Δημοσκόπηση KΑΠΑ Research: 7 στους 10 να ψηφιστεί η συμφωνία από τη Βουλή

[Όχι εκλογές- Νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα]

Το 51,5% των πολιτών θεωρεί θετική τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαίων εταίρων μας σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της ΚAΠΑ Research. Πολύ υψηλότερο είναι ωστόσο το ποσοστό αυτών που θεωρούν ότι η συμφωνία ήταν αναγκαία 72% έναντι 25,3% που διαφωνούν.

Αντίστοιχα υψηλό είναι το ποσοστό των πολιτών που πιστεύουν σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ότι η συμφωνία πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή 70,1% έναντι 25,3% που θεωρούν ότι πρέπει να καταψηφιστεί.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είναι επίσης αντίθετοι με την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.Το 64,5% θεωρεί ότι πρέπει να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση με στήριξη από την παρούσα βουλή έναντι 31,2% που πιστεύει ότι είναι αναγκαίες οι εκλογές.

Ως προς το ποιος ευθύνεται περισσότερο για τα επώδυνα μέτρα που περιέχει η συμφωνία,το 48,7% θεωρεί τους ευρωπαίους που δεν έδειξαν κατανόηση στο πρόβλημα της Ελλάδας, έναντι 44,4% που καταλογίζει την ευθύνη στην ελληνική κυβέρνηση και τη λανθασμένη πολιτική της.

Η έρευνα έγινε στις 14 Ιουλίου στις 13 περιφέρειες της χώρας με δείγμα 762 ατόμων.

Δείτε αναλυτικά την δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=722353

Advertisements
This entry was posted in Για την Αριστερά, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

32 Responses to Δημοσκόπηση KΑΠΑ Research: 7 στους 10 να ψηφιστεί η συμφωνία από τη Βουλή

 1. Ο/Η Κλαζομενεύς λέει:

  Θα μείνει στην ελληνική ιστορία ως ο ποιο μεγάλος πολιτικός απατεώνας που έχει αναδείξει η χώρα. Από την άλλη το 70% που λέει ναι στην συμφωνία όταν πάρει χαμπάρι τι εστί η συμφωνία οι μισοί τουλάχιστον από αυτούς θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ. Δυστυχώς ο δρόμος για τη δραχμή άνοιξε και φοβάμαι χωρίς επιστροφή. Το 3ο μνημόνιο θα είναι η χαριστική βολή για το ελληνικό ευρώ, δυστυχώς!

 2. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Μὲ τὴν παραγωγὴ θὰ γίνῃ κάτι; Κάποιος σχεδιασμός, κάποια κίνητρα, δημιουργία δομῶν;

 3. Ο/Η Θέκλα Φακλάνα-σεκσολόγος λέει:

  Αχ Αριστερά μεγαλοπιάστηκες και ξεβρακώθηκες με το συμπάθειο.

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  Μόνο το ειδικό δικαστήριο μπορεί να φέρει την κάθαρση σε φαινόμενα ολοκληρωτικής πολιτικής αλητείας.

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=721604#.VaYeCxvPtqz.facebook

  Ο άνθρωπος που «δολοφόνησε» την οικονομία

  Πώς ο ειδικός στη «θεωρία των παιγνίων» Γιάνης Βαρουφάκης απέτυχε παταγωδώς στη διαπραγμάτευση, «πάγωσε» τράπεζες και αγορά και έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού
  Παρέλαβε μια οικονομία με ανάπτυξη 1,8% και την οδήγησε μέσα σε πέντε μήνες στη χρεοκοπία, με κλειστές τράπεζες, με capital controls και με τους πολίτες σε απόγνωση
  …………….
  Από την αρχή ήταν αντιληπτό, με εξαίρεση ίσως ορισμένους στο Μέγαρο Μαξίμου (που τον διόρισαν στη θέση αυτή), ότι η πολυδιαφημιζόμενη διαπραγματευτική του δεινότητα οδηγούσε τη χώρα κατευθείαν στον γκρεμό. Διενήργησε την πιο προβληματική διαπραγμάτευση θέτοντας επικεφαλής έναν πάμπλουτο επιχειρηματία και παραμερίζοντας έναν τεχνοκράτη, τον Γ. Χουλιαράκη, εξαντλώντας γρήγορα όλα τα πλεονεκτήματα της χώρας. Οι αμερικανοί φίλοι του, οι συνεργάτες του «επιφανείς οικονομολόγοι», όπως τους χαρακτήριζε, εργάζονταν παράλληλα, σύμφωνα με μη διαψεύσιμες πληροφορίες, ως υπάλληλοι συμβουλευτικά σε ξένα funds. Εκανε ακριβώς το αντίθετο από ό,τι θα περίμενε κανείς, με απρόβλεπτες διακυμάνσεις ανάμεσα στην επιθετικότητα και στην αδυναμία. Ομιλούσε ακαταπαύστως παντού και κορδακιζόταν. Αντί να αφαιρεί εμπόδια, προσέθετε. Αντί να χτίζει, γκρέμιζε… Και το σημαντικότερο, την «κοπάνησε» για ένα long weekend στην Αίγινα, μαζί με τη σύζυγό του Δανάη Στράτου και την κόρη του, και δεν ψήφισε τη συμφωνία στη Βουλή. Ηταν μια προκλητική κίνηση σε μια ιστορική μέρα για τη χώρα και την κυβέρνηση.

