Λειτουργία Κυριακής: Δημ. υπάλληλος Σεραφείμ υπέρ Μαρινάκη (αλλά κατά Συμφώνου Συμβίωσης)

[Υπέρ του προέδρου του Ολυμπιακού για τα «περί εμπλοκής του σε εγκληματική συμμορία στημένων αγώνων και ξεπλύματος μαύρου χρήματος» με ανακοίνωση του, ο δημόσιος υπάλληλος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.]

ro19.6.15

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν

Ἀπό τήν ἐνασχόληση μέ ἀνακριτικά καθήκοντα ἀρκετά χρόνια στήν Ἐκκλησιαστική Δικαιοσύνη, ἔχω τήν δυνατότητα νά ἐκφράσω δημόσια τήν γνώμη μου ἀναφορικά μέ τήν παρανόμως δημοσιοποιηθείσα πρόταση τοῦ Ἀντιεισαγγελέως Πλημμελειοδικῶν ’Αθηνῶν καθ’ ὅ μέρος ἀφορᾶ αὐτή στόν Πρόεδρο τῆς ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιῶς καί ἐκλεγέντα πρῶτο Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιῶς κ. Βαγγέλη Μαρινάκη ἀναφέρων ὅτι εἶναι ἀτεκμηρίωτη καί χωρίς οὐσιώδη στοιχειοθέτηση καί κατά ταῦτα ἀποβαίνει ἕωλος, ἀβάσιμος καί ἀνεπέρειστος. Ὅσον ἀφορᾶ στούς δημοσιοποιηθέντας διαλόγους πού φέρονται δῆθεν ἐμπλέκοντας τόν κ. Μαρινάκη δέν ἔχουν καμμία ποινική ἀξιολόγηση. Ἑπομένως ὅλη αὐτή ἡ ἀπαράδεκτη ὑπόθεση ἀναφορικά μέ τόν Πρόεδρο τῆς ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εἶναι πομφόλυγα ἡ ὁποία ἐντός ὀλίγου χρόνου θά διαρραγῆ μετά κρότου.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΥΓ: Μητροπολίτης Πειραιώς: «Ο κ. Μαρινάκης δώρισε μια λειψανοθήκη»

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Λειτουργία Κυριακής, ανορθολογισμός. Bookmark the permalink.

13 Responses to Λειτουργία Κυριακής: Δημ. υπάλληλος Σεραφείμ υπέρ Μαρινάκη (αλλά κατά Συμφώνου Συμβίωσης)

 1. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Γιοσάκης στο φιλαράκο του Χριστόδουλο:
  «Δράκουλας αιμοδιψής» ο Σεραφείμ, «δράκος με αιμοβόρα ένστικτα», «αντί καρδίας έχει ηφαίστειο λάβας», που «δεν ξέρει τι σημαίνει αγάπη και συγχώρεσι», αναφορές σε «σλιπάκια» και τα ρέστα, ύφος συνένοχης παρέας με τον Χριστόδουλα, κι όμως ούτε ο αυστηρός Σεραφείμ ούτε ο Χριστόδουλας τον ακούμπησαν ούτε για αυτό ούτε για τα υπόλοιπα. Ο Γιοσάκης παραμένει παπάς.

  ,
  http://news.in.gr/greece/article/?aid=605331

  Επιστολή του Ιάκωβου Γιοσάκη προς τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο φέρνει στο φως την Τρίτη η Απογευματινή. Η επιστολή έχει ημερομηνία 27 Αυγούστου 1998, λίγους μήνες μετά την εκλογή του κ. Χριστόδουλου στην ηγεσία της Εκκλησίας και μετά την παραίτηση του πρώην Κυθήρων Ιακώβου.

  Εκτός από τον Ι.Γιοσάκη, την επιστολή -που κοινοποιείται σε όλους τους μητροπολίτες της χώρας- συνυπογράφουν ο επίσης προφυλακισμένος αρχιμανδρίτης Κύριλλος Σταυρόπουλος, οι αρχιμανδρίτες Ιάκωβος Βασιλείου, Αθηναγόρας Ιβάνοβ, Ευλόγιος Τσαλαπατάνης και ο μοναχός Κλαύδιος.

  Βασικό θέμα της επιστολής, που έχει συνταχθεί σε φιλικό ύφος, είναι η μη τοποθέτηση του σημερινού αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, επισκόπου Χριστιανουπόλεως Σεραφείμ Μετζελόπουλου στη θέση του μητροπολίτη Κυθήρων. Εντύπωση, μάλιστα, προκαλούν οι χαρακτηρισμοί με τους οποίους αναφέρονται στο πρόσωπο του κ. Μετζελόπουλου.

  Συγκεκριμένα, οι υπογράφοντες την επιστολή χαρακτηρίζουν τον κ. Μετζελόπουλο «δράκο με αιμοβόρα ένστικτα» που «αντί καρδίας έχει ηφαίστειο λάβας», που «δεν ξέρει τι σημαίνει αγάπη και συγχώρεσι» και που «εστιάζει την ηθική κάτω από τη μέση, μόνο στο σλιπάκι». «Όλες του οι κινήσεις» υποστηρίζουν «έχουν τα τυπικά χαρακτηριστικά του ανέραστου αιμοδιψή Δράκουλα».

