Γιάνης: «Tαξίδευα σε ένα όμορφο σύννεφο ωθούμενο από τον όμορφο αέρα…»

[Αμνοεριφίων Λόγος: Οι ποιητές να σκίσουν τα χειρόγραφά τους]

varouf15july15

Μιλώντας σε ραδιόφωνο της Αυστραλίας ο πρώην υπουργός Οικονομικών είπε ότι πρόκειται για πολιτική ταπείνωσης καθώς η Τρόικα θέλησε να κάνει τον Τσίπρα να καταπιεί κάθε λέξη που είχε πει, όχι μόνο στη διάρκεια της διακυβέρνησης του αλλά και τα προηγούμενα χρόνια.

Σημειώνει ότι η συμφωνία αυτή δεν έχει να κάνει με την οικονομία και την ανάπτυξη και ότι συγκρίνεται με το πραξικόπημα του ’67 τονίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός είναι καταδικασμένος είτε την υλοποιήσει είτε όχι.

«Στο πραξικόπημα η επιλογή του όπλου που χρησιμοποιήθηκε για να ρίξει τη δημοκρατία ήταν τα τανκς. Αυτή τη φορά ήταν οι τράπεζες που χρησιμοποιήθηκαν από ξένες δυνάμεις για να καταλάβουν την κυβέρνηση και όλη τη δημόσια περιουσία», λέει.

Τονίζει ακόμη ότι ο Τσίπρας θα μπορούσε να προκαλέσει εκλογές αντί να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή και σημειώνει με αιχμές ότι «θα εκπλαγεί πολύ, αν ο κ Τσίπρας θελήσει να παραμείνει πρωθυπουργός μετά από αυτό το έγκλημα ενάντια στην Ευρώπη».

Για την παραίτηση του λέει: «Μπήκα στο γραφείο του πρωθυπουργού συνεπαρμένος (σ.σ. ήτνα μετά την συντριπτική επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα). . Tαξίδευα σε ένα όμορφο σύννεφο ωθούμενο από τον αέρα ενθουσιασμού του λαού για τη νίκη της ελληνικής δημοκρατίας. Τη στιγμή που μπήκα στο πρωθυπουργικό γραφείο, ένιωσα αμέσως ένα αίσθημα παραίτησης, μια αρνητικά φορτισμένη ατμόσφαιρα. Ήμουν αντιμέτωπος με έναν αέρα ήττας, που ήταν σε πλήρη αντίθεση με ό, τι συνέβαινε έξω».

«Σε αυτό το σημείο έπρεπε να το πω στον πρωθυπουργό:» Αν θες να χρησιμοποιήσεις το βόμβο της δημοκρατίας έξω από τις πύλες του κτιρίου αυτού, μπορείς να υπολογίζεις σε μένα. Αλλά αν από την άλλη πλευρά νιώθεις ότι δεν μπορείς να διαχειριστείς αυτό το μεγαλοπρεπές «όχι» σε μια παράλογη πρόταση από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, θα ήθελα απλά να χαθώ μέσα στη νύχτα.

» Στη συνέχεια αναφέρεται και στην πρόταση του για κυκλοφορία παράλληλου νομίσματος που ανέφερε και σε άλλη συνέντευξη και τονίζει ότι: «Ως υπεύθυνη κυβέρνηση, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι υπήρχε μια πολύ σημαντική συμμαχία εντός της ευρωομάδας της οποίας σκοπός ήταν να μας πετάξουν έξω από το ευρώ, θα έπρεπε να εκπονήσουμε έκτακτα σχέδια», είπε.

Ακόμη ξεκαθαρίζει ότι θα παραμείνει απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει: «Στο Κοινοβούλιο θα πρέπει να καθίσω κοιτάζοντας στα δεξιά της αίθουσας, όπου κάθονται 10 ναζί, που εκπροσωπούν την Χρυσή Αυγή. Εάν το κόμμα μας, ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει καλλιεργήσει τόσες ελπίδες στην Ελλάδα … αν προδώσουμε αυτές τις ελπίδες και αν σκύψουμε το κεφάλι μας σε αυτή τη νέα μορφή της μεταμοντέρνας κατοχής, τότε δεν μπορώ να δω κανέναν άλλο αποτέλεσμα από την περαιτέρω ενίσχυση της Χρυσής Αυγής. Αυτοί θα κληρονομήσουν με τραγικό τρόπο το μανδύα του κινήματος κατά της λιτότητας».

