Τα ελικόπτερα των Τσίπρα-Καμμένου

[Τα καταγγέλλει (με μικράν καθυστέρησιν) ο κ.Ήσυχος]

Διαβάτη στάσου ευλαβικά γιατί του τάφου αυτού η πλαξ μπορεί να σου φωνάξει: Βλαξ

Διαβάτη στάσου ευλαβικά γιατί του τάφου αυτού η πλαξ μπορεί να σου φωνάξει: Βλαξ

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Ενώ η επαναστατημένη, ενήλικη πλέον, θυγάτηρ Αλεξίου (του ΕΣΡ), στεγάζει τις σοσιαλιστικές φιλοδοξίες της, εξόδοις των φορολογούμενων, σε τρία γραφεία κτιρίου της Βουλής επί της οδού Μητροπόλεως, άνοιξε το στόμα του (24.9) και ο κ.Ήσυχος του ιδίου επαναστατικού εξωκοινοβουλευτικού (ας ελπίσουμε για πάντα) κόμματος:

«Αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου για τα 500 εκατομμύρια δολάρια που διατέθηκαν την άνοιξη για τον εκσυγχρονισμό των παλαιών αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας, … άφησε μέσω του ΣΚΑΪ ο Κώστας Ήσυχος. ‘Είχα έντονο προβληματισμό έως και άρνηση τόσο για τα 500 εκατ. δολάρια …’ ανέφερε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας. Ο κ. Ήσυχος κατήγγειλε τα ζητήματα αυτά νωρίτερα στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους της Βουλής. Ερωτηθείς δε γιατί δεν εκδήλωσε την άρνησή του δημοσίως ως υπουργός, ο κ. Ήσυχος υποστήριξε ότι είχε αναφερθεί στα θέματα αυτά τόσο εγγράφως, όσο και με δημόσια τοποθέτηση στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. ‘Στην ΚΕ μάλιστα αναφέρθηκα με κατηγορηματικό τρόπο στα θέματα αυτά, και η ΚΕ είναι ανοιχτή στους δημοσιογράφους’ ανέφερε χαρακτηριστικά. ‘Πολύ μεγάλο το ποσό τα 500 εκατ. για προμήθεια αεροπλάνων για τη σημερινή κατάσταση της χώρας’ σημείωσε το στέλεχος της ΛΑΕ. ‘Και πολλά άλλα στελέχη του ΥΕΘΑ είχαν τις αντιρρήσεις τους’ πρόσθεσε».
Ασφαλώς εδώ έχουμε ένα καθαρό φαινόμενο πολιτικής αγυρτείας. Έναν αρμόδιο υπουργό, που κρατάει το στόμα του επτασφράγιστο, ενώ βλέπει μια καταστροφική για τη χρεοκοπημένη μας οικονομία άχρηστη αγορά. Η δικαιολογία πως τα είχε πει στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίστοιχη με του μαφιόζου που λέει στο δικαστήριο πως είχε καταγγείλει τη δράσης της συμμορίας στον Αλ Καπόνε και στους συνεργάτες του. Ας δεχθούμε πως ο κ.Ήσυχος τα είχε πράγματι πει και πως οι δημοσιογράφοι και το κόμμα του τα κουκούλωσαν όπως ισχυρίζεται. Δεν ήταν υποχρέωσή του, δεδομένης και της σκοτεινής προϊστορίας που έχει η χώρα μας στα θέματα των εξοπλισμών, να βγει και να τα πει ο ίδιος δημόσια καταγγέλλοντας παράλληλα και την κραυγαλέα ύποπτη κομματική και δημοσιογραφική σιωπή; Δεν όφειλε ως βουλευτής και ως πατριώτης (κάπως γιαλαντζί, γιατί στρατιωτική θητεία δεν υπηρέτησε, νομίμως βεβαίως, ο αναπληρωτής επί της Άμυνας) να φωνάξει όσο πιο δυνατά μπορούσε; Δεν όφειλε να έχει παραιτηθεί; Όχι μόνο δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά, αλλά προσεχώρησε στο εθνικιστικό φιλορωσικό κόμμα ΛΑΕ, του λάτρη των μαθητικών παρελάσεων, των θρησκευτικών δοξολογιών και του κυνηγιού σπουργιτιών Λαφαζάνη, υπερασπιστή των δολοφόνων παιδιών της Σρεμπρένιτσα και στο κόμμα της φίλης της Ραχήλ με την οποία ο κ.Καμμένος είχε στενή συνεργασία σε παρελάσεις, λιτανείες και υποδοχές στο Πεντάγωνο.

ΥΓ
Μην τις χάσετε: Επικέ φωτογραφίε: Ο συνέταιρος του Τσίπρα στη Σαλαμίνα. Ελλήνων προμαχούντες Συριζανελέοι Σαλαμίνι, χρυσοφόρων Γερμανών εστόρεσαν δύναμιν.

This entry was posted in Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

25 Responses to Τα ελικόπτερα των Τσίπρα-Καμμένου

 1. Ο/Η karampas kostas λέει:

  Reblogged στις Karampas's Blog.

 2. Ο/Η του κώλου λέει:

 3. Ο/Η Αφροδίτη της Πάφου λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=43263

  Γιώργος Καρελιάς

  Ο υπουργός, ο παπάς, ο Θεός

  (…)

  Τόπος επίσκεψης: Κύπρος

  Επισκέπτης: Πάνος Καμένος, υπουργός Άμυνας της Ελλάδας.

  Συνάντηση: Με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο ΙΙ.

  Τα λόγια του υπουργού επιμελώς στομφώδη: «Ο Ελληνισμός πέρασε δύσκολες μέρες με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Εχουν φύγει τα παιδιά μας στο εξωτερικό, αλλά θα ξαναγυρίσουν πίσω, θα ξαναμπεί μπροστά η οικονομία».

