Η Αριστερά της Δημοκρατίας που Δεν συνεργάζεται με Ακροδεξιούς, ψηφίζει ΝΑΙ (banner)

nai-banner2

Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να κάνετε copy-paste τον κωδικό:

<img src=»https://roides.files.wordpress.com/2015/07/nai-banner2.jpg»>

Advertisements
This entry was posted in διάφορα, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

28 Responses to Η Αριστερά της Δημοκρατίας που Δεν συνεργάζεται με Ακροδεξιούς, ψηφίζει ΝΑΙ (banner)

 1. Ο/Η Cato λέει:

  Σταλινική αριστερά – ανανεωτική αριστερά – ακροδεξιά αριστερά – Ναζιστική αριστερά. Η εξέλιξη μιας ιδέας.

 2. Ο/Η Κλαζομενεύς λέει:

  Μπράβο!

 3. Ο/Η Θέκλα Φακλάνα-σεκσολόγος λέει:

  ΜΠΡΑΒΟ!!!!!

 4. Ο/Η elias λέει:

  Μπράβο!!!!!

 5. Ο/Η Psycho λέει:

  Παυλόπουλος+Ιερώνυμος+ Σουβλακοφάγος Ραφήνας+ 5 ΑΝΕΛ, Αλέξη στην άμμο έχτιζες.

 6. Ο/Η Eco λέει:

  http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/6-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B1-%CF%88%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1

  6 μεγάλα ψέματα στο νέο διάγγελμα Τσίπρα

  1 Μας έκλεισαν τις τράπεζες. Οι τράπεζες έκλεισαν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπογράφει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός όταν η ΕΚΤ δεν αύξησε τα όρια της έκτακτης παροχής ρευστότητας (ELA). Χωρίς αυτή τη ρευστότητα οι τράπεζες δεν είχαν χρήματα να δώσουν στους καταθέτες

  2. Οι δανειστές δεν μας έδωσαν χρόνο. Επί πέντε μήνες ο ίδιος και οι υπουργοί του σπατάλησαν χρόνο αλλά και χρήμα. Όλο αυτό το διάστημα η ΕΚΤ τροφοδότησε τις ελληνικές τράπεζες με περίπου 90 δισ. ευρώ. Ήταν τα χρήματα που υπήρχαν μέχρι προχθές στα ΑΤΜ και τα γκισέ και τα τελευταία τους υπολείμματα εξαντλούνται τώρα. Ο χρόνος που δόθηκε στους αυτοσχεδιασμούς της κυβέρνησης στοίχισε ακριβά στη χώρα με την επιστροφή στην ύφεση και την άνοδο της ανεργίας.

  3.Εγγυώμαι τις καταθέσεις. Δεν μπορεί να εγγυηθεί τις καταθέσεις για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχουν πουθενά τα χρήματα για αυτή την εγγύηση. Οι καταθέτες θα χάσουν τις καταθέσεις τους δίχως μια συμφωνία διάσωσης, χωρίς να μπορούμε σήμερα να πούμε με βεβαιότητα ότι σε περίπτωση συμφωνίας όλα θα επιστρέψουν στην προηγούμενη κατάσταση. Τα χρήματα που θα στήριζαν τις τράπεζες έχουν επιστραφεί και μια νέα συμφωνία, από χειρότερη θέση, μπορεί να περιλαμβάνει κούρεμα καταθέσεων.

  4 Εγγυώμαι μισθούς και συντάξεις. Ούτε για μισθούς ούτε συντάξεις υπάρχουν χρήματα στα ταμεία και δεν πρόκειται να μπουν αν δεν ανοίξουν οι τράπεζες και επανέλθει η οικονομική σταθερότητα, ώστε να πληρώνονται φόροι και εισφορές. Αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς να μπουν νέα κεφάλαια. Οι μισθοί και οι συντάξεις δεν εξαρτώνται από τις αποφάσεις της κυβέρνησης, αλλά των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη βούληση των οποίων δεν μπορεί να επηρεάσει.

