Βεργόπουλος, Ρομπόλης, Μελάς ζητούν από τον Τσίπρα να εγκαταλείψει το δημοψήφισμα

 [Και να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις] Α Γ Ω Ν Ι Α !

φωτο: iefimerida.gr

φωτο: iefimerida.gr

Τρεις κορυφαίοι οικονομολόγοι που ανήκουν στην κεντροαριστερά και έχουν στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ, οι κ.κ. Μελάς, Ρομπόλης και Βεργόπουλος, ζητούν με επιστολή τους στον Αλέξη Τσίπρα να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας και να επανεξετάσει το δημοψήφισμα γιατί οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα.

Ο Κώστας Βεργόπουλος είναι κορυφαίος Ελληνας οικονομολόγος που ζει και εργάζεται στη Γαλλία, ο Σάββας Ρομπόλης είναι εδώ και χρόνια σύμβουλος της ΓΣΕΕ ειδικός στις μελέτες για το ασφαλιστικό και συνεργάτης του Γιάννη Δραγασάκη, ενώ ο Κώστας Μελάς είναι ένας από τους πιο σημαντικούς οικονομολόγους της Αριστεράς.

Ολόκληρη η επιστολή τους έχει ως εξής:

«Προς Πρωθυπουργό Αθήνα 30.06.2015
κ. Α. Τσίπρα

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τους λόγους που σας οδήγησαν στην διακοπή των διαπραγματεύσεων, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι με τις εκβιαστικές ενέργειες τους οι δανειστές στοχεύουν στην δημιουργία <<ασύμμετρων σχέσεων εξάρτησης>> με την χώρα μας. Όμως ακόμα και στις συνθήκες αυτές που ο συσχετισμός των δυνάμεων είναι σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης, θεωρούμε ότι το βραχυπρόθεσμο και μεσομακροπρόθεσμο συμφέρον της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας δεν συμπίπτει με την επιλογή της διακοπής των διαπραγματεύσεων, γιατί αντικειμενικά περιορίζει τη δυνατότητα κατάθεσης και διαπραγμάτευσης εναλλακτικών και έντιμων λύσεων με τις λιγότερες συνέπειες για τη χώρα μας και το λαό μας.
Για τους λόγους αυτούς, σας καλούμε με πολιτική γενναιότητα και εντιμότητα, που άλλωστε σας διακρίνει, να αναλάβετε πρωτοβουλία επανέναρξης των διαπραγματεύσεων και επανεξέτασης του δημοψηφίσματος της Κυριακής 05.07.2015, το οποίο εκτιμούμε ότι, εξ αντικειμένου, δεν μπορεί να δώσει βιώσιμη λύση στο αδιέξοδο.

Με τιμή,
Κώστας Βεργόπουλος
Κώστας Μελάς
Σάββας Ρομπόλης».

Πηγή

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

11 Responses to Βεργόπουλος, Ρομπόλης, Μελάς ζητούν από τον Τσίπρα να εγκαταλείψει το δημοψήφισμα

 1. Ο/Η Left λέει:

  Aυτός όμως o τίποτας τρέμει τους λαφαζανοστρατούληδες και τους λαπαβίτσες.

 2. Ο/Η Left λέει:

  Πάγκαλος: Ο Τσίπρας με την αλήτικη ομάδα κακοποιών που διαθέτει, θέλει να γίνει ο Στάλιν της Ελλάδας

  Χωρίς να μασά τα λόγια του, ο Θόδωρος Πάγκαλος αποδόμησε τα «καλόπαιδα» που έχουν τις τύχες του τόπου στα χέρια τους.

  Αναφέρθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντάς την ως «αλήτικη ομάδα κακοποιών», η οποία «κυβερνά τη χώρα» και «άρπαξε την εξουσία».

  «Εγώ θέλω να ψηφίσω όχι στον Τσίπρα, όχι στην εγκληματική παρέα του, όχι στην παραβίαση του Συντάγματος, όχι στην καταπάτηση κάθε νόμου και κάθε εθίμου, που μάς έκανε να ζούμε μέσα σε μια πολιτισμένη μέχρι τώρα, όχι στη δραχμή, όχι στην επιστροφή του κόσμου στην κομμουνιστική δικτατορία και αυτό το όχι είναι «ναι». Με το «ναι» προσπαθώ να αποφύγω όλα αυτά», τόνισε.

  «Θέλει να κάνει κομμουνισμό στην Ελλάδα, αυτοί δεν θέλουν να πετύχει η διαπραγμάτευση. Όλα αυτά είναι επικοινωνιακά κόλπα, τερτίπια, παραπλανήσεις και ψέματα. Στην Ελλάδα θέλουν δραχμή. Αυτά τα παιδιά είναι αριστοκράτες, άεργοι, φανατικοί, δογματικοί, θανατολάτρες, θέλουν το θάνατο της χώρας, της Δημοκρατίας, για να επικρατήσουν αυτοί, δεν καταλαβαίνουν τίποτα άλλο», επισήμανε στο ραδιόφωνο του Βήματος.

  Για την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Πάγκαλος ανέφερε: «Δεν είναι καλά η γυναίκα. Είναι δυνατόν να αφήσουμε να διαλυθεί η Βουλή, κάτω από μια ψυχωτική ατμόσφαιρα; Σιγά – σιγά θα τρελαθούν και οι βουλευτές. Ας συνέλθει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος ελέγχει την πλειοψηφία και ας παρακαλέσει την κα Κωνσταντοπούλου, αν τολμά, να μπει στην άκρη κι ας της αναθέσει κάποιον άλλο ρόλο. Είναι συνεχώς στην τηλεόραση. Η τηλεόραση της Βουλής έχει γίνει προσωπικό κανάλι της κα Κωνσταντοπούλου.»

  Και συμπλήρωσε: «Σε κάτι λέει την αλήθεια ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει διαδικασία αποπομπής από την Ευρωζώνη. Δεν υπάρχει τρόπος να μας πουν σας αφαιρούμε το δικαίωμα να χρησιμοποιείτε το ευρώ, ως νόμισμά σας. Όμως μπορούν και το είπαν ότι θα το κάνουν, την επόμενη μέρα, μετά το “όχι”, να συμπεράνουν ότι η Ελλάδα δεν ανήκει πλέον σε πρόγραμμα χρηματοδότησης. Ο κ. Παππάς και όλοι οι άλλοι θέλουν να κάνουν τη δικτατορία του προλεταριάτου. Είναι άνθρωποι άρρωστοι, ανεπάγγελτοι, ημιμαθείς, έχουν όλα τα στοιχεία για να μπορούν να έχουν αυτού του είδους την προσήλωση, που είναι τελείως ψυχωτική.

  Ζήτησε, τέλος, αν βγει «ναι» στο δημοψήφισμα να παραιτηθεί η κυβέρνηση. «Ο Τσίπρας δεν θέλει να φύγει, θέλει να γίνει ο Στάλιν την Ελλάδας. Αυτό όταν θα έρθει η ώρα, θα υπάρξει η διανομή των ρόλων, δεν θα χρειαστεί να κάνει ο ίδιος τις εκτελέσεις, θα τις κάνει κάποιος άλλος», σημείωσε.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ομολογώ και το λέω με μεγάλη αγωνία, ότι πολλά πρόσωπα της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας της Βουλής μου δίνουν την εντύπωση πως παίρνουν ή πως έπρεπε να παίρνουν ψυχοφάρμακα

   • Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    @laskaratos

    Μικρή βελτίωσις της προτάσεώς σας

    «Ομολογώ και το λέω με μεγάλη αγωνία, ότι πολλά πρόσωπα της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας της Βουλής αρνούνται να παίρνουν ή δεν γνωρίζουν πως έπρεπε να παίρνουν ψυχοφάρμακα»

 3. Ο/Η Κλαζομενεύς λέει:

  Αυτό είναι ένα δημοψήφισμα μεταξύ προνομιούχων και μη. Οι προνομιούχοι τάσσονται αναφανδόν υπέρ του ΝΑΙ αφού ξέρουν ότι οι θυσίες θα επιβαρύνουν πάλι δυσανάλογα τους μη προνομιούχους!

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Εμπόδισε κανείς από το ΔΝΤ το ΣΥΡΙΖΑ να πάρει τα οφειλόμενα από καναλάρχες, να βάλει πραγματικό πόθεν έσχες, να μαζέψει μαύρο χρήμα, να φορολογήσει την Εκκλησία, να σταματήσει τη κρατική μισθοδοσία του παπαδαριού, να μειώσει δραστικά τους εξοπλισμούς, να μειώσει τους μισθούς των βουλευτών, των υπουργών και των υπαλλήλων της Βουλής;

   • Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Συμπερασματα :

    Υπαναπτυξη η αδυναμια συσσωρευσης (και επεξεργασιας) εμπειριων
    O επαρχιωτισμος αποτελει μεγα εμποδιο της κοινωνικης προοδου.
    Η χειρωνακτικη εργασια εχει υποβοηθει πολυ με την τεχνολογικη προοδο κια δεν ειναι πλεον ντροπη, εξαλλου δεν ειναι αμιγως χειρωνακτικη.
    Η προοδος δεν συνδεεται -υποχρεωτικα- με την μεγεθυνση του ΑΕΠ
    Η κατα το δυνατον ισορροπη αναπτυξη τοσο στις περιιφερειες οσο και στους τομεις παραγωγης της χωρας ειναι πλεον αδηριτη αναγκη,
    Προσδοκουμενο αποτελεσμα η -κατα το δυνατον- ισορροπια στο εμπορικο έλλειμμα και η σχετικη αυταρκεια σε τροφιμα,φαρμακα, καυσιμα και αλλα χρειωδη.
    Παραλληλα με μεταρρυθμισεις, που ακομη δεν εχουν αρχισει, ενα κυλιομενο προγραμμα ριζικου εκσυγχρονισμου του δημοσιου τομεα, και σταδιακης καταπολεμησης της διαφθορας/σπαταλης καθως και της φοροδιαφυγης φοροκλοπης ( θεωρουνται σχεδον ηρωικες πραξεις οπως το 1821-1828, αλλα ας θυμηθουν οτι πιο πολυ εμφυλιος πολεμος ητο και την λυτρωτικη ναυμαχια του Ναυαρινου απο τις μεγαλες δυναμεις)

    Απο οικολογικη αποψη , καλο ειναι η οικολογια να μην χρησιμοποιειται μονον διοτι κατα περιοδους ειναι της μοδος και ενδεχεται να βρουν… ταιρι, αλλα οταν ακουν για αποαναπτυξη και οικολογικη λιτοτητα, να σκεφτονται διπλά πριν τα απορριψουν, διοτι υπαρχουν εννοιες οπως χωρητικοτητα περιβαλλοντος, τα ορια της αναπτυξης, βιοσφαιρα, …

    ΥΓ Ευχομαι μερικα απο τα αναγραφομενα κοινωνικα προβληματα να επιλυθουν σε σημαντικο βαθμο (νοοτροπια υπαναπτυξης, επαρχιωτισμος, αποφυγη ¨η αποστροφη χειρωνακτικης εργασιας) ωστε βαθμιαια να επελθει ισορροπη αναπτυξη και αυξηθει η απασχοληση και η σχετικη ευημερια εστω και μερικως σε 10 εως 20 ετη.

  • Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

   Καὶ τώρα νὰ μᾶς πῇ ὁ Πάγκαλος τὶς διαφορὲς μὲ τὸ ΠΑΣΟΚ, τοῦ ὁποίου ἦταν ἐξέχων στέλεχος.

 4. Ο/Η Αριστείδης Καρατζόγλου λέει:

  Κλαζομενέα, καλοσύνη σου που σκέφτεσαι τους προνομιούχους αλλά αν είχες επαφή με τράπεζες θα ήξερεςε ότι όσοι έχουν καταθέσεις από 50.000€ και πάνω τα έχουν έξω από καιρό τα ευρώ τους. Μάντεψε ποιων οι καταθέσεις πρόκειται να κουρευτούν/δραχμοποιηθούν.

 5. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Γιὰ τέτοια θέματα πρέπει νὰ γίνωνται δημοψηφίσματα. Δὲν γίνεται ὁ λαὸς νὰ ἀποποιεῖται τῶν εὐθυνῶν του μὲ τὴν δικαιολογία ὅτι ἐξαπατήθηκε.
  Τοὺς ψυχοπαθεῖς νὰ μὴν τοὺς ψάχνουμε πρῶτα στὴν Κυβέρνησιν, ἀλλὰ στὴν ἀντίπερα ὄχθη τοῦ Ἀτλαντικοῦ. Ὅταν κάτι ἄτομα σὰν τὸν Alan Greenspan ἔχουν σημαία τὸ ῥητό » Τὸ χρῆμα εἶναι τὸ βαρόμετρο τῆς ἀρετῆς κάθε κοινωνίας» καὶ ὑπάρχουν κοινωνίες οἱ ὁποῖες τοὺς βάζουν στὰ ἀνώτατα βάθρα, δὲν πρέπει νὰ ἐκπλησσόμεθα ἀπὸ τὸ ποιὸν τῶν κυβερνώντων οὔτε ἐκεῖ, οὔτε ἐδῶ. Οὔτε ἡ Merkel, οὔτε ὁ Schäuble εἶναι στὰ καλά τους.

 6. Ο/Η eklag λέει:

  Η κατοχή πέρασε! διαβεβαίωνα πριν κάτι χρόνια τη γιαγιά μου.
  Η τρέλα της νεότητος!
  Μπορεί άραγε κάποιος αν όχι να μας διαβεβαιώσει,
  να μας εξηγήσει τουλάχιστον πόση σχέση έχουν το δικό μας ΝΑΙ ή ΟΧΙ
  με το δικό τους ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s