Μετανοείτε! Επιστρέφουν με (κατρουγκάλειο) νόμο οι επίορκοι γιατροί στα νοσοκομεία.

[Ενώ ο κ. Ρακιντζής, γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, στην ετήσια έκθεσή του που αναμένεται να δημοσιευθεί εντός ημερών, προτείνει να ισχύσει για τους γιατρούς του ΕΣΥ «ο πειθαρχικός κώδικας που ισχύει για τους λοιπούς δημοσίους υπαλλήλους»…]

katrougalos24june15

Οι πειθαρχικές υποθέσεις για ιδιώτες γιατρούς εκδικάζονται σε τρεις μήνες, ενώ για το ΕΣΥ ξεπερνούν τα δύο χρόνια!

Απίστευτο κι όμως…ελληνικό! Επιστρέφουν στις θέσεις τους στα δημόσια νοσοκομεία οι επίορκοι γιατροί που είχαν απομακρυνθεί από το σύστημα με διαθεσιμότητα ή με αναστολή καθηκόντων λόγω κάποιου παραπτώματος.
Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr, το τελευταίο διάστημα άρχισε να διαφαίνεται και στα νοσοκομεία η επίπτωση από το νόμο Κατρούγκαλου, ο οποίος προβλέπει την επιστροφή όλων των δημοσίων υπαλλήλων που είτε ήταν σε διαθεσιμότητα είτε είχαν απομακρυνθεί προσωρινά για άλλους λόγους.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά όμως το τελευταίο διάστημα άρχισαν σιγά σιγά να επιστρέφουν και επίορκοι γιατροί σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας. Και το πρόβλημα είναι ότι με βάση τη διαδικασία, τους δίνεται ένα διάστημα ενός μηνός να ελεγχθούν εκ νέου από τα πειθαρχικά συμβούλια των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), πριν ληφθεί η τελική απόφαση για την απομάκρυνση τους ή όχι.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr, η διαδικασία έχει παγώσει καθώς τα πειθαρχικά συμβούλια των ΥΠΕ δεν έχουν ορισθεί ακόμη! Μάλιστα όπως έλεγε πηγή στο HealthReport.gr, οι επικεφαλής των ΥΠΕ αναμένουν ακόμη από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ορίσει τα μέλη των πειθαρχικών η οποία έχει δεσμευτεί πως θα το πράξει το επόμενο διάστημα.

Όμως έως τότε η διαδικασία δεν μπορεί να προχωρήσει στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο, εάν δεν περάσει προηγουμένως από τα πειθαρχικά των ΥΠΕ.
Αποτέλεσμα είναι να ελλοχεύει ο κίνδυνος οι επίορκοι να επιστρέψουν μόνιμα πια στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς θα έχει παρέλθει ο χρόνος του ενός μηνός που προβλέπει ο νόμος για την επανεξέταση της υπόθεσής τους.

Ήδη σε πολλά νοσοκομεία επικρατεί αναστάτωση αφού μένουν μόλις λίγες ημέρες πριν επιστρέψουν στις θέσεις τους είτε γνωστοί «φακελάκηδες» είτε γιατροί που έχουν εμπλακεί σε άλλες υποθέσεις.
Αδιευκρίνιστο παραμένει πως και σε ποιες ακριβώς θέσεις θα επιστρέψουν οι επίορκοι γιατροί, δεδομένου ότι ήδη έχουν καταλειφθεί από άλλους οι θέσεις τους.

Χαρακτηριστική περίπτωση Διευθυντή Κλινικής μεγάλου νοσοκομείου ο οποίος είχε συλληφθεί με προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ στο γραφείο του μετά από καταγγελία ασθενούς.

Για κενό στα πειθαρχικά συμβούλια των υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) που δυσκολεύουν την κατάσταση κάνει λόγο η Ματίνα Παγώνη πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) μιλώντας στο HealthReport.gr και προσθέτει:

«Βάση του νόμου που υπάρχει, οι γιατροί αυτοί που έχουν παραπεμφθεί, μόλις τελειώσει η ποινή τους επιστρέφουν. Και από κει και πέρα μόλις λειτουργήσουν τα πειθαρχικά των ΥΠΕ τότε μπορούν να εξετασθούν οι υποθέσεις τους πριν φθάσουν στο κεντρικό πειθαρχικό του υπουργείου Υγείας. Βέβαια είναι δύσκολα τα πράγματα επειδή υπάρχει κενό στα πειθαρχικά συμβούλια των ΥΠΕ. Όμως δεν είναι δικής τους υπαιτιότητας. Είναι θέμα να συγκροτηθούν τα πειθαρχικά».

