «υπάλληλο» και υπάκουο εντολοδόχο του Κ. Καραμανλή, που είχε «άγαρμπα» προδώσει την υπόγεια συμμαχία Τσίπρα – Καραμανλή, όταν προεκλογικά απαντούσε στις επιθέσεις Τσίπρα κατά της Νέας Δημοκρατίας με εκκλήσεις για συναίνεση.

  Ακολουθώντας κατά γράμμα την εύγλωττη περιγραφή ενός έμπειρου στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η εικόνα που καταγράφεται είναι η εξής: «Ο Κώστας Καραμανλής, καθισμένος στον καναπέ του σπιτιού του στη Ραφήνα, κινεί τα νήματα από τις τρεις μαριονέτες του: του Προκόπη Παυλόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο, του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Νέα Δημοκρατία και του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου». Κατά την ίδια πηγή, ο Κ. Καραμανλής «δεν συμβουλεύει αλλά κατευθύνει τον πρωθυπουργό», ενώ αποκαλεί «κολλητούς» του τον Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Παππά, το κυβερνητικό δίδυμο που έχει ενοχλήσει σφόδρα το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ίσως περισσότερο και από το δίδυμο του Νίκου Παππά με τον Χρήστο Σπίρτζη.

  Ένας πρόεδρος με πολιτική ατζέντα

  Όποιος πιστεύει ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ακόμη ένας διακοσμητικός Πρόεδρος πλανάται πλάνην οικτράν. Και ιδού μία ακόμη πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που καταδεικνύει ότι ακόμα κι αν δεν είναι βασικός παίκτης στη σκακιέρα, είναι τουλαχιστον ενεργό κομμάτι της. Όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε αποφασίσει να διοργανώσει στη Βουλή εκδήλωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο Π. Παυλόπουλος της είχε προτείνει να δεχτεί ως χορηγό το Ωνάσειο. Επειδή όμως η πρώην πρόεδρος της Βουλής –λόγω πεποιθήσεων αλλά και λόγω χαρακτήρα– δυσκολεύεται να κάνει πράγματα που για άλλους πολιτικούς είναι… ψωμοτύρι, θεώρησε προσβλητικό να υπάρχει οποιαδήποτε χορηγία σε εκδήλωση για τη Δημοκρατία και το αρνήθηκε. Όλως τυχαίως, την εκδήλωση δεν τίμησαν με την παρουσία τους ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε ο Αλέξης Τσίπρας.

  Ο καιρός πέρασε, οι εξελίξεις έτρεξαν, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την προεδρία της Βουλής, αλλά το Ωνάσειο κατάφερε να πετύχει τη χορηγία που επιθυμούσε. Αυτή τη φορά όχι σε κάποια συμβολική γιορτή, αλλά σε συνέδριο για το χρέος που διοργανώθηκε από τον νέο πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Θυμάστε την εποχή όπου ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση, λοιδορούσε –και δικαίως– την κυβέρνηση Σαμαρά επειδή είχε αποδεχθεί την προσφορά του Βαρδινογιάννη να παράσχει πετρέλαιο για να κινηθούν τα άρματα και τα οχήματα στην παρέλαση; Τώρα οι ίδιοι άνθρωποι επέλεξαν να δεχθούν χορηγίες – και μάλιστα σε κάτι πολύ πιο σημαντικό από μια παρέλαση! Το επόμενο σχέδιο του εσωτερικού κουαρτέτου είναι η συγκρότηση ενός απολύτως ελεγχόμενου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο και θα επιληφθεί την «τακτοποίηση» του χάους που επικρατεί στην τηλεοπτική αγορά… Αρκεί η συμπραξη ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να διαμορφώσει ευνοϊκό συσχετισμό για τη συγκρότησή του στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. Βλέπετε, αν κάτι δουλεύει με μέθοδο και λογική σε αυτή τη χώρα, αυτό ήταν και δυστυχώς παραμένει η διαπλοκή…

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/article/160088/nonoi-ston-areio-pago-vaftisan-tis-dimosiografikes-erotiseis-anafora-kai-athoosan

  Νονοί στον Άρειο Πάγο, βάφτισαν τις δημοσιογραφικές ερωτήσεις αναφορά και αθώωσαν

  15 Ιανουαρίου 2016

  38 Σχόλια

  Του Κώστα Βαξεβάνη

  Μια πρωτοφανής ενέργεια με πρωταγωνιστή τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκου Παντελή, θέτει πλέον το ερώτημα για το αν μπορεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης να παρακολουθεί όσα εξελίσσονται και καταρρακώνουν το κύρος της και την ίδια τη Δικαιοσύνη.

  Στις 26 Νοεμβρίου 2015, το HOT DOC κυκλοφόρησε περιγράφοντας ένα δικαστικό πραξικόπημα. Δικογραφία που αφορούσε τον Αντρέα Βγενόπουλο, είχε αφαιρεθεί από τους Εισαγγελείς που έκαναν την έρευνα από την Εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη. Η αφαίρεση αυτής της δικογραφίας που έγινε στο στάδιο των διώξεων, ήταν παράνομη αφού με βάση τη διάταξη 1360 (22/4/2015) του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκου Παντελή, μια έρευνα διαφθοράς είναι νόμιμη όταν γίνεται από Εισαγγελείς Διαφθοράς ή Οικονομικού Εγκλήματος.

  Στα πλαίσια της έρευνας αυτής του HOT DOC στείλαμε στον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή και κοινοποιήσαμε στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τον Αναπληρωτή Υπουργό Διαφθοράς Δημήτρη Παπαγελόπουλο, έγγραφο με το οποίο ζητούσαμε να απαντήσει στο δημοσιογραφικό ερώτημα, προκειμένου να δημοσιεύσουμε την απάντηση. Απευθυνθήκαμε στον κύριο Παντελή γιατί ήταν ο αρμόδιος Εισαγγελέας και αυτός που καθιστούσε την έρευνα παράνομη με διάταξή του.

  Ο κύριος Παντελής δεν απάντησε ποτέ. Όπως μάθαμε σήμερα από ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, ο κύριος Παντελής βάφτισε τα δημοσιογραφικά ερωτήματα που έπρεπε να απαντήσει ως αναφορά και απάντησε τελικώς (παρά τη γνωμοδότησή του) πως όλα έγιναν νόμιμα.

  Γράφει στην ανακοίνωση που έδωσε ο κύριος Ντογιάκος:

  «Στο περιοδικό Hot Dοc καταχωρήθηκε συκοφαντικό δημοσίευμα με τον πηχυαίο τίτλο «Πραξικόπημα στη Δικαιοσύνη για χάρη του Βγενόπουλου». Μάλιστα, τον τίτλο αυτό υιοθέτησε και προέβαλε, πρόωρα και καθ΄ υπερβολή, μερίδα πολιτικών και δημοσιογράφων ,αποδόθηκε δε μομφή στη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της.

  Επίσης, ο εκδότης του εν λόγω περιοδικού υπέβαλε σχετική αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Με αφορμή τις καταγγελίες αυτές ο αρμόδιος αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου – Επόπτης των Οικονομικών Εισαγγελέων και Εισαγγελέων Διαφθοράς κ. Νίκος Παντελής, με διάταξή του αποφάνθηκε ότι όλες οι ενέργειες της εισαγγελέως εφετών Γεωργίας Τσατάνη στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι απολύτως νόμιμες. Κατόπιν τούτων η διερεύνηση της υπόθεσης αυτής συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί από την ίδια εισαγγελική λειτουργό με αντικειμενικότητα και αμεροληψία προς κάθε κατεύθυνση».

