Επαναστάτες με βαμμένα μαλλιά…

[…και μια μικρή ιστορική αναδρομή]

ipoklisi2sept15

του Αναγνώστη Λασκαράτου
H συνήθεια να βάφουν και οι άντρες (κάποιοι άντρες για την ακρίβεια) τα μαλλιά τους δεν είναι τωρινή.
Αν δούμε όμως ποιοι το έκαναν θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι ανήκαν στο είδος που η Αριστερά θα ονόμαζε καταπιεστές του λαού. Στην αρχαία Αίγυπτο βρέθηκαν στο θησαυρό του Τουταγχαμών αντρικές περούκες, βαμμένες με χέννα, ένα τοπικό αρωματικό βότανο που μπορούσε να φτάσει στο ύψος ενός δένδρου και χρησιμοποιείτο και για φαρμακευτικούς σκοπούς. Η γνωστή επίσημα ως Lawsonia Inermis, διαδεδομένη και στη Βαβυλώνα, εμφανίστηκε ξανά στα τέλη του 19ου αιώνα στην Ευρώπη για χρήση στα γυναικεία μαλλιά και ως αποτρεπτικό της τριχόπτωσης. Oι Ασσύριοι και οι Πέρσες αριστοκράτες, που περιποιόντουσαν τις γενειάδες τους με περίπλοκους τρόπους, τις έβαφαν οι πρώτοι, όπως και τα φρύδια τους με αποχρώσεις του μαύρου, ενώ οι δεύτεροι με πορτοκαλί χρώματα, ενώ και οι δυο τις πασπάλιζαν στις επίσημες τελετές με χρυσόσκονη. (Allan Peterkin: “One Thousand Beards: A Cultural History of Facial Hair”, 2002). Στην αρχαία Ρώμη ήταν υποχρεωτικό για τις πόρνες να βάφονται ξανθές, ένα χρώμα που παρέπεμπε στους μισητούς ή «κατώτερους» Γαλάτες. Aντίθετα οι Γαλάτες αρχηγοί έβαφαν τα μαλλιά τους κόκκινα ως δείγμα ανώτερης τάξης και εξουσίας, ενώ στο χριστιανικό Μεσαίωνα θεωρήθηκε ένδειξη μαύρης μαγείας. Όμως το ξανθό χρώμα άρεσε και σε πολλούς Ρωμαίους πολίτες, άνδρες και γυναίκες και κανείς δεν τους εμπόδιζε να το ακολουθήσουν. Ακολουθούσαν σε δημοφιλία οι κόκκινες και οι μαύρες αποχρώσεις, οι τελευταίες για τα ηλικιωμένα άτομα.  (Michael, and Ariane Batterberry:  «Fashion: The Mirror of History».  N.York-Greenwich House, 1977). Είναι γνωστή η νοσηρότητα και ο εκφυλισμός αυτής της κοινωνίας, η οποία ακολούθησε τη μοιραία αυτοκαταστροφική πορεία των μεγάλων ιμπεριαλιστικών αυτοκρατοριών, και η ρωμαϊκή ήταν η κατ’εξοχήν τέτοια, ήταν αυτή που τροφοδότησε και τον αγαπημένο παλιομοδίτικο  μαρξιστικό όρο του ιμπεριαλισμού, που η ρίζα του ξεκινάει από τη λατινική λέξη που πρωταρχικά σημαίνει «εξουσία». Οι πιο πλούσιοι λοιπόν, βασικά ο αυτοκράτορας και η αυλή του, πασπάλιζαν τα μαλλιά τους με χρυσόσκονη, με πιο επιρρεπή σε αυτή τη χυδαία συνήθεια τον διεφθαρμένο, παράφρονα και τυραννικό Κόμμοδο, τον αμαθή γιό του μεγάλου στωικού φιλόσοφου αυτοκράτορα Μάρκου Αυρήλιου, που μεταμφιεζόταν σε Ηρακλή και πουλούσε τα κρατικά αξιώματα.

