Η χυδαία, σεξιστική, (μη) απάντηση Βαλαβάνη, χτες στη Βουλή…

[Ο tempora o mores!]

Tragkas24july15

Ο κ.Τράγκας φοράει παντελόνια και το αποδεικνύει εθνικά υπερήφανος στη Μέρκελ

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Χτες στη Βουλή η κα Βαλαβάνη, μια από τους υπεύθυνους της απάτης του «Δημοψηφίσματος» και της επακόλουθης βιβλικής καταστροφής, η οποία είχε εμφανιστεί να αγνοεί στοιχειωδώς, αν και αρμόδια υπουργός, τη νομοθεσία για τις θυρίδες,  προκλήθηκε από τον κ.Θεοδωράκη να κάνει το στοιχειώδες. Να ζητήσει συγνώμη. Ο επικεφαλής του ‘Ποταμιού’ αναφέρθηκε στο «ήθος της Αριστεράς», για να υπογραμμίσει πως «είναι ντροπιαστικό το πως αντίδρασε η υπουργός όταν αποκαλύφθηκε ότι η οικογένειά της έβγαλε 200.000 ευρώ λίγες μέρες πριν κλείσουν οι τράπεζες και είναι ντροπιαστικό το ότι έβγαλε ανακοίνωση 1.010 λέξεων χωρίς να πει μια συγνώμη …». Παράλληλα, θύμισε ότι το κόμμα του έχει πολλές φορές τονίσει ότι δεν νοείται βουλευτής να έχει τα χρήματά του στο εξωτερικό.

Η κα Βαλαβάνη, όχι μόνο αρνήθηκε να ζητήσει συγνώμη (και να παραιτηθεί από την τόσο πλουσιοπάροχα και προκλητικά αμειβόμενη βουλευτική θέση), όχι μόνο αρνήθηκε να απαντήσει επί της ουσίας, όχι μόνο (νόμισε πως) «ξέφυγε» δίνοντας μια μικρή γενική διάλεξη για τη λεγόμενη από τους Αγγλοσάξωνες «δολοφονία χαρακτήρων», στην οποία το στίγμα μένει ακόμη κι όταν αποδειχθεί η αθωότητα του δολοφονημένου, αλλά κατέληξε με μια φράση από το σεξιστικό οπλοστάσιο της ακροδεξιάς, απαντώντας υποτίθεται στον κ.Αυγενάκη (ΝΔ), που προς τιμήν του αποκάλυψε την υπόθεση, όπως είχε υποχρέωση: «Περιμένω να ακούσω αυτή τη συγνώμη από τον προηγούμενο ομιλητή και από τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος πίστευα ότι φορούσε παντελόνια».

Πρέπει να έχει χάσει την ψυχραιμία της η παλιά αγωνίστρια του Πολυτεχνείου και φεμινίστρια της Αριστεράς για να πέφτει τόσο χαμηλά.  Όσο κι αν ψάξει κάποιος δεν θα βρει τέτοια φρασεολογία σε αριστερή ομιλία ή κείμενο, όχι μόνο γυναίκας αλλά ούτε και άνδρα, ούτε ακόμη και αν αναδιφήσει στο λεκτικό οπλοστάσιο του κ.Βαρουφάκη, του κ.Τσίπρα ή του κ.Σκουρλέτη.  Εκτός και αν συγκαταλέξουμε τη γνωστή, εξ ΑΝΕΞΕΛ, φίλη της κας Κωνσταντοπούλου στην Αριστερά. Ευτυχώς που δεν προήδρευε της συνεδρίασης η κυρία Πρόεδρος, που έχει εγνωσμένη ευαισθησία κατά των σεξιστικών φράσεων (πλην των χυδαιοτήτων του συζύγου της στο twitter). Αντιγράφω από παλιότερο δημοσίευμά μου:
«Τα ανδρικά παντελόνια παρά τή Δεξιά- Λόγια Μεγάλων Κυριών της Ιερής Συμβολαιογραφίας (21/09/2010): «….Η γνωστή για την ευσέβειά της συμβολαιογράφος ιερών μονών κα Πελέκη … έσπασε την ομερτά και ομίλησεν περί των ευθυνών του … κ.Καραμανλή junior κατηγορώντας τον μεταξύ άλλων εμμέσως πως δεν φορά παντελόνια. Επιτρέψτε μου με την ευκαιρία αυτής της φραστικής ασχήμιας να κάνω μια μικρή ανάλυση του σεξιστικού δεξιού τρόπου σκέψης…Αντιγράφω από τον “Ιό” της “Ελευθεροτυπίας”: “Οι φορείς της ακροδεξιάς …καταγγέλλουν το «βρομερό γεννητικό όργανο» κ.λπ. Ομως οι ίδιοι διατηρούν μια ιδιότυπη σχέση με αυτό το όργανο. Ο κ. Καρατζαφέρης, αλλά και όλοι όσοι επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στον πολιτικό αυτό χώρο, αναφέρονται με κάθε ευκαιρία στα ανδρικά γεννητικά όργανα και τα έχουν αναδείξει σε κύριο «επιχείρημα» του προεκλογικού τους αγώνα. Είναι γι’ αυτούς εκείνο που τους ξεχωρίζει από τους άλλους πολιτικούς: «Εμείς δεν έχουμε άδεια παντελόνια», λέει ο ένας. «Εμείς διαθέτουμε από εκείνα», λέει ο άλλος. «Εμείς διαθέτουμε διδύμους γεννητικούς αδένες», είναι η αγαπημένη έκφραση και του υπόδικου της παρέας, του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου. Ακόμα και ο μέχρι προ τινος κεντρώος Νεοκλής Σαρρής υποχρεώθηκε να απαγγείλει κι αυτός το ίδιο ποίημα («εμείς διαθέτουμε…») για να κερδίσει την εύνοια και το χειροκρότημα των καρατζαφεριστών ... (28/12/2003-Το θείον πέος)».

Το να συνδέεται η εντιμότητα με τα αντρικά γεννητικά όργανα, το να υποτιμάται τόσο αντιαισθητικά από μια αριστερή γυναίκα η αρετή των γυναικών, το να νομιμοποιείται από την Αριστερά (μαζί με πάρα πολλές ασχήμιες ακόμη) μια στιγματισμένη με πολύ αντιδραστικές αποχρώσεις και μνήμες φράση, είναι γεγονός που έπρεπε να είχε άμεσα αποδοκιμαστεί στη Βουλή. Ο κ.Αυγενάκης δεν διαθέτει την κουλτούρα και δεν το έκανε, απάντησε στο ίδιο μήκος κύματος, αλλά για πολλοστή φορά φάνηκε η ηθική έκπτωση της όλης αριστερής εκπροσώπησης. Είναι σαφές ότι η κα Βαλαβάνη οφείλει να παραιτηθεί, στ’αλήθεια, από τη βουλευτική θέση και με την πραγματική αιτία όχι με την πρόφαση της γνήσιας αριστεροσύνης που δεν ανέχεται τα αριστερά μνημόνια, αν και στηρίζει την κυβέρνηση που τα προκάλεσε και τα επέβαλε και στην οποία συμμετείχε με προσωπική και «εις ολόκληρον» ευθύνη.

***

ΥΓ
Σχετικά:
Α). «Τράγκας: Χαρδαβέλλας, Καρατζαφέρης και μερικοί άλλοι φοράνε παντελόνια (31 Οκτωβρίου 2012)….».

Β). Τα πανάκριβα παντελόνια του Καμμένου: “…Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Βηματοδότη, όταν η Ραχήλ Μακρή πληροφορήθηκε για την παραπομπή της στο Πειθαρχικό για ανάρμοστη συμπεριφορά του έστειλε το εξής SMS: ‘Αν φοράς παντελόνια, διέγραψέ με. Μην κάνεις τον Πόντιο Πιλάτο με… επιτροπούλες’. Η επόμενη κίνηση του Πάνου Καμμένου ήταν η ανακοίνωση ότι θα κάνει αγωγή σε βάρος του ΔΟΛ αξιώνοντας αποζημίωση 5 εκατ. ευρώ….».

Γ).Το βίντεο από τη χτεσινή εμφάνιση Βαλαβάνη

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

31 Responses to Η χυδαία, σεξιστική, (μη) απάντηση Βαλαβάνη, χτες στη Βουλή…

 1. Ο/Η eklag λέει:

  Οι κυρίες και κύριοι του ήθους της Βαλαβάνη δεν παραιτούνται.
  Το οφείλουν στους ψηφοφόρους τους,καθώς ο φαύλος κύκλος αλληλοτροφοδοτείται.
  Ενδεικτικά αναφέρουμε το ποιόν ενός εξ αυτών αν και προσωπικά γνωρίζουμε τέτοιους πολλούς,
  ως βέβαια και οι ψυχαναλυτές του περήφανου ΟΧΙ,αν και επιμένουν να το αποκρύβουν.
  Ψήφισε στον βρόντο ένα όχι γιατί του Έλληνος ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει,αδυνατώντας όμως να ζήσει χωρίς το I-phone no τάδε και το application no δείνα,καταριέται σήμερα τον Τσίπρα για το ενδεχόμενο Grexit.
  Αυτή είναι φεύ η πλειονότητα ουραγών και ταγών.
  Απομένουν 3 and the κουκ να πολεμούν με τον Τζον Μάλκοβιτς όλη τη ζωή τους την βλακεία η οποία εννοείται θριαμβεύει εκ νέου,for ever and ever and ever…

 2. Ο/Η farsa ap ta farsala λέει:

  na paraitithoun? haha; edw tairiazei to «st arxidia tous»

 3. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Προφανῶς ἀγνοοῦν τὶς λέξεις ἀρετὴ καὶ κακία καὶ χρησιμοποιοῦν τέτοιες ἐκφράσεις. Ἣ ἔχουν συνδέσει τὴν ἀρετὴ μὲ τὸν μοναχισμὸ καὶ οἱ θεοσεβούμενοι ξέρουν καλύτερα ἀπὸ ὅλους τί γίνεται στὰ μοναστήρια.
  Τὸ περὶ Ἀρετῶν καὶ Κακιῶν τοῦ Ἀριστοτέλους δὲν μποροῦν νὰ τὸ διδάξουν στὰ σχολεῖα; Πέντε σελίδες εἶναι. Νὰ κάνουν ἀπὸ μία ἐργασία οἱ μαθητὲς (τὰ φροντιστήρια μᾶλλον), νὰ ἀναπτύσσουν τὴν κάθε ἀρετὴ καὶ ἀντίστοιχη κακία καὶ νὰ τὴν παρουσιάζουν στὴν τάξιν. Βεβαίως ἡ ταπεινότης κατὰ τὸν Ἀριστοτέλην εἶναι κακία.

