Ισχυροί στη αντίδραση, ανύπαρκτοι στη δράση της διακυβέρνησης

[Ο εξάμηνος αυτόματος πιλότος μας στοίχησε ήδη πάνω από €50δισ. και συνεχίζει…]

isxyroi22july15

Η συρρίκνωση της οικονομίας μοιραία συνεχίζεται καθώς ο αυτόματος πιλότος ενός ανήμπορου κυβερνητικού σκάφους ψάχνει ακόμα να βρει αποστολή. Ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να ξεπεράσει την πολυσυλλεκτικότητά του, το ερμαφροδιτισμό του –όπως λένε στελέχη του- άλλωστε, μολονότι, στα χαρτιά, ήταν στις προθέσεις του να γίνει κόμμα ενιαίο –και έγινε,  προκειμένου να καρπωθεί το δώρο των 50 εδρών –και επειδή, αντίθετα απ’ όσα λένε οι ίδιοι, το κόμμα γίνεται/έγινε αναπόφευκτα αρχηγικό (ο κόσμος ψήφισε Τσίπρα κι όχι ΣΥΡΙΖΑ…), οι σαιξπηρικές τραγωδίες μας έχουν διδάξει ότι η ύπαρξη δεύτερου ενεργού διεκδικητή του θρόνου με αντίθετο προσανατολισμό ενόσω ήδη κυβερνά άλλος βασιλιάς δεν μπορεί να υπάρξει και μοιραία ή ο βασιλιάς θα εξολοθρεύσει τον μάχιμο διεκδικητή του θρόνου, ή θα εξοστρακιστεί/εκθρονιστεί από το αυτόν. Άλλη εναλλακτική ιστορικά λύση ουδέποτε υπήρξε.

Δεν θα πρέπει όμως να μας αφορά η τύχη του ΣΥΡΙΖΑ ή οποιουδήποτε άλλου κόμματος, δυστυχώς όμως, η τύχη του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνών κόμμα, σε αυτή τη σημερινή, συγκεκριμένη συγκυρία, είναι άρρηκτα δεμένη με τις τύχες και το μέλλον της χώρας.

Πως μπορεί όμως μία υπεύθυνη πολιτική ηγεσία που εμείς ως λαός ψηφίσαμε, να επιτρέπει ανεμπόδιστα τη δυναμική, την άλογα ηχηρή παρουσία ενός Λαφαζάνη και των δραχμολάγνων του να θέτει σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στο €υρώ; Πως μπορεί μία υπεύθυνη πολιτική ηγεσία που εμείς ως λαός ψηφίσαμε, να επιτρέπει στις τάξεις της νοσταλγούς του (σταλινο)ολοκληρωτισμού που σχεδίαζαν (αν και βλάκες με περικεφαλαία) πραξικοπηματικό γιουρούσι στο νομισματοκοπείο. Η απάντηση είναι απλή: Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρξε ποτέ υπεύθυνη και ουδέποτε υπήρξε Αριστερή. Πρόκειται για έναν θολό χυλό εθνικολαϊκιστών, και αυτό εξηγεί την αρμονική τους συγκατοίκηση με τους συνωμοσιολόγους ΑΝΕΛ. Το παραμύθι «είμαστε η αριστερά» εδώ σε αυτό το ιστολόγιο θεωρούμε ότι έχει επαρκώς (για όσους μας διαβάζουν τακτικά) αποδομηθεί.

Η έλλειψη πολιτικής ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρόχειρη και πρόσκαιρη γι’ αυτό και απορρυθμίστηκε πλήρως με το 3ο μνημόνιο και εάν προσθέσει κανείς τα ατομικά ιδιοτελή μπαϊράκια της Ζωής (μία είναι) και του Βαρουφάκη δικαιώνονται οι τελευταίες σαρκαστικές γελοιογραφίες των σόσιαλ μήντια που ευστόχως παρομοιάζουν τον χυλό του ΣΥΡΙΖΑ με «το κλουβί με τις τρελές» – και αφήνουμε ανενόχλητους τους γραφικούς «μαρξιστές» να αναλύουν όσο «διαλεκτικά» το επιθυμούν για τας της προδοσία των ιδεών της δήθεν… αριστεράς, από τον «σύντροφο» Τσίπρα. Τους αφήνουμε στον κόσμο τους που δεν αφορά πάνω από το 3-4% του εκλογικού σώματος, και εάν από αυτό το ποσοστό αφαιρέσετε τους αμαθείς, ημιμαθείς και γενικώς τους θολούρες του αέρα-πατέρα, οι υπόλοιποι χωρούν σε μία αίθουσα συνεδρίασης, δηλαδή χοντρικά «χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι».