  Η καταστροφή των τραπεζών

  Στους πέντε αυτούς μήνες που ήταν υπουργός Οικονομικών δεν πήρε κανένα απολύτως μέτρο, αδιαφόρησε για τα πάντα, με αποτέλεσμα να φύγουν από τις τράπεζες 45 δισ. ευρώ σε καταθέσεις. Τα τραπεζικά ενέχυρα από 45 δισ. ευρώ εξαντλήθηκαν στα 5-6 δισ. ευρώ επειδή η στρατηγική του, όπως την περιγράφει ο αρθρογράφος του «Guardian» Ανατόλι Καλέτσκι, ήταν να κρατά ένα όπλο στο δικό του κεφάλι και μετά να απαιτεί λύτρα για να μην τραβήξει τη σκανδάλη.

  Ειδικά για τις τράπεζες η πολιτική Βαρουφάκη είχε ως συνέπεια να τις κλείσει διαλύοντας παράλληλα την οικονομία, χωρίς προηγουμένως να υπάρξει στοιχειώδης προετοιμασία, την ώρα που δεν κατέβαλλε καμία προσπάθεια ειλικρινούς στήριξης για την επίτευξη συμφωνίας
  ………………

 5. Ο/Η Διεθνιστής λέει:

  Σημαίνει κάτι αυτή η δημοσκόπηση, όπως να πούμε νομιμοποίηση από τον λαό του μνημονίου 3;
  Για να ξέρουμε γιατί μιλάμε δηλαδή.

 6. Ο/Η Σαλταδόρος λέει:

  Διαβάζετε ακόμα δημοσκοπήσεις; (δεν ρωτάω αν τις παίρνετε στα σοβαρά για να μην σας προσβάλλω).
  Διαβάζετε και «Βήμα»; Το γνωστό σούπερ αξιόπιστο «Βήμα», αυτόν τον παγκοσμίως καταξιωμένο βράχο δεοντολογίας;
  Και τα συνδυάζετε κιόλας; Δημοσκόπηση και «Βήμα»;(!)

  Εδώ τα πρώτα μέτρα «εκσυγχρονισμού» της χώρας που θα ψηφίσει η κυβέρνηση της αριστεράς:
  https://www.efsyn.gr/arthro/thaymaste-ton-neofileleythero-alexi-tsipra
  Πιστεύετε σοβαρά ότι ο κόσμος που ψήφισε «όχι» στο δημοψήφισμα θα έλεγε ποτέ «ναι» (και μάλιστα σε ποσοστό 70%) σε συμφωνία που έγινε στη βάση αυτών των μέτρων; Εκτός και δεν δέχεστε την ύπαρξή τους επειδή δεν τα δημοσίευσε το … «Βήμα».

  Μα … «ΒΗΜΑ»;

 7. Ο/Η zeroxgirl λέει:

  Καλό είναι να βρίσκουμε κοινούς τόπους.
  Κ. Ροίδη γράφετε και αναπαράγετε ειδήσεις σαν να έχετε διαλέξει μεριά σε έναν πόλεμο που μια του πλευρά είναι και ο πόλεμος προπαγάνδας.

  Δεν πρέπει να μας εξηγήσετε ορθολογικά ποιά είναι τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα και τι σας φοβίζει τόσο ώστε να πάρετε τόσα φανερά το μέρος της μιας ‘πλευράς’;

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  Διεθνιστή, Σαλταδόρε, zeroxgirl,
  κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος ξέρει πως ένα μεγάλο κομμάτι του λαού θέλει να είναι στην ΕΕ και στο νόμισμά της και ταυτόχρονα να μην χρωστάει, να τον πληρώνουν οι λαοί της Ευρώπης, να συνεχιστεί η παλιά καλοπέραση που δεν στηριζόταν στην υπάρχουσα παραγωγική βάση.
  Δεν πιστεύουμε στον τετραγωνισμό του κύκλου, δεν πιστέψαμε ποτέ στην απάτη του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, δικαιωθήκαμε απόλυτα, δεν πιστεύουμε στους ναρκισσισμούς και στα νάζια του μπον βιβέρ «αριστερού» Βαρουφάκη, δεν πιστεύουμε στο θέατρο της Κωνσταντοπούλου, δεν πιστεύουνε στην κατάληψη των χειμερινών ανακτόρων που ετοιμάζει ο θιασώτης των σφαγέων της Σρεμπρένιτσα, δεν πιστεύουμε πως το κλείσιμο των τραπεζών που προκάλεσε το δημοψήφισμα του ΣΥΡΙΖΑ προοιωνίζεται κάτι καλό.
  Έχουμε εκθέσει τι όφειλε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τι ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ, μη ακουμπώντας ούτε το ελάχιστο της παλιάς διαφθοράς, μην αλλάζοντας ούτε μισό θεσμό.
  Μη με ρωτάτε για στρατόπεδα, γιατί ξέρουμε σε ποια μεριά βρίσκονται οι ΑΝΕΞΕΛ και η ΧΑ.
  Αν κύριοι και κυρία πιστεύετε πως στην Ελλάδα μπορεί να γίνει μια κομμουνιστική επανάσταση και η χώρα να προχωρήσει ερήμην της Ευρώπης και των Αγορών, απομονωμένη, πείτε το, για να υπάρχει λογική βάση συζήτησης.

