Οι ευσεβείς κουτοπονηριές του Στ. Θεοδωράκη -2

[Τα διακατεχόμενα φιλανθρωπικά φιλέτα του Αρχιεπισκόπου]

theo-poniries7.9.15του Αναγνώστη Λασκαράτου
Δεν μας έφταναν η κλασσικά κληρικαλιστική Δεξιά και ο υμνητής του «κοινωνικού έργου» της Εκκλησίας κ.Τσίπρας με την παρέα του (Ν.Παππάς κλπ), επανέκαμψε και ο ιερωνυμικός Ποταμάρχης στις τάξεις των Ηρακλέων της Εκκλησίας ΑΕ. Τα είπαμε αυτά προχτές μετά την κλασσική προεκλογική επίσκεψη (2.9) του κ.προέδρου στον Αρχιεπίσκοπο. Ακολούθησε την άλλη μέρα η πρόωρα συνταξιούχος τραπεζικός, η οποία εξερχόμενη από το ορμητήριο του Αρχιεπισκόπου ξεπέρασε σε μπουρδολογία και θράσος τους δυο άλλους: «Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά της, ευχαρίστησε προσωπικά τον αρχιεπίσκοπο, γιατί, όπως είπε, στάθηκε στο πλευρό του λαού αυτά τα δύσκολα χρόνια. Επίσης, στο πρόσωπό του τόνισε ότι ευχαριστεί και τους χιλιάδες ιερείς ‘που δεν σήκωσαν μόνο το δικό τους σταυρό, αλλά και όλων εκείνων που προσέτρεξαν στην Εκκλησία για να βρουν παρηγοριά και στήριξη’. Όπως ανέφερε η κ. Γεννηματά, συζήτησε με τον κ. Ιερώνυμο για τον πολύπλευρο ρόλο της Εκκλησίας και για ‘το πώς μπορούμε μετά τις εκλογές να τον αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο και να τον στηρίξουμε’…».

Δεν αρκούσαν όμως αυτά τα καραγκιοζιλίκια. Ο πρώην ρεπόρτερ του Φαρμακονησίου, που θυσίασε ως πρόεδρος κόμματος το Νίκο Δήμου για τη Χάρη του Αγίου Φωτός, επανήλθε δριμύτερος (4.9) απαντώντας σε ερωτήσεις του κοινού στο twiiter. Η απάντηση είναι ιδιαίτερα πονηρή, μετερχόμενη χίλια δυο λεκτικά δικολαβικά τερτίπια:

Ερώτηση: «Λαμβάνοντας υπόψη την οικτρή οικονομική κατάσταση στη χώρα μας μήπως ήρθε η ώρα της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας;».

Απάντηση: «Για την εκκλησιαστική περιουσία πήγα χθες στον Αρχιεπίσκοπο. Ο στόχος είναι να αξιοποιηθεί η περιουσία των μοναστηριών και της Εκκλησίας προς όφελος των πολλών. Να δοθούν κτήματα στους νέους ακτήμονες και να υπάρξει αξιοποίηση κάποιων εκτάσεων ώστε να συντηρούνται τα ιδρύματα που φροντίζουν παιδιά και υπερήλικες. Το είχα ξανασυζητήσει με τον Αρχιεπίσκοπο πριν τρία χρόνια. Το είχε προτείνει και αυτός στην κυβέρνηση. Βέβαια, τίποτα δεν έγινε. Και ο λόγος είναι απλός: Κάποιοι κερδίζουν πολλά από την εκκλησιαστική περιουσία που ούτε ξέρουμε πού είναι και πόση είναι»

Θα είμαι όσο πιο σύντομος μπορώ. Τι μας λέει ο αρχηγός του πλαδαρού κόμματος, στελέχη και ψηφοφόροι του οποίου τώρα διαρρέουν προς τη ΝΔ;

1.Πως ο ίδιος έχει προτείνει να αξιοποιηθεί η εκκλησιαστική περιουσία προς όφελος των πολλών. Δεν μας λέει όμως πως το φρόντισε το ζήτημα από εκεί και πέρα.

2.Πως αυτή είναι και η επιθυμία του Αρχιεπισκόπου (!!!).

3.Πως έχει προτείνει να υπάρξει αξιοποίηση «κάποιων εκτάσεων». Δεν τις προσδιορίζει, διότι υπάρχει λόγος που θα τον δούμε.

 1. Πως αυτά θα γίνουν «Ώστε να συντηρούνται τα ιδρύματα που φροντίζουν παιδιά….». Εδώ υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα. Να ρωτήσω μόνο εντελώς ενδεικτικά, τι ποινή υπέστη από την Εκκλησία ο καταδικασμένος (δεν εξέτισε την 20ετή ποινή του) παιδεραστής ορφανοτρόφος πρωτοπρεσβύτερος Πέτρος Παπουτσάκης; Γιατί δεν καθαιρέθηκε κε Θεοδωράκη; Ρωτήσατε ποτέ για την έκβαση αυτής της ανατριχιαστικά εγκληματικής υπόθεσης όπως είχατε υποχρέωση; («Στα πλοκάμια της παιδοφιλίας. Οι περιπτώσεις ρασοφόρων που έχουν καθίσει τα τελευταία χρόνια στο εδώλιο του κατηγορουμένου για βιασμούς παιδιών». Γιάννης Νικολόπουλος-ΤΟ ΒΗΜΑ, 1/2/2009. … αφέθηκε όμως ελεύθερος σχετικά σύντομα, όταν επικαλέστηκε λόγους υγείας. … Η δίκη στον δεύτερο βαθμό, δύο χρόνια αργότερα, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ο κατηγορούμενος ιερωμένος επικαλέστηκε ανήκεστο βλάβη της υγείας του …. Όπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι, που ασχολούνται .. με υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης ανηλίκων, οι παραπάνω περιπτώσεις είναι λίγες σε σχέση με τα πραγματικώς συμβαίνοντα κυρίως στην επαρχία. Εκεί όμως επικρατεί ο νόμος της σιωπής, ο φόβος του κοινωνικού στιγματισμού και επέρχεται συνήθως ένας «άκομψος» συμβιβασμός…»).
 1. Πως θα φροντίζονται «και υπερήλικες». Και εδώ υπάρχει θέμα διαθηκών και άλλων εκμεταλλεύσεων. Να θυμίσω το μεγάλο σκάνδαλο του αρχιμανδρίτη οσίου Προκόπιου Μπούμπα, προστατευόμενου του αρχιεπισκόπου, που διοικεί το Γηροκομείο Αθηνών και η υπόθεση, αν και έχει αποκαλυφθεί, σέρνεται για χρόνια; Ενδεικτικά επίσης, ρωτάω τι απέγινε κ.Θεοδωράκη με τις καυχησιολογίες του Φύρερ (η δίκη θα γίνει επιτέλους;) πως ο μητροπολίτης Σπάρτης έστειλε τους τροφίμους κάποιου γηροκομείου της περιοχής του να ψηφίσουν Χ.Α; Η διάψευση του μητροπολίτη ήταν για τα πανηγύρια. Ρωτήσατε τι έρευνα έκανε η Δικαιοσύνη στο ζήτημα αυτό, όπως είχατε υποχρέωση; Αν μια τόσο σοβαρή υπόθεση που πήρε τόση δημοσιότητα, κουκουλώνεται με συμπαιγνία ή αδιαφορία όλων, τι γίνεται με υποθέσεις των ιερών γηροκομείων που δεν βγαίνουν ποτέ στο φως;
 2. Πως «το είχε προτείνει και ο Αρχιεπίσκοπος στην κυβέρνηση». Δηλαδή θέλει ο Αρχιεπίσκοπος και δεν ήθελε η κυβέρνηση; Έχω πάρα πολύ κακή γνώμη για την κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά βασιλικότερη του βασιλέως δεν είναι. Δεν θέλει η κυβέρνηση; Ναι, γιατί δεν θέλει ο Αρχιεπίσκοπος.
 3. Πως «κάποιοι κερδίζουν πολλά από την εκκλησιαστική περιουσία». Ποιοι είναι αυτοί, δεν τους ξέρετε; Εντελώς ενδεικτικά για τις υποθέσεις Φουρλεμάδη-«Αλληλεγγύης», για τους μητροπολίτες του ΣΔΟΕ (Περιστερίου, Νικαίας, κλπ), για τον οδοκαθαριστή της Βουλιαγμένης, για τη ΜΚΟ της Πάτμου, για το Βατοπέδιο, δεν έχετε ακούσει τίποτα; Που βρίσκονται αυτές οι υποθέσεις; Ρωτήσατε όπως είχατε υποχρέωση;
 4. Πως για την ιερή περιουσία «ούτε ξέρουμε πού είναι και πόση είναι». Ωραίος τρόπος για να ξεγλυστρίσει κάποιος υπεύθυνος, λέγοντας μια αλήθεια. Τα ίδια έλεγε προεκλογικά και ο Πινόκιο Τσίπρας. Το κόμμα σας τι έχει προτείνει για να σταματήσει αυτή η δημιουργική, για τις τσέπες του παπαδαριού, ασάφεια ;

