O πρωθυπουργικός φίλος Νικόλαος Παππάς

[Ο ευσεβής, ο φιλοπάτωρ, ο φιλόνομος]

Σιγά τον πολυέλαιο

Σιγά τον πολυέλαιο

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Όσο πιο πρωτόγονη, αμαθής και τυχοδιωκτική είναι η Εξουσία, τόσο πιο πολύ αντιλαμβάνεται ως δικαίωμά της και ως ανάγκη της, την τοποθέτηση φίλων και συγγενών σε θέσεις κλειδιά. Τα ιστορικά παραδείγματα είναι άπειρα, αλλά παρέλκει η αναφορά τους διότι ο περί ου ο λόγος μας τελικός αποδέκτης του παρόντος, δεν γνωρίζει ούτε Ιστορία και όχι μόνο αυτός αλλά ούτε και οι λογογράφοι του. Θέλω μόνο να σημειώσω πως συχνά οι φίλοι του Ηγεμόνα έπεφταν θύματα του αφεντικού τους, που κατά κανόνα ήταν συμπλεγματικός, ανασφαλής, αδίστακτος, καχύποπτος, πονηρός και βλαξ. Θυμηθείτε τον Κλείτο, τον μάγιστρο των θείων οφφικίων Παυλίνο και για τα καθ’ημάς τον αρχιεπίσκοπο Θωμά Μπέκετ και τον Φίλιππο μητροπολίτη της Μόσχας.

Ο πρωθυπουργικός φίλος, βουλευτής και υπουργός κ.Παππάς, πανελληνίως άγνωστος μέχρι προχτές αλλά διάττων αστήρ ενσκήψας από το πουθενά μαζί με άλλους υπουργούς φίλους, που τους βλέπουμε ντυμένους casual να εκπροσωπούν τη χώρα στην αλλοδαπή και να εκφράζουν το νέο ανάλαφρο και επιμελώς ατημέλητο στυλ της νέας εξουσίας, είναι ένας φέρελπις νέος, παλαιός φίλος του μακιαβελικού ηγεμόνος, με κάποια γνωρίσματα που αξίζει να τα επισημάνουμε.

Α) Ιδιαίτερα ευσεβής, συχνάζει σε ενθρονίσεις μητροπολιτών αμφιλεγόμενων μητροπόλεων, ευνοούμενων των δυο τελευταίων αρχιεπισκόπων, μητροπολιτών τόσο νέων και μοντέρνων που να αποκαλούνται από τους φθονερούς ενδοεκκλησιαστικούς αντιπάλους «ζεν πρεμιέ».

Η ευσέβειά του συναγωνίζεται αυτή του αρχηγού και φίλου του και εκδηλώνεται και με βαθυνούστατες δηλώσεις: «Η Εκκλησία έχει παράλληλο μήνυμα με την Αριστερά», «Η Εκκλησία συγκεντρώνει χρήματα για κοινωφελείς σκοπούς…» (29.1.2013). Ομολογώ πως ποτέ δεν μπόρεσα να δω την πολυτελή διαβίωση και των άνομο πλουτισμό επισκόπων και συγγενών, την ιερή παιδεραστία, την ιερή φοροκλοπή την οποία υποθάλπει ο ΣΥΡΙΖΑ, τα οικονομικά σκάνδαλα, τις ρεμούλες της «Αλληλεγγύης», τη στρατολόγηση νεαρών μοναχών, την καλογεροκρατία, τον αγιασμό των νεοναζιστικών γραφείων, τη συνεργασία με τη Χούντα και το μεσαιωνικό σκοταδισμό που αντιτίθεται σε κάθε κοινωνική πρόοδο ως κοινωφελείς σκοπούς, αλλά ο κ.Παππάς μπορεί να λέει ότι του καπνίσει, αφού κανείς δεν θα τον ελέγξει, η μεν Δεξιά δημοσιογραφία και πολιτική ως συμπορευόμενη η δε Αριστερά ως εξαγοραζόμενη και επωφελούμενη από το νέο πολιτικό τοπίο. Η ευσεβής εφημερίδα του για σύντομο διάστημα «συνομιλητή» του Αλέξη, «κομιστή» Θέμου μας δίνει και μια ενδιαφέρουσα πληροφορία, που δεν θα διαβάσουμε ποτέ στη «Λαϊκή Ημερήσια του Πεκίνου» (‘Αυγή’): «Οι σχέσεις του κ. Τσίπρα με τον κ. Ιερώνυμο χρονολογούνται από το 2011. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως εκτός από τις δημόσιες συναντήσεις τους, έχουν υπάρξει ιδιωτικά γεύματα τα οποία δεν ανακοινώθηκαν. Ο συνεργάτης του κ. Τσίπρα που τον ενθάρρυνε να αναπτύξει σχέσεις με την Εκκλησία, είναι ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. ‘Έπαιξε σημαντικό ρόλο ο Ν.Παππάς, είναι το μόνο πρόσωπο που επικούρησε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ’, σημειώνουν κύκλοι της Αρχιεπισκοπής». (Ανδρ. Μπελεγρής, 14/3/2015, 22:54).