Και εάν όπως λέει εφημερίδα πολύ κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Η γενική εικόνα λέει ότι ουδείς στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ δικαιολογεί τη συμφωνία. Από εκεί και πέρα αρχίζουν οι διαφοροποιήσεις. Οσοι τάσσονται στο πλευρό της ηγεσίας ζητούν στήριξη της κυβέρνησης για να μην υλοποιηθεί η επιθυμία των αντιπάλων περί αριστερής παρένθεσης, υποστηρίζουν πως ο πρωθυπουργός έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του, ότι υπέστη εκβιασμό κι ότι δεν είχε άλλη επιλογή.

Αντίθετα οι διαφωνούντες ζητούν αλλαγή ηγεσίας, ενώ δεν λείπουν εκείνοι που ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης. Αποκαλούν προδότες όσους υποστηρίζουν την κυβέρνηση, ενώ δεν λείπουν εκείνοι που αποκαλούν προδότη ακόμα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό»…

Όλα τα προαναφερόμενα είναι ανησυχητικά, γιατί δεν απαντούν στο ερώτημα: ΠΟΙΟΣ θα εφαρμόσει τα μέτρα που θα ψηφιστούν; Τα διπλωματικά ατοπήματα που τόσο ηλιθίως συνεχίζονται να διατυπώνονται δημοσίως και από πρωθυπουργικά χείλη του τύπου «δεν πιστεύουμε στα μέτρα, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι» κλπ. κλπ., δημοσιεύονται και διαβάζονται από τους εταίρους μας.

Για τη στάση των βουλευτών-οπαδών του «όχι» υπάρχουν ορισμένες απορίες, έτσι όπως τις θέτει ο Γ. Γιαννουλόπουλος στην Εφ. Συν. 18-19.07.15:

Πρώτη απορία: Πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ λένε «όχι» στη συμφωνία επειδή αντίκειται στην αρχική τους θέση. Τώρα όμως που η προϋπόθεση της εν λόγω θέσης, ότι δηλαδή δεν μπορούν να μας διώξουν, αποδείχτηκε λανθασμένη μήπως θα πρέπει να την αναθεωρήσουν αντί να διαμαρτύρονται; Δεύτερη απορία: Σε τι διαφέρει η θέση της Αριστερής Πλατφόρμας από εκείνη του ΚΚΕ που πάντα διακήρυσσε ότι η μόνη λύση είναι να βγούμε από την ευρωζώνη;

Και τρίτη απορία: Γιατί δεν δήλωσαν ξεκάθαρα, όπως ο Κ. Λαπαβίτσας π.χ. πριν από το δημοψήφισμα ή τις εκλογές και όχι μετά, ότι αν οι εταίροι εμμείνουν στις σκληρές θέσεις τους, εμείς θα ξαναγυρίσουμε στη δραχμή; (δικές μου οι υπογραμμίσεις).

Οι εύλογες απορίες θα μπορούσαν να απευθυνθούν σε ανιδιοτελείς βουλευτές/ανθρώπους με ήθος, πράγμα ανέφικτο για καρεκλοκένταυρους αριβίστες. Επαναστατικές Καρικατούρες Ελλάδας (Ε.Κ.Ε). Ρήξη για τη ρήξη. Καμία δημιουργική πρόταση. Καμία αίσθηση της πραγματικότητας. Καμία ευθύνη για τα κατώτερα στρώματα του «λαού» που υποτίθεται ότι υπερασπίζονται και που μοιραίως θα υποστούν και πάλι, τις συνέπειες μιας άτακτης χρεωκοπίας (*).

Είναι τόσο τραγικά οφθαλμοφανή η πολιτική ανεπάρκεια των Ε.Κ.Ε-τζάμπα μάγκες που, επιτέλους μπρος στο χάος, αναγκάστηκε χτες να ομολογήσει και ο κ. Τσίπρας «…ότι το σχέδιο της ομάδας Λαφαζάνη για αρπαγή του αποθέματος χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ, το οποίο είχε αποκαλύψει η «Κ», ήταν υπαρκτό. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ, ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια ‘‘iou’’, αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό».

