Ο μητρ. Άνθιμος ως δημ. υπάλληλος, για τον βιασμό ανηλίκου: Να παραιτηθεί, Άμεσα!

[Παπάφειο Ίδρυμα: Δικογραφία για «κουκούλωμα» βιασμού αγοριού 7,5 χρόνων
Διώξεις σε βάρος του διευθυντή και του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος παρήγγειλε η εισαγγελέας Εφετών]

anthimos14oct15
Ποινικές διώξεις για “κουκούλωμα” υπόθεσης βιασμού ανηλίκου από ανήλικο, που ήταν τρόφιμοι του Παπάφειου ιδρύματος Θεσσαλονίκης, παρήγγειλε η εισαγγελέας Εφετών μετά την αποκάλυψη ότι η διοίκηση του ιδρύματος και ο διευθυντής φέρονται ότι κρατούσαν κρυφή σχετική αναφορά κοινωνικής λειτουργού, προκειμένου να μη βλάψουν το όνομα του ιδρύματος. Η υπόθεση αποκαλύφτηκε όταν οι βιασμοί επαναλήφθηκαν λίγους μήνες μετά με θύμα το ίδιο ανήλικο αγόρι και τότε έγινε αναφορά στις εισαγγελικές αρχές.
Όλα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2012. Τρόφιμος του Παπάφειου, ηλικίας μόλις 7,5 χρόνων τότε, τρομοκρατημένος απευθύνθηκε στην κοινωνική λειτουργό του ιδρύματος, υποστηρίζοντας ότι το προηγούμενο βράδυ μεγαλύτερος σε ηλικία τρόφιμος, συγκεκριμένα ένας 13χρονος, τον βίασε. Η επιστήμονας αμέσως ενημέρωσε τον διευθυντή και τη διοίκηση του Παπάφειου, για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ειδικά όμως να ενημερωθούν οι αρμόδιες αρχές για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Ωστόσο, όπως φαίνεται από τη δικογραφία που ήδη έχει σχηματιστεί και εκκρεμεί στην ανάκριση, πέραν της αρχικής αναφοράς από την επιστήμονα, κανείς δεν ενημέρωσε κανέναν. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε σαν να μην έγινε ποτέ και ο άτυχος 7χρονος έμεινε απροστάτευτος.
anthimos14oct15Η διεύθυνση του Παπάφειου το μόνο που έκανε, περίπου 15 ημέρες αργότερα, ήταν να στείλει έγγραφο στην εισαγγελία Καστοριάς, ζητώντας να απομακρυνθεί ο 13χρονος από το ίδρυμα, επειδή “παρουσιάζει αντικοινωνική συμπεριφορά”. Το έγγραφο στάλθηκε εκεί, επειδή η εντολή φιλοξενίας του ανήλικου στο Παπάφειο δόθηκε από τον εισαγγελέα Καστοριάς, με σχετική διάταξη.