  • Ο/Η Σαλταδόρος λέει:

   Γνωστές ποταμίσιες μεταμοντέρνες υπεκφυγές του πιο κλασικού νοικοκυραίικου νεοελληνικού τύπου, μεταξύ των οποίων η βολική καταχώρηση των άλλων ως «κομμουνιστών», «επαναστατών», χρυσαυγιτών, «βαρουφακιστών» κλπ. Τόσο δύσκολο σας είναι να αντιτάξετε επιχειρηματολογία χωρίς να στιγματίζετε τον άλλον;

   Τελικά, το μνημόνιο 3 … το διαβάσατε; Ή περιμένετε να το δημοσιεύσει το … Βήμα; Έχετε να πείτε κάτι για την «ταμπακιέρα»; Για την «απελευθέρωση» και την «ελαστικοποίηση» της «αγοράς» εργασίας, ας πούμε; Ή μήπως δεν σας «ακουμπάνε» αυτά γιατί είστε από τους βολεμένους;

   Για τις δύο επόμενες γενιές που είναι προκαταβολικά χαμένες έχετε να πείτε κάτι; Για την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου αξίας 50 δις, τα οποία, ακόμα και φοιτητές οικονομικών γνωρίζουν ότι ήταν καλύτερο να χρησιμεύσουν ως εγγυητικό απόθεμα εκκίνησης μιας αναπτυξιακής τράπεζας (της πρώτης στην Ελλάδα);

   Έχετε καταλάβει ότι μιλάτε τη διεθνή γλώσσα των βολεμένων; Έχετε καταλάβει ότι συμφωνείτε ΣΕ ΟΛΑ με τους διάφορους ναζινεοφιλελεύθερους Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ; Και με τους εγχώριους Σαμαροβενιζέλους, Τσίπρες, Θεοδωρακομπομπολάκηδες κλπ.;
   Δηλ. πού διαφωνείτε με τους παραπάνω σκατιάρηδες;

   • Ο/Η Po λέει:

    Θεωρούμε το μνημόνιο 3 κάκιστο και ταυτόχρονα θεωρούμε τη θέση της χώρας μας στη ΕΕ και Ευρώ μονόδρομος.
    Και αυτοί που εναντιώνονται στην κάκιστη αυτή συμφωνία, δεν έχουν καμία τεκμηριωμένη εναλλακτική πρόταση.
    Προτιμούμε την κάκιστη αυτή συμφωνία, παρά μια άτακτη χρεωκοπία, δηλαδή μια κόλαση.
    Όπως και ο Τσίπρας είπε χτες βράδυ και συμφωνώ μαζί του: Εάν σταθεί η χώρα στα πόδια της, έστω και με αυτή την κακή συμφωνία, υπάρχουν πολλά περιθώρια να καλυτερεύσουν πολλά. Χωρίς συμφωνία όμως: Κόλαση.

    Τα είχαμε κι εμείς γράψει πριν μερικούς μήνες…

  • Ο/Η Διεθνιστής λέει:

   Αυτά που λέτε είναι σε γενικές γραμμές σωστά, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι η συνολική εικόνα. Δεν θέλω να κουράσω επαναλαμβάνοντας πράγματα που έχω ξαναπεί σε άλλα σχόλια.
   Το σχόλιο μου είχε να κάνει μόνο με το θέμα της νομιμοποίησης.
   Κανένα αποτέλεσμα, ούτε του δημοψηφίσματος (που εγώ το ερμηνεύω σαν ΝΑΙ στο μνημόνιο Τσίπρα, στην μεγάλη του πλειοψηφία, αφού το ερώτημα το καθορίζει αυτός που το θέτει, δηλ. ο Τσίπρας), ούτε οποιαδήποτε δημοσκόπηση, που γίνεται με το «πιστόλι στον κρόταφο», μπορεί να ακυρώσει το δικαίωμα του λαού να παλεύει όσο και όπου μπορεί, ενάντια στα συνεχή μνημόνια, τους εφαρμοστικούς νόμους και τις καταστροφικές επιπτώσεις τους, με την επίκληση της «συναίνεσης» του.
   Το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω, με αφορμή την προπαγάνδα για τους Έλληνες (γενικώς), που θέλουν να κάθονται και να τρώνε τα λεφτά των ευρωπαίων, είναι το εξής.
   Ανάμεσα στην εργατική τάξη αυτής της χώρας είναι και κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, (εννοώ αυτούς που έχουν «ριζώσει», όχι τους πρόσφατους πρόσφυγες των ιμπεριαλιστικών πολέμων) οι οποίοι στήριξαν με τον ιδρώτα και το αίμα τους το «οικονομικό θαύμα» της πρώτης δεκαετίας του ευρώ, που δεν έχουν πρόσβαση στο «πελατειακό» κράτος, δεν ψηφίζουν (ούτε στις δημοσκοπήσεις), αλλά υφίστανται τις πιο σκληρές συνέπειες της κρίσης και των μνημονίων. Μήπως να θεωρήσουμε ότι φταίνε και αυτοί, γιατί επωφελήθηκαν από μια καπιταλιστική ανάπτυξη που ήταν στηριγμένη σε σαθρές βάσεις;
   Προχωρώντας δε παρακάτω, αναρωτιέμαι, σε τι διαφέρουμε από αυτούς, εμείς οι Έλληνες εργαζόμενοι, που δεν έχουμε σχέση με το «πελατειακό» κράτος, και δεν πουλάμε με ιδιοτελή ανταλλάγματα την δυνατότητα να συμμετέχουμε κάθε 3-4 χρόνια, στην επιλογή των εκπροσώπων των μονοπωλίων που θα κάνουν τον διαιτητή στα συμφέροντα τους.