Β) Φιλοπάτωρ που τιμά τη θεϊκή εντολή: «Τίμα τον πατέρα σου κλπ», διεκδικώντας και μια πρωτοτυπία στα Άπαντα των ρουσφετιών του νεοελληνικού παλαιοκομματισμού, αφού συνήθως στο Ψωροκωσταινιστάν ο πατέρας διορίζει το γιό: «Ο μπαμπάς του Νίκου Παππά συντονιστής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ!!! Σχέσεις στοργής, οργής και πάνω απ ΄όλα οικογενειακές εντός του ΣΥΡΙΖΑ. O κος Στέλιος Παππάς, κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, έχει το προνόμιο-όπως αποδεκνύεται-να είναι ο μπαμπάς του Νίκου Παππά, ο οποίος είναι διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα. Ο Στέλιος Παππάς λοιπόν ανέλαβε συντονιστής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ πράγμα που σημαίνει γλυκιά ζωή στις Βρυξέλλες με τα ταξιδάκια του, τα σέα του, τα μέα του. Οι ευρωβουλευτές τον κοιτάνε με μισό μάτι ενώ συζητώντας μεταξύ τους σχολιάζουν ως εξής την οικογενειοκρατία. O μπαμπάς έβαλε τον γιο στο κόμμα-ο οποίος με τις ικανότητές του ανέβηκε την ιεραρχία-και ο γιος ανταποδίδει διορίζοντας τον μπαμπά συντονιστή της ευρωομάδας. Ασε που ο Ν.Παππάς θα έλεγχει έτσι όλη την ευρωομάδα». (20 Ιουνίου 2014, 19:42-Αρ.Παπανικολάου, kourdistoportocali.com).

Γ) Τέλος, ελπίζω να έχει απαντήσει ο κ.Παππάς μέχρι να δημοσιευθεί το παρόν, διότι ο αρθρογράφος του «Βαθύ Κόκκινο», περιμένει και δεν είναι σωστό ένας υπουργός της «πρωτηφορααριστερά» να περιφρονεί την κοινή γνώμη: «Περιμένοντας μια διάψευση από τον υπουργό Νίκο Παππά (16.6.2015).

Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε αλλά οι πηγές μας από έγκυρους κυβερνητικούς κύκλους περιορίζουν ασφυκτικά τα περιθώρια αμφισβήτησης. Αναφερόμαστε στην είδηση ότι ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τη διαφάνεια, Παναγιώτης Νικολούδης διέταξε δικαστική έρευνα με αφορμή ότι στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ εντοπίστηκε μεγαλοδημοσιογράφος του ΔΟΛ να έχει βγάλει στο εξωτερικό πάνω από δυο εκατομμύρια ευρώ,  «μαύρο χρήμα» που δεν μπορεί να δικαιολογήσει την ύπαρξη του. Και όμως ο συνάδελφος του υπουργός Ν.Παππάς –και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού-  .. μετατρεπόμενος σε Πάπα έδωσε … «άφεση αμαρτιών» στον μεγαλοδημοσιογράφο του ΔΟΛ κάνοντας  παρασκηνιακή παρέμβαση ώστε να μπει φρένο στην εξέλιξη αυτής της δικαστικής έρευνας. Κι εδώ μπαίνει το ερώτημα: Πώς δέχτηκε ο «άτεγκτος», «στιβαρός» και «αδέσμευτος» κοινωνικός λειτουργός όπως θέλει να παρουσιάζεται Π. Νικολούδης, να δεχθεί τέτοια κατάφωρη παρέμβαση στις αρμοδιότητες του από συνάδελφο του;

***

Υ. Γ. Δυστυχώς για ευνόητους λόγους δεν μπορεί να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι στο περιστατικό, αλλά έχουμε την βεβαιότητα ότι σύντομα θα απασχολήσει τα ΜΜΕ

Υ.Γ 2 Θα χαρούμε πολύ αν ο υπουργός Ν. Παππάς  διαψεύσει την ανάρτησή μας δίνοντας μας τα περιθώρια να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα».

Advertisements
This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός. Bookmark the permalink.

72 Responses to O πρωθυπουργικός φίλος Νικόλαος Παππάς

 1. Ο/Η ataktos λέει:

  προσωπικά θέλω και πιστεύω πως ο Μικρός δεν θα μας πουλήσει!!

 2. Ο/Η Τα άπλυτα λέει:

  http://trisxeiroteros.blogspot.gr/2015/06/blog-post_6.html
  Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015

  Ο Τρις Χειρότερος: Ουστ από ΄δω Φαρισαίοι, υποκριτές…..
  ………………….
  ………..
  …………….