  Πώς θα γίνει αυτό; Ο υπουργός ξέρει: «Θα προχωρήσουμε στο αύριο με ένα καλύτερο μέλλον για τον Ελληνισμό και της Κύπρου και της μητέρας πατρίδας». Ετσι θα γίνει. Και πώς αλλιώς; Πάλι ο υπουργός το ξέρει: «Μαζί με τον υπουργό Άμυνας της Κύπρου θα προχωρήσουμε, μαζί με τις Ενοπλες Δυνάμεις για ένα καλύτερο αύριο».

  Αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος ξέρει. «Ευελπιστούμε ότι θα ανατείλουν καλύτερες μέρες…». Και γιατί θα συμβεί αυτό; Διότι-είναι βέβαιος- «ο Θεός μας αγαπά παραπάνω του κανονικού». Και αφού ο Θεός μας αγαπά παραπάνω «θα πάμε καλά».

  Οι κάμερες κατέγραφαν, οι φωτογράφοι απαθανάτιζαν ο έτερος υπουργός(ομόλογος του δικού μας), στρατηγοί και ναύαρχοι άκουγαν τα αισιόδοξα μηνύματα (εδώ οι εικόνες και τα λόγια αναλυτικότερα)

  Μα, θα μου πείτε, πάντα τέτοια δεν έλεγαν οι υπουργοί στις επισκέψεις τους; Για τη βασανισμένη πατρίδα και τους εχθρούς που την επιβουλεύονται; Πάντα δεν έλεγαν ότι θα υπερνικήσει τις δυσκολίες και θα πάει μπροστά; Μπορεί.

  Αλλά εσχάτως αυτή η λογική είναι και μέθοδος διακυβέρνησης. Οι κακοί ξένοι που εμείς θα κατανικήσουμε. Δεν ξέρω αν είναι αριστερή ή δεξιά αυτή η λογική. Μάλλον είναι αριστεροδεξιά, αφού την έχει κάνει επίσημο λόγο της η δεύτερη φορά συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Εσχάτως ο Τσίπρας, ιδίως όταν βρίσκεται στο εξωτερικό, πετάει και ένα «δεν φταίνε μόνο οι ξένοι, φταίμε κι εμείς», αλλά πάντα υπάρχει ο Καμένος να αποκαθιστά την «τάξη».

  Οι νέοι φεύγουν, γιατί η ανεργία καλπάζει, αλλά ΘΑ επιστρέψουν. Το ξέρει και το διαβεβαιώνει ο υπουργός. Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να πει στον Κλίντον και στους Αμερικανούς παραλήδες και επίδοξους επενδυτές ΠΟΥ να επενδύσουν, αλλά ο ατρόμητος υπουργός του εκπέμπει βεβαιότητα: «Θα πάρει μπροστά η οικονομία, θα γυρίσουν τα παιδιά μας».

  Το παραμύθι κόντρα στον ορθό λόγο. Ποιος θα νικήσει; Τα γεγονότα των τελευταίων μηνών- ίσως και ετών-το έδειξαν. Στους περισσότερους (;) Ελληνες αρέσουν τα παραμύθια. Η παραμυθία είναι ένα βάλσαμο. Αν ο Θεός αγαπάει εμάς «παραπάνω από το κανονικό», ε που θα πάει, όλα θα φτιάξουν…

 4. Ο/Η Λόλα του λιμανιού λέει:

  ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

  Καμμένος: Μόνο όταν κάνουμε παρέλαση στην Αμμόχωστο θα ‘χει λυθεί το Κυπριακό

  Πηγή: Καμμένος: Μόνο όταν κάνουμε παρέλαση στην Αμμόχωστο θα ‘χει λυθεί το Κυπριακό | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/228832/kammenos-mono-otan-kanoyme-parelasi-stin-ammohosto-tha-hei-lythei-kypriako#ixzz3nQ2Kp0EE

 5. Ο/Η Όλος ο καλός ο κόσμος λέει:

 6. Ο/Η Παλιός λέει:

 7. Ο/Η Frixos λέει:

  Ο ΗΣΥΧΟΣ Ο ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ

  O λαϊκισμος εχει πολλα προσωπα και πισω απο αυτα κριβονται παντα πονηρες προθεσεις.
  Τα Αεροσκαφη Ναυτικης Συνεργασιας παροπλιστηκαν λιγο πριν την κριση προκειμενου να αγορασουμε άλλα, καινουργια, καθως Πολεμικο Ναυτικο χωρις την υποσηριξη τετοιων αεροσκαφων δεν νοειται (αυτο το ξερει ο καθε σχετικος με το ζητημα.
  Η αγορα τους θα κοστιζε καποια δισεκατομυρια ευρώ και καποιοι (εταιρειες, μεσαζοντες κλπ) ειχαν συμφερον να γινει αυτη επιλογη.
  Μεσολαβισε η κριση και το ΠΝ εμεινε χωρις αεροσκαφη (τραγικη ελλειψη).
  Η αποφαση να αναβαθμιστουν τα υπαρχοντα εληφθη απο την κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τον Καμενο αλλα απο την κυβερνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επι υπουργειας Αβραμοπουλου – Φωφης – Δαβακη, μετα απο εισηγηση του ΑΝΣ (Ανωτατο Ναυτικο Συμβουλιο) και επικυρωθηκε απο τον μετεπειτα υπουργο Ν. Δενδια.
  Ακριβως το ιδιο εχουν κανει η Γερμανια, η Ισπανια, η Βραζιλια κλπ χωρες χωρις να αποτελει …σκανδαλο.
  Η επισκευη και αναβαθμιση τους θα κοστισει μονο μισο (0,5) δισεκατομυριο ευρω.
  Προκειται για μια εξαιρετικα συμφερουσα συμφωνια που προβλεπει οτι η αναβαθμιση τους θα γινει στην Ελλαδα (ΕΛΒΟ).
  Απο αυτα τα μισα (=250 εκατομυρια) θα πληρωθουν μεχρι τις 2022 και περιλαμβανουν τον εξοπλισμο την επισκευη και την τεχνογνωσια) ενω τα αλλα μισα (250 εκατ.) θα πληρωθουν σε μισθους ελληνων εργαζομενων.
  Λογω της συμφωνιας αυτης χαθηκαν μιζες.
  Σκεφτητε οτι στην ….αποκαλυψη του …»σκανδαλου», (που «επισκευαζουμε τα …σαπακια ενω …ο λαος πειναει») πρωτοστατει το «Πρωτο Θεμα» του Θέμου.
  Ο Ησυχος ως αναπληρωτης υπουργος εκανε τουμπεκι ψιλοκκομενο και τωρα που ειναι εκτος Βουλης βγηκε στο ανταρτικο, αλλα δεν τολμαει να μιλησει για σκανδαλο.
  Αντιθετως ο Δενδιας ειναι πιο αξιοπρεπης

  http://www.efsyn.gr/arthro/n-dendias-epivallomeni-lysi-i-symvasi-gia-ta-aeroskafi