 9. Ο/Η zeroxgirl λέει:

  Αντιπαρέρχομαι τους χαρακτηρισμούς για να επικεντρωθούμε σε επιχειρήματα.

  Υπάρχουν στατιστικές που μας τοποθετούν όχι στους τεμπέληδες αλλά στους σκληρά εργαζόμενους λαούς και εγώ πιστεύω ότι η πλειοψηφία του λαού νομίζω ότι θέλει τα φυσιολογικά και απλά , να έχει αξιοπρεπή δουλειά , να κάνει οικογένεια και να έχει και ελεύθερο χρόνο για να χαίρεται και τη ζωη.

  Επίσης η καλοπέραση στην οποία αναφέρεστε είχε σαν μια κύρια αιτία και τον τρόπο λειτουργίας της ΕΕ, επιδοτήσεις, εσπα καθώς και το φθηνό δανεισμό που πρόσφεραν οι τράπεζες και την υπερπροσφορά φτηνών υλικών αγαθών από την Κίνα . Δηλαδή εσείς στο πρώτο σας επιχείρημα παρουσιάζεται ένα σύμπτωμα σαν την αιτία της οικονομικής παθογένειας. Σε λίγο θα μας πείτε και το κλασικό ‘Μαζί τα φάγαμε’ ! Όμως έτσι δεν νομίζω μπορούμε να βρούμε τις πραγματικές αιτίες της οικονομικής-κοινωνικής παθογένειας.

  Όσο για την κριτική στις τωρινή συγκυβέρνηση εγώ έχω πειστεί ότι είναι μια κυβέρνηση που δεν έχει την πραγματική εξουσία. Αυτή την έχουν τα ολιγαρχικά κανάλια και πολυεθνικές δομές (στις οποίες εξάλλου η χώρα μας μετέχει ,ΕΕ,ΝΑΤΟ εδώ και δεκαετίες) . Και αυτό φάνηκε στον υπερθετικό βαθμό πριν το δημοψήφισμα όπου υπήρχε όργιο τρομοκράτησης του κόσμου από τα κανάλια και μερικές δυνάμεις στην ΕΚΤ-Ευρωζώνη.

  Οι δομές και κουλτούρες που κριτικάρατε και ορθώς τις κριτικάρετε είναι σε θέση άμυνας. Δεν θα διαφωνήσω σε όσα προσάπτεται στο Σύριζα. Εξάλλου έγινα αναγνώστη σας ακριβώς γιατι αισθάνθηκα ότι με ειλικρίνεια ξεσκεπάζεται πρόσωπα και καταστάσεις. Από την άλλη όμως η πίστη μου είναι ότι στην εποχή μας την πραγματική εξουσία δεν την έχει η Εκκλησία και εθνικόφρονες ή εθνοκάπηλοι αλλά οι Τράπεζες , οι επικοινωνιακοί κολοσσοί , οι πολυεθνικές. . Όπως θα έλεγε και ο Μαρξ η παραγωγή καθορίζει το υπόλοιπο εποικοδόμημα της κοινωνίας.

  Δεν πιστεύω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς τις αγορές και τη συμμετοχή μας στο παγκόσμιο χωριό. Όμως δεν με έχετε πείσει καθόλου ότι όλα τα δεινά που βιώνουμε εμείς (αλλά και άλλοι λαοί) οφείλονται στο ότι κατά φαντασία συμμετείχαμε τις τελευταίες δεκαετιες στις αγορές και στην ΕΕ αφου στην πραγματικότητα κυβερνούσαν κομμουνιστικές δυνάμεις και ιδεολογίες (αντιφατικό με την κουλτούρα της καλοπέρασης βέβαια)

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Αυτοί που έπαιρναν τα δάνεια παρασυρμένοι πράγματι από ένα κύμα προπαγανδιζόμενης καπιταλιστικής κατανάλωσης δεν ήταν ανήλικοι. Το τι θέλουν οι πολλοί είναι ένα τεράστιο ερώτημα που εγώ το απαντώ καταφεύγοντας στη φιλοσοφική σκέψη. Ανήκω σε αυτούς που πάντοτε κατανάλωναν πολύ λιγότερα από αυτά που μπορούσαν και που δεν σκέπτονταν μόνο τον εαυτό τους και μπορώ να κρίνω. Οι «ολιγαρκείς» καθημερινοί άνθρωποι, γίνονται αρπακτικοί όπου μπορούν αυτός είναι ο κανόνας και τον ξέρω πολύ καλά.
   Μαζί δεν τα φάγαμε σίγουρα, εμένα το Κράτος μου χρωστάει.
   Δεν κυβερνούσαν κομμουνιστικές δυνάμεις, όμως η Αριστερά συστηματικά συμμετείχε στη συγκάλυψη σκανδάλων, στην ανορθολογική μοιρασιά, στην αντιπαραγωγική νοοτροπία, στο χάιδεμα αυτιών, στην υποστήριξη κάθε παράλογου αιτήματος.
   Είναι σαφέστατο πως δεν υποστηρίζουμε το παλιό καθεστώς δεν κλείνουμε όμως και τα μάτια στην ανικανότητα, στο ψέμα και στη λαϊκίστικη συμπεριφορά του σημερινού.
   Ο πρωθυπουργός και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν μου εμπνέουν την ελάχιστη εμπιστοσύνη, αν μείωναν δραστικά τα προνόμια τους και τις απολαβές τους, αν δεν έκλειναν τα μάτια στη διαφθορά, αν δεν έπαιζαν χυδαία στο πεδίο του εθνολαϊκισμού, αν είχαν προτάσεις, θα τους άκουγα.
   Δεν κυβερνούσαμε εμείς 5 μήνες, εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλα.
   Μας οδήγησαν στην περίπου απόλυτη χρεοκοπία, προτείνοντας και απεργαζόμενοι το απόλυτο τίποτα.
   Επιβεβαιωθήκαμε σε όλες τις δυσάρεστες προβλέψεις μας, δεν είναι αλήθεια αυτό;

  • Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

   Φωνάζει ο κλέφτης, αντί να κρύβονται στο συριζα ζητάνε και τα ρέστα.

