Το εκκλησιαστικό σκάνδαλο-φαγοπότι του Γηροκομείο Αθηνών, έσκασε κι επισήμως…

[Το μεγάλο φαγοπότι της «Ανελεήμονος» Εταιρείας. Σύντροφοι Τσίπρας-Παππάς-Αμανατίδης: «Η εκκλησία έχει κοινούς στόχους με την Αριστερά«]

Ενα βήμα πριν από την οριστική πτώχευση βρίσκεται το Γηροκομείο Αθηνών, ένα ίδρυμα που λειτουργεί από το 1864 | Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ©Εφημερίδα των Συντακτών

Το Γηροκομείο Αθηνών Ενα βήμα πριν από την οριστική πτώχευση βρίσκεται το Γηροκομείο Αθηνών, ένα ίδρυμα που λειτουργεί από το 1864 

Κώστας Ζαφειρόπουλος στην Εφ. Συν.

Ποινική δίωξη για απιστία και υπεξαίρεση ποσών πάνω από 120.000 ευρώ, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, άσκησε ο επίκουρος εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριάνος εναντίον τριών μελών του Δ.Σ. του Γηροκομείου Αθηνών.

Πρόκειται για τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Ελεήμονος Εταιρείας του Γηροκομείου, αρχιμανδρίτη Προκόπιο Μπούμπα, και άλλα δύο μέλη, τον Αντώνη Διονυσόπουλο και τον Μανώλη Γρινιεζάκη.

Και οι τρεις αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς τις επόμενες μέρες, ενώ βάσει των αδικημάτων, που είναι διαρκή και δεν παραγράφονται, περιγράφεται σύσταση συμμορίας και οι κατηγορούμενοι απειλούνται με φυλάκιση αρκετών χρόνων.

Την ίδια ώρα που ο αρχιμανδρίτης και τα δύο μέλη του Δ.Σ. ελέγχονται εξονυχιστικά από τη Δικαιοσύνη, οι ίδιοι παραμένουν στο συμβούλιο του ιδρύματος, καθώς -βάσει και του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και του Αστικού Κώδικα- για τα σωματεία είναι αδύνατον να μετακινηθούν από τη θέση τους, εκτός αν υπάρχει αντίστοιχη απόφαση δικαστηρίου.

Ταυτόχρονα, ένα βήμα πριν από την οριστική πτώχευση βρίσκεται το Γηροκομείο Αθηνών, ένα ίδρυμα που λειτουργεί από το 1864, με το 50% των ηλικιωμένων φιλοξενούμενων να αποτελείται από άπορους.

Οπως και στην περίπτωση του Ασύλου Ανιάτων, θα ανέμενε κανείς ότι η τεράστια περιουσία του Γηροκομείου θα αποτελούσε ανεξάντλητη πηγή για τη συνέχιση του κοινωνικού του έργου.

Η «Εφ.Συν.» ανοίγει σήμερα τον ογκώδη φάκελο του Γηροκομείου, αναδεικνύοντας τις σημαντικές ευθύνες των μελών του Δ.Σ., των ελεγκτικών αρχών και των προηγούμενων κυβερνήσεων που επί 8 και πλέον χρόνια επέτρεψαν να διοικείται το ευαγές ίδρυμα από τη συγκεκριμένη ομάδα «φιλάνθρωπων».

Πώς όμως χρεοκόπησε το Γηροκομείο και πώς μπορεί έστω και την ύστατη ώρα να σωθεί;

«Θεωρώ την Εταιρεία όχι Ελεήμονα αλλά Ανελεήμονα». Αυτά έλεγε ο αρχιμανδρίτης Μπούμπας στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν ακόμα ήταν εφημέριος του ναού του ιδρύματος, καταγγέλλοντας ατασθαλίες.

Αναλαμβάνει πρόεδρος στην ορισμένη από δικαστήριο διοίκηση τον Ιούλιο του 2004.

Σύμφωνα με τον οικονομικό απολογισμό του 2006 (που είναι στη διάθεση της «Εφ.Συν.»), η τότε διοίκηση Μπούμπα παραλαμβάνει αποθεματικά ύψους 13 εκατ. ευρώ.

Το 2007 τα έσοδα από ενοίκια φτάνουν στα 4 εκατομμύρια ευρώ και από τροφεία των ηλικιωμένων το 1,3 εκατομμύριο ευρώ. Ανάλογα είναι τα ποσά για τα επόμενα δύο χρόνια.

Το 2008 γίνεται μια μεγάλη πώληση ακινήτου τιμήματος 4,7 εκατομμυρίων ευρώ και το 2009 μια άλλη πώληση τιμήματος 2,3 εκατ. ευρώ.

Μέσα σε 3 χρόνια «χάνονται» περίπου 33 εκατομμύρια ευρώ!

Και ενώ το σύνολο των διαθέσιμων χρημάτων των κληροδοτημάτων φέρεται να έχει αναληφθεί την περίοδο 2008-2009, το 2010 η διοίκηση Μπούμπα ζητά από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής τη χρήση των ίδιων κληροδοτημάτων για να εξυπηρετηθούν τρέχουσες ανάγκες (ΙΚΑ, Εφορία, πληρωμή εργαζομένων). Από τότε ο πρόεδρος του Δ.Σ., όπου βρεθεί μιλά είτε για έλλειψη κρατικής επιχορήγησης είτε για αδυναμία αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Γηροκομείου λόγω… κρίσης.

Πριν από λίγο καιρό, πάντως, έμεινε χωρίς προσωπικό και η υπηρεσία ακινήτων του Γηροκομείου, καθώς «απολύθηκε» και η τελευταία υπάλληλός της, η ανιψιά του αρχιμανδρίτη.

«Εχω επισκεφτεί για υπηρεσιακούς λόγους τουλάχιστον 45 άδεια ακίνητα που ανήκουν στο Γηροκομείο, τα μισά από τα οποία είναι έτοιμα να νοικιαστούν, αλλά κανείς δεν ασχολείται. Σε κάθε ακίνητο οι γείτονες και άλλοι ιδιοκτήτες με ρωτούν, γιατί δεν τα νοικιάζουμε ή δεν τα πουλάμε», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο Δημήτρης Παπαχρήστος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων και υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας.