ΞΑΝΑ ΒΙΑΣΜΟΣ
Το περιστατικό με τραγικό θύμα τον ανήλικο θα έμενε στην αφάνεια εάν το άτυχο παιδί δεν βιαζόταν ακόμη δύο φορές από τον ίδιο τρόφιμο, τρεις μήνες μετά το πρώτο περιστατικό, τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου. Το παιδί λόγω της κατάστασής του διακομίστηκε στο νοσοκομείο και τότε άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της αποκάλυψης. anthimos14oct15Οι υπεύθυνοι του Παπάφειου έστειλαν σχετική αναφορά στις διωκτικές και εισαγγελικές αρχές, και τότε σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 13χρονου για βιασμό ανηλίκου.
Η δικογραφία βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης στη Θεσσαλονίκη, όμως από τις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές διαπιστώθηκε, από τα έγγραφα, ότι η υπόθεση των βιασμών στο Παπάφειο δεν ξεκίνησε τον Ιούνιο αλλά από τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου. Τότε ζητήθηκε να διαχωριστεί η δικογραφία και να γίνει ξεχωριστή έρευνα για ευθύνες των διοικούντων στο ίδρυμα, επειδή απέκρυψαν το πρώτο περιστατικό βιασμού.
Ανωμοτί καταθέσεις, ως ύποπτοι, έδωσαν ο διευθυντής του ιδρύματος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, μεταξύ των οποίων και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ως πρόεδρος που είναι. Στις εξηγήσεις τους ανέφεραν ότι το περιστατικό εκτιμήθηκε ότι θα αντιμετωπιζόταν από τους επιστήμονες του ιδρύματος.
Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών που χειρίστηκε τη δικογραφία των ευθυνών πρότεινε να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο, ως προς τους διοικούντες του Παπάφειου, θεωρώντας ότι δεν προκύπτουν ποινικά επιλήψιμες πράξεις. Η αρχειοθέτηση όμως δεν εγκρίθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η αντεισαγγελέας Εφετών Ειρήνη Χρυσογιάννη έστειλε πίσω τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, με την παραγγελία να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του διευθυντή του ιδρύματος και όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της υπόθαλψης εγκληματία.
Πηγές αναφέρουν πως στην ξεχωριστή δικογραφία που σχηματίστηκε αποτυπώνονται όλες οι ενέργειες για το “κουκούλωμα” του πρώτου περιστατικού βιασμού του ανήλικου τροφίμου του Παπάφειου. Μάλιστα, περιλαμβάνεται και η σχετική αναφορά που έκανε από την πρώτη στιγμή η κοινωνική λειτουργός που πληροφορήθηκε το συμβάν από το ίδιο το παιδί-θύμα του βιασμού.
*
Του ©Κώστα Καντούρη στην εφημερίδα «Μακεδονία» 10.10.2015

*

anthimos14oct15Η κυνική δήλωση του μητρ. Άνθιμου για τον βιασμό:
Με μια εξοργιστική ανακοίνωση, μνημείο κυνισμού, ωμότητας και αναλγησίας, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος εξέφρασε την ενόχλησή του για την έκταση που πήρε το θέμα του βιασμού του 7χρονου αγοριού στο Παπάφειο ίδρυμα, όπου προεδρεύει! Δεν δικαιολογείται η εκτεταμένη δημοσιότητα, λέει ο Άνθιμος, την ώρα που οι αποκαλύψεις για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό του 7χρονου συγκλονίζουν και αφήνουν εμβρόντητο κάθε υγιή, στο μυαλό, άνθρωπο.
Πείραξε άραγε περισσότερο η δημοσιότητα παρά το ίδιο το περιστατικό; Το παιδί φέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Μακεδονία” να είχε καταγγείλει τον βιασμό του από μεγαλύτερο τρόφιμο του ορφανοτροφείου το 2012, αλλά η κακοποίηση θα έμενε στην αφάνεια αν δεν βιαζόταν άλλες δύο φορές και δεν κατέληγε στο νοσοκομείο…
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι ιθύνοντες του Παπάφειου κρατούσαν κρυφή σχετική αναφορά κοινωνικής λειτουργού, προκειμένου να μη βλάψουν τη φήμη του ιδρύματος. Όμως η υπόθεση επέφερε ποινικές διώξεις για φερόμενη απόπειρα συγκάλυψης της κακοποίησης από τον διευθυντή και τη διοίκηση του ιδρύματος, στο οποίο προεδρεύει ο μητροπολίτης Άνθιμος.
anthimos14oct15Το βράδυ της Τρίτης ο μητροπολίτης πέρασε στην αντεπίθεση. Σε ανακοίνωση την οποία υπογράφει ως πρόεδρος του Παπάφειου Ορφανοτροφείου, διαβεβαιώνει πως “το ίδρυμα διέταξε έρευνα και εάν διαπιστωθεί ότι μέλη του προσωπικού ή της διοίκησης παρέλειψαν εσκεμμένα να ενεργήσουν όπως τα καθήκοντά τους επιβάλλουν, σε σχέση με την κακοποίηση του επτάχρονου τρόφιμου από άλλο τρόφιμο του Ιδρύματος, θα επιβληθούν οι δέουσες κυρώσεις”.
Αμέσως μετά ωστόσο τονίζει ότι «η αυτονόητη ευαισθησία του θέματος, φρο¬νούμε ότι δεν δικαιολογεί εκτεταμένη δημοσιότητα σχετικά με αυτό». Τι θα δικαιολογούσε άραγε εκτεταμένη δημοσιότητα, αν όχι ο βιασμός ενός 7χρονου παιδιού μέσα στο ίδρυμα το οποίο όφειλε να τον προστατεύσει από την πιο ακραία μορφή βίας; [presspublica.gr]