Λέτε όλα αυτά, όμως:

9.Για τη φορολόγηση της Εκκλησίας και το χωρισμό της από το Κράτος, που δημοσκοπικά φέρονται ως ισχυρά πλειοψηφικά αιτήματα, δεν έχετε να μας πείτε ούτε μισή κουβέντα;

10.Επί της ουσίας τώρα. Ξέρουμε πολύ καλά τι εξυπηρετεί το παραμύθι της «αξιοποίησης» υπέρ του λαού, που λανσάρει ο Αρχιεπίσκοπος. Τα ίδια είπε και ο φιλοχρυσαυγίτης αρχιεπίσκοπος Κύπρου αποσπώντας τις ειρωνείες όλων και τον δημόσιο έπαινο του πάντα πρόθυμου Γλέζου. Ζητάει να παραδοθούν στην Εκκλησία ως λεία εκτάσεις-φιλέτα που δεν της ανήκουν, όσο κι αν υπάρχουν ευσεβείς δικαστές που εύκολα θα αποφανθούν περί του αντιθέτου, αν τουλάχιστον πιστέψουμε τις καταγγελίες διαπλοκής που έγιναν από τον μακαρίτη τον έντιμο Πρόεδρο του Αρ.Πάγου, τον Στέφανο Ματθία και αν ανατρέξουμε σε αυτά που αποκαλύφθηκαν με τα ιερά παραδικαστικά κυκλώματα του 2005, που δεν ξεκαθαρίστηκαν όπως έπρεπε.

Διεκδικεί τα με αμφισβητούμενο καθεστώς ιδιοκτησίας, φιλέτα της Αττικής, τα λεγόμενα «διακατεχόμενα», που θέλει να τα αρπάξει για να τα αξιοποιήσει μετά «φιλανθρωπικά», δηλαδή για να καταλήξουν, με πολιτικές αποφάσεις, με χρησικτησία και με τετελεσμένα, ως αδιαμφισβήτητες ιδιοκτησίες της Εκκλησίας στους ζάπλουτους φίλους της, σε συγγενείς δεσποτάδων (μερικοί από αυτούς, όνομα και μη χωριό, έχουν και πισίνες) ή σε ευσεβείς και εμφανίσιμους νεαρούς, αντί πινακίου φακής, ως είθισται. Θέλετε πρόσφατο κρούσμα; ΕΘΝΟΣ-23/8/2015. ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ. Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά παραπέμπονται να δικαστούν μητροπολίτης (ο Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης κλπ), ηγουμένη ιεράς μονής (η οσία Ευπραξία της «Θεοτόκου Χρυσολεόντισσας») και μερικά άλλα πρόσωπα, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες απιστίας σε βάρος της μοναστηριακής περιουσίας, με την πώληση ακινήτων της σε τιμή πολύ χαμηλότερη της εμπορικής τους αξίας».

Θέλετε παλιότερο δείγμα, απείρως πιο τρανταχτό και ευρύτερο, το οποίο η Δικαιοσύνη ποτέ δεν διερεύνησε; «Καθημερινή 10.7.2005, Ν.Παπαχρήστος. Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: διαχειριστικά ‘παιχνίδια’…. Το Πατριαρχείο ή ο Πανάγιος Τάφος φέρονται να έχουν στην ιδιοκτησία τους περισσότερα από 140 ακίνητα στην Αθήνα… Εκτός από την αδελφή του κ. Ειρηναίου, διαμέρισμα από την Εξαρχία νοικιάζει και η ανιψιά του……..Την ίδια στιγμή γνωστός παρουσιαστής και μοντέλο (έχει δημοσιευθεί το όνομα του ευσεβούς νεαρού), νοικιάζει ρετιρέ με θέα την Ακρόπολη μόλις για 110 ευρώ, ενώ σκηνοθέτης μισθώνει πέντε ορόφους σε πολυκατοικία κοντά στην Ομόνοια αντί 1.800 ευρώ….». Τα ξέρετε αυτά κύριε Σταύρο μας, αλλά κι εσείς, όπως όλοι οι Αριστεροί και Κεντροαριστεροί φίλοι του λαού (για τους Δεξιούς δεν το συζητάμε, αυτοί με το δίκιο τους), δεν λέτε κουβέντα.

Θέλετε να δείτε πως αξιοποιεί η Εκκλησία του υιού του ανθρώπου  που «ουκ έχει που την κεφαλὴν κλίνῃ», αυτού που όρισε στους Αποστόλους του:  «Μη κτήσασθε χρυσόν, μηδέ άργυρον, μηδέ χαλκόν εις τας ζώνας υμών….μη εν χρυσώ, ή μαργαρίταις ή ιματισμώ πολυτελεί». Οι χρυσοφόροι δεσποτάδες της κρατικής Εκκλησίας λοιπόν έγραψαν την εντολή του στα παλιά τους τα παπούτσια και έχουν αρπάξει με ρωμαϊκά αυτοκρατορικά Χρυσόβουλα, με οθωμανικά σουλτανικά φιρμάνια, με δωρεές αρπακτικών τσάρων, με τη βία δυο δικτατοριών, με την ανοχή ή και τη συνεργία διεφθαρμένων πολιτικών, με διαθήκες τρομοκρατημένων μοναχικών γερόντων, με απάτες και με τη βοήθεια, ενεργητική ή παθητική, ευλαβών δικαστών τρανταχτή αφορολόγητη περιουσία και να πως την ξοδεύουν για όσους κάνετε πως δεν ξέρετε: (22 Απριλίου 2014).

«….Ήδη από το 2013, η πώληση των οικοπέδων της Εκκλησίας στη Βουλιαγμένη είχε απασχολήσει τις δικαστικές αρχές, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου. Το λεγόμενο «λόμπι νέο-εφοπλιστών» της Βουλιαγμένης επιχειρούσε από τότε να αγοράσει κοψοχρονιά εκτάσεις της Εκκλησίας, με διαδικασίες που πιθανώς εγείρουν ζητήματα νομιμότητας και φορολογικών παραβάσεων, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Ποντίκι». Μάλιστα, κάποιοι έκαναν λόγο για χαριστικές συμβάσεις και εργολαβίες, για πώληση οικοπέδων σε χαμηλές τιμές, για αντιπαροχές, για «ομάδα εφοπλιστών» που ήθελε να μπει στο παιχνίδι της αγοράς των οικοπέδων «φιλέτων» της Βουλιαγμένης….».

Θέλετε να δούμε πως η αρπακτικότητα μεταμφιέζεται σε φιλανθρωπία:

ΤΟ ΒΗΜΑ-30.9.2007, Μπίτσικα Παναγιώτα, Τράτσα Μάχη. «Ιερές μπίζνες (και) στα καμένα. Οι επενδύσεις στο όνομα της «ευλογημένης» ανάπτυξης προχωρούν σε εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασών, δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων τις οποίες η Εκκλησία διεκδικεί από το Δημόσιο. Η Εκκλησία οικοδομεί εσχάτως γήπεδα γκολφ, ξενοδοχειακές μονάδες, ποικίλες εγκαταστάσεις σε «φιλέτα» της περιουσίας της, ακόμη και σε δάση. .. στο όνομα της «ευλογημένης» ανάπτυξης προχωρούν στο θολό ιδιοκτησιακό τοπίο των εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων δασών, δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων τις οποίες η Εκκλησία διεκδικεί από το Δημόσιο. Η δημόσια γη έχει αφεθεί στην τύχη της, στις πυρκαϊές και στα επιχειρηματικά σχέδια που καταστρώνονται..και από την Εκκλησία στο όνομα μιας περιουσίας η οποία αμφισβητείται ως προς το ιδιοκτησιακό της καθεστώς ή ως προς τους στόχους αξιοποίησή της…. Η Εκκλησία έχει ή διεκδικεί την κυριότητα περισσότερων από 1.100.000 στρεμμάτων δασικής γης που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλους τους νομούς της χώρας, χωρίς να υπάρχει συστηματική καταγραφή από την πολιτεία……» (Ακολουθεί από την εφημερίδα αναλυτική παρουσίαση).