Η γυναικεία βαφή, πολύ δε περισσότερο η αντρική, θεωρήθηκε αμαρτωλή από τους εκκλησιαστικούς πατέρες, που είχαν, καλή ώρα, τη σταθερή έφεση να κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά στις πραγματικές αμαρτίες των ισχυρών της εξουσίας και να επικεντρώνουν σε ασήμαντα ελαττώματα για να αποπροσανατολίσουν και να ασκήσουν την τρομοκρατική τους δυναστεία στα αφελή ανθρωπάκια. Ο μεγάλος εκκλησιαστικός πατέρας και θεολόγος (Τίτος Φλάβιος) Κλήμης από την Αλεξάνδρεια, θεωρούσε άχρηστες τις νοικοκυρές που έβαφαν τα μαλλιά τους, ιδιαίτερα αν χρησιμοποιούσαν ξανθές αποχρώσεις (Mark Constantine: «Herbal Hair Colouring»- Herb Society, 1978). Άλλωστε ήδη η Εκκλησία σύσσωμη, από πολύ νωρίς, απαγόρευσε τις βαφές, στοχοποιώντας τις γυναίκες ακόμη κι αν τολμούσαν να κόψουν τα μαλλιά τους: «Ει τις γυναικών δια νομιζομένην άσκησιν αποκείροιτο τας κόμας, ας έδωκεν ο θεός εις υπόμνησιν της υποταγής, ως παραλύουσα το πρόσταγμα της υποταγής, ανάθεμα έστω» (Κανόνας ΙΖ΄ , της εν Γάγγρα Συνόδου, το 343). Η κρατική Εκκλησία συνεχίζει δυστυχώς και σήμερα ανενόχλητη και αφορολόγητη τα υποκριτικά και σκοταδιστικά της καμώματα, με τη βούλα της «πρώτης φορά» Αριστεράς.

Στο Βυζάντιο τα μαλλιά των ανδρών ήταν γενικά κοντά και χτενισμένα, το πολύ να κατσαρώνονταν τεχνητά, αλλά πάντως διακριτικά. Οι εικονολάτρες μάλιστα για να σατιρίσουν τον εικονοκλάστη και λόγιο πατριάρχη Ιωάννη Γραμματικό τον γελοιογραφούσαν σε μικρογραφίες χειρογράφων με τα μαλλιά του τεντωμένα και ανασηκωμένα προς όλες τις κατευθύνσεις. Για αντρικές βαφές αυτής της εποχής δεν μπορεί να γίνει λόγος. Ο ανισόρροπος εκκλησιαστικός πουριτανισμός, μπορεί να ευνοούσε το πανάκριβο ντύσιμο με χρυσάφι και κοσμήματα των επισκόπων και των αυτοκρατόρων αλλά δεν επέτρεπε τεχνητές χρωματικές παρεμβάσεις στο αντρικό κεφάλι.

Το σύντομο αυτό, χωρίς αξιώσεις σημείωμα, το έγραψα με αφορμή τις επαναστατικές βαφές κάποιων 60άρηδων (και βάλε) πολιτικών, που ήθελαν ή θέλουν ακόμη, να σώσουν την Ελλάδα από τα «ξενόφερτα μνημόνια» και όχι από τις εσωτερικές της αμαρτίες που της τρώνε τα σωθικά. Τα όνοματά τους δεν έχουν σημασία, γιατί η υποκρισία τους δεν μπορεί να κρυφτεί από κανένα νοήμονα άνθρωπο. Δεν εννοώ ασφαλώς τον πολέμαρχο (Κούγκι κλπ) κ.Καμμένο, ο οποίος άλλωστε δεν είναι αριστερός ούτε βάφει τα μαλλιά του όπως συκοφαντήθηκε και ο οποίος αφίππευσε από αυτήν την ανιδιοτελή φιλοδοξία, η οποία όπως φαίνεται μπορεί να θρέψει πολλές προσωπικές πολιτικές. Ταπεινή μου γνώμη είναι πως όποιος θέλει να μας σώσει, δεν έχει την πολυτέλεια να σπαταλά χρόνο σε καραμπογιές για να μας κοροϊδεύει κρύβοντας σαν ζωηρούλης μητροπολίτης τα χρόνια του: «Η στάση του Μητροπολίτη Ν.Ιωνίας κ. Κωνσταντίνου ήταν αναμενόμενη,…λένε κληρικοί με πικρόχολη διάθεση, έχουν δύο κοινά με τον κ. Παντελεήμονα. Δεν δηλώνει την ημερομηνία γεννήσεως του στα Δίπτυχα της Εκκλησίας και εναντίον του έχουν καταγραφεί διάφορες κατηγορίες από τον οδηγό του αλλά ουδέποτε διερευνήθηκαν από την Ι.Σύνοδο…» («Γιατί η Ι. Σύνοδος έδωσε άφεση αμαρτιών στον Παντελεήμονα. Οι επτά μητροπολίτες, το… απύθμενο αρχείο της Εκκλησίας ….». Μ.Αντωνιάδου-ΤΟ ΒΗΜΑ, 15/03/2009).

