«Δουλειά» 3,9 εκατ. του Αλέκου Φλαμπουράρη απο την Περιφέρεια Πελοποννήσου…

[Αλέκος Φλαμπουράρης: «ζούσα δίχως να παίρνω δραχμή από το κόμμα», προσθέτοντας εμφαντικά ότι όταν στη συνέχεια έγινε υπουργός «έκλεισε την εταιρεία του».]

flabouraris15sep15

Την περασμένη Πέμπτη, ο τέως υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και πολιτικός «πατέρας» του Αλέξη Τσίπρα Αλέκος Φλαμπουράρης καλεσμένος στην ΕΡΤ αφού καταφέρθηκε εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τον χαρακτηρισμό που του απέδωσε ως «δοτού βουλευτή Α’ Αθήνας πάνω από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη» κι αναφερόμενος στους αγώνες του στην Αριστερά τόνισε πως «ως έχων τεχνική εταιρεία και δουλεύοντας καθημερινά, ζούσα δίχως να παίρνω δραχμή από το κόμμα», προσθέτοντας εμφαντικά ότι όταν στη συνέχεια έγινε υπουργός «έκλεισε την εταιρεία του».

Από το Πρώτο Θέμα

Όμως  η τεχνική εταιρεία του ζει και βασιλεύει, αντίθετα με τα όσα ο ίδιος υποστήριξε προφανώς διατελώντας σε μια δημιουργική ασάφεια γύρω από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες. Για την ακρίβεια, στις 20 Μαΐου κι ενώ ο ίδιος ήταν υπουργός, η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ της οποίας είναι ακόμα μέτοχος με ποσοστό άνω του 50% (σύμφωνα με την τελευταία καταγεγραμμένη γενική συνέλευση της 30ης Ιουνίου 2014) υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με την περιφέρεια Πελοποννήσου έναντι του ποσού 3,9 εκατ. ευρώ. Μια σύμβαση διόλου ευκαταφρόνητη αν αναλογιστούμε πως την ίδια περίοδο ο Δημόσιος τομέας ζούσε ένα πρωτόγνωρο vertico λόγω της «αξιοπρεπούς» διαπραγμάτευσης Τσίπρα, με την τοπική αυτοδιοίκηση να έχει στραγγίσει εξαιτίας της απαίτησης να διατεθούν όλοι οι πόροι προς την κεντρική κυβέρνηση. Κι ενώ χιλιάδες επιχειρήσεις κυριολεκτικά ανέβαιναν την ανηφόρα, ενώ εκατοντάδες κρατικοί διαγωνισμοί πάγωναν, η περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρούσε σαν να μην τρέχει τίποτα τα συμπληρωματικά έργα στο αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου. Πρόκειται για έργο που μάλιστα δέχθηκε βροχή ενστάσεων καθώς καταγγέλθηκε πως η εταιρεία την οποία ο κ. Φλαμπουράρης ίδρυσε και στης οποίας το δ.σ. εμφανίζεται να είναι από το 2002 δεν είχε φορολογική ενημερότητα.

Σύμφωνα λοιπόν με την εργολαβική σύμβαση που φέρνουμε σήμερα στο φως, στις 20 Μαΐου στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο 48χρονος εκπρόσωπος της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ Γιάννης Κοτταρίδης συνυπέγραψαν τη συμφωνία για την ανάληψη εκ μέρους της κατασκευαστικής εταιρείας των συμπληρωματικών έργων στο αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007 – 2013. Μάλιστα οι δύο άνδρες φωτογραφήθηκαν για το «καλό» της εν λόγω συμφωνίας όπως δείχνουμε σχετικά. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως η ΔΙΑΤΜΗΣΗ είχε ανακηρυχθεί μειοδότρια εταιρεία στις 21 Νοεμβρίου 2014 με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε έναν διαγωνισμό που διενεργήθηκε την 23 Σεπτεμβρίου 2014. Η εταιρεία έδωσε έκπτωση 38,05% με δεύτερη την εταιρεία ΤΕΜΕΡ ΑΕ που έδωσε έκπτωση 36,62% και τρίτη την ΕΡΤΕΚΑ ΑΕ με 35,76%. Παρά το γεγονός όμως πως οι ημερομηνίες ανακήρυξης της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ως μειοδότριας είναι προ της έναρξης της υπουργικής θητείας Φλαμπουράρη και της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, αίσθηση προκαλεί το γεγονός λίγο αργότερα και με κυβέρνηση πλέον της Αριστεράς, στις 20/5/2015,  κάτω από ακραίες συνθήκες για τη χώρα, με όλους τους βαθμούς αυτοδιοίκησης να βρίσκονται υπό πρωτοφανή πίεση κι ενώ ο ίδιος ο κ. Φλαμπουράρης πλέον είχε αναλάβει θέση κυβερνητικής ευθύνης, η περιφέρεια Πελοποννήσου έσπευσε να προωθήσει κι όχι να παγώσει ή αναβάλει αυτό το έργο προχωρώντας στο πλέον δεσμευτικό στάδιο. Την τελική υπογραφή της σύμβασης. Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, πολλά είναι τα δημόσια τέτοιου είδους έργα που υπό τις παρούσες πολιτικές συνθήκες έχουν βαλτώσει και τα οποία χρονίζουν με διαδικασίες που συχνά ξεπερνούν το ένα ή και τα δυο με τρία έτη. Η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ όμως, 4 μόλις μήνες μετά την υπουργοποίηση του κ. Φλαμπουράρη υπογράφει τη σύμβαση και της ανοίγονται δρόμοι εκτέλεσης και πληρωμής αποδεικνύοντας πως ποτέ η κατασκευαστική δεν έκλεισε όπως ο στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα ανέφερε στην ΕΡΤ και παραμένοντας ως κατασκευαστική επιχείρηση ιδιαίτερα ενεργή στο παιχνίδι. Μάλιστα όπως γνωρίζουμε, ο κ. Φλαμπουράρης εξακολουθεί να κατέχει ποσοστό άνω του 50% της εταιρείας με έτερους μετόχους τους κ.κ. Γιάννη Κοτταρίδη και Μιχάλη Μοσχοβούδη. Η σύνθεση αυτή δεν άλλαξε ούτε στη γενική συνέλευση της 24 Δεκέμβρη 2013 ούτε στην τελευταία της 30ης Ιουνίου 2014, άρα συμπεραίνεται πως ο κ. Φλαμπουράρης εξακολουθεί να παραμένει μέτοχος μιας εταιρείας που λάμβανε στον καιρό που ο ίδιος ήταν υπουργός κρατικά έργα!