Πηγή

Σημείωση: Για την αθώα πατρίδα μας, φταίνε και πάλι οι ξένοι

 

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, Των Αμνοεριφίων, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

14 Responses to Γιάνης: «Tαξίδευα σε ένα όμορφο σύννεφο ωθούμενο από τον όμορφο αέρα…»

 1. Ο/Η Ουρανεία Μ. λέει:

  αν προδώσουμε αυτές τις ελπίδες και αν σκύψουμε το κεφάλι μας σε αυτή τη νέα μορφή της μεταμοντέρνας κατοχής, τότε δεν μπορώ να δω κανέναν άλλο αποτέλεσμα από την περαιτέρω ενίσχυση της Χρυσής Αυγής.

  Εφχαριστό γλεικούλει Γιάνις και σε παιριμένο το βράδι
  Ουρανεία Μ.

  γουάου γουστάρο

 2. Ο/Η atheofobos λέει:

  .Σε αυτό το σημείο έπρεπε να το πω στον πρωθυπουργό:..θα ήθελα απλά να χαθώ μέσα στη νύχτα.
  για να είμαι φρέσκος το πρωί να δώσω μερικές ακόμα συνεντεύξεις που να εξηγώ πόσο καλά τα έκανα εγώ και πόσο σκ… εσύ!

 3. Ο/Η ανώνυμος λέει:

  Παρακαλούνται οι κ.κ συγγραφείς των Social Media
  να γράφουν αραιότερα
  γιατί δεν τους προλαβαίνω όλους

  http://goo.gl/MTM2U5

 4. Ο/Η eklag λέει:

  Too darn hot!
  Οι πλούσιοι πολιτεύονται και οι πεινάλες (απο) μαγεύονται.
  Τελικά το ζήτημα ήταν πάντα ταξικό ε;

 5. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  Μια μικρή περίληψη για όσους έχουν χάσει επεισόδια:

  – Οι τράπεζες κλείνουν (τις έκλεισαν οι κακοί δανειστές με υπογραφή Τσίπρα – Βαρουφάκη).

  – Ο κυρίαρχος (πλην επί δεκαετίες διάγων με δανεικά) λαός με τους σαρανταπεντάρηδες συνταξιούχους του αγανακτεί (πάλι) και βροντοφωνάζει «όχι», δεν θέλει άλλα μέτρα, δεν θέλει να πληρώσει τα χρωστούμενα, δεν αντέχει επειδή μπούχτισε πια τη σκλαβιά, την κακοπέραση και τις στερήσεις (εξαντλήθηκαν τα i-phone!).

  – Ο Υπουργός Οικονομικών στήνει αυτί, ακούει το «όχι» του καραπερήφανου λαού και νιώθει να περπατά σε σύννεφα, εκτοξεύοντας ως άλλος Ζευς κεραυνούς εναντίον των κακών δανειστών, με τα λεφτά των οποίων πέρναγαν ζωή και κότα (αγοράζοντας μανιωδώς ακριβά εισαγόμενα προϊόντα) ένα εκατομμύριο και βάλε δημόσιοι υπάλληλοι και διάφοροι άλλοι κρατικοδίαιτοι τύποι, εις βάρος και της ντόπιας επιχειρηματικότητας.

  – Θεωρεί πώς δεν γίνεται αλλιώτικα, οι κακοί δανειστές θα κατουρηθούν πάνω τους από το «όχι» του περήφανου μπαταχτσή νεοελληνικού λαού που ήξερε τόσα χρόνια να τρώει αλλά δεν ξέρει να πληρώνει, και θα ανοίξουν τις πόρτες των χρηματοκιβωτίων τους για να συνεχίσουν οι νεοέλληνες ήρεμα τον εξαιρετικά παραγωγικό βίο τους.

  – Αίφνης, νιώθει να πλανάται η ηττοπάθεια στο Μαξίμου και του κόβονται τα πόδια: κιότεψε ο Αρχηγός, εκεί που θα σκίζαμε τα μνημόνια σκίζουμε άλλα πράγματα. Οι άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί δεν είναι τελικά οι βλάκες που νομίζαμε, να πληρώνουν αδιαμαρτύρητα αιώνια το ραχάτι του ρωμιού. Ντροπή!

  – Συνεπώς, κλαίει λίγο, ξεκαβαλάει το σύννεφο και πηγαίνει στην Αίγινα για μπλουμ στην πισίνα.

  – Ο αρχηγός υπογράφει όλα όσα δεν ήθελε να υπογράψει και ο περήφανος λαός βλέπει το «όχι» σφοντύλι με τη μορφή νέων μέτρων. Μην ανησυχείτε όμως, ο Θεός των Ελλήνων είναι μεγάλος: Οι μισθοί και οι συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων είναι εξασφαλισμένα, οι άλλοι, οι μαλάκες, ας πρόσεχαν.