  Το λάθος του Γρηγόριου Σταμούλη ήταν ό,τι κατήγγειλε ( και πολύ καλά έκανε ) πως ο πρώην Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας Κωνσταντίνος του έπιασε τα γεννητικά όργανα ( κοινώς τον χούφτωσε ) εντός του μητροπολιτικού αυτοκινήτου! Αυτό τον έστειλε στο εκτελεστικό απόσπασμα. Το ποιος είναι ο πρώην Νέας Ιωνίας το γνωρίζουμε όλοι, και κανένα επιπλέον σχόλιο δε χρειάζεται. Η βρωμιά ακόμα μας πνίγει, όμως δυστυχώς, προστέθηκε και άλλη.

  Ο απολυμένος ( προς το παρόν ) οδηγός δεν καταδικάστηκε ποτέ και για τίποτα. Η υπόθεση θεωρώ ό,τι δεν έχει κλείσει, και έπεται συνέχεια. Φαίνεται πως από πίσω υπάρχει μεγάλο κύκλωμα και λοβιτούρα και εμπλέκονται πολλοί. Ο Ιερώνυμος και η βρωμερή αυλή του συνεχίζουν να αδικούν, να απειλούν, να εκβιάζουν, να εκδιώκουν! Αυτά ας τα βλέπουν τα «συντρόφια» του πουλημένου ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κάποια χρόνια πριν μιλούσε με τα «καλύτερα» λόγια για το αρχί – Ιερατείο. Ας βλέπουν τα «συντρόφια» πως εκδιώκονται εργαζόμενοι οι οποίοι λένε απλά και μόνο την ΑΛΗΘΕΙΑ και ας αισθάνονται υπερήφανοι που καθημερινά μπαινοβγαίνουν στα γραφεία των διαπλεκόμενων και αντίΧριστων Αρχιερέων ( όχι όλων, μα ξέρουμε ποιων ). Βέβαια ούτε και οι ίδιοι οι «σύντροφοι» πιστεύουν, όμως κάποια στιγμή – όταν ζητούσαν ψηφαλάκια – μιλούσαν για ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα.

  Ουστ από ΄δω Φαρισαίοι, υποκριτές!!!_

  http://stamoulisgrigoris.blogspot.gr/2015/06/blog-post_15.html

  Δυσάρεστη ανατροπή λόγω παρελεύσεως μιας ημέρας της προθεσμίας

  Εάν γνώριζα ότι δεν έχει κατατεθεί από την πλευρά μου η αίτηση ακυρώσεως στο Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο υπαλλήλων (ΑΥΣΕ), θα είχα καταθέσει την παρακάτω αίτηση – καταγγελία προς το ΑΥΣΕ όχι στις 8/1/2015 αλλά στις 7/1/2015 δηλαδή εκπρόθεσμα και δεν θα είχε παρέλθει η προθεσμία της μια ημέρας με αποτέλεσμα να απολέσω την εργασία μου.

  ……………………………………………………………

  ΑΡ. ΠΡΩΤ. Ι. ΣΥΝ. 50/8-1-2015 7 Ιανουαρίου 2015

  ΑΡ. ΠΡΩΤ. ΜΗΤΡ. 18/9-1-15 ΑΙΤΗΣΙΣ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

  Γρηγορίου Σταμούλη, κατοίκου Νέας Ιωνίας Αττικής

  Οδός Ε…….. αρ. .., ΤΚ. 1….

  ΠΡΟΣ

  1. – Τον Σεβ. Μητροπολίτην Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

  2. – Την Ιεράν Σύνοδον της Εκκλησίας της Ελλάδος

  ΘΕΜΑ : Εν συνεχεία των υπ` αριθ. πρωτ. α) 480/13-10-2014, β) 506/27-10-2014 και γ) 669/11-12-2014 αιτήσεών μου προς την Ιεράν Μητρόπολιν Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας αφορώσας την αποκατάστασίν μου και την μετάταξίν μου εις μη εκκλησιαστικήν υπηρεσίαν.

  Σεβασμιώτατε

  Περίμενα να διορθώσετε το φοβερόν ολίσθημα του προκατόχου σας. Να δικαιωθώ

  Πρόεδρος του Τριμελούς Πειθαρχικού Συμβουλίου εκδίδοντας την πρώτην απόφασίν του περί οριστικής απολύσεως από την εργασία μου.

  Κατηγορούμαι για 12 αδικήματα κατά το διάστημα της προσφοράς υπηρεσίας ως οδηγός του μητροπολιτικού αυτοκινήτου καθ` όν χρόνον είχα αρμονική συνεργασία μετά του κ. Φαραντάτου και σιτιζόμουν εις την οικίαν του όστις με άμειβε πλουσιοπαρόχως. Ο καταλογισμός ευθύνης αρχίζει από το 1995 και καλύπτει τη χρονική περίοδο έως και το 1999. Συναπτά 4 έτη