Η εργολαβική σύμβαση (πάνω) της εταιρείας ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Έχει ημερομηνία 20 Μαίου 2015 και αφορά ποσό 3,9 εκατ ευρώ, την εποχή που που ο κ. Φλαμπουράρης ήταν  υπουργός Επικρατείας με έδρα το Μαξίμου, δίπλα στο γραφείο του πρωθυπουργού. Πρόπκειται για έργο «εξπρες» που ολοκληρώθηκε σε 4 μόλις μήνες και θα πληρωθεί τμηματικά μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Το όνομα του κ. Φλαμπουράρη παρουσιάζεται και σε ισολογισμό της εταιρείας (κατω)

Με ΦΕΚ της 30ης Ιουλίοπυ 2010 ο κ. Φλαμπουράρης παρουσιάζεται ως αντιπρόεδρος ΔΣ της ΔΙΑΤΜΗΣΗ έχων δικαίωμα υπογραφής. Η θητεία είναι πενταετής και δεν έχει υπάρξει αλλαγή μέχρι σήμερα κι ας λέει ο ίδιος οτι παραιτήθηκε.

Ένα έργο «εξπρές» που πληρώνεται σε μόλις τέσσερις μήνες!

Σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό και τις διαδικασίες του, η ανταγωνιστική εταιρεία ΤΕΜΕΡ ΑΕ κατηγόρησε την Επιτροπή Διαγωνισμού της περιφέρειας Πελοποννήσου πως δεν έλαβε υπόψιν ότι η μειοδότρια ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΕ δεν είχε την απαιτούμενη βεβαίωση περί ενημερότητας πτυχίου ΜΕΕΠ – ασφαλιστική ενημερότητα ενώ το ίδιο συνέβη και με την κοινοπραξία της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ – Ιωνάς Τεχνική ΑΕ. Βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε πως σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς ανάλογες ενστάσεις είναι φυσιολογικές, όμως το θέμα της ασφαλιστικής ενημερότητας χρήζει διερεύνησης. Ιδιαίτερα όταν χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δημόσια έργα εξαιτίας αυτού του ακανθώδους γεγονότος. Πως η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ λοιπόν πήρε την αναγκαία ασφαλιστική ενημερότητα και πότε; Ποιο ήταν το πρόβλημα που της την στερούσε; Σήμερα έχει αυτήν την ενημερότητα;

Διαβάστε τη συνέχεια στο © Πρώτο Θέμα

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

17 Responses to «Δουλειά» 3,9 εκατ. του Αλέκου Φλαμπουράρη απο την Περιφέρεια Πελοποννήσου…

 1. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  Οι «ιερές μπίζνες» είναι φτυσιά στα μούτρα του θεού των ρασοφόρων (τον έχουν κάνει μπάνιο στο φτύσιμο). Οι «αριστερές – διαπλεκόμενες – μπίζνες» είναι φτυσιά στα μούτρα κάποιας «Ιδεολογίας», αποδεικνύοντας ότι όταν είσαι καλός «αριστερός», όλα σου έρχονται «δεξιά», όσο κι αν προσπαθείς να το …»αποφύγεις»!!

 2. Ο/Η Αριστείδης Καρατζόγλου λέει:

  Καλές αποκαλύψεις, αν και οι αναφερόμενοι δεν έχουν φιλότιμο για να θιχτούν και οι υποστηρικτές τους δεν έχουν μυαλό για να καταλάβουν. Θα έλεγα και για τη δικαιοσύνη τώρα αλλά άσε.

 3. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Αὐτὴ εἶναι ἡ ἰδιωτικὴ πρωτοβουλία εἰς τὴν Ἑλλάδα· ὅποιος ἁρπάξει ἀπὸ τὸ δημόσιον.

 4. Ο/Η και μπαταχτσής λέει:

  Δεν πλερώνει δεν πλερώνει εδώ και δυο χρόνια το νερό που κατανάλωνε στη βίλα της Αίγινας το τσιπρέϊκο, κάνει διακανονισμό με το ποσόν που είναι λιγότερο από το μηνιάτικο του υπουργού και χωρίς πρόστιμα.

  http://www.paraskhnio.gr/apisteyto-7000-xrostaei-stin-eydap-o-flam/

  Απίστευτο! 7.000 χρωστάει στην ΕΥΔΑΠ… ο Φλαμπουράρης!

  Περίπου 7.000 ευρώ καλείται να καταβάλει στην ΕΥΔΑΠ ο πρώην υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. Πρόκειται για μια παλιά οφειλή από το 2013 την οποία πρόσφατα αναγκάστηκε να διευθετήσει με διακανονισμό.

  Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star ο πρώην υπουργός Επικρατείας για λογαριασμό του 2013 είχε οφειλή 7.000 ευρώ προς την ΕΥΔΑΠ, λόγω διαρροής στο σπίτι του στην Αίγινα. Ο κ. Φλαμπουράρης δεν αμφισβήτησε το χρέος και προχώρησε σε διακανονισμό με την ΕΥΔΑΠ ο οποίος και έγινε δεκτός. Ο πρώην υπουργός θα πληρώσει κανονικά το ποσό των 7.000 ευρώ, δίχως πρόστιμα και προσαυξήσεις.

