Καδμεία νίκη ή πρόβα αυταρχισμού;

[Τίποτα δεν θα είναι όπως χτες]

lask6july15a

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Η εκλογική νίκη Τσίπρα φαίνεται σαν μια νίκη που κάθε λογικός πολιτικός δεν θα την ήθελε, αφού τον καλεί να πετύχει το ακατόρθωτο, να τετραγωνίσει τον κύκλο. Αν υποθέσουμε πως επιδιώξει κάποια συμφωνία, αυτή υποχρεωτικά θα είναι πολύ βαρύτερη αυτής που απορρίφθηκε, με δεδομένη την στο μεταξύ δολοφονία της Οικονομίας μέσα στη μικρή προεκλογική περίοδο που ο κόσμος εξασκήθηκε στην αρετή της αναμονής. Οι νόμοι της Οικονομίας δεν υποκύπτουν σε αποφάσεις αμφιλεγόμενων δημοψηφισμάτων μικρών περιφερειακών χωρών. Αν πάλι δεν υπάρξει συμφωνία θα ξυπνήσει το τέρας Λεβιάθαν. Νομίζω όμως ότι μπροστά στο Γολγοθά ή στην απόλυτη οικονομική καταστροφή που έρχεται, η γνωστή προεκλογική δήλωση του υπουργού Άμυνας αποκτάει τώρα την πραγματική σημασία της. Η συμμαχία με την άκρα Δεξιά, δεν ήταν τυχαία ούτε 6july15bσυμπτωματική φοβάμαι η εν αιθρία προεκλογική απελευθέρωση του Κασιδιάρη. Αντιγράφω από την ‘Αυγή’ (Στρ. Μπ, 4/7): «το Συμβούλιο έκρινε ότι δεν πρέπει να μείνει άλλους έξι μήνες στη φυλακή, καθώς δεν είναι ‘ύποπτος φυγής’ ή ‘τέλεσης νέων αδικημάτων’. Σημειώνω ότι μια τέτοια απόφαση είναι πολύ σπάνια. Πέραν της μομφής στους εφέτες (πόθεν τεκμαίρεται ότι δεν είναι ύποπτος φυγής ή τέλεσης νέων αδικημάτων;) η μομφή μου στρέφεται στην κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ,…».

Ένας αρχηγός κόμματος προπηλακίστηκε την ώρα που πήγαινε να ψηφίσει, η κυρία Βαλαβάνη έβαλε, με τα κλασσικά πλέον ήξεις-αφήξεις κλπ στο στόχαστρο τις θυρίδες και κανείς δεν τόλμησε να τη ρωτήσει αν προτίθεται τώρα να φέρει τα δικά της λεφτά στη χώρα. Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε συμφωνία εντός 48ώρου και ο κ.Βαρουφάκης δήλωσε πως την Τρίτη θα ανοίξουν οι τράπεζες. Όλοι ήξεραν πως και οι δυο τους έλεγαν ψέματα αλλά στη νοσηρή πλευρά της ελληνικής κοινωνίας οποιοδήποτε ψέμα διαψεύδει τη σκληρή πραγματικότητα, γίνεται αποδεκτό και αυτός που το εκτόξευσε γίνεται αγαπητός.

Μπήκαμε σε μια νέα, νομίζω τραγική εποχή, αναστροφής αξιών και εκτεταμένης φτωχοποίησης των συντριπτικά περισσότερων, που καμία δύναμη δεν θα μπορέσει γρήγορα να την αποκρούσει. Ένα κεκτημένο όπως η αστική Δημοκρατία, μαζί με πολλά στοιχειώδη ακόμη, φοβάμαι πως δεν θα θεωρούνται πλέον δεδομένα, στο βαθμό που ήταν πριν.

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

65 Responses to Καδμεία νίκη ή πρόβα αυταρχισμού;

 1. Ο/Η Παλιός λέει:

  Το δημοψήφισμα κι ο Μιλόσεβιτς

   03 Ιουλ 2015
  * Του Γ. Καραβάνα (karavanas1@yahoo.gr)

  …………

  Δεν έχω σκοπό να αναλύσω το «δίκαιο» ή το «άδικο» των Σέρβων έναντι των Αλβανών. Άλλωστε το «δίκιο» είναι πολύ σχετική έννοια στην Ιστορία. Και διαμάχες γίνονταν και θα γίνονται. Υπάρχει όμως μια σημαντική λεπτομέρεια: ο τρόπος της διαμάχης. Η δύση (στην οποία ανήκουμε κι εμείς), καλώς ή κακώς έχει καταλήξει σε κάποιους κανόνες. Μπορείς να καβγαδίζεις όσο θέλεις με τον άλλον και ταυτόχρονα να παραμένεις φίλος, όσο ο καβγάς γίνεται μέσα στα πλαίσια των συμφωνημένων κανόνων. Όταν ας πούμε ο κανόνας λέει «δεν σφάζουμε γυναικόπαιδα, δεν κυνηγάμε αμάχους» – στους μεταξύ μας καβγάδες τουλάχιστον – είναι ένας κανόνας που πρέπει να γίνεται σεβαστός απ’ όλους. Και στο Κόσσοβο δεν έγινε σεβαστός από καμία πλευρά, με μεγαλύτερη ευθύνη να έχει η πλευρά του ισχυρότερου. Στη Γιουγκοσλαβία τότε ακούγονταν φωνές σαν του Καμμένου. Για «πατρίδες που μας ζητούν να παραδώσουμε», «για σημαίες που μας ζητούν να κατεβάσουμε», «για προγόνους που ποτέ δεν φοβήθηκαν» κι άλλα τέτοια χαριτωμένα. Και η δύση απάντησε. Μέσα σε λίγες μέρες, η Γιουγκοσλαβία βρέθηκε 50 χρόνια πίσω. Τρεις ολόκληρες γενιές χαμένες. Ακόμα και σήμερα, κανείς δεν μιλάει γι’ αυτήν. Βουλγαρία και Ρουμανία, μέλη πλέον της Ε.Ε. την έχουν ξεπεράσει κατά πολύ. Κι όλα αυτά επειδή κάποιοι νταήδες (από τα μετόπισθεν) αποφάσισαν πως η δύση μπλοφάρει. Πως δεν θα τολμήσει. Και έπαιξαν παραβιάζοντας τους κανόνες.

  «Ούτε μία στο εκατομμύριο πιθανότητα να απορρίψει η Μέρκελ το πρόγραμμά μας», έλεγε ο Αλέξης. «Θα το δείτε και θα ναι μέρα μεσημέρι…». «Δεν υπάρχει περίπτωση να αρνηθεί την παράταση της χρηματοδότησής μας ο Ντράγκι» έλεγε τέσσερις μόλις μέρες πριν, ο Γιάνης. «Δίνω στο ενδεχόμενο αυτό, τις ίδιες πιθανότητες που δίνω στο να μην ανατείλει ο Ήλιος…». «Οι τράπεζες δεν θα κλείσουν. Δεν πρόκειται να επιβληθεί περιορισμός στις αναλήψεις», δήλωνε μία μόλις μέρα πριν κλείσουν οι τράπεζες, ο Πάνος. Είναι ξεκάθαρο πλέον, πως στο τιμόνι της χώρας βρίσκονται άνθρωποι που διαβάζουν με λάθος τρόπο την πραγματικότητα. Προβλέπουν πράγματα που δεν συμβαίνουν κι αποτυγχάνουν να προβλέψουν αυτά που συμβαίνουν (και θα συμβούν). Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν πως όλα αυτά γίνονται κατόπιν σχεδίου. Δεν ισχύει. Αν ίσχυε, δεν θα είχε στραγγίσει η κυβέρνηση κάθε δημόσιο οργανισμό (Δήμους, Περιφέρειες, Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, Ασφαλιστικά Ταμεία κ.α.) από τα τελευταία τους ευρώ. Θα είχε κάνει τις κινήσεις της νωρίτερα, όσο ακόμα είχε κάποια λίγα λεφτά στο ταμείο. Αυτό που ζούμε, είναι το αποτέλεσμα της πλήρους αποτυχίας της κυβέρνησης, να διαβάσει σωστά τους εταίρους και την πραγματικότητα. Αποτέλεσμα ανικανότητας, ερασιτεχνισμού κι ατζαμοσύνης. Με τα συγκεκριμένα άτομα στο τιμόνι της χώρας, τα πράγματα είναι επικίνδυνα.

  «Και τότε τι να κάνουμε; Να υποκύψουμε στους τοκογλύφους που θέλουν το κακό μας;». Πρώτον, κανένας τοκογλύφος δεν σε δανείζει με 1,5%… Δεύτερον, δεν μπορεί να θέλουν το κακό μας 18 χώρες, μικρές και μεγάλες, πλούσιες και φτωχές, βόρειες και νότιες και μέσα σ’ αυτές και η Κύπρος! Δεν είναι στραβός ο γιαλός, εμείς αρμενίζουμε στραβά. Δεν μπορεί ανάμεσα στους 18, να μην μπορέσαμε να πείσουμε ούτε έναν, να βρούμε έστω έναν σύμμαχο! Πρώτος και καλύτερος ζήτησε να κοπεί η χρηματοδότηση της Ελλάδας ο ηγέτης του ευρωπαϊκού ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ κόμματος, όχι οι χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ…! Αμερικάνοι, Καναδοί, Κινέζοι, Άγγλοι, Γάλλοι, αλλά και Ισπανοί, και Πορτογάλοι, και Ιρλανδοί, μας λένε όλοι το ίδιο πράγμα: κόψτε τα ελλείμματα, συμμαζέψτε το ασφαλιστικό, ανοίξτε επαγγέλματα και αγορές.

  Ακόμη και σήμερα, την ώρα που η χώρα τινάζεται στον αέρα, η Ελλάδα χρηματοδοτεί με 600 εκ ετησίως το ασφαλιστικό ταμείο της ΔΕΗ (που δίνει συντάξεις που φτάνουν τα 2700). Λίγο λιγότερα δίνει στο ταμείο του ΟΤΕ. Η ΕΡΤ μας στοιχίζει περί τα 400 εκ. το χρόνο. (Θα μπορούσαμε άραγε να αντέξουμε σαν λαός, να μην έχουμε δημόσια τηλεόραση και λυρική σκηνή για 2, 3 χρόνια, μέχρι να μπορούν να αγοράσουν φάρμακα και να πληρώνουν γιατρούς τα δημόσια νοσοκομεία;). Ο ΟΣΕ μας «βάζει μέσα» περί τα 700 εκ το χρόνο, χρήματα αρκετά για να στέλνουμε κάθε επιβάτη στον προορισμό του με ταξί (δεν είναι σχήμα λόγου – είναι υπολογισμένο) και να μας μένουν και ρέστα. Εξακολουθούμε να λειτουργούμε 431 (ακριβώς) δημόσιους οργανισμούς για την «αγροτική ανάπτυξη», κι όμως είμαστε έτοιμοι για ρήξη, χάνοντας έτσι κάθε μελλοντική αγροτική επιδότηση! Η κυβέρνηση σχεδόν συμφώνησε, με δική της πρόταση, στα περισσότερα μέτρα που της προτάθηκαν. Σκάλωσε στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά (που αναμένεται να αποφέρει γύρω στα 600 εκ στα δημόσια ταμεία) – και καλώς σκάλωσε! Αν όμως ήταν σοβαρή, θα έλεγε «δεν αυξάνω το ΦΠΑ στα νησιά, αλλά κόβω ή μειώνω την κρατική επιχορήγηση του ταμείου της ΔΕΗ. Μειώνω τις ανώτατες συντάξεις των ΔΕΚΟ. Ανοίγω την ΕΡΤ, αλλά του χρόνου». Αντί αυτών, που θίγουν το πελατειακό κράτος, προτιμά να ρισκάρει ολόκληρη τη χώρα για πολλές γενιές, για να μπορέσει τάχα να γυρίσει εθνικά υπερήφανη. Ο Τσίπρας έψαχνε και βρήκε τρόπο να δραπετεύσει. Αν δεν μπορεί μόνος του, ας ζητήσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Η δύση θα τιμωρήσει όποιον προσπαθήσει να παραβεί τους κανόνες του παιχνιδιού. Τυχόν αρνητική ψήφος στο δημοψήφισμα δεν θα έχει επιστροφή – μας το έχουν ξεκαθαρίσει όλοι οι εταίροι στο ανώτατο δυνατό επίπεδο. Η Ελλάδα θα βρεθεί 10ετίες πίσω, μόνο και μόνο για να μην αναγκαστούν κάποιοι να παραδεχτούν πως οι ιδεοληψίες τους δεν ισχύουν, και πως οι ίδιοι απέτυχαν στις προσπάθειές τους.

