Από τα καλά του 3ου Μνημονίου: Αποπολιτικοποίηση του Δημοσίου (=κατάργηση του πελατειακού κράτους)

[δεν είναι ντροπή αυτά όλα τα αυτονόητα να συμπεριλαμβάνονται στο μνημόνιο των δανειστών, αντί να τα είχαμε ήδη εμείς εφαρμόσει;… ]

grafeiokratia12.8.15Χοντρικά:
Μαζί με το ενιαίο μισθολόγιο που θα πρέπει να (οπωσδήποτε αυτή τη φορά!) εφαρμοστεί, και παράλληλα, στον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων περιλαμβάνονται οι αλλαγές στην (ελπίζουμε να εφαρμοστούν!) αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, η κινητικότητα και η μείωση της (να το δούμε για να το πιστέψουμε) γραφειοκρατίας.

Η αποπολιτικοποίηση του δημοσίου τομέα και η πρόσληψη διευθυντών που θα αξιολογούν τις επιδόσεις όλων των εργαζομένων.

Τα κριτήρια επιλογής των στελεχών αυτών θα είναι «αξιοκρατικά και έργο τους θα είναι η αποσύνδεση της τεχνικής εφαρμογής των κανόνων του Δημοσίου».

Οι Αρχές θα πρέπει να συνεχίσουν να εντοπίζουν «παράνομες προσλήψεις και προσωρινές διαταγές»

Λέτε;

Και δεν είναι ντροπή αυτά όλα τα αυτονόητα να συμπεριλαμβάνονται στο μνημόνιο των δανειστών, αντί να τα είχαμε ήδη εμείς εφαρμόσει, δηλαδή οι έως τώρα «ανίκανοι» κυβερνώντες-αγύρτες προστάτες του πελατειακού εκτρώματος;

Ό,τι και να λένε, ακόμα και οι νεοφιλελεύθεροι, που ασκούν κριτική στο κράτος, κανείς δεν αμφισβητεί τον καταλυτικό του ρόλο, και αυτό ισχύει για όλες τις προηγμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένου των ΗΠΑ, Ιαπωνία, Γερμανία, Γαλλία και συνολικά η Σκανδιναβία…

Χωρίς ένα απολιτικοποιημένο και ορθολογικά δομημένο σύγχρονο κράτος, δεν θα πετύχουμε απολύτως τίποτα.

Ιδού η Ρόδος σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 3ο Μνημόνιο, όπως και τα προηγούμενα, έχουν πολλά περιθώρια δημιουργικής αξιοποίησης των όρων και των κονδυλίων που τα συνοδεύουν, αρκεί να το θέλουμε, και αφήστε πίσω τη μιζέρια σε μια μικρή γραφική πλέον μειοψηφία, να χτίζει παλάτια με δραχμές στην άμμο.

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

12 Responses to Από τα καλά του 3ου Μνημονίου: Αποπολιτικοποίηση του Δημοσίου (=κατάργηση του πελατειακού κράτους)

 1. Ο/Η Θέκλα Φακλάνα, θα παραιτηθώ σε 3 τέρμηνα λέει:

  Μουά, είμαι περήφανη μνημονιακιά πάνω από 70% που δήλωσε ο Μπαρούφας, κι αν η Αριστερά αποφάσιζε να δώσει τα φώτα της στα πρώτα μνημόνια, θα ήταν όλα τους μούρλια και ταμάμ.

 2. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Ἡ (ἀρχαιο-)ἑλληνικὴ ἀρετὴ δημιούργησε τὸν θαυμαστὸ πολιτισμό, γιατί εἶναι ὁδηγὸς εὐτυχισμένης ἐπίγειας ζωῆς.
  Ἡ χριστιανικὴ πίστις, ἐλπὶς καὶ ἀγάπη πρὸς τὸν ἐξωκοσμικὸ Γιαχβὲχ δημιούργησε Βυζάντιο καὶ τὸ μίζερο Ἑλλαδικὸ κράτος, γιατί εἶναι ὁδηγὸς γιὰ κάποια ἄλλη ἐξωκοσμικὴ ἢ νεοκοσμικὴ ζωή, τὴν ὁποία πάνω ἀπὸ δύο τρίτα τῶν νῦν Ἑλλήνων δὲν τὴν πιστεύουν καὶ δὲν τὴν περιμένουν.

 3. Ο/Η eklag λέει:

  Ό,τι και να λέει η κοινή λογική δεν ισχύει αν δεν το επικυρώσει η Αδέκαστη ΠτΒ της οποίας η μαμά «ονειδίστηκε για 29€»!

 4. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  Petros Tatsopoulos
  .

