Αριστερά και Αυριανισμός

[Γλέζος, Κουβέλης Τσίπρας, στις σελίδες των αδελφών Κουρή]

aurianismos19sep15a

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Το μακροχρόνιο φασιστοειδές φαινόμενο του «Αυριανισμού» (η εικ.2, από την «Εφ.τ.Συντακτών»), είναι γνωστό στους παλιότερους. Οι νέοι όμως δεν ξέρουν και οι παλιότεροι λησμονούν και συγχωρούν.  Έτσι μπορεί ο Αλέξης και δέχεται το λιβάνισμα του Κουρή ή ακόμη χειρότερα συνεργάζεται με τον Καμμένο, χωρίς το σκάνδαλο που θα ξεσπούσε αν αυτά γινόντουσαν τη δεκαετία του ‘90. Όχι δηλαδή πως τώρα μπορεί να κρυφτεί πίσω από το διάτρητο καραγκιοζομπερντέ της αντιμνημονιακότητας, απλά τώρα πολλοί (νομίζουν πως) μπορούν να υποκρίνονται πως δεν καταλαβαίνουν. Πόσοι ξέρουν ή θυμούνται τι ήταν, τι έκανε και τι έλεγε ο Καμμένος ως στέλεχος της ΝΔ; Παραμονές εκλογών, θα επιλέξω από τα πολύτομα ‘Άπαντα’ των αδελφών Κουρή μια ξεχασμένη ιστορία που αφορά τους Κουβέλη-Γλέζο και ένα διαμάντι του πολιτισμού μας, το Μάνο Χατζηδάκι, που δέχτηκε την πιο αισχρή, φασιστική και χυδαία επίθεση που έχει δεχτεί ποτέ κάτοικος αυτής τη χώρας από εφημερίδα. Ο πρώτος σπρώχτηκε αχάριστα από τον Τσίπρα κάτω από το χαλί και ελπίζει σε μια μερική παλινόρθωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα μπορεί να του δοθεί κάποιο υπουργείο. Δεν αξίζει να ασχοληθούμε εκτενώς, σέβομαι τα αλλεπάλληλα παθήματά του, γι’αυτό θα είμαι πολύ σύντομος με αυτόν και εκτενέστερος με τον αδιόρθωτο λαϊκιστή και ισόβιο (μετακινούμενο) βουλευτή Γλέζο:

Αντιγράφω ελάχιστα αποσπάσματα από το ιστολόγιο του κ.Ν.Σαραντάκου (16.6.2014), στον οποίο οφείλουμε την πιο εμπεριστατωμένη και εκτεταμένη διαδικτυακή αναφορά στα γεγονότα. Η δική μου οπτική είναι λίγο διαφορετική γι’αυτό και θα αναγκαστώ να σχολιάσω στο τέλος.

«…Πρόκειται για επιστολή που έστειλε ο Μάνος Χατζιδάκις στις εφημερίδες “Αυγή” και “Καθημερινή” στα τέλη Ιουλίου 1988. Λίγες μέρες νωρίτερα, … ο τότε Πρ.τ. Δημοκρατίας κ. Σαρτζετάκης είχε δηλώσει ότι δεν πρέπει απλώς να ανήκει η Ελλάδα στους Έλληνες αλλά και οι Έλληνες στην Ελλάδα …. Σε απάντηση στο προεδρικό μήνυμα, ο Μάνος Χατζιδάκις έστειλε την εξής επιστολή (τα κείμενο είναι από την Αυγή):

‘…Στην Ελλάδα των Γούκων (σημ.Λασκ.:διαβόητος τοκογλύφος), των οπλοφορούντων Κουρήδων και Μιχαλόπουλων (εννοεί τον ευσεβέστατο ακροδεξιό εκβιαστή εκδότη της ‘Ελ. Ώρας’ και Οφφικιάλιο της Εκκλησίας), των εμπρηστών, του ανεκδιήγητου κ. Τόμπρα (ΠΑΣΟΚ), της ρυπαρότητας και της συνεχώς “αθώας” Αγίας Αθανασίας του Αιγάλεω; (Σήμερα ‘γηροκομείται’ κοντά  στους φιλόξενους κόλπους της Ι.Μητρόπολης ΣΥΡΙΖΑ, Χ.Α. αφορολόγητου πτώματος Βησσαρίωνος και Φθιώτιδος).

Την άλλη μέρα, λοιπόν η θαυμάστρια του κ.Τσίπρα, χτύπησε με απίστευτες σεξουαλικής υφής χυδαιότητες, που ακούει κανείς μόνο στα χαμαιτυπεία, στα γραφεία της Χ.Α. και στους διαδρόμους της Ι.Συνόδου, τις οποίες δεν έχω λόγο να αντιγράψω, όποιος θέλει θα τις βρει στο άρθρο, για να κρίνει καλύτερα τις ίσες αποστάσεις του πονηρού γηραλέου πολιτευτή, που περιφέρει 70 χρόνια μετά το κατέβασμα της ναζιστικής σημαίας.

Ο Χατζηδάκις απάντησε σε αυτόν τον κατακλυσμό των αισχροτήτων, μεταξύ άλλων, πως  “Η Αυριανή πρέπει να κλείσει”, ζητώντας προφανώς, όπως ερμηνεύει και ο κ.Σαραντάκος: «δεν εννοούσε να απαγορευτεί με κυβερνητική απόφαση ή να της επιβληθεί λογοκρισία, εννοούσε να πάψει να έχει αναγνώστες και επιρροή».

Η ‘Αυριανή’ που είχε πολύ μεγάλη κυκλοφορία και απήχηση, ιδίως στις λούμπεν λαϊκές τάξεις, επιστράτευσε το πρόθυμο πολιτικό προσωπικό, κυρίως του ΠΑΣΟΚ και δευτερευόντως της Αριστεράς. Δυο χρόνια αργότερα λοιδορούσε ανυπόστατα τον Λεωνίδα Κύρκο («Κύρκαινα»), μετά δάγκωσε θανάσιμα και το φιλικό της ζεύγος Παπανδρέου (με φωτογραφίες της κας Λιάνη), όμως ήταν αργά, το τέρας ήταν ανεξέλεγκτο. Ας επιστρέψουμε όμως στο ’87:

«Ο πηχυαίος τίτλος της Αυριανής στις 9.9.  ήταν “Όλοι εναντίον του Μ. Χατζηδάκη”, ενώ ένα ολόκληρο δισέλιδο στις μέσα σελίδες ήταν αφιερωμένο σε αντιδράσεις επωνύμων, υπουργών, βουλευτών, δημάρχων, κομμάτων και κινήσεων! … ο Φώτης Κουβέλης φιλοτέχνησε το εξής εγκώμιο: ‘Η Αυριανή καταξιώθηκε σαν έπαλξη του ελεύθερου τύπου με τους αγώνες της μέσα στην οντολογία του πολιτικού και του κοινωνικού μας γίγνεσθαι’ (Ο κ.Σαραντάκος ενημέρωσε με σχόλιό του, που μπορείτε να δείτε στα σχόλια, πως εκ παραδρομής απέδωσε αυτή τη δήλωση στον κ.Κουβέλη. Πράγματι η δήλωσή του, όπως την εντόπισε στην Αυριανή, ήταν μια γενικόλογη υπεκφυγή περί ελευθεροτυπίας, η οποία εκλάμβανε πως ο Χατζηδάκις ζητούσε το κλείσιμο της εφημερίδας) . Για να τα λέμε όλα, και ο Μανώλης Γλέζος, τότε πρόεδρος της ΕΔΑ, προτίμησε να δει μόνο την εκμετάλλευση του γεγονότος από τη ΝΔ και ενέταξε τον Χατζιδάκι στον ‘συμπαθή πολιτιστικό κύκλο γύρω από τον κ. Καραμανλή’, φροντίζοντας τουλάχιστον να πάρει κάποιες αποστάσεις από την Αυριανή (‘κάθε έντυπο έχει το δικό του κοινό κι αυτό εκφράζει’). Μεγαλύτερες αποστάσεις πήρε η Ελληνική Αριστερά, το μεγαλύτερο από τα δύο κόμματα που γεννήθηκαν από το σχίσμα στο ΚΚΕ εσωτ., ενώ ψυχρά ευγενική, υποδειγματική κατά τη γνώμη μου, ήταν η τοποθέτηση του ΚΚΕ εσ-Α.Α., του μικρότερου από τους δύο επιγόνους: ‘Η αντίληψή μας για τη δημοκρατία είναι γνωστό ότι είναι διαφορετική από αυτήν της εφημερίδας σας. Θεωρούμε δε πως μέσα στα πλαίσια του πλουραλισμού εμπεριέχεται και το δικαίωμα της δημόσιας κριτικής και του ελέγχου από κάθε πολίτη…’. Από τις τοποθετήσεις απουσιάζει το ΚΚΕ, το οποίο δεν τοποθετήθηκε επίσημα αλλά το έντυπό του αποτέλεσε τον μοναδικό ίσως συμπαραστάτη του Μάνου Χατζιδάκι, τουλάχιστον από τις καθημερινές εφημερίδες. ….Χαρακτηριστικό άλλωστε και το σκίτσο του Στάθη…»..

Μερικά σχόλια δικά μου:

1.Ο ευσεβής κ.Φανούριος-Φώτιος, ήταν, όπως σχεδόν πάντα, απερίγραπτος.

2.Η στάση των ΕΑΡ-ΚΚΕ-ες (παλαιών φίλων το πάλαι ποτέ, των Τσαουσέσκου και Κ.Κ. Β.Κορέας-του πρώτου φίλη ήταν και η ΕΔΑ) μπορεί να ήταν ευπρεπέστερη, αλλά σίγουρα απαράδεκτη. Σε τέτοιους οχετούς που εξαπολύονται εναντίον ενός ανθρώπου και μάλιστα μεγάλου δημιουργού, δεν τοποθετείσαι με τόση διπλωματική ευγένεια και απόσταση.

3.Ο Ριζοσπάστης στάθηκε στο ύψος της αγαθής μερίδας των κομμουνιστικών δημοσιογραφικών παραδόσεων.

4.Το θέμα μου όμως εδώ είναι ο φιλοτύραννος Γλέζος (Στάλιν, Χότζα, Μιλόσεβιτς, Τσαουσέσκου), που συμπτωματικά τώρα, απειλώντας πως θα στηρίξει το ΚΚΕ (δεν το ρώτησε αν τον θέλει), ανάγκασε τον Λαφαζάνη, δικηγόρο της Σρεμπρένιτσα, να υποβιβάσει τον γελοιογράφο Στάθη (με σωστή τοποθέτηση τότε στη επίμαχη υπόθεση Χατζηδάκι) στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας για χάρη του ίδιου. Είναι οξύμωρο πως ο γηραλέος ‘εθνομπολσεβίκος’ εκτόπισε τον ομοϊδεάτη του, στερώντας το κόμμα της θυγατρός Αλεξιου (του ΕΣΡ), από ένα μάχιμο και πολύ νεότερό του βουλευτή (σε περίπτωση εισόδου της ΛΑΕ στη Βουλή). Ο Γλέζος δεν μπορεί να φανταστεί τα γηρατειά του χωρίς βουλευτιλίκι.

avrianismos19sep15b

Η περιγραφή του κ.Σαραντάκου των βουλευτικών περιπετειών του κ.Γλέζου («τότε πρόεδρος της ΕΔΑ») την επίμαχη περίοδο, νομίζω πως την αδικεί ως προς την ποικιλότητά της, άλλωστε δεν ήταν αυτό το θέμα του αρθογράφου. Αντιγράφω από το λ. Μ.Γλέζος της Wikipedia: «…Στις βουλευτικές εκλογές του 1981 και του 1985, όπου η ΕΔΑ αποφάσισε συνεργασία με το ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο Μ. Γλέζος εκλέχτηκε Βουλευτής στην Α’ εκλογική περιφέρεια Αθηνών και στην Β’ εκλογική περιφέρεια Πειραιώς αντίστοιχα. Στις 19 Ιουνίου 1985 ανεξαρτητοποιήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.  Στις 1 Ιανουαρίου 1987 παραιτήθηκε του βουλευτικού του αξιώματος. Το 1984 έγινε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» (με το ΠΑΣΟΚ, σημειώνω εγώ). Να προσθέσω πως η ΕΔΑ ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτη, πως το ΠΑΣΟΚ τη χρησιμοποιούσε ως Δούρειο ίππο, για να χτυπήσει το ΚΚΕ και να αλιεύει αριστερές ψήφους και άλλοθι αριστεροσύνης και πως το Σεπτέμβρη του 1985 αποκαλύφθηκε  ότι ο 30χρονος ρεπόρτερ της ΕΡΤ-2 και πρώην γραμματέας της νεολαίας της Ντάνος Κρυστάλης, ήταν επαγγελματίας πράκτορας της ΚΥΠ. Η χλιαρή στάση του Γλέζου στην υπόθεση Χατζηδάκι ήταν στάση κοινού πονηρού πολιτευτή, ο κάθε ένας μπορεί να την κρίνει.

