Ο κ.Τσακαλώτος να φέρει τα λεφτά του πίσω

[Επιτέλους λίγη συνέπεια]

tsakalwtos9july15

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Δεν είναι ο κ.Τσακαλώτος ο μόνος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχει βγάλει λεφτά έξω. Νόμιμα υποθέτω και με καθαρό πόθεν έσχες. Για κανέναν πολιτικό δεν μπορώ να εγγυηθώ, από τη στιγμή που τα ‘Πόθεν έσχες’ τους είναι θεσμικά μια παρωδία, με πολύ αδυνατισμένο το ‘πόθεν’. Υπάρχει μια προκλητική αντίφαση στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν βγάλει κεφάλαια στο εξωτερικό. Η τετραπλή ιδιότητα του πατριώτη, του αριστερού, του πολιτικού και του επαίτη και νομέα ευρωπαϊκών κονδυλίων, για πολλούς και μια πέμπτη, αυτού που θέλει επιστροφή στη δραχμή, είναι πράγματα απαγορευτικά για αυτές τις καταθέσεις, ειδικά δε για τον κ.Τσακαλώτο προστίθενται δυο ακόμη απαγορευτικές παράμετροι. Η ιδιότητα του διαπραγματευτή και οι επενδύσεις σε σκληρά καπιταλιστικά κεφάλαια στο εξωτερικό: «Οι επενδύσεις είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία ξένα funds όπως Blackrock Global Funds, JP Morgan Fund, Invesco Balanced Risk Allocation Fund κ.α. καθώς και ομόλογα αξίας 100.000 λιρών Αγγλίας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων αλλά και ελληνικά ομόλογα του EFSF αξίας 12.127 ευρω. Κατά τα άλλα ο κ. Τσακαλώτος εμφανίζει εισοδήματα 51.985 ευρώ το 2009, 49.611 ευρώ το 2010 και 47.586 ευρώ το 2011. Η σύζυγός του Heather Denise Gibson δηλώνει εισοδήματα 124.970 ευρώ 2009, 143.177 ευρώ 2010 και 136.621 2011. Η ακίνητη περιουσία του ζεύγους περιλαμβάνει 2 οικίες στην Κηφισιά, ένα γραφείο και μια οικία στην Πρέβεζα. Τέλος διαθέτουν και 2 ΙΧ.» (Xρήστος Μπόκας, ‘Π.Θέμα’, 16/12/201315:54).

Ο κ.Τσακαλώτος δεν είναι ένα αρσενικό παγώνι με ψυχολογία της ‘μις Πετράλωνα’ του 1960, ούτε δουλοπρεπής προσκυνητής ευρασιατικών καπιταλιστικών αυταρχισμών, που υπερασπίζεται τους ηθικούς αυτουργούς δολοφονιών ανηλίκων, ούτε ένα κακομαθημένο παλιόπαιδο που δεν άνοιξε ποτέ του να διαβάσει κάποιο εξωσχολικό βιβλίο. Σε κάθε περίπτωση έχει εργαστεί στη ζωή του και έχει επαφή με την κοινωνική πραγματικότητα, την ντόπια και την ευρωπαϊκή. Είναι ολοφάνερα ένας έντιμος και αξιοπρεπής μεγαλοαστός κοσμοπολίτης, καλλιεργημένος και τεχνοκράτης, με αριστερά ιδανικά και δυστυχώς και με πολλές αυταπάτες. Αν επιστρέψουμε στη δραχμή ή αν συμβεί κούρεμα καταθέσεων, πράγματα που θα προκληθούν και με δική του ευθύνη, η μεταφορά των κεφαλαίων του στο εσωτερικό είναι μονόδρομος, αν και πολλοί θα ισχυριστούν πως αυτή η κίνηση θα έπρεπε, έτσι κι αλλιώς, να είχε γίνει προ πολλού.

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

18 Responses to Ο κ.Τσακαλώτος να φέρει τα λεφτά του πίσω

 1. Ο/Η Bολταίρος λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=42018
  Γιάννης Παντελάκης

  Παραλογισμός και χειραγώγηση…

  «Το 61,3 % που είπαμε το συντριπτικό, ηχηρό και περήφανο ΟΧΙ. ΟΧΙ, τέλος τα πειράματα της άγριας λιτότητας στις πλάτες μας. ΟΧΙ, κάτω τα χέρια από τη Δημοκρατία. Το ΟΧΙ είναι η άρνησή μας στην άρνησή τους να είμαστε ένας κυρίαρχος λαός. Το ΟΧΙ είναι η μόνη θετική και καταφατική απάντηση του λαού».