Η ειλικρίνεια και η διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας παρουσίας των πολιτικών, η σοβαρότητα και η αισθητική στην εμφάνιση και στους τρόπους, είναι μεγάλη και ζητούμενη πολιτική αρετή, ειδικά σήμερα που το επιμελώς υπερβολικά ατημέλητο ντύσιμο κρατικών αξιωματούχων, οι οποίοι όμως δεν εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους στο εξωτερικό, αλλά και τους συμπατριώτες τους, θεωρήθηκε προσόν και όχι ρεζιλίκι. Από «αριστερούς» ναρκισσευόμενους αιώνιους έφηβους, από ψεύτες που επενδύουν στο φαίνεσθαι και από επαγγελματίες καριερίστες πολιτικούς με βαμμένο μαλλί, τύπου Μπερλουσκόνι, χορτάσαμε με το παραπάνω.

Όπως και από καλοπληρωμένους με παχυλή βουλευτική αποζημίωση, κατά δήλωσίν τους αντικαπιταλιστές, που δεν δούλεψαν ποτέ τους και που ο επαναστατικός τους ζήλος δεν τους επέτρεψε να πάρουν το πτυχίο τους. Το λέω αυτό εντελώς τυχαία και άσχετα με τα παραπάνω περί βαφών, γιατί η Αριστερά ήταν σεβαστή ευρύτερα και για την αγάπη της στη μόρφωση («Πρώτοι στα μαθήματα, πρώτοι στον αγώνα», έλεγε ο μακαρίτης ο Φαράκος) και για τη συνέπειά της. Κάποιοι όμως «αριστεροί», αμετανόητοι συνήγοροι των δολοφόνων της Σρεμπρένιτσα, υποκλίνονται κωμικοτραγικά στο ρωσικό καπιταλισμό (φωτ.). Ίσως από κεκτημένη ταχύτητα. Μετά τις εκλογές όμως, θα βρουν μπροστά τους τις οργισμένες και αχάριστες γλωσσοκοπάνες, φίλες της Χρυσής Αυγής, με τις οποίες συνήψαν παρά φύσιν λυκοσυμμαχίες. Αυτές ξέρουν με τι ανθρωπάκια έχουν να κάνουν και δεν έχουν μάθει να δέχονται την εξουσία κανενός. Πιστεύουν μόνο στη δική τους.

Advertisement
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

21 Responses to Επαναστάτες με βαμμένα μαλλιά…

 1. Ο/Η elias λέει:

  Οι τρίχες γενικότερα έχουν βαρύνουσα σημασία σε όλες τις εβραιογεννείς θρησκείες. Μου έκανε εντύπωση στη Τουρκία το σέβας που έδειχναν στις τρίχες του προφήτη. Μάλιστα στα παλαιά ανάκτορα, όπου φυλάσσονται μερικές από αυτές υπάρχει πάντα ένας τύπος που τις ψέλνει προφανώς για να τις ψυχαγωγεί.

 2. Ο/Η Aλιέξης, Παναγιώτης και τραγοπαπαδαριό λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=42763

  1 Σεπτεμβρίου 2015

  Ανδρέας Ζαμπούκας

  Σχολεία 23%, Εκκλησία 0%

  Από την άλλη, όμως, οι ίδιοι άνθρωποι που εμφορούνται από τις «αρχές» και τις «αξίες» της ιδεολογίας τους, ξέχασαν να τις εφαρμόσουν στην περίπτωση της Εκκλησίας. Ποιος δεν θυμάται τις γενναίες προεκλογικές δηλώσεις Κουράκη για την απαλλαγή του κράτους από τη μισθοδοσία των κληρικών και την ανταποδοτική επιβάρυνση του κάθε πολίτη για τις θρησκευτικές του ανάγκες; Πέρασαν, όμως, επτά μήνες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κανείς δεν έθεσε θέμα. Ούτε πριν αλλά ούτε και στο τρίτο μνημόνιο. Ένα λεπτό: ή είσαι αριστερός ή δεν είσαι. Δεν μπορεί να «συμπονείς» τον πολίτη για τα φροντιστήρια -φορτώνοντάς του, μάλιστα, τον ΦΠΑ- αλλά να «ξεχνάς» διακριτικά ότι ένας άλλος θεσμός τον επιβαρύνει πολλαπλάσια, μολονότι δεν εξυπηρετεί τις άμεσες ανάγκες του.