Οι πολιτικές περιηγήσεις του κ.Γλέζου, οι αλλεπάλληλες δηλώσεις του που βρίθουν φτηνού λαϊκισμού, υπερβολών και αστείας δημαγωγίας και πολλές από αυτές όζουν ακροδεξιάς δυσοσμίας, η τυραννολατρία του, η Τουρκοφαγία του, η Μακεδονομαχία του, ιδίως τα «ανοίγματά» του στο θέμα της κρατικής χρηματοδότησης και της μη ποινικής αντιμετώπισης της Χ.Α. , ο δηλωμένος θαυμασμός του αλλά και η συνεργασία του με ακροδεξιούς πρωθιεράρχες, η αδιαφορία του για την ηθική αποκατάσταση των συναγωνιστών του κληρικών του ΕΑΜ, που η μνήμη τους προσβάλλεται από τους όψιμους ρασοφόρους φίλους του, τα ψέματα τα οποία λέει με ευκολία, η υποκριτική του θρησκευτικότητα, η εμπορία της «άμεσης Δημοκρατίας» η οποία σταματάει στις προσωπικές ηγετικές του βλέψεις, η ασίγαστη φιλοδοξία του, έχουν εντοπισθεί εδώ, πολύ συχνά με σειρά άρθρων, αλλά έχουν γενικά μείνει στο απυρόβλητο, διότι η Αριστερά για να πουλάει την πραμάτεια της, έχει ανάγκη από ιερές αγελάδες, εικονίσματα, μύθους και ήρωες.

Με μια μόνο εξαίρεση τη σπουδαία τραγωδό κ.Ασπασία Παπαθανασίου, που τώρα που η ηγεμονία του Πινόκιο Τσίπρα φάνηκε να διακυβεύεται και ο Γλέζος βρίσκει πιο ενδιαφέροντα ένα ρόλο στην υποκριτική επαναστατική παράσταση του θιάσου του φίλου των Ελλήνων κυνηγών, που τα μαλλιά του δεν λένε να ασπρίσουν παρά τα 64 χρόνια του, ομίλησε κάπως υπαινικτικά: «Αγαπητέ φίλε Μανώλη, ευρύτατα κυκλοφορεί η φήμη ότι στις εκλογές που θα γίνουν πρόκειται να συνεργαστείς ή με τη ΛΑ.Ε. του Λαφαζάνη … έχω να σου επισημάνω ότι μου κάνει εντύπωση που δεν καταλαβαίνεις ότι είναι ολέθριο για τη χώρα να αποδυναμωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα (sic). Ελπίζω ότι δεν θα επαναλάβεις αυτό που έκανες πριν από χρόνια, να συνεργαστείς με το ΠΑΣΟΚ του Ανδ. Παπανδρέου και να εκλεγείς και βουλευτής και να δώσεις δώρο στον Ανδ. Παπανδρέου να καυχιέται ότι τιμἀ την Εθνική Αντίσταση. Ανήκω κι εγώ στη γενιά της Εθνικής Αντίστασης και σου λέω να μην επαναλάβεις το σφάλμα της εποχής Ανδ. Παπανδρέου….».

Σε αυτή τη χώρα δυστυχώς, τα στόματα ανοίγουν μόνο όταν κινδυνεύουν ύψιστα εθνικά συμφέροντα, όπως η ντόλτσε βίτα του κ.Τσίπρα και των φίλων του ή οι εργολαβίες Φλαμπουράρη. Καλά έκανε η τραγωδός και μίλησε, γιατί είναι κρίμα να πάνε χαμένα επαναστατικά ταλέντα σαν αυτά του μαρξιστή φιλόσοφου Μπαλτά (επικεφαλής, παράλληλα με τη Ραχήλ, του κόσμου της Αριστεράς στο υπόλοιπο της Αττικής, άξιων διαδόχων των Μητρόπουλου-Οικονόμου στην ίδια περιφέρεια), που κλείνει πονηρά το μάτι στο παπαδαριό: «Θα προσέξατε ότι δεν καταργήσαμε την εγκύκλιο για το πώς θα απαλλάσσονται όσοι δεν επιθυμούν να παρακολουθούν το μάθημα των θρησκευτικών. Αυτό είναι μια σαφέστατη απόδειξη των προθέσεών μας» (orthodoxia.info, 10.9). Ναι καλέ μου, τις ξέρουμε και τις προθέσεις σας απέναντι στους ρασοφόρους και γενικότερα το ποιόν σας, που ανακαλύψατε τον Φαλτσιανί λίγες μέρες πριν τις εκλογές, κλείσατε προσωρινά προεκλογικά τις Σκουριές, ξεχάσατε να καταργήσετε τα ανεξέλεγκτα μυστικά κονδύλια, όπως και τα αφορολόγητο των βουλευτικών αποζημιώσεων και ο αρχηγός σας επικαλείται στις ομιλίες του εξαγγελίες που δεν υλοποιήσατε αλλά παραμένουν στο χώρο των υποσχέσεων, σαν να έχουν πραγματοποιηθεί.

***

ΥΓ
Διαβάστε: «Ο νέος αυριανισμός της ‘Kontra News’» (Δ.Κανελλόπουλος, 15.8, ‘Εφ.τ.Συντακτών’).

Ακούστε από το 041’ και μετά το διαχρονικο Μάνο Χατζηδάκι: «…Για άλλη μια φορά νίκησαν οι Χίτες, οι κουτσαβάκιδες, οι ταγματασφαλίτες, οι βασανιστές και οι μέλλοντες Μιχαλόπουλοι και οι Κουρήδες…».

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

17 Responses to Αριστερά και Αυριανισμός

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Για το φαινόμενο Γλέζος, που συμπυκνώνει όλες τις παθογένειες της Αριστεράς, το οποίο θα έπρεπε να την είχε προβληματίσει-το λιγότερο- αν δηλαδή αυτό το αριστεροακροδεξιό αίσχος το πούμε Αριστερά:


  (Να υπενθυμίσω πως το τέρας Τσαουσέσκου, ήταν ο μοναδικός αρχηγός Κράτους που είχε επί Χούντας προσκαλέσει το δικτάτορα Παπαδόπουλο σε επίσημη επίσκεψη)


  Κηδεία Ενβέρ Χότζα

  https://roides.wordpress.com/2010/11/01/1nov10b/
  Οι επίσκοποι στην Κατοχή [4]
  Απάντηση στους Μ. Γλέζο-Χριστόδουλο
  ΜΕΡΟΣ 4ο –τελευταίο
  (Μέρη 1ο – 2ο – 3o )
  …………………………………………………
  Κύριε Ροΐδη,
  ο Μανώλης Γλέζος δεν είχε ανάγκη να συγχρωτισθεί ούτε για ένα δευτερόλεπτο με τον Χουντόδουλο, όπως και ο Μίκης Θεοδωράκης δεν είχε ανάγκη να γίνει υπουργός της ΝΔ. Υπαρχουν οι αριστεροί δημοκρατικοί κληρικοί της “Παγκληρικής Κίνησης” αν στ’αλήθεια ο κ. Γλέζος θέλει να έλθει σε επαφή με τον κύκλο των καλών ιερέων. Μόνο που εκεί δεν υπάρχουν τηλεοπτικές κάμερες. Το λιγότερο που πρέπει να κάνει είναι, μετά τις εκλογές, στις οποίες του εύχομαι καλή τύχη (κατεβαίνει στη φωλιά του υποπρωθυπουργού Ραγκούση), να ηγηθεί μιας κίνησης για να ζητήσει η Εκκλησία συγνώμη για τα εγκλήματα που αμετανόητη διέπραξε όχι μόνο στην Κατοχή, αλλά και στον Εμφύλιο και στη Χούντα, ακόμη και κατά δημοκρατικών κληρικών. Οι ανακρίβειες που είπε χρησιμοποιούνται ήδη ως πρωτογενές υλικό σε πολλά αγιογραφικά άρθρα για τον ρόλο της Εκκλησίας στην Κατοχή. Η αλήθεια βιάζεται κατάφωρα με τη συνενοχή του, οι πλαστογράφοι της πατούν πάνω στο όνομά του. “Το λέει ο Γλέζος,” σου λέει ο άλλος και είναι κρίμα…