  Αυτά τα ωραία και περήφανα περιλαμβάνονται σε κείμενο, με το οποίο καλείται ο λαός να συγκεντρωθεί την Παρασκευή στην πλατεία Συντάγματος. Υπάρχει, μάλιστα, μια ακόμα ενδιαφέρουσα φράση: «καλούμε τους πολιτικούς του ΝΑΙ να σεβαστούν την απόφασή μας και να τη στηρίξουν, είναι υποχρεωμένοι από το Σύνταγμα».

  Να το δούμε όλο αυτό με βάση τη στοιχειώδη λογική. Το ΟΧΙ της περασμένης Κυριακής, συνοδεύτηκε με το σύνθημα «όχι στη λιτότητα». Κάτι το οποίο επαναλαμβάνεται μάλιστα στη νέα συγκέντρωση της Παρασκευής. Ωστόσο, αυτό που γνωρίζουμε με απόλυτη βεβαιότητα, είναι πως από τη Δευτέρα και έως σήμερα, η κυβέρνηση (την οποία στηρίζουν κατά βάση αυτοί που οργανώνουν τη συγκέντρωση), συζητάει με τους δανειστές για ένα νέο, τρίτο κατά σειρά μνημόνιο! Και εδώ, υπάρχει ο απόλυτος παραλογισμός. Το 61,3% ψηφίζει κατά της λιτότητας, έξι ημέρες μετά οργανώνεται νέα συγκέντρωση κατά της λιτότητας, ενώ ο πολιτικός εκφραστής αυτών των συγκεντρώσεων συζητάει νέο πρόγραμμα λιτότητας! Αν αυτό δεν είναι παράλογο, τι είναι; Μπορείς βέβαια να του δώσεις τον προσδιορισμό «πολιτική απάτη», αλλά ας μην οξύνουμε τα πνεύματα.

  Αν ξαναδείτε τη δεύτερη παράγραφο, υπάρχει στο τέλος και αυτή η φράση που καλεί τους πολιτικούς του ΝΑΙ να σεβαστούν την απόφαση του 61,3%. Και αυτό παράλογο μου φαίνεται. Οι πολιτικοί και τα κόμματα που στήριξαν το ΝΑΙ, από την Κυριακή το βράδυ και κάθε ημέρα με μεγαλύτερη ένταση, στηρίζουν την κυβέρνηση προς την κατεύθυνση να υπογράψει το νέο μνημόνιο, αυτό της νέας λιτότητας. Ίσως μάλιστα αυτοί οι πολιτικοί, στηρίζουν την κυβέρνηση με μεγαλύτερο φανατισμό απ’ ό,τι πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, ποια απόφαση τους καλούν να σεβαστούν; Αυτή την οποία δεν σέβεται η ίδια η κυβέρνηση που στήριξε το ΟΧΙ, αλλά τώρα συζητάει νέο μνημόνιο;

  Νομίζω, πως ζούμε στην εποχή του απόλυτου παραλογισμού. Μεγάλες κοινωνικές ομάδες χειραγωγούνται με τέτοιο τρόπο, ώστε να στηρίζουν μια κυβέρνηση η οποία τους καλεί να πουν «όχι στη λιτότητα» και όταν αυτοί υπάκουα το κάνουν, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για ένα νέο μνημόνιο αυστηρής λιτότητας! Δεν ξέρω πόσα θαυμαστικά να βάλω σ’ αυτό το συμπέρασμα.

  Βέβαια, υπάρχει ένα κομμάτι αυτών των υποστηρικτών της κυβέρνησης που πιστεύει ότι υπάρχουν και καλά μνημόνια. Από εκείνα που δεν αγγίζουν τα οικονομικά ασθενέστερα στρώματα. Προφανώς, δεν θα έχουν ακούσει πως οι τελευταίες προτάσεις της κυβέρνησης πριν το δημοψήφισμα, περιελάμβαναν νέα λιτότητα, μείωση συντάξεων, αύξηση φόρων για τους πολλούς και άλλα τέτοια. Η καλή εκδοχή θα ήταν να συμφωνούσαν τώρα αυτά τα μέτρα με τους δανειστές. Φοβάμαι πως θα είναι πολύ χειρότερα. Πολύ χειρότερα, για αυτούς που πίστεψαν ότι ψηφίζοντας ΟΧΙ, λένε «όχι στη λιτότητα».