 3. Ο/Η Κάσυ Διάρη, αγαπό τη Λαέ λέει:

  http://leninreloaded.blogspot.gr/2014/04/blog-post_438.html

  Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014

  Απολογητική του «καλού» φασισμού: Η Ραχήλ Μακρή στην κολυμβήθρα της νέας σοσιαλδημοκρατίας

  Αναφορικά με την υπόθεση της μήνυσης της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατά της δημοσιογράφου Δ. Κονταράκη, έθεσα, σε ανάρτηση της 7/4/2014, το ακόλουθο ερώτημα:

  Ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι, αφού υποστήριξε ευθέως τη Χρυσή Αυγή, η Μακρή έκανε μηνύσεις και προκάλεσε τη σύλληψη δημοσιογράφων που την επέκριναν για την ευθεία στήριξη στη Χρυσή Αυγή;

  Την ίδια ημέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε μια ανακοίνωση όπου δεν έπαιρνε καμία θέση για την ουσία του ζητήματος (δηλαδή, τις δηλώσεις της Ραχήλ Μακρή και την μήνυσή της για την κριτική σ’ αυτές της δηλώσεις από δημοσιογράφο), απέφευγε καν να αναφερθεί στο όνομά της, και άφηνε αιχμές για τη «δημοσιογραφική δεοντολογία» της μηνυθείσας και συλληφθείσας δημοσιογράφου:

  Η σύλληψη της δημοσιογράφου του Ελευθέρου Τύπου Δ. Κονταράκη μετά από μήνυση που της υπεβλήθη είναι ένα γεγονός το οποίο μας βρίσκει απέναντι. Την ίδια στιγμή, και ανεξάρτητα από το γεγονός αυτό καθ’ εαυτό, πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για τη δημοσιογραφική δεοντολογία στους δύσκολους καιρούς που περνά σήμερα η ενημέρωση.
  Τα δημοσιεύματα στη βάση των οποίων ασκήθηκε η μήνυση ήταν τα εξής:

  1. Η ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗ στάση του προέ­δρου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η αλήστου μνήμης κραυγή της ανεκδιήγητης Ραχήλ Μακρή των ΑΝ.ΕΛ., «ότι βάζετε αθώους στη φυλακή», είναι το λιγότερο τραγική. Ανερυθρίαστα, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, συντασσόμενος εγκληματικά με την επιχειρη­ματολογία της Χρυσής Αυγής ότι η δίωξη των μελών της εί­ναι πολιτική!

  Ανερυθρίαστα, η Ραχήλ Μακρή βάφτισε αθώ­ους εκείνους που έδιναν εντο­λές ή συμμετείχαν στα τάγμα­τα εφόδου, που ξεχύνονταν τις νύχτες στους δρόμους προς αναζήτηση θυμάτων. Εκείνους που έθρεψαν το μί­σος και οδήγησαν στις δολο­φονίες του Παύλου Φύσσα και του Σάχζαντ Λουγκμάν.

  http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=532043

  Ραχήλ Μακρή: «Να αφήσουμε ήσυχη τη Δικαιοσύνη για τη Χρυσή Αυγή»

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/09/2013 23:55 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 27/09/2013 05:45

  Υπάρχουν βουλευτές που ομιλούν για τη Χρυσή Αυγή. όπως η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κυρία Ραχήλ Μακρή με τα παραάτω λόγια «Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μού συμπεριφέρθηκαν στη Βουλή άψογα, πολύ καλύτερα από ορισμένους βουλευτές της ΝΔ» είπε, αποκαλύπτοντας ότι πολλές φορές έχει συνεργαστεί μαζί τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και ότι οι χρυσαυγίτες έχουν ζητήσει τη γνώμη της.

  Η κυρία Ραχήλ Μακρή όμως προχώρησε ένα βήμα περισσότερο και σχολιάζοντας όσα εγκληματικά συνέβησαν με τη Χρυσή Αυγή είπε ότι είναι ένα σοβαρό θέμα και θα πρέπει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Οσον αφορά τις πληροφορίες για πιθανή μαζική παραίτηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, απλώς είπε ότι δεν πιστεύει ότι θα γίνει κάτι τέτοιο, αφού αυτομάτως θα αρθεί και η βουλευτική τους ασυλία και θα βρεθούν οι περισσότεροι βουλευτές της σιδηροδέσμιοι ενώπιον της Δικαιοσύνης.

 4. Ο/Η Κάσυ Διάρη, αγαπό την πρώαιδρω λέει:

  http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/zwh-kwnstantopoulou-h-boulh-prepei-na-leitourgei-me-300-bouleutes-binteo#ixzz3kaKi6nZU

  Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η Βουλή πρέπει να λειτουργεί με 300 βουλευτές!

  Η Κωνσταντοπούλου συμπλέει για πολλοστή φορά με τη …

  http://www.kathimerini.gr/…/filhs-h-kwnstantopoyloy-sympleei-gia-pollosth-f...

  16 Ιουλ 2015 – Ευθεία επίθεση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης … και συμπλέει για πολλοστή φορά με τη Χρυσή Αυγή. | Ημερήσια Πολιτική …

  Σάλος με την Χρυσή Αυγή και την Ζωή Κωνσταντοπούλου …

  http://www.thetoc.gr/…/salos-me-tin-xrusi-augi-kai-tin-zwi-kwnstantopoulou-st...