***

Τις απόψεις μας για τις επιλεκτικές ευαισθησίες του μητρ. Άνθιμου γενικότερα σε τέτοια ζητήματα, τις έχουμε ήδη εκφράσει:

anthimos14oct15Γνωρίζουμε πως είναι πελαγωμένος στον ωκεανό των αγαθοεργιών του και στις προσευχές του. Αντιλαμβανόμαστε πως δεν έχει συνέλθει ακόμη, από τη σύλληψη του αγιορείτη εφημερίου του για σεξουαλική παρενόχληση διανοητικά καθυστερημένου νεαρού σε παραλία της Στυλίδας τον Αύγουστο του 2009, η οποία δημοσιεύτηκε και σε ειδική ιστοσελίδα των ΗΠΑ, που καταγγέλει παιδεραστίες και σεξουαλικές παρενοχλήσεις γενικά, ορθόδοξων ιερέων.

Ο εφημέριος κρύφτηκε στο Αγ.Όρος και περιμένουμε ακόμη να μάθουμε τι απέγινε με τις ανακρίσεις που υποτίθεται πως διέταξε ο μητροπολίτης Αθανασίας του Αιγάλεω, αφορολόγητου-θαυματουργού βρυκόλακα Βησσαρίωνα και Φθιώτιδος. Ένας άγιος δεσπότης που τον τιμάνε ο πρόεδρος και οι τρεις τοπικοί άνδρες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι απόλυτα φυσικό πως ο κ.Άνθιμος, ευρισκόμενος στα πρόσω της μάχης κατά του gay parade, δεν πληροφορήθηκε την παρακάτω είδηση, ώστε να διενεργήσει τα δέοντα:

anthimos14oct15«ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ.
Φρίκη: Φέρνουν ανήλικα αγόρια με τρένα από Βουλγαρία για να κάνουν πιάτσα στη Θεσσαλονίκη….Ο ‘κύριος με τα ράσα και τον χρυσό σταυρό’ που ‘ψαρεύει’ δύο-δύο τα πιτσιρίκια…Σοκαριστική είναι η περιγραφή του νεαρού κατοίκου που έγινε αυτόπτης μάρτυρας περιστατικού ‘ψαρέματος’. ‘Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση που είδα ένα βράδυ και με αηδίασε. Επιστρέφοντας σπίτι μου, επί της οδού Αφροδίτης σταμάτησε ένα VW Eos μαύρο, που οδηγός του ήταν ένας ιερέας! Φορούσε ράσα κανονικά και ένας τεράστιος χρυσός σταυρός κρεμόταν από τον λαιμό του. Αναβόσβησε τα φώτα και βγήκαν τρέχοντας από τη στοά τρία αγοράκια 13-14 ετών. Ισως μάλιστα και μικρότερα! Τα δύο παιδάκια τελικά επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν μαζί του! Γενικά, στα στενά γύρω από τον Επιβατικό Σταθμό Θεσσαλονίκης κάθε βράδυ γίνεται το ίδιο πράγμα…» (iefimerida.gr, 6.4).

Δημοσιεύτηκε η είδηση, αναδημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και μετά η γνωστή σιωπή της εκκωφαντικής και συχνά και εγκληματικής, ρωμέικης αδιαφορίας (δεν αφορά τα δικά μας παιδιά). Η Μητρόπολη, δεν αισθάνθηκε ούτε την ανάγκη να βγάλει μια από τις γνωστές προσχηματικές παπαδίστικες ανακοινώσεις, που εκδίδονται μόνο όταν το πράγμα πάρει διαστάσεις και μετά «ξεχνιούνται» από όλους, όπως π.χ. η ανακοίνωση που υπάρχει στον ιστότοπο της Αρχιεπισκοπής (10.7.2011, 17:01), σχετικά με «ανακρίσεις» για πολύ ζωηρό κληρικό του διαδικτύου, που ποτέ δεν μάθαμε το υποτιθέμενο πόρισμά τους.