Αναφερόμενος, δε, στη συμφωνία με τους εταίρους και στην επικείμενη διαπραγμάτευση για ένα νέο πρόγραμμα, τονίζει ότι έχει την επίγνωση ότι ανέλαβε την ευθύνη ενός δύσκολου συμβιβασμού, «ενός συμβιβασμού, όμως, που μας κρατά ζωντανούς να συνεχίζουμε να παλεύουμε».

Δηλαδή, έχουμε μπλέξει άσχημα.

________________
(*) σε επόμενη ανάρτηση θα αναλύσουμε τις εναλλακτικές λύσεις, δηλαδή τα πραγματικά διλήμματα που είχε ο πρωθυπουργός προκειμένου να αποφασίσει για την παραμονή μας στο €υρώ και ευρωζώνη.

 

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

17 Responses to Ισχυροί στη αντίδραση, ανύπαρκτοι στη δράση της διακυβέρνησης

 1. Ο/Η ΚΔ λέει:

  Ας ελπίσουμε πως ο πρωθυπουργός ωρίμασε βίαια και πως το κακό θα σταματήσει εδώ.
  Αυτοί οι τύποι είναι επικίνδυνοι και πρέπει να πεταχτουν έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να μετεξελιχτεί το γρηγορότερο σε Κόμα Δημοκρατικού Σοσιαλισμού.

 2. Ο/Η Θέκλα Φακλάνα-σεκσολόγος λέει:

  Κομπλεξάαααααααρες!

 3. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Ὁ ΣΥΡΙΖΑ εἶναι ἀριστερά, στὸν δρόμο ποὺ χάραξε ὁ Στάλιν, τὸ ΕΑΜ, ὁ Χότζα, ὁ Μάο. Οἱ μαρξιστὲς ἀποδεικνύονται τοὐλάχιστον ἀθύρματα τοῦ Μονοθεϊσμοῦ.
  Ἡ μόνη πραγματικὴ Ἀριστερὰ ἦταν τελικὰ ὁ Ῥοβεσπιέρος.
  Ἀνάμεσα στοὺς Ῥωμῃοὺς δὲν θὰ δημιουργοῦνται ποτὲ ἡγέτες.
  Τὸ ῥωμέϊκο ἄκουσε κάτι γιὰ καθηγητὲς θεωρίας παιγνίων καὶ νόμιζε ὅτι θὰ στέλναν τὸν Nick the Greek τῆς πολιτικῆς Βαρουφάκη καὶ θὰ τοὺς τὰ ἔπαιρνε ὅλα. Μπορεῖ καὶ ὁ ἴδιος ὁ Βαρουφάκης μὲ τὸν Τσίπρα νὰ τὸ νόμιζαν.

  • Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

   Οἱ Γερμανοὶ ἰδίως, εἶναι στρατιῶτες τοῦ Κράτους τους. Πίσω ἀπὸ τὸν Schäuble καὶ τὸν κάθε πολιτικὸ καὶ τοὺς συμβουλάτορες, ὑπάρχουν πανεπιστήμια μὲ καθηγητὲς καὶ ἐξωτερικοὺς συνεργάτες καὶ ἰνστιτοῦτα καὶ σύμβουλοι κάθε εἴδους χρηματοπιστωτικῶν ἱδρυμάτων, οἱ ὁποῖοι εἶναι ὑποχρεωμένοι νὰ βοηθοῦν, ὅταν τοὺς ζητηθεῖ. Εἶναι ὐπόθεσις ἑνὸς ἡλεγράμματος ἢ τηλεφώνου κάθε φορά.

 4. Ο/Η eklag λέει:

  Οι επιπτώσεις των επιλογών Τσίπρα-Βαρουφάκη επιβάρυναν περαιτέρω τον ανύπαρκτο κορβανά του Θιάσου,άσχετα από τις προθέσεις ή ακριβώς εξαιτίας αυτών.
  Ευθύνες θα αναζητηθούν πιθανώς στις Καλένδες.
  Στο μεταξύ,μάθανε πως γ********ε,πλακώσανε και…άλλοι.
  Εξάρθρωση σπείρας κλεφτών στο τρένο.
  Συνελήφθησαν 13 Αλβανοί,2 Ρουμάνοι,1 Βούλγαρος ενώ αναζητούνται 10 Αλβανοί,6 Ρουμάνοι,4 Βούλγαροι.
  Ελάτε κι άλλοι στο χάλι-γκάλι!