  5. Διαπραγματέυομαι για καλύτερη συμφωνία. Η μέχρι τώρα διαπραγμάτευση οδήγησε την κυβέρνηση Τσίπρα να προτείνει η ίδια μέτρα οκτώ φορές μεγαλύτερα από αυτά που περιελάμβανε το μέιλ Χαρδούβελη. Με την λήξη του προγράμματος χάθηκαν διαθέσιμα κεφάλαια που για να ξαναδοθούν χρειάζονται την απόφαση 18 ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και κοινοβουλίων

  6. Το δημοψήφισμα είναι δημοκρατία. Το συγκεκριμένο δημοψήφισμα είναι βιασμός της δημοκρατίας αφού γίνεται πάνω σε μια ανεπίσημη πρόταση που δεν υπάρχει πλέον , μέσα σε πέντε εργάσιμες μέρες και με πλήθος μεθοδεύσεων που εκ των υστέρων αλλάζουν τους κανόνες. Το Συμβούλιο της Ευρώπης είχε να ασχοληθεί με την δημοκρατία στην Ελλάδα, από την εποχή της χούντας . Ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης επισήμανε πως τα διεθνή πρότυπα ορίζουν να έχουν μεσολαβήσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες μεταξύ προκήρυξης και διεξαγωγής, να τίθεται σαφές ερώτημα στους πολίτες και να παρακολουθούν την ψηφοφορία διεθνείς παρατηρητές.

  Αυτά τα ψέματα δεν είναι τα μόνα. Είναι μόνο τα πιο χαρακτηριστικά και έρχονται μετά από μια τεράστια εξαπάτηση των Ελλήνων πολιτών προεκλογικά και μετεκλογικά. Δεν χρειάζεται να τα απαριθμήσουμε. Οι συνέπειες είναι εφιαλτικές. Ο ογδοντατριάχρονος ιστορικός Βασίλης Παναγιωτόπουλος αναρωτήθηκε: «Πώς διανοήθηκαν να εγκαθιδρύσουν τις επιπτώσεις ενός πολέμου, που δεν έγινε ποτέ, μέσα στην ειρηνική ζωή των ανθρώπων;».

 7. Ο/Η laskaratos λέει:

  To ιταλικό περιοδικό Πανόραμα
  Εξώφυλλο με το δίδυμο ντυμένο αρλεκίνοι.

  http://www.panorama.it/magazine/crisi-greca-default-euro-tsipras-referendum/
  Τσίπρας Βαρουφάκης, Παλιάτσοι στην κυβέρνηση

  Pagliacci al governo
  http://www.nextquotidiano.it/la-copertina-di-panorama-con-tsipras-e-varoufakis-pagliacci/#prettyPhoto%5B43579%5D/0/

 8. Ο/Η Αρμαγελαδών λέει:

  Μας πήρε το… ποτάμι και μας, έτσι; Αργήσατε αλλά εκδηλωθήκατε! Στα δύσκολα φαινόμαστε όλοι, εξάλλου. Μόνο που δείχνετε να αγνοείτε πως αυτό που καλούμαστε να μην διώξουμε από κοντά μας -αν παίζει καν τέτοιο σενάριο- ΔΕΝ είναι Ευρώπη!

