Πασιονάρια Βαλαβάνη

[Συνέβη στο επαναστατημένο βασίλειο της  Νότιας Δανιμαρκίας]

louka18july15

Η κυρία Λουκά στο gay parade

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Το ποια είναι η ηθική πάστα μιας κοινωνίας που για 40 χρόνια έζησε σε μια προνομιακή περιοχή της Γης, μέσα σε πολιτικές  συνθήκες από τις καλύτερες διαθέσιμες σε αυτόν τον πλανήτη και κατέληξε στη χρεοκοπία, μπορεί ο καθένας να το αντιληφθεί. Το ποιο είναι το ηθικό ποιόν επίσης των πολιτικών σχηματισμών και προσώπων που ξεκίνησαν να λένε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πως «Λεφτά υπάρχουν», για να επιβάλλουν διαδοχικά τα μνημόνια, αφού προηγουμένως ο καθένας τους είχε καταγγείλει τον προκάτοχό του για κοινωνική αναλγησία (μάλιστα οι τελευταίοι στη σειρά, οι της πρώτης φοράς κλπ  και για δωσιλογισμό, ολαντρεϊσμό, μερκελισμό, γερμανοτσολιαδισμό, κι ας συναθροίζονταν εθνικά υπερήφανοι με το μεγαλύτερο ναζιστικό κόμμα στον κόσμο, που, παρεμπιπτόντως, δεν του έχουν φερθεί και με τη μεγαλύτερη δυνατή αντιπαλότητα), είναι ηλίου φαεινότερο και μόνο ηλίθιοι ή υποκριτές  μπορούν να κάνουν πως δεν το ξέρουν. Αν τώρα ο κ.Τσίπρας γεύεται με τη σειρά του τον απύθμενο φαρισαϊσμό ενός μέρους του πολιτικού τσίρκου του οποίου ηγείται, μπορεί ο καθένας μας να το αποδώσει αναλόγως είτε στους αδήριτους νόμους που διέπουν τη ζωή ή στη θεία Δικαιοσύνη, που τόσο πρόστυχα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και όλα τα προηγούμενα καθεστωτικά κόμματα, ενέπαιξαν με λειψανοτελετές, πυρολατρείες και προστασία σε κραυγαλέες κακουργηματικές πράξεις ρασοφόρων.

Ενώ το σόου του κ.Λαφαζάνη στον Καρέα καταρρέει, ενώ ο κ.Σόιμπλε (παλιότερα οι Τούρκοι, οι Αμερικανοί κλπ) πυρπολεί τα καταπατημένα δάση μας, ενώ περιμένουμε την αναβαλλόμενη παραίτηση του κ.Κοδέλα, ενώ ο γίγας Χαϊκάλης αναλαμβάνει υπουργείο, θέλουμε να πιάσουμε μια μόνο πτυχή από τον βίο του οικονομικού εγκεφάλου που είχε αναλάβει, μαζί με άλλους ομοίους του, την οικονομική μας σωτηρία. Πρόκειται για μια κυρία, που ανακάλυψε πως η επαναστατική της συνείδηση δεν της επέτρεπε να ξεπέσει σε προδοτικές πράξεις σαν κι αυτήν στην οποία σύρθηκε ο αρχηγός της, «τον οποίο ευγνωμονεί διότι την επέλεξε  κλπ» (εδώ που τα λέμε πώς να μην τον ευγνωμονεί, αφού κανείς μέχρι τώρα δεν διανοήθηκε να την επιλέξει για οτιδήποτε τόσο υψηλό ή και λίγο χαμηλότερο), υποκύψας σε βασανιστήρια αυτών τους οποίους έβριζαν και ικέτευαν. Συντάχθηκε λοιπόν η κα Βαλαβάνη με τον πισινούχο  μπον βιβέρ  Νάρκισσο του ολυμπίου λόφου της Αφαίας, με τη Ζωή Πορφυρογέννητη και Μαινόμενη και με τον αιώνιο φοιτητή με τα κορακί μαλλιά, ο οποίος ετοίμαζε με τον εθνικό μας στρατό (ο οποίος «εγγυάται» κλπ)  έφοδο στο Νομισματοκοπείο, για να δρέψει πλαστά ευρώ για το επαναστατημένο πόπολο που τον ακολουθεί, χωρίς να έχει προκάνει η φρέσκια Πρόεδρος του Αρ.Πάγου να διατάξει προς το παρόν σχετική έρευνα.

Αντιγράφω μια είδηση από το γερμανοτσολιάδικο ΒΗΜΑ: «Αυτή η ιστορία με τις 200.000 ευρώ που  έφυγαν από τράπεζα στο πάρα πέντε της επιβολής capital controls πολύ με προβλημάτισε. Είναι δυνατόν, είπα, να συμβαίνει κάτι τέτοιο και μάλιστα, όπως άφηναν να εννοηθεί, από υπουργό ο οποίος εκ της ιδιότητάς του έχει και εσωτερική ενημέρωση; Αφήστε που θύμιζε έντονα την περίπτωση της Κύπρου, όπου, όπως αποδείχθηκε, λίγες ημέρες πριν από το «κούρεμα» των καταθέσεων συγγενικά πρόσωπα πολιτικών έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και κέρδισαν εκατομμύρια. Τι ακριβώς έχει συμβεί, πόσα χρήματα έφυγαν από τις  τράπεζες και ποια ανάμειξη είχε στην υπόθεση η μέχρι πρότινος αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών κυρία Νάντια Βαλαβάνη (φωτογραφία);….Σε ερώτηση αν πήρε τις καταθέσεις της από την τράπεζα τι νομίζετε ότι απάντησε, αφού προηγουμένως έκανε λόγο για λάσπη; «Δεν διαθέτω λογαριασμό σε τράπεζα της Κρήτης. Δεν έκανα καμία ανάληψη πριν από την επιβολή ελέγχου κεφαλαίων». Οταν ρωτήθηκε αν συγγενικά της πρόσωπα απέσυραν χρήματα από τράπεζα, εκεί άλλαξε το τροπάριο και αποκάλυψε ότι η μητέρα της είναι 85 ετών, ότι δεν έχει στενές σχέσεις μαζί της, ότι έχει χρήματα επειδή εισέπραξε περισσότερα απ’ ό,τι εκείνη από την πώληση του ξενοδοχείου τους και ότι, παρά τα 85 της χρόνια, έχει… μυαλό ξουράφι! Διαχειρίζεται μόνη της τα χρήματά της. Απίστευτο, ε; Θέλετε κι άλλα;

Το όλο άγχος και ο προβληματισμός της κυρίας Βαλαβάνη ήταν να μη συνδεθεί η παραίτησή της από τον υπουργικό θώκο με τα 200.000 ευρώ που «έφυγαν» από τράπεζα προτού επιβληθεί αναγκαστική τραπεζική αργία. «Ξέρετε, εγώ ετοίμασα την παραίτησή μου και την έδωσα στον Πρωθυπουργό από τη Δευτέρα το πρωί, μόλις άκουσα τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής με τα οποία δεν συμφωνούσα και γι’ αυτό θα καταψηφίσω το Μνημόνιο» έλεγε και ξανάλεγε. Για την ταμπακέρα όμως τίποτα: ποιος ή ποια, δηλαδή, μεσολάβησε και αποσύρθηκαν από την τράπεζα 200.000 ευρώ λίγο προτού επιβληθούν τα capital controls; Τι ήταν αυτό που φόβισε τον/την αναλήπτη/τρια και απέσυρε τα χρήματα; Πού πήγαν τα χρήματα αυτά; Σε κανένα… στρώμα ή σε τράπεζα στο εξωτερικό; Το μόνο για το οποίο διαβεβαίωσε η πρώην υπουργός ήταν ότι δεν έβγαλε χρήματα εκτός Ελλάδος». Και επειδή όλα αυτά που έλεγε η κυρία Βαλαβάνη μάλλον δεν έπειθαν και ήθελαν περισσότερες εξηγήσεις, βάλθηκε η ίδια να ξεκαθαρίσει (και πάλι) ότι δεν πολυμιλάει με τη μητέρα της, συνεπώς ήταν αδύνατον να της παρείχε εσωτερική ενημέρωση και κυρίως ούτε αυτή (αν και αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών) γνώριζε για τα capital controls και ότι επρόκειτο να κλείσουν οι τράπεζες. Η υπόθεση όμως δεν τελειώνει εδώ …».

Να σημειώσω μόνο πως για να στείλει κάποιος λεφτά στο εξωτερικό, πρέπει ήδη να διαθέτει εκεί τραπεζικό λογαριασμό, για τον οποίο καλό θα ήταν να πληροφορηθούμε τα ποσά του, την κίνησή του, το πόθεν έσχες του, τη φοροδοσία του και τον (ή την) ενδεχόμενο(η) συνδικαιούχο του. Να ρωτήσω αν είναι δυνατόν να επιτρέπονται παραμονές του banking control να βγαίνουν από επαναστατικές και δραχμολάγνες πατριωτικές δυνάμεις τέτοια ποσά στα εδάφη των  εκβιαστών της Δύσης. Να εκφράσω την ειλικρινή μου απορία τη περιμένει η κα Βαλαβάνη, μελετήτρια του Μπρεχτ ή ασφαλίστρια ή κόρη ξενοδόχου αν δεν απατώμαι στο επάγγελμα, για να παραιτηθεί από το βουλευτιλίκι και από την ενεργό επαναστατική δράση;

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Θεωρίες Συνωμοσίας, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

34 Responses to Πασιονάρια Βαλαβάνη

 1. Ο/Η eklag λέει:

  «Αυτό που θα ήθελα να γράφεται δίπλα στο όνομα κάθε πολιτικού σήμερα»-
  Άρης Δημοκίδης,lifo.gr

  p.s.
  «Μύθων τε ρητήρα έμεναι πρηκτήρα τε έργων».