  18 Μαρ 2015 – Η επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου να υιοθετήσει πρόταση της Χρυσής Αυγής για ονομαστική ψηφοφορία προκάλεσε σάλο στη Βουλή.

  Η Κωνσταντοπούλου συμπλέει για πολλοστή φορά … – TVXS.gr

  tvxs.gr/…/filis-i-konstantopoyloy-sympleei-gia-pollosti-fora-me-ti-xrysi-…

  13 Ιουλ 2015 – … εκπροσώπου στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατηγορώντας την για «συμπόρευση» με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής.

  Πυρά από ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ κατά Κωνσταντοπούλου …

  http://www.tanea.gr › Πολιτική

  17 Μαΐ 2015 – Κωνσταντοπούλου δεν κρύβει δυστυχώς τη συμπάθεια της για την αντιμνημονιακή Χρυσή Αυγή και την απέχθεια της για τις «φιλομνημονιακές» …

  Φίλης: Η Κωνσταντοπούλου συμπλέει για … – enikos.gr

  http://www.enikos.gr › Πολιτική

  Φίλης: Η Κωνσταντοπούλου συμπλέει για πολλοστή φορά με την Χρυσή Αυγή – ΒΙΝΤΕΟ. Πρώτη καταχώρηση: 13/07/2015 – 09:22. Τελευταία δημοσίευση: …

  Πού το πάει η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τη Χρυσή Αυγή …

  http://www.iefimerida.gr/…/poy-paei-i-zoi-konstantopoyloy-me-ti-hrysi-aygi

  5 Μαρ 2015 – Φουρτούνες σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση προκάλεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

  Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αρνήθηκε να καταδικάσει τη …

  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid...

  7 Μαΐ 2015 – 7/5/2015 – Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αρνήθηκε να καταδικάσει τη Χρυσή Αυγή – Η Πρόεδρος της Βουλής και ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ …

  ΚΑΝΕΛΛΗ: Η Κωνσταντοπούλου εξελίσσεται σε… μάνα του …

  adapokrites.gr/…/17317-kanelli-i-konstantopoylou-ekselissetai-se-mana-t…

  ΚΑΝΕΛΛΗ: Η Κωνσταντοπούλου εξελίσσεται σε… μάνα του λόχου της Χρυσής Αυγής. Παρασκευή, 08 Μάιος 2015 13:21; Γράφτηκε από τον XRYSA PINK.

  Λαζαρίδης:Οχι μόνο η Χ.Α. αλλά και η Κωνσταντοπούλου …

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=530706

  18 Σεπ 2013 – Σαμαρά και όχι η Κωνσταντοπούλου. Την ευτελίζει με τις Πράξεις Νομοθετικού …. Ο Ψωμιαδης θεωρει την Χρυση Αυγη αδερφο κομμα,η Ντορα …

  Αποστάσεις Μαξίμου από τις δηλώσεις Κωνσταντοπούλου …

  http://www.serresparatiritis.gr › ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  Αποστάσεις Μαξίμου από τις δηλώσεις Κωνσταντοπούλου για Χρυσή Αυγή … που πέρασαν από τη Βουλή, χωρίς τις ψήφους των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

  Δυσφορία στο Μαξίμου για τις πρωτοβουλίες …

  http://www.enhmerwsh.gr/…/disforia-maksimou-protovoulies-konstantopoulou-x...
  5 Μαρ 2015 – Τις πληροφορίες ότι υπήρξε δυσφορία για τους χειρισμούς της Ζωής Κωνσταντοπούλου αναφορικά με το ζήτημα της Χρυσής Αυγής και την …

  Στα κάγκελα η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την Χρυσή Αυγή …

  http://www.thetoc.gr/…/sta-kagkela-i-zwi-kwnstantopoulou-gia-tin-xrusi-augi

  5 Μαρ 2014 – Τα δύο πιο ηχηρά «όχι» στην άρση της ασυλίας της Χρυσής Αυγής ήταν του Μανώλη Γλέζου και της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Πάντως, τα δυο …

 5. Ο/Η του κώλου λέει:

 6. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.capital.gr/oikonomia/3058447/o-suriza-tazei-tin-katargisi-tou-fpa-pou-uperaspizetai-sto-programma-tou

  Ο ΣΥΡΙΖΑ τάζει την κατάργηση του ΦΠΑ που υπερασπίζεται στο πρόγραμμά του!

