Έκθεση: Βουλευτές, Δικαστές και Εισαγγελείς στο επίκεντρο της εκτεταμένης διαφθοράς στην Ελλάδα…

[Με μία έκθεση-καταπέλτη, για το ποιοι ευθύνονται, κυρίως, για την διαφθορά στην Ελλάδα, η Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO), υποστηρίζει κατηγορηματικά ότι, στο επίκεντρο της εκτεταμένης διαφθοράς στην Ελλάδα, βρίσκονται οι βουλευτές, οι δικαστές και οι εισαγγελείς.]

photo© elllo.org

photo© elllo.org

Η διαφθορά λέει η έκθεση, πού πρόκειται να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα, αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα οδηγήθηκε στην οικονομική κρίση και στην συγκάλυψη και επέκταση της, συνέβαλλαν τα μέγιστα εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου, υπερψηφίζοντας παράνομες αποφάσεις απαλλαγής και διαγραφής ευθυνών καθώς και δικαστές και εισαγγελείς, με αδιαφανείς νομοθετικές διαδικασίες.

Καλώντας την Ελλάδα, «να διασφαλίσει την ακεραιότητα στο κοινοβούλιο και στο δικαστικό σώμα», η έκθεση της GRECO, υπογραμμίζει ιδιαίτερα ότι, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στην Ελλάδα κανόνες που να διασφαλίζουν τον έλεγχο της παράλληλης δραστηριότητας βουλευτών, των δωρεών που λαμβάνουν από «αγνώστους» επιχειρηματικούς κύκλους για την προώθηση των συμφερόντων τους καθώς και για τον έλεγχο των σχέσεων τους με «ομάδες συμφερόντων».

Η Ελλάδα βρίσκεται «σε πολύ πρώιμο στάδιο», στο θέμα του ελέγχου της ακεραιότητας των βουλευτών, τονίζεται στην έκθεση.

Η έκθεση καλεί επίσης την Ελλάδα να επανεξετάσει το σύστημα των βουλευτικών ασυλιών και να θεσπίσει κανόνες δεοντολογίας για τους βουλευτές, προκειμένου οι τελευταίοι να μην καμώνονται πως δεν γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους.

Παρά το γεγονός ότι δικαστές και εισαγγελείς υπόκεινται σε μηχανισμούς που σχετίζονται με την καριέρα και τους διαδικαστικούς κανόνες που προστατεύουν την ακεραιότητά τους, η Ελλάδα επιβάλλεται να κωδικοποιήσει τους κανόνες δεοντολογίας και να εξορθολογίσει τη γενική εποπτεία επί των δικαστών και των εισαγγελέων, επισημαίνεται στην έκθεση.

Οι σοβαρές καθυστερήσεις στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων είναι εκ του πονηρού, υπονοείται, εμμέσως πλην σαφώς, στην έκθεση, στην οποία τονίζεται ότι πρέπει, επιτέλους, το δικαστικό σύστημα να αξιολογηθεί συνολικά για την λειτουργία του και να καταστεί υπόλογο για τις εκάστοτε αποφάσεις του.

Πρέπει ακόμη να επανεξετασθεί, η διαδικασία επιλογής δικαστών, για τις ανώτερες θέσεις του Δικαστικού και Εισαγγελικού Σώματος, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ανεξαρτησία τους από την εκτελεστική εξουσία.

Με την έκθεση απευθύνονται, ούτε μία ούτε δύο αλλά δεκαεννέα (19) συστάσεις προς την Ελλάδα, προκειμένου να καταστεί εφικτή η πάταξη της διαφθοράς σε βουλευτές, δικαστές και εισαγγελείς.

Διαβάστε σε αρχείο όλη την έκθεση της Greco

Νίκος Ρούσσης

Στρασβούργο

Πηγή: reporter.gr
Advertisements
This entry was posted in κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

15 Responses to Έκθεση: Βουλευτές, Δικαστές και Εισαγγελείς στο επίκεντρο της εκτεταμένης διαφθοράς στην Ελλάδα…

 1. Ο/Η Lawyer λέει:

  http://www.huffingtonpost.gr/2015/09/23/papaggelopoulos-ypourgow-dikaiosynhs_n_8183756.html

  Μαίρη Μπενέα

  Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Άνθρωπος «ειδικών αποστολών» ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης

  Δημοσιεύθηκε: 23/09/2015 6:26 μμ

  Άνθρωπος… ειδικών αποστολών θεωρείται ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στον οποίον ανατέθηκε το δύσκολο έργο της καταπολέμησης της διαφθοράς, που μέχρι σήμερα υπηρετούσε με επιτυχία ο προκάτοχος του αντιεισαγγελέας ΑΠ Παναγιώτης Νικολούδης, ως υπουργός Επικρατείας γιά τη Διαφθορά.

  Ο 62χρονος πρώην εισαγγελέας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ήταν πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, ενώ ήταν μέχρι χτες ήταν υπουργός Δικαιοσύνης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, με πρωθυπουργό την Βασιλική Θάνου.

  Θεωρείται επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, ενώ τον στηρίζουν και οι ΑΝΕΛ, που τον είχαν προτείνει για πρόεδρο του ΕΣΡ.

  Εχει υπηρετήσει στα πιό νευραλγικά πόστα, καθώς το 2003 εξελέγη προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, όπου παρέμεινε μέχρι το 2006, όταν με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, ορίστηκε εποπτεύων εισαγγελέας στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και συγκεκριμένα εποπτεύων στην υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και πρόεδρος του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών (εποπτεύων εισαγγελέας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας-ΔΑΕΕΒ-Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας).