  *Ο Γιώργος Καραβάνας είναι Μορ. Βιολόγος
  – See more at: http://www.eleftheria.gr/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82/item/20945-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B9-%CE%BF-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CF%8C%CF%83%CE%B5%CE%B2%CE%B9%CF%84%CF%82.html#sthash.pdnEsM2f.dpuf

  • Ο/Η Po λέει:

   η τελευταία παράγραφος, το ζουμί.
   μπράβο κε Παλιέ…

  • Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

   Η δύση θα τιμωρήσει όποιον προσπαθήσει να παραβεί τους κανόνες του παιχνιδιού. »

   » Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
   LA REGLE DU JEU
   του Ζαν Ρενουάρ
   με τους Νόρα Γκρέγκορ, Πολέτ Ντιμπόστ, Μίλα Πέιρλι, Οντέτ Ταλαζάκ, Κλερ Ζεράρ
   […]
   Μια παρέα μεγαλοαστών προσκαλείται στον πύργο ενός αριστοκράτη. Οι ίντριγκες, ο αμοραλισμός, η υποκρισία και η εξαπάτηση καθορίζουν τις σχέσεις και τις συμπεριφορές των πάντων. Η άρνηση ενός καλεσμένου να ακολουθήσει τους κανόνες του παιχνιδιού των υπολοίπων, θα πυροδοτήσει αλυσιδωτά περιστατικά με τραγική κατάληξη.

   Ο «Κανόνας του παιχνιδιού», το αριστούργημα της καριέρας του μεγάλου δημιουργού Ζαν Ρενουάρ, εξακολουθεί να αναγνωρίζεται ως ένα από τα πιο σημαντικά φιλμ όλων των εποχών,…..

   Ο Ρενουάρ, μέσα από τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην αριστοκρατική έπαυλη, χτίζει κομμάτι – κομμάτι την εικόνα μιας διεφθαρμένης, αμοραλιστικής, χωρίς αξίες κοινωνίας, ενός πολιτισμού που βρίσκεται στα πρόθυρα της καταστροφής του. Καταγράφει, χωρίς ίχνος καταγγελίας, πάντα με ανθρωπιά, συμπάθεια αλλά και σατιρική διάθεση, τις διαρκείς ίντριγκες, τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ αρσενικών και θηλυκών όλων των τάξεων, τις φιλίες τους και τους έρωτές τους, πάντα προσπαθώντας να κατανοήσει (και να δικαιολογήσει) τα κίνητρα πίσω από τις πράξεις. Ισορροπεί θαυμαστά ανάμεσα στην κωμωδία και στο δράμα, στο φανερό και στο κρυφό, στο επιφανειακό και το μύχιο. ….».

   http://www.myfilm.gr/5276

  • Ο/Η ανώνυμος λέει:

   «Η δύση (στην οποία ανήκουμε κι εμείς), καλώς ή κακώς έχει καταλήξει σε κάποιους κανόνες. Μπορείς να καβγαδίζεις όσο θέλεις με τον άλλον και ταυτόχρονα να παραμένεις φίλος, όσο ο καβγάς γίνεται μέσα στα πλαίσια των συμφωνημένων κανόνων.»

   Σε κάποιο σημείο του «Εκατό χρόνια μοναξιάς» ο συγγραφέας (σκακιστής ο ίδιος) παρουσιάζει τον συνταγματάρχη Αουρελιάνο Μπουενδία να αναρωτιέται (σχετικά με το σκάκι) πως είναι δυνατόν δυό αντίπαλοι να παίζουν ένα παιχνίδι ανταγωνισμού έχοντας συμφωνήσει για τους κανόνες. Βέβαια αρκετά κεφάλαια πριν, έχει προηγηθεί η αφήγηση για το πως ο στρατηγός Μονκάδα τον διδάσκει σκάκι και η περιγραφή του παιχνιδιού που έπαιζαν. Οποιος το έχει ας το φρεσκάρει , αξίζει τον κόπο – δεν μπορώ να δώσω download links.

 2. Ο/Η ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ λέει:

  TITΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΝΟΗΜΑ
  Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: Ο Τσίπρας έκαψε τις τελευταίες γέφυρες για τον συμβιβασμό

  Σουλτς: Ανθρωπιστική βοήθεια για την Ελλάδα – Να μην πληρώσουν οι φτωχοί τον φανατισμό

  BBG Η Μέρκελ αναμένει πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα 

  «Καληνύχτα Ελλάς. Πηγαίνεις τώρα σε έναν πολύ δύσκολο δρόμο», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο γενικός γραμματέας των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Αντρέας Σόιερ, ενώ στον επίσημο λογαριασμό του κόμματος, υπάρχει η ανάρτηση: «Ο Τσίπρας και η αριστερή κυβέρνησή του ξεγέλασαν τον κόσμο και είπαν ψέμματα ότι θα μπορούσε να δοθεί βοήθεια χωρίς μεταρρυθμίσεις».

  «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ένωση όπου ο καθένας κάνει ό,τι θέλει και όπου ο ένας θέτει μόνος του τους κανόνες του παιχνιδιού και ο άλλος πληρώνει το σύνολο», γράφει επίσης στο Twitter η Αντιπρόεδρος της CDU Γιούλια Κλέκνερ.

  «Πρέπει τώρα να ρωτήσουμε αν για την Ελλάδα θα ήταν καλύτερα εκτός Ευρωζώνης. Δυστυχώς η Ελλάδα επέλεξε τον δρόμο της απομόνωσης», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Κ.Ο. Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Χανς Μίχελμπαχ

  Επεισόδια και φωτιές γύρω από το Πολυτεχνείο

 3. Ο/Η farsa ap ta farsala λέει:

  Na anteksoume hwris lyriki skini gia 3 hronia? ma ti lete? kai pws tha anagnwrizoume tis diafimiseis aporrypantikwn agapite mou?

  Entwmetaksy; o Dr Mparoufakis endehetai na paei spiti tou, »karatomimenos» en eidei katevnasmou tis hontris papadokoris. Vira mi doume sta drwmena ton »fae-ton-Lapa-giati-krataw-Vitsa».

  To allo to anekdotaki to akousate? rwtisan kyvernitiko (den thymamai poion) shetika me tin antisyntagmatikotita tou dimopsifismatos ki apantise: »auta einai typikotites – simasia ehei oti o laos milise»(sic)…

 4. Ο/Η farsa ap ta farsala λέει:

  H kyria Klenker ehei ypopsi tis oti sto elladistan to prwto nomothetima tou ekastote nikiti twn eklogwn einai na allazei ton eklogiko nomo yper tou? Alla ti kseroun oi tamtakoi oi eurwpaioi? otan autoi itan sta dentra emeis kaname ekloges…

 5. Ο/Η eklag λέει:

  Πολλοί άνθρωποι έζησαν την απόλυτη αναξιοπρέπεια τα τελευταία χρόνια,
  γεγονός που εξηγεί επακριβώς τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος
  των νεόκοπων Δημαγωγών.
  Όταν και οι υπόλοιποι καταστούν πεινασμένοι δούλοι δηλ. αναξιοπερεπείς,
  λίγη ή καμία σημασία θα έχει για αυτούς αν παραιτούνται οι προηγούμενοι και απολύτως υπεύθυνοι για το Βατερλώ Δημαγωγοί.
  Αιώνιως προδομένοι και χειμαζόμενοι οι έντιμοι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους,
  αιωνίως ανυπεράσπιστοι απο την-παλαιά και νέα-ανεπάγγελτη τσογλαναρία,
  μετανιώνουν πίκρα που δεν άκουσαν τον Γούντι Άλλεν και δεν μετέτρεψαν δοθείσης ευκαιρίας το σπίτι τους σε οπλοστάσιο.
  Ας μην υποτιμούμε αυτόν που ποτέ δεν είχε κάτι να χάσει,
  ας μην υποτιμούμε όμως και αυτόν που έχασε τα πάντα αφού πρώτα προσπάθησε με πολύ κόπο να τα αποκτήσει και δεν τα έβγαλε στο εξωτερικό όπως η κάθε Βαλαβάνη που τολμά
  -εννοείται ανερυθρίαστα στη χώρα αυτή-
  να εμφανίζεται και να αρθρώνει,ειδικά τη στιγμή αυτή,δημόσιο λόγο.
  ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΣΑΣ ΜΕΣΑ ΓΑΜΩ!

 6. Ο/Η Ευγένιος λέει:

  Είπαμε σε λίγο ο μονόφθαλμος εναντίον στραβού. Πως αλλιώς μπορούν να διαχειριστούν τα συσσίτια ζωοτροφών, τα ζώα που κυβερνούν όταν το μέγιστο πολιτικό επιχείρημα των κακών ξένων τελειώσει;
  Ας αρχίσουμε να κοιτάμε και την περιοχή τριγύρω. Μην περιμένετε την πραγματικότητα να ακυρώσει τις βεβαιότητες σας για άλλη μια φορά.(Θυμηθείτε π.χ. την ρητορική σας κατά της θεωρείας των δύο άκρων.)
  Η Αριστερά θα είναι – για όσους δεν πείστηκαν ακόμη πως είναι ήδη-ότι χειρότερο πέρασε από την χώρα. Τα κοινωνικά δικαιώματα, το κράτος δικαίου, ισότητας αλλά και πρόνοιας θα τα τελειώσει ο υποτιθέμενος θεματοφύλακας τους. Την εθνική κυριαρχία θα την ψαλιδίσει μια κυβέρνηση που έχει μέσα και ψεκασμένους ελληναράδες υπέρμαχους της πατρίδας.Και όλοι αυτοί μαζί δεν διστάζουν να συμμαχήσουν ακόμα και με τον διάολο.
  Όλα δείχνουν πώς η αριστερή αφήγηση – ο ηθικός αυτουργός της μεταπολιτευτικής παρακμής-αλλά και η προφητολάγνα πατριωτική εθνο-καπηλεία θα υποστούν μια διπλή και ταυτόχρονη ήττα στο πεδίο που κάθε μία είχε ταχθεί ως αυτόκλητος εγγυητής.
  Και ύστερα μου λες πως δεν υπάρχει Θεός. Ξανασκέψου το.
  Στο ξαναλέω για πολλοστή φορά πως δεν ανησυχώ για τους Δίκαιους……………..

 7. Ο/Η ανώνυμος λέει:

  νεώτερα από το Δυτικό μέτωπο

  http://goo.gl/WzZkl9

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  Δεν έχει υπάρξει ιστορικό προηγούμενο κυβέρνησης που για να καλύψει τα ψέματα που είπε και τις ιδεοληψίες των φανατικών της έσυρε τη χώρα της σε τέτοια βιβλική καταστροφή και ο επικεφαλής της να εμφανίζεται λαοφιλής και τροπαιούχος. Αυτή η ύβρις της άρνησης της τραγικής πραγματικότητας, αυτό το θέατρο του ακραίου παραλογισμού, με μοναδική ελπίδα μια τεράστια κωλοτούμπα στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση της πιο σκληρής συμφωνίας, από αυτήν που ζήτησε το 61% των απελπισμένων, αυτός ο μακιαβελισμός της ρεαλιστικής αντιστροφής της καταδημαγωγημένης λαϊκής εντολής ας ελπίσουμε πως θα σώσει κάποια πράγματα. Ήδη ο μεγάλος ένοχος ο μεγάλος δειλός προσπαθεί να μοιραστεί την πολιτική ζημιά με τους αρχηγούς των 3 κομμάτων του ΝΑΙ, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

  • Ο/Η Κλαζομενεύς λέει:

   Μα καλά πώς μπορείτε να είστε τόσο μονόπλευρος…σε εμμονικό βαθμό τολμώ να πώ;;; «Για όλα φταίει ο Τσίπρας». Μόνο εσείς και ο Σόϊμπλε είστε τόσο φανατισμένοι.

  • Ο/Η Διεθνιστής λέει:

   Πολύ τέλειο για να είναι τυχαίο, το καλύτερο σχέδιο είναι αυτό που φαίνεται σαν «ατύχημα».
   Η ανικανότητα, οι «ιδεοληψίες», η απειρία στην διαπραγμάτευση, μπλα μπλα μπλα, βέβαια, υπάρχουν πραγματικά, γι αυτό και μπορούν να ενσωματωθούν στο σχέδιο.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Κλαζομενέα,
    ήλθε λοιπόν ο πρωθυπουργός εν τοις πράγμασιν στο ΟΧΙ στο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος και στο ΝΑΙ στην απόφαση των αρχηγών, προς τι η κοροϊδία του δημοψηφίσματος και η σαρωτική για την οικονομία καταστροφή και στο διχαστικό μίσος που επέφερε;
    Για να σώσει το τομάρι της η παλιοπαρέα που ο επικεφαλής της δεν βρήκε βγαίνοντας από τη σύσκεψη να πει μισή (δυσάρεστη) λέξη, συνηθισμένος να μιλάει μόνο στα πανηγύρια;

    Εξακολουθείτε να στηρίζετε έναν απατεώνα, που έδεσε χειροπόδαρα τη χώρα με τις ψευτιές του αρχικά, με τις αλητοδιαπραγματεύσεις του μετά και με την πρωτοφανή παρωδία του δημοψηφίσματός του στο τέλος;

    Ελπίζω οι προτάσεις του να είναι σοβαρές και να μην οδηγηθούμε στην τραγωδία του grexit που μας έφερε μια πολιτική τσογλαναρία παρανοϊκών, που τώρα που τελείωσαν τα ψέματα δεν τολμούν ούτε να ψελλίσουν τη λέξη δραχμή.