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.protothema.gr/politics/article/508841/o-efoplistis-martinos-tis-listas-lagard-filoxenouse-tin-oikogeneia-tsipra/

  ……………………
  Καμία απάντηση μέχρι στιγμής για τη διαμονή της οικογένειας του τέως πρωθυπουργού από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο στη βίλα του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου στο Σούνιο, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ
  ……………………..
  Το ΘΕΜΑ έχει δημοσιεύσει τις φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε όλο το φετινό καλοκαίρι στην εκπληκτική κατοικία του εφοπλιστή Μαρτίνου στο Σούνιο και φυσικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε διέψευσε το ρεπορτάζ αυτό.
  Την ίδια στιγμή όμως ο κ. Τσίπρας δεν έχει απαντήσει στο ουσιώδες ερώτημα ποιός πλήρωσε την πολυτελή βίλα που «φιλοξένησε» την ίδιο και την οικογενειά του. Ήταν «δώρο» και απο ποιόν, την πλήρωσε κάποιος άλλος (ποιός;) ή την πλήρωσε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και σ΄αυτή την περίπτωση πόσο κόστισε; Επρόκειτο μήπως για φιλοξενία; Η κατοικία ήταν νοικιασμένη ενδεχομένως από κάποιο τρίτο φιλικό προς αυτόν πρόσωπο; Εξακολουθεί να παραμένει νοικιασμένη η βίλα και για την υπόλοιπη χρονιά; Εκδόθηκαν τα αναλογούντα παραστατικά, ιδιαίτερα σε μια συγκυρία όπου η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι μείζον ζητούμενο;

  Ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι μπορεί να διαμένει όλο το φετινό καλοκαίρι στην πολυτελή κατοικία ενός από τους Έλληνες εκείνους που ο ίδιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσδιόρισε σαν «τα κρυμμένα ονόματα των λιστών της φοροδιαφυγής», να καταγγέλει τους άλλους, αλλά ο ίδιος να παριστάνει τον ανήξερο;
  ………….
  Ποιος πλήρωσε τη βίλα για τις διακοπές της οικογένειας Τσίπρα;

  Το ρεπορτάζ του «ΘΕΜΑτος» την περασμένη Κυριακή σχετικά με τις διακοπές της οικογένειας Τσίπρα όλο το καλοκαίρι στη βίλα Θανάση Μαρτίνου, καθώς και τις βόλτες με το σκάφος του προέδρου της DHI Κώστα Γιώτη στο Σούνιο προκάλεσε μεγάλη αίσθηση.
  Εκεί, σε ένα ειδυλλιακό αττικό τοπίο 19 παραθαλάσσιων στρεμμάτων και σε ένα από τα παλαιότερα ακίνητα της περιοχής, ο τέως πρωθυπουργός, η σύζυγός του, τα δύο παιδιά τους αλλά και η πεθερά του πέρασαν στιγμές ξενοιασιάς, σε μια περίοδο δοκιμασίας για εκατομμύρια Ελληνες λόγω των capital controls.
  ……………..

  Εκεί ο κ. Μαρτίνος νοικιάζει τα σπίτια του ή φιλοξενεί εκλεκτούς καλεσμένους σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ γνωριμιών που δύσκολα σπάει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνθρωπος που πήγε τον κ. Τσίπρα εκεί ήταν ο κ. Γιώτης. Ο επιχειρηματίας δηλαδή που εξέθεσε τον τέως πρωθυπουργό όταν με αφέλεια δημοσίευσε στη σελίδα του στο Facebook τις χαλαρές κοινές τους στιγμές, με τον αριστερό πολιτικό να οδηγεί το κότερό του, να παίζει μαζί του ποδοσφαιράκι στην αυλή του σπιτιού όπου έμενε, παρέα με γνωστούς καλλιτέχνες της σόουμπιζ, όπως ο Χρήστος Φερεντίνος και η Δήμητρα Παπαδοπούλου. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γιώτης νοικίαζε επί δέκα και πλέον χρόνια κατοικία στο συγκρότημα Μαρτίνου, όμως τώρα μετακόμισε σε άλλο σπίτι, μια πολυτελέστατη έπαυλη στα Λεγραινά.

  • Ο/Η του κώλου λέει:

   http://www.ierakatixisis.com/2015/09/blog-post_19.html

   Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015

   Ο Τρις Χειρότερος: Στη λίστα Λαγκάρντ και ο εφοπλιστής «αιμοδότης» του μητροπολίτη Γλυφάδας. Δυστυχώς, υπάρχουν και χειρότερα.

   Στη λίστα Λαγκάρντ φιγουράρει το όνομα του εφοπλιστή Αθ. Μαρτίνου, ο οποίος είναι γνωστός για την ευσέβεια που τον διακρίνει, αλλά και τη γαλαντομία του απέναντι στους δεσποτάδες.

 6. Ο/Η του κώλου λέει:

  πέρσι εχθροί τώρα φίλοι

  http://www.star.gr/Pages/Politiki.aspx?art=249706&artTitle=efoplistis_martinos_mythevmata_ta_peri_exagoras_voulefton_gia_tin_eklogi_proedrou_dimokratias

  Εφοπλιστής Μαρτίνος: Μυθεύματα τα περί εξαγοράς βουλευτών για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας

  Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του στον Εισαγγελέα Εφετών

  Αυτό είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο εφοπλιστής στην κατάθεσή του στον εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, ο οποίος τον κάλεσε ως μάρτυρα στην έρευνα που ξεκίνησε με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Κόντρα news (στο οποίο αναφέρθηκε μετά από μέρες ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Σκουρλέτης) περί ύπαρξης κουμπαρά για «δωροδοκίες βουλευτών».

 7. Ο/Η Left and Liberal λέει:

 8. Ο/Η ξώφαλτσα - ζήτω το νέο λέει:

  http://www.skai.gr/news/politics/article/292625/sudagmatologoi-asumvivasto-na-ehei-metohes-stin-etaireia-o-flabouraris/
  Συνταγματολόγοι: Ασυμβίβαστο να έχει μετοχές στην εταιρεία ο Φλαμπουράρης
  Κορυφαίος συνταγματολόγος δήλωνε στον ΣΚΑΪ ότι βάσει του άρθρου 43 του ΠΔ 63/2005, αν ο τέως υπουργός παρέμενε κύριος μέτοχος της συγκεκριμένης εταιρείας όταν ανέλαβε το έργο μπορεί να κινηθεί εναντίον του ο επίμαχος νόμος περί ευθύνης υπουργών
  Δημοσίευση: 15/09/2015

  Στη διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών εμπίπτει ο Αλέκος Φλαμπουράρης -αν παρέμενε κύριος μέτοχος της κατασκευαστικής εταιρείας ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ κατά την ανάληψη έργου- επισήμανε στον ΣΚΑΪ κορυφαίος συνταγματολόγος.

  Ο κορυφαίος συνταγματολόγος δήλωνε στον ΣΚΑΪ ότι βάσει του άρθρου 43 του ΠΔ 63/2005, αν ο τέως υπουργός παρέμενε κύριος μέτοχος της συγκεκριμένης εταιρείας όταν ανέλαβε το έργο μπορεί να κινηθεί εναντίον του ο επίμαχος νόμος περί ευθύνης υπουργών.