  Είναι ξεκάθαρο πως οι μέθοδοι αυτοί δεν είναι ούτε Δικαιοσύνη ούτε Δημοκρατία. Δεν έστειλα ποτέ αναφορά αλλά ερωτήματα στα οποία δεν πήρα απάντηση. Τα βαφτίσια των δημοσιογραφικών ερωτήσεων και της ανάγκης ενημέρωσης του κοινού σε αναφορές με αθωωτικό μάλιστα αποτέλεσμα είναι μέθοδοι που ως σήμερα έχω συναντήσει σε άλλες ομάδες. Για μια ακόμη φορά αναγκάζομαι να απευθυνθώ στον Υπουργό Διαφθοράς και τον Υπουργό Δικαιοσύνης ζητώντας να απαντήσουν:

  1. Τι συμβαίνει με τμήμα της Δικαιοσύνης και όσα αφορούν τις υποθέσεις του Βγενόπουλου;

  2. Είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται η Δικαιοσύνη για να κατασκευαστούν νομικές διαδικασίες που βγάζουν κάποιους από τα αδιέξοδα;

  3. Είναι δυνατόν με αυτές τις διαδικασίες να κατασκευάζεται η “ενοχή” του δημοσιογράφου ο οποίος ξαφνικά βρίσκεται υπόλογος σε ένα μηχανισμό που πρέπει να ελεγχθεί;

  4. Πώς είναι δυνατόν ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που εποπτεύει την έρευνα για το Οικονομικό Έγκλημα, να διαψεύδει τον εαυτό του και να μην τον ελέγχει κανένας. Να γνωμοδοτεί πως όταν μια έρευνα διαφθοράς δεν γίνεται από Εισαγγελέα Διαφθοράς είναι άκυρη και στη συνέχεια να βαφτίζει νόμιμη μια έρευνα που δεν γίνεται από Εισαγγελέα Διαφθοράς;

  Η κυβέρνηση δεν μπορεί να μιλά για πάταξη της διαφθοράς όταν ανέχεται άνθρωποι της Δικαιοσύνης να λειτουργούν έτσι και να παραμένουν ανεξέλεγκτοι κουνώντας τη σημαία της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Η Δικαιοσύνη δεν έχει ανάγκη από νονούς και βαφτίσια αλλά από Δικαιοσύνη.

 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/article/161291/sok-kai-deos-ston-areio-pago

  Σοκ και δέος στον Άρειο Πάγο
  .
  02 Φεβρουαρίου

  Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως στο χώρο της Δικαιοσύνης συγκρούονται πλέον ομάδες που εκπροσωπούν διαφορετικές αντιλήψεις και κάποιες από αυτές συμφέροντα. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και κυρίως ο Αναπληρωτής Υπουργός Διαφθοράς Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, έχει καταδείξει ανοιχτά ένα τμήμα της Δικαιοσύνης ως προβληματικό μιλώντας ακόμη και για πραξικοπήματα στη Δικαιοσύνη.

  Πίσω από το ανεξάρτητο και το αυτοδιοίκητο της Δικαιοσύνης, έχουν κρυφτεί ανοιχτές παρεμβάσεις, κάλυψη συμφερόντων και κυρίως παράνομη δράση δικαστών και εισαγγελέων. Δικογραφίες έχουν μπει στο αρχείο, άλλες δεν βλέπουν ενόχους, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις όπου ακόμη και παρά τις δημόσιες καταγγελίες δεν υπάρχουν οι στοιχειώδεις εντολές ελέγχου.

  Χαρακτηριστικότερη ίσως περίπτωση είναι του ηχητικού που εμφανίζει τον Σαμαρά να δίνει εντολή στον «Παναθηναϊκάκια» χωρίς ο Άρειος Πάγος να διατάξει έρευνα για το θέμα, αλλά και της έρευνας για τον Βγενόπουλο, όπου η δικογραφία αφαιρέθηκε από τους Εισαγγελείς στο στάδιο της δίωξης.

  Τα πράγματα έχουν φτάσει στο σημείο ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής, να αναιρεί τις γνωματεύσεις του για τη νομιμότητα έρευνας, όταν η έρευνα αφορά συγκεκριμένο πλέον επιχειρηματία.

  Όλα αυτά δεν είναι απλώς ψίθυροι στο χώρο της Δικαιοσύνης, αλλά σοβαροί προβληματισμοί για το αν μπορεί πλέον να λειτουργεί έτσι, ως φέουδο και μηχανισμός συγκάλυψης που κρατάει σε ομηρία και τους έντιμους δικαστικούς λειτουργούς.

  Ένα μεγάλο στοίχημα, λένε στα δικαστήρια και τις εισαγγελίες, είναι η τοποθέτηση νέου Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στο τέλος Ιουνίου. Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εκπορεύεται ως σήμερα η ισχύς ενός κύκλου που δρα χωρίς να ελέγχεται ενάντια στη Δικαιοσύνη. Το ποιός θα είναι ο νέος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, θα σηματοδοτήσει και το τι θα γίνει στο χώρο της Δικαιοσύνης.

  Η επιλογή Εισαγγελέα από το σύστημα που ανέχθηκε ή συγκάλυψε πρωτοφανώς υποθέσεις θα σηματοδοτήσει πως τίποτα δεν θα αλλάξει. Ο νέος Εισαγγελέας πρέπει να μπορεί να ελέγξει πρωτίστως αυτούς που δεν άφησαν να λειτουργήσει η Δικαιοσύνη. Αυτούς που κάλυψαν υποθέσεις, που δεν ήλεγξαν παρανομίες αλλά και αυτούς που δεν είχαν το σθένος να βάλουν φρένο σε όσα παράνομα εξελίσσονταν μπροστά τους

  Στο υπουργείο Δικαιοσύνης σχολιάζουν πως «η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι ένα ζητούμενο που πρέπει να επιβεβαιώνεται κάθε μέρα και όχι μια θεωρητική τοποθέτηση. Η ανεξαρτησία της δεν πρέπει να είναι μόνο από κυβερνήσεις αλλά και από συμφέροντα και παραδικαστικές μεθοδεύσεις. Αυτή η θεώρηση την οποία αντιλαμβάνονται πλέον όλοι και κυρίως η κοινωνία, πρέπει να είναι η αρχή με την οποία θα γίνουν οι επιλογές των νέων οργάνων».

  Αυτό όμως το αυτονόητο για τη Δικαιοσύνη, για κάποιο λόγο έχει προκαλέσει σοκ και δέος στον Άρειο Πάγο αντί για ικανοποίηση. Μάλλον κάτι ξέρουν ή κάτι φοβούνται μερικοί.

 14. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ρεσιτάλ υποκρισίας από τον κ.Τσίπρα (τον πρωθυπουργό του κ.Παπαγγελόπουλου), που επί ένα χρόνο ως κυβέρνηση κι άλλα δυο ως αξιωματική αντιπολίτευση κι άλλα τέσσερα ως κόμμα της Βουλής, συγκαλύπτει συστηματικά σκάνδαλα

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500067976

  «Στηρίζουμε εξεταστική για δάνεια»

  Γεννηματά: Καταργήστε τις 13 παρεμβάσεις με ένα νόμο και ένα άρθρο

  Tο ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει την πρόταση για εξεταστική επιτροπή που θα ερευνήσει τη χορήγηση δανείων σε κόμματα και ΜΜΕ, είπε η κ. Γεννηματά

  «Αφού δεν καταφέρατε να καταργήσετε τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο, σας προκαλώ αύριο το πρωί ακυρώστε τις 13 νομοθετικές ρυθμίσεις με ένα νόμο και ένα άρθρο» απάντησε στον πρωθυπουργό η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στις καταγγελίες του πρωθυπουργού περί 13 σοβαρών παρεμβάσεων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις στη Δικαιοσύνη.

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500067952

  Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επιλέξατε την κυρία Θάνου για την προεδρία του Αρείου Πάγου αφού πρώτα είχε δώσει εξετάσεις στην Κουμουνδούρου» ενώ επιτέθηκε και «για τη δεξιά μεταγραφή, του κ. Παπαγγελόπουλου», ο οποίος, όπως υποστήριξε, «είχε εμπλακεί σε σειρά σημαντικών πολιτικών υποθέσεων τις οποίες αντί να τις διαλευκάνει συνήθως τις έθετε στο αρχείο».

  «Το λέω προς τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως μήπως νομίζουν ότι έχουν μεταγράψει από τη Δεξιά κανέναν Ντι Πιέτρο… Άλλο Παπαγγελόπουλος άλλο Ντι Πιέτρο» είπε χαρακτηριστικά.

  Αναφερόμενος στις τελευταίες προαγωγές των δικαστικών, το καλοκαίρι, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι παρελήφθησαν σπουδαίοι δικαστικοί. «Τέτοιες βουτιές στην επετηρίδα έχουν να γίνουν δεκαετίες» είπε χαρακτηριστικά.
  ________________

  Η ομιλία του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς ο κ. Καμμένος άφησε υπονοούμενα εναντίον του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος σηκώθηκε από το έδρανό του και ζήτησε από τον προεδρεύοντα Τάσο Κουράκη να πάρει τον λόγο. Στο σημείο αυτό εμφανώς εκνευρισμένος ο κ. Βενιζέλος είπε απευθυνόμενος στον Πάνο Καμμένο: «Είσαι αλήτης, είσαι αλητάμπουρας! Θα ζητήσεις συγγνώμη στα τέσσερα» φώναζε και ζήτησε από τον προεδρεύοντα Τάσο Κουράκη να πάρει τον λόγο.