    Το grexit θα είναι το νέο 1922.
    Μακάρι η Ελλάδα να σωθεί, έστω και μέσα από έναν πραγματικό Γολγοθά.
    Η Ευρώπη να λυπηθεί έναν λαό που κατά 62% αποφάσισε να αυτοκτονήσει ή να παρασύρει και τους άλλους στο χαμό, χωρίς να έχει συναίσθηση τι σημαίνει αυτό.
    Ο καθένας να κάνει τον ψευτοπαλληκαρά στη δική του καμπούρα κι όχι στων άλλων.
    Αρκετά πληρώσαμε τις εθνικιστικές φρεναπάτες.
    1897, 1922, 1974, αρκούν.

   • Ο/Η 360 μοίρες, παρντόν 180 λέει:

    Πρώτη φορά σχολιάζω σε σας, συγχωρείστε με για το ύφος.

    Το σχοινί μονό δεν φτάνει, διπλό φτάνει και περισσεύει, έλεγε η μάνα μου, η πραγματικά σοφή και τίμια, όχι σαν το λαό των Συριζανελαίων.
    Ο Χαρδούβελης σας πείραζε, να φάμε τώρα καρασυμφωνία Τσίπρα στη μούρη,
    Προς τι όλη αυτή η φάρσα ρε αληταράδες;
    Γκρεμίσατε το σύμπαν αυτής της χώρας, βάλατε τον κοσμάκη να μαλώνει.
    Το ΝΑΙ των τρελαμένων το πέταξαν στα σκουπίδια, τόσους μήνες για δεν έκανε σύσκεψη.

   • Ο/Η ανώνυμος λέει:

    αποχαιρετισμός στα κόλπα

    http://goo.gl/6b7yLM

 9. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  Ευθεία προειδοποίηση προς τον πρωθυπουργό απηύθυνε ο βουλευτής της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κάνοντας το πρώτο σχόλιο εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις εκτιμήσεις του δημοψηφίσματος.

  «Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα κάνει συμφωνία εντός 48 ωρών. Περιμένουμε τον πρωθυπουργό μέχρι την Τετάρτη. Αλλως, θα απαντήσουμε πολύ διαφορετικά» είπε με έμφαση, το βράδυ της Κυριακής 5 Ιουνίου.

  Δεν διευκρίνισε τι εννοούσε ακριβώς, αλλά σημείωσε ότι οι δυνάμεις της δημιουργίας και της αστικής τάξης θα απαντήσουν.

  Πηγή: Μεϊμαράκης: Να συμφωνήσει ο Τσίπρας ως την Τετάρτη -Αλλιώς θα απαντήσουμε πολύ διαφορετικά | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/215555/meimarakis-na-symfonisei-o-tsipras-os-tin-tetarti-allios-tha-apantisoyme-poly#ixzz3f6rjWNYa

 10. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  http://www.protothema.gr/politics/article/337646/valavani-enohloun-ta-pososta-mas-ohi-oi-trapezikes-mas-katatheseis/

  Βαλαβάνη: Από πώληση ξενοδοχείου του πατέρα μου οι 800.000 σε καταθέσεις

  Το ζεύγος Βαλαβάνη έχει σε τραπεζικές καταθέσεις 452.930 ευρώ και 363.879 λίρες Αγγλίας στην HSBC και διαθέτει ακίνητη περιουσία στον Άλιμο Αττικής, στο Ηράκλειο Κρήτης και τους Δελφούς.

  Η ίδια, πάντως, διευκρίνισε ότι δεν έχει δουλέψει ποτέ στο Δημόσιο, δεν ήταν ποτέ σε δημόσια θέση μέχρι πέρυσι, όταν σε ηλικία 52 ετών εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και δεν διαχειρίστηκε ποτέ δημόσιο χρήμα, αλλά δούλευε σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία, μέχρι να αναγκαστεί να αναλάβει μια υπερχρεωμένη επιχείρηση, ένα ξενοδοχείο 59 δωματίων, επί δέκα χρόνια, όταν πέθανε ο πατέρας της.

  «Το 2005 κατάφερα να ξεχρεώσω ένα δάνειο 72 εκατ. δραχμών, πληρώθηκε 340 εκατ. δραχμές. Το ξεχρέωσα και το πούλησα. Αυτό που υπάρχει στις καταθέσεις μου είναι αυτά τα χρήματα. Αν δεν το είχα πουλήσει τότε, θα είχα χρεοκοπήσει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 11. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Να ειμεθα αισιοδοξοι 🙂 H τεχνη σωζει. Οι καλλιτεχνες (ακομη και οι ερασιτεχνες) δημιουργουν την δικη τους πραγματικοτητα, διοτι η πραγματικη τους ειναι ανυποφορη…
  […..]
  Οι Ευρωπαίοι δεν είχαν καταλάβει με ποιους είχαν να κάνουν. Οι Έλληνες είχαν κλέψει το φοινικικό αλφάβητο, το οποίο γνώρισαν καθώς ταξίδευαν στα τέλη του 9ου π.Χ. αιώνα στην ανατολική Μεσόγειο και είχαν δημιουργήσει το ελληνικό εδώ και 27 αιώνες(κατά μία ρήση που αποδίδεται στον P. Picasso “Οι χαζοί αντιγράφουν οι μεγαλοφυΐες κλέβουν’). Είχαν φθάσει μέχρι την Ινδία με τον Μ. Αλέξανδρο…..Έπαιρναν εργολαβικά την είσπραξη φόρων από τους Τούρκους και τους διπλασίαζαν (οι κοτζαμπάσηδες). Ο ιστορικός Οικονόμου μας λέει: “Κατά τα τελευταία προ της Επαναστάσεως έτη …..η καλλιεργημένη έκτασις η οποία ανήκε εις τους Τούρκους και εις το Τουρκικόν Δημόσιον μόλις έφθανε τα 6.368.720 στρέμματα έναντι 9.521.200 στρέμματα πού ανήκαν στούς Έλληνες’ Πολλές φορές η φτωχολογιά ζήταγε την βοήθεια των Τούρκων για να γλυτώσει από τους Κοτζαμπάσηδες….

  Έτσι, όταν το νέο ελληνικό κράτος άρχιζε να διανύει την εφηβική του ηλικία, οι άνθρωποι της εξουσίας ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν. Κατηγορούσαμε τους πολιτικούς, αλλά αυτό … ήταν άδικο: έπαιρναν μόνον 2 έως 4% ως προμήθεια και είχαν και προεκλογικές δαπάνες οι άνθρωποι. Όμως, μέσω των κομματικών μηχανισμών, αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι με φαινομενικά χαμηλότερους μισθούς από αυτούς του ιδιωτικού τομέα και από τα εισοδήματα αρκετών ελεύθερων επαγγελματιών είχαν σπίτι με κήπο στα ακριβά Β προάστια , συνήθως στους πρόποδες της Πεντέλης ή της Πάρνηθας, σπίτι στο χωριό ή/και εξοχικό, ακριβό αυτοκίνητο (το καλό), ενώ η πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών αντίστοιχης ειδικότητας ζούσαν σε σπίτι 120 τετραγωνικά σε πολυκατοικία.

  Γενικά, ανέκαθεν στην χώρα είχε αναπτυχθεί η ευρεία έννοια του συνεταιρισμού, της κοινοκτημοσύνης, τελικά απέναντι στην δημόσια περιουσία. Ας θυμηθούμε τις καταπατήσεις δημόσιας γης που εξασφάλισαν στους Αρβανίτες και άλλους καταπατητές την ιδιοκτησία της μέσω χρησικτησίας και, στη συνέχεια, μόνιμα εισοδήματα πουλώντας -δια μεσαζόντων- παραθαλάσσια οικόπεδα με δόσεις Οι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις, δημόσιοι υπάλληλοι – και όχι μόνον- δημοτικοί σύμβουλοι, συνδικαλιστές , μέλη αγροτικών συνεταιρισμών έλεγαν στους υποψήφιους συνεταίρους: “Έχουμε (πληθυντικός) αυτήν την δουλειά’ (μελέτη, έργο, προμήθεια) . Το ποσοστό τους κυμαινόταν από 50% (οι θρασύτατοι), 30%, 20%, έως 10% (οι πιο τίμιοι). Ανάλογα με την ανάγκη του προμηθευτή, το περιθώριο κέρδους, την επιθυμία κατάληψης δεσπόζουσας θέσης στον συγκεκριμένο τομέα, την περιοχή ή αυτή την δημόσια υπηρεσία κ.λ.π. κλεινόταν η δουλειά πάντα και με την βοήθεια των βοηθητικών ατομικών επιχειρήσεων ή/και εταιρειών –“βιτρίνα’ που εναλλάσσονταν ως ανάδοχοι για συσκότιση της πραγματικότητας.
  Αυτή ήταν τελικά η ανάπτυξη, δανειζόμαστε για να διαχυθεί το προϊόν της ανάπτυξης σε μεγάλη μερίδα συνένοχων, ενώ οι υπόλοιποι περίμεναν με την σειρά τους να ωφεληθούν κι αυτοί, με κάποιο τρόπο. Δικαίως λοιπόν οι ευρωπαίοι αναλυτές το 2010 μας κατηγορούσαν ότι ‘οι Έλληνες πολιτικοί δεν βλέπουν το δημόσιο χρέος ως χρέος αλλά ως εθνικό εισόδημα’. Ενώ αυτοί –πλήν ελάχιστων εξαιρέσεων- ήταν …ψιλικατζήδες. Οι…. χαζοί Άγγλοι πολιτικοί στέγαζαν τον ερωτά τους , δηλ. πλήρωναν το ενοίκιο της ερωτικής τους φωλιάς με τον καλό τους με κρατικά χρήματα ( δηλ. ετησίως 8400 έως 12000 £), ενώ οι Γάλλοι έβαζαν στην μισθοδοσία –αργομισθία την ερωμένη τους σε μεγάλη ημικρατική εταιρεία. Οποία κατάντια!

  Επειδή -μέσα σε ένα έτος- συγκεντρώθηκαν πάρα πολλά ασπρισμένα (πρώην γκριζό-μαυρα) κεφάλαια ύψους 200 δις, που δεν ήταν δυνατόν να επενδυθούν ακαριαία, έγιναν αφενός μεν σημαντικές αγορές ελληνικών ομολόγων καθώς και πρόσθετες επενδύσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τα επόμενα 3 έτη. Αυτές οι χρονιές άφησαν άναυδους τους αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, ενώ το τραγούδι από το ελληνικό μετα – punk συγκρότημα “The Greek Dept’ που παιζόταν στα ραδιόφωνα όλης της Ευρώπης με τίτλο“I made it with my Greek way’ ήταν συμβολικά η επιτυχία που αποτελούσε την καλύτερη εκδίκηση, και που αποστόμωσε δια παντός τους πικρόχολους αναλυτές κάθε είδους, γεννήτορες των κακών κριτικών για μια πενταετία. Ήταν από τις λίγες περιπτώσεις επέκτασης του ελληνικού καπιταλισμού με ίδρυση θυγατρικών εταιρειών στο εξωτερικό με έδρα την Ελλάδα.

  Η φράση “ the greek pride’ ή “ the greek filotimo’ μεταφράζεται ως υπερηφάνεια, φιλότιμο, φιλοτιμία , υπεροψία (που για τους πραγματικούς φιλέλληνες αποδίδεται καλύτερα με την υπεροψία απέναντι σε κάθε ηλίθιο καθολικό ή προτεσταντικό κανόνα) εξηγούσε συνοπτικά τι πραγματικά συνέβη. Η ανθρωπότητα, δεν είχε καταλάβει ότι οι ιδιοκτήτες των γκριζόμαυρων κεφαλαίων ως κάτοικοι εξωτερικού περνούσαν μια σοβαρή υπαρξιακή κρίση. Στο ελβετικό chalet τους, ή στη βίλλα τους στην Κυανή Ακτή οι Ευρωπαίοι φίλοι τους, τους κοίταγαν ειρωνικά με χαμόγελο που σκοτώνει, όταν η γερμανίδα υπηρετριά τους έφερνε μια νέα πανάκριβη σαμπάνια, το ίδιο κι η τσέχα ερωμένη τους, πρώην μοντέλο, την ίδια ώρα που πολλοί φίλοι και γνωστοί τους στην πατρίδα έσβηναν τον πόνο τους με ρετσίνα. Επειδή πολλοί πλησίαζαν τα 65 , ξαφνικά είδαν την ζωή τους σαν κινηματογραφική ταινία :
  Ελλάδα 1955-1960 φτώχεια, γκαζιέρα, ψυγείο πάγου (οι πλουσιότεροι στην κωμόπολη)
  1965-1979 Δικτατορία, Νομική , Πολυτεχνείο, μεταπολίτευση, συνδικαλισμός
  1980 FIAT 128 με παρέα με την φίλη τους και πρώτη σύζυγο σε ταβερνάκια στην Καισαριανή
  1985 ALFA ROMEO οικογενειακή εκδρομή με τα παιδιά στη Ρώμη
  1995 Με JEEP και την Ρωσίδα ερωμένη τους στην Μύκονο.
  2005 Έκαναν ταμείο, είχαν τρεις offshore εταιρείες και χώριζαν με την δεύτερη συζυγό τους.
  Πόσο χρόνος τους έμενε; Αποφάσισαν λοιπόν να κάνουν το τολμηρό βήμα. Με την νομοθετική διάταξη περί επιστροφής και επένδυσης αδήλωτων κεφαλαίων με φόρο συγκέντρωσης 10%, ξαναγύρισαν τα περισσότερα αδήλωτα κέρδη τους στην χώρα κι έτσι σύντομα συγγενείς, παλιοί φίλοι και γνωστοί και τα παιδιά τους άρχισαν πάλι να έχουν δουλειά κι αξιοπρέπεια. Ήταν λοιπόν θέμα “φιλότιμου’, “ελληνικής ψυχής’, θέμα άλλης ειδικότητας.