 2. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  «Το ποια είναι η ηθική πάστα μιας κοινωνίας…» – ως συνήθως, ο κ. Λασκαράτος συμπυκνώνει με αριστοτεχνικό τρόπο μέσα σε μια και μόνο πρόταση όλα όσα συνέβησαν στην Ελλαδάρα τα χρόνια μετά τη μεταπολίτευση.

  Kudos!

 3. Ο/Η Aκραίος Κεντρώος λέει:

  Petros Tatsopoulos

  Χθες στις 9:56 π.μ. ·

  Η τραγωδία του δημοσιογράφου Γιώργου Κυρίτση δεν έχει τέλος. Καθώς το πεπρωμένο με απανωτές αναπάντεχες καραμπόλες (παραιτήθηκε ο Γλέζος από το Ευρωκοινοβούλιο και, αντί για τον Μηλιό, πήγε στη θέση του ο Χουντής) τον έστειλε στα βουλευτικά έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, βάσκανος μοίρα σχεδόν ταυτόχρονα τον χτύπησε ανελέητα. Με τα δικά του λόγια στο Facebook: «Η αποψινή ήταν η πιο εξευτελιστική στιγμή στη ζωή μου από τότε που κατουρήθηκα στο σχολικό στην τρίτη δημοτικού. Οι πρώτες λέξεις που είπα ως βουλευτής ήταν ένα ΝΑΙ σε κάτι που δεν πιστεύω, ψήφισα Μνημόνιο, αισθάνομαι άρρωστος. Την ίδια ώρα, η κυβέρνησή μας έριχνε χημικά στη νεολαία μας…». Φτωχέ μου Γιώργο. Φοβάμαι πως τις επόμενες μέρες μια νέα εξευτελιστική δοκιμασία σε περιμένει. Όχι το ΝΑΙ που θα προφέρουν τα απρόθυμα χείλη σου στη δεύτερη ψηφοφορία -τώρα που του πήρες τον αέρα, δεν σε φοβάμαι. Μια δοκιμασία πολύ πιο σκληρή, σχεδόν απάνθρωπη. Η αναγραφή στον τραπεζικό σου λογαριασμό της πρώτης βουλευτικής σου αποζημίωσης. Κουράγιο, Γιώργο μου. Κουράγιο.

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  Επαναστάσιε, αγαπητοί φίλοι,
  ευχαριστώ.
  Η νέα υπουργός, παρά τω κω Χαϊκάλη:

  Παρήλθον μήνες 12 και κάτι, και δεν ηκούσθη ουδέν νεότερον περί τούτου;
  Θα φιλοτιμηθεί κάποιος να ρωτήσει και κάποια να απαντήσει;
  Διάβολε στη Δημοκρατία όλα τα δημόσια πρόσωπα δίνουν εξηγήσεις.

  http://www.parapolitika.gr/article/95994/gkriza-simeia-sto-pothen-eshes-tis-olgas-gerovasili

  9.07.2014 | 17:39
  «Γκρίζα» σημεία στο πόθεν έσχες της Όλγας Γεροβασίλη!
  _____________
  σχετικόν:

  https://roides.wordpress.com/2014/08/05/5aug14/
  …………….
  Αλλά η κυρία Γεροβασίλη έδωσε και μετεκλογικά δείγματα για το πώς αντιλαμβάνεται την ελευθερία του Τύπου, το δικαίωμά του να ελέγχει την εξουσία και την υποχρέωσή της ως πολιτικού να λογοδοτεί. Αντιγράφω:
  (9.7.2014, Γ. Λυκουρέντζος-‘Παραπολιτικά’) «Γκρίζα» σημεία στο πόθεν έσχες της Όλγας Γεροβασίλη! Οι αδήλωτες καταθέσεις του συζύγου καίνε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «Μπλεξίματα με την τακτική Δικαιοσύνη… από σπόντα κινδυνεύει να έχει σύντομα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη, καθώς, ..στη Βουλή βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες ένας ογκώδης φάκελος με καταγγελία κατά του συζύγου της, υπαλλήλου της Πολεοδομίας Αρτας, για χρηματισμό και παράνομο πλουτισμό.
  ………………..

  Τι όφειλε να κάνει η βουλευτίνα, αντί να ακολουθήσει το υπόδειγμα αντίδρασης του υπουργού Δικαιοσύνης στις πολύ σοβαρές καταγγελίες του Hot Doc εναντίον του; Να απαντήσει σημείο προς σημείο στο ρεπορτάζ και να απαιτήσει από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής να ελέγξει το ταχύτατο δυνατόν το ‘Πόθεν έσχες’ της, ώστε να αποδειχθεί το αβάσιμο των καταγγελιών, στο οποίο αβάσιμο εγώ προσωπικά θέλω να πιστεύω. Πως αντέδρασε δυστυχώς:
  «Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» απευθύνθηκαν, ως ορίζει η δημοσιογραφική δεοντολογία, στη βουλευτή ζητώντας την άποψή της για το θέμα. Η ίδια, αν και αρχικά είπε ότι δεν γνωρίζει την υπόθεση, στη συνέχεια πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει τίποτα, υποστηρίζοντας ότι ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί και δεν ανακάλυψε το παραμικρό. Προκάλεσε μάλιστα αίσθηση λέγοντας ότι, παρά το γεγονός ότι ο φάκελος βρίσκεται στη Βουλή, κανένας από την Επιτροπή Ελέγχου Οικονομικών δεν της ζήτησε είτε γραπτές είτε προφορικές διευκρινίσεις. Από τον ΣΥΡΙΖΑ πάντως μιλούσαν ανοικτά για προσπάθεια να χτυπηθεί η υποψηφιότητα της κυρίας Γεροβασίλη στην Ηπειρο. Οπως και να έχει, η υπόθεση της κυρίας Γεροβασίλη έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μέσα σε δύο χρόνια που είναι αξιωματική αντιπολίτευση βλέπει και τέταρτο βουλευτή του να αντιμετωπίζει, είτε ο ίδιος είτε συγγενικό του πρόσωπο, μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη για θέματα οικονομικής φύσεως».

  Δέκα ημέρες μετά η κα Γεροβασίλη «απάντησε» μακροσκελέστατα, ξεκινώντας με αγωνιστικά μηνύματα, που υπονοούσαν στοχοποίησή της στα πλαίσια συνωμοσίας κατά της επελαύνουσας Αριστεράς, συνεχίζοντας με μια γενική διάψευση που δεν απαντούσε σε καμία κατηγορία και καταλήγοντας με εξαγγελία προσφυγής στη Δικαιοσύνη, ζητώντας οικονομική αποζημίωση (άρα σε αστικό δικαστήριο). …………………….
  ____________________

  Ελλάς-Ευρώπη-Αριστερά:
  Βεβαίως από τον ανασχηματισμό δεν μπορούσε να απουσιάζει ο ευλαβέστατος σύνδεσμος ΣΥΡΙΖΑ-παπαδαριού, ο νέος Παπαθεμελής, ο αεροσυνοδός του ιερού και μαγικού Φωτός του σκανδαλώδους και εθνικιστικού πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
  https://roides.wordpress.com/2015/04/15/15apr15/

 5. Ο/Η ανώνυμος λέει:

  στα υπουργικά προσόντα και η ευφράδεια

  http://goo.gl/8eluUo

 6. Ο/Η ανώνυμος λέει:

  βαρβάτος ο ανασχηματισμός, αφού

 7. Ο/Η Κυρανάντια λέει:

  Mαθήματα ήθους από την κυρανάντια

 8. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  http://www.bild.de/politik/ausland/griechenland-krise/merkel-mit-hitler-verglichen-neuer-skandal-minister-in-tsipras-regierung-41839638.bild.html

  H Γερμανική εφημερίδα Bild: «Ο επόμενος υπουργός-σκάνδαλο στην κυβέρνηση Τσίπρα».

  «Δεξιός λαϊκιστής που συγκρίνει την Μέρκελ με τον Χίτλερ».

  Rechtspopulist Pavlos Haikalis verglich Merkel mit Hitler

  και Κωνσταντοπούλου για συμφωνία «γενοκτονία»

  http://www.bild.de/politik/ausland/athen/das-protokoll-der-abstimmung-41809902.bild.html
  Parlamentspräsidentin in Athen

  |

  »Der Euro-Deal führt
  zu einem Völkermord

  +++ Das Protokoll der heißen Nacht in Athen +++

  |

  Nächster Skandal-Minister in Tsipras-Regierung

 9. Ο/Η Το πέος του Χαϊκάλη λέει:

  H ευγένεια και οι καλοί τρόποι του Τσίπρα δεν κρύβονται

  http://www.neolaia.gr/2012/10/10/chaikalis-merkel/#ixzz3gFyLlmrf

  Φώτο με υπερμεγέθες πέος αφιέρωσε ο Χαϊκαλής στην επίσκεψη Μέρκελ‏

  *

  10/10/2012 18:44

 10. Ο/Η ανώνυμος λέει:

  (εικόνες)

  http://goo.gl/2g2lUY

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  Πρώτη φορά Αριστερά

  Η κυβέρνηση σωπαίνει

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/triti-erwtisi-augenaki-gia-ti-balabani

  Tρίτη ερώτηση Αυγενάκη για τη Βαλαβάνη

  Για ένοχη σιωπή κατηγορεί την κυβέρνηση ο βουλευτής της ΝΔ. Λ. Αυγενάκης, που επαναφέρει με ερώτηση το θέμα της ανάληψης χρημάτων από την Ν. Βαλαβάνη.