 4. Ο/Η eklag λέει:

  Από πότε έχουν arhidia(χοχο) οι Ευνούχοι Των Πλατειών;

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Προς την κα Βαλαβάνη,
  λίγα ακόμη:

  Γιατί αγωνιστήκατε καλή μου κυρία στο Πολυτεχνείο;
  Δεν ήταν μέσα στα αιτήματά του η Δημοκρατία; Δεν σημαίνει αυτό πως μια υπουργός θα πρέπει να ελεγχθεί από την Αντιπολίτευση για την κίνηση των λογαριασμών της μητέρας της και των παιδιών της σε τόσο κρίσιμες μάλιστα στιγμές την ώρα που η πολιτική της εγκλωβίζει (και απειλεί με κατάσχεση-κούρεμα) τις καταθέσεις απλών ανθρώπων που δεν διαθέτουν κόρη υπουργό ή τόσο πρόθυμο και διαθέσιμο λογιστή; Γιατί κρύβεστε πίσω από την αρχή της μη οικογενειακής ευθύνης; Αν για παράδειγμα ένας υπουργός χρηματιστεί μέσω κατάθεσης ποσού στον πατέρα του, δεν μπορεί να ελεγχθεί; Όποιος 80χρονος πατέρας υπουργού π.χ. προλάβει και πάρει χρήματα στο σπίτι του και μετά τα δώσει στον υπουργό γιό του για να τα φυλάει ο αστυνομικός φρουρός που του πληρώνει ο φορολογούμενος που δεν τα σήκωσε από την Τράπεζα (γι’αυτό και πιθανότατα θα του κουρευτούν), είναι υπεράνω κάθε δυνατότητας διατύπωσης ερωτήματος από βουλευτή της αντιπολίτευσης, ο οποίος αν ρωτήσει όπως υποχρεούται, γιατί γι’αυτό πληρώνεται, για να μην κάνει το κορόιδο, θα πει πως φοράει φουστάνια; Εσείς που φοράτε φουστάνια το βρίσκετε αυτό υποτιμητικό;
  Γιατί τόση δυσανεξία στον έλεγχο αγαπητή κυρία; Γιατί τόσες παραπλανητικές απαντήσεις χωρίς την ελάχιστη αξία; Τι νόημα έχει το άνοιγμα της κίνησης των τηλεφωνημάτων σας; Δεν θα μπορούσατε να επικοινωνείτε με τη μητέρα σας για αυτήν την άχαρη υπόθεση μέσω τηλεφώνων τρίτων, πολλώ μάλλον αφού γνωρίζατε άριστα πως η κίνηση των μητρικών σας λογαριασμών σε μια επαρχιακή πόλη θα μαθευτεί; Κατηγορήσατε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό σας πως σας παρακολουθούν το τηλέφωνο. Ξέρω τι θα μου πείτε, πως δεν εννοούσατε πως σας παρακολουθούσε η κυβέρνηση αλλά η πεθερά του κ.Αυγενάκη, η Αρχιεπισκοπή και η Μάγια η μέλισσα. Όταν όμως ο υπουργός που αγανάκτησε σας κατήγγειλε δεν του απαντήσατε πως δεν εννοούσατε αυτόν και επομένως και τον πρωθυπουργό που τον καλύπτει. Αφήσατε την υποψία να αιωρείται. Αντιλαμβάνεστε πόσο μαφιόζος είναι ένας πρωθυπουργός που η ΕΥΠ του παρακολουθεί τους υπουργούς του ή γενικά Έλληνες πολίτες; Γιατί δεν το είχατε καταγγείλει πιο πριν αυτό; Η σιωπή σας δεν σας έκανε συνένοχο;
  Προσωπικά μου δώσατε την εντύπωση του προσώπου που δεν ένιωσε τόσο άνετα όταν ελέγχθηκε για λόγους που αυτό ξέρει και τους οποίους η αντιπολίτευση δικαιούται να γνωρίζει από τη στιγμή που βρισκόταν σε δημόσιο πόστο οικονομικής ευθύνης. Αντί να ευχαριστήσετε τον κ. Αυγενάκη (προσωπικά δεν μου είναι καθόλου πολιτικά συμπαθής), που έκανε καλά τη δουλειά του σε τόσο πονηρές ημέρες και να πείτε αμέσως τα πάντα σχετικά με το λογαριασμό που περιλαμβάνει τρία συγγενικά σας πρόσωπα πρώτου βαθμού, καταλήξατε σε εκφράσεις που θα έκαναν κάθε φεμινίστρια, κάθε Αριστερή, κάθε πολιτικοποιημένη γυναίκα, κάθε συνειδητό πολίτη να ανατριχιάζει. Το τι κρύβεται πίσω από τη λέξη πανταλόνια που είπατε, το ξέρουμε όλοι. Τι συμβαίνει κυρία μου με όσες ή όσους φοράνε φουστάνια; Δεν είναι το ίδιο έντιμοι κατά τεκμήριο με όσες ή όσους φορούν παντελόνια; Μια τραβεστί της Συγγρού (για να πάω στο ακρότατο άκρο του συλλογισμού σας) είναι για σας λιγότερο αξιόπιστη από έναν Χρυσαυγίτη με παντελόνια κι αν ναι σε ποιο άρθρο του Συντάγματος ή της δικονομίας το βασίζετε αυτό και σε ποιο κείμενο αριστερής πολιτικής φιλοσοφίας ή ηθικής; Αντί να σωπαίνετε που τα κάνατε εσείς και η κυβέρνησή σας θάλασσα διαλύοντας ποιος ξέρει για πόσα χρόνια τις Τράπεζες, δημιουργώντας τεράστια ανθρώπινη δυστυχία και αλυσιδωτές καταστροφές υπονομεύοντας δολοφονικά την Οικονομία, απειλείτε από πάνω και με μηνύσεις μέσα σε ένα δικαστικό σύστημα, που η κυβέρνησή σας ούτε διανοήθηκε να του αγγίξει τα πάμπολλα μελανά του στίγματα, αντί να αρκεστείτε σε έναν έντιμο δημόσιο διάλογο, στον οποίο αν έχετε δίκιο αυτό μπορεί να λάμψει αμέσως και να ντροπιάσει τους κακοπροαίρετους που τόλμησαν να σας ελέγξουν. Έχετε τόσο αίσθημα πως αδικείστε, εσείς που φέρατε με την πολιτική σας τους έντιμους καταθέτες να απειλούνται με λεηλασία των οικονομιών τους; Εσείς που η κυβέρνηση στην οποία μετείχατε κατηγορούσε όσους πολιτικούς προειδοποιούσαν που μας οδηγούσατε πως υπονόμευαν την οικονομική προσπάθεια; Εσείς που αφήσατε τους πολίτες που (επειδή δεν ήταν τόσο δαιμόνιοι περί τα οικονομικά όσο η αξιότιμη μαμά σας και ο λογιστής της, που χωρίς να σας πάρει ένα τηλεφώνημα έσπευσε να σηκώσει τις πλούσιες καταθέσεις της) πίστευαν τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Οικονομικών σας, έκθετους σε κινδύνους. Δεν είσαστε πιο ευαίσθητη από εμάς στα πιο αδύναμα θύματα της κρίσης ή έστω και της σκληρής γερμανικής στάσης που την προκαλείτε με τη συμπεριφορά σας, η ευαισθησία του καθενός κρίνεται από τις πράξεις του και όχι από τα ανέξοδα επαναστατικά λόγια ή τις ανόητες και καταστροφικές ψευδαισθήσεις του και την υπερεκτίμηση του εαυτού του.
  Θα σας πω ευθέως τη γνώμη μου. Στριμωγμένη και μη αντέχοντας αυτόν τον έλεγχο, δείξατε το κακό κομμάτι του χαρακτήρα σας και κάποιες αντιλήψεις, που δεν συνάδουν με το προφίλ που έχετε κατακτήσει ή και καλλιεργήσει εσείς και όσοι σας υποστηρίζουν. Ο κρατικός Αρχιεπίσκοπος Κρήτης τον οποίο ο πολιτικάντης αρχηγός σας με τόση υποκρισία επισκέφθηκε προεκλογικά «για να ζητήσει την ευχή του» (τι γελοιότητα!), όφειλε, αν ήταν εν τάξει, να σας πει δημόσια: Υμείς εστέ το άλας της γης, εάν δε το άλας μωρανθή εν τίνι αλισθήσεται; Είστε ένας εκπεσών άγγελος κυρία μου, αδικήσατε τους παλιούς αγώνες σας και την τεκμαιρόμενη από αυτούς προσωπική ηθική σας, καλύτερα να πάτε σπίτι σας και να παραιτηθείτε από την βουλευτική σας αποζημίωση την οποία βρίσκετε δίκαιη (δεν είστε εσείς κορόιδα Ισπανίδες αριστερές δήμαρχοι), την ώρα που ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας και με τεράστια δική σας ευθύνη δεν έχει κανένα μισθό ή επίδομα και οι όποιες οικονομίες του απειλούνται από τη γραφική ομάδα που θέλει να καταλάβει το νομισματοκοπείο, με εξαφάνιση. Είναι αυτοί που ο μνημονιακοαντιμνημονιακός πρωθυπουργός σας κατηγόρησε πως άνανδρα (θα μπορούσατε να είχατε χρησιμοποιήσει αυτήν την ευπρεπέστατη και ωραιότατη λέξη αντί να καταφύγετε στην ακροδεξιά χυδαιότητα των παντελονιών, βλέπετε τι κάνουν οι κακές παρέες; ) κρύβονται πίσω από την υπογραφή του, μόνο που ξέχασε πως κι αυτός κρυβόταν πίσω από τις υπογραφές των δυο προκατόχων του πρωθυπουργών, που τάχα ήθελε και να τους σύρει, εξαιρώντας με το έτσι θέλω το φίλο του μόνιμο παραθεριστή της Ραφήνας, στο ειδικό δικαστήριο.
  Εσείς δεν στραφήκατε με τόση άγνοια των νόμων και των δυνατοτήτων, αδιακρίτως απειλητικά κατά των θυρίδων, για να σας μαζέψουν μετά, όταν η κυβέρνησή σας δεν έχει ανακοινώσει πως έπιασε μέσα σε 5 μήνες ούτε μια θυρίδα μαύρου χρήματος όπως όφειλε, ενεργώντας σύμφωνα με τους νόμους; Μήπως μπορείτε να μας πείτε πόσες δραχμές και με τι καθημερινό αυξητικό ρυθμό θα αξίζουν τα 200.000 ευρώ που απέσυρε η μητέρα σας ή ο μισθός σε λίρες του κ.Λαπαβίτσα, οι καταθέσεις του κ.Σταθάκη ή αυτές (κοινές με τον πατέρα του) του (πράγματι καλού) κ.Τσακαλώτου κλπ αν η χώρα μας γυρίσει στη δραχμή;
  Φοβάμαι αγαπητή κυρία, πως τόση πολιτική ανανδρία, τόση προχειρότητα και αμάθεια και τόσο συσσωρευμένο πολιτικό καραγκιοζιλίκι που βλέπουμε στο κόμμα σας, είχαμε να δούμε από την εποχή της δικτατορίας. Προσωπικά η σιωπή τόσων φεμινιστριών, τόσων ακτιβιστριών, τόσων «αγανακτισμένων» για ψύλλου πήδημα αριστερών γυναικών, «αγωνιστριών» κλπ απέναντι στα «πανταλόνια» που τους κρεμάσατε μέσα στη Βουλή, με τρομάζει, για το πόσο η εξουσία αποκαλύπτει (ή και αλλοιώνει; Δεν το ξέρω) τον χαρακτήρα των ανθρώπων.