Θέλετε να δούμε λίγη ακόμη από την προϊστορία της υπόθεσης για να μην λέει ο κυρ Σταύρος πως ανακάλυψε την Αμερική;

«’Ελευθεροτυπία’, 7.7.2011.  Ανέγγιχτο το ιερό ταμείο της Εκκλησίας

Του ΘΩΜΑ ΤΣΑΤΣΗ
Για περισσότερες από δύο ώρες παρέμεινε στη Μονή Πετράκη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος, που συμμετείχε στη συνεδρίαση των μελών της Δ.Ι.Συνόδου. ……Από την άλλη, αναφερόμενος στα εκκλησιαστικά ΝΠΔΔ, είπε ότι μαζί με τα πανεπιστήμια εξαιρούνται των προβλέψεων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος γιατί είναι αυτοδιοίκητα. Ωστόσο νομικοί κύκλοι της Ι.Συνόδου εξήγησαν στην «Ε» ότι, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθεί η κυριότητα ακινήτων που ανήκουν στην Εκκλησία, αλλά εμφανίζονται ως αμφισβητούμενα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της συζήτησης ο κ.Ιερώνυμος πρότεινε τη σύσταση επιτροπής που θα καταγράψει τις διακατεχόμενες εκτάσεις της Εκκλησίας. Με την πρόταση συμφώνησε ο Ευ.Βενιζέλος, όμως, όπως είναι γνωστό, ήδη για το θέμα της διακατεχόμενης εκκλησιαστικής περιουσίας -και όχι μόνο- ασχολείται ευρεία επιτροπή στην οποία μετέχουν υπουργοί και εκπρόσωποι της Εκκλησίας. Αυτό προβλέπεται και από ΦΕΚ που αναφέρεται στους λόγους σύστασης της μικτής επιτροπής. Ο αρχιεπίσκοπος επέμεινε στην ίδρυση ενός φιλανθρωπικού οργανισμού που θα έχει έσοδα από την εκμετάλλευση της εκκλησιαστικής περιουσίας και είπε ότι δεν πρόκειται να πουληθούν ακίνητα σε ξένους. ‘Διαμορφώθηκε κλίμα συστράτευσης’, είπε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης περιγράφοντας τη συμβολή της Εκκλησίας στην κρίση. …».

Να δούμε κάτι ακόμη;

«Ελευθεροτυπία, 31.8.2011
Στο τραπέζι, 103 «γκρίζα» ακίνητα της Εκκλησίας. Του ΘΩΜΑ ΤΣΑΤΣΗ

Ένα θέμα που ταλανίζει κοντά δύο δεκαετίες τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας, αυτό των λεγόμενων «διακατεχόμενων» εκτάσεων, θα κληθεί να επιλύσει σήμερα η μικτή επιτροπή που έχει συσταθεί και στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της Εκκλησίας…..Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο σε ό,τι αφορά την περιοχή της Βουλιαγμένης, καθώς από το σύνολο των 103 ακινήτων τα 82 αφορούν το συγκεκριμένο δήμο, που περιλαμβάνει τις περιοχές της Βουλιαγμένης, της Βάρης και της Βούλας. Σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις τα ακίνητα είναι το ένα δίπλα στο άλλο, δηλαδή πρόκειται για μεγάλα οικοδομικά τετράγωνα, που λόγω των υψηλών τιμών πώλησης θεωρούνται φιλέτα. Ειδικά για τη Βουλιαγμένη, η Ι. Σύνοδος από το 2002 είχε προτείνει την εναρμόνιση του ρυμοτομικού σχεδίου Βουλιαγμένης. Ακολούθησε αλληλογραφία με το ΥΠΕΧΩΔΕ, χωρίς όμως να υπάρξει κανενός είδους συμφωνία….».

Να κλείσουμε αυτήν την αμαρτωλή ιστορία της κρατικής Εκκλησίας:

«800 «ιερά φιλέτα» προς αξιοποίηση φέρνει η συμφωνία Εκκλησίας-Κράτους
(Engineer-Απρ. 17. 2015)
Ο Αλ. Τσίπρας ανταποκρίθηκε θετικά και μένει πλέον να ξεκαθαριστεί πώς θα υλοποιηθεί το συγκεκριμένο σχέδιο. Μια νέα συμφωνία Εκκλησίας – κράτους που θα προωθήσει όλα όσα απαιτούνται για να ξεμπλοκάρουν τα «ιερά» φιλέτα της Εκκλησίας και να λυθούν νομικά, πολεοδομικά ή δασικά προβλήματα που εμποδίζουν την αξιοποίηση εδώ και δεκαετίες. Υπενθυμίζεται ότι με νόμο που ψηφίστηκε την άνοιξη του 2013 (4146/2013) επετράπη στα νομικά πρόσωπα της Εκκλησίας της Ελλάδος να αξιοποιήσουν τα ακίνητά τους μέσω της επενδυτικής νομοθεσίας για τα ιδιωτικά ακίνητα. Η δυνατότητα δίδεται μέσω Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) που τίθενται σε ισχύ με προεδρικό διάταγμα. Η εταιρεία, στην οποία μετέχουν με 50% η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και 50% το ελληνικό Δημόσιο, πρόκειται να διαχειριστεί ακίνητα της Αρχιεπισκοπής, τα οποία θα εισφερθούν από την Εκκλησία προς εκμετάλλευση με το μοντέλο της μακροχρόνιας μίσθωσης. Δεν θα πωληθούν δηλαδή. Η εταιρεία έχει ήδη συσταθεί με τον νόμο 4182, που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2013. Το 50% των εσόδων που θα προκύπτουν από τη λειτουργία της ΕΑΕΑΠ εισφέρεται στο κράτος ενώ το άλλο 50% κατευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στο κοινωφελές έργο της Εκκλησίας….».

Έτσι για να λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους κ.Πινόκιο Τσίπρα (χείριστε όλων, ως εκ της θέσεώς σου, πολιτικής και κρατικής), σηπία μελανοφόρα κυρ Σταύρο, μπαρμπα-Φώτη και κόρη Γεννηματά.

This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

18 Responses to Οι ευσεβείς κουτοπονηριές του Στ. Θεοδωράκη -2

 1. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.to-radar.gr/external.php?id=977092

  Τι συζήτησαν Ιερώνυμος, Κουβέλης
  16/01/2013 16:28

  Για τη στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων συζήτησαν ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, που επισκέφτηκε το πρωί την έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

  «Η συνεργασία μας αυτή θα συνεχιστεί προκειμένου να αντιμετωπίζονται προβλήματα και να προωθούνται λύσεις. Λύσεις και αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό και την κοινωνία η οποία βρίσκεται σε προτεραιότητα, στη σκέψη και στις επιλογές της Εκκλησίας», δήλωσε ο κ. Κουβέλης.

  Ο αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι η Ελλάδα, ειδικά αυτή την εποχή, έχει ανάγκη την συνεργασία από όλους τους φορείς.


  Πήρε την ευχή από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο Τσίπρας.
  Συγνώμη δεν ορκίστηκα θέλω την ευχή σας

 2. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Σουπιά Σταύρακας
  να υπάρξει αξιοποίηση κάποιων εκτάσεων ώστε να συντηρούνται τα ιδρύματα που φροντίζουν παιδιά

  Μέσα σε τρεις μήνες

  3/9-Η σεξουαλική ορθοδοξία στις ΗΠΑ (Ρουμάνος επίσκοπος)
  http://www.pokrov.org/bishop-on-leave-pending-sexual-misconduct-investigation/
  Bishop on leave pending sexual misconduct investigation

  Author: Jodi Rempala

  Date Published: 09/03/2015

  Publication: Press & Guide (Dearborn MI)

  21/8 η σεξουαλική Ορθοδοξία στην Αυστραλία (Ρώσος παπάς)
  http://www.pokrov.org/russian-orthodox-priest-charged-with-child-assault-against-belarusian-teenager-in-australia/

  Russian Orthodox priest charged with child assault against Belarusian teenager in Australia

  Author: Sounak Mukhopadhyay

  Date Published: 08/21/2015

  Publication: International Business Times (Australia Edition)

  30/7 Η σεξουαλική Ορθοδοξία στις ΗΠΑ (Αμερικανός ορθόδοξος παπάς)
  http://www.pokrov.org/boardman-pastor-sentenced-for-sexual-imposition/
  Boardman pastor sentenced for sexual imposition

  Author: Tom Bigley

  Date Published: 07/30/2015

  Publication: WFMJ (Youngstown OH)

  YOUNGSTOWN, Ohio – A pastor from a Boardman church pleaded guilty to one count of sexual imposition.James Callozzo, 73, of the Nativity of Christ Orthodox Church was sentenced on Tuesday to 60 days in jail, but the judge suspended the sentence and placed him on probation for one year.

  Callozzo was accused of fondling an 18-year-old man in the rest room of a Boardman restaurant.

  23/7
  H σεξουαλική Ορθοδοξία στον Καναδά (Ντόπιος ορθόδοξος αρχιεπίσκοπος)
  http://www.pokrov.org/court-upholds-conviction-archbishop-seraphim/

  Canada–Convicted Orthodox archbishop released from prison

  Author: Melanie Jula Sakoda

  Date Published: 07/23/2015

  Publication: Survivors Network of those Abused by Priests (SNAP) website

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Για να αντιληφθεί ο αναγνώστης το θέατρο που παίζεται ανάμεσα στους άχρηστους ή διεφθαρμένους (ή και τα δυο μαζί) πολιτευτές, και στο παπαδαριό, να προσθέσω το εξής. Ο τότε (Απρίλη) πρωθυπουργός Τσίπρας μετά τους πανηγυρισμούς για την δήθεν αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας υπέρ των νέων, των φτωχών κλπ που τάχα συμφώνησε με τον άρχοντα του Βοιωτοπεδίου, τρόμαξε και έκανε πίσω, κάποιοι στο κόμμα του, με λίγη ντροπή, θα του τράβηξαν και το αυτί.
  Έτσι ανέκρουσε πρύμναν και ιδού η συνέχεια.

  http://www.kathimerini.gr/811483/article/epikairothta/ellada/h-epistolh-tsipra-ekplhssei-thn-ekklhsia

  17.04.2015
  Η επιστολή Τσίπρα εκπλήσσει την Εκκλησία

  ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

  Απορία εκφράζουν κύκλοι της Εκκλησίας για τη στάση της κυβέρνησης στη δήλωση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, σύμφωνα με την οποία είναι έτοιμος να αξιοποιήσει την περιουσία της Εκκλησίας προς όφελος του λαού και της χώρας.

