Ο «ψευτράκος» Αλέξης στην ακροποταμιά

[Εφηβικά καπρίτσια, θεατρινισμοί, τυχοδιωκτισμοί και κουτοπονηριές]

xaikalis31.8.15

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Τσουβάλιασε, τώρα που το εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να φέρει αυτόν ή τον κ.Μεϊμαράκη στις όχθες του, ακόμη και το ‘Ποτάμι’ με τον παλιό δικομματισμό ο κ.Τσίπρας. Έχουμε επικρίνει πολλές φορές, πολύ δυνατά και πολύ τεκμηριωμένα το, από συνειδητή επιλογή του, άχρωμο αυτό κόμμα (πιο άχρωμο κι από το κομματίδιο του επανακάμπτοντος κυρ Φώτη)  και τον αρχηγό του και δεν παίρνουμε πίσω ούτε λέξη, αλλά διαθέτουμε την ευχέρεια των διακριτών κατατάξεων των πολιτικών δυνάμεων, που η αδήριτη ανάγκη, η ηθική, ο πραγματισμός και η λογική επιβάλλουν. Υποθέτω πως το ‘Ποτάμι’, απαξιώνεται με το επιχείρημα πως ο κ.Θεοδωράκης υπήρξε έμμισθος υπάλληλος του κ.Μπόμπολα, όπως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Μουλόπουλος και Βαρεμένος (για να σταθώ μόνο στα προφανέστατα), υπάλληλοι των ΔΟΛ-Κυριακού. Αναρωτιέμαι όμως, η ακροδεξιά εκβλάστηση παλιότερων υπουργών, στελεχών και βουλευτών της ΝΔ, που ακούει στο όνομα ΑΝΕΞΕΛ, δεν έχει σχέση με το παλιό πολιτικό σύστημα; Οι δεκάδες πρώην βουλευτές, ευρωβουλευτές, στελέχη και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που μετεπήδησαν στο ΣΥΡΙΖΑ, είτε συμπεριελήφθησαν μετά το Γενάρη στην κυβέρνηση και στην πολιτική στελέχωση του Κράτους, από τον κ.Μητρόπουλο μέχρι τον κ. Ρουμπάτη και από τον στενό συνεργάτη του ΓΑΠ, υποψήφιο ΥΠΕΞ των ΓΑΠ-Σαμαρά (με τη μεσολάβηση του κοινού φίλου κ.Φαήλου Κρανιδιώτη) και συνομιλητή του Ντούγκιν, κ.Κοτζιά, μέχρι τη μεγαλοπρεπή ανακάλυψη του ΓΑΠ που ακούει στο όνομα Βαρουφάκης, βαφτίστηκαν προηγουμένως στην Κάναθο και ανέκτησαν την παρθενία τους; Με τον ίδιο τρόπο υποθέτω που ο κ.Τσίπρας μας ζητά να πιούμε το νερό της Λήθης και να ξεχάσουμε πως οι κ.κ. Πανούσης και Παυλόπουλος ψήφισαν τα «μνημόνια» (αυτό το ψευδώνυμο διχαστικό πλαστογράφημα, που κατατάσσει το ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο στρατόπεδο με τη Χ.Α.) ή πως ο κ. Κουρουμπλής είχε ψηφίσει το πρώτο από αυτά. Με τον ίδιο τρόπο που μας καλεί να ξεχάσουμε πως κι αυτός και ο υπουργός του επί των ελικοπτέρων ψήφισαν τώρα το τρίτο μνημόνιο, αφού πρώτα ο ίδιος ξεπλύθηκε επαναστατικά μέσα στα προεκλογικά και μετεκλογικά ψέματα, καταστρέφοντας το τραπεζικό σύστημα, στέλνοντας στην ανεργία χιλιάδες ιδιωτικούς υπαλλήλους, στο κλείσιμο εκατοντάδες επιχειρήσεις, τη χώρα στον παγκόσμιο εξευτελισμό και στην ακόμη βαθύτερη υπερχρέωση και τη Βουλή στα καπρίτσια της οργίλης θυγατρός Αλεξίου, συζύγου (με θρησκευτικο γάμο, όπως όλοι οι νεόνυμφοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ) κάποιου βωμολόχου ναυτικού.  Με τον ίδιο τρόπο που ο κ.Τσίπρας μας καλεί να κάνουμε πως δεν ξέρουμε ότι ο εκπρόσωπος του δικαστικού κατεστημένου, φερόμενος ως μαιτρ των αρχειοθετήσεων πολύ σοβαρών υποθέσεων και πρώην διοικητής της καραμανλικής ΕΥΠ, ο κ.Παπαγγελόπουλος, προστέθηκε ως υφυπουργός Δικαιοσύνης με άγνωστο ρόλο στο μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα του κ.Τσίπρα από τον ίδιο αιφνιδιαστικά, χωρίς καμία εξήγηση, επιβαρύνοντας την κυβέρνηση με μια θέση υφυπουργού, θέση που από όσο θυμάμαι δεν υπήρξε ποτέ σε αυτό το υπουργείο στα 44 χρόνια της μεταπολίτευσης.