  «Αν ο πρώην υπουργός παρέμενε μέτοχος της συγκεκριμένης εταιρείας που ανέλαβε έργο από ΟΤΑ, τότε βάσει της κείμενης νομοθεσίας περί υπουργών σύμβαση είναι άκυρη και ο πρώην υπουργός ευθύνεται βάσει του νόμου περί ευθύνης των υπουργών» τόνισε από την πλευρά του στο Πρώτο Θέμα, που αποκάλυψε την υπόθεση, ο συνταγματολόγος και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

  Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Φλαμπουράρης θα έπρεπε να είχε εκπέσει του υπουργικού του αξιώματος λόγω της συμμετοχής σε εταιρεία που λάμβανε δημόσια έργα στη διάρκεια της θητείας του στην κυβέρνηση Τσίπρα.

  Σύμφωνα με το protothema.gr η εταιρεία του κ. Φλαμπουράρη «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ» κατάφερε να πάρει δημόσιο έργο αξίας 3,9 εκατ. ευρώ μέσα στην κρίση και συγκεκριμένα στις 20 Μαϊου 2015 από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

  Από την πλευρά του, ο κ. Φλαμπουράρης παραδέχθηκε στον 9,84 ότι είναι μέτοχος ακόμα και σήμερα στην επίμαχη κατασκευαστική εταιρεία ενώ υποστήριξε ότι «κάθε Έλληνας μπορεί να έχει μετοχές σε διάφορες εταιρείες. Δεν απαγορεύεται να έχει μετοχές σε εταιρείες ούτε ο υπουργός»!

  Τι λέει ο νόμος:

  Βάσει του κώδικα νομοθεσίας για την κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα στο άρθρο 43 για τα ασυμβίβαστα μελών της κυβέρνησης και υφυπουργών, παράγραφο 2 με τρόπο απόλυτο ξεκαθαρίζεται πως «τα μέλη της κυβέρνησης και οι υφυπουργοί ΔΕΝ επιτρέπεται να συνάπτουν οποιαδήποτε μορφής σύμβαση με το Δημόσιο ή άλλα νομικά πρόσωπα του δημόσιου τομέα από την οποία γεννάται ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ όφελος υπέρ αυτών ή τρίτων. Η απαγόρευση ισχύει και για οποιασδήποτε μορφής εταιρεία ή επιχείρηση στην οποία συμμετέχει μέλος της κυβέρνησης ή υφυπουργός ως ΚΥΡΙΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ ή ως ΟΜΟΡΡΥΘΜΟΣ, ετερόρρυθμος ή περιορισμένης ευθύνης εταίρος ή διατηρεί την ιδιότητα ανώτατου διοικητικού στελέχους».

  Στο άρθρο 3 επίσης ξεκαθαρίζεται πως «η παράβαση των διατάξεων των προηγουμένων παραγράφων συνεπάγεται την ακυρότητα των πράξεων που ορίζονται στην παράγραφο 2 και την ευθύνη των μελών της κυβέρνησης και των υφυπουργών κατά τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών».

  Επιπρόσθετα, στο προεδρικό Διάταγμα αρ. 63 του 2005 και την κωδικοποίηση της σχετικής νομοθεσίας δεν επήλθε καμία αλλαγή ως προς τις αυστηρές διατάξεις του άρθρου 43 για τα ασυμβίβαστα μελών της κυβέρνησης.

  Εμπλοκή στην υποψηφιότητα

  Σύμφωνα πάντα με το Πρώτο Θέμα, επειδή την Κυριακή κατά πάσα πιθανότητα ο κ. Φλαμπουράρης θα εκλεγεί βουλευτής Α’ Αθηνών (είναι πρώτος στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ με άμεση τοποθέτηση του από την Κουμουνδούρου) την επόμενη θα βρεθεί αντιμέτωπος με το άρθρο 57 του Συντάγματος για τα ασυμβίβαστα έργα. Το εν λόγω άρθρο προβλέπει έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα διότι «τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με τα έργα η την ιδιότητα του ιδιοκτήτη, εταίρου, ή μετόχου ή διοικητή, ή διαχειριστή ή μέλους του δ.σ. ή γενικού διευθυντή ή των αναπληρωτών της επιχείρησης η οποία …αναλαμβάνει μελέτες ή προμήθειες ή παροχή υπηρεσιών προς το Δημόσιο ή συνάπτει με το Δημόσιο συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα».

  Και το άρθρο 57 συμπληρώνει πως «βουλευτές που αποδέχονται οποιαδήποτε από τις ιδιότητες ή τα έργα που αναφέρονται σε αυτό ή στο προηγούμενο άρθρο και που χαρακτηρίζονται ότι αποτελούν κώλυμα για την υποψηφιότητα βουλευτή ή ότι είναι ασυμβίβαστα με το βουλευτικό αξίωμα εκπίπτουν από το αξίωμα αυτό όπως ο νόμος ορίζει».

 9. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
  Στοιχεία για οκτώ πρόσωπα από το «στικάκι» Φαλσιανί

  Ερβέ Φαλτσιανί Ο πρώην υπάλληλος της ελβετικής τράπεζας HSBC ανανέωσε σύμφωνα με πληροφορίες το ραντεβού του με τους εισαγγελείς | screenshot
  15.09.2015, 21:21 | Ετικέτες: δικαιοσύνη, φοροδιαφυγή, εισαγγελέας, έρευνα
  Συντάκτης: Μαρία Δήμα

  «Στικάκι» με στοιχεία που αφορούν σε οκτώ πρόσωπα που εμπλέκονται στην δράση εγκληματικής οργάνωσης που σχετίζεται με την λίστα Λαγκάρντ φέρεται να έδωσε στους έλληνες Εισαγγελείς την περασμένη Παρασκευή ο Ερβέ Φαλσιανί.

  Ο πρώην υπάλληλος της ελβετικής τράπεζας HSBC ανανέωσε σύμφωνα με πληροφορίες το ραντεβού του με τους εισαγγελείς για μετά τις εκλογές. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οκτώ συγκεκριμένα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ερευνούν οι Εισαγγελείς που έλαβαν κατάθεση από τον Ερβέ Φαλσιανί μετά από υλικό που τους παρέδωσε σε «στικάκι», κατά τη διάρκεια της 9ωρης κατάθεσης του στην πρεσβεία μας στο Παρίσι. Τα πρόσωπα αυτά φέρονται να εμπλέκονται στην υπό διερεύνηση δράση εγκληματικής οργάνωσης που καταγγέλλεται πως στοχευμένα «ξέπλενε» παράνομο χρήμα.