 5. Ο/Η Palaros λέει:

  Νομίζω πως κάποια στιγμή θα πρέπει να ειπωθεί φωναχτά και χωρίς περιστροφές: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το Πασοκ τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Και αυτό όχι γιατί διαθέτει τα ίδια πρόσωπα δηλαδή Πασόκους σε καιριες θέσεις βλ Σαγιάς, αλλά επειδή έχει κληρονομήσει τις ίδιες προσβάσεις σε κάθε επίπεδο: κράτος, παρακράτος, εκκλησία, συνδικαλιστές, φοιτητικές παρατάξεις κλπ. Είναι η εκδοχή του πελατειακού κράτους σε καιρούς κρίσης, κάτι που δεν μπορούσαν πια να υποστηρίξουν οι «Μερκελιστές» της ΝΔ. (Αμάν πια με τη προσωποποίηση της κρίσης δείχτε έλεος δηλαδή). Αν κάποιος πιστεύει πως στην πολιτική, και ειδικά στην πολιτική σκηνή της Ψωροκώσταινας, υπάρχει τέλος πάντων παρθενογέννεση σε κάποιο επίπεδο να πάει σε καμιά εκκλησία να τον διαβάσουνε.
  Για μένα είναι μεγάλο ερωτηματικό η ερμηνεία της πολιτικής συμπεριφοράς τους κατά τους τελευταίους έξι μήνες. Πρόκειται απλά για ψωνάρες που ακολουθούν ατομική ατζέντα αυτοπροβολής; Έχουν επιλεχθεί απο μεγάλα ντόπια κεφάλια επειδή ακριβώς είναι τέτοιοι; Το σίγουρο είναι πάντως πως καμία διαπραγματεύση δεν έγινε. Και αυτό αποδεικνύεται με απλά μαθηματικά: η διαπραγματευτική ικανότητα μιας χώρας δεν είναι εννοια αφηρημένη ούτε λαχαναγορά σου δίνω μου δίνεις κόψε κάτι, αλλά συνάρτηση της οικονομικής της ισχύος. Οπότε το μόνο δεδομένο είναι πως τον καιρό της βασιλείας του Συριζα η διαπραγματευτική δύναμη της χώρας φθίνει δραματικά. Κάτι που φάνηκε περίτρανα.

 6. Ο/Η Frixos λέει:

  Αν η αλλαγη πλευσης του Τσιπρα δεν ειναι προϊον της επιφοιτησης του αγιου πνευματος (λειψανα Αγιας Βαρβαρας και τα ρεστα) τοτε καταδεικνυεται με τραγικο τροπο ποσο ανωριμος εξακολουθει να ειναι και ποσοι επικινδυνος εξακολουθει να παραμενει για τη χωρα, αφου δεν μπορεσε -εκ των προτερων- να αντιληφθει πραγματα και καταστασεις που θα μπορουσε να ειναι προφανη ακομη και για ενα γραμματεα τοπικης οργανωσης:

  α) Οτι η εκλογικη ανοδος του ιδιου και του κομματος του ειναι αποτελεσμα της κρισης και οχι της πολιτικης τους αξιας.

  β) Οτι οι ανυπαρκτοι Λαφαζανης, Διαμαντοπουλος και ολα τα άλλα λειψανα του σταλικου περιθωριου, καθως επισης ο Βαρουφάκης, η Ζωη, ακομα και η Ραχηλ ειναι δημιουργηματα δικα του, αφου αυτος τους ανεξειξε σε … «πολιτικες οντοτητες» και τους κατεστησε …παραγοντες του τοπου.

  γ) Οτι αντι να περιμενει να πεσει η προηγουμενη κυβερνηση, αφου θα εχει ολοκληρωσει τον κυκλο της και θα εχει οδηγησει τα πραγματα σε ενα καλο σημειο, εισπρατωντας αυτη το πολιτικο κοστος, φροντισε να την ριξει ενω η χωρα ηταν ακομα …μεσοπελαγα.