Μεταρρυθμίσεις υπόσχεται τώρα ο κ.Τσίπρας αφού «έλυσε» με το χείριστο τρόπο το θέμα του χρέους, αυτός που η μόνη προοδευτική μεταρρύθμιση που φιλοτιμήθηκε να νομοθετήσει στους 7 μήνες της νομοθετικά άπρακτης εξουσίας του, ήταν το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια το οποίο δεν ψήφισαν οι ΑΝΕΛ και το οποίο πέρασε χάρις στις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. Πιθανότατα ο κ.Τσίπρας,  να τσουβαλιάζει αυτό το Ποτάμι, που τον συνέδραμε στην αποφυγή του κατακλυσμού (όπως έκαναν και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ), αυτό το Ποτάμι που συμπεριλαμβάνει βουλευτές και στελέχη του ΣΥΝ, στο παλιό πολιτικό κατεστημένο, λόγω της φημολογούμενης σχέσης του κ.Θεοδωράκη με τον κ.Μπόμπολα ή κάποιας συγγένειάς του με τη Δάφνη Σημίτη (γιατί γράφτηκε και αυτό), αλλά ομολογώ ότι αυτός που μαζί με τους Σκουρλέτη και Παππά είχαν προσπαθήσει να τα βρουν στα μουλωχτά με τον «κομιστή» (και όχι μόνο, για να μην κοροϊδευόμαστε), αυτός που μέσα σε 7 μήνες δεν πρόκανε να εισπράξει τα 40 εκατομμύρια τα οποία κατήγγειλε πως χρωστούν στο κράτος τα κανάλια και αρκέστηκε μόνο στην αιωρούμενη απειλή πως θα το κάνει (δεν θυμάμαι πως λέγονται οι απραγματοποίητες συνεχείς απειλές στο χωριό μου), δεν μπορεί να με πείσει για τις αγνές του προθέσεις, περισσότερο από ότι θα με έπειθε η μακαρίτισσα η Γαβριέλα πως πέθανε παρθένα.

Εκβιάζει με νέες εκλογές ο κ.Τσίπρας, αρνούμενος συνεργασίες ως πρωθυπουργός ακόμη και με το Κέντρο και με την Κεντροαριστερά; Προετοιμάζεται να το σκάσει, όταν επιλέγει ως μοναδικούς του συμμάχους τους κ.κ.Νικολόπουλο, Χαϊκάλη, Καμμένο, Κουντουρά (του στρατηγού) κλπ, που ο ίδιος ομολογεί ότι αυτοί του αξίζουν; Δεν το ξέρω, αλλά ξέρω πως για 40 χρόνια μετά τη μεταπολίτευση βαρέθηκα να ακούω την Αριστερά να ζητάει απλή αναλογική, δημοκρατικές συνεργασίες, πολυκομματικές κυβερνήσεις, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, προεκλογικές τηλεοπτικές συζητήσεις (υποχρεωτικές και όχι κατά παραχώρησιν και κατά το δοκούν του εκάστοτε πρωθυπουργού) μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Πως συμβιβάζονται αυτά με τις τωρινές της εξουσιαστικές συμπεριφορές, πως διαφοροποιούνται τα κυβερνητικά της ήθη από αυτά των παλιών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, πως εντάσσονται τα συνεχή και προκλητικά ψέματα του κ.Τσίπρα και οι συνεχείς-χυδαία ομολογημένες από τον κ.Βούτση-συγκαλύψεις σκανδάλων, με το υποτιθέμενο αριστερό ηθικό πλεονέκτημα, πως συμβιβάζονται οι πολύ περίεργες προσωπικές σχέσεις του κ.Τσίπρα και στελεχών του, με το πολύπλευρα αμαρτωλό μεγαλόσχημο παπαδαριό και οι ακραιφνώς συντηρητικές σχετικές τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στο θεμελιώδες θέμα της θρησκευτικής ουδετερότητας του Κράτους, με τις πάγιες διαχρονικές τοποθετήσεις της ευρωπαϊκής Αριστεράς, πως δικαιολογείται η άρνηση κάθε νομοθετικού εκσυγχρονισμού με το υποτιθέμενο νεανικό και αγνό πάθος για αλλαγή της Κοινωνίας, είναι ερωτήματα που η μόνη απάντηση που χωράει σε αυτά είναι μόνο μία:

Εδώ υπάρχει μεγάλη εξαπάτηση, υποτίμηση και απειλή, που πρέπει να αποκρουσθούν!