  [….]
  Όμως όλες αυτές οι προβλέψεις διαψεύστηκαν, για την χώρα μας (χώρα με φτωχό κράτος και πλούσιους υπηκόους, χώρα με μεγάλη ευελιξία και -κυριολεκτικά – με επτά ψυχές) γιατί, η καινοτόμος ιδέα της νομιμοποίησης και χρήσης ασπρισμένων (πρώην γκριζό-μαυρων) κεφαλαίων ύψους 200 δις, οδήγησε στην αναγκαστική αγορά ελληνικών ομολόγων με αποτέλεσμα την σημαντική πτώση των spreads καθώς και σε πρόσθετες επενδύσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παράλληλα, με την –προσωρινή μην παίρνετε θάρρος- καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την είσπραξη ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών 25 δις, όπως προαναφέρθηκε, και με τις επενδύσεις από τις χώρες του κόλπου και τις αντίστοιχες της ελληνο-κινεζο-βραζιλιάνικη κοινοπραξίας στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού η οικονομία μας απογειώθηκε με ρυθμούς ανάπτυξης τύπου Κίνας, η απασχόληση αυξανόταν διαρκώς και το έλλειμμα και το χρέος της χώρας μας μειωνόταν διαρκώς.

  Αφήστε, δε, το γεγονός ότι ελληνικές επενδύσεις στο εξωτερικό σήμαινε ότι σε γερμανικές και αγγλικές πρωτεύουσες και πόλεις τα αφεντικά ήταν Έλληνες, ενώ οι υπάλληλοι ήταν ιθαγενείς, ξέρετε αυτοί που μεθάγανε και μερικοί τα σπάζανε παλιότερα -πριν την ευρωπαϊκή κρίση- κάθε καλοκαίρι στο Φαληράκι, στα Μάταλα, στην Ιο, κ.λ.π. Δεν είχαν καταλάβει οι ηλίθιοι ότι αυτή η κατάσταση λειτουργούσε μόνον για ένα μήνα σαν βαλβίδα ασφαλείας ατμολέβητα, ενώ οι φιλοσοφημένοι και σώφρονες τελικά Έλληνες είχαν σχεδόν κάθε μέρα γιορτή, που διακόπηκε μόνον ως προς το ποσό που ξοδευόταν αυτήν την ζοφερή πενταετία που απ΄ ότι φαίνεται είχε παρέλθει οριστικά. Τώρα πια να περιμένουμε την επανάσταση από το προλεταριάτο του Βερολίνου και του Λονδίνου ;

  Παράλληλα, όπως είχε προβλεφθεί, η οικονομική κρίση δεν επρόκειτο να διατηρηθεί μόνο στις αδύναμες οικονομίες του ευρωπαϊκού Νότου, αλλά, με μια ειρωνεία της ιστορίας, επεκτάθηκε από την κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, την Ελλάδα, σε ολόκληρο τον Δυτικό Κόσμο. Μια κρίση χειρότερη από ότι έχουμε δει μέχρι τώρα. Αυτό που διαφοροποιούσε την Ελλάδα από τις λοιπές χώρες της Ε.Ε. ήταν το μικρό σχετικά μέγεθος της οικονομίας της, το γεγονός ότι το κράτος είχε χρεοκοπήσει και όχι οι Έλληνες και η ισχυρή και διαρκής παρουσία της παραοικονομίας που το 2010 εκτιμήθηκε σε 25%, αλλά πρέπει στην πραγματικότητα να προσεγγίζει διαχρονικά το 40% του ΑΕΠ.

  [….]
  Η ευρωζώνη αντιμετωπίζει σήμερα αντίξοες διεθνείς συνθήκες με ασύμμετρες συνέπειες μεταξύ των χωρών-μελών της. Η διεθνής ζήτηση εκμηδενίζεται, ενόσω το ενιαίο νόμισμα ενισχύεται λόγω διολίσθησης όλων των άλλων νομισμάτων. Όλες οι περιοχές του πλανήτη διολισθαίνουν τα νομίσματά τους προκειμένου να σταθεροποιήσουν τις οικονομίες τους. Στην Ευρώπη συμβαίνει το αντίθετο: οι οικονομίες θυσιάζονται προκειμένου να διασώζονται τα χρηματοπιστωτικά συστήματα και το ενιαίο νόμισμα. Με την ύφεση που έχει αρχίσει, τα εξωτερικά ισοζύγια αποβαίνουν παθητικά, τα δημοσιονομικά ελλείμματα βαθαίνουν.

  Η Πορτογαλία και η Ιρλανδία ακολούθησαν παρόμοιες τακτικές μείωσης του ελλείμματος και του χρέους, με μόνη διαφορά την βοήθεια που έλαβε η τελευταία από την Ιρλανδική μαφία των ΗΠΑ που μείωσε κατά τι την ύφεση. Αντίθετα, λόγω του μεγέθους της οικονομίας τους, για την διάσωση χωρών σαν την Ισπανία και την Ιταλία, χρειάσθηκαν πολλαπλάσια ποσά που αντλήθηκαν με μεγάλες δυσκολίες, όταν ακόμη και οι πλούσιες χώρες του Βορρά, έβλεπαν τα χρέη τους να αυξάνονται με ιλιγγιώδη ρυθμό.

  Η Γαλλία είχε πετύχει μεγάλη νίκη σε βάρος της Γερμανίας στην προσπάθειά της να προωθήσει περαιτέρω την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, με την υπαγωγή των δημοσιονομικών πολιτικών των εθνικών κρατών σε ενισχυμένο κεντρικό έλεγχο – μια κίνηση για την οποία το Παρίσι μετάνιωσε όταν ήλθε η ώρα της αναθεώρησης του δικού του δημοσίου ελλείμματος που έφτασε το 10%.

  [….]
  Όμως τελικά νικητής το 2015 ήταν μια μικρή σχετικά και ανυπότακτη χώρα, η Ελλάδα, η οποία με καθυστέρηση 11 ετών πήρε ξανά, όχι το πανευρωπαϊκό κύπελλο ποδοσφαίρου, αλλά το πανευρωπαϊκό κύπελλο ως προς την δραστική μείωση του χρέους(από 120% σε 77%) , τον ρυθμό ανάπτυξης ( 7% ) και με ανεργία μόλις 6.5 %, με δεύτερη την συνεργαζόμενη – τίγρη επίσης της ΝΑ Ευρώπης- Αλβανία, η οποία κατάλαβε επιτέλους ότι τα κοινά στοιχεία που την ένωναν με την χώρα μας ήταν περισσότερα από αυτά με την ιταλική mafia ( η οποία είχε υποστεί καίρια πλήγματα από το ιταλικό κράτος λόγω της αυστηρής ευρωπαϊκής νομοθεσίας καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου ).

  Άνθρωποι της νύκτας, ελληνικής καταγωγής, πρώην λαθρέμποροι καυσίμων και άλλοι πρώην μαυρο-κεφαλαιούχοι, διέσχιζαν τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με limo για συσκέψεις με τους managers των επιχειρήσεων που διατηρούσαν, δίνοντας τις σωστές κατευθύνσεις για την διοίκηση του ιθαγενούς προσωπικού, θυμίζοντας τους διοικητές των αμερικάνικων και γερμανικών θυγατρικών επιχειρήσεων στην χώρα μας την δεκαετία του 1970.

  Αφωτίστου Φιλέλληνος, ΠΩΣ (ΔΕΝ) ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΜΑΣ;)

  11-7-2010

  http://www.poiein.gr/archives/9988/index.html

 12. Παράθεμα: Καδμεία νίκη ή πρόβα αυταρχισμού; | My Blog

 13. Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:

  Tζογαδόροι, τεμπελχανάδες, ταβλαδόροι, σαγιοναράδες, αγράμματοι, ανεπάγγελτοι, ψευτόμαγκες αριστεροί της φραπεδιάς, του κομπολογιού και του ωχ αδελφέ και ντάξει μωρέ.

 14. Ο/Η του κώλου λέει:

  Βούτσης: Το μεγάλο ΟΧΙ του λαού μας αδιαμφισβήτητο «όπλο» της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση

  Όταν σε ιστορικές στιγμές βάζει την σφραγίδα του ο λαός τότε είναι ένα πρόταγμα που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και να απαξιώσει, τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο και την Ειρήνη Προμπονά ο υποργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Νίκος Βούτσης.

 15. Ο/Η Ζωζώ Χ.Σαπουνάκη-ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ λέει:

  Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για λίγο, λίγους για πολύ ποτέ πολλούς για πολύ.
  Καληνύχτα Αlex Cheap (=φτηνός).
  Tώρα φάε στη μάπα την τρελή που έβαλες εκεί που την έβαλες.
  Βάλτην εκεί που ξέρεις.

 16. Ο/Η Λαφαζάν ντε Σρεμπρένιτσα λέει:

  Ξύδι και μούγγα στη στρούγκα

  Λίγο μετά τις 13:00 κατέφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο όπου συναντώνται οι πολιτικοί αρχηγοί υπό τον πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης πυροδοτώντας σενάρια για το λόγο της παρουσίας του.

  Ο κ. Λαφαζάνης σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες συνομίλησε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο διάλειμμα της σύσκεψης και πριν από την τηλεφωνική επικοινωνία που ζήτησε και είχε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τον έλληνα πρωθυπουργό.

  Και στη συνέχεια αποχώρησε

 17. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  Ποιός την κρατάει τη Ζωάρα, θα πέσει η παντόφλα και το βρισίδι σύννεφο

 18. Ο/Η Frixos λέει:

  Δεν υπαρχει αμφιβολια ότι με το δημοψήφισμα ο Τσιπρας ενισχυσε πολύ η θεση του στο εσωτερικο της χωρας και κατεστη κυριαρχος του πολιτικου παιχνιδιου. Στο σημειο αυτό θα ηθελα να επισημανω ότι ο Τσιπρας μαλλον φαινεται να ξερει καλα αυτό που γνωριζε και ο Ανδρεας Παπανδρεου: «Τι σόι πραμα» είναι αυτή η κοινωνια, κι επειδή είναι αδίστακτος παιζει με το θυμικο της το παιχνιδι του ακρατου εθνολαϊκισμου.

  Ενισχυσε λοιπον τη θεση του στο εσωτερικο αλλά, … υπαρχει ένα αλλά: αυτη η παλαιομοδιτικη πολιτικη μοιαζει πολυ με το ελληνικο ποδοσφαιρικο γίγνεσθαι πριν πολλα χρονια: Οι «μεγαλες» ομαδες χρησιμοποιώντας διαφορους τροπους κερδιζαν το πρωταθλημα αλλα όταν εβγαιναν να παιξουν στην Ευρωπη αντιμετωπιζαν …έναν εφιαλτη.

  Ο Τσιπρας, με το κειμενο των 46 σελιδων προτεινε στους δανειστες να παρει μετρα 8 δις ωστε να συμφωνησουν στο νεο μνημονιο (αυτό που θα εσκιζε, μαζι με το καλτσόν), οι δανειστες προτειναν μετρα 8,5 δις και σχεδόν τα ειχαν βρει όταν ο Λαφαζάνης τον απειλησε ότι δεν θα ψηφισει τα μετρα αυτα (των 8 δις) συνεπως πανε σε εσωτερικη συγκρουση. Ετσι ο Τσιπρας εκανε πισω και οι διαπραγματευσεις διακοπηκαν.

  Ο υπερήφανος Ελληνικος λαος (ως γνωστον οι αλλοι λαοι δεν είναι περήφανοι, είναι ντροπιασμενοι) ειπε ένα ηχηρο ΟΧΙ στα μετρα.
  Σε ποια μετρα ακριβως δεν ξερουμε, σε αυτα των 8 δις που προτεινε ο Τσιπρας ή των 8,5 που προτειναν οι δανειστες;

  Αν το δημοψήφισμα εγινε μονο για τα προσθετα μετρα υψους 0,5 δις και γιαυτο το λογο εκλεισαν οι τραπεζες και διαλυθηκε η αγορα, τοτε εκτος από περήφανος αυτος ο λαος είναι και μαλακας δηλαδη …αυτοχειρας!

