Αγαπητή Αριστερά, θα μπορούσες να πραγματοποιήσεις μία από τις βασικές προεκλογικές εξαγγελίες σου: τον χωρισμό κράτους-εκκλησίας;

[Είναι σαφές πια ότι δεν θα φέρεις άμεσα την επανάσταση του προλεταριάτου, δεν θα καταργήσεις ολοσχερώς την εκμετάλλευση, δεν θα εξαφανίσεις την υπεραξία. Μήπως όμως θα μπορούσες να πραγματοποιήσεις μία από τις βασικές προεκλογικές εξαγγελίες σου: τον χωρισμό κράτους-εκκλησίας;]

tsipras-ayiasmos1oct15

Ως πότε, παλληκάρια;

του Νίκου Δήμου στο protagon
Αν αναφερθώ σε ένα ελληνικό νόμο που δεν τηρείται, ο πρώτος που θα σας έρθει στο νου θα είναι η απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους. Και θα έχετε δίκιο: η μη τήρηση του είναι καθολική και συνεπέστατη.

Όμως υπάρχουν άλλοι νόμοι που δεν εφαρμόστηκαν. Πριν δέκα χρόνια ψηφίστηκε από την Βουλή, με αυξημένη πλειοψηφία, ο νόμος που επιτρέπει την καύση των νεκρών. Είδατε εσείς να ανοίξει στην Ελλάδα έστω και ένα αποτεφρωτήριο;

Προσπάθειες έγιναν – άλλωστε είναι μία επικερδής επιχείρηση, που θα έπρεπε να ενισχυθεί με βάση την νέα αναπτυξιακή πολιτική. Όμως όλες οι προσπάθειες προσέκρουσαν στις αντιδράσεις της εκκλησίας.

Η πιο χαρακτηριστική ήταν η -με ομόφωνη απόφαση του Δήμου Μαρκόπουλου- έγκριση για την δημιουργία αποτεφρωτηρίου, η οποία κατόπιν σταυροφορίας του Αγίου Μεσογαίας Νικολάου ανεκλήθη – πάλι με ομόφωνη απόφαση!

Η πρώτο-δεύτερη φορά Αριστερά έδωσε μερικά δείγματα προοδευτικής στάσης (π.χ. ο μη θρησκευτικός όρκος). Αλλά στην πρώτη μικρο-σύγκρουση με το ιερατείον ο κατά τα άλλα ένθερμος διαφωτιστής Νίκος Φίλης έκανε έντρομος πίσω.

Κι όμως η πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας για το ζήτημα της απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών, ήταν σωστή, όπως αποφαίνεται η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Αλλά ποια δικαιώματα του ανθρώπου; Για την ορθοδοξία μας αυτά είναι μία επινόηση των δυτικών την οποία η εκκλησία μας δεν αποδέχεται. Μόνον εκ Θεού τα δικαιώματα!

Τρομάξαμε να απαλλαγούμε από τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων και φέτος, με εγκύκλιο Λοβέρδου (23/1/15), που δεν κατάργησε ο Μπαλτάς, οι μαθητές υποχρεούνται να κάνουν δημόσια δήλωση θρησκευτικού φρονήματος!

Αγαπητή Αριστερά, είναι σαφές πια ότι δεν θα φέρεις άμεσα την επανάσταση του προλεταριάτου, δεν θα καταργήσεις ολοσχερώς την εκμετάλλευση, δεν θα εξαφανίσεις την υπεραξία. Μήπως όμως θα μπορούσες να πραγματοποιήσεις μία από τις βασικές προεκλογικές εξαγγελίες σου: τον χωρισμό κράτους-εκκλησίας;

Λύσε επιτέλους ένα πρόβλημα που, όπως γράφει η ΕΕΔΑ: «ταλανίζει τα δημόσια πράγματα επί μακρόν και σχετίζεται με την θρησκευτική ελευθερία και την εκκοσμίκευση της ελληνικής πολιτείας, η οποία εκκρεμεί. Ευκαιρία και ανάγκη να ανοίξει ο δημόσιος διάλογος ώστε να θεσπιστούν τα αυτονόητα. Δηλαδή “διακριτοί ρόλοι” για την Πολιτεία και την Εκκλησία, χωρίς αμοιβαίες παρεμβάσεις».

