Μπροστά στο γκρεμό

[Η Αρχή να αναδείξει επιτέλους τον  άνδρα]

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Δεν είναι λέει η κα Βαλαβάνη αυτή που έκανε ότι έκανε με τα λεφτά της, παραιτήθηκε καθαρά από ευαισθησία ασυνήθιστη για πολιτευόμενο της Αριστεράς, αλλά κανείς στο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρθηκε να ρωτήσει ποιος υπουργός είναι ο δράστης. Ταυτόχρονα το παρδαλό τσίρκο των Βαρουφάκη-Λαφαζάνη-Κωνσταντοπούλου, που έδωσε τόσες πολυέξοδες και αδιέξοδες παραστάσεις για την προσωπική προβολή του (ο εξ αυτών ανεπάγγελτος για τα ιδεοληπτικά του συμπλέγματα), κάνει το κορόιδο και δεν μας λέει πως θα διαμορφωθεί και το κυριότερο πως θα αντιμετωπιστεί η περίπτωση της δραχμής, που με τόση επαναστατική εμμονή λανσάρει. Αυτή η δημιουργική ασάφεια μαζεύει πολύ κόσμο στο μπουλούκι τους και κυρίως όσους θέλουν να δουν να καταστρέφεται μαζί τους και η υπόλοιπη κοινωνία και όσους  βυθισμένοι στα χρέη τους, ελπίζουν πως αυτά θα τα πληρώσουν οι πολίτες που δεν χρωστούν και που δεν τα έστειλαν στο εξωτερικό σαν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού φαίνεται πως οι Λετονοί συνταξιούχοι αρνούνται να το κάνουν. Η φιλάνθρωπη Εκκλησία παραμένει επιμελώς αφορολόγητη, επιδοτούμενη και ατιμώρητη, με τα λεφτά που έχει μέρα μεσημέρι ληστέψει να παραμένουν στα αζήτητα από τους κυβερνώντες επαναστάτες και με τον πισινούχο μπαρουφολόγο να εξηγεί στους ενοχλητικούς Ευρωπαίους που ρωτούν (‘Charlie Hebdo’) το γιατί, πως δεν της έβαλε ΕΝΦΙΑ γιατί δεν έχει εισοδήματα από τα ακίνητά της.

Δυο μεγάλα ψέματα συμπυκνωμένα σε μια φράση, για να κοροϊδέψει τον κουτόφραγκο που δεν είναι σε θέση να ξέρει σε βάθος την πραγματικότητα του τσίρκου μας.

Με περισσή υποκρισία ο θίασος καταψηφίζει αλλά στηρίζει, ένα μόνο πράγμα δεν κάνει, να προτείνει το ελάχιστο εναλλακτικό μέτρο ή να σχεδιάσει με σαφήνεια μια εναλλακτική πορεία. Παίζουν με τις φρούδες ελπίδες των απελπισμένων, υποδαυλίζουν τη τυφλή αντιευρωπαϊκή οργή των φανατισμένων, υποθάλπουν την ατιμωρησία της Χ.Α. αλλά η προχειρότητά τους, η αμάθειά τους, η τεμπελιά τους, το πάθος για προσωπική καλοπέραση που δεν έκανε ούτε έναν τους να φιλοτιμηθεί να ζητήσει περικοπή των βουλευτικών απολαβών,  δεν κρύβονται. Έφεραν τη χώρα, μέσα από την πεντάμηνη παρανοϊκή άρνηση διακυβέρνησης με τη χαριστική βολή της ιλαροτραγωδίας του «δημοψηφίσματος» που η απάντησή του διαβάστηκε ανάποδα, στο χείλος της Αβύσσου. Κακά προαισθήματα διακατέχουν κάθε λογικό άνθρωπο. Το πιο άχρηστο, παρανοϊκό και ιδεοληπτικό κομμάτι του πολιτικού κόσμου κυβερνάει αυτή τη στιγμή τη χώρα. Μόνο η απόγνωση κάνει κάποιους να ελπίζουν στον αρχηγό τους που τον θέλουν εν δυνάμει διαφορετικό από τους άλλους, ή έστω ικανό να γίνει από έφηβος άντρας σε μια νύχτα. Ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του, αλλά δεν υπάρχει τώρα και άλλη ελπίδα. Ήδη ο λογαριασμός είναι ασήκωτα βαρύς, η ΕΕ έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, αν ο τρώσας δεν ιάσεται τότε η τραγωδία θα κορυφωθεί και ο από μηχανής θεός δεν θα έρχεται..