  Μέσα σε λίγα 24ωρα τρίτη ερώτηση για τη Νάντια Βαλαβάνη κατέθεσε ο Λευτέρης Αυγενάκης

  Ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ επαναφέρει το ζήτημα της ανάληψης 200.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα Ηρακλείου λίγες ημέρες πριν τα capital control έπειτα- όπως υποστηρίζει- από σχετική εντολή της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών. Κατηγορεί την κυβέρνηση για ένοχη σιωπή και διερωτάται ποιο είναι το ήθος της Αριστεράς που δεν επιτρέπει την διενέργεια ερωτήσεων και έρευνας από τα αρμόδια, κατά το νόμο, όργανα;

  Ερωτά μεταξύ άλλων τον Πρωθυπουργό αλλά και τους αρμόδιους υπουργούς:
  •Έγιναν τραπεζικές κινήσεις (αναλήψεις) από συγγενικό πρόσωπο Α΄ βαθμού της τέως Αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών από το υποκατάστημα της ΕΤΕ, στην οδού Καλοκαιρινού, στο Ηράκλειο Κρήτης;
  •Υπήρξε επικοινωνία της κυρίας Βαλαβάνη με διευθυντικό στέλεχος της τράπεζας για να συγκεντρωθεί άμεσα το ποσό;
  •Υπάρχουν άλλα συγγενικά πρόσωπα της τέως υπουργού που έχουν προβεί σε τραπεζικές αναλήψεις λίγο πριν το κλείσιμο των τραπεζών;

  Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.

  Προς τους:

  1) Πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα

  2) Υπουργό Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ. Π. Νικολούδη

  3) Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλο

  4) Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτο

  Ερώτηση:

  Αθήνα, 17-07-2015

  Θέμα: Το ήθος της Αριστεράς δεν επιτρέπει την διενέργεια ερωτήσεων και έρευνας από τα αρμόδια, κατά το νόμο, όργανα;

  4η ημέρα ένοχης σιωπής από την Κυβέρνηση!

  Ερωτάται ο Πρωθυπουργός και οι Αρμόδιοι Υπουργοί

  1. Έγιναν τραπεζικές κινήσεις (αναλήψεις) από συγγενικό πρόσωπο α΄ βαθμού της τέως Αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών και Βουλευτή Σύριζα κας Νάντιας Βαλαβάνη από υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Καλοκαιρινού, στο Ηράκλειο;

  2. Υπήρξε επικοινωνία της τέως Αναπληρώτριας Υπουργού με διευθυντικό στέλεχος της Τράπεζας για να συγκεντρωθεί το ποσό άμεσα;

  3. Υπάρχουν άλλα συγγενικά πρόσωπα της τ. Υπουργού που έχουν προβεί σε τραπεζικές κινήσεις – αναλήψεις λίγο πριν το κλείσιμο των τραπεζών;

  4. Προτίθεστε να ζητήσετε και να δοθεί στη δημοσιότητα η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των μελών του υπουργικού συμβουλίου, ιδιαιτέρως δε των μελών του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης αλλά και όλων των βουλευτών, Γενικών Γραμματέων και Διοικητών Οργανισμών του δημοσίου;

  5. Γνωρίζετε ότι η «εσωτερική πληροφόρηση» (inside information) που διέθετε το κάθε μέλος του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης, επισείει βαριές κακουργηματικές κατηγορίες έστω και αν δεν έκανε την ανάληψη ο ίδιος ή η ίδια αλλά άμεσο μέλος της οικογένειάς του/της;

  6. Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, μετά από πρόσκληση της Προϊσταμένης Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου Κας Πολιτάκη, κλήθηκε να καταθέσει ο δημοσιογράφος κ. Α. Ανδρικάκης που όπως δήλωνε… «γνώριζε εν ενεργεία πολιτικό που προέβη στις εν λόγω πράξεις..». Έφθασε στην Εισαγγελία Ηρακλέιου συνοδευόμενος από τους Βουλευτές Ηρακλείου του Σύριζα κ.κ. Μ. Κριτσωτάκη και Σ. Βαρδάκη αλλά και νομικούς, στελέχη του Σύριζα (κ.κ. Λεβέντης και Κλαράκης). Απορίας άξιον είναι ποιος ήταν ο σκοπός της «συνοδείας» Βουλευτών και νομικών- στελεχών του Σύριζα – στην Εισαγγελία Ηρακλείου. Τι πραγματικά είχαν σκοπό με αυτή τους την ενέργεια, να εκφοβίσουν τη Δικαιοσύνη ώστε να μην βγάλει στο φως το όνομα του εν ενεργεία πολιτικού ή υπάρχει και άλλο περιστατικό που θέλουν να υποκρύψουν; Γνωρίζουν κάτι και το σιωπούν τόσες μέρες;

  Πρώτη φορά Αριστερά… Είναι ντροπή αυτή η «Αριστερά» για τον τόπο μας…

  Ο ερωτών Βουλευτής

  Λευτέρης Κ. Αυγενάκης

  Βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου

 12. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Θα γινω 5 min Κνιτης

  Αντικειμενικα η «ΑΠ» επαιξε τον ρολο της αντιδρασης, διοτι οι 32+6+1 ηξεραν οτι
  -ΝΔ+ΠΑΣΟΚ+ΠΟΤΑΜΙ θα ψηφιζαν το νομοσχεδιο
  -με κατω απο 120 ψηφους στην Βουλη θα ετιθετο προβλημα δεδηλωμενης και επομενως υπαρξης της Κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
  -θα ξηλωνοταν το σκωροφαγωμενο πουλοβερ του «λαϊκιστικου» μετωπου πασοκων, δηκκιτων, αριστερων καθε λογης,οικολογων,… που λεγεται ΣΥΡΙΖΑ
  – στην προσπαθεια η ηγετικη ομαδα των Προεδρικων (Τσιπρικων) να επανακτησει σχετικη πλειοψηφια , θα γινονταν εκλογες το φθινοπωρο με λιστα, με την ΑΠ, ή μεγαλο μερος αυτης μαλλον σε νεο κομμα.

  Και αν ο Τσιπρας δεν τα καταφερει υπαρχει και ο Παπαδημουλης (Βαρβακειο, εισαχθεις 10ος στους ΠΜ ΕΜΠ, κομματικο στελεχος ΚΚΕεσ. απο το 1976,…)

  Ενας μαθηματικος απο την Ελευσινα, μια κρητικια της ΑΣΣΟΕ (που γνωριζει περισσοτερο τον Μπρεχτ απο λογιστικη κια οικονομικα) και ο συνταξιουχος της Ολυμπιακης δεν ειναι και οτι καλυτερο για την αριστερα (ως ηγετικα στελεχη).

 13. Ο/Η ανώνυμος λέει:

  Παύλο δεν μου κολάν τα ένσημα
  Σάββας

 14. Παράθεμα: Πασιονάρια Βαλαβάνη | My Blog

 15. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.iefimerida.gr/news/217917/i-nantia-valavani-me-ti-mitera-tis-tote-poy-den-tis-miloyse-eikona#ixzz3gJQyf4zl

  ΠΡΙΝ ΑΠΟ 20 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

  Η Νάντια Βαλαβάνη με τη μητέρα της τότε που… δεν της μιλούσε [εικόνα]

  18|07|2015 21:44

  Η Νάντια Βαλαβάνη είχε δηλώσει, για να δικαιολογηθεί για τα 200.000 ευρώ που σήκωσε η μητέρα της δύο ημέρες πριν από τα capital controls, τις ημέρες που βοούσε η Ελλάδα για την ανάληψή τους, ότι με τη μητέρα της που ζει στο Ηράκλειο δεν πολυμιλούσε εδώ και χρόνια.

  Το iefimerida.gr δημοσιεύει φωτογραφία της κυρία Βαλαβάνη με τη μητέρα της, Αλίκη, πριν από 20 ημέρες σε εκδήλωση στο Ηράκλειο.

  Πηγή: Η Νάντια Βαλαβάνη με τη μητέρα της τότε που… δεν της μιλούσε [εικόνα] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/217917/i-nantia-valavani-me-ti-mitera-tis-tote-poy-den-tis-miloyse-eikona#ixzz3gJQyf4zl

 16. Ο/Η Ο χορός του Βαρουφά λέει:

  δηλαδή δεν του φαινόταν από μίλι μακριά;

  http://alterinfo.gr/ellada/paraskinio-i-proidopiisi-tis-peristeras-gia-ton-varoufaki/85063

  το αυριανό «Πρώτο Θέμα» έρχεται να αποκαλύψει τη σχέση που είχαν ο πρώην «Τσάρος» της ελληνικής οικονομίας με τη σύζυγό του Αλέξη Τσίπρα, Περιστέρα.

  Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Τσίπρας είχε δισταγμούς για την υπουργοποίηση του φίλου του, ενώ τον είχε προειδοποιήσει και η γυναίκα του. Η Μπέτυ φέρεται να μην τον εμπιστευόταν από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισε και τον είδε να… χορεύει μπροστά σε καθρέφτη!

  Όλο αυτό αφορά το μυστικό σχέδιο του Βαρουφάκη για την επιστροφή στη δραχμή αλά «Πουέρτο Ρίκο», το οποίο επιχείρησε να οικειοποιηθεί ο πρωθυπουργός για να προστατεύσει τον πρώην υπουργό Οικονομικών και στενό του συνεργάτη.