  Περισσοτερες πληροφοριες εδω
  http://veteranos.gr/pia-ine-alithia-gia-ta-aeroskafi-naftikis-sinergasias-p3/

  • Ο/Η Φαέθων Σαλαμοφάγος-Αντιπτέραρχος πυροσβεστικού. λέει:

   Στις 15 Μαρτίου ελήφθη απόφαση του ΚΥΣΕΑ με υπογραφές πρωθυπουργού και υπουργού Αμυνας για διακρατική συμφωνία με τις ΗΠΑ (Lockheed) για εκσυχρονισμό πέντε πολεμικών αεροσκαφών ηλικίας 35 ετών. Ο εκσυγχρονισμός θα κρατήσει 7 χρόνια και αυτό σημαίνει ότι όταν θα παραδοθούν τα αεροπλάνα θα είναι ηλικίας 42 ετών!

   Το κόστος του προγράμματος, που έγινε με απευθείας ανάθεση, ανέρχεται στα 500 εκατ. δολάρια.

   Το πρόγραμμα, που θα διαρκέσει επτά χρόνια, αφορά τον εκσυχρονισμό, τη συντήρηση και εν συνεχεία την υποστήριξη πέντε εκ των έξι αεροσκαφών τύπου Ρ-38 Οrion, τα οποία είναι ηλικίας 35 ετών. Στόχος να επιμηκυνθεί η ζωή τους για ακόμη 15.000 ώρες πτήσεων. Τα εν λόγω αεροπλάνα είναι παροπλισμένα από το 2009, καθώς το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι ο εκσυγχρονισμός τους είναι οικονομικά ασύμφορος.

   Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2009 προγραμματιζόταν η απόκτηση νέων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας, ωστόσο ο διαγωνισμός ακυρώθηκε, ενώ το 2010 είχαν προϋπολογιστεί 250 εκατ. ευρώ για την αγορά αεροσκαφών, ποσό που το 2011 έπεσε στα 180 εκατ. ευρώ.

   Το 2014 ο φάκελος ανασύρθηκε και αποφασίστηκε η απόκτηση νέων αεροσκαφών να ενταχθεί στο πρόγραμμα προμηθειών αμυντικού υλικού της περιόδου 2011-2025, ενώ τον Ιανουάριο του 2015 το υπουργείο Αμυνας υπέβαλε στο υπ. Οικονομικών πρόταση για τροποποίηση του αρχικού σχεδιασμού υλοποίησης των εξοπλιστικών προγραμμάτων της περιόδου 2016-2017 για να εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση για το υποπρόγραμμα των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας.

   Ομως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αρνήθηκε να αποδεσμεύσει χρήματα για στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Μάλιστα, τότε έντονες ήταν και οι αντιδράσεις του επικεφαλής του Τμήματος Αμυντικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση Σαμαρά να μην προχωρήσει σε εκταμίευση κονδυλίων για οπλικά συστήματα.

   Μετά την αλλαγή κυβέρνησης, τον Ιανουάριο του 2015, το ΓΕΕΘΑ επανέφερε την επιχειρηματολογία του ότι ο εκσυγχρονισμός των υπαρχόντων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας είναι η πιο συμφέρουσα λύση και στις 15 Μαρτίου το ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα πήρε την εν λόγω απόφαση.

   Πηγή: Λεφτά υπάρχουν: Απευθείας ανάθεση 500 εκατ. δολαρίων για πολεμικά αεροπλάνα έδωσαν Τσίπρας-Καμμένος | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/199908/lefta-yparhoyn-apeytheias-anathesi-500-ekat-dolarion-gia-polemika-aeroplana-edosan#ixzz3nRWiMlAB

   http://eiranews.com/index.php/el/home-el/1501-2015-05-20-20-38-26
   Γιατί γύρισε την πλάτη της στον Καμμένο η Ουάσιγκτον;

   Αθήνα 21 Μαίου 2015

   Σε πρόσφατο σχόλιό μας σχετικά με τις αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος» για την αγορά των προβληματικών αεροσκαφών της αμερικανικής Lockheed-Martin αναφέραμε ότι δεν ασχοληθήκαμε σε βάθος με το θέμα διότι περιμέναμε και άλλες εξελίξεις επειδή η μέχρι τώρα κατάσταση αποτελούσε μόνο την «κορυφή του παγόβουνου».

   Είχαμε μάλιστα μιλήσει για εχθρικές, αποσταθεροποιητικές επιθέσεις απο τις γείτονες χώρες με στόχο να πληγεί η κυβέρνηση Τσίπρα για μια σειρά γνωστών λόγων που δυσαρεστούν την Ουάσιγκτον.

   Βγήκαμε αληθινοί. Από τότε όμως ο υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, εκτός από την αγορά των αχρηστεμένων αμερικανικών αεροσκαφών με τη δικαιολογία ότι η επισκευή τους θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας…. μοιράστηκε το Αιγαίο με τους Αμερικανούς και επιπλέον ανακοίνωσε ότι θέλει να παραχωρήσει νησί του Αιγαίου, για τη δημιουργία νέας νατοικής βάσης, με τη δικαιολογία ότι θα σταματήσουν με τον τρόπο αυτό τις εναντίον μας διακδικήσεις και προκλήσεις οι Τούρκοι!