  Επειδή η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποί της δεν αντέχουν τη μετάβαση στη δραχμή (μια τέτοια επιλογή μαζικής εξαθλίωσης θα τους συνόδευε με αρνητικό πρόσημο για πάρα πολλά χρόνια), πιστεύω ότι το νέο τρίτο σκληρό μνημόνιο θα υπογραφεί. Και αυτόματα δημιουργείται η απορία: αυτοί που την Παρασκευή θα συγκεντρώνονται για να πουν «όχι στην λιτότητα», τι ακριβώς θα λένε μετά; Η πιο ανησυχητική απορία μου όμως, είναι άλλη. Όταν ένα μεγάλο μέρος αυτών των ανθρώπων επένδυσε στην επιλογή του ΟΧΙ, με συνθήματα για «γερμανοτσολιάδες» και «νενέκους», πώς θα εκτονωθεί αυτό το πλήθος με αυτά τα συνθήματα μετά; Τότε, που οι «γερμανοτσολιάδες» θα είναι αυτοί που ενίσχυαν τους ανιστόρητους και επικίνδυνους αυτούς παραλληλισμούς…

 2. Ο/Η Αριστείδης Καρατζόγλου λέει:

  Τη στιγμή που παρά τους περιορισμούς κάποιοι βγάζουν ακόμα κεφάλαια στο εξωτερικό (βλ. σχόλιο στην προηγούμενη ανάρτηση) ξέρουμε πολύ καλά τι να περιμένουμε από τον κ.Τσίπρα και τους φίλους του.

 3. Ο/Η Left and liberal λέει:

  http://memepusher.org/?p=5848

  « O μέσος ελληνας τού “Οχι”. – Η τελευταια ομιλία τού Αλέξη πριν το Grexit. »

  The end is nigh. Κι ενα ευχαριστώ στον Guy Verhofstadt.

  by memepusher

  Ο Αλέξης ο Τσίπρας μίλησε σήμερα σε ένα…κανονικό κοινοβούλιο. Σε ένα αληθινό κοινοβούλιο. Αυτό, ναί, τής “αστικής δημοκρατίας” όπως την αποκαλούν τα αριστερά γρουπούσκουλα πού το μόνο πού έχουν επιννοήσει ως απάντηση είναι οι Βενεζουέλες, οι χούντες τού “προλεταριάτου” (βλέπε: τής ελίτ τού Κόμματος), οι Κούβες κι οι Βόρειες Κορέες. Σ΄αυτήν την Ευρωπαική “αστική δημοκρατία” με τα όσα στραβά της πού όμως είναι το καλύτερο πού έχουμε στην διάθεση μας ειδικά απ΄την στιγμή πού δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ αντι-αφήγημα πού να είναι καλύτερο της. Υπάρχουν αντι-αφηγήματα υπό διαμόρφωση στην καλύτερη περίπτωση και μέχρι εκεί.

  Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ξεκάθαρα αντι-ευρωπαίος και δεν το έχει κρύψει ούτε στιγμή. Γι΄αυτόν η Ευρώπη αντιπροσωπεύει “τοκογλύφους” (με επιτόκιο…2%), “τρομοκράτες” και “αδιστακτους κεφαλαιοκράτες”. Φυσικά η Ευρώπη δεν είναι τίποτα απ΄όλα αυτά τα γραφικά. Η Ευρώπη είναι, και ήταν πάντα, το κομμάτι αυτό τού πλανήτη πού προώθησε την σκέψη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα τών φύλων, την ελευθεριότητα, τον πολιτισμό, την ανεξιθρησκεία. Ξαναλέω, με τα όποια κι όσα στραβά της. Ο Αλέξης ο Τσίπρας πήγε σήμερα στην Ευρωβουλή όχι για να μιλήσει στούς Ευρωπαίους αλλά σε ένα κομμάτι τών νεοελλήνων. Σ΄αυτό τού 61%. Σ΄αυτούς απευθυνθηκε ο Αλέξης αδιαφορώντας πλήρως αν εκείνη τη στιγμή τον άκουγε όλη η Ευρώπη περιμένοντας μάταια να ακούσει έστω μία ορθολογική πρόταση. Η, έστω, κάτι πού να δείχνει ότι ο Αλέξης όντως ενδιαφέρεται (χα!!) για να λύσει τα τρομακτικά προβλήματα αυτής τής σουργελόχωρας.