 17. Ο/Η eklag λέει:

  Αντί κυριακάτικης Λειτουργίας,κοντός ψαλμός αλληλούια:

  Αγαπάμε τον Χριστούλη όπως ο Κερτ Βόνεγκατ,
  θα πνίγαμε μολοντούτο ευχαρίστως στη λεκάνη της τουαλέτας τόσο
  τα παπαδαριά με τα χρυσά αφορολόγητα καλιμαύχια και τους Αλβανούς γκόμενους
  που δεν εννοούν να πουλήσουν κανά διαμαντένιο κολιέ και να τσοντάρουν στο έλλειμα,
  όσο και τους μαφιόζους «αποσυρθέντες» υπουργούς που μας έπαιξαν χαλαρά στα ζάρια,
  αφού η Δικαιοσύνη αρνείται περιέργως πώς να τους εγκαλέσει για τις κακουργηματικές τους πράξεις.
  +Ελέησον+

  • Ο/Η Μr. D. λέει:

   Ο Βόνεγκατ καταγόταν από οικογένεια Γερμανών ελεύθερων στοχαστών, που αντιμετώπιζαν με σκεπτικισμό τις συμβατικές θρησκευτικές πεποιθήσεις. Ο προπάππους του, Κλέμενς Βόνεγκατ, είχε γράψει ένα βιβλίο ελεύθερου στοχασμού με τίτλο Οδηγίες περί τα Ηθικά, καθώς και ένα λόγο που θα εκφωνούνταν στην κηδεία του στον οποίο αρνούνταν την ύπαρξη του θεού, της μετά θάνατον ζωής και τα χριστιανικά δόγματα περί αμαρτίας και σωτηρίας. Στο βιβλίο του Palm Sunday, ο Βόνεγκατ αναπαράγει το λόγο του προπάππου του, και αναγνωρίζει αυτές τις απόψεις σαν την «προπατορική του θρησκεία», που με μυστήριο τρόπο πέρασε ως αυτόν.

   Ο Βόνεγκατ περιέγραψε τον εαυτό του ενίοτε ως σκεπτικιστή, ελεύθερο στοχαστή, ανθρωπιστή, Ουνιταριανιστή, αγνωστικιστή, και άθεο.Δεν πίστευε στο υπερφυσικό, θεωρούσε ότι τα θρησκευτικά δόγματα είναι απλά «τόσο αυθαίρετα, καθαρά επινοημένα συνονθυλεύματα», και πίστευε ότι το κίνητρο των ανθρώπων για τον ασπασμό κάποιας θρησκευτικής πίστης ήταν η μοναξιά.

   Οι απόψεις του Βόνεγκατ για τη θρησκεία ήταν αντισυμβατικές και μπερδεμένες. Αν και απέρριπτε τη θεία φύση του Ιησού, εντούτοις τον θαύμαζε πολύ, και πίστευε ότι οι Μακαρισμοί τροφοδότησαν τον δικό του ανθρωπισμό.Αν και συχνά δήλωνε αγνωστικιστής ή άθεος, μιλούσε συχνά για το Θεό, και κάποτε είπε ότι η ταφόπλακά του θα έπρεπε να γράφει: «Η μόνη απόδειξη που του χρειαζόταν για την ύπαρξη του Θεού ήταν η μουσική».

   Θεωρούσε ότι ο ανθρωπισμός είναι μια σύγχρονη μορφή ελεύθερου στοχασμού[32] και τον προωθούσε σε διάφορα γραπτά, λόγους και συνεντεύξεις του. Οι δεσμοί του με τον οργανωμένο ανθρωπισμό περιελάμβαναν τη συμμετοχή του στη Διεθνή Ακαδημία Ανθρωπισμού του Συμβουλίου Κοσμικού Ανθρωπισμού.Το 1992, η Αμερικανική Ένωση Ανθρωπιστών τον ονόμασε Ανθρωπιστή της Χρονιάς. Ο Βόνεγκατ έγινε επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης, διαδεχόμενος στη θέση τον συνάδελφό του Ισαάκ Ασίμωφ όταν αυτός πέθανε, και παραμένοντας στη θέση μέχρι το δικό του θάνατο το 2007. Σε μια επιστολή προς τα μέλη της Ένωσης έγραψε: «Είμαι ανθρωπιστής, πράγμα το οποίο σημαίνει, εν μέρει, ότι έχω προσπαθήσει να συμπεριφέρομαι σωστά χωρίς προσδοκίες για επιβραβεύσεις ή τιμωρίες μετά το θάνατό μου.

   Ο Βόνεγκατ υπήρξε κάποτε μέλος μιας Ουνιταριανικής συνάθροισης.Στο βιβλίο του Palm Sunday περιλαμβάνεται ένα κήρυγμα που εκφώνησε στην Ουνιταριανική εκκλησία των Κέμπριτζ στη Μασαχουσσέττη σχετικά με τον Ουίλιαμ Έλλερι Τσάνινγκ, βασικό θεμελιωτή του Ουνιταριανισμού στις ΗΠΑ. Το 1986 μίλησε σε μια συγκέντρωση Ουνιταριανιστών στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, και ο λόγος αυτός περιλαμβάνεται στο βιβλίο Fates Worse Than Death. Στο ίδιο βιβλίο περιλαμβάνεται και μια «λειτουργία», γραμμένη από τον ίδιο ως αντίδραση σε μια «σαδομαζοχιστική» Καθολική λειτουργία του 1570. Η λειτουργία μεταφράστηκε στα λατινικά και μελοποιήθηκε από γνωστούς του. Ο Βόνεγκατ αναγνώριζε τον Ουνιταριανισμό ως τη θρησκεία στην οποία η οικογένειά του στράφηκε όταν ο ελεύθερος στοχασμός και άλλες γερμανικές «μόδες» έγιναν αντιδημοφιλείς στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των Παγκόσμιων Πολέμων.

 18. Ο/Η eklag λέει:

  «Ένας λογικός άνθρωπος μέσα σε μια παράλογη κοινωνία οφείλει να δίνει την εντύπωση ότι είναι παράλογος»-Κερτ,εκδ.Πατάκη (Αν αυτό δεν ειναι ωραίο,τότε τι είναι;)

  p.s.
  Έχουμε δικαίωμα στον προσωπικό μας αγνωστικισμό,αναρχισμό κ.τλ. n’est-ce pas?

 19. Ο/Η ανώνυμος λέει:

  του Κουτρούλη (εικόνες)

  http://goo.gl/hifSAl

 20. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/59158

  Ο ψυχίατρος Χρίστος Χ. Λιάπης είπε πως ο Βαρουφάκης πάσχει από ναρκισσιστική διαταραχή και το Σύνδρομο της Ύβρεως .

  Μετά το χαμό που ακολούθησε εξηγεί στο LIFO.gr γιατί αποφάσισε να το κάνει αυτό

  Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ

  Είμαι πολέμιος του στιγματισμού ανθρώπων ως «τρελών», και η μοναδική φορά στη ζωή μου που βρέθηκα κατηγορούμενος σε δικαστήριο ήταν επειδή είχα ασκήσει έντονη κριτική σε άτομο που -χωρίς να είναι ψυχίατρος- είχε κατηγορήσει δημόσια άλλους ως παρανοϊκούς, σχιζοειδείς, και σχιζοφρενείς. (Αθωώθηκα.)

  http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/59158#slide2

  Τώρα έχουμε έναν ψυχίατρο που μοιάζει να κάνει διάγνωση στο ίντερνετ και στην τηλεόραση και να μιλά για ψυχική ασθένεια του (τότε υπουργού Οικονομικών) Γιάνη Βαρουφάκη. Και ναι μεν μπορεί ιδιωτικά μεταξύ μας να πούμε πχ. «καλά, πολύ νάρκισσος αυτός ο Βαρουφάκης», αλλά το πράγμα σαφώς χοντραίνει όταν κάποιος το λέει δημόσια με το ονοματεπώνυμό του και την ιδιότητά του.

  Προσωπικά μου κακοφάνηκε. Το ίδιο και σε πολλούς άλλους, και γι’ αυτό επικοινώνησα με τον κύριο Λιάπη θέτοντάς του μερικά ερωτήματα σχετικά με αυτήν την πράξη του, ώστε να καταλάβω καλύτερα την παρέμβασή του.

  Έκρινα τον κ. Βαρουφάκη μονον φαινομενολογικά από τις συμπεριφορικές του εκδηλώσεις όπως αυτές παρουσιάζονταν από τα ΜΜΕ. Φυσικά και ενδέχεται να σφάλω και σίγουρα θα αναδιατύπωνα με λιγότερη υποκειμενική βεβαιότητα τα συμπεράσματά μου αν ξαναέγραφα το εν λόγω άρθρο, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψιν πως ζούμε σε καιρούς που απαιτούν εθνική συναίνεση και όχι διχαστικές αφορμές.