   Το «κερασάκι στην τούρτα» είναι ότι σήμερα βρίσκεται ξανά στις ΗΠΑ, υποτίθεται για να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Άστον Κάρτερ, ο οποίος όμως ακύρωσε το σχετικό ραντεβού, κατ΄άλλους προ πολλών ημερών και κατ΄αλλους την τελευταία στιγμή. Για όσους γνωρίζουν το σχετικό πρωτόκολλο, κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ουάσιγκτον και ιδιαίτερα στο αμερικανικό Πεντάγωγο που τηρεί αυστηρά το σχετικό πρωτόκολλο.

   Είναι προφανές ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει και πλησιάζει η ώρα που θα αναγκαστεί να λάβει δημόσια θέση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τις πρωτοβουλίες του εταίρου του στη διακυβέρνηση της Ελλάδας.

   Τα ερωτηματικά είναι αμείλικτα:

   -Ενεργεί ο κ. Καμμένος μόνος του ή σε συνεννόηση με τον κ. Τσίπρα;

   -Εφαρμόζει ο κ. Καμμένος την κατά τα άλλα πλουραλιστική, ανεξάρτητη και ισορροπημένη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει, ή έχει σηκώσει …δικό του μπαϊράκι και τα δίνει όλα μόνο στους Αμερικανούς;

   -Αν έχει κλείσει ανάλογες συμφωνίες για εξοπλισμούς, παραχωρήσεις βάσεων σε ελληνικά νησιά και αν μοιράστηκε τους υδρογονάνθρακες των θαλασσών μας και με άλλες ξένες δυνάμεις, όπως π.χ. τη Ρωσία ή την Κίνα, γιατί το κρατάει κρυφό και δεν το ανακοινώνει;

 8. Ο/Η Psycho λέει:

  ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

  Ντίξον: Ο Τσίπρας πήγαινε με ελικόπτερο από το Σούνιο στο Μαξίμου κάθε πρωί

  Πηγή: Ντίξον: Ο Τσίπρας πήγαινε με ελικόπτερο από το Σούνιο στο Μαξίμου κάθε πρωί | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/226807/ntixon-o-tsipras-pigaine-me-elikoptero-apo-soynio-sto-maximoy-kathe-proi#ixzz3nQHUvXkr

  http://www.koutipandoras.gr/article/132326/ypopsia-epeisodioy-sta-imia-me-ton-pano-kammeno-se-polemiko-elikoptero

  Υποψία επεισοδίου στα Ίμια με τον Πάνο Καμμένο σε πολεμικό ελικόπτερο

  http://www.crashonline.gr/%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%80%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%B8%CE%B7/

  Καμμένος: Από ελικόπτερο παρακολούθησε τον «Πυρπολητή» (Εικόνες)

  http://www.protothema.gr/politics/article/483853/katsaniotis-ena-aeroplano-kai-duo-elikoptera-gia-tin-periodeia-kammenou-sto-souli/

  Νέα ερώτηση από τον βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Κατσανιώτη

  Με αεροπλάνο και δυο ελικόπτερα πήγε ο Καμμένος στο Σούλι

  11/06/2015

 9. Ο/Η Γιατί έφυγε ο Νικολούδης; λέει:

  24 Σεπτεμβρίου 2015

  Ποτάμι κατά Τσίπρα: Ο Νικολούδης ενόχλησε αυτούς που έπρεπε ή δεν ενόχλησε κανέναν;

  Τη μη συμμετοχή του Παναγιώτη Νικολούδη στη νέα κυβέρνηση σχολιάζει το Ποτάμι και καλεί τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να εξηγήσει γιατί δεν τον συμπεριέλαβε.

  «Πολλά ερωτήματα προκαλεί η κατάργηση από τον κ. Τσίπρα του υπουργείου Καταπολέμησης της Διαφθοράς και η «εκδίωξη» του κ. Παναγιώτη Νικολούδη που είχε παραμείνει υπουργός και στην υπηρεσιακή κυβέρνηση», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

  «Τον Φεβρουάριο ο κ. Τσίπρας παρουσίαζε ως στρατηγική επιλογή τη συγκρότηση ειδικού χαρτοφυλακίου για την αντιμετώπιση της διαφθοράς μιλώντας για ακήρυχτο πόλεμο και εξαίροντας το ρόλο του δικαστικού Παναγιώτη Νικολούδη. Επτά μήνες από τότε το υπουργείο παύει να υπάρχει, ο κ.Νικολούδης καρατομείται και ουδείς από την κυβέρνηση νιώθει την ανάγκη να εξηγήσει γιατί αυτή η στροφή των 180 μοιρών» σημειώνεται επίσης.

  Το Ποτάμι διερωτάται στην ανακοίνωσή του: «Ο κ. Νικολούδης δεν έκανε τίποτα αυτούς τους επτά μήνες ή μήπως έκανε πάρα πολλά; Ενόχλησε αυτούς που έπρεπε ή δεν ενόχλησε κανένα; Ως πρόεδρος της Αρχής Μαύρου Χρήματος ο κ. Νικολούδης γνώριζε πολύ καλά τις διαδρομές του μαύρου χρήματος στη χώρα μας και φάνταζε ως καταλληλότερος μαχητής της μεγάλης φοροδιαφυγής. Τι έγινε λοιπόν; Δόθηκαν οι μάχες και χάθηκαν ή δεν δόθηκαν και δεν πρέπει να δοθούν; Ας απαντήσουν οι κυβερνητικοί».

  Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/627829/potami-kata-tsipra-o-nikoloydis-enoxlise-aytoys-poy-eprepe-i-den-enoxlise-kanenan#ixzz3nQNdlSN7

  • Ο/Η ανώνυμος λέει:

   «… και ουδείς από την κυβέρνηση νιώθει την ανάγκη να εξηγήσει γιατί αυτή η στροφή των 180 μοιρών …»

   360 λέμε !
   μάθετε Γεωμετρία επιτέλους !
   🙂

 10. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=43245

  Γιάννης Παντελάκης

  ΣΥΡΙΖΑ: Ένα πουκάμισο αδειανό…

  Μετά την υπογραφή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του τρίτου Μνημονίου και την εφαρμογή του, ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει μ’ ένα πουκάμισο αδειανό (δανεισμένη η έκφραση, αλλά δεν βρίσκω καλύτερη). Όλο το οικοδόμημα που είχε στήσει για πολλά χρόνια και ιδιαίτερα λίγο πριν και λίγο μετά τις εκλογές, κατέρρευσε. Το αντιμνημονιακό αφήγημα που αποτελούσε το αντίπαλο δέος στα μνημονιακά ως τότε κόμματα, δεν υπάρχει πια.

