Η Υπουργός που φοβάται τον αρχιεπίσκοπο

[Η αναξιοπρεπής στάση της κας Αναγνωστοπούλου]

sia30sep15

Ο Ιερώνυμος Α΄ προσέρχεται σε χουντική φιέστα. Πίσω του δυο φασίστες, ο απροκάλυπτα πόρνος Πρεβέζης (και Μακρονησιού) Στυλιανός και ο μετέπειτα Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ.

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Mίλησε με απρέπεια ο αρχιεπίσκοπος ΣΔΟΕ, Λαυρεντιάδη,  Κυριακίδη, Βοιωτοπεδίου και Βουλιαγμένης, με αφορμή την αυτονόητη ρήση της υπουργού, πως στη διαδικασία απαλλαγής από το κατηχητικό και προσηλυτιστικό (μιλάμε για φτωχά μεταναστόπουλα, που εξαναγκάζονται να ακολουθήσουν τη γνωστή προτροπή: ‘When in Rome, do as the Romans do’) όσο και αντιεπιστημονικό «μάθημα» των  Θρησκευτικών, δεν είναι σωστό να μπαίνουν πονηρά εμπόδια και να δηλώνεται η θρησκευτική συνείδηση του μαθητή  (έμμεσα και του κηδεμόνα του). Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε προσβλητικά. Είχε μιλήσει ακόμη πιο άπρεπα κατά της κας Ρεπούση («ποια είσαι εσύ κυρά μου;»), χωρίς πάλι να πάρει απάντηση ούτε από την ίδια ούτε από το φαιδρό πρόεδρο της, τον αείμνηστο Φώτιο Φανούριο τον ευσεβή. Σημειώνω πως η γενναιότητα του Αρχιεπισκόπου κατά πανεπιστημιακών γυναικών, αντάξια των μισογυνικών παραδόσεων των (κατά δήλωσιν παρθένων) δεσποτάδων, δεν έχει εκφραστεί κατά των εγκληματιών Ναζιστών, που εμφανίζονται ως στρατιώτες της Ελληνορθοδοξίας. Κι όμως θα ήταν εύκολο για την  υπουργό να δώσει μια απάντηση, έστω στοιχειώδη, επικαλούμενη  την ελευθερία και το απόρρητο της συνείδησης, αρχές που σέβεται και το Σύνταγμά μας (που τόσο κωμικά το επικαλέστηκε ο ρασοφόρος) και οι διεθνείς συμβάσεις για τα ατομικά δικαιώματα που έχει υπογράψει η χώρα μας, καθώς και η συνολική ευρωπαϊκή νομική αντίληψη. Η Ελλάδα έχει ήδη πολλές καταδίκες στο «Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων» (ΕΔΑΔ) που συνοδεύονται και με πρόστιμα για παραβιάσεις των θρησκευτικών ελευθεριών πολλών μειονοτήτων, ξεκινώντας από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά και φτάνοντας στην παντοδύναμη Καθολική Εκκλησία, γεγονός που συνιστά διεθνή πρωτοτυπία η οποία περιλαμβάνει μέχρι την απουσία τζαμιού από την πρωτεύουσα της χώρας, τζαμί το οποίο για δεκαετίες την ημέρα χτίζεται και τη νύχτα γκρεμίζεται.

Σε μια πραγματική Δημοκρατία, ο δίκην Μήδου σατράπη μιτροφόρος και χρυσοφόρος αρχιεπίσκοπος, δεν θα τολμούσε να αμφισβητήσει τα αυτονόητα ακόμη και αυτά της υποτιθέμενης θρησκείας του, από το Ευαγγέλιο της οποίας ο ίδιος και η κρατική «Εκκλησία» του, απέχουν παρασάγγες, αν δεν βρίσκονται στους αντίποδές του. Ο  έμμισθος κρατικός αξιωματούχος, που με τόσο κωμικοτραγικό τρόπο παριστάνει πως εκπροσωπεί το Χριστό και το ευαγγελικό ήθος, ενώ στην ουσία απλά εκπροσωπεί αφ’ενός τα απομεινάρια του βάρβαρου βυζαντινού Μεσαίωνα στον 21ο αιώνα, ο οποίος θεωρούσε τη θρησκεία δυναστικό κρατικό θεσμό, που επέβαλε με την αυτοκρατορική βία τα δόγματά του και αφ’ετέρου τα ράκη του οθωμανισμού, ο οποίος είχε περιβάλλει τον εγκάθετο φορομπήχτη πατριάρχη και τους αργυρώνητους δεσποτάδες του της «μιαράς Συνόδου της Κωνσταντινουπόλεως» με εθναρχικά κοσμικά προνόμια και εξουσίες. Στην ουσία εκφράζει τα οικονομικά και υπαρξιακά συμφέροντα μιας στενής κλίκας κηφήνων ρασοφόρων και ενός ευρύτερου σμήνους από χιλιάδες κάθε λογής τσιράκια, ακρίδες, σφήκες και αλογόμυγες, που τρέφονται από τα τεράστια αφορολόγητα κέρδη μιας μεταφυσικής επιχείρησης, η οποία εκμεταλλεύεται τη βλακεία, την αμορφωσιά, την παλιανθρωπιά και τους φόβους του κοσμάκη.

Η Εκκλησία, οι δεσποτάδες της και η αγοραία φιλανθρωπία της («Αλληλεγγύη-Αποστολή» κλπ), θα έπρεπε να ήταν υπόδικοι για κάθε λογής οικονομικά (και όχι μόνο) σκάνδαλα, αν οι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ είχαν επιτρέψει στο ΣΔΟΕ να εφαρμόζει τους νόμους και αν οι Εισαγγελείς είχαν καλύτερη ακοή και όραση και λιγότερη «ευσέβεια». Σήμερα, με κυρίαρχη ευθύνη του αγγλομαθή και πολυμαθή πρωθυπουργού μας, η Αρχιεπισκοπή (και τα ανά την Επικράτεια απλωμένα πλοκάμια της), με την οποία ο κ.Τσίπρας έχει ιδιαίτερη εμφανή και αφανή επικοινωνία, έχουν αναγορευθεί σε Χαλιφάτο, που δεν υπόκειται στον έλεγχο των κρατικών οργάνων και στην υποχρέωση εφαρμογής των νόμων και των υποχρεώσεων (φοροδοσία κλπ), που έχουν οι υπόλοιποι θεσμοί και πολίτες. Υποθέσεις όπως αυτή της Βουλιαγμένης, της «Αλληλεγγύης», κάποιων ιερών ΜΚΟ (οικολογικές κρουαζιέρες του κύκλου της Πάτμου) ή των δημοσιευμάτων για το ΣΔΟΕ και δέκα μητροπολίτες, περιέργως δεν εξιχνιάζονται ούτε διευκρινίζονται. Η κα Αναγνωστοπούλου, η οποία υποτίθεται ότι εκφράζει τη σκεπτόμενη δημοκρατική ευρωπαϊκή Αριστερά και κυρίως πως εκπροσωπεί την έννομη τάξη και το ήθος των πιο υψηλών περιεχομένων της Δημοκρατίας μας, δεν φαίνεται να διαθέτει ούτε ως βουλευτίνα, ούτε ως υπουργίνα, ούτε ως πανεπιστημιακή δασκάλα σταγόνα ήθους παραπάνω από αυτό που απαιτείται να έχει ένας κρατικός κλητήρας. Αντί να απαντήσει όπως όφειλε στον Αρχιεπίσκοπο ποιεί την νήσσαν, ξέροντας πως ο ευτελέστατος αρχηγός της θα την πετάξει με την πρώτη ευκαιρία έξω από την κυβέρνηση αν το κάνει.

Η χώρα δεν χρειάζεται υπουργούς της ποιότητας Αναγνωστοπούλου, έχει υπεραφθονία από τέτοιους και πολύ χειρότερους. Αυτά τα ήθη την έφεραν ως εδώ, αυτά συνεχίζουν να την ταλανίζουν με πιθανή κατάληξη μια καταστροφή χειρότερη από αυτήν που τώρα ζούμε. Ο προστατευόμενος της κυρίας Δασκαλάκη Αγγελοπούλου (τέως Παρθένη), της κυρίας που επέβαλε στην (πρόθυμη) χώρα τους καταστροφικούς Ολυμπιακούς αγώνες, είναι ένας κοινός φασουλής και καλοπερασάκιας που γελοιοποιεί τη χώρα διεθνώς. Όσο περισσότερο εμφανίζεται έξω, τόσο θα σκίζεται το προστατευτικό δίχτυ το οποίο κάθε λογής ξένοι διανοούμενοι της συμφοράς, οι οποίοι αγνοούν ποιος πραγματικά είναι και στο πρόσωπό του βλέπουν την ενσάρκωση των πιο τολμηρών πολιτικών τους συγχύσεων και ονειρώξεων, του έχουν πλέξει. Η παρουσία του στο Ευρωκοινοβούλιο και στις ΗΠΑ αποκάλυψαν αυτά που κρύβει η εκβιάσιμη από κάθε εξουσία τηλεοπτική μας δημοσιογραφία. Η τελική συντριβή του θα είναι όμως και γενικότερη συντριβή, αφού η χώρα δεν δείχνει να διαθέτει ενεργές θεσμικές ασφαλιστικές δικλείδες και φωτεινά ηγετικά πρόσωπα.

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

37 Responses to Η Υπουργός που φοβάται τον αρχιεπίσκοπο

 1. Ο/Η atheofobos λέει:

  Μετά την μεταπολίτευση μόνο δύο πολιτικοί τόλμησαν να τα βάλουν με το ιερατείο.
  Ο Αντώνης Τρίτσης για την εκκλησιαστική περιουσία ο οποίος τελικά όμως εξαναγκάστηκε σε παραίτηση και ο Σημίτης που παρά τις λαοσυνάξεις του Χριστόδουλου και τις υπογραφές που συγκέντρωνε για αυτές (είχε υπογράψει ακόμα και ο Καραμανλής ο Βους) κατάφερε με την επιμονή του στην κοινή λογική να μην υπάρχει αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες.

 2. Ο/Η eklag λέει:

  Ημείς είμεθα ως γνωστόν ορκισμένοι fans του λατρεμένου μας Πατρο-Κοσμά(και των αναρχικών τραπεζιτών βεβαίως βεβαίως αλλά άσχετο).
  Κάθε πράμα όμως στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο εξάλλου.
  Η δυσανεξία μας ούτως ειπείν στον ταλιμπανισμό κάθε είδους δύναται να επιφέρει ταλιμπανικές χμ αντιδράσεις!

 3. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.protothema.gr/politics/article/513022/katevazei-tous-tonous-i-sia-anagnostopoulou-den-katalavaino-auti-tin-anastatosi-/

  Σία Αναγνωστοπούλου: Παραποιήθηκαν όλα όσα είπα – Ό,τι έχω δηλώσει, ήταν απάντηση σε ακροατή

  (….)