Κανείς πολίτης δεν μπορεί τώρα να προσποιηθεί πως δεν ξέρει.

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

16 Responses to Ο «ψευτράκος» Αλέξης στην ακροποταμιά

 1. Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:

  http://www.topontiki.gr/sites/default/files/styles/default/public/arkas1.jpg?itok=j8u66heT

  Ο Πινόκιο Τσίπρας υπόσχεται μεταρρυθμίσεις, από την Italia Oggi

 2. Ο/Η Παλιός λέει:

  https://justiceforgreece.wordpress.com/2015/05/09/%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%81%CE%B5%CE%BA%CF%8C%CF%81-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%81/
  Εισαγγελέας με ρεκόρ υποθέσεων στο αρχείο έγινε υφυπουργός δικαιοσύνης !


  Οι σχέσεις του με ΕΥΠ, υποκλοπές, απαγωγές πακιστανών, ΜΑΥΟ
  Με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, νέος υφυπουργός Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αρμοδιότητες που σχετίζονται με την ενίσχυση της διαφάνειας στον χώρο της Δικαιοσύνης, ανέλαβε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

  ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕΣΑ ΤΩΝ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ:

  ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΠ
  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 14 Ιουλίου 2009

  Οι κύριες υποθέσεις, με έντονο πολιτικό ενδιαφέρον, που χειρίστηκε κατά το διάστημα της εισαγγελικής του θητείας, φαίνεται ότι καθόρισαν και την εξέλιξή του. Επειτα από μήνυση του Κ. Λαλιώτη κατά του Κων. Μηστοτάκη, ερεύνησε την περίφημη υπόθεση ΜΑΥΟ, σχετικά με παράνομες χρηματοδοτήσεις του κόμματος της Ν.Δ. Η δικογραφία αρχειοθετήθηκε ελλείψει στοιχείων.

  Την ίδια τύχη είχαν και οι καταγγελίες για το σπίτι που έκτισε στο Πόρτο Γερμενό ο μετέπειτα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς.
  (…………..)

  http://www.efsyn.gr/arthro/neos-yfypoyrgos-sto-ypoyrgeio-dikaiosynis-o-papaggelopoylos
  Αντα Ψαρρά
  Υφυπουργός στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο Παπαγγελόπουλος

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, «ο νέος υφυπουργός θα αναλάβει αρμοδιότητες που σχετίζονται με την ενίσχυση της διαφάνειας στον χώρο της Δικαιοσύνης, που αποτελεί προτεραιότητα της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου».
  (…..)
  Θυμίζουμε εδώ ότι επί των ημερών του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ως προϊσταμένου της Εισαγγελίας είχε κλείσει ο φάκελος του σκανδάλου των υποκλοπών με μοναδική κατηγορία το πλημμέλημα παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, αλλά και ο φάκελος με τις απαγωγές των Πακιστανών.

  Τέλος, ήταν ο εισαγγελέας επικεφαλής της έρευνας για την υπόθεση κατασκοπίας, σε βάρος του Σωκράτη Κόκκαλη, που κατέληξε τελικά στην αθώωση του επιχειρηματία, ενώ την ίδια περίοδο ανανεώθηκε και η θητεία του (για έναν χρόνο) ως προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

 3. Ο/Η του Βούτση λέει:

  από τον Λαηκώς σοίνδαισμος χροισί αβγεί

  xryshaygh.com/enimerosi/view/dhlwsh-bomba-boutsh-an-oi-fakeloi-tou-susthmatos-diaplokhs-bgoun-sthn-dhmos

  Βόμβα Βούτση: «Αν οι φάκελοι του συστήματος διαπλοκής βγουν στην δημοσιότητα, μόνο η Χρυσή Αυγή θα βγει κερδισμένη»!

  Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015 – 15:21

  Ωμή παραδοχή, ότι το μόνο πολιτικό κόμμα το οποίο δικαιούται να ομιλεί για τα έργα και τις ημέρες των κλεφτών των διαφόρων φορέων του «συνταγματικού τόξου» είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, έκανε ουσιαστικά ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, κατά την έναρξη των εργασιών του ετήσιου συνεδρίου της ΚΕΔΕ στην Σιθωνία Χαλκιδικής.

  Περιγράφοντας τα όσα συνέβαιναν στο παρελθόν, ο Βούτσης υποστήριξε ότι: «Κλείνει ο κύκλος ενός συστήματος διαπλοκής που υπήρξε, με πελατειακές σχέσεις, επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις, εντάξεις και απεντάξεις έργων, πολιτικές παρεμβάσεις στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, ακόμη και επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις για δήθεν θεομηνίες».