  https://roides.wordpress.com/2013/03/27/27mar13/
  Εμμανουήλ Γλέζου (Μακεδονομάχου): Αρχιεπισκόπου-Τραπεζίτου Νήσου Ελβετίας εγκώμιον!
  https://roides.wordpress.com/2015/02/27/27feb15/
  Θεοδωράκης και Γλέζος, το σκάνδαλο της αριστερής εικονολατρίας
  Φθαρμένα είδωλα μακροχρόνιας χρήσης

  https://roides.wordpress.com/2012/07/09/9july12/
  Κατά Μανώλη Γλέζου
  https://roides.wordpress.com/2011/06/23/23june11/
  Ο κ. Γλέζος πάει πλατεία
  Η σαπουνόφουσκα της άμεσης Δημοκρατίας

  https://roides.wordpress.com/2012/09/22/22sep12/
  Εθνοκάθαρση και Μανώλης Γλέζος

  http://www.lifo.gr/team/readersdigest/31589
  Lifo
  Από το μπλογκ: Ροίδη Εμμονές
  Ο ανάρμοστος όρκος του Μανώλη Γλέζου στη Βουλή Ακόμα μια πολιτική του ασυνέπεια με ιδιοτελή κίνητρα
  ΣΧΟΛΙΑ (41)
  _______________________
  Ο Γλέζος αποκαλύπτει συνωμοσίες κατά της Ελλάδας:

  http://www.avgi.gr/article/3455574/m-glezos-stin-eurobouli-gia-xenodoxeio-kai-theretro-tin-thelete-tin-ellada-

  Μ. Γλέζος στην Ευρωβουλή: «Για ξενοδοχείο και θέρετρο την θέλετε την Ελλάδα;»
  23.07.2014

  Ηχηρή παρέμβαση στη συνεδρίαση της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος, με αφορμή την απουσία μεταφραστών στην ελληνική γλώσσα.
  «Ρωτάω», τόνισε ο Μανώλης, Γλέζος, «Η Ελλάδα δεν είναι ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης;», για να προσθέσει ότι «Επιτέλους, τι τη θέλετε τη χώρα μας; Για ξενοδοχείο και θέρετρο της Ευρώπης; Τελικά, αυτό θέλετε. Για το λόγο αυτό και δεν την αφήνετε να αναπτύξει την αγροτική της οικονομία, τη βαριά της βιομηχανία και τις ήπιες και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας»…….
  _______________

  Νομικοί προβληματισμοί υψηλού επιπέδου:

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/i-arsi-asulias-tis-xrusis-augis-kaiei-ton-suriza

  Η άρση ασυλίας της Χρυσής Αυγής «καίει» τον ΣΥΡΙΖΑ

  «Τραυματισμένος» θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής- Παρασκήνιο από τις διαφωνίες Κωνσταντοπούλου, Σακοράφα, Μητρόπουλου – Δεν αναμένεται να υπερψηφίσουν

  16 Μαρ. 14
  Να κλείσει με τις λιγότερες δυνατές «αμυχές» το θέμα της ψηφοφορίας για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής θα επιχειρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δεδομένο, από την άλλη πάντως, ότι θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στην επίμαχη, επικείμενη ψηφοφορία -θέμα κομματικής πειθαρχίες δεν τίθεται- και μάλιστα ηχηρές.

  Ο Μανώλης Γλέζος επιμένει ειδικότερα, ότι η Χρυσή Αυγή αντιμετωπίζεται με πολιτικά μέσα και μόνο, ενώ και ο Αλέξης Μητρόπουλος ανησυχεί ότι με τα «όπλα» που επιχειρείται η αντιμετώπισή της, θα προκύψουν τα αντίθετα αποτελέσματα……
  _______________________

  Παλλαϊκή αποδοχή ενός ήρωα, ακόμη και από τους εχθρούς του

  xryshaygh.com/enimerosi/view/egine-kai-auto…mechri-kai-o-glezos-krazei-tous-pseutodhmokrates-tou-antis#ixzz3mA9Ph6TP
  Χρυσή Αυγή
  Έγινε και αυτό…Μέχρι και ο Γλέζος έκραξε τους ψευτοδημοκράτες του αντισυνταγματικού τόξου
  Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 – 00:32

  Ένας πολιτικός του χώρου της αριστεράς, ο οποίος δεν θα μπορούσε σε καμία των περιπτώσεων να θεωρηθεί ως φίλος ή συμπαθών του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος, ο βουλευτής του Σύριζα Μανώλης Γλέζος, απηυδισμένος από την «υπερδημοκρατία» των απατεώνων του αντισυνταγματικού τόξου κατήγγειλε την αναστολή της χρηματοδότησης του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, καταψηφίζοντας την σχετική προσαρμογή του Κανονισμού της Βουλής.

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=550024
  Συντριπτικό ναι της Βουλής σε αναστολή χρηματοδότησης Χρυσής Αυγής
  «Ναι» ψήφισαν 241, «όχι» 26 και «παρών» 5 βουλευτές – Εκτός γραμμής ΣΥΡΙΖΑ ο Μ. Γλέζος

  Κατά την ονομαστική ψηφοφορία τριχοτομημένη εμφανίστηκε η Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛΛ., καθώς η ψήφος κατά συνείδηση που επέλεξε το κόμμα του κ. Π. Καμμένου, μεταφράστηκε σε διαμετρικά αντίθετη πολιτική θέση η οποία κινήθηκε σε όλο το φάσμα των επιλογών: από το «όχι» που επέλεξαν κάποιοι, μέχρι το «παρών» και το «ναι». ….. ενώ ο κ. Π. Καμμένος δεν πήρε μέρος στην ψηφοφορία.

  «Όχι» από τον Μ. Γλέζο – Απούσα η Ζωή Κωνσταντοπούλου
  ………………..
  ____________

  To μπλογκ που υποστηρίζει ΑΝΕΛ
  http://olympia.gr/2011/05/17/glezos/

  Η συνέντευξη – κόλαφος του Μανώλη Γλέζου: «Η Αριστερά δεν ξεκαθαρίζει τη θέση της απέναντι στα αποβράσματα των μεταναστών».

