Κορωνάκης, μαμά Κωνσταντοπούλου και απλή αναλογική

[Ο  θίασος του ΣΥΡΙΖΑ σε νέες περιπέτειες]

koronakis7aug15

Ο στρατός είναι μια αξία για τους ΣΥΡΙΖΕΛ

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Ο κ.Κορωνάκης κατηγορήθηκε δημόσια για αποφυγή στράτευσης και ψευδή δήλωση κατοικίας. Η Αστυνομία υποτίθεται πως αδυνατεί να εντοπίσει τη διεύθυνσή του και ο ίδιος περιφρονεί τους πολίτες μη απαντώντας στις επίσημες δημόσιες κατηγορίες που τον αφορούν. Δεν ξέρω γιατί να πρωτοαγανακτήσω. Για την αναισθησία  του κ.Κορωνάκη, για την αδράνεια του κρατικού μηχανισμού, για τη συνενοχή και την εκκωφαντική σιωπή των κ.κ.Τσίπρα-Λαφαζάνη-Καμμένου που έχουν επενδύσει, αρκετά οι δυο πρώτοι, απόλυτα ο δεύτερος, πολιτικά στον αγοραίο πατριωτισμό, στην «εθνική αξιοπρέπεια» (της υπερχρέωσης), στις παρελάσεις και στα τσάμικα, για την περιφρόνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των σιωπούντων βουλευτών του προς τους νόμους και προς το περί δικαίου κοινό αίσθημα; Τι παράδειγμα δίνει ο κομματικός αξιωματούχος του κυβερνητικού κόμματος που τάχα «κρύβεται» και τελικά λόγω ηλικίας και παραγραφής γλυτώνει με διακεκομμένη θητεία λίγων ημερών; Δεν είναι αντιρρησίας συνείδησης, ώστε η υπόθεσή του να ειδωθεί κάτω από άλλο πρίσμα, όπως κάθε δημοκρατικός άνθρωπος θα είχε την καλή διάθεση να κάνει. Είναι κοινός προνομιούχος λουφαδόρος, που θεωρεί ότι οι νόμοι και οι υποχρεώσεις, είναι για τα κορόιδα και τελικά το αποδεικνύει αφού τα καταφέρνει χωρίς καμία συνέπεια. Αυτή η συμπεριφορά της επαναστατικής καρικατούρας του καρηκομόωντος αιώνιου εφήβου, διεκδικεί Νόμπελ θρασύτητας, συγκρινόμενη ακόμη και με αντίστοιχες συμπεριφορές λουφαδόρων του ίδιου κόμματος. Ο κ.Τσίπρας υπηρέτησε στο Πεντάγωνο με οικογενειακό μέσον και γλύτωσε κάποιους μήνες θητείες με το κόλπο της άδειας λόγω κομματικής υποψηφιότητας στις βουλευτικές εκλογές, που τον έκανε να προλάβει τη μείωση που νομοθετήθηκε αμέσως μετά, αλλά όλα έγιναν νομότυπα. Ο συνδικαλιστής της αεροπορικής εταιρείας Φωτόπουλου και σια, κ.Ήσυχος, μέχρι χτες αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, δεν υπηρέτησε στο στρατό αλλά οχυρώθηκε πίσω από κάποιο νόμο για τους ομογενείς.  Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ δέσμευσε το κόμμα του κ.Κορωνάκη για τα πολεμικά ελικόπτερα των ΑΝΕΞΕΛ, το ίδιο κόμμα αρνείται να μειώσει τις στρατιωτικές δαπάνες όπως ζητά εύλογα η Ε.Ε, αλλά στρατός δεν είναι τα υποβρύχια που γέρνουν, είναι πάνω από όλα το αίσθημα ότι ανήκει και υπερασπίζεται εξ ίσου όλους μας. Η εθνική Άμυνα δεν ισχυροποιείται από τις προσευχές του κρατικού Αρχιεπισκόπου και από τα αφορολόγητα υποτιθέμενα οστά κάποιας υποτιθέμενης αγίας Βαρβάρας, όπως προσπαθεί να μας κοροϊδέψει ο κ.Τσίπρας. Ο Περικλής και ο Θουκυδίδης στον «Επιτάφιο» μας έμαθαν από μαθητές που ήμασταν, πως ο λαός υπερασπίζεται την πατρίδα όταν αυτή εφαρμόζει την ισονομία και έχει πολίτευμα που αξίζει να το υπερασπιστείς.