  «Δεν μπορεί να μιλήσει κανένας σε αυτή τη χώρα, να πει μια κουβέντα, παραποιείται εντελώς, υποστήριξε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, αναφερόμενη στον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει μεταξύ αρχιεπισκόπου και της ίδιας, σχετικά με την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών σε όσους μαθητές το επιθυμούν.

  «Ό,τι έχω δηλώσει, ήταν απάντηση σ’ έναν ακροατή του ραδιοφώνου Κόκκινου, που συζητούσαμε για άλλο θέμα, για την παιδεία αλλά για άλλο θέμα, διαμαρτυρία, και απάντησα σε αυτό. Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Αναγνωστοπούλου ερωτηθείσα σχετικά στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.

  «Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε: «Δεν καταλαβαίνω όλη αυτή την αναστάτωση. Όλα ξεκίνησαν από μια διαμαρτυρία ακροατή για τον τρόπο απαλλαγής. Ας γίνει ό,τι πρέπει. Πραγματικά, μέσω της εκπομπής δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο. Το υπουργείο τρέχει και δεν φτάνει. Για να απαντήσω για το θέμα πρέπει να πρώτα να υπάρξει συνεννόηση», κατέληξε.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   H γυναίκα αυτή δεν έχει ιδέα του τι οφείλει να εκπροσωπεί με όλες αυτές τις ιδιότητες που συγκεντρώνει στο πρόσωπό της. Στον 21ο αιώνα η πρώτη φορά Αριστερά δεν μπορεί να εξασφαλίσει στους μαθητές ούτε το απόρρητο της συνείδησης της δικής τους και των γονιών τους. Ο αυτοεξευτελισμός της γίνεται ακόμη χειρότερος από της γελοίες δικαιολογίες που ψελλίζει για να μην χάσει την τρίτη κρατική της θεσούλα, γιατί προφανώς δεν της αρκούν οι ιδιότητες, η προβολή, το κύρος (και οι μισθοί;) της πανεπιστημιακής δασκάλας και της βουλευτίνας.

   Είναι τόσο αδιάβαστη στο αντικείμενό της, που δεν είχε πάρει χαμπάρι την στροφή 180 μοιρών (ή 360 που θα έλεγε ο Τσίπρας) του κόμματος της και στο μάθημα των Θρησκευτικών:

   http://www.orthodoxia.info/news/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B7-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BB%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B9/

   ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΡ. ΜΠΑΛΤΑΣ: Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Εκκλησία -Μισθοδοσία – Χωρισμός -Θρησκευτικά

   …………………..

   – Άρα δεν θα καταργήσετε το Μάθημα των Θρησκευτικών.

   – Θα προσέξατε ότι δεν καταργήσαμε την εγκύκλιο για το πώς θα απαλλάσσονται όσοι δεν επιθυμούν να παρακολουθούν το μάθημα των θρησκευτικών. Αυτό είναι μια σαφέστατη απόδειξη των προθέσεών μας.
   ……………………………..

 4. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

  http://www.news.gr/ellada/koinonia/article/238375/lionoyn-ta-tamata-ths-thnoy-sthn-toyrkia-kai-poyla.html

  Λιώνουν τα τάματα της Τήνου στην Τουρκία και πουλάνε τον χρυσό

  Σοκαριστική αποκάλυψη, ύστερα από βαλίτσα που βρέθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και η οποία έκρυβε την… συμφωνία

  28/09/2015

  Σε «Ιερή» μπίζνα έχουν μετατραπεί τα τάματα της Παναγίας της Τήνου. Κοσμήματα και αναθύματα των χιλιάδων πιστών για παράκλησή ή “ευχαριστώ” λιώνονται στην Τουρκία, επιστρέφουν ως πλάκες χρυσού και στην συνέχεια το το Ίδρυμα της Τήνου τα πουλά στην τράπεζα της Ελλάδας και εισπράττει μετρητά.

  Στην σοκαριστική αυτή αποκάλυψη προχωρούν τα Παραπολιτικά, ύστερα από βαλίτσα που βρέθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και η οποία έκρυβε την συμφωνία.

  Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες, στις 8 του μηνός, οι τελωνειακοί υπάλληλοι του αεροδρομίου μπλόκαραν αποσκευή μέσα στην οποία κρύβονταν επτά πλάκες χρυσού. Ο επιβάτης, με τα αρχικά Κ.Μ., ταξίδευε από την Τουρκία και δήλωσε στους έκπληκτους υπαλλήλους ότι ο χρυσός προερχόταν από λιωμένα τάματα στη Μεγαλόχαρη. Η πολύτιμη αποσκευή κρατήθηκε από τους τελωνειακούς, καθώς έλειπαν ορισμένα παραστατικά που ο ελεγχόμενος διαβεβαίωσε ότι θα προσκόμιζε.

  Στην «απόδειξη παραλαβής αποσκευών επιβάτου» αναφέρονται τα πλήρη στοιχεία του εμπόρου πολύτιμων μετάλλων από την Κρήτη, καθώς και ότι κρατήθηκε στο αεροδρόμιο «βαλίτσα περιέχουσα επτά πλάκες χρυσού, βάρους 7 κιλών και 82 γραμμαρίων».

  Πριν από τον 15Αύγουστο

  Το συμφωνητικό μεταξύ του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου και του εμπόρου που υπογράφηκε δύο ημέρες πριν από τον Δεκαπενταύγουστο και την κοσμοσυρροή στην Τήνο, στις 13/8/2015, περιγράφει λεπτομερώς τους όρους του «χρυσού» deal.

  «Η ως ανωτέρω ορισθείσα ποσότητα είκοσι ενός (21) κιλών καθαρού χρυσού θα παραδοθεί από τον δεύτερο συμβαλλόμενο σε είκοσι ένα (21) ράβδους, βάρους ενός (1) κιλού εκάστη, κάθε μία από τις οποίες θα φέρει σφραγισμένη κατά τη χύτευση την αρίθμηση και την πιστοποίηση του διεθνώς αναγνωρισμένου χυτηρίου NADIR, μέλους του London Bullion Market, και θα συνοδεύεται απαραίτητα από πιστοποιητικά έγγραφα που θα βεβαιώνουν τη γνησιότητά της».

  Για την ανταλλαγή του χρυσού στήνεται μια ολόκληρη επιχείρηση, με αυστηρά χρονοδιαγράμματα.»Η παράδοση των ράβδων κράματος και η παραλαβή των ράβδων καθαρού χρυσού θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΠΙΙΕΤ τμηματικά σε τρεις φάσεις, κατά το χρονικό διάστημα από την υπογραφή της παρούσας σύμβασης έως 25 Αυγούστου, σε ημέρες και ώρες που θα καθορισθούν για λόγους ασφαλείας μεταξύ των δύο συμβαλλομένων, ως εξής: Α) Ο δεύτερος συμβαλλόμενος θα παραλαμβάνει μία (κατά σειρά) ράβδο κράματος κάθε φορά, έχοντας υποχρέωση εντός 72 ωρών να επιστρέφει παραδίδοντας επτά (7) ράβδους καθαρού χρυσού του ενός (1) κιλού εκάστη, πιστοποιημένες σύμφωνα με το άρθρο 1 του παρόντος, οπότε και θα παραλαμβάνει την επόμενη κατά σειρά ράβδο κράματος».

  Μάλιστα, για την ανταλλαγή ο έμπορος καλείται να καταβάλει ως εγγύηση ποσό 200.000 ευρώ, που φυλάσσεται σε χρηματοκιβώτιο για την περίπτωση που κάτι πάει στραβά. «Η ως άνω διαδικασία θα πραγματοποιηθεί υπό τους ίδιους ακριβώς όρους και για τις τρεις ράβδους κράματος, μέχρι δηλαδή ο πρώτος συμβαλλόμενος να παραδώσει και τις τρεις ράβδους κράματος στον δεύτερο συμβαλλόμενο, ο δε τελευταίος να έχει παραδώσει στον πρώτο συμβαλλόμενο τη συνολική ποσότητα των (21) κιλών καθαρού και ως άνω πιστοποιημένου χρυσού. Β) Ο δεύτερος συμβαλλόμενος, προσερχόμενος για την παραλαβή της πρώτης κατά σειρά ράβδου, θα καταθέσει στο ΠΙΙΕΤ ως εγγύηση για την καλή εκτέλεση της παρούσας σύμβασης το ποσό των διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ σε μετρητά, το οποίο με ευθύνη του ΠΙΙΕΤ θα φυλαχθεί σε χρηματοκιβώτιο και θα παραδοθεί στον δεύτερο συμβαλλόμενο μετά την ομαλή ολοκλήρωση και των τριών σταδίων της διαδικασίας, με βάση την οποία πρέπει να έχει παραδώσει στο ΠΙΙΕΤ τη συνολική ποσότητα των (21) κιλών καθαρού και πιστοποιημένου χρυσού. Η ως άνω εγγύηση των διακοσίων (200.000) ευρώ, σε περίπτωση παράβασης των όρων εκτέλεσης της παρούσας σύμβασης που αφορούν στη διαδικασία, στις προϋποθέσεις και στους όρους παράδοσης των ράβδων κράματος και παραλαβής των ράβδων καθαρού χρυσού, θα εκπέσει εξολοκλήρου υπέρ του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, η δε εκτέλεση της σύμβασης θα διακοπεί αυτοδίκαια».

  Ο χρυσός αγοράζεται τελικά από την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ιδρυμα της Τήνου παίρνει μετρητά. Ωστόσο, μέχρι να γίνει αυτό, η γνησιότητα των ράβδων μπορεί να αμφισβητηθεί. «Η παραλαβή των ράβδων από τον πρώτο συμβαλλόμενο δεν συνεπάγεται την οριστική αποδοχή της γνησιότητας των ράβδων και την αποδοχή της συμφωνηθείσας περιεκτικότητάς τους σε καθαρό χρυσό, καθώς δικαιούται να αξιώσει κάθε ανάλογη αποζημίωση από τον δεύτερο συμβαλλόμενο, σε περίπτωση που σε μεταγενέστερο χρόνο, μέχρι και την αγορά των ράβδων από την Τράπεζα της Ελλάδος, διαπιστωθεί διαφοροποίηση από αυτά που συμφωνήθηκαν και πιστοποιήθηκαν όσον αφορά το βάρος των είκοσι ενός (21) κιλών καθαρού χρυσού που πρέπει να περιέχουν οι ράβδοι που θα παραδοθούν από τον δεύτερο συμβαλλόμενο».

  Τι αναφέρει το συμφωνητικό που έχουν υπογράψει

  Τα τάματα στην Παναγία, όπως φαίνεται, λιώνουν και γίνονται αρχικά ράβδοι κράματος, οι οποίες στη συνέχεια παραδίδονται στους εμπόρους, που τις μεταφέρουν σε χυτήρια του εξωτερικού, εν προκειμένω στην Τουρκία, ώστε να μετατραπούν σε καθαρό χρυσό και να επιστρέψουν στην Τήνο.

