Η «υπεροψία και μέθη» της Ζ.Κωνσταντοπούλου και η πρωθυπουργική ανεπάρκεια

[Μερικά χρήσιμα συμπεράσματα]

Madame Nhu

Madame Nhu

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Ο Ιωάννης  από τους Στόβους, την πρωτεύουσα της ρωμαϊκής Macedonia Secunda, στην περιοχή της σημερινής ΠΓΔΜ, διασώζει την περίφημη φράση του τραγικού ποιητή Αγάθωνα, μαθητή του Σωκράτη, στο σπίτι του οποίου έγινε το Συμπόσιο του Πλάτωνα: «Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει». Αυτή ήταν η ελληνική σοφία, το λέω γιατί ο κ.Τσίπρας όλο και συχνότερα, όλο και φτηνότερα, καταφεύγει  στο πατριωτικό οπλοστάσιο («Εσείς να είστε περήφανοι που είστε Έλληνες» κλπ). Βάζω όμως στοίχημα πως όχι μόνο δεν έχει ιδέα για το ποιος ήταν ο Αγάθων, αλλά επί πλέον έχει γραμμένο το μήνυμα του γνωμικού, με το ‘mont blanc’ του, στις σόλες  των ακριβών παπουτσιών του, ειδικά στο δεύτερο σκέλος του.

Είμαι, όσο βέβαιος επιτρέπεται να είναι κάποιος για κάτι, ότι τους ανθρώπους τους καταλαβαίνεις από τη λεπτομέρεια, εκεί που νομίζουν πως κανείς δεν τους βλέπει και ενεργούν ελεύθερα και ο κ.Τσίπρας έχει δώσει δεκάδες σημάδια πως πάνω από όλα βάζει το προσωπικό του συμφέρον, συχνά χωρίς να κρατάει προσχήματα, είτε από ανοησία είτε επειδή θα τα θεωρεί αστικές συμβατικότητες. Το κακό είναι ότι ελάχιστοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τις λεπτομέρειες και οι περισσότεροι όταν αντιληφθούν κάτι αρνητικό, αναγνωρίζουν σε αυτό τον εαυτό τους και επιβραβεύουν αυθόρμητα τον δράστη. Πάρτε τη  Χ.Α. για παράδειγμα. Σε πείσμα των αριστερών και δεξιών πολιτικάντηδων που προσπαθούν να ξεπλύνουν τους ψηφοφόρους της για να τους οικειοποιηθούν, η αλήθεια είναι πως ψηφίζεται ακριβώς επειδή είναι μια απροκάλυπτα εγκληματική ναζιστική οργάνωση. Την εποχή της  απόλυτης ασυδοσίας της, φούσκωσε απότομα όταν ο κασιδιάρης χαστούκισε τη Λιάνα Κανέλλη δημόσια και προκλητικά. Είναι ακριβώς η ίδια αιτία που οι πολίτες αντί να ντρέπονται για τις παλινωδίες του κ. Τσίπρα και για τα νάζια του κ.Βαρουφάκη απέναντι στη Δύση, τους επιβραβεύουν ακριβώς γι’αυτά, γιατί έμαθαν να θεωρούν την αγένεια, την ασυνέπεια, την ιταμότητα και τον ανατολίτικο  τσαμπουκά ως υπέρτατα προσόντα, αφού οι δύσκολες ανθρώπινες αρετές τους είναι το ίδιο ξένες όσο είναι οι θετικές επιστήμες στον πρωθυπουργό τους.