Μέσα στην παραζάλη της η κυβέρνηση έφερε υποτίθεται και το θέμα του πολύπαθου εκλογικού νόμου. Κατάργηση του καλπονοθευτικού μπόνους υποσχέθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, την ίδια ημέρα τη διέψευσε ο κ.Βούτσης συνδέοντας την όποια αλλαγή του εκλογικού νόμου με συνταγματική μεταρρύθμιση, δηλαδή στην ουσία παραπέμποντας το θέμα στο μακρινό και άδηλο μέλλον, δια της απατηλής μεθόδου του στρίβειν δια της πλειοδοσίας της συνταγματικής κατοχύρωσης. Η μακροχρόνια κλασσική καιροσκοπική παλαιοκομματική στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα τόσο εμβληματικό για την Αριστερά ηθικής και δημοκρατικής τάξης ζήτημα  και  η συναφής προσχηματική κοροϊδία, καθώς και οι αλλεπάλληλες συγκυριακές παλινωδίες, δείχνουν πόσο ψεύτικες είναι οι πλειοδοσίες για «άμεση Δημοκρατία», όπως άλλωστε έδειξε και το ψευδεπίγραφο και πλαστό δημοψήφισμα. Η ψήφιση της απλής αναλογικής με πάνω από 200 ψήφους τώρα (θα την καταψήφιζαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ), εκτός του ότι θα ήταν ένα μεγάλο θεσμικό βήμα προς τα εμπρός, θα επέτρεπε την άμεση εφαρμογή της και θα έδινε μια διέξοδο στην απόλυτη αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει αυτοδύναμος, όχι μόνο λόγω αριθμού βουλευτών μικρότερου των 151, αλλά λόγω εγγενούς ανικανότητας ανάληψης κυβερνητικών ευθυνών. Θα έδιναν έτσι οι εκλογές του Σεπτέμβρη μια συναινετική κυβερνητική λύση πανεθνικής προσπάθειας ή μιας ευρύτερης κεντροαριστερής συσπείρωσης. Είναι όμως αδύνατο να αποδεχθούν οι κακομαθημένοι αργόμισθοι-υψηλόμισθοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πως περίπου 50 από αυτούς θα χάσουν τα προνόμια των εδρών τους και το κόμμα τους την αποκλειστικότητα του γκουβέρνου. Ακόμη και ο ευσεβέστατος μαοϊκός Κοδέλας, δεν λέει να υποβάλει την παραίτηση που με τόσο θόρυβο προανήγγειλε, ίσως για να μην χάσει την ευκαιρία να παρακάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον τοπικό  χρυσαυγίτη βουλευτή.

Ταυτόχρονα οι Παππάς πατήρ και υιός (ο πρώτος προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Κ.Ο. του κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο), ήλθαν σε σύγκρουση με την μαινόμενη, ανήλικη μέχρι προχτές, νιόπαντρη σύζυγο του ναύτη που χυδαιολογεί στο twitter, η οποία έχει καταλάβει τη Βουλή και διεκδικεί ισοβιότητα για την επιδοματούχο μαμά της, παρεμποδίζοντας τις αναγκαίες εξελίξεις στο ΕΣΡ, που ίσως δρομολογήσουν επιτέλους την έναρξη της επιβολής κάποιας νομιμότητας στο ανέκαθεν θολό και ύποπτο τηλεοπτικό τοπίο, αν δεχθούμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, που αδράνησε περιέργως για 7 μήνες, έχει εδώ καλές προθέσεις και δεν θέλει απλά να εκβιάσει τους καναλάρχες. Θέλω να πιστεύω πως είναι έτσι και πως δεν πρόκειται για καυγά ισχυρών κομματικά οικογενειών, που πιστεύουν με φανατισμό στην αξιοκρατία και απεχθάνονται το νε(‘ο’)ποτισμό.

Είναι τεράστιο δυστύχημα πως το παλιό φθαρμένο πολιτικό σύστημα διαδέχτηκε ένα ολότελα ανίκανο, βολονταριστικό και αποπροσανατόλιστο, που δεν μπορεί ούτε να κρατήσει τα προσχήματα. Τίποτα καλό δεν προμηνύεται για τη χώρα.

This entry was posted in σκέψεις, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

27 Responses to Κορωνάκης, μαμά Κωνσταντοπούλου και απλή αναλογική

 1. Ο/Η Φερχόφσταντ λέει:

  Θυμάστε την υπόθεση Τρεπεκλή; Στρατεύτηκε αμέσως και διώχθηκε κλωτσηδόν από τον ΕΟΤ. Ο κατσαπλιάς με την κοτσίδα χασκογελάει αμετακίνητος. Για να συγκρίνουμε ευαισθησίες και προσχήματα. Η αλητεία του Τσίριζα είναι εκτός συναγωνισμού.

  • Ο/Η Souitonios λέει:

   Ο Τρεπεκλής εκδιώχθηκε Δευτέρα βραδυ, που πήγαν στον Ανδρέα τις κασέτες με την τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Γεν.Γραμματέας του ΕΟΤ την Παρασκευή με την Μάργκαρετ και στην οποία τον «κάρφωνε» για το Σαββατοκύριακό που θα πέρναγε στην Βουλιαγμένη στις αμαρτωλές «καμπάνες¨ του Αστέρα. Τότε αργούσαν …και δεν ήθελαν να χαλάσουν το γουίκ έντ του Προέδρου που είπε «Διώξτε αμέσως το κολόπαιδο…»

 2. Ο/Η Θέκλα Φακλάνα στρατολόγος λέει:

  Όποιος πολιτεύεται αριστερά, φροντίζει να μην είναι υπόλογος και εκβιασμός. Αλλιώς μπαίνει στην κατηφόρα των συμψηφισμών.

 3. Ο/Η atheofobos λέει:

  Ήδη από το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντιζε για τα ανυπότακτα μέλη του όχι μόνο να μην υπηρετούν αλλά και να μην πληρώνουν για την ανυποταξία τους, με σχετική Ερώτηση βουλευτών του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα:
  Είναι ανάγκη να αναθεωρηθεί το κοινωνικά άδικο πρόστιμο των 6.000 ΕΥΡΩ σε ανυπότακτους ! https://left.gr/news/syrizaekm-na-anatheorithei-koinonika-adiko-prostimo-ton-6000-eyro-se-anypotaktoys#sthash.XyEU3zCj.dpuf