  Της Νίκης Ζορμπά

  Μετά το «άδειασμα» που επεφύλαξε η Κομισιόν, δια της εκπροσώπου του Pierre Moscovici στον ΣΥΡΙΖΑ περί της επιμονής των Θεσμών στην επιβολή της αλλαγής του νόμου για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, η Κουμουνδούρου, με καθυστέρηση ωρών, αποφάσισε αφενός να ζητήσει από την υπηρεσιακή κυβέρνηση την αναστολή του μέτρου αύξησης του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, αφετέρου να δηλώσει πως όταν γίνει κυβέρνηση θα τον καταργήσει.

  Επιμένει μάλιστα, ότι η αύξηση προέκυψε μετά από επίμονο αίτημα των Θεσμών.

  Σημειώνεται πάντως, ότι στη σελίδα 35 του νέου Κυβερνητικού Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο έδωσε η Κουμουνδούρου στη δημοσιότητα την Κυριακή, συγκαταλέγει το εν λόγω μέτρο σε αυτά που «επιβαρύνουν αποκλειστικά τα υψηλά εισοδήματα».

  http://www.kathimerini.gr/829175/opinion/epikairothta/politikh/to-martyrio-toy-tsipra-an-htan-kanonikos-an8rwpos

  Το μαρτύριο του Τσίπρα (αν ήταν κανονικός άνθρωπος)

  Σε αυτή τη δεινή θέση βρίσκεται σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας: αναγκασμένος να εκστομίζει παιδαριώδεις σαχλαμάρες για να γεφυρώσει τον προ του Μνημονίου εαυτό του με τον μετά το Μνημόνιο. Αν ήταν κανονικός άνθρωπος, αυτή η προεκλογική εκστρατεία θα έπρεπε να ήταν αληθινό μαρτύριο γι’ αυτόν. Προφανώς όμως δεν είναι, διότι ο Τσίπρας είναι πολιτικός και η δυνατότητα να μην αισθάνεσαι τίποτα, όταν λες πράγματα που δεν πιστεύεις, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή, ακόμη χειρότερα, πράγματα εντελώς ανόητα, είναι προϋπόθεση για να κάνεις καριέρα στο επάγγελμα που διάλεξε ο Αλέξης. Συνεπώς, ο ίδιος μάλλον δεν έχει πρόβλημα. Το πρόβλημα πρέπει να είναι του ακροατηρίου στο οποίο απευθύνεται· διότι εύκολα αφήνεσαι στην ανοησία όταν είναι ευχάριστη, πώς την καταπίνεις όμως όταν είναι δυσάρεστη;

 7. Ο/Η αδελφη lola λέει:

  πφφφφ τριχες!

  • Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

   Tι κούκλος Αλλάχ Αλλάχ!.
   Και τι ωραίο αντρικό φυσικό χρώμα στο τριχωτό της άδειας κεφαλής του!
   Χαρτωσιά δεν πιάνει μπρος του ή απόχρωση Λαφαζανί ταλιμπάνπασα.
   Κούγκι θα καώ για το λεβέντη υπαρχηγό του τσίπρα.

 8. Ο/Η Αριστερός Αυριανισμός λέει:

  http://mikrometoxos.gr/%CE%BF-%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84/

  Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ “ΚΟΝΤΡΑ” – Ο Κουρής την πρωτιά
  03.09.2015 •kourdistoportocali.com

  H σχετική ανακοίνωση:

  Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την επιστροφή του από την Κρήτη και την περιοδεία που έκανε, το βράδυ της Πέμπτης θα δώσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί στις 22:00 το βράδυ και ο πρώην Πρωθυπουργός μιλά στους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Μάκη Κουρή.

  Οπως έχουμε ξαναγράψει ο Γιώργος Κουρής ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις στην Ελλάδα. Οσο ζούσε ο Λαμπράκης του είχε κλέψει τη δόξα μια και ο Κουρής έκανε πάντα τη δουλειά και ο συγχωρεμένος απολάμβανε τα συγχαράκια. Οταν οι εκδότες είναι στο καναβάτσο φωνάζουν τον Γιώργη τον Κουρή να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Ο Κουρής έχει πολλούς φίλους στην εκδοτική πιάτσα με πρώτο και καλύτερο τον Σταύρο Ψυχάρη.

  Ο Κουρής ήταν ο εκδότης που πήρε πρώτος την πολιτική παρθενιά του Τσίπρα. Είχαν προηγηθεί τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας “Κόντρα” υπέρ του Αλέξη με τέτοιο φανατισμό που μπροστά της η ΑΥΓΗ ήταν αντιπολιτευόμενη.

  Η “Κόντρα” δεν έχανε την ευκαιρία εκτός από τον Σαμαρά να ξεπατώσει τον Λαφαζάνη και την Ζωή.