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

16 Responses to Ο μητρ. Άνθιμος ως δημ. υπάλληλος, για τον βιασμό ανηλίκου: Να παραιτηθεί, Άμεσα!

 1. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  Ποιος τοχασε το φιλότιμο για να το βρει ο Άνιθος!!

 2. Ο/Η eklag λέει:

  Η φρίκη αυτού του παιδιού δεν θα τελειώσει ποτέ.
  Κάποτε απορούσαμε γιατί κανείς δεν ξυρίζει δημοσίως τους άθλιους αυτούς τραγόπαπες αλλά αντιθέτως τους σφίγγει συχνά-πυκνά το χέρι.
  Δεν απορούμε πια κι ούτε θα περιμένουμε κόπρους της πολιτικής και της διανόησης τύπου Μπαζιάνη να καθαρίσουν…

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ο Μπαζιάνης έχει ανοίξει νταραβέρι με τον παπά, με σύνδεσμο τον βουλευτή Άνθιμου και υπουργό Αμανατίδη.

   http://www.amen.gr/article/anthimos-pros-suriza-fainesthe-entimoi-anthrwpoi

   Άνθιμος προς ΣΥΡΙΖΑ: «Φαίνεσθε έντιμοι άνθρωποι»

   Συνάντηση Αντιπροσωπείας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης
   ____________

   Περισσότερα για τον ενάρετο Άνθιμο:

   https://roides.wordpress.com/2012/06/28/28june12/
   Άνθιμος κατά gay (πλην κληρικών)

   …………………………..

   Ο κ.Ρούσας δεν φαίνεται λοιπόν καθόλου αυστηρός στις περί «ηθικής» αντιλήψεις του, σε ζητήματα που αφορούν ρασοφόρους. Μπορεί να βρίζει χυδαία ως πόρνους όσους κάναμε πολιτικό γάμο, αλλά περιέργως στάθηκε ως ιεροδικαστής ιδιαίτερα επιεικής με το διαβόητο πορνομητροπολίτη Πρέβεζας Στέλιο Κορνάρο, βασανιστή της Μακρονήσου, αθωώνοντάς τον με τρόπο ξεδιάντροπο («Απόφασις 3/1979») παρά τη σωρεία των ενοχοποιητικών στοιχείων και μαρτυριών για την έκφυλη ιδιωτική του ζωή, που έφτασε μέχρι τη μοιχεία με την παπαδιά ιερέα του, παρά την πανελλήνια κατακραυγή και παρά την αποκαλυπτική φωτογραφία που έδωσε στη Σύνοδο ο υπουργός Θρησκευματων κ.Ι.Βαρβιτσιώτης. Αναρωτιέμαι αν κουκουλώνει βαβυλώνια αμαρτήματα κάτω από το εκτυφλωτικό φως των προβολέων της δημοσιότητας, πόσες άγνωστες καθημερινές αδικίες ρασοφόρων θα συγκαλύπτει ο δεσπότης; Το ίδιο απαθής έχει σταθεί και με τις κατηγορίες για την ιδιωτική ζωή του δεσπότη της Λήμνου κ.Γαρύφαλου,