  Τρία χρόνια αργότερα, τον Ιούλιο του 2009, επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, ανέλαβε ανέλαβε διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και παρέμεινε ως τον Οκτώβριο .

  Νεότερος είχε διατελέσει εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης και εισαγγελέας Εκτελέσεως ποινών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ενώ υπηρέτησε στο προανακριτικό Τμήμα της Εισαγγελίας, αναλαμβάνοντας ορισμένες από τις σοβαρότερες υποθέσεις, ενώ στα πρώτα χρόνια της θητείας του υπηρέτησε στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Κορίνθου και Αθήνας και αργότερα στην Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας.

  Τελείωσε τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μπήκε στο δικαστικό σώμα τον Σεπτέμβριο του 1983.

 2. Ο/Η Lawyer λέει:

  Λέτε;
  Δεν σας πιστεύω.
  Ρωτείστε και τον Αλέκsiσ και τον υπουργό του

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=63315

  Έντυπη Έκδοση
  Ελευθεροτυπία, Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

  ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΠ

  Ο εισαγγελέας με το ρεκόρ υποθέσεων στο… αρχείο

  Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

  Η πορεία του Δημ. Παπαγγελόπουλου από τα υπόγεια της Ευελπίδων, όπου υπηρέτησε επί χρόνια ως εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών, μέχρι τον 15ο όροφο της οδού Κατεχάκη, στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ, πέρασε από πολλούς σταθμούς και από μεγάλα κύματα.

  Δημ . Παπαγγελόπουλος: Χειρίστηκε τις υποθέσεις των υποκλοπών, των Πακιστανών, της ΜΑΥΟ και όλες κατέληξαν στο αρχείο

  Ο χαμηλών τόνων εισαγγελικός λειτουργός φαίνεται ωστόσο πως είχε την ευχέρεια να ελίσσεται καλά και να επιλέγει σωστά.

  Οι κύριες υποθέσεις, με έντονο πολιτικό ενδιαφέρον, που χειρίστηκε κατά το διάστημα της εισαγγελικής του θητείας, φαίνεται ότι καθόρισαν και την εξέλιξή του. Επειτα από μήνυση του Κ. Λαλιώτη κατά του Κων. Μηστοτάκη, ερεύνησε την περίφημη υπόθεση ΜΑΥΟ, σχετικά με παράνομες χρηματοδοτήσεις του κόμματος της Ν.Δ. Η δικογραφία αρχειοθετήθηκε ελλείψει στοιχείων.

  Την ίδια τύχη είχαν και οι καταγγελίες για το σπίτι που έκτισε στο Πόρτο Γερμενό ο μετέπειτα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς.

  Το 2003 εξελέγη από τους συναδέλφους του (όταν ίσχυε ακόμη ο θεσμός της αυτοδιοίκησης) προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Εκεί έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον χειρισμό (βλέπε απραξία) της έρευνας για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Επί 11 μήνες ο κ. Παπαγγελόπουλος διενεργούσε προσωπικά, για λόγους εθνικής ασφάλειας, προκαταρκτική εξέταση για το σοβαρό αυτό ζήτημα. Κάθε 4 μήνες ζητούσε τυπικά από τον τότε προϊστάμενό του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δ. Λινό, παράταση της μυστικής έρευνας. Επί της ουσίας όμως δεν ήταν εκείνος που τη διενεργούσε. Ολα ήταν στα χέρια της ΕΥΠ. Η ελληνική κοινωνία δεν έμαθε όμως ποτέ τα πορίσματά της. Χρειάστηκε να αναλάβει έργο η ΑΔΑΕ για να αποκαλυφθούν οι διαστάσεις του σκανδάλου.

  Και μια σημαντική λεπτομέρεια: η αυτοκτονία Τσαλικίδη είχε αξιολογηθεί τότε ως μια κοινή υπόθεση, όταν όλοι γνώριζαν ότι σχετιζόταν άμεσα με τις υποκλοπές.

  Λίγο πριν λήξει η διετής θητεία του, το 2005, η κυβέρνηση έσπευσε με φωτογραφική διάταξη να παρατείνει διά νόμου, για ένα χρόνο, τη θητεία όλων των προϊσταμένων στις μεγάλες εισαγγελίες της χώρας! Προφανής σκοπός της φωτογραφικής διάταξης, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ήταν να μη φύγει η υπόθεση των υποκλοπών από τα χέρια του συγκεκριμένου εισαγγελέα.

  Ο κ. Παπαγγελόπουλος ενεπλάκη μάλιστα, άλλη μία φορά στη θητεία του, με την ΕΥΠ: στην υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών. Κατ’αρχάς έβαλε τη μήνυση στο σωρό, επί τουλάχιστον 5 μήνες. Χρειάστηκε να πάρει δημοσιότητα το θέμα στο BBC, για να βγει η υπόθεση από τη ναφθαλίνη. Υστερα από έρευνα μηνών, η μηνυτήρια αναφορά του προέδρου της πακιστανικής κοινότητας, για απαγωγές και μυστικές ανακρίσεις τουλάχιστον 25 ομοεθνών του, κατέληξε σε άσκηση διώξεων κατά στελεχών της ΕΥΠ! Η δικογραφία είναι από το 2006 στην ανάκριση και παραπαίει, οδεύοντας οριστικά στο αρχείο. Το αξιοπερίεργο είναι ότι κάποιοι από τους κατηγορούμενους είναι τώρα υφιστάμενοι του κ. Παπαγγελόπουλου στην ΕΥΠ.

