Λειτουργία Κυριακής: Επιστρέφουν με νόμο Κατρούγκαλου 903 επίορκοι του Δημοσίου

[Ανάμεσα στις περιπτώσεις αυτές είναι Εφοριακός στη Χαλκιδική στον οποίο είχε υποβληθεί ποινή κάθειρξης 12 ετών για κατάχρηση από κοινού με τέσσερα ακόμα άτομα περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ από τη ΔΟΥ Χαλκιδικής]

katrou27sep15

​Εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι που κατηγορούνται ή έχουν καταδικαστεί για διάφορα αδικήματα από πειθαρχικές παραβάσεις, μέχρι βαριά εγκλήματα ευεργετούνται τώρα χάρη στο νόμο Κατρούγκαλο, ο οποίος τους επιτρέπει να επιστρέψουν και πάλι στις εργασίες τους.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, η επάνοδός τους στο Δημόσιο συνεπάγεται αυτομάτως ότι μισθοδοτούνται ή συνταξιοδοτούνται  κανονικά σαν να μην είχαν διαπράξει το παραμικρό αδίκημα.

Όμως τα αδικήματα για τα οποία οι άνθρωποι αυτοί είχαν εκδιωχθεί από τις θέσεις τους, κάθε άλλο παρά πταίσματα θεωρούνται, αφού ανάμεσά τους υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κατηγορηθεί για χρηματισμό, πλαστογραφία, εκβιασμό, ακόμα και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

SyrizaLogoWeb

η κυβέρνηση του φραπέ

Τον Ιανουάριο του 2015 σύμφωνα με τα δεδομένα του αρμόδιου υπουργείου βρίσκονταν σε αργία 903 άτομα. Μεταξύ αυτών υπήρχαν κάποιοι που αντιμετώπιζαν βαριές κατηγορίες και για τις οποίες η Δικαιοσύνη είχε διατάξει την φυλάκισή τους.

Σε αυτές τις περιπτώσεις οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν επιστρέφουν στη θέση τους, σε αντίθεση με εκείνους που εκμεταλλεύονται τις νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου Κατρούγκαλου, αν και κατηγορούνται για εκβιασμό, υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος ή πλαστογραφία.

Ανάμεσα στις περιπτώσεις αυτές είναι Εφοριακός στη Χαλκιδική στον οποίο είχε υποβληθεί ποινή κάθειρξης 12 ετών για κατάχρηση από κοινού με τέσσερα ακόμα άτομα περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ από τη ΔΟΥ Χαλκιδικής.

Επίσης, δημοτική υπάλληλος, η οποία είχε τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία επειδή είχε παραπεμφθεί αμετάκλητα ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση.

Στη θέση του αναμένεται να επιστρέψει γιατρός σε νοσοκομείο της Β. Ελλάδας που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να παίρνει φακελάκι και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, όπως επίσης και γιατρός νοσοκομείου της Αθήνας που παραπέμφθηκε το Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων γιατί εκβίαζε μαζί με άλλους επιχειρηματία, απειλώντας να προκαλέσει βλάβη στην επιχείρηση αν το θύμα δεν ενέδιδε στις απαιτήσεις του.

Πάντως υπάρχουν ακόμα πολλές περιπτώσεις που δεν είναι ακόμα σαφές αν οι επίορκοι επέστρεψαν στις θέσεις τους. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται υπάλληλοι υπουργείων που έλειπαν αδικαιολόγητα για μήνες,υπάλληλοι που βρέθηκαν να έχουν στην κατοχή τους ναρκωτικά ή άλλοι που έπαιρναν χρήματα για να σβήσουν πρόστιμα από την εφορία και να επισπεύσουν την επιστροφή ΦΠΑ.

Άγνωστο επίσης παραμένει τι έχει συμβεί και με εκείνους που έχουν καταχραστεί τεράστια ποσά εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

[πηγή]

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Λειτουργία Κυριακής, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός. Bookmark the permalink.

8 Responses to Λειτουργία Κυριακής: Επιστρέφουν με νόμο Κατρούγκαλου 903 επίορκοι του Δημοσίου

 1. Ο/Η του κώλου λέει:

 2. Ο/Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕ[Ο]ΠΤΙΣΜΟ λέει:

  Από την άλλη όμως προσλαμβάνονται εξαιρετικά στελέχη διπλοθεσίτες

  http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/kathigitria-sto-panepistimio-dutikis-makedonias-i-mpetu-mpaziana

  Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας η Μπέτυ Μπαζιάνα

  Η σύντροφος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα, θα διδάξει στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

  Την είδηση επιβεβαίωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αντώνης Τουρλιδάκης αναφέροντας:

  «Η κυρία Περιστέρα Μπαζιάνα όντως υπέβαλε αίτηση στη διαδικασία πρόσληψης έκτακτου προσωπικού. Αξιολογήθηκε η αίτηση της από την αρμόδια επιτροπή και ακολουλήθηκε η τυπική διαγωνιστική διαδικασία.

  Έχει κάνει αίτηση να διδάξει στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και, πλέον, της κάνουμε εμείς την προσφορά να διδάξει,καθώς, πράγματι, διαθέτει όλα τα απαραίτητα προσόντα. Έχει ήδη ενημερωθεί σχετικά και ενδιαφέρεται να έρθει να κάνει το μάθημα. Χρονικά, το αργότερο τη μεθεπόμενη εβδομάδα η κυρία Μπαζιάνα θα πρέπει να έχει έρθει και να ξεκινήσει τα μαθήματα».

 3. Ο/Η Καταδικασμένη περιστερά λέει:

  Την κάνανε τώρα στην Κοζάνη διδάσκουσα του εκεί Πανεπιστημίου, καταδικασμένη για συκοφαντική δυσφήμηση.
  Ταυτόχρονα δουλεύει και στο Πολυτεχνείο, αποσπασμένη εκεί από δημοτικό σχολείο

  http://politiki-gnomi.blogspot.gr/2008/04/blog-post_07.html

  Δευτέρα, 7 Απριλίου 2008

  Το Εφετείο Πατρών καταδίκασε την σύντροφο του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα.

  Σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Δημήτρη Λυμπερόπουλο το χρονικό διάστημα 1999-2002 η κ. Περιστέρα Μπαζιάνα (σύντροφος του κ. Τσίπρα τα τελευταία 16 χρόνια) συμμετείχε υπό την επίβλεψη του σε ερευνητικό πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτούσε ο ΟΤΕ.
  Στην αρχή του έργου η συνεργασία του καθηγητή με την κ. Περιστέρα Μπαζιάνα ήταν πάρα πολύ καλή. Στο τέλος του έργου όμως κ. Μπαζιάνα απαίτησε να παρουσιαστεί ως κύρια υπεύθυνη του ερευνητικού προγράμματος ενώ αυτή η θέση προοριζόταν για άλλο μέλος της ερευνητικής ομάδος.
  Η κ .Μπαζιάνα αντέδρασε και πήρε τον σκληρό δίσκο που αφορούσε το ερευνητικό πρόγραμμα καθώς επίσης διέδιδε στο Πανεπιστήμιο ότι ο κ. Λυμπερόπουλος της είχε πάρει τρείς επιταγές που αφορούσαν την συμμετοχή της στο ερευνητικό έργο.
  Έτσι πρωτοδίκως στις 15 Μαρτίου 2004 καταδικάστηκε ο κ. Δημήτρης Λυμπερόπουλος σε αποζημίωση της κ. Μπαζιάνα με το ποσό των 30.000 Ευρώ.

  Στο Εφετείο Πατρών όμως τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά. Καταδίκασε την κ. Μπαζιάνα για συκοφαντική δυσφήμηση του κ. Λυμπερόπουλου και την υποχρέωσε να του καταβάλει 8.000 Ευρώ.

 4. Ο/Η eklag λέει:

  Ο Δον Κορλεόνε και η Μαιτρέσα(animation-πολύ-μικρού μήκους).

 5. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  http://www.capital.gr/story/3068810#.Vg4918CQfKJ.facebook

  Φτάνουν τα ψέμματα για τις πρόωρες συντάξεις

  Του Άγη Βερούτη

  Η Ελλάδα βρίσκεται στην 132η θέση παγκοσμίως από 140 χώρες στην Ανταγωνιστικότητα του Μακρο-οικονομικού μας Περιβάλλοντος, σύμφωνα με την ετήσια μελέτη παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας του World Economic Forum.

  Λόγω τεράστιου κρατικού χρέους, λόγω υπερφορολόγησης, λόγω νεφελώδους φορολογικού, γραφειοκρατίας, διαφθοράς και δυσλειτουργικής Δικαιοσύνης.

  Η κυβέρνηση λέγει περιμένει ανάπτυξη το β’ τρίμηνο του 2016!
  Μη φάτε. Το βράδυ έχουμε γλαρόρουπα!

  Για τη σημερινή θέση μας ευθύνεται κυρίως το «πρώην αντιμνημονιακό μπλοκ» που παραμύθιασε την κοινωνία 6 χρόνια τώρα ότι μπορούμε να επιζήσουμε χωρίς να αλλάξουμε, σε αντίθεση με την Δαρβίνεια Θεωρία της Εξέλιξης.

  Το κύριο ψέμα των αντιμνημονικών αφορούσε το Ασφαλιστικό πρόβλημα στην Ελλάδα.
  Έλεγαν ότι είναι εφικτό να συνεχίσουν να πληρώνονται 2.680.000 άνθρωποι, το 1/3 κάτω από την κανονική ηλικία συνταξιοδότησης, από την δουλειά των υπολοίπων που δουλεύουν.

  Το αποτέλεσμα ήταν βασικοί μισθοί των 586

 6. Ο/Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ λέει:

  http://www.efsyn.gr/arthro/toylahiston-fakelaki-meiothike
  Τρελές ιστορίες διαφθοράς αλά ελληνικά

  «Η διαφθορά είναι διάχυτη στην ελληνική κοινωνία και για να καταπολεμηθεί απαιτείται πάνω απ’ όλα πολιτική βούληση, κάτι που δεν υπάρχει» είπε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, σε δημόσια συζήτηση στο βιβλιοπωλείο «Ιανός».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s