  tribesΣ΄αυτούς μίλησε ο Αλέξης. Σε ποιούς δηλαδή? Ποιοί είναι οι άνθρωποι τού 61%? Ω, μα πού να΄ρχίσει κανείς και πού να τελειώσει. Είναι πολλές φυλές οι άνθρωποι τού 61%. Είναι οι φρέσκοι 18ρηδες πού ψήφισαν στο δημοψήφισμα-απάτη, χωρίς καμιά εμπειρία ζωής, και με ανύπαρκτο πολιτικό κριτήριο, νέοι άνθρωποι δηλαδή πού η πολιτική τους αντίληψη είναι αποκλειστικά συναισθηματική αλλά και ρηχή. Είναι νέοι άνθρωποι πού έχουν καταναλωθεί και πνιγεί σε μιά ατμόσφαιρα μίσους γύρω τους όπου κυριαρχεί το σλόγκαν “οι ξένοι φταίνε” κι ο φανατικός εθνικισμός πού το συνοδεύει. Δεν μπορείς να κατηγορήσεις έναν νέο άνθρωπο πού τόσο μπορεί να αντιληφθεί και τόσο κάνει. Μπορείς μόνο να το καταγράψεις ως γεγονός. Στίς φυλές τού 61% ανήκουν κι όλες οι “αριστερές” συνιστώσες τής ελληνικής κοινωνίας. Δηλαδή τα πιο αραχνιασμένα πολιτικά μυαλά τού ελλάντα και πιθανώς και ολόκληρης τής Δυτικής Ευρώπης. Διότι η αριστερά τής Δυτικής Ευρώπης δεν είναι σε τόσο τραγική κατάσταση, δεν είναι σε αποσύνθεση κάπου σε ένα πολύ βαθύ και νεκρό παρελθόν. Η δικιά μάς “αριστερά” όμως είναι. Τελεσίδικα κι αμετάκλητα. Στις φυλές τού 61% ανήκουν άνθρωποι με σοβαρά ψυχολογικά σύνδρομα πού δεν κολώνουν καθόλου να θέλουν να πάρουν μαζί τους στην καταστροφή τούς πάντες, ακόμα και τούς φίλους τους, τίς οικογένειες τους, τα παιδιά τους, αρκει να “νικήσουν”. Και τα παιδιά τών παιδιών τους μαζί. Στο 61% ανήκουν φυσικά κι οι χρυσαυγίτες κι όλο τους το πεντασκότεινο συνάφι. Στο 61% ανήκει και μιά μεγάλη μάζα ανθρώπων στην οποία σαφώς περιλαμβάνεται η συντριπτική πλειοψηφία τών υπερπρονομιούχων ΔΥ αλλά κι οποιουδήποτε άλλου έχει ορατα (η μή) σύμφέροντα απ΄την διαπλοκή με το ελληνικό κράτος. Τέλος, στο 61% ανήκει και μιά μάζα ανθρώπων πού είναι ιστορικά αναλφάβητοι, πολιτικά ανόητοι, και πού ζούν τόσο βαθιά στην κοσμάρα τους πού νομίζουν ότι “δεν εχουν τίποτα να χάσουν”. Σ΄αυτούς όλους, μίλησε σήμερα ο Αλέξης.

  Κι αφού μιλούσε σ΄αυτούς, ήταν αδύνατον να αλλάξει το ρεπερτόριο του σε σχέση με την ομιλία πού έβγαλε στην “συγκέντρωση τού έντεχνου” στο Σύνταγμα μετά την περηφανή νίκη τού ηλίθιου Οχι σε ένα ακόμα πιο ηλίθιο δημοψήφισμα πού ξευτίλισε πλήρως την ίδια την ιδεα ενός δημοψηφίσματος. Ο Αλέξης βρίσκεται έτσι κι αλλιως παγιδευμένος σε μιά αιώνια προεκλογική ομιλία. Αν υπάρχει κάποιος πού ποτέ δεν φαντάστηκε ότι θα γίνει πρωθυπουργός είναι ο Αλέξης ο Τσίπρας. Ο Παπαδημούλης π.χ σαφώς και φανταζόταν τον εαυτό του κάποτε υπουργό η ευρωβουλευτή. Η Κωνσταντοπούλου σαφώς και φανταζόταν τον εαυτό της ως Καπετάν Γκαγκάν και Judge Dredd τής ελληνικής βουλής. Ο Αλέξης όμως δεν ειχε ποτέ προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο να βρεθεί εκεί πού βρέθηκε. Συνεπώς κάνει αυτό για το οποίο είχε όντως προετοιμαστεί. Να βγάζει προεκλογικά λογύδρια τής πλάκας σε αλαλάζων κοινό προβληματικών εγκεφάλων.