  Πολύ πιο σημαντικά, όμως, είναι τα όσα είπε στην συνέχεια, όταν επακριβώς δήλωσε ότι: «Σε ομιλίες μου ήμουν σαφής και προειδοποίησα: Δεν θα κερδίσει κανείς εάν αυτοί οι φάκελοι βγουν στη δημοσιότητα. Η μόνη που θα βγει κερδισμένη θα είναι η Χρυσή Αυγή, που θα τρίβει τα χέρια της ενόψει της δίκης. Δεν θα το κάνουμε, αλλά δυστυχώς σε αυτόν τον φάκελο υπάρχουν αποτυπώματα. Δεν θα ξανανοίξει αυτός ο κύκλος».

  Με απλά λόγια, αυτό το οποίο θέλει να πει ο Βούτσης, είναι ότι οι φάκελοι με τα οικονομικά σκάνδαλα δεν πρέπει να βγουν στην δημοσιότητα, αλλά να μείνουν στην αφάνεια, γιατί αλλιώς η μόνη κερδισμένη από την όλη ιστορία θα είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ως το μόνο κόμμα το οποίο δεν συμμετείχε στο σύστημα διαπλοκής και στην κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματος. «Ομερτά», επομένως, μεταξύ των συνεταίρων της μεταπολίτευσης, έτσι ώστε να μην βγουν οι ρεμούλες στην επιφάνεια και το εκμεταλλευθεί αυτό η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

  Η συγκεκριμένη δήλωση του Βούτση αποτελεί έναν Τίτλο Τιμής για το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, καθώς υποδηλώνει ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ όχι μόνο δεν συμμετείχε ποτέ στην διαφθορά, αλλά απεναντίας είναι η μόνη αμόλυντη κομματική δύναμη στο σύγχρονο πολιτικό στερέωμα. Γι’ αυτό, άλλωστε, και βρίσκεται υπό δικαστικό διωγμό, ακριβώς επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει στο κλαμπ των διαπλεκόμενων και των διεφθαρμένων του κλεπτοκρατικού συστήματος.

 4. Ο/Η του κώλου λέει:

  Αποστάσεις ΑΝΕΛ από Χαϊκάλη για την offshore

  Δρίτσας: «Χρειαζόμαστε συλλογικές λειτουργίες για να αντιμετωπιστούν αυτά που έρχονται»

  Μεταξύ άλλων, πάντως, σε ό,τι αφορά στις εργασίες της Σύσκεψης, η αυτοκριτική χαρακτήρισε την παρέμβαση του Θοδωρή Δρίτσα.

  Ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε πως η χρηματοδοτική ασφυξία ήταν άλγος και άγχος γνωστό σε όλες τις βαθμίδες του κόμματος, «από την εποχή που μας έλεγαν τα κανάλια τι θα κάνετε;», στην περίπτωση που δεν θα συμφωνούσαν οι πιστωτές με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

  «Το θέμα ήταν αν μπορούσαμε να αξιολογήσουμε τα δεδομένα, ώστε να μη χτυπήσουμε το κεφάλι μας στον τοίχο με ιλιγγιώδη ταχύτητα, όπως συνέβη», τόνισε.

  $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
  τι λες καλιέ;;;;;;;;;

  Στην Κουμουνδούρου πάντως φαίνεται να επικρατεί έτσι κι αλλιώς η άποψη ότι όλοι όσοι ψήφισαν ΠΑΡΩΝ στην ψηφοφορία για το τρίτο μνημόνιο και μάλιστα συνόδευσαν αυτή την πολιτική στάση με σκληρή κριτική για τον συμβιβασμό που έκανε η κυβέρνηση με τους δανειστές, θα βρεθούν εκτός ψηφοδελτίων ή ακόμη και εάν κάποιοι μετέχουν στις λίστες δεν θα είναι σε εκλόγιμες θέσεις.

  Συνεργάτες του πρωθυπουργού που προσεγγίζουν το θέμα με μεγαλύτερη ψυχραιμία λένε ότι ουσιαστικά ο κ. Μητρόπουλος οδηγείται εκτός ψηφοδελτίων για πολιτικούς λόγους και όχι για τη φορολογική υπόθεση.

 5. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  http://www.topontiki.gr/article/140669/o-arkas-kai-o-tsipras-pinokio-photo

  28.8.2015 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ WEB

  Ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς «ξαναχτυπά» και με ένα επίκαιρο σκίτσο σχολιάζει τις πολιτικές κινήσεις και τα λεγόμενα του απερχόμενου πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

  Μάλιστα δε διστάζει να παρομοιάσει τον Αλέξη Τσίπρα με τον Πινόκιο που μεγάλωνε η μύτη του όποτε έλεγε ψέμματα, αλλά ο πρωθυπουργός δεν έχει τέτοιο πρόβλημα γιατί έχει υποβληθεί σε πολλές πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις!