  Και πώς γεμίζει ένα πουκάμισο αδειανό, από ένα κόμμα που επιμένει να αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερό και παράλληλα ως το καινούργιο που αντιπαρατίθεται στο παλιό; Φαντάζομαι με μερικές πολιτικές και τακτικές που θα βρεθούν απέναντι σε πολιτικές που ακολουθούσαν οι παλιοί και είχαν σημαντική συμβολή στη σημερινή (όχι μόνο οικονομική) χρεοκοπία. Σε θέματα εκσυγχρονισμού του κράτους, αντιμετώπισης της διαπλοκής, στήριξης των πιο αδύναμων οικονομικά, στον διαχωρισμό των εξουσιών κ.ο.κ. Εκεί, υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να βρεθούν όλα εκείνα που χρειάζονται για να γεμίσει αυτό το πουκάμισο.

  Νομίζω πως δεν χρειάζεται απαρίθμηση πολιτικών που ακολουθήθηκαν στο επτάμηνο (Ιανουάριος-Σεπτέμβριος), αλλά και τώρα, για να πειστούμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν σκοπεύει να κάνει κάτι τέτοιο. Σε όποιο επίπεδο και αν το δει κάποιος. Ενδεικτικά μόνο να αναφερθούμε: 1) στη λογική νεποτισμού και τακτοποίησης ημετέρων που ακολουθήθηκε πρώτα απ’ όλα από τον ίδιο τον Τσίπρα (με τον διορισμό του εξαδέλφου του) αλλά και από πολλά στελέχη που πήραν θέσεις εξουσίας 2) στην άρνησή του να περιορίσει την Εκκλησία στον ρόλο της και να μην εμπλέκεται σε θέματα διαμόρφωσης της εκπαίδευσης για παράδειγμα 3) στην επιλογή του να προκρίνει στρατιωτικές προμήθειες (απόφαση για την οποία επικρίθηκε ακόμα και από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Άμυνας) έναντι της αντιμετώπισης της φτώχειας (για το πρώτο έδωσε 500 εκατ. για το δεύτερο 200 εκατ. ευρώ) 4) στην ανύπαρκτη επί της ουσίας (και όχι φραστικά) αντιμετώπιση της διαπλοκής, όπου όλα δείχνουν πως απλά θα μοιραστεί η τράπουλα και σε νέους παίκτες 5) στην ταύτισή του με εθνικολαϊκές εκδηλώσεις (όπως τα πανηγύρια της 25ης Μαρτίου) τις οποίες οργανώνει μεν ο Καμμένος, αλλά συμμετέχουν με ικανοποίηση και δικά του στελέχη (π.χ. Δούρου) 6) στην αποδοχή ή ανεκτικότητα φαινομένων ή προσώπων που είχαν ταυτιστεί με αυτό που οι ίδιοι αποκαλούν παλιό 7) στην ανυπαρξία παρουσίασης ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για τη χώρα που θα αντικαταστήσει εκείνο που απέτυχε 8) στην μη άσκηση μιας εξωτερικής πολιτικής που θα λύνει αδιέξοδα που δημιούργησαν οι προηγούμενοι (π.χ. σχέσεις με FYROM).

  Η απαρίθμηση θα μπορούσε να έχει μεγάλη συνέχεια, αλλά δεν έχει νόημα. Τα έχουμε δει όλα στους λίγους μήνες που βρίσκονται στην εξουσία. Όπως έχουμε δει και τη διάθεσή τους, να έχουν σαν αυτοσκοπό την παραμονή στην εξουσία και μάλλον τίποτα περισσότερο…

 11. Ο/Η YΠΟΚΡΙΣΙΑ λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/10/blog-post_33.html

  Εκοψαν πάλι την εκπαιδευτική άδεια του Ν. Ρωμανού: Ρεσιτάλ υποκρισίας από τον υπουργό Δικαιοσύνης
  Από ΒΑΘΥ , Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015 | 9:36 μ.μ.

  Στις 3 του περασμένου Ιούνη, όταν απορρίφθηκε για πρώτη φορά η αίτηση του Νίκου Ρωμανού να του δοθεί η εκπαιδευτική άδεια που δικαιούται, ο (τότε και τώρα) υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος έκανε μια δήλωση, η οποία υπάρχει ακόμη ανηρτημένη σε Δελτίο Τύπου στην ιστοσελίδα του υπουργείου. Ελεγε ότι «η σχετική νομοθεσία ψηφίστηκε το 2014 με αφορμή υπόθεση συγκεκριμένου κρατουμένου, η οποία απασχολεί και σήμερα», δικαιολογούνταν για την καθυστέρηση στη μη έκδοση της απαραίτητης ΚΥΑ («η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, αν και μη αναγκαία, έχει ήδη δρομολογηθεί») και δήλωνε αποφασισμένος να «παρακολουθεί την εξέλιξη του όλου θέματος ώστε να προβεί σε οποιοδήποτε θεσμικό βήμα (ακόμα και νομοθετικά) κριθεί απαραίτητο, ώστε να διασφαλίζεται και πρακτικά το δικαίωμα των κρατουμένων στην εκπαίδευση».

  Ηταν, όμως, κατηγορηματικός σε ένα πράγμα: «Ο νόμος ήδη προβλέπει τους δικαιούχους, στους οποίους ανήκουν όσοι έχουν επιτύχει στο 1/3 των μαθημάτων για ένα εξάμηνο».