Ως πότε παλληκάρια θα ψάχνουμε τα αυτονόητα κάτω από τον ζυγό εγχώριων μουλάδων;

Advertisements
This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

12 Responses to Αγαπητή Αριστερά, θα μπορούσες να πραγματοποιήσεις μία από τις βασικές προεκλογικές εξαγγελίες σου: τον χωρισμό κράτους-εκκλησίας;

 1. Ο/Η eklag λέει:

  Oh! Yeah!
  Κι αυτά που θες θα δεις κι αυτά που δεν θες…κι αυτά θα τα δεις!
  Κι αποπάνω να πρέπει να συμφωνήσεις και με τον μπάρμπα-Δήμο!
  Ανταλλάξαμε προσφάτως κάτι καντήλια με κάτι βρομο-υποκριτές κολαούζους παπαδαριού και μάλιστα στην χειρότερη έκφανσή του,αυτή του ανώτερου my ass ιερατείου με την στήριξη του οποίου διαβιούν παρασιτικά,κάνοντας απολύτως τίποτε,με την ανοχή(βλέπε τρόμο) των Δ/ντών τους.
  Ντε προφούντις ευχόμεθα συντομότατα να συναντήσουν τον δημιουργό τους δηλ. τον Γεροδιάολο!

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Για να μην μας κοροϊδεύει η ηγετική παλιοπαρέα του ΣΥΡΙΖΑ, που για καθαρά δικά της (πνευματικής υφής βεβαίως) συμφέροντα, παριστάνει πως φοβάται το δήθεν πολιτικό κόστος, που ακόμη κι αν υπήρχε, δεν θα ήταν δικαιολογία,, αλλά κάθε άλλο παρά υπάρχει.

  Δημοσκόπηση επί πρωθυπουργίας του χαρούμενου Αλέξη.
  ΤΟ ΒΗΜΑ:
  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=695927
  Δημοσκόπηση Κάπα Research: 7 στους 10 θέλουν χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας

  Φλερτ Αρχιεπισκόπου-Πρωθυπουργού αλλά προβλήματα στη «συνεκμετάλλευση της εκκλησιαστικής περιουσίας – Η σημαντική υποχώρηση του ρόλου της Εκκλησίας προβληματίζει την Ιεραρχία

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/04/2015 05:45

  • Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

   Θὰ ποῦνε ὅτι οἱ δημοσκοπήσεις κάνουν λάθος, ὅπως μὲ τὸ δημοψήφισμα καὶ τὶς τελευταῖες ἐκλογές. Βεβαίως αὐτὸ δεικνύει ὅτι πρέπει νὰ εἶναι παραπάνω ἀπὸ 7 στοὺς 10 οἱ ἐπιθυμῶντες διαχωρισμόν. Ἡ Ἐκκλησία ἐπὶ Χριστοδούλου εἶχε πεῖ ὅτι εἶχε περίπου 3 ἐκατομμύρια ὑπογραφές. Οἱ ἐγγεγραμμένοι ἦταν περίπου 9,4. Βεβαίως πολὺ εὐκολώτερο νὰ πᾶς στὴν ἐκκλησία τῆς περιοχῆς σου, παρὰ στὴν ἐκλογικὴ περιφέρειά σου. http://www.ypes.gr/el/Elections/NationalElections/Results/nationallectures2000/

 3. Ο/Η Liberal λέει:

  Το Παρατηρητήριο

  .
  » «Αγκάθι» για την κυβέρνηση ο Ν. Νικολόπουλος » διαβάζω. Φεύγω από το αν ενοχλεί τους Συριζαίους η συνεργασία με τον Καμμένο γιατί είναι τουλάχιστον αστείο όταν οι αγκαλιές και τα φιλιά το τελευταίο 8μηνο έδειξαν ξεκάθαρα ότι υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων ανάμεσα στα δύο κόμματα. Εξάλλου το μείζον ήταν η κατάληψη της εξουσίας και η παραμονή σε αυτήν και τίποτα άλλο. Ας μην απαριθμήσουμε τις αμέτρητες, στη θεωρία, διαφορές ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ γιατί μόνο ένας τυφλός δεν τις βλέπει. Απλά είναι θεωρητικές, στην πράξη υπάρχει η συγκολλητική ουσία που τις εκμηδενίζει. Αυτό που είναι εντυπωσιακό, και περνάει σχεδόν απαρατήρητο, είναι ότι θεωρείται «αγκάθι» για την κυβέρνηση μιας χώρας η υπουργοποίηση ή μη , η τοποθέτησή στην αντιπροεδρία της βουλής ή μη, ενός ανθρώπου που εκτός από λαϊκιστής είναι και χυδαίος. Πέρασε δηλαδή στην κανονικότητα ότι είναι φυσιολογικό το να ζητά κυβερνητική θέση αυτός που αποκάλεσε τους ομοφυλόφιλους «πουσταριά» δημοσίως, και έβαλε τη φωτογραφία της νεκρής μητέρας του στο τουίτερ.