Πόρισμα-φωτιά

Η ποινική δίωξη που άσκησε ο επίκουρος εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριάνος Η ποινική δίωξη που άσκησε ο επίκουρος εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριάνος | ΕΦ.ΣΥΝ.

Το πόρισμα της Οικονομικής Υπηρεσίας, που παραδόθηκε πρόσφατα στον εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, διαπιστώνει κακοδιαχείριση, παράνομες αναλήψεις από κληροδοτήματα που έχουν παραχωρηθεί στο σωματείο για κοινωφελείς σκοπούς, χαριστικές μισθώσεις σε ακίνητα-φιλέτα που έχει το Γηροκομείο και παράνομες απευθείας αναθέσεις τεχνικών έργων ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Από χρήματα κληροδοτημάτων, 6,784 εκατομμύρια ευρώ χρησιμοποίησε το σωματείο παρατύπως για την κάλυψη εξόδων και δαπανών του Γηροκομείου και όχι για τους σκοπούς των κληροδοτημάτων, όπως προβλέπουν οι διαθήκες των θανόντων.

Για παράδειγμα, από τα 3,145 εκατ. ευρώ του Κληροδοτήματος Σπ. Αδάμ, που προορίζονταν για την ανέγερση περιπτέρου εντός του Γηροκομείου, η Εταιρεία αξιοποίησε ποσό σχεδόν 2 εκατομμυρίων ευρώ για άλλους σκοπούς.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας, στα τρία διωκόμενα μέλη του Δ.Σ της εταιρείας παρουσιάζονται μεγάλες διαφορές μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των ποσών των τραπεζικών τους καταθέσεων.

Σε μία περίπτωση το ποσό αυτό ανέρχεται σε 189.176 ευρώ και σε μια άλλη σε 119.096 ευρώ.

Και συναυλίες…

Τρανταχτό παράδειγμα του τρόπου διοίκησης όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί η εκταμίευση σημαντικού ποσού από το Κληροδότημα Καλογερόπουλου για την πραγματοποίηση μεγάλης συναυλίας με κόστος περίπου 402.000 ευρώ το 2007 με τον διεθνούς φήμης τενόρο Andrea Boccelli.

Ο σκοπός βέβαια του κληροδοτήματος δεν ήταν άλλος από την κατασκευή πτέρυγας φιλοξενίας ηλικιωμένων και όχι η διοργάνωση συναυλιών.

Για τη συγκεκριμένη συναλλαγή πραγματοποιήθηκε έλεγχος από το ΣΔΟΕ, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 402.000 ευρώ για λήψη εικονικών τιμολογίων, όμως χρειάστηκαν πάνω από 6 χρόνια για να βεβαιώσει το ελληνικό Δημόσιο το πρόστιμο (Ιανουάριος 2013).

Τον Οκτώβριο του 2013, η τότε σύμβουλος-ταμίας της Ελεήμονος Εταιρείας, Πολυξένη Πραστάκου, καταθέτει αναφορά στη Δικαιοσύνη, όπου καταγγέλλει παράτυπη απευθείας ανάθεση από το Δ.Σ. του σωματείου για την κατασκευή στέγης από κονδύλια του Κληροδοτήματος Βαρθολομαίου στο Σαμούρκειο Κτίριο του Γηροκομείου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η ανάθεση ύψους 425.000 ευρώ πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2010, χωρίς διαγωνισμό, και ανατέθηκε στην εταιρεία Pertinax Limited Constructions, η οποία συστήθηκε 5 μέρες νωρίτερα στη Λευκωσία της Κύπρου.

Το στέγαστρο παραμένει μέχρι σήμερα ημιτελές.

Υστερα από έρευνα που πραγματοποίησε η κ. Πραστάκου, διαπίστωσε πως σε αρκετά ακίνητα που εμφανίζονταν κενά έμεναν ένοικοι ή σε άλλες περιπτώσεις συγγενείς μελών του Δ.Σ. Σε αρκετές περιπτώσεις ενοικιαστές συμψήφιζαν τα ενοίκια ετών με εργασίες που πραγματοποιούσαν στα οικήματα, για τις οποίες δεν κατέθεταν τα παραστατικά.

Μερικά από αυτά τα ακίνητα ενοικιάζονταν από γνωστούς βουλευτές του συντηρητικού χώρου.

Τον Δεκέμβρη του 2014 συνάπτεται σύμβαση πολυετούς ενοικίασης του ξενοδοχείου Fashion στην Ομόνοια (που ανήκει στο Γηροκομείο), από την οποία γίνεται προείσπραξη ποσού 950.000 ευρώ. Τον Μάρτιο του 2015 πωλείται ακίνητο στη Βούλα τιμήματος 1,8 εκατομμυρίου ευρώ.

«Την ίδια στιγμή που οι περισσότεροι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, συγγενικά πρόσωπα των μελών του Δ.Σ. εξακολουθούν να πληρώνονται, ενώ υπάρχει αποπληρωμή συγκεκριμένων μελών του Δ.Σ.» λέει στην «Εφ.Συν.» ο Δημήτρης Παπαχρήστος.

Οι ευθύνες

Δεδομένου ότι τα κληροδοτήματα δίνονται για την εκτέλεση συγκεκριμένων κοινωφελών σκοπών και ως εκ τούτου αποτελούν δημόσιο χρήμα, η ευθύνη ελέγχου βαραίνει το υπουργείο Οικονομικών (μέσω των οικονομικών επιθεωρητών), το Συμβούλιο Εθνικών Κληροδοτημάτων και την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια.

Από τον Ιούλιο του 2013 υπάρχει εισηγητική έκθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου Εθνικών Κληροδοτημάτων που καταλογίζει διοικητικές και πιθανές νομικές ευθύνες στο Δ.Σ. της Ελεήμονος Εταιρείας.

Οπως γίνεται γνωστό, ο πρώην γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Ηλίας Λιακόπουλος, όσο και το υπουργείο Οικονομικών δεν προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες καταλογισμού του ποσού των 8,6 εκατομμυρίων ευρώ που είχε παρανόμως αναληφθεί την περίοδο 2008-2009.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Γηροκομείου κάνει λόγο όχι μόνο για απουσία πολιτικής βούλησης, αλλά για συγκάλυψη σκανδάλου.