  Posted by olympiada στο Μαΐου 17, 2011

  «Η Αριστερά δεν ξεκαθαρίζει τη θέση της απέναντι στα αποβράσματα των μεταναστών». Την έδωσε στην εφημερίδα «Δημοκρατία» και είναι η απόδειξη ότι ο Πατριώτης είναι πάνω από κόμματα και ιδεολογίες. Όπως επίσης ότι ο άδολος πατριωτισμός δεν έχει ημερομηνία λήξης.
  Ο Μανώλης Γλέζος, η ηρωική μορφή της Εθνικής Αντίστασης που μαζί με τον Λάκη Σάντα κατέβασαν την ναζιστική σημαία από το λόφο της Ακρόπολης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «δημοκρατία» μιλάει για το πρόβλημα της μετανάστευσης αλλά και την οικονομική κρίση. Δεν διστάζει να κατακρίνει την Αριστερά για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους μετανάστες αλλά και να προτείνει τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε η Ελλάδα να βγει από την κρίση………..
  _________________

  http://www.kathimerini.gr/822698/opinion/epikairothta/politikh/ellhnes-egklhmaties-sth-sremprenitsa
  Ελληνες εγκληματίες στη Σρεμπρένιτσα
  ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΟΥΣΕΤΗΣ
  …………..
  Τι είναι γενοκτονία; Είναι το ειδεχθέστερο των εγκλημάτων: σκοτώνεις τον άλλον όχι για κάτι που έκανε, αλλά αποκλειστικά γι’ αυτό που είναι. Στη Σρεμπρένιτσα, στις 11 Ιουλίου 1995, συνέβη η πρώτη γενοκτονία στην Ευρώπη μετά το Ολοκαύτωμα των Εβραίων και των Ρομά από τον Χίτλερ. Σφαγιάστηκαν 8.000 πρόσφυγες μουσουλμάνοι, μόνο επειδή ήταν μουσουλμάνοι.

  ……
  Η ίδια η Βουλή της Σερβίας καταδίκασε τη σφαγή και παρέδωσε τους Μλάντιτς και Κάρατζιτς στη Χάγη. Από δίκη πέρασαν και Ολλανδοί κυανόκρανοι φύλακες που δεν απέκρουσαν τους Σέρβους φονιάδες.

  Στην Ελλάδα, η δημοσιογραφική έρευνα έχει φέρει στο φως πολλά στοιχεία, ακόμα και ονόματα Ελλήνων που μετείχαν στη σφαγή. Ολα τα στοιχεία είναι συγκεντρωμένα στo ιστολόγιο ΧYZ Contagion, με τίτλο «Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή τής Χρυσής Αυγής». Εκεί μπορεί να δει κανείς 35-40 ονόματα μελών της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς (ΕΕΦ) που συνέργησαν στη γενοκτονία. Επίσης, να δει φωτογραφίες τους στην εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» με λεζάντα «Ελληνες πατριώτες πολεμούν στο μέτωπο της Βοσνίας στο πλευρό των Σέρβων. Ανάμεσά τους και μέλη της «Χρυσής Αυγής»».

  Για τη διερεύνηση των εγκλημάτων έγιναν αρκετές ερωτήσεις στη Βουλή. Η πιο γνωστή έκκληση είναι «των 200», στην οποία υπήρχαν οι υπογραφές των πολιτικών Μιχάλη Παπαγιαννάκη, Πέτρου Κουναλάκη, Αννας Καραμάνου, Νίκου Μπίστη, Στέφανου Μάνου και Ανδρέα Ανδριανόπουλου. Το αίτημα, δηλαδή, ήταν διακομματικό. Αλλά και η υπεράσπιση του Κάρατζιτς δεν ήταν μόνον έργο των εθνικιστών. Το ΚΚΕ κατήγγειλε τη σερβική κυβέρνηση «για την παράδοση του Pάντοβαν Kάρατζιτς στο ιμπεριαλιστικό δικαστήριο της Xάγης». Επίσης, ο Μανώλης Γλέζος προλόγισε την ελληνική έκδοση ποιημάτων του Κάρατζιτς το 1996………

  [σημ.Λασκ.: έχουν αντιδράσει στη δίκη των εγκληματιών στη Χάγη και Λαφαζάνης, Κουβέλης, Γ.Καρατζαφέρης, Τσουκάτος, Παπαθεμελής, Ψωμιάδης, Π.Σγουρίδης (ΑΝΕΛ), Χρυσανθακόπουλος (Λάος-φροουτάκια) και πολλοί παλιοί βουλευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ]

  https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/28/poios-thumatai-ti-srebrenica-avgi-parapolitiko/

  Ποιος θυμάται τη Σρεμπρένιτσα;;; (Σχόλιο στην στήλη ‘Ρήσεις & Παραπολιτικά’ της κυριακάτικης Αυγής, 2015-06-28) Κλέων Νεμέας 2015/06/28
  ……….

  Και ο Μανόλης Γλέζος, καλώντας τον Κάρατζιτς στο νησί του, ανακοίνωνε σε συνέντευξη τύπου την πρωτοβουλία του για συγκρότηση ‘Σώματος Ελλήνων Εθελοντών’ που θα πήγαιναν να πολεμήσουν στο πλευρό των Σερβοβόσνιων, αν και αργότερα απέσυρε σιωπηλά και την ιδέα και την πρωτοβουλία. Ο Γλέζος δεν ανήκε τότε στον Συνασπισμό, τουλάχιστον επίσημα, οπότε έχει κάποια μικρή σημασία ότι μετά από 5 χρόνια πολέμου, άλλαξε κάπως την οπτική του, όπως λίγο-πολύ την άλλαξε την ίδια εποχή, και ο Συνασπισμός, τουλάχιστον για τη δεύτερη φάση του πολέμου, βλέποντας επιτέλους ότι τελικά υπήρχαν ‘τρεις εθνικισμοί’, κι αυτό έπειτα από σκληρές ιδεολογικές μάχες κάποιων στελεχών του, που τον έκαναν να θυμηθεί πως από θέση αρχής θα έπρεπε η αριστερά από την πρώτη στιγμή να ταχθεί υπέρ του «ενιαίου, πολυεθνικού και πολυπολιτισμικού χαρακτήρα της Δημοκρατίας της Βοσνίας», και υπέρ της Ειρήνης, ασφαλώς, αλλά όχι υπέρ μιας ‘σερβικής ειρήνης’, όπως τον πρώτο καιρό. Ο Συνασπισμός ήταν και το μοναδικό από τα μεγάλα κόμματα που καταδίκασε την κατάληψη της Σρεμπρένιτσα. Ο Γλέζος, πάντως, λίγο μετά, είχε γράψει τον πρόλογο στην ελληνική έκδοση ποιημάτων (!!!) του «ποιητή επαναστάτη» Kάρατζιτς, ‘Εξ αμνημονεύτων χρόνων Και άλλα ποιήματα’, εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, το 1996, προφανώς επειδή «και τα καθάρματα έχουν ευαισθησίες», όπως λένε.