  Μετά τη λήξη της θητείας του ως προϊσταμένου, ο κ. Παπαγγελόπουλος τοποθετήθηκε αμέσως στη νεοπαγή θέση του εισαγγελέα, αρμόδιου για το οργανωμένο έγκλημα. Οταν πλησίαζε να λήξει και εκεί η θητεία του, επελέγη ως αντικαταστάτης του Δημ. Ασπρογέρακα, στη θέση του εποπτεύοντος την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

  Τώρα από τη νέα του θέση ασκεί εκ του νόμου εποπτεία και έρευνα τόσο σε θέματα εθνικής όσο και εσωτερικής ασφάλειας (τρομοκρατία, οργανωμένο έγκλημα). Δεν είναι λίγοι πάντως εκείνοι, ακόμη και μέσα στη Δικαιοσύνη, που μιλούν για επικίνδυνη εκτροπή του ρόλου της ΕΥΠ και αναβάθμισή της σε βραχίονα αντιμετώπισης «εσωτερικών κινδύνων».

 3. Ο/Η doulosofos λέει:

  Μήπως μαζί με την αναστολή της ιδιότητάς μας ως μέλους της ΕΕ που προτείνει ο κος Σόιμπλε, να αναστείλουμε και μερικά άρθρα του συντάγματος ώστε να λειτουργήσουν κάνα δυο χρόνια τα έκτακτα στρατοδικεία;
  Μπας και σφίξουν βρε αδερφέ και τίποτα κώλοι από αυτούς που τα τελευταία 40 χρόνια μας πηδάνε στο όνομα της δημοκρατίας;
  Φυσικά με παράλληλη κατάσχεση των περιουσιών τους.
  Να το δούμε και αυτό το ενδεχόμενο χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις και προκαταλήψεις ;

 4. Ο/Η ο κ.ισαγγελέφς θα επέμβοι λέει:

 5. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Τὸ Group of States against Corruption μόνον ὡς GRECO μπορεῖ νὰ συντομευθῇ;
  Τὸ Ε περιέχεται στὸ StatEs ἢ γράφουν τὸ against egainst?
  GRoupofstates Egainst COrruption?
  Τέλος πάντων, ἐπειδὴ τὸ Greek τὸ χρησιμοποιοῦν στὴν Δύσιν ἀντὶ τοῦ Ῥωμῃός, ἐπειδὴ ἐκεῖνοι θεωροῦν ἑαυτοὺς Ῥωμαίους, καὶ ἐπειδὴ ἡ μόνη διαφορὰ μεταξὺ Γραικορωμῃῶν καὶ Λατινορωμῃῶν καὶ Ἀλουτερορωμῃῶν(ἢ γενικῶς Φραγκορωμηῶν;) εἶναι ὅτι στὴν Δύσιν παράγουν προϊόντα μὲ κάποιαν χρησιμότητα καὶ τηροῦν τὰ προσχήματα.

  Προτείνω τὸ ἀκόλουθο ἀκρωνύμιο:
  ROMAN
  gROup of states agaiN(τί Ν τί Μ ποιός θὰ ἀκούσει τὴν διαφοράν;)st corrU(ἀφῆστε πῶς γράφεται, πῶς προφέρεται ἔχει σημασία)ptioN.

 6. Ο/Η ανώνυμος λέει:
 7. Ο/Η eklag λέει:

  Και να το δούμε και να το ακούσουμε και να το μυρίσουμε και κυρίως:
  ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ!
  Χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις και προκαταλήψεις εννοείται!
  Αέναη ευφορία μας πλημμυρίζει όταν ο κόσμος έρχεται στα λογικά του!

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=745986

  Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

  Ψάχνουν παρεμβολή «φιλανθρωπικών παραγόντων» στη δίκη για το «Noor 1»

  Προς την πρώτη πρόεδρο – Νέος κύκλος υποκλαπεισών συνομιλιών

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/10/2015 06:00

  Το ενδεχόμενο απόπειρας προσέγγισης της προέδρου του δικαστηρίου που θα εκδίκαζε την υπόθεση του «Noor 1» από ιδιώτες «εκκλησιαστικούς παράγοντες» ερευνούν τα τελευταία 24ωρα οι αστυνομικές και οι δικαστικές αρχές. Η δικαστική λειτουργός αποχώρησε λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης, επικαλούμενη «περιστασιακά προβλήματα υγείας» και έχει ακολουθήσει έρευνα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τη διερεύνηση της επιλογής της -με το δεδομένο της εντιμότητάς της- και για άλλες παραμέτρους της υπόθεσης.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη των αρμοδίων αρχών ερευνούν τον τυχόν ρόλο που μπορεί να είχαν υπάλληλοι της Μητρόπολης Πειραιά και άλλοι ιδιώτες που γνώριζαν την έμπειρη δικαστική λειτουργό και από την ιδιότητά της ως διοικητικού στελέχους σε μεγάλο φιλανθρωπικό ίδρυμα του Πειραιά το οποίο είχε «ανοιχτή γραμμή» με τη συγκεκριμένη Μητρόπολη.
  ____________________________

  http://directnews.gr/greece/6411–2.html
  Εμπλέκουν τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο στο παραδικαστικό κύκλωμα Νο2 !

  Τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, εμπλέκει ο διαβόητος αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης στο παραδικαστικό κύκλωμα Νο2!

  Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την «έκθεση ανάλυσης» των χιλιάδων τηλεφωνικών συνομιλιών που έχει καταγράψει ο “αρχικοριός” της ΕΥΠ, προκειμένου να εντοπίσει μια από τις μεγαλύτερες συμμορίες που λυμαινόταν το χώρο της Δικαιοσύνης.

  Η έκθεση αυτή υπογράφεται από δυο αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Εφετών, Ισίδωρου Ντογιάκου, που διερευνά την υπόθεση.

  Τον Μητροπολίτη Σύρου “ανακατεύει” σε συνομιλίες που είχε με το Γιοσάκη ο γνωστός επικοινωνιολόγος και από τους στενούς συνεργάτες του μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Αθηνών Χριστόδουλου, Σωτήρης Τζούμας.

  Συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με την «έκθεση ανάλυσης» – η οποία βρίσκεται στη διάθεση του directnews.gr – στο διάστημα 27 Απριλίου 2010 έως 14 Ιουνίου 2010, Γιοσάκης και Τζούμας είχαν διάφορες τηλεφωνικές συνομιλίες για μια δίκη που θα γινόταν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας.

  Κατηγορούμενοι, ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος του Μητροπολιτικού ναού Μυκόνου και ένας ιερομόναχος ονόματι «Χάρης» οι οποίοι είχαν γνωριμίες με celebrities στο νησί της Μυκόνου και υπεξαιρούσαν εικόνες μεγάλης αξίας για να τις πουλήσουν. στη Λαμία, όπου και συνελήφθησαν.

  Λίγο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης από το Δικαστήριο, ο Γιοσάκης λέει στο Τζούμα ότι αναλαμβάνει να τους “καθαρίσει” αλλά χρειάζονταν 100.000 ευρώ για να δοθούν στους δικαστές της έδρας!!!

  «Είναι το alter ego του Δεσπότη»

  Ειδικότερα, στην τηλεφωνική επικοινωνία της 27-4-2010 ο Τζούμας, ζητά από το Γιοσάκη να του πει για την υπόθεση που ενδιαφέρει τον «Σύρου», τον οποίο πιθανόν να δει την επόμενη ημέρα και τι ακριβώς πρέπει να γίνει για να «αθωωθεί τελείως».

  Ο Γιοσάκης αναφέρει πως ο Δεσπότης δεν τον έχει θέσει σε αργία μέχρι τώρα, παρότι η αρχαιοκαπηλία ιερής εικόνας είναι αδίκημα ιδιαίτερης απαξίας.

  Προσθέτει μάλιστα πως αν καταδικαστεί ο ιερέας, ο Δεσπότης θα πληγεί βάναυσα, αφού, προφανώς ο κατηγορούμενος είναι χειροτονία του, είναι το άλτερ έγκο (ALTER EGO) του.

  Σε ερώτηση του Τζούμα, ο Γιοσάκης απαντά πως ο κατηγορούμενος στη δίκη της Λαμίας, λέγεται ΜΑΡΑΓΚΟΣ.

  Για την ίδια υπόθεση, ο επικοινωνιολόγος με τον αρχιμανδρίτη συνεχίζουν να μιλάνε και άλλες φορές το επόμενο χρονικό διάστημα.

  Μια από αυτές ήταν στις 10 Ιουνίου 2010, όπου ο Τζούμας στις 9 το βράδυ καλεί με το 697644**** κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε, τον αρχιμανδρίτη Γιοσάκη, στο 697734**** κινητό τηλέφωνο.

  Σε κάποια στιγμή της μεταξύ τους συνομιλίας, ο Τζούμας αναφέρει «Α! σου είπα, με πήρε ο Σύρου. Και μου είπε αδελφέ μου σου είπανε πολλά, κάνει ο άνθρωπος, κάνει ότι μπορεί να τα μαζέψει. Αλλά μέχρι τώρα έχει μαζέψει μόνο σαράντα, πενήντα. Από οικονομίες του και τα λοιπά, να του δώσω και εγώ κάτι, είναι πάρα πολλά μου λέει».

  Ο Τζούμας στην ίδια συνομιλία συνεχίζει λέγοντας «Σήμερα με πήρε, τώρα, δεν είναι πολύ ώρα. Και του λέω, δικό σας θέμα, όπως λένε στην Αμερική».

  Γιοσάκης: Ναι. Κοίταξε, του είπες τι κάνω;

  -Τζούμας: Θέλετε του λέω να καθαρίσετε; Αυτό είναι το θέμα του λέω, εξαρτάται σε ποιες περιπτώσεις, όταν είναι θέμα ζωής, πουλάς και τον εαυτό σου για να τα καταφέρεις. Εδώ του λέω είναι θέμα μην το «κάτσουνε» μέσα. Και μην αμαυρωθείς και εσύ. Από κει και πέρα ότι θέλετε κάνετε του λέω, δικό μου θέμα είναι; Το έπαιξα και εγώ αδιάφορος.

  Αμέσως μετά στη συνομιλία, ο Γιοσάκης επαινεί τον Τζούμα, για το χειρισμό του θέματος και τον ρωτάει: «Όχι του είπες και του είχες πει και το άλλο ότι εκατό…».