  Ο Αλέξης αναγνωρίζοντας την στήριξη του Γιώργη του Κουρή σπεύδει να δώσει την πρώτη μεγάλη προεκλογική συνέντευξη στο ‘Κόντρα”. Δεν μπορεί να είναι και αχάριστος.

  Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν στα στούντιο του καναλιού ο Νίκος Παππάς και ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Ο Αλέξης τους θέλει μαζί του για να τον βοηθάνε στις δύσκολες ερωτήσεις που θα του υποβάλλει ο Ξενάκης και κυρίως ο Μάκης.

  Ηχητικό σήμα της συνέντευξης θα είναι ένα ρούφηγμα φραπέ. Ο Φλαμπουράρης δεν θα ζητήσει πνευματικά δικαιώματα.

  Την ώρα της συνέντευξης ο Νίκος Παππάς έχει τηλεφωνικό ραντεβού με τον Φίλιππα Βρυώνη. Ο Φίλιππας, που είναι και φίλος του Κουτσούμπα, πιέζει τον Παππά για να εξασφαλίσει ο Μενέλαος Φουρθιώτης μια συνέντευξη από τον Αλέξη Τσίπρα για λογαριασμό του “Ε”.

  Να πάνε όλα καλά.

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο βαψομαλλιάς της Σρεμπρένιτσα, λάτρης των μαθητικών παρελάσεων και φίλος των Ρωμιών κυνηγών, θέλει βάρβαρο καπιταλισμό ρωσικού τύπου

  http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=22435:eksadelfos-tsipra&catid=81:kivernisi&Itemid=198

  ΓΙΑ »ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ» Ο ΕΞΑΔΕΛΦΟΣ (Γ. ΤΣΙΠΡΑΣ) ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

  διαχειριστής

  (Σαβ. 17/10/15 – 16:17)

  ΟΙ ΗΠΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

  ΑΠΟΣΥΡΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΣΕ, ROSCO, ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

 10. Ο/Η Λαφαζανικός καπιταλισμός λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/11/blog-post_762.html

  Απολύονται γιατί αρνήθηκαν την μείωση μισθών

  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015 | 6:53 μ.μ.

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

  Απολύονται γιατί αρνήθηκαν την μείωση μισθών

  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

  Με μια αυταρχική και αντεργατική αντίληψη και με εκδικητικό τρόπο, η AEROFLOT Russian Airlines, ανακοίνωσε την απόλυση των εργαζομένων στην εταιρεία, των συναδ. ΠΑΤΕΛΟΥΔΗ ΛΕΝΑ και ΚΥΡΙΛΟΒΑ ΝΑΤΑΛΙΑ, επειδή αρνήθηκαν, όπως και οι άλλοι δύο εργαζόμενοι στην εταιρεία, να δεχθούν μείωση των αποδοχών τους και την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας κατά παρέκκλιση της ισχύουσας ΣΣΕ του Κλάδου. Πριν από λίγες μέρες με εκδικητικό πάλι τρόπο άλλαξε τη θέση εργασίας του συναδ. ΚΟΥΚΙΔΗ X., που είναι και ο Γ. Γραμματέας του Συλλόγου, μειώνοντας με αυτό το τρόπο τις αποδοχές του.

  Πρόκειται για μια παράνομη και καταχρηστική ενέργεια από μια εταιρεία που βρίσκεται στην 4η θέση των πλέον αναπτυσσόμενων εταιρειών στην Ευρώπη, έχει διπλασιάσει τις πτήσεις της στην Ελλάδα και ο σταθμός της Αθήνας έχει αναγνωρισθεί σαν ένας από τους καλύτερους σταθμούς της εταιρείας παγκόσμια.

  Είναι προφανές ότι η εταιρεία θέλει …….

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  Θα φιλοτιμηθούν ο Λαφαζάνης και ο Γλέζος να ζητήσουν συγνώμη για την υποστήριξη που τους έχουν προσφέρει;

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64201931
  ΕΘΝΟΣ 14/6

  ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΗ «ΣΦΡΑΓΙΔΑ» ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

  Τα ελληνικά τάγματα εφόδου που μάτωσαν τη Σρεμπρένιτσα

  Είχαν αφήσει τα πάντα πίσω τους για να καταταγούν εθελοντικά στο πλευρό των «αδερφών» Σέρβων. Μέσα σε ένα βράδυ από πολίτες έγιναν οπλίτες, για να υπηρετήσουν τη «λευκή φυλή και την Ορθοδοξία ενάντια σε Τούρκους και Εβραίους».