 10. Ο/Η Τσίπρας ΑΠΩΝ. Ντροπή. λέει:

  Έξαλλη η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με την απουσία Τσίπρα!

 11. Ο/Η Σαλταδόρος λέει:

  @
  «Προτιμούμε την κάκιστη αυτή συμφωνία, παρά μια άτακτη χρεωκοπία, δηλαδή μια κόλαση.»

  Δεν μίλησε κανείς για άτακτη χρεωκοπία. Όσοι μιλούν για έξοδο απ΄την ΟΝΕ, μιλούν για συντεταγμένη έξοδο. Αυτό το έχουν προτείνει και χώρες μέλη της ΟΝΕ αλλά όλοι οι διακεκριμένοι οικονομολόγοι του πλανήτη. Αυτήν την ευκαιρία έπρεπε να έχουμε εκμεταλλευτεί ως χώρα.

  Το ότι τα πράγματα θα γίνονταν «κόλαση» αν δεν εφαρμόζονταν τα μνημόνια είναι κλασικό ηθικολογικό επιχείρημα της διεθνούς -και διαχρονικής- γλώσσας των βολεμένων, που επιπλέον παραμένει και αναπόδεικτο. Αν γίνονταν χειρότερα τα πράγματα, θα ήταν μόνο για τους κάθε είδους βολεμένους (τους οποίους τα μνημόνια δεν θίγουν), κάτι που αποτελεί και μια μορφή απόδοσης αναλογικής κατανομής των βαρών της λιτότητας, και άρα κοινωνικής δικαιοσύνης.
  Μάλλον και η Εκκλησία Α.Ε. γι’ αυτό πανηγυρίζει μαζί σας: γιατί δεν ήρθε… η κόλαση.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Kανένα μνημόνιο δεν εμπόδισε τους δραχμολάγνους να φορολογήσουν την Εκκλησία, αλλά θέλουν να στήσουν το χωρίς ενοχλητικούς ευρωπαϊκούς κανόνες θολό αυταρχικό βασίλειο της δημιουργικής τους ασάφειας και της οικογενειακής και πελατειακής καλοπέρασης, στηριγμένοι και πάνω της.

   • Ο/Η Σαλταδόρος λέει:

    Επίσης, κανένα μνημόνιο δεν υποχρέωσε (κι ούτε πρόκειται) τους €υρωλάγνους ψευτοεκσυγχρονιστές να φορολογήσουν την Εκκλησία, οι οποίοι εξακολουθούν να στήνουν το, χωρίς ενοχλητικούς ευρωπαϊκούς κανόνες, θολό αυταρχικό βασίλειο της δημιουργικής τους ασάφειας και της οικογενειακής και πελατειακής καλοπέρασης, στηριγμένοι και πάνω της.
    Οι διακριτικοί εκκλησιαστικοί πανηγυρισμοί για την παραμονή της χώρας στην «Ευρώπη» το αποδεικνύουν εξίσου πανηγυρικά. Η Εκκλησία Α.Ε. όχι μόνο δεν φοβάται τους μνημονιακούς ψευτοεκσυγχρονισμούς, αλλά γελάνε και τα μουστάκια της (κατά το: «θέλει η πουτάνα να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει»).
    Σας προκαλώ να μου βρείτε μια μνημονιακή διάταξη που να περιέχει οποιοδήποτε αντιεκκλησιαστικό μέτρο. Μήπως ξέρετε κάτι που δεν ξέρει η Εκκλησία Α.Ε.; Αν ναι, γιατί δεν μας διαφωτίζετε ώστε να πάψουμε να είμαστε «δραχμολάγνοι» (ή «λιρολάγνοι» σαν τους βρετανούς, ή «κορωνολάγνοι» σαν τους δανούς);
    Qui bono? Αυτό είναι το -ήδη απαντημένο- ερώτημα, το οποίο επιμένετε να αγνοείτε.

   • Ο/Η Po λέει:

    Κύριε Σαλταδόρε σε πιάνω αδιάβαστο…
    Στο Μνημόνια 1+2 οι τροικανοί προτείνουν φορολόγηση εκκλησιαστικής περιουσίας, και πρόσφατα ο κ. Γκυ Φερχόφστατ το ξαναθύμισε στον ευλαβή πρωθυπουργό μας.
    Αλλά βλέπετε (αν βλέπετε) τα περί Εκκλησίας Α.Ε είναι ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ και ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΑ η κοκκινότερη από τις… κόκκινες γραμμές μας.

    Υπεύθυνοι αποκλειστικά επομένως για τα της εκκλησίας είναι μόνο οι κυβερνώντες μας.

    Μη μας ξαναέρθετε χωρίς να κάνετε το homework σας.

