«Αν δεν πάρουμε αυτοδυναμία θα απευθυνθούμε στην Αριστερή Πλατφόρμα»

[Προς Αμνοερίφια μετάφραση: δεν περιμέναμε τόση ηλιθιότητα από τον κυρίαρχο ελληνικό λαό, τον ευχαριστούμε!]

papadimoulis20.8.15

Προέχει να αποκατασταθεί – με παρεμβολή του λαϊκού παράγοντα – η πολιτική σταθερότητα, δήλωσε μιλώντας στο Mega ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Εκτίμησε μάλιστα ότι οι εκλογές θα δώσουν σταθερή λύση, λέγοντας πως ο Τσίπρας θα λάβει ποσοστό, πάνω από 36% και εξέφρασε την άποψή του, ότι είναι εφικτή και η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – Λαφαζάνη στο ενδεχόμενο το κόμμα του να μη λάβει αυτοδυναμία, απάντησε ότι το ερώτημα για συνεργασία θα τεθεί σε όλους «και στους πρώην συντρόφους μου», ωστόσο εκτίμησε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν περίεργο και αντιφατικό «να πεις δηλαδή “ρίχνω μια κυβέρνηση, φεύγω και μετά σε στηρίζω”».

Παρόλα αυτά είπε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να προκαταβάλει μία απόφαση.

Τόνισε δε πως «κάποιοι βουλευτές του κόμματος έχουν κάνει την επιλογή τους να περάσουν από το ρόλο της συμπολίτευσης στο ρόλο της αντιπολίτευσης, να δημιουργήσουν αντίπαλο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, με στροφή στη δραχμή» και αυτό υπογράμμισε «καθιστά αναγκαστικές τις πρωτοβουλίες από τον πρωθυπουργό».

[σκαι.γκρ]

 

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός. Bookmark the permalink.

10 Responses to «Αν δεν πάρουμε αυτοδυναμία θα απευθυνθούμε στην Αριστερή Πλατφόρμα»

 1. Ο/Η Θέκλα Φακλάνα, σεκσολόγος-εκλογολόγος λέει:

  Θα μας τρελάνουν οι απατεώνες!

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Με δεδομένη την αποτυχία των ΑΝΕΞΕΛ και αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα με ποιόν θα συνεργαστεί ο αγύρτης για να κάνει κυβέρνηση, αν δεχθούμε πως δεν θα έλθει η απόλυτη χρεοκοπία με τη δοκιμασία των εκλογών;

 3. Ο/Η Antifa2 λέει:

  Ο Μεϊμαράκης άφησε ανοιxχτό το ενδεχόμενο να συναντηθεί με Μιχαλολιάκο. Αυτό πρέπει να καταδικαστεί.

 4. Ο/Η Psycho λέει:

  21 Αυγούστου 2015
  Γιώργος Καρελιάς
  Μια του ψεύτη, δυο του κλέφτη, τρεις και…

  Για τις επιδιώξεις του Αλέξη Τσίπρα στις νέες εκλογές-εξπρές γράψαμε λίγες ώρες πριν προκηρυχθούν (εδώ). Ο (παραιτημένος ήδη) πρωθυπουργός επιχειρεί ένα τριπλό αιφνιδιασμό.

  Πρώτον, εναντίον μιας πολυπληθούς ομάδας βουλευτών και άλλων στελεχών του κόμματός του, που αμφισβητούν ανοιχτά την πολιτική του. Θέλει να τους αφοπλίσει πριν προλάβουν να οργανωθούν.

  Δεύτερον, εναντίον της ΝΔ, του μοναδικού κόμματος εξουσίας, που μπορεί να αμφισβητήσει την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ (Τσίπρα). Υπολογίζει ο κ. Τσίπρας ότι το βασικό αντίπαλο κόμμα δεν μπορεί να τον απειλήσει με υπηρεσιακό αρχηγό παλαιάς κοπής, που δείχνει ότι φοβάται τις εκλογές.