 6. Ο/Η Δυο αμαρτίες σε μια λέει:

  ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ

  Φήμες για κοινή κάθοδο Τσίπρα-Καμμένου στις προσεχείς εκλογές

  24|07|2015 15:15

  Το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ να κατεβούν μαζί στις επόμενες εκλογές προκειμένου να διασωθεί εκλογικά ο Πάνος Καμμένος, που μετά τη μεταστροφή του από αντιμνημονιακό σε μνημονιακό κινδυνεύει να βρεθεί απέναντι στο εκλογικό του ακροατήριο, συζητιέται έντονα τα τελευταία δύο 24ωρα στα κοινοβουλευτικά και δημοσιογραφικά γραφεία.

  Οι πληροφορίες για κοινή κάθοδο ενισχύονται από δημοσιεύματα στον Τύπο, όπως σήμερα στα «Νέα», αλλά και από πληροφορίες που εκπορεύονται από το Μαξίμου.

  Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή αναφέρθηκε σε μονοκομματική κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι ΑΝΕΛ επί της ουσίας έχουν απορροφηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και λειτουργούν σαν μια συνισταμένη του κόμματος του κ. Τσίπρα.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πολλές εμπιστευτικές δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργηθεί τις τελευταίες ημέρες οι ΑΝΕΛ βρίσκονται κάτω από το εκλογικό όριο για να μπουν στη Βουλή.

  Πηγή: Φήμες για κοινή κάθοδο Τσίπρα-Καμμένου στις προσεχείς εκλογές | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/218896/fimes-gia-koini-kathodo-tsipra-kammenoy-stis-proseheis-ekloges#ixzz3goVOcQgh

 7. Ο/Η του κώλου λέει:

 8. Ο/Η elias λέει:

  Αρχή άνδρα δείκνυσι

  • Ο/Η El matadero λέει:

   http://thecaller.gr/diethni/artro-kolafos-gia-tsipra/#_

   Άρθρο κόλαφος για Τσίπρα της ΕL Pais: «Πώς κατάφερε να φτάσει στην απόλυτη αποτυχία»

   Η έγκυρη ισπανική εφημερίδα αναλύει τις επιλογές του Πρωθυπουργού, που όπως λέει διάλεγε το λάθος δρόμο σε κάθε μα κάθε σταυροδρόμι

   Oταν ο Αλέξης Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές, είχε δύο επιλογές: Η μία ήταν να συνεργαστεί με το σοσιαλιστικό Πασόκ και το μεταρρυθμιστικό Ποτάμι -και τα δύο βαθιά ευρωπαϊκά κόμματα- ώστε να μπορέσει να συνεργαστεί με την Ευρώπη, διορθώνοντας λάθη του παρελθόντος και βάζοντας τη χώρα στο μονοπάτι της οικονομικής και κοινωνικής ανάκαμψης.

   Οι συνθήκες δε θα μπορούσαν να ήταν πιο ευνοϊκές: Η Κομισιόν, μέσω του Γιουνκερ, πλέον έδινε έμφαση στην ανάπτυξη και επέκρινε την Τρόικα, ενώ ο Μάριο Ντράγκι θα ήταν επίσης ένας καλός σύμμαχος με το νέο του πρόγραμμα που θα ωφελούσε τις ασθενέστερες οικονομίες της Ευρώπης.

   Επιπλέον και άλλοι σύμμαχοι θα είχαν βρεθεί στο Παρίσι και τη Ρώμη, όπου ο σοσιαλιστής Ολάντ και ο κεντροαριστερός Ρέντσι ανυπομονούσαν να χρησιμοποιήσουν το ελληνικό παράδειγμα για να πολεμήσουν τις πολιτικές της λιτότητας. Ακόμα και οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες (που συνήθως είχαν σκληρή γραμμή σχετικά με την Ελλάδα) ήταν έτοιμοι, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς να βοηθήσουν την Ελλάδα εάν χρειαζόταν.

   Αλλά αντί να δημιουργήσει μια ευρωπαϊκή συμμαχία, ο Τσίπρας επέλεξε να συμμαχήσει με τους ευρωσκεπτικιστές, δεξιούς ΑΝΕΛ. Και ως αντάλλαγμα δεν τους έδωσε μόνο το Υπουργείο Άμυνας, αλλά και την πιο ντροπιαστική κόκκινη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, που κρατήθηκε εδώ και έξι μήνες στις διαπραγματεύσεις: την άρνηση να γίνει σοβαρή περικοπή των αμυντικών δαπανών οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι διπλάσιες απ” τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, κι ας βρίσκεται η Ελλάδα σε μια μεγάλη κοινωνική κρίση. (…)

   Μόνο οι ιστορικοί του μέλλοντος ίσως θα μπορέσουν να καταλάβουν πώς ένας άντρας που ανέβηκε στην εξουσία με ένα τεράστιο ηθικό πλεονέκτημα και εξουσία κατάφερε να διαλέξει τον λάθος δρόμο σε κάθε μα κάθε σταυροδρόμι που συνάντησε.

   Η στρατηγική της αντιπαράθεσης με την υπόλοιπη Ευρώπη, μαζί με τις κατηγορίες εναντίον της Γερμανίας -συχνά για το ναζιστικό παρελθόν της-, το γεωπολιτικό φλερτ με τη Ρωσία του Πούτιν αλλά και τις διαπραγματευτικές τακτικές που εξάλειψαν την εμπιστοσύνη μεταξύ των εταίρων, κορυφώθηκε και οδήγησε στην πολιτική αυτοκτονία του Τσίπρα και σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση της ελληνικής οικονομίας.

   Ο Τσίπρας αναγκάστηκε να υιοθετήσει -με τη μία!- όλα αυτά που απέρριπτε απ” την αρχή και η ελληνική οικονομία που χειροτέρευσε δραματικά υποχρεώθηκε να υποστεί επιπλέον και μια τραπεζική κρίση. Τα αποτελέσματα αυτών των έξι μηνών διακυβέρνησης δεν θα μπουρούσαν να είναι πιο αποκαρδιωτικά.

   Μόνο οι ιστορικοί του μέλλοντος ίσως θα μπορέσουν να καταλάβουν πώς ένας άντρας που ανέβηκε στην εξουσία με ένα τεράστιο ηθικό πλεονέκτημα και εξουσία (που ενισχύθηκε απ” τα συσσωρευτικά λάθη που είχαν κάνει οι προηγούμενοι αλλά και το Eurogroup) κατάφερε να διαλέξει τον λάθος δρόμο σε κάθε μα κάθε σταυροδρόμι που συνάντησε.

   Ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης (που εκδιώχθηκε) έμοιαζαν να θέλουν απλώς να αποδείξουν μια σειρά από υποθέσεις: ότι το ευρώ είναι λάθος σχεδιασμένο, ότι η λιτότητα δε δουλεύει, ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, ότι η ΕΕ καταστρέφει τη δημοκρατία και τα κοινωνικά δικαιώματα.

   Αυτές οι υποθέσεις είναι αρκετά αμφιλεγόμενες και χωρίζουν βαθιά Ευρωπαίους διαφόρων ιδεολογιών. Όπως όμως είδαμε αυτούς τους έξι μήνες, η ιδεολογική κουβέντα και η κυβερνητική δράση είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.

   Ο Τσίπρας κατέληξε μόνος του, και μαζί του, δυστυχώς και η Ελλάδα και οι Έλληνες. Και παρ” ό,τι οι εθνικιστές και αντιευρωπαϊστές ηγέτες της Ευρώπης τον ανακύρηξαν ήρωα της αντιευρωπαϊκής προτεσταντικής μεταρρύθμισης, αυτό που στην πραγματικότητα χρειάζονται η Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία, ο Πούτιν στη Ρωσία, ο Φαρατζ στη Βρετανία ή ο Ορμπαν στην Ουγγαρία είναι έναν μάρτυρα.

   Δεν θέλουν κάποιον που θα πετύχει, αλλά εξαθλιωμένους ανθρώπους τους οποίους θα μπορούν να τρίβουν στη μούρη των Ευρωπαίων. Αλλά και πέρα απ” αυτό, δεν πρόκειται να κουνήσουν ούτε το δαχτυλάκι τους για να βοηθήσουν τους Έλληνες (ή να δώσουν λεφτά).

   Ως αποτέλεσμα των λαθών και των δογματισμών του, ο Τσίπρας βρέθηκε τώρα σε μια lose-lose θέση: είτε να δεχτεί την οικειοθελή προσωρινή έξοδο απ” την ευρωζώνη, ή να δεχτεί τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε διαχειριστή ενός ευρωπαϊκού προτεκτοράτου. (…)

   Ο Τσίπρας απέτυχε, αλλά η αποτυχία του είναι τόσο απόλυτη και αφήνει στο διάβα της τόση οργή, που εγκαινιάζει έτσι μια νέα φάση αβεβαιότητας.

   • Ο/Η Po λέει:

    Εμείς νιώθουμε περήφανοι.
    τα λέγαμε πολύ πριν την El Pais και τον Omadeon…

    Πολύ πιο πριν απ’ όλους τους τώρα ωρυόμενους ευκολόπιστους αριστερούς.

    Δεν το θέλαμε, απλώς
    βλέπαμε.

    Ciao ragazzi όλων των συνιστωσών.

   • Ο/Η ανώνυμος λέει:
 9. Ο/Η L'amour est un oiseau λέει:

 10. Ο/Η ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ λέει:

  Κύριε Λ
  Όλη αυτή η σωστή για το θέμα του σεξισμού κριτική σας θα ήταν πιο πειστική, αν δεν είχατε απαντήσει σε σχόλιο μου πριν μερικές εβδομάδες προτρέποντας μου αυτά που λέω να τα πω σε κυρίες και δεσποινίδες του Κολωνακίου. Στην αυτονόητη επισήμανση που περιείχε μια ανταπάντηση μου, πως αυτός ο χαρακτηρισμός είναι σεξιστικός, επανήλθατε ισχυριζόμενος πως κάνετε πλάκα, ενώ είναι γνωστό πως είστε φεμινιστής. Παρόμοια δικαιολογία θα μπορούσε να επικαλεστεί και η κυρία Βαλαβάνη, ισχυριζόμενη πως το είπε μιλώντας στη γλώσσα που ο Αυγενάκης καταλαβαίνει, πως ήταν εκνευρισμένη κ.λ.π.
  Επειδή υποθέτω πως θα με κατηγορήσετε πως δεν λέω τίποτα για την ουσία της υπόθεσης, σας απαντώ πως δεν πιστεύω στην οικογενειακή ευθύνη, είτε αυτή αφορά την πρώτη σύζυγο του Τσοχατζόπουλου, είτε την κ. Βαλαβάνη. Επίσης, δεν πιστεύω πως αναπόδεικτες υπόνοιες τεκμηριώνουν πολιτικές ευθύνες. Αν θέλετε να κατηγορήσετε για κάτι την κυρία Βαλαβάνη, τα κιτς κνιτοειδή ποιήματα της μπορούν να σας προσφέρουν άφθονο υλικό. Υπάρχει μια μικρή κατηγορία στελεχών της Αριστεράς που προσπαθεί να αντισταθμίσει το ξύλινο περιεχόμενο των απόψεων της με ενέσεις ποιησιάς, με την προσποίηση (της ευαισθησίας) δηλαδή που παριστάνει την ποίηση (και η κυρία Βαλαβάνη αποτελεί μία από τις πιο γνωστές εκπροσώπους αυτού του είδους)

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Κύριε Καστρινάκη,
   νομίζω πως απλά εκτίθεσθε ανεπανόρθωτα.
   Αν θεωρείτε πως υπερασπιζόμενος με τέτοιου είδους επιχειρήματα μια τόσο κακή κυβέρνηση, την χειρότερη της μεταπολίτευσης, με υπουργούς σαν τη Βαλαβάνη και το Χαϊκάλη, προφέρετε υπηρεσίες στη χώρα ή στην Αριστερά κάνετε τεράστιο λάθος.
   Συγκρίνετε τη φράση μου την προφανώς χιουμοριστική, παρμένη από ένα σχόλιό μου, «αυτά να τα πείτε στο σύλλογο κυριών και δεσποινίδων του Κολωνακίου», που σατιρίζει το είδος (με τα δικά του μέτρα) της απολίτικης δεξιάς πλούσιας γυναίκας μιας αριστοκρατικής συνοικίας, που έχει γίνει σήμα κατατεθέν του κοινωνικά αδιάφορου πλούτου και της χυδαίας γκλαμουριάς, ως σεξιστική και ισοδύναμη ή περίπου ισοδύναμη, με τη χυδαία, αντιγυναικεία, ακροδεξιάς προέλευσης και άκρως αντιαισθητική έκφραση, μιας στριμωγμένης άσχημα βουλευτίνας και υπουργίνας, που ειπώθηκε μέσα στη Βουλή και ακούστηκε στο πανελλήνιο (διαπαιδαγωγικά;), υπόλογης για κάποιο πολύ σοβαρό γεγονός αριστερής φεμινίστριας, η οποία χειροκροτήθηκε μάλιστα τόσο προκλητικά από τους βουλευτές και τις βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ (τι κρίμα που δεν είσαστε βουλευτής για να της ασκήσετε άμεσα κριτική ανάλογη με αυτή που ασκήσατε σε εμένα μόλις έκανα αυτό το αστείο σχόλιο, πιστεύοντας πως βρήκατε την ευκαιρία….).
   Ούτε ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε μια φεμνίστρια δεν της άσκησε ίχνος δημόσιας κριτικής, ούτε η σύζυγος αυτού που χυδαιολογεί στο twitter η οποία είχε επικρίνει άμεσα τον κ.Σαμαρά, άστραψε και βρόντηξε επειδή είπε πως είναι της «ευθείας αντρικής σχολής»,
   http://www.iefimerida.gr/news/199007/i-zoi-evale-fotia-sti-voyli-katigorise-ton-samara-gia-sexismo-kai-ratsismo-orgismeni
   Γιατί η κυρία Πρόεδρος εδώ σιώπησε;
   Έτσι αντιλαμβανόσαστε στο ΣΥΡΙΖΑ τη Δημοκρατία;
   Πιστεύετε πως αυτές οι επιλεκτικές σιωπές τιμούν το κόμμα σας και συμβάλλουν στον πολιτικό μας πολιτισμό;
   Πιστεύετε πως αντέχει η δική σας τόσο σκληρή και υπερβολική κριτική σε εμένα, με την παράλληλη υπεράσπιση της ασχήμιας της κας Βαλαβάνη, στον έλεγχο;

   Στο θέμα τώρα. Εγώ θα κάνω το συνήγορο του διαβόλου και θα πως πως η κυρία Βαλαβάνη δεν είχε ιδέα για την κίνηση του λογαριασμού της μάνας της και των παιδιών της. Θα βρω απόλυτα φυσιολογικό μια τράπεζα να δίνει 200.000 ευρώ με τόση ευκολία παραμονές capital control όταν εγώ για να πάρω 5.000 ευρώ πριν τρεις μήνες για να πληρώσω κάποια υποχρέωσή μου μου ζητήθηκε να έχω ειδοποιήσει μια ημέρα πριν.
   Γιατί η κυρία Βαλαβάνη δεν ομολόγησε αμέσως πως ήταν λογαριασμός και των παιδιών της;
   Ούτε αυτό το ήξερε;
   Γιατί δεν ευχαρίστησε το βουλευτή που έκανε όπως όφειλε τη δουλειά του;
   Θεωρείτε πως σε ύποπτους καιρούς ένας βουλευτής δεν υποχρεούται να ασκεί έλεγχο αυτού του είδους σε μια υπουργίνα που απειλεί να τινάξει τις οικονομίες των πολιτών (όχι των παιδιών της και της μάνας της όμως, ούτε το μισθό του Λαπαβίτσα, ούτε τις καταθέσεις Σταθάκη κλπ) μαζί με τους συντρόφους της, όταν οι καταθέσεις του 99% των 80χρονων κυριών κινδυνεύουν να κουρευτούν και να εξανεμιστούν επειδή δεν διαθέτουν τόσο πρόθυμο λογιστή και επειδή τα παιδιά τους είναι το ίδιο απόμακρα όσο και η κυρία Βαλαβάνη;
   Ξέρετε επίσης μια 80χρονη που θα σηκώσει τα 200.000 ευρώ της θα αναγκαστεί να τα κρύψει στη σιφονιέρα της γιατί δεν διαθέτει κόρη με αστυνομική φρουρά για να της τα φυλάξει.