  Ο Αρκάς και ο Τσίπρας «Πινόκιο»

  http://www.crashonline.gr/%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%83%cf%85-%cf%84%ce%b5%ce%ba%ce%bd%ce%bf%ce%bd-%ce%b5%cf%85%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b7-%ce%b2%cf%8c%ce%bc%ce%b2%ce%b5%cf%82-%cf%84%cf%83%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%bb/

  ΚΑΙ ΣΥ… ΤΕΚΝΟΝ ΕΥΚΛΕΙΔΗ; Βόμβες Τσακαλώτου για το λαϊκισμό του Τσίπρα

  Κάνοντας αυτοκριτική είπε: «δεν φτιάξαμε δημοκρατικό κόμμα», ενώ χαρακτήρισε πλήγμα αυτό που έγινε με τον χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου. Είπε ότι μπορεί μεν ο ίδιος να μην είδε εναλλακτική πρόταση, ωστόσο το θέμα αυτό έπρεπε να συζητηθεί. Πρόσθεσε επίσης ότι ήταν λάθος «ο λαϊκισμός που αναδείξαμε εμείς», αφού όπως είπε και «ο ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα σε άλλους έχτισε πάνω στο δίλημμα μνημονιακός – αντιμνημονιακός».

  Είπε, δε, πως όταν ο ίδιος έλεγε ότι «δεν βγαίνει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης χωρίς φορολόγηση του πλούτου», οι τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν τότε «θα χάσουμε ψήφους»

 6. Ο/Η Αποσπάστηκα αξιοκρατικά λέει:

  http://www.iokh.gr/2015/08/aisxos-deite-pos-volepse-tin-guaika-tou-o-tsipras-mia-mera-prin-paraitithei.html

  Αίσχος Δες Πως Βόλεψε Την Γυναίκα Του Ο Τσίπρας Μία Ημέρα Πρίν Παραιτηθεί Με Απόφαση Του Υπουργού Του Κουράκη

   Nick Argyriou  Δευτέρα, Αυγούστου 31, 2015

  Μπορεί η… πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση να ολοκλήρωσε τον κύκλο της και να προετοιμάζεται διασπασμένη για τις επερχόμενες εκλογές, όμως ακόμα και στο παρά ένα απέδειξε ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από όλους τους προηγούμενους. Αναφερόμαστε φυσικά στη σύντροφο του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα, η οποία, ως εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή δασκάλα Πληροφορικής δημοτικού σχολείου, αποσπάται για ακόμη μία χρονιά στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

  Μόλις μία μέρα πριν από την ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης και ενώ ο κ. Τσίπρας είχε υποβάλει ήδη την παραίτησή του, ο τέως –πλέον- αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, ελάχιστες ώρες προτού αποχωρήσει από τη θέση του, φρόντισε να υπογράψει τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών Π.Ε. στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ για το επόμενο σχολικό έτος. Και, ως εκ θαύματος, στις δύο λίστες με τους συνολικά 82 καθηγητές περιλαμβάνεται και η κυρία Μπαζιάνα.

  Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία», η μητέρα των δύο παιδιών του Αλέξη Τσίπρα και φέτος, αντί να πηγαινοέρχεται από σχολείο σε σχολείο και από περιοχή σε περιοχή, κατάφερε να (ξανα)μείνει στα γνώριμα λημέρια. Με τη συγκεκριμένη απόφαση, με αριθμό πρωτοκόλλου 133749/Ε1 και ημερομηνία 27 Αυγούστου (Πέμπτη), στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ αποσπώνται μόλις δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα είναι η Μπέτυ Μπαζιάνα.

  Αντίστοιχες αποφάσεις για την απόσπαση της συντρόφου του τέως πρωθυπουργού υπήρχαν και για το σχολικό έτος 2013-2014, με υπογραφή του τότε υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, και για το σχολικό έτος 2014-2015, με υπογραφή του τότε υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Έχει η εν λόγω εργαζόμενη και κάποιο ιδιαίτερο προσόν για να αποσπασθεί σε Πανεπιστήμιο.
   Υπάρχει καταδίκη της (2008) στο Εφετείο (είχε κερδίσει το πρώτο δικαστήριο με δικηγόρο τη θυγατέρα Αλεξίου) για συκοφαντική δυσφήμηση πανεπιστημιακού καθηγητή.
   Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε.
   Μια δικαστική καταδίκη για συκοφάντηση καθηγητή, από το δικαστικό σύστημα που τόσο σέβεται ο κ.Τσίπρας, όπως και με δηλώσεις του και στην πράξη έχει αποδείξει μη αλλάζοντας τίποτα, μετράει θετικά στις αποσπάσεις των δημοσίων υπαλλήλων και δη των εκπαιδευτικών, στο Πολυτεχνείο.