  δ) Οτι οταν κλεινεις τις τραπεζες κλεινεις και το οξυγονο στον ασθενη, που ειναι η οικονομια και οτι οσο ευκολα τις κλεινεις τοσο δυσκολο ειναι να τις ανοιξεις

  ε) Οτι το να εκβιαζεις την Ευρωπη κουνωντας της το δαχτυλο μπροστα στο προσωπο της και να απειλεις την παγκοσμια οικονομια με …Κουγκι δεν ειναι πολιτικο μονοπρακτο, αλλα εργο με πολλες πραξεις ητοι: Ύβρις → Άτη → Νέμεσις → Τίσις.

  Το γεγονος οτι και μετα τον σχηματισμο κυβερνησης συνεχισε επι 5 ολοκληρους μηνες να συμπεριφερεται ως εξαλο φρικιο ενθαρυνοντας τα τις πιο ακραιες και ανευθυνες φωνες μεσα στο κομμα του, αφου πρωτα τους εχρισε υπερ-υπουργους και παραγοντες της δημοσιας ζωης,.
  Με αλλα λογια, επι των ημερων του συνεβη αυτο που λεει η παροιμια: «Τα αγγεια γινηκαν θυμιατα και τα σκατα λιβανι»

  Οι πραξεις του αυτες, ως πρωθυπουργος (και πριν), δειχνουν το ανδρα (αρχη ανδρα δεικνυσι).

  Σημερα βρισκεται αντιμετωπος με τα προσωπα που ο ιδιος ανεδειξε και με τα προβληματα που ο ιδιος δημιουργησε. και οχι μονο με αυτους αλλα και με ολοκληρη την Ευρωπη και την διεθνη κοινοτητα (πλην Τεχερανης και Πιονγιάνγκ) και ετοιμαζεται να συρει παλι τη χωρα σε εκλογες.

  Γιαυτο, μετα την ψηφιση της συμφωνιας, ειναι επιτακτικη η αναγκη δημιουργιας ενος Ευρωπαϊκου μετωπου με επικεφαλης εναν κοινα αποδεκτο ορθολογιστη, αποτελουμενο απο ολα τα φιλο- Ευρωπαϊκα κομματα, φορεις και προσωπικοτητες, που θα κατεβει στις εκλογες απεναντι στον καθε μορφης Συριζα και στο θηριο του φασισμου που εχει αρχισει παλι να βρυχαται.

 7. Ο/Η Frixos λέει:

  Palaros,
  η πολιτικη τους συμπεριφορα ειναι ενα ζητουμενο, ισως -τωρα που πηραμε το κολάι- πρεπει (καποια στιγμη μετα την απομακρυνση της Ζωης) να δημιουργηθει στη Βουλη μια «Επιτροπη Αληθειας για την Πολιτικη Συμπεριφορα των Συριζαιων», στην οποια εκτος απο πολιτικους, νομικους, πρακτορες (οχι τουριστικους) και ντεντεκτιβς, θα συμετεχουν και ψυχιατροι.
  Ειναι βεβαιο οτι σε αυτη την υποθεση καμια ειδικοτητα δεν περισσευει και οτι ολοι θα πρεπει να συνεργαστουν για την αποκαλυψη της αληθειας.

  Σε οτι αφορα το ενδεχομενο επιλογης τους (των Συριζαιων) απο τα ντοπια κεφαλαια, η αισθηση μου ειναι οτι μαλλον δεν συνεβη αυτο, οχι γιατι ειναι …κακη ιδεα (!) αλλα νομιζω οτι με αυτους τους καλικατζαρους και τα τρολ της πολιτικης τρομαξαν ακομα και οι κατσαπλιαδες που παριστανουν την εγχωρια αστικη (my ass) ταξη.
  Προς επιρρωση των ισχυρισμων μου επικαλουμαι τη σχετικη (αγνωστη) παροιμια: «Το γαμησι του ατζαμη το φοβαται και η πουτανα»!