  Ο Μπαλζάκ ήταν βασανισμένος άνθρωπος. Δούλευε σαν σκυλί τη νύχτα -έγραψε πάνω από 90 μυθιστορήματα- και το πρωί κοιμόταν ή κρυβόταν από τους δανειστές του. Ένα όνειρο είχε στη ζωή του -εκτός, εξυπακούεται, από την καλλιτεχνική αθανασία. Να παντρευτεί καμιά πλούσια, να ξελασπώσει. Δεν τον βοηθούσε το παρουσιαστικό του. Ήταν σκατόφατσα. Τον βοηθούσε όμως η πένα του. Με την πένα του φλέρταρε κυρίως με πλούσιες της αλλοδαπής -μην τον δουν εκ του σύνεγγυς και ξενερώσουν-, ελαφρώς έως βαρέως σιτεμένες. Με τα πολλά κατάφερε να πείσει μια ξεπεσμένη αριστοκράτισσα -Γερμανίδα, αν δεν με γελά η μνήμη μου- και, με δικά της λεφτά κυρίως, να χτίσει ένα σπιτικό έξω από το Παρίσι. Μετά την τελετή του γάμου, νοίκιασε μια άμαξα και την πήγε στη φωλίτσα τους. Χτύπησε την εξώπορτα. Ο υπηρέτης του δεν του άνοιξε. Την ξαναχτύπησε. Ο υπηρέτης πάλι δεν του άνοιξε. Θέλετε το πιστεύετε, θέλετε όχι, από όλες τις γαμημένες βραδιές, εκείνη τη βραδιά ο υπηρέτης του βρήκε τη στιγμή κατάλληλη να χάσει τα λογικά του. Αυτά δεν τα λέω εγώ. Τα λέει ο Στέφαν Τσβάιχ, στη βιογραφία του Ονορέ ντε Μπαλζάκ. Τώρα γιατί ο Μπαλζάκ και ο υπηρέτης του, μου φέρνουν συνειρμικά στο νου τον Τσίπρα και την Κωνσταντοπούλου, που θα κληθεί μεθαύριο να ανοίξει τη Βουλή, εξηγείται μονάχα από την επαγγελματική μου διαστροφή. Καλό σας βράδυ.

 5. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  Εδώ να δείτε αδικίες κακομαθημένοι «αδικημένοι» Ρωμιοί καταναλωτές

  http://www.efsyn.gr/arthro/i-psaria-tis-ntropis-se-ploia-fantasmata-me-pliroma-sklavoys

  Δικαιωματα

  Η ψαριά της ντροπής σε πλοία-φαντάσματα με πλήρωμα σκλάβους

  Η κακοποίηση εν πλω μπορεί να είναι τόσο άγρια που τα θύματά της θα μπορούσαν να είναι αιχμάλωτοι μιας άλλης εποχής.

  Στις μαρτυρίες τους, όσοι κατάφεραν να ξεφύγουν περιγράφουν πράξεις φρικτής βίας: τους αρρώστους τούς πετάνε στη θάλασσα, όσους αντιδρούν τους αποκεφαλίζουν ή τους διαμελίζουν, τους ανυπότακτους τους κλείνουν επί μέρες σε σκοτεινά, υγρά βρόμικα αμπάρια.

  Κοιμούνται σε άθλιες συνθήκες, χωρίς να δουν στεριά για μήνες, τους πουλάνε από καπετάνιο σε καπετάνιο και επιβιώνουν με ένα πιάτο ρύζι την ημέρα.

  Η δουλειά είναι ισοπεδωτική και επικίνδυνη: τραβάνε δίχτυα και ξεχωρίζουν ψάρια επί 20 με 22 ώρες την ημέρα. Χωρίς καμία επαφή με τον έξω κόσμο, ο μόνος τρόπος διαφυγής συνήθως είναι η αυτοκτονία.

  Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι σκλάβοι που βγαίνουν μίλια στα ανοιχτά για να πιάσουν τα ψάρια, τα οποία τρέφουν τη βιομηχανία γαρίδας της Ταϊλάνδης.

  Πολλές από τις γαρίδες που τρώμε στη Δύση προέρχονται από τις καλλιέργειες της CP Food -από τις μεγαλύτερες στο είδος της στον πλανήτη- και μερικές από τις τροφές για τις γαρίδες περιέχουν ψάρια-σκουπίδια, αυτά που συνήθως στη Δύση τα πετάμε.

  Οι… «εργάτες» είναι μετανάστες κυρίως από τη Μιανμάρ, τη Μαλαισία, το Μπανγκλαντές, την Καμπότζη και την Ινδονησία, που παρασύρονται με ψεύτικες υποσχέσεις και παραδίδονται σε δουλεμπόρους για το ταξίδι μέχρι τα σύνορα με την Ταϊλάνδη. Στον δρόμο πολλοί χάνουν τη ζωή τους· δολοφονούνται, αρρωσταίνουν, πεθαίνουν.