 15. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.protagon.gr/scripta/editorial/ftwxoi-prwtagwnistes-thliveroi-kobarsoi-44341094822

  Φτωχοί πρωταγωνιστές, θλιβεροί κομπάρσοι

  Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει και θυμάται όποια διαπλοκή τον βολεύει. Ο κ. Μητσοτάκης με το «εδώ και τώρα εκλογές» επιστρέφει στην παλιά, ανέξοδη και λαϊκίστικη, ρητορική. Ο Καμμένος ως πολιτικό μαντρόσκυλο του Πρωθυπουργού. Και ο Παπαγγελόπουλος ως κουτσομπόλης της γειτονιάς

  Γιώργος Καρελιάς
  30 Μαρτιου 2016

  Ηταν η χειρότερη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή απ΄όσες μπορώ να θυμηθώ. Oχι διότι είχε υψηλούς τόνους και οι δύο «μεγάλοι» το πήγαν «στα άκρα». Αυτό έχει ξανασυμβεί. Αλλά διότι το «δια ταύτα» των πρωταγωνιστών ήταν πολύ φτωχό. Και διότι οι κομπάρσοι ήταν θλιβεροί. Ετσι, δυο-τρεις εξαιρέσεις ήταν αδύνατον να σώσουν τη συνολική παράσταση.

  Ο εισαγγελικός λόγος του Αλέξη Τσίπρα προδίδει -το λιγότερο- καθεστωτισμό. Πρόλαβε σε 15 μήνες να τον αποκτήσει. Οι απειλές για Εξεταστικές Επιτροπές, που συνήθως στέλνουν τις υποθέσεις στις ελληνικές καλένδες, φανερώνουν άλλη στόχευση, επικοινωνιακή. Η προπαγάνδα πάνω απ’ όλα. Ο κ. Τσίπρας κυβερνά 15 μήνες. Ούτε μια από τις υποθέσεις που ανέφερε δεν εκκαθαρίστηκε. Ο πρώην υπουργός (κατά της) διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης πήγε, ανεξήγητα, στο σπίτι του. Ο διάδοχός του Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είχε συμπεριφορά κουτσομπόλας της γειτονιάς.

  Ο κ. Τσίπρας, που θυμάται πολύ καλά την υπόθεση Παπασταύρου, δεν θέλει ούτε ν’ ακούει την υπόθεση Ψυχάρη. Αλήθεια, επιτρέπεται ο αδιάφθορος πρωθυπουργός να μη δίνει ούτε μια εξήγηση για τις πολλαπλές μυστικές συναντήσεις του με έναν εκ των εμβληματικών εκπροσώπων της διαπλοκής; Ούτε μια;

  Ο κ. Τσίπρας κραδαίνει την υπόθεση Βγενόπουλου. Αλλά ξέχασε παντελώς να πει οτιδήποτε για την –παρόμοια- υπόθεση Μπόμπολα, στην Κύπρο διαδραματίζεται και αυτή. Και πώς να πει, όταν εδώ και καιρό απολαμβάνει ο κ. Τσίπρας την υποστήριξη του δημοσιογραφικού συγκροτήματος τού άλλου, επίσης εμβληματικού, εκπροσώπου της εν Ελλάδι διαπλοκής;

  Αλήθεια, γνωρίζει ο κ. Τσίπρας τίποτα για το σκάνδαλο ALTER; Το κανάλι που έχει πάρει τόσα δάνεια όσα όλα τα άλλα μαζί; Γνωρίζει πόσοι εργαζόμενοι σ’ αυτό έμειναν στο δρόμο, ενώ οι ιδιοκτήτες του Κουρής και Γιαννίκος τα περνάνε μια χαρά και είναι πολέμιοι της διαπλοκής με πρωτοσέλιδα σαν κι αυτό; Με δανεικά κι αγύριστα. Αν δεν γνωρίζει, ας ρωτήσει τον εθνικό καναλάρχη Νίκο Παππά, που τα ξέρει όλα ή τον άτεγκτο κ. Παπαγγελόπουλο. Ως πρώην εισαγγελέας κάτι θα είχε πάρει το αφτί του.

  Επιτρέπεται υπουργός της Δικαιούνης να αφιερώνει σχεδόν ολόκληρη της ομιλία του σε μια εν ενεργεία εισαγγελέα; Πώς τηλεφωνήθηκαν, πώς συναντήθηκαν, τι παρακάλεσε, ποια οικογενειακά προβλήματα έχει; Είναι αυτά αντικείμενο πολιτικής συζήτησης;
  Εν κατακλείδι: ο κ. Τσίπρας γνωρίζει και θυμάται όποια διαπλοκή τον βολεύει. Προσπάθησε, ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, να κουλαντρίσει ένα κομμάτι της παραδοσιακής διαπλοκής, τα κατάφερε εν μέρει, αλλά μετά η δουλειά κάπου στράβωσε. Ως Πρωθυπουργός τα κατάφερε μια χαρά να τα βρει με ένα άλλο παραδοσιακό κομμάτι της. Ομως, έτσι άπειρος και παθιασμένος για εξουσία που είναι, ξεχνάει κάτι πολύ βασικό για όλους τους εξουσιαστές: τα συμφέροντα, και η διαπλοκή δεν έχουν θεό και μπέσα. Πάνε όπου φυσάει ο άνεμος. Μόλις ο δικός του άνεμος πάψει να φυσάει, μόλις δουν ότι έχει αρχίσει να περνάει η μπογιά του, θα τον εγκαταλείψουν. Ας θυμηθεί πώς ορισμένοι υποστήριξαν και μετά εγκατέλειψαν προηγούμενους πρωθυπουργούς από τη δεκαετία του ’80 μέχρι και σήμερα.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά την εύστοχη, κατά τα άλλα, μετάθεση του πεδίου της αντιπαράθεσης στα πραγματικά προβλήματα, την οποία επιχείρησε, διέπραξε δύο βασικά λάθη. Πρώτον, η απόλυτη σιωπή του για την υπόθεση Παπασταύρου προδίδει -το λιγότερο- αμηχανία. Και, δεύτερον, η κατακλείδα της όλης παρουσίας του-«παραιτηθείτε, κύριε Τσίπρα και πάμε σε εκλογές»- τον κατατάσσει κι αυτόν στη χορεία των, παλιών και νέων, αρχηγών της αντιπολίτευσης, που καταφεύγουν στην τετριμμένη και πιασάρικη «πρόκληση» των εκλογών. Ομως, μπορεί μια χώρα να προχωρήσει έτσι; Κάθε τρεις και λίγο θα κάνει εκλογές; Ο κ. Μητσοτάκης δεν διδάχτηκε τίποτα από το πάθημα του κ. Τσίπρα, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2014 προκάλεσε αφρόνως πρόωρες εκλογές, για να υποστεί μετά ο ίδιος -και μαζί του όλοι εμείς- όσα ζήσαμε και ζούμε;

  Αυτά για τους δύο «μεγάλους» πρωταγωνιστές. Δυστυχώς. Η χτεσινή παράσταση είχε και δύο θλιβερούς κομπάρσους. Ο, τι και να πει κανείς για τον Πάνο Καμμένο δεν αρκεί. Ο άνθρωπος έχει ξεπεράσει κάθε όριο αναισχυντίας. Ο άνθρωπος που πριν από λίγες μέρες χάλασε τον κόσμο για το «Μακεδονία» του Γιάννη Μουζάλα, δεν έχει κανένα πρόβλημα να καταπίνει τα πάντα. Και τα Μνημόνια, που δεν θα ψήφιζε «ούτε νεκρός» και την «Μακεδονία», που ο μισός ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ακούει και να λέει. Οποιον χαρακτηρισμό κι αν αποδώσει κανείς στον κ. Καμμένο λίγος θα είναι. Δεν καταλαβαίνει τίποτα. Χτες έλεγε «άλφα» και σήμερα «ωμέγα». Η πολιτική παχυδερμία του είναι παροιμιώδης. Τα σκεπάζει όλα. Είναι το πολιτικό μαντρόσκυλο του «αδελφού» του κ. Τσίπρα, αλλά τώρα πλέον τα «γαβγίσματά» του προκαλούν μόνο ειρωνικά μειδιάματα.