  ___________________________

  Καλά, εντάξει, μας έπεισες

  http://www.protothema.gr/politics/article/505754/stis-1700-anoigei-ta-hartia-tou-o-manolis-glezos-/

  Συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ
  Γλέζος: Συνεργαστείτε όλοι οι αντιμνημονιακοί, αλλιώς θα ψηφίσω ΚΚΕ!
  Xρήστος Μπόκας 03/09/2015
  ………………
  ___________________

  Ά μάλιστα
  http://tvxs.gr/news/ellada/epikefalis-sto-psifodeltio-epikrateias-tis-laikis-enotitas-o-skitsografos-stathis
  Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας ο σκιτσογράφος Στάθης
  25 Αυγ. 2015

  http://www.skai.gr/news/politics/article/291977/o-manolis-glezos-tha-igithei-tou-psifodeltiou-tis-lae/#ixzz3mABYe700
  Ο Μανώλης Γλέζος θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου της ΛΑΕ
  Βάσει των τελευταίων πληροφοριών.
  09/09/2015

 2. Ο/Η Dr. Aloysius Alzheimer λέει:

  http://agrimologos.com/2015/09/14/14-9-15/

  ζούμε ανάμεσά τους

  Αριστείδης Μπαλτάς

  http://athensreviewofbooks.com/?p=1849

  Ας παραθέσουμε, όμως, για τους αναγνώστες και τους ψυχο-ειδικούς, τα λόγια του ίδιου του Μπαλτά. Σε κάθε «εικόνα» του Μπαλτά, σε υποσημείωση, βάζω τη δική μου «λεζάντα»:

  «(…) Κάποιες ιδιαίτερες στιγμές, στιγμές μεγάλης ιστορίας, η εικόνα που έρχεται από το παρελθόν φτάνει να ταυτίζεται με τα επίδικα της έκρηξης δημιουργώντας μια συναστρία που διαυγάζει το παν. Τούτες τις ιδέες του Μπένγιαμιν ανακαλεί η εμπειρία των φετινών “Ιουλιανών”, που συνεχίζονται τον βαθύ Αύγουστο, των τόσο διαφορετικών, αλλά και τόσο όμοιων, με εκείνα του 1965. Σκόρπια στιγμιότυπα ή θραύσματα που φτάνουν στον καθένα μας ακάλεστα, που τα μιλάμε και τα μοιραζόμαστε, όχι για να συνθέσουμε το αδύνατο αφήγημα, αλλά γιατί αναζητούμε ασυνείδητα την εικόνα που θα διαυγάσει διαμιάς το πού ακριβώς βρισκόμαστε και το προς τα πού πορευόμαστε.

  (….)

  Η συναστρία Βαρουφάκη, Κοτζιά, Μπαλτά, Κατρούγκαλου, Βούτση, Φλαμπουράρη, Σκουρλέτη, Φωτίου, Κουρουμπλή, Ξυδάκη, Κωνσταντοπούλου και Καμμένου και –μην ξεχνούμε– Λαφαζάνη, Στρατούλη, Βαλαβάνη, Χαϊκάλη και άλλων ερυθρών και φαιών νάνων είχε ως αποτέλεσμα καταστροφές που μόνο σε πόλεμο γνώρισε η χώρα, αλλ’ –ω της μεγαλοσύνης του!–, ο «Εθνικός Ηγέτης» την τελευταία στιγμή και «με το πιστόλι στον κρόταφο» που του έβαλαν οι Ευρωπαίοι «εκβιαστές» έστριψε το τιμόνι και γλιτώσαμε την ολοκληρωτική καταστροφή.

  (….)

 3. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/58469

  15.6.2015 | 08:35

  Αντέχετε να διαβάσετε τι έγραφε η Αυριανή εναντίον του Μάνου Χατζιδάκι; .

  Η ιστορία της κόντρας, οι διάσημοι Έλληνες που υποστήριξαν την Αυριανή και οι αποστομωτικές απαντήσεις του συνθέτη

  Ο υβριστής του, παρ’ ό,τι είχε πολλά τρεξίματα με τη δικαιοσύνη, έχει πάντοτε κανάλια (που ενίοτε κλείνουν χωρίς να πληρώνουν τους εργαζομένους), εφημερίδες, και μιντιακούς ομίλους. Και έμμεση εξουσία, αλλάζοντας πάντα συμμαχίες κατά την κρίση του…

  http://revol-now.blogspot.gr/2014/05/blog-post_7348.html
  Αλέξης Τσίπρας: Αυτός ο επαναστάτης, ο μεγάλος ριζοσπάστης – Στιγμιότυπα μιας πολιτικής καριέρας


  http://left.gr/news/synenteyxi-toy-al-tsipra-sto-kontra-channel
  Συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στο Kontra Channel Ο Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel και στους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Μάκη Κουρή. Η μετάδοση ξεκίνησε στις 10 μ.μ

 4. Ο/Η sarant λέει:

  Ευχαριστώ για την ευμενή αναφορά, αλλά είμαι υποχρεωμένος να επισημάνω κάτι.

  Η φράση που αποδίδεται στον Φώτη Κουβέλη ΔΕΝ ειπώθηκε από τον κ. Κουβέλη αλλά από τον βουλευτή Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ Γ. Καλογήρου. Το κασέ της εφημερίδας ήταν προβληματικό σε εκείνο το σημείο και με είχε παραπλανήσει. Αργότερα, μού υποδείχτηκε με μέιλ το λάθος μου και το διόρθωσα, εδώ και πολλούς μήνες. Προφανώς είχατε αντιγράψει το άρθρο μου όταν πρωτοδημοσιεύτηκε, οταν είχε ακόμα τη λαθεμένη αναφορά στον Κουβέλη ή ίσως είδατε κάποιαν από τις αναδημοσιεύσεις του.