 12. Ο/Η Ευγένιος λέει:

  Ροιδολασκαράτοι καλά ξεμπερδέματα με τα θηρία που ταΐζατε και εσείς …… σας επισκέπτονται ως νέμεση μέσω τον οξυδερκέστατων σχολιαστών σας , επιπέδου σαλταδόρου κ.τ.λ. Ο διάλογος άκρως διασκεδαστικός αλλά και ενδεικτικός της παρακμής για τον ιστορικό του μέλλοντος.
  Φάτε στην μάπα την αριστερίλα της συμφοράς, την μοναδική ελπίδα για τον τόπο όπως λέγατε αν η πλατιά βάση του λαού αφυπνιζόταν από τα χιλιάδες άξια στελέχη που εντοπίζατε στις τάξεις της αριστεράς και καλά ξεμπερδέματα.
  Η βάση τελικά αφυπνίστηκε. Ζήτω!!!!!!!!!!!!!!
  Ελπίζω να βλέπεις καθαρά πλέον εκτός από την συμμετοχή του βυζαντινισμού και εκείνη της αριστερίλας στις κληρονομικές παθογένειες της άμοιρης αυτής χώρας. (Μήπως για αυτό φταίνε πάλι η παπάδες;)
  Κάποτε από αυτό τον ιστιότοπο λανσάρατε ποτενσιόμετρα προτείνω ηλεκτρονικές πωλήσεις και σε βολευσιόμετρα αλλά και κρατήσεις θέσεων σε γουναράδικα.
  Σαλταδόρε
  «Δεν μίλησε κανείς για άτακτη χρεωκοπία. Όσοι μιλούν για έξοδο απ΄την ΟΝΕ, μιλούν για συντεταγμένη έξοδο. Αυτό το έχουν προτείνει και χώρες μέλη της ΟΝΕ αλλά όλοι οι διακεκριμένοι οικονομολόγοι του πλανήτη. Αυτήν την ευκαιρία έπρεπε να έχουμε εκμεταλλευτεί ως χώρα. Όσοι μιλούν για έξοδο απ΄την ΟΝΕ, μιλούν για συντεταγμένη έξοδο.»
  Ξεβολέψου από το βόλεμα της επίπεδης σκέψης σου για να μην πώ τίποτα χειρότερο. Η συντεταγμένη χρεοκοπία περνάει από ΠΑΛΙ από αυτόν που σου επιβάλει το μνημόνιο. AΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΗΔΑΝΕ. ΔΗΛΑΔΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΔΡΑΧΜΗ. ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;;;;;;
  Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι.

  • Ο/Η Διεθνιστής λέει:

   Δηλαδή το σχέδιο Σόϊμπλε, στο οποίο μάλλον θα πάμε, sooner or later…

  • Ο/Η Σαλταδόρος λέει:

   Το ποιοί με βλάπτουν δεν θα μου το υποδείξουν οι βολεψοκωλάκηδες σαν εσένα, ποταμίσια βδέλλα. Το βλέπω καθημερινά από το αδιάφορο σήκωμα των ώμων σας απέναντι στα 2,5 εκατομμύρια των ζωντανών νεκρών της «κρίσης». Όλων αυτών που πεθαίνουν κάθε μέρα ζωντανοί για να μην ξεβολευτείς εσύ, παπαγαλίνα της Λυμπεράκη («οι φτωχοί κάνουν λάθος επιλογές στις κρίσιμες -για τους βολεμένους- στιγμές»)

   Η συντεταγμένη χρεωκοπία καραγκιόζη, περνάει απο εκεί όπου πέρασε και η λαθραία είσοδος στην ΟΝΕ (η οποία βόλεψε κάτι κουτοπόνηρα μεταμοντέρνα βλαχαδερά σαν εσένα, που παριστάνουν … τον ευρωπαίο): από τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε..
   Συντεταγμένη χρεωκοπία άσχετε (;) σημαίνει έξοδος (προσωρινή ή μόνιμη) απ’ το ευρώ και διαγραφή χρέους, με συμφωνία των χωρών μελών της ΟΝΕ (που ήδη την έχουν προτείνει http://tvxs.gr/news/ellada/aystriakos-ypoik-pros-syzitisi-mia-syntetagmeni-eksodos-tis-elladas). Ενημερώσου πρώτα, πριν εκτεθείς. Στην εποχή του διαδικτύου βρίσκεσαι. Ή μήπως νομίζεις ότι ο κόσμος ζει ακόμα στην εποχή του φίλου σου του Σημίτη, τότε που «ενημερωνόταν» από τις διαπλεκόμενες κωλοφυλλάδες των Λαμπράκηδων και από τον Βρυσοσπάστη;

   Όσο για τα περί αριστερής προέλευσης που μου αποδίδεις, αλλού αυτά κι όχι σε μένα, παιδάκι του κατηχητικού που πανηγυρίζεις μαζί το €υρωπαπαδαριό. Άντε τώρα να ξαναμετρήσεις τα ευρώ που έχεις ράψει μέσα στο στρώμα, καραγκιόζη. Και να ανάψεις κεράκι στον άγιο Μνημόνιο.