  Τα «Π» αποκαλύπτουν και το συμφωνητικό που έχει συνάψει με συγκεκριμένο έμπορο πολύτιμων μετάλλων ο νόμιμος εκπρόσωπος του Πανελληνίου Ιδρύματος Ευαγγελίστριας Τήνου για την επεξεργασία «ράβδων κράματος χρυσού, οι οποίες προέρχονται από τήξη δωρηθέντων τιμαλφών ακατάλληλων για ιερή χρήση». Για την ακρίβεια, αντικείμενο της συμφωνίας είναι η «ανταλλαγή ράβδων κράματος χρυσού από τηχθέντα τιμαλφή με ράβδους καθαρού χρυσού διεθνώς αναγνωρίσιμης πιστοποίησης».

  Ο έμπορος, δηλαδή, παραλαμβάνει τις ράβδους κράματος και παραδίδει χρυσό υψηλής ποιότητας. «Ο δεύτερος συμβαλλόμενος θα παραδώσει καθαρό χρυσό διεθνώς αναγνωρίσιμης πιστοποίησης, αποδεκτής μορφής, για αγορά από την Τράπεζα της Ελλάδος, συνολικού βάρους είκοσι ενός (21) κιλών, και θα παραλάβει τις κατά τα ανωτέρω τρεις (3) ράβδους κράματος χρυσού που κατέχει ο πρώτος συμβαλλόμενος και για τις οποίες έχει πραγματοποιήσει ανάλυση περιεκτικότητας σε καθαρό χρυσό από δείγματα που έλαβε, με βάση τα οποία και υπέβαλε την προσφορά του. Σύμφωνα με την ανωτέρω ανάλυση που πραγματοποίησε ο δεύτερος συμβαλλόμενος, οι τρεις ράβδοι κράματος έχουν μέση περιεκτικότητα σε καθαρό χρυσό 510/1.000, περιεκτικότητα αποδεκτή και από τον πρώτο συμβαλλόμενο με βάση δύο προγενέστερες αναλύσεις που έχει στη διάθεσή του».

  Στη συμφωνία προβλέπεται και μερίδιο για τον έμπορο: «Το συνολικό βάρος των δειγμάτων από τις τρεις ράβδους που παρέλαβε ο δεύτερος συμβαλλόμενος και ανέρχεται σε είκοσι (20) γραμμάρια δεν θα επιστραφεί, αφού αποτελεί μέρος του συνολικού βάρους των τριών ράβδων κράματος που δικαιούται να παραλάβει, μόλις παραδώσει τον ως άνω συμφωνηθέντα καθαρό χρυσό».

  Και έκδοση παραστατικών

  Στο συμφωνητικό μεταξύ του εμπόρου και του ΠΙΙΕΤ αναφέρεται ότι ο πρώτος είναι υποχρεωμένος να τηρήσει το γράμμα του νόμου σε επίπεδο παραστατικών: «Ο δεύτερος συμβαλλόμενος, τόσο για τη μεταφορά και την παράδοση των ράβδων καθαρού χρυσού όσο και για την παραλαβή και τη μεταφορά των ράβδων κράματος χρυσού, οφείλει να εκδώσει τα κατά περίπτωση νόμιμα παραστατικά. Το ΠΙΙΕΤ είναι νόμιμος κάτοχος των, κατά τα ανωτέρω, ράβδων κράματος χρυσού, οι οποίες προέρχονται από τήξη δωρηθέντων τιμαλφών ακατάλληλων για ιερή χρήση, για τα οποία έχουν εκδοθεί τα απαραίτητα γραμμάτια παραλαβής και λογιστικής χρέωσής τους στα επίσημα βιβλία του Λογιστηρίου».

  Για τον εντοπισμό της βαλίτσας με τις επτά πλάκες χρυσού στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ενημερώθηκαν όλες οι αρμόδιες Αρχές, καθώς ο έμπορος δεν είχε μαζί του όλα τα απαραίτητα παραστατικά, ενώ ερωτήματα προκαλεί και το γεγονός ότι το πολύτιμο φορτίο έφτασε στην Ελλάδα κρυμμένο σε βαλίτσα.

  • Ο/Η Po λέει:

   αυτό πρέπει να γίνει γνωστό ευρέως.
   και θα γίνει.

   • Ο/Η IK λέει:

    Δηλαδή, το Ορθόδοξο χριστεπώνυμο (ο Θεός να το κάνει) πλήρωμα της Εκκλησίας πάει και προσφέρει τάματα στην Παναγία της Τήνου, κάτι αντίθετο προς την Πίστη και την Παράδοση της Εκκλησίας.

    Και κάτι πιο σοβαρό:

    Άραγε, γνωρίζει το Ορθόδοξο (το επαναλαμβάνουμε) πλήρωμα, ότι προσφέρει τάματα σε μια ΡΚαθολική εικόνα;

    Αν βγάλει κανείς όλα αυτά τα στολίδια από την εικόνα και την δει αυτούσια, θα διαπιστώσει ότι είναι παπική, γιατί ο άγγελος προσφέρει στην Παναγία και ένα κρίνο!
    Άραγε για να τον μυρίσει και τι είναι αυτό που συμβολίζει και δεν αναφέρεται στις Γραφές;

    Θα διερωτηθεί κανείς: και τα θαύματα; Μα και στην Παναγία της Λούρδης γίνονται θαύματα.

    Άντε μετά να βρεις άκρη.

    ΙΚ

 5. Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=43193

  Γιάννης Παντελάκης

  Με ποιο δικαίωμα, Μακαριώτατε;

  Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον Αρχιεπίσκοπο να μιλάει υποτιμητικά για μια υπουργό και να τη χαρακτηρίζει ως «κάποια κυρία που έχει ορισμένες ιδέες που της ήρθαν στο μυαλό»; Και αναφερόμενος στο ίδιο πρόσωπο να προσθέτει πως «πρέπει να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες τού ενός και του άλλου»… Η απάντηση, έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας. Η πολιτική που ακολούθησε προεκλογικά και μετεκλογικά σε σχέση με την ιεραρχία, όχι απλά ακύρωσε τις πάγιες θέσεις του κόμματός του για διαχωρισμό Εκκλησίας-κράτους, αλλά αυτόματα έστειλε το μήνυμα στον Ιερώνυμο και γενικά κάθε ιεράρχη να συμπεριφέρεται όπως πάντα. Διεκδικώντας μερίδιο εξουσίας, ακόμα και για θέματα που δεν τον αφορούν και δεν προβλέπονται από το Σύνταγμα, το οποίο ο ίδιος επικαλείται.

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=43218

  Αλέκος Λασκαράτος

  Μάθημα ή κατηχητικό;

  Έτσι η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία, κάνοντας ένα αυθαίρετο νοητικό άλμα, ισχυρίζεται ότι αντιπροσωπεύει σχεδόν το σύνολο των δέκα εκατομμυρίων ελλήνων, και με το ιδεολόγημα αυτό θεωρεί πως έχει το δικαίωμα λόγου ακόμη και σε θέματα αρμοδιότητας της κοσμικής εξουσίας δηλαδή του κράτους. Πρόσφατο παράδειγμα η αντίδραση της εκκλησίας δια στόματος αρχιεπισκόπου και άλλων μητροπολιτών στη διαδικασία απαλλαγής μαθητών από το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία. Η αναπληρώτρια υπουργός παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου δήλωσε πρόσφατα στο ραδιόφωνο ότι “δεν είναι δυνατόν να οφείλει να δηλώνει ο μαθητής σε δημόσιο έγγραφο το θρήσκευμά του (ή την ιδιότητα του άθεου), ώστε να εξασφαλίσει την απαλλαγή, και πρόσθεσε “Κακώς δεν το αλλάξαμε ως τώρα, θα το αλλάξουμε” Η αντίδραση της εκκλησίας την οδήγησε να τα «μαζέψει» και να δηλώσει πως όσα είχε νωρίτερα πει παρερμηνεύτηκαν.

 6. Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

  To κάζο του Τσίπρα
  http://www.zougla.gr/image.ashx?fid=1803503
  http://www.kathimerini.gr/832923/opinion/epikairothta/politikh/e-sigknifikal-gkift-toy-gklompal-sivilaizeison

  Το λάθος του Τσίπρα δεν ήταν ότι δεν ήξερε αγγλικά για να τα βγάλει πέρα. Ηταν, μάλλον, ότι επέλεξε να μετάσχει σε μια διαδικασία στην οποία η άριστη γνώση της γλώσσας ήταν προϋπόθεση και μάλιστα, διαδικασία, την οποία μετέδιδε απευθείας το CNN. Ολο αυτό, όμως, ο Τσίπρας το είδε σαν κάτι απλό, χωρίς σπουδαίες συνέπειες: ένα ρίσκο ισοδύναμο με μια μπλόφα στην πόκα. (Ισως επειδή, όπως έχω παρατηρήσει, μία από τις δραστηριότητες με τις οποίες τους αρέσει στην Αριστερά να χάνουν τον χρόνο τους είναι παίζοντας χαρτιά…).

  Να συνοψίσω τη συζήτησή τους όσο καλύτερα μπορώ. Η εισαγωγή του Κλίντονος ήταν τόσο κολακευτική, ώστε προς στιγμήν εγώ νόμισα ότι δούλευε τον συνομιλητή του. (Εκ των υστέρων και δεδομένου ότι η συζήτηση κατέληξε σε φιάσκο, αυτή η αμφισημία της κολακείας σώζει κάπως το γόητρο του Κλίντονος). Αφού παρουσίασε μία περίληψη της ελληνικής περιπέτειας, τον ρώτησε πού πάει τώρα η κυβέρνηση του. Ο Τσίπρας δεν κατάλαβε, δεν απάντησε. Τον ρώτησε έπειτα αν, μετά τη συμφωνία με τους εταίρους, άνοιξε ο δρόμος για επενδύσεις στην Ελλάδα. Ούτε αυτό το κατάλαβε ο Τσίπρας, απάντησε με γενικότητες. Τον ρώτησε κατόπιν αν έχει ένα κατάλογο των επενδύσεων που θα ήθελε. Πάλι δεν κατάλαβε ο Τσίπρας, του είπε… πόσο ωραία χώρα είναι η Ελλάδα! (Αξιομνημόνευτη από το σημείο αυτό της συνομιλίας, η ωραία φράση του Τσίπρα: «Γκρηζ χαζ ε σιγκνίφικαλ λοκέισον ιν δε γουότ»).