  Το σύνολο του υλικού που έθεσε υπόψιν των Εισαγγελέων ο κρίσιμος μάρτυρας θα αξιολογηθεί από τους διενεργούντες την έρευνα, ωστόσο όπως αναφέρουν νομικές πηγές ήδη φαίνεται πως από το ηλεκτρονικό αρχείο που έχουν στα χέρια τους οι Εισαγγελείς προκύπτουν κοινά πρόσωπα και εταιρείες που σε πολλές περιπτώσεις έπαιζαν το ρόλο διαμεσολαβητή- μεταφορέα στη διακίνηση χρηματικών ποσών.

  Να σημειωθεί πως πριν το ταξίδι τους στο Παρίσι οι Εισαγγελείς απέστειλαν αίτημα δικαστικής συνδρομής στις αρμόδιες αρχές της Γαλλίας για το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού συγκεκριμένου προσώπου που φαίνεται να βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών, ενώ αντίστοιχα αιτήματα αναμένεται να σταλούν και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες….»

  http://www.efsyn.gr/arthro/stoiheia-gia-okto-prosopa-apo-stikaki-falsiani

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  Εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο που δείχνει, από την αντιμνημονιακή οπτική, τα πρόσωπα και τις διαδρομές:

  «…..Ο Α. Φλαμπουράρης, των πολλών διασυνδέσεων και γνωριμιών με τους ισχυρούς οικονομικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες, αναζήτησε και πέτυχε να δημιουργήσει διαύλους επικοινωνίας με τους εκπροσώπους της εγχώριας ολιγαρχίας και να τους καθησυχάσει για τις πολιτικές επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ…».

  http://vathikokkino.gr/archives/98096
  http://unfollow.com.gr/print/from-issue/20272-sinthikologisi

  Πόσο του δίνεις ώσπου να σε ξαναπουλήσει;


  16/09/2015
  Πηγή: Του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου –“Unfollow”

  Η προδιαγεγραμμένη συνθηκολόγηση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ

  Ξετυλίγοντας το κουβάρι της πρωτοφανούς μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και όλων των κινήσεων που προηγήθηκαν και των προσώπων που επελέγησαν,
  …………………..

  Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά μετά τις εκλογές του 2012, δείχνει ότι υπήρξε ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο, το οποίο πίσω από τις φραστικές κορόνες περί ανατροπής, έκρυβε τις πραγματικές πολιτικές διαθέσεις του αρχηγού του. Συμβιβασμός με το εγχώριο κατεστημένο και τους ξένους πιστωτές και όχι ρήξη προς όφελος του εργαζόμενου λαού.

  Τα πρόσωπα του δράματος

  Αυτή η πορεία ασφαλώς και δεν ήταν μοναχική. Ο Α. Τσίπρας φρόντισε από την εκκίνηση της προεδρικής του πορείας να δημιουργήσει γύρω του μια συμπαγή ηγετική ομάδα. Στον πυρήνα της εντάχθηκαν ο Νίκος Παππάς, ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Γιάννης Δραγασάκης. Στελέχη, που από το 2012 και μετά ανέλαβαν σχεδόν όλες τις ειδικές αποστολές.

  Ο Α. Φλαμπουράρης, των πολλών διασυνδέσεων και γνωριμιών με τους ισχυρούς οικονομικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες, αναζήτησε και πέτυχε να δημιουργήσει διαύλους επικοινωνίας με τους εκπροσώπους της εγχώριας ολιγαρχίας και να τους καθησυχάσει για τις πολιτικές επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ν. Παππάς ανέλαβε να προσεγγίσει απογοητευμένους βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία στη συνέχεια εντάχθηκαν στα ψηφοδέλτια και την κομματική δομή του ΣΥΡΙΖΑ. Το δεξί χέρι του Α. Τσίπρα διαμόρφωσε ταυτόχρονα έναν νέο επικοινωνιακό μηχανισμό, που έριχνε γέφυρες από τον Κουρή μέχρι τον ΔΟΛ και ιστοσελίδες ισχνής απήχησης. Σε αυτόν εντάχθηκαν, επίσης, ο διευθυντής της Αυγής Νίκος Φίλης και μετέπειτα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ο δημοσιογράφος Θοδωρής Μιχόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια μεταπήδησε στη θέση του υπεύθυνου του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, που διετέλεσε στην πορεία διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού. Στελέχη που, όταν χρειάστηκε, στήριξαν πλήρως και σε όλους τους τόνους την πολιτική «κωλοτούμπα» του ΣΥΡΙΖΑ.

  Ο Γ. Δραγασάκης συνέταξε το οικονομικό-κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος, έχοντας δίπλα του τους Γιώργο Σταθάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο, οι οποίοι αντιστοίχως έβαλαν πλάτη για τη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στο «ρεαλισμό» των μνημονίων. Τα συγκεκριμένα πρόσωπα δημιούργησαν έναν κλειστό κύκλο πραιτοριανών, που κινούσε τα νήματα στο κόμμα και διευρύνθηκε μέσω της προοπτικής της διακυβέρνησης. Όλοι μαζί φρόντισαν να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις, ώστε να διαφυλαχθεί η στρατηγική επιλογή της άρχουσας τάξης για παραμονή στην ευρωζώνη με κάθε τίμημα. Ιδού πώς φτάσαμε από «το νόμισμα δεν είναι φετίχ» στο «ευρώ πάση θυσία».