  Το Παρατηρητήριο

  Κάτι που έχει περάσει στα ψιλά είναι πως οι επίορκοι που επαναφέρει ο Κατρούγκαλος θα διεκδικήσουν(και κατά πάσα πιθανότητα θα δικαιωθούν) αναδρομικά και έντοκα τους μισθούς τους για όσο καιρό ήταν σε διαθεσιμότητα.

  Ανάμεσα στους 903 επίορκους του δημοσίου που επιστρέφουν βρίσκονται υπάλληλοι που κατηγορούνται για παιδεραστία,εξώθηση σε πορνεία,υπεξαίρεση εκατομμυρίων,παραχάραξη κρατικών εγγράφων και άλλα χαριτωμένα.

  Επίσης για τους επίορκους του μέλλοντος θα αποφασίζουν τα λεγόμενα πειθαρχικά συμβούλια.Στα πειθαρχικά συμβούλια κουμάντο κάνουν οι συνδικαλιστές.

  Περάστε σας παρακαλώ από την ΔΟΥ της περιοχής σας να πληρώσετε τους φόρους σας.Οι «αδίκως απολυμένοι ΔΥ» απαιτούν τους μισθούς τους και τις συντάξεις τους και γρήγορα.

 4. Ο/Η Θεϊκά! λέει:


  Aίσθηση προκάλεσε και η φωτογράφιση της Γιάννας με κατοικίδιο.


  Η επιστροφή των επίορκων


 5. Ο/Η Κάποιος λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=42932

  του Θωμά Τσάτση

  Ούτε μια λέξη για τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας
  […………]
  Από τότε κανένα από τα μέλη της κυβέρνησης «πρώτη φορά Αριστερά», δεν είπε κάτι ουσιαστικό για το θέμα. Πάει, τελείωσε και ο διαχωρισμός Εκκλησίας – Πολιτείας για την Αριστερά(;).
  Το θέμα δεν έθεσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, γιατί η ΝΔ ποτέ δεν ήταν υπέρ του διαχωρισμού, με εξαίρεση κάποιους φιλελεύθερους που βρίσκουν θαλπωρή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά δεν το έθεσε ούτε η νεοφώτιστη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, που έδωσε τα σέβη της στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο αν και το κόμμα της συγκρούστηκε ιδιαίτερα έντονα με τη διοικούσα Εκκλησία στο παρελθόν δύο φορές, για τους «νόμους Τρίτση» και την αναγραφή του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες.

  Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης πήγε στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ενόψει των εκλογών και συζήτησαν για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας προς όφελος του λαού. Η λέξη διαχωρισμός δεν ακούστηκε ούτε εντός, ούτε εκτός του μεγάρου της Αγίας Φιλοθέης, από εκπροσώπους του Ποταμιού.

  Δεν αναμενόταν να πει κάτι υπέρ του διαχωρισμού Εκκλησίας Πολιτείας ο Πάνος Καμμένος των ΑΝΕΛ και δεν το έκανε, ενώ δεν έχει πει λέξη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εκ μέρους της Λαϊκής Ενότητας.
  Το μόνο ίσως κόμμα που παραμένει σταθερό στη θέση του για το ζήτημα αυτό είναι το ΚΚΕ.

  Ο τραγέλαφος είναι ότι εντός της Ιεραρχίας ακούγονται φωνές για την ανάγκη κατάργησης του «1 προς 10», που ισχύει για τις προσλήψεις στο Δημόσιο. Δηλαδή κάποιοι μητροπολίτες ζητούν αυτό να μην ισχύει για τις προσλήψεις των κληρικών, γιατί προφανώς θεωρούν ότι η κοινωνία έχει μεγαλύτερη ανάγκη από τις προσλήψεις των κληρικών απ’ ό,τι τους γιατρούς, τους νοσηλευτές ή τους καθηγητές και τους δασκάλους. Και ζητούν επίσης η Εκκλησία να έχει λόγο για το περιεχόμενο των βιβλίων των θρησκευτικών και της ιστορίας.

  Η απουσία από τον προεκλογικό διάλογο ενός θέματος όπως αυτό του διαχωρισμού Εκκλησίας-Πολιτείας έχει μεταξύ άλλων ιδιαίτερη σημασία για να φανεί ποιος συμβολίζει το παλιό και ποιος (και, κυρίως, πώς) το νέο. Γιατί το Μνημόνιο-αντιμνημόνιο, μας τελείωσε.