  Ο Τζούμας απάντησε θετικά…

  Οφείλει απαντήσεις

  Το directnews.gr θεωρεί ότι είναι πλέον καιρός ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, να λύσει τη σιωπή του και να απαντήσει για όλα όσα του καταμαρτυρούν ο φίλος του επικοινωνιολόγος Σωτήρης Τζούμας και ο Ιάκωβος Γιοσάκης.

  Γνωρίζει τον ιερέα ΜΑΡΑΓΚΟ με τις κλεμμένες εικόνες;

  Τον έχει θέσει σε αργία και αν όχι, γιατί;

  Είναι αλήθεια, ότι ο ΜΑΡΑΓΚΟΣ έδινε εκκλησιαστικές εικόνες ανεκτίμητης αξίας, στις οικογένειες Αγγελόπουλου και Εμφιετζόγλου, όπως υποστηρίζει ο Γιοσάκης σε άλλες τηλεφωνικές του συνομιλίες που έχουν υποκλαπεί από την ΕΥΠ;

  Είναι κρίμα εάν δεν γνωρίζει τίποτε για τη «στημένη δίκη» να διασύρει το όνομά του ο κάθε Τζούμας και Γιοσάκης, αλλά είναι επίσης απαράδεκτο, εάν αληθεύουν έστω και κατ’ ελάχιστο τα όσα υποστηρίζουν στις συνομιλίες τους τα δυο αυτά πρόσωπα, να διατηρεί τη θέση του…

  Το τεκμήριο αθωότητας φυσικά ισχύει για όλους, μέχρις ότου αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

  Ωστόσο, τα δημόσια πρόσωπα όπως και οι θρησκευτικοί ταγοί υποχρεούνται να μιλούν δημόσια και να ξεκαθαρίζουν τη θέση τους.

  ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-9-2011 από directNEWS.gr

  • Ο/Η του αγίου παραδικαστικού λέει:

   υπάλληλοι της μητρόπολης Πειραιά στο παραδικαστικό;
   δηλαδής η καθαρίστρια, ο γραμματέας ή ο καντηλανάφτης άγιε Σεραφείμ;

 9. Ο/Η ataktos λέει:

  Αν αυτοί δεν θα ήταν διεφθαρμένοι, δεν θα είχαμε φτάσει σε σημείο να τελούνται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην Ελλάδα και δεν θα αναγκαζόμασταν να ζητήσουμε δικαστική προστασία από τα διεθνή δικαστήρια

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  Θα μας πει κάποιος γιατί έδιωξε ο Αλεξάκις τον τ.δικαστικό κ.Νικολούδη και έβαλε στη θέση του τον «αρχειοθέτη» καραμανλικό τ.διοικητή της ΕΥΠ, τ.δικαστικό κ.Παπαγγελόπουλο;
  Η υπόθεση ξεκίνησε νωρίς, σταδιακά, εξηγήσεις δεν δόθηκαν ούτε τότε και κανένα αποτέλεσμα δεν φάνηκε μετά την αφαίρεση της σημαντικής αρμοδιότητας:

  http://www.paraskhnio.gr/ektos-armodiotitas-nikoloydi-i-lista/

  27/04/2015

  Η επιλεγόμενη « λίστα Νικολούδη» δεν αφορά πλέον τον υπουργό Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη, ξεκαθαρίζει ο ίδιος με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, και τονίζει ότι πλέον ο υπουργός δεν έχει καμία σχετική αρμοδιότητα, ούτε έχει δικαίωμα να ζητήσει τη γνωστοποίηση του συγκεκριμένου καταλόγου από την αρμόδια αρχή.
  ………………….
  __________________
  Λίγους μήνες μετά, με την πρώτη ευκαιρία, πάντα στο ημίφως, χωρίς εξηγήσεις στο πόπολο των χειροκροτητών, το οποίο άλλωστε δεν έχει ή δεν εκδηλώνει ποτέ ενοχλητικές απορίες:

  http://www.nonpapernews.gr/download-now/2012-08-14-15-41-31/item/17122-to-potami-aporei-akoma-mataios-giati-efyge-o-pan-nikoloydis-apo-tin-kyvernisi-giati-katargithike-to-aftoteles-ypourgeio-katapolemisis-tis-diafthoras-den-ekane-tipota-i-mipos-ekane-para-polla

  25 Σεπτεμβρίου 2015

  Το ΠΟΤΑΜΙ απορεί ακόμα ματαίως: Γιατί έφυγε ο Παν. Νικολούδης από την Κυβέρνηση; Γιατί καταργήθηκε το αυτοτελές υπουργείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς; Δεν έκανε τίποτα ή μήπως έκανε πάρα πολλά;
  ……………..

 11. Ο/Η Red λέει:

  «Aριστερές» διαπλοκές

  http://rproject.gr/article/otan-o-syriza-proskynise-stin-agia-sofia

  Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προσκύνησε στην «Αγιά Σοφιά»…

  Αντώνης Νταβανέλος | 14.10.2015

  Το τελευταίο χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από τη μνημονιακή στροφή στις 13 Ιούλη, ήταν ότι το κόμμα θα πρωτοστατήσει στο μέτωπο «κατά της διαπλοκής». Δυστυχώς, τα νέα στον τομέα αυτό είναι εξίσου κακά με όσα έρχονται από την οικονομική – κοινωνική πολιτική. Εξερχόμενος από τη συνάντησή του με τη Ρένα Δούρου, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο λεγόμενος «ισχυρός ανήρ» της ΑΕΚ (όχι «πρόεδρος» ούτε «ιδιοκτήτης», μιας και υπάρχει το τυπικό ασυμβίβαστο, λόγω της εξίσου «γκρίζας» συμμετοχής του στην ιδιοκτησία του ΟΠΑΠ), δήλωσε απολύτως ευχαριστημένος και έτοιμος να μετονομάσει το γήπεδο της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια από «Αγιά Σοφιά» σε «Δούρου Αρένα»!