  Τον περασμένο Μάιο εντοπίστηκαν εκατοντάδες μαζικοί τάφοι, σε στρατόπεδα στα σύνορα Μαλαισίας-Ταϊλάνδης, μαζί με ξύλινες κατασκευές-κλουβιά για να κρατούνται οι αιχμάλωτοι.

  Αλυσοδεμένοι

  Να τι είπε στη Guardian ένας 29χρονος από την Καμπότζη: «Νόμιζα ότι θα πεθάνω. Ο καπετάνιος με κρατούσε αλυσοδεμένο. Δεν τον ενδιέφερε εάν είχα να φάω. Δεν τον ενδιέφερε τίποτα. Με κρατούσε στο κατάστρωμα, στον αέρα και τη βροχή. Κι όλοι οι υπόλοιποι είχαν πουληθεί, όπως κι εγώ. Μας μεταχειρίζονταν σαν ζώα. Αλλά είμαστε άνθρωποι. Δεν είμαστε ζώα. Ο μεσάζοντας μου είχε πει ότι θα κερδίζω καλά χρήματα εάν πάω να δουλέψω σε μια βιομηχανία στην Ταϊλάνδη. Είναι εύκολη δουλειά, μου είπε.

  »Εθεσα σε κίνδυνο τη ζωή μου για να έλθω εδώ. Το ταξίδι ήταν φοβερό. Κράτησε επτά ημέρες. Εάν ήμασταν πολύ κουρασμένοι για να περπατήσουμε, μας κλοτσούσαν και μας χτυπούσαν για να μας αναγκάσουν να συνεχίσουμε. Κάπως βρίσκαμε τη δύναμη να συνεχίσουμε. Μερικοί πέθαναν στον δρόμο, άλλοι έμειναν πίσω. Μας είπαν να ξαπλώσουμε στις καρότσες των φορτηγών σε σειρές. Τρεις σειρές ανθρώπων, στοιβαγμένων ο ένας πάνω στον άλλον. Εγώ ήμουν κάτω κάτω και δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Νόμιζα ότι θα πεθάνω. Μας πήγαν προς τη θάλασσα. Ενας από εμάς είχε ξαναπέσει θύμα δουλεμπόρων και μας είπε: “Βλέπετε αυτές τις βάρκες; Μας πούλησαν”».

  Το έγκλημα διαρκείας που διαπράττεται κατά δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων είναι γνωστό σε όλους. Στα σημεία ελέγχων στα σύνορα οι αξιωματούχοι δωροδοκούνται και η αστυνομία της Ταϊλάνδης παίζει ουσιαστικό ρόλο σε αυτό το εμπόριο.

  «Η αστυνομία και εμείς είμαστε συνεταίροι» είπε στην Guardian μεσάζοντας, που υποστηρίζει ότι έχει διακινήσει χιλιάδες μετανάστες την τελευταία πενταετία. «Εχουμε αστυνομικούς που δουλεύουν για μας και από τις δυο πλευρές των συνόρων. Είναι μια μεγάλη αλυσίδα. Πρέπει να το καταλάβετε: όλοι κερδίζουν. Είναι ισχυροί άνθρωποι σε αξιώματα εξουσίας: είναι πολιτικοί».

  Στρατόπεδo δουλεμπόρων στα σύνορα Μαλαισίας- Ταυλάνδης, όπου βρέθηκαν μαζικοί τάφοι μεταναστών τον περασμένο Μάιο. Στρατόπεδo δουλεμπόρων στα σύνορα Μαλαισίας- Ταυλάνδης, όπου βρέθηκαν μαζικοί τάφοι μεταναστών τον περασμένο Μάιο. | Malaysia police

  Σε αυτά τα σκάφη καταλήγουν οι περισσότεροι μετανάστες, άνθρωποι «αόρατοι» για το σύστημα, χωρίς χαρτιά, χωρίς να μιλάνε τη γλώσσα, χωρίς τις περισσότερες φορές να έχουν δει ποτέ τη θάλασσα στη ζωή τους.

  Είναι φαντάσματα. Και τα φαντάσματα είναι μια επικερδής επιχείρηση για μεσάζοντες και διεφθαρμένους αξιωματούχους που τους εκμεταλλεύονται. Κανείς δεν αναζητά ένα φάντασμα.

  Είναι τα «πληρώματα» που καλύπτουν τις 50.000 κενές θέσεις εργασίας που υπάρχουν κάθε χρόνο στον ζωτικό τομέα της αλιείας της Ταϊλάνδης, μεταξύ αυτών και παιδιά, ούτε καν 15 ετών, όπως ανέφερε σε μεγάλη έρευνά της η εφημερίδα New York Times.