  Πίσω από την αντιμνημονιακή ρητορεία Τσίπρα για «κατάργηση με ένα νόμο και ένα άρθρο» και σύγκρουση με τη διαπλοκή, στα ενδότερα του ΣΥΡΙΖΑ και του προεδρικού επιτελείου, προωθούνταν σχέδια, προσεγγίζονταν πρόσωπα και διαμορφώνονταν στρατηγικές οι οποίες στην πορεία αποδείχθηκαν κομβικές για τη μετάλλαξη του κόμματος. Ο Α. Τσίπρας, παραμονές των εκλογών του 2012, άνοιξε τις πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά πασοκογενών στελεχών και άλλων προσώπων, που είχαν δώσει πολλαπλές εξετάσεις για την προσήλωσή τους στο σύστημα. Πρώτος των πρώτων, ο Νίκος Κοτζιάς. Ο μετέπειτα υπουργός Εξωτερικών υπήρξε προσωπική επιλογή του Α. Τσίπρα και διετέλεσε σύμβουλός του από τα τέλη του 2011. Παρότι υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ και μάλιστα από τους θεωρητικούς του Κόμματος, αργότερα βρέθηκε αρχικά στο πλευρό του Θόδωρου Πάγκαλου στο υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια του Γιώργου Παπανδρέου.

  Ο πασοκικός παράγων

  2121Στο ίδιο διάστημα τα προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ στελέχη που περνάνε το κατώφλι της Κουμουνδούρου πολλαπλασιάζονται με φρενήρεις ρυθμούς. Ανάμεσά τους, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος στην πορεία ορκίστηκε υπουργός Υγείας, δίνοντας μάχες πρώτης γραμμής προκειμένου να πείσει για την αναγκαιότητα της συμφωνίας την οποία υπερψήφισε και παράλληλα στο υπουργείο χρεώνεται ότι διατήρησε τις προηγούμενες διοικήσεις στα νοσοκομεία και φύτεψε στο μηχανισμό «πασοκανθρώπους».

  Ο Αλέξης Μητρόπουλος, που έγινε αντιπρόεδρος της Βουλής και στην κρίσιμη συνεδρίαση για την έγκριση του τρίτου μνημονίου με μαεστρία διεύθυνε τις εργασίες, ψηφίζοντάς το και αυτός. Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που κατόρθωσε να δημιουργήσει και τάση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με την επωνυμία «σοσιαλιστική», η οποία μάλιστα αποδείχθηκε καθοριστική προϋπόθεση για να χωρέσουν στον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ και άλλα πρώην «πράσινα» στελέχη που ήθελαν να προλάβουν το τρένο της εξουσίας. Σε αυτή την τάση εντάχθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο Δημήτρης Τσουκαλάς και ο σημερινός ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος. Στελέχη που, στη σύντομη «αριστερή» διαδρομή τους, ουδέποτε εγκατέλειψαν τις συστημικές αρχές τους.

  Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ανιώνης Κοτσακάς περνά επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ και αναλαμβάνει τις επαφές της ηγεσίας με τα μεσαία και τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε όλη τη χώρα. Αυτές οι επαφές φέρνουν αποτελέσματα και κορυφαία συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ, όπως ο Σπόρος Παπασπύρος και ο Νίκος Φωτόπουλος -ο οποίος, βέβαια, πλέον βάζει πλώρη για τη ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη-, επιβιβάζονται στα «βαγόνια» της αμαξοστοιχίας του ΣΥΡΙΖΑ. Η μαζική είσοδος πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ αρχίζει δειλά-δειλά να αλλάζει και τη φυσιογνωμία του κόμματός σε βάρος των αριστερών χαρακτηριστικών του.

  Τον Ιούλιο του 2013, ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί το πρώτο του συνέδριο, όπου εγκρίνεται η μετατροπή του σε ενιαίο κόμμα, η αυτοδιάλυση των συνιστωσών του και η μετατροπή τους σε τάσεις. Ο Α. Τσίπρας, παρότι οι συνιστώσες αποτελούν το πιο ζωντανό και μαχητικό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκει τη συγκρότηση ενός κόμματος με συμπαγή γραμμή και κοινό λόγο, μακριά από το ριζοσπαστισμό των συνιστωσών. Στόχος του είναι να απευθυνθεί πλέον σε νέα ακροατήρια, του μεσαίου και του συντηρητικού χώρου, που επιζητούν «σταθερότητα» και «ασφάλεια» και απεχθάνονται επί του παρόντος «ρήξεις» και «ανατροπές». Γνωρίζει ότι μόνο με αυτά θα μπορούσε να επιτευχθεί ο κυβερνητικός στόχος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από αυτοαποκαλούμενο «κόμμα ανατροπής», μεταμορφώνεται βήμα-βήμα, μέρα με τη μέρα, σε συστημικό κόμμα.

  Οι ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014 αναδεικνύουν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα. Ο Α. Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ρίχνουν νέα χαρτιά στο τραπέζι. Ο ίδιος γίνεται συνομιλητής του ΣΕΒ και πραγματοποιεί ανοιχτές και κρυφές συναντήσεις με ντόπιους ολιγάρχες. Επισκέπτεται την έδρα του ΔΝΤ και καλείται ως ομιλητής σε διεθνή επιχειρηματικά φόρουμ (Κόμο). Η νέα πορεία του κόμματος αρχίζει να διαγράφεται ξεκάθαρα. Τον Απρίλιο του 2014, ένα μήνα πριν από τις ευρωεκλογές, πραγματοποιείται συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτήν απορρίπτεται από την πλειοψηφία τροπολογία που κατέθεσε η Αριστερή Πλατφόρμα σχετικά με την εκπόνηση σχεδίου που θα προέβλεπε την έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ, σε περίπτωση που ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «εκβιαστεί από το ευρωπαϊκό κατεστημένο» και δεν μπορέσει να εφαρμόσει το προοδευτικό πρόγραμμά της.

  Ο κύβος ερρίφθη. Πλέον μόνο το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», που γίνεται σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύει το αντιμνημονιακό προφίλ του κόμματος και διατηρεί τις ισορροπίες στο εσωτερικό του.