  • Ο/Η ανώνυμος λέει:

   εγώ που δεν είμαι ασεξουαλικός αριστερός κ. Καστρινάκη,
   λέτε να γίνω καλά διαβάζοντας το
   «ο πίτσος των χαμένων ποιητών»

   https://el-gr.facebook.com/otinanai.skai/posts/428415060657361

   https://el-gr.facebook.com/otinanai.skai/posts/430571763775024

   https://el-gr.facebook.com/otinanai.skai/posts/427953227370211

   http://www.donotlink.com/ez4u

   από εδώ

   • Ο/Η του κώλου λέει:

    «Εμπρός, αρχίνα, πες τους, γλυκά τους αναπαίστους».
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$

    18.01.2015

    Παρουσίαση βιβλίου της Νάντιας Βαλαβάνη: «Η αρπαγή της Ελλάδας»

    Συντάκτης:

    Φώτης Παπούλιας
    .

    Τι ενώνει την αρπαγή της Ευρώπης από τον Δία και την «αρπαγή της Ελλάδας» από τους εταίρους της; Στην πρωτότυπη αυτή ερώτηση απαντά η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας Νάντια Βαλαβάνη στο βιβλίο της «Η αρπαγή της Ελλάδας. Χρέος και ιδιωτικοποιήσεις – Ενα κοινοβουλευτικό χρονικό» (εκδόσεις Λιβάνη).

    Στα πέντε κεφάλαια του βιβλίου επιχειρείται η ανάλυση της «εσωτερικής υποτίμησης», του κρατικού χρέους ως εργαλείου αποικιοποίησης της χώρας, η σχέση χρέους – εκποίησης περιουσίας, αποτιμώνται οι ιδιωτικοποιήσεις και η εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

    Το βιβλίο παρουσιάζεται τη Δευτέρα στις 6:30 το απόγευμα στο θέατρο Ιλίσια (Παπαδιαμαντοπούλου 4 & Βασ. Σοφίας 54). Θα μιλήσουν οι Αλ. Τσίπρας, Παν. Λαφαζάνης, Ν. Κοτζιάς, Π. Παπακωνσταντίνου με συντονιστή τον δημοσιογράφο Γ. Κιμπουρόπουλο.

   • Ο/Η Ποιητές των απωλεσθέντων αιδοίων λέει:

    http://vapsomalliades.blogspot.gr/2008/12/blog-post.html

    Τάσος Κουράκης: Το αριστερό «εναλλακτικό» βάψιμο (και με κοτσίδα)…

    http://luben.tv/blogosphere/blogs/49379
    Ο νέος Υφυπουργός Παιδείας είναι ένας βαψομαλλιάς (και πιο καυλιάρης) Μπογδάνος

    Έρχονται μεγάλες στιγμές γέλιου με την υπουργοποίηση του Τάσου Κουράκη

    27.01.2015 · Από: LUBEN CREW

    Υπήρξε μια εποχή που ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, παρίστανε το φίλο του Οδυσσέα Ελύτη – πιθανότατα είχαν όντως συναντηθεί και μιλήσει για την μεγάλη αδυναμία και των δυο, δηλαδή τα πιπινάκια.

    Η καημένη η Δεξιά όμως δεν είναι για ποίηση και τα σχετικά, άλλα για καμία μΠάολα και κανένα Γονίδη – η ποίηση στην Ελλάδα είναι αποκλειστικό φέουδο της Αριστεράς και οι νιούφηδες του ΣΥΡΙΖΑ θέλησαν να εκμεταλλευτούν αυτή τη μεγάλη αισθητική υπεροχή τους, τοποθετώντας τον σπουδαίο ποιητή, μεγάλο βαψομαλλιά και αιώνιο τζόβενο, Τάσο Κουράκη, στο (υφ)υπουργείο Παιδείας.

 11. Ο/Η Αισθαντική κυρία που διαβάζει Κοτζιά λέει:

  http://athensreviewofbooks.com/?p=1625

  (Ν. Κοτζιάς, Η Πολωνία κι εμείς, 1982)[1]

  Είναι ένας αδικημένος ποιητής. Οι επιδόσεις του σε άλλους τομείς προφανώς έχουν επισκιάσει τη μεγάλη προσφορά του στην Ποίηση. Είχαμε την τύχη να το συνειδητοποιήσουμε, πρώτοι εμείς, κατά τη διάρκεια της δίκης τού και ποιητή Νίκου Κοτζιά με την ARB στο πρωτοδικείο, όπου κάθε φορά που ο μάρτυράς του (πρώην στέλεχος του ΚΚΕ) ή ο δικηγόρος του ανέφεραν ότι «έχει γράψει τόσα επιστημονικά έργα», αυτός πεταγόταν από το ακροατήριο φωνάζοντας: «Και μια ποιητική συλλογή!». Ήταν λοιπόν ευτύχημα για την ελληνική ποίηση η αντιδικία του με ένα περιοδικό σαν την ARB, του οποίου οι κεραίες είναι ευαίσθητες σε θέματα λογοτεχνικής δημιουργίας.

  Η σχέση του με την ποίηση είναι βαθιά και μακρά. Στους φίλους του έστελνε τακτικά στίχους, με έναν εξελιγμένο καβαφικό τρόπο. Ένας από τους αποδέκτες των στίχων του ποιητή μας, ο οποίος κάθε φορά που τους διάβαζε έμενε άφωνος (προφανώς από ζήλεια), διατύπωσε το εξής ερώτημα: «Πώς άραγε ερμηνεύεται η επίθεση του Κοτζιά στον Τσέσλαβ Μίλος; Εκτελούσε εντολή του Κόμματος να γράψει ειδικά εναντίον του Μίλος;». Του απαντήσαμε ότι είναι κακοήθεις όσοι διαδίδουν ότι «ως εγχώριος ζντανωφίσκος έκανε επίθεση στον μεγάλο ποιητή και συγγραφέα της Αιχμάλωτης σκέψης». Αποκάλυψε άλλωστε πρόσφατα ότι για όλα όσα έγραψε στα προπαγανδιστικά βιβλία του δεν φταίει αυτός, φταίει «το Κόμμα»: «Ήμουν στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ. Έγραψα κατ’ εντολήν του κόμματός μου πράγματα, π.χ. για την Πολωνία, τα οποία ήταν ανοησίες»
  [2]. Είναι αλήθεια ότι την ομολογία ότι υπήρξε πιόνι δεν την περιμέναμε. Αλλά ακόμη και ως πιόνι είχε τις ευαισθησίες του, που τις κρατούσε κρυφές από όλους: έγραφε ποίηση! Το 2000 λοιπόν, που συνέπιπταν τα πενηντάχρονά του με το (μη-Λένιν) millennium, ο Κοτζιάς εμφανίστηκε επισήμως και ως ποιητής, εκδίδοντας τη συλλογή με τον μονολεκτικό-μονολιθικό τίτλο Μονοπάτια.
  (…..)
  Για να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του ποιητή, παραθέτουμε τους πολύ πρόσφατους στίχους, που έγραψε στις 7 Νοεμβρίου 2014, επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης. Πρόκειται για έναν ακόμη ύμνο στη σταλινική νομοτέλεια:

  «Δήμο σύντροφε του ’89, / αγωνιστή του παράνομου ΟΔΗΓΗΤΗ, / διανοούμενε της ΚΟΜΕΠ και των Θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, / φίλε καλέ τού ΠΡΑΤΤΩ / Θα μας λείψεις. // Δήμο σύντροφέ μας, μου λείπουν οι κουβέντες και τα σχόλια / Για τα υπό διαμόρφωση άρθρα στην ΚΟΜΕΠ, / Να σε βλέπω στο απέναντι δωμάτιο να συμβουλεύεις με αυταπάρνηση / τη νέα γενιά των αρθρογράφων. / Να τους παίρνεις από το χέρι / και μυστικά / Να τους βάζεις στα βάθη της θεωρίας. /…. / Σε θυμάμαι στο ’90, τότε που φτιάχναμε το φόρουμ της αριστεράς / Το ενωτικό Περιοδικό «Άλφα». / Ποια συζήτηση να ξεχάσω μέσα στον νέο αιώνα, τον 21ο αιώνα; / Για την αριστερά και την ενότητά της, για την αριστερά που ονειρευόμασταν / … / Φυσικά και δεν υπακούσαμε, τώρα έρχεται η εποχή μας / Πέσαμε σε τόσους χειμώνες που ξεχάσαμε την άνοιξη / Ξεχάσαμε ότι θα έρθουν ξανά καλοκαίρια. / Και θα έρθουν! / Εκεί θα είσαι μαζί μας / θα κολυμπάμε μαζί στην αλλαγή της ιστορίας / Μέσα στη σκυφτή και άκαρδη εποχή των μνημονίων / Τα όπλα δεν παραδώσαμε.»
  (…..)