πηγή

Διαβάστε:

Advertisements
This entry was posted in Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

15 Responses to Μετανοείτε! Επιστρέφουν με (κατρουγκάλειο) νόμο οι επίορκοι γιατροί στα νοσοκομεία.

 1. Ο/Η atheofobos λέει:

  Όπως γράφω ήδη από το Μάρτιο στο ποστ μου ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΙΣΜΟΣ, Ο ΝΕΟΣ ΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ :
  Δεν προλαβαίνει τέλος να ορκιστεί αναπληρωτής υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης, δηλαδή ως υπουργός που θα αναλάβει να χειριστεί τους απολυμένους και τους υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλους του Δημοσίου και από τις πρώτες δηλώσεις του είναι ότι θα επιστρέψουν στο Δημόσιο οι υπάλληλοι που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
  Πριν όμως να ευχαριστηθεί τις ευχαριστίες των απολυμένων, σκάει το δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ με τις προμήθειες 12% που θα εισέπραττε από τις αγωγές που κατέθετε, ακόμα και μέχρι την μέρα της υπουργοποίησης του.

  O άνθρωπος, όπως βλέπετε, είναι συνεπής σε αυτά που λέει οπότε ο Ρακιντζής ας πάει να κουρεύεται!
  http://atheofobos2.blogspot.gr/2015_03_01_archive.html

 2. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  Ωραία πράγματα!! Είδες ο Κατρούγκαλος;; Μπράβο, και εις ανώτερα!!

 3. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  Γιώργος Κατρούγκαλος
  http://www.7imeres.gr/%CF%84%CE%BF-who-is-who-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AD%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CF%89%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9/
  Συνταγματολόγος και καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Τρίτη Επιτροπή (Δικαιωμάτων) της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (2000-2003) και ήταν μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Υπουργείου Εξωτερικών για την κατάρτιση του Σχεδίου Συντάγματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2003-2004).

  Ο κ.Κατρούγκαλος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και την φιλοπαπανδρεική μερίδα

 4. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  Γιώργος Κατρούγκαλος ……προέρχεται από τo ΠΑΣΟΚ
  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=671316

 5. Ο/Η του κώλου λέει:

  Απάντηση της Κυβέρνησης στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο στο γεύμα της Υπαπαντής

  – See more at: http://www.tharrosnews.gr/news/content/%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B7%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%B5%CF%8D%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%82#sthash.G4K61L62.dpuf

  Πλούσιο σε πολιτικές ειδήσεις, με ιδιαίτερο μάλιστα ενδιαφέρον, ήταν το γεύμα της Υπαπαντής που παρέθεσε σήμερα το μεσημέρι ο δήμος Καλαμάτας στους επίσημους προσκεκλημένους. Κι ενώ μέχρι πρότινος το ενδιαφέρον επικεντρωνόταν στις εξαγγελίες του εκάστοτε δημάρχου και τις υποσχέσεις, οι οποίες ποτέ δεν γίνονταν σχεδόν πράξη, του εκπροσώπου της κυβέρνησης προς τους παραβρισκόμενους , σήμερα την παράσταση «έκλεψε» η απάντηση του μεσσηνιακής καταγωγής αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου στα όσα υποστήριξε προχθές ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος για την υποκρισία της νέας κυβέρνησης απέναντι στις σχέσεις της με την Εκκλησία. Έτσι, παίρνοντας το λόγο, στο γεύμα που παρατέθηκε σε ξενοδοχείο στην οδό Ναυαρίνου, ξεκαθάρισε ότι η Αριστερά και η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν βρίσκονται σε αντιπαράθεση, αλλά, τουναντίον, οι δρόμοι τους έχουν συναντηθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Προς επίρρωση του ισχυρισμού του ο κ. Κατρούγκαλος υπενθύμισε στιγμιότυπα από τη συμμετοχή των κληρικών στην Εθνική Αντίσταση, τονίζοντας ότι ένας από τους Μητροπολίτες ήταν και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΕΑΜ. Επιπρόσθετα, ο αναπληρωτής υπουργός διάβασε απόσπασμα από βιβλίο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο οποίο φαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της Εθνικής Αντίστασης εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ άλλων, και 168 ιερείς. Τέλος, σχολίασε ότι εν όψει της δύσκολης πραγματικότητας που βιώνει η χώρα οι σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας δεν θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικές, αλλά να συγκλίνουν στο έδαφος της αλληλεγγύης προς τις κοινωνικές ομάδες που υποφέρουν. Όπως ήταν φυσικό οι αναφορές του υπουργού προκάλεσαν αίσθηση και παγωμάρα στο ακροατήριο, το οποίο είχε μάθει να ακούει άλλα πράγματα, αλλά πέρα από κάποιες μουρμούρες δεν υπήρξαν αντιδράσεις. *Περισσότερα για το… πλούσιο γεύμα της Υπαπαντής στο «Θάρρος» της Τετάρτης.