  Με το άρθρο 77 παρ. 9β του Νόμου 3883/2010 καταργήθηκε η πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση για τους ανυπότακτους, αλλά ταυτόχρονα εξουσιοδοτήθηκαν οι Υπουργοί Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας να προσδιορίσουν κατά το δοκούν το επιβαλλόμενο διοικητικό πρόστιμο.
  Με την Φ.429.1/17/281810 Κοινή Υπουργική Απόφαση των παραπάνω Υπουργών το ύψος του προστίμου καθορίστηκε στις 6.000 ΕΥΡΩ και ορίστηκε ότι εισπράττεται σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.
  Η παραπάνω Υπουργική Απόφαση, εκτός από το γεγονός ότι στηρίζεται σε αόριστη νομοθετική εξουσιοδότηση, αποτελεί ευθεία παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας, δεδομένου ότι το ύψος του προστίμου δεν εξαρτάται από
  (α) την χρονική διάρκεια της ανυποταξίας
  (β) την υπαιτιότητα του φερόμενου ανυπότακτου (πχ πλημμελής επίδοση από το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα)
  (γ) την οικονομική και οικογενειακή του κατάσταση.
  Η εφαρμογή της παραπάνω απόφασης έχει επιφέρει δυσανάλογα δυσμενείς συνέπειες σε ανυπότακτους, που είτε δεν είχαν καμία υπαιτιότητα για την καθυστερημένη εμφάνισή τους προς κατάταξη, είτε δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξοφλήσουν το πρόστιμο. Ενδεικτικά και μόνο αναφέρονται η λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης του προστίμου, η επιβολή προσαυξήσεων, η άσκηση ποινικής δίωξης με τις διατάξεις περί οφειλετών του Δημοσίου και η στέρηση φορολογικής ενημερότητας.
  Η συνέχιση εφαρμογής της παραπάνω απόφασης είναι, πλέον, κοινωνικά ανάλγητη και επιβαρύνει την ήδη δεινή οικονομική θέση της μέσης ελληνικής οικογένειας. Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητη η αναθεώρησή της.
  Ερωτάται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας
  1. Σκοπεύει να προβεί στην άμεση αναθεώρηση της παραπάνω υπουργικής απόφασης, ώστε για τον καθορισμό του ύψους του προστίμου να λαμβάνονται υπόψιν η χρονική διάρκεια, η υπαιτιότητα και η οικονομική / οικογενειακή κατάσταση των ανυπότακτων;
  2. Προτίθεται να θεσπίσει διοικητική διαδικασία επίλυσης της διαφοράς (ενδικοφανή προσφυγή) με ανασταλτικό αποτέλεσμα, ώστε να αποφεύγεται η αναίτια επιβολή των ιδιαίτερα δυσμενών συνεπειών του ΚΕΔΕ;
  3. Με ποιά συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να διευκολύνει όσους ήδη ταλαιπωρούνται από το δυσανάλογο αυτό πρόστιμο;
  ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
  Θοδωρής Δρίτσας
  Γιώργος Βαρεμένος
  Δημήτρης Γάκης
  Αγνή Καλογερή
  Βασίλης Χατζηλάμπρου

 4. Ο/Η Ευγένιος λέει:

  Κόβετε και ράβετε νομίζοντας πως το ύφασμα φτάνει και περισσεύει. Ουρλιάξτε άφοβα ορθολογιστές. Βάλατε το χεράκι σας σε αυτό που ζούμε και κάτι μου λέει ότι χωρίς δισταγμό θα το ξαναβάλετε. Νομίζετε πως «το δεν εννοούσα αυτό λέγοντας Αριστερά…. αλλά κάτι άλλο» σας απαλλάσσει. Αμ δε.
  Λοιπόν κύριοι περιμένουμε ΑΚΟΜΑ τα «χιλιάδες άξια στελέχη» που έχει στις τάξεις της η αριστερά όπως μας λιβανίζατε επί μακρόν.Για το χάλι που ζούμε σήμερα όμως και όχι για το αύριο που θα μπορέσουν μάλιστα να συμμετέχουν και στα πλαίσια «μιας ευρύτερης κεντροαριστερής συσπείρωσης»
  Να κλάψω ή να γελάσω;
  «Δεν είναι αντιρρησίας συνείδησης, ώστε η υπόθεσή του να ειδωθεί κάτω από άλλο πρίσμα, όπως κάθε δημοκρατικός άνθρωπος θα είχε την καλή διάθεση να κάνει. Είναι κοινός προνομιούχος λουφαδόρος, που θεωρεί ότι οι νόμοι και οι υποχρεώσεις, είναι για τα κορόιδα και τελικά το αποδεικνύει αφού τα καταφέρνει χωρίς καμία συνέπεια.»
  Ενώ δηλαδή ο κάθε αντιρρησίας συνείδησης δεν παραβαίνει νόμους. Απλά είναι ένα είδος μέτρησης της καλής διάθεσης δημοκρατικών ανθρώπων οι οποίοι όμως κατά τα άλλα πάνε σαν ηλίθιοι και δειλοί σκλάβοι του ιμπεριαλιστικού συστήματος ή κρυφομιλιταριστικά γουρούνια να υπηρετήσουν. (Στο χωρίο μου πάντως τους λένε Μ@Λ@ΚεΣ και όχι ευαίσθητους. Στο δικό σας δεν ξέρω). Σε αυτούς πάντως τους M@Λ@KES ποντάριζαν στην χειρότερη για την εσωτερική τάξη ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΙ και τα χιλιάδες άξια στελέχη (με αρκετούς αντιρρησίες στην τάξη τους) τσιμουδιά. Δεν μπορώ να διανοηθώ άλλον πολιτικό αρχηγό έξω από την Αριστερά να λέει αυτά και να μην καίγεται η Αθήνα. Είμαι υπερβολικός;;;;
  Να κλάψω ή να γελάσω;
  Οι σαθροί πυλώνες της νοησιαρχίας σας θα πέφτουν ένας ένας κύριοι…….συνεχίστε να ξεγελάτε τον εαυτό σας τρέχοντας να μαζέψετε τα ασυμμάζευτα παίζοντας με τις λέξεις……Ήττες απανωτές στο ίδιο σας το γήπεδο. Ξεχειλώνοντας τις λέξεις όντως: «Τίποτα καλό δεν προμηνύεται για τη χώρα»
  ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
  Συγνώμη αν είμαι δυσάρεστος μιας και συμφωνούμε σε αρκετά αλλά είναι κάποιες λεπτομέρειες βλέπετε………….