  Αυτό δεν το αμφισβήτησε ούτε ο γνωστός διώκτης των πολιτικών κρατούμενων εφέτης ειδικός ανακριτής Ε. Νικόπουλος. Στο έγγραφό του (αρ. πρωτ. 528/29.5.2015) έγραφε: «Η χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας με ηλεκτρονική επιτήρηση των καταδίκων και υποδίκων σπουδαστών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων αφορά την περίπτωση όπου τούτοι έχουν παρακολουθήσει μαθήματα εξ αποστάσεως και έχουν συμμετάσχει κατά τους όρους που ορίζονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά τη ρητή διατύπωση του προαναφερόμενου άρθρου». Εκείνο που επικαλέστηκε ήταν η μη έκδοση της ΚΥΑ: «Ωστόσο, η Κοινή Υπουργική Απόφαση από την οποία ο νομοθέτης ρητά εξάρτησε τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας με ηλεκτρονική επιτήρηση δεν έχει εισέτι εκδοθεί και συνεπώς η αίτηση του εν θέματι κρατουμένου δεν έχει νόμιμο έρεισμα». Ετσι, εξέτασε το αίτημα Ρωμανού σαν να ίσχυε ακόμη το παλιό καθεστώς (ενώ δεν ίσχυε) και εισηγήθηκε την απόρριψή του. Ενώ, όμως, ο ανακριτής έλεγε πως η εκπαιδευτική άδεια αφορά καταδίκους και υποδίκους, το συμβούλιο της φυλακής αποφάσισε ότι «ελλείπει η προϋπόθεση που ορίζει ο νόμος στην παρ. 1 του άρθρ. 58 του Σωφρονιστικού Κώδικα για τη σύμφωνη γνώμη του δικαστικού οργάνου που διέταξε την προσωρινή κράτηση, αφού ο κρατούμενος είναι και υπόδικος, καθόσον με τα έγγραφά του ο κ. Ειδικός Εφέτης Ανακριτής εξέφρασε αρνητική γνώμη, και συνεπώς το Συμβούλιο δεν μπορεί να προχωρήσει σε περαιτέρω αξιολόγηση της υπό κρίση αίτησης».

  Ηταν φανερό ότι γινόταν μια αυθαίρετη ερμηνεία του νόμου, κρίνοντας τον Ρωμανό ως υπόδικο. Ο Ρωμανός, όμως, είναι καταδικασμένος (κάθειρξη 15 ετών και 10 μηνών για την υπόθεση του Βελβεντού), ενώ η υποδικία του είναι καθαρά εικονική, αφού αφορά την κατηγορία της συμμετοχής στη ΣΠΦ, για την οποία οι κατηγορούμενοι αυτής της υπόθεσης απαλλάσσονται σε διαδοχικές δίκες. Αυτή την απόφαση του συμβουλίου της φυλακής, που εποπτεύεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης, την είδε ο Ν. Παρασκευόπουλος, που αν μη τι άλλο τα νομικά τα γνωρίζει καλά. Είχε, λοιπόν, δυο επιλογές: ή να κινήσει διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου του συμβουλίου (όπως ζητούσαμε εμείς) ή να κάνει νομοθετική ρύθμιση, για να διευκρινίσει με σαφήνεια ότι ο νέος νόμος ισχύει και για τους υπόδικους. Δεν έκανε ούτε το ένα ούτε το άλλο.

  Στις 3 Ιούλη, με καθυστέρηση επτά μηνών, εκδόθηκε η ΚΥΑ (ΦΕΚ 1368Β), που προβλέπει: «Κρατούμενος που έχει παρακολουθήσει με επιτυχία το 1/3 των μαθημάτων και εργαστηρίων εξ αποστάσεως επί ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο, δικαιούται να αιτηθεί ενώπιον του Συμβουλίου του άρθρου 70 παρ. 1 του Σωφρονιστικού Κώδικα εκπαιδευτικής άδειας καθώς και άδειας με ηλεκτρονική επιτήρηση». Επαναλαμβάνει το νόμο ουσιαστικά. Στο μεταξύ, ο Ν. Ρωμανός έχει χάσει την εξεταστική περίοδο του Ιούνη και επανέρχεται τον Αύγουστο ζητώντας άδεια για την εξεταστική του Σεπτέμβρη. Κι ενώ σύμφωνα με όσα έχουν προηγηθεί η άδεια έπρεπε να του χορηγηθεί ασυζητητί, το συμβούλιο της φυλακής, υπό την καθοδήγηση του προέδρου του, εισαγγελέα Ποιμενίδη, άρχισε το ίδιο βιολί: απευθύνθηκε και πάλι στον ανακριτή, που δεν έχει καμιά αρμοδιότητα, όπως ο ίδιος είχε παραδεχτεί στο έγγραφό του το Μάη. Και μέσα απ’ αυτή τη μεθόδευση, και η νέα αίτηση του Ν. Ρωμανού απορρίφθηκε!

  Στις 22 Σεπτέμβρη, ο ανακριτής Ε. Νικόπουλος έστειλε την απάντησή του στο συμβούλιο της φυλακής, φροντίζοντας από την πρώτη κιόλας παράγραφο να αυτοανακηρυχτεί αρμόδιος (απάντησε έτσι σ’ εμάς που υποστηρίζαμε ότι με το προηγούμενο έγγραφό του είχε κηρύξει τον εαυτό του αναρμόδιο, και πρόσφερε κάλυψη στο συμβούλιο της φυλακής για την αυθαιρεσία του). Είναι αρμόδιος, λέει, γιατί ο Ρωμανός είναι και υπόδικος! Στη συνέχεια, αφού παραθέτει τι λένε ο νόμος και η εφαρμοστική ΚΥΑ, καταλήγει ότι «η αίτηση είναι απορριπτέα ως απαράδεκτη αφού ο αιτών (σ.σ. ο Ρωμανός) δεν επικαλείται ούτε άλλωστε προκύπτει ότι τηρήθηκε η διαδικασία των άρθρων 3 και επ. της προαναφερόμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης»! Προχωράει μάλιστα και παραπέρα ο Ε. Νικόπουλος, όπως είχε κάνει και την προηγούμενη φορά. Εξετάζει και «την περίπτωση κατά την οποία ήθελε εκτιμηθεί ότι ζητεί τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας γενικώς», επικαλείται πολιτικά κείμενα του Ν. Ρωμανού για να υποστηρίξει ότι «δεν γίνεται κανενός είδους αναφορά στις σπουδές του» (!) και καταλήγει ότι «προέχει η εξασφάλιση της παρουσίας του στο Δικαστήριο και η υποβολή του στην εκτέλεση των αποφάσεων που θα εκδοθούν»! Οσο λοιπόν ο Ρωμανός θα παραμένει… αμετανόητος αναρχικός, δε θα πάρει εκπαιδευτική άδεια!