Στο επεισόδιο Σαμαρά-Κωνσταντοπούλου-Τσίπρα στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή, από το οποίο ο πρώτος βγήκε θριαμβευτής και οι άλλοι δυο τσαλακωμένοι, εμφανίστηκαν ανάγλυφα οι μειονεξίες των δυο ηττημένων αλλά αμφιβάλλω αν αυτό το μείζον ηθικό ζήτημα, θα έχει κάποια επίπτωση στο εκλογικό σώμα, άλλωστε τα ΜΜΕ, τα οποία συνεχίζουν να χρωστούν και να μην πληρώνουν, έχουν όρια στην έκταση της κριτικής τους στο προκλητικά προστατευόμενο σήμερα πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Η κα Κωνσταντοπούλου, που διαπνέεται από ιδιοκτησιακή αντίληψη της Βουλής και συμπεριφέρεται με συνεχή εριστικότητα, παραβατικότητα, ένταση και αλαζονεία, χαρακτηριστικά που ερεθίζουν ηδονικά τον πολτό της βάσης της Χ.Α και το χυλό των ΑΝΕΞΕΛ στους οποίους απροκάλυπτα η ίδια απευθύνεται, αλλά γοητεύουν και ένα μέρος της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, θα έπρεπε όχι μόνο να έχει καθαιρεθεί προ πολλού από το αξίωμά της αλλά και να μην έχει καν υποδειχθεί γι’αυτό. Η αστική αντιπολίτευση, που της συμπεριφέρθηκε με αδικαιολόγητη καλή πίστη, γνώριζε άριστα με τι είχε να κάνει κι όμως την υπερψήφισε συμπεριφερόμενη με θεσμική ανωτερότητα, για να εισπράττει από τότε συνέχεια την αχαριστία της και την αδυναμία της να ελέγξει τη δημόσια συμπεριφορά της. Η πρώτη πρόσφατη πολιτική εμφάνιση αυτού που επέλεξε ως σύζυγό της (με χυδαία σχόλια στο twitter), αναδεικνύει το πρόβλημα των ανάρμοστων συμπεριφορών της σε οικογενειακό. Ο κ.πρωθυπουργός, με αφορμή την ιταμή, παραβίαση του κανονισμού από την Πρόεδρο την οποία ο ίδιος υπέδειξε, όχι μόνο δεν την αποδοκίμασε άμεσα όπως όφειλε, από στοιχειώδη σεβασμό στους θεσμούς, στο χώρο, στο λαό (που σε όλη τη χώρα τον έβλεπε) και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά της πρότεινε κατηγορώντας άδικα την αντιπολίτευση («υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία»), ένα κουτοπόνηρο τερτίπι-τη δεκάλεπτη διακοπή-θεωρώντας βλακωδώς πως έτσι θα ξεπερνιόταν το σαφέστατο κώλυμα του κανονισμού της Βουλής, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά πως συνεχίζει να συμπεριφέρεται σαν κακομαθημένος και αδαής αρχηγός μαθητικής κατάληψης και όχι σαν υπεύθυνος και ενημερωμένος πρωθυπουργός. Όμως η εμβληματική επίμαχη διάταξη του κανονισμού (άρθρο 66 παρ. 2), που θέλει να περιφρουρήσει την ουδετερότητα του προεδρεύοντος, ισχύει μέχρι την ολοκλήρωση της συνεδρίασης και όχι μέχρι το επόμενο διάλειμμά της. Τι εμπιστοσύνη μπορεί να έχει κανείς σε ένα πρωθυπουργό που αγνοεί όχι μόνο τον κανονισμό του Κοινοβουλίου αλλά και το δημοκρατικό πνεύμα που τον διέπει, το οποίο συγχέει με το δικό του κουτοπόνηρο και ευκαιριακό τρόπο σκέψης; Τι εμπιστοσύνη μπορείς να έχεις σε έναν πρωθυπουργό που αδικεί τόσο κατάφωρα και μάλιστα μπροστά σε όλο το λαό, τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και όταν το ανακαλύπτει αποφεύγει να του ζητήσει συγνώμη;

Έξεστι τη Κωνσταντοπούλου ασχημονείν. Η ίδια η πρόεδρος, όχι μόνο δεν ζήτησε συγνώμη όταν ανήγγειλε στο πανελλήνιο την άτακτη υποχώρησή της, αδυνατώντας να δείξει συμπεριφορά αντάξια του αξιώματός της, αλλά κατέφυγε και σε ένα προκλητικά φτηνιάρικο τέχνασμα πως τάχα παραβίασε τον κανονισμό για να τιμήσει τον κ.Σαμαρά, έστω και παρά τη θέλησή του. Ο τ.πρωθυπουργός, του οποίου κάθε άλλο παρά φίλοι είμαστε (υπάρχει στο διαδίκτυο η πολύ σκληρή κριτική μας), την έβαλε στη θέση της: «Η κ. Κωνσταντοπούλου ήθελε να με τιμήσει, φανταστείτε τι θα έκανε, εάν δεν ήθελε να με τιμήσει».