  Τρίτον, επιχειρεί να προλάβει τυχόν ευρείες αλλαγές στο εκλογικό σώμα μετά την εφαρμογή των μέτρων του νέου Μνημονίου. Οι εκλογές θα διεξαχθούν πριν φτάσουν στους ιδιοκτήτες τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ (τον οποίο ο κ. Τσίπρας θα καταργούσε), πριν φανούν οι μειώσεις στις συντάξεις (για τις οποίες ο κ. Τσίπρας είχε «κόκκινες γραμμές), πριν εκκαθαριστούν όλες οι φορολογικές δηλώσεις και οι φορολογούμενοι δουν τι τους περιμένει, πριν χιλιάδες γονείς αρχίσουν να πληρώνουν συν 23% στα ιδιωτικά σχολεία, κ.λπ.

  Όλα αυτά τον οδήγησαν στην προκήρυξη υπερ-πρόωρων εκλογών, με βασικό στόχο να προλάβει ανοργάνωτους τους άλλους και να περιορίσει τη δική του φθορά από την άσκηση της εξουσίας, ελπίζοντας ότι έτσι θα διατηρήσει εκείνος την πρωτοβουλία των κινήσεων μετά το εκλογικό αποτέλεσμα.

  Η τύχη του αιφνιδιασμού αυτού θα κριθεί κυρίως από την εκλογική επίδοση εκείνου του κομματιού ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα προσπαθήσει να εκφράσει τον αντιμνημονιακό χώρο, που εγκατέλειψε εν τοις πράγμασι ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα. Το ερώτημα είναι ποιο ποσοστό από το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος θα μπορέσει να καρπωθεί ο κ. Λαφαζάνης και όσοι τον ακολουθούν. Αν το ποσοστό αυτό είναι μεγάλο, ο κ. Τσίπρας θα αποχαιρετήσει την εξουσία. Αν είναι μικρό, θα τη διατηρήσει, αλλά είναι άγνωστο με ποιους συμμάχους.

  Στις 25 Ιανουαρίου 2015 ο ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ κατέκτησε το 36% του εκλογικού σώματος, ύστερα από ένα μπαράζ ψεύτικων υποσχέσεων και εξαγγελιών. Στις 5 Ιουλίου ο (ακόμα) ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε στο δημοψήφισμα το εντυπωσιακό 62% ΟΧΙ, το οποίο αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας μετέτρεψε σε ΝΑΙ. Ήταν μια υποκλοπή της λαϊκής ψήφου. Τώρα ο διασπασμένος ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα κάνει ένα εκλογικό σάλτο, για να αιφνιδιάσει τους πάντες και για να μη γίνει παρένθεση σε λίγους μήνες, όταν θα φανούν τα αποτελέσματα όσων σήμερα ψηφίζει. Οι συνθήκες φαίνεται ότι ακόμη τον ευνοούν. Έτσι φαίνεται, αλλά αυτά αλλάζουν.

  Στην περίπτωση του σημερινού πρωθυπουργού μπορεί να ισχύει μια γνωστή λαϊκή ρήση και με τις δύο παραλλαγές της: «Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και τον επιάσανε» (ή «τρεις και η κακή του μέρα»).

  ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Προς τον αγαπητό ανώνυμο σχολιαστή.

  Αυτή τη φορά είμαι ένοχος διαγραφής χτεσινού σχολίου σας που το πήρε στη βιασύνη μου η μπάλα μαζί με 5 ξενόγλωσσα spam.

  Ζητώ συγνώμη κι αν έχετε τη δυνατότητα και την καλοσύνη το ξαναβάζετε.
  Ευχαριστώ

 6. Ο/Η ανώνυμος λέει:

  και μια επανάληψη

  • Ο/Η Κεντροδεξιός λέει:

   ‘Λαϊκή ενότητα’, πιo καλά ‘Λαϊκό μέτωπο’, να θυμίζει τον Λεο Μπλουμ.

  • Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

   Και μια και πρέπει να αναζητούμε τη …ρίζα των πραγμάτων:

   λαφαζάνης < τουρκική lafazan < περσική لافزن (lāf-zan)

   Ουσιαστικό: λαφαζάνης αρσενικό (ιδιωματικό) πολυλογάς, φαφλατάς, που (συνήθως) λέει ψέματα

   Συγγενικές λέξεις: λαφαζανιά

   (Βικιλεξικό)

   Saja Turkish English Dictionary
   lafazan
   1. very talkative, garrulous. 2. bragging, braggart, braggadocian (person).

 7. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Ειναι πολλα τα λεφτα του Ευρωβουλευτη και εαν εχεις αποφοιτησει απο το Βαρβακειο και τα εχεις επενδυσει καταλληλως, ακομα περισσοτερα 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s