  Δυο μέρες μετά από το έγγραφο Νικόπουλου (στις 24 Σεπτέμβρη), το συμβούλιο της φυλακής, με πρόεδρο την αντεισαγγελέα εφετών Πειραιά Στ. Περιμένη και μέλη τη διευθύντρια της φυλακής Χ. Κουτσομιχάλη και την κοινωνική λειτουργό Β. Φραγκαθούλα, αποφάσισε ομόφωνα την απόρριψη της αίτησης Ρωμανού για εκπαιδευτική άδεια, γιατί εξέφρασε αρνητική γνώμη ο ειδικός εφέτης ανακριτής. Και σε μια επίδειξη πρόκλησης, προτείνει στο Ρωμανό να δώσει εξετάσεις… εξ αποστάσεως!

  Τον Ιούνη κανένας δεν επικαλέστηκε ότι ο Ρωμανός δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Επικαλέστηκαν τη μη έκδοση της ΚΥΑ. Τώρα που η ΚΥΑ έχει εκδοθεί, ισχυρίζονται ότι ο Ρωμανός δεν πληροί τις προϋποθέσεις (ενώ έχει περάσει το 1/3 των μαθημάτων και η εξεταστική περίοδος αφορά το ίδιο εξάμηνο)! Μιλάμε για καφκικό εφιάλτη δηλαδή.

  Αποκλειστικά υπεύθυνος γι’ αυτή την κατάσταση είναι ο πρώην και νυν υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος. Καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο, έκανε το παπί. Επικοινωνήσαμε μαζί του και του ζητήσαμε να πάρει θέση, διότι υπήρχε ευθεία παραβίαση του νόμου από το συμβούλιο της φυλακής, που έκρινε ότι ο Ρωμανός είναι «και υπόδικος» και γι’ αυτό απευθύνθηκε στον ανακριτή της υπόθεσης, ζητώντας τη σύμφωνη γνώμη του για να προχωρήσει στην εξέταση του αιτήματός του. Οπως γράψαμε στο φύλλο μας της 12ης Σεπτέμβρη, ο Ν. Παρασκευόπουλος εμφανίστηκε σαν Πόντιος Πιλάτος, επικαλούμενος γελοίες δικαιολογίες, όπως ότι βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και δεν έχει μαζί του το φάκελο.

  Επανερχόμενος στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Ν. Παρασκευόπουλος βρήκε ξανά μπροστά του το ζήτημα του Ρωμανού. Και αναγκάστηκε να πάρει θέση, γιατί έγινε κατάληψη στο ΤΕΙ Αθήνας με αίτημα να δοθεί στον Ν. Ρωμανό η άδεια που δικαιούται. Βγήκε σε πρωινάδικο με δηλώσεις, τις οποίες μάζεψε και σε Δελτίο Τύπου του υπουργείου. Προσπερνάμε τα περί «εξανθρωπισμού της φυλακής» και «εκπαίδευσης των κρατουμένων» και πάμε στο ζουμί: «Ωστόσο, η ενεργοποίηση της συγκεκριμένης δυνατότητας, σε περίπτωση κρατουμένου που είναι υπόδικος, επαφίεται στη δικαιοσύνη, η οποία λειτουργεί ανεξάρτητα. Εφόσον, πάντως, η εμπειρία έδειξε ότι οι υφιστάμενες διαδικασίες δεν επαρκούν για τη διασφάλιση του δικαιώματος των κρατουμένων στην εκπαίδευση, το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα προχωρήσει στην αναγκαία διορθωτική νομοθετική παρέμβαση».

  Τον Ιούνη, ο Παρασκευόπουλος έλεγε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη χορήγηση άδειας στον Ρωμανό. Τώρα, έρχεται και δικαιώνει τους χειρισμούς του συμβουλίου της φυλακής και του εφέτη ειδικού ανακριτή, λέγοντας ότι έχουν την απόλυτη αρμοδιότητα ν’ αποφασίσουν επί υποδίκων! Ερμηνεύει το νόμο το ίδιο αυθαίρετα με τους υφισταμένους του. Τους έκλεισε το μάτι να απορρίψουν για μια φορά ακόμη το αίτημα του Ρωμανού για εκπαιδευτική άδεια. Και για να χρυσώσει το χάπι, υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει στην αναγκαία νομοθετική παρέμβαση! «Θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια ρύθμιση μέσα στο πρώτο νομοσχέδιο το οποίο θα προωθηθεί στη Βουλή. Ελπίζω μέσα στον Οκτώβριο», είπε στην τηλεοπτική του εμφάνιση. Στο μεταξύ, ο Ρωμανός χάνει και αυτή την εξεταστική περίοδο και θα πρέπει να περιμένει το Φλεβάρη. Αν ο Παρασκευόπουλος κάνει τη νομοθετική παρέμβαση που ανήγγειλε και δεν την φάει κι αυτή το σκοτάδι για μερικούς μήνες, όπως έγινε με την έκδοση της ΚΥΑ, που ο Παρασκευόπουλος την καθυστέρησε πέντε μήνες.

  Εχουμε ένα νόμο, που ψηφίστηκε εσπευσμένα με τεράστια κοινοβουλευτική πλειοψηφία, για να σταματήσει την απεργία πείνας ο Ν. Ρωμανός. Θυμόμαστε καλά τι έγινε τότε στη Βουλή και πόσο επέμεινε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει αυτή η ρύθμιση. Κι αυτός ο νόμος παραμένει ανεφάρμοστος, πότε γιατί δεν εκδόθηκε η ΚΥΑ και πότε γιατί τον ερμηνεύουν όπως τους βολεύει, ενώ ο Ν. Παρασκευόπουλος καλύπτει την αυθαιρεσία και υπόσχεται μελλοντικές λύσεις.

