Λαφαζάνης: Κάνουμε ένα πείραμα να πιέσουμε με το δημοψήφισμα (Πλώτη Φολά!)

[Ως πείραμα πίεσης απέναντι στους δανειστές περιέγραψε την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης]

lafazanis2.7.15
«Είναι το καλύτερο δυνατόν που έχουμε να κάνουμε. Κάνουμε μια προσπάθεια, με το αν δεν γίνεται πολιτική. Αυτή την στιγμή βρεθήκαμε σε ένα σκληρό δίλημμα ή να υπογράψουμε αυτό που μας λένε οι πιστωτές ή να κάνουμε δημοψήφισμα, είπε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο.

«Κάνουμε ένα πείραμε να πιέσουμε με το δημοψήφισμα», είπε και στο ερώτημα αν το δημοψήφισμα δεν έχει παλλαϊκή στήριξη δεν απάντησε.

«Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό να πάμε να προσυπογράψουμε μια συμφωνία που ξέρουμε ότι θα ήταν θανατική καταδίκη για τον τόπο. Τι να την κάναμε αυτή την συμφωνία; Ως εδώ φτάσαμε γιατί οι συνταγές που εφαρμόζονταν ήταν λάθος. Αν εφαρμόζαμε μια συμφωνία σαν και αυτή που μας προτείνουν οι πιστωτές θα ήταν ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Θα είχαμε μικρότερες δαπάνες και μεγαλύτερους φόρους», είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε ακόμα την αντιπολίτευση ότι στηρίζει τους πιστωτές. «Μας λένε ότι επειδή είμαστε στο ευρώ πρέπει να αποδεχθούμε όλα τα μέτρα που μας προτείνουν. Ταυτίζουν το ευρω με μια απαράδεκτη συμφωνία», είπε.

Στο ερώτημα τι θα συμβεί αν βγει το ναι είπε ότι δεν πιστεύει ότι θα βγει το ναι και ότι πιστεύει ότι ο λαός θα στηρίξει το όχι.

«Το “ναι” δεν θα βγει από την Κάλπη και δεν θα υποχρεωθεί η χώρα να προχωρήσει σε μια συμφωνία που δεν θα είναι λαιμητόμος», είπε κλείνοντας.

πηγή

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

6 Responses to Λαφαζάνης: Κάνουμε ένα πείραμα να πιέσουμε με το δημοψήφισμα (Πλώτη Φολά!)

 1. Ο/Η Αριστερός επιχειρηματίας λέει:

  Με δικά σου λεφτά μπάρμπα πυροβολείς για δυο βδομάδες την οικονομία;
  Κλείσιμο και απόλυτο στέγνωμα τραπεζών, διακοπή κάθε οικονομικής δραστηριότητας για δυο βδομάδες, θανάσιμο πλήγμα στον τουρισμό, θανάσιμο πλήγμα στην εμπιστοσύνη, εργατοώρες στις ουρές, παγκόσμιο κράξιμο, ακόμα και τα 110 εκατ. ευρώ αυτού καθ’εαυτού του θεατριλικιού σας. Είσαστε ρε θείο πάρα πολύ επικίνδυνοι Τάλιμπαν, βαψομαλλιά επαναστάτη του κώλου.

  Κάτι ελβετικά φράγκα που έχεις καβατζώσει, μου τα δίνεις να πληρώσω το προσωπικό μου που πεινάει ρε κομματικέ φλούφλη;

  • Ο/Η Βολταίρος λέει:

   Αυτό που δεν είπες στον ανεπάγγελτο πουρέιτζερ είναι πως θα γυρίσουν πίσω τα λεφτά που φύγανε από τις τράπεζες και πόσο θα πληρώσουν οι καταθέτες στο κούρεμα γουλί που έρχεται, επειδή μεγαλοπιάνονταν οι φασουλήδες πως νοιάζει κανέναν στην Ευρώπη αν λακίσουν η Κωλοπετεινίτσα, η Γαστούνη, η Μανωλάδα και οι Γαργαλιάνοι από την ΕΕ

   • Ο/Η Ιωάννης ο Ιταλός λέει:

    Ευρώ δεν μπαίνει πια από φόρους στο κράτος. Κάθε εισπρακτική διαδικασία σταμάτησε. Από την άλλη, πάρε κόσμε τζάμπα εισιτήρια στις συγκοινωνίες και στα διόδια.
    Αγοραπωλησίες γιοκ. Συναλλαγές γιοκ. Τουρισμός γιοκ.
    Λες κι έχουν βαλθεί να ξεθεμελιώσουν κάθε τετραγωνικό εκατοστό αυτής της χώρας.

    Ο Βαρουφάκης υπόσχεται να παραιτηθεί αν ψηφιστεί ΝΑΙ.
    Άλλη μια αιτία να το κάνουμε.

 2. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Χριστιανικὴ Ἀριστερά! Ἕνα κόμμα εἶναι ὅλοι, ἁπλῶς περιμένουν διαφορετικὸ Μεσσία νὰ ἀναστηθῇ νὰ σώσῃ τὴν Ῥωμῃοσύνη.

  Θὰ δώσουν στοὺς Ῥωμηοὺς νὰ καταλάβουν, ὅτι πρέπει νὰ παράγουν καὶ ἐφ’ὅσον τὸ ἀποφασίσουν νὰ βοηθοῦνται μὲ γνώσεις καὶ ἰδέες, ὅπως παραδείγματα καὶ ἑλληνικῶν καὶ ξένων ἑταιριῶν; Οἱ φοιτητὲς τοῦ Πολυτεχνείου θὰ ὠθηθοῦν νὰ δημιουργοῦν κάποια προϊόντα, ἴσως σὲ συνεργασία μὲ φοιτητὲς τῆς διοικήσεως ἐπιχειρήσεων (ἐπιχειρηματικῶν δὲν κάνει;); Θὰ ἀρθοῦν τὰ γελοῖα ἐμπόδια ποὺ προβάλλει τὸ ἑλληνικὸ κράτος, ὅποτε κάποιος τολμήσει νὰ ἔχῃ ἰδέες καὶ νὰ τὶς ὐλοποιεῖ; Θὰ σταματήσει ἡ νοοτροπία, ὅτι οἱ ἐπιχειρήσεις ὑπάρχουν γιὰ νὰ ἀποῤῥοφοῦν ἐπιδοτήσεις καὶ μετὰ νὰ κρατικοποιοῦνται ἀπ’εὐθείας ἢ μέσῳ ἐξ’ἀγορᾶς;

 3. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Εδωσαν αύξηση 110.000 ευρώ στον Τσοτσορό των ΕΛΠΕ
  Γιώργος Φιντικάκης | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18:44 |

  Αύξησε το μισθό του στα 280.000 ευρώ εν μέσω συνθηκών κρατικής χρεοκοπίας και με τις τράπεζες κλειστές, ο νέος εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) Στάθης Τσοτσορός.

  Το επίχειρημα ; Η «τριπλοθεσία» αλλά και οι εκτελεστικές αρμοδιότητες που του έδωσε η κυβέρνηση όταν τον επέλεξε στις 4 Μαίου με υπόδειξη του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π.Λαφαζάνη.

  Η απόφαση για αύξηση των μικτών αποδοχών του κ. Τσοτσορού από τα 170.000 ευρώ που ελάμβανε ο προκάτοχός του στα 280.000 ευρώ, δηλαδή κατά 67% μέσα μια μόλις χρονιά, παρ’ ότι εξωφρενική, εντούτοις εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από τη Γενική Συνέλευση του ομίλου των ΕΛΠΕ στις 25 Ιουνίου. Είχε δε, τη σύμφωνη γνώμη του εκπροσώπου του Δημοσίου που είναι το υπουργείο Οικονομικών.

  Σαν αιτιολογία για την πρωτοφανή αυτή αύξηση κατά 110.000 ευρώ, προβάλλεται από τα ΕΛΠΕ το γεγονός ότι ο κ. Τσοτσορός κάνει…. τρεις δουλειές σε αντίθεση με τον προκάτοχό του Γιάννη Παπαθανασίου που έκανε μόνο μία και εισέπραττε 170.000 ευρώ το χρόνο. Αρα, λένε πάντα από τα ΕΛΠΕ, πρέπει να αμείβεται ανάλογα.
  [….]

  http://www.tanea.gr/news/economy/article/5254794/edwsan-aykshsh-110-000-eyrw-ston-tsotsoro-twn-elpe/

 4. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος νὰ πληρώσῃ τὴν δόσιν στὸ ΔΝΤ.

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=175485
  «* Ο κ. Παναγόπουλος ζήτησε τα χρήματα να δίδονται ετησίως στην κοινωνική ασφάλιση, καθώς θεωρείται απαραίτητη η επιπλέον ενίσχυσή της
  «Δώρο» 800 εκατ. ευρώ στην Εκκλησία
  Εκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ αποκαλύπτει το μέγεθος της κρατικής… γενναιοδωρίας»

  ************************************

  Καὶ νὰ μὴν ξεχνιώμαστε. Μὲ τὴν Ὀρθοδοξία περιμένουμε ἁπλῶς θαύματα.
  Τὴν ὐπερἀπαραίτητον Ἀρετὴν τὴν ἐδίδαξαν οἱ Ἕλληνες καὶ ὅχι οἱ Ῥωμῃοί!
  Ἄλλο Ἑλληνισμός, ἄλλο Ἑλληνοχριστιανισμός!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s