  Υπάρχει βλέπετε μια τόσο δα μικρή διαφορά μεταξύ του να αναγνωρίζουμε την αισχρότητα του χαρακτήρα ή τη λανθασμένη στρατηγική ορισμένων στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α από το να τασσόμαστε σύσσωμοι με τον εχθρό. Αν η χώρα αυτή ζούσε σήμερα προηγούμενες εποχές, θα φώναζαν αντίστοιχα ορισμένοι: «Λέμε ΝΑΙ στην έλευση της καθαρότερης Λευκής φυλής στη πατρίδα μας! – Αναγνωρίζουμε τη θετική προσφορά που θα φέρει η εποπτεία του καγκελάριου Α. Χίτλερ στο Στρατό και το Λαό μας!». Απλά το πρόσχημα χθες ήταν η «φυλή», σήμερα η «Ευρώπη»! Ποια φυλή, όμως; Ποια Ευρώπη;
  Είναι το λιγότερο φαιδρό και προκλητικό να αναγνωρίζουμε στα χαλαρά πως σύσσωμη η ομάδα του Eurogroup παίζει πολιτικά παιχνίδια με πρόσχημα την οικονομία και μόλις ο τωρινός μας πρωθυπουργός παίξει και αυτός το πολιτικό του παιχνίδι… να τρέχουμε να τον κατασπαράζουμε διότι δεν κάνει η κυβέρνηση του, λέει, σωστή οικονομική πολιτική!

  Όλοι παλεύουμε για το «ψωμί» μας. Ο καθένας διαμορφώνει τον χαρακτήρα του και στο τέλος καλείται να επιλέξει στρατόπεδο, ας αναλάβει και τις ευθύνες του. Το δημοψήφισμα είναι ολοφάνερο πως γίνεται για λόγους «εσωτερικής κατανάλωσης» και εσείς δεν χάσατε να σταθείτε αντάξιοι των προσδοκιών τους. Καληνύχτα σας.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Κάνετε δίκη προθέσεων.
   Είμαστε ένα μπλογκ που έχουμε ταχθεί αναφανδόν απέναντι από κάθε κόμμα που προωθεί, υποθάλπει η ανέχεται τη θρησκοληψία, την παρέμβαση της Εκκλησίας στα του Κράτους, την ακροδεξιά, την καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων, τον εθνικισμό, το λαϊκισμό, τον ανορθολογισμό, τον αυταρχισμό, το πελατειακό κράτος, το νεποτισμό (νεοποτισμό, κατά Τσίπρα), το φαβοριτισμό, τη διαφθορά, την κοινωνική αδικία, το μίσος κατά του δυτικοευρωπαϊκού πολιτισμού, τον αντισημιτισμό, την ανοχή προς το ναζισμό.

   Πιστεύετε ότι αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, μας έχει αφήσει κάποιο έδαφος για να την υποστηρίξουμε;
   Η ΕΕ αποτελεί τη μόνη εγγύηση για την ισχύ κάποιων στοιχειωδών δημοκρατικών, ορθολογικών και ανθρωπιστικών αρχών, σε μια χώρα που βρίσκεται συναισθηματική πολύ κοντά στο βυζαντινό Μεσαίωνα.

   • Ο/Η Omadeon λέει:

    κ. Λασκαράτο,

    Υτοθέτω ότι ΚΑΙ οι ναζιστές της Ουκρανίας που στηρίζει μονομερώς η Ε.Ε. βασίζονται σ’ αυτήν ως «μόνη εγγύηση για την ισχύ κάποιων στοιχειωδών δημοκρατικών, ορθολογικών και ανθρωπιστικών αρχών, σε μια χώρα που βρίσκεται συναισθηματική πολύ κοντά στο βυζαντινό Μεσαίωνα.»

    Εχετε πάθει κάτι σαν θρησκευτική προσκόλληση στην Ευρώπη και στο Ευρώ (με όλο μου το σεβασμό).

    Επιπλέον, το μπάνερ σας με προσβάλλει προσωπικά και με αδικεί. Μετά από τόσα και τόσα άρθρα κατά της Χρυσής Αυγής, κατά του ναζισμού και του αντισημιτισμού, κλπ. είναι άδικο για τον αναγνώστη να υπονοήσει ή να συμπεράνει (σύμφωνα με το σλόγκαν του μπάνερ σας) ότι… συνεργάζομαι με τη Χρυσή Αυγή.

    Κάπου πρέπει να σταματήσει αυτό το τσουβάλιασμα, αυτό το Pattern Completion που οφείλεται στην οδύνη του Cognitive Dissonance….