  Επισης διαφωνω μαζι σου οτι «δεν εγινε διαπραγματευση απο την πλευρα της κυβερνησης», φυσικα και εγινε, απλα η Ελληνικη κυβερνηση προσηλθε στη διαπραγματευση ζωσμενη με εκρητικα (ετσι νομιζε) εκβιαζοντας και απειλωντας οτι, αν δεν τις ικανοποιησουν τα αιτηματα, θα ανατιναχτει και …»θα κανει την οικονομια του πλανητη Κουγκι»!
  Οποτε οι δανειστες αναγκαστηκαν να βαλουν απεναντι της …ειδικους διαπραγματευτες (της ιντερπολ ) για την αντιμετωπιση παρομοιων τρομοκρατικων περιστατικων.
  Και επειδη η δυτικη διπλωματια (τοσο η ενοπλη οσο και …η αοπλη), ειναι μερικα ετη φωτος μπροστα απο τον δικο μας ψευτοτσαμπουκά, η παρασταση «Η θεωρια των παιγνιων και ο καραγκιοζης διαπραγματευτης», αυτη η υπερπαραγωγη που ανεβασε το λαϊκο τσουρμο των Συριζελ, ελαβε τελος μπαινοντας μεσα μερικες δεκαδες δις ευρω που θα πληρωσει ο υπερηφανος Ελληνικος λαος.
  Ειχε προηγηθει, πριν μερικα ετη, η επιθεωρηση «Το πιστολι επανω στο τραπεζι», που επισης σημειωσε εξαιρετικη επιτυχια αφου μαζεψε …ολα τα λεφτα (απλα τα μαζεψε στην απεναντι πλευρα του τραπεζιου!).

  ΥΓ
  Ατυχης και λανθασμενος ο ισχυρισμος οτι ο Σαγιάς ειναι Πασοκος κλπ, η αληθεια ειναι οτι προκειται για τον μονο λογικο (και παραγωγικο) ανθρωπο εκει μεσα.
  Και σταματαμε εδω γιατι οτι περισσοτερο πουμε απλως θα τον προβοκαρουμε.

  • Ο/Η Palaros λέει:

   Ο Σαγιάς λογικός ανθρωπος μάλιστα. Ένα γκουγκλάρισμα απλό στο όνομα του και βλέπει κανείς σε τι σκανδαλα έχει μπλεχτεί (χιντ: έχουν και αυτά να κάνουμε τη Βαρουφάκεια θεωρία των παιγνίων) αλλά κυρίως τι ρόλο είχε στο παλιό βαθυ πασοκ. Τέλος πάντων όλοι κρύβουμε ενα Πασοκο μέσα μας και μια νοσταλγία για το παλιό καλό 90s με τα φράγκα, την Ελληνοσερβική φιλία, τον νέο σοβινισμό πάνω στους Βαλκάνιους υπανθρώπους που δουλευαν για ενα πιάτο φαι και τους βιασμούς στα μπαρ και καμπαρέ της επαρχίας και της πρωτεύουσας στους θηλυκους υπανθρώπους που έσκασαν εδώ για να κάνει ο Ελληναράς το δικό του Joy Division (αυτά δεν τα λέω για σένα προσωπικά μη παρεξηγηθώ).
   Έχω την εντύπωση πως μπερδεύεις τη διαπραγμάτευση με την αναπαράσταση της διαπραγμάτευσης. Αυτά τα κουγκι, το θα σας κάνω την Ευρώπη λαμπόγιαλο είναι ακριβώς ο τρόπος που έχει στο νου του τη διαπραγμάτευση ο Ελληναράς σαν θέαμα: λαχαναγορά με απειλές μπλόφες μαγκιές και λοιπά. Αυτό όμως απέχει μίλια απο την πραγματικότητα. Σου ξαναλέω όμως πως η διπλωματία δεν έχει καμία σχέση με αυτά αλλά με αντικειμενικά δεδομένα οικονομικής φύσεως, συγκριτικά πάντα. Πιστεύω πως αν υπήρξε διαπραγμάτευση αυτή σίγουρα δεν ήταν πάνω στη λιτότητα (μη με βάλεις να το εξηγήσω αυτό θα μου πάρει ενα δισέλιδο) αλλά πάνω στη κατάργηση των προνομίων που ζητάνε οι πανκακοι ξένοι: φορολογικός παράδεισος για εφοπλιστές, εκκλησία με αδηλωτες εκτάσεις σαν το Τεξας και αφορολόγητο, καρτελ γαλακτος, ψωμιού φαρμάκου (βλ γενόσημα) και πολλά άλλα τέτοια.