  Και αυτό διότι όπως αναφέρουν, στην επιστολή που απέστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Αρχιεπίσκοπο «αντί να πραγματοποιηθεί ένα βήμα μπρος, γίνεται ένα βήμα πίσω». Ειδικότερα, όπως υπογραμμίζουν στην «Κ», ο πρωθυπουργός παραπέμπει εκ νέου το ζήτημα της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας στην «επιτροπή για τη μελέτη και επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος», όταν ήδη έχει εδώ και καιρό συσταθεί η «Εταιρεία Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας Α.Ε.» (ΕΑΕΑΠ). Η εταιρεία, στην οποία μετέχουν με 50% η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και 50% το ελληνικό Δημόσιο, έχει στόχο να διαχειρίζεται ακίνητα της Αρχιεπισκοπής υψηλής αξίας, τα οποία θα εισφερθούν από την εκκλησία προς εκμετάλλευση με το μοντέλο της μακροχρόνιας μίσθωσης. Ακίνητα δηλαδή όπως τα 83 στρέμματα στη Βουλιαγμένη, έκταση που εφάπτεται του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Αστέρας ή τα 1.200 στέμματα της Φασκομηλίας που εκτείνονται στην παραθαλάσσια περιοχή από τη λίμνη της Βουλιαγμένης έως τη Βάρκιζα.
  …………………….
  ___________________________

  Δεν ξέρω πόσο βλάκας και πόσο υποκριτής είναι ο Τσίπρας (για τους υπόλοιπους πλην ΓΑΠ, κανένα δεν θεωρώ βλάκα ή απληροφόρητο), έχει βέβαια και πολύ πονηρούς συμβούλους που ξέρουν πολύ καλά, αλλά την αρπακτικότητα της Αρχιεπισκοπής την έχει καταγγείλει ακόμη και το συνδικάτο των παπάδων συνδικαλιστών:

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=99

  ΕΘΝΟΣ
  «E» 21/3/2007

  Ακίνητα-φιλέτα δώρο στον Χριστόδουλο

  Μέσα από περίεργη νομοθετική ρύθμιση δώρισαν στον Αρχιεπίσκοπο οικόπεδα και ακίνητα-φιλέτα εμπορικής αξίας 15 εκατ. Σφοδρή αντίδραση των κληρικών
  ……………………………..

 4. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Σταύρος ο σκηνοθέτης και συναξαριστής του Αρχιεπισκόπου

  http://olympia.gr/2011/07/09/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%88%CE%AC%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%B5/

  Συνεργάτης του αρχιεπισκόπου «ψάρευε» παλ ικάρια στο διαδίκτυο! Μακελειό απόψε, με το ν Στέφανο Χίο.

  Posted by olympiada στο Ιουλίου 9, 2011

  Το Μακελειό απόψε αποκαλύπτει

  -Βίντεο ντοκουμέντο με στενό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου την ώρα που επιδίδεται σε cyber sex με νεαρούς στο διαδίκτυο.

  -Οι κολεγιές του προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας με τον μεγαλέμπορο οπλικών συστημάτων Τζόρτζ Χάλαγκ και το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

  Η άμεση απάντηση της Αρχιεπισκοπής και μετά το απόλυτο σκοτάδι.

  http://iaath.gr/index.php/2010-05-27-14-09-30/105-2010-10-05-21-17-11/874-2011-07-10-17-06-31

  Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Κυριακή, 10 Ιούλιος 2011 17:01

  Σχετικά με κληρικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για την περίπτωση του οποίου έγινε αναφορά στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής χθες το βράδυ,

  ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος διέταξε την άμεση διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για την διερεύνηση και πλήρη διαλεύκανση της φερομένης υπόθεσης.

  Εκ του Γραφείου Tύπου

  • Ο/Η Noblesse oblige λέει:

   Ο Τσίπρας δεν είναι ούτε βλάκας ούτε διεφθαρμένος. Γουστάρει μόνο διακοπές σε βίλες πλουσίων με κανένα σκάφος, έτσι για τη βόλτα του στο τσαμπέ και μετά βλέπουμε.
   Το μειονέκτημά του είναι η μεγάλη του ευγένεια

 5. Ο/Η Psycho λέει:

  Aνατρεπτικά, ριζοσπαστικά, κομμουνιστικά, επαναστατικά.
  Όχι σαν την κρυόκωλη την Μέρκελ που πληρώνει από την τσέπη της σε φτηνά ξενοδοχεία.
  Η Ευρώπη θα μάθει από την Ελλάδα και θα επαναστατήσει

  http://www.protothema.gr/politics/article/506476/to-kalokairi-tou-alexi-sto-skafos-kai-ti-vila-tou-kuriou-dhi/

  Οι φωτογραφίες είναι από το ανοιχτό προφίλ στο Facebook του επιχειρηματία της DHI Κώστα Γιώτη – Στη βίλα του έμενε η οικογένεια του τέως πρωθυπουργού σχεδόν όλο το καλοκαίρι ξεκλέβοντας ώρες και βράδια για να ξεφύγει από τις ζεστές κυριολεκτικά και πολιτικά ημέρες του Αυγούστου – «Κλείδωσε» στο Facebook το προφίλ του κ. Γιώτη

  Αναμφισβήτητα επρόκειτο για ένα δύσκολο καλοκαίρι για τον απερχόμενο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Με διεθνείς πιέσεις, έντονο στρες, συνεχείς πτήσεις και επαφές στο εξωτερικό, κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή, εσωκομματικές αντιθέσεις, επώδυνες διασπάσεις και τελικά ένα αρνητικό αποτέλεσμα: το τρίτο Μνημόνιο. Το χειρότερο, όμως, όλων για τον ίδιο ήταν η απώλεια παλιών και αγαπημένων συνοδοιπόρων του. Συντρόφων μιας ζωής από τα χρόνια της αθωότητας. Από τα Κινήματα της Γένοβας και της αντιπαγκοσμιοποίησης, τους οποίους, παρότι ευεργέτησε οδηγώντας τους σε υψηλά αξιώματα, τελικά αυτοί βρέθηκαν απέναντί του. Από αυτή τη σύνθετη για τον ίδιο και τον ψυχισμό του πραγματικότητα θέλησε να ξεφύγει μέσα στις -από κάθε άποψη- ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

  Φέτος, λοιπόν, κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών ο τέως πλέον πρωθυπουργός δεν επέλεξε -ίσως γιατί δεν προλάβαινε- τη γνωστή παρέα της Αίγινας και τις επισκέψεις στο σπίτι του «παππού» Αλέκου Φλαμπουράρη ή κάποιον εναλλακτικό προορισμό, όπως η Γαύδος ή η Μουτσούνα της Νάξου, τις οποίες παλιότερα επισκεπτόταν ακόμα και με αντίσκηνο. Προτίμησε μια καινούρια και εν πολλοίς άγνωστη στο ευρύτερο κοινό παρέα. Οι περισσότεροι πληροφορηθήκαμε σχεδόν επισήμως στις αρχές Αυγούστου την τριήμερη απόδρασή του στο νησί της Ερεικούσας όπου επισκέφθηκε έναν παλιό συμφοιτητή του από το Πολυτεχνείο. Μετά μάθαμε για τη φυγή του, παρέα με τον Σφακιανό υφυπουργό Παύλο Πολάκη, σε Μήλο και Σίκινο. Δεν μάθαμε ποτέ, όμως, τη σχέση του με έναν άλλο πολύ κοντινό του πλέον άνθρωπο.

  Ο λόγος για τον γνωστό στις μπίζνες των κλινικών αποκατάστασης μαλλιών DHI στην Ελλάδα αλλά και όλο τον πλανήτη κ. Κώστα Γιώτη. Τον «flashy», όπως λένε και οι Αμερικανοί λόγω της ροπής του προς το ευ ζην και το έντονο lifestyle, επιχειρηματία από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, με τον οποίο ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ σχετίζεται στενά εδώ και καιρό. Αυτός είναι ο μπίζνεσμαν με τον οποίο ο κ. Τσίπρας πέρασε πολλές ημέρες του καλοκαιριού, παρέα με τη σύζυγό του Μπέτυ Μπαζιάνα, τους δύο γιους τους και την πεθερά του στο Σούνιο. Στη βίλα του εν λόγω επιχειρηματία έμεινε η οικογένεια Τσίπρα καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια των θερινών μηνών, ενώ αυτός ξέκλεβε ώρες και βράδια για να περάσει λίγες ώρες ξεκούρασης κάτω από το σεληνόφως του Ναού του Ποσειδώνα.