Στα μάτια των οπαδών της της Χ.Α. των ΑΝΕΞΕΛ και δυστυχώς και πολλών του ΣΥΡΙΖΑ, η κα Κωνσταντοπούλου τσαλακώθηκε και αυτό θα της κοστίσει πολιτικά. Η ίδια, πρωθυπουργός ή αρχηγός εν αναμονή της πτώσης ενός που θεωρεί πως αναξίως την υποσκέλισε, έχει συσσωρεύσει μετά και από αυτό το ατύχημά της μέσα της, ακόμη περισσότερη οργή, πράγμα που την κάνει φοβάμαι, ακόμη πιο επικίνδυνη. Το ταχύτερο που θα εκπέσει του αξιώματός της το καλύτερο για το πολίτευμα και για τα πολιτικά μας ήθη.

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

24 Responses to Η «υπεροψία και μέθη» της Ζ.Κωνσταντοπούλου και η πρωθυπουργική ανεπάρκεια

 1. Ο/Η ΠΑΡΕ ΚΟΣΜΕ λέει:

  Ποιος θα τα πληρώσει αυτά τα οριζόντια;

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64210252

  Δωρεάν οι συγκοινωνίες στην Αθήνα

  Δωρεάν θα μετακινούνται οι πολίτες της Αθήνας στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας μέχρι τις 6 Ιουλίου, οπότε θα ανοίξουν και πάλι οι τράπεζες.

  Όπως ανακοίνωσε ο αναπλ. Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας το πρωί στο Mega, η απόφαση λήφθηκε λόγω της επιβολής των περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές και το κόστος της υπολογίζεται στα 4 εκατ. ευρώ περίπου.

  Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, η απόφαση ισχύει για λεωφορεία, τρένα, τρόλεϊ, μετρό, όχι όμως και για τον Προαστιακό, καθώς υπάγεται σε διαφορετικό καθεστώς. Επίσης, δεν ισχύει για τις υπεραστικές συγκοινωνίες.
  Το μέτρο θα εφαρμοστεί από σήμερα το απόγευμα, έως αύριο το αργότερο, πρόσθεσε ο υπουργός, δεδομένου ότι θα πρέπει να επικυρωθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

 2. Ο/Η Psycho λέει:

  http://thepaper.gr/%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE-%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE/

  Η Βουλή ψήφισε «όχι» στη Χρυσή Αυγή
  23/10/2013

  Με ευρεία πλειοψηφία και ηχηρή παραφωνία τη Ζ. Κωνσταντοπούλου πέρασε η αναστολή χρηματοδότησης του κόμματος

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/sta-kagkela-i-zwi-kwnstantopoulou-gia-tin-xrusi-augi

  Στα κάγκελα η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την Χρυσή Αυγή
  05 Μαρ. 14
  Η απόφαση για σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση στο θέμα της άρσης της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής έστειλε στα… κάγκελα την Ζωή Κωνσταντοπούλου – Αντιδράσεις και από Γλέζο

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/salos-me-tin-xrusi-augi-kai-tin-zwi-kwnstantopoulou-sti-bouli
  19 Μαρ. 15
  Σάλος με την Χρυσή Αυγή και την Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή

  Η επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου να υιοθετήσει πρόταση της Χρυσής Αυγής για ονομαστική ψηφοφορία προκάλεσε σάλο στη Βουλή.