  • Ο/Η Κων/νος Καραμανλής-εθνάρχης λέει:

   Οι αντιρρησίες συνείδησης προστατεύονται από το δίκαιο της ΕΕ στο οποίο η Ελλάδα έχει αναγκαστικά προσαρμοστεί. Δεν ζούμε στην Ελλάδα του 1974.

   • Ο/Η Ευγένιος λέει:

    Ναι όντως ζούμε στην Ελλάδα του 2015 της πρώτης φοράς αριστερά με λούμπεν λουφαδόρους ανεπάγγελτους και προπάντων ΑΣΧΗΜΟΥΣ- ένα post και για αυτό ρε παιδιά παρακαλώ πολύ- ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟΥΣ σε κυβερνητικά πόστα !!!!!
    (Μάλλον σε πείθει η καθημερινότητα όπως όλους τους υλιστές πως ο δυτικός κόσμος έχει καβαλήσει το άρμα της προόδου που πάει ΜΟΝΟ μπροστά……νεώτερα στις οθόνες σας…….φρίκη σε HD……αν αυτό δεν είναι πρόοδος τότε τι είναι;)

    «Προστατεύονται» ……κάτι σαν τις Καρέτα-Καρέτα δηλαδή. Να μας πεις σε ποιά παραλία κάνουν τα αυγά τους για να προσέχουμε μιας και τρέχουν τα μπάνια του λαού.

    Έρχονται-αν δεν στο έχει σφυρίξει κανένας ή δεν έχει πάρει τίποτα ακόμη το αυτί σου -και άλλες διαψεύσεις οσονούπω, οπότε συνεχίστε τις ασκήσεις ξεχειλώματος εννοιών και λέξεων ……..θα σας χρειαστεί χωρίς ωστόσο να πιστεύω (πάντα κατά την γνώμη μου) πως είναι πλέον επαρκείς. Εκτός από το ξεχείλωμα των λέξεων θα δεις πως δεν θα σου είναι και ιδιαίτερα χρήσιμοι ούτε οι λουφαδόροι ακόμα και αν έχουν πιστοποιητικό από το δίκαιο της ΕΕ αν δεν το έχεις δει ήδη και αυτό.
    Έχετε μπερδέψει τα μπούτια σας παιδία. Κουβαλάτε τόσα μα τόσα βαρίδια λογικών ακροβασιών που τα έφερε ο καιρός να τα λουστείτε όλα και μαζί σας και όλοι οι υπόλοιποι.
    To δίκαιο της ΕΕ. Δηλώνω συγκλονισμένος.
    Τα σέβη μου.
    Ένας Μ@λ@κ@ς όπως τόσοι άλλοι που έκανε την θητεία του χωρίς καμία ιδιαίτερη κάψα, αλλά χωρίς να κλαέι, χωρίς να δηλώνει ψευδείς διευθύνσεις, χωρίς να επικαλείται τον καπιταλιστικό ιμπεριαλισμό ως φιλοσοφημένη και ψαγμένη κότα λυράτη, χωρίς να βάζει την μαμάκα και τον μπαμπάκα να ψάχνουν για βύσμα, και όλα αυτά γιατί απλά αγνοούσε ο ηλίθιος το Δίκαιο της Ευρώπης.
    Όντως ζούμε στην Ελλάδα του 2015. Το νόμιμο άλλωστε είναι και ηθικό όπως έλεγε και ο γαμπρός (επίσης πολύ άσχημος και αυτός ρε παιδί μου) των συμβολαιογράφων Ιεράς Μονής. Ελέησον.

   • Ο/Η ανώνυμος λέει:

    Ευγένιε πρώτα διαβάστε αυτό
    Nuremberg Principle IV

    και αυτό
    Conscientious_objector

   • Ο/Η Ευγένιος λέει:

    Όταν σου λέω το διάβασα το εννοώ και κατάλαβα τι λέει.
    O Στάλιν και ο Λένιν ποιό μπροστά τι εκμεταλλεύτηκαν με τον χυδαιότερο τρόπο;
    Ένα πόλεμο, ένα πόλεμο στο τέλος των αυτοκρατοριών που τον ονομάσαμε Πρώτο Παγκόσμιο. Ένα τσαρικό καθεστώς παρηκμασμένο που αδυνατούσε να ακολουθήσει την εποχή του.Και πώς τον σταμάτησαν; Ξεπουλώντας μήπως και τα όποια δίκαια του λαού τους; (Λέμε τώρα γιατί οι συγκεκριμένοι αποδείχθηκε τελικά πως μισούσαν τον λαό τους)
    Η ερώτηση μου και μένα είναι απλή. Τι μέλλον θα είχαν οι αρχικοί μπολσεβίκοι πλιατσικολόγοι σε μια κοινωνία που θα ήξερε γιατί πολεμάει; Καμία. Θα τους είχαν ξεσκίσει στην στροφή. Τι κέρδισαν μετά από λίγο καιρό από το αντιπολεμικό ψέμα του Λένιν και του άλλου του γυαλάκια γιωτά του Τρότσκι; Διαταγές σαν αυτές που αναφέρεις και φόρο αίματος που έκαναν τις τσαρικές επιχειρήσεις να φαντάζουν προσκοπικές εκδρομές. Ποιός φταίει; Που μπορεί να αναζητηθεί η ύστατη άμυνα για μια οργανωμένη και ευνομούμενη κοινωνία; Μήπως εκεί που παίζεται το πραγματικό παιχνίδι;
    Επιπλέον η αντιπολεμική ρητορική της εποχής θυμίζει τίποτα; Είχαμε και την ελληνική εκδοχή αυτής της ρητορικής λίγο πρίν την μικρασιάτικη καταστοφή. Αυτή πάλι δεν θυμίζει τίποτα; Τι ακολούθησε;
    Επιπλέον όμως τι αποκόμισαν οι κοινωνίες στην ειρηνική ανάπαυλα και την αυγή της περιόδου των δικαιωμάτων; Ότι ο πόλεμος είναι κακό πράγμα; Χαίρω πολύ. Μήπως την περεταίρω παραίτηση δικαιωμάτων στο όποιο αποτέλεσμα του πολέμου ένεκα της οσμής του W.C; Σκέφτηκε κανείς τι θα γίνει αν κανέναν μας τον πιάσει κόψιμο ξανά; Οχι αλλά τι ειπώθηκε: Οκ κύριοι, πολεμήσατε ευχαριστούμε πολύ, σπίτι τώρα και κάθε χρόνο από μία παρέλαση άντε και κανένα άγαλμα; Είπε κανείς » Όχι ρε φίλε πολεμήσαμε και για μην ξανά πολεμήσουμε σαν μαλάκες» ο στρατός αποτελεί πλέον το νούμερο ΕΝΑ θέμα συλλογικής διευθέτησης; Απασχόλησε κανέναν το θέμα; Μα όχι. Ο στρατός είναι W.C. όπως είπες και συμφωνώ. Το ερώτημα είναι πόσο πρέπει να συνεχίζει να είναι. Ας συνεχίζουμε να βάζουμε το θέμα κάτω από το χαλί και ας θυμόμαστε εκ των υστέρων πόσο αγαπάμε την ειρήνη. Αυτό το αλπό λέω. Δεν είναι εύκολο αλλά δεν γίνεται να το προσπερνά κανείς με αντιπολεμικές κορώνες αλλά ούτε και με ηττοπαθή παραίτηση.
    Το ξέρουν, πάντα το ήξεραν και για αυτό το καλλιεργούν ποικιλότροπα. Το στρατόκαβλο άξεστο και αμόρφωτο γίδι έτσι και αλλιώς γουστάρει. Το αναρχο αριστερό ρεμολιμέντο έτσι και αλλιώς είναι απροσάρμοστο κακομαθημένο και ολίγο καθυστερημένο. Στην μέση όλοι οι άλλοι. Κόβουν και ράβουν. Το ράφτη ποιός θα τον περιποιηθεί;
    Θα μου πείς τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Μα ίσα ίσα τώρα είναι η ώρα για μένα. Τα σημάδια δεν μπορούν να παραβλέπονται πλέον. Είναι επείγον. Είμαστε όλοι συμμέτοχοι.

  • Ο/Η Ευγένιος λέει:

   Τα διάβασα. Και όντως συγκλονίστηκα.
   Λοιπόν το άρθρο με την Νυρεμβέργη ήταν το καλύτερο.
   Όλα ωραία αυτά τα βαθυστόχαστα, όμως δεν μπορείς να δεις με τίποτα μου φαίνεται πως η κλίμακα εφαρμογής τους είναι αυτή που τα κρίνει τελικά; Το θέμα λοιπόν είναι πως επειδή η γερμανοί κύλισαν στο φασισμό το καλύτερο αντίδοτο θα ήταν όλοι οι άλλοι να τους αφήσουν να πολεμούν μόνοι τους δείχνοντας έτσι την ανωτερότητα τους και τον ειρηνισμό τους. Ή τι κρίμα που δεν υπήρχε τότε ο νόμος της ΕΕ νωρίτερα ώστε να μην στρατολογηθούν φασιστάκια μιας και θα είχαν την δυνατότητα να δηλώσουν αντιρρησίες συνείδησης; Απάντησε μου σε παρακαλώ απλά. Ποιός μηχανισμός κάθισε τα γίδια στο σκαμνί της Νυρεμβέργης φίλε μου;;;;;
   Οι αντιρρησίες συνείδησης και οι λούφιδες των αμερικανικών και συμμαχικών δυνάμεων; Αυτοί γιατί δεν κάνουν κάτι σήμερα, ας πούμε, και για το αιματοκύλισμα στην Συρία;
   Toν ΓΑΜΗΜΕΝΟ Φασισμό ποιός του ΓΑΜΗΣΕ τα πρέκια στην τελική για να έχουν οι δικολάβοι να μιλάνε για δικαστικά προηγούμενα. Ο ακτιβισμός και οι γιωτάδες;;;;; O απλός στρατιώτης έδωσε την ΖΩΗ ΤΟΥ για να εμπορεύονται κάποιοι την ειρήνη αβίαστα ανέξοδα και ψευδεπίγραφα; Το Βιετνάμ το σταμάτησαν οι λούφιδες του Γούντστοκ ή οι αμερικανίδες μάνες με τα σακατεμένα παιδία και συζύγους από έναν βρόμικο και άδικο πόλεμο; Ψάχτο με την σειρά σου.
   Και μετά τι ακολούθησε; Διατάξεις σαν και αυτές που αναφέρεσαι εσύ, βαθυστόχαστες και τεκμηριωμένες που οδηγούν τελικά σε μισθοφορικούς στρατούς και εσύ διαδήλωνε πως είσαι ειρηνιστής, νοιώσε ανώτερος, κούνα το δάχτυλο στον μιλιταρισμό, γίνε και ακατάδεκτος άμα λάχει, όταν οι άλλοι απλά βγάζουν μεροκάματο. Περαστικά σου.
   Aν είσαι ευσυνείδητος και δημοκρατικός πολίτης κατά την γνώμη μου, και εφόσον ο λειψός αυτός κόσμος ακόμα δεν έχει τακτοποιήσει τα της πολεμικής του φύσης- μήπως το αυτάκι σου δεν έχει πάρει πρέφα τι γίνετε στην γειτονιά μας το 2015 παρακαλώ- ΑΠΑΙΤΕΙΣ να στελεχώνεις το στρατό για να μπορείς να συμμετέχεις όσο το δυνατόν περισσότερο στις λήψεις αποφάσεων. ΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙΣ όχι γιατί γουστάρεις αλλά για στην ζωή υπάρχει και ΚΟΠΟΣ για να διατηρήσεις κεκτημένα που δεν επιτρέπετε στιγμή να θεωρείς αυτονόητα. Η ποιότητα αυτών των κεκτημένων αλλά και η προοπτική τους είναι που σε πάνε στην θυσία άμα χρειαστεί. Αυτό το διακύδευμα σε κάνει καλύτερο πολιτη.
   Παράδειγμα. Ο λούφης-μπούλης πρωθυπουργός άκουγε έναν μπουχέσα-γιωτά-μπούλαρο υπουργό να μιλάει για εσωτερική ασφάλεια και στρατούς σαν μην τρέχει μία. ΕΧΕΙ ΚΟΥΒΑΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΖΩΝΤΟΒΟΛΛΑ ΦΟΡΤΟ ΜΑΧΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΤΙ ΕΣΤΙ ΒΕΡΥΚΟΚΟ; Μα όχι για αυτούς είναι σαν να παίζουν με το τρενάκι. Το κάθε ένα από αυτά τα γίδια που μπορεί να μας τύχει ποιός μπορεί να το κοντρολάρει; O λούφης των εξαρχείων, το αποβλακωμένο νεοελληνικό φάνταρο, ο στατό καβλος μισθοφόρος καριερίστας που μπορεί να βλέπει παντού ευκαιρίες ή ένας στρατός στελεχομένος με δημοκρατικούς οπλίτες-πολίτες και αξιοκρατική λειτουργία;
   Το πώς η συμμετοχή και η διαδικασία οδηγούν σε έναν μηχανισμό περισσότερο προασπιστή της ειρήνης και όχι φωλιά αυγών φιδιών αυτό είναι μια άλλη κουβέντα που δεν μπορούν ΟΜΩΣ με τίποτα να την καθορίσουν οι ΛΟΥΦΙΔΕΣ και οι ΓΙΩΤΑΔΕΣ.
   Η Ευρώπη και ο δυτικός κόσμος πλέον γυρίζει μόνο γύρω από το ΕΓΩ. Η Αριστερά ονειρεύεται συλλογικότητες μέσα από την αποθέωση του ΕΓΩ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ.

  • Ο/Η Ευγένιος λέει:

   Πραγματικά δεν σε καταλαβαίνω. Γιατί αυτά που γράφω οδηγούν ντε και καλά εκεί που με παραπέμπεις μέσω λινκ με λυπηρές εικόνες και στρατηγικά ενδεχομένως λάθη. Εκτός και αν το τίμημα της νίκης κατά του Ναζισμού σε βάζει σε δεύτερες σκέψεις μέσα από αναγνώσματα και φωτογραφίες 60 χρόνια και βάλε μετά. Ανατριχιάζω και μόνο στην ιδέα. Το ξέρω ο πόλεμος είναι άσχημος αλλά ας ξαναγυρίσουμε στην γή. Τι κάνουμε για να τον αποφύγουμε;
   Μιλάω λοιπόν για στρατό που η κοινωνία ΑΠΑΙΤΕΙ να είναι μέρος του ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΌ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟ και μιλάς για στρατό παρηκμασμένων κοινωνιών που θεωρούν αυτονόητα τα κεκτημένα τους και τα δικαιώματά τους γιατί για τους καρβουνιαραίους, ναι όντως έτσι είναι. Το τσουβάλι με κάποιο τρόπο θεωρείται αυτονόητο. Οπότε ας αναρωτηθούμε όλοι για τα αυτονόητα που μας επιτρέπουν να είμαστε ακόμα κουβαρντάδες κατανόησης, γιατί οσονούπω θα αναρωτηθούμε για τα αυτά με το μπαλτά πάνω από το κεφάλι έτσι όπως πορευόμαστε και η μεγαλοθυμία θα πάει περίπατο.
   Και επειδή την πάς την κουβέντα στην μεγαλοθυμία.-κάποιοι,όπως οι αριστεροί συνήθως, για κάποιο λόγο μπερδεύετε την μεγαλοθυμία ως ικανή και αναγκαία συνθήκη πολιτικά ορθής άποψης (εγώ αντιθέτως ως τεμπέλικης-τουλάχιστον- κριτικής σκέψης μετά από το σημείο εκείνο που διασφαλίζετε πως δεν θα φάμε ο ένας τις σάρκες του άλλου) σου λέω πως επίσης κανένα πρόβλημα δεν έχω με αυτούς που την βλέπουν την δουλειά αλλιώς. Αλλά επίτρεψέ μου να θεωρώ πως κάνουν λάθος, πως στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι υποκριτές, και η συμπεριφορά τους είναι αντιδημοκρατική βαθύτατα για τους λόγους που εξηγώ, οπότε απλά δεν τους δέχομαι ως πολιτική τοποθέτηση. (Εννοείτε πως αφήνουμε απέξω ανθρώπους με προβλήματα υγείας)
   Τα γαλλάκια τις προάλλες έλεγαν με μια φωνή «είμαι και εγώ Σαρλί» και λίγο καιρό μετά σειρά δημοσιευμάτων αναφέρουν συμμετοχή γαλλικών ειδικών δυνάμεων στις τάξεις των τζιχαντιστών στην Συρία. Τα ερωτηματικά ήταν στο άν οι μαχητές αυτοί είναι απόστρατοι ή εν ενεργεία. Διαδήλωση για αυτά από όσο γνωρίζω δεν προβλέπετε και ούτε βεβαίως βεβαίως περαιτέρω δημοσιοποίηση. Όλα αυτά στην Γαλλία παρακαλώ την διαφωτισμένη.
   Αφού λοιπόν ζούμε σε τέτοιο κωλόκοσμο που όμως όπως πολύ σωστά είπες υπάρχουν και αδύναμοι όπως γυναίκες και παιδιά εγώ θέλω να είμαι στον θάλαμο που αυτό το αυριανό φίδι εκπαιδεύεται. Θέλω να χωνέψει πως υπάρχουν τριγύρω του πολλοί περισσότεροι που δεν σηκώνουν σκουληκιάρικα και να καταλάβει καλά το γίδι πως επειδή έμαθε να χειρίζεται ένα όπλο δεν θα γαμήσει έτσι εύκολα τον κόσμο. Το ίδιο όπλο το χειρίζονται και άλλοι τόσοι ίσως και καλύτερα από αυτόν άμα χρειαστεί. Θέλω να το έχει υπόψη του και ο κάθε καλοθελητής μελλοντικός του εργοδότης ακόμα και αν είναι ο ίδιος ο φαρδοκώλης κουράδας υπουργός άμυνας ή το ίδιο το κράτος. Θέλω το κράτος να είναι θεματοφύλακας αυτής της απλής διαδικασίας γνωριμίας αλλήλων. Θέλω ο στρατός να είναι ολοκλήρωση πολιτικής ένταξης που θα επιστεγάζει μια δημόσια παιδεία δημοκρατικών φρονημάτων και όχι εθνικιστικό και μιλιταριστικό εργαστήριο πλύσης εγκεφάλου ημιμαθών. Ζητάω πολλά; (Αυτά όμως μόνο μέσα από την εκμετάλλευση της περιόδου ειρήνης. Εμείς όμως τι κάναμε την περίοδο ειρήνης; Απλά χρεοκοπήσαμε. Ιδεολογικά -αυτό το θέμα είναι ένα δείγμα- και οικονομικά βεβαίως βεβαίως)
   Οι υπόλοιποι ας πάρουν την μεγαλοθυμία τους και την αντιπάθειά τους στα όπλα και ας κρατήσουν θέση στο πεζοδρόμιο της διαδήλωσης. ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ. Ας καταναλώσουμε άφοβα PAX ROMANA.

   Υ.Γ. Στις συνεντεύξεις εξετάζουν και Μπακούνιν;

   • Ο/Η ανώνυμος λέει:

    Τα λυπηρά links αναφέρονται στην Διαταγή Νο 227 του Stalin όπου μεταξύ άλλων
    The order also directed that each Army must create «blocking detachments» (barrier troops (заградотряд, заградительный отряд)) which would shoot «cowards» and fleeing panicked troops at the rear.

    Και η εξ αυτού πηγάζουσα μικρόθυμη ερώτηση είναι
    «πώς θα αναγκάσεις κάποιον να πολεμήσει (και να είναι αξιόμαχος) ?»

    Η άλλη, επίσης μικρόθυμη και υπεραπλουστευμένη, ερώτηση είναι
    «ποιοί κατά τη γνώμη σου αποφασίζουν έναν πόλεμο,
    οι στρατιωτικοί ή οι πολιτικοί ?»
    Για να μην το πάμε στο
    War is the continuation of politics by other means
    γιατί θα μιλάμε μέχρι τον Δεκέμβριο …

    Αγαπητέ, στο σημείο που βρισκεται η ανθρωπότητα σήμερα,
    ο στρατός είναι σαν το WC. Αναγκαίο αλλά βρώμικο.
    Οσα πλακάκια, αρωματικά χώρου και τα συναφή να βάλεις,
    δεν παύει να είναι WC.

    Υ.Γ ούτε αριστερός είμαι, ούτε οπαδός του διαφωτισμού.
    Και θεωρώ την («σκοτεινή ήπειρο») Ευρώπη αλαζονική.
    Period.

 5. Ο/Η Liberal λέει:

  Το καμάρι μου. Όταν ήταν μικρό παιδί έπεσε στη χύτρα με το μνημόνιο. Έκτοτε η μία στις δύο λέξεις που ψελλίζει είναι μνημόνιο. Πολιτικό κριτήριο απροσμέτρητο. Πολιτική βλάβη ανήκεστος. Κι επειδή ο Τσίπρας δεν τολμάει να διαγράψει αυτόν και τους ομοίους του (πώς να τολμήσει ΕΚΕΙΝΟΣ που τους γαλούχησε;), θα πάμε σε εκλογές με οικονομικό κόστος ανυπολόγιστο. Ακόμη κι εδώ ξεπατικώνει άγαρμπα το ίνδαλμά του. «Βυθίσατε το Χόρα», είπε ο Ανδρέας. «Βυθίσατε τη Χώρα», κατάλαβε ο Αλέξης.