   https://greekuniversityreform.wordpress.com/2008/04/06/%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BB%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%B1/

   Υπόθεση Λυμπερόπουλου-Μπαζιάνα Κυριακή, Απρ 6 2008

   Θεμης Λαζαριδης
   …………..
   6/4/08

   «Επεσαν στο κενό όλες οι κατηγορίες της κυρίας Μπαζιάνα προς το πρόσωπό µου. Αθωώθηκα στο εφετείο και καταδικάστηκε η ίδια να µου καταβάλει το ποσό των 8.000 ευρώ και να µην αναφερθεί ξανά στο όνοµά µου. Επειδή ανήκει στον αριστερό χώρο και διαθέτει πολιτική στήριξη, της δίνεται το δικαίωµα να καθυβρίζει έναν καθηγητή Πανεπιστηµίου;» Ο καθηγητής κ. ∆ημήτρης Λυμπερόπουλος μιλάει στο
   ΘΕΜΑ και δίνει τη δική του απάντηση για τις κατηγορίες που είχε εκτοξεύσει εναντίον του η σύντροφος του κ. Αλέξη Τσίπρα, η κυρία Μπέτυ Μπαζιάνα, κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους στο Πανεπιστήμιο Πατρών ως ερευνήτρια που ήταν τότε στο Εργαστήριο Ενσύρματης Τηλεπικοινωνίας υπό την επίβλεψή του. Ο κ. Λυμπερόπουλος αναφέρεται στο χρονικό της κόντρας με τη φοιτήτρια, για τον δικαστικό αγώνα που ακολούθησε, την αρχική νίκη της φοιτήτριας στο πρωτοδικείο και τη δικαίωσή του στο Εφετείο Πατρών, το οποίο υποχρέωσε την κυρία Μπαζιάνα να του καταβάλει χρηματική αποζημίωση ύψους 8.000 ευρώ για τη συκοφαντική δυσφήμηση που υπέστη.
   ……………..
   Το 《ΘΕΜΑ》 επικοινώνησε με την κυρία Μπαζιάνα για να ζητήσει την άποψή της για τα όσα υποστηρίζει ο καθηγητής, όμως η ίδια δεν θέλησε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.

   —–
   Και οι παρακάτω σελίδες αναφέρονται στο θέμα:

   http://syriza-vyrona.pblogs.gr/2007/11/137929.html
   http://www.ntua.gr/posdep/MME/Nov_2005/2005-11-07_avgi.htm
   http://www.adslgr.com/forum/archive/index.php/t-143893.html
   http://daraspatras.blogspot.com/2007/10/22-10-2007.html
   http://alfavita.gr/typos/typos158.htm
   ___________________

   Σημ.Λασκ.
   Αναφέρονται στο θέμα; Όχι ακριβώς.
   Η αριστερίστικη alfavita δεν την έχει πλέον (απόφαση Εφετείου γαρ;), ο δε ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα, έχει δημοσιεύσει στη συγκεκριμένη διεύθυνση μόνο την πρώτη απόφαση που δικαιώνει την κα Τσίπρα η απόφαση του Εφετείου δεν υφίσταται για αυτούς.

   http://syriza-vyrona.pblogs.gr/2007/11/137929.html
   ΣΥΡΙΖΑ ΒΥΡΩΝΑ

   Χώρος ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Βύρωνα

   Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2007 3:03 μμ
   Permalink
   Tags: ειδησεογραφία , δικαιώματα , Πολιτική , Παιδεία

   Της Πίκιας ΣΤΕΦΑΝΑΚΟΥ

   Ε, λοιπόν δεν παίζουμε τις κουμπάρες. Για την ακρίβεια σ’ αυτό το παιχνίδι που είχε στηθεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών αρνήθηκε να συμμετάσχει η Μπέττυ Μπαζιάνα, κυνηγήθηκε γι’ αυτό και δικαιώθηκε πανηγυρικά και από τα ποινικά δικαστήρια.