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

26 Responses to Μπροστά στο γκρεμό

 1. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  αρχή άνδρα δείκνυσι

 2. Ο/Η Εco λέει:

  https://panosz.wordpress.com/

  Παρά έναν τεσσαράκοντα

  Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 39 απώλειες χθες στη Βουλή, καθώς 39 δικοί του βουλευτές δεν υποστήριξαν την πρόταση του πρωθυπουργού. Η χώρα όμως είχε ένα τεράστιο κέρδος, καθώς αυτοί που βγήκαν αυτοβούλως από το κυβερνητικό κάδρο ήταν ένα πολύ σημαντικό, ίσως το σημαντικότερο, εμπόδιο στο να μπορέσει η κυβέρνηση Τσίπρα να πιάσει επαφή με την πραγματικότητα και να παράξει θετικό έργο.

  Φυσικά η δεδηλωμένη έχει χαθεί. Αλλά, όσο κι αν οι 39 εξακολουθήσουν να δηλητηριάζουν πολιτικά την ατμόσφαιρα, η εμπιστοσύνη και η στήριξη του κόσμου στον πρωθυπουργό εξακολουθούν να ισχύουν. Θα ήταν τεράστιο, και πολιτικά θανάσιμο λάθος για τον Τσίπρα αν εξακολουθήσει να ασχολείται με τους «39» ή με τον ΣΥΡΙΖΑ: αμφότερα ανήκουν στο παρελθόν και αποτελούν τροχοπέδη για το μέλλον της χώρας.

  Τώρα προέχει να ολοκληρωθεί θετικά η διαπραγμάτευση και να κατοχυρωθεί μια συμφωνία που θα αποτρέπει την άμεση καταστροφή, με τη σύμπραξη όλων των πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου. Η σύμπραξη αυτή πιθανότατα θα είναι απαραίτητη και για το αμέσως επόμενο στάδιο. Αλλά, ας μη προτρέχουμε.

  Οι ποντικομικρούληδες της δραχμής

  Ποτέ δεν είχαν το θάρρος να θέσουν ξεκάθαρα το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή». Γιατί πάντα ήξεραν ότι πάνω από 70% των πολιτών τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της παραμονής μας στην Ε/Ζ και την ΕΕ.

  Ακόμα και στο δημοψήφισμα αρνούνταν όπως ο …Πέτρος ότι αυτό θέλουν και έβγαζαν τρελούς -και υπηρέτες ξένων συμφερόντων- αυτούς που έλεγαν ότι στο ΟΧΙ στεγάζεται όλο το συναπάντημα που θέλει να βγάλει τη χώρα μας από την Ευρώπη.

  Οταν βγήκε το 61% για το οποίο ο Τσίπρας είχε πεί ξεκάθαρα ότι δεν είναι εντολή ρήξης και ότι θα φέρει λύση εντός του ευρώ σε 48 ώρες, θεώρησαν ότι ήρθε η ευκαιρία τους και εκδηλώθηκαν καθαρά.

  Καταψήφισαν τον Τσίπρα που με τις δικές του πλάτες βγήκαν βουλευτές και έχουν το θράσος να λένε ότι στηρίζουν την κυβέρνηση.

  Η συμπεριφορά τους κατά την ταπεινή μου γνώμη αποτελεί όνειδος για τη δημοκρατία μας.

  Οταν θα γίνουν εκλογές θα εισπράξουν αυτό που τους αξίζει. Και το πολιτικό σύστημα θα εξυγιανθεί χωρίς την παρουσία τους σε κυβερνητικά πόστα.

 3. Ο/Η του κώλου λέει:

  Γλυκό το χρήμα γλυκιά η δόξα γλυκιά η ισχύς.

  «Δεν παραδίδουμε τις έδρες»

  Πετράκος: Σε περίπτωση εκλογών ο Τσίπρας να βάλει στις λίστες και τους 39

  «Δεν παραδίδουμε τις έδρες» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, ένας εκ των 39 που διαφοροποιήθηκαν στην ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας.