  Αν έχετε περιέργεια, ο Φ Κουβέλης είπε κάποιες γενικότητες περί ελευθεροτυπίας και δεοντολογίας, κρατώντας ίσες αποστάσεις. Αν θέλετε, βλέπετε εδώ (δεύτερη στήλη) τι είπε. Και στην τρίτη στήλη βλέπετε τις «ακέφαλες» δηλώσεις του βουλευτή Φθιώτιδας που τις πέρασα για συνέχεια των δηλώσεων Κουβέλη.

  https://sarantakos.wordpress.com/?attachment_id=11363

 5. Δείτε καί αυτό τό αίσχος. Αυτοί οί προσκηνούντες καί χειροφιλούντες τούς απαταιώνες πολιτικούς έχουν δικαίωμα ψήφου καί αύριο θά πάνε στήν κάλπη νά ψηφίσουν. ΑΙΣΧΟΣ

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  στη βίλα του εφοπλιστή της λίστας Λαγκάρντ

  http://www.iefimerida.gr/news/226807/tweet-toy-hioygko-ntixon-o-tsipras-pigaine-me-elikoptero-apo-soynio-sto-maximoy-kathe#ixzz3mDyLd8eX

  ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
  «Ο σοσιαλιστής με το ελικόπτερο», τον χαρακτηρίζει ο γνωστός αρθρογράφος του Reuters σε ανάρτησή του στο Twitter και προσθέτει: «Ο Τσίπρας πήγαινε κάθε ημέρα στη δουλειά με ελικόπτερο από τη βίλα που ανήκει σε εφοπλιστή», σχολιάζει ακόμη, ενώ παραθέτει και απόσπασμα σχετικού δημοσιεύματος των Financial Times, το οποίο γράφει: «Ο Τσίπρας προκάλεσε μιντιακή θύελλα αυτό το μήνα, όταν ο μεγαλύτερος γιος του γράφτηκε σε ένα από τα πιο ακριβά και μεγαλύτερου κύρους ιδιωτικά σχολεία. Στο μεταξύ, πέρασε το καλοκαίρι σε βίλα που ανήκει σε πλούσιο Ελληνα πλοιοκτήτη, πηγαίνοντας καθημερινά στο γραφείο του με ελικόπτερο».

  Tweet του Χιούγκο Ντίξον: Ο Τσίπρας πήγαινε με ελικόπτερο από το Σούνιο στο Μαξίμου κάθε πρωί

  Βεβαίως και χειροφίλημα

 7. Ο/Η του Φλαμπουράρη λέει:

  http://www.protothema.gr/politics/article/510440/doste-to-pothen-eshes-tou-flabourari-sti-dimosiotita/

  Καραμπινάτη συγκάλυψη η στήριξη του Τσίπρα

  Δεν δίνουν το πόθεν έσχες του Φλαμπουράρη στη δημοσιότητα

  Ένοχη σιωπή για τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του κ. Φλαμπουράρη – Μετά την άρνηση της Βουλής για διαδικαστικούς λόγους, ο εργολάβος-πρώην υπουργός καλείται να δώσει ο ίδιος τη δήλωση του – Σε αντίθετη περίπτωση η μεθόδευση αποσιώπησης θα είναι πρωτοφανής
  ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει κάτω από ασφυκτικό έλεγχο δια εργαζομένων του στη Βουλή τον χώρο που φυλάσσονται τα πόθεν έσχες για να μην υπάρξει τυχόν διαρροή του εγγράφου.
  Ήδη κύκλοι της Βουλής μιλάνε για κίνδυνο να έχει υπάρξει οποιουδήποτε είδους παρέμβαση κατά το πρότυπο των όσων «γκρίζων» έχουν γίνει με την περίεργη πιστοποίηση γνησίου υπογραφής του κ. Φλαμπουράρη από αστυνομικό του Αρχηγείου της Αστυνομίας ώστε να παρουσιάσει ένα νομότυπο ιδιωτικό συμφωνητικό και την αιφνίδια επίσκεψη συνεργατών του μια ημέρα μετά τις αποκαλύψεις μας την Τετάρτη, στο ΓΕΜΗ για να κάνουν «διορθώσεις» στο μετοχολόγιο της κατασκευαστικής.

  Ας μην ξεχνάμε πως ήδη ο κ. Φλαμπουράρης ελέγχεται γιατί παρουσίασε μετοχολόγιο αλλαγμένο με… μπλάνκο ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει απαντηθεί πως ένας απλός πολίτης έχει πρόσβαση στα κεντρικά κτήρια της αστυνομίας για ένα απλό γνήσιο της υπογραφής! Επειδή λοιπόν ο φόβος αλλαγής δεδομένων όσο περνάει ο καιρός γίνεται και ισχυρότερος, ο τέως υπουργός οφείλει να ρίξει φως, αν και σε κάθε περίπτωση είναι ήδη βαριά εκτεθειμένος. Πως μπορεί εξάλλου να είναι διαφορετικά αφού η εταιρεία του ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ υπογράφει σύμβαση εργολαβίας με την περιφέρεια Πελοποννήσου στις 20 Μαϊου 2015 όταν ο ίδιος ήδη ήταν μέλος της κυβέρνησης επί τετράμηνο και ενώ στη ΔΙΑΤΜΗΣΗ (ακόμα και στο σενάριο που ο ίδιος…διηγείται πως παραχώρησε τις μετοχές του), ο γιος του παρουσιάζεται ως αντιπρόεδρος!

  Στην περίπτωση πάντως που η συγκάλυψη συνεχιστεί, βαριά εκτεθειμένος θα είναι και ο Αλέξης Τσίπρας που έχει προσφέρει απλόχερα τη στήριξη του στον κυρ Αλέκο. Είναι πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά της χώρας ένας εργολάβος να τυγχάνει τόσο μεγάλης στήριξης από έναν πολιτικό ηγέτη, με τον τελευταίο να μην διστάζει δημόσια να δηλώνει πως λίγο πολύ από το έργο αυτό ο φίλος του δεν έβγαλε κιόλας ευρώ!

 8. Ο/Η του κώλου λέει:

  Κάλεσμα στα στελέχη και τους φίλους της Δημοκρατικής Αριστεράς να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε ο Φώτης Κουβέλης.

  «Kαλούμε όλα τα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους της Δημοκρατικής Αριστεράς να συμβάλουμε με όλες τις δυνάμεις μας στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου και στη σταδιακή έξοδο της χώρας από την κρίση, στηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Οφείλουμε όλοι να συνταχθούμε στον αγώνα για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

 9. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500026286
  http://newpost.gr/politiki/parapolitika/487006/o-agios-tsipras-to-xeirofilhma-kai-to-aytotrolarisma-fwto

  Ο «άγιος» Τσίπρας, το χειροφίλημα, το αυτοτρολάρισμα και οι χάκερς (φωτό)

  Ένα γκράφιτι πόσταρε στον λογαριασμό του στο twitter ο Αλέξης Τσίπρας, που θα συζητηθεί.

  Όλα άρχισαν από τη φωτογραφία στην οποία ένας πολίτης φιλάει το χέρι του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα, κατά την περιοδεία του εκεί.

  Μια μέρα αργότερα ο πρώην πρωθυπουργός πόσταρε στο twitter μια φωτογραφία που τον απεικονίζει ως Άγιο να λέει:

  Η αναρτηση προκάλεσε τόση εντύπωση που κάποιοι έσπευσαν να διαρρεύσουν πως ο Αλέξης Τσίπρας έπεσε θύμα χάκερ.. κάτι ωστόσο που δεν ισχύει.

  Σε επικοινωνία με την Κουμουνδούρου επιβεβαίωσαν πως πρόκειται για ανάρτηση του πρώην πρωθυπουργού.