  Για «νησιά-φυλακές» γράφει ο Ιαν Ουρμπίνα στο συγκλονιστικό ρεπορτάζ του «Ατόλες στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας», όπου οι καπετάνιοι αφήνουν το πλήρωμά τους, μερικές φορές επί εβδομάδες, μέχρι να επισκευάσουν τα αλιευτικά στα λιμάνια.

  (……)

  • Ο/Η Ευγένιος λέει:

   Κομμένες οι γαρίδες……..τσέκαρε και το keyboard αν είναι μειντ Μαλεσια. Αν ναί σπάσ’ το και πες κάθε πότε θα βγαίνεις ταράτσα να μας κάνεις σήμα καπνού. Πρόσεξε τα σπίρτα μην είναι μειντ καμπότζη και όλα θα γίνουν καλύτερα σκληραγωγημένο/η (μιας και δεν καταναλώνεις καθόλου να υποθέσω) αριστερούλη-λα μου εσύ. Ένα μόνο πρέπει να στην σπάει λογικά. «Γιατί να μην γίνεται αυτό στην Ελλάδα να ξεκινήσω την επανάσταση τώρα κιόλας.»
   Καλομελέτα και έρχεται σου λέω, αλλά πρόσεχε μέχρι τότε μην παρασυρθείς και γουστάρεις γαρίδες ή πάρεις έστω κατα λάθος καμποτζιανα σπίρτα. Όχι τίποτα άλλο αλλά από τον αντιρατσιστικό σου ζήλο μπορεί να πεις » ρε παιδί μου ας στηρίξω και καμία φτωχότερη χώρα από την καπιταλιστή Ελλάδα των κακομαθημένων και «αδικημένων» Ρωμιών καταναλωτών »

   Τα παραπάνω όχι για το ρεπορτάζ που παραθέτεις (απεναντίας) αλλά μόνο και μόνο για την αγανακτισμένη και καλά εισαγωγή σου κατατρεγμένε/η από τον καταναλωτισμό .Τόσο κοινότυπο που καταντάει αηδία. Χαλάρωσε.

   Αν είσαι μικρός τότε μάλλον είσαι στα πρώτα σεμινάρια της ΚΝΕ ή δεν ξέρω σε ποιό άλλο παρόμοιο πλυντήριο εγκεφάλων οπότε σου λέω παρ’ το αλλιώς…….δες την κατάληξη της Κωνσταντοπούλου και του Τσίπρα για παράδειγμα……αν είσαι μεγάλος τότε σου λέω πως με τα ίδια που λες εσύ κάποιοι τρώνε ήδη…… δες την κατάληξη της Κωνσταντοπούλου και του Τσιπρα για παράδειγμα, και προβληματίσου πως έχασες τόσο χρόνο. Μήπως προλαβαίνεις την αριστερή πλατφόρμα; H χώρα έχει ανάγκη από πολιτικούς που στηλιτεύουν τον άδικο καπιταλισμό και την εργατική εκμετάλλευση. Για το μέλλον σου μιλάω.

   Άντε καλό δεκαπενταύγουστο, κομμένο το μπάνιο όμως…..δεν πιστεύω να γουστάρεις πλατσουρίσματα και μικροαστικές συνήθειες εκεί που κάποιοι βασανίζονται (άλλωστε το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του) και προπάντων μακριά από ψαροταβέρνες. Άμα γουστάρεις ψαράκι (που πάει να πει πως είσαι γιαλατζί βετζιτέριαν – οπότε και ΦΤΟΥ ΣΟΥ ) μόνο με πετονιά……. με προσοχή όμως……. πάντα να κοιτάμε την ούγια.

 6. Ο/Η Aισθαντική κυρία που διαβάζει ποίηση λέει:

  http://www.kathimerini.gr/826917/article/epikairothta/politikh/venizelos-kathgorei-tsipra-gia-paraplanhsh

  Βενιζέλος κατηγορεί Τσίπρα για παραπλάνηση

 7. Ο/Η salonikios λέει:

  Το κειμενο ειναι σωστο και συμφωνω, ομως ειναι απαισιοδοξος για το τι μελει γενεσθαι, οι Ελληνες ειναι πλεον ανικανοι για το οτιδηποτε, εχουν μυαλο απο πιτουρο και οι Ναζι αυστραλοπιθηκες θα τους φανουν ως λυση…μακαρι να σφαλω,.. μακαρι..!!

 8. Παράθεμα: Πότε, επιτέλους, θα φτιάξουμε σύγχρονο κράτος; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.