 8. Ο/Η Ένας λέει:

  TO ΠΟΤΑΜΙ

  Με πρότυπο τους δικτάτορες

  Το κανάλι της Βουλής μετέδωσε για 10η φορά τη συνέντευξη των δήθεν ειδικών που απαρτίζουν την προσωπική επιτροπή της κυρίας Κωνσταντοπούλου για το χρέος. Και για 10η φορά μιλούσε ο κ.Τουσέν, ανύπαρκτων επιστημονικών διαπιστευτηρίων αλλά λάτρης και λατρευόμενος ταυτόχρονα της Προέδρου της Βουλής.

  Η χρήση ενός δημόσιου μέσου ως προσωπικό προτεκτοράτο συνιστά διαφθορά. Σήμερα μόνο στη δικτατορία των Κιμ χρησιμοποιούνται με τέτοιο τρόπο τα δημόσια μίντια.

  Ζητάμε
  •να γνωστοποιηθεί το κόστος λειτουργίας του καναλιού της Βουλής
  •να δημοσιοποιηθούν όλες οι συμβάσεις και οι «συνεργασίες» με περιθωριακούς και περιφερόμενους «δημοσιογράφους» και «σκηνοθέτες» που έχει «επιβάλει» η κυρία Κωνσταντοπούλου
  •η κυβέρνηση να εμπιστευθεί τους εργαζόμενους στο κανάλι της Βουλής και να τους αφήσει να το λειτουργήσουν με βάση της αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της δημοκρατίας

  Τομέας ΜΜΕ

  22 Ιουλίου 2015

  • Ο/Η ανώνυμος λέει:

   http://theprincetontory.com/main/totalitarianism-and-dystopian-literature-a-review/
   Totalitarianism and Dystopian Literature: A Review

   Theme One: Governmental Monopoly of Information
   Theme Two: The Rewriting of History
   Theme Three: Equality as the Primary Motivating Agent of Governmental Actions
   Theme Four: The Loss of Individual Identity
   Theme Five: The Erosion of the Family
   Conclusion

   ——-
   Theme Two: The Rewriting of History

   «Who controls the past controls the future;
   who controls the present controls the past,»
   says the Party slogan in 1984.
   In other words, in order for despotic governments
   to create a sense of internal legitimacy
   capable of mollifying their potential critics,
   they must first create a revisionist version of history
   that portrays them in a better light.

   ——-
   ——-
   https://en.wikipedia.org/wiki/Dystopia

 9. Ο/Η 17 Μπαρουφοδιαψεύσεις λέει:

  http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/59370

  26.7.2015 | 18:11

  17 απ’ τις πιο αξέχαστες διαψεύσεις του Βαρουφάκη .

  Με αφορμή τον νέο καβγά του με τον Νίκο Χατζηνικολάου, αυτή είναι η υπέρτατη λίστα (αυτο)διαψεύσεών του

  ΣΧΟΛΙΑ (16)

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Βρέθηκε το ηχητικό – Ο Βαρουφάκης μιλάει για δραχμή και χακάρισμα ΑΦΜ

   Τα ηχητικά μένουν: Ο Γιάνης Βαρουφάκης στις 16 Ιουλίου είχε παρουσιάσει σε στελέχη hedge funds το plan B που σχεδίαζε με παράλληλο τραπεζικό σύστημα και χακάρισμα για την κλοπή των ΑΦΜ των πολιτών. Ο ίδιος το αρνήθηκε, αλλά το ηχητικό είναι εδώ.

   To φόρουμ OMFIF, στο οποίο μίλησε ο κ. Βαρουφάκης πριν από λίγο καιρό, με την άδεια του πρώην ΥΠΟΙΚ δημοσίευσε το ηχητικό από ολόκληρη την τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχε ο Γιάνης Βαρουφάκης και περιέγραψε όλο το σχέδιό του.

   Ακούστε το ηχητικό παρακάτω:
   …………………………
   Η δυσκολία ήταν να πάμε από τους πέντε ανθρώπους που το σχεδίαζαν στους 1.000 ανθρώπους που θα έπρεπε να το εφαρμόσουν. Για αυτό χρειαζόμουν μια νέα εντολή (authorization), την οποία ποτέ δεν έλαβα.

   Το σχέδιο αυτό δεν το ήξεραν οι φορολογούμενοι.