  Μιλώντας στο Mega, ο κ. Πετράκος που ψήφισε «όχι», είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «είναι υποχρεωμένος στις επόμενες εκλογές να βάλει στη λίστα όλους τους εκλεγμένους σήμερα βουλευτές».

 4. Ο/Η ανώνυμος λέει:
 5. Ο/Η eklag λέει:

  Αρκεί να παρατηρήσει κανείς νηφάλια(πράγμα σχεδόν ακατόρθωτο)
  την πολιτική πράξη και τον ιδιωτικό βίο
  (ως οφείλουμε για πρόσωπα με δημόσιο θεσμικό ρόλο)
  των προσώπων που αναφέρονται στην ανάρτηση
  -καθώς και ποιοι σήμερα τους παρέχουν στήριξη-
  και τα συμπεράσματα βγαίνουν αβίαστα.
  Δεν «βλέπει» μόνον όποιος δεν θέλει να δει…

  p.s.
  Οι χαρισματικοί ηγέτες μας τελείωσαν όταν τελειώσαμε τον Καποδίστρια.
  Μπορούμε βέβαια πάντα να κατασκευάσουμε κακέκτυπα,
  όπως και να κόψουμε μονάδες καταλαμβάνοντας(ουστ) το νομισματοκοπείο.

 6. Ο/Η ataktos λέει:

  μας κοστίζει λίγο παραπάνω,αλλά έχουμε την 1η!!!! Κυβέρνηση παγκοσμίως που είναι ταυτόχρονα και Αντιπολίτευση!
  Αυτό ούτε το ΠΑΣΟΚ δεν το κατάφερε

 7. Ο/Η ataktos λέει:

  Τέλειωσαν τα ψέμματα.Θέλουν την εξαθλίωση του πρωτογενούς τομέα!

 8. Σέ ποιά Χώρα τής Ευρώπης βλέπεις γυναίκα στήν ηλικία τής Φώφης Γεννηματά συνταξιούχο ή απόστρατους τών 45 ετών μέ ονειρεμένες συντάξεις, σούπερ εφάπαξ καί μετά νά εργάζονται μέ παχυλούς μισθούς, τρώγοντας τό ψωμί τών ανέργων?

  http://www.nicemagazine.gr/de-thelo-na-plirono-allo-syntaxiouhoys-ton-45-50-opos-esas-k-gannimata/

 9. Ο/Η Giannis λέει:

  Συνεχίζετε, εμμονικά, να τσουβαλίαζετε ως ανόητους ή απατεώνες όλους όσους αρνούνται να συνεχίσουν στην αποδεδειγμένα αδιέξοδη πορεία εντός της ευροζώνης ενώ παράλληλα αρνείστε να καταδείξετε τα σφάλματα τόσο της Ευρωπαϊκής ηγεσίας, όσο και των «φιλοευρωπαικών» δυνάμεων εντός της χώρας.

  Το Grexit, κύριοι θα έρθει νομοτελειακά όσο συνεχίζονται οι φορομπηχτικές πολιτικές λιτότητας και το θέμα του μη βιώσιμου χρέους δεν διευθετείται. Ακόμα και αν αύριο το πρωί η Ελλάδα μετατρεπόταν σε Γερμανία όσον αφορά την οργάνωση και την αποτελεσματικότητα του κράτους, ακόμα και αν φορολογούνταν ισότιμα, όπως πολύ σωστά ζητάτε, η εκκλησία, η χώρα θα παρέμενε καταδικασμένη σε αιώνιο μαρασμό.

  Αυτό μπορεί να αλλάξει μόνο εάν οι Ευρωπαικές ελίτ αποφασίσουν να παραχωρήσουν ένα γενναίο κούρεμα στο χρέος και να βάλουν τέλος στις πολιτικές λιτότητας. Αλλά επειδή οι ελίτ αυτές δεν φαίνονται διατεθειμένες για τέτοιες παραχωρήσεις, αλλά και επειδή το Grexit θα προκληθεί, νομοτελειακά, από τις επιβαλλόμενες πολιτικές, προσφέρετε πολύ κακές υπηρεσίες στην χώρα και στην κοινωνία με το να διαβάλετε οποιωνδήποτε προτείνει έξοδο από την νομισματική ένωση και αθέτηση πληρωμών.