   η οποία φέρεται πως επεκτείνεται και μέσα στους ναούς, ο οποίος καταγγέλθηκε από ανθρώπους της Εκκλησίας (με πολλά δημοσιευματα στον Τύπο, πολύ παλιότερα αλλά και σχετικά πρόσφατα, ακόμη δε και με βιβλίο του Μεγάλου Άρχοντα Οφικιάλιου κ.Γρ.Μιχαλόπουλου με απομαγνητοφωνημένες κασέτες συνομιλιών του). Ο κ.Γαρύφαλλος ανήκει στους στενούς φίλους του κ.Ρούσα, ο οποίος τον προωθούσε (χωρίς επιτυχία) σε αντικανονική μετάθεση (προβλεπόμενη ποινή καθαίρεση) στη μητρόπολη Κοζάνης (ΤΟ ΒΗΜΑ, Βηματοδότης-14/12/1997), ενώ ο κ.Γαρύφαλλος τον υποστήριξε στις (ατυχείς για τον κ.Ρούσα) αρχιεπισκοπικές εκλογές (ΤΟ ΒΗΜΑ, Μ.Αντωνιάδου-29.1.2008). Ούτε οι από μικροφώνου καταγγελίες σε βάρος του κ.Γαρύφαλου από ψάλτρια τη Μεγάλη Πέμπτη του 2008, μέσα στη Μητρόπολη, για σεξουαλικη παρενόχληση σε βάρος της κόρης της που δούλευε καθαρίστρια στο μητροπολιτικό μέγαρο, δεν ξεσήκωσαν την «αγανάκτηση» του κ.Ρούσα για το συνάδελφο και υποστηρικτή του. Καθόλου αυστηρός δεν φάνηκε ο κ.Ρούσας ούτε με το φίλο του μητροπολίτη τον οποίο η «Εσπρέσσο» με σαφήνεια «φωτογράφισε», δίνοντας στοιχεία για τον ποιόν εννοεί (12.1.2007-«Σκηνές απείρου κάλους σε μητρόπολη της Β.Ελλάδας. Τρελός έρωτας Δεσπότη με τον άτακτο διάκο του»). Τέλος ο κ.Διονύσης Ρούσας, άρειος Έλλην Μακεδών από τα Κούκουρα του Μωριά, αυτοδιόριστος εκπρόσωπος του Εσταυρωμένου και θαυμαστής του Αρχισταυρωτή των νέων της Τύρου Μεγαλέξανδρου, είναι πολύ επιεικής με τον εαυτό του γιατί παραβιαζοντας κατάφωρα τους Ι.Κανόνες (προβλεπόμενη ποινή καθαίρεση), εγκατέλειψε τη «νύμφη του επισκοπή» Αλεξανδρούπολης και τα πνευματικά του παιδιά, για να μετατεθεί-και μάλιστα με διαδικασία που αμφισβητήθηκε από τον τότε μητροπολίτη Ζακύνθου-στην πλούσια μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Είναι φανερό ότι τον κ.Ρούσα δεν τον ενοχλεί, για λόγους που εκείνος γνωρίζει, η ομοφυλοφιλία του κλήρου, κι ας είναι καταδικαστέα γιατί συνοδεύεται από αφόρητη υποκρισία και δαιμονοποίηση των μη κληρικών ομοφυλόφιλων. Τον ενοχλεί η ειλικρινής ομοφυλοφιλία των ακτιβιστών της gay parade, η οποία έχει την εντιμότητα και τη γενναιότητα να μην κρύβεται και να διεκδικεί τα αυτονόητα ανθρώπινα δικαιώματά της. Η δεσποτική σατραπεία τρέφεται από την αμάθεια, το φόβο, την προσποίηση, τη δουλοφροσύνη και κάθε γενναία πράξη ελεύθερων ανθρώπων την ενοχλεί. Η ομοφυλοφιλία στους κόλπους των επισκοπων αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία τους, όπως έχει συχνά γραφτεί, ομολογηθεί ή αποκαλυφθεί από την αδιάψευστη στατιστική των γεγονότων και από τη σεσημασμένη συνένοχη προκλητική συγκάλυψη. Έχουν όμως το θράσος πολλοί επίσκοποι να προκαλούν με το φαρισαϊσμό τους ξεχνώντας πως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

 3. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  http://www.kathimerini.gr/834677/article/epikairothta/politikh/to-potami-zhtei-e3hghseis-apo-ypoyrgoys-syriza