Στο στόχαστρο των εργαζομένων βρίσκεται και ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, για το ζήτημα της γιγάντωσης των χρεών του Γηροκομείου προς το ΙΚΑ (10,3 εκατ. ευρώ το 2015 από 927.000 το 2006).

Τον κατηγορούν πως, ενώ πραγματοποιούνταν πωλήσεις σημαντικών ακινήτων, το ΙΚΑ δεν προχωρούσε στις απαραίτητες διαδικασίες εισπράξεων.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η ασυλία του Δ.Σ. τόσα χρόνια οφειλόταν στους συσχετισμούς που έχει επιβάλει η ηγεσία Μπούμπα μέσα στο σωματείο, με τη διαγραφή εκατοντάδων μελών που δεν στήριζαν.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι επισημαίνουν πως ο έφορος της ΚΑ ΔΟΥ Αθηνών (υπεύθυνης για το Γηροκομείο) και τακτικό μέλος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κληροδοτημάτων μέχρι το 2013, Γιώργος Κριτσέλης, δεν είχε φροντίσει για την είσπραξη των χρεών του Γηροκομείου προς την Εφορία, παρότι αυτά χρονολογούνταν από το 2007.

Στη συνέχεια ο κ. Κριτσέλης πήρε «προαγωγή» ως αναπληρωτής διευθυντής φορολογίας και δημοσίων εσόδων, στο πλευρό του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη, με τον οποίο ήταν συνάδελφοι στην εταιρεία PKMG.

Εμεινε στη μέση

Επειτα από συνεχείς πιέσεις του σωματείου εργαζομένων, ο Δήμος Αθηναίων πήρε ομόφωνη απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο στις 21 Μαρτίου 2013 για τον ορισμό επιτρόπου και μιας διαπαραταξιακής επιτροπής για τον έλεγχο και την εποπτεία του Γηροκομείου Αθηνών.

Η διοίκηση του Γηροκομείου, φυσικά, δεν έκανε δεκτό τον διορισμό επιτρόπου και προσέφυγε στα δικαστήρια. Αντίστοιχα, ο Δήμος Αθηναίων και ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων προσέφυγαν δικαστικά, ζητώντας την αλλαγή της διοίκησης για κακοδιαχείριση.

►Πριν από λίγες μέρες δικαστική απόφαση απέρριψε για τυπικούς λόγους (;) προσφυγή σε εκούσια δικαιοδοσία για την αλλαγή της διοίκησης του ιδρύματος, που είχε υποβάλει ο Δήμος Αθηναίων και 3 μέλη του σημερινού Δ.Σ. της Εταιρείας, μαζί με την πρώην σύμβουλο-ταμία, Πολυξένη Πραστάκου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται άσκηση έφεσης από την πλευρά του δήμου.

Το θεσμικό πλαίσιο

«Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι η αλλαγή του κώδικα πολιτικής δικονομίας και του αστικού κώδικα. Είναι αδιανόητο να υπάρχει αποδεδειγμένη κακοδιαχείριση, υπεξαίρεση εργατικών εισφορών εκατομμυρίων και μη απόδοση μισθών και να μην μπορεί να αλλάξει η διοίκηση αυτών των ιδρυμάτων. Δεν ζητάμε κρατικό παρεμβατισμό, αλλά να έχει τη δυνατότητα το υπουργείο Υγείας ή το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να μπορεί να παρέμβει ουσιαστικά -έστω και προσωρινά- στην αλλαγή των προβληματικών διοικήσεων», υπογραμμίζει από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαχρήστος.

Ενα σημαντικό πρώτο βήμα για ιδρύματα όπως το Γηροκομείο έχει ήδη γίνει, καθώς σε πρόσφατη τροπολογία που κατέθεσε η υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, περιγράφονται οι όροι για αποτελεσματικό σχέδιο εξυγίανσης αυτών των οργανισμών προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος και των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα συστήνεται Παρατηρητήριο Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης που θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες και θα εποπτεύεται απευθείας από το αρμόδιο υπουργείο.

● Ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης για το θέμα του Γηροκομείου κατέθεσαν 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ άλλων ζητούν να κατατεθεί στη Βουλή το πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας.

ΥΓ:

Άλλα δυο άρθρα δικά μας από το 2011

https://roides.wordpress.com/2011/07/21/21jul11/
https://roides.wordpress.com/2011/08/04/4aug11/

Tα (ιερά) μυστήρια του Γηροκομείου Αθηνών [2]

04/08/2011

Υποθέσεις που διαφεύγουν από το Μεσοπρόθεσμο -4

Τα 3 προηγούμενα
1.Τα μυστήρια της Λέσβου
2.Τα μυστήρια της Μυκόνου
3.Τα μυστήρια των Τεμπών
…….
Η ιερή εταιρεία του αρχιμανδρίτη Μπούμπα ,,,,,,0

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Επενδύσεις, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Για την Αριστερά, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

13 Responses to Το εκκλησιαστικό σκάνδαλο-φαγοπότι του Γηροκομείο Αθηνών, έσκασε κι επισήμως…

 1. Ο/Η της Πόπης λέει:

  ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ!!!!

  http://www.zougla.gr/greece/article/parti-me-imigimnes-kouvanezes-sto-girokomio-a8inon

  Πάρτι με ημίγυμνες Κουβανέζες στο Γηροκομείο Αθηνών

  31 Δεκεμβρίου 2010

  Τη στιγμή που το Ίδρυμα δεν έχει να πληρώσει τους εργαζομένους και ετοιμάζεται να πετάξει στον δρόμο 45 κατάκοιτους ανθρώπους, παρά τα 800 μισθώματα και ακίνητη περιουσία 100 εκατομμυρίων, γίνεται όργιο σπατάλης για ψυχαγωγία και δημόσιες σχέσεις.

  Στους χρυσούς μισθούς που λάμβαναν οι λίγοι και καλοί, αρεστοί των μελών της διοίκησης του γηροκομείου, στη «καταλήστευση» των ιερών κληροδοτημάτων, στη διασπάθιση του χρήματος σε παιδικά πάρτι και χορούς με Κουβανέζες καλλονές, στις μετοχές αξίας εκατομμυρίων ευρώ που περιέργως είχαν «ξεχασθεί», αλλά και σε όλες τις υποθέσεις για τις οποίες έχουν «ανοίξει» δικογραφίες, βρίσκεται -κατά πολλούς εργαζομένους- η απάντηση σε ένα επώδυνο ερώτημα.