  Κι αν ο κ. Καμμένος δεν προκαλεί με τα καμώματά του καμιά εντύπωση, απογοήτευση προκαλεί η στάση του πρώην δικαστικού και νυν υπουργού κ. Παπαγγελόπουλου. Είναι θλιβερό να βλέπεις και να ακούς ένα μη πολιτικό πρόσωπο να αντιγράφει τις χειρότερες συνήθειες των πολιτικών. Επιτρέπεται υπουργός της Δικαιούνης να αφιερώνει σχεδόν ολόκληρη της ομιλία του σε μια εν ενεργεία εισαγγελέα; Πώς τηλεφωνήθηκαν, πώς συναντήθηκαν, τι παρακάλεσε, ποια οικογενειακά προβλήματα έχει; Είναι αυτά αντικείμενο πολιτικής συζήτησης; Υπουργός είναι ο κ. Παπαγγελόπουλος ή φτηνός κουτσομπόλης; Αν η περί ου ο λόγος εισαγγελέας διέπραξε κάποιο παράπτωμα, υπάρχουν πειθαρχικά όργανα -έστω το μονοπρόσωπο όργανο της κυρίας Θάνου- να την ελέγξουν. Μετά τα χτεσινά του πρώην δικαστικού και νυν υπουργού κ. Παπαγγελόπουλου, ποιος θα πιστέψει ότι η εισαγγελέας αυτή θα ελεγχθεί για πραγματικά παραπτώματα και όχι για την κόντρα που είχε μαζί του;

  Δυστυχώς, η φτώχεια της αντιπαράθεσης των δύο μεγάλων πρωταγωνιστών και η θλιβερή παρουσία των δύο κομπάρσων επισκίασε αρκετά επιχειρήματα ουσίας της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη

  • Ο/Η Red λέει:

   Τώρα τα ανακάλυψε η Κωνσταντοπούλου;

   http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/03/blog-post_702.html
   Περί Παπαγγελόπουλου το ανάγνωσμα

   Από giorgis , Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 | 2:57 μ.μ.

   Του Γ. Γ.

   «Γελάνε όσοι έχουν γνώση του χώρου της Δικαιοσύνης με την καταγγελία ότι εγώ και η κυβέρνηση επιχειρούμε παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη».

   Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

   Τελικά δεν φτάνει που του έμεινε από την θητεία του στην ΕΥΠ το λεξιλόγιο για «σκευωρίες» και «μαφιόζικα συμβόλαια», ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος θεωρεί ότι έχουμε και μνήμη τσιμέντου.
   Και μπορεί να μην έχουμε «γνώση του χώρου της Δικαιοσύνης», -θα εννοεί τι συμβαίνει στα παρασκήνια της υποτίθεται ανεξάρτητης δικαιοσύνης- αλλά αυτό δεν μας στερεί την δυνατότητα να έχουμε άποψη για τα πεπραγμένα του. Και φυσικά δεν γελάμε με τις καταγγελίες ότι αυτός και η κυβέρνησή του «επιχειρούν παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη».

   Αλλωστε στην περίπτωση του ισχύει απόλυτα η ρήση «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση». Οι υπηρεσίες που πρόσφερε στους πρώην «προστάτες» του –στην Ν.Δ που σήμερα την «πούλησε»- και ο πρώην «έντιμος βίος» του δεν αφήνουν αμφιβολία για το ρόλο παίζει και τώρα σαν «εκλεκτός» του ΣΥΡΙΖΑ..

   Ας θυμηθούμε λίγο το ποιόν του, παραθέτοντας ένα απόσπασμα από άρθρο της εφημερίδας «ΚΟΝΤΡΑ»::
   Δεν επρόκειτο για κάποιο τυχαίο πρόσωπο. (σ.σ ο Παπαγγελόπουλος). Καραδεξιός, ειδικός στις συγκαλύψεις σκανδάλων, με θητεία στα άντρα των μυστικών υπηρεσιών (εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής αρχικά, διοικητής της ΚΥΠ/ΕΥΠ στη συνέχεια).

   Πριν ανέβει στην ιεραρχία των δυνάμεων καταστολής, είχε δώσει στη Δεξιά διαπιστευτήρια των ικανοτήτων του. Χειρίστηκε «αποτελεσματικά» το σκάνδαλο της ΜΑΥΟ (το περιβόητο μαύρο ταμείο της ΝΔ επί Μητσοτάκη), την καταγγελία για το «φτωχικό» του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά στο Πόρτο Γερμένο, ενώ παράλληλα πρωταγωνίστησε στο σχηματισμό σκανδαλο-δικογραφιών σε βάρος «πράσινων» στελεχών.

   Γι’ αυτό έπνεε μένεα εναντίον του το «παλιό» ΠΑΣΟΚ, που επάξια αντιπροσώπευσε ο Απ. Κακλαμάνης, φράζοντας για μία και μοναδική φορά το δρόμο του τέως εισαγγελέα προς ένα κρατικό πόστο (όταν -με συμφωνία και του ΣΥΡΙΖΑ- ο Σαμαράς προσπάθησε να τον βάλει στο ΕΣΡ). Στη συνέχεια, ο Παπαγγελόπουλος χειρίστηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών (γι’ αυτό και είχαμε δημόσια δήλωση οργής της οικογένειας του αδικοχαμένου Κώστα Τσαλικίδη) και το σκάνδαλο της απαγωγής των Πακιστανών, από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και της ΚΥΠ, που δρούσαν σε συνεργασία με αμερικάνικες και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

   Οταν το 2013 ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλθηκε επειδή ψήφισε υπέρ της τοποθέτησης Παπαγγελόπουλου στο ΕΣΡ, ο Ν. Βούτσης δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «κατ’ ανοχήν και κατ’ οικονομίαν», κρίνοντας ότι «δε θα μπορούσε να βρεθεί καλύτερη πρόταση». Κρατούσε κάτι αποστάσεις νααα (με το συμπάθειο). Σήμερα, υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια τον Παπαγγελόπουλο κι ας αποκαλύπτονται «σημεία και τέρατα». Τότε ο Παπαγγελόπουλος ήταν ένας άνθρωπος του Σαμαρά. Σήμερα ο Παπαγγελόπουλος είναι ένας άνθρωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και τον υπερασπίζεται προσωπικά ο Τσίπρας, μέσω του alter ego του Ν. Παππά.

 16. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://fonirodopis.gr/press/65876

  Παιδοφιλία και δικαστές

  Έβαλαν στο αρχείο μήνυση για παιδοφιλία σε βάρος αρχιμανδρίτη!!!

  13 Μάιος 2016

  Όλως τυχαίως «εξαφανίστηκαν» από τη δικογραφία οι εκθέσεις των παιδοψυχολόγων – Τι ρόλο έπαιξε στην εξέλιξη αυτή η παρέμβαση συνταξιούχου ανώτατου δικαστικού;

  Η αναφορά για δεύτερη φορά στο θέμα της παιδοφιλίας δεν έχει σκοπό να ταλαιπωρήσει τους αναγνώστες μας αλλά να καταλάβει ο κάθε πολίτης ότι το σύστημα που κυριαρχεί σε μερικές βαθμίδες της Δικαιοσύνης δημιουργεί εύλογες ανησυχίες. Μιλήσαμε για την περίπτωση της ιστορίας του αρχιμανδρίτη γνωστού μοναστηριού της Βόρειας Ελλάδας που έχει ιδιαίτερες σχέσεις με ανθρώπους της περιοχής μας οι οποίοι παρουσιάζονται ως ευεργέτες της. Τον Νοέμβριο του 2014 ο γνωστός πλέον και στην Κομοτηνή αρχιμανδρίτης κατηγορήθηκε για περίπτωση παιδοφιλίας και κατατέθηκε στη Δικαιοσύνη σχετικός φάκελος με όλα τα στοιχεία που έδειχναν τις παράτυπες και εγκληματικές του πράξεις σε βάρος νηπίων και ανήλικων παιδιών.

  Από τότε πέρασαν 15 μήνες και κατά παράξενο τρόπο η υπόθεση δεν προχώρησε με ευθύνη του Εισαγγελέα της περιοχής που έχει έδρα το μοναστήρι οπότε όπως ήταν φυσικό η εξέλιξη προξένησε ανάλογες σκέψεις. Η διερεύνηση του θέματος ήταν δύσκολη αφού οι δικαστικοί κύκλοι κρατούσαν ως επτασφράγιστο μυστικό την υπόθεση οπότε οι δικηγόροι που ασχολούνται με την υπόθεση προσέφυγαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας την περαιτέρω διερεύνηση της.

  Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου λόγω της φύσης του αδικήματος δραστηριοποιήθηκε άμεσα οπότε διαπιστώθηκε ότι η υπόθεση μπήκε στο αρχείο επειδή κατά την άποψη του Εισαγγελέα που ασχολήθηκε με την υπόθεση δεν υπήρχαν τα απαραίτητα στοιχεία που να τεκμηριώνουν την παράνομη πράξη. Τα στοιχεία αυτά ήταν οι εκθέσεις των παιδοψυχολόγων που εξέτασαν τα ανήλικα παιδιά και συνέταξαν τα ανάλογα πορίσματα. Τα στοιχεία αυτά κάποιο χέρι τα εξαφάνισε από τη δικογραφία ώστε να μην υπάρχει κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο.

  Όμως στον επίμαχο φάκελο της δικογραφίας υπήρχε μια συστατική επιστολή παλιού δικαστικού λειτουργού που διαβεβαίωνε ότι ο αρχιμανδρίτης είναι άτομο υπεράνω πάσης υποψίας. Η χρησιμοποίηση της συστατικής αυτής επιστολής είναι μια ακόμη περίπτωση χειραγώγησης κάποιων δικαστικών λειτουργών όπως γίνεται σε πάρα πολλές περιπτώσεις όμως εκείνο που προκαλεί εντύπωση και ανησυχία είναι η σχέση που έχει ο συνταξιούχος δικαστικός με κάποιους στην περιοχή που δραστηριοποιούνται στη περίθαλψη ανήλικων παιδιών.

  Το θέμα θα έχει συνέχεια αφού στην επόμενη έκδοση μας θα αναφερθούμε με λεπτομέρειες στην όλη υπόθεση για να καταλάβει ο κάθε πολίτης πως και με ποιες διαδικασίες μεγάλες εγκληματικές πράξεις οδηγούνται στο αρχείο.

  Στην συστατική επιστολή του συνταξιούχου ανωτάτου δικαστικού φαίνεται καθαρά η σχέση που έχει με πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας και παρουσιάζονται ως οι «σωτήρες» του έθνους και της περιοχής μας όπως φαίνεται πεντακάθαρα και η παρουσία του αρχιμανδρίτη ως τιμώμενο πρόσωπο σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στον τοπικό Τύπο με την ευκαιρία των εγκαινίων ενός ιδρύματος.

  Διαβάστε επίσης:

  Αρχιμανδρίτης κατηγορούμενος για παιδεραστία

  Μες την… «Τρελή Χαρά» ο Αρχιμανδρίτης που μηνύθηκε για «παιδεραστία»

 17. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://kinisienergoipolites.blogspot.gr/2016/07/2-noor-1.html

  Jul 18
  Το δικαστήριο αποφάσισε ότι οι 2 τόνοι ηρωίνης στο Noor 1 ταξίδεψαν μόνοι τους τελικά Αθώοι οι περισσότεροι κατηγορούμενοι, ο πλοιοκτήτης και το πλήρωμα
  …………………..

 18. Ο/Η Lawyer λέει:

  http://www.liberal.gr/arthro/86657/epikairotita/2016/ste-suzitoun-tin-ousia-tou-nomou-pappa-oi-anotatoi-dikastes-.html

  Δεκτές οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών απο το ΣτΕ

  Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016,

  Πάντως λόγω της ασθενείας δύο δικαστικών και της ανυπαρξίας άλλων αναπληρωτών μπορεί η υπόθεση ανά πάσα στιγμή να τιναχθεί στον αέρα, αν και κάποιος άλλος δικαστής δηλώσει κώλυμα για οποιονδήποτε λόγο, είτε για ασθένεια η πειθαρχική καταδίκη, όπως ο ελεγχόμενος αντιπρόεδρος.

 19. Παράθεμα: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει τον πατριάρχη Αλέξιο | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 20. Ο/Η Red λέει:

  http://vathikokkino.gr/archives/109809
  Υπόγειες διαδρομές
  01/04/2017

  Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

  Είναι φανερό ότι ο εκπρόσωπος του Τσίπρα είχε εντολή να καλύψει πλήρως τον Παπαγγελόπουλο. Να μην πει καν ότι αυτός εξέφρασε προσωπικές απόψεις. Κι αυτό, βέβαια, δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητο από το ΠΑΣΟΚ, που μίλησε για «επίσημα αποκαλυπτήρια της Φιλικής Εταιρίας Τσίπρα – Καμμένου με την καραμανλική πτέρυγα της δεξιάς». Το ΠΑΣΟΚ θύμισε, ακόμα, ότι «η εμπλοκή των πολιτικών προσώπων δεν κρίθηκε ποτέ λόγω του βεβιασμένου κλεισίματος της Βουλής και της προκήρυξης των έκτακτων εκλογών του 2009». Αντε μετά να πείσουν οι Τσιπραίοι ότι δεν έχουν υπόγεια ρεύματα επικοινωνίας με τον Καραμανλή και τους ανθρώπους του. Πώς βρέθηκε ο Παπαγγελόπουλος, ένας τόσο σκοτεινός άνθρωπος που μόνο στον κατασταλτικό μηχανισμό είχε δουλέψει, σε κρίσιμο πόστο στο υπουργείο Δικαιοσύνης, από το οποίο κάποια στιγμή εκδιώχτηκε ο Ν. Παρασκευόπουλος, που προφανώς κρίθηκε ανεπαρκής στην ίντριγκα; Πώς να μην πιστέψει ο απλός άνθρωπος ότι η σκανδαλώδης δικαστική απόφαση για απαλλαγή όλων των μη πολιτικών προσώπων που οργάνωσαν και διεκπεραίωσαν το σκάνδαλο του Βατοπεδίου μεθοδεύτηκε από την κυβέρνηση για να βολέψει τον Καραμανλή και τους ανθρώπους του;

  Δεν μπορούμε, φυσικά, να γνωρίζουμε το ακριβές «αντίτιμο» της διαπλοκής Τσιπραίων-Καραμανλήδων. Πολύ εύκολα, όμως, μπορεί κανείς να σκεφτεί πως ο έλεγχος του δικαστικού μηχανισμού (έστω ενός σημαντικού τμήματός του), στον οποίο είχαν πάντοτε σημαντικές προσβάσεις οι Καραμανλήδες, μπήκε στη ζυγαριά. Αλλωστε, δεν είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς πώς ο Τσίπρας «ανακάλυψε» τον Παπαγγελόπουλο, έναν καραδεξιό, που πάντοτε ήταν άνθρωπος «ειδικών αποστολών» των Καραμανλήδων και της ΝΔ.

  Εδώ, βέβαια, έχουμε να κάνουμε με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Τα πολιτικά πρόσωπα είχαν ήδη απαλλαγεί λόγω παραγραφής (με το νόμο περί ευθύνης υπουργών). Τώρα αθωώθηκαν και τα μη πολιτικά πρόσωπα, λόγω έλλειψης δόλου! Αναφέραμε αναλυτικά στο προηγούμενο φύλλο της «Κόντρας» τα στοιχεία που αποτελούν τον ορισμό του δόλου. Μια λίμνη, που ουδέποτε αμφισβητήθηκε η ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου σ’ αυτή, βαφτίστηκε ιδιοκτησία ενός μοναστηριού, για να μπορούν στη συνέχεια να την ανταλλάξουν με «φιλέτα» του ελληνικού δημοσίου. Ηξεραν όλοι τους πολύ καλά ποιο ήταν το ιδιοκτησιακό καθεστώς και παρανόμησαν εν ψυχρώ. Τώρα, ο Καραμανλής και οι άνθρωποί του αναζήτησαν με προκλητικό τρόπο την πολιτική τους δικαίωση, με βάση τη δικαστική απόφαση. Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τους δικαίωσε με το δικό της τρόπο, με τη δήλωση Παπαγγελόπουλου και την πλήρη κάλυψή του από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

  Μπορούμε, λοιπόν, να πούμε ότι το σκάνδαλο του Βατοπεδίου το οργάνωσε και το διεκπεραίωσε ο Καραμανλής με τους ανθρώπους του και το έκλεισαν με ένα δικαστικό σκάνδαλο οι Τσιπροκαμμένοι. Το ότι αδιαφόρησαν για το πολιτικό κόστος που αναμφίβολα τους προκάλεσε η κάλυψη στον Καραμανλή και τους ανθρώπους του δείχνει ότι είχαν αναλάβει αυτή την υποχρέωση, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης παρασκηνιακής συμφωνίας, το ακριβές περιεχόμενο της οποίας μόνον αυτοί γνωρίζουν.