  Το Ποτάμι ζητεί εξηγήσεις από υπουργούς ΣΥΡΙΖΑ

  Να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις κάλεσε χθες όλους τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Στ. Θεοδωράκης, με αφορμή τις φημολογίες ότι από τα «πόθεν έσχες» τουλάχιστον δύο κυβερνητικών στελεχών προκύπτει κραυγαλέα φοροδιαφυγή. «Ο κάθε ένας ξεχωριστά αλλά και το σύνολο της κυβέρνησης οφείλουν να εξηγήσουν τις μαύρες τρύπες που ακούγεται ότι έχουν εντοπισθεί στα “πόθεν έσχες” κάποιων υπουργών, και πραγματικά ελπίζω να μην προκύψει ένα νέο σενάριο αριστερής διαφθοράς», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού σε δηλώσεις που έκανε στη Βουλή.

 4. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  Η Μαφία άρχισε τα αλληλοφαγώματα

  http://news247.gr/eidiseis/politiki/ypogeios-polemos-syriza-laikhs-enothtas-pisw-apo-tis-kataggelies-peri-provlhmatikwn-pothen-esxes.3716546.html
  Υπόγειος πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ – Λαϊκής Ενότητας πίσω από τις καταγγελίες περί προβληματικών Πόθεν Έσχες
  Ο ΣΥΡΙΖΑ φωτογραφίζει την πρώην πρόεδρο της επιτροπής Πόθεν Έσχες Δέσποινα Χαραλαμπίδου ως υπεύθυνη της διαρροής και εκείνη απαντά με καταγγελίες κατά του Νίκου Παππά

  https://toparatiritirio2012.wordpress.com/2015/10/13/%cf%80%cf%8c%ce%b8%ce%b5%ce%bd-%ce%ad%cf%83%cf%87%ce%b5%cf%82-%ce%bf-%cf%86%ce%bb%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ac%cf%81%ce%b7%cf%82-%ce%bf%ce%bc%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b5%ce%af-%cf%8c/

  kyrioskathigitis1969 Εχθές στις 21:10
  Πόθεν Έσχες : Ο Φλαμπουράρης ομολογεί ότι δεν είχε μεταβιβάσει τις μετοχές του ως όφειλε

  Παραδέχεται πως η δήλωση που κατέθεσε στη Βουλή τον Απρίλιο του 2015 και αφορά στο οικονομικό έτος 2014 τον εμφανίζει ως βασικό μέτοχο της εταιρίας

 5. Ο/Η eklag λέει:

  Ο ποντίφιδας του Βατικανού μια συγγνώμη για τις βρομιές τους-και για τα μάτια του κόσμου-τη ζήτησε μια φορά.
  Ο ποντίφιδας Αθηνών και πάσης Μπανανίας ούτε αυτό προτίθεται να πράξει;
  This is the end my beautiful friend.

 6. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  Αλέξης Μητρόκωλος!!

 7. Ο/Η δουλίτσες Αλέξη-Μπόμπολα λέει:

  Δουλίτσες Αλέξη-Μπόμπολα

  http://azoum.gr/2015/06/20/azoum-257/
  Πως πήρε ο Μπομπολας το ΣΔΙΤ Κοζανης

  Νέες πληροφορίες σχετικά με το πώς πήρε ο Ελλάκτωρ, (οικογένεια Μπόμπολα) τη διαχείριση απορριμμάτων ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας. Θυμίζουμε ότι οι υπογραφές έπεσαν στις 10 Ιουνίου 2015.

  Η συμφωνία είχε επιτευχθεί πριν από τις εκλογές με τους δημάρχους της περιοχής. Βασικός μοχλός ο υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ δήμαρχος Κοζάνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επίσης συμφωνήσει και μάλιστα την περίοδο που στελέχη του έβριζαν χυδαία τον εν λόγω εργολάβο.

  Έμενε μόνο μία λεπτομέρεια. Ο διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ, κος Λεωνίδας Μπόμπολας, είχε εμπλοκές με το νόμο. Συγκεκριμένα, η φορολογική διοίκηση του είχε επιβάλει πρόστιμο 4,1 εκ. Ευρώ λόγω των ποσών που βρέθηκαν στη λίστα Λαγκάρντ. Το πρόστιμο είχε μπει προεκλογικά. Η σύμβαση λοιπόν, για το ΣΔΙΤ θα ήταν άκυρη αν υπογραφόταν.