  «Εμπρός, λοιπόν, τις σημαίες της ποίησης / Θα ξεδιπλώσω. / Τον πόνο τους θα σας πω, / Την αγάπη να θυμίσω. / Τα όνειρα θα ξαναδώ. / Με αυτά θα πορευτούμε» (ποιοι;). Όμως η συναισθηματική επίφαση γίνεται τρόπον τινά πιο λαγγεμένη όταν συνδέεται με την πονεμένη ομολογία για την αποτυχία του «αγώνα» για την αλλαγή του κόσμου(!): «Λαθέψαμε στις απαντήσεις. / Μας πλήγωσαν τα ερωτήματα που χάσαμε. / Όμορφα περάσαμε μέσα στην ασκήμια των πραμάτων» («Η ομορφιά των άσκημων»). Και στο «Όμορφα περάσαμε»: «Τη γνώση [sic] κοπιαστικά διεκδικήσαμε, / Δική μας τη θελήσαμε. / Όμορφα περάσαμε. / Διεκδικώντας / Τον κόσμο που εμείς / Να πλάσουμε θελήσαμε»
  (…)

 12. Ο/Η ανώνυμος λέει:

  του Κ. Μητρόπουλου

 13. Ο/Η Frixos λέει:

  ΅Ειστε εντελως αδικοι οταν εγκαλειτε τη Ναντια, η οποια ενσαρκωνει τον τυπο της Ελένης Λουκά της αριστερας, για …σεξισμο (;;;!!!).
  Ουδεν μεμπτον!
  Η κοπελα δεν είναι σεξιστρια, Κρητικιά φεμινιστρια είναι, κι ετσι καθως την επνιγε το δικιο επικαλεστηκε, πανω στην αγανακτηση της, ένα γνωστο επιχειρημα από το οπλοστασιο της …κρητικης παραδοσης, στην οποια συνανταμε μια ειδικου τυπου αντιληψη για τα παντελόνια.

  Εξω η πολιτικη ορθοτητα από τα σεξουαλικα (και το λεω εγω που ο παπους μου ητανε γκεη και φοραγε φουρό)

  • Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

   κι εγώ Κρητικιά είμαι αλλά δεν θα τόλεγα ποτέ αυτό με τα πανταλόνια, πολύ dirty talk, για πολιτικό της αριστεράς, άσε τι καρατζαφεριλίκι κουβαλάει η φράση . Τα λένε κάτι κομπλεξάρες στην Κρήτη, ακροδεξιούς έχει ελάχιστους.
   Να προσέχει η μανδάμ, πολλοί την περιμένουν με το τουφέκι.

   • Ο/Η Po λέει:

    «Τα πανταλόνια» ήταν ένα αθώο figure of speech μιας αγανακτισμένης με τον αδιάκριτο κόσμο καθοδηγούμενο από άθλιους φιλελέδες μπλόγκερς που κάνουν την τρίχα τριχιά και δεν εννοούν να καταλάβουν επιτέλους το ηθικό πλεονέκτημα μιας –ο θεός να την κάνει– Αριστεράς (κουμπάρας ψεκασμένων) που εδώ και 6 μήνες αγωνίζεται για το λαό, γι’ αυτό του έκλεισε τις τράπεζες, ώστε να κόψει τις κακές καταναλωτικές συνήθειες του παγκόσμιου καπιταλισμού, όπως ο αγωνιζόμενος λαός της Βενεζουέλας που συνήθισε τις σκυλοτροφές μπαίνοντας στο μάτι των διεθνών χρηματιστηριακών τοκογλύφων.

 14. Ο/Η ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ λέει:

 15. Ο/Η Frixos λέει:

  Θα μου επιτρεψετε να επιμεινω υπερασπιζομενος τη Ναντια.

  Κα Ζωζώ Σαπουνάκη,
  θα επρεπε να γνωριζεις οτι τα παντελονια ανεκαθεν αποτελουσαν στοιχειο ισχυρου συμβολισμου σχετικα με τον ανδρισμο στο πολιτισμικο γιγνεσθαι της μεγαλονησου, εξ ου και η άρια:
  «-Ηντα καημενε κρητικε, τι εχεις μες τη βρακα;
  -Εχω δυο βολους ζαχαρη και μια μπουκαλα ράκα»!

  Κε Ρο,
  αλλα ο ανδρισμος, με τη σειρα του, εμπεριεχεται στην αριστερη κουλτουρα, οπως καταδεικνυεται (και) μεσα απο τους στοιχους του Ιακωβου Καμπανελη στο «Μαουτχαουζεν» του Μικη Θεοδωρακη:
  » …εμενα με λανε Αντωνη
  κι αν εισαι ανδρας ελα εδω
  στο μαρμανιο αλωνι»!

  Ομως ας μην αδικουμε και την εκκλησια, ο αγιος Παϊσιος, στο πλαισιο της θρησκευτικης παραδοσης, μας υπενθυμιζει τα λογια της παλαιας διαθηκης:
  «Ουκ έσται σκεύη ανδρός επί γυναικί ουδέ μη ενδύσηται ανήρ στολήν γυναικείαν».

  Αλλα και η λαϊκη μουσα -δια στιχων και μουσικης Γεωργιου Μητσακη- κρουει τον κώδωνα του κινδυνου σχετικα με την καταργηση των διαχωριστικων γραμμων και κατ’ επεκτασιν της παλης των δυο φύλων.

  » …μόρτικα κομμένα τα μαλλιά σου
  σαν αγοροκόριτσο η μηλιά σου
  …κι οπως πας σε λιγα χρονια
  θα φορεσεις παντελονια
  Βαλεντινα Βαλεντινα»!

 16. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.iefimerida.gr/news/219054/den-itan-mono-i-mitera-tis-valavani-dyo-akomi-syggeneis-tis-sikosan-megala-posa-prin-ta#ixzz3h1sThSA1

  ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

  Δεν ήταν μόνο η μητέρα της Βαλαβάνη -Δύο ακόμη συγγενείς της «σήκωσαν» μεγάλα ποσά πριν τα capital controls
  26|07|2015

  Πριν καλά- καλά καταλαγιάσει ο θόρυβος που προκλήθηκε από την αποκάλυψη ότι η μητέρα της Νάντιας Βαλαβάνη έκανε μεγάλες αναλήψεις πριν από τα capital controls, αποδεικνύεται ότι δεν είναι η μόνη από το συγγενικό της περιβάλλον.

  Το «Πρώτο Θέμα» αποκαλύπτει ότι δύο ακόμη συγγενείς της πρώην, πλέον, υπουργού, «σήκωσαν» χιλιάδες ευρώ, πριν κλείσουν οι τράπεζες. Πρόκειται για έναν ανιψιό και έναν εξάδελφο της κ. Βαλαβάνη, οι οποίοι έκαναν ανάληψη σημαντικών ποσών από τράπεζες του Ηρακλείου, πριν επιβληθούν οι σχετικοί περιορισμοί.

  Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα της πολιτικού, «σήκωσε» 200.000 ευρώ- η κ. Βαλαβάνη ισχυρίζεται ότι το ποσό είναι μικρότερο- επειδή φοβήθηκε εξαιτίας των εξελίξεων. Η πρώην υπουργός έχει δηλώσει σε κάθε τόνο ότι δεν είχε ενημερώσει η ίδια τη μητέρα της για το κλείσιμο των τραπεζών, αναφέροντας ότι δεν μιλούσαν μεταξύ τους εκείνη την περίοδο.

  Σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις, ο ένας από τους δύο ακόμη συγγενείς της κ. Βαλαβάνη πρόλαβε και πήρε 120.000 ευρώ μόλις μία ημέρα πριν από το κλείσιμο των τραπεζών και ο άλλος μερικές ημέρες νωρίτερα, όπως επιβεβαιώνουν οι ίδιοι στο «Θέμα». Αμφότεροι οι Δημήτρης και Πέτρος Βαλαβάνης υποστήριξαν στην εφημερίδα ότι δεν είχαν εσωτερική πληροφόρηση από την πρώην υπουργό, ενώ αναφέρουν τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν σε επιχειρηματικές συναλλαγές. Ο πρώτος μάλιστα δήλωσε ότι δεν έχει ιδιαίτερες προσωπικές σχέσεις με την κ. Βαλαβάνη.

 17. Ο/Η Liberal λέει:

  http://www.lifo.gr/now/politics/72095

  26.7.2015 | 00:08

  “Και άλλοι συγγενείς της Βαλαβάνη σήκωσαν χρήματα λίγο πριν τα capital controls” .

  Nέο δημοσίευμα για την πρώην υπουργό

  ΣΧΟΛΙΑ (17)
  northernlight

  26.7.2015 | 00:11
  .

  Είμαι σίγουρος ότι και αυτοί οι 2 είναι στα μαχαίρια με την Βαλαβάνη.
  .
  Exist

  26.7.2015 | 01:07
  .

  Άσε που όποιος τους ξέρει γνωρίζει ότι έχουν σώας τας φρένας και διαχειρίζονται μόνοι τους τα οικονομικά τους.
  .

  Jordy

  26.7.2015 | 01:49
  .

  Τι περιμένετε κύριοι ?
  Η λύση ειναι απλή: άμεσα άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να δούμε με ποιον μίλησε η εν λόγω κυρία λιγο πριν απ´ τα capital controls
  .
  pistolero

  26.7.2015 | 07:32
  .

  Ξέρεις κάποια πράγματα δεν λέγονται απ το τηλέφωνο
  .

  The man who sold the world

  26.7.2015 | 09:34
  .

  Και ποιος σου λέει ότι έγινε τηλεφωνικά η κουβέντα? ( πόσο μάλλον όταν η κα Βαλαβάνη ισχυρίζεται ότι την παρακολουθούσαν….)
  .
  εξωγήινη

  26.7.2015 | 20:35
  .

