Ο σύζυγος της κυρίας Προέδρου

[Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια]

lask27june15

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Παραθέτω τα όσα έγραψε στο προσωπικό του βιβλίο (FB) ο προεδρικός σύζυγος, τον οποίο η ευλαβής κυρία Πρόεδρος ενυμφεύθη εν ψαλμοίς και οργάνοις, όπως συνηθίζουν πιστοί στις εθνικοθρησκευτικές μας παραδόσεις όλοι οι προσερχόμενοι μετεκλογικά στο βωμό του Υμέναιου ευσεβείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι κ.κ. Μπάρκας και Διαμαντόπουλος («αναρχικός»!), αντιστεκόμενοι ως αριστεροί επαναστάτες στο πλειοψηφικό ρεύμα των (άθεων) πολιτικών γάμων, που κατέκλυσε τη χώρα μετά την οικονομική κρίση.

«Αλέξη Τσίπρα είσαι άντρας με Α κεφαλαίο!
Αλέξη Τσίπρα έχεις κάτι Αρχίδια από εδώ εώς την Σιγκαπούρη!
Θεέ μου σε ευχαριστώ που με έκανες Έλληνα! Ψυχή Βαθιά ΡΕ!
Κυρά Σοφία γρήγορα στο μάρκετ για κωλόχαρτα….!
Παιδιά μήπως ξέρει κανείς αν θα γίνει την άλλη κυριακή η κλήρωση του τζόκερ???».
Τοιούτος γαρ αυτή έπρεπεν σύζυγος.

Νομίζω πως ο ‘βασιλικός’ σύζυγος (ποντοπόρος, αν δεν απατώμαι), παραπέμπει στις ευτυχέστερες και αγωνιστικότερες ιστορικές στιγμές του πολιτικού πολιτισμού, του ήθους και της αγωνιστικότητας της Αριστεράς, με κείμενα που θυμίζουν Δημήτρη Γληνό και Φίλιππο Ηλιού.

Σημείωσις:
Η κυρία Πρόεδρος είναι κόρη έγκριτου δικηγόρου και πολιτικού, διακρίνεται δε και η ίδια για την ευρύτατη νομομάθειά της,  τη δογματική της προσήλωση στη νομιμότητα την οποία επέδειξε και ως δικηγόρος υπερασπιζόμενη απλούς ανθρώπους (υπόθεση βιασμού αλλοδαπών γυναικών) και έχει συκοφαντηθεί για την κατανόηση και τη λεπτότητα που έχει επιδείξει απέναντι στη Χ.Α. ως αποτέλεσμα της γνωστής της ευγένειας προς όλους και της θεσμικής της ουδετερότητας ως διευθύνουσας τις εργασίες του Κοινοβουλίου και την κατά νόμον εύρυθμον λειτουργία των αποχωρητηρίων του. Προσφάτως επιστημονική επιτροπή παγκοσμίου κύρους, συσταθείσα με πρωτοβουλία της,  διέγραψε το ελληνικό χρέος, γεγονός που φρονώ ότι καθιστά κάθε εβδομαδιαίο δημοψήφισμα με δημοσιονομικό ερώτημα, το οποίο προκύπτει από αποσυρμένη πρόταση της Ε.Ε, συνταγματικόν μεν (θα το επιβεβαιώσει και ο κ.Παυλόπουλος), περιττόν δε.

Advertisements
This entry was posted in ποίηση, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

12 Responses to Ο σύζυγος της κυρίας Προέδρου

 1. Ο/Η atheofobos λέει:

  Φαίνεται ότι ο προεδρικός σύζυγος δεν ήξερε πως ο Τσίπρας είχε παρακολουθήσει το ειδικό σεμινάριο «Άντρας με Α κεφαλαίο» !
  http://www.soleas.eu/pua/

 2. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  Nicolas Sevastakis

  Δημοψήφισμα λοιπόν. Με το ερώτημα (όπως θα διακινείται πραγματικά), είσαι με τους ξένους ή μ’ εμάς, με τον Σόιμπλε ή με την Ελλάδα; Ζητήματα σύνθετης στάσης και πάντως ερωτήματα βασικής ευθύνης μιας κυβέρνησης και της κυρίαρχης πολιτικής δύναμης (Σύριζα), μετατρέπονται τώρα σε σχίσμα ως προς το εθνικό φρόνημα και το αντιστασιακό ήθος του καθενός και της καθεμιάς. Η λογική των κ. Λαπαβίτσα, Κουβελάκη και των άλλων βγαίνει από τη μειοψηφία και γίνεται αίφνης ρυθμιστής των επόμενων ημερών και ενδεχομένως και της Ελλάδας που έρχεται. Όταν αντί πολιτικής απόφασης για συμφωνία – με εξήγηση στο λαό των μεγάλων δυσκολιών και συμβιβασμών – επιλέγεται η υψηλή δραματουργία του Όχι ως εάν απαντούμε στο »ναι ή όχι στον βασιλιά», έχουμε πια κάτι παραπάνω από λάθος. Είναι επιλογή ακραίου πολιτικού ανορθολογισμού με τη συναισθηματική κατάχρηση ανένδοτων και Ιουλιανών…

 3. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  στις ΗΠΑ ναι, εδώ Αλιέξη;

  ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Με ψήφους πέντε έναντι τεσσάρων, το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής αποφάνθηκε ότι, βάσει του αμερικανικού Συντάγματος, τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν το δικαίωμα στον γάμο.

  Η απόφαση συνιστά ιστορική δικαίωση του κινήματος για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και τη σημαντικότερη επέκταση της ισότητας στο ζήτημα του γάμου ύστερα από την απόφαση του 1967, όταν και πάλι το Ανώτατο Δικαστήριο είχε κρίνει παράνομη την απαγόρευση των γάμων μεταξύ διαφορετικών φυλών, λευκών και μαύρων δηλαδή, από την πολιτεία της Βιρτζίνια. Σήμερα, 13 πολιτείες των ΗΠΑ απαγορεύουν τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων. «Ο γάμος αποτελούσε κυρίαρχο θεσμό στην κοινωνία μας από αρχαιοτάτων χρόνων, αλλά δεν υπήρξε απομονωμένος από τις εξελίξεις στον νόμο και στην κοινωνία μας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σκεπτικό της απόφασης.

  Ο δικαστής Αντονι Κένεντι συνέταξε την άποψη της πλειοψηφίας και αυτήν υιοθέτησαν άλλοι τέσσερις πιο φιλελεύθεροι συνάδελφοί του. Πρόκειται για την κορύφωση αγώνων και ακτιβισμού δεκαετών κι ενώ η κοινή γνώμη στις ΗΠΑ μετακινείται ταχύτατα στο ζήτημα, αφού οι τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν την πλειονότητα των Αμερικανών να τάσσεται υπέρ της έγκρισης των γάμων μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών. Οπως και σε προηγούμενες υποθέσεις ατομικών δικαιωμάτων, το Ανώτατο Δικαστήριο κινήθηκε προσεκτικά και μεθοδικά, θέτοντας τα θεμέλια για αυτήν την επαναστατική απόφαση.

  Στα τέλη Οκτωβρίου, οι δικαστές αρνήθηκαν να εξετάσουν τις προσφυγές κατά αντίστοιχων αποφάσεων υπέρ του γάμου γκέι ζευγαριών σε πέντε πολιτείες. Αυτό αποτέλεσε αμέσως μια νίκη για τους υπέρμαχους των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, αφού διεύρυνε τον αριθμό των πολιτειών στις οποίες επιτρέπονται οι γάμοι μεταξύ γκέι σε 25, από 19. Αποτέλεσμα αυτής της στάσης ήταν να αυξηθούν σταδιακά οι πολιτείες σε 36 και το 70% των Αμερικανών να ζει σε περιοχές στις οποίες μπορούν να παντρεύονται ομοφυλόφιλοι.

  Το δικαστήριο αποφάσισε να αναβάλει ώς τον Ιανουάριο τις υποθέσεις που αφορούσαν την υπόλοιπη χώρα. Τότε το σώμα άκουσε τις προσφυγές γκέι ζευγαριών από το Μίσιγκαν, το Οχάιο, το Κεντάκι και το Τενεσί. Οι συνήγοροί τους ισχυρίστηκαν ότι οι πελάτες τους έχουν το δικαίωμα να παντρευτούν και να απολαμβάνουν ίση προστασία, προσθέτοντας ότι οι σχετικές απαγορεύσεις υπονομεύουν την αξιοπρέπειά τους, προβάλλουν αμέτρητα πρακτικά εμπόδια και ζημιώνουν ιδιαίτερα τα παιδιά τους. Η κυβέρνηση Ομπάμα, η οποία υιοθέτησε σταδιακά τον αγώνα των γκέι ζευγαριών, κάλεσε τους δικαστές να αποφανθούν υπέρ τους.

  O πρόεδρος εξήρε τη χθεσινή απόφαση, η οποία αποτελεί μια δεύτερη νίκη για τον Λευκό Οίκο μετά την προχθεσινή δικαίωση για το σύστημα υγείας. «Σήμερα είναι ένα μεγάλο βήμα για την πορεία μας προς την ισότητα. Τα ζευγάρια των γκέι και των λεσβιών έχουν πλέον το δικαίωμα να παντρευτούν όπως όλοι οι άλλοι», έγραψε στον λογαριασμό του στο Τwitter, ενώ το άβαταρ του Λευκού Οίκου άλλαξε στα χρώματα του ουράνιου τόξου, συμβόλου των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

 4. Ο/Η Εθνολαϊκισμός λέει:

  ΤΣΙΠΡΑΣ 2011:ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗ

 5. Ο/Η Psycho λέει:

  http://booksjournal.gr/slideshow/item/1194-%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%89%CE%B8%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%88%CF%89%CF%81%CE%BF%CE%BA%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CF%82

  Ο πρωθυπουργός της Ψωροκώσταινας

  Ο διχαστικός τυχοδιωκτισμός του Αλέξη Τσίπρα, στο όνομα της ετυμηγορίας δήθεν του λαού, να προσφύγει σε δημοψήφισμα, με ουσιαστικό ερώτημα, όπως εύκολα διευκρίνισε η Άνγκελα Μέρκελ, «ευρώ η δραχμή», υποχρεώνει τους πολίτες αυτής της χώρας να τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους.

  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού οδήγησε τη χώρα στην κατάρρευση και στη διεθνή ανυποληψία, μάλιστα στο όνομα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας, τώρα παίζει το τελευταίο χαρτί της. Γνωρίζοντας ότι δεν έχει κανένα μέλλον, μακροπρόθεσμα, στη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια, επιχειρεί να οδηγήσει τον ελληνικό λαό στην αυτοχειρία. Τον σπρώχνει στο όνομα της δημοκρατίας να περιφρονήσει την πρόοδο και την ευρωπαϊκή πορεία του, στην ουσία να αυτοκτονήσει. Να επιλέξει, αντί της ανοιχτής ευρωπαϊκής κοινωνίας τη βαλκανική, μίζερη απομόνωση. Να επιλέξει αντί της δημοκρατίας την τύχη ενός εθνοκομμουνιστικού κρατικού μορφώματος.

  Τα πολιτικά επιχειρήματα της κυβέρνησης, που δικαίως ο Ευάγγελος Βενιζέλος την κατηγορεί για συνταγματικό πραξικόπημα, είναι ελάχιστα. Στο μεσονύχτιο διάγγελμά του, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τη θλιβερή κασέτα της εθνικής περηφάνιας και της εκ μέρους του αποκλειστικότητας της δημοκρατίας. Ειναι βέβαιο ότι επιχειρώντας να κάνει δημοψήφισμα, γρήγορα πριν οι πολίτες αντιληφθούν το μέγεθος της καταστροφης που έχει συντελεστεί, θα χρησιμοποιήσει τους μηχανισμούς προπαγάνδας που έχει διαμορφώσει, το ψέμα, την πόλωση, τη δαιμονοποίηση των αντιπάλων του στην Ελλάδα και συλλήβδην των Ευρωπαίων. Θα διχάσει περισσότερο. Και θα οικειοιποιηθεί απολύτως το λόγο του εθνικισμού και της συνωμοσιολογίας, τα μόνα «επιχειρήματα» που ξέρει ότι έχουν ευρύτερη πέραση. Γι’ αυτό, άλλωστε, θα έχει στο πλευρό του τους Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά και τη ναζιστική Χρυσή Αυγή. Και θα προσπαθήσει να κρατήσει μαζί του εκείνους στους οποίους ίσαμε τώρα πούλησε εκδούλευση για να εξασφαλίσει μόνιμη πελατεία: τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους, τους οποίους υποτίθεται ότι υπερασπίζεται.

  Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν μια κακοτυχία στην απρόσκοπτη πορεία της χώρας. Κυνικός και τυχοδιώκτης, καπέλωσε την Αριστερά και, τώρα, στο όνομά της, θα προσπαθήσει να υφαρπάξει μια πλειοψηφία που θα την κραδαίνει ως δημοκρατική νομιμοποίηση για να οδηγήσει τη χώρα συντεταγμένα στη δυστυχία.

  Είναι προφανές ότι οι δημοκρατικοί πολίτες χρειάζεται να βρεθούμε ενωμένοι απέναντι στους τυχοδιώκτες οι οποίοι, την ώρα που η χώρα σωριάζεται σε ερείπια, το μόνο για το οποίο νοιάζονται είναι η καρέκλα τους. Αλήθεια, πού θα τη στηρίζουν αν η χώρα προσεγγίσει την απόλυτη δυστυχία που της έουν ετοιμάσει;

  Ο εκβιασμός των εθνοκομμουνιστών δεν πρέπει να περάσει. Η Ελλάδα δεν θα ξαναγίνει Ψωροκώσταινα. Μένουμε Ευρώπη, μένουμε ευρώ. Κατουράμε τη δραχμή – όπως, στη μεταπολίτευση κατουρούσαμε το στέμμα. Το μέλλον είναι δικό μας, δεν θα το εκχωρήσουμε στους εξουσιομανείς τυχοδιώκτες που το διεκδικούν αποκλειστικά για την πάρτη τους.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Tόσες παρελάσεις, τόσες δοξολογίες, τόσες περιφορές λειψάνων, τόσα ελικόπτερα, τόσος Καμμένος, τόσος Νικολόπουλος, τόση Ραχήλ-Ζωή, τόσα μεγάλα λόγια για εθνικές υπερηφάνειες και αξιοπρέπειες, τόση Ρωσία, τόσο αλισιβερίσι με το παπαδαριό σε πείσμα του κόσμου που απαιτεί χωρισμό
   _______________________________________________
   http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=695927
   Δημοσκόπηση Κάπα Research: 7 στους 10 θέλουν χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας
   Φλερτ Αρχιεπισκόπου-Πρωθυπουργού αλλά προβλήματα στη «συνεκμετάλλευση της εκκλησιαστικής περιουσίας – Η σημαντική υποχώρηση του ρόλου της Εκκλησίας προβληματίζει την Ιεραρχία
   ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/04/2015
   ___________________________________

   να μην πάνε χαμένα!
   Άχρηστοι, ψεύτες, δειλοί, με την πραγματικότητα να τους διαψεύδει, καταφεύγουν σε καταστροφικά αντισυνταγματικά τερτίπια για να μεταφέρουν ευθύνες στους ώμους των απλοϊκών, πράγμα που διέψευδαν πριν λίγες ημέρες:

   http://tvxs.gr/news/ellada/synantisi-tsipra-me-ton-kagkelario-tis-aystrias-sto-maksimoy
   17 Ιουν. 2015
   «Η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει εκλεγεί προσφάτως, έχει λάβει εντολή από το λαό, ώστε να φέρει μια βιώσιμη συμφωνία. Η ελληνική κυβέρνηση θα κρίνει την όποια κατάληξη των διαπραγματεύσεων, με κριτήριο τη βιωσιμότητα του ελληνικού λαού. Δεν είναι στο μυαλό μας να καλέσουμε εκ νέου τον λαό να αποφανθεί, μιας και η λαϊκή εντολή είναι νωπή. Συνεπώς εκείνο που έχουμε στο μυαλό μας είναι να υπάρξει μια λύση. Εάν αυτό δεν συμβεί, η κυβέρνηση θα αναλάβει στο πλαίσιο της εθνικής συγκρότησης της χώρας, ώστε να λάβει τις κρίσιμες αποφάσεις. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είτε υπάρξει είτε όχι ένας έντιμος συμβιβασμός είτε όχι, τότε εμείς θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

 6. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  Petros Tatsopoulos

  Η απεχθής συμφωνία δεν έπεσε από τον ουρανό. Ήταν το αποτέλεσμα της δικής σου ανικανότητας. Της δικής σου διαπραγμάτευσης. Δεν διαπραγματευόταν ο ελληνικός λαός. Διαπραγματευόσουν εσύ. Εσύ καλλιέργησες εθνικές αυταπάτες για να κερδίσεις τις εκλογές. Εσύ μιλούσες για «ούτε μία στο εκατομμύριο» να μην δεχτούν τις δικές σου προτάσεις. Εσύ τα σκάτωσες. Μάζεψε λοιπόν όση αξιοπρέπεια σού έχει απομείνει και πήγαινε πάλι σε εκλογές. Εκεί θα κρίνουμε τη συμφωνία σου. Εκεί θα κρίνουμε κι εσένα.

  Όσοι χυδαία ταύτιζαν τους «Μένουμε Ευρώπη» με τους Ναζί προκαλούνται σήμερα να ταυτίσουν το ΣΥΡΙΖΑ με τους Ναζί!

  Η Χρυσή Αυγή καλεί τον κόσμο να ψηφίσει ‘Οχι’

  Η ανακοίνωση του κόμματος για το δημοψήφισμα

 7. Ο/Η Θέκλα Φακλάνα-σεκσολόγος λέει:

  Που είναι ο κ.Καστρινάκης να διαμαρτυρηθεί για σεκσισμό;

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  Έξεστι τη Κωνσταντοπούλου ασχημονείν.
  Η επιμονή της να παραβιάζει το αρθρο 66, παρ.2 του κανονισμού της Βουλής και η ανικανότητα του πρωθυπουργού να της επιβληθεί και να νομίζει πως ξεφεύγει προτείνοντάς της μπαλώματα (10λεπτη διακοπή), δείχνει πως η χώρα είναι παραδομένη σε μια κακομαθημένη παρέα που παραβιάζει κανόνες μπροστά στους πολίτες όλης της χώρας χωρίς αιδώ.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Τσαλακώθηκε η νομομαθής και υποχώρησε χωρίς όμως να ζητήσει συγνώμη.
   Η επιμονή του κ.Σαμαρά και των δημοκρατικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, έσωσε την τιμή της Βουλής.
   Αυτή η γυναίκα είναι πολύ επικίνδυνη για τη Δημοκρατία.
   Αν της δοθεί η ευκαιρία….

  • Ο/Η Lawyer λέει:

   Ούτε ο Τσίπρας ήξερε τον κανονισμό!!!!!! νόμιζε πως μετά τη 10λεπτη διακοπή μπορούσε η δικιά του να επανέλθει και κατηγορούσε άδικα την αντιπολίτευση:

   «Η ιστορική ευθύνη σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα απαιτεί από όλους μας νηφαλιότητα και ευθύνη να διεξαχθεί μία διαδικασία στο πλαίσιο που αξίζει σε όλους μας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Βουλής τόνισε: «θα σας παρακαλούσα – ξέρω ότι υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία κανονικά. Να μην τους κάνουμε το χατίρι. Να διακόψετε 10 λεπτά και να επανέλθετε να προεδρεύσετε».

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΔΕΚΟ

  Απίστευτο: Εν μέσω καταστροφής η Ρένα Δούρου διόρισε τον σύντροφό της στην ΕΥΔΑΠ! [έγγραφο]
  27|06|2015

  Πηγή: Απίστευτο: Εν μέσω καταστροφής η Ρένα Δούρου διόρισε τον σύντροφό της στην ΕΥΔΑΠ! [έγγραφο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/214157/apisteyto-en-meso-katastrofis-i-rena-doyroy-diorise-ton-syntrofo-tis-stin-eydap-eggrafo#ixzz3eIhzDhw9

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.