  Ο Προκόπιος Μπούμπας είχε πολλούς συγγενείς βολεμένους στο γηροκομείο

  Πώς είναι δυνατόν το ευαγές Ίδρυμα με την αμύθητη περιουσία (800 ακίνητα με αντικειμενική αξία που υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ), που ακούει στο όνομα «Γηροκομείο Αθηνών», να αδυνατεί να πληρώσει (εδώ και πέντε μήνες) τους υπαλλήλους του.

  Τη στιγμή που οι συγγενείς 45 κατάκοιτων γερόντων του περιπτέρου «Ευαγγελισμού» ειδοποιούνταν (από τις κοινωνικές λειτουργούς) ότι πρέπει να απομακρύνουν τους ανθρώπους τους, επανήλθε στο προσκήνιο το καυτό ζήτημα της κακοδιαχείρισης που -καταγγέλλεται πως- συντελείται εδώ και χρόνια στο ίδρυμα, με αποτέλεσμα σήμερα 260 εργαζόμενοι να βρίσκονται στα πρόθυρα οικονομικής εξαθλίωσης και οι ανήμποροι ηλικιωμένοι τη μια ημέρα να βρίσκονται εκτός και την άλλη εντός γηροκομείου.

  Βάσει των στοιχείων που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα VETO, τη στιγμή που οι περισσότεροι εργαζόμενοι του ιδρύματος λάμβαναν τον βασικό μισθό, τη στιγμή που το γηροκομείο αδυνατούσε να φανεί συνεπές ακόμα και στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις (είχε μείνει απλήρωτος ακόμα και ο προμηθευτής κεριών του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου του πτωχοκομείου), υπήρχαν ορισμένοι υπάλληλοι που πληρώνονταν αδρά για τις… υπηρεσίες που προσέφεραν. Η πλειονότητά τους είναι συγγενείς τριών «βαριών» ονομάτων του γηροκομείου:

  Του πατέρα Προκόπιου Μπούμπα, της Γεωργίας Κεραμίδα (μέλος του Δ.Σ.) και του Αντώνη Διονυσόπουλου (επίσης μέλους του Δ.Σ.).

  Τρελά λεφτά για ψυχαγωγία και δημόσιες σχέσεις

  Πηγές στην καρδιά του γηροκομείου αναφέρουν ότι τα τελευταία χρόνια δαπανήθηκαν υπέρογκα ποσά για τη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων που -υποτίθεται πως- ψυχαγωγούσαν τους τροφίμους.

  Από τα στοιχεία του «V» προκύπτει ότι η διοίκηση του γηροκομείου έκρινε σκόπιμο να διασκεδάσει τους ηλικιωμένους ακόμα και με Κουβανέζες ημίγυμνες χορεύτριες αλλά και «παιδικές βραδιές», οι οποίες
  κόστισαν αρκετές χιλιάδες ευρώ.

  Ανάμεσα στις «επιτυχείς» εκδηλώσεις ήταν η συναυλία του Αντρέα Μποτσέλι (Oκτώβριος του 2007), που θεωρείται ότι έβαλε αρκετές χιλιάδες ευρώ μέσα το γηροκομείο και η εμφάνιση της ηθοποιού Μάρας Θρασυβουλίδου, που φέρεται να κόστισε περί τα 15.000 ευρώ.

  Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί η «παιδική βραδιά» με τους πολύχρωμους κλόουν, τους ξυλοπόδαρους, τον Μίκι και τον Μπομπ τον Σφουγγαράκη, που διοργανώθηκε το 2008 και κόστισε (χωρίς το Φ.Π.Α.) 4.000 ευρώ. Αξιοσημείωτη είναι και η βραδιά κουβανέζικου χορού που διοργανώθηκε το βράδυ της 14ης Φεβρουαρίου 2010 στο «Κονσόλειο».

  Οι ηλικιωμένοι θυμήθηκαν τα νεανικά τους σκιρτήματα, οι καλλίγραμμες χορεύτριες χόρεψαν σχεδόν ημίγυμνες και η εκδήλωση με τα «φαγητά, τα κρασιά και τα αναψυκτικά» κόστισε αρκετές χιλιάδες
  ευρώ. Για την ιστορία, ενάμιση μήνα μετά τα «χαμόγελα» των εργαζομένων άρχισαν να παγώνουν, καθώς ξεκίνησαν τα προβλήματα με την καταβολή της μισθοδοσίας.

  Πολλά λεφτά από το ταμείο της Ελεήμονος Εταιρείας Αθηνών εκταμιεύθηκαν (και εξακολουθούν να εκταμιεύονται) για τη δίμηνη έκδοση της εφημερίδας «Χαρούμενα Γηρατειά» που από τιράζ 4.000 φύλλων ανήλθε σε 14.000, με αρκετούς εργαζομένους να επισημαίνουν ότι ο μοναδικός σκοπός που εξυπηρετεί είναι εκείνος των «δημοσίων σχέσεων».

  Γενεαλογικό δέντρο

  Τα φωτιστικά δεν κρεμάστηκαν ποτέ στο γηροκομείο
  Ο π. Προκόπιος έχει τοποθετήσει ακόμα και σε θέσεις-κλειδιά στενά συγγενικά του πρόσωπα.

  Υπεύθυνος του λογιστηρίου είναι ο γαμπρός του, Μανόλης Γρινιεζάκης, υπεύθυνη της υπηρεσίας ακινήτων η ανιψιά του, Αικατερίνη Μπούμπα, ενώ στο ίδρυμα επίσης εργάζονται οι: Γραμματική Μπούμπα (αδελφή του) και Παναγιώτης Μπούμπας (αδελφός του).

  Από εκεί και πέρα, διευθυντής του γηροκομείου (με μισθό 6.000 ευρώ μηνιαίως) είναι ο Κωνσταντίνος Κεραμίδας, γιος της Γεωργίας Κεραμίδα, ενώ ο αδελφός του, Ελευθέριος, έχει τοποθετηθεί υπεύθυνος μηχανοργάνωσης, εισπράττοντας μισθό ύψους 3.000 ευρώ.