  Δεν θα μπορούσε δηλαδή να έχει μιλήσει από άσχετο τηλέφωνο; Ειδικά αφού η ίδια ζήτησε την άρση απορρήτου για να αποδείξει ότι δεν επικοινώνησε, μάλλον βρήκε πιο έξυπνο τρόπο από το να χρησιμοποιήσει δικά της τηλέφωνα.
  .

  alx3

  26.7.2015 | 02:18
  .

  Καιτι έγινε βρε παιδιά? Φυσικό δεν είναι να είχαν το λεγόμενο «κληρονομικό χάρισμα»(συγγενείς γαρ) και να φρόντισαν εγκαίρως?
  .

  .

  th_nikos

  26.7.2015 | 11:23
  .

  Τελικά είδηση θα είναι να υπάρξει συγγενής της Κας Βαλαβάνη που δεν έβγαλε τα λεφτά του από τις τράπεζες πριν από τα capital controls.
  .
  Psineas

  26.7.2015 | 11:34
  .

  Τελικά, αυτό το ταλαιπωρημένο, αφτιασίδωτο,αμόλυντο,άμωμο, σοσιαλκαθαρό πρόσωπο, αποδεικνύεται μουχρίτσα;
  .
  .

  konstas

  26.7.2015 | 11:49
  .

  Για κοίτα ρε παιδί μου κάτι συμπτώσεις που μπορεί να σε μπλέξουν στα καλά του καθουμένου !!!
  .
  .

  carharias

  26.7.2015 | 11:51
  .

  Καλά τώρα όλοι εσείς σπεύσατε να κατηγορήσετε και να ξεσκίσετε την Βαλαβάνη και είστε σίγουροι οτι το πρωτο θέμα λέει αλήθεια κάτι που το συνηθίζει τώρα τελευταία; Να σας ενοχλεί που ο ιδιοκτήτης του πρωτου θέματος είναι έξω με εκείνα τα 5 εκατομύρια μαύρα και οχί για το τί κάνουν οι άνθρωποι με τα νόμιμα χρήματά τους.
  .

  Andy Grey

  26.7.2015 | 14:56
  .

  Μήπως ήθελες να γράψεις για νικνέιμ provato και κατά λάθος έγραψες carharias??
  .

  Διογένης Κυνικός

  26.7.2015 | 12:50
  .

  Αν μη τι άλλο το συγκεκριμένο σόι έχει δαιμόνιο στη διαχείριση της περιουσίας του…. Πάντως, παραβλέπουμε κάτι σε όλο αυτό: η μητέρα της κ. Βαλαβάνη είχε 200 χιλιάρικα σε τράπεζα, »οικονομίες μιας ζωής». Πόσων οι γονείς σας έχουν τέτοιες οικονομίες μιας ζωής;;; οι δικοί μου πάντως όχι…
  .

  IQ…61.5%

  26.7.2015 | 15:50
  .

  Η ασπιλος κ αμολυντος Αριστερα του Συριζα μολις σε 6 μηνες εχει καμια δεκαρια σκανδαλα…Τσοτσορος, Κατρουγκαλος, Βαλαβανη, Κουτσουμπλη, Δουρου κτλ κτλ…..!!!
  Φαντασου να κυβερνουσε 40!!!
  Να δω τωρα ποιος θα μας σωσει απο τους Αριστεριζοντες με τις Δεξιοτατες κ επιΔεξιοτατες Τσεπες!!!
  .
  Vincenzo

  26.7.2015 | 19:15
  .

  Σιγανό ποταμάκι η Βαλαβάνη…Αλλά… Αφού τόσο εύκολα βρίσκουν τα σαϊνια πόσα λεφτά σήκωσαν οι της Βαλαβάνη ,δεν αρχίζουν να βρίσκουν και τα δις που έχουν βγει στο εξωτερικό το 1ο εξάμηνο του έτους;

  amarcord

  26.7.2015 | 19:50
  .

  Το πρόβλημα, έτσι όπως το καταλαβαίνω εγώ με τις ταπεινές μου γνώσεις, δεν είναι ότι οι συγγενείς της Βαλαβάνη έβγαλαν τα χρήματά τους για να τα έχουν πρόχειρα λόγω των επικείμενων capital controls (άλλωστε θα μπορούσαν θεωρητικά να τα επανεισάγουν τώρα ως «νέο χρήμα» σε νέο λογαριασμό που δεν υπόκειται στα cc).
  Το μέγιστο πρόβλημα είναι ότι πιθανολογείται με το όλο παρασκήνιο που έχει παιχτεί το τελευταίο διάστημα να τα έβγαλαν γιατί επρόκειτο να πάμε αιφνιδιαστοκά στην δραχμή, πράγμα που φυσικά θα τους έκαμε πολυεκατομμυριούχους μέσα σε μια νύχτα! Αυτό, και έίναι ένα μέγιστο ηθικό και πολιτικό ζήτημα, ποιός θα μπορέσει να το αποδείξει είτε έτσι είτε αλλιώς και πώς θα επανέλθει η κ.Βαλαβάνη στον άσπιλο θώκο της αριστερής «ηθκότητας» αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο;

  Επιπλέον η εντύπωση που εγώ αποκομίζω είναι ότι η κ.Βαλαβάνη αναστάτωσε και εξαγρίωσε πολύ και πολύ επικίνδυνο κόσμο με τις δηλώσεις της για μη δυνατότητα ανάληψης μετρητών από τις θυρίδες λίγες εβδομάδες πριν. Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί στο στόχαστρο και να κάνει αυτά τα άτομα να «ξεσκονίσουν» τους δικούς της σκελετούς στην ντουλάπα, αν όντως υφίστανται.

  Ζούμε σε εξαιρετικά ενδιαφέροντες καιρούς!
  .

  Ενδιαφέρον:10DANCE

  26.7.2015 | 22:26
  .

  ΚΥΡΙΑ Βαλαβανη ειμαστε ΟΛΟΙ συγγενεις σου καταθεσαμε χωρις να σε ρωτησουμε και τωρα αναρωτιωμαστε γιατι καταθεσαμε -δεν φταις εσυ… φταιει η αγαπη που ξεφτυζει σαν φτερο-δεν φταιει κανεις φταιν οι καρδιες που δεν αντεχουν στον καιρο…αθανατη Μαρινελλα τα λεγες εσυ αλλα εμεις μπα…Ευρωπαιοι…

 18. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η χαλάρωση των οικογενειακών δεσμών στην Ελλάδα ακόμη και σε συντηρητικές οικογένειες της ελληνικής επαρχίας, είναι γεγονός το οποίο πρέπει να μελετηθεί . Οφείλεται σε εξευρωπαϊσμό των ηθών; Μήπως τότε θα πρέπει να επιλέξουμε το grexit;
  Μήπως όμως οφείλεται στο γνωστό παραδοσιακό συγκρουσιακό κλίμα που υπήρχε ανέκαθεν από μικροπαρεξηγήσεις μεταξύ συγγενών στις κλειστές κοινωνίες; Πολλοί κάνουν μέρες για να μιλήσουν στο τηλέφωνο με την ηλικιωμένη μητέρα τους, ακόμη κι αν είναι τόσο αγαπημένοι που αυτή διατηρεί κοινό τραπεζικό λογαριασμό με τα παιδιά τους. Αυτό πιστοποιείται και με άνοιγμα των τηλεφωνικών κινήσεων του κινητού τους, άλλωστε ποιος καταδέχεται να μιλήσει από κινητό τρίτου;
  Σε άλλους η μητέρα τους αμφισβητεί την επαγγελματική τους ικανότητα στα οικονομικά, τις διαβεβαιώσεις των συνεργατών τους και προτιμάει να ακούει τις κινδυνολογίες των συγχωριανών της, της κάθε Ντόρας κουτσομπόλας κλπ Νομίζω πως κατά κανόνα οι επιβαρυμένοι ρυθμοί της ζωής έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για αυτήν την αποξένωση, που επεκτείνεται και σε δεύτερου βαθμού συγγένειες των καλύτερων οικογενειών.

  Επιστολή της κας Βαλαβάνη στο «Πρώτο θέμα»

  http://www.newsit.gr/politikh/Epistoli-Valavani-Aparadekti-i-prospatheia-syndesis-moy-me-trapezikes-kiniseis-syggenon-moy/420148

  Επιστολή Βαλαβάνη: Έχω χρόνια να μιλήσω με τους συγγενείς μου

  “Είναι το λιγότερο γελοία και βέβαια απαράδεκτη η προσπάθεια σύνδεσης μου με τραπεζικές κινήσεις ή ενέργειες συγγενών μου επιχειρηματιών, με τους οποίους έχω χρόνια να επικοινωνήσω”, αναφέρει σε επιστολή της η τέως αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, η οποία απαντά σε νέο δημοσίευμα που τη συνδέει με συναλλαγές συγγενών της πριν την επιβολή των capital controls στις ελληνικές τράπεζες.

  Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε σήμερα προς τον διευθυντή της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» την ακόλουθη επιστολή:

  «Κύριε Διευθυντά

  Η στοχευμένη επίθεση στο πρόσωπό μου συνεχίζεται από την εφημερίδα σας. Με αφορμή και τα ψευδέστατα, συκοφαντικά και δυσφημιστικά σημερινά δημοσιεύματα της, δηλώνω κατηγορηματικά:

  α) Είναι το λιγότερο γελοία και βέβαια απαράδεκτη η προσπάθεια σύνδεσης μου με τραπεζικές κινήσεις ή ενέργειες συγγενών μου επιχειρηματιών, με τους οποίους έχω χρόνια να επικοινωνήσω. Οι ίδιοι άλλωστε δηλώνουν στην εφημερίδα σας ότι δεν είχαν σχέση μαζί μου, δεν έλαβαν καμία πληροφόρηση από μένα και οι δοσοληψίες με τις τράπεζες τους αποτελούσαν την δική τους συνήθη επαγγελματική πρακτική. Ο τίτλος ωστόσο του σημερινού κειμένου στην εφημερίδα σας, συμπεριλαμβανομένου και του εξωφύλλου, υπονοεί τα αντίθετα.