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Οmadeon δεν είχα αντιληφθεί πως έχεις πάρει υπουργείο.
    Με την Ακροδεξιά συνεργάζονται οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο με τους ΑΝΕΞΕΛ. Αν είσαι οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ απλά έχεις ευθύνη ανοχής αν δεν έχεις καταδικάσει το γεγονός.
    Η Χ.Α. δεν είναι απλή ακροδεξιά. Είναι Ναζιστές.

    Όλοι ξέρουμε πως πίσω από το ΟΧΙ αυτή τη στιγμή συντάσσονται ΣΥΡΙΖΑ-Αριστεριστές-Ακροδεξιοί και Ναζιστές, χωρίς να σημαίνει αυτό πως τους τσουβαλιάζω. Είναι αντιευρωπαϊστές κυρίως για διαφορετικούς λόγους, αν και η σημερινή επίσκεψη και οι δηλώσεις Τσίπρα στο Πεντάγωνο, εκφράζουν και πολλούς εθνικιστές.

    Θυμίζω πως στη Δύση και στο Ισραήλ οφείλουμε την αφύπνιση του κρατικού μηχανισμού κατά της Χ.Α. με αφορμή τη δολοφονία Φύσσα. Θυμίζω πως την επίσημη έκθεση του Ευρωπαίου επιτρόπου που ζητούσε διώξεις κατά της Χ.Α. και κατήγγειλε συνεργασία αστυνομικών χρυσαυγιτών ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση έκανε πως δεν την ήξερε και δεν την αξιοποίησαν ποτέ. Θυμίζω πως ούτε ένας αστυνομικός επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει παραπεμφθεί στα πειθαρχικά όργανα για συνεργασία με τη Χ.Α. με μόνη εξαίρεση την πρόσκληση του κ.Πανούση να μετανοήσουν.
    Υπενθυμίζω την απροκάλυπτη και προκλητική εύνοια της Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τη Χ.Α.

    Σχετικά με την Ουκρανία, ποτέ δεν είπαμε πως η Δύση είναι αθώα και υποδειγματική. Έχουμε πει απλά πως η Δ.Ευρώπη είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην παγκόσμια Κόλαση.
    Νομίζω όμως πως χτες αφέθηκε αιφνιδιαστικά ελεύθερος 8 μήνες πριν συμπληρωθεί το 18μηνο ο Κασιδιάρης παρά την αρνητική εισήγηση του Εισαγγελέα. Θυμάμαι επίσης πως ο κ.Τσίπρας ως αρχηγός της αντιπολίτευσης ήταν ο μόνος που είχε δηλώσει την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη όταν δεν είχε προφυλακιστεί, ενώ οι πάντες απορούσαν.

    Πιστεύω πως καθώς έχουμε το μεγαλύτερο ναζιστικό κόμμα στον κόσμο, καλό θα ηταν να δούμε τι θα κάνουμε, τι ευθύνες έχει η παρούσα κυβέρνηση και να δώσουμε στην Ουκρανία μόνο το ποσοστό ενδιαφέροντος που της αναλογεί χωρίς να δεχόμαστε τις πλαστογραφίες της ελληνικής Αριστεράς που συκοφαντούσε τον δυτικόφιλο Ουκρανό πρωθυπουργό ότι δήθεν χαιρετούσε ναζιστικά.

    Εδώ ο πολύς κ. Παπαδημούλης που τώρα κάνει το κορόιδο
    http://www.enikos.gr/politics/217420,To-tweet-toy-Papadhmoylh-me-ton-nazistiko-xairetismo.html

    Να θυμίσω επίσης πως οι κ.Λαφαζάνης και Γλέζος δεν ντράπηκαν να στηρίζουν απολύτως συνειδητά τους δολοφόνους μικρών παιδιών στη Σρεμπρένιτσα, χωρίς να έχουν ποτέ ζητήσει συγνώμη.
    ________________

    Να γελάσουμε ή να κλάψουμε;
    Το ιταλικό περιοδικό Panorama

 9. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  ΔΗΜΑΡ

  Τα δημοψηφίσματα αποτελούν απαραίτητο εργαλείο δημοκρατικής και συμμετοχικής διαδικασίας στο στόχο για τη χειραφέτηση και μετεξέλιξη της κοινωνίας. Δεν μπορεί να αποτελούν εργαλείο εκβιαστικών και διχαστικών μηνυμάτων, που αντί να ενώνουν και να προχωρούν την κοινωνία, να λειτουργούν απλουστευτικά και επί της ουσίας συνθηματικά και πολωτικά με μόνο σκοπό να επιλύσουν πολιτικά αδιέξοδα.

  Για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτη η παραμονή της χώρας στην Ε.Ε και την ευρωζώνη και δεν συναρτάται με τις δυσκολίες από τους υπάρχοντες πολιτικούς συσχετισμούς που εμμένουν στην πολιτική της λιτότητας. Ο αγώνας για την αλλαγή στην ΕΕ θα είναι διαρκείας και θα ευοδωθεί με την ισχυροποίηση των προοδευτικών δυνάμεων και στις άλλες χώρες.

 10. Ο/Η Alexis-Ilias love λέει:

  Eνώ ο Αλέξις εγκωμιάζει στο Πεντάγωνο τις Ένοπλες δυνάμεις και δηλώνει πως δεν θα περιορίσει τα μισθά τους και τις δαπάνες τους όπως ζητάει το ΔΝΤ.

  Ωλι μαζή στοιν μάχει του ΩΧΗ

  Μέσα στην αναμπουμπούλα, ελεύθερος ο Ηλίας Κασιδιάρης

  Την αποφυλάκιση του αποφάσισε το συμβούλιο Εφετών το οποίο έκρινε πως «η κατά νόμον βαρύτητα της πράξης δεν αρκεί για την επιβολή προσωρινής κράτησης» και παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα Εφετών διέταξε την αποφυλάκισή του

  Οι δικαστές , σε αντίθεση με τον εισαγγελέα έκριναν πως «αν και διώκεται για κακούργημα δεν είναι ούτε ύποπτος φυγής ούτε ύποπτος για την τέλεση νέων αδικημάτων».

 11. Ο/Η Λυκουργος λέει:

  Ψηφιζει το ιδιο με τον Ιερωνυμο,Μαρινακη,Ανθιμο,Σαμαρα,Ψαρριανο,Θοδωρακη,Βοριδη,Αδωνι,Παχτα,ΠαπαΜ(ιμι)ΚΟ,Τζημερο,Μπομπολα,Αλαφουζο,(βασιλο)Κυριακου,Ρουβα,Τεως βασιλια,Μπαλτακο και παει λεγοντας.Ατελειωτη η λιστα.Εγω εχω αγωνιστει πολιτικα,νομικα και στις γειτονιες(με ρισκο της σωματικης ακεραιοτητας) εναντιον της ΧΑ και δεν ανεχομαι να με ταυτιζουν με τους ναζι ατομα των οποιων η αντιφασιστικη δραση εξαντλειται στην σποραδικη δημοσιευση αρθρων στην μπλογκοσφαιρα.Προσεχτε τη φασιζουσα λογικη γιατι γυρναει μπουμερανγκ.Και επισης μαθετε οτι το τρομολαγνικο bankingnews εχει πολυ καλες σχεσεις με τη ΧΑ.Φιλοχρυσαυγιτικα εντυπα(οπως η Ακροπολη,Ελευθερη Ωρα,Μακελειο) μπορει να ακολουθουν αντιευρωπαικη ρητορικη(τοκογλυφοι κτλ.) ομως τα πρωτοσελιδα τους ειναι ακρως τρομολαγνικα προβαλλοντας απιστευτα σεναρια σε περιπτωση επικρατησης του ΟΧΙ,πριμοδοτωντας εμμεσως στο ΝΑΙ.Επισης αλλο η κεντρικη πολιτικη θεση της ΧΑ και αλλη η δουλεια που γινεται σε επιπεδο γειτονιας και τοπικων.Πως σκατα οι ΧΑιτες της γειτονιας μου πανε σχεδον ολοι για ναι;;;;Αυτα καιελπιζω το σχολιο να δημοσιευθει

  • Ο/Η ανώνυμος λέει:

   «Προσεχτε τη φασιζουσα λογικη γιατι γυρναει μπουμερανγκ»

   επίσης προσέχτε να μην δίνετε κύρος στους ακροδεξιούς
   και προσέχτε να μην ανεβάσετε τα ποσοστά των νεοναζί

 12. Ο/Η όξω ρε λέει:

  http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/489600/oxo-re-oust/

  Και ο λαός να πάει να ψηφίσει πεισματικά ένα μεγάλο «ΝΑΙ» στην Ευρώπη. Για να ξεκουμπιστεί αυτή η αγέλη των 12 καθηγητών, 8 συνδικαλιστών, 20 σταλινικών και νεοσταλινικών μαζί με τους 2 ακροδεξιούς ψεκασμένους,.

  Εξω, ρε, ουστ!

  * Ο Θάνος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμαριά. Από μαθητής στην ΕΔΑ. Την περίοδο 1965-1967 μέλος του παράνομου ΚΚΕ. 1967-1970 εξορία σε Γυάρο, Λακκί Λέρου, Ωρωπό και τούμπαλιν. Δύο δίκες προδικτατορικά. Δέκα συλλήψεις πριν, στη διάρκεια και μετά τη δικτατορία. Μέλος της Κ.Ε. Του ΚΚΕ Εσ. Αρχισυντάκτης στην «Αυγή». Δημοσιογράφος. Συγγραφέας.

 13. Ο/Η σηριζαβγουλη αντυμηλιταριστρηα λέει:

 14. Ο/Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ-2 λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/07/blog-post_63.html

  Ο ηγέτης των Ακροδεξιών ΑΝΕΛ αποκαλύφθηκε- Ο Στρατός ως Δύναμη Καταστολής!

  Επικίνδυνες δηλώσεις που αποκαλύπτουν μια αυταρχική πολιτική, παρουσία του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργού Α.Τσίπρα που δεν αντέδρασε!

 15. Ο/Η Φραγκοσυριανή λέει:

  http://www.siriosfm.gr/?p=51925

  Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ψηφίζει ΝΑΙ

  Θα πράξουμε όπως ο Λ.Κύρκος και ο Ηλ.Ηλιου όταν το1978 δεν φοβήθηκαν να παραμείνουν μέσα στην βουλή -μαζί με την Δεξιά και το Κέντρο -υπέρ της ένταξης στην ΕΟΚ, ενώ στους δρόμους τότε οι διαδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ φώναζαν «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο».
  Θα ασκήσουμε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να φοβόμαστε ότι απομακρυνόμαστε από την Αριστερά, όπως δεν φοβήθηκαν ο Μπ.Δρακόπουλος και ο Μ.Παρτσαλίδης μέσα στα στρατοδικεία της χούντας να ασκήσουν κριτική στην εισβολή των τανκς στην Πράγα.
  Ξέρουμε ότι το ΝΑΙ μαζί με την ΝΔ είναι πιθανά για κάποιους ενοχλητικό αλλά και το ΟΧΙ μαζί με τους ΑΝΕΛ και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι αποκρουστικό.
  Θα υπερασπιστούμε την παράδοση του αριστερού ευρωπαϊσμού όπως την εξέφραζε ο Μ.Παπαγιαννάκης γιατί αποτελεί την σχέση της χώρας με την νεωτερικότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον πολιτισμό.
  Θα συμπαραταχτούμε στις πλατείες –παρά τις διαφορές και τις επιφυλάξεις μας – με τον κόσμο του «Μένουμε Ευρώπη» γιατί η κυβέρνηση δεν οδήγησε την χώρα σε συμφωνία όπως θα θέλαμε και περιμέναμε.
  Θα διεκδικήσουμε αλλαγές πολιτικών στην Ευρώπη σε αντιπαράθεση με τα νεοφιλελεύθερα σχέδια αλλά ΜΕΣΑ στο κοινό Ευρωπαϊκό πεδίο με συμμαχίες και σταδιακά βήματα και όχι με ρήξη και απομονωτισμό.
  Δεν θα υποκύψουμε στον λαϊκισμό, στις κάλπικες υποσχέσεις, στην παραπλάνηση για τα ψηφαλάκια
  Είμαστε και θα είμαστε η δημοκρατική, ανανεωτική και ευρωπαιστική Αριστερά!

 16. Ο/Η Tσοκαρία λέει:

 17. Ο/Η Ευγένιος λέει:

  Έχουμε τσακωθεί πολλές φορές και αυτή θα είναι άλλη μία.
  Συμφωνώ με την στάση σας τις τελευταίες μέρες. ΛΕΩ ΝΑΙ.
  Αλλά επαναφέρετε την πολεμική κατά της θεωρείας των δύο άκρων με έμμεσο τρόπο αν όχι μεσω της ανεκτικότητας στα ΤΕΡΑΤΑ που ζούμε. Ανεκτικότητα άλλωστε και αριστερά πάνε πακέτο.
  Ροιδολασκαράτοι περιμένετε την πραγματικότητα για να ακυρώσει ψευδαισθήσεις που τρέφετε και όχι την λογική και τον ορθολογισμό που επικαλείστε;Εξ όνυχος τον λέοντα. Είστε της επιμύθιας ή της προμύθιας προσσέγγισης; Μάλλον της πρώτης.
  Τι δεν καταλαβαίνετε; Αφού εσείς τα διαπιστώνετε τα χάλια μόνοι σας και πολύ καλύτερα από τον σκληρότερο πολέμιο της αριστεράς- και προς τιμήν σας. Ολα τα δεδωμένα της παρακμής είναι εμπρός σας. Γιατί δεν πάτε ένα βηματάκι πιό κάτω. Σας είχα προειδοποιήσει εγκαίρως. Τι βολικότερο για τους σαλτιμπάγκους της κυβέρνησης από αντιπολίτευση την ακροδεξιά;;; Συντρίβουμε τον κοσμάκη και μετά έχουμε ανάμεσα σε εξαθλιωμένους σοσιαλιστές του κώλου και εξαθλιωμένους εθνικιστές επίσης του κώλου. Οι στραβοί απέναντι στους μονόφθαλμους.
  ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!
  Περιμένετε νέους εφιάλτες να πραγματοποιηθούν για να πείτε άλλη μια φορά «έπεσα από τα σύννεφα.» ;Τα σημάδια είναι μπροστά και εσείς φοβάστε να μην τσουβαλιάσετε κανέναν αδικιμένο που έχει καλές προθέσεις;;;;;;;;; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΦΡΟΝΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΤΣΥΡΙΖΑ;;;;;;;;;;. Μήπως ανεβαίνουν την ανηφόρα και δεν έχουν φανεί ακόμα. Τι περιμένουν για να ξυπνήσουν, ή μηπως κοιμούνται από το νανούρισμα του σκοπού που αγιάσει τα μέσα. Τις πεποίθησεις δηλαδή που έμμεσα συνεχίζετε να στηρίζετε με τα περί καλών προθέσεων και αποφυγής τσουβαλιάσματος. Είναι ώρα ευθύνης για όλους.
  ΞΥΠΝΗΣΤΕ. Η καλύτερη λύση για να φύγουν οι εφιάλτες.
  O Οmadeon στα της Ουκρανίας σωστά τα λέει για την Ευρώπη. Αλλά για όλους τους αριστερούς κλαψιάριδες η πάλη και οι συσχετισμοί που την επιτρέπουν , όπως ας πούμε τερατογενέσεις του στύλ ψεκασμένων- τσυριζα στην συγκυβέρνηση, είναι δική τους εφεύρεση και ποτέ δεν δικαιούται να είναι στην χρήση των «καπιταλιστικών » δυναμεων. Τότε είναι ιμπεριαλιστική καταστολή- πόλεμος. Τι τεκμηριώνει ηθικά κάτι τέτοιο; Μα φυσικά οι καλές προθέσεις.
  Μήπως όμως, βλέπει όντως τόσο καθαρά μιά εμφύλια σύραξη μπροστά του ο προαναφερθέν κύριος που κόπτεται για την ιδεολιγική του καθαρότητα, και μας φέρνει το παράδειγμα της Ουκρανίας; Στην Ουκρανία όμως συγκρούονται ή μάλλον παζαρεύουν Ρωσία-Ε.Ε. Εδώ τί; Ή μήπως περιμένει το χιλιάρμενο των ψεκασμένων συμμάχων της κυβέρνησης γιατί από ρούβλια γιόκ,τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας.
  Σαν τον Τσίπρα που τον καρφώσαν μωρέ τον κακομοίρη πισώπλατα οι Ευρωπαίοι με το κλείσιμο τραπεζών για να μην μπορεί να τους σκίσει δημοκρατικά.
  Όταν λοιπόν κάνεις τσαμπουκάδες να είσαι έτοιμος ή να τις φάς ή να τις ρίξεις. Όλα τα άλλα είναι ιστορίες για κακομάθημένα. Ας μεγαλώσουμε.
  Και αυτός που φαντάζετε ότι με τέτοιους τσαμπουκάδες δεν θα κάτσει στα τέσσερα στον Σόϊμπλε, να του θυμίσω πως του Σόϊμπλε είναι λίγο δύσκολο να του κάνει κούκου στην κατασταση που είναι ο άνθρωπος, η στάση μας στα τέσσερα. Του πατριώτη μαυραγορίτη, όμως, του μπακάλη της γειτονίας μας, για να μην πώ του εμπόρου ζωοτροφών , δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά.
  Αναχωρήστε από την λέξη ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Ο Ηomo Sapiens μεγαλούργησε, για να παραφράσω τον Ξυδάκη, 30.000 χρόνια χωρίς αυτή την λέξη.

  P.S. Για τα ψέμματα που λέει το Τσιπρα δεν του φταίει κανένας ιμπεριαλιστής κανένας τοκογλύφος και καμία Ευρώπη. Αυτός και μόνο αυτός, και του έχει φυλαγμένη η ιστορία θέση καλή στην συλλογική μνήμη.

 18. Ο/Η nikos nikos λέει:

  γιατί σώνει και καλά να κρεμόμαστε απ τα .. των ευρωπαίων;
  έχουμε κερδίσει κάτι ουσιαστικό και που να μη το χρυσοπληρώσαμε πίσω όλα αυτά τα χρόνια και δεν το είδαμε;
  σας λείπει η εμπιστοσύνη στις ίδιες δυνάμεις, όπως και πολλών ακόμα.

 19. Ο/Η elias λέει:

  Μπράβο.

 20. Ο/Η eliasgeorgiopoulos λέει:

  Μπράβο.

 21. Ο/Η αδελφη lola λέει:

  η αριστερα της δημοκρατιας και της ευθυνης ψηφιζει ναι μαζι με σαμαρα, βενιζελο, αδωνη, βοριδη,
  σημιτη, μητσοτακη κλπ κλπ
  λολ ρε σεις λεμε

  • Ο/Η Po λέει:

   ποιος σήμερα κυβερνά με τη ψεκασμένη ακροδεξία;
   η θεία μου;

   λολ καλή μου, μπα σε καλό σου.

   • Ο/Η αδελφη lola λέει:

    και ο πσαργιαννος ψηφιζει ναι;
    και η αντουανετα λυμπερακη ψηφιζει ναι;

    lolz please

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s