 6. Ο/Η η Αγγλικού του Τσίπρα λέει:

  Όσο να πεις έχει βελτιωθεί

  http://www.kathimerini.gr/832652/article/epikairothta/politikh/apoyh-to-gelio-twn-ependytwn-kai-o-k-tsipras
  Το γέλιο των επενδυτών και ο κ. Τσίπρας

  ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

  Ήταν κι εκείνο το γέλιο των παριστάμενων πολιτικών, επενδυτών και διαμορφωτών της κοινής γνώμης… Ο κ. Αλέξης Τσίπρας ήταν τραγικός στην συνομιλία του με τον Μπιλ Κλίντον κατά την διάρκεια του 10oυ ετήσιου συνέδριό του Clinton Global Initiative που έγινε την Κυριακή (27.9.2015).

  Αμήχανος, αδυνατούσε να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις του πρώην προέδρου των ΗΠΑ· ερωτήσεις, μάλιστα, που ήταν χαλαρές πάσες για να σκοράρει ο Έλληνας πρωθυπουργός. «Αν δειπνήσω με ανθρώπους που αγαπούν την Ελλάδα και θα ήθελαν να επενδύσουν εκεί, που θέλετε να τους ζητήσω να επενδύσουν; Έχετε κατάλογο επιθυμητών επενδύσεων;», ρώτησε ο Κλίντον και ο Έλληνας πρωθυπουργός μουρμούρισε κάποια μπερδεμένα για τους παριστάμενους επενδυτές (κάποιοι υπολογίζουν ότι η συνολική περιουσία όσων άκουσαν και γέλασαν με τον κ. Τσίπρα στο ξενοδοχείο Σέρατον της Νέας Υόρκης ξεπερνά τα 100 δισ. ευρώ). Τι θα μπορούσε να τους πει; Για τις πρωτοβουλίες του κ. Σκουρλέτη στις Σκουριές ή για τις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε -μα κάθε…- επένδυση στην Ελλάδα;

  Δεν ήταν τα αγγλικά η βασική αναπηρία του κ. Τσίπρα. Το βασικό πρόβλημα ήταν ότι βρέθηκε σε άγνωστα νερά, αναγκασμένος να συζητήσει πρώτη φορά στα σοβαρά -χωρίς συνθήματα και περίτεχνες κορώνες- για τις οικονομικές προοπτικές της χώρας. Κι αυτός απάντησε τσάτρα-πάτρα, όπως μίλησε στην Λάρισα· λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τα αγόρια και κορίτσια που αποτελούν τον μεγαλύτερο πλουτοπαραγωγικό πόρο της χώρας. Το βασικό πρόβλημα του κ. Τσίπρα και ολόκληρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν κατανοούν το διεθνές περιβάλλον στο οποίο είναι αναγκασμένη να βαδίσει η χώρα. Αυτό φάνηκε και στην επτάμηνη καταστροφική διαπραγμάτευση αλλά και στις πολλές και συνεχιζόμενες δηλώσεις υπουργών για αναπαλαίωση των πάντων.

  Παραμονές των εκλογών του Ιανουαρίου γράφαμε ότι «αύριο οι Ελληνες, κατά πάσα πιθανότητα, θα εκλέξουν τον πρώτο πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης που δεν έζησε ποτέ στο εξωτερικό. Το ευτύχημα είναι ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας, όπως απέδειξε με τα αγγλικά του, μαθαίνει γρήγορα. Ας ελπίσουμε ότι θα καλύψει εξίσου ταχύρρυθμα τα κενά της Ιστορίας, που πιθανώς έχει, λόγω καταλήψεων στη νιότη του. Κανείς όμως δεν πρέπει να ξεχνά ότι ενώ “πράγματα πολλά έξω να κάμω είχον. // A όταν έκτιζαν τα τείχη πώς να μην προσέξω. // Aλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον. // Aνεπαισθήτως μ’ έκλεισαν από τον κόσμον έξω”. Κ. Π. Καβάφης, “Τα τείχη”» («Ακούσαμε ποτέ κρότον κτιστών;», Καθημερινή 24.1.2015)

  Χθες η Ελλάδα κλείστηκε λίγο περισσότερο απ’ έξω. Το γέλιο των παριστάμενων στην εμφανή αμηχανία του κ. Τσίπρα να απαντήσει, μπορεί να ήταν κοροϊδευτικό, μπορεί κι από συμπόνια. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως ουδείς θα σκεφτεί μετά από αυτό να επενδύσει στην χώρα.