  Η επι­δί­ω­ξη του Με­λισ­σα­νί­δη είναι σαφής: να απο­κτή­σει την κυ­ριό­τη­τα ενός γη­πέ­δου, το οποίο θα ανε­γερ­θεί πάνω σε οι­κό­πε­δο που πα­ρα­χω­ρεί το Δη­μό­σιο (με πα­ρα­χω­ρη­τή­ριο προς την Ερα­σι­τε­χνι­κή ΑΕΚ) και η ανέ­γερ­σή του θα χρη­μα­το­δο­τη­θεί απο­κλει­στι­κά από το Δη­μό­σιο! Έστω και αν τα 20 εκατ. ευρώ που διεκ­δι­κεί (ως πρώτη δόση) ο «ισχυ­ρός ανήρ» της ΑΕΚ ανοί­γουν το δρόμο για τη μελ­λο­ντι­κή πα­ρα­χώ­ρη­ση των 200 εκατ. ευρώ από την Πε­ρι­φέ­ρεια Ατ­τι­κής, προς χρη­μα­το­δό­τη­ση του «εκ­συγ­χρο­νι­σμού» πο­δο­σφαι­ρι­κών γη­πέ­δων των άλλων «ισχυ­ρών αν­δρών» άλλων ΠΑΕ…

  Πριν από ένα χρόνο, αυτή η εξέ­λι­ξη θα έμοια­ζε αδια­νό­η­τη.

  Όταν οι λι­βυ­κές αρχές βομ­βάρ­δι­σαν ένα «μυ­στή­ριο» τάν­κερ που προ­σέγ­γι­ζε «στη ζούλα» τις ακτές της Λι­βύ­ης, ο (τότε) διευ­θυ­ντής της «Αυγής» Νίκος Φίλης δεν δί­στα­σε να κα­το­νο­μά­σει τον Δ. Με­λισ­σα­νί­δη και να τον κα­ταγ­γεί­λει για λα­θρε­μπό­ριο πε­τρε­λαί­ου. Οι κα­ταγ­γε­λί­ες είχαν σαν απο­τέ­λε­σμα αγωγή εκ μέ­ρους του Με­λισ­σα­νί­δη (αλή­θεια, τι γί­νε­ται με αυτή την υπό­θε­ση;..) αλλά και ένα κύμα συ­μπα­ρά­στα­σης όλων των κε­ντρι­κών στε­λε­χών του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ προς τον Ν. Φίλη, που συν­δυα­ζό­ταν με προει­δο­ποι­ή­σεις ότι το «πάρτι» της λα­θρε­μπο­ρί­ας πε­τρε­λαιο­δει­δών θα λάβει αμέ­σως τέλος την επο­μέ­νη των εκλο­γών.

  Όταν οι ιδιο­κτή­τες των πρα­κτο­ρεί­ων του ΟΠΑΠ επι­σκέ­φτη­καν (λίγες βδο­μά­δες πριν τις εκλο­γές της 25ης Ια­νουα­ρί­ου) τον Αλέξη Τσί­πρα, ο πρό­ε­δρος του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ δή­λω­σε τότε την αντί­θε­σή του με την εγκα­τά­στα­ση «κου­λο­χέ­ρη­δων» στα πρα­κτο­ρεία του Ορ­γα­νι­σμού και προει­δο­ποί­η­σε ότι η ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση του ΟΠΑΠ θα επα­νε­ξε­τα­στεί «από μη­δε­νι­κή βάση» την επο­μέ­νη της νίκης του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ.

  Σε αυτά τα πλαί­σια, η Πο­λι­τι­κή Γραμ­μα­τεία του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ τά­χθη­κε (κατά πλειο­ψη­φία) ενά­ντια στο συμ­βι­βα­σμό με τα σχέ­δια του Με­λισ­σα­νί­δη για το γή­πε­δο στη Ν. Φι­λα­δέλ­φεια, συν­δέ­ο­ντας την υπό­θε­ση της «Αγιάς Σο­φιάς» με τις υπο­θέ­σεις της ιδιω­τι­κο­ποί­η­σης του ΟΠΑΠ αλλά και της μα­ζι­κής λα­θρε­μπο­ρί­ας στο χώρο των πε­τρε­λαιοει­δών. Αυτή τη γραμ­μή ακο­λου­θού­σαν άλ­λω­στε και τα μέλη της Π.Γ. που, ως ομι­λη­τές, συ­νέ­βα­λαν στο να σπά­σει η τρο­μο­κρα­τία ενά­ντια στην προ­ε­κλο­γι­κή κα­μπά­νια του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ πέριξ της Ν. Φι­λα­δέλ­φειας.