   Με βάση τα ηλεκτρονικά φορολογικά στοιχεία των πολιτών, σχεδιάζαμε να δημιουργήσουμε αποθεματικούς λογαριασμούς (reserve accounts) που θα συνδέονταν με κάθε φορολογικό αρχείο. Αυτό θα μας επέτρεπε να δίνουμε αριθμούς PIN σε όλους τους φορολογούμενους και να συγκροτήσουμε ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα για πληρωμές, αφού έκλεισαν οι τράπεζες λόγω της επιθετικής πολιτικής της ΕΚΤ

   Οι φορολογούμενοι και οι δημόσιοι οργανισμοί θα μπορούσαν να κάνουν μεταφορές χρημάτων και πληρωμές.

   Αυτοί οι λογαριασμοί θα ήταν σε ευρώ, αλλά με το πάτημα ενός κουμπιού θα μπορούσαν να μετατραπούν σε μια νέα δραχμή.

   …………………..
   Διόρισα έναν καλό παιδικό μου φίλο, που είχε γίνει καθηγητής πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, μια εβδομάδα αφού πήγαμε στο υπουργείο, με κάλεσε και μου είπε πως αυτός ελέγχει τα μηχανήματα, αλλά το λογισμικό ελέγχεται από την τρόικα. Μου είπε πως αν ρωτούσε την γγ Δημοσίων Εσόδων θα καταλάβαιναν αμέσως ότι σχεδιάζαμε να φτιάξουμε ένα σύστημα παράλληλων πληρωμών.

   Θα διαψεύσω αν βγει κάτι από αυτά που λέω.

   Αποφασίσαμε να χακάρει το υπουργείο μου ώστε να αντιγράψει το φορολογικό σύστημα και να μπορέσει να δουλέψει για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του παράλληλου τραπεζικού συστήματος.

   Και ήμασταν έτοιμοι, να πάρουμε το πράσινο φως από τον πρωθυπουργό όταν έκλεισαν οι τράπεζες. Να πάμε στα γραφεία της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων – που δεν ελέγχεται από εμάς – να συνδέσουμε το λάπτοπ και ενεργοποιήσουμε αυτό το σύστημα.

   ……….
   Τι είχε γράψει η «Καθημερινή» που ο Βαρουφάκης διέψευδε

   Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Καθημερινής» -η Ξένια Κουναλάκη έκανε αυτή τη μεγάλη αποκάλυψη- τα όσα είπε ο κ. Βαρουφάκης στο φόρουμ ήταν τα εξής:

   Ο βασικός κορμός του σχεδίου αυτού περιελάμβανε υποκλοπές ΑΦΜ. Πώς θα το πετύχαινε; Βάζοντας έναν παιδικό του φίλο, τον οποίο, όπως ο ίδιος είπε, είχε διορίσει στο υπουργείο οικονομικών ειδικά για να παρακάμψει την «ελεγχόμενη από τις Βρυξέλλες» Κατερίνα Σαββαϊδου, όπως σημειώνει η Καθημερινή.

   …………………

   Μάλιστα, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε καταστρώσει το σχέδιο με τέτοια λεπτομέρεια ώστε να φροντίσει να προετοιμάσει και την απάντησή του σε περίπτωση που αυτό διέρρεε από τους συνομιλητές του (στους οποίους το είχε αποκαλύψει λέξη-λέξη): «Και αν το κάνουν, θα το αρνηθώ, θα το διαψεύσω» φέρεται να δήλωσε κυνικά.

   Ο κύριος Βαρουφάκης υποσημείωσε ότι η εντολή που έλαβε η κυβέρνηση Τσίπρα από τον ελληνικό λαό δεν ήταν εντολή εξόδου από το ευρώ, ωστόσο ο ίδιος την ερμήνευε… διασταλτικά ώστε να αφήνει το περιθώριο «να εξετάσουμε το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ», σε περίπτωση που δεν καθίστατο εφικτή η σύναψη βιώσιμης συμφωνίας.

   Το δημοσίευμα επιβεβαιώθηκε απόλυτα από το ηχητικό που διέρρευσε σήμερα.

   http://www.iefimerida.gr/news/219201/vrethike-ihitiko-o-varoyfakis-milaei-gia-drahmi-kai-hakarisma-afm#ixzz3h6CJbZzj

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s