  Μια απλή περιήγηση στο Facebook και το ανοιχτό προς κάθε ενδιαφερόμενο προφίλ του γνωστού Ελληνοαμερικανού μπίζνεσμαν πείθει και τον πιο δύσπιστο για τη διασύνδεση των δύο ανδρών και των οικογενειών τους. Τουλάχιστον πέντε φωτογραφίες που δείχνουν τον τέως πρωθυπουργό της Αριστεράς σε χαλαρές στιγμές φιλοξενούνται στη σελίδα του κ. Γιώτη με σχόλια για τη διάθεσή του να αλλάξει την Ελλάδα. Ο επιχειρηματίας με τις δεκάδες κλινικές σε όλο τον πλανήτη και τις δουλειές στην Ελλάδα, που ξεκίνησαν πριν από 30 χρόνια οδηγώντας τον στην επιτυχία, δείχνει να απολαμβάνει την παρέα του κ. Τσίπρα και της οικογένειάς του σε στιγμές ανεμελιάς.


  Στις όποιες προσωπικές στιγμές που του επέτρεψαν οι φετινές του υποχρεώσεις, ο κ. Τσίπρας κατάφερε λόγω της σχέσης του με τον κ. Γιώτη να κάνει βόλτες με το σκάφος του τελευταίου, να ρίξει καμιά βουτιά στη θάλασσα και να απολαύσει την ηρεμία στην έπαυλη του Σουνίου. Μέχρι και να εκτελεί χρέη καπετάνιου -αν και άμαθος στη ναυτοσύνη- στο σκάφος του «mr DHI» δοκίμασε ο τέως πρωθυπουργός. Με απλότητα, χάρη και κομψότητα, ένιωσε για λίγο πώς είναι να είσαι ανέμελο παιδί και, φορώντας ένα αμερικανικού τύπου jockey, φωτογραφιζόταν περιχαρής με την παρέα και συγγενείς του επιχειρηματία, όπως ο ανιψιός του και επίσης γνωστός στα επιχειρηματικά δρώμενα Γιώργος Κοτταρίδης. Αναμφισβήτητα η πιο εντυπωσιακή φωτογραφία είναι εκείνη στην οποία ο 41χρονος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ παίζει ξύλινο ποδοσφαιράκι όντας στην ίδια ομάδα με τον κ. Γιώτη, νιώθοντας για λίγο και πάλι παιδί, χαλαρώνοντας από τις άχαρες, πολλές φορές, υποχρεώσεις του.

  Η μικρή ιδιωτική παραλία μπροστά στην ειδυλλιακή κατοικία του Σουνίου

  Ολα αυτά συνέβησαν λίγο μετά την ψηφοφορία της 14ης Αυγούστου καθώς ο κ. Τσίπρας βρέθηκε με τη συγκεκριμένη παρέα στις 22 Αυγούστου, αλλά και στις 25 και 26 του ίδιου μήνα, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε και συνάντηση κατά τη διάρκεια των διακοπών του σε Μήλο και Σίκινο. Τότε ήταν που διακινούνταν πληροφορίες -οι οποίες, όμως, ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν- περί πολυτελούς σκάφους που τον μετέφερε στα παραπάνω δύο νησιά, με αποτέλεσμα να βγει προς τα έξω ως απάντηση η πληροφορία για τη μετάβασή του με το φουσκωτό σκάφος του υφυπουργού του Παύλου Πολάκη. Δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου μιλούσαν για μετάβαση του κ. Τσίπρα με «θαλαμηγό» στη Μήλο. Η «είδηση» κυκλοφόρησε ευρύτατα στις 16 Αυγούστου, για να διαψευστεί μία ημέρα μετά. Ο τέως πρωθυπουργός πήγε μεν στη Μήλο, αλλά η «θαλαμηγός», όπως διαβεβαίωναν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν παρά το φουσκωτό σκάφος του Σφακιανού γιατρού και υφυπουργού του Παύλου Πολάκη.

  Αλλο τα κότερα της διαπλοκής

  Στο σκάφος και τη βίλα του εν λόγω επιχειρηματία με τις πολλές δραστηριότητες όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο, ο Αριστερός πολιτικός ξεκουράστηκε, προφανώς δίχως τα κόμπλεξ όλων όσοι αναφέρουν ότι είναι αρνητικό για την εικόνα ενός πολιτικού που πολεμά τη διαπλοκή να εμφανίζεται σε κότερα. Η εποχή εξάλλου των υπουργών του ΠΑΣΟΚ που κατηγορούνταν για εκλεκτικές σχέσεις και φιλίες με επιχειρηματίες της λεγόμενης διαπλοκής έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, καθώς η διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. έθεσε άλλες προτεραιότητες και ανέτρεψε την πεπατημένη με τον πρωτοφανή ομολογουμένως αγώνα της κατά των εκλεκτικών αυτών σχέσεων. Ο κ. Τσίπρας, λοιπόν, δίχως ίσως να έχει πρόθεση να κρύψει κάτι, ως νέος «μεγάλος τιμονιέρης», παρέα με τους επιχειρηματίες φίλους του ευχαριστήθηκε την ωραία βόλτα, ενώ πιο πίσω απολάμβανε τον ήλιο η σύζυγός του, η οποία περνούσε περισσότερο χρόνο μαζί με τον κ. Γιώτη καθώς, φεύγοντας με τα παιδιά της το καλοκαίρι από το ζεστό διαμέρισμα της Κυψέλης, διέμεινε στο Σούνιο το διάστημα Ιουνίου- Σεπτεμβρίου απολαμβάνοντας τα μπάνια της στην «ιδιόκτητη» παραλία της βίλας του επιχειρηματία, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Κάπως έτσι η παρέα μαζεύτηκε και πέρασε μερικές ξέγνοιαστες στιγμές. Εκεί μετέβαινε μάλιστα αρκετές ημέρες -ή πιο σωστά νύχτες- που βρισκόταν στην Αθήνα και ο κ. Τσίπρας, με τη φρουρά του, δίχως να προκαλεί. Δεν είναι τυχαίο ότι η διαμονή του στο «καταφύγιο» του Σουνίου μαθεύτηκε μόλις δύο μήνες μετά και όχι από τις αρχές του καλοκαιριού που ήταν εκεί.

  Εναλλακτικές παρέες

  Μάλιστα ελάχιστες φορές βγήκε έξω από την κατοικία δίπλα στη ζεστή και ηλιόλουστη θάλασσα. Η εξαιρετική θέα του σπιτιού, που είναι χτισμένο μέσα σε ένα ολάνθιστο περιβόλι και εκτείνεται μέχρι τη θάλασσα, του παρείχε στιγμές ξεκούρασης που καθημερινά είχε ανάγκη λόγω του στρες που τον κατέβαλλε. Από τις λίγες φορές που ο ίδιος βγήκε πάντως στις αρχές του καλοκαιριού εμφανίστηκε παρέα με τον στενό του οικογενειακό φίλο, δημοσιογράφο και διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» -επίσης θαυμαστή της περιοχής του Σουνίου- Κώστα Αρβανίτη να συντρώγουν σε γνωστό γκουρμέ ψαράδικο της περιοχής. Σε μια άλλη ταβέρνα της γειτονιάς ο κ. Γιώτης έχει βγάλει μία ακόμα φωτογραφία (από τις πολλές που τόσο του αρέσουν) παρέα με τον αριστερό δημοσιογράφο, χαμογελώντας και μαθαίνοντας ως καπιταλιστής ότι «ένας διαφορετικός πολιτικός δρόμος είναι εφικτός». Εξάλλου το σύνθημα «οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη» των ακτιβιστών της Γένοβας είναι διαχρονικό ακόμα και για τους παγκόσμιας εμβέλειας επιχειρηματίες που φαίνεται να προτιμούν τις πιο εναλλακτικές πολιτικές παρέες από τα βαρετά business forums. Τα full moon parties στο Σούνιο εξάλλου που ο κ. Γιώτης συχνά κάνει (όπως πρόσφατα, παρουσία του κ. Τσίπρα, της κυρίας Μπαζιάνα αλλά και άλλων 50 ατόμων) είναι πολύ καλύτερα από τις όποιες πολιτικές αναλύσεις. Το πλέον ενδιαφέρον όλων, όμως, είναι ότι ο κ. Γιώτης παρουσιάζεται ένθερμος οπαδός του κ. Τσίπρα. Κάτω από τις κοινές του φωτογραφίες με τον τέως πρωθυπουργό που βρήκαμε στη σελίδα «Kostas Giotis» στο Facebook, γράφει για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ: «He is the only hope 4 Greece» (μτφρ. Είναι η μοναδική ελπίδα για την Ελλάδα) ή «For the future of Greece and our children join the man of vision – mission and values» (μτφρ. Για το μέλλον της Ελλάδας και των παιδιών μας ακολουθήστε τον άνδρα που έχει Οραμα, Αποστολή και Αξίες). Μάλιστα πολλοί φίλοι του κάνουν χιούμορ για τις «υψηλές διασυνδέσεις» που διαθέτει διερωτώμενοι «Αυτός με το μαύρο μπλουζάκι ποιος είναι;» αναφερόμενοι φυσικά στον κ. Τσίπρα. Ανθρωποι της επιχειρηματικής κυρίως κοινότητας όπως μαθαίνουμε, οι φίλοι του κ. Γιώτη στο Facebook φαίνεται να επικροτούν πλήρως τον κ. Τσίπρα και να τον θεωρούν απολύτως ενταγμένο στην παρέα του καλοκαιριού. Ολοι πάντως δείχνουν μια γενική ευθυμία παρά το γεγονός ότι τις συγκεκριμένες ημέρες η χώρα οδηγούνταν για μία ακόμη φορά στις κάλπες.