  Όμως την επο­μέ­νη των εκλο­γών άρ­χι­σε μια «βίαιη ωρί­μαν­ση» του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ και στα θέ­μα­τα αυτά:

  -Ο αρ­μό­διος για θέ­μα­τα Αθλη­τι­σμού υπουρ­γός Σταύ­ρος Κο­ντο­νής δη­λώ­νει ότι επι­χει­ρεί να «πα­τά­ξει τη δια­φθο­ρά» στο χώρο του πο­δο­σφαί­ρου κά­νο­ντας ότι δεν βλέ­πει τον «ελέ­φα­ντα» που έχει εγκα­τα­στα­θεί στον προ­θά­λα­μο του γρα­φεί­ου του: την ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση του ΟΠΑΠ!

  -Ο Δ. Με­λισ­σα­νί­δης απέ­κτη­σε με συ­νο­πτι­κές δια­δι­κα­σί­ες (και ευ­τε­λές τί­μη­μα) το Ιπ­πο­δρο­μια­κό Στοί­χη­μα, αλλά και τους χώ­ρους του ΟΔΙΕ (εκα­το­ντά­δες στρέμ­μα­τα στο Μαρ­κό­που­λο, που συ­νι­στούν το κα­λύ­τε­ρο «φι­λέ­το» της Ατ­τι­κής ύστε­ρα από το Ελ­λη­νι­κό).

  -Η κυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ – ΑΝΕΛ ενέ­κρι­νε, με επί­σης συ­νο­πτι­κές δια­δι­κα­σί­ες, τις άδειες για χι­λιά­δες gaming hall, δη­λα­δή πρα­κτο­ρεία του ΟΠΑΠ με εγκα­τε­στη­μέ­νους «κου­λο­χέ­ρη­δες», κά­νο­ντας το βήμα που καμιά κυ­βέρ­νη­ση μέχρι τότε δεν είχε τολ­μή­σει να κάνει.

  -Ο εμ­βλη­μα­τι­κός -λόγω των στε­νών σχέ­σε­ών του με τον Αλέξη Τσί­πρα- υπουρ­γός Επι­κρα­τεί­ας Αλέ­κος Φλα­μπου­ρά­ρης απο­λαμ­βά­νει τα «μα­τσά­κια» του στο ΟΑΚΚΑ δίπλα στον «Τίγρη» περ­νώ­ντας «σφουγ­γά­ρι της αμνη­στί­ας» πάνω στις ιστο­ρί­ες που συ­νο­δεύ­ουν τον «ισχυ­ρό άνδρα» της ΑΕΚ.

  -Το ΣτΕ απέρ­ρι­ψε προ­σφυ­γή κα­τοί­κων της Ν. Φι­λα­δέλ­φειας κατά της πα­ρα­χώ­ρη­σης στρεμ­μά­των δά­σους του Άλ­σους με στόχο να «αυ­γα­τί­σει» το οι­κό­πε­δο της «Αγιάς Σο­φιάς».

  Και τώρα έρ­χε­ται η στιγ­μή να φτά­σου­με στο «ψητό»: η «Δι­κέ­φα­λος ΑΕ» (η εται­ρεία του «ισχυ­ρού αν­δρός» στην οποία η Ερα­σι­τε­χνι­κή ΑΕΚ έχει πα­ρα­χω­ρή­σει την κυ­ριαρ­χία επί του γη­πέ­δου) ζη­τά­ει «μπρο­στάν­τζα» τα 20 εκατ. ευρώ της επι­χο­ρή­γη­σης από τη πε­ρι­φε­ρειάρ­χη του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ Ρένα Δού­ρου, για να «αρ­χί­σουν οι δου­λειές» ανέ­γερ­σης του γη­πέ­δου.

  Όλα δεί­χνουν ότι ο «νέος ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ» τα βρήκε με τον Με­λισ­σα­νί­δη! Η δή­λω­ση του «Τίγρη», αλλά και οι τί­τλοι των δικών του αθλη­τι­κών εφη­με­ρί­δων προ­δι­κά­ζουν για μια κά­ποια υπό­σχε­ση εκ μέ­ρους της κ. Δού­ρου.

  Ωστό­σο, όλοι οφεί­λουν να γνω­ρί­ζουν κάτι: Αν τα δώ­σουν στον Με­λισ­σα­νί­δη, θα είναι αδύ­να­τον, μετά, να μην τα δώ­σουν στον Αλα­φού­ζο (για την ανα­κα­τα­σκευή του «Από­στο­λος Νι­κο­λα­ΐ­δης» στην Αλε­ξάν­δρας), στις άλλες ΠΑΕ που παίρ­νουν σειρά και τε­λι­κά στον… Μα­ρι­νά­κη που κα­ρα­δο­κεί για ανα­νέ­ω­ση της «κυ­ριαρ­χί­ας» του πάνω στο «Γ. Κα­ραϊ­σκά­κης» με πρό­σχη­μα τα έργα επέ­κτα­σης και εκ­συγ­χρο­νι­σμού των κερ­κί­δων του. Τα 200 εκατ. ευρώ που έχει εγ­γρά­ψει στον προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό της Πε­ρι­φέ­ρειας γι’ αυτόν τον «ευ­γε­νή σκοπό» ο Σγου­ρός ίσως απο­δει­χτούν λίγα.