  Υπήρχε μόνο μία λύση: Κατά παράβαση της διαχρονικής απαίτησης των δανειστών που απαγόρευαν χαριστικές πράξεις προς οφειλέτες άνω του 1 εκ. Ευρώ, η παρούσα κυβέρνηση νομοθέτησε τη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων χαρίζοντας στους μεγαλοοφειλέτες πρόστιμα και προσαυξήσεις.

  Το αποτέλεσμα ήταν την επομένη της έκδοσης του ΦΕΚ, να προσέλθει ο κος Μπόμπολας στην εφορία και να καταβάλει μόνο 1,8 εκ. Ευρώ. Του αφαιρέθηκαν τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις (2,3 εκ. Ευρώ). Τη «δουλίτσα» συντόνισε υπουργός του οικονομικού επιτελείου με εντολή Τσίπρα.

 8. Ο/Η H AΓΙΑ ΤΡΙΑΣ λέει:

 9. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  Tα κουκουλώματα των σκανδάλων των ρασοφόρων.
  Ομογενείς σχολιάζουν την απόκρυψη του σκανδάλου των Πασσιά-Μπουζάλας από την Αρχιεπισκοπή.

  http://www.thenationalherald.com/101723/
  ΤΗΕ ΝΑΤΙΟNAL HERALD
  EXCLUSIVE: Passias’ Mistress Took 30K
  3 comments

  apples October 10, 2015 at 4:52 pm

  As our recently canonized saint – the great Elder Paisios said: “What I see around me would drive me insane if I did not know that no matter what happens, God will have the last word!”

  It’s shameful that Archdiocese did nothing for years about Fr. Passias & his mistress and now its front page scandal.
  It could have been prevented. Sexual misconduct is not acceptable — especially from clergy. Their lives are not their own once they take those vows — millions of people leave the church because of this.

  Reply

  basil312 October 10, 2015 at 1:30 pm

  Under the carpet is the way our Church operates. We protect the men in black and now their mistresses at all costs! This reminds me of a story I was told by a seminarian many years ago, about the same time as several of our illustrious Hierarchs were there. Their behavior was reprehensible then, and now they are the ones that administer control, or more accurately lack of control over these hypocritical followers of Ephraim. “We are one generation away from the trailer park”. You want to guess who is accelerating our descent? When you have a Hierarchy THAT REFUSES TO PROTECT AND PROCLAIM THE FAITH AGAINST FILTH WHAT SHOULD WE ALL EXPECT?

  Reply

  metoikos October 9, 2015 at 11:37 pm

  I am appalled to say the least by the statement of the Archdiocesan chancellor.
  “The parish will report her to the police”.
  I would like to ask him,what did he do with the situation in Salt Lake City when he received a folder
  with the proof that the priests were abusing the benevolent fund??
  Did he call the police? Did he urge the parish council to do so?
  NO….
  Instead,he put it under the carpet.
  He used the “αγραφο νομο”,never go against your own.
  Salt Lake is waiting your Eminence,for justice!
  Too many people talk the talk, but very few actually walk the walk…practice what you preach; Action speaks louder than words.