  Πρώτα, μερικά αποσπάσματα απ’ το κείμενό του (ολόκληρο εδώ):

  Ο ψυχίατρος Χρίστος Χ. Λιάπης είπε πως ο Βαρουφάκης πάσχει από ναρκισσιστική διαταραχή και το Σύνδρομο της Ύβρεως

  Για τον Υπουργό μας επί των Οικονομικών, κ. Γιάνη Βαρουφάκη σχεδίαζα ούτως ή άλλως να γράψω, ακόμη και αν δεν είχαν επισυμβεί οι τραγικές για τον κοινωνικό και οικονομικό μας ιστό συνέπειες του capital control, καθώς η περίπτωση του παθολογικού ναρκισσισμού του άπτεται της ιατρικής μου ιδιότητας, ενώ η εν γένει παρουσία του και οι πολιτικοί χειρισμοί του βρίθουν συμπεριφορικών στοιχείων που στοιχειοθετούν τη διάγνωση του Συνδρόμου της Ύβρεως, εμπίπτοντας στο ερευνητικό πεδίο στο οποίο συνεργάζομαι με την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου του Tufts, και τον Καθηγητή Νασσίρ Γκέμι. (…)

  Σίγουρα, πάντως, ο κ. Βαρουφάκης αποτελεί έναν πολιτικό ο οποίος υπερπληρεί τα διαγνωστικά κριτήρια τόσο της ναρκισσιστικής διαταραχής της προσωπικότητας, όσο και του συνδρόμου της ύβρεως, στον βαθμό μάλιστα που αυτά αλληλοεπικαλύπτονται. Αναλυτικότερα:
  • Εμφανίζει υπερβολική εμπιστοσύνη στην κρίση του και περιφρονεί τις συμβουλές και την κριτική των άλλων.
  • Εμφανίζει υπερβολική αυτοπεποίθηση, μέχρι των ορίων της παντοδυναμίας, σε ότι αφορά αυτά που μπορεί μόνος του να επιτύχει.
  • Απώλεσε την επαφή του με την πραγματικότητα, σε συνδυασμό με σταδιακή απομόνωσή του.
  • Επέδειξε (και συνεχίζει να επιδεικνύει) αυτό που ο Όουεν αποκαλεί υβριστική αδυναμία («Hubristic incompetence»), όταν τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν άσχημα και οι εταίροι μας έδειξαν πως δεν θα κάνουν πίσω και είναι έτοιμοι να φτάσουν τη διαπραγμάτευση μέχρι τα ακρότατα του grexit και του graccident. Αυτό συνέβη εξαιτίας της υπερβολικής του αυτοπεποίθησης που τον κάνει να αδιαφορεί για τις λεπτομέρειες της πρακτικής εφαρμογής της (σε ορισμένα θεωρητικά σημεία σωστής) πολιτικής του.
  • Επιδεικνύει το χαρακτηριστικό τρίπτυχο του Συνδρόμου της Ύβρεως με αεικίνητους ρυθμούς (ταξίδια, συνέδρια, δηλώσεις, συνεντεύξεις κτλ), απροσεξία και παρορμητισμό, που οδήγησε τελικά στο κλείσιμο των τραπεζών.
  • Βλέπει, ναρκισσιστικά, τον κόσμο ολόκληρο ως μια φαντασμαγορική αρένα στην οποία μπορεί να ασκήσει εξουσία και να κυνηγήσει τη δόξα.
  • Ενδιαφέρεται υπερβολικά για την εξωτερική του εικόνα και τπαρουσία (βλέπε τους σηκωμένους με τα χρωπατιστά επιράμματα γιακάδες στα σακάκια του και τα περασμένα στα κουμπιά των πουκαμίσων του, σαν καρφίτσες, στυλό.
  • Έχει την τάση να μιλά συχνά για τον εαυτό του στο τρίτο πρόσωπο ή να χρησιμοποιεί το βασιλικό «εμείς»
  • Πιστεύει πως δεν υπόκειται στην κρίση των τετριμμένων συναδέλφων του ή της βαρετής κοινής γνώμης και πως η Ιστορία είναι το μόνο δικαστήριο αρμόδιο για να τον κρίνει.
  • Έχει την τάση να αδιαφορεί για τις πρακτικές λεπτομέρειες, τα κόστη και τα αποτελέσματα, προκειμένου να υποστηρίξει την αρχική του ιδέα.
  • Χαρακτηρίζεται από ένα διάχυτο μοτίβο μεγαλείου (στη φαντασία ή/και στη συμπεριφορά), με έντονα παρούσες την ανάγκη για θαυμασμό και την έλλειψη ενσυναίσθησης (δηλαδή της ικανότητας να βάζει τον εαυτό του στη θέση των άλλων, π.χ των δύσμοιρων συνταξιούχων μπροστά στα ΑΤΜ ή των υπόλοιπων 18 ομολόγων του στο eurogroup).
  • Έχει μια μεγαλειώδη αίσθηση για τη σημαντικότητα του εαυτού του (π.χ., υπερβάλλει τα επιτεύγματα και τα ταλέντα του, προσδοκά να αναγνωρίζεται ως ανώτερος χωρίς ανάλογα επιτεύγματα).
  • Eίναι απασχολημένος με φαντασιώσεις απεριόριστης επιτυχίας, δύναμης, λάμψης, ομορφιάς, ή ιδανικής αγάπης.
  • Πιστεύει ότι είναι «ιδιαίτερος» και μοναδικός και μπορεί να τον καταλάβουν ή να σχετιστεί μόνο με άλλα «ιδιαίτερα» ή υψηλού επιπέδου άτομα ή φορείς.
  • Έχει παράλογες απαιτήσεις για ιδιαίτερα ευνοϊκή μεταχείριση ή αυτόματη συμμόρφωση με τις προσδοκίες του (στο κριτήριο αυτό ταιριάζει και με την πρόεδρο της Βουλής κα Κωνσταντοπούλου).
  • Εκμεταλλεύεται τους άλλους για να επιτύχει τους δικούς του σκοπούς που δεν είναι άλλοι από μια προσοδοφόρα καριέρα ως διεθνής ομιλητής και συγγραφέας best sellers για το graccident. Για αυτό και δεν διστάζει να Αργεντινοποιήσει τη χώρα μας.
  Και φυσικά, στα ανωτέρω κριτήρια προστίθενται και στοιχεία της εκδραματιστικής-ιστριονικής διαταραχής της προσωπικότητας, καθώς ο Υπουργός μας,
  • Δείχνει να μη νιώθει άνετα σε καταστάσεις όπου δεν είναι στο επίκεντρο της προσοχής
  • Η διαντίδρασή του με τους άλλους συχνά χαρακτηρίζεται από απρόσφορα σαγηνευτική ή προκλητική συμπεριφορά
  • Συστηματικά χρησιμοποιεί την εξωτερική του εμφάνιση για να προσελκύσει την προσοχή στον εαυτό του
  • Εχει ένα τρόπο ομιλίας που είναι υπερβολικά ιμπρεσσιονιστικός και στερούμενος λεπτομερειών
  Κάποια από τα ανωτέρω αποτελούν στοιχεία διαχρονικώς παρόντα στην εξέλιξη της προσωπικότητάς του. Κάποια άλλα φαίνεται πως εμφανίστηκαν υπό τη διαβρωτική επίδραση της εξουσίας που ασκεί αυτούς τους πέντε μήνες οι οποίοι μεσολάβησαν από την ανάληψη των υπουργικών του καθηκόντων. Πάντοτε όμως μετά την Ύβρη έρχεται η Νέμεσις. Αυτό είναι το διαχρονικό τίμημα για την υπέρβαση του μέτρου. Μόνον που τώρα, η Νέμεσις, δεν ήρθε –ακόμη- για τον κ. Βαρουφάκη αλλά έφτασε δραματικά για όλους τους Έλληνες…

  ***

  «[Βρίσκω] από καταχρηστικό έως ανήθικο να χρησιμοποιείται ο μανδύας μιας ψυχοπαθολογίας(;) ως κατηγορητήριο», έγραψε μια αναγνώστρια του LIFO.gr. «Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι παραβιάστηκε, κατά τη γνώμη μου η αρχή »η επιστήμη για τον άνθρωπο», αφού εξειδικευμένη ιατρική γνώση χρησιμοποιήθηκε όχι για τη θεραπεία, αλλά για την εξυπηρέτηση μιας πολιτικής επίθεσης. Ακόμη, με ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι μπορεί φοιτητές ιατρικής να διδάσκονται κάτι τέτοιο, κύριε διδάκτορα.

  Ο θυμός μου εδώ σταματά. Μιαν ανάσα ανακούφισης. Αισθάνομαι τυχερή που ακόμα θέλω να θέτω την ιατρική με σεβασμό στην υπηρεσία του ανθρώπου και δεν έχω σκεφτεί να κάνω χρήση της γνώσης μου για κακής ποιότητας επιθέσεις.

  Μακάρι να ξέρατε πόσο αμετάβλητη θα ήταν η στάση μου αν μιλούσατε για έναν καταθλιπτικό κ.Σαμαρά ή εναν παραληρητικό κ.Γεωργιάδη ή έναν μανιακό κ.Κουτσούμπα ή για έναν διπολικό πρωθυπουργό… θα έλεγα ακριβώς τα ίδια. Αντίθετα, εσείς επιλέξατε να προσαρμόσετε σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο μια πλειάδα γενικευμένων bullets που σε πολλούς θα μπορούσαν να προσαρμοστούν.»

  Και στο Facebook συζητήθηκε το θέμα. Γράφει ο Niko Genimakis: «Θέλω να πω δυο λόγια για την τηλε-διάγνωση του Γιάνη Βαρουφάκη με «σύνδρομο ύβρεως» και να εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους αυτό με προσβάλει ως γιατρό και (κυρίως) ως πολίτη. Δεν με ενδιαφέρει το ποιόν του «διδάκτορα Ψυχιατρικής» ούτε μεροληπτώ υπέρ του Βαρουφάκη, που και αυτός με τη σειρά του θα κριθεί όπως όλοι. Θα αναφερθώ αποκλειστικά στο δια ταύτα όσων ειπώθηκαν.

  «Σύνδρομο ύβρεως» δεν υπάρχει στο DSM-5 ή το ICD-10, τα επίσημα εγχειρίδια ταξινόμησης και διάγνωσης των ψυχιατρικών νοσημάτων. Πρόκειται για ένα νεολογισμό, μη καθολικά αποδεκτό, και αφορά μια «επίκτητη διαταραχή προσωπικότητας» που «αποκτάται» (sic) από ηγέτες με σημαντική ισχύ κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Αυτό σύμφωνα με τους εμπνευστές του όρου.