  Ο Κλίντον τον πίεσε να γίνει συγκεκριμένος και αναφέρθηκε σε κάποια γερμανική επένδυση σε ανεμογεννήτριες που ετοιμάζεται στη Βόρειο Ελλάδα. «Στη Βόρειο Ελλάδα;». Ηταν το μόνο που ψέλλισε ο Τσίπρας, προφανώς ήταν και το μόνο που είχε καταλάβει. Ξανά ο Κλίντον έσπευσε να τον βοηθήσει και τον ρώτησε αν οι επενδυτές μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς ότι θα πετύχουν τις αποδόσεις των κεφαλαίων που επιδιώκουν. Πλήρης η αμηχανία του Τσίπρα. Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, ώστε από την πίεση να πει οπωσδήποτε κάτι, για να διασκεδάσει την εντύπωση του κοινού ότι δεν καταλαβαίνει τον συνομιλητή του, άρχισε να λέει πόσο διεφθαρμένη χώρα είναι η Ελλάδα. Εδώ, το καλύτερο που είχε να προσφέρει σε υποψήφιους επενδυτές ο Τσίπρας ήταν η διαβεβαίωση, σε άψογα νέγρικα αγγλικά: «Δέι ντον χαβ νάθιν του λουζ».

  Στο σημείο αυτό, καθώς το φιάσκο έπαιρνε επικίνδυνες διαστάσεις, ο Κλίντον έκανε την ηρωικότερη από τις προσπάθειές του για τη διάσωση του πρωθυπουργού Τσίπρα. «Λέτε, δηλαδή, ότι δεν είναι απαραίτητο για τους επενδυτές να περιμένουν να συμβούν οι αλλαγές, (σ.σ. τα μέτρα κατά της διαφθοράς, δηλαδή). Αυτό δεν είναι το μήνυμά σας;». Εκτός από το μόνιμο χαμόγελο της φρίκης, ο Τσίπρας απάντησε με ένα «χμμμ», που προκάλεσε (για έκτη φορά, αλλά ακολούθησαν και άλλες…) γέλια στο κοινό. Εκεί, ο Κλίντον κατάλαβε ότι, με τέτοιο στουρνάρι για συνομιλητή, όφειλε τουλάχιστον να σώσει επειγόντως τον εαυτό του από την ξεφτίλα. Και το έκανε με ένα αστείο: «Οπότε, λοιπόν, οι επενδυτές να ετοιμάζουν τα τσεκ από τώρα;». Ρώτησε και το κοινό ξέσπασε πάλι σε γέλια. «Δεν αποδίδω σωστά αυτό που θέλετε να πείτε;», συνέχισε ο Κλίντον, ενώ ο Τσίπρας έμενε σιωπηλός, με το κοινό αυτή τη φορά να ξεσπά σε χειροκροτήματα οίκτου για τον άλαλο Ελληνα πρωθυπουργό.

  Το τραγικότερο ήταν το φινάλε, όπου ο Τσίπρας αναλύθηκε σε ένα θλιβερό μονόλογο για την προσφορά της σύγχρονης Ελλάδας, τον οποίο η μεγαλαυχία και ο στόμφος σε συνδυασμό με τα άθλια αγγλικά έκαναν ακόμη χειρότερο. «Η δημοκρατία θα επιστρέψει στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας», ισχυρίσθηκε. Αυτό, είπε, είναι «ένα σημαντικό (σιγκνίφικαλ, όπως το λέει…) δώρο στον παγκόσμιο πολιτισμό»! Οπως είπε χαρακτηριστικά, «ουάνς εγκέν γουί γκιβ του άουαρ γιουροπίαν πάρτνερς». Σε αυτό το σημείο της συζήτησης, δεν ακούστηκαν γέλια από το κοινό. Ακούστηκε ένα σούσουρο ενόχλησης, υποθέτω για την κομπορρημοσύνη του δύστυχου Ελληνα πρωθυπουργού.

 7. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

  Αυτό εννοούσαν στο ΣΥΡΙΖΑ με το χαζοσύνθημα ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΦΕΥΓΕΙ;

 8. Ο/Η ανώνυμος λέει:

  οποιαδήποτε ομοιότητα του Συριζο-ταλιμπάνη με τον πατρο-Γκασμά
  ΔΕΝ είναι συμπτωματική

  από εδώ

 9. Ο/Η Ευγένιος λέει:

  Επειδή κάποιοι γράφουν καλύτερα από μένα.

  1oν

  «Όσοι από τις φίλες και τους φίλους, αριστεροί ή αντιεξουσιαστές, επιδίδεστε τις τελευταίες ημέρες σ’ έναν μπαγιάτικο αντιληρικανιστικό αγώνα με αφορμή τις δηλώσεις Σίας Αναγνωστοπούλου σε σχέση με το μάθημα των θρησκευτικών, σταθείτε μισό λεφτό και αναρωτηθείτε μερικά πράγματα:

  – Γιατί ο Ρίτσος ονόμασε το ποίημα του για τους νεκρούς της εργατικής διαδήλωσης της Πρωτομαγίας του 1936 στην Θεσσαλονίκη, ‘Επιτάφιο’; Και γιατί αυτό θυμίζει μανιάτικο μοιρολόι και έχει την δομή του Επιτάφιου Θρήνου; Γιατί, επίσης, ο Θεοδωράκης το έντυσε με μια μουσική η οποία θυμίζει εκκλησιαστική λειτουργία;

  – Γιατί όλοι αυτοί οι απλοί άνθρωποι που συρθήκανε στα ξερονήσια δεν υπέγραφαν ακόμα και αν τους έβγαζαν οι ανθρωποφύλακες την ψυχή τους: Μήπως επειδή έκλασε ο «σύντροφος» Γενικός Γραμματέας που τους είχε πουλήσει ήδη από την Γιάλτα; Ή μήπως γιατί αντλούσαν παράδειγμα από υψηλότερα ηθικά πρότυπα, κι αν αυτό ισχύει από που τα βρήκαν;

  – Γιατί ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ επέλεξε να πορευτεί στην Σέλμα δίπλα στον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο; Και γιατί σύγχρονοι ακαδημαϊκοί των αφρο-αμερικανικών σπουδών ισχυρίζονται ότι τα κηρύγματά του εναντίον των ρατσιστικών διακρίσεων, της φτώχειας και της κοινωνικής αδικίας έχουν επηρρεαστεί από τον Μέγα Βασίλειο, τον Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο;

  – Γιατί ένας από τους θεολόγους-θεμελιωτές της Λατινικής Θεολογίας της Απελευθέρωσης (πνευματικό-κοινωνικό κίνημα το οποίο έχει συμβάλει καίρια σε όλα ριζοσπαστικά κινήματα της τελευταίας 20ετίας –από τους Ζαπατίστας μέχρι το βραζιλιάνικο MST), ο Χουάν Λουίς Σεγκούνδο έκανε το διδακτορικό του πάνω στον Μπερντιάεφ και την ‘προσωποκεντρική’ του θεολογία;

  – Γιατί μια από τις μεγαλύτερες φιγούρες της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ο Φίοντορ Ντοστογιέφσκι, επηρρεάστηκε έμμεσα από το αθωνικό κίνημα των Κολλυβάδων;

  – Γιατί ο Σάιρεν Κίρκεγκωρ, θεμελιωτής της υπαρξιστικής φιλοσοφίας (Σάρτρ ε;, αλλά και Χάιντεγγερ, Καμύ, αλλά και Ζακ Ελλύλ), υπέγραψε τρία από τα μεγαλύτερα έργα του ως «Ιωάννης της Κλίμακος»;

  Πολύ απλά, γιατί αυτό που εδώ εμείς λέμε «θρησκευτικά», και νομίζουμε ότι είναι κάτι σαν ‘βαφτίσια’ αναφέρεται σε έναν απίστευτο πολιτιστικό πλούτο που έχει πλείστες όσες επιδράσεις πάνω στην σκέψη της ανθρωπότητας. Και που μπορεί ‘χθές’ να χαντακώθηκε από μια εκπαιδευτική προσέγγιση που μπέρδευε την εκπαίδευση με το κατηχητικό… Αλλά που σήμερα τυραννιέται από μια εξίσου ισοπεδωτική αντίληψη ψευδοεκσυγχρονισμού, η οποία θέλει να αποκαθηλώσει αυτήν την μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά για να βάλει στην θέση της τι; Το χρήμα, το εμπόρευμα, ή μήπως την ‘αυταπάρνηση’ που επέδειξαν οι εκφραστές της μόλις κατέλαβαν την εξουσία [γελάει ο κόσμος….];

  Αστειότητες. Το αίτημα του εκσυγχρονισμού, σήμερα, είναι αίτημα εκλογίκευσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Όχι να φερόμαστε ως νευρόσπαστα, κομπλεξικά νόθα παιδιά της αποικιοκρατίας.»
  ΠΗΓΗ:https://www.facebook.com/giorgos.rakkas.5/posts/10153629153333186?fref=nf&pnref=story
  2ον

  ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
  Αν πρόκειται να περάσεις Πανελλήνιες, τρέχεις όλη μέρα από το σχολείο στο φροντιστήριο και ξέρεις πως αν μπορείς να γλιτώσεις μία ώρα την εβδομάδα, θα το κάνεις. Θα ζητήσεις απαλλαγή από τα θρησκευτικά κι ας μην είσαι άθεος ή ετερόδοξος. Θα αδιαφορήσεις και για τη λογοτεχνία από τη στιγμή που ξέρεις ότι δεν πρόκειται να εξετασθείς επί του θέματος. Αν μάλιστα έχεις συμπληρώσει τα 17 σου, άρα θεωρείσαι ενήλικος από τον νόμο, και δεν χρειάζεσαι καν τη συγκατάθεση των γονέων σου για να απαλλαγείς, τότε δεν το σκέφτεσαι. Βάσει αυτής της λογικής ο τελειόφοιτος έχει τη διακριτική ευχέρεια να διδάσκεται ό,τι τραβάει η όρεξή του. Τότε ποίο το νόημα της γενικής παιδείας;
  Αυτή είναι η χρησιμοθηρική απάντηση στη συζήτηση που άνοιξε μια δήλωση της κ. Αναγνωστοπούλου σε ραδιοφωνικό σταθμό. Η ίδια προσπάθησε να την περιβάλλει με δημιουργική ασάφεια στη συνέχεια, όμως η συζήτηση άνοιξε. Γιατί χρειάζονται τα θρησκευτικά στην εκπαίδευση; Αλλέως πώς: σε τι χρειάζονται τα θρησκευτικά; Η απάντηση της επίσημης εκκλησίας είναι ότι η ορθοδοξία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνισμού. Θα συμφωνήσω, όπως θα συμφωνήσω ότι το παιδί από το δημοτικό θα πρέπει να αποκτά το αίσθημα της χριστιανικής ηθικής, τον διαχωρισμό του καλού και του κακού, τον σεβασμό στον πατέρα σου και τη μητέρα σου.
  Η προαιρετική διδασκαλία των θρησκευτικών, με το επιχείρημα της ανεξιθρησκίας, μπορεί να τανύζει τις χορδές της προοδευτικής ψυχής, δεν παύει όμως να αποτελεί την άλλη πλευρά του νομίσματος. Οπως η αθεΐα είναι η άλλη πλευρά της πίστης. Το ζήτημα είναι λίγο πιο περίπλοκο. Η Βίβλος, η Παλαιά και η Καινή Διαθήκη, είναι ένας από τους πυλώνες του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Οι επιστολές του Παύλου είναι από τα σημαντικότερα κείμενα της γλώσσας μας, κείμενα γραμμένα από Ρωμαίο πολίτη που έμαθε τα ελληνικά ως ξένη γλώσσα. Το ζήτημα δεν θα λυθεί αν αντικατασταθούν τα θρησκευτικά με τη θρησκειολογία ή την ιστορία των θρησκειών. Χριστιανισμός πρέπει να διδάσκεται.
  Η Εκκλησία πρώτη θα έπρεπε να επεξεργαστεί τρόπους για να απαλλαγεί η διδασκαλία των Θρησκευτικών από την προσήλωση στη δογματική τυπολατρία. Θα μου πείτε όλο το εκπαιδευτικό σύστημα, από τον Πλάτωνα ώς τον Βιζυηνό, κι από την Αλγεβρα ώς τη Φυσική στηρίζεται στην τυπολατρική παπαγαλία. Γιατί να εξαιρεθούν τα θρησκευτικά; Και γιατί σε λίγα χρόνια, καιρού επιτρέποντος, να μη μετατραπεί και η διδασκαλία των αρχαίων σε προαιρετική; Λυπάμαι αλλά το ζήτημα που άνοιξε, αν άνοιξε, δείχνει την ανικανότητά μας όχι μόνον να σχεδιάσουμε, αλλά ακόμη και να σκεφθούμε πώς θα σχεδιάσουμε το ελληνικό σχολείο.
  Η κ. Αναγνωστοπούλου, ως καθηγήτρια του Παντείου, έχει άποψη για το ελληνικό σχολείο. Δυστυχώς άποψη είχε και ο κ. Μπαλτάς. Δεν ξέρω αν έχει άποψη και ο κ. Φίλης. Εκείνο που ξέρω είναι ότι η εκπαίδευση, κυρίως η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια, θα πρέπει να απελευθερωθεί από τις ιδεολογικές εμμονές των προοδευτικών δογμάτων. Οπως τα αρχαία ελληνικά φέρνουν πιο κοντά τα Ελληνόπουλα στην ευρωπαϊκή παιδεία, έτσι και η διδασκαλία του χριστιανισμού. Αν μη τι άλλο, το σχολείο οφείλει να διδάσκει πως υπάρχουν γνώσεις οι οποίες υπερβαίνουν τη χρησιμοθηρία του φροντιστηρίου. Και αυτές στηρίζουν τον ανθρωπισμό μας.

  http://www.kathimerini.gr/832786/opinion/epikairothta/politikh/giati-xreiazontai-ta-8rhskeytika

  Τσαλαπατάτε πλούτο και φτύνεται θησαυρούς όπως πολύ από αυτούς που τους οικειοποιούνται. Μαλιοτραβήγματα ανύπαντρων γεροντοκόρων με την πνευματική στειρότητα στο προσκήνιο.
  Δεν σας κάνει λιγότερο λάθος.

  • Ο/Η Φαίδων Φιδές, δημοσιολόγος λέει:

   Ο Ιάκωβος επέλεξε να πορευτεί με τον Κίνγκ σε μια μοναδική ηθική έξαρση που είχε στην θολή εκκλησιαστική του ζωή, όχι ο Κίνγκ. Αυτά ως απάντηση στο παραληρηματικό σου σχόλιο.

  • Ο/Η Μητροπολίτης Σοδόμων και Γομόρρας λέει:

   Και τι σχέση έχει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος που ευαγγελίζεται τον λόγο του Θεού της με την ηθική και υλική υποστήριξη του κράτους με όλα αυτά που αναφέρετε; Η Εκκλησία στην Ελλάδα είναι μια ακόμη ισχυρή αλλά παθογενής συντεχνία του δημοσίου. Δεν έχει την παραμικρή θετική συμβολή στον πνευματικό μας βίο. Αν απελευθερωνόταν από την αγκαλιά του Καίσαρα ίσως να έμπαινε στον κόπο να αναδείξει τα όποια αξιόλογα στοιχεία της. Δεν καταλαβαίνω πώς η γόνιμη συνάντηση της εκκλησιαστικής ποίησης με τους μοντέρνους ποιητές μας και η άδολη πίστη του Τολστόι και του Ντοστογιέφσκι κατοχύρωνουν αρμοδιότητες εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας σε αντιποιητικούς και αντιπνευματικούς κυρίους σαν τον Ιερώνυμο, τον Άνθιμο, τον Πειραιώς Σεραφείμ, κα. Ή μήπως ο Ρίτσος, ο Μ.Λ. Κινγκ, κάποιοι προοδευτικοί κληρικοί της Λατινικής Αμερικής, κα. θα εκφράζονταν από τον εθνικιστικό και ενίοτε μισαλλόδοξο λόγο των ελληνορθόδοξων δεσποτάδων;

   • Ο/Η Αδ.Κοραής λέει:

    ΕΥΓΕΝΙΟΣ:
    Γιατί ο Σάιρεν Κίρκεγκωρ, θεμελιωτής της υπαρξιστικής φιλοσοφίας (Σάρτρ ε;, αλλά και Χάιντεγγερ, Καμύ, αλλά και Ζακ Ελλύλ), υπέγραψε τρία από τα μεγαλύτερα έργα του ως «Ιωάννης της Κλίμακος»;

    σε παραπέμπω σε αυτό που έγραψε το μπλογκ για τον Κίρκεγκορ, για να δεις ποια ήταν η σχέση του Κίρκεγκορ με εσένα, με την Σία Αναγνωστοπούλου και με τον Ιερώνυμο:

    https://roides.wordpress.com/2015/08/23/23aug15/

    Ακόμη και ο κάθε άλλο παρά άθεος Κίρκεγκορ, πεθαίνοντας στα 1855 διαπληκτίστηκε με τον ιερέα που του κουβάλησαν στο προσκέφαλό του αρνούμενος να «κοινωνήσει», με το καθαρά ευαγγελικό επιχείρημα πως ο βασιλικός υπάλληλος ιερέας δεν μπορεί ποτέ να θεωρηθεί λειτουργός του Θεού (Frank Schweizer: “Wie Philosophen sterben”, Bachmaier-2003).

   • Ο/Η Ευγένιος λέει:

    Έχω υποστηρίξει επανειλημμένα απ’ εδώ τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας. Για τον λόγο ότι θα είναι λυτρωτική κυρίως για το μήνυμα και τον πολιτισμικό πλούτο της Εκκλησίας.Η διαφορά όμως που ξεκινάει με αφορμή τον διαχωρισμό και φτάνει στην απαξία την ύβρη έως ακόμα και στις αξιώσεις αφανισμού της είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει σοβαρά κατά την γνώμη μου ιδίως αυτού που κόπτονται για το θέμα του πολιτισμού έστω και με την «liberal» και «διαφωτισμένη» εκδοχή. Είναι αυτοί που κυρίως θίγονται και γίνονται φτωχότεροι και όχι οι καλούμενοι πιστοί. Εκτός και αν δεν διακρίνεται κάτι τέτοιο οπότε συνεχίστε να έχετε τα μάτια κλειστά.
    Όμως νομίζω πως τα άρθρα που παραπέμπω, και δεν είναι δικά μου, αλλά με εκφράζουν κατά πολύ, πηγαίνουν ένα βήμα πιο πέρα από την «δημοσιονομικού» και «ηθικού» χαρακτήρα αντιπαράθεση που μπορεί κάποιος να αναπτύξει για τα κακώς κείμενα.
    Ο τρόπος που διαπραγματευόμαστε τα της Εκκλησίας αλλά και ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ δημόσιος διάλογος που αναπτύσσετε για αυτά, είναι πέρα για πέρα κοντόφθαλμος, παρωχημένος και συμπλεγματικός.Τόσο από την σάπια επίσημη εκκλησία (εδώ με μικρό το έψιλον) όσο και από τον λυσσασμένο, κοντόφθαλμο,και υβριστικό αντίλογο που αρκετές φορές έχει φιλοξενηθεί εδώ.Τι παραπάνω απόψεις, των άρθρων που παραπέμπω, εάν κάτι τις κάνει ενδιαφέρουσες είναι ότι είναι έξω από την προαναφαιρθήσα «κυριαρχία» συμπλεγματισμού,μιζέριας,λαϊκισμού, ψευδο προοδευτισμού και στειρότητας. Το κλίμα αυτό είναι άδικο για τον πλούτο του παρελθόντος μας, ουσιαστικά αυτό-παραίτηση της όποιας πολιτισμικής μας ταυτότητας και κληρονομιάς και σίγουρη παρακαταθήκη για την περαιτέρω πολιτισμική μας κατρακύλα. Παραπέμπω στην σκέψη της περιφρονημένης γενιάς του 30 για την περαιτέρω σκέψη.
    Όσο για τους διαχειριστές μην αναρωτιέστε κύριοι σε λάθος μέρη και με λάθος τρόπο. Με δάνεια σκεπτόμαστε………….με δάνεια θα ζούμε.

  • Ο/Η atheofobos λέει:

   – Γιατί μια από τις μεγαλύτερες φιγούρες της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ο Φίοντορ Ντοστογιέφσκι, επηρρεάστηκε έμμεσα από το αθωνικό κίνημα των Κολλυβάδων;

   Γιατί προφανώς δεν ήξερε καλά γιατί ακριβώς μαλλιοτραβιόντουσαν στο Άγιο Όρος οι καλόγεροι
   ΟΙ ΚΟΛΛΥΒΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΚΟΛΛΥΒΑ ΞΙΝΑ
   http://www.atheofobos2.blogspot.gr/2007/12/blog-post_09.html

  • Ο/Η Ευγένιος λέει:

   @ A. Kοραής

   1ον. Δεν περιμένω κύριε την «ασήμαντη» βιογραφική πληροφορία του Κίρκεγκορ. Εδώ ο ίδιος ο Χριστός μίλησε κατευθείαν στο ζουμί με την επί όρους ομιλία για τους Φαρισαίους.Ο λαϊκίστικος αντικληρικαλισμός σας παραβιάζει ανοιχτές θύρες.Ο διαφωτισμός ο ίδιος το ίδιο έκανε. Παραβίασε ανοικτές θύρες ένεκα των παθών των ανθρώπων.Φαίνεται καθαρά Πάντως από το παράδειγμα που διαλέγεις φαίνεται η παντελής έλλειψη γνώσης αυτού που καταπολεμάς.Πραγματικά πιστεύεις ότι την Θεία Κοινωνία την εξουσιάζει ο κάθε παπάς; Είσαι για γέλια. Ένα κατηχητικό θα σε βοηθούσε ;έστω και εγκυκλοπαιδικά. Αντιλαμβάνεσαι τον κλήρο όπως και οι περισσότεροι χριστιανοί δυστυχώς. Δεν ξέρω ποίος έπλασε ποιόν αλλά και οι δύο είστε ανίκανοι να σκεφτείτε παραπάνω.
   2ον.Ο Χριστός μίλησε, όμως, και για τους Γραμματείς που στην σημερινή εποχή λένε τις εξής βαθυστόχαστες αρλούμπες. «Η Δυτική Εκκλησία είχε την ατυχία να δει να αναπτύσσεται στα εδάφη της η Φιλοσοφία, που είναι μαζί με την Επιστήμη ο χειρότερος εχθρός της, αφού εκπροσωπούν την έρευνα για την αλήθεια και τη γνώση, ενώ ο κλήρος εκπροσωπεί την κατ’επάγγελμα καλλιέργεια του φόβου, της υποκρισίας και της άγνοιας». Έτσι ξεκινάει το βαθυστόχαστο άρθρο που με παραπέμπεις. Η Επιστήμη ήταν θέμα Τύχης και η Εκκλησία Άτυχη. Συγκλονιστικό. Εφάμιλλη αφήγηση σαν την άλλη παρλαπίπα πως οι άνθρωποι μέχρι τον Μεσαίωνα πίστευαν πως η γη ήταν επίπεδη. Ιστορίες για αγράμματους. Αλλά εγώ δεν πρόκειται να παραβιάσω ανοικτές θύρες.Ο νοών νοήτω.
   3ον. Μιλάω για τον Πολιτισμό του Χριστιανισμού που είναι συνυφασμένος άρρηκτα με τον Ευρωπαϊκό, σου αρέσει δεν σου αρέσει. Μου παραπέμπεις τί; Tον πόθο σου να μην υπήρχε γιατί οι παπάδες είναι βρόμικοι; Τι να κάνουμε υπήρχε πριν σκάσεις εσύ και εγώ στο προσκήνιο. Για κάποιους θα συνεχίσει να υπάρχει όπως θα υπάρχει και ο κάθε βρόμικος που και να αλλάξει επάγγελμα πάλι βρόμικος θα είναι. Ζήσε με αυτό και μην καταντάς χριστιανοφοβικός. Μπόλιασε και μπολιάζει «απλούς» και «ασήμαντους» αλλά και «ιδιοφυΐες» και «εξαιρετικούς» ανθρώπους. Επίτρεψέ τους να αποφασίζουν αυτοί και αν ενδιαφέρεσαι ουσιαστικά για το γιατί, και όχι μόνο να χύνεις χολή, ψάξε ουσιαστικά και μην κάνεις εύκολο κήρυγμα. Αγνοείς αυτή την παράμετρο καλώς. Να μην αξιώνεις όμως και αξιοπιστία ορθολογικής προσέγγισης της υφιστάμενης κατάστασης. Έχεις ένα μεγάλο κενό από τον κόσμο και την ιστορία του που σε περιβάλει.
   4ον Ανήκεις μάλλον στους καλομαθημένους εκλεκτικιστές που νομίζουν πως η ιστορία φτιάχνεται με σκίσιμο και συραφή σελίδων από ξένα βιβλία κατά το γούστο τους, με τον ίδιο τρόπο που είναι τις μόδας οι εκπομπές μαγειρικής. Όλα τα καλά τα βράζει η κατσαρόλα.

 10. Παράθεμα: Salamis Happening Installation Project | Τσιρκολάνδη

 11. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Ὁλόκληρο τὸ κείμενο τοῦ Ἕλληνα Ἐθνικοῦ Βλάση Ῥασσιᾶ, στὴν παρακάτω διεύθυνσιν. Γιατί ὁ χριστιανικὸς ἀνθρωπισμὸς φάνηκε τὴν ἐποχὴ τῆς κυριαρχίας του.

  http://rassias.gr/1030.html

  «Από τις τρείς κατηγορίες ανθρώπων που επετέθησαν και εξακολουθούν να επιτίθενται με μανία στην, δειλή και μερική, απόπειρα εξανθρωπισμού του Νέου Ελληνισμού που επεχείρησαν ανεπιτυχώς πριν από δύο περίπου αιώνες οι λεγόμενοι Έλληνες Διαφωτιστές (Κοραής, Φαρμακίδης, Καϊρης, κ. ά.), δηλαδή από

  τους λαϊκιστές δημοτικιστές,
  τους ρωμιούς μαρξιστές, και
  τους ορθοδόξους βυζαντινιστές πασών των τάσεων και λαϊκισμών,

  καμμία δεν μπορεί να αθωωθεί από την κατηγορία του δεδηλωμένου μίσους προς τον προχριστιανικό κόσμο και κυρίως τον Ελληνικό εκείνο.»

 12. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  Η Κατίνα που δήλωσε πως την παρεξήγησαν
  http://www.kathimerini.gr/832782/opinion/epikairothta/politikh/ma8hma-8rhskeytikwn

  ΗΛΙΑΣ ΜΑΓΚΛΙΝΗΣ

  Μάθημα Θρησκευτικών
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ 29.09.2015 : 12:43

  Στον απόηχο μιας πολύ στενάχωρης συνέντευξης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ (στενάχωρη όχι τόσο για τη χρήση των αγγλικών όσο για το καθαυτό περιεχόμενο των λόγων του κ. Τσίπρα: αοριστολογία, προχειρότητα, το «νέο» ως ένα τεράστιο «παλιό» – αυτή τη φορά σε ένα παγκόσμιο κοινό που ζει σε άλλες σφαίρες από τις δικές μας), έληξε το «σίριαλ» που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα με την κυβέρνηση και την Εκκλησία. Θυμίζουμε πως, όταν η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου ανακοίνωσε ότι απλοποιούνται οι διαδικασίες απαλλαγής των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών, προέκυψαν οι αναμενόμενες αντιδράσεις, τόσο από την επίσημη Εκκλησία όσο και από θεολόγους. Χθες, η κ. Αναγνωστοπούλου επανήλθε με τη συνηθισμένη «διόρθωση», ότι οι δηλώσεις της παρερμηνεύθηκαν.

  Δεν ξέρουμε αν υπήρξε εσφαλμένη ερμηνεία (όλοι κατάλαβαν λάθος πλην της κ. υπουργού;), καταντάει κουραστικό όμως, όχι μόνον τώρα, με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από παλιά, το φαινόμενο ένας υπουργός να προβαίνει σε δηλώσεις (να του «ξεφεύγουν» κατά το κοινώς λεγόμενο), κόσμος και φορείς να ξεσηκώνονται και ο δηλών να ανασκευάζει, άτσαλα και αμήχανα συνήθως – και σίγουρα όχι πειστικά.
  (….)
  Πόσο μάλλον όταν η κ. Αναγνωστοπούλου δεν είχε άδικο στην αρχική της τοποθέτηση ότι δεν είναι δυνατόν να οφείλει να δηλώνει ο μαθητής σε δημόσιο έγγραφο το θρήσκευμά του, ώστε να εξασφαλίσει την απαλλαγή. Πράγματι, εν έτει 2015, σε μια χώρα που υποτίθεται ότι ανήκει (ακόμα) στον ανεπτυγμένο κόσμο, τέτοιες πρακτικές και διαδικασίες είναι απαράδεκτες.

  Επόμενο ήταν αφού ο τρόπος με τον οποίο κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση είναι, ως συνήθως, πρόχειρος. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ σκόπευε στα σοβαρά να προβεί σε μια ουσιαστική αλλαγή θα έπρεπε να κινηθεί θεσμικά, μεθοδικά, και όχι τα στελέχη του να πετάνε στον αέρα τις μύχιες επιθυμίες και ιδεοληψίες τους και μάλιστα σε κομματικά ραδιόφωνα. Αλλά ακόμη κι αν ακολουθούσε μια τέτοια οδό και πάλι θα είχε μπροστά του το φάσμα του πολιτικού κόστους. Θα το τολμούσε; Μάλλον όχι. Γι’ αυτό εξάλλου έχει τηρήσει σιγήν ιχθύος ο ΣΥΡΙΖΑ ως προς το θέμα του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας, σε αντίθεση με το τι διατυμπάνιζε προτού γίνει κυβέρνηση. Δεν αρκεί όμως να δίνεις πολιτικό και όχι θρησκευτικό όρκο για να λες ότι είσαι «το νέο». Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο: η «παλιακή» εμφάνιση του πρωθυπουργού στο Ιδρυμα Κλίντον, δίχως ίχνος σοβαρής προετοιμασίας, δίνει τον τόνο από τα πάνω προς τα κάτω.

  (….)

 13. Ο/Η Ντόρα Μπόρα λέει:

  Νέα από το τσίρκο:

  http://www.crashonline.gr/%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%83-%CE%BF-%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%83-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B6%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%AC/

  ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΤΖΙΑ!
  Μαλλιά κουβάρια έγινε η ελληνική αποστολή στη Νέα Υόρκη

  30. Σεπτεμβρίου, 2015

  Μαλλιά κουβάρια φαίνεται πως έγιναν τα μέλη της ελληνικής αποστολής στη Νέα Υόρκη, καθώς το πολυδιαφημισμένο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού επισκιάστηκε σε πρώτο χρόνο από τα… αγγλικά του Έλληνα πρωθυπουργού και σε δεύτερο χρόνο από τη… FYROM.

  Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφοφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Αλέξης Τσίπρας έγινε έξαλλος με τον Νίκο Κοτζιά, καθώς το υπουργείο Εξωτερικών δεν κατάφερε αυτό που πετύχαιναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις: σε όλες τις διεθνείς διασκέψεις τα Σκόπια συμμετείχαν μόνο ως… FYROM και όχι με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Και προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας να μην νομιμοποιήσει έστω και έμμεσα τα Σκόπια ως «Μακεδονία» αποφάσισε να μην συμμετέχει στη Σύνοδο κατά του εξτρεμισμού.

  Σημειωτέον, δε, ότι το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ το κανόνισε ο ίδιος ο Νίκος Κοτζιάς…

  Την ίδια στιγμή, όμως, η ελληνική αποστολή -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- δεν είναι ευχαριστημένη ούτε και με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα δίπλα στον πρώην πλανητάρχη Μπιλ Κλίντον…

 14. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.huffingtonpost.gr/2015/09/29/politiki-tsipras-obama-skopiano-fyrom-_n_8214616.html

  Δεν παρίσταται στη Συνάντηση Κορυφής υπό τον Ομπάμα λόγω Σκοπίων ο Τσίπρας

  Ειδικότερα, ήδη από νωρίς το πρωί, σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, ένταση είχε καταγραφεί με αφορμή το Σκοπιανό ανάμεσα σε Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο κ. Τσίπρας αποφάσισε λίγες ώρες πριν την έναρξη της Συνάντησης Κορυφής – η οποία και θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ – να μην παρευρεθεί σε αυτή καθώς θα συμμετέχουν τα Σκόπια με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Άγνωστο παραμένει γιατί ο πρωθυπουργός αποφάσισε την τελευταία στιγμή να αλλάξει το επίσημο πρόγραμμα, ενώ η ελληνική πλευρά γνώριζε από πριν τις ιδιαίτερες λεπτομέρεις της εν λόγω συνάντησης.