 6. Ο/Η Liberal λέει:

  http://booksjournal.gr/slideshow/item/1321-%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%AD%CF%82

  Κωνσταντοπούλου-Αλεξίου: μια οικογένεια για πολλές δουλειές

  από τον Παναγιώτης Δημητράς

  Zωή Κωνσταντοπούλου και Λίνα Αλεξίου (η μητέρα της), χέρι-χέρι (και) στην Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου!

  Δεν υπάρχει άλλη δημοκρατική χώρα όπου ένας από τους τρεις ανώτατους πολιτειακούς παράγοντες είναι μέλος και ενός συμβουλευτικού οργάνου άλλου πολιτειακού παράγοντα, μαζί με τη μητέρα της μάλιστα!
  Στη νέα σύνθεση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) για την τριετία Μαΐου 2015 – Μαΐου 2018 μετέχει ως απλό μέλος η Πρόεδρος της Βουλής (ΠτΒ) Ζωή Κωνσταντοπούλου με την ιδιότητά της ως Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.[1] Όσοι/ες απορούσαν γιατί ήθελε την προεδρία αυτής της Επιτροπής τώρα ξέρουν… Όπως ο νόμος 2667/1998 ορίζει, η ΕΕΔΑ «υπάγεται στον Πρωθυπουργό».[2] Δηλαδή η ΠτΒ είναι απλό μέλος υπό τον Πρόεδρο και τους/τις Αντιπροέδρους μιας Επιτροπής η οποία, όπως και τα μέλη της, υπάγεται στον Πρωθυπουργό (και δεν είναι ανεξάρτητη αρχή), ο οποίος τη διορίζει κιόλας! Ας σημειωθεί πως τα Υπουργεία που εκπροσωπούνται στην ΕΕΔΑ έχουν ορίσει συμβούλους (ούτε καν γενικούς γραμματείς) να τα εκπροσωπούν.
  Μέλος της ΕΕΔΑ είναι και η μητέρα της ΠτΒ Ορσαλία (Λίνα) Αλεξίου εκπροσωπώντας το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Η Λίνα Αλεξίου εκπροσωπεί από τον Απρίλιο 2011 στην ΕΕΔΑ το ΕΣΡ που εκπροσωπείται «από ένα μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, που προτείνεται από τον Πρόεδρό του».[3] Στο παρελθόν ο Πρόεδρος του ΕΣΡ την επέλεγε να το εκπροσωπήσει στην ΕΕΔΑ, ενώ φέτος που εκτελεί η ίδια χρέη Προέδρου επέλεξε τον εαυτόν της να εκπροσωπεί το ΕΣΡ αν και γνώριζε πως στο ΕΣΡ θα μετείχε ex officio και η κόρη της.
  Για τα δεοντολογικά θέματα που προκύπτουν τόσο από τη συμμετοχή της ΠτΒ όσο και από την ταυτόχρονη συμμετοχή της μητέρας της στην ΕΕΔΑ κανένα μέλος της (εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, νομικών σχολών, ΜΚΟ, συνδικαλιστικών φορέων, κ.λπ.) δεν έθεσε κανένα θέμα. Προφανώς συμφωνούν πως, όπως έλεγε και ο Γιώργος Βουλγαράκης, «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό»…
  [1]http://www.nchr.gr/index.php/2013-04-03-10-13-40/2013-04-03-10-14-44
  [2]http://www.nchr.gr/index.php/2013-04-03-10-13-40/2013-04-03-10-15-59
  [3]http://www.nchr.gr/index.php/2013-04-03-10-13-40/2013-04-03-10-15-59

 7. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Στὸν στρατὸ πότε θὰ καταλάβουν ὅτι μόνον τὸ 31.8% εἶναι χριστιανοὶ ὀρθόδοξοι;

  • Ο/Η vagelis λέει:

   Όποτε καταλάβουν ότι το 3,8% θέλει να πάει.
   Και μετά από χρόνια να δώσει 6000+ να αγοράσει τα ένσημα του στρατού

 8. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  » ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ – ΘΗΤΕΙΑ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ

  Στις 9 Ιουλίου του 1976 ο νυν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό, απ’ όπου και απολύθηκε στις 11 Οκτωβρίου του 1976, αφού είχε καταβάλει 21.000 δραχμές για να εξαγοράσει τους 21 μήνες που δεν υπηρέτησε. Επειδή όμως έκανε θητεία μόλις τριών μηνών, εκλήθη ξανά τον Απρίλιο του 1977 και υπηρέτησε για ένα εξάμηνο ακόμη προκειμένου να συμπληρώσει το υποχρεωτικό εννεάμηνο.»

  http://www.spirospero.gr/index.php/politiki/122813-deite-ti-stratiotiki-thiteia-papoyli-samara-karamanli-papandreou-kai-allon-politikon

 9. Ο/Η Left λέει:

  http://www.protagon.gr
  Κάτι αριστερό σύντροφοι του Γιάννη Παντελάκη
  Πολύ καλό άρθρο

 10. Ο/Η eklag λέει:

  Η ΠτΒ δήλωσε πως η μαμά της «ονειδίστηκε για 29€».
  Παρέλειψε μόνο η Αδέκαστη να ορίσει το ακριβές ποσό για το οποίο θα έπρεπε(;) να ονειδίζεται ένας καταχραστής αξιωματούχος του Δημοσίου.
  Όλα αυτά μέρα μεσημέρι.
  Σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η προεκλογική περίοδος έκλεισε (προσωρινά) τις Σκουριές και αποκάλυψε τη διεύθυνση κατοικίας του κ.Κορωνάκη που ειδοποιήθηκε να ντυθεί φαντάρος.

 12. Παράθεμα: Η ψευτοαναλογική της Ψευτοαριστεράς -2 | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s