  Γι΄αυτό και σήμερα στο ευρωκοινοβούλιο ξεφόρτωσε μιά απ΄τα ίδια χωρίς κρεμμύδια. Τα γνωστά αφόρητα κλισέ. Τίς γνωστές εξωφρενικές κατηγορίες εναντίον αυτών απ΄τούς οποίους ζητάει λεφτά. Τίς γνωστές, κωμικές και γραφικές αριστεροαρλούμπες. Κοτζάμ συνχαρητήρια πήρε προχθές απ΄τον γιγα τής προώθησης τής ευμάρειας και τών ανθρωπίνων δικαιωμάτων: τού Φιντέλ Κάστρο. Δεν μπορεί να μην ενέπνευσε αυτό τον Αλέξη να φανταστεί μιά Κούβα τής Μεσογείου κομπλέ με ερειπωμένα κτίρια κι ιθαγενείς πού ψάχνονται όλη μέρα να στήσουν μια κομπινίτσα με τούς λίγους τουρίστες μπάς και πληρωθούν σε λίγο συνάλλαγμα (με 10 ευρώ θεός). Η έστω μιά Βενεζουέλα τής Μεσογείου. Αλλωστε, στην τρικυμία τής σκέψης τής ελληνικής “αριστεράς” η Νότια Αμερική είχε πάντα περίοπτη θέση ως “ονειρο”. Το πολιτιστικό αντίδοτο στον ελληνα-μεσανατολίτη πού προτείνει η ελληνική αριστερά είναι αυτό τού ελληνα-λατινοαμερικάνου: εξαθλιωμένου, κυριολεκτικά παγιδευμένου, απομονωμένου, τελειωμένου. Φυσικά, η επιλογή τού ελληνα-ευρωπαίου δεν υπάρχει ούτε για πλάκα στο πολιτιστικό μανιφέστο τής ελληνικής αριστεράς. Τζιζ. Μη. Οχιιιιιι. Οχι Ευρώπη. Σκέφτονται εκεί. Δουλεύουν. Κάνουν πράγματα, δημιουργούν, πρωτοπορούν, καινοτομούν. Οχχχχχχχιιιιιι. Ποτέέέέέ.

  Μηδενική έκπληξη προκαλεί ότι ο Αλέξης χειροκροτήθηκε θερμά και αποθέωθηκε απ΄τον…Φάραντζ και την…Λεπέν.

  http://img09.deviantart.net/f94c/i/2011/012/7/9/the_end_is_nigh_by_amisch-d36zthr.jpgΔεν ξέρω τι θα συμβεί ως την Κυριακή. Η αίσθηση πού έχω είναι ότι πάμε για επίσημη απο-ευρωποίηση. Το μπούλο. Οξω. Και μονοι μας εκεί σε ένα θλιβερό σπήλαιο να τρωγόμαστε με τίς σάρκες μας. Για πολλές δεκαετίες. Το τι σημαίνει να σπάμε τούς όποιους (λίγους, δυστυχώς) συνδετικούς κρίκους έχουμε με την Ευρώπη θα είναι μιά καταστροφή πού θα μνημονεύεται αιώνες στα ελληνικά ιστορικά βιβλία. Τελεία. Αυτό, μπορεί να μην το καταλαβαίνουν τώρα οι αφρίζοντες νεο-ελληνες πατριωτάρες αλλά όταν θα το καταλάβουν θα είναι όπως ο ασθενής πού τού ανακοινώνουν ότι έχει καρκίνο σε τελικό στάδιο. Θα είναι αργά μάγκες, πολύ αργά. Ας σκεφτούμε μόνο πώς θα είμασταν εδώ και 40 χρόνια ΧΩΡΙΣ την υποστήριξη τής Ευρώπης. Ρωτήστε κανέναν από 50 χρονών και πάνω (κοιτάξτε να μην είναι…ΔΥ) και θα σάς πεί. Με…γαργαλιστικές και φρικτές λεπτομέρειες. Αλλά και πάλι, αυτό πού έρχεται αν ξεκόψουμε τώρα απ΄την Ευρώπη θα είναι πολύ χειρότερο απ΄αυτό πού θα είμασταν χωρίς την Ευρώπη. Θα είμαστε ο πρώτος λαός πού θα μπεί σε μηχανή τού χρόνου πρός τα πίσω με ιλλιγγιώδη ταχύτητα.