  Πηγή: «ΚΟΝΤΡΑ»

 12. Ο/Η του κώλου λέει:

  Συνάντηση Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο

  Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την σημασία του ρόλου της Αρχιεπισκοπής για την Ομογένεια των ΗΠΑ και τον διαβεβαίωσε για την στενή συνεργασία των ελληνικών αρχών στο έργο αυτό.

  Συζήτησαν, επίσης, για την ανέγερση της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, που καταστράφηκε με την πτώση των Δίδυμων Πύργων, σαν ένα συμβολικό έργο ελπίδας για έναν πιο ειρηνικό κόσμο.

  Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο για το φιλανθρωπικό του έργο και τις πρωτοβουλίες του για την στήριξη της Ελλάδας κατά την περίοδο της κρίσης, ενώ συμφώνησαν ότι οι σχέσεις συνεργασίας θα συνεχιστούν.

  • Ο/Η Po λέει:

   το παλληκάρι δεν μπορεί χωρίς παπά.

   • Ο/Η a picture is worth a thousand words λέει:

    Prime Minister of Greece Alexis Tsipras Visits Archbishop Demetrios

    Oct 1, 2015
    http://www.goarch.org/news/primeminister-tsipras-10012015-en?set_language=en

    NEW YORK – His Eminence Archbishop Demetrios of America met with the Prime Minister of Greece Alexis Tsipras, Oct. 1, 2015, at the headquarters of the Greek Orthodox Archdiocese of America.

    Archbishop Demetrios welcomed the Prime Minister at the entrance and together they entered the chapel of the Archdiocese, where His Eminence showed to Mr. Tsipras the few items that survived the destruction of St. Nicholas Church during the terrorist attacks of September 11.

    ……………………………….
    Accompanying Prime Minister Tsipras in the visit were the Deputy Minister and government spokeswoman Olga Gerovasili, the Ambassador of Greece in the United States Christos Panagopoulos; the Consul General of Greece in New York Ambassador George Iliopoulos; the Director of the Prime Minister’s diplomatic office Vangelis Kalpadakis and the Consul of Greece in New York Emmanuel Koumbarakis. In attendance from the Archdiocese were His Grace Bishop Andonios of Phasiane, chancellor of the Archdiocese, His Grace Bishop Sevastianos of Zela, chief secretary of the Holy Eparchial Synod and Fr. Alexander Karloutsos, assistant to the Archbishop for public affairs.

    More Photos

    Prime Minister Alexis Tsipras Visits Archdiocese
 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  Τι πρωτότυπον!
  Καλά μάγοι ήμασταν όλοι όσοι (σχεδόν όλοι δηλαδή πλην Λακεδαιμονίων Συριζανελέων), λέγαμε ότι το κλείσιμο ήταν καθαρά προεκλογικό, κι ας ζημιώνει η οικονομία κι ας τρέχουν μακριά οι ικετευόμενοι επενδυτές.
  Να ξαναπροβλέψουμε με βεβαιότητα 100% πως η προσωρινή αναστολή θα είναι πιο μόνιμη και από τη μονιμότητα της κας Τσίπρα ως καθηγήτριας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Κοζάνης και Άνω Γρεβενών;

  http://www.kathimerini.gr/833293/article/epikairothta/ellada/proswrinh-anastolh-ths-apofashs-skoyrleth-anoigei-ta-metalleia-ths-xalkidikhs

  Προσωρινή αναστολή της απόφασης Σκουρλέτη ανοίγει τα μεταλλεία της Χαλκιδικής

  ΕΥΑ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ
  ………………

 14. «Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο για το φιλανθρωπικό του έργο και τις πρωτοβουλίες του για την στήριξη της Ελλάδας κατά την περίοδο της κρίσης, ενώ συμφώνησαν ότι οι σχέσεις συνεργασίας θα συνεχιστούν.»
  ΑΠΟΡΙΑ. Ποιό είναι τό φιλανθρωπικό έργο τής εκκλησίας? Καί ποίες οί πρωτοβουλίες της γιά τήν στήριξη τής Ελλάδας κατα τήν περίοδο τής κρίσης? Σέ ποιούς απευθύνεται τό «παληκάρι»? Μήν τρελλαθούμε κι όλας. Οσο γιά τίς σχέσεις συνεργασίας αμφιβάλω κατα πόσον θά είναι σχέσεις συνεργασίας όταν η εκκλησία έχει πάντα τό πάνω χέρι καί αυτή υπαγορεύει καί κατευθύνει τίς αποφάσεις τής κυβέρνησης. Δυστυχώς, κάποιοι από εμάς, έχουμε τήν ατυχία νά ζούμε αναμεσά τους. Ναί, αναμεσά τους. Σαβούρα!

 15. Ο/Η ανώνυμος λέει:

  παλέτα και κοκκινάκι κι εδώ

 16. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αφόρητα όμοιος και χειρότερος με τους προηγούμενους.
  Το απόλυτα «παλιό»

  http://news247.gr/eidiseis/politiki/prwthypoyrgos-iptamenos-kai-tzentleman-o-tsipras-pilotos-ston-parmeniwna.3708639.html

  Πρωθυπουργός ‘ιπτάμενος και τζέντλεμαν’: Ο Τσίπρας πιλότος στον Παρμενίωνα

  Την τελική φάση της στρατιωτικής άσκησης «Παρμενίων 2015» παρακολούθησε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, μαζί με τον Πάνο Καμμένο.

  Ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί στο Πεδίο Ασκήσεων. Κατά διάρκεια της άσκησης βρέθηκε στο πιλοτήριο ενός C-130.

  Ο Έλληνας πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, έγινε δεκτός στην Αλεξανδρούπολη με τιμές από στρατιωτικά αγήματα.

 17. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  http://www.iefimerida.gr/news/342606/papariga-se-kammeno-les-psemata-gia-zitima-ton-skopion

  ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
  Παπαρήγα σε Καμμένο: Λες ψέματα για το ζήτημα των Σκοπίων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s