  Ήδη η ελληνική πλευρά φέρεται να είχε καταθέσει αίτημα να συμμετάσχουν τα Σκόπια αλλά με την προσωρινή τους ονομασία, FYROM, με την αμερικανική πλευρά όμως να αρνείται ευθέως. Η τελευταία εξέλιξη θέλει ο κ. Τσίπρας να επιλέγει να μην παραστεί τελικά τόσο για το ζήτημα της ονομασίας όσο και εξαιτίας της παρουσίας του κ. Νίκολα Γκρούεφσκι στη συνάντηση εναντίον του εξτρεμισμού.

 15. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.topontiki.gr/sites/default/files/styles/article_main/public/filhs-iervnymos.jpg?itok=syOErYLa

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/09/blog-post_470.html

  Νίκος Φίλης: Απ’ το «εμπόριο λειψάνων» στο «αγαθό» έργο της εκκλησίας

  Η ξεφτίλα του έγκειται στα τροπάρια που έψαλε μετά την συνάντηση που είχε σήμερα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σχετικά με το θέμα που δημιούργησε η νέα αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου η οποία είχε δηλώσει ότι ο γονέας μαθητή θα μπορεί να δηλώνει ο γονέας ότι θα ήθελε το παιδί του να μην κάνει Θρησκευτικά, χωρίς καμία αναφορά θετική ή αρνητική στο θρήσκευμα.

  «Ουδέποτε ετέθη στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ ζήτημα αλλαγής του τρόπου διδασκαλίας ή διευκόλυνσης χορήγησης των απαλλαγών», μας είπε ο Ν. Φίλης μετά την συνάντησή του με τον αρχιρασοφόρο.
  «Δεν θα γίνουν μονομερείς ενέργειες στο θέμα των Θρησκευτικών … Τα θέματα που έχουν σχέση με την Εκκλησία και την Πολιτεία, όλα θα πρέπει να λύνονται σε συνεργασία». μας είπε για να προσθέσει ότι η θρησκεία διαδραματίζει ρόλο άλλοτε αγαθό, όπως στην περίπτωση της δικής μας θρησκείας και άλλοτε οδηγεί σε μισαλλόδοξες καταστάσεις.

  Κάτσε, ρε μεγάλε, γιατί εδώ μας κούφανες. Ποιος είναι ο αγαθός ρόλος της δικιάς μας θρησκείας;
  Εσύ ο ίδιος δεν ήσουνα μόλις πριν λίγους μήνες που βγήκες στις τηλεοράσεις και μίλησες για «μορφή ειδωλολατρίας» και «εμπόριο λειψάνων», όταν ήρθαν στην Ελλάδα και μάλιστα «με τιμές αρχηγού κράτους» τα φερόμενα κόκκαλα της «αγίας» Βαρβάρας;
  Εσύ δεν είχες καυτηριάσει δημόσια όλο αυτό το σκηνικό που έστησε το παπαδαριό και είχε σαν αποτέλεσμα το θρησκόληπτο ποίμνιο να προσφέρει τον «οβολό» του στα παγκάρια με την ελπίδα της αναζήτησης του «ιερού θαύματος»;

  Τι άλλαξε τώρα και μιλάς για «αγαθό» ρόλο της θρησκείας;

  Ρητορική ερώτηση φυσικά. Υπουργική καρέκλα καβάτζαρε στον κυβερνητικό μνημονικό θίασος του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθεί τα βήματα του αρχηγού του. Και ο Τσίπρας πριν κάποια χρόνια δήλωνε άθεος τώρα συναντήθηκε με τον Πάπα και ανακάλυψε ότι μαζί του «τεμνόμαστε πάνω σε κοινές αξίες», τώρα σουλατσάρει σε «αγιασμούς» και σε «θείες» κατανύξεις στο «άγιο όρος», όπως και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

 16. Ο/Η laskaratos λέει:

  Στο εσωτερικό ακυβερνησία και γελοιότητες στο εξωτερικό γενικό θαλάσσωμα.
  Όλος ο κόσμος τη λέει Μακεδονία, ο Τσίπρας δέσμιος των ακροδεξιών του συμμαχιών και επιλογών, υποχρεωτικά υποκρινόμενος, στερεί τη χώρα από τη συμμετοχή της σε μια πολύ σημαντική διεθνή διάσκεψη.
  Μοναδικό κριτήριο άσκησης πολιτικής παντού και πάντα ο λαϊκισμός.

  https://nomadicuniversality.wordpress.com/2015/09/30/%CE%B8%CF%8D%CE%BC%CF%89%CF%83%CE%B5-%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B6%CE%B9%CE%AC%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CF%84-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1/

  Θύμωσε ο Κοτζιάς και δάγκασε τ’ αρχίδια του

  του Άκη Γαβριηλίδη

  Σύμφωνα με το ηλεκτρονικό λεξικό slang.gr, η έκφραση «θύμωσε ο αγάς και δάγκασε τ’ αρχίδια του»

  Λέγεται για ατυχή αντίδραση, δήθεν επιθετική, που στην πραγματικότητα αποβαίνει βλαπτική για τον αντιδρώντα. Λεονταρισμός από ανίσχυρο που δεν έχει ορθή αντίληψη της μειονεκτικής του θέσης. Στην επιθυμία του να βλάψει τον άλλο, ενεργεί άστοχα και βλάπτει περισσότερο (ή μοναχά) τον εαυτό του. Αυτογκόλ. Τσαμπουκάς αυτοκαταστροφικός και αποτυχημένος.

  Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερη περιγραφή για τη χθεσινή απόφαση του πρωθυπουργού και του υπουργού εξωτερικών της Ελλάδας να μην παραστούν στη Σύνοδο για την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού, που διοργάνωνε η κυβέρνηση των ΗΠΑ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

  Η απόφαση αυτή περιγράφεται πανομοιότυπα στα ελληνικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα με διάφορα κείμενα-καρμπόν (δεν ξέρω αν ο συντάκτης τους αμείφθηκε με φανερά ή με μυστικά κονδύλια), τα οποία είναι εμφανώς αμήχανα και ταλαντεύονται πώς ακριβώς να μιλήσουν για το γεγονός. Εθνικό θρίαμβο δεν τους πάει να το χαρακτηρίσουν. Ούτε καν «αξιέπαινη και υπερήφανη στάση». (Πράγμα πάντως που δεν απέφυγαν αρκετοί χρήστες κοινωνικών μέσων, οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι ο πρωθυπουργός «έκανε το εθνικά επιβεβλημένο»). Αρκετά χρησιμοποιούν τον κάπως αμήχανο τίτλο «Εμπλοκή με τις ΗΠΑ», και ούτε λίγο ούτε πολύ επιρρίπτουν την ευθύνη για αυτή τη «σοβαρή εμπλοκή», ακριβώς, στις ΗΠΑ, οι οποίες «Λίγες ώρες μετά το ολιγόλεπτο τετ α τετ του (…) Αλέξη Τσίπρα με τον (…) Μπάρακ Ομπάμα, φαίνεται πως δεν αλλάζουν τακτική» (sic! Ακούς εκεί ρε παιδί μου, μας λένε οι φωστήρες του ΥπΕξ, μια αδιόρθωτη ψωροϋπερδύναμη αρνείται να αλλάξει την εξωτερική της πολιτική ακόμα και μετά από ένα ολιγόλεπτο τετ α τετ! Ακατανόητο).

  Όλα αυτά τα μπλα-μπλα αδυνατούν να αποκρύψουν την βαθύτατη ηλιθιότητα και αυτοκαταστροφικότητα που φανερώνει αυτή η απόφαση. Η οποία δείχνει ότι η αντιμακεδονική ψύχωση του ελληνικού βαθέος κράτους, και της ελληνικής κοινωνίας, είναι πιο ισχυρή από την ξενοφοβία, τον αντιμουσουλμανισμό και τον αντι-λαθρομεταναστευτισμό τους μαζί. Όλο αυτόν τον καιρό, οι εκπρόσωποι του αυτοαποκαλούμενου «πατριωτικού χώρου» μας είχαν ζαλίσει τα αυτιά με τις απειλητικές «ορδές των ψευδοπροσφύγων» και με τους φοβερούς τζιχαντιστές που κρύβονται μέσα τους και θα κατακλύσουν τη χώρα μας και όλη την Ευρώπη. Τώρα που δόθηκε επίσημη πρόσκληση στους εκπροσώπους του ελληνικού κράτους να παραστούν στο πιο υψηλό επίπεδο και να συζητήσουν αυτά ακριβώς τα θέματα, αυτοί απέρριψαν την πρόσκληση επειδή … οι ΗΠΑ «δεν άλλαξαν την τακτική τους»!

  Η επιλογή αυτή είναι ηλίθια όχι μόνο διότι δείχνει τελείως εσφαλμένη ιεράρχηση της σημασίας των θεμάτων, αλλά και διότι, ακόμα και στο θέμα αυτό που ιεραρχεί ως σημαντικό, δεν πετυχαίνει απολύτως τίποτα –πέρα από το να δημιουργεί ακόμα μια φορά σε όλους τους υπολοίπους αίσθηση ακατανοησίας και γελοιότητας. Αν ένα μικρό παιδάκι θυμώσει, για τον όποιο λόγο, και πει στους άλλους «είστε κακοί, δεν σας παίζω», τότε φυσικά αυτό θα χάσει, επειδή θα μείνει χωρίς παιχνίδι. Τα άλλα παιδάκια δεν θα πάθουν τίποτα∙ απλούστατα θα το αγνοήσουν και θα παίξουν χωρίς αυτό.

  Μέχρι τώρα, όσοι –ελάχιστοι- υποστηρίζαμε ότι η λυσσαλέα άρνηση του ονόματος «δημοκρατία της Μακεδονίας» εκ μέρους του ελληνικού κράτους και της ελληνικής κοινωνίας είναι ένας παραλογισμός, χαρακτηριζόμασταν ως αντιπατριώτες και εθνομηδενιστές. Μετά και το περιστατικό αυτό, ίσως ήρθε η στιγμή, για όσους τουλάχιστον έχουν ακόμα μυαλό, να κάτσουν να σκεφτούν και να συνειδητοποιήσουν ότι, αν οι όροι διατηρούν τη σημασία τους, εθνομηδενισμός είναι αυτό που έγινε στη Νέα Υόρκη. Αν αποστολή των εκπροσώπων ενός κράτους είναι να εξυπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα, η αποχώρηση από τη σύνοδο αποτέλεσε καθαρή ζημία για τα εθνικά συμφέροντα, από όποια γωνία και αν το δει κανείς. Θυσιάστηκε ένα όφελος έναντι μηδενικού ανταλλάγματος. Ή μάλλον, έναντι αρνητικού ανταλλάγματος. Από τη μια, κανείς δεν πείστηκε ότι η Ελλάδα έχει δίκιο για τη Μακεδονία, και από την άλλη τα σημαντικά αυτά θέματα συζητήθηκαν ερήμην της.