  Προφανώς και δεν με αντιπροσωπεύει ο Αλέξης Τσίπρας. Κι όχι γιατί κανείς πολιτικός δεν θα μπορούσε να με αντιπροσωπεύσει. Θα ηταν ισοπεδωτικό να το πώ αυτό. Ενας για παράδειγμα πού άκουσα σήμερα, και με ψάρωσε γιατί μίλησε με μυαλό και ορχεις είναι ο Guy Verhofstadt. Πρωην Βέλγος πρωθυπουργός, νυν ευρωβουλευτής. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να με αντιπροσώπευε ο Guy Verhofstadt ακούγοντας αυτά πού είπε σήμερα στο ευρωκοινοβούλιο στον Αλέξη. Τα οποία και παραθέτω εδώ:

  • Ο/Η farsa ap ta farsala λέει:

   wraia ta lete kai symfwnw 100% alla na sas thymisw: to velgio me ekswteriko hreos peri ta 110% (ohi kai toso sustainable edw pou ta leme kai telos pantwn DIPLASIO ap to anekto provlepomeno ap tis synthikes 60%), me 7 diaforetikes omospondiakes kyverniseis kai 7 antistoihes grafeiokraties giati den borei na kseperasei tis ethnikistikes agkylwseis valwnwn kai flamandwn eihe to thrasos mesousis tis krisis na paramenei anef kyvernisis gia shedon enamisi etos. ANEF KYVERNISIS mehri pou anelave o papigionakias o Ruppo….

   alla einai diki mas i katantia na kounaei to dahtylo i «ellada tis dytikis eurwpis» stin ellada twn balkaniwn (b- opws babas, babogria, benalty kai ta synafi)

 4. Ο/Η Τι γελάς ρε χάνο; λέει:

  Γιατί γελάει ο πρωθυπουργός και στις πιο δραματικές στιγμές [εικόνες]

  Πηγή: Γιατί γελάει ο πρωθυπουργός και στις πιο δραματικές στιγμές [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/216046/giati-gelaei-o-prothypoyrgos-kai-stis-pio-dramatikes-stigmes-eikones#ixzz3fP5klJDD

  Μπορεί λίγο νωρίτερα η Ευρωζώνη να του είχε επιδόσει το τελεσίγραφο «Μνημόνιο ή Grexit», ωστόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις σύντομες δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής εμφανίστηκε, όπως πάντα, με το γνωστό πλατύ χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του.

  Κατά τη διάρκεια των έξι μηνών της πρωθυπουργίας του η χώρα έχει βρεθεί πολλές φορές σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και ο ίδιος έχει λάβει μέρος σε Συνόδους Κορυφής εξαιρετικά κρίσιμες, όπου σίγουρα αυτά που συζητήθηκαν δεν ήταν για γέλια.

  Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας τις περισσότερες φορές, όπως τον έχει απαθανατίσει ο φωτογραφικός φακός, χαμογελούσε. Ακριβώς όπως και χθες. Χαμόγελο που δεν υπήρχε στο πρόσωπό του μόνο κατά τη διάρκεια της δήλωσής του στους δημοσιογράφους αλλά και κατά τη διάρκεια της Συνόδου.

  Οπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία, την ώρα που οι υπόλοιποι ηγέτες της Ευρωζώνης εμφανίζονταν προβληματισμένοι και κατηφείς (Ανγκελα Μέρκελ, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Μάριο Ντράγκι, Φρανσουά Ολάντ, Μαριάνο Ραχόι), ο Αλέξης Τσίπρας δεν χαμογελούσε απλά, αλλά γελούσε πλατιά. Οπως καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

  Το χαμόγελο του Τσίπρα στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής δεν έμεινε ασχολίαστο ούτε από τον αρθρογράφο της Corriere della sera Φαμπρίτζιο Γκορία: «Ο Τσίπρας χθες. Η Σύνοδος ήταν τόσο αστεία;», έγραψε.

  Στις 6 Φεβρουαρίου 2015 η Bild σχολίαζε το γέλιο του Αλέξη Τσίπρα: «Η χώρα του είναι χρεοκοπημένη κι αυτός γελάει…»

  «Η χώρα του είναι χρεοκοπημένη κι αυτός γελάει…». Η Bild υπενθύμιζε επίσης στους αναγνώστες της πως το χρέος της Ελλάδας ανέρχεται σε 315 δισεκατομμύρια ευρώ. «Την ώρα που η πατρίδα του βρίσκεται σε δυσχερή θέση, αυτός μοιράζει χαμόγελα…».