 7. Ο/Η Σαλταδόρος λέει:

  Η μόνη περίπτωση να εξευρωπαϊστεί το κρατίδιο είναι να βγει από το ευρώ και να του κοπεί η δανειακή επιδότηση. Δηλ. να χρεοκοπήσει. Τότε θα καταρρεύσει, και μαζί του θα καταρρεύσουν όλοι οι «ευρωπαϊστές» ταγοί του, της Εκκλησίας Α.Ε. περιλαμβανομένης. Τότε και μόνο τότε θα γεννηθεί το καινούριο.
  Οι «ευρωπαϊστές» του κρατιδίου, από τις νεοναζιστικές και εκκλησιαστικές συνιστώσες του μέχρι την κυβερνώσα αριστερά, είναι ό,τι πιο αντιευρωπαϊκό, αντιδυτικό και τριτοκοσμικό έχει να επιδείξει.
  Κι ο ποταμίσιος Δήμου μέσα. Και το Protagon, ο νεοφιλελε-κουλτουριάρης γόνος του κωστοπουλισμού.

 8. Ποιος έλεγε αυτά εδώ πριν λίγα χρόνια, στις 10 Ιουνίου 2009, σε επιστολή του προς μεταπτυχιακούς και τελειόφοιτους φοιτητές της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ;

  «Διεκδικούμε την εξίσωση όλων των θρησκευτικών δογμάτων. Θεωρούμε απαράδεκτο σε χώρους εκπαίδευσης παιδιών και νέων να υπάρχει με την παρούσα μορφή του και μάλιστα υπό υποχρεωτική μορφή το μάθημα των Θρησκευτικών. Οπως επίσης ανεπίτρεπτο θεωρούμε τον εκκλησιασμό και την υποχρεωτική πρωινή προσευχή στα σχολεία και την ανάρτηση χριστιανικών εικόνων και συμβόλων στις τάξεις μαθημάτων».

  Τάδε έφη …
  http://www.efsyn.gr/arthro/thriskeytika

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Αγαπητή κυρία Μετατρούλου,
   πρόκειται για απίστευτη πολιτική αγυρτία, που νομιμοποιεί στις συνειδήσεις των πολιτών, τώρα και με αριστερή βούλα, το προνόμιο της πολιτικής ηγεσίας να ψεύδεται ασύστολα, επιτείνοντας έτσι την απαξίωση του πολιτεύματος στο λαό και ένα αίσθημα διάχυτης διαφθοράς.
   Η μοναδική κυβέρνηση «Αριστεράς» στην Ευρώπη, αρνείται να εφαρμόσει με προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού της ο οποίος δεν λογοδοτεί σε κανέναν γι’αυτήν, όσα εφαρμόζονται σε ολόκληρη την Ευρώπη, όσα εφάρμοσαν συντηρητικότερες κυβερνήσεις στην Ελλάδα-γιατί υπήρξε περίοδος απαλλαγής από τα Θρησκευτικά, όπου δεν δηλωνόταν η αιτία-όσα επιτάσσει το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος (απόρρητο της συνείδησης), όσα είναι απολύτως βέβαιο πως θα δικαιώσει (μαζί με την επιβολή χρηματικού προστίμου στη χώρα μας) μια προσφυγή στο ΕΔΑΔ οποιουδήποτε θιγόμενου πολίτη θελήσει να μπει σε αυτήν την περιπέτεια.
   Ως φύλλο συκής μιας τέτοιας αθλιότητας, τα πρωθυπουργικά τσιράκια και τα πρόθυμα κομματόσκυλα, που σε μεγάλο μέρος πλέον προέρχονται από δήθεν «αγανακτισμένους» παλιούς ψηφοφόρους της παλιάς διαφθοράς του ΝΔΣΟΚ, προβάλλουν ένα δήθεν λαϊκό αίσθημα, που κάθε άλλο παρά υπάρχει:

   Δημοσκόπηση επί πρωθυπουργίας Τσίπρα.
   ΤΟ ΒΗΜΑ:
   http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=695927
   ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/04/2015 05:45

   Δημοσκόπηση Κάπα Research: 7 στους 10 θέλουν χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας

   Φλερτ Αρχιεπισκόπου-Πρωθυπουργού αλλά προβλήματα στη «συνεκμετάλλευση της εκκλησιαστικής περιουσίας – Η σημαντική υποχώρηση του ρόλου της Εκκλησίας προβληματίζει την Ιεραρχία
   _____________

   Με την ευκαιρία, επιτρέψτε μου να συστήσω στους αναγνώστες του σχολίου μου να επισκεφθούν το μπλογκ σας για να πληροφορηθούν τις ηρωικές πράξεις των Σέρβων και Ελλήνων Σταυροφόρων της Ορθοδοξίας:
   https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/13/short-srebrenica/

 9. Ο/Η του κώλου λέει:

 10. Ο/Η Σκουριές, η απάτη λέει:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s