 21. Ο/Η Aκραίος Κεντρώος λέει:

  https://www.liberal.gr/apopsi/i-exafanisi-nikoloudi-kai-sto-bathosi-nobartis/270116

  Η εξαφάνιση Νικολούδη και στο βάθος… Νοβάρτις
  Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

  Της Σοφίας Βούλτεψη*

  23 Σεπτεμβρίου 2015. Η ανακοίνωση των ονομάτων που κοσμούν το νέο υπουργικό συμβούλιο περιλαμβάνει μια πραγματική έκπληξη: Από τον κατάλογο της – μνημονιακής έως μυελού οστέων – νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, απουσιάζει το όνομα του Παναγιώτη Νικολούδη. Οι αρμοδιότητές του περνούσαν στον αναπληρωτή υπουργό Δ. Παπαγγελόπουλο. Χωρίς καμιά εξήγηση από την πλευρά του κ. Τσίπρα. Υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων, σήμερα το θολό τοπίο αρχίζει να ξεκαθαρίζει. Νικολούδης και Παπαγγελόπουλος ανήκαν σε διαφορετικές «σχολές»…

  Ο δικαστής Παναγιώτης Νικολούδης, πρώην Πρόεδρος της Αρχής για την Καταπολέμηση του Μαύρου Χρήματος, υπήρξε το «πετράδι του στέμματος» της «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνησης και δεν έλειψε ούτε από την κυβέρνηση που προέκυψε από τον ανασχηματισμό της 17ης Ιουλίου 2015, ούτε από την υπηρεσιακή της 28ης Αυγούστου.

  Υπήρξε μάλιστα προσωπική εξωκοινοβουλευτική επιλογή του κ. Τσίπρα, ο οποίος για χάρη του είχε δημιουργήσει θέση υπουργού Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

  Στις 10 Φεβρουαρίου 2015, κατά την ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων, ο κ. Νικολούδης αναφέρεται στους ελέγχους που είχαν διενεργηθεί από το 2012 (μεταξύ των οποίων και στη Λίστα Λαγκάρντ), οι οποίοι, όπως είχε πει είχαν καταλήξει σε 3.500 περιπτώσεις φοροδιαφυγής και σε ποσό, που διέφυγε «μετρημένα και υπολογισμένα μέχρι το τελευταίο ευρώ», ύψους 7 δις ευρώ. Υπήρχαν μάλιστα, όπως είχε πει, εξαιρετική πιθανότητα το ελληνικό Δημόσιο να εισπράξει κατ’ ελάχιστον 2,5 δις.

  Φυσικά, αυτό προϋπέθετε βάθος χρόνου. Χρόνο ζήτησε ο κ. Νικολούδης και στις 17 Μαρτίου, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «για την ανθρωπιστική κρίση και την πάταξη της διαφθοράς». Τότε ήταν που είχε καταργηθεί, εγείροντας πολλά ερωτηματικά, η θέση του Εθνικού Συντονιστή κατά της διαφθοράς. Θέση η οποία είχε δοθεί στον κ. Ιωάννη Τέντε τον Μάιο του 2013, μετά την αποχώρησή του από τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

  Το σχέδιο μπαίνει σε εφαρμογή

  Προσέξτε: Πρώτα καταργείται ο Τέντες και μετά ο Νικολούδης (με την περίφημη «Λίστα Νικολούδη να καταχωνιάζεται, προφανώς είτε επειδή δεν περιλάμβανε τρανταχτά πολιτικά ονόματα – εξαιρουμένων κάποιων δημοτικών αρχόντων – και περιλάμβανε άλλα ονόματα, μεταξύ των οποίων γιατροί και στελέχη δημοσίων οργανισμών). Κρατήστε το αυτό, θα μας χρειαστεί.

  Στις 3 Απριλίου 2015 ο κ. Νικολούδης δηλώνει από το βήμα της Βουλής: «Οι έλεγχοι προχωρούν με αργούς ρυθμούς, εξαιτίας ενός πλέγματος παραγόντων που καθιστούν δυσχερές αυτό το έργο. Για τη μεν «λίστα Λαγκάρντ», οι εξαιρετικές δυσκολίες εντοπίζονται στην άρνηση των ελβετικών αρχών να δώσουν στοιχεία, για δε τις εξωχώριες εταιρείες, λόγω του γεγονότος ότι απαιτείται η συνεργασία κι άλλων χωρών (αρχών ή παραγόντων αυτών) για τη διασταύρωση των στοιχείων.

  «Η Ελλάδα δεν μπορεί μόνη της, να λύσει το ζήτημα» εξήγησε ο κ. Νικολούδης και επικαλέστηκε την εμπειρία του από τη θέση του ως προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Διαφθοράς για να πει πως «γενικά, ήταν εξαιρετικά δύσκολο και επί των ημερών μου, παρά τις διεθνείς επαφές μου, σε πάρα πολλές περιπτώσεις ανταλλαγής πληροφοριών να πετύχω την συλλογή πληροφοριών». Και συνέχισε:

  «Το να επιχειρεί κανείς φορολογικό έλεγχο κεχωρισμένα και μεμονωμένα, δηλαδή ή μόνο στη λίστα Λαγκάρντ ή μόνο στη λίστα Λουξεμβούργου κ.λπ είναι βέβαιο ότι θα καταλήξει σε εσφαλμένα συμπεράσματα γιατί βλέπει μόνο το δέντρο και όχι το δάσος. Πρέπει να συνεκτιμήσεις και άλλα στοιχεία, από άλλες τράπεζες, χρηματιστήρια κ.λπ.».

  Ειδικώς για τη λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ» είπε πως ο έλεγχός της είναι εξαιρετικά δύσκολος, γιατί η Ελβετία θεωρεί ότι τα στοιχεία έφυγαν με παράνομο τρόπο από την τράπεζα και αρνείται να δώσει στοιχεία.

  Ο κατάλογος δεν είναι σημαντικός…

  Στις 9 Απριλίου 2015, σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα «Libre Belgique», ο κ. Νικολούδης αναφέρει σχετικά με τη Λίστα Λαγκάρντ:

  «Ο κατάλογος αυτός δεν είναι τόσο σημαντικός όσο θα θέλαμε. Ως εισαγγελέας, πολέμησα τη φοροδιαφυγή με διαφορετικό τρόπο και νομίζω ότι νίκησα. Το 2012, ζήτησα από όλες τις ελληνικές τράπεζες να μου στείλουν μια λίστα πελατών με καταθέσεις πάνω από 200.000 ευρώ. Οκτώ τράπεζες μου έστειλαν οκτώ λίστες. Στη συνέχεια, συνέταξα μια άλλη λίστα με τα ονόματα των Ελλήνων που, από το 2010, είχαν στείλει στο εξωτερικό ποσά άνω των 200.000 ευρώ.

  Στη συνέχεια, μια άλλη με τα ονόματα εκείνων που έχουν χαρτοφυλάκια στο Ελληνικό Χρηματιστήριο αξίας άνω των 200.000. Είχα, επίσης, μια λίστα με στοιχεία πολύ υψηλών ασφαλιστηρίων συμβολαίων. Τέλος, δημιουργήσαμε μια βάση δεδομένων με τις δηλώσεις εισοδήματος από το 2000 και διασταυρώσαμε όλες αυτές τις πληροφορίες με τη λίστα Λαγκάρντ και τη λίστα «Λιχτενστάιν». Ήταν το τζακ ποτ. Αμέσως μας εμφανίστηκαν τα ονόματα των φοροφυγάδων, κάτι που με εξέπληξε εμένα πρώτο. Δεν πίστευα ότι ήταν τόσο εύκολο να εντοπιστούν».

  Πρόσθετε, ωστόσο, πως αν οι αποφάσεις προσβληθούν στα δικαστήρια, μπορεί να χρειαστούν έως και 5 με 6 χρόνια για να εισπραχθούν τα χρήματα.

  (Αλλά οι σκευωροί δεν ενδιαφέρονταν να εισπράξουν χρήματα. Ενδιαφέρονταν για «γρήγορα αποτελέσματα» που θα απέφεραν πολιτικά οφέλη. Έτσι πήγε άπατη και η Λίστα Μπόργιανς, που επίσης είχε υπερπροβληθεί ανάλογα με τις προπαγανδιστικές ανάγκες)

  Στις 19 Μαΐου 2015, ο κ. Νικολούδης δηλώνει: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει, ήδη, αρχίσει συνομιλίες με τις ελβετικές Αρχές για την κατάρτιση συμφωνίας ανταλλαγής πληροφοριών επί φορολογικών θεμάτων. Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο μερών γίνονται υπό το φως της σχετικής ευρωπαϊκής νομοθεσίας».