  Κώστας Γιώτης: Ο μπίζνεσμαν που λατρεύει να κάνει παρέα με Αραβες βασιλιάδες και αριστερούς πρωθυπουργούς

  Ο σκληρός εργοδότης που ήρθε από τις ΗΠΑ έστησε μπίζνες στην Ελλάδα και μια παγκόσμια αυτοκρατορία με επίκεντρο τις… τρίχες.

  Οmr DHI Κώστας Γιώτης έχει χιούμορ. Μόνο μια ματιά να ρίξει κανείς στις φωτογραφίες που έχει αναρτημένες στον λογαριασμό του στο Facebook θα διαπιστώσει του λόγου το αληθές. Σατιρίζοντας τον εαυτό του δίπλα σε μια ξένη καλλονή, στέκεται στις μύτες των ποδιών του. Σε άλλη φωτογραφία φοράει στα μαλλιά του ένα χταπόδι, σε μια πρωτότυπη «προσθετική» μαλλιών. Αλλού, ρίχνει βουτιές θυμίζοντας μπόμπιρα 10 ετών. Ακομπλεξάριστος ο ίδιος, είναι ένας άνθρωπος με δύο όψεις: η μία, παιδική, η άλλη, όμως, η σκληρή επαγγελματική. Ολοι όσοι εργάζονται δίπλα του έχουν να λένε πόσο εργατικός αλλά συνάμα και αυστηρός εργοδότης είναι. Στην έδρα της επιχείρησής του στις αρχές της λεωφόρου Βουλιαγμένης, στον αριθμό 30, άπαντες είναι υποχρεωμένοι ως στρατιώτες να φορούν στολές. Πάνω από τη δουλειά ο ίδιος δεν βάζει τίποτα.

  Επιστημονικό προσωπικό με πτυχία και περγαμηνές λόγω της κρίσης αναγκάζεται να αμείβεται με τα ελάχιστα, ενώ οι part timers που ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «δουλοπάροικους του 21ου αιώνα» είναι πολλοί. Ο ίδιος ο κ. Γιώτης έχει τη φήμη του αυτοδημιούργητου αλλά και «σφιχτού» στα οικονομικά και τις παροχές προς τους εργαζομένους του επιχειρηματία. Η DHI θεωρείται πρωτοπόρα εταιρεία στον κλάδο της, ενώ ο κ. Γιώτης έχει να καμαρώνει για τις εμφυτεύσεις τριχών που έκανε σε βασιλιάδες, εμίρηδες ή άλλους εστεμμένους του πλανήτη, μεταξύ των οποίων τον πρίγκιπα του Κατάρ ή τον «βαρόνο του χάλυβα» Ινδό δισεκατομμυριούχο του χάλυβα Αρσελόρ Μιτάλ που είχε μάλιστα ενδιαφερθεί και για επενδύσεις στη χώρα μας. Τώρα στο ρεπερτόριο των επαφών και γνωριμιών του μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει και τον πρώτο αριστερό πρωθυπουργό της Ελλάδας, σε μια πραγματικά ισχυρή φιλία. Από τα αξιοσημείωτα και οξύμωρα γεγονότα είναι ότι ο κ. Γιώτης διατηρεί σχέση με τον άνθρωπο που τέθηκε πολιτικά απέναντι στον κ. Τσίπρα στο πρόσφατο δημοψήφισμα για το «Οχι» και το «Ναι», τον παγκοσμίου φήμης Ελληνα Νίκο Αλιάγα που ενσάρκωσε την προσπάθεια παραμονής της χώρας στο ευρώ. Ως άνθρωπος των δημοσίων σχέσεων, βλέπετε, δεν χάνει ευκαιρίες να διευρύνει τις παρέες του.

  Η DHI είναι μία αμιγώς ελληνική εταιρεία, με παγκόσμιο, όμως, χαρακτήρα. Θεωρείται πρωτοπόρος στον κλάδο της προσθετικής μαλλιών και την εμπιστεύονται σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο παγκοσμίου φήμης Ολλανδός ποδοσφαιριστής Φρανκ Ντε Μπουρ που προσωποποίησε την παγκόσμια καμπάνια της. Ωστόσο η φορολογική κατάσταση των εταιρειών του γκρουπ είναι κάπως περίεργη. Αντί δηλαδή να υπάρχει για όλο το σχήμα μια ανώνυμη εταιρεία ώστε να ελέγχονται ευκολότερα τα οικονομικά της μεγέθη, ο κ. Γιώτης επιλέγει κάθε εταιρεία του να παραμένει ΕΠΕ και να εκδίδει μόνη της ισολογισμό. Κάπως έτσι τα πέντε παραρτήματά της σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη. Καβάλα, Λάρισα και Λαύριο δεν είναι ενοποιημένα, αλλά παρουσιάζονται φορολογικά ως ξεχωριστές επιχειρήσεις.

  Made in USA

  Η DHI δημιουργήθηκε το 1970 από τον κ. Γιώτη στο Πάλο Αλτο της Καλιφόρνιας όπου και ζούσε. Σήμερα διαθέτει κλινικές σε 50 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Η παρουσία της είναι χαρακτηριστική σε χώρες όπως οι Τουρκία, Βρετανία, Γαλλία, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιράκ, Ιορδανία, Ελβετία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Ιταλία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Πορτογαλία, Χονγκ Κονγκ, Καζακστάν, Σρι Λάνκα, Αυστραλία, Βουλγαρία, ενώ στην Ινδία διατηρεί 15 θυγατρικές. Στις ΗΠΑ μάλιστα έχει ιδιαίτερα έντονη παρουσία λόγω και της καταγωγής του ιδιοκτήτης της. Μετανάστης ακόμα στην Αμερική, ο κ. Γιώτης είχε δει τις μεγάλες δυνατότητες της αποκατάστασης των μαλλιών αφού και ο ίδιος είχε πρόβλημα τριχόπτωσης και έχει κάνει αρκετές μεταμοσχεύσεις έως τώρα στο κεφάλι του.

  Το 1977 έφερε την τεχνογνωσία πίσω στην πατρίδα του, την Ελλάδα, και σε όλη την Ευρώπη, και με τη βοήθεια της αδελφής του Βίκυς και του κουνιάδου του Κωνσταντίνου Κοτταρίδη κατάφεραν από κοινού να διαγράψουν μια μοναδική πορεία στον χώρο της εμφύτευσης μαλλιών. Από τη λίστα των επώνυμων πελατών του δεν λείπουν και πολλοί επώνυμοι όπως ο ποδοσφαιριστής της Σέφιλντ Γουένσντεϊ Ρόμπερτ Τζόνσον, ο διεθνής μέσος της Αντερλεχτ, Ντέμι Πάτρικ Ρενέ ντε Ζέουβ και ο Βρετανός τερματοφύλακας Ρότζερ Λι, καθώς και αρκετοί Ελληνες. Οπως αναφέρει συχνά στις παρέες του ο κ. Γιώτης, όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του ’70, την περίοδο που ήταν στην Αμερική για σπουδές, αρχικά στον τομέα των Οικονομικών και στη συνέχεια στο τμήμα Μάρκετινγκ ενός πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας. Το 1972 έπιασε δουλειά ως βοηθός στο τμήμα διαφήμισης ενός γιατρού που ασχολούνταν με το hair restoration. Εκεί είδε πρώτη φορά πλαστικές επεμβάσεις. Το 1974 αποχώρησε και δημιούργησε τη δική του κλινική.

  Μόλις έναν χρόνο, η κλινική του είχε γίνει τόσο μεγάλη, που προσέλαβε για διευθυντή τον πρώην εργοδότη του. Το 1977 επέστρεψε στην Ελλάδα και ήταν ο πρώτος που εφάρμοσε τις μεθόδους μεταμόσχευσης μαλλιών σε Ελληνες πελάτες. Σκληρός επιχειρηματίας, δουλεύει από το πρωί ως το βράδυ, ενώ κρίσιμο ρόλο στην επιχείρηση έχει αναλάβει και ο ανιψιός του. Εντύπωση πάντως προκαλεί η δήλωση του κ. Κοτταρίδη αναφορικά με την πορεία της εταιρείας το 2014. Ερωτώμενος σε συνέντευξή του στο «Fortune Greece» για το πώς αποτιμά την οικονομική πορεία του ομίλου, ο συγγενής του κ. Γιώτη μυστικοπαθώς αναφέρει ότι «σαν ιδιωτική εταιρεία δεν αποκαλύπτουμε τα οικονομικά στοιχεία του ομίλου» παρά τη ρητή υποχρέωση δημοσίευσης ισολογισμών. Θέλει άραγε κάτι να αποκρύψει η DHI;

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Είναι λυπηρό πως έχει μπει στην κουλτούρα αυτού του λαού πως ο πρωθυπουργός μπορεί να στεγάζεται οικογενειακώς για μήνες στη βίλα ενός (σκληρού εργοδότη, διαβάζω) επιχειρηματία και αυτή η ολότελα αναξιοπρεπής, μειωτική του κύρους του αξιώματος, κάκιστη ως παράδειγμα στους κρατικούς αξιωματούχους αλλά και στους υπαλλήλους, διαβρωτική του ήθους της «πόλης» και ύποπτη, ως πιθανότατα ανταποδοτική, πράξη να μην καταγγέλλεται από κανέναν.