  Ο Ελευθέριος Κεραμίδας εργάζεται μάλιστα μαζί με τη φίλη του, Μάρθα Χαραλαμπίδου, η οποία μπορεί να είναι σκηνογράφος, ωστόσο στο ίδρυμα απασχολείται στο τμήμα εργοθεραπείας.

  Σε ό,τι αφορά στην οικογένεια του έτερου μέλους του Δ.Σ. Αντώνη Διονυσόπουλου, ο γαμπρός του, Εμμανουήλ Σπανός, είναι γενικός ελεγκτής (με μισθό που αγγίζει τα 4.000 ευρώ), ενώ ο γιος του, Ιωάννης Διονυσόπουλος, από αποθηκάριος τοποθετήθηκε υπεύθυνος προμηθειών, ενώ παράλληλα είναι και πρόεδρος του συλλόγου προσωπικού.

  Στο γηροκομείο εργάζεται όμως και ο ανιψιός του, Μάριος Ψαΐλας, ο οποίος, αν και είναι απλός θυρωρός, τυπώνει –σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι- ακόμα και επιστολόχαρτα.
  Στα αξιοσημείωτα είναι ότι μπορεί σήμερα η διοίκηση του ιδρύματος να ισχυρίζεται ότι δεν έχει να πληρώσει ούτε σεντ, ωστόσο για πολλά χρόνια έδινε καλά λεφτά σε ορισμένους ευνοημένους.

  Ο σύμβουλος του πατέρα Προκοπίου Μπούμπα, Αθανάσιος Λεμπέσης, λάμβανε 12.000 ευρώ μικτά,
  ενώ οι νομικοί σύμβουλοι του γηροκομείου παίρνουν 4.000 ευρώ έκαστος, χωρίς να συνυπολογίζονται τα χρήματα που εισέπρατταν για παραστάσεις σε διάφορες υποθέσεις και έφθαναν ακόμα και τα 10.000 ευρώ!

  Οι διώξεις και η «ασυλία» της αρχιεπισκοπής

  Την υπόθεση κακοδιαχείρισης του γηροκομείου κάνουν ακόμα πιο δυσώδη οι ποινικές δικογραφίες που έχουν ανοίξει από τις εισαγγελικές αρχές. Σύμφωνα με απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρη Καστανίδη, σε ερώτηση της βουλευτή της Ν.Δ. Ελίζας Βόζεμπεργκ, εναντίον του πατέρα Μπούμπα αλλά και άλλων μελών του Δ.Σ. έχουν ασκηθεί αρκετές διώξεις με πλέον πρόσφατη εκείνη που ασκήθηκε τον Ιανουάριο του 2010 και αφορά στο κακούργημα της απιστίας κατ’ εξακολούθηση.

  Η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του 10ου τακτικού ανακριτή Αθηνών. Επιπλέον, τον προσεχή Μάρτιο, ο Προκόπιος Μπούμπας και άλλα 10 (πρώην και νυν) μέλη του Δ.Σ. του γηροκομείου αναμένεται να κάτσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών κατηγορούμενοι για το γεγονός ότι τοποθέτησαν υπεύθυνο μηχανοργάνωσης τον Ελευθέριο Κεραμίδα, στον οποίο έδιναν μπόνους 20% χωρίς να έχει καν πτυχίο. Αξίζει να σημειωθεί ότι την υπόθεση «Γηροκομείο» παρακολουθεί στενά και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

  Όπως είχε αποκαλύψει το «V», ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε καλέσει από τον Ιούνιο του 2008 τον πατέρα Μπούμπα να παραιτηθεί από το γηροκομείο και να επιστρέψει στην οργανική του θέση στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Γαργαρέττας. Ο ρασοφόρος δεν συμμορφώθηκε, με αποτέλεσμα (έστω και καθυστερημένα) η αρχιεπισκοπή να δώσει εντολή να διακοπεί η μισθοδοσία του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρχιεπίσκοπος και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του γηροκομείου γνωρίζονται και συγκεκριμένα από την περίοδο που ο κ. Ιερώνυμος ήταν μητροπολίτης Θηβών. Τότε, μάλιστα, είχαν πραγματοποιήσει και ένα επαγγελματικό ταξίδι στο Λονδίνο συνοδεία ενός δικηγόρου και ενός ψυχιάτρου.

  «Ιερά» κληροδοτήματα

  Ξεχωριστό φάκελο στο κεφάλαιο «Γηροκομείο» κατέχουν τα θέματα των «ιερών» κληροδοτημάτων και των «ξεχασμένων» μετοχών που ανακαλύφθηκαν από οικονομικούς ελεγκτές.

  Πρόκειται για τα κληροδοτήματα που άφησαν στο ίδρυμα οι Σπύρος Αδάμ και Ευστάθιος Καλογερόπουλος, με σκοπό να διατεθούν προς όφελος των τροφίμων. Αντ’ αυτού, όμως, ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσό από τα κληροδοτήματα φέρεται να εκταμιεύθηκε παράνομα (χωρίς την έγκριση του Δ.Σ. και την αντίστοιχη έγκριση της Διεύθυνσης Εθνικών Κληροδοτημάτων του Υπουργείου Οικονομικών).

  Χαρακτηριστική είναι η από 10-11-2006 μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο αρχιμανδρίτης και πρώην μέλος του Δ.Σ. του γηροκομείου, Βασίλειος Δρόσος, που κατονομάζει τον Μπούμπα ως τον παραλήπτη 1,3 εκατ. ευρώ! Αναφέρει επί λέξει: «Καταγγέλλω τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Γηροκομείου Αθηνών, πατέρα, Προκόπιο Μπούμπα, διότι άνευ της γνώσεως του διοικητικού συμβουλίου και άνευ της εγκρίσεως της Διευθύνσεως Εθνικών Κληροδοτημάτων του Υπουργείου Οικονομικών προέβη σε παράνομη ανάληψη χρηματικού ποσού ανερχόμενου σε 1,3 εκατ. ευρώ από τα κληροδοτήματα Αδάμ
  και Καλογερόπουλου, όπως προκύπτει από τις περιελθούσες στα χέρια μου εννέα επιστολές τις οποίες επισυνάπτω σε φωτοαντίγραφα…».

  Για την ιστορία, η συγκεκριμένη υπόθεση έχει διαβιβασθεί (από τον Μάιο του 2007) στον 26ο πταισματοδίκη Αθηνών για περαιτέρω προκαταρκτική εξέταση.