  Πράγμα που ακόμα μια φορά δείχνει αυτό που έχει γραφτεί και άλλη φορά σε αυτό εδώ το μπλογκ: ότι ο εθνικισμός βλάπτει σοβαρά τα εθνικά συμφέροντα.

  • Ο/Η παράνομος λέει:

   Σωστός για την αντι-μακεδονική εμμονή.
   Όχι βέβαια ότι θα είχαμε και σημαντική συμμετοχή στη συνάντηση, η έγινε ας πούμε αισθητή η απουσία του Τσίπρα…
   Έτσι κι αλλιώς συμφωνούμε σε όλα με το θείο Σαμ.

  • Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

   Τὸ ἑλληνικὸ κράτος δὲν πρέπει ποτὲ νὰ ἀναγνωρίσῃ κράτος μὲ ὄνομα Μακεδονία, γιατί αὐτὸ θὰ μείνει μιὰ γιὰ πάντα, ὅπως ἔμεινε ἡ ἀναγνώρισίς του ὡς τμῆμα τῆς Γιουγκοσλαβίας. Δὲν ἔχει σχέσιν βεβαίως μὲ αὐτοπροσδιορισμόν ἄγνωστος ἔννοια ἐδῶ καὶ αἰῶνες, οὔτε καὶ τοπικὸν προσδιορισμόν, ὅπως τὸ Βέλγιο, ἀλλιῶς θὰ ὀνομάζοντο Παιονία. Εἶναι σλαβικὸς μεγαλοϊδεατισμὸς τῶν «ἀδελφῶν Ῥώσσων καὶ Σέρβων» ποὺ ἔχουν δικό τους Πατριάρχη ὁ καθένας, ἀλλὰ εἶναι ἀδέλφια καὶ τῶν Βουλγάρων, οἱ ὀποῖοι εἶναι κακοί, ἐπειδὴ ἔχουν δικό τους Πατριάρχη.
   Τὸ ἑλληνικὸ Κράτος δὲν ἔχει πολιτική.
   Ἡ πολιτικὴ τῶν ΗΠΑ εἶναι κοντόφθαλμη ἢ τί κατάφερε τελικὰ μὲ τὸ Ἀφγανιστὰν καὶ τὸ Ἰράκ, τὴν Λιβύη καὶ τὴν Σαουδικὴ Ἀραβία;

   Ὁ Διεθνισμὸς καὶ ὁ Ἐθνικισμὸς εἶναι δίδυμα ἀδελφάκια.

   • Ο/Η ανώνυμος λέει:

    «Ὁ Διεθνισμὸς καὶ ὁ Ἐθνικισμὸς εἶναι δίδυμα ἀδελφάκια.»

    ετεροκαθορισμός
    ή
    σαφέστερα (στα Ελληνικά) ετεροπροσδιορισμός

 17. Ο/Η eklag λέει:

  Τούβλα vs τσιμεντότουβλων
  και το πάρτι συνεχίζεται.
  I love you Πεσόα my baby!

 18. Ο/Η Επισκέπτης λέει:

  http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2015/09/blog-post_287.html

  ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΜΑΛΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

  Του Παναγιώτη Τελεβάντου

  =====

  Η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας κυρία Σία Αναγνωστοπούλου σε νέες δηλώσεις της για το θέμα της απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών ισχυρίζεται ότι παραποιήθησαν τα όσα είπε και ότι έχει άλλες προτεραιότητες στην ατζέντα της.

  Παράλληλα στο σύντομο βίντεο που προτάσσεται της ανάρτησης ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος δίνει την εντύπωση ότι το θέμα έχει λήξει και ότι οι υπεύθυνοι φορείς με την Εκκλησία θα δρομολογήσουν λύσεις για τα προβλήματα.

  Ελπίζουμε ότι ο Μακαριότατος να διαπίστωσε πόση βαρύτητα είχε η παρέμβασή του ώστε εξανάγκασε την κυρία Σία Αναγνωστοπούλου να αναδιπλωθεί.

 19. Ο/Η Όρσε μωρή και σε πίστευα λέει:

  Ζωζώ Χ.Σαπουνάκη έφα:

  Όρσε μωρή και σε πίστευα

 20. Ο/Η του κώλου λέει:

  Τό Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας καί Κομοτηνῆς κ. Παντελεήμονα στά Γραφεῖα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως ἐπεσκέφθη τήν μεσημβρίαν τῆς Πέμπτης, 1ης Ὀκτωβρίου 2015 ὁ Ὑφυπουργός παρά τῷ Πρωθυπουργῷ κ. Τέρενς Κουίκ μέ τήν εὐκαιρίαν τῆς περιοδείας του στήν ἀκριτική Θράκη.

  Ὁ Σεβαμιώτατος ἀρχικῶς συνεχάρη τόν κ. Ὑφυπουργό γιά τήν τοποθέτησίν του στήν πολυεύθυνη αὐτή θέσιν τῆς Κυβερνήσεως καί τόν ἐνημέρωσε σχετικῶς μέ τά φλέγοντα θέματα τῆς περιοχῆς καί τῆς τοπικῆς Ἐκκλησίας, ἐνῶ τοῦ εὐχήθηκε τήν ἄνωθεν δύμαμιν ἐπ’ ἀγαθῷ τῆς Πατρίδος.

 21. Ο/Η Τρίκαλα by night λέει:

  http://www.arxon.gr/%cf%80%ce%ad%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%b5-%cf%84%ce%b1-%cf%81%ce%ac%cf%83%ce%b1-%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%bd%cf%8c%cf%82-%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%ad%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%ce%bd/

  Πέταξε τα ράσα Τρικαλινός ιερέας και αναζητείται

  Αγνοείται από τη Μητρόπολή του Τρικαλινός παπάς, ο οποίος και έχει κληθεί σε απολογία σε Επισκοπικό Δικαστήριο και οδηγείται σε καθαίρεση (… εκτός και αν μετανοήσει!).

  Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr ο Τρικαλινός ιερέας ο οποίοςυπηρετεί σε μεγάλη Μητρόπολη εκτός Τρικάλων δεν έχει δώσει σημεία ζωής τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ μαρτυρίες που φτάνουν στη Μητρόπολή του αναφέρουν ότι εθεάθη να εργάζεται πλέον ως… σερβιτόρος σε πόλη της Δυτικής Ελλάδος!… Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ήδη έχει κληθεί σε απολογία και πλέον αναμένεται να κινηθούν οι διαδικασίες καθαίρεσής του (… εκτός και αν μετανοήσει, πια!!!)…

  Γράφτηκε από το trikalavoice.gr

 22. Ο/Η laskaratos λέει:

  Πρόκειται για δυο σεμνούς και αξιόλογους νέους, αριστερούς αγωνιστές, που πιστεύουν στην αξιοκρατία. Οι κακές γλώσσες τους φθονούν.

  http://www.parapolitika.gr/article/333034/i-ypoyrgos-sia-anagnostopoyloy-diorise-kai-ta-dyo-paidia-tis-adelfis-tis-sto-dimosio

  Η υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου διόρισε και τα δύο παιδιά της αδελφής της στο Δημόσιο

  Η υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου διόρισε και τα δύο παιδιά της αδελφής της στο Δημόσιο – Κεντρική Εικόνα

  «Στοργική» θεία η κ. Σία

  Της Σοφίας Σπίγγου – Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

  Με… βιομηχανία μοιάζουν πλέον οι διορισμοί συγγενών και φίλων υπουργών και πολιτικών στον κρατικό μηχανισμό, καθώς από τον Ιανουάριο, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στην εξουσία, άτομα από το οικογενειακό ή το φιλικό περιβάλλον των προαναφερθέντων τοποθετούνται σε κρατικές θέσεις. «Σόι πάει το βασίλειο», λοιπόν, με όλους όσοι συνωστίζονται στην αυλή της Κουμουνδούρου ζητώντας μια θέση στο Δημόσιο να ικανοποιούνται πλήρως και σταδιακά. Ξαδέρφια, ανίψια, σύντροφοι, συγγενείς κάθε βαθμού και, φυσικά, κομματικοί φίλοι έχουν ήδη βρει τη θέση τους σε κρατικά πόστα.

  Οπως φαίνεται, και η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, παραδειγματίστηκε από τους συναδέλφους της και φρόντισε από την πρώτη στιγμή να «τακτοποιήσει» τα δύο ανίψια της σε υπουργεία. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπερισχύει συνήθως η δύναμη του αίματος… αφού πρόκειται για τα παιδιά της αδελφής της, τα οποία βρήκαν «καταφύγιο» στα γραφεία των υπουργείων Παιδείας και Δικαιοσύνης.

  Συγκεκριμένα, μόλις τρεις ημέρες μετά την εκλογή της κ. Αναγνωστοπούλου, στις 25 Ιανουαρίου, για πρώτη φορά ως βουλευτή Αχαΐας, αποφασίστηκε ο διορισμός της νεαρής ανιψιάς της, Ελισάβετ Σίσκου, στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου. Σχεδόν έξι μήνες αργότερα, η θέση της στο κόμμα ισχυροποιήθηκε, καθώς στις 17 Ιουλίου, κατά τον ανασχηματισμό που πραγματοποιήθηκε, ορίστηκε αναπληρώτρια υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ενώ οι εκλογές του Σεπτεμβρίου την «καλωσόρισαν» ως αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας. Και αυτή τη φορά, πάνω στο τριήμερο, η ίδια πλέον ζήτησε στις 23 Σεπτεμβρίου τον διορισμό του ανιψιού της και αδελφού της Ελισάβετ, Στέφανου Σίσκου, σε θέση διοικητικού μετακλητού υπαλλήλου στο υπουργείο Παιδείας.

  ……………………….

 23. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ιστορία χωρίς «εθνόμετρο» στα σχολεία

  Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου δηλώνει ότι «πρέπει να αλλάξουν τα σχολικά βιβλία της Ιστορίας και να πάψει να μπαίνει σε καλούπια η έρευνα και η άποψη των επιστημόνων»
  ________________

  Πολύ σωστά και αυτονόητα αυτά, αλλά λέγονται μόνο για την τιμή των όπλων.
  Η κα Αναγνωστοπούλου προκαλεί τη νοημοσύνη μας προσποιούμενη πως δεν ξέρει σε ποια κυβέρνηση μετέχει, με ποιο πρωθυπουργό, υποχείριο της Εκκλησίας και με ποιους ακροδεξιούς συμμάχους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s