  Οι υπογράφοντες ζητούν, παράλληλα, από τον Αρχιεπίσκοπο να στηρίξει την υποψηφιότητα του αρχιμανδρίτη Κύριλλου Χρηστάκη για τη θέση του μητροπολίτη Κυθήρων και του υπενθυμίζουν ότι «για το θέμα αυτό πρέπει να σας έχει απασχολήσει και ο φίλος σας κύριος (αναφέρονται σε επιχειρηματία φίλο του κ. Χριστόδουλου), ο οποίος έγινε αποδέκτης των μηνυμάτων μας». «Φιλάμε το χεράκι σας και σας ζητάμε συγγνώμην αν σας κουράσαμε. Είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας» καταλήγουν, σε ιδιαίτερα φιλικό ύφος.

  Newsroom ΔΟΛ

 2. Ο/Η ΚΔ λέει:

  Δημόσιος υπάλληλος που παριστάνει τον νομομαθή και δεν ξέρει πως ο τίτλος είναι αντεισαγγελέας και όχι αντιεισαγγελέας (=εχθρικός προς τον εισαγγελέα). Τι ανθρώπους πληρώνουμε για να κάνουν μάλιστα τι;

  • Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Μπανανίας και Δυτικής Ευρασίας λέει:

   Αυτό είναι δευτερεύον. Σε κάποια από τις πρόσφατες παρεμβάσεις του για το σύμφωνο συμβίωσης υιοθετούσε την παρωχημένη και ανεδαφική ετυμολογία άνω + θρώσκω για τη λέξη «άνθρωπος». Να υποθέσουμε πως σε ό,τι αφορά τη δημιουργία του κόσμου έχει μείνει στην Παλαιά Διαθήκη;
   Πάντως η οσφυοκαμψία της συγκεκριμένης υπερτριχοφυούς φυσιογνωμίας στους ισχυρούς του κόσμου τούτου δεν εκπλήσσει αλλά μάλλον προσήλωση στη μακραίωνη παράδοση του κλάδου του εκφράζει. Εξάλλου έχει τη συμπαράσταση σημαντικής μερίδας της αγνής και άδολης ελληνικής κοινωνίας που ξέρει να στέκεται προσοχή στους ισχυρούς και να εξουθενώνει τους αδύνατους. Αυτή η κοινωνία εκφράζεται εν πολλοίς στην περί του θείου αντίληψή της από τύπους σαν τον εν λόγω κύριο. Τώρα κιόλας με την ευρασιατική προοπτική της χώρας μπορεί και να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο ο παραγοντισμός της Εκκλησίας στα πρότυπα της ομόδοξης αδερφής μας , της αγίας Ρωσίας. Ομορφιές…

 3. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

  Σεαραφείμ, κου κου!
  είσαι λέει κατά του σύμφωνου συμβίωσης;
  τι μας λες;
  λέει ψέματα ο πρόεδρος των παπάδων;
  γιατί δεν τιμωρήθηκε αν λέει ψέματα;
  το κατάπιατε άγιε;

 4. Ο/Η dimitris λέει:

  Η φωτογραφία είναι όλα τα λεφτά.

 5. «Ἀπό τήν ἐνασχόληση μέ ἀνακριτικά καθήκοντα ἀρκετά χρόνια στήν Ἐκκλησιαστική Δικαιοσύνη…»
  Αυτόν αν είχε ανακριτή, η Ιερά Εξέταση, σε διαφορετικό κόσμο θα ζούσαμε!!!
  Έβαλε ο θεός το χεράκι του και γλιτώσαμε!!!

 6. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Ἡ παναθηναϊκὴ προπαγάνδα εἶναι ὁλόϊδια ἡ χριστιανική.

  Πῆγε ὁ Μαρινάκης νὰ …βοηθήσῃ τὸ Πατριαρχεῖο. Ἀπὸ χριστιανογνωσία πῶς τὰ πᾶμε; Γονατιστὸς νὰ δίδῃς τὰ χρήματα θέλουν. Ὁ ἄλλος γινόταν κουροπαλάτης καὶ τὸν μάλωσαν μὲ ἀφορμὴ τὴν ΑΕΚ γιὰ νὰ μὴν παίρνει καὶ πολὺ ἀέρα. Ὁ ἀνησυχῶν διάκος ἦταν δῆθεν ἀεκτζὴς καὶ ἄλλα φαιδρά.

 7. Ο/Η Frixos λέει:

  Ή οπως ειπε ο συναδελφος του αγιου Πειραιως, ιεροφιλόσοφος και μητροπλητής Αιγαλέου Θωμας Ακινατης «Ο Ολυμπιακος και το Αιγαλεω να κερδανε και ολοι οι αλλοι να πα να γαμηθουνε»!