 6. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  Την αγανάκτηση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου (ΚΙΣ) προκάλεσε η ανάρτηση στο Facebook από τον βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένο επικριτικής φωτογραφίας κατά των διαδηλώσεων «Μένουμε Ευρώπη».

  Αυτό που προκάλεσε την αντίδραση του ΚΙΣ ήταν το γεγονός ότι ο κ. Καμμένος χρησιμοποίησε μια φωτογραφία από την είσοδο του Άουσβιτς στην οποία η επιγραφή με τίτλο «Arbeit Macht Frei» έχει αντικατασταθεί από το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» όσων διαδηλώνουν υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ και την ΕΕ.

  «Μενουμε Ευρωπη, λενε, πασει θυσια λενε, φερτε να υπογραψουμε τα παντα ολα λενε. Λεω ναι, αφου πληρωσουν το κοστος» έγραψε στη λεζάντα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

  Πηγή: Οργή των Εβραίων της Ελλάδας για τη φωτογραφία βουλευτή των ΑΝΕΛ με το Άουσβιτς

  http://www.iefimerida.gr/news/213608/orgi-ton-evraion-tis-elladas-gia-ti-fotografia-voyleyti-ton-anel-me-aoysvits#ixzz3dz50MKKd

 7. Ο/Η laskaratos λέει:

  Το ΔΝΤ αριστερότερα από την κυβέρνηση.
  Περικοπές υψηλών συντάξεων, μείωση εξοπλισμών.
  Κυβέρνηση: Πρόταση για άμισθη εργασία

  Από το πατριωτικό onalert:
  http://www.onalert.gr/stories/ti-proteine-i-kyvernisi-gia-tis-amyntikes-dapanes-ti-perikopes-provlepontai/43257

  Τι πρότεινε η κυβέρνηση για τις αμυντικές δαπάνες στους δανειστές – Τι περικοπές προβλέπονται
  23.06.2015

  Η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τους “θεσμούς” για την συμφωνία, προβλέπει μηδενικές περικοπές στην Εθνική Άμυνα για το 2015 και 200 εκατομμύρια μειώσεις το 2016. Από την άλλη πλευρά οι δανειστές ,λένε οι πληροφορίες επιμένουν για περικοπές που φθάνουν τα 400 με 450 εκατομμύρια ευρώ. Είναι βέβαιο ότι αυτά τα χρηματα δεν μπορούν να βρεθούν πουθενά για να κοπούν!

  Η ελληνική πρόταση είναι μια “ευχάριστη έκπληξη” μέσα σ΄ όσα αρνητικά ακούγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες. Είναι η πρώτη φορά που σε πρόταση προς τους δανειστές υπάρχει ο αριθμός μηδέν στα κονδύλια για την Άμυνα. Όχι δεν είναι θέμα …προς πανηγυρισμό το αυτονόητο. Ειδικά μετά τα όσα έχει υποστεί ο χώρος της Άμυνας και ειδικά οι άνθρωποί του τα τελευταία χρόνια. Και μένει να δούμε βέβαια αν αυτή η πρόταση της κυβέρνησης θα παραμείνει ως έχει μέχρι τέλους ή αν του…μηδενικού θα προηγηθούν κι άλλοι αριθμοί για το 2015.
  _________________

  http://newpost.gr/post/456894/tomsen-xreiazontai-allages-sto-asfalistiko-den-zhthsame-pote-orizonties-perikopes-syntaksewn
  17.4.
  Τόμσεν: Δεν θέσαμε ζήτημα οριζόντιων περικοπών – «Παράθυρο» για μειώσεις σε υψηλές συντάξεις
  ___________________________

  Καμμένος υπέρ άμισθης εργασίας και στρατικοποίησης της εκπαίδευσης:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/06/blog-post_297.html

  Απειλές στους δασκάλους γιατί υπερασπίζονται τα εργατικά δικαιώματα: «Υπάρχουν ταμπού, θα τα σπάσουμε»

  Ένα διαφορετικό πολιτικό προφίλ προέβαλε ο λαϊκιστής ηγέτης των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, εμμένοντας όμως στις πολεμοκάπηλες και αντεργατικές επιλογές του. Πράος και απολογητικός απέναντι στο δημοσιογράφο Πάρη Καρβουνόπουλο …..

  Στην συνέντευξη του κυριαρχούσε και πάλι η προβολή των Ενόπλων Δυνάμεων ως προτύπου και σωτήρα της κοινωνίας!

  ……

  ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

  ………
  «Εξαγριώθηκαν οι δάσκαλοι λέει με την ιδέα την οποία είχαμε, εάν υπάρχουν στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους και έχουν τελειώσει δάσκαλοι ή καθηγητές, ένας χημικός για παράδειγμα ο οποίος υπηρετεί στον Αη Στράτη και υπάρχει έλλειψη χημικού στον Αη Στράτη, να μην μπορεί να κάνει δύο (2) ώρες από τη θητεία του στο σχολείο του Αη Στράτη και παράλληλα τι θα του δώσουμε, θα του δώσουμε μόρια, τα οποία θα τα κάνει με τη θητεία του παράλληλα με την επαγγελματική του ζωή. Υπάρχουν ταμπού, θα τα σπάσουμε».

  Από τα παραπάνω αποκαλύπτεται ότι οι αντεργατικές ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν δια στόματος Πάνου Καμμένου δεν αποτελούν λαϊκίστικη ρητορεία του ιδιόμορφου εθνικιστικού κυβερνητικού συγκατοίκου, λόγια του αέρα και υπερβολές του προέδρου των ΑΝΕΛ.

  Αλλά επιβεβαιώνει την πολιτική μας εκτίμηση ότι συνολικά η πολιτική ηγεσία των Καμμένου-Ήσυχου-Τόσκα πατά στο θεσμό της υποχρεωτικής στράτευσης, εκμεταλλεύεται με βίαιο τρόπο εργασιακά-οικονομικά τους φαντάρους …..

  • Ο/Η vagelis λέει:

   ένας χημικός για παράδειγμα ο οποίος υπηρετεί στον Αη Στράτη και υπάρχει έλλειψη χημικού στον Αη Στράτη, να μην μπορεί να κάνει δύο (2) ώρες από τη θητεία του στο σχολείο του Αη Στράτη και παράλληλα τι θα του δώσουμε, θα του δώσουμε μόρια, τα οποία θα τα κάνει με τη θητεία του παράλληλα με την επαγγελματική του ζωή. Υπάρχουν ταμπού, θα τα σπάσουμε»

   Δηλαδή είναι προτιμότερο να μην κάνουν χημεία , γιατί κανείς καθηγητής δεν θέλει να πάει ή να κάνουν μάθημα με έναν φαντάρο ? που θα κάνει κάτι δημιουργικό στην θητεία του, που όπως όλοι γνωρίζουμε τσάμπα πάει ο καιρός της θητείας.

   • Ο/Η αδιόριστος χημικός λέει:

    χιλιάδες οι αδιόριστοι, παρακαλάμε να πάμε άσχετε βανγκέλις

   • Ο/Η vagelis λέει:

    άσχετος αλλά έχω πολλους φίλους που αρνήθηκαν ακομα και την Νάξο

 8. Ο/Η eklag λέει:

  Δεν βρήκε έναν έντιμο γιατρό μεταξύ των χιλιάδων που μετανάστευσαν στο εξωτερικό
  προς αναπλήρωση των κενών;
  Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό απο τους πολιτευτές μιας χώρας στην οποία κάποιοι,π.χ. οι δικαστικοί,αμείβονται περισσότερο απο άλλους ώστε να είναι-λέει-τίμιοι…

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  Να επιστρέψουμε στη δραχμή να μεγαλουργήσουμε στους πληθωρισμούς, στα ρουσφέτια, στους εθνικούς διχασμούς, στα πραξικοπήματα, στο αστυνομικό κράτος, στην εξουσία του παπαδαριού, του στρατού και των δικαστών και στην παραγωγή υπουργών σαν τον Ξυδάκις

 10. Ο/Η Κλαζομενεύς λέει:

  ΥΔΜΗΔ: Κανείς επίορκος δεν επιστρέφει χωρίς πειθαρχική κρίση

  http://www.naftemporiki.gr/story/970407/ydmid-kaneis-epiorkos-den-epistrefei-xoris-peitharxiki-krisi

  Νομίζω οφείλετε να φιλτράρετε κάπως τις πληροφορίες σας, που στη συνέχεια τις αναρτάτε.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Νομίζω πως καταφεύγεις σε υπερβολές:
   1. Από το λινκ σου:

   «Κατά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όλα αυτά αναλύθηκαν σε εγκύκλιο αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου. Επειδή δε ορισμένα πειθαρχικά συμβούλια δεν έχουν ακόμη συγκροτηθεί, με συνέπεια ορισμένες από τις προθεσμίες του νόμου να μην είναι δυνατό να τηρηθούν, με την από 22/6/2015 εγκύκλιο του υπουργείου, και σχετική τροπολογία, διευκρινίζεται ότι οι προθεσμίες παρατείνονται μέχρι να καταστεί δυνατή η σύγκληση των συμβουλίων».

   Γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ (22.6) να εκδοθεί η εγκύκλιος πολύ μετά την ψήφιση του νόμου, δεν όφειλε να είχε προβλέψει ο υπουργός;
   Πως μπορεί να το γνώριζε αυτό ο κ.Ροϊδης;

   2. Για τα πειθαρχικά συμβούλια, πίσω από τα οποία οχυρώνεται ο υπουργός, έχουμε τις υποψίες μας:
   https://www.efsyn.gr/arthro/narkothetimeno-pedio-sto-ypex
   20.06.2015
   Κυβερνηση

   Ναρκοθετημένο πεδίο στο ΥΠΕΞ!
   …………….

   Μία από τις πρώτες του διοικητικές πράξεις ήταν να διορίσει επικεφαλής στην αμαρτωλή υπηρεσία έναν αδιάφθορο πρώην πρέσβη, τον Νικόλαο Βαμβουνάκη, ο οποίος είχε συγκρουστεί στο παρελθόν με τη διαφθορά και είχε πληρώσει την άρνησή του να καλύψει τις «νάρκες» των ΜΚΟ. Ηταν ένα μήνυμα διαφάνειας και αξιοκρατίας που έδειχνε και την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να ρίξει άπλετο φως στις αμαρτωλές συμβάσεις του παρελθόντος. Ομως κάποιοι δεν το πήραν.

   Την περασμένη εβδομάδα συνεδρίασε επιτέλους το πειθαρχικό συμβούλιο, με τη συμμετοχή δύο δικαστικών του Συμβουλίου της Επικρατείας, με εμπειρία και γνώσεις διοικητικών θεμάτων, δύο διευθυντών του υπουργείου και τον εκπρόσωπο της Ενωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων.

   Η απόφαση ήταν να μην τεθούν σε αργία οι δύο πρέσβεις, με το σκεπτικό ότι εκκρεμεί η δίκη και δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία στη δικογραφία (μια δικογραφία 70 σελίδων με 20.000 συνημμένα έγγραφα). Οι δύο δικαστικοί μειοψήφησαν, αλλά το «απαράτ» του υπουργείου πλειοψήφησε. Η απόφαση αυτή προκαταβάλλει το δικαστήριο και βεβαίως θα χρησιμοποιηθεί ως τεκμήριο αθωότητας από τους κατηγορουμένους.

   Δεν είναι η πρώτη φορά -μάλλον είναι κανόνας- που το συντεχνιακό πνεύμα κερδίζει στα σημεία. Στο παρελθόν, το πειθαρχικό είχε απαλλάξει, μεταξύ άλλων, 7 φορές υπαλλήλους, σε 5 περιπτώσεις με τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου (Εφετείο) για αδικήματα που είχαν ποινές έως και 20 χρόνια κακούργημα! Και ήταν και πάλι οι δικαστές που μειοψήφησαν στο πειθαρχικό.

   Η απόφαση του πειθαρχικού σχετικά με τους δύο πρέσβεις εξόργισε τον νέο υπουργό, ο οποίος έθεσε σε διαθεσιμότητα τους δύο διευθυντές του υπουργείου που συμμετείχαν στη σύνθεση του οργάνου.

   Ομως, οι δύο πρέσβεις συνεχίζουν να εκπροσωπούν τη χώρα στο εξωτερικό χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα. Φυσικό, αφού δεν πλήρωσαν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι την εποχή του μεγάλου πάρτι, γιατί να την πληρώσουν οι γραφειοκράτες που δεν έκαναν το καθήκον τους; Και μετά σου λένε γιατί πτωχεύσαμε, όχι οικονομικά, αλλά ηθικά, ως χώρα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s