  Σε αυτό το σημείο, δυο πράγματα πρέπει να ειπωθούν:

  1. Ένα άτομο μπορεί να διαγνωστεί με διαταραχή προσωπικότητας αν η προσωπικότητά του αποκλίνει από το «κοινωνικά αποδεκτό» σε σημαντικό βαθμό, τόσο ώστε να δημιουργεί προβλήματα στο ίδιο το άτομο και τον περίγυρό του.
  Πώς ορίζεται όμως το «κοινωνικά αποδεκτό»; Υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια για αυτό; Προφανώς και όχι. Και ποιος είναι αυτός που το ορίζει; Εγώ, εσύ, η εκάστοτε κοινωνία, οι ειδικοί που καταρτίζουν το DSM-5 ή το καθεστώς μέσα στο οποίο όλοι λειτουργούμε;
  Όλοι αυτοί ασκούν επιρροή, και συνειδητά ή ασυνείδητα συμμετέχουν στη δημιουργία της νόρμας, του «κοινωνικά αποδεκτού» που όμως ποτέ δεν είναι καθολικά αποδεκτό. Στεγανά μεταξύ ψυχιατρικής και κοινωνίας δεν υπάρχουν, και κάθε ένας υπό αυτήν την έννοια μπορεί να γίνει έμμεσα συν-συγγραφέας της επόμενης έκδοσης του DSM-5. Προφανώς όμως, η επιρροή που έχουμε εγώ κι εσύ δεν είναι η ίδια με αυτήν που διαθέτουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Στην περίπτωση του Βαρουφάκη όμως, τα ΜΜΕ θέλουν να γράψουν ένα ολόκληρο κεφάλαιο στη νέα έκδοση του ψυχιατρικού εγχειριδίου.

  2. Η «ύβρις» υφίσταται ως πολιτικός και φιλοσοφικός όρος, όμως δεν μπορεί να οριστεί ψυχιατρικά. Στην εν λόγω περίπτωση του Βαρουφάκη και των ελληνικών ΜΜΕ, το καθεστώς που αμφισβητείται ορίζει ως ύβρι την αμφισβήτηση εναντίον του. Πρόκειται δηλαδή για κωδικοποίηση ενός απολυταρχικού newspeak με ψυχιατρικούς όρους. Αυτό το τερατούργημα είναι άκρως ακατάλληλο για κλινική χρήση γιατί είναι τελείως αποκομμένο από τις ανθρωπιστικές βάσεις της Ιατρικής. Δεν είναι φτιαγμένο για να βοηθά τον «ασθενή» αλλά ως όργανο καταστολής εναντίον του.

  Μέχρι στιγμής πρέπει να έχει γίνει σαφές πως – ακόμα και με τις καλύτερες προθέσεις – ο ορισμός της «διαταραχής προσωπικότητας» στην Ψυχιατρική είναι άκρως προβληματικός. Η επαφή μου με ασθενείς που έχουν κάποια διάγνωση αυτού του τύπου, ιδιαίτερα αυτούς με οριακή-μεταιχμιακή διαταραχή προσωπικότητας (που σε αντίθεση με το «σύνδρομο ύβρεως» είναι κομμάτι του DSM-5) υπήρξε για μένα μια διαδικασία ωρίμανσης που με έκανε να αμφισβητήσω πολλές φορές τα όρια μεταξύ ασθένειας και «υγιούς απόκλισης».

  Με εξοργίζει η επιπολαιότητα της τηλε-διάγνωσης που γίνεται απροκάλυπτα με στόχο να πλήξει και να αμαυρώσει έναν άνθρωπο. Με εξοργίζει επίσης η στάση του «συναδέλφου» που κατακρεουργεί τον ηθικό κώδικα και τις αξίες της Ιατρικής. Μέσα στο τοξικό κλίμα των ημερών, με θλίβει βαθύτατα που ακόμα και η Ιατρική οπλοποιείται, και οι όροι της γίνονται το newspeak μιας άθλιας, θλιβερής, ρατσιστικής προπαγάνδας ενάντια σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο με «παράπλευρη απώλεια» τους ψυχιατρικούς ασθενείς.

  Οφείλω συνεπώς να διαφοροποιηθώ και να πω πως ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ.»

  Έθεσα λοιπόν αυτές τις απόψεις υπόψη του κυρίου Λιάπη και του ζήτησα να μου απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

  1) Δεν είναι στιγματισμός κάποιου να βγαίνει ένας ψυχίατρος (πόσω μάλλον όχι ο δικός του ψυχίατρος) και να λέει ότι είναι ψυχικά ασθενής;

  2) Γίνεται διάγνωση από μακριά;

  3) Το σκεφτήκατε καλά πριν κάνετε «outing» σε έναν άνθρωπο για τις διαταραχές του; Πώς βεβαιωθήκατε ότι είχατε δίκιο;

  Ακολουθεί η απάντησή του:

  Γεια σας,

  Τόσο προς απάντηση σας όσο και προς τους κακοπροαίρετους και καλοπροαίρετους κρίνοντες και επικρίνοντες το (τονίζω πολιτικό και όχι ιατρικό) άρθρο μου (και τη διασαφηνίστική αυτού τηλεοπτική μου εμφάνιση) σχετικά με τον τέως Υπουργό μας επί των Οικονομικών και, φυσικά, προς τους χιλιάδες των συμπολιτών και των συναδέλφων μου που αρθρώνουν υποστηρικτικό λόγο αλήθειας, αντικειμενικότητας, δεοντολογίας και ελευθερίας της έκφρασης, υπογραμμίζω εκ νέου, πως δεν έκανα εξ’ αποστάσεως διάγνωση. Δεν έκανα καμία διάγνωση.

  Έκρινα τον κ. Βαρουφάκη μονον φαινομενολογικά από τις συμπεριφορικές του εκδηλώσεις όπως αυτές παρουσιάζονταν από τα ΜΜΕ. Φυσικά και ενδέχεται να σφάλω και σίγουρα θα αναδιατύπωνα με λιγότερη υποκειμενική βεβαιότητα τα συμπεράσματά μου αν ξαναέγραφα το εν λόγω άρθρο, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψιν πως ζούμε σε καιρούς που απαιτούν εθνική συναίνεση και όχι διχαστικές αφορμές.

  Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ πως χρησιμοποίησα την κλινική Ψυχιατρική για άλλους σκοπούς δημόσιας αντιπαράθεσης-συζήτησης. Άλλωστε και η ίδια η Ναρκισσιστική Διαταραχή παρολίγον να παραλειφθεί από το DSM, ενώ αμφισβητούμενης εγκυρότητας είναι και το Σύνδρομο της Υβρεως. Αυτό δεν σημαίνει πως το συμπεριφοριολογικό τους αποτύπωμα δεν δύναται να επισημαίνεται φαινομενολογικά, να καταγράφεται και να συνοδεύεται από συμπεράσματα περι της καταστροφικής επίδρασης του ναρκισσισμού των πολιτικών ανδρών (και γυναικών) στον δημόσιο βίο. Μακάρι να το είχε κάνει αυτό κάποιος από τους Αθηναίους για τον Αλκιβιάδη πριν από τη Σικελική Εκστρατεία. Ισως να μην ειχε επικρατήσει η ολιγαρχία μετά τον Πελοποννησιακό πόλεμο.

  Θέτω επίσης σε γνώση σας το ακόλουθο άρθρο του κ. Πρατικάκη (π. Διευθυντή της Ψυχιατρική Κλινικής του Ερυθρού Σταυρού) σχετικό, επίσης, με τη φαινομενολογία της συμπεριφοράς του παραιτηθέντος Υπουργού Οικονομικών. Το άρθρο περιήλθε εις γνώσιν μου τις τελευταίες ημέρες.

  Σας αποστέλλω επίσης το ακόλουθο link The Intoxication of Power, όπου το όνομά μου αναφέρεται ως πρώτος συγγραφέας στο κεφάλαιο περί «Ψυχοπαθολογίας της Εξουσίας» στο βιβλίο των αγγλικών εκδόσεων Palgrave Macmillan, «The Intoxication of Power Interdisciplinary Insights», με συν-συγγραφείς τον Λόρδο Owen και τον Καθηγητή Ghaemi.

  Το εδάφιο δε στο οποίο ο συγχωρεμένος Αν. Καθηγητής Ψυχιατρικής Παναγιώτης Ουλής αναφέρεται στη διαταραχή του Bill Clinton, εντοπίζεται στη σελίδα 137, στο κεφάλαιο περί Διαταραχών Προςωπικότητας του «Εγχειριδίου Κλινικής Ψυχοπαθολογίας» -Εκδόσεις Βήτα, 2η Έκδοση Αναθεωρημένη και Επαυξημένη, 2010. Δεν νομίζω να είχε εξετάσει ποτέ κλινικώς από κοντά τον πρώην Αμερικανό Πρόεδρο. Τον έκρινε φαινομενολογικά από τις συμπεριφορικές του εκδηλώσεις όπως αυτές παρουσιάζονταν από τα ΜΜΕ. Το ίδιο έκανα και εγώ για τον κ. Βαρουφάκη.

  Ο Λόρδος Όουεν δεν είχε διστάσει να χαρακτηρίσει τον Τόνι Μπλερ, ως εμφανίζοντα το Σύνδρομο της Ύβρεως και ως εξ αυτού στηρίζοντα την ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ στο Ιράκ. Το ίδιο είχε κάνει και για την έτι ζώσα Βαρώνη Θάτσερ (επίσης δύναμαι να σας αποστείλω τη σχετική βιβλιογραφία) και όλα αυτά δημοσιευμένα στο PubMed. Όχι στη Gurdian ή σε άλλη πολιτική εφημερίδα. Ουδείς τον εδίωξε ή τον λοιδόρησε. Απλώς αρκετοί αμφισβήτησαν την επιστημονική εγκυρότητα των λεγομένων του. Ουδείς εδίωξε ή έψεξε τον Καθηγητή Ghaemi του Tufts για τις διαγνωστικές «ετικέτες» της καταθλίψεως στον Ουίνστον Τσώρτσιλ και του υπερθυμικού ταμπεραμέντου στον Πρόεδρο Ρούσβελτ.

  H «Πολιτική Ψυχιατρική», παρά τις μεθοδολογικές και δεοντολογικές αδυναμίες που αντιμετωπίζει, ως καινοφανές διεπιστημονικό πεδίο, δεν στιγματίζει, επισημαίνοντας συμπεριφορικά γνωρίσματα πολιτικών ανδρών ή προβαίνοντας σε αναδρομικές διαγνώσεις. Τουναντίον καταπολεμά το στίγμα όταν υποστηρίζει (ενδεχόμενα λαθεύοντας) πως -για παράδειγμα- ο Τσώρτσιλ έγινε ο «Πατέρας της Νίκης», χάρη στον «καταθλιπτικό του ρεαλισμό». Αυτό είναι ένα μήνυμα ελπίδας για όλους τους ψυχικώς πάσχοντες συμπολίτες μας. Μήνυμα νίκης της ψυχικής νόσου και παραγωγικής αξιοποίησης ορισμένων εκ των συμπεριφορικών αυτής εκδηλώσεων.

  Σας υπενθυμίζω δε το άρθρο μου, επίσης στη Lifo, το οποίο δημοσιεύσατε τον περασμένο Απρίλιο, με τίτλο «H αποικία των τιμωρημένων» (Η 21η Απριλίου του 67 και «η Αποικία των Τιμωρημένων»).

  Στο άρθρο μου αυτό αναφερόμουν στους Απριλιανούς δικτάτορες ως ακολούθως: «ολιγόνοες (όπως αποδείχθηκαν αργότερα) και ορισμένοι εξ αυτών και ημιπαράφρονες (όπως προδήλως εμφαίνετο εξ αρχής)» δεν είδα την παραμικρή αριστερή, δεξιά, κεντρώα ή ακραία διαμαρτυρία περί εξ αποστάσεως διάγνωσης και περί μη υποβολής του Παττακού σε MMSE και του Ιωαννίδη σε MMPI. (Ειρήσθω εν παρόδω σας αναφέρω πως το εν λόγω άρθρο μου, μαλλον αποδείκνύεται επίκαιρο λόγω των γενικοτέρων εξελίξεων)

  http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/59158#slide3

  Υπογραμμίζω εκ νέου πως η όποια φαινομενολογική μου ανάλυση (και όχι τηλεδιάγνωση όπως λανθασμένα ή σκοπίμως επιχειρείται να καταλογιστεί στο άρθρο και τις παρεμβάσεις μου) αναφέρεται στον θεσμικό ναρκισσισμό που μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς τις ζωές των πολιτών ή και τη λειτουργία της ίδιας της δημοκρατίας. Ο ναρκισσισμός σε προσωπικό επίπεδο, δεν δύναται να αποτελεί αντικείμενο κριτικής γιατί κάτι τέτοιο συνιστά ετικετοποίηση. Επίσης, ορισμένα από να στοιχεία των «νάρκισσων» μπορεί να εκφραστούν και παραγωγικά, ίσως και προς όφελος του συνόλου, κάποιες φορές..

  Τέλος, δεν συνηθίζω να σχολιάζω αναρτήσεις του Facebook κατά παραγγελία, παρά μόνον διαδικτυακών μου φίλων και εφόσον το επιθυμώ. Επίσης δεν θα απαντήσω ξεχωριστά στα 1-2-3 ερωτήματα που μου θέτετε, γιατί αυτή η κριτηριολογική παράθεση των επιχειρημάτων μου (δίκην bullet points) είναι που πυροδότεί τις ανυπόστατες αντιδράσεις περί δήθεν τηλε-διάγνωσης κατά DSM. Νομίζω όμως πως τα ανωτέρω θα πρέπει να σας καλύπτουν.

  Καλή συνέχεια,

  Χρίστος Χ. Λιάπης

  • Ο/Η Psycho λέει:

   http://www.capital.gr/forum/thread/5218970?page=2

   Είναι δυνατόν κ. Τσίπρα;

   Του Σάκη Μουμτζή

   Η στάση του πρωθυπουργού τις τελευταίες μέρες αλλά και τα λεγόμενα του, δημιουργούν μερικά εύλογα ερωτήματα για την αντιληπτική του ικανότητα και την ειλικρίνεια του. Έτσι:

   Είναι δυνατόν ο πρόεδρος του Σύριζα μόλις πριν από λίγες μέρες να αντιλήφθηκε πόσο τυχοδιωκτικές είναι οι απόψεις του Π. Λαφαζάνη με τον οποίον συνεργάζεται τουλάχιστον από το 2008;

   Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός μόλις τον Απρίλιο του 2015 να ανέθεσε σε ομάδα εργασίας την σύνταξη έκθεσης για τις συνέπειες της μετάβασης σε εθνικό νόμισμα;

   Είναι δυνατόν να έπρεπε να περάσουν πέντε μήνες για να αντιληφθεί ο πρωθυπουργός πως η μόνη πηγή χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας είναι η ευρωζώνη και το ΔΝΤ;

   Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να μην γνώριζε πως η λήξη του προγράμματος στις 30 Ιουνίου 2015, άφηνε ακάλυπτο το τραπεζικό μας σύστημα από την ομπρέλα της ΕΚΤ ;

   Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός όταν εξήγγειλε το δημοψήφισμα στις 27 Ιουνίου, να μην ήταν υποψιασμένος πως η μαζική φυγή κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες θα οδηγούσε αναπόφευκτα στο κλείσιμο τους;

   Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να μην είχε ακούσει τίποτα για την ρευστότητα του ευρωπαϊκού αλλά και του παγκόσμιου συστήματος, που θα διατίθετο για την απορρόφηση των οποιωνδήποτε κραδασμών θα προκαλούσε η ελληνική κρίση;

   Είναι δυνατόν να αντιλήφθηκε ο πρωθυπουργός μόλις τις τελευταίες μέρες, τους σχεδιασμούς των ‘’ακραίων συντηρητικών κύκλων’’ της ευρωζώνης για το Grexit, όταν είναι παγκοίνως γνωστή η σχετική πρόταση του Σόιμπλε στον Β. Βενιζέλο από το 2012;

   Θα μπορούσα να παραθέσω κι άλλα ερωτήματα παρόμοιας μορφής, όπως υποθέτω και ο αναγνώστης. Το πρόβλημα για τον Α. Τσίπρα είναι, πως όποια απάντηση και να δώσουμε θα είναι ελάχιστα κολακευτική γι αυτόν. Γιατί αν δεχτούμε την ειλικρίνεια του, δηλαδή πως μόλις την τελευταία στιγμή αντιλήφθηκε όλα τα προεκτεθέντα, τότε εγείρονται βάσιμα ερωτηματικά για το επίπεδο ευφυΐας του, την πολιτική του ετοιμότητα και την γενικότερη συγκρότηση του. Με άλλα λόγια τίθεται υπό αμφισβήτηση η ηγετική του ικανότητα και συνακόλουθα η επαρκής εκπροσώπηση της χώρας μας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, κάτι που φάνηκε άλλωστε.

   Αν όμως συμπεράνουμε πως δεν είναι δυνατόν ο Έλληνας πρωθυπουργός να στερείται των στοιχειωδών κυβερνητικών προσόντων, τότε καταλήγουμε στο ακόμα χειρότερο γι αυτόν συμπέρασμα , πως ψεύδεται. Πως γνώριζε για τις συνέπειες όλων αυτών που προανέφερα και οδήγησε την κατάσταση συνειδητά και μεθοδευμένα στην κλιμακούμενη ρήξη, εγκλωβισμένος στους εσωκομματικούς συσχετισμούς και αυτοπαγιδευμένος στις ιδεολογικές του αγκυλώσεις και ψευδαισθήσεις. Πως η τραγωδία του κίβδηλου δημοψηφίσματος από απόπειρα απόδρασης, μετατράπηκε σε βρόγχο που τον οδήγησε στην συντριβή του στις 13 Ιουλίου .

   Εκείνο που προέχει αυτήν την στιγμή είναι να προσπαθήσουμε να διαγνώσουμε αν η μεταστροφή του Τσίπρα είναι αποτέλεσμα στρατηγικής επιλογής ή τακτικός ελιγμός. Δηλαδή αν συνειδητοποίησε, δια της πολιτικής ενηλικιώσεως του, πως η Ελλάδα ανήκει τελεσίδικα, πολιτικά, οικονομικά, πολιτισμικά στον ευρωπαϊκό χώρο ή αν υποχώρησε προσωρινά για να δώσει την μάχη αργότερα, προετοιμασμένος καλύτερα και από καλύτερες θέσεις, όπως υποστηρίζουν κάποιοι ‘’διανοούμενοι’’ του Σύριζα. Αν δηλαδή, κάναμε ένα βήμα εμπρός και προχωρούμε ή αν θα βρεθούμε οσονούπω δύο βήματα πίσω. Βέβαια σε αυτήν την απευκταία περίπτωση, το δεύτερο βήμα θα είναι περιττό. Μετά το πρώτο υπάρχει ο γκρεμός.

   * Ο κ. Σάκης Μουμτζής είναι συγγραφέας

  • Ο/Η E.Γ. λέει:

   http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113611775

   OΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟ PLAN B

   Tο μυστικό σχέδιο για τη δραχμή – Το ραντεβού στο Κολωνάκι, ο καβγάς στο Μαξίμου

 21. Ο/Η Aλ Καπόνε. λέει:

  Oύτε ένας δεν την υπερασπίστηκε.
  Αυτό κάτι σημαίνει.
  Ξέρετε πολλές γριές να παίρνουν στο άψε σβήσε 200.000 ευρώ από την τράπεζα αυτές τις πονηρές μέρες.
  Με ειδοποίηση ημερών έπαιρνες 10.000 και ήσουν πανευτυχής

 22. http://www.lifo.gr/now/politics/71466

  Σχόλια

  19.7.2015 | 21:28
  900 χιλιάδες η θυγατέρα, 200 χιλιάρικα η μάνα…Δεν πείθεις κα Bαλαβάνη ότι δεν της το πες εσύ. Σαββατοκύριακο σας έφεραν λεφτά? Ακριβώς πριν τα capital control?

  19.7.2015 | 21:36
  Στην αρχή έκανε την παλαβή μπας και ξεχαστεί το θέμα, μετά δεν τα είχε πάρει η μάνα της και θα έκανε μηνύσεις, μετά τα πήρε η μάνα της αλλά δεν ήξερε τίποτα, τρόμαξε όπως όλος ο κόσμος 2 μέρες πριν κλείσουν οι τράπεζες, η ίδια η Βαλαβάνη έχει μία περιουσία στο εξωτερικό και ΟΧΙ στις ελληνικές τράπεζες και όλα καλά. Όμορφοι, αριστεροί ιδεαλιστές πολεμούν το σάπιο κατεστημένο με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν. Μια γροθιά σηκωμένη, αγνή καρδιά, συντροφικότητα, μερικά εκατομμύρια στο εξωτερικό.

  19.7.2015 | 21:37
  Νάντια μην ακούς τους γελοίους φιλελέδες. Έχεις ξεκάθαρο ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ.

  19.7.2015 | 21:47
  Να πω την αλήθεια ότι κι εμένα με προβλημάτισε η τυρκουάζ μπλούζα της κας Βαλαβάνη και δεν πείστηκα ότι πρόκειται για πρόσφατη φωτογραφία. Από την άλλη όμως, με προβλημάτισε και το timing της ανάληψης των χρημάτων από τη μητέρα της και το πιθανότερο είναι να είχε εκ των έσω πληροφόρηση, δεδομένου ότι και η ίδια η Βαλαβάνη ήταν υπέρ της ρήξης.

  19.7.2015 | 22:08
  Ασχέτως του τι έγινε τελικά αυτό το «θα το πω στην κόρη μου» δε λέει και πολλά από μόνο του. Εμείς είχαμε στο χωριό μια γιαγιά που έπαιρνε την αστυνομία όλη την ώρα γιατί τις πειράζανε τα ζώα και τους έλεγε «όχι ΤΩΡΑ θα έρθετε, εμένα ο άντρας μου ήταν της χωροφυλακής». Οι μεγάλοι άνθρωποι τα έχουν αυτά. Το ότι οι εργαζόμενοι τρομοκρατήθηκαν στην ιδέα ότι θα τα μάθει η υπουργός, από την άλλη, λέει πολλά για το πώς συμπεριφερόμαστε εμείς σε όσους έχουν δύναμη.

  19.7.2015 | 22:45
  Μου φαίνονται έγκυρα και αληθή τα όσα λέει για να δικαιολογηθεί η τέως υπουργός. Οπότε μάλλον άκυρη η επερώτηση του Αυγενάκη, ανυπόστατο το ρεπορτάζ και κυρίως άνθρακας ο θησαυρός!

  19.7.2015 | 23:28
  Σύντροφε εσύ φαίνεσαι δυνατό μυαλό. Πέρνα μια μέρα από τα Κεντρικά, σκέφτομαι να σε αξιοποιήσουμε.

  20.7.2015 | 00:01
  Ευχαρίστως σύντροφε! Είμαι βέβαιος ότι με έχεις ήδη ορίσει στο τομέα προπαγάνδας!

  20.7.2015 | 00:32
  Δεν υπάρχει άλλος τομέας, έτσι κι αλλιώς.

  20.7.2015 | 02:55
  Συντρολλοι συντρόλλισες, λεφτά υπάρχουν και ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό. Την έκαψε την κόρη η μάνα, άσε που το να τα έχεις στο σπίτι είναι επικίνδυνο.

 23. Ο/Η του κώλου λέει:

  Να παραδώσεις την έδρα και να κάνεις τι μετά; Η μονέδα του παρλιαμέντου είναι πλέρια

  http://www.huffingtonpost.gr/2015/07/20/valavani-edra-baroufakis_n_7831014.html?utm_hp_ref=greece

  Βαλαβάνη: Δεν αξίζω αυτή τη μεταχείριση, ούτε ο Βαρουφάκης. Δεν παραδίδω την έδρα

 24. Ο/Η παλιά μου τέχνη λέει:

  ενώ ο κ.Σόιμπλε (παλιότερα οι Τούρκοι, οι Αμερικανοί κλπ) πυρπολεί τα καταπατημένα δάση μας,

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=42194

  Γιώργος Καρελιάς

  Η συνωμοσιολογία είναι το εθνικό μας σπορ. Μπορεί να ανθεί τα τελευταία χρόνια, λόγω ειδικών πολιτικών συνθηκών, αλλά δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Στην περίπτωση των πυρκαγιών, οι «συνωμότες» και οι «πράκτορες», που μας καίνε κάθε καλοκαίρι, είναι τόσο παλιοί όσο και τα καμένα δάση.

  Ετσι, με το που ξέσπασαν οι πρώτες πυρκαγιές και, λόγω των μελτεμιών, πήραν διαστάσεις, ο δεξιός Καμμένος (εδώ) και η αριστερή Δούρου (εδώ) κατέφυγαν στην ίδια μέθοδο: εύκολες και αόριστες καταγγελίες περί… υπονομεύσεως του έθνους από άγνωστους εμπρηστές! Δεν πρωτοτύπησαν, τα έχουν πει κι άλλοι πολλά χρόνια πριν. Και απλώς αποδεικνύουν ότι οι κυβερνήσεις, όταν τα βρίσκουν σκούρα και αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα με ένα ισχυρό φυσικό φαινόμενο, καταφεύγουν στη συνωμοσιολογία και στην παραδοξολογία.

  Το καλοκαίρι του 1981 φούντωσε η Πεντέλη και η φωτιά έφτασε μέχρι την Κηφισιά. Τα κόμματα της τότε αντιπολίτευσης ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ κατάγγειλαν ως εμπρηστές κάποιους «χουντικούς» (η χούντα ήταν κοντά χρονικά). Ο υπουργός Αμυνας, μακαρίτης Ευάγγελος Αβέρωφ, αντίθετα, τις απέδωσε σε «ακραίους αριστερούς» και «αναρχικούς».

 25. Ο/Η Βαλαβανιές λέει:

  Σφοδρή κριτική στη Νάντια Βαλαβάνη άσκησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης για τα περί παρακολουθήσεών της που η ίδια κατήγγειλε.

  «Μια υπουργός να λέει ότι χιλιάδες βαλιτσάκια την παρακολουθούν; Κι ας πούμε ότι γινόταν έτσι, βγαίνεις και το λες, ότι χιλιάδες βαλιτσάκια παρακολουθούν τους Έλληνες πολίτες, πολιτικούς σε οποιαδήποτε δραστηριότητά τους; Αν έχουμε μια τέτοια σοβαρή καταγγελία ενός υπουργού, πρώτα πάει στα όργανα. Είναι δυνατόν ξαφνικά να πετάει μια πατάτα; Πού τα βρήκε αυτά τα βαλιτσάκια, να πάω να αγοράσω κι εγώ ένα» είπε στον Βήμα 99,5.

  Ο ίδιος έκανε λόγο για «κακή διαχείριση ενός συμβάντος» και ξεκαθάρισε ότι η ΕΥΠ είναι υπηρεσία που προστατεύει τη χώρα από ξένους και όχι από τους Έλληνες. «Δεν παρακολουθούνται Έλληνες. Να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία» είπε.

  Αναφερόμενος στην κ. Βαλαβάνη είπε: «Το πιο απλό πράγμα ήταν να πει ότι «δεν έχω κάνει τίποτα , αλλά επειδή το έκανε η μητέρα μου και θεωρώ ότι δεν είναι σωστό, αναλαμβάνω την ευθύνη και θέτω την παραίτησή μου». Θα το χειροκροτούσε όλος ο κόσμος. Αντ’ αυτού, εμφανίστηκε μια γενική συνωμοσιολογία».

 26. Ο/Η laskaratos λέει:

  Στριμωγμένη η αριστερή φεμινίστρια και παλιά αγωνίστρια του Πολυτεχνείου κα Βαλαβάνη καταφεύγει στις γνωστές ακροδεξιές σεξιστικές χυδαιότητες για να (μην) απαντήσει.
  Ζήλωσε δόξα Γιώργου Καρατζαφέρη, Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, Ραχήλ Μακρή και Τράγκα.
  Αυτό είναι το κατάντημα της «Αριστεράς»:

  «Βαλαβάνη εναντίον Αυγενάκη: Νόμιζα ότι φοράς παντελόνια»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s