Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ισπανίδες δήμαρχοι

[Το ελλειμματικό ήθος της αριστερής εξουσίας]

Οι πονηριές του Μπερτόδουλου. Εξαπάτηση με το στυλό. Κάτι ανάλογο είχε κάνει ο Ρώσος πατριάρχης με το Rolex των 30.000 δολαρίων.

Οι πονηριές του Μπερτόδουλου. Εξαπάτηση με το στυλό. Κάτι ανάλογο είχε κάνει ο Ρώσος πατριάρχης με το Rolex των 30.000 δολαρίων.

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Ποιο ήταν το ήθος που έπρεπε να έχουν οι άρχοντες σύμφωνα με τους Έλληνες σοφούς; Μας το έχουν πει πολλοί. Ο Πλούταρχος και ο Ξενοφών εγκωμίασαν τη λιτότητα ενός Σπαρτιάτη βασιλιά: «Εν δε χιλιάσι στρατιωτών τοσαύταις ου ραδίως αν τις είδε φαυλοτέραν στιβάδα της Αγησιλάου», δηλαδή μέσα  σε τόσες χιλιάδες στρατιώτες δεν θα μπορούσε να δει εύκολα κανείς πιο φτωχικό κρεβάτι από αυτό του Αγησίλαου. Ο ίδιος, εφάρμοζε αυτές τις  αρχές και στην οικογένειά του και στην αγαπημένη του κόρη, που ντυνόταν και κυκλοφορούσε απλά, σαν τις άλλες κοπέλες. ‘Το της πόλεως όλης ήθος, ομοιούται τοις άρχουσιν’, μας λέει ο Ισοκράτης.

Συνομήλικη του κ.Τσίπρα είναι η νεοεκλεγμένη Αντα Κολάου, δήμαρχος της Βαρκελώνης, που θα μειώσει τον μισθό της, ο οποίος ανέρχεται σε 143.000 ευρώ τον χρόνο, σε 2.200 ευρώ το μήνα Η ηλικιωμένη αριστερή δήμαρχος Μαδρίτης Μανουέλα Καρμένα έχει δεσμευτεί να μειώσει τον δικό της μισθό ως δημάρχου κατά 50%. Καμιά από τις δυο δεν έχει ανοίξει πάρε δώσε με την πανίσχυρη Καθολική Εκκλησία λέγοντας ευτελείς ανοησίες για τις ελεημοσύνες της που είναι σαν το κοινωνικό έργο της Αριστεράς. Οι δυο τους σηματοδότησαν στην πράξη το αυτονόητο. Δεν μπορείς να δηλώνεις Αριστερός και να εκμεταλλεύεσαι την ψήφο φτωχών ανθρώπων για να αποσπάς μεγάλες απολαβές από το δημόσιο ταμείο.

Να συγκρίνουμε αυτές τις συμπεριφορές με τις παχυλές βουλευτικές αποζημιώσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που αρνούνται επίμονα να τις μειώσουν, όπως θα όφειλαν και για πρακτικούς και για ηθικούς λόγους; Να κάνουμε πως δεν ξέρουμε ότι έχουν αυτοδιαφημιστεί πως τάχα δίνουν το 20% των απολαβών τους σε κοινωνικό έργο, το οποίο μένει πιο αόρατο και από το υποτιθέμενο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας;  Αυτοπροβολή χωρίς λογοδοσία γίνεται; Τόση αρπακτικότητα και εγωισμός την ίδια στιγμή που χρεοκόπησαν τη χώρα, μέσα στην αυτοκαταστροφική μανία τους να αρπάξουν πρόωρα την εξουσία με ψεύτικες υποσχέσεις, χωρίς τη λαϊκή έγκριση (36,5%) και συνεργαζόμενοι με την επικίνδυνη ακροδεξιά;

Ευτελής τυχοδιώκτης είναι ο πρωθυπουργός της αριστεροακροδεξιάς και αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί, όσο κι αν το πρόσωπό του έχει μείνει στο απυρόβλητο από τα ΜΜΕ, στα οποία χάρισε τα 40 εκατομμύρια που ο ίδιος ομολόγησε πως χρωστούν, τα οποία ακόμη δεν εισπράχτηκαν. Ταυτόχρονα οι υπουργοποιημένοι φίλοι του φέρονται πως καλύπτουν μαύρο δημοσιογραφικό χρήμα χωρίς να απαντούν  («Περιμένοντας μια διάψευση από τον υπουργό Νίκο Παππά»-‘Βαθύ Κόκκινο, 16/6) ούτε σε αυτές ούτε σε άλλες («Χρεώνουν στο Ν.Παππά διάταξη για το φυσικό αέριο») καταγγελίες. Ακόμη κι αν δεν είναι αλήθεια, γιατί τόση περιφρόνηση στις στοιχειώδεις δημοκρατικές υποχρεώσεις τους απέναντι στην κοινή γνώμη;

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν διασύρει ανεπανόρθωτα τις αριστερές ιδέες και έχουν φέρει τη χώρα με τρόπο παρανοϊκό στην άκρη του γκρεμού. Το ΝΑΙ στο περίεργο δημοψήφισμά τους, θα τους κόψει τη φόρα.

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

8 Responses to Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ισπανίδες δήμαρχοι

 1. Ο/Η του κώλου λέει:

  Έχουν ανακοινώσει πως τους κρατάνε το 60%, αλήθεια-ψέματα; Ο Θεός κι η ψυχή τους.
  Το ερώτημα είναι ακόμη και αν είναι αλήθεια γιατί δεν δίνουν αναλυτικούς λογαριασμούς. Τόσα δώσαμε τότε εκεί, να και οι επίσημες αποδείξεις αυτών που αγοράσαμε και μετά μοιράσαμε κοκ αλλιώς είναι όλα αυτά κουβέντες του αέρα, τις λέει και η Χ.Α.
  Από τη στιγμή που δεν το κάνεις κρυφά αλλά το διαφημίζεις πρέπει να λογοδοτήσεις.
  Ένα ερώτημα ακόμα είναι αν είναι σωστό να παίρνεις τόσα λεφτά που σου δίνουν τη δυνατότητα να κάνεις «φιλανθρωπικές πράξεις» και κατά κάποιο τρόπο να εξαγοράζεις ψήφους.
  Ασφαλώς όχι, αν μπορείς να ζήσεις με το 40% του μισθού και μπορείς, κόψε τον επίσημα όπως έκαναν οι δημαρχίνες που λέτε.
  Τελικά δίνουν όλοι τους, δίνουν κάποιοι, ποιοι και πόσοι κανείς δεν το είπε ποτέ, όλα είναι θολά, σαν τις δημιουργικές τους ασάφειες.
  Εδώ μια είδηση από το 2012 για το 60% και τα ερωτήματα μένουν ανοιχτά.

  http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=162727&catID=1
  Κόβει το 60% του μισθού των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

  23/7/2012

  Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

  Πάνω από το μισό, περίπου στο 60%, κόβεται ο μισθός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως θα ανακοινώσει σήμερα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

  Από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατακρατείται ήδη από τις προηγούμενες κοινοβουλευτικές περιόδους, το 20% για τον πολιτικό φορέα που ανήκουν.

  Όπως προγραμματίζεται να ανακοινώσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θα παρακρατείται επιπλέον άλλο ένα 20%, ως συνεισφορά του κόμματος σε κοινωνικές δράσεις-π.χ. για την ενίσχυση του κοινωνικού ιατρείου, του κοινωνικού παντοπωλείου κ.λ.π. Επιπλέον, άλλο ένα 20%, θα ζητηθεί να παρακρατείται και για τον νέο πολιτικό φορέα που θα δημιουργηθεί, τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ. Οι βουλευτές πάντως που ανήκουν σε συνιστώσες που δεν χρηματοδοτούνται από την κρατική επιχορήγηση (π.χ. οι «πασοκογενείς») θα αποφασίσουν αν θα παραχωρήσουν το τελευταίο 20%. Υπενθυμίζεται ότι βάσει συμφωνίας, οι συνιστώσες λαμβάνουν ένα μέρος της κρατικής επιχορήγησης που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
  Όπως πάντως, ενημέρωσε ο Γραμματέας της ΚΟ Νίκος Βούτσης τον Αλέξη Τσίπρα, πριν τη λήψη της απόφασης, το καθαρό ποσό που μένει μετά και την περικοπή του 60% σε κάθε βουλευτή ανέρχεται πάνω από 3.500 ευρώ! Αν η εκτίμηση αυτή ισχύει, είναι σαφές πως δεν επαληθεύονται οι δηλώσεις πως ένας βουλευτής εισπράττει καθαρά το μήνα 5.000 ευρώ.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Αγαπητέ του κώλου,
   είναι άδικο να παρακρατείται το 20% του μισθού τους για φιλανθρωπίες και να φορολογούνται σαν να έπαιρναν ολόκληρο το μισθό τους. Ασφαλώς είναι πατριώτες και θυσιάζονται, αλλά τόσο πολύ; Δεν κάνει. Θα ήταν καλύτερο να έφερναν τις καταθέσεις τους από το εξωτερικό αντί να ζητούν τα λεφτά των Ευρωπαίων και να τους κατηγορούν πως έκλεισαν τις τράπεζές μας.
   Είναι επίσης παράνομο να διακινείται τόσο φιλανθρωπικό χρήμα χωρίς αποδείξεις.
   Παραπέμπω και σε σχετικό άρθρο του Αντύπα Καρίπογλου σχετικό με τις ‘φιλανθρωπίες’ της Χ.Α, τις τόσο χυδαίες, τις οποίες σε καμία περίπτωση δεν τις ταυτίζω με τις όποιες κοινωνικές δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, από τις οποίες απαιτώ λογοδοσία, διαφάνεια, νομιμότητα, επαναλαμβάνω από τη στιγμή που αυτοδιαφημήστικαν και προσπορίζουν πολιτικά οφέλη.

   http://www.lifo.gr/team/u9540/38028
   ………………..
   Θα έστελνα μια ισχυρή αστυνομική δύναμη και εισαγγελέα να κάθονται διακριτικά στην πλατεία. Συνεργεία του υγειονομικού, της εφορίας, δύναμη τροχαίας. Διακριτικά. Μόλις σταματούσε το πρώτο φορτηγό, κλήση για παράνομη στάθμευση, αφαίρεση πινακίδων επί τόπου, και με την ευκαιρία το ΣΔΟΕ ζητά τιμολόγια, δελτία αποστολής κλπ, το υγειονομικό εξετάζει αν τηρείται ο νόμος από δικής τους αρμοδιότητας.
   ……………………..

 2. Ο/Η του κώλου λέει:

  Λίγα από δω κάτι από κει, φασούλι το φασούλι, γεμίζει το σακούλι

  http://www.madata.gr/epikairotita/politics/380089.html

  Μισθοί βουλευτών και υπαλλήλων της Βουλής

  Οι πιστώσεις της Βουλής για τις βουλευτικές αποζημιώσεις το έτος 2014, ανήλθαν σε 20.952.000 ευρώ και αναμένεται να μειωθούν το 2015 κατά 411.000, εξ αιτίας της ανάληψης εκ μέρους του Ευρωκοινοβουλίου, της μισθοδοσίας όλων των Ελλήνων ευρωβουλευτών (και των έξι που διατηρούσαν τα μισθοδοτικά τους δικαιώματα στην Ελλάδα). Με βάση τα στοιχεία του προϋπολογισμού του 2015, οι μέσες μισθοδοτικές αποδοχές ενός βουλευτή (αποζημίωση και συμμετοχή σε Επιτροπές και Θερινά Τμήματα) θα ανέλθουν το έτος 2015 σε 6100 ευρώ – ενώ μαζί με τα επιδόματα γραφείου, οικογενειακής παροχής και εξόδων κίνησης, ανέρχονται σε 8310 ευρώ.

  Το τακτικό προσωπικό της Βουλής, αποτελείται από 588 μόνιμους υπαλλήλους, 605 υπαλλήλους αορίστου χρόνου και 130 μετακλητούς υπαλλήλους. Η βασική τους μισθοδοσία εμφανίζεται αυξημένη κατά 221.000 ευρώ λόγω ωρίμανσης – και συνυπολογιζόμενων των επιδομάτων χρόνου υπηρεσίας, οικογενειακής παροχής και θέσης ευθύνης, (που παραμένουν περίπου στα ίδια επίπεδα), συνιστά έναν μέσο βασικό μισθό ύψους 1368 ευρώ
  Στο ποσόν αυτό, προστίθεται το αναλογούν ποσό από κονδύλια ύψους 14.547.000 ευρώ, που αφορούν την υπαγωγή των περισσοτέρων υπαλλήλων της Βουλής και των ειδικών της φρουρών, στο άρθρο 29 του ν. 4024/11 για την «υπερβάλλουσα μείωση» των αποδοχών τους από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο. Επίσης, προστίθεται το αναλογούν ποσό από το κονδύλιο των 6.876.000 ευρώ που αφορά τις όποιες υπερωρίες των υπαλλήλων της Βουλής, των μελών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων που φρουρούν το Κοινοβούλιο.

  Το ίδιο προσωπικό, μαζί και με τους επιστημονικούς συνεργάτες των βουλευτών, δικαιούται και αποζημίωσης για τα έξοδα κίνησής του, σε περίπτωση που απασχοληθεί τόσο τις πρωινές, όσο και τις απογευματινές-βραδινές ώρες (μετά τις 5 το απόγευμα) την ίδια ημέρα – και το σχετικό ποσόν, προστιθέμενο και σε άλλες αποζημιώσεις συλλογικών οργάνων, υπολογίζεται σε ενιαίο κωδικό με κονδύλι ύψους 3,6 εκ. ευρώ.

  Με βάση τα παραπάνω, οι μέσες αποδοχές ενός υπαλλήλου της Βουλής, ανέρχονται το 2015 σε 2238 ευρώ το μήνα, εκτός των ενδεχόμενων υπερωριών και των εξόδων κινήσεως. Περισσότερες διευκρινίσεις, είναι πιθανόν να δοθούν αύριο από τον γενικό της γραμματέα.Οι αυξήσεις και οι μειώσεις δαπανών

  Σημαντική αύξηση κονδυλίων προβλέπεται για την προμήθεια εκτυπωτικού και βιβλιοδετικού μηχανήματος (1.739.000 ευρώ), προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών (132.000 ευρώ), αμοιβές για εκπαίδευση, μετεκπαίδευση και επιμόρφωση (365.000 ευρώ), υπερωρίες συνεργατών βουλευτών (63000 ευρώ συνολικά) και έξοδα κίνησης υπαλλήλων, φρουράς της Βουλής (50.000 ευρώ συνολικά), αμοιβές υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και ειδικών κατηγοριών (212.000 ευρώ).

  Σημειώνεται επίσης, πως οι πιστώσεις για τους συνεργάτες των βουλευτών, εμφανίζονται αυξημένες το 2015 κατά 216.000 ευρώ (συνολικό κονδύλιο 11.990.000 ευρώ), καθώς, όπως σημειώνεται στο σχέδιο, παρατηρείται «διαρκής μείωση» του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων που επιθυμούν να αποσπαστούν σε βουλευτικά γραφεία – και ως εκ τούτου, οι υπάλληλοι αυτοί αντικαθίστανται από νέους επιστημονικούς συνεργάτες.

  Τα παραπάνω ωστόσο, υπερβαίνονται από μειώσεις δαπανών που καταγράφονται στα έξοδα μετακίνησης μελών του Κοινοβουλίου από το εσωτερικό στο εξωτερικό και αντίστροφα (από 1 εκ. ευρώ το σχετικό κονδύλι περιορίζεται στα 770.000 ευρώ το 2015), στα έξοδα για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες (-448.700 ευρώ), στις δαπάνες χρηματοδοτικής μίσθωσης (-530.000 ευρώ), εκδόσεων και εκτυπώσεων (-120.000 ευρώ), εκθέσεων και οργανώσεων συνεδρίων (-155.000 ευρώ), προμήθεια βιβλίων, συγγραμμάτων και περιοδικών (-100.000 ευρώ), προμήθεια συσκευών θέρμανσης και κλιματισμού (-496.000 ευρώ), προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών και προγραμμάτων (-360.000 ευρώ), αμοιβές για συντήρηση και επισκευή κτηρίων (-280.000 ευρώ), αμοιβές φυσικών προσώπων (-263.000 ευρώ, που αφορούν μεταξύ άλλων, τους ορκωτούς λογιστές που πραγματοποιούν έλεγχο πόθεν έσχες από το 1974 μέχρι σήμερα, και οι οποίοι έλαβαν 600.000 ευρώ το 2014 – και με την ολοκλήρωση του έργου τους το 2015 θα λάβουν τα υπόλοιπα 200.000 ευρώ που προβλέπει η συμφωνία ανάθεσης), εισφορές στο ΙΚΑ (-100.000 ευρώ). Σημαντικότατη μείωση δαπανών ύψους 732.000 ευρώ, αποφέρει τέλος, η εναρμόνιση των μισθολογίων της Βουλής με τα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου, η οποία δεν είχε αποτυπωθεί έγκαιρα στον προϋπολογισμό της Βουλής του 2014.

 3. Ο/Η Δραχμή και καταθέσεις στο εξωτερικό λέει:

  http://www.parapolitika.gr/article/148953/apokalypsi-38-politikoi-ehoyn-katatheseis-sto-exoteriko

  Τη Δευτέρα, σε μια περίοδο κατά την οποία το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα δείχνει να ασφυκτιά και να ψάχνει ανάσες ρευστότητας, η επιστολή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου προς την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. «Με τον θεσμικό σας ρόλο, σας καλώ να ζητήσετε από όλους τους Ελληνες βουλευτές και τα μέλη της κυβερνήσεως που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό να επιστρέψουν τις τραπεζικές καταθέσεις τους στη χώρα μας, ως ύψιστο πατριωτικό καθήκον και παράδειγμα προς όλους τους συμπολίτες μας»,

  Ιδιαίτερες περιπτώσεις αποτελούν πρώην πρωθυπουργοί, όπως ο Κώστας Σημίτης και ο Λουκάς Παπαδήμος, ενώ βαρύνουσα σημασία έχει και το γεγονός ότι στην άτυπη αυτή λίστα περιλαμβάνονται ονόματα κορυφαίων στελεχών του οικονομικού επιτελείου της σημερινής κυβέρνησης και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νάντια Βαλαβάνη και Θεανώ Φωτίου. Οι δε λογαριασμοί περιλαμβάνουν μια ευρεία γκάμα νομισμάτων, καθώς, πέρα από τις καταθέσεις σε ευρώ, υπάρχουν καταθέσεις τόσο σε δολάρια Αμερικής όσο και σε ελβετικά φράγκα. Ολοι πλέον αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα «πόθεν έσχες» του 2014, τα οποία η Βουλή έχει καθυστερήσει προκλητικά να δημοσιοποιήσει, για να διαπιστωθεί αν και ποιοι από όσους περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη λίστα έφεραν πίσω τα χρήματά τους. Οσον αφορά στους νέους υπουργούς, όπως π.χ. ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, οι δηλώσεις τους θα δημοσιευθούν μετά από δύο χρόνια περίπου.

  Από τα χαρτοφυλάκια που ξεχωρίζουν είναι αυτό του νυν υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος έχει «ρίξει» 376.000 ευρώ επενδύοντας σε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων σε ξένες επενδυτικές εταιρείες-κολοσσούς, όπως η BlackRock και η Morgan Stanley. Εξίσου «βαρύ» ήταν το 2012 και το χαρτοφυλάκιο του Ευκλείδη Τσακαλώτου, με συνολική αξία κτήσης 457.700 ευρώ και 107.000 αγγλικών λιρών. Από αυτό ξεχωρίζουν οι επενδύσεις σε BlackRock και JP Morgan για μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, αλλά και τα ομόλογα αξίας 100.000 λιρών Αγγλίας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Επενδύσεις στο εξωτερικό με τοποθετήσεις σε αγορές της Ευρώπης, αλλά και της Ασίας δήλωνε τότε και ο Δημήτρης Παπαδημούλης

  Στην άτυπη λίστα με τους πολιτικούς που διατηρούσαν το 2012 τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό περιλαμβάνονται κορυφαία ονόματα της σημερινής πολιτικής ζωής. Ο νυν αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δήλωσε για το 2012 καταθέσεις ύψους 18.634 λιρών Αγγλίας στη Citibank και 12.200 λιρών στη NatWest. Τεράστια αίσθηση προκάλεσε και η καταγγελία του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου πως η νυν αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη το 2011 είχε στείλει εμβάσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, καλώντας την είτε να τον διαψεύσει είτε να παραιτηθεί. Στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης της κ. Βαλαβάνη για το 2012 υπάρχουν όντως καταθέσεις στην HSBC σε λίρες Αγγλίας, ύψους 363.879 λιρών, , ενώ η υπουργός δεν διέψευσε ποτέ αυτές τις καταγγελίες, αλλά περιορίστηκε να δηλώσει ότι τα χρήματα προέρχονται από την πώληση ενός ξενοδοχείου. Καταθέσεις σε λίρες έχει δηλώσει για το 2012 η νυν αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, με 109.000 λίρες στη βρετανική NatWest.

 4. Ο/Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ λέει:

  http://www.tanea.gr/news/politics/article/5254661/baroyfakhs-den-einai-prepon-gia-mena-na-stathw-me-toys-syntaksioyxoys-sthn-oyra-gia-60-eyrw/

  Βαρουφάκης: «Δεν είναι πρέπον για μένα να σταθώ με τους συνταξιούχους στην ουρά για 60 ευρώ»

  BINTEO
  «Δεν έχω στηθεί σε ουρά ΑΤΜ για να βγάλω χρήματα», είπε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomerg, τονίζοντας ότι «δεν είναι πρέπον για μένα να σταθώ μαζί με τους συνταξιούχους».

  Συγκεκριμένα όταν ο δημοσιογράφος του Bloomberg τον ρώτησε αν έχει πάει σε αυτόματο μηχάνημα ανάληψης (σ.σ. εκεί δηλαδή που εδώ και μέρες η Ελλάδα αναστενάζει) για να σηκώσει 60 ευρώ από την τράπεζα, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε αρνητικά λέγοντας ότι «πρώτον δεν έχω χρόνο και δεύτερον θεωρώ ότι δεν είναι πρέπον για μένα να σταθώ στην ουρά» υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι ο ίδιος και η σύζυγός του «πρέπει να είναι οι μόνοι Ελληνες που δεν έχουν πάει σε ΑΤΜ».

  Οπως ήταν αναμενόμενο η απάντηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του δημοσιογράφου που αναρωτήθηκε πώς επιβιώνει ο κ. Βαρουφάκης αν δεν πηγαίνει στην τράπεζα. Ο υπουργός Οικονομικών αρχικά ζήτησε να μην γίνεται προσωπικό το θέμα και στη συνέχεια δήλωσε ότι διάγει λιτό βίο με τη σύζυγό του γιατί πηγαίνει «από τη μία σύσκεψη στην άλλη».

  Λίγο παρακάτω όπως θα δείτε και στο βίντεο ο δημοσιογράφος του λέει: «Δεν θα δείχνατε αλληλεγγύη αν στεκόσασταν κι εσείς στην ουρά;». Αυτό προκαλεί πολύ γέλιο στον κ. Βαρουφάκη. «Να στηθώ στην ουρά μαζί τους; Κατά μία έννοια ναι θα το σκεφτώ!».

  http://www.star.gr/Pages/Politiki.aspx?art=283184&artTitle=o_kosmos_kanei_oures_sta_atm_kai_varoufakis__voutsis_kanoun_high_five

  Ο κόσμος κάνει ουρές στα ATM και Βαρουφάκης – Βούτσης κάνουν… high five

  Εκτός τόπου και χρόνου, την ώρα που οι πολίτες αγωνιούν

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  7 μήνες κυβερνάει ο αγύρτη ς και σήμερα θυμήθηκε 1 μήνα πριν τις εκλογές να φορολογήσει τους βουλευτικούς μισθούς.

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Όπως επίμονα ισχυριζόμαστε εδώ και χρόνια σε πολλά ποστ ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατούσε ξεδιάντροπα αυτοδιαφημιζόμενος και ψευδολογώντας πως τάχα οι βουλευτές του δίνουν 20% της παχυλότατης αποζημίωσής τους υπέρ ακατανόμαστων κοινωνικών δράσεων. Ζητούσαμε να δοθεί απολογισμός αυτών των προσφορών, πράγμα που δεν έγινε ποτέ.

  Τώρα με αφορμή το ξεκατίνιασμα της φίλης (τουλάχιστον με τη σιωπή της) της εγκληματικής Χαμάς τ.βουλευτίνας του Σακοράφας (τ.ΠΑΣΟΚ, προσωπικής επιλογής Τσίπρα), αποκαλύφθηκε μια αλήθεια:

  http://www.cnn.gr/opinions/apopseis/story/33307/mia-kali-arxi
  Αδάμος Ζαχαριάδης , CNN Greece

   13:33 Τρίτη, 24 Μαίου 2016

  …………………..

  Στην ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα απαντά στην σκληρή επίθεση που δέχτηκε από το πρώην προβεβλημένο στέλεχός του σημειώνοντας ότι η κ.Σακοράφα δεν μπορεί να παριστάνει τον διαπρύσιο κήρυκα της ηθικής καθώς: «καθόλη τη διάρκεια της συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε έδωσε ούτε ένα (1) ευρώ συνδρομής στο κόμμα, παρά την καταστατική πρόβλεψη, και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των αρμοδίων» ενώ δεν δικαιούται να παριστάνει την προστάτιδα των αδυνάμων επειδή: «ουδέποτε εισέφερε ούτε ένα (1) ευρώ στις δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους βουλευτές και ευρωβουλευτές του κόμματος».

  Η ουσία της αντιπαράθεσης ΣΥΡΙΖΑ – Σακοράφα έχει τη δική της υπόσταση και χαρακτηριστικά και είναι αντιληπτό ότι ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

  Από την απάντηση όμως της Κουμουνδούρου προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα:
  •Γιατί αφού η κ. Σακοράφα δρούσε αντικαταστατικώς δεν τις επιβλήθηκαν ποτέ οι ανάλογες ποινές, οι οποίες φαντάζομαι ότι θα προβλέπονται; Μήπως γιατί η νυν ανεξάρτητη ευρωβουλευτής αποτελούσε μία από τις «περσόνες» του κόμματος στην ξέφρενη πορεία του προς την εξουσία και μία τέτοια κίνηση θα έπληττε τον «μεγάλο κοινό αγώνα»; Ή μήπως γιατί αποτελούσε προσωπική επιλογή του αρχηγού και οποιαδήποτε επίπληξη ή δημοσιοποίηση του γεγονότος αποτελούσε «casus belli»;

  •Λέει όλη την αλήθεια η ανακοίνωση του κόμματος ή μήπως κάτι μας κρύβει; Δηλαδή, πράγματι ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι βουλευτές και ευρωβουλευτές του κόμματος δίνουν και έδιναν από το 2012 και μετά το 20% του μισθού τους στις δομές αλληλεγγύης, όπως είχε ανακοινώσει κάποτε ο Αλέξης Τσίπρας; Κι αν είναι ορισμένοι που δεν δίνουν, σε ποιες κυβερνητικές θέσεις βρίσκονται σήμερα;

  Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάθε δικαίωμα να μην δημοσιοποιεί τα στοιχεία που αφορούν το κομματικό του ταμείο, όμως στην περίπτωση των δομών αλληλεγγύης, δηλαδή, μία ανοιχτή και δημόσια πρωτοβουλία που πήρε το κόμμα, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Με την περίπτωση της Σοφίας Σακοράφα, έστω και από «ατύχημα» έγινε μια καλή αρχή. Περιμένουμε τη συνέχεια.

 7. Ο/Η laskaratos λέει:

  To ευτελέστατο μέτρο της κάλπικης Αριστεροσύνης

  Ο Τσακαλώτος στα πατώματα, στην Κεντρική Επιτροπή -Οκλαδόν σε μία γωνία

  http://www.iefimerida.gr/news/289121/o-tsakalotos-sta-patomata-stin-kentriki-epitropi-okladon-se-mia-gonia-eikones#ixzz4KYB1Qwxb

  Όλοι οι πολιτικοί καραγκιόζηδες είναι ίδιοι:
  Οκλαδόν στο πάτωμα ο Βαρουφάκης κατά την ομιλία Τσίπρα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s