  Αιδώς Αργείοι.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Γενναίο κούρεμα θα είχε γίνει αν οι κυβερνήσεις εφάρμοζαν όσα υπέγραφαν.
   Ρίξτε μια ματιά στους 50άρηδες συνταξιούχους, στις στρατιωτικές δαπάνες, στην ατιμώρητη φοροδιαφυγή, στις μη εκδικαζόμενες κομπίνες, στα κλειστά επαγγέλματα, στα εφ’άπαξ των υπαλλήλων της Βουλής, στα αναδρομικά των δικαστών, στους μισθούς των παπάδων και θα δείτε τι έχει εφαρμοστεί.
   Κανείς δεν σου χαρίζει λεφτά όταν τον βρίζεις και τον εξαπατάς.

   Τα περί αθέτησης πληρωμών (χωρίς συνέπειες;) τα παραδίδω στην κρίση του κοινού.

   Το grexit θα έλθει νομοτελειακά αφού πέρασαν 5 μήνες και η κυβέρνηση όχι μόνο δεν πήρε τα 40 εκατ. που χρωστούν τα κανάλια, όχι μόνο αρνείται επίμονα να εφαρμόσει πόθεν έσχες, να καταργήσει τα μυστικά κονδύλια αλλά κουκουλώνει κατά πως φαίνεται (δεν απαντάει στις κατηγορίες) και κλεψιές ΄δημοσιογράφων για να τις ασκείται πλημμελής δημόσιος έλεγχος.
   http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/06/blog-post_821.html

 10. Ο/Η Βαλαβάνη Βαλαβάνω λέει:

  Ποια ανάμειξη είχε στην ιστορία με τα 200.000 ευρώ που έφυγαν από τράπεζα λίγες ημέρες πριν επιβληθούν τα capital controls η παραιτηθείσα αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλάνη, αναρωτιέται σήμερα ο «Βηματοδότης».

  Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του «Βηματοδότη»:

  «Αυτή η ιστορία με τις 200.000 ευρώ που έφυγαν από τράπεζα στο πάρα πέντε της επιβολής capital controls πολύ με προβλημάτισε. Είναι δυνατόν, είπα, να συμβαίνει κάτι τέτοιο και μάλιστα, όπως άφηναν να εννοηθεί, από υπουργό ο οποίος εκ της ιδιότητάς του έχει και εσωτερική ενημέρωση; Αφήστε που θύμιζε έντονα την περίπτωση της Κύπρου, όπου, όπως αποδείχθηκε, λίγες ημέρες πριν από το «κούρεμα» των καταθέσεων συγγενικά πρόσωπα πολιτικών έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και κέρδισαν εκατομμύρια. Τι ακριβώς έχει συμβεί, πόσα χρήματα έφυγαν από τις τράπεζες και ποια ανάμειξη είχε στην υπόθεση η μέχρι πρότινος αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών κυρία Νάντια Βαλαβάνη (φωτογραφία);

  Προτού σας αποκαλύψω τι ακριβώς έγινε (για να διαπιστώσετε και μόνοι σας το μπάχαλο που επικρατεί στην πολιτική ζωή) οφείλω να σας πω τι λέει η ίδια η κυρία Βαλαβάνη. Σε ερώτηση αν πήρε τις καταθέσεις της από την τράπεζα τι νομίζετε ότι απάντησε, αφού προηγουμένως έκανε λόγο για λάσπη; «Δεν διαθέτω λογαριασμό σε τράπεζα της Κρήτης. Δεν έκανα καμία ανάληψη πριν από την επιβολή ελέγχου κεφαλαίων». Οταν ρωτήθηκε αν συγγενικά της πρόσωπα απέσυραν χρήματα από τράπεζα, εκεί άλλαξε το τροπάριο και αποκάλυψε ότι η μητέρα της είναι 85 ετών, ότι δεν έχει στενές σχέσεις μαζί της, ότι έχει χρήματα επειδή εισέπραξε περισσότερα απ’ ό,τι εκείνη από την πώληση του ξενοδοχείου τους και ότι, παρά τα 85 της χρόνια, έχει… μυαλό ξουράφι! Διαχειρίζεται μόνη της τα χρήματά της. Απίστευτο, ε; Θέλετε κι άλλα;