 10. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  Στέλιος Ράμφος: O Tσίπρας είναι παθολογικά ψεύτης. Είναι μόνος του χορός μεταμφιεσμένων

  http://realpolitics.gr/archives/77041

  Στέλιος Ράμφος: O Tσίπρας είναι παθολογικά ψεύτης. Είναι μόνος του χορός μεταμφιεσμένων

 11. Ο/Η Liberal λέει:

  Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες θέλω να πω κάτι. Είναι κάτι με το οποίο έχω κολλήσει. Είναι ένα όνομα.

  Νίκος Ρωμανός.

  Ήταν Δεκέμβριος του 2014 με τη χώρα να εισέρχεται σε φάση αστάθειας με αφορμή την προεδρική εκλογή, με Ξουλίδου και Χαϊκάλη να κοπρίζουν την πολιτική ζωή και τον Αλέξη Τσίπρα να θεωρεί και να δηλώνει πως θεωρεί «πολύ σοβαρές» τις καταγγελίες, όταν ξέσπασε το θέμα του Ρωμανού που «ήθελε να σπουδάσει κι η εκδικητική αστική δημοκρατία δεν τον αφήνει». Απεργία πείνας, εκβιασμός, όλος ο ΣΥΡΙΖΑ στα κάγκελα να ονειρεύεται Δεκέμβρηδες και μπάχαλα κι ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης φέρνει νόμο που δίνει το δικαίωμα στον κρατούμενο, με βραχιολάκι.

  Και;

  Και το μόνο που χρειάζεται για την υλοποίηση είναι μια κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Παιδείας και Δικαιοσύνης. Και δεν υπογράφτηκε ποτέ.

  Μέσα σε 7 μήνες. Από την ΠΦΑ. Ούτε καν αυτό δεν μπόρεσαν να κάνουν.Για τον «δικό» τους. Γιατί;

  ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΙΚΑΝΟΙ.

  Πάνω από ιδεοληπτικοί, πάνω από λαμόγια, πάνω από ψεύτες. Α Ν Ι Κ Α Ν Ο Ι.

  Αύριο, πολλοί θα τους δώσουν την ευκαιρία να αποδείξουν ξανά πόσο ΑΝΙΚΑΝΟΙ είναι, σαν να μην ήταν αρκετοί οι επτά μήνες.

  Το κρίμα στο λαιμό τους.
  Σουλεϊμάν αλ Κανουνί.

 12. Ο/Η η δουλειά κάνει τους άντρες λέει:

  Χωρίς ένσημα;
  http://www.newsit.gr/politikh/Ekloges-2015-Tsipras-Exo-10-xronia-empeiria-sto-giapi/431287

  Εκλογές 2015: Τσίπρας: Έχω 10 χρόνια εμπειρία στο γιαπί
  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε την εργασιακή του εμπειρία στα χρόνια πριν ασχοληθεί με την πολιτική, μετά από μία ερώτηση πολίτη σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε εν όψει των εκλογών.

  Στην τηλεοπτική του συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο Star, μίλησε για τη δουλειά του όχι εκείνη του πολιτικού, αλλά εκείνη του μηχανικού.

  Μετά από ένα σχόλιο ενός πολίτη ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε χαρακτηριστικά πως έχει εργασιακή εμπειρία από τα 24 του, όταν τελείωσε το πτυχίο του, δούλευε κάνοντας το μεταπτυχιακό και στα 34 του σταμάτησε όταν έγινε πρόεδρος του κόμματος.

  «Εγώ έχω 10 χρόνια εμπειρία στο γιαπί», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού.

 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  Επιτέλους ο παρανοϊκός αντιδημοκρατικός θίασος των σταλινικών, των αρχομανών και των φαιδρών, η Κωνσταντοπούλου, ο Γλέζος, ο βαψομαλλιάς, ο Λαπαβίτσας, ο Βαρουφάκης, ο Στρατούλης, η Βαλαβάνη, η ΚΟΕ, ο Διαμαντόπουλος, ο αγράμματος Λεωτσάκος, ο Ήσυχος και ο ακροδεξιός μαϊντανός της Ραχήλ, πετάχτηκαν εκεί που ανήκουν.

  Η απόλυτη παράνοια και η πιο στυγνή καταδημαγώγηση:

  http://www.skai.gr/news/politics/article/290054/lafazanis-i-epomeni-vouli-tha-einai-adimnimoniaki-kai-ohi-maimou/#ixzz3mJGEsMLv
  22/08/2015
  Λαφαζάνης: Η επόμενη Βουλή θα είναι αντιμνημονιακή και όχι μαϊμού
  _______________

  Τα υπόλοιπα τις επόμενες μέρες.
  Θα έχουμε μια (λίγο ψαλιδισμένη) κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΞΕΛ, ας ελπίσουμε πως δεν θα χρειαστεί να χτυπήσει η Νέμεση γιατί δεν υπάρχει το ελάχιστο περιθώριο για τυχοδιωκτισμούς και το ηγετικό δίδυμο αυτής της κυβέρνησης, με γιγαντωμένη τώρα την τυφλή αλαζονεία του, δεν μπορεί να λειτουργήσει με ειλικρίνεια και σοβαρότητα.
  Ας θυμούνται: Η ύβρις, αν συνεχιστεί, θα φέρει την τίση.

 14. Ο/Η Φούλη Καπότα-εκδιδόμενη λέει:

  11 Σεπτ. 2017

 15. Ο/Η laskaratos λέει:

  «Το στυλ της Αυριανής μιμήθηκαν και άλλες εφημερίδες του Κουρή, όπως η Star που στο λογότυπό της πρόσθετε το αμίμητο «Η ευρωπαϊκή εφημερίδα»» («15 απ’ τα χειρότερα πρωτοσέλιδα του Κουρή, μαζεμένα σ’ ένα ποστ-Άρης Δημοκίδης, Lifo).

  Όταν οι πολιτικές αλητείες διασταυρώνονται και παράγουν νέα τέρατα:


  Από την φυλλάδα Αυγή, από έναν σύνήγορο και φίλο της Χ.Α.

  Συλλυπητήρια του Ν. Βούτση για τον θάνατο του εκδότη Γιώργου Κουρή

  Δημοσίευση: 30 Απριλίου 2018 14:28
  Τη λύπη και τα θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, για τον θάνατο του εκδότη Γιώργου Κουρή.

  Ο κ. Βούτσης δήλωσε: «Ο Γιώργος Κουρής υπηρέτησε, για πολλά χρόνια, τη μάχιμη δημοσιογραφία. Στην οικογένεια, τους οικείους του και ιδιαίτερα στον αδελφό του, πρώην βουλευτή, κ. Μάκη Κουρή, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».  Περισσότερα εδώ:
  http://mikropragmata.lifo.gr/aksechasta/95202/
  και εδώ:
  http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/58469

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.