  Αγκαλιά με το σύστημα

  Στο διάστημα που μεσολαβεί από τις ευρωεκλογές μέχρι και τις εθνικές εκλογές του Ιανουάριου, η ηγετική ομάδα επιδίδεται σε ένα μπαράζ προσέλκυσης στελεχών από διάφορους πολιτικούς χώρους, οι οποίοι όμως έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: έχουν υπηρετήσει από διάφορα πόστα το σύστημα. Στελέχη, που στην πορεία θα στελεχώσουν το νέο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο προέκυψε από την κυβερνητική σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ήταν, νομίζετε, τυχαίο που Τσίπρας και Κομμένος δεν χρειάστηκαν περισσότερο από δύο 24ωρα για να συμφωνήσουν στη στελέχωση της νέας κυβέρνησης;

  Ανάμεσα στους πρώτους που προσεγγίζονται είναι ο Γιάννης Πανούσης. Πανεπιστημιακός, πρώην επιστημονικός σύμβουλος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης σε θέματα «τρομοκρατίας», και έχοντας περάσει από το ΠΑΣΟΚ και την κυβερνητική ΔΗΜΑΡ, πληροί πολλά από τα στοιχεία που επιζητεί η ηγεσία. Στο κατώφλι της Κουμουνδούρου οδηγείται και με το σύμφωνο νεύμα του πρώην υποδιοικητή της ΕΥΠ Φώτη Παπαγεωργίου, ο οποίος έχει ήδη καταφέρει να αποκτήσει επαφές με τα υψηλά κλιμάκια του κόμματος. Ο Γ. Πανούσης εξαρχής ανέλαβε να συγκρουστεί με όσες φωνές καλούσαν τον Τσίπρα να εφαρμόσει το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν δίστασε ούτε στιγμή να δώσει εντολή για να πέσουν τα πρώτα αριστερά χημικά. Με τις ευλογίες του Μαξίμου ασφαλώς!

  Θέση από νωρίς είχε κλείσει και ο μετέπειτα γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου Σπύρος Σαγιάς, ο οποίος «κέρδισε» την εμπιστοσύνη των Τσίπρα-Παππά, όταν τους κατέθεσε ένα φάκελο για την υπόθεση των υποβρυχίων, που αφορούσε τις μεθοδεύσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου στη σκανδαλώδη υπόθεση. Με θητεία νομικού συμβούλου δίπλα σε υπουργούς των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ο Σ. Σαγιάς είχε το know how στην κατάρτιση νομοσχεδίων, την οποία και αξιοποίησε στο έπακρο κατά τη σύνταξη του τρίτου Μνημονίου που υπαγόρευσαν οι δανειστές.

  Η λίστα των υποψήφιων υπουργών, που δεν προέρχονταν από τα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ, διευρύνθηκε παραμονές των εκλογών του Ιανουαρίου. Έτσι εντάχθηκε και ο Δημήτρης Μάρδας, έπειτα από πρόταση του Α. Κοτσακά. Ο Δ. Μάρδας είχε μακρά θητεία στο ΠΑΣΟΚ και έφτασε μέχρι τη θέση του γ.γ. Εμπορίου. Λίγους μήνες πριν από τις εκλογές, είχε βρεθεί στο Ποτάμι όπου και ανέπτυξε πλούσια αρθρογραφία υπέρ των μνημονιακών πολιτικών και κατά του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ. Αποκαλούσε μάλιστα τα στελέχη του «λαϊκιστές της Αριστερός»! Αυτό φυσικά σε τίποτα δεν τον εμπόδισε να αναλάβει αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

  Άλλη περίπτωση ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, προσωπική επιλογή του Α. Τσίπρα. Ο X. Σπιρτζής ήταν πρόεδρος του ΤΕΕ, υποστηρικτής του Γ. Παπανδρέου στις εσωκομματικές εκλογές του 2007 και είχε ενεργό ρόλο στον προεκλογικό αγώνα του ΠΑΣΟΚ το 2009. Παραμονές των εκλογών του Ιανουάριου, εντάχθηκε στη Ριζοσπαστική Σοσιαλιστική Κίνηση που είχε ιδρύσει το πρώην συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Παπασπύρος, η οποία συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ, και από εκεί βρέθηκε στην κυβέρνηση… Οι Σπίρτζης και Μάρδας στήριξαν με θέρμη την ψήφιση του μνημονίου και, στην παρούσα προεκλογική περίοδο, έχουν αναλάβει να αντλήσουν ψηφοφόρους από τη δεξαμενή του μεσαίου χώρου.

  Ο Νίκος Παρασκευόπουλος, υπουργός δικαιοσύνης, ιστορικά προέρχεται από το ΚΚΕ εσωτερικού, αλλά ήταν πάντα κοντά στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Την περίοδο 1993-1995 υπήρξε σύμβουλος για θέματα ποινικού και σωφρονιστικού δικαίου του τότε υπουργού Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Κουβελάκη. Βρέθηκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά από κάλεσμα που δέχτηκε από τον ίδιο τον Α. Τσίπρα. Λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους δανειστές και σε πλήρη ευθυγράμμιση με την προπαγάνδα τρομοκράτησης που εξαπέλυσε η κυβέρνηση, δήλωνε από το βήμα της Βουλής: «Έχω διαβεβαιωθεί από τους αρμόδιους ότι δεν θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε από το Grexit. Βρισκόμαστε μπροστά σε κατάσταση ανάγκης και καλούμαστε να επιλέξουμε το λιγότερο κακό πρόβλημα»…

  Κοινό χαρακτηριστικό των Κοτζιά, Πανούση, Μάρδα, Σπίρτζη, Παρασκευόπουλου ήταν ότι συμμετείχαν στην κυβέρνηση ως εξωκοινοβουλευτικοί, αφού δεν είχαν κατέβει υποψήφιοι στις εκλογές και άρα δεν είχαν να απολογηθούν σε ψηφοφόρους. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά τις μαζικές αποχωρήσεις βουλευτών, υπουργών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ, τα συγκεκριμένα πρόσωπα -πλην Πανούση-έβαλαν πλώρη για ένταξή τους στο κόμμα. «Όλη η κυβέρνηση είναι πλέον μέσα στο κόμμα» μας ανέφερε χαρακτηριστικά στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει πλήρη εικόνα.

  Ειδική αναφορά χρήζει και η Λούκα Κατσέλη, η οποία διαπραγματεύτηκε όχι μόνο τη δική της θέση αλλά και μεγάλου μέρους των πασόκων που κατέφθασαν.