 6. Ο/Η Red λέει:

  Ο κόσμος έχει ριζοσπαστικοποιηθεί από μόνος του στο θέμα αυτό, το ζει στο πετσί του, το βλέπει, χωρίς να το έχει παλαίψει κανένα κόμμα, αλλά οι ξεφτίλες της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς μπλοκάρουν κάθε προοδευτικό μέτρο με βάση τις προσωπικές τους φιλίες με τον αρχιεπίσκοπο και με μητροπολίτες.

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=695927

  Δημοσκόπηση Κάπα Research: 7 στους 10 θέλουν χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας

  Φλερτ Αρχιεπισκόπου-Πρωθυπουργού αλλά προβλήματα στη «συνεκμετάλλευση της εκκλησιαστικής περιουσίας – Η σημαντική υποχώρηση του ρόλου της Εκκλησίας προβληματίζει την Ιεραρχία

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/04/2015 05:45

  Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του «Βήματος» (το κυρίως μέρος της παρουσιάστηκε την περασμένη Κυριακή) το 74,5% της κοινής γνώμης τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας, με μόνο ένα ποσοστό 19,7% να διαφωνεί.

  Ταυτόχρονα ένα ποσοστό 63,9% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τη δραστηριότητα της Εκκλησίας, επειδή προφανώς δεν θεωρεί ότι αρκεί για τον ρόλο τον οποίο έχει στην ελληνική κοινωνία μόνο η κοινωνική δράση που αναπτύσσει
  .
  Παράλληλα το 73% των ερωτηθέντων στην έρευνα τάσσεται υπέρ της καύσης των νεκρών, την οποία η Εκκλησία εξακολουθεί να απορρίπτει. Επίσης το 78,4% τάσσεται υπέρ της άποψης ότι οι κληρικοί θα πρέπει στο εξής να μισθοδοτούνται από την Εκκλησία και όχι από το Ελληνικό Δημόσιο, όπως ισχύει σήμερα.

 7. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Τὸ θέμα εἶναι γιατί φοβοῦνται τόσο τὴν Ἐκκλησία;
  Ὁ Μπουτάρης στὴν Θεσσαλονίκη ἐκλέχθηκε καὶ χωρὶς τὴν ἔγκρισιν τοῦ Ἀνθίμου.
  Εἶναι μόνον γιὰ τὴν ψῆφον τοῦ δεξιοῦ;
  Ἢ νομίζουν ὅτι κάπου ἠ Ἐκκλησία ἀσκεῖ ἰδιαιτέρα ἐπιῤῥοή, ὅπως στὸ Δικαστικὸ Σῶμα γιὰ παράδειγμα;

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Υπάρχουν φιλίες, σχέσεις, διασυνδέσεις, ανταποδόσεις κλπ προ παντός όμως υπάρχει απόλυτη αδιαφορία για αλλαγή της κοινωνίας και απερίγραπτη βαρεμάρα για οποιαδήποτε σύγκρουση στο εσωτερικό της χώρας.
   Για όλα φταίνε οι ξένοι, είναι πολύ βολικό, όσο κι αν κοστίζει στη χώρα απερίγραπτα.

 8. Ο/Η Zωζώ Σαπουνάκη, σιγανοπαπαδιά λέει:

  Please read:
  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=42786
  Η μέθη Τσίπρα
  Νίκος Δήμου

  Ο κόσμος δεν ήταν αυτός που μας είχε ζωγραφίσει και υποσχεθεί ο ταλαντούχος. Η χώρα ήταν ακόμα πιο χρεοκοπημένη από πριν (οι υπερήφανες διαπραγματεύσεις μας είχαν κοστίσει άλλα 60 δισ.), οι τράπεζες κλειστές, κανένας μάγος δεν έφερνε δώρα, η δραχμή που επερχόταν ολοταχώς, από όνειρο τον ολίγων έγινε εφιάλτης των πολλών, το Μνημόνιο που ξορκίζαμε αποδείχθηκε η μόνη λύση.

  Έγινε η κωλοτούμπα, ο χαρισματικός κατάπιε (αμάσητα) τα όσα έλεγε επί χρόνια και τώρα αμήχανα ψελλίζει αστείες δικαιολογίες που δεν πείθουν κανένα. Ήρθαν διχοτομήσεις και αποχωρήσεις, αλλά και το «κόμμα της δραχμής» απεδείχθη απόκομμα. Οι υπερφίαλοι ΑΝΕΛ από στρατάρχες έγιναν ορντινάντσες. Ο πεζός και «λαϊκάντζα» αντίπαλος, κερδίζει στα σημεία και ο κόσμος σφίγγει τα μηνίγγια από τον πονοκέφαλο, την απογοήτευση και το αδιέξοδο.

  Δύσκολο το ξύπνημα μετά τη μέθη. Για έναν καιρό νιώσαμε βασιλιάδες αν όχι του κόσμου, τουλάχιστον της Ευρώπης. Τώρα, μόνον οι καθαρίστριες χαίρονται…

  and this dialogue between palees poutanes

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64244921
  Χριστοδουλάκης προς Ανθιμο: «… Δέσποτα μην ανησυχείτε, μέχρι τώρα καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να φορολογήσει την Εκκλησία»

  Σε μια παύση της ροής του λόγου του υπουργού, ο οποίος μιλούσε εκείνη την ώρα για την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων ύψους 80 δισ. ευρώ στην Ελλάδα μέχρι το 2025, ο ο κ.Ανθιμος ζήτησε να πληροφορηθεί «πού πάνε οι φόροι που εισπράττει το κράτος».

  Ο κ. Χριστοδουλάκης τού απάντησε: «… Δέσποτα μην ανησυχείτε, μέχρι τώρα καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να φορολογήσει την Εκκλησία. Ορμώμενος βέβαια από τη μακρά μας γνωριμία, εγώ θα ήθελα να ανησυχείτε λίγο».

 9. Ο/Η του κώλου λέει:

  Η Ταμίλα Κουλίεβα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

  Άλλο ένα όνομα-έκπληξη εμφανίζεται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αυτό της Ρωσίδας ηθοποιού Ταμίλας Κουλίεβα.

  Η ηθοποιός θα βρίσκεται στα ψηφοδέλτια της Β’Αθήνας.

  Να θυμίσουμε ότι και η τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου θα κατέβει σε αυτές τις εκλογές με το κόμμα.

 10. Ο/Η Mητροπολίτης Φώφη λέει:

  http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CE%B7-%CE%B5%CF%8D%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD

  07/09/2015
  42 Σχόλια

  Η εύνοια των παπάδων

  ΝΙΚΟΣ ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ

  Ο υπηρεσιακός υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης απευθύνθηκε στo μητροπολίτη Άνθιμο και του επισήμανε πως η τεράστια εκκλησιαστική περιουσία παραμένει αφορολόγητη, και ο ίδιος θα ήθελε να τη δει να συνεισφέρει στα έσοδα.

  Η τόλμη του υπουργού να απευθυνθεί επικριτικά στους πανίσχυρους παπάδες, έρχεται σε αντιδιαστολή με την «πρώτη φορά αριστερά» που όχι μόνο έκανε επί μήνες γαργάρα τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και δεν φρόντισε να συμπεριλάβει στο τρίτο μνημόνιο μέτρα, αλλά παρακολουθήσαμε τον Τσίπρα να χαριεντίζεται με τους καλόγερους του Αγίου Όρους και τους μητροπολίτες.

  Είναι ο υποψήφιος που μας λανσάρει το δίλημμα ανάμεσα στο παλιό και το νέο, το συντηρητικό και το προοδευτικό. Είναι αυτοί οι αριστεροί που αγωνίστηκαν σκληρά για να φορολογούνται οι φτωχοί 26% από τό πρώτο ευρώ, αλλά το παπαδαριό έμεινε στο απυρόβλητο.

  Η περιουσία της εκκλησίας και των μονών που περιλαμβάνουν 1,3 εκ. στρέμματα από δάση, βοσκοτόπια και αγροτικές εκτάσεις σε όλη τη χώρα, βρίσκεται υπό την κατακερματισμένη διαχείριση 6.700 νομικών προσώπων Δημοσίου Δικαίου. Η εκκλησιαστική κεντρική υπηρεσία οικονομικών (ΕΚΥΟ) διαθέτει περιουσία άνω των 700 εκ. ευρώ και είναι από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες ακινήτων στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

  Κατοικίες, καταστήματα, πρατήρια καυσίμων, χώροι στάθμευσης, αστικά οικόπεδα, ξενοδοχεία. Μόνο στήν Αττική διαθέτει περισσότερα από 350 ακίνητα συνολικής επιφάνειας άνω τών 60.000 τ.μ.