  Επομένως, ο Νικολούδης επέμενε να ακολουθηθεί ο ίσιος δρόμος και να προχωρήσει θεσμικά, ώστε να επιτευχθεί μια επίσημη συμφωνία με τις ελβετικές αρχές, καθώς η Ελβετία θεωρεί τη Λίστα Φαλσιανί (δηλαδή τη Λίστα Λαγκάρντ) προϊόν υποκλοπής και αρνείται να συνεργαστεί.

  Ήδη από το 2012 η Ελβετία έχει ψηφίσει νόμο, σύμφωνα με τον οποίο αιτήματα παροχής πληροφοριών που υποβάλλονται στις ελβετικές αρχές από φορολογικές αρχές άλλων χωρών δια της λεγόμενης διοικητικής συνδρομής απορρίπτονται εφόσον τα αιτήματα αυτά βασίζονται σε πληροφορίες οι οποίες έχουν κτηθεί μέσω αξιοποίνων πράξεων κατά το ελβετικό δίκαιο.
  Για την Ελβετία, ο Φαλσιανί (που υπέκλεψε την περίφημη λίστα από την τράπεζα HSBC και την οποία αργότερα μας παρέδωσε η κ. Λαγκάρντ, οπότε έλαβε το όνομά της), υπήρξε πάντα κόκκινο πανί, είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του, το 2015 καταδικάστηκε ερήμην για οικονομική κατασκοπεία και τελικά συνελήφθη στην Ισπανία τον Απρίλιο του 2018.

  Μάλιστα, στις 25 Φεβρουαρίου 2015, έγινε γνωστό πως το ελβετικό υπουργείο Δικαιοσύνης είχε από τον Ιούνιο του 2014 αποστείλει εγκύκλιο στις εισαγγελίες της χώρας, με την οποία ουσιαστικά απαγόρευε την ικανοποίηση αιτημάτων δικαστικής συνδρομής από ξένες χώρες, εφόσον αυτά σχετίζονται με υποκλαπέν υλικό από ελβετικές τράπεζες, και δη με αυτό της λίστας Λαγκάρντ.

  Γι’ αυτό και επί κυβέρνησης Σαμαρά είχε αποφασιστεί να ακολουθηθεί ο επίσημος δρόμος και ξεκίνησαν συνομιλίες με τις ελβετικές αρχές, προκειμένου να καταλήξουμε σε μια συμφωνία. Μια πρακτική που, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του, ήθελε να ακολουθήσει ο Νικολούδης, ώστε να υπάρξει επίσημη συνεργασία με την Ελβετία και όχι υπόγειες επαφές με έναν άνθρωπο που η Ελβετία καταζητούσε ανά την υφήλιο.

  Υπόγειες διαδρομές

  Έτσι, ενώ ο Νικολούδης ανακοίνωνε πως διεξάγονται επίσημες συνομιλίες με την Ελβετία, η κυβέρνηση Τσίπρα ετοιμαζόταν να ακολουθήσει άλλες υπόγειες διαδρομές.

  Το σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή μήνες πριν από την εξαφάνιση του Νικολούδη από το υπουργικό συμβούλιο:
  Στις 14 Ιουλίου 2015, πληροφορηθήκαμε ξαφνικά ότι ο Τέρενς Κουίκ ανέλαβε τον συντονισμό των υπουργείων που εμπλέκονται στην καταπολέμηση της διαφθοράς. Δηλαδή είχαν αρμόδιο υπουργό Επικρατείας και πρόσθεσαν τον Κουίκ, για να… του λύνει, όπως είχε πει, τα χέρια!

  Στις 20 Ιουλίου 2015 πραγματοποιείται σύσκεψη υπό τον Τσίπρα της Ειδικής Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς (Υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τα έσοδα Τρύφωνας Αλεξιάδης, Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παύλος Πολάκης, Υφυπουργός Δικαιοσύνης για θέματα Διαφάνειας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό αρμόδιος για Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Τέρενς Κουίκ). Εκεί, «αποφασίστηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και δόθηκαν κατευθύνσεις να δοθεί προτεραιότητα ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».

  Έχουν πια μπει στους σκοτεινούς δρόμους, που δεν θα οδηγούσαν πουθενά, λόγω της σύγκρουσης με την Ελβετία.

  Τα ραντεβού των εισαγγελέων με τον… συριζαίο Φαλσιανί

  Εν μέσω προεκλογικής περιόδου, στις 15 Σεπτεμβρίου 2015, ο Φαλσιανί συναντάται στην πρεσβεία μας στο Παρίσι με Έλληνες εισαγγελείς, οι οποίοι παρέμειναν στο εξωτερικό επί τρεις ημέρες. Μαθαίνουμε ότι στο κλιμάκιο μετείχαν οι Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστος Ντζούρας και Γιώργος Καλούδης, παρουσία και του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίου. Δηλαδή, ενώ στην Ελλάδα έχουμε την υπηρεσιακή κυβέρνηση Θάνου, αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες σύγκρουσης με την Ελβετία.

  Την επομένη, 16 Σεπτεμβρίου, ο Αλέξης Τσίπρας, σε προεκλογική συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Attica, πλέκει το εγκώμιο του Φαλσιανί. Την ίδια μέρα, ο Φαλσιανί, είχε δηλώσει, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών»: «Στην Ελλάδα θα ψήφιζα ΣΥΡΙΖΑ. Θα ήταν μια ρεαλιστική, πραγματιστική επιλογή, όχι ιδεολογική». Ευχήθηκε μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ «ένα άνετο και ξεκάθαρο αποτέλεσμα».

  Στις 23 Σεπτεμβρίου μαθαίνουμε ότι ο Νικολούδης δεν μετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα και αναλαμβάνει ο Παπαγγελόπουλος. Και στις 29 Νοεμβρίου 2015, ο φυγάς Φαλσιανί δίνει συνέντευξη στην τηλεόραση του ALPHA (στη Σοφία Παπαϊωάννου) και λέει: «Είστε τυχεροί στην Ελλάδα επειδή έχετε μια νέα ευκαιρία, πολιτική ευκαιρία, αλλά ακόμα αντιμετωπίζετε πολλά οικονομικά προβλήματα από τους ίδιους που οργανώνουν όλα αυτά. Θα πάρει χρόνο. Είμαι περήφανος που έχω τη δυνατότητα να βοηθήσω. Συμμετέχω σε πολλά προγράμματα, σε πολλές δίκες. Αυτό είναι δυνατόν μόνο αν όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνεργαστούν.

  Τώρα λοιπόν που έχουμε και στην Ελλάδα θαρραλέους ανθρώπους που προσπαθούν να προχωρήσουν θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν». Και πρότεινε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, λέγοντας πως «αν αύριο μου ζητήσουν να πάω επίσημα στην Ελλάδα θα πάω. Αν πάω ανεπίσημα θα με συλλάβουν. Αν με προσκαλέσει η νέα κυβέρνηση θα συνεργαστώ με χαρά με τις αρχές». Προφανώς, αναζητούσε επίσημη κάλυψη και καταφύγιο…

  Την επομένη, 30 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιείται στο υπουργείο Δικαιοσύνης ευρεία σύσκεψη υπό τον αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο οικονομικός Εισαγγελέας, κ. Παναγιώτης Αθανασίου, οι Εισαγγελείς που συμμετείχαν στην ομάδα εργασίας, για τη συμφωνία με τη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, κ. Ελένη Τουλουπάκη και κ. Ιωάννης Δραγάτσης, ο Γενικός Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, κ. Γιώργος Βασιλειάδης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς καθώς και του Υπουργείου Οικονομικών.

  Όπως πληροφορηθήκαμε, στη σύσκεψη συζητήθηκε η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, όσον αφορά το χειρισμό της συγκεκριμένης υπόθεσης και ο οικονομικός Εισαγγελέας ζήτησε ενίσχυση στο έργο του. Το αίτημα έγινε δεκτό και δόθηκε εντολή να του παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια, για την έρευνα της υπόθεσης. Αποφασίστηκε επίσης να γίνονται τακτικές συναντήσεις της εν λόγω ομάδας που χειρίζεται την υπόθεση «Μπόργιανς» μία φορά την εβδομάδα, με στόχο τον όσο το δυνατό καλύτερο συντονισμό, αλλά και την επίλυση ενδεχόμενων προβλημάτων.

  Στις 17 Δεκεμβρίου 2015, είχαμε την μυστική συνάντηση του τότε γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου Μ. Καλογήρου σε παρισινό καφέ με τον Ερβέ Φαλσιανί. Παραλαμβάνει στικάκι με αρχείο 500 χιλιάδων κινήσεων λογαριασμών που περιλαμβάνονται στη Λίστα Λαγκάρντ. Στο θέμα αναφέρθηκε πανηγυρικά και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της χρονιάς.