  Εντύπωση, ωστόσο, προκαλούν και οι φωτογραφίες-ντοκουμέντα που έχει στη διάθεσή του το «V» και
  αφορούν στη μεταφορά πολυτελών φωτιστικών που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο από το γηροκομείο προς άγνωστη κατεύθυνση, με το παράδοξο της υπόθεσης να είναι ότι, ενώ αποτελούσαν δωρεά του ξενοδοχείου Ιntercontinental, ουδέποτε (όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι) τοποθετήθηκαν στο ίδρυμα.

  Σε ό,τι αφορά στο θέμα των μετοχών από τον έλεγχο που πραγματοποίησε το 2005 ο ορκωτός ελεγκτής – λογιστής, Κυριάκος Παπαγεωργίου, προέκυψε ότι, ενώ στον ισολογισμό της 31ης Δεκεμβρίου 2004 το γηροκομείο εμφανιζόταν να κατέχει μετοχές αξίας 1.302.904 ευρώ, στην πραγματικότητα έχει στην κατοχή του μετοχές αξίας 6 εκατ. ευρώ!

  Για την ιστορία, η υπόθεση των «χαμένων μετοχών» ύψους 4,7 εκατ. ευρώ έχει πάρει και εκείνη τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

 2. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  Καταχρήσεις, κλοπές, ρεμούλες, καταστροφές, χρεωκοπίες και άλλα τέτοια σκάνδαλα με επικεφαλής κληρικό και τους συν αυτώ ευνοούμενους;;

  Μα, αυτά δεν είναι είδηση, αυτά είναι μακροχρόνια παράδοση στην Ορθόδοξη και Ευσεβή Ελλαδάρα!

  (Σε αναμονή του οριστικού και αμετάκλητου χωρισμού Κράτους – Εκκλησίας Σκανδάλων Α.Ε., που ελπίζαμε κάποιοι αφελώς ότι θα τεθεί, έστω ψιθυριστά, από μια «αριστερή» Κυβέρνηση…»)

 3. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  Το εκκλησιαστικό σκάνδαλο-φαγοπότι του ΓηροκομείοΥ Αθηνών, έσκασε κι επισήμως…

 4. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  Το Γηροκομείο Αθηνών: Ένα βήμα πριν από την οριστική πτώχευση βρίσκεται το Γηροκομείο Αθηνών, ένα ίδρυμα που λειτουργεί από το 1864

 5. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Οἱ μαρξιστὲς νομίζουν ὅτι μποροῦν νὰ πάρουν τὴν Ἐκκλησία μὲ τὸ μέρος τους. Ἡ ἀλεποὺ δέκα χρονῶν καὶ τὸ ἀλεπουδάκι ἔνδεκα. Μιὰ χαρὰ κάνουν οἱ μαρξιστὲς τὴν δουλειά τῆς χριστιανικῆς Ἐκκλησίας.

 6. Ο/Η eklag λέει:

  Τι θα απογίνουν οι κατάκοιτοι αυτοί άνθρωποι;
  Ούτε στην ευθανασία τους δεν έχουν δικαίωμα.
  Η ιδέα μιας Δικτατορίας πολιτών η οποία θα επιβάλει στον Ανώτατο Κλήρο-και το πρότερο Κοινοβούλιο-ημερησία ανάγνωση ποιημάτων της Βαλαβάνη,φαντάζει πλέον ιδιαίτερα ελκυστική…

 7. Ο/Η Νταίζη λέει:

  Ο παπάς έχει γερό δόντι, θα τηγ λυτώσει και πάλι, μην ξεγελιόστε, έχει ξαναπιαστεί αλλά ανοίγει η φάκα και ξεγλυστράει

  http://www.protothema.gr/greece/article/415044/sunelifthi-o-proedros-tou-girokomeiou-athinon-gia-hrei-stin-eforia/

  Οδηγήθηκε στο αυτόφωρο

  Στον εισαγγελέα ο πρόεδρος του Γηροκομείου Αθηνών για χρέη στην εφορία

  Στρατής Λιμνιός 02/10/2014

  Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για χρέη ύψους 4 εκατ. ευρώ
  Συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της Ελεήμονος Εταιρείας-Γηροκομείο Αθηνών πατέρας Προκόπιος Μπούμπας καθώς εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για οφειλές στην εφορία που ξεπερνούν τα 4 εκατ. ευρώ.

  Αρχικά ο πρόεδρος του Γηροκομείου βρέθηκε στο Τμήμα Μεταγωγών ενώ λίγο μετά τις 3 οδηγήθηκε στην Ευελπίδων προκειμένου να περάσει αυτόφωρη διαδικασία.

  Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υπάρχει οφειλή της Ελεήμονος Εταιρείας προς το ΙΚΑ που ξεπερνά τα 8 εκατ. ευρώ.
  Τα τελευταία χρόνια και στη σκιά των καταγγελιών για κακοδιαχείριση των οικονομικών του γηροκομείου η κατάσταση πήρε τεράστιες διαστάσεις με τα προβλήματα να πολλαπλασιάζονται. Έτσι ενώ το γηροκομείο είχε αρχικά σε λειτουργία 9 περίπτερα-οικήματα, έφτασε σήμερα να έχει σε λειτουργία μόλις τα 2 εξ αυτών.

  Η κρίση στο γηροκομείο χτύπησε όμως όπως άλλωστε ήταν και αναμενόμενο και τους γέροντς και τις γερόντισσες οι οποίοι άθελά τους έγιναν αποδέκτες αυτής της τραγικής κατάστασης. Υφίστανται καθεστώς μεσαίωνα καταγγέλλουν εργαζόμενοι του γηροκομείου καθώς υποσιτίζονται και δεν έχουν ούτε καν ζεστό νερό για να πλυθούν. Όσο για θέρμασνη και πετρέλαιο, ούτε λόγος.

  http://pressonice.blogspot.gr/2010/08/blog-post_02.html

  Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2010
  Έχει θράσος ο λήσταρχος…
  Ο καλός φίλος όλων των πολιτικών που έχει νομικό συμπαραστάτη τον γιο του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου (ω,ρε, γλέντια) Αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μπούμπας, τον οποίο ο Ιερώνυμος (γιατί άραγε) έχει στα ώπα-ώπα και δεν τον μετακινεί από το πολύπαθο Γηροκομείο Αθηνών, έχει τελικά μεγάλο θράσος. Δεν του φτάνουν οι απανωτές ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα που έχουν ασκηθεί σε βάρος του για τα αδικήματα της απιστίας, κτλ, δεν του φτάνουν οι «φωνές» της Αρχιεπισκοπής που τον προτάσσουν να μετακινηθεί από το Γηροκομείο, ούτε τα σκάνδαλα με τις «χαμένες» μετοχές και τα λεηλατημένα κληροδοτήματα.