  – Οι έξυπνοι του ΣΥΡΙΖΑ (Λαφαζάνης και Σια) αποφασίζουν ότι ήρθε η ώρα να διαρρήξουν τα ιμάτιά τους. Αυτοί, που μέχρι και τη βουλευτική τους αποζημίωση χάρισαν στον λαό, δεν θα ανεχθούν τώρα να υποφέρει ο κυρίαρχος λαός και η δημοκρατία μας. Πιπέρι στο στόμα του Αλέξη!

  – Και τα πάντα, όπως πάντα άλλωστε στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία αλλά διέπρεψε στα Χρέη, κρίνονται απόψε στη Βουλή, προεδρεύουσας της Ζωής!…

  (Ακούγεται στο βάθος το νεοελληνικό άσμα «Οι ωραίοι έχουν χρέη…»)

 6. Παράθεμα: Επαναστατικές («Ουάου») Καρικατούρες Ελλάδας [5] | Ασμοδαιος

 7. Ο/Η Palaros λέει:

  Με δημοψήφισμα παίρνεις και τη Πόλη στα λόγια. Αχ πατρίδα οι πανκακοι ξένοι ζηλεύουν τα ευλογημένα σου χώματα, τους εφοπλιστές, τις μαφίες, τα καρτέλ, τα σκονάκια στους φαρμακοποιούς σου, την περίφανη και αφορολογητη εκκλησία σου γι αυτό τα κάνουν όλα. Ας πρυτανεύσει ο επαναστατικός αντιγερμανισμός.

 8. Ο/Η κώλων έκθεσις λέει:

  «Η Κατάληψη του Νομισματοκοπείου» από τον Λαφαζάν. Πρώτο Βραβείο Σεναρίου Μαύρης Κωμωδίας στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

  Σκέρτσα του Νικολόπουλου

  Petros Tatsopoulos

  Για να μάθει ο μικρός Αλέξης το αληθινό νόημα της «άτακτης χρεοκοπίας» μάς κόστισε καμιά πενηνταριά δισεκατομμύρια δίδακτρα στο ιδιωτικό. Αλμυρούτσικα. Ως εκ τούτου -και μολονότι δεν θέλω να μεροληπτώ με την εκπαίδευση των παιδιών μας- λέω τον Λαφαζάνη και τον Λεουτσάκο να τους στείλουμε σε δημόσιο.

 9. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Ἐὰν κάποιος ἔχει ἀποφασίσει νὰ εἶναι ἠλίθιος, καμμία καθηγητικὴ ἕδρα δὲν πρόκειται νὰ τὸν σώσῃ.

  Τώρα πάντως ἔπρεπε νὰ γίνῃ τὸ δημοψήφισμα. Εὐρὼ ἢ δραχμή; Νὰ ἀναλάβῃ ὁ λαὸς τὶς εὐθύνες του.

 10. Ο/Η eliasgeorgiopoulos λέει:

  Η λέξη που ταιριάζει στο Βαρουφ. δεν είναι ηλίθιος, είναι η λέξη ύβρις (με την αρχαία έννοια της)
  – αφού έμπλεξε τον αφελή Αλέξη (ο οποίος τον εμπιστεύτηκε ως υπουργό), σε μια ανούσια και καταστρεπτική διαπραγμάτευση, όταν ποια η ήττα είναι δεδομένη, τον αδειάζει και αντί να σταθεί δίπλα στον έως πρότινος σύντροφο του, τον χλευάζει
  – αφού ζημίωσε ένα ολόκληρο λαό και κατέστρεψε την οικονομία υποκρινόμενος ότι διαπραγματεύεται, απαξιοί να λάβει μέρος στην κρισιμότατη τελική διαπραγμάτευση, προτιμώντας να χαλαρώσει στην πλούσια βίλα του στην Αίγινα, ώστε να μπορεί μετά να χλευάσει όσους προσπάθησαν να απαλύνουν τις συνέπειες του πράξεων του.

  Ύβρις και το χειρότερο είναι ότι πολλοί συμπολίτες μας, σημείο της σήψης της κοινωνίας μας, αυτόν τον τιποτένιο, θα βρουν λόγια να τον δικαιολογήσουν

  Ντροπή.

 11. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  Ο ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

  To ριφιφί Λαφαζάνη στην ΤτΕ -«Εχω μπλέξει με τρελούς», είπε ο Τσίπρας

  Πηγή: To ριφιφί Λαφαζάνη στην ΤτΕ -«Εχω μπλέξει με τρελούς», είπε ο Τσίπρας | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/217374/rififi-lafazani-stin-tte-eho-mplexei-me-treloys-eipe-o-tsipras#ixzz3fyvTp3OD

 12. Ο/Η της Βαλαβάνη λέει:

  Τι απαντά η Νάντια Βαλαβάνη για το «πόθεν έσχες» της

  Πηγή: Τι απαντά η Νάντια Βαλαβάνη για το «πόθεν έσχες» της | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/195711/ti-apanta-i-nantia-valavani-gia-pothen-eshes-tis#ixzz3fzAW8jqL

  Με ερώτησή του, ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης ζητά να ενημερωθεί εάν ισχύουν οι πληροφορίες ότι προβεβλημένος υπουργός έσπευσε να αποσύρει 200.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό λίγες ώρες πριν την επιβολή των capital controls!