  http://www.lifo.gr/now/politics/66493

  17.5.2015 | 20:45

  Κωνσταντοπούλου – Ποτάμι σε πόλεμο για την Χρυσή Αυγή

  http://www.iefimerida.gr/news/196866/kke-kata-konstantopoyloy-dinei-allothi-sti-hrysi-aygi-den-tha-metashoyme-stin-onomastiki#ixzz3eQVZ01pg
  ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ

  ΚΚΕ κατά Κωνσταντοπούλου: Δίνει άλλοθι στη Χρυσή Αυγή

  http://www.tanea.gr/news/politics/article/5239711/pyra-apo-nd-potami-kai-pasok-kata-kwnstantopoyloy/

  Πυρά από ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ κατά Κωνσταντοπούλου για τη Χρυσή Αυγή

 3. Ο/Η Κλαζομενεύς λέει:

  Καλά για την Κωνσταντοπούλου…αλλά το «παλινωδίες του κ. Τσίπρα και για τα νάζια του κ.Βαρουφάκη απέναντι στη Δύση» πραγματικά το εννοείτε;;; Διαβάστε προσεχτικά μία μία τις προτάσεις της Δύσης για να διαπιστώσετε ποιος κάνεις «ναζάκια»…

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Τα είπα ξείπα και οι δυο γλώσσες του κ.Τσίπρα είναι παγκοίνως γνωστά, και οι μεταμορφώσεις συνέβαιναν συχνά την ίδια ημέρα. Όσο για τα τερτίπια του κ.Βαρουφάκη και τις δημιουργικές του ασάφειες νομίζω πως έχουν γίνει αντιληπτά από όλους.
   Σχετικά με το 23% του ΦΠΑ νομίζω πως όλοι ξέρουν πια πως είχε γίνει 13.
   Η εθελοτυφλία είναι κακό πράγμα.
   Ας ακούσουμε όμως λίγο Βαρουφάκη

   Βαρουφάκης: Κακά τα ψέματα, ένα δημοψήφισμα θα είναι δραχμή ή ευρώ

   Όσο για τον κ.Τσίπρα είχε ομολογήσει πως δημοψήφισμα σημαίνει κατάρρευση τραπεζών, γιατί τώρα ενοχοποιεί για αυτό κάποιες μυστικές δυνάμεις που συνωμοτούν εναντίον των υπερήφανων που είναι Έλληνες (σαν τους Γερμανούς του Χίτλερ που ήταν υπερήφανοι που ήταν Γερμανοί;).

   • Ο/Η Κλαζομενεύς λέει:

    Η υποτίμηση, τα δημοψηφίσματα, το capital control δεν προαναγγέλλονται….ας μην λέμε τα αυτονόητα.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Δεν αντιλαμβάνομαι τι σχέση έχει αυτό που λες με αυτό που σου είπα.
   Σου είπα πως σε χρόνο ανύποπτο, πολύ πριν συμβούν αυτά τα φοβερά, οι δυο πρωταγωνιστές της καταστροφής, αυτοί που μετά κόμπαζαν και ακκίζονταν για τη δημιουργική τους ασάφεια, εκπρόσωποι ενός κόμματος που είχε τάξει ανέφικτα πράγματα χωρίς να θέλει να συγκρουστεί και να τα πάρει από καμία από τις ομάδες της διαφθοράς που λυμαίνονται την Ελλάδα, αλλά προσδοκώντας πως θα τους τα δώσουν οι Κουτόφραγκοι, και ενώ κυβερνούσαν άλλοι, είχαν καταγγείλει και το δημοψήφισμα και τη δραχμή, είχαν δηλαδή καταγγείλει το μεθαυριανό εαυτό τους.

   • Ο/Η Κλαζομενεύς λέει:

    Οι κουτόφραγκοι αποδείχθηκαν ότι είναι μία νεοφιλελεύθερη συμμορία που δεν επιζητά επίλυση της κρίσης, αλλά διαιώνισή της για να μπορούν να ελέγχουν τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών στην ευρωζώνη. Ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης όσο ανεπαρκείς και να είναι δεν συγκρίνονται με το αδίστακτο ευρωπαϊκό ιερατείο. Αλλά βλέπω για το ευρωπαϊκό ιερατείο τσιμουδιά…

 4. Ο/Η Κλαζομενεύς λέει:

  Και για να σας τα θυμίσω….