  Όπως γίνεται γνωστό το κρυπτογραφημένο αρχείο που φέρεται να είναι τεράστιο χρίζει ωστόσο ειδικής επεξεργασίας και θα χρειαστεί εξειδικευμένη τεχνική υποστήριξη από ειδικούς που θα τοποθετήσουν ειδικό λογισμικό προκειμένου να ανοιχτεί. Έτσι στην Εισαγγελία αναμένουν ώστε να αποσαφηνιστεί αν η «αποκρυπτογράφηση» θα γίνει, την περίοδο των γιορτών ή αμέσως μετά ώστε να καθοριστούν κι οι επόμενες κινήσεις των εισαγγελικών αρχών.

  Στις 18 Μαρτίου 2016, μαθαίνουμε μέσω Αθηναϊκού Πρακτορείου ότι ο Φαλσιανί είχε και δεύτερη συνάντηση με τους ίδιους Έλληνες εισαγγελείς στη Γαλλία. (Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστος Ντζούρας και Γιώργος Καλούδης). Όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα, «σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φαλσιανί παρείχε στο κλιμάκιο των εισαγγελέων πληροφορίες αλλά και οδηγίες που σχετίζονται με τις πρακτικές που χρησιμοποιούνται για την απόκρυψη χρηματικών ποσών και την φοροαποφυγή μεγάλων καταθετών».

  Και συνεχίζει το τηλεγράφημα:

  «Το «Know How» που φέρεται να παρείχε ο κ. Φαλσιανί στο κλιμάκιο των εισαγγελέων εκτιμάται ότι θα αξιοποιηθεί από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς, όχι μόνο στην έρευνα για τη λίστα καταθετών της HSBC, αλλά και σε αυτήν για την αποκαλούμενη «λίστα Μπόργιανς» που αφορά περίπου 10.000 καταθέτες στην τράπεζα UBS, την περίοδο από το 2006 ως το 2008».

  Και επίσης:

  «Η δεύτερη συνάντηση του κ. Φαλσιανί με τους εισαγγελείς φαίνεται να έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς το κλιμάκιο των τριών εισαγγελικών λειτουργών με επικεφαλής την Ελένη Τουλουπάκη, παρέμεινε στο εξωτερικό τρεις μέρες. Πληροφορίες αναφέρουν πως το «υλικό» που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελείς από την επαφή τους με το πρώην τραπεζικό στέλεχος είναι πλήρως αξιοποιήσιμο και για την διερεύνηση των εκατοντάδων φορολογικών αδικημάτων μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού, αλλά και για την παράλληλη έρευνα που διενεργείται με εντολή του κ. Ζαγοραίου ως προς την πιθανότητα δράσης εγκληματικής οργάνωσης που οργανωμένα «φυγάδευε» επί σειρά ετών τεράστια αδήλωτα χρηματικά ποσά Ελλήνων φορολογουμένων στο εξωτερικό με στόχο τη νομιμοποίηση και απόκρυψη τους.

  Σημειώνεται ότι αμέσως μετά την πρώτη επαφή του με το κλιμάκιο των εισαγγελέων, ο κ. Φαλσιανί είχε παραδώσει στον γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, Μιχάλη Καλογήρου ηλεκτρονικό αρχείο το οποίο και παραδόθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, το οποίο είχε πλήρη στοιχεία για τραπεζικές συναλλαγές που συνδέονται με μεγάλα αδήλωτα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό».

  Συσκότιση στην πορεία προς τη Νοβάρτις

  Κρατήστε τα κι’ αυτά. Πρώτον για να ρωτήσουμε σήμερα τι απέγιναν όλα εκείνα τα στικάκια και πώς τελικά αξιοποιήθηκαν.
  Και για να διερωτηθούμε: Τελικά, μετά από αλλαγές και καταργήσεις υπουργών και τοποθετήσεις συντονιστών και δημιουργία Ειδικής Επιτροπής, ταξίδια εισαγγελέων και συναντήσεις με Φαλσιανί στο Παρίσι, ταξίδι και συνάντηση με Φαλσιανί του γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου, παραλαβή στικακίων και Know How, επαφές και συσκέψεις, τι πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ; Ποια ήταν τα αποτελέσματα αυτής της δραστηριότητας;

  Και για να προκύψει το επόμενο ερώτημα: Με δεδομένο ότι όλα αυτά δεν οδήγησαν πουθενά – εκτός από τον ενταφιασμό τους – ποιος ήταν ο αντικειμενικός σκοπός όλων αυτών των κινήσεων;

  Η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι ότι επιδιωκόμενο αποτέλεσμα δεν ήταν ο εντοπισμός των πραγματικών φοροφυγάδων και των πραγματικών διεφθαρμένων, αλλά το ακριβώς αντίθετο: Η συσκότιση, την ίδια ώρα που για προπαγανδιστικούς λόγους παρίσταναν ότι πολεμάνε την διαφθορά και την διαπλοκή.

  Διότι τελικά πού κατέληξαν όλα αυτά; Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους: Οι λίστες έμειναν να αραχνιάζουν, ο Φαλσιανί ξεχάστηκε και από το καπέλο του θαυματοποιού βγήκε η υπόθεση της Νοβάρτις και η στοχοποίηση και ενοχοποίηση δέκα πολιτικών προσώπων, μεταξύ των οποίων δύο πρώην πρωθυπουργοί, ο κεντρικός τραπεζίτης και πρώην υπουργοί.
  Δηλαδή, τζάμπα τα ταξίδια της κ. Τουλουπάκη και οι καφέδες στο Παρίσι με τον Φαλσιανί! Προπέτασμα καπνού και προπαρασκευαστικές εργασίες για να φθάσουμε στην τελική φάση του σχεδίου.

  «Οι πολιτικοί δεν είναι οι πιο διεφθαρμένοι»…

  Σε όλα αυτά προσθέστε ότι στις 11 Μαρτίου 2015, ο Νικολούδης, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του τότε βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Νικολόπουλου περί ενδεχόμενης ύπαρξης και λειτουργίας «εγκληματικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ», είχε απευθύνει αυστηρές παρατηρήσεις σε όσους σπεύδουν να χαρακτηρίσουν πολιτικά κόμματα ως «εγκληματικές οργανώσεις», καθώς «τούτο αποτελεί όχι μόνο λανθασμένη νομική προσέγγιση του ζητήματος, αλλά αποτελεί απαράδεκτη απειλή για τα πολιτικά κόμματα (ιδιαίτερα τα μεγαλύτερα) τα οποία αποτελούν βασικό στοιχείο και πυλώνα του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος».
  (Αυτό δεν φαίνεται να άρεσε καθόλου στον κ. Καμμένο και προσκείμενα στους ΑΝΕΛ μέσα ενημέρωσης ξεκίνησαν τις επιθέσεις κατά του Νικολούδη, που κορυφώθηκαν όταν αυτός απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση).

  Εδώ αξίζει να θυμηθούμε ότι στις 22 Μαρτίου 2011, ο κ. Νικολούδης, κατά την ακρόασή του στο πλαίσιο της συζήτησης επί της Έκθεσης Πεπραγμένων του 2010 της Επιτροπής (με την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας), είχε δηλώσει πως «οι πολιτικοί δεν είναι οι πιο διεφθαρμένοι», ενώ, «υπάρχουν άλλες ομάδες που δεν δίνουν λόγο πουθενά και κανένα έλεγχο δεν επιδέχονται παρ’ ότι και σε εξωχώριες εταιρείες συμμετέχουν και το βάρος της απόδειξης δεν οφείλουν».

  Αντιθέτως, είχε προσθέσει, για τους πολιτικούς γίνεται και αναστροφή του βάρους της απόδειξης των πηγών των χρημάτων τους και στερούνται της βουλευτικής ιδιότητας και των πολιτικών δικαιωμάτων τους.

  Κατόπιν όλων αυτών, υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο Νικολούδης δεν τους έκανε, όχι μόνο για τις απόψεις του, αλλά και επειδή ήθελε να ακολουθεί θεσμικούς τρόπους λειτουργίας;

  Μήπως ήταν και αυτός «άλλης σχολής» – για να θυμηθούμε και τον διάλογο που αναφέρει ότι είχε η κ. Ράικου με τον κ. Παπαγγελόπουλο;

  Και όταν μπλέκουν οι «Σχολές», τότε κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας…

 22. Παράθεμα: Παπαγγελόπουλος: Aβδούλ Χαμίτ και όχι Ρασπούτιν | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.