  Τίποτα από όλα αυτά είναι ικανά να τιθασεύσουν τον «ψευτοτσαμπουκά» του… Πληροφορηθήκαμε ότι κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης εναντίον Κυριακάτικης Εφημερίδας που αποκάλυψε τον βρώμικο ρόλο του. Να δούμε αν αυτή τη φορά θα φέρει ως μάρτυρα τον κολλητό του, γνωστό και μη εξαιρετέο, Ιάκωβο Γιοσάκη…

 8. Ο/Η eklag λέει:

  Και Προκόπιος! και Μπούμπας! γίνεται;
  Δεν γίνεται!
  Αρχιεπισκοπήηηηη!
  Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;

  p.s.
  Ιερώνυμε,πες αλεύρι.
  Το φραγγέλιο σε γυρεύει.

 9. Ο/Η Aγησίλαος λέει:

  http://news247.gr/eidiseis/mixani-tou-xronou/mhxanh-toy-xronoy-o-kalogeros-poy-efyge-apo-to-agio-oros-gia-na-katastrepsei-me-variopoula-to-agalma-toy-poseidwna-sto-ypoyrgeio-paideias.3588274.html#.VbJbP_Qmrls.facebook

  Μηχανή του Χρόνου: Ο καλόγερος που έφυγε από το Άγιο Όρος για να καταστρέψει με βαριοπούλα το άγαλμα του Ποσειδώνα στο Υπουργείο Παιδείας!

  Πρωτοφανές περιστατικό θρησκευτικού φανατισμού έγινε πρωτοσέλιδο τον Απρίλιο του 1976

  Ένα πρωτοφανές περιστατικό θρησκευτικού φανατισμού έγινε πρωτοσέλιδο τον Απρίλιο του 1976. Πρωταγωνιστής ήταν ένας καλόγερος από το Άγιο Όρος, ο οποίος κατέβηκε στην Αθήνα με σκοπό να καταστρέψει το άγαλμα του Ποσειδώνα που βρισκόταν στην είσοδο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

  Όλα ξεκίνησαν από ένα άρθρο του μητροπολίτη Φλώρινας κ. Αυγουστίνου Καντιώτη «για τα αιδοία του ειδωλολάτρη Θεού και το αίσχος των Αθηνών», το οποίο εξόργισε τον καλόγερο. Στο άρθρο ο Καντιώτης αναφερόταν μεταξύ άλλων και στο γύψινο αντίγραφο του αγάλματος του Ποσειδώνα, που κοσμούσε την είσοδο του Υπουργείου Παιδείας. Ο καλόγερος έγινε έξαλλος και αποφάσισε να δράσει. Πήρε ένα αυτοκίνητο και ταξίδεψε από τον Άθω έως την Αθήνα για να εξαλείψει -όπως πίστευε- τη ντροπή του Υπουργείου.

  Νωρίς το πρωί εισέβαλε στο κτίριο και άρχισε να χτυπά το άγαλμα με μια μεγάλη βαριοπούλα. Υπάλληλοι του υπουργείου προσπάθησαν να τον σταματήσουν, αλλά δεν πρόλαβαν. Ο καλόγερος χτυπούσε με μανία τον Ποσειδώνα φωνάζοντας: «Κάτω τα είδωλα». Έσπασε τα χέρια και τα πόδια του αγάλματος και πριν προλάβει να θρυμματίσει και το κεφάλι, αστυνομικοί έφτασαν στο Υπουργείο και τον συνέλαβαν. «Ήταν ένα φθοροποιό είδωλο. Αηδιαστικό και αισχρό. Αυτοί που το έστησαν στο Υπουργείο Θρησκευμάτων δεν είναι χριστιανοί», είπε για να δικαιολογήσει την πράξη του. Στο αστυνομικό τμήμα που οδηγήθηκε, συγκεντρώθηκαν δημοσιογράφοι, οι οποίοι του υπέβαλαν ερωτήσεις. «-Τι σε πείραξε περισσότερο από το άγαλμα του Ποσειδώνα; Μήπως η γυμνότης του; -Και αυτό. Γιατί να έχουν το είδωλο στο υπουργείο; Μήπως θέλουν να επαναφέρουν την ειδωλολατρία, όπως έκανε ο Ιουλιανός ο Παραβάτης; Όχι, δεν θα το επιτύχουν».

  Ο καλόγερος όχι μόνο δεν ήταν μετανιωμένος, αλλά μονολογούσε: «Αχ δεν πρόλαβα του άτιμου να του σπάσω με το σφυρί και το κεφάλι». Μάλιστα απειλούσε να επιστρέψει στην Αθήνα νύχτα με δύο κάσες δυναμίτιδα και να κάνει στάχτη τον Ποσειδώνα. Σύμφωνα με το σχέδιο του θα έσπαγε τα τζάμια και θα έμπαινε στο Υπουργείο με τα φιτίλια έτοιμα για πυροδότηση. Στην ανάγκη, όπως δήλωνε, θα σκοτωνόταν μαζί και ο ίδιος, σαν τον Σαμουήλ στο Κούγκι.