   Εν αντιθέσει, η απόφαση του δικαστηρίου είναι κόλαφος για τον καθηγητή Δ. Λυμπερόπουλο, υπό την επίβλεψη του οποίου η Μπέττυ εκπονούσε τη διδακτορική της διατριβή,……………
   Μετά το πέρας της διαδικασίας, η Μ. Μπαζιάνα και η συνήγορός της Ζ. Κωνσταντοπούλου δήλωσαν ότι θα καταθέσουν τον πλήρη φάκελο της υπόθεσης στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά, προκειμένου να διατάξει την πλήρη διερεύνηση της διαχείρισης των ερευνητικών κονδυλίων στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ας το κάνει το Πανεπιστήμιο πριν από μόνο του για να αποδείξει, έστω και τώρα, ότι δεν παίζει τις κουμπάρες!

   ___________________________

   Σεβασμό στην αλήθεια το λένε αυτό;

 7. Ο/Η Red λέει:

  Tσίπρας Πινόκιος: Δεν θα συνεργαστώ με το Ποτάμι του παλιού πολιτικού συστήματος

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/08/blog-post_550.html

  Το όνομα Μυρσίνη Ζορμπά, πιθανόν να μην σας λέει τίποτα. Πρόκειται όμως για πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και στενή συνεργάτιδα του Κώστα Σημίτη που σήμερα θα βρεθεί να «κοσμεί» το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

 8. Ο/Η αδελφη lola λέει:

  γι’αυτο σας αγαπω ρε παιδια, για τα υπεροχα και χιουμοριστικα σας ποστ
  φιλακια

 9. Ο/Η ανώνυμος λέει:

  φωτογραφίες
  http://goo.gl/F5lzDg

 10. Ο/Η Παλιός λέει:

  Αλέξης Τσίπρας: Ο Ελληνάρας μέσα σου που πρέπει να εξοντώσεις

  Ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί την υπερήφανη ενσάρκωση των πιο παθογενών χαρακτηριστικών του νεοέλληνα. Είναι ένα ημιμαθές άτομο που ανδρώθηκε στον κομματικό σωλήνα, δεν χρειάστηκε να δουλέψει ποτέ στη ζωή του, δεν κουράστηκε για τίποτα, δεν πάλεψε για τίποτα, δεν κατέκτησε τίποτα· απλώς θήτευσε στο κατηχητικό της παράταξης, γαλουχήθηκε με τα δόγματα και τον φανατισμό της κλίκας του, και όταν έφτασε η ώρα του, αναδείχθηκε ως αρχηγός της. Την ώρα που άλλοι σπούδαζαν, ξανασπούδαζαν, ταξίδευαν, δούλευαν, έστηναν δουλειές, αποτύγχαναν, ξαναπροσπαθούσαν, πετύχαιναν, μοχθούσαν, αμφισβητούσαν, εξελίσσονταν, και προσέθεταν με χίλια ζόρια και βιώματα ο καθένας το δικό του λιθαράκι στην πραγματική ζωή, ο Αλέξης Τσίπρας μεγάλωνε εκπροσωπώντας την πιο κλισέ εκδοχή του αδρανούς παρασίτου: Ήταν ο παρατεταμένα έφηβος ιδεαλιστής που, να μωρέ, θα έκανε πολλά πράγματα αν ο κόσμος ήταν ιδανικός, αλλά δυστυχώς, επειδή δεν είναι και μέχρι να γίνει τέτοιος, θα πορεύεται με τον μόνο τρόπο που θεωρεί αποδεκτό η κουλτούρα της παράταξης. Συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, αφισοκολλήσεις, καταληψούλες, κηρύγματα. Μέχρι που του έλαχε να μας κυβερνήσει. Οπότε και αποφάσισε να μας δείξει πώς γίνονται όλα εκείνα για τα οποία ο ίδιος δεν έχει ιδέα, και για τα οποία άλλοι έχουν φτύσει αίμα όσο εκείνος κοιμόταν.

  Από μόνη της η ιδέα του να κυβερνηθεί ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος από έναν αριστερό κρατιστή που εχθρεύεται τον καπιταλισμό και διακατέχεται από ιδεολογικά ταμπού προηγούμενων αιώνων, είναι αστεία, αντιφατική και προβληματική. Η επίδοση του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού ήταν προδιαγεγραμμένη, λοιπόν, και κάθε νοήμων άνθρωπος μπορούσε εύκολα να προβλέψει πόσο καταστροφική θα ήταν, όποια στρατηγική κι αν ακολουθούσε ο πρώτος.

  η συνέχεια παρακάτω
  http://thecurlysue.com/2015/08/24/alexis-tsipras-ekloges-syriza/

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=42778

  Γιάννης Αναστασάκος

  Η θηλιά του Α. Τσίπρα
  ……………………
  Αυτή -η διάχυτη στην ελληνική κοινωνία και στα κόμματα «πιάτσα και μαγκιά»- που ταυτίζεται με λεβεντιά και θάρρος ήταν από τα μεγάλα όπλα του Α. Τσίπρα. Απέναντι στον Β. Μεϊμαράκη απλά δεν υπάρχει, ο Τσίπρας φαίνεται και είναι νεοσσός.

