Επιτέλους σκίσαμε τα Μνημόνια, οριστικώς κι αμετακλήτως!

[Αμνοεριφίων κυρίαρχος λόγος]
tsipras-kammenos21.9.15

Στο στιγμιότυπο η ΑριστεροΨεκασμενοΔεξιά δείχνει αποφασισμένη να φέρει προς ψήφιση την Απλή Αναλογική, διότι όπως δήλωσαν οι πρόεδροί τους, «Είμεθα άκρως συντετριμμένοι με το νόθο αποτέλεσμα».

Η επίσημη δήλωσή τους: «Πάγια θέση της συνεπούς Αριστεράς ήταν και είναι πάντα η άδολη απλή αναλογική. Τώρα που ξεμπερδέψαμε με τα μνημόνια, ήρθε ο καιρός οι ‘δύο μας να λαλούμε και το υπόλοιπο 60,6% που δεν μας ψήφισε να χορεύει‘. Τις αδικίες του Παλιού τις αντικαταστήσαμε οριστικώς κι αμετακλήτως με Το Νέο που ήρθε για να μείνει. Το ΠΑΣΟΚ είναι παντού. Ορθά-κοφτά σας λέμε: Δεν πάει άλλο»

Μετανοείτε.

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

10 Responses to Επιτέλους σκίσαμε τα Μνημόνια, οριστικώς κι αμετακλήτως!

 1. Ο/Η Psycho λέει:

  Nα απολαύσουμε ή να παρηγορηθούμε φίλοι μας μπλόγκερ με αυτό
  Έχει ο Αλλάχ για το μέλλον

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Γιατρέ μου,
   εσείς το ξέρετε πολύ καλά.
   Η ιδεοληψία, η βλακεία, η παράνοια και η υποκρισία, τιμωρούνται.
   Οι 30 τόσοι βουλευτές που έριξαν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μοιράζονται στις 4 αυτές κατηγορίες.
   Πες πες, κάποιοι από αυτούς (όχι βεβαίως η κόρη Αλεξίου και ο βαψομαλλιάς, σίγουρα ο Λεουτσάκος, ο Διαμαντόπουλος και ο Πετράκος) πίστεψαν στ’ αλήθεια πως το μνημόνιο ήταν η αιτία και όχι το αποτέλεσμα της χρεοκοπίας.
   Αυτήν την παρανοϊκή αντιστροφή της πραγματικότητας την πλήρωσε η χώρα με τρεις εκλογές, με διχασμό, με κατάρρευση των τραπεζών, με τραγική επιδείνωση της οικονομίας με χαμένο πολύτιμο χρόνο, με 8μηνη ακυβερνησία.
   Αυτή η φρεναπάτη φόρτωσε την παρέα του Καμμένου στην κυβέρνηση, σε μια τερατώδη συμμαχία.
   Ας ελπίσουμε πως τα χειρότερα πέρασαν και η κυβέρνηση θα αποκτήσει επαφή με τη λογική.

 2. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=43081
  Γιάννης Παντελάκης

  Μια πρώτη σκέψη είναι πως οι ψηφοφόροι του, δεν θεώρησαν ικανοποιητική κάποια άλλη πρόταση, δεν είχαν εναλλακτική πρόταση εξουσίας δηλαδή. Μια δεύτερη, πως οι ψηφοφόροι του παλαιού ΠΑΣΟΚ (με όσα χαρακτηριστικά αυτοί έχουν), ήρθαν τον περασμένο Ιανουάριο για να μείνουν μόνιμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι ψηφοφόροι αυτοί, δεν επηρεάζονται από την ανερμάτιστη πολιτική που ακολούθησε στην οικονομία με δραματικές παρενέργειες, δεν τους πειράζει που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε μνημονιακό κόμμα, δεν ενοχλούνται από τον ακραία δεξιό κυβερνητικό εταίρο που ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε, δεν έχουν πρόβλημα ούτε καν από τις σκιές που έπεσαν σε ό,τι αφορά τη στάση υπουργών (διορισμοί συγγενών και ημετέρων, εργολαβίες κ.ο.κ.). Αν το καλοσκεφτούμε, την ίδια ανοχή έδειχναν οι ψηφοφόροι και όταν κάτι ανάλογο (και σε μεγαλύτερη έκταση μάλιστα), συνέβαινε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Τα σκάνδαλα διακυβέρνησης τότε, δεν ήταν ικανά να ακυρώσουν την επιθυμία των ψηφοφόρων να το ξαναψηφίζουν.

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=43087
  Γιώργος Καρελιάς

  Συμπέρασμα τρίτον: Ο εκλογικός θρίαμβος του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται σε ένα βασικό λόγο: οι περισσότεροι ψηφοφόροι, που τον ψήφισαν στις 25 Ιανουαρίου, δεν θα μπορούσαν να παραδεχθούν, μέσα σε εφτά μήνες, ότι έκαναν τόσο μεγάλο λάθος και να τον καταψηφίσουν στις 20 Σεπτεμβρίου.