  Το όλο άγχος και ο προβληματισμός της κυρίας Βαλαβάνη ήταν να μη συνδεθεί η παραίτησή της από τον υπουργικό θώκο με τα 200.000 ευρώ που «έφυγαν» από τράπεζα προτού επιβληθεί αναγκαστική τραπεζική αργία. «Ξέρετε, εγώ ετοίμασα την παραίτησή μου και την έδωσα στον Πρωθυπουργό από τη Δευτέρα το πρωί, μόλις άκουσα τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής με τα οποία δεν συμφωνούσα και γι’ αυτό θα καταψηφίσω το Μνημόνιο» έλεγε και ξανάλεγε. Για την ταμπακέρα όμως τίποτα: ποιος ή ποια, δηλαδή, μεσολάβησε και αποσύρθηκαν από την τράπεζα 200.000 ευρώ λίγο προτού επιβληθούν τα capital controls; Τι ήταν αυτό που φόβισε τον/την αναλήπτη/τρια και απέσυρε τα χρήματα; Πού πήγαν τα χρήματα αυτά; Σε κανένα… στρώμα ή σε τράπεζα στο εξωτερικό; Το μόνο για το οποίο διαβεβαίωσε η πρώην υπουργός ήταν ότι δεν έβγαλε χρήματα εκτός Ελλάδος».

  Και επειδή όλα αυτά που έλεγε η κυρία Βαλαβάνη μάλλον δεν έπειθαν και ήθελαν περισσότερες εξηγήσεις, βάλθηκε η ίδια να ξεκαθαρίσει (και πάλι) ότι δεν πολυμιλάει με τη μητέρα της, συνεπώς ήταν αδύνατον να της παρείχε εσωτερική ενημέρωση και κυρίως ούτε αυτή (αν και αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών) γνώριζε για τα capital controls και ότι επρόκειτο να κλείσουν οι τράπεζες. Η υπόθεση όμως δεν τελειώνει εδώ ούτε βεβαίως ξεχνιέται με την παραίτησή της από τον υπουργικό θώκο, αφού ο γαλάζιος βουλευτής Ηρακλείου Ε. Αυγενάκης συγκέντρωσε στοιχεία από τράπεζες με τα οποία αποδεικνύεται, όπως δήλωσε, ότι όντως έγινε η ανάληψη των χρημάτων σε συγκεκριμένη ημερομηνία από συγγενή υπουργού.

  Πηγή: «Το Βήμα»: Η Βαλαβάνη, οι 200.000 ευρώ, η μητέρα της – Τι αποκαλύπτει | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/217546/vima-i-valavani-oi-200000-eyro-i-mitera-tis-ti-apokalyptei#ixzz3g5aa1w1u

 11. Ο/Η Giannis λέει:

  Δεν διαφωνώ ούτε σε μια γραμμή σε όσα γράφετε περί 50αριδων συνταξιούχων, φοροδιαφυγής, μισθούς παπάδων και τα λοιπά. Είναι προαπαιτούμενα για την ανάκαμψη και στην περίπτωση που επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα. Αλλά είναι τουλάχιστον αφέλεια να πιστεύετε ότι αν γινόταν όλα αυτά η Ευρώπη θα συμφωνούσε σε απομείωση χρέους και άρση της λιτότητας. Ή ότι είναι δυνατόν να γίνουν όλες αυτές οι τομές ενόσω η χώρα καταρρέει οικονομικά. Οι προθέσεις των δανειστών φάνηκαν άλλωστε και από την εκδικητική συμπεριφορά που επέδειξαν μετά το δημοψήφισμα.

  Στα περί αθέτησης πληρωμών, προφανώς και θα υπάρξουν σοβαρότατες συνέπειες. Αλλιώς όλοι θα χρεοκοπούσαν χωρίς δεύτερη σκέψη. Η εναλλάκτη όμως είναι, όπως έγραψα, ο αιώνιος μαρασμός της οικονομίας και της χώρας. Γι αυτό θα πρέπει να συζητηθεί ανοικτά η επιλογή αυτή για να μπορέσει να αποφασίσει η κοινωνία μακρυά απο τις κραυγές των καθεστωτικών ΜΜΕ. Στο κάτω κάτω όλοι πλέον έχουν αντιληφθεί (και αποδεχτεί) οτι το χρέος είναι αδύνατον να αποπληρωθεί στο συνολό του.