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  Είναι όχι το μοναδικό περιστατικό που συνέβη, είναι το μοναδικό που βγήκε στην επιφάνεια, ίσως γιατί ο δράστης δεν ήταν παπάς αλλά κάποιος τρόφιμος, που ποιος ξέρει πως διδάχθηκε την διαστροφή της παιδεραστίας. Άλλωστε οι αδιαμφισβήτητοι ιεροί μηχανισμοί συγκάλυψης λειτουργούν με επιτυχία σε αυτές τις περιπτώσεις, τα θύματα δεν έχουν φωνή και το τείχος της σιωπής, αν το στόμα τους ανοίξει, την πνίγει και η εξαίρεση-που αρχικά κουκουλώθηκε-απλά επιβεβαιώνει το γνωστό κανόνα για μια Εκκλησία που τα σκάνδαλά της συγκαλύπτονται επίμονα και συστηματικά, ακόμη κι αυτά που βγήκαν στον αφρό της πιο μεγάλης δημοσιότητας, όπως το ιερό παραδικαστικό του 2005.
  Μόλις προχτές στις ΗΠΑ, μια χώρα που δεν κυβερνιέται από ανθρώπους σαν τον Τσίπρα και που η Δικαιοσύνη και η Αστυνομία δεν χαρίζονται στο ορθόδοξο παπαδαριό, δημοσιοποιήθηκε μια περίπτωση που δείχνει την τραγωδία των παιδιών που βιάστηκαν από παπάδες και στη συνέχεια στρατολογήθηκαν στο ράσο.
  Πρώην Ελληνορθόδοξος κληρικός που βιάστηκε στα 17 του από τον Ελληνορθόδοξο ιερέα του, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας.
  http://www.pokrov.org/ex-clergyman-sexually-abused-at-17-by-his-priest-attempted-suicide/
  Ex-Clergyman, Sexually Abused at 17 by His Priest, Attempted Suicide

  Author: Theodore Kalmoukos

  Date Published: 10/10/2015

  Publication: The National Herald


  The Annunciation Cathedral of New England, where Archimandrite Stanley Adamakis met, and later abused, altar boy Alex Prodes.

  NEW YORK – Alex Prodes, a 53-year-old former Greek Orthodox priest (defrocked by choice), lives on his Social Security disability income, two years ago tried to kill himself. The divorced father of two – he sees his children only twice a year – referring to his failed suicide attempt asked his doctor: “why didn’t I die?”

  Prodes didn’t want to live anymore. He says that in 1979, 17 years old and the leader of the altar boys at the Evangelismos Church in Easton, PA, Prodes was sexually abused by Archimandrite Stanley Adamakis, and it was that abuse that led to Prodes’ emotional downfall, culminating in the act of trying to take his own life.

  …………..

 11. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  Τον πρωθυπουργό συνόδευε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

  Επιπλέον, αποφασίστηκε η Εκκλησία να συνεχίσει το κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο με συσσίτια και άλλες δράσεις προς τις ευπαθείς ομάδες για όσο χρειαστεί.

  Μπου χα χα χα

  Τρίωρη συνάντηση και γεύμα Τσίπρα – Ιερώνυμου

  Οκτώβριος 14 2015 20:00
  Μια τρίωρη συνάντηση μετά γεύματος είχαν το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ συμμετείχε και ο υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς.
  Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε δύο άξονες. Οι δύο άνδρες αποφάσισαν όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν να επιλύονται με συναίνεση και διάλογο, γιατί προέχει το συμφέρον του λαού.

  Επιπλέον, αποφασίστηκε η Εκκλησία να συνεχίσει το κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο με συσσίτια και άλλες δράσεις προς τις ευπαθείς ομάδες για όσο χρειαστεί.

  Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε θέματα διακυβέρνησης και προοπτικές της χώρας, ενώ τόνισε την ανάγκη στήριξης χαμηλών οικονομικά στρωμάτων.

  Σημειώνεται ότι το ραντεβού συμφωνήθηκε την ημέρα της ορκωμοσίας στη Βουλή.

 12. Ο/Η eklag λέει:

  Γίνεται λόγος όχι μονο για τον δράστη αλλά και θεατές αλλά παιδιά που παρακολουθούσαν τον μικρούλη να βιάζεται ακόμη και ενώ κοιμόταν ενώ αυτοί ζητωκραύγαζαν.
  Με αυτά κι αυτά «φτιάχνεται» ως φαίνεται ο άθλιος Ανθιμος και η κουστωδία του πίσω απο τις κάμερες.
  Μπροστά περιφέρουν οι βρομύλοι τις σαπιοκοιλιές τους και σερβίρουν σε πρωθυπουργούς ανδρείκελα σνακς πληρωμένα με τους οβολούς των φορολογουμένων.
  Αυτών που ειρήσθω εν παρόδω πληρώνουν το εκατομμύριο του Σταθάκη και τις μετακινήσεις τις Μπαζομπαζιάνη.
  Kinky ε;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s