  Αν αντιθετως το δημοψηφισμα και το ΟΧΙ αφορουσαν ολο το πακετο των μετρων, τοτε η εντολη του κυριαρχου θα πρεπει να γινει σεβαστη και ο Τσιπρας να φερει συφωνια (χρηματοδοτηση) χωρις καθολου μετρα.

  Παντως, σε κάθε περιπτωση, δεν πρεπει να φερει συμφωνια με μετρα ουτε ένα ευρω πανω από τα 8 δις

  Κοντος ψαλμος αλληλουια, καθως οι δεκαοκτώ εταιροι τον περιμενουνε στο τραπεζι των διαπραγματευσεων και τοτε θα φανει αν ο Τσιπρας θα τιμησει την εντολη του λαου ή ΟΧΙ, καθως επισης και αν το ΟΧΙ. αυτη η επιταγη που του εξεδωσε ο περηφανος λαος εχει αντικρυσμα ή ειναι ακαλυπτη.
  Γιατι τοτε θα ισχυει η παροιμια :
  ΕΘΥΜΩΣΕ Ο ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΚΟΨΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΤΟΥ !

 19. Ο/Η Πού χάθηκε ο Λαπαβίτς; λέει:

  Λαπαβίτσα που χάθηκες;

 20. Ο/Η αδελφη lola λέει:

  αγαπη μονο

 21. Ο/Η Αριστείδης Καρατζόγλου λέει:

  Το αποτέλεσμα της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών είχε προβλεφθεί.

  • Ο/Η Ευγένιος λέει:

   Άκου φιλάρα γιατί έχει καταντήσει αηδία.
   Θεωρώ τον εαυτό μου δόκιμο χριστιανό. Δόκιμο γιατί ακόμα εκνευρίζομαι και χρησιμοποιώ λέξεις όπως το φιλάρα και τα λοιπά νεογκρεκουλιστικα ιδιώματα. Τέλος πάντων. Μάρτυρες οι οικοδεσπότες του site που μπορούν να σου επιβεβαιώσουν καβγάδες σε αυτό τον ίδιο χώρο στα της πίστης και λοιπά. Όμως με εσάς τους προφητολάγνους πραγματικά δεν την παλεύω.
   Άκου σε παρακαλώ τις παρακάτω αρχές που ισχύουν κατά την γνώμη μου, προσοχή, για αυτούς και μόνο αυτούς που θεωρούν πως πιστεύουν. Αν σου λένε κάτι έχει καλώς. Αν όχι σε παρακαλώ σταμάτα απλά να είσαι το πρακτορείο προφητειών όπως χιλιάδες άλλοι.
   Αρχή πρώτη. Οι προφητείες είναι από πνευματικά «αναβαθμισμένο» άνθρωπο σε προς αναβάθμιση πνευματική άνθρωπο.
   Αρχή δεύτερη. Η προφητεία αν έχει ένα νόημα είναι να καταδείξει το απροετοίμαστο- την γύμνια του δεύτερου.
   Αρχή τρίτη. Να προτρέψει λόγω αυτής της γύμνιας στην εσωτερική παράκληση από μεριάς του δεύτερου για αποφυγή των άσχημων προβλέψεων. Η εσωτερική παράκληση αποτελεί το πρώτο βήμα για δράση αλλά και πνευματική αφύπνιση.
   π.χ. ποιός σώφρων άνθρωπος θέλει ας πούμε να πνιγεί στο αίμα η οικουμένη. Πόσο μάλλον ένας χριστιανός. Ποιός χριστιανός θέλει να μην μείνει ρουθούνι όπως τα χριστιανοταλιμπανάκια που ονειρεύονται μαζικές εξολοθρεύσεις εθνικών εχθρών και χωρίς μάλιστα να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους. Μάγκες χαλαρώστε λίγο ακόμα στο καναπέ σας παρακαλώ και οσονούπω το τέλος του κόσμου. ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΟΥΝΑΓΕ ΦΙΛΑΡΑ.
   Αρχή τέταρτη. Ο συνδυασμός αρχής δύο και αρχής τρία κάνει την όποια προφητεία ακόμα ποιο ενδιαφέρουσα μιας και κανένας δεν ξέρει πραγματικά σε ποιά πλευρά από αυτές που περιγράφει η προφητεία βρίσκεται. Έχοντας επίγνωση της γύμνιας του ανησυχεί περισσότερο για το ενδεχόμενο να είναι στους άδικους από το να είναι στους δίκαιους. Αρχίζει και καταλαβαίνει τους άδικους μέσα από τον εαυτό του. Εκεί διανοίγετε και η χαραμάδα πραγματικής ειρήνης και αδελφοσύνης και υπάρχει η επλίδα της αποτροπής του κακού.
   Αρχή πέμπτη. Η προφητεία δεν έχει ανάγκη από εργολάβους. Δεν είναι σχέδιο μηχανικού που πρέπει οι κοινωνίες να κατασκευάσουν. Είναι ανάγνωση, όχι μέλλοντος αλλά διαχρονικού παρόντος που περνάει δίπλα μας και δεν μας ακουμπάει αν θέλουμε να μην βλέπουμε την γύμνια που προαναφέραμε. Είναι το παρόν που έχει ήδη έναν λάθος προσανατολισμό. Είναι η συμμετοχή μας σε αυτό το παρόν.
   Κάποιοι περίμεναν το νέο Ισραήλ και ακόμα περιμένουν. Κάποιοι άλλοι ξέρουν, κατά πως λένε πως το νέο Ισραήλ ήρθε και πως αυτοί που το περιμένουν ακόμα δεν πήραν πρέφα. Σήμερα κάποιοι περιμένουν να φύγει το ψευτορωμαίικο και είναι τόσο σίγουροι οι ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ που νομίζουν ότι ανήκουν στην πλευρά τον μελλοντικών νικητών γιατί είναι απλά γραμμένοι στα ληξιαρχεία το ελληνικού κράτους. ΜΟΝΟΚΥΤΤΑΡΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ.
   ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΟΥΝΑΓΕ ΦΙΛΑΡΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.
   Επιτέλους προφητολαγνοι ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ και αν πιστεύετε πραγματικά προσευχηθείτε, μετανοήστε, αλλάξτε τρόπο σκέψης. Δράστε στο παρόν σας ΠΡΟΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ και αν σας μείνει έστω και λίγο δύναμη, γιατί το έργο αυτό είναι από μόνο του τεράστιο και βαρύ, ενδιαφερθείτε να βοηθήσετε και τον δίπλα σας . Θυμηθείτε τον Κύριο. Είχε προειδοποιήσει για ψευδοπροφήτες. Και αυτός μάλλον δεν είναι ο εκάστοτε γέροντας και άγιος αλλά οι απανταχού καλοθελητές υποκριτές ερμηνευτές του.
   Γιατί αυτός που λέει πως πιστεύει θα κριθεί διπλά. Αφού πιστεύει γιατί δεν κάνει τίποτα;

   Την συγνώμη μου στους οικοδεσπότες για αυτό το σχόλιο που μάλλον ενσαρκώνει την παροιμία » δυο γάιδαροι μάλωναν σε ξένο αχυρώνα»

   • Ο/Η Αριστείδης Καρατζόγλου λέει:

    Ευγένιε, χωρίς να έχω διαβάσει όλη την ανάρτησή σου, θα γράψω το προφανές, ότι δηλαδή η φωτογραφία με τον γέροντα σατιρίζει τη στροφή του Τσίπρα προς την βολικότερη γι’ αυτόν κατεύθυνση μέσα από την εμπορευματοποίηση του γ.Παΐσιου. Λυπάμαι αν σε ερέθισε αλλά στόχος – τώρα – δεν ήταν να αστειευτώ με τις προφητείες.

 22. Ο/Η Κεντροδεξιός λέει:

  Ο κύβος ερρίφθη. Η εθνική συνεννόηση είναι γεγονός ύστερα από την απόφαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών (με την εξαίρεση του ΚΚΕ) να υπογράψουν κοινό ανακοινωθέν ότι θα στηρίξουν ένα νέο μνημόνιο με τους χειρότερους δυνατούς όρους ύστερα από την πεντάμηνη αποτυχημένη διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Τσίπρα.

  Πλέον η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με το ΟΧΙ που ζήτησε από τον ελληνικό λαό και παίρνει μαζί της στο γκρεμό το σύνολο των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης με τη στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού θα είναι ουσιαστικά οι «βελτιωμένες» προτάσεις Γιούνκερ που δε διαφέρουν και πολύ (για την ακρίβεια είναι ανεπαίσθητες, έως ανύπαρκτες οι όποιες «διαφοροποιήσεις») από το «τελεσίγραφο» που έθεσε η κυβέρνηση σε δημοψήφισμα και απορρίφθηκε με το συντριπτικό 61%.

  Κατά ορισμένες πληροφορίες και οι όποιες ρυθμίσεις για το χρέος δεν θα είναι διαφορετικές ως προς την ουσία τους με βάση τα ισχύοντα και σήμερα για παραμετρικές αλλαγές. Κοινώς κούρεμα κλπ που έχει κάνει σημαία του ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον γράφτηκαν στο ..χιόνι.

  Στο κοινό ανακοινωθέν το οποίο υπογράφεται από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς – πλην ΚΚΕ- αναφέρεται ρητά ότι το ΟΧΙ δεν είναι εντολή για ρήξη και μάλιστα μένει να αποδειχτεί αν αυτό ζητήθηκε από τους Ευρωπαίους ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία του Τσίπρα με τον Ολάντ.

  Σε κάθε περίπτωση μια τέτοια ερμηνεία του αποτελέσματος είναι βέβαιο ότι δεν θα την υποδεχτούν θετικά ένα μέρος αυτής της ετερόκλητης πλειοψηφίας του 61%. Έρχονται πολύ δύσκολες μέρες για όλο το πολιτικό σύστημα.

  Το κλίμα περιγράφηκε από τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών. Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό γραπτή διαβεβαίωση από τους πολιτικούς αρχηγούς ότι θα στηρίξουν αυτή τη συμφωνία.

  «Δεν υπάρχουν εύκολες μέρες. Θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές. Οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να είναι χρήσιμοι και όχι ευχάριστοι» σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, σύμφωνα με τον οποίο ο Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι η ομάδα διαπραγμάτευσης (σ.σ. μετά την παραίτηση Βαρουφάκη) θα κινείται σε λογική συνεννόησης και όχι ρήξης.

  «Πάνω από όλα τα συμφέροντα της χώρας» τόνισε ο εκτελών χρέη προέδρου της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης ασκώντας σκληρή κριτική στον Τσίπρα και την κυβέρνηση για το ότι «χάσαμε χρόνο ως χώρα» και η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη σημειώνοντας ότι το δημοψήφισμα ήταν μια διχαστική διαδικασία που διαίρεσε τον ελληνικό λαό.

  Η κυβέρνηση δεν έχει εντολή για ρήξη τόνισε από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά.

  Τέλος καθήκοντα νέου υπουργού Οικονομικών στη θέση του Γ. Βαρουφάκη αναλαμβάνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

  Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι είτε εντός 48 ωρών, είτε ακόμα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υπάρξει συμφωνία, με το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να δίνουν τον τόνο των οριακών στιγμών που περνάει η χώρα και η σχέση της με την Ευρώπη.

  Τη κάθετη διαφωνία του ΚΚΕ με την ερμηνεία του ΟΧΙ που δίνουν οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί εξέφρασε ο Δ. Κουτσούμπας τονίζοντας ότι «δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανένας κανέναν να υπογράψει νέα μνημόνια» και έκανε λόγο για ρήξη με την ΕΕ και τον καπιταλισμό. Πρόσθεσε πάντως ότι ένα απλό Grexit, μια απλή έξοδος από το νόμισμα θα είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος μιας χρεοκοπίας ή μιας συμφωνίας εντός του ευρώ.

 23. Ο/Η Κεντροδεξιός λέει:

  Oι κότες λαφαζανοστρατούληδες και η τρελή απλώς κάνουν πως δεν έχουν καταλάβει επειδή δεν θέλουν να εμποδίσουν τη συμφωνία. Απλώς μετά την υπογραφή της θα στριγγλίζουν εκ του ασφαλούς για να χτίσουν ένα «γνήσιο» αριστερό κόμμα του 5%, να σώσουν τα προσχήματα στα μάτια των οπαδών τους.