  Πριν από οκτώ μήνες ο Α. Τσίπρας και οι μανδαρίνοι του διαβεβαίωναν ότι όσοι ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν ότι «επιλέγουν ριζοσπαστική αριστερά». Οι πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, όμως, σύντομα βρήκαν μπροστά τους τα «ορφανά» του ΠΑΣΟΚ. Οι άνθρωποι που έπεσαν σαν «κομήτες» στον ΣΥΡΙΖΑ και από εκεί μεταπήδησαν στην κυβέρνηση της «Αριστερός» είναι πλέον αυτοί που, υπό τις οδηγίες της ηγετικής ομάδας, επιδιώκουν να κερδίσουν τις εκλογές, ώστε να παραμείνουν στην εξουσία για να εφαρμόσουν μνημονιακές πολιτικές. Το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που συνέταξαν οι Δραγασάκης, Τσακαλώτος, Μπαλάφας, Μπαλτάς, Τζανακόπουλος και Βίτσας, καταγράφει τις μνημονιακές υποχρεώσεις του κόμματος και για συμπλήρωμα παρουσιάζει ένα έωλο σχέδιο μιας δήθεν παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Τα οράματα του κοινωνικού και πολιτικού ριζοσπαστισμού που πούλησε ο Τσίπρας στην κοινωνία εγκαταλείφθηκαν ακόμα και φραστικά. Η στροφή στο ρεαλισμό θριάμβευσε ολοκληρωτικά.

  Τον Α. Τσίπρα και το στενό πολιτικό περιβάλλον του δεν τους μετάλλαξαν οι κυβερνητικοί θώκοι. Ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ, που «έχτισε» αργά αλλά σταθερά ο Τσίπρας, κατέλαβε την εξουσία μεταλλαγμένος. Κι αν το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου χρειάστηκε τέσσερα ολόκληρα χρόνια (1981-1985) για να απολέσει πλήρως τα ριζοσπαστικά συνθήματα, ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, ελέω και της μνημονιακής περιόδου, χρειάστηκε λιγότερο από ένα μήνα! Στις 20 Φεβρουάριου υπογράφηκε συμφωνία για παράταση του δεύτερου Μνημονίου και μπήκαν οι βάσεις για το τρίτο. Η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση που ακολούθησε το επόμενο διάστημα ήταν το προπέτασμα καπνού για να πειστεί η κοινωνία ότι δόθηκε μια μάχη. Το δημοψήφισμα επιλέχθηκε από τον πρωθυπουργό και τους στενούς του συνεργάτες με την προοπτική ενός διχαστικού αποτελέσματος που θα τους έλυνε τα χέρια για να υπογράψουν το μνημόνιο. Όταν η κοινωνία ανέτρεψε τις πρωθυπουργικές επιθυμίες, ο Τσίπρας βρήκε συμμάχους στους επικεφαλής των κομμάτων του «Ναι», που ήταν πρόθυμοι να υπογράψουν το σφαγιασμό των λαϊκών στρωμάτων.
  ………………………………………..

 11. Ο/Η eklag λέει:

  Διαλιέχτε!
  Ποικιλία ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ για όλα τα γούστα!
  Καλό ΦΟΦΟ!

 12. Ο/Η eklag λέει:

  ΨΟΦΟ pardon ψήφο ήθελα να πω.
  Πάμε πάλι:
  Εις Υγείαν των Κορόιδων!

 13. Ο/Η του Φλαμπουράρη λέει:

  http://www.protothema.gr/politics/article/509781/politiki-thuela-gia-tis-apodeixeis-metavivasis-metohon-apo-ton-flabourari/

  Στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ υπεγράφη το «συμφωνητικό» – Ερωτήματα-φωτιά

  Ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα για τα «μυστικά» της υπόθεσης Φλαμπουράρη

 14. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/11/blog-post_789.html

  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015 | 10:59 π.μ.

  Πηγή: «ΚΟΝΤΡΑ»

  …………..

  Η μέθοδος αυτή λέγεται προβοκάτσια. Υπάρχουν πολλά ράμματα για τη γούνα του Φλαμπουράρη και δεν μπορεί να ξεφύγει. Δεν μιλάμε μόνο για τη συμμετοχή του στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και για τον προσωπικό βίο και την πολιτεία του. Δεν μας ενδιαφέρει τι γράφουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Εμείς έχουμε γράψει καθαρά την άποψή μας και την επαναλαμβάνουμε. Αυτός ο ζάμπλουτος εργολάβος, που έπαιρνε δουλειές του δημοσίου επί πολλά χρόνια, διαχειρίστηκε άθλια ακόμη και τα τυπικά της συμμετοχής του στην κυβέρνηση. Τη μια μέρα έλεγε πως δεν απαγορεύεται να κατέχει μετοχές και την άλλη εμφάνιζε ένα νομικά άκυρο ιδιωτικό συμφωνητικό, θεωρημένο για το γνήσιο της υπογραφής όχι από κάποιο ΚΕΠ ή AT, αλλά από συριζαίο μπατσσσυνδικαλιστή του αρχηγείου της ΕΑΑΣ. Αυτός ο ζάμπλουτος εργολάβος έχει το Θράσος να επικαλείται «τους σαραντάχρονους αγώνες του στην Αριστερά», φτύνοντας κυριολεκτικά αυτό που έχει καταγραφεί στη νεότερη ελληνική ιστορία ως ήθος των κομμουνιστών και των αριστερών ανθρώπων.

  Γράφαμε την προηγούμενη εβδομάδα για κάποιον άλλο εργολάβο, που ο Φλαμπουράρης προσέλαβε δυο φορές (και στις δυο κυβερνήσεις) ως… άμισθο σύμβουλό του και τώρα φημολογείται ότι θα τον διορίσει Συντονιστή για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού. Ο ίδιος, ως άνθρωπος της πιάτσας, λύνει και δένει σ’ αυτά τα ζητήματα, κινώντας τα νήματα από το πόστο παντοδυναμίας που κατέχει στο Μαξίμου. Αν είχε λίγη τσίπα, θα έμενε έξω από την κυβέρνηση, για να κρατήσει τουλάχιστον τα προσχήματα.

  Μπήκε στην κυβέρνηση ως υπουργός Επικράτειας για να συντονίζει, λέει, το κυβερνητικό έργο. Ακόμα και ο πιο αφελής οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ θα γελάσει άμα του πεις ότι ο Φλαμπουράρης συντονίζει τους υπουργούς. Το βλέπουμε, άλλωστε τι συντονισμός υπάρχει. Μπήκε στο Μαξίμου ως «μέντορας» του Τσίπρα και ως γενικός «νταλαβεριτζής». Ολος ο ελληνικός λαός έτσι το βλέπει. Καλύτερα, λοιπόν, να σωπάσει και να μην προκαλεί με τέτοιες βλακώδεις προβοκάτσιες, νομίζοντας ότι θα μας τρομάξει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s