  Στο εδώλιο

  Η υπόθεση οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη. Στο δικαστήριο είχε συγκεντρωθεί κόσμος που υποστήριζε τον καλόγερο. Όταν ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε από τον πρόεδρο τι είχε να δηλώσει για την κατηγορία, εκείνος απάντησε με ψυχραιμία: «Την αποδέχομαι. Έσπασα το άγαλμα γιατί ήταν το όνειδος της πόλεως και προκαλούσε την αγανάκτηση των χριστιανών», ενώ όταν τον ρώτησε αν ζητάει απαλλαγή από την κατηγορία είπε κατηγορηματικά όχι: «Να με βάλετε δύο φορές φυλακή. Εγώ πάντως έκανα ανθραγάθημα». Το δικαστήριο καταδίκασε τον καλόγερο σε φυλάκιση 8 μηνών, αλλά άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/article/156836/o-ypodikos-arhimandritis-mpoympas-ohi-mono-paramenei-sti-thesi-toy-alla-epiheirei-na

  03 Δεκεμβρίου 2015

  Ο υπόδικος αρχιμανδρίτης Μπούμπας όχι μόνο παραμένει στη θέση του αλλά επιχειρεί να διαγράψει και μέλος που τον καταγγέλλει

  Τελειωμό δεν έχουν, όπως φαίνεται, τα «επεισόδια» στο Γηροκομείο Αθηνών. Μετά την παραπομπή σε δίκη του προέδρου του ιδρύματος, αρχιμανδρίτη Προκόπιου Μπούμπα για το χέρι που φέρεται να έβαζε βαθιά στα κληροδοτήματα του ιδρύματος, έπεσαν χαστούκια σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, την οποία καταγγέλλει ως παράνομη μέλος του Δ.Σ.

  Ένα εκ των κεντρικών θεμάτων συζήτησης της συνέλευσης, που τελικώς δεν έγινε λόγω μη απαρτίας, ήταν η απαλλαγή των μελών του Δ.Σ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής από τη διαχείριση του 2014! Την ίδια στιγμή, ο αρχιμανδρίτης Μπούμπας – σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί από τον Ιούλιο του 2015 και ποινική δίωξη για σειρά κακουργημάτων – προσπαθεί να διαγράψει το μέλος που «έφαγε» το χαστούκι και που με σειρά καταγγελιών του έχει αποκαλύψει το όργιο κακοδιαχείρισης της διοίκησης του αρχιμανδρίτη.

  Του Νίκου Σπυρόπουλου

  Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

  Κυριακή 29 Οκτωβρίου. Στο Γηροκομείο Αθηνών πραγματοποιείται έκτακτη Γενική Συνέλευση κατόπιν σχετικής απόφασης του Δ.Σ της ΕΕΑ. Τα θέματα της συνέλευσης ήταν η έγκριση προϋπολογισμών και ισολογισμών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το 3ο θέμα της συνέλευσης, σύμφωνα με το οποίο τα μέλη του Δ.Σ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής απαλλάσσονται από τις ευθύνες για τη διαχείριση του σωματείου κατά το 2014. Με απλά λόγια, το περιβάλλον Μπούμπα και ο ίδιος ο αρχιμανδρίτης βγαίνει λάδι από ό,τι αποφάσεις πήρε εντός του 2014 αλλά και για το πώς διαχειρίστηκε εν γένει τα οικονομικά του Σωματείου.

  Μάλιστα, όπως δήλωσε στο koutipandoras.gr ο Παναγιώτης Προύτζος, μέλος του Δ.Σ της ΕΕΑ, κάθε χρόνο τίθεται προς ψήφιση το ίδιο ακριβώς θέμα. Ο ίδιος, την χαρακτήρισε ως παράνομη, καθώς, όπως σημειώνει, δεν είχε εγκριθεί η σύγκλησή της από την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ.

  Ακόμη ένα «παράξενο» της όλης υπόθεσης της Γενικής Συνέλευσης είναι πως σε αυτήν θα εγκρίνονταν ο προϋπολογισμός του 2015 αλλά και οι προϋπολογισμοί των Κληροδοτημάτων της ΕΕΑ του ίδιου έτους! Επιπλέον, θα υπήρχε και έκθεση του Δ.Σ και της Εξελεγκτικής επιτροπής για τα πεπραγμένα χρήσεως του 2014 καθώς και έγκριση του αναμορφωμένου Ισολογισμού και απολογισμού του 2014 και των κληροδοτημάτων της ΕΕΑ.

  Υπενθυμίζεται ότι ο αρχιμανδρίτης Μπούμπας, όπως αποκάλυψε το koutipandoras.gr, έφερε προς υπογραφή μισθωτήρια έναντι φραγκοδίφραγκων και μάλιστα χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου. Συν τοις άλλοις, στις αρχές Οκτωβρίου, η διοίκηση του Γηροκομείου παραχώρησε «τσάμπα» ακίνητο σε άτομα συγγενικά υπαλλήλου της ΕΕΑ «χωρίς νόμιμη αιτία». Σημειώνεται ότι για το ζήτημα των μισθώσεων, η ίδια η Νομική υπηρεσία του Γηροκομείου είχε αποστείλει έγγραφο στο οποίο μεταξύ άλλων σημείωνε πως κατόπιν προφορικών εντολών αλλά και οδηγιών προς τη νομική υπηρεσία από τον ίδιο τον Προκόπιο Μπούμπα, προβαίνει στη σύνταξη μισθωτηρίων, χωρίς να της δοθούν ούτε οι αιτήσεις των υποψηφίων μισθωτών, ούτε τα πρακτικά του Δ.Σ της ΕΕΑ, «με ό,τι κινδύνους για λάθη αυτό εγκυμονεί».

  Το χαστούκι και οι «αόρατες» αποδείξεις

  Σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία της Πολυξένης Πραστάκου, την οποία δημοσίευσε προ ολίγων ημερών το ererportaz.gr την οποία έχει στα χέρια του και το koutipandoras.gr, δέχτηκε χαστούκι από μέλος της ΕΕΑ – το οποίο έχει ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο κάτι παραπάνω από 35.000 ευρώ! -παρουσία του αρχιμανδρίτη Μπούμπα και του αδερφού του.

  «Στις 29/11/2016 και ώρα 11:05π.μ. στο χώρο του Γηροκομείου Αθηνών και συγκεκριμένα μπροστά από τα παράθυρα του καφενείου από την πλευρά της εισόδου των μαγειρείων ο […] με εξύβρισε και με χαστούκισε οι δε Προκόπιος Νικόλαος Μπούμπας και […], που ήταν παρόντες, όχι μόνο δεν τον απέτρεψαν αλλά τον ενθάρρυναν με την συμπεριφορά τους στην ενέργεια του αυτή», αναφέρει χαρακτηριστικά στην καταγγελία της η κ. Πραστάκου
  ……………………..

 11. Παράθεμα: Γηροκομείο Αθηνών, κραυγή αγωνίας | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.