  «Ο Έλληνας πρωθυπουργός ταξίδεψε στην Κύπρο, τη Ρώμη, τις Βρυξέλλες, το Παρίσι και εν συνεχεία επέστρεψε στην πατρίδα του. Ο φακός τον δείχνει πάντα να έχει πολύ καλή διάθεση, να χαμογελά σε όλους τους σταθμούς της πρώτης ευρωπαϊκής περιοδείας του από την ανάληψη των καθηκόντων του.

 5. Ο/Η ανώνυμος λέει:

  Προεκλογικά οι συριζαίοι έλεγαν
  «θα καταργήσουμε το μνημόνιο
  μ’ ένα νόμο κι ένα άρθρο» (sic).
  Μετεκλογικά υποστήριξαν πως
  «ήταν σχήμα λόγου» (sic).

  Ολα τα περιμένουμε πια

 6. Ο/Η eklag λέει:

  Σιγά μην τα φέρει.
  Και γιατί να τα φέρει δηλαδή σε μια χώρα της οποίας τα πρόσφατα επιτεύγματα συνίστανται σε κάθε είδους κλοπές με ειδίκευση τις λογοκλοπές;
  Ευτελισμένο το ΟΧΙ του ποιητή περιφέρεται παγανιστικά και οι Ζουλού επιχαίρουν.
  Ε ρε γλέντια!

 7. Ο/Η Frixos λέει:

  Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

  Κοσμοπολίτης αστος και μπουρδες, εχει αστους η Ελλαδα; και αν ναι ποτε κατελαβαν οι …αστικες δυναμεις του τοπου την εξουσια και δεν το καταλαβα;
  Εγω μοναχα δυο αστους ξερω που ασχολούνται με τα κοινα: Τον Μανο, που είναι suigeneris τυπος και τον Μπουταρη που είναι φρικιο της της αστικης ταξης.
  Και όταν λεμε «ελληνικη αστικη ταξη» εννοουμε το ειδος που φυτρωσε εκει που εχεσε η Ευρωπαϊκη Α.Τ.

  Εν πασει περιπτωσει, αστος ο οποιος, οπου κι αν παει, κουβαλάει το χωριο του μεσα στο κεφαλι του δεν είναι κοσμοπολίτης, ενα ανώριμο και ανολοκληρωτο ατομο ειναι, γιατι «η πραγματικη πατριδα του ανθρωπου είναι η παιδικη του ηλικια» και η παιδικη ηλικια των ελληνων είναι σφραγισμενη από την αριστερα.
  Αει στο διαολο πια με το κάθε είδους μαλακισμενο, αυτο που βλέπουμε ΔΕΝ είναι διακυβερνηση χωρας, η παρασταση «Ο Καραγκιόζης υπουργος» ειναι.

  Κατά τα αλλα, ο λαϊκισμος δεν πολεμιεται με λαϊκισμο, γιατι ετσι αναπαραγεται.
  Κανενας δεν μπορει να υποχρεωσει κανεναν Τσακαλωτο να φερει τα χρηματα του μεσα, να μας γυρισει δηλαδή δεκαετιες πισω.
  Αν τα χρηματατα του είναι νομιμα να τα παει εκει που νομιζει ότι είναι ασφαλη, αλλα, αν τυχει και είναι υπουργος είναι υποχρεωμένος να κανει ότι χρειαζεται για να είναι ασφαλη και τα χρηματα οσων βρισκονται στην Ελλαδα, αλλιως να παψει να παριστανει τον υπουργο, να σηκωθεί να φυγει και αυτος και παει εκει που εχει τα χρηματα του.

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  Aυταρχισμός:

  Ο κ.Φίλης, δεν επιτρέπει στους δημοσoγράφους να μιλούν έστω και ερωτηματικά για grexit.

  Ενταση επικράτησε στον τηλεοπτικό αέρα του Mega όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης διαμαρτυρήθηκε για τον τίτλο που είχε το κανάλι «Αντίστροφη μέτρηση: Συμφωνία ή Grexit;».

  http://www.iefimerida.gr/news/216387/i-sygkroysi-fili-me-tremi-eyaggelato-ston-aera-einai-dimosiografia-ayti-allo-krino-kai#ixzz3fQEpP7w0