  Είναι τουλάχιστον παράδοξο ένα σαιτ που είναι προοδευτικό (?) και συχνά εκφράζει τον ορθολογισμό, να αρνείται ακόμα και να συζητήσει την εκδοχή αυτή. Δύο εκδοχές υπάρχουν: είτε αυτή της ασύλληπτης στενοκεφαλιάς, είτε αυτή της ευθυγράμμισης με τα συμφέροντα της ελληνικής ελίτ-ολιγαρχίας για ιδιοτελείς, προφανώς, σκοπούς.

 12. Ο/Η Βαλαβαλαφαζάν λέει:

  http://www.protothema.gr/politics/article/493328/proslipseis-sto-para-pede-apo-valavani-lafazani/

  Προσλήψεις στο «παρά πέντε» από Βαλαβάνη-Λαφαζάνη

  Η υπουργός φρόντισε να κάνει τουλάχιστον έναν «αποχαιρετιστήριο» διορισμό
  Σχεδόν ταυτόχρονα με την επίδοση της επιστολής της στον πρωθυπουργό, δια της οποίας γνωστοποιούσε την διαφωνία της με την συμφωνία, καθώς και την απόφασή της να παραιτηθεί από την κυβέρνηση, η κα Νάντια Βαλαβάνη φρόντισε να κάνει τουλάχιστον έναν «αποχαιρετιστήριο» διορισμό. Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 13 Ιουλίου, η, πρώην πλέον, αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, εξέδωσε υπουργική απόφαση σχετικά με την αντικατάσταση του προέδρου της Εταιρίας Βιομηχανικής Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Εργαστηριακών δοκιμών, Πιστοποίησης και Ποιότητας (ΕΒΕΤΑΜ A.E.), κ. Θωμά Παπαλιάγκα.

  Το παράδοξο στην συγκεκριμένη ενέργεια της κας Βαλαβάνη, είναι ότι καρατόμησε μόνο τον πρόεδρο και όχι, ως είθισται, το υπόλοιπο Δ.Σ. Τυπικά, ο κ. Παπαλιάγκας δεν είχε διανύσει παρά μόνο ένα 18μηνο από το σύνολο της 5ετους του θητείας ως επικεφαλής της ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε. Πιθανώς όμως, το γεγονός ότι είχε τοποθετηθεί δημόσια απερίφραστα υπέρ του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, ή, ίσως, το ότι είναι γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, να τον οδήγησε τελικά στην πρόωρη έξοδο. Περιττό, δε, να σημειωθεί, ότι ο αντικαταστάτης του κ. Παπαλιάγκα πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

  Ωστόσο, εκτός της κας Βαλαβάνη ήταν και ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης που εξακολούθησε να διορίζει ειδικούς συμβούλους κ.α. στο υπουργείο του, παρά την μεγαλόφωνη διαφοροποίησή του από την πρωθυπουργική πολιτική σε σχέση με τη συμφωνία. Και μολονότι ο κ. Λαφαζάνης δήλωνε πως διαφωνεί αλλά ότι δεν είχε καμία πρόθεση να παραιτηθεί, δεν σταμάτησε να μεριμνά με ακατάβλητο ζήλο για τη στελέχωση του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τα κατάλληλα πρόσωπα. Εξάλλου, η «απο-πολιτικοποίηση» του κρατικού μηχανισμού είναι απαίτηση των δανειστών, οπότε, κάθε αντίθετη ενέργεια μπορεί να επικαλείται μια κάποιου είδους αντίσταση «στα μνημόνια».

 13. Ο/Η eklag λέει:

  Για να μην αηδιάζεις με τη Βαλαβάνη πρέπει να σε λένε Γιάνη
  και να διαθέτεις μαζί με τους υπόλοιπους 44:
  μυαλό ανήλικου τέκνου (βλέπε Κωνσταντοπούλου),
  ενός κοκόρου γνώση
  και να είσαι το ίδιο(γιατί περισσότερο δεν γίνεται)
  απατεώνας με αυτούς.

 14. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Ἡ Ἰαπωνία ἔχει χειρότερο δείκτη ἀπὸ τὴν Ἑλλάδα.
  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_public_debt

  Ἡ Ἰαπωνία ὅμως ἔχει βιομηχανία.