 24. Ο/Η massilia λέει:

  Ολοι χρειαζόμαστε μια αχτίδα ελπίδας, όσο τραβηγμένη κι αν είναι, για να μπορέσουμε να κοιμηθούμε το βράδυ. Συζητάμε στα σοβαρά για τις λεπτομέρειες κάποιας φανταστικής επερχόμενης συμφωνίας με τους δανειστές/θεσμούς/Ευρωπαίους για να ξορκίσουμε τον τρόμο του ανυπολόγιστου κακού. Γι’ αυτό κατάπιαμε πρόθυμα όλα τα εξόφθαλμα ψέματα της τελευταίας βδομάδας (συμφωνία σε 48 ώρες, έχω 2 προτάσεις στο συρτάρι μου, οι Τράπεζες θ’ ανοίξουν την Τρίτη), γι’ αυτό καθόμαστε και συζητάμε στα σοβαρά για μια επικείμενη συμφωνία με τους εταίρους αύριο Τρίτη, όταν, μετά το δημοψήφισμα, απλά δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για κάτι τέτοιο. Δεν μπορεί, κάτι θα γίνει και στο τέλος θα σωθούμε, θα υπογραφεί συμφωνία, δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να καταρρεύσει, τα πάντα είναι θέμα οπτικής γωνίας. Στο μέσο μιας καταιγίδας, το ερώτημα αν το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο δεν έχει καμία σημασία, πολύ σύντομα το ποτήρι θα σπάσει. Ποιο είναι το χρονικό περιθώριο που μια αναπτυγμένη οικονομία μπορεί να επιζήσει χωρίς Τράπεζες; Κανείς δεν ξέρει, αλλά η κυρίαρχη άποψη είναι πως η προθεσμία είναι μιάμιση, δύο βδομάδες. Μετά απ’ αυτό, απλά ελπίζουμε κάποιος γραφειοκράτης να θυμήθηκε να προγραμματίσει την εισαγωγή φαρμάκων, τροφίμων και πετρελαίου για τους επόμενους μήνες. Dixi et salvani animam meam

 25. Ο/Η Κάσυ Διάρη, ανοίξτε τα κελιά λέει:

  http://www.protothema.gr/greece/article/489388/upothesi-hrusis-augis-eleutheros-o-ilias-kasidiaris/
  Μέσα στην αναμπουμπούλα, ελεύθερος ο Ηλίας Κασιδιάρης

  Βασιλική Κόκκαλη 01/07/201512:42119

  Την αποφυλάκιση του αποφάσισε το συμβούλιο Εφετών το οποίο έκρινε πως «η κατά νόμον βαρύτητα της πράξης δεν αρκεί για την επιβολή προσωρινής κράτησης»
  Ελεύθερος αφήνεται ένα χρόνο μετά την προφυλάκισή του για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής στο πλαίσιο της έρευνας για τη Χρυσή Αυγή ο βουλευτής του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης.

  Την αποφυλάκιση του αποφάσισε το συμβούλιο Εφετών το οποίο έκρινε πως «η κατά νόμον βαρύτητα της πράξης δεν αρκεί για την επιβολή προσωρινής κράτησης» και παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα Εφετών διέταξε την αποφυλάκισή του.
  …….
  Οι δικαστές , σε αντίθεση με τον εισαγγελέα έκριναν πως «αν και διώκεται για κακούργημα δεν είναι ούτε ύποπτος φυγής ούτε ύποπτος για την τέλεση νέων αδικημάτων».

  Σχόλια
  119

  …03/07/201509:56
  Δεν κατάλαβε κανείς ότι οι Συριζαίοι έκαναν συμφωνία με την ΧΑ. Γιατί στην πραγματικότητα αυτοί μιλάνε για όλες τις δολοπλοκίες ενώ οι ίδιοι είναι το έσχατο είδος δολοπλόκων.
  Απάντηση
  …..
  Όχι ρε!01/07/201521:44
  Άλλο ένα όχι – για να βοηθήσει το Τσίπρα.
  Απάντηση
  Pan01/07/201521:35
  Εσκεμμένα η αποφυλάκιση του , για να δώσει τον αγώνα του ΟΧΙ μαζι με τους συντρόφους.
  Απάντηση

 26. Ο/Η laskaratos λέει:

  Τα ακραία στοιχεία και οι τυχοδιώκτες που στεγάστηκαν στο διευρυμένο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύτηκαν την ανθρώπινη δυστυχία και τα παρεπόμενα, δηλαδή παραλογισμό, αυτοκαταστροφικότητα, εκδικητικότητα, αίσθημα συμπαρασυρμού και των υπόλοιπων ανθρώπων και έφεραν τη χώρα στο χείλος της αβύσσου. Σε μια ήρεμη κοινωνία ασφαλών προσώπων, η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ θα εκλαμβανόταν από τους πολίτες ως συμπεριφορά παραφρόνων και θα είχε την έγκριση μόνο των ακροδεξιών, των φονταμενταλιστών και των Ναζιστών.
  Ποιος θυμάται στο ΣΥΡΙΖΑ τη γνωστή ρήση του Λένιν:
  «Οταν ο εχθρός σου σε επαινεί, γύρνα πίσω σου και κοίταξε που έχεις κάνει λάθος».
  Ντούγκιν, και η ακροδεξιά αποκρυφιστική «Ελ.Ώρα», του καταδικασμενου για εκβιασμούς Γρ.Μιχαλόπουλου.
  Αν το πράγμα δεν διορθωθεί στο και πέντε η Αριστερά θα έχει τα ανάθεμα ενός ολόκληρου λαού, γιατί κάποτε οι άνθρωποι θα ξαναβρούν τον εαυτό τους, θα κρίνουν με ψυχραιμία τα γεγονότα και θα τιμωρήσουν τους ενόχους.

  • Ο/Η Βολταίρος λέει:

   Έχουμε δει εθνική αξιοπρέπεια των ΣΥΡΙΧΡΥΣΑΥΓΕΛ τι σημαίνει.
   Πόνο και εξευτελισμό.
   Η χώρα είναι οικονομικά κλινικά νεκρή.
   Οι τυχοδιώκτες την παίζουν στα ζάρια με το μυαλό τους θολωμένο από ονειρώξεις αυταρχικών καθεστώτων και παράδεισων της κατοχικής δραχμής.

   http://www.msn.com/el-gr/news/politics/t%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b1%ce%af%ce%b1-%ce%b6%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%ac-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%cf%83%ce%af%cf%80%cf%81%ce%b1-%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%8d%cf%82/ar-AAcE6Bo?ocid=iehp

   Tελευταία ζαριά για Τσίπρα – Θεσμούς

   • Ο/Η Αntifa2 λέει:

    Δηλώσεις του σύνδεσμου της Χ.Α. με τη Ρωσία

    http://www.toxwni.gr/blogosfaira/item/61182-aleksantr-doygkin-oi-rosoi-vriskontai-sto-plevro-ton-ellinon
    http://www.makeleio.gr/?p=384754

    “Oι Ρώσοι βρίσκονται στο πλευρό των Ελλήνων, δεν θα τους αφήσουμε μόνους στα δεινά τους, θα τους βοηθήσουμε και θα τους παράσχουμε κάθε στήριξη.

    Οι Βρυξέλλες και η φιλελεύθερη ηγεμονία επιδιώκουν να διαλύσουν την Ελλάδα. Εμείς θέλουμε να την σώσουμε. Πήραμε από τους Έλληνες την Πίστη, την γραμματεία και τον πολιτισμό. Φέρνουμε ευθύνη για τον ελληνικό λαό, ο οποίος είναι ο ιστορικός δάσκαλος των Ρώσων, ο ιδρυτής του πνευματικού και του λόγιου πολιτισμού μας.

    Φέρουμε ευθύνη για την Ευρώπη και πρέπει να υπάρξουμε εγγυητές της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της».

    Τις δηλώσεις αυτές έκανε σε παρέμβασή του για το ελληνικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ο θεμελιωτής της σύγχρονης ρωσικής σχολής γεωπολιτικής Αλεξάντρ Ντούγκιν, που το αμερικανικό περιοδικό Foreign Affairs έχει χαρακτηρίσει, σε άρθρο του, ως το «μυαλό του Πούτιν».

    Ο κ. Ντούγκιν υπήρξε ο εμπνευστής της «Ευρασιατικής ‘Ενωσης» που δημιούργησε η Ρωσία με αριθμό άλλων πρώην σοβιετικών δημοκρατιών, ενώ ορισμένοι σχολιαστές αποδίδουν στις δικές του εισηγήσεις την πολιτική του Κρεμλίνου στην Κριμαία.

    Με την παρέμβασή του ο κ. Ντούγκιν καλεί τα ρωσικά ΜΜΕ να είναι προσεκτικά και να μην αναπαράγουν τα «χονδροειδή ψέμματα» των μεγάλων δυτικών ΜΜΕ για την Ελλάδα, που εντάσσονται στον «ψυχολογικό πόλεμο», όπως τον χαρακτηρίζει, της Δύσης κατά της Ελλάδας.

    Ο κ. Ντούγκιν χαρακτηρίζει το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ως την έναρξη της «θεμελιακής διαδικασίας ευρωπαϊκής απελευθέρωσης από την δικτατορία της Νέας Παγκόσμιας Τάξης», που είναι, όπως λέει χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στη Ρωσία «και ο δικός μας αγώνας».

    Ο Ρώσος θεωρητικός υποστηρίζει ότι η «Ευρωπαϊκή Ένωση, αντί να καταστεί ο νέος, αυτοδύναμος και κυρίαρχος, γεωπολιτικός παίκτης, με τη δική του ατζέντα, μετατράπηκε σε υπάκουο όργανο της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής ολιγαρχίας και της αμερικανικής ηγεμονίας.

    Η ευρώ-γραφειοκρατία υπέβαλλε στις ευρωπαϊκές χώρες τη δογματική της πολιτική, με στόχο την κατάλυση των ανεξάρτητων, κυρίαρχων οικονομιών.

    Οι ευρωπαϊκές χώρες (ειδικά οι μεσογειακές, και πρώτη απ’ όλες η Ελλάδα), που βούλιαξαν στα δάνεια, τις πιστώσεις και αποπληρωμές επιτοκίων πάνω σε επιτόκια (εις το διηνεκές) κατέληξαν, μες στον λαβύρινθο αυτού του ιστού επιτοκίων, στο αναμενόμενο τέρμα.»

    Αν ο ελληνικός λαός ψηφίσει Όχι στο δημοψήφισμα, υπογραμμίζει ο κ. Ντούγκιν, «η Ελλάδα – και όχι μόνον η Ελλάδα, ολόκληρη η Ευρώπη, και μάλιστα ολόκληρος ο κόσμος – εισέρχεται σε μια νέα εποχή, όμως οι κανόνες θα αλλάξουν ριζικά. Κάποιες πόρτες θα κλείσουν, κάποιες άλλες όμως θα ανοίξουν – εκείνες στην Ευρασία, στη Ρωσία, στην Ανατολή. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο δρόμος είναι βατός.

    Είναι δύσβατος, αλλά η Ελλάδα θα νικήσει, όπως θα νικήσει η ελευθερία και η εθνική αξιοπρέπεια. Το “όχι” στην Τρόικα σημαίνει “ναι” στην Ελλάδα.»

    Ο κ. Ντούγκιν καταγγέλλει τις τεράστιες πιέσεις της «ευρωγραφειοκρατίας» να μη πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα και τον ψυχολογικό πόλεμο που εξαπέλυσε η Δύση κατά της Ελλάδας για να επηρεάσει, με όλα τα μέσα, το αποτέλεσμά του, επιδιώκοντας την «εθελούσια αυτοχειρία» της Ελλάδας. Και μόνο με την απόφασή του να μην υποταγεί στην Τρόικα, αλλά να προσφύγει στον λαό, ο Τσίπρας, υποστηρίζει, «παραβίασε τους κανόνες» και «προκάλεσε το αντιδημοκρατικό, ολοκληρωτικό σύστημα που σταδιακά και άτυπα εγκαθιδρύθηκε στην Ευρώπη, στα πλαίσια του οποίου το σύνολο των αποφάσεων λαμβάνονται από την παγκόσμια χρηματοοικονομική ολιγαρχία, των Ρότσιλντ και Ροκφέλερ, οι οποίοι βασίζονται στα “αποσπάσματα εφόδου” του Σόρος».

    Ο Ρώσος γεωπολιτικός ζητάει από τα ΜΜΕ της χώρας του να είναι πιο προσεκτικά όταν αναπαράγουν τα δυτικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα και υποστηρίζει ότι, αν ο ελληνικός λαός αποφασίσει να επιβιώσει «έρχεται το τέλος της νεοφιλελεύθερης φιλοαμερικανικής Ευρώπης». «Σήμερα», λέει, «από τον καθένα μας εξαρτώνται πολλά: πρέπει να επιχειρήσουμε να διασπάσουμε τον επικοινωνιακό αποκλεισμό της Ελλάδας. Πρέπει να ανακοινώνουμε και να διαδίδουμε στα δίκτυα τις πληροφορίες για την πραγματική κατάσταση και τις εξελίξεις στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας εν όψει του δημοψηφίσματος.

    Οι Έλληνες πρέπει να κατανοήσουν ότι οι Ρώσοι βρίσκονται στο δικό τους πλευρό, ότι δεν τους αφήνουμε μόνους στα δεινά τους, ότι θα βοηθήσουμε και θα παράσχουμε κάθε στήριξη. Οι Βρυξέλλες και η φιλελεύθερη ηγεμονία επιδιώκουν να καταστρέψουν την Ελλάδα. Εμείς θέλουμε να την σώσουμε.»

    Και η δήλωση του κ Ντούγκιν καταλήγει: «Στις 5 Ιουλίου ξεκινά η θεμελιακή διαδικασία της ευρωπαϊκής απελευθέρωσης από την δικτατορία της Νέας Παγκόσμιας Τάξης. Είναι ο δικός μας αγώνας.»