  •Φίλης: «Τόση ώρα μιλάμε για συμφωνία και εσείς συνεχίζετε να έχετε στην οθόνη το super (τίτλο) «Αντίστροφη μέτρηση: Συμφωνία ή Grexit;». Είναι δημοσιογραφία αυτή;
  •Τρέμη: Δεν σας κατάλαβα, μιλάτε με ένταση και δεν σας άκουσα. Τι εννοείτε;
  •Φίλης: Είναι τίτλος αυτός; Μιλάει σήμερα κανείς για Grexit; Δεν ακούσατε τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ; Μέρκελ; Τουσκ; Ακόμη και αν υπήρχε αυτό το ενδεχόμενο, σήμερα δεν υπάρχει πια.
  •Τρέμη: Μην εκρήγνυσθε και εμένα με ενοχλεί γιατί γνωριζόμαστε πολλά χρόνια γιατί δεν αναγνωρίζετε ότι εκτός από την δική μας αλήθεια μπορεί να υπάρχει και άλλη. Και αυτό δεν συνάδει με την ιστορία της Αριστεράς όπως εγώ την γνωρίζω
  •Ευαγγελάτος: Να αναγνωρίσετε το δικαίωμα των δημοσιογράφων να βάζουν τους τίτλους

 9. Ο/Η Frixos λέει:

  Ο Φιλης στους συντρόφους των νιατων του, στον Ρηγα Φεραιο, ηταν ευρυτερα γνωστος με την κωδικη ονομασια (παρατσουκλι) «Βάλτος», για τη …σταθεροτητα των αποψεων του (βλ. κολλημα).

  Οθεν επιβεβαιώνεται -για άλλη μια φορα- αυτό που λεγαμε πιο πανω, για την παιδικη ηλικια κλπ…

 10. Ο/Η Βαμένα κορακί μαλλιά λέει:

  Διαφωνία Π. Λαφαζάνη με το ελληνικό πακέτο

 11. Ο/Η ανώνυμος λέει:

  η Κουμουνδούρου στο Δουβλίνο
  στέλνει περήφανο χαιρετισμό

  https://goo.gl/D0iOfY

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500019672
  20 Αυγ. 2015

  Τσακαλώτος: Οι καταθέτες να επιστρέψουν τα χρήματα στις τράπεζες

 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  Πόσο έντιμος είναι ο υπουργός που για να μην εκθέσει τις συκοφαντίες του ΣΥΡΙΖΑ και για να μην χαλάσει το χατήρι στους Χρυσαυγίτες, στους ακροδεξιούς (ΑΝΕΞΕΛ και σία) και στους Λαφαζαναραίους, δεν πήγε να υπερασπιστεί μπροστά στην αδέκαστη Δικαιοσύνη, έναν έντιμο κρατικό λειτουργό που κατηγορήθηκε επειδή δεν αλλοίωσε τα στατιστικά στοιχεία, όπως το συνήθιζε για δεκαετίες η Ελλάδα;

  Έπρεπε να επέμβει η Ευρώπη για να ειπωθεί το αυτονόητο;

  http://www.kathimerini.gr/922131/article/epikairothta/politikh/tsakalwtos-gia-gewrgioy-gia-hsson-zhthma-h-katadikh-den-amfisvhteitai-h-poiothta-twn-statistikwn
  09.08.2017
  Τσακαλώτος για Γεωργίου: Για «ήσσον ζήτημα» η καταδίκη, δεν αμφισβητείται η ποιότητα των στατιστικών

  «H ποιότητα των στατιστικών στοιχείων του προγράμματος δεν αμφισβητείται από κανέναν κι επ’ ουδενί από την ελληνική κυβέρνηση» τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε δήλωσή του προς την γερμανική εφημερίδα Die Zeit με αφορμή άρθρο της για την υπόθεση Γεωργίου.

  «Θα ήταν απρεπές ο υπουργός Οικονομικών να σχολιάσει μια δικαστική απόφαση και σε κάθε περίπτωση η ετυμηγορία σε βάρος του κ. Γεωργίου δεν αφορούσε την κατηγορία της ανάρμοστης ανάμιξης (στην κατάρτιση) των στατιστικών στοιχείων αλλά σε ένα ήσσον ζήτημα το οποίο αφορούσε τη διαδικασία. Κατά συνέπεια, η ποιότητα των στατιστικών στοιχείων του προγράμματος δεν αμφισβητείται από κανέναν κι επ’ ουδενί από την ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος.

  Παράλληλα, εκπρόσωπος της ΕΚΤ, δήλωσε ότι «Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη της στα στατιστικά στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ από το 2010 και επαναλαμβάνει ότι είναι ουσιώδες οι ελληνικές αρχές να προστατεύσουν την ανεξαρτησία και την αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.