  Τελικά συμμετείχαν ως Ελληνική Εθελοντική Φρουρά (ΕΕΦ) στη μεγαλύτερη σφαγή που γνώρισε η Ευρώπη μετά τον Β’ ΠΠ, τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα. Στις 11 Ιουλίου 1995 δυνάμεις των Σερβοβοσνίων, υπό τον στρατηγό Ράτκο Μλάντιτς και την πολιτική κάλυψη του Ράντοβαν Κάρατζιτς, εισέβαλαν στην πόλη Σρεμπρένιτσα της Βοσνίας, η οποία είχε κηρυχθεί «ασφαλής περιοχή» υπό τον ΟΗΕ. Οι 450 Ολλανδοί κυανόκρανοι, που υποτίθεται πως προστάτευαν τους 40.000 πρόσφυγες που είχαν καταφύγει εκεί για προστασία, αποδείχτηκαν ανεπαρκείς και έτσι πάνω από 8.000 άμαχοι άνδρες και έφηβοι σφαγιάστηκαν. Το γεγονός της ωμής εθνοκάθαρσης χαρακτηρίστηκε από τον ΟΗΕ «γενοκτονία».

  Οπως αποδεικνύει με ντοκουμέντα η έρευνα της ομάδας του ιστότοπου XYZ Contagion με θέμα «Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα», κάποιοι από τους Ελληνες εθελοντές στρατιώτες ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής. Παρόλο που πρόκειται για «δύσκολο» θέμα, το οποίο δεν συζητιέται καθόλου εντός της οργάνωσης, ειδικά μετά την είσοδό της στη Βουλή και την υιοθέτηση του «εθνικιστικού» προσωπείου και τα ίχνη όλα έχουν εξαφανιστεί, οι ερευνητές εντόπισαν στοιχεία που βεβαιώνουν την αδιαμφισβήτητη σχέση.
  «Σύμφωνα με τα πρακτικά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης αλλά και από πολλές άλλες πηγές, αποδεικνύεται ότι οι Ελληνες εθελοντές ήταν εκεί και δεν ήταν μόνο η καταστροφή του μιναρέ του τζαμιού με βαρέα όπλα που έχει καταγραφεί σε μεγάλο αριθμό εκθέσεων διεθνών οργανισμών, μια πράξη που «διεκδικούν» τόσο οι άνδρες της ΕΕΦ όσο και το διαβόητο αιμοσταγές παραστρατιωτικό απόσπασμα θανάτου «10ο Απόσπασμα Σαμποτάζ». Ηταν εκεί, όχι γενικά κι αόριστα, αλλά στα χωράφια και τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, τις ημέρες που γίνονταν οι άγριες μαζικές εκτελέσεις δεμένων κρατουμένων και αιχμαλώτων, ακριβώς στα σημεία συγκέντρωσης και εξόντωσης των Βόσνιων Μουσουλμάνων, εκεί που πήγαιναν τους άντρες και τα αγόρια και κατόπιν άνοιγαν μαζικούς τάφους. Και αυτό το γεγονός δεν είναι η δική μας γνώμη. Είναι η κατάθεση στο Δικαστήριο της Χάγης του ίδιου του Σερβοβόσνιου διοικητής τους Ζβ. Μπάγιαγκιτς, όταν κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Κάρατζιτς, κάτι που ποτέ δεν έγινε γνωστό στην Ελλάδα και στα ΜΜΕ της χώρας μας!», σημειώνουν οι ερευνητές (όλα τα στοιχεία βρίσκονται στο μπλογκ τους: http://xyzcontagion.wordpress.com/srebrenica/).


  ………………………….

 12. Ο/Η Μαλλιά βαμμένα κίτρινα λέει:

  Από τον Μπούκουρα στο Λαφαζάνη

 13. Ο/Η Left and liberal λέει:

  Αφιερωμένο εξαιρετικά στο συρφετό των Λαφαζάνηδων, που ήθελαν να ρυμοουλκύσουν την Ελλάδα στην λάγνα πλην μεσαιωνική Ανατολή.
  Στην Μπανανία του Αζερμπαϊτζάν, αρνούνται σε ασθενείς (στο ζεύγος της φωτογραφίας) άδεια να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για λήψη θεραπείας, επειδή υπερασπίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών.

  http://www.omct.org/human-rights-defenders/urgent-interventions/azerbaijan/2016/03/d23676/
  Azerbaijan: Court decision forbidding Leyla Yunus and Arif Yunusov to travel abroad to receive medical treatment


  __________________
  Φάγαμε… πόρτα

  Τα «όχι» των Αζέρων στον Παναγιώτη Λαφαζάνη για το φυσικό αέριο

  Ελένη Στεργίου 18/02/2015

 14. Ο/Η του κώλου λέει:

 15. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

  Ωραίο το χρωματάκι, του πέτυχε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.