   • Ο/Η φιλόλογος σε υπηρεσία λέει:

    Ο/Η Σαλταδόρος λέει:
    15/07/2015 στο 5:15 μμ

    Τόσο δύσκολο σας είναι να αντιτάξετε επιχειρηματολογία χωρίς να στιγματίζετε τον άλλον;

    —-
    Γνωστές
    ποταμίσιες
    μεταμοντέρνες
    υπεκφυγές του πιο
    κλασικού
    νοικοκυραίικου
    νεοελληνικού
    τύπου,

    Έχετε καταλάβει ότι συμφωνείτε ΣΕ ΟΛΑ με τους διάφορους
    ναζινεοφιλελεύθερους

    Δηλ. πού διαφωνείτε με τους παραπάνω
    σκατιάρηδες

    —-
    Ο/Η Σαλταδόρος λέει:
    16/07/2015 στο 12:24 μμ

    δεν θα μου το υποδείξουν οι
    βολεψοκωλάκηδες
    σαν εσένα,
    ποταμίσια βδέλλα.

    παπαγαλίνα της Λυμπεράκη

    καραγκιόζη,

    παιδάκι του κατηχητικού

    καραγκιόζη

   • Ο/Η Ευγένιος λέει:

    Σάλτα και βρές κανένα γιατρό ρε φίλε ………… όχι για σένα αλλά για τους δίπλα σου.
    Ελα πάμε άλλο ένα ποιηματάκι για τους βολεμένους ψυχοπονιάρικο ταγάρι μου εσύ…….

    Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι.

 13. Ο/Η ανώνυμος λέει:

  όλα γίνονται για να ‘χουμε κάποτε να τα λέμε (εικόνες)

  http://goo.gl/Yo9c1z

 14. Ο/Η Σαλταδόρος λέει:

  @
  «Κύριε Σαλταδόρε σε πιάνω αδιάβαστο…
  Στο Μνημόνια 1+2 οι τροικανοί προτείνουν φορολόγηση εκκλησιαστικής περιουσίας, και πρόσφατα ο κ. Γκυ Φερχόφστατ το ξαναθύμισε στον ευλαβή πρωθυπουργό μας.
  Αλλά βλέπετε (αν βλέπετε) τα περί Εκκλησίας Α.Ε είναι ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ και ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΑ η κοκκινότερη από τις… κόκκινες γραμμές μας.
  Υπεύθυνοι αποκλειστικά επομένως για τα της εκκλησίας είναι μόνο οι κυβερνώντες μας.
  Μη μας ξαναέρθετε χωρίς να κάνετε το homework σας.»

  Μάλλον εσύ είσαι ο αδιάβαστος (ή μήπως ο κουτοπόνηρος;). Δείξε μου πού υπάρχουν μέτρα (όχι … «προτάσεις»), που θίγουν τα προνόμια της Εκκλησίας Α.Ε., και άσε το ανέξοδο κήρυγμα του υποκριτή Φερχόφστατ (που παριστάνει ότι δεν ξέρει πώς το ελληνικό χρέος προς τους ιδιώτες τραπεζίτες της Ε.Ε. «ξεφορτώθηκε» έντεχνα στους ευρωπαίους φορολογούμενους -συμπεριλαμβανομένων των βέλγων ψηφοφόρων του). Θέλω ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ απάντηση (π.χ. μνημόνιο 1, άρθρο τάδε). ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ. Κι αν βρεις, σφύρα μου κλέφτικα.

  Καλύτερα κοίτα να κάνεις εσύ homework πριν εκφέρεις τόσο σοβαροφανή δημόσιο λόγο.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Σαλταδόρε,
   ειλικρινά έχω βαρεθεί να διαπιστώνω πόσο τυφλώνει τους ανθρώπους ο φανατισμός.
   Ακόμη κι αν η Ευρώπη δεν το ζητούσε-που το ζητάει-η φορολόγηση της Εκκλησίας, ο χωρισμός της από το Κράτος και η εκδίκαση των τεράστιων οικονομικών της σκανδάλων που ο ΣΥΡΙΖΑ συγκαλύπτει, είναι εκ των ων ουκ άνευ.

   Σχετικά τώρα με τους παπάδες, την τρόικα (που ζητάει αλλά προσκρούει σε κόκκινες εθνικές γραμμές συλλογικής ανοησίας, ατιμίας και διαφθοράς), την κακιά Δύση κλπ και την επαναστατική μας Αριστερά που είναι για κλάματα:
   2011
   http://www.romfea.gr/archive/index.php?option=com_content&view=article&id=2104:8203&catid=185&Itemid=705
   Το ΔΝΤ βάζει χέρι στους μισθούς των Κληρικών
   Κυριακή, 22 Μαΐου 2011
   2012
   http://www.orthodoxos.com.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=38&t=1945
   Το ΔΝΤ βάζει χέρι στους μισθούς των Κληρικών
   Σάβ Σεπ 15, 2012
   _____________

   Να σε παραπέμψω τώρα σε σχετικές δηλώσεις του Κον Μπεντιτ, σε πάνω από δέκα άρθρα του έγκυρου δυτικού τύπου, στις ανόητες δικαιολογίες Βαρουφάκη στο ερώτημα γαλλικού περιοδικού (δες σημερινό μου ποστ), στην καταγγελία του Φερχόφταντ που ο Τσίπρας προσποιήθηκε πως δεν την άκουσε;
   Είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνεις τίποτα;
   Το ότι η Αυγή συστηματικά λογοκρίνει σχεδόν κάθε εκκλησιαστικό σκάνδαλο και κάθε συμβουλή των δυτικών για φορολόγηση της Εκκλησίας, δεν σου λέει τίποτα;

   http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=406879
   Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ: «Στην Ελλάδα είστε ο καθένας για την πάρτη του»
   …………..
   «Γιατί η Ελλάδα να έχει ανάγκη σήμερα από έναν στρατό που αναλογικά με το μέγεθος του πληθυσμού της είναι μεγαλύτερος από τον στρατό της Γερμανίας; Γιατί το ελληνικό κράτος να πληρώνει την Ορθόδοξη Εκκλησία; Γιατί οι παπάδες να είναι δημόσιοι υπάλληλοι; Γιατί αγοράζετε υποβρύχια; Πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε ότι οι Τούρκοι δεν έχουν άλλο στον νου τους από το να εισβάλουν στην Ελλάδα.