   • Ο/Η Nτούγκιν λέει:

    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=720169#.VZtnvtv_RdM.facebook
    Λαφαζάνης: «Ο Πούτιν στηρίζει την Ελλάδα»
    Το τηλεφωνικό ραντεβού ήταν κανονισμένο πριν το δημοψήφισμα

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07:54

 27. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=41969

  Τάκης Μίχας

  Όχι στην «εθνική ενότητα»!

  Έχουν απόλυτο δίκιο οι οπαδοί του Όχι να θριαμβολογούν. Λόγω κυρίως της υπεροχής στην οργανωτική ικανότητα και της ύπαρξης ενός ηγέτη, ο οποίος ενσάρκωνε το μήνυμα (αμφότεροι παράγοντες που εξέλειπαν τελείως από την πλευρά του Ναι) η παράταξη του Όχι κατάφερε να επικρατήσει άνετα στο πρόσφατο δημοψήφισμα.

  Αυτό είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο.

  Αυτό όμως το οποίο δεν είναι καθόλου γεγονός αδιαμφισβήτητο, είναι η προσπάθεια πολλών οπαδών του Όχι να εξάγουν συμπεράσματα από ενα συγκυριακό γεγονός, όσον αφορά την ορθότητα των προτάσεών τους. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Οι (συγκυριακές ) πλειοψηφίες μπορεί να στηρίζουν πολιτικές αποφάσεις αλλά ούτε Δίκαιο δημιουργούν ούτε, πολύ περισσότερο, Αλήθεια.

  Αυτό θα έπρεπε να το έχουν ιδιαίτερα υπ’ όψη τους οι φίλοι της Αριστεράς, καθόσον σε πάρα πολλά θέματα έχουν απόψεις τις οποίες θα απέριπτε σε δημοψήφισμα αναφανδόν η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Όπως: η θανατική ποινή, ο γάμος μεταξύ γκέι ζευγαριών, η νομιμοποίηση των ναρκωτικών, το μεταναστευτικό, η επιστημονική θεωρία της εξέλιξης των όντων κ.λπ.

  Τελείως επίσης εξωπραγματική ήταν η άποψη ότι η αρνητική ψήφος «αντιπροσωπεύει την περήφανη απάντηση του ελληνικού λαού, την οποία οφείλουν να σεβασθούν οι Ευρωπαίοι». Η πλειοψηφία των Ελλήνων ψήφισε άκρως ορθολογικά ότι δεν επιθυμεί να επιστρέψει -αν μπορεί να το αποφύγει- τα υπέρογκα ποσά τα οποία έχει δανεισθεί τα τελευταία έτη.

  Είμαι σίγουρος ότι αν γίνονταν δημοψηφίσματα στις χώρες των πιστωτών, θα αποφάσιζαν με εξίσου μεγάλες πλειοψηφίες ότι «Ναι, η Ελλάδα πρέπει να μας δώσει πίσω αυτά που μας χρωστάει». Με ποια λοιπόν ακριβώς λογική τα αποτέλεσματα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα είναι πιο «περήφανα» από τα αποτελέσματα ενδεχομένων αναλόγων δημοψηφισμάτων στις χώρες των πιστωτών;

  Για να τελειώνω: Το 40% που ψήφισε Ναι είχε και έχει απόλυτα δίκιο στην πρόβλεψή του: O κ. Τσίπρας είτε θα αποδεχθεί μία χείριστη και βαθιά υφεσιακή συμφωνία είτε θα προσπαθήσει να βγάλει τη χώρα από το ευρώ.

  Αυτό, λοιπόν, που προέχει είναι η οργανωτική επαγρύπνηση και συσπείρωση για να αντιμετωπισθουν αυτά τα καταστροφικά σενάρια. Γι’ αυτό η αντιπολίτευση θα πρέπει να κωφεύσει στις εκκλήσεις για «εθνική ενότητα» που απλά μεταθέτουν τις ευθύνες της κυβέρνησης σε άλλους.

 28. Ο/Η kostas λέει:

  η τελευταία παράγραφος του -παλιού -που συμφωνεις ρο,είναι η ουσία της καθεστωτικής αντίληψης ότι για όλα φταίει η παθογένεια της αριστεράς που καλύπτει τις άδικίες ,τις αδικίες εκείνες όμως που διαπράτονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες….για τις τράπεζες,τους εφοπλιστές,τους επενδυτές,τους διευθαρμένους πολιτικούς ,το σύστημα το καπιταλιστικό φυσικά, τουςεξοπλισμούς κλπ βλέπω
  διακριτικότητα.

 29. Ο/Η eklag λέει:

  «Αν δεν το είχα πουλήσει τότε θα είχα χρεοκοπήσει»
  όπως τα κορόιδα που με ψήφισαν,
  δήλωσε χαρακτηριστικά η κάθε κυρία Βαλαβάνη,
  τόσο στον κινεζικό λαό όσο και στον Ρώσο ομόλογό της.
  Ποιώντας δε τόσο την πάπια όσο και την Κινέζα απέφυγε συστηματικά να απαντήσει στο μόνο ερώτημα που της έθεσαν,γιατί δηλαδή δεν προτίμησε να τα καταθέσει σε ασιατικές τράπεζες που χαίρουν άκρας υγείας αλλά σε δυτικές που πάσχουν από νευρική ανορεξία;

 30. Ο/Η ανώνυμος λέει:

  άντε βρε… χαλάλι σας

  Προσοχή στους συνειρμούς 🙂

  https://goo.gl/J1y91I

 31. Ο/Η ανώνυμος λέει:

  http://www.avgi.gr/article/1516798/pothen-esxes-ton-300-tis-boulis-lefta-uparxoun
  Πόθεν έσχες των 300 της Βουλής: Λεφτά υπάρχουν
  17.12.2013


  Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τσουκαλάς, εμφανίζει δύο τραπεζικούς λογαριασμούς ύψους 350.000 ευρώ και 650.000 ευρώ με προέλευση των χρημάτων την αποζημίωση συνταξιοδότησης. Ο βουλευτής έχει ακόμα περίπου 70.000 ευρώ σε καταθέσεις, ενώ το εισόδημά του εμφανίζεται να είναι 102.670 ευρώ για το 2010, 529.538 ευρώ για το 2011 κι 840.831,07 ευρώ για το 2012. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκης, έχει μαζί με τη σύζυγό του ομόλογα αξίας 375.000 ευρώ και 500.000 ευρώ καταθέσεις, ενώ η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βαλαβάνη, με τον σύζυγό της έχει καταθέσεις 450.000 ευρώ και 360.000 λίρες Αγγλίας. Τέλος, ο Ευ. Τσακαλώτος μαζί με σύζυγο και τέκνα έχει ομόλογα κι αμοιβαία κεφάλαια ύψους 450.000 ευρώ και 100.000 λίρες Αγγλίας, καθώς και καταθέσεις 250.000 ευρώ και 20.000 λίρες Αγγλίας.

  Πραγματικά δεν καταλαβαίνω
  τι ζητάτε από τη συντρόφισσα.
  Να τα φυλάει στο στρώμα ;

 32. Ο/Η της Θεανώς λέει:

  Tατσόπουλος κατά Φωτίου για Χρυσή Αυγή και καταθέσεις της υπουργού.

 33. Ο/Η Left and Liberal λέει:

 34. Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:

  Κάποιοι είπαν ότι η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών είναι δείγμα της στροφής του ΣΥΡΙΖΑ στο να αποφασίσει και να πει «όχι» στη ρήξη, «ναι» στο ευρώ. Κάποιοι άλλοι ίσως πίστεψαν ότι η απομάκρυνση Βαρουφάκη ήταν μια κίνηση καλής θέλησης στους δανειστές που δεν ήθελαν ούτε ζωγραφιστό να βλέπουν το παιδί «ουάου». Μήπως όμως όλα αυτά είναι μέρη του σχεδίου που έχει ο κ. Τσίπρας και η παρέα του για ρήξη και έξοδο από το ευρώ; Μήπως δηλαδή ισχύει εκείνο που γράφαμε προ ημερών ότι πρόκειται για ένα κόμμα μπολσεβίκων που τα κάνει όλα μεθοδευμένα και έχει καθορίσει εξ’ αρχής τους ρόλους;

  Ελπίζουμε να είμαστε υπερβολικοί και οι άνθρωποι απλώς να είναι ανίκανοι αλλά τυχεροί, προς το παρόν. Ή να έχουν άγνοια κινδύνου και να ζουν στο δικό τους υπέροχο κόσμο. Όμως κάποια πράγματα μας ανησυχούν και οφείλουμε να προειδοποιήσουμε για να μη βρεθεί κανείς προ εκπλήξεως. Και να θυμίσουμε ότι δεν έχει εντολή η κυβέρνηση για έξοδο από το ευρώ. Αν τολμήσει να το κάνει καλύτερα να εξαφανιστεί από την Ελλάδα.

  Ωστόσο, δεν θα μπορούσε να είναι μεθοδευμένη όλη η πεντάμηνη δημιουργική ασάφεια με την «λεβέντικη» διαπραγμάτευση ώστε να φτάσει η Ελλάδα στην κόλαση;

  Μήπως να έγιναν όλα αυτά ώστε να σιχαθεί ο κόσμος τους «κακούς» δανειστές και να ξεκινήσει νέος ανένδοτος κατά των… δυνάμεων κατοχής; Με πολύ λαϊκισμό και πολύ ιδεολογικό μασάζ στον λαό εύκολα εύκολα περνά η εντύπωση ότι η κυβέρνηση αγωνίζεται και αντιστέκεται;

  Μήπως η απομάκρυνση Βαρουφάκη, το δημοψήφισμα, η Σύνοδος πολιτικών αρχηγών ήταν στημένα ώστε σε μια ενδεχόμενη σημερινή αποτυχία στις διαπραγματεύσεις έρθει ο Τσίπρας και με διάγγελμα πει: «Έλληνες, εγώ έκανα τα πάντα, θυσίασα τα πάντα, ακόμη και τον… νομπελίστα Γιάνη, αλλά είναι αδιάλλακτοι οι ξένοι. Και αυτοί μας οδηγούν στη δραχμή;»

  Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε να φανατίσει τους πολίτες, να ρίξει το φταίξιμο στους ξένους και να «αποδαιμονοποιήσει» το Grexit. Η δημιουργία «στρατού» μέσα στον ελληνικό λαό που θα μιλά για υπερηφάνεια, ακόμη κι αν έχουν καταστραφεί τα πάντα, είναι κλασικό σχέδιο απολυταρχικών καθεστώτων στο Ιράκ, τη Συρία, την Αίγυπτο ή τις χώρες που έσπευσαν να συγχαρούν τον Τσίπρα, δηλαδή την Κούβα, τη Βολιβία, τη Βενεζουέλα. Ο κόσμος μπορεί να μην έχει χαρτί τουαλέτας να σκουπιστεί αλλά έχει… αξιοπρέπεια. Μπορεί να τρώει ζωοτροφές αλλά έχει διώξει τους κακούς Αμερικανούς.

 35. Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:

 36. Ο/Η Bολταίρος λέει:

  http://booksjournal.gr/slideshow/item/1252-βιογραφικό-νεαρού-έλληνα-ηγέτη

  Βιογραφικό νεαρού έλληνα ηγέτη

  Γράφτηκε από τον Βαγγέλης Δ. Πανταζής
  O Αλέξης Τσίπρας σε εκδήλωση του περιοδικού Economist. Διότι, ως γνωστόν, ο καπιταλισμός θα μας δώσει το σχοινί για να τον κρεμάσουμε.

  Φωτογραφία Αρχείου

  Πάντα εκ του ασφαλούς και πάντα με δαπάνες των άλλων. Η πολιτική ανευθυνότητα του ανθρώπου δεν έχει όρια! Αφού κατάφερε να πετάξει την καυτή πατάτα της απόφασης στο λαό, τώρα προσπαθεί να πετάξει την ευθύνη της εφαρμογής της στην αντιπολίτευση!

  Η κάθε εποχή έχει τους δικούς της χαρακτηριστικούς τύπους ανθρώπων. Σε ταραγμένους καιρούς πρωταγωνιστές αναδεικνύονται διαταραγμένες προσωπικότητες.