  Μετά τα νταούλια και τη μαντάμ, ο διαψευσμένος Τσίπρας γίνεται ονειδισμένος αυτοφωράκιας.

  Ο λαϊκισμός που βασίζεται στον ψυχισμό και η διακυβέρνηση που βασίζεται στην λογική εκτίμηση του συμφέροντος, δεν ευνοούν τον Α. Τσίπρα.

  Τα όπλα του έγιναν οι αλυσίδες του. Το Μνημόνιο-αντιμνημόνιο είναι μια ψευδής εφεύρεση που δεν σηκώνει ολίγον εγκύους. Γίνεται θηλιά στον λαιμό του.

  Κι ο Α. Τσίπρας στο αδιέξοδο αυτό απαντά με το τρίτο μεγάλο του όπλο. Τη μετάθεση ευθυνών, δηλαδή τα ψέματα. Όπως για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, όπου τα έριξε και πάλι στους κακούς ξένους. Τον ξεσκέπασε αμετάκλητα η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ξεκαθάρισε πως ήταν αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης (ιδεοληπτικά σκέφτονταν να τιμωρήσουν τον Μωραΐτη -το Κολλέγιο είναι ίδρυμα και δεν έχει ΦΠΑ- αλλά ξέχασαν το φροντιστήριο της γειτονιάς).

  Για να μπορεί να λέει πως φταίνε οι ξένοι, και φυσικά οι Γερμανοί, ούτε καν μια καλή κουβέντα ξεστόμισε στην τόσο τολμηρή και καθαρή πρόταση της Α. Μέρκελ περί απορρόφησης προσφύγων από την Ευρώπη. Σε αυτό το καθαρό θέμα της Αριστεράς, όπου ο ίδιος -που θα άλλαζε την Ευρώπη- δεν έκανε τίποτε, λιγόψυχα σιωπά.

  Ο Α. Τσίπρας με αυτά που κάνει κατρακυλάει. Εάν δεν επανεκλεγεί δεν θα μας πάρει μαζί του.

  Ο δρόμος που του απομένει -και δεν ακολουθεί- είναι μια συνεπής στροφή χωρίς νταούλια αλλά με σχέδιο ηθικής, θεσμικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Σε αυτό θα έβρισκε και συμμάχους και αξιοπρέπεια.
  ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  «Όταν πήρα το 62%»!
  Πήρα!

  Πραγματικό θράσος και ρεκόρ στρεψοδικίας!

 13. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/07/blog-post_600.html
  Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016 | 10:35 μ.μ.
  Του Κώστα Καίσαρη (από sentragoal)

  Το ΠΑΣΟΚ παντός καιρού που ξέρει να μεταλλάσσεται και να επιβιώνει. Οπως ο Γιάννης Ρουμπάτης. Πρώην δημοσιογράφος. Εκ δεξιών του Ανδρέα Παπανδρέου, κυβερνητικός εκπρόσωπος και ευρωβουλευτής. Σύμβουλος του Κοσκωτά, για ένα φεγγάρι στον Φλας του Κόκκαλη, επί ΝΔ στην ΕΡΤ με ετήσια αποζημίωση 95.000 ευρώ, σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου. Πιο βαθύ ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται. Και προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα στην ΕΥΠ. Σαν διοικητής της ΕΥΠ, λοιπόν, ενημέρωσε το βράδυ της Παρασκευής για τα περί του πραξικοπήματος στη γείτονα Τουρκία τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Κι αν για την εμπλοκή του στην υπόθεση Κοσκωτά ο εν λόγω Ρουμπάτης είχε απαλλαχθεί με βούλευμα, ένας άλλος του βαθέως ΠΑΣΟΚ, ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, είχε κριθεί προφυλακιστέος. Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο εν λόγω Μαντζουράνης στην υπηρεσία του σοσιαλισμού αλλά ταυτόχρονα και στην υπηρεσία του Κοσκωτά. Είχε υπερασπιστεί μαλιστα τον Σταύρο Κοσκωτά στην υπόθεση δωροδοκίας του Θεολόγη Παπαδόπουλου. Πρόκειται για τον ίδιο Γιάννη Μαντζουράνη που εκπροσωπεί το Δημόσιο στην υπόθεση για τις τηλεοπτικές άδειες. Εντελώς ΠΑΣΟΚ και βεριτάμπλ βενιζελικός ήταν μέχρι προσφάτως ο επίσης δικηγόρος Παναγιώτης Περάκης. Δεξί χέρι του ακάματου Κοντονή στην τιτάνια προσπάθειά του για κάθαρση και εξυγίανση στον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.