  Είναι όμως «λίγα»; Θυ­μί­ζου­με ότι 200 εκατ. ευρώ είναι το σύ­νο­λο της δα­πά­νης που έχει εγκρι­θεί για όλες τις πα­ρεμ­βά­σεις αντι­με­τώ­πι­σης της «αν­θρω­πι­στι­κής κρί­σης»! Είναι επί­σης το δι­πλά­σιο ποσόν από το απαι­τού­με­νο για τις ανα­γκαί­ες προ­σλή­ψεις για­τρών και νο­ση­λευ­τι­κού προ­σω­πι­κού σε όλα τα νο­σο­κο­μεία της χώρας, ποσόν που ακόμη δεν έχει εγκρι­θεί. Έχουν το δι­καί­ω­μα ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ και η Ρένα Δού­ρου να δια­θέ­σουν αυτό το ποσόν στους «εντι­μό­τα­τους» βα­ρό­νους του πο­δο­σφαί­ρου;

  Υ.Γ. 1 Προς απο­φυ­γήν πα­ρε­ξη­γή­σε­ων, δη­λώ­νου­με ότι εν­θυ­μού­μα­στε ποιοι, μέσα στον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, ήταν υπέρ των συ­να­ντή­σε­ων με τον Μα­ρι­νά­κη στις πα­ρα­μο­νές των Πε­ρι­φε­ρεια­κών εκλο­γών και ποιοι ενα­ντιώ­θη­καν έντο­να σ’ αυτές, το­νί­ζο­ντας τότε, όπως και τώρα, ότι η Αρι­στε­ρά δεν είναι δυ­να­τόν να συμ­φι­λιω­θεί με τους «ολι­γάρ­χες» κάθε από­χρω­σης…

  Υ.Γ. 2 Η ανα­κοί­νω­ση της Πε­ρι­φέ­ρειας θέτει ως προ­ϋ­πό­θε­ση για να προ­χω­ρή­σει η «δου­λειά» την τή­ρη­ση της πο­λε­ο­δο­μι­κής νο­μι­μό­τη­τας. Να δούμε πώς θα «βο­λέ­ψουν» μέσα σε έναν πα­ρα­δο­σια­κό οι­κι­σμό όπου απα­γο­ρεύ­ε­ται κάθε οι­κο­δο­μή με ύψος με­γα­λύ­τε­ρο των 12 μέ­τρων έναν τε­ρά­στιο όγκο ύψους έως και 30 μέ­τρων και τέσ­σε­ρις πυ­λώ­νες ύψους έως και 80 μέ­τρων! Όσο για τις συ­γκοι­νω­νια­κές προ­ϋ­πο­θέ­σεις, όπως και τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις ασφά­λειας των φι­λά­θλων και των πε­ριοί­κων, άσ’ τα να πάνε…

  Υ.Γ. 3 Αλή­θεια, ποιος αγο­ρά­ζει πέριξ της Ν. Φι­λα­δέλ­φειας εγκα­τα­λε­λειμ­μέ­να ερ­γο­στά­σια, άδεια οι­κό­πε­δα και όποιον άλλο χώρο βρει δια­θέ­σι­μο;..

 12. Ο/Η ανώνυμος λέει:
 13. Ο/Η ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/10/blog-post_210.html

  Διορίζουν με «χρυσές αμοιβές» τα «δικά τους παιδιά» – Υπονοούμενα από Ραχήλ Μακρή

  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015 | 12:53 π.μ.

  Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν οι «αριστεροί» κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Όπως αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος» 5 υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης προσέλαβαν στα πολιτικά τους γραφεία, 31 μετακλητούς υπαλλήλους και συμβούλους οι οποίοι θα αμείβονται 2.710 ευρώ τον μήνα, κατά μέσω όρο. από τον κρατικό προϋπολογισμό;

  Τέτοιοι μισθοί και μάλιστα όταν τους πληρώνει ο Κρατικός Προϋπολογισμός για μία και μόνο κατηγορία υπαλλήλων, θεωρούνται όχι μόνο ένα ακριβό προνόμιο για τα δεδομένα της σημερινής οικονομικής πραγματικότητας, αλλά αγγίζουν τα όρια της πρόκλησης, αν σκεφτεί κανείς ότι έρχονται νέες μειώσεις συντάξεων. Από τη μια λοιπόν βγαίνουν ξανά τα μαχαίρια για τις αποδοχές των συνταξιούχων και από την άλλη το κράτος με τη βούλα των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ θα διαθέσει 1,2 εκατ. ευρώ για τους μισθούς 31 συμβούλων στα υπουργικά γραφεία, συμπληρώνει η φυλλάδα.

  Σιγά μην ενδιαφέρεται για τους συνταξιούχους το δεξιό έντυπο. Αλλωστε παρόμοιες τακτικές ακολουθούσαν και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις που στήριζε. Στην προκειμένη περίπτωση όμως ισχύει η ρήση: «Γάμα τον συγγραφέα και κοίτα το σύγγραμμα». Και αν όντως ισχύει το δημοσίευμα του «Ε.Τ»είναι πρόκληση πρώτου μεγέθους από την «δεύτερη φορά αριστερή κυβέρνηση».
  _______________

  Η πρώην βουλευτής Ραχήλ Μακρή σημειώνει στον λογαριασμός της στο f/b, αφήνοντας κάποια υπονοούμενα για «εκλεκτή προέδρου»:
  2710 χιλιάρικα το μήνα; Ο ένας έμπορος ήταν, η άλλη ουρανοκατέβατη εκλεκτή προέδρου κόμματος, ο άλλος Κουμπαρος και χειριστής του σάιτ Olympia.gr. Εντάξει λεφτά υπάρχουν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.