  β) Είναι απολύτως ανακριβή όσα γράφτηκαν στο ηλεκτρονικό «Π.Θ.» την Τρίτη 21.7.2015 με αφορμή τηλεοπτική συνέντευξη μου, περί δήθεν επιβεβαίωσης εκ μέρους μου ότι η μητέρα μου επικαλέστηκε τ’ όνομα μου κατά τη διάρκεια τραπεζικής της συναλλαγής. Υπάρχει ηλεκτρονική καταγραφή της συνέντευξης και αυτό που γράφτηκε στην εφημερίδα σας, δεν προκύπτει από πουθενά.

  γ) Είναι εξίσου αναληθής ο ισχυρισμός στη σημερινή έντυπη έκδοση ότι στην εν λόγω συνέντευξη επιβεβαίωσα (!) το ρεπορτάζ του «Π.Θ». Αντιθέτως, στην τηλεοπτική συνέντευξη επανέλαβα όσα δήλωσα την προηγούμενη Κυριακή για την τερατώδη, σε σχέση με την πραγματικότητα, παραποίηση των γεγονότων στην οποία προβήκατε:

  1.Η μητέρα μου, που διαχειρίζεται ανέκαθεν η ίδια τα περιουσιακά της στοιχεία, έσπασε προθεσμιακή κατάθεση της 100.000 ευρώ, όπως τη διαβεβαίωναν στην τράπεζα ότι μπορούσε να κάνει ανά πάσα στιγμή. Κι αυτό το έκανε στις 18/6/2015, δηλαδή 10 ημέρες πριν από τα capital controls και όταν διαφαινόταν θετική εξέλιξη για επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές – κι όχι μια βδομάδα αργότερα, στις 25.7.2015, όπως διατεινόταν η εφημερίδα σας.

  2. Η ίδια παρέλαβε από την τράπεζα αυτοπροσώπως το συγκεκριμένο ποσόν, αντί να …της τα στείλουν σπίτι με τραπεζικό υπάλληλο, όπως ισχυρίστηκε η εφημερίδα σας. Ο λογιστής της ενημέρωσε το διευθυντή του υποκαταστήματος της «Εθνικής» για την ανάληψη του συγκεκριμένου ποσού μια μέρα πριν, όπως είναι η συνήθης πρακτική.

  3. Και βέβαια εγώ, που ουδέποτε είχα οποιαδήποτε σχέση με τη διαχείριση των χρημάτων της, δεν είχα ιδέα ούτε οποιαδήποτε σχέση με τα παραπάνω, γιατί δεν υπήρχε λόγος να το πληροφορηθώ: Έτσι διαχειριζόταν η μητέρα μου ανέκαθεν ό,τι της ανήκει. Γι αυτό και δεν είχα, βέβαια, επικοινωνία με οποιονδήποτε τρόπο με οποιονδήποτε τραπεζικό σχετικά με τα οικονομικά της μητέρας μου. Εσείς εξακολουθείτε να αρνείστε να αποκαταστήσετε την πραγματικότητα και συνεχίζετε να ισχυρίζεστε ψευδώς ακόμα και για το ύψος του ποσού, ότι ήταν 200.000.

  δ) Τα παραπάνω αποτελούν απόδειξη της μεθοδευμένης στόχευσης της εφημερίδας σας για τη σπίλωση της τιμής και της υπόληψης μου, μακράν και πέραν ενός ελάχιστου αντικειμενικού στοιχείου. Σ΄ αυτή την προσπάθεια στοιχίζεται και το επιεικώς κατάπτυστο άρθρο του συνεργάτη σας Δ. Δανίκα, μια επίθεση μίσους όσον αφορά στο πρόσωπο μου. Και αυτό επειδή η υποτιθέμενη «καταλυτική» κριτική του δεν συνάπτεται με οποιοδήποτε συγκεκριμένο, υπαρκτό ή πάντως καταγεγραμμένο γεγονός, αλλά κινείται στη βάση υποθέσεων και αυθαίρετων εκτιμήσεων, στο έδαφος παραποίησης της πραγματικότητας, στην οποία έχει πρωταγωνιστήσει η εφημερίδα σας.

  ε) Έχετε κατ΄ επανάληψη παραβιάσει, όσον αφορά το πρόσωπο μου, τόσο τις αρχές του Κώδικα Επαγγελματικής, Ηθικής και Κοινωνικής Ευθύνης των δημοσιογράφων, μελών της ΕΣΗΕΑ, όσο και της Διακήρυξης του Μπορντώ του 1954 και της Διακήρυξης των Υποχρεώσεων και Δικαιωμάτων των Δημοσιογράφων στο Συνέδριο του Μονάχου το 1971.

  στ) Έχετε παραβιάσει την απορρέουσα από το καθήκον αληθείας αρχή του «αναγκαίου προ-ελέγχου» – όπου ως έλεγχος νοείται η, αναγκαία, προσπάθεια του δημοσιογράφου να εξακριβώσει, να διασταυρώσει, να επαληθεύσει ή να διαψεύσει, το περιεχόμενο μιας είδησης -, πράγμα το οποίο δεν έχετε πράξει όσον αφορά τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα σας.

  ζ) Έχετε παραβιάσει την αρχή της «αναγκαίας αντιστοιχίας μεταξύ τίτλου και περιεχομένου» τόσο στην έντυπη έκδοση
  της προηγούμενης Κυριακής, 19.7.2015 όσο και στην αντίστοιχη σημερινή (26.7.2015). Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Κώδικα Επαγγελματικής, Ηθικής και Κοινωνικής Ευθύνης των δημοσιογράφων, μελών της ΕΣΗΕΑ, «ο δημοσιογράφος δικαιούται και οφείλει να σέβεται και να τηρεί το διακριτό της είδησης, του σχολίου και του διαφημιστικού μηνύματος, την αναγκαία αντιστοιχία τίτλου και κειμένου και την ακριβή χρησιμοποίηση φωτογραφιών, εικόνων, γραφικών απεικονίσεων ή άλλων παραστάσεων».

  Θα πρέπει δηλ., σύμφωνα και με την παρ. 5 του άρθρου 5 του ΠΔ 77/2003, που αφορά την κύρωση του «Κώδικα Δεοντολογίας Ειδησεογραφικών και άλλων Δημοσιογραφικών και Πολιτικών Εκπομπών», που καταρτίστηκε από το ΕΣΡ, τα εισαγωγικά στοιχεία του δημοσιεύματος να βρίσκονται σε πλήρη ευθυγράμμιση με το περιεχόμενο του κειμένου που ακολουθεί, έτσι ώστε να αποδίδει με ακρίβεια την αλήθεια και να μην παραπλανάται ο αναγνώστης, εφόσον στόχος του δικαιολογημένου δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος είναι η έγκυρη πληροφόρηση του κοινού. Ο τίτλος δεν είναι τίποτε άλλο από την ουσία του, η οποία δίδεται επιγραμματικά.

  Με τον τίτλο της προηγούμενης Κυριακής, εμφανίζεται η μητέρα μου να δηλώνει κάτι το οποίο είναι αδύνατον να έχει κάνει, αφού πήρε 100.000 και όχι τις 200.000 που τη βάζετε να δηλώνει μέσα σε εισαγωγικά. Με τον τίτλο του σημερινού σας δημοσιεύματος επιχειρείται η σπίλωση του ονόματος μου στη βάση και μόνον του κοινού επιθέτου μου με συγγενείς μου, χωρίς να συντρέχει οποιοσδήποτε άλλος σχετικός σύνδεσμος, ούτε φυσικά πράξη άδικη ή ανήθικη.

  η) Έχετε παραβιάσει την αρχή του «audiatur et altera pars», δηλ. την υποχρέωση του δημοσιογράφου να προβάλει, να παραθέσει με τα ίδια στοιχεία, στην ίδια θέση, στην ίδια έκταση με το κύριο δημοσίευμα, την άποψη μου, την οποία θα έπρεπε να έχω κληθεί έγκαιρα να διατυπώσω.

  Ήδη έχω ζητήσει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών μου και άμεση παρέμβαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
  Μετά απ’ όλα αυτά και διατηρώντας ταυτόχρονα τα δικαιώματα μου ν’ απαντήσω και με άλλα μέσα στην εκστρατεία ευρύτερων κύκλων σπίλωσης της τιμής και της υπόληψης μου, την οποία συντονίζει η εφημερίδα σας, επιφυλασσόμενη γενικότερα παντός νομίμου δικαιώματος μου, σας αποστέλλω την παρούσα επιστολή, την οποία ζητώ να καταχωρίσετε με τα ίδια στοιχεία στον ίδιο χώρο, συμπεριλαμβανομένης και της αναγγελίας της στο εξώφυλλο, με τίτλο που να αντιστοιχεί στο περιεχόμενο της, τόσο στο φύλλο της επόμενης Κυριακής όσο και στον ηλεκτρονικό χώρο ανάρτησης της εφημερίδας σας.

  Αθήνα, 26.7.2015
  Νάντια Βαλαβάνη
  Βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ»

 19. Ο/Η Aισθαντική κυρία που διαβάζει ποίηση λέει:

  Ώ ποίησις Εσύ, ώ Μούσαι ιεραί του Ελικώνος, μόνον εσάς πιστεύω, μόνον τους ποιητάς και τας ποιητρίας εμπιστεύομαι (δουλειά σας)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.