  Αμείλικτα ερωτήματα και έντονο προβληματισμό προκαλεί ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης με την οποία ζητά να ενημερωθεί εάν ευσταθούν πληροφορίες που θέλουν προβεβλημένο υπουργό της κυβέρνησης να σπεύδει να αποσύρει 200.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό λίγες ώρες πρν την επιβολή των capital controls.

  Ο βουλευτής Ηρακλείου επικαλείται δημοσίευμα της ιστοσελίδας notioanatolika.gr (http://www.notioanatolika.gr/parapol /8675-ypourgos-tis-kyvernisis-mazepse-oles-tis-prothesmiakes-katatheseis-tou-liges-ores-prin-to-kleisimo-ton-trapezon) σύμφωνα με το οποίο, υπουργός – δεν κατονομάζεται – που δεν πολιτεύεται στο Ηράκλειο Κρήτης αλλά διατηρεί λογαριασμό στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας στην συγκεκριμένη πόλη ζήτησε τηλεφωνικά από τον διευθυντή του υποκαταστήματος και κατάφερε να αποδεσμευτούν 200.000 ευρώ από τον προθεσμιακό του λογαριασμό, νε μεταφερθούν σε φάκελο και να παραδοθούν στο σπίτι στενού συγγενή του.

  Πηγή: Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε 200.000 ευρώ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/217193/ypoyrgos-toy-syriza-evgale-200000-eyro#ixzz3fzBq6B1G

  Καλέ η Βαλαβάνη δεν είναι υπουργός από το Ηράκλειο που πολιτεύεται στην Αθήνα;
  Ρωτάω.
  http://www.protothema.gr/politics/article/493265/valavani-den-eimai-ego-i-upourgos-pou-evgale-ta-200000-euro-/
  Βαλαβάνη: Δεν είμαι εγώ η υπουργός που έβγαλε τα 200.000 ευρώ

  Α γειά σου

 13. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Απο την Αιγινα στο….. Αιγινητειο.

  Αιγινήτειο Νοσοκομείο Εθνικού Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών
  Λεωφ. Βασ.Σοφίας 72 & Αιγινήτου, 115 28 Αθηνα
  210 7289400

  ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ
  [….]

  Η πλήρης ανάπτυξη της Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου ανάγεται στα έτη 1970-1996, όπου συνέβη αποφασιστική πρόοδος σε όλους τους τομείς της Ψυχιατρικής. Κατά την περίοδο της 25ετούς διεύθυνσης του Καθηγητού Κώστα Στεφανή (1971 – 1996). αναπτύχθηκαν οι σύγχρονες κλινικές και εργαστηριακές δραστηριότητες, ευοδώθηκε η έρευνα, ενισχύθηκε το τότε πρόσφατο άνοιγμα στην ψυχανάλυση και την κοινωνική εργασία, και αναπτύχθηκαν μονάδες εντός και εκτός του νοσοκομείου που αφορούσαν τόσο στην Κοινωνική και Κοινοτική Ψυχιατρική, όσο και στην ψυχοκοινωνική αποκατάσταση. Αυτήν την περίοδο δημιουργήθηκαν οι δομές ανοιχτής ψυχιατρικής περίθαλψης, όπως το Νοσοκομείο Ημέρας (1977) και το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα – Καισαριανής (1978). »
  [….]
  http://www.eginitio.gr/content/index.php

  ΥΓ Ειναι και κοντα στο κτιριο της Βουλης. Ουτε ενα τσιγαρο δρομος.

 14. Ο/Η Frixos λέει:

  Ο Γιανης ειναι ισως ο πιο σημαντικος ποιητης της γενειας του, ο λογος του περι πλανιεται αναμεσα στον Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ και τον Μαρσέλ Προύστ, ιδιετερα αυτό το «…θα ηθελα απλα να χαθω μεσα στη νυχτα» προϋποθετει στόφα (ή εστω σομπα) μεγαλου καλαμαρά.
  Εδώ ο Γιανης επισειοντας την απειλη της απουσιας του χανεται μεσα στη νυχτα, ναρκοθετωντας το χωρο με το κενο που αφηνει πισω του φευγοντας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s