  Αν τα μεγάλα γεγονότα της ζωής σου σε βρουν σε μικρή ηλικία, σε παγιδεύουν μονίμως σ’ αυτήν. Η ταυτότητα του πρωθυπουργού μας σφυρηλατήθηκε στις καταλήψεις του 15μελούς. Τότε έγινε ήρωας απαιτώντας, καταλαμβάνοντας, σπάζοντας. Τα σπασμένα τα πλήρωναν αυτοί που πλήρωναν και το χαρτζιλίκι: οι γονείς, οι δάσκαλοι, η κοινωνία. Μεγάλωσε μόνο σωματικά και ηλικιακά, ενώ η ταυτότητά του παρέμεινε εγκλωβισμένη στον ρόλο του απαιτητικού και ανεύθυνου καταληψία. Μόνο που μεγαλώνοντας έπρεπε να μεγαλώσουν αντιστοίχως και οι απαιτήσεις του, και οι καταλήψεις, και τα σπασμένα, και, φυσικά, το χαρτζιλίκι. Τη θέση του σχολείου πήρε η ελληνική πολιτική σκηνή, τον ρόλο του οργισμένου και ανεύθυνου δεκαπενταμελούς η κυβέρνηση της «πρώτη-φορά-Αριστερά»ς, τη θέση της οικογένειάς του η Ευρωπαϊκή Ένωση και τη θέση της ελληνικής κοινωνίας η παγκόσμια κοινότητα. Τα αιτήματα και τα σπασίματα, βεβαίως, θα έπρεπε να είναι αντιστοίχου μεγέθους. Και ο λογαριασμός των ζημιών, φυσικά, θα έπρεπε πλέον να πληρωθεί από τη νέα διευρυμένη οικογένεια και πρωτίστως από τη μαμά της, τη Μέρκελ. Με ποιο δικαίωμα, λοιπόν, τούτη αρνείται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που επιβάλλει ο ρόλος της;

  H παλικαρίσια διαπραγμάτευση

  Έχω ακούσει να το λένε και αγαπημένοι μου φίλοι, που εκτιμούσα τη νοημοσύνη τους: «Τουλάχιστον, αυτή είναι μία κυβέρνηση που αντιστέκεται και διεκδικεί. Οι προηγούμενοι κυβερνήτες πήγαιναν στις διαπραγματεύσεις με τα χέρια ψηλά, έτοιμοι να παραδοθούν»

  Τόσο πειστικό, και όμως!:

  – Η επιτυχία κάθε διαπραγμάτευσης κρίνεται από τα αποτελέσματά της.

  – Δεν πας σε μία διαπραγμάτευση βρίζοντας εξ αρχής τον αντιδιαπραγματευόμενο. Και ιδίως δεν τον βρίζεις ως τοκογλύφο όταν ταυτόχρονα του ζητάς να σε δανείσει και άλλα. Αυτό στη γλώσσα της πιάτσας δεν λέγεται παλικαριά, λέγεται «τσογλανιά».

  – Όταν, πιο συγκεκριμένα, πας να ζητήσεις το χαρτζιλίκι σου –αυτό σημαίνει λεφτά χωρίς υποχρεώσεις- δεν διακηρύσσεις πως «θα χτυπάω το νταούλι και οι δανειστές θα χορεύουν». Αν δε μπορείς να το κάνεις, ετοιμάσω να χορέψεις με τα δικά τους μουσικά όργανα και τους σκοπούς τής δικής τους προτίμησης. Και να μην παραπονιέσαι τότε, αν, μιμούμενοι την ρήση του συν-κό(μ)πανού σου, σού απαιτούν να χορεύεις: «στα τέσσερα εσύ, στα τέσσερα»!

  H πειστικότητα της κυβερνητικής προπαγάνδας

  …………………

  *ο Β. Πανταζής είναι δρ. Ιστορίας

 37. Ο/Η Frixos λέει:

  Οριστε τι ελεγε το ανοητο αυτο πετεινάρι πριν λιγο καιρο απο το Λενιγκραντ (οπως το αποκαλει ο Λαφαζανης) κουνωντας το δακτυλο μπροστα στο προσωπο της Ευρωπης της Αναγεννησης, του διαφωτισμου και της Γαλλικης Επαναστασης και παραδιδοντας της …μαθηματα δημοκρατιας!!!

  «Είμαστε λαός της θάλασσας, δεν φοβόμαστε να ανοιχτούμε σε καινούργιες θάλασσες για να φθάσουμε σε ασφαλέστερα λιμάνια»

  » Η ΕΕ οφείλει να ξαναβρεί τον δρόμο της γυρνώντας πάλι πίσω στις αρχές της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης»

  Απεναντι στην δυτικη διπλωματια αντιθετει αναρθρες κραυγες.
  Τωρα θα πρεπει να σκυψει πολυ, να σκυψει βαθια αν θελει η χωρα να ανακτησει μερος της χαμενης εμπιστοσυνης των Ευρωπαιων εταιρων μας που τοσο κουρελιασε με τις ανοητες φαμφαρες του.
  Θελει ομως; Αν κρινουμε απο τη μεχρι τωρα σταση του πιο πιθανο φανταζει ενα σχεδιο σχεδιο διολισθησης της χωρας εξω απο την Ευροζωνη και το ευρω χωρις ομως να χρεωθει αυτος και η παρεα του τις συνεπειες.
  Γιατι πως αλλιως μπορουν να δικαιολογηθουν λογια απο το στομα ενος πρωθυπουργου που δεν εκστομουνται ουτε απο τον Νταβανελο σε συνοικιακη κομματικη εκδηλωση:

  «Το πρόβλημα δεν λέγεται Ελλάδα, λέγεται Ευρωζώνη και αφορά τη δομή της
  Στην Ευρώπη είχαμε την ψευδαίσθηση ότι είμαστε το κέντρο του κόσμου
  Το οικονομικό βάρος του πλανήτη έχει μετατοπιστεί
  Αναδυόμενες δυνάμεις διαδραματίζουν σημαντικότερο ρόλο σε διεθνές επίπεδο
  Η Ευρασιατική Ενωση αποτελεί ένα δυνητικό παράδειγμα νέων δομών παραγωγής πλούτου
  Ο νέος πολυπολικός κόσμος θα είναι νέος αν απαλλαγεί από τον χώρο που υποχωρεί
  Αυτό ποτέ δεν έγινε στην Ιστορία χωρίς γενναίες αποφάσεις»

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   @»Η Ευρασιατική Ενωση αποτελεί ένα δυνητικό παράδειγμα νέων δομών παραγωγής πλούτου. Ο νέος πολυπολικός κόσμος θα είναι νέος αν απαλλαγεί από τον χώρο που υποχωρεί
   Αυτό ποτέ δεν έγινε στην Ιστορία χωρίς γενναίες αποφάσεις.»
   Λόγια ενός αντιευρωπαίου λάτρη του ασιατικού ολοκληρωτισμού, αν δεχθούμε πως ξέρει τι λέει.
   Φρίκη!

   • Ο/Η Διεθνιστής λέει:

    Μη φοβάστε απλά μπλοφάρει, ο Κοτζιάς σήμερα ήταν στον Νετανιάχου, αρχηγό κράτους, εγγυημένο φύλακα των ευρωπαϊκών αξιών, από την εποχή της Σάμπρα και της Σατίλα.
    Άλλωστε για το καλό της ΕΕ, το κάνει, για να την ξαναφέρει «πάλι πίσω στις αρχές της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης». (πρέπει να έκλαψαν από τα γέλια στην Κομισιόν).
    Όσο για την ευρωπαϊκή δημοκρατία σε αντίθεση με τον ασιατικό ολοκληρωτισμό, εκτός από τον ρατσισμό που υποκρύπτει για μια ολόκληρη ήπειρο, είναι βαρύ να λέγεται από κοινωνίες, από τα σπλάχνα των οποίων γεννήθηκαν, το Αουσβιτς, το Νταχάου, η Χιροσίμα, το Ναγκασάκι, το Μάι Λάι, το Άμπου Γκράιμπ, η Κου Κλουξ Κλαν, τα Καλάβρυτα, το Δίστομο, η Γκερνίκα, η Δρέσδη, το Κονγκό του Λεοπόλδου, το Απαρτχάιντ…

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Έχει γεννήσει πολλά τέρατα η αστική Δημοκρατία, είναι όμως και η μόνη που τελικά είναι ανοιχτή στην τιμωρία των δικών της τεράτων.

 38. Ο/Η Frixos λέει:

  @Διεθνιστης
  Η αστικη Δημοκρατια δεν είναι κουνέλα ρατσας που αναπαραγει το ειδος της, για να υπαρξουν όλα οσα αναφέρεις (το Αουσβιτς, το Νταχάου, η Χιροσίμα, το Ναγκασάκι, το Μάι Λάι, το Άμπου Γκράιμπ, η Κου Κλουξ Κλαν, τα Καλάβρυτα, το Δίστομο, η Γκερνίκα, η Δρέσδη, το Κονγκό του Λεοπόλδου, το Απαρτχάιντ…), χρειαστηκε τουλαχιστον να ηττηθει ή, τουλαχιστον, ν’ αποδυναμωθεί πρωτα η αστικη δημοκρατια και οι διακυριγμενες αρχες και αξιες της.
  Και αυτα διηρκεσαν για λιγο, για να βρει αμεσως μετα τη διαθεση και τη δυναμη να θεραπευει τις πληγες της.
  Αντιθέτως, το εργοστασιο που θα εφτιαχνε τον σοσιαλιστικο πολιτη της αταξικης κοινωνιας φαλιρισε και εκλεισε αδοξα μετα απο σχεδον εναν αιωνα λειτουργειας και από τα ερειπια του ξεπηδησαν αυτοστιγμή οι πιο απεχθείς μορφες της πιο βαθιας θεοκρατιας, του οργανωμενου εγκλήματος και του ακρατου εθνικισμου, ενδεδυμένα με τη τα αμφια της εκκλησιας και τη λεοντη του κρατους.
  Τοσο καλα προετοιμασε το σωτηριολογικο καθεστως του υπαρκτου σοσιαλισμου την ελευση της απελευθερωσης του ανθρωπου από …τα δεσμα του καπιταλισμου και την …»παγκοσμια αδελφοσυνη».

  • Ο/Η Po λέει:

   Πολύ σωστά αγαπητέ Frixos.

   @Διεθνιστης, προσπάθησε να μην απλοποιείς πολύπλοκα ιστορικά ζητήματα διότι δεν απλοποιούνται.
   δεν υπάρχει πλέον σκέτο προλεταριάτο vs καπιταλιστές και… καθαρίσαμε, τελειώσαμε και μπορούμε πλέον να λεγόμαστε κομμουνιστές.
   δεν είναι έτσι τα πράγματα, ίσως να μην ήταν ούτε το 1905 ή 1917, και τότε άλλοι είχαν άλλες απόψεις.
   Ψάξε το, μην αρκείσαι σε αναμασημένα τσιτάτα που ποτέ δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα.

   Και μία συμβουλή: μην πιστεύεις σε καμία «ιστορική νομοτέλεια» γιατί δεν υπήρξε ποτέ.
   Το πιστεύουν μόνο οι Αλάνθαστοι, δηλαδή, οι δογματικοί.

 39. Ο/Η Διεθνιστής λέει:

  @ Λασκαράτος
  Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω μέλι. Το ξέρουμε αυτό το μοτίβο.
  @Frixos
  Μια χαρά λειτουργική αστική δημοκρατία υπήρχε, σε πολλά από αυτά τα εγκλήματα. Άλλο ότι η κατάργηση αυτής της δημοκρατίας, (όποτε η απρόσκοπτη συνέχιση της εκμετάλλευσης το απαιτεί), είναι πλήρως ενσωματωμένη και προβλέψιμη στο σύνταγμα αλλά και στους μηχανισμούς του κράτους.
  Το θέμα με την ανάδυση φασιστικών κινημάτων σε πρώην σοσιαλιστικές χώρες, είναι ένα από τα αρνητικά στοιχεία τους, από τις αποτυχίες τους (και δυστυχώς, όχι η μοναδική).
  Εγώ κάνω ορθολογική κριτική στην ΣΕ, ούτε είμαι αφελής θαυμαστής, ούτε την δαιμονοποιώ, όπως κάνει συστηματικά η δυτική αντισοβιετική προπαγάνδα.
  Ειδικά αυτό το θέμα, δείχνει ότι η αλλαγή των συνειδήσεων, είναι σύνθετη και μακρόχρονη διαδικασία και εξαρτάται κυρίως από την ανάπτυξη και εγκαθίδρυση νέων παραγωγικών σχέσεων και όχι μόνο από προπαγάνδα και επιβολή.
  Πάντως στην Ευρώπη όπου τα ακροδεξιά, ρατσιστικά και κρυφοφασιστικά κόμματα αναπτύσσονται ραγδαία, δεν ξέρω σε ποιο κοινωνικό έδαφος το κάνουν, αν όχι του πλέον ανεπτυγμένου καπιταλισμού.
  @Ρο
  Ποτέ δεν υπήρχε «σκέτο προλεταριάτο vs καπιταλιστές», σωστό. Η μαρξιστική θεωρία δεν στηρίχτηκε σε μια τόσο απλοϊκή υπόθεση, άρα η παρατήρηση ότι δεν υπάρχει πλέον «σκέτο προλεταριάτο vs καπιταλιστές», δεν οδηγεί με κανέναν τρόπο αυτόματα σε ξεπέρασμα της.
  Δεν πιστεύω σε καμία «ιστορική νομοτέλεια», ούτε την γνωστή, στην οποία αναφέρεσαι, ούτε στο κατοπτρικό της ισοδύναμο, που είναι η αέναη κυριαρχία του καπιταλισμού (aka TINA).
  Πιστεύω, στην ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ του σοσιαλισμού, όχι με τυφλή – θρησκευτική, αλλά με ορθολογική πίστη και αγωνίζομαι για να γίνει πραγματικότητα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.