   http://www.theguardian.com/world/2011/oct/04/greece-orthodox-church-economic-crisis

   Tuesday 4 October 2011
   Orthodox church appears to be exempt from austerity measures
   Property tax levied across Greece will not apply to the church, whose financial status is coming under closer scrutiny as debt crisis continues

 15. Ο/Η Σαλταδόρος λέει:

  Τί μου αναφέρεις συνέχεια για την προστασία που παρέχει η αριστερά (σε κάθε εκδοχή της) στην Εκκλησία Α.Ε.; Με περνάς για αριστερό; Ή σε βολεύει να με περνάς για αριστερό; Ή μήπως η δεξιά και το «κέντρο» (επίσης σε κάθε εκδοχή τους) δεν προσέφεραν προστασία στην Εκκλησία Α.Ε.;

  Αυτό που εσύ δεν καταλαβαίνεις (γιατί δεν σε αφήνουν οι ιδεοληψίες σου, που έχουν καταχωρήσει την τρόικα και τον Τζήμερο ως κοινωνικούς ριζοσπάστες) είναι ότι τα μνημόνια δεν αποτελούν εκσυγχρονισμό με καμμία έννοια. Τα μέτρα τους είναι κατεξοχήν ποσοτικού χαρακτήρα και οι όποιοι «εκσυγχρονισμοί» συνυπάρχουν μαζί με πολλές άλλες οπισθοδρομικότητες, μέσα σε έναν κυκεώνα τραγελαφικών αντιφάσεων (βλ. π.χ. την μή φορολόγηση του τζόγου). Η μόνη «λογική» των μνημονίων είναι η προστασία της ελίτ και η ταμειακή (και όχι ποιοτική) της εξυγείανση. Αυτό το θέλει και η ελίτ ώστε να μπορεί να μεταφέρει τον «λογαριασμό» στην κοινωνία.
  Αν τα μνημόνια δεν θίγουν την εκκλησία είναι γιατί αποτελεί μέρος αυτής της ελίτ (η οποία έβαλε τη χώρα, αρχικά στην ΟΝΕ και πρόσφατα σε καθεστώς επιτηρούμενου δανεισμού, για να δανείζεται πιο φθηνά). Μια τριτοκοσμική ελίτ, η ύπαρξη της οποίας από ιδρύσεως νεοελληνικού κράτους, στηρίζεται αποκλειστικά στον εξωτερικό δανεισμό.

  Τα μόνα «ποιοτικά» μέτρα που περιέχουν ΟΛΑ τα μνημόνια είναι όσα σχετίζονται με την «απελευθέρωση» και την «ελαστικοποίηση» της «αγοράς» εργασίας.

  Εξακολουθώ να περιμένω ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ενημέρωση σχετικά με το: σε ποια ΑΡΘΡΑ ποιών ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ προβλέπονται μέτρα εναντίον των εκκλησιαστικών συμφερόντων. Όχι διακηρύξεις, προθέσεις, δηλώσεις και … Κον Μπεντίτ.
  Αν δεν βρίσκεις, είναι πιο τίμιο να το παραδεχτείς. Όλοι έχουμε πει μαλακίες.

 16. Ο/Η Σαλταδόρος λέει:

  Να σας υπενθυμίσω ότι η ελληνική Βουλή δεν ψηφίζει ούτε τα κηρύγματα του Φερχόφαστατ και του Κον Μπεντίτ, ούτε τις «καλές προθέσεις» του ΔΝΤ. Ψηφίζει επί συγκεκριμένων νομοσχεδίων που λέγονται μνημόνια. Χαίρομαι λοιπόν, που παραδέχεστε ότι τα «εκσυγχρονιστικά» μνημόνια, (που με τόσο πάθος υποστηρίζετε την υπερψήφιση και υιοθέτησή τους από την ελληνική κοινωνία) δεν περιλαμβάνουν τελικά και τίποτα το φοβερά εκσυγχρονιστικό.
  Κι αν «δεν είναι δουλειά της τρόικα να σώσει (=εκσυγχρονίσει) το Ρωμέικο», τότε θα πρέπει να εξηγήσετε πώς δείχνει τόσον «εκσυγχρονιστικό» ζήλο (και πυγμή) αλλού, όπως ας πούμε στα ζητήματα που έχουν σχέση με τον εξευτελισμό των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα. Ή μήπως δεν βλέπετε τους «εκσυγχρονισμούς» που τελικά ψηφίζονται και εφαρμόζονται, αλλά προτιμάτε να επινοείτε ανύπαρκτους «εκσυγχρονισμούς», που ποτέ η τρόικα δεν έθεσε σε νομοσχέδια και ποτέ δεν τέθηκαν προς ψήφιση απ’ την ελληνική Βουλή;
  Όταν βγείτε από τη ρέμβη και από τον «εκσυγχρονιστικό» σας μαξιλαροπόλεμο, είμαι στη διάθεσή σας για να συζητήσουμε «σαν ενήλικοι» (όπως είπε και και η κυρία Λαγκάρντ, διευθύντρια του ΔΝΤ).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s