  Το 2013 η διακομματική επιτροπή της Βουλής απεφάνθηκε πως το κράτος μπορεί να κερδίσει περισσότερα από 3 δισ. ευρώ από τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

  Η Ελένη Γλυκατζή Αρβελέρ αποκάλυψε ότι ο μακαρίτης Χριστόδουλος της εξομολογήθηκε ότι για λόγους συμφερόντων της εκκλησίας δεν θα υπάρξει ποτέ ολοκληρωμένο κτηματολόγιο στην Ελλάδα, ενώ ο ευρωβουλευτής Παπαδημούλης έκανε γνωστό πως στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης οι κληρικοί δεν μισθοδοτούνται από τό κράτος, εν αντιθέσει με τη χώρα μας που μας κοστίζουν 220 εκ. ευρώ ετησίως.

  Εάν θεωρήσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερό προοδευτικό κόμμα που πολιτεύεται το νέο ενάντια στο συντηρητισμό, είναι δυσνόητη η συμμαχία με τους παπάδες, η απαλλαγή από φόρους του πλουσιότερου ιδιοκτήτη ακινήτων και η απουσία φορολογικών μέτρων ενσωματωμένων στο τρίτο μνημόνιο.

  Αντιθέτως είναι κατανοητή η εύνοια που προσφέρουν οι παπάδες σε όσους προστατεύουν τα συμφέροντά τους. Ανέκαθεν ήταν ιδιοτελείς και φιλοχρήματοι, όταν ζητούν εξαίρεση από φόρους εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.

  Για όσους δεν γνωρίζουν, στις 26 Απριλίου 1941 οι ιερές μονές του Αγίου Όρους σύνταξαν επιστολή προς τον Χίτλερ ζητώντας προστασία της περιουσίας τους: «Πρός την αυτού Εξοχότητα του Αρχικαγκελάριου του ενδόξου Γερμανικού κράτους Αδόλφου Χίτλερ» ξεκινούσε η επιστολή και ευλογούσε: «Κύριον ημών Ιησού Χριστόν, όπως δίδει υγείαν και μακροημέρευσιν στον Αδόλφον Χίτλερ διά το καλό της Γερμανίας». Και αιτούνταν: «…παρακαλούμε και ικετεύομεν θερμώς την Υμετέραν Εξοχότητα όπως αναλάβει υπό τήν υψηλήν προστασίαν και κηδεμονίας Αυτής». Και καταλήγει η επιστολή των καλογήρων: «Τον Βασιλέα των Βασιλευόντων και Κύριον των Κυριευόντων εξ όλης ψυχής και καρδίας ικετεύοντες, όπως επιδαψιλεύσει τη Υμετέρα Εξοχότητα υγείαν και μακροημέρευσιν επ’αγαθώ του ενδόξου Γερμανικού έθνους. Υποσημειούμεθα Βαθυσεβάστως».

  Αυτά όσον αφορά την ιστορία για το σημείο που είναι δυνατόν να ξεπέσουν οι παπάδες προκειμένου να έχουν προνομιακή μεταχείριση στην περιουσία τους.

  Αλλά επειδή κι εμείς οι φορολογούμενοι τα τελευταία 40 χρόνια έχουμε πληρώσει για μισθούς παπάδων περισσότερα από 8 δις ευρώ, «Υποσημειούμεθα Βαθυσεβάστως», ζητούμε να σταματήσει επιτέλους αυτή η κοροϊδία της πάμπλουτης εκκλησίας που δεν πληρώνει φόρους και να καταλάβουν όσοι πιστοί και θεοσεβούμενοι υποστηρικτές αυτής της αδικίας ενάντια στο λαό και το κοινωνικό σύνολο, πως άλλο είναι να λατρεύεις το θεό και άλλο να ανέχεσαι την εκκλησία να κολυμπά στα αφορολόγητα πλούτη.

 11. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  https://bangordailynews.com/2014/09/15/news/bangor/bangor-priest-arrested-after-being-accused-of-possessing-child-pornography/?ref=relatedBox

  Bangor priest arrested after being accused of possessing child pornography

  Adam Metropoulos

  By Judy Harrison, BDN Staff

  Posted Sept. 15, 2014, at 5:26 p.m.

  BANGOR, Maine — The priest of St. George Greek Orthodox Church was arrested Monday after being accused of possessing child pornography and photographing a woman without her permission.

  Adam Metropoulos, 52, of Bangor was charged with one count each of possession of sexually explicit material, a Class C crime, and violation of privacy, a Class D crime, according to Bangor police.

  George Leakos, vice president of the St. George Parish Council, declined to comment on the arrest Monday evening.

  Metropoulos is being held at the Penobscot County Jail. Bail of $10,000 cash was requested by the Penobscot County district attorney’s office.

 12. Ο/Η και η Θάνου λέει:

  Θάνου: Δεν θέσαμε ποτέ θέμα φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας

  18:09 | 08 Σεπ. 2015
  Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν έθεσε ποτέ θέμα φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας καθώς κάτι τέτοιο δεν είναι στις αρμοδιότητές της. Αυτό ξεκαθάρισε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου, προσερχόμενη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών όπου είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.

 13. Ο/Η 1.400.000 ευρώ στην Μονή Ιβήρων λέει:

  Διακατεχόμενες και από χωρικούς άγιες εκτάσεις που δεν μπορούν να πουληθούν και έτσι βρέθηκε η φόρμουλα της δωρεάς

  http://antigoldgr.org/blog/2014/09/24/1400000-iviron/

  «Δωρεά» 1.400.000 ευρώ στην Ιερά Μονή Ιβήρων από την Hellas Gold

  Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

  Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πριν από δυο περίπου εβδομάδες πραγματοποιήθηκαν οι τυπικές διαδικασίες στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την ΔΩΡΕΑ ποσού € 1.400.000 από την Hellas Gold στην Ιερά Μονή Ιβήρων.

  Η δωρεά δεν απορρέει βέβαια από τα ευλαβή αισθήματα των «επενδυτών», ούτε έγινε για να αναπέμπονται δεήσεις από τους μοναχούς υπέρ του προέδρου της Eldorado Gold και του συνεταίρου του, του προέδρου της ΑΚΤΩΡ. Άλλο έχουν κατά νου οι «επενδυτές» και η διοίκηση της Μονής.

  Σε πρόσφατο άρθρο μας (εδώ) είχαμε αποκαλύψει ότι έχει «κλείσει» η συμφωνία μεταξύ εταιρείας και Μονής για την πώληση ή παραχώρηση στην εταιρεία 925 στρέμματα του ιδιόκτητου δάσους «Νταμπίζ» της Μονής στις Σκουριές. Η ΔΩΡΕΑ των € 1.400.000 των «επενδυτών» στη Μονή επιβεβαιώνει την πληροφορία μας.

  Aπό το άρθρο «Χαρίζουν στην Eldorado Gold 925 στρ. δάσους» του δημοσιογράφου Σάκη Αποστολάκη στην «Ελευθεροτυπία» μαθαίνουμε ότι η χρήση του δάσους θα περιέλθει στην εταιρεία όχι με πώληση αλλά με μακροχρόνια μίσθωση.

  http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=448341

  Ελευθεροτυπία, Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014
  Η ΜΟΝΗ ΙΒΗΡΩΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ

  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ι.Μ. Ιβήρων είχε ενημερώσει την εταιρεία ότι αδυνατούσε αντικειμενικά να πουλήσει τα 925 στρ. επειδή υπήρχαν σε εκκρεμότητα δικαστικές διεκδικήσεις μέσα στην έκταση από κατοίκους της περιοχής. Η εταιρεία αγόρασε τις διεκδικούμενες εκτάσεις προς 3.000 ευρώ ανά στρέμμα, πολλαπλάσια της πραγματικής τους αξίας.

 14. Ο/Η Koυτσοί στραβοί λέει:

  και ο Λεβέντης

 15. Ο/Η του Ψεκασμένου λέει:

  http://www.kathimerini.gr/830917/article/epikairothta/politikh/kammenos-apoxwrw-apo-thn-politikh-an-den-mpoyn-oi-anel-sthn-voylh

  Καμμένος: Αποχωρώ από την πολιτική αν δεν μπουν οι ΑΝΕΛ στην Βουλή

  Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το Ποτάμι, τόνισε χαρακτηριστικά: «εάν ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθαρίσει τα εθνικά θέματα και τα θέματα της εκκλησίας, να κάτσουμε να μιλήσουμε για ορισμένα πράγματα». Σχολιάζοντας τη λίστα Λαγκάρντ και τα πρόσωπα που εμπεριέχει, ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι η δήλωση του Φαλτσιανί, ότι κανείς δεν του ζήτησε στοιχεία εδώ και πέντε χρόνια, έπρεπε να δείξει το νικητή των εκλογών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s