 15. Ο/Η Αριστείδης Καρατζόγλου λέει:

  Η Ιαπωνία έχει 25 χρόνια τώρα ύφεση και το χρέος είναι κυρίως εσωτερικό. Όπως και να έχει δεν έχουμε πολλές ομοιότητες με τους Ιάπωνες, ούτε βέβαια στο φιλότιμο που σε αυτούς φτάνει μέχρι χαρακίρι σε εμάς ούτε μέχρι την παραίτηση.

  • Ο/Η ανώνυμος λέει:

   Γενικά η αλαζονική (κ.α) Δύση
   δεν είναι εξοικειωμένη
   με τους πολιτισμούς της Ανατολής

   από το «Even Monkeys Fall From Trees
   – The Wit And Wisdom Of Japanese Proverbs»
   by David Galef
   (First published in 1987 by Tuttle Publishing)

   ΣΗΜ. δεν είναι off-topic

 16. Ο/Η Cato λέει:

  Η κυρά Νάντια aka 200.000 ευρώ,είπε ΒΛΑΚΩΔΗ ΨΕΜΑΤΑ. Οι τύποι αυτοί συμπεριφέρονται όπως στους ολοκληρωτισμούς (που αποτελούν τα πρότυπά τους) όπου προπαγανδίζεται οτιδήποτε χωρίς αντίλογο. Κατά τ’ άλλα πλήρης σιωπή από τους παχύδερμους συντρόφους της.
  Εδώ όμως υπάρχουν και ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ. Τι κάνει εκείνος ο υπουργός που βάλανε «κατά της διαφθοράς»?

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Η κυρά Νάντια,
   κορυφαία οικονομολόγος, πιθανότατα έβγαλε με ασπίδα τη γριά μαμά της με την οποία δεν πολυμιλιέται, σε υπάρχοντα ήδη λογαριασμό εξωτερικού ένα ποσόν το οποίο όταν αυτή και οι συναγωνιστές της της δραχμής καταφέρουν να μας κάνουν βαλκανική Μπανανία, θα πολλαπλασιάσει την αξία του. Στο μεταξύ τράβηξε και μια αντιμνημονιακή παραίτηση από υπουργός (στο βουλευτιλίκι παραμένει). Ασφαλώς υπάρχουν και ερωτήματα ποινικής φύσεως για τη χρονική συγκυρία τον τρόπο και την ταχύτητα της μεταφοράς και θα ήταν χρήσιμο να διερευνηθεί η κίνηση του υπάρχοντος ήδη λογαριασμού αποδέκτη στο εξωτερικό.

   Από ευθιξία οι Λαφαζανοκωνσταντοπουλοβαρουφάκηδες σκίζουν.

 17. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο άνθρωπος είναι πολύ λίγος, δεν μπορεί να αλλάξει.
  Η χώρα έχει έναν πολύ κακό πρωθυπουργό, αμετανόητο, ανίκανο για οποιαδήποτε αυτοκριτική.
  Το νέο κυβερνητικό σχήμα είναι κι αυτό για τα πανηγύρια.

  ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων

  ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΙΚΑΛΗΣ

 18. Ο/Η Εγκεφαλικό κύτταρο λέει:

  Έτσι για να νιώσουμε την απελπισία, εμείς οι προοδευτικοί (?), γιατί οι προοδευτικοί χωρίς ερωτηματικό είναι μέσα στην ελπίδα, που δεν την αναστρέφουν ούτε οι «τρομοκρατικές πράξεις», των «μαζικών εμπρησμών». Αυγή και Εφημερίδα των Συντακτών έσκυψαν σήμερα πάνω από τα καμένα και άφησαν τον ανασχηματισμό δεύτερο. Μέγας τρομοκράτης ο μελισσοκόμος στον Καρέα……Αποφάσισα κι εγώ, όποιον αμφισβητεί τα προοδευτικά αισθήματα οποιουδήποτε, να τον αποκαλώ πεμπτοφαλαγγίτη. Εξάλλου γεμίσαμε από δαύτους.
  Υγ. Εσπευσμένες εκλογές σημαίνουν ΚΑΙ την άρση του αξιόποινου για όσους υπουργούς ομολόγησαν ήδη πράξεις απιστίας σε βάρος του Δημοσίου και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος.

  • Ο/Η Zωζώ Σαπουνάκη λέει:

   Δεν πρόκανε, ένεκα η ανατροπή, ο γλυκούλης να αλλάξει και το νόμο περί ευθύνης υπουργών, που έλεγε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.