 8. Ο/Η Frixos λέει:

  Παπα καλυβιτη ηξερα (τον Αγιο Ιωαννη τον Καλυβιτη: «Ἀρνησίκοσμος παῖς λιπῶν γῆς καλύβα
  Ἐν οὐρανοῖς ἔπηξε καινὴν καλύβα» http://users.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/agiologion/osios_iwannhs_kalybiths.htm)

  Παπα σκήτη ηξερα http://www.artionrate.com/index.php/agio-oros/skhtes-agiou-orous

  Αλλα παπα παραγκάρχη πρωτη φορα βλεπω!

 9. Ο/Η Soxirf λέει:

  Αγιε Εκκλησιαστικέ ανακριτά,
  επειδή υπαρχει και το κακο προηγουμενο με τον Ιησου, οστις επεσε θυμα δικαστικης πλανης, αν συμβει ο ιδιο με τον κυριο Μαρινακη λογω εσφαλμενης «ποινικης αξιολογήσεως των δημοσιοποιηθεντων διαλογων», αρχισε να προσευχεσεαι απο τωρα ώστε αυτος να αθωωθει στο ανωτατο αναθεωρητικο, το οποιο θα συγκαλεσει ο Υψιστος κατά την Δευτερα Παρουσια, οπου θα ξαναδικαστεί με το αρρθρο 7 («Καί πάλιν ἐρχόμενον μετά δόξης κρῖναι ζῶντας καί νεκρούς, οὗ τῆς βασιλείας οὐκ ἔσται τέλος») –> http://orthodoxanswers.gr/%CE%86%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF%CE%BD-%CE%88%CE%B2%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BD/

  Αμην (αμην λεγω υμίν*)

  * 1 αμην αμην λεγω υμιν ο μη εισερχομενος δια της θυρας εις την αυλην των προβατων αλλα αναβαινων αλλαχοθεν εκεινος κλεπτης εστιν και ληστη
  ….(Κατά Ιωαννην 10)

 10. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=250127&catid=6

  Ο 34χρονος ιερέας επέλεξε την Κω για τις καλοκαιρινές του διακοπές, αλλά τα όσα φέρεται να έκανε προκαλούν σάλο εντός και εκτός συνόρων…

  Ένταλμα σύλληψης για έναν 34χρονο Ορθόδοξο ιερέα ο οποίος θεωρείται ύποπτος για σεξουαλική κακοποίηση δύο παιδιών κατά τη διάρκεια διακοπών στο νησί της Κω, εξέδωσαν χθες (07-11-2013) οι Ρωσικές αρχές.

  Ο 34χρονος ιερέας, είναι ύποπτος για σεξουαλική κακοποίηση δύο κοριτσιών 9 και 12 ετών στο νησί της Κω τον Ιούνιο και συγκεκριμένα σε ξενοδοχείο που κλείστηκε από ταξιδιωτικό κλαμπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως αναφέρουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο 34χρονος ιερέας, κατηγορείται για παρόμοια αδικήματα και στην Αγία Πετρούπολη αλλά και στην περιφέρεια του Λένινγκραντ.

  http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=250086&catid=3

  Στρατιωτικός ιερέας πρωταγωνιστεί σε «ερωτικό σκάνδαλο» στη Λήμνο

  Ερωτικό σκάνδαλο με πρωταγωνιστή αρχιμανδρίτη στρατιωτικό ιερέα με βαθμό λοχαγού, απασχολεί τις τελευταίες εβδομάδες την κοινωνία της Λήμνου.

  Όλα ήρθαν στο φως μετά από καταγγελία του ίδιου του στρατιωτικού ιερέα στο Αστυνομικό Τμήμα της Λήμνου, ο οποίος κατέθεσε μήνυση εναντίον μιας γυναίκας για παραβίαση οικογενειακής στέγης. Όταν κλήθηκε η συγκεκριμένη γυναίκα στην Αστυνομία, αποκαλύφθηκε ότι όχι μόνο δεν ήταν μια άγνωστη, όπως ισχυρίστηκε, που μπήκε μέσα στο σπίτι του χωρίς τη δική του άδεια, αλλά αντίθετα, όπως υποστήριξε η ίδια, διατηρούσε εδώ και αρκετό καιρό ερωτική σχέση μαζί του.

  http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=246886&catid=7

  Ο επίσκοπος της χλιδής και τα αμύθητα ποσά που ξόδευε!

  http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=237504&catid=6

  Κρήτη: Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ιερέας έκρυβε μια ιστορία… αμαρτωλή!
  Από την εκκλησία στα … κρατητήρια βρέθηκε ένας 29χρονος ιερέας από τη Μεσαρά που συνελήφθη στο Λασίθι καθώς εντοπίστηκε να οδηγεί ένα κλεμμένο αυτοκίνητο.

  Η αποκάλυψη έγινε σε τυχαίο έλεγχο της αστυνομίας. Σύμφωνα με το prismanews.gr, το ΙΧ είχε κλαπεί από το Παλαίκαστρο Σητείας το 2007. Απο την πλευρά του ο ιερέας ανέφερε ότι έπεσε θύμα απάτης και ότι δεν γνώριζε ότι το αυτοκίνητο που αγόρασε ήταν κλεμμένο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s