  -Να επιβληθεί 23% ΦΠΑ στην εστίαση

  -Να καταργηθεί η έκπτωση ΦΠΑ στα νησιά

  -Να επιβληθεί προκαταβολή φόρου 100% στις εταιρίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες

  -Να καταργηθούν οι εκπτώσεις φόρου για τους αγρότες (πετρέλαιο, φόρος εισοδήματος)

  -Να περικοπούν κατά 900 εκατ. ευρώ (0,5% του ΑΕΠ) οι δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια (επιδόματα κλπ)

  -Να περιοριστούν άμεσα οι πρόωρες συντάξεις

  -Να καταργηθεί σταδιακά το ΕΚΑΣ

  -Να εφαρμοστεί πλήρως ο μνημονιακός νόμος 3863/2010 για το ασφαλιστικό

  -Να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και η χρηματοδότηση των επικουρικών ταμείων να γίνεται μόνο από ίδιους πόρους

  -Να καταργηθούν όλες οι εισφορές υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν τα ασφαλιστικά ταμεία, που συνεπάγεται μείωση των εσόδων τους κατά πάνω από 700 εκατ. ευρώ

  -Να αυξηθούν οι κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη στις συντάξεις από το 4% στο 6%

  -Να παγώσουν οι συντάξεις ως το 2021

  -Να νομοθετηθούν οι ομαδικές απολύσεις και να μην υπάρξει η επαναθέσπιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αν δεν το επιτρέψουν οι θεσμοί

  -Να μειωθεί το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ στις καταθέσεις.

  -Να αυξηθεί το επιτόκιο που ισχύει για τη ρύθμιση οφειλών .

  -Να μειωθούν οι μισθοί στο Δημόσιο.

  -Να εφαρμοστούν πλήρως οι εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ (γάλα, ψωμί, αρτοποιεία, Κυριακές κλπ).

  -Να υπάρξουν συντριπτικά πλήγματα στο ελληνικό φάρμακο.

  -Να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ (Ηλεκτρικό Ρεύμα).

  -Να πωληθούν οι μετοχές του ΟΤΕ που κατέχει το Δημόσιο.

  -Να μην επιβληθεί η έκτακτη εισφορά 12 % στα κέρδη άνω των 500.000 για τη χρήση του 2014.

  -Να μην επανέρθουν οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές στα επίπεδα του 2014».

  – Να μην φορολογηθούν οι «τριγωνικές» συναλλαγές

  Αχ τι ναζάκια μας κάνουν καλέ!!!!!

 5. Ο/Η Κλαζομενεύς λέει:

  Αχχχ ναζάκια κάνει και ο Sachs στη Δύση!!!
  http://tvxs.gr/news/ellada/o-arxitektonas-toy-dogmatos-toy-sok-leei-ellada-min-plironeis

 6. Ο/Η eklag λέει:

  Ο Πλάτων πλήρωσε με τη μεταπώλησή του ως δούλος την προσπάθεια συνδυασμού φιλοσοφίας και πολιτικής.Τι κρίμα που η δεύτερη αιώνες τώρα δεν στέκεται στο ύψος της ως ύψιστη έκφραση αγάπης για τον συνάνθρωπο αλλά λειτουργεί ως πεδίο βολής φτηνό που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι.
  Ας βάλουμε πάγο τουλάχιστον στους δικούς μας την ύστατη ώρα.
  Ειδικά την ύστατη ώρα.

 7. Ο/Η laskaratos λέει:

  O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος διαφωνεί ριζικά, εδώ και καιρό.
  Σήμερα δημοσιοποίησε τη διαφωνία του (ο γερμανοτσολιάς) :

  http://chrysogonos.blogspot.gr/2015/06/19-2015.html

  Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

  Δημοσιοποίηση της από 19 Μαρτίου 2015 επιστολής του Κώστα Χρυσόγονου προς τον Πρωθυπουργό
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Βρυξέλλες – 29/06/2015

  Με μεγάλη μου λύπη υποχρεώνομαι να δώσω σήμερα στη δημοσιότητα την από 19 Μαρτίου 2015 επιστολή μου προς τον Πρωθυπουργό, στην οποία δεν έχω λάβει καμία απάντηση παρά την πάροδο τριών και πλέον μηνών. Στην επιστολή εκείνη προέβλεπα τις σημερινές ολέθριες εξελίξεις, τονίζοντας ότι «..Έχει ήδη διαφανεί ότι η προεκλογική μας ρητορική, περιλαμβανομένου και του «προγράμματος της Θεσσαλονίκης», βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από τη δυσάρεστη πραγματικότητα, την οποία υποχρεωνόμαστε τώρα να αντιμετωπίσουμε…», ότι «…Η «λύση» της παύσης πληρωμών και ενδεχομένως της εξόδου από την ευρωζώνη, για την οποία έχει γίνει τόσος λόγος μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ, κατ΄ουσία δεν υφίσταται…», ότι «…νομισματικό «έμφραγμα» … θα μας επιβάλει αναμφίβολα η ΕΚΤ αν κάνουμε παύση πληρωμών προς την ίδια και/ή το ΔΝΤ…», ότι «…η ρήξη με τους δανειστές είναι μια ανέφικτη επιλογή και αν επιχειρηθεί η κατάληξη θα είναι η χώρα να επιστρέψει στον μνημονιακό εγκλωβισμό υπό χειρότερους όρους (σαν τον κρατούμενο που επιχειρεί απόδραση και αφού αποτύχει καταλήγει στην απομόνωση της φυλακής). Οφείλουμε να αγωνισθούμε μέσα στα υπάρχοντα ευρωπαϊκά και διεθνή (=ΔΝΤ) πλαίσια, όπως άλλωστε έχουμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό. Η λαϊκή εντολή προς την κυβέρνηση είναι εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση και όχι για χρεοκοπία και έξοδο από την ευρωζώνη και ενδεχομένως και την Ένωση…» και ότι «…Η λεκτική κλιμάκωση είναι μια παγίδα της άλλης πλευράς στην οποία δεν πρέπει να εγκλωβιζόμαστε….».

  Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:

  Κώστας Χρυσόγονος

  Ευρωβουλευτής-Μέλος Κ.Ε.

  Βρυξέλλες, 19.3.2015

  Προς

  -τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σ. Α. Τσίπρα

  -τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης σ. Ι. Δραγασάκη

  -τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη

  -τον Γραμματέα Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ σ. Τ. Κορωνάκη

  -τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας σ. Π. Λαφαζάνη

  -τον Υπουργό Υγείας σ. Π. Κουρουμπλή

  Σύντροφοι,

  …………..

 8. Ο/Η Trần Lệ Xuân λέει:

  The wife of the Chief of Secret Police Ngo Ninh Nhu gives a startling response to the Buddhist monks’ self-immolations to protest the Diem government in 1963.

 9. Ο/Η Κάποιος λέει:

  BINTEO
  Παπαδόπουλος: Έχουμε πορεία θανάτου της χώρας – Οδεύουμε στον όλεθρο

  Ο πρώην υπουργός θυμήθηκε δε ότι σε μια παρουσίαση ενός βιβλίου που είχε με τον νυν υπουργό Οικονομικών τού είπε: «Γιάνη μου αν γίνεις υπουργός αν κάνεις αυτά που λες θα χρεοκοπήσει η χώρα»

  Δημοσίευση: 28/06/2015

  Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/284514/papadopoulos-ehoume-mia-poreia-thanatou-tis-horas-odeuoume-ston-olethro/#ixzz3eRoXpcuc

 10. Ο/Η Κάποιος λέει:

  Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουν 2015
  O ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΑΤΗΣ

 11. Ο/Η brexians λέει:

  Reblogged στις Νότια του Βασιλείου της Δανιμαρκίας και σχολίασε
  τραγικού ποιητή Αγάθωνα, μαθητή του Σωκράτη, στο σπίτι του οποίου έγινε το Συμπόσιο του Πλάτωνα: «Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει». Αυτή ήταν η ελληνική σοφία, το λέω γιατί ο κ.Τσίπρας όλο και συχνότερα, όλο και φτηνότερα, καταφεύγει στο πατριωτικό οπλοστάσιο («Εσείς να είστε περήφανοι που είστε Έλληνες» κλπ). Βάζω όμως στοίχημα πως όχι μόνο δεν έχει ιδέα για το ποιος ήταν ο Αγάθων, αλλά επί πλέον έχει γραμμένο το μήνυμα του γνωμικού, με το ‘mont blanc’ του, στις σόλες των ακριβών παπουτσιών του, ειδικά στο δεύτερο σκέλος του.

 12. Ο/Η Zωή Kασιδιάρη λέει:

  Όμως μες σ’ όλη του την ταραχή και το κακό,
  επίμονα κ’ η ποιητική ιδέα πάει κι έρχεται —
  το πιθανότερο είναι, βέβαια, υπεροψίαν και μέθην·
  υπεροψίαν και μέθην θα είχεν ο Δαρείος.

 13. Ο/Η Ζωή Μιχαλολιάκου λέει:

  • Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

   Ολα ειναι αποτελεσματα της σεξουαλικης πεινας των ελληνων την δεκαετια του 50 και 60.

   1. Η Κλαραμπελ ως φυσικ, μεχρι προτινος προστατευομενη και κακομαθημενη κορη της κας ΕΣΡ και του ευπορου για να μην πω παμλουτογλου Προεδρου του Παναθηναικου και του ΣΥΝ και παρολιγον προεδρου (ΠΑΣΟΚ, ΠτΔ,…)
   2. Καθε βαμενη ξανθια-πολυφερνη ερωμενη/νυφη απο την Ελλη,….την Σια ως την Ευη

   ΑΦ, πρωην φυσικος ξανθος

   ΥΓ Την δεκαετια του 70 ηταν ευδιακριτες οι ωραιες και οι λιγοτερο ωραιες δια γυμνου οφθαλμου, διοτι δεν ψυμιθιωνονταν, εβαζαν ψευτικες βλεφαριδες, μασκαρα και δεν μεγαλωναν το μεγεθος των οφθαλμων τους με πολλα μολυβια και μακιγιαζ.

 14. Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:

  ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ… ΜΑΓΑΖΙ

  Ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής από τη Ζωή -Διορισμοί φίλων της στη Βουλή [pdf+ονόματα]

  Πηγή: http://www.iefimerida.gr/news/223674/roysfetia-tis-teleytaias-stigmis-apo-ti-zoi-diorismoi-filon-tis-sti-voyli-pdfonomata#ixzz3kOuQBNRJ

 15. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αντισημιτισμός του αισχίστου είδους από την συναρχηγό του υπερασπιστή δολοφόνων μικρών παιδιών (Μιλόσεβιτς) εθνομπολσεβίκου και υπηρέτη του πρωτόγονου ρωσικού καπιταλισμού Λαφαζάνη και σύντροφο στη ΛΑΕ του Μανώλη Γλέζου αμεσοδημοκράτη, υμνητή του άθεου δικτάτορα Χότζα, του φιλοχρυσαυγίτη αρχιεπισκόπου Κύπρου και του δολοφόνου Κάρατζιτς και ευσεβούς πιστού τέκνου του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και συνήγορου της χρηματοδότησης από το κράτος της Χρυσής Αυγής, η οποία «δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ποινικά», μόνο πολιτικά.

  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κρύβουν Εβραίους στη λίστα Λαγκάρντ

  Εβραίους κρύβουν στη λίστα Λαγκάρντ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s