  Συμπέρασμα τέταρτον: Το 62% ΟΧΙ του δημοψηφίσματος εξαερώθηκε

  Συμπέρασμα έκτον: Το Ποτάμι υπέστη μια μικρή συντριβή, διότι μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων του υπέκυψε στη θεωρία της χαμένης ψήφου και δεν αποδέχθηκε τη θεωρία του «παλιού» και του «νέου». Αντίθετα, η άνοδος του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει ότι το «παλιό» αντέχει πιο πολύ. Επιβραβεύτηκε η πολιτική της συνεργασίας. Ισως ανοίγει ο δρόμος για την δημιουργία ενός μεγαλύτερου κόμματος στο χώρο του Κέντρου.

  Συμπέρασμα έβδομο: Ο καταποντισμός της νεοσύστατης Λαϊκής Ενότητας διαλύει κάθε απόπειρα να ευδοκιμήσει κόμμα δραχμής στην Ελλάδα. Η τιμωρία της Ζωής Κωνσταντοπούλου με την υπερφίαλη συμπεριφορά είναι παραδειγματική.

  Συμπέρασμα όγδοο: Τρεις μέρες μετά την παραδοχή του Μιχαλολιάκου για τη δολοφονία του Ρουπακιά και την πολιτική ευθύνη της Χρυσής Αυγής, μερικές χιλιάδες περισσότεροι ψηφοφόροι πήγαν στην κάλπη της.

  Συμπέρασμα ένατο: Παρά τον εκλογικό θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση που θα σχηματίσουν ξανά οι Τσίπρας και Καμένος θα είναι αδύναμη
  Συμπέρασμα δέκατο: μια σχετική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος έδωσε στον κ. Τσίπρα τη δεύτερη ευκαιρία που ζήτησε. Αλλά τώρα όλα θα είναι δυσκολότερα γι’ αυτόν.

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=43083

  Ανδρέας Πετρουλάκης

  Οι αθώοι συνένοχοι πολίτες

  Ο καθένας ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής, μολονότι πια γνώριζε από τα πιο έγκυρα για εκείνον χείλη, δεν δίστασε να συναναλάβει την πολιτική ευθύνη δύο δολοφονιών και πολλών ακόμα κρουσμάτων κτηνώδους βίας. Τουλάχιστον οι υπόλοιποι, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, ας σταματήσουν να τους κολακεύουν, ας πάψουν να ψαρεύουν πελατεία ανάμεσα σε ανθρώπους που είναι αποφασισμένοι να νομιμοποιήσουν τη βία στην κοινωνία μας και, επιτέλους, για μια φορά στη ζωή τους ας τολμήσουν να τους καταγγείλουν. Ακριβώς, να καταγγείλουν ένα κομμάτι του λαού- δεν απαγορεύεται, θα είναι λυτρωτικό για τους υπόλοιπους.

 3. Ο/Η Αριστείδης Καρατζόγλου λέει:

  Η μεταμόρφωση ολοκληρώθηκε. Ο παλιός Σύριζα, αυτός του «δεν πληρώνω», της τρελίτσας και της λογικής του αμφιθεάτρου και του δρόμου επέστρεψε με άλλο όνομα στο ποσοστό που πάντα είχε, μεταξύ 2 και 4%. Ο κυβερνητικός Σύριζα είναι πλέον, από την πλευρά των ψηφοφόρων του, 99% Πασόκ.

  • Ο/Η Διεθνιστής λέει:

   Με την καθόλου αμελητέα προσθήκη και στους δύο εθνικιστικών δορυφόρων!

   • Ο/Η Αριστείδης Καρατζόγλου λέει:

    Ακριβώς. Η αντίθεση όμως είναι κυρίως στους τύπους. Στέρεη δύναμη συνοχής της πρώτης ομάδας είναι ο απομονωτισμός και η ανορθολογική θεώρηση της πραγματικότητας -στελεχών και ψηφοφόρων- και της δεύτερης η δίψα για τις απολαβές της εξουσίας -επίσης από στελέχη και ψηφοφόρους. Μπροστά σε αυτά οι ιδεολογίες πάνε περίπατο.

 4. Ο/Η Selipinous λέει:

  Ποιο 60,6%; Το 79% του εκλογικού σώματος δεν τους ψήφισε.

 5. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Θέσεις στὸ δημόσιον δὲν ἔχει, οὔτε καὶ συντάξεις ἢ ἐπιδόματα, ὁπότε τί νὰ ψηφίσῃ ὁ ἄλλος; Καλύτερα στὴν κάλαθον τῶν ἀχρήστων ἡ ψῆφος, παρὰ νὰ ἐπωφεληθῇ κάποιος δωρεάν.
  Αὐτὸς εἶναι ὁ ῥωμαίικος ῥεαλισμός.

 6. Ο/Η αδελφη lola λέει:

  αγαπουλες…παει δεν παει… ο συριζα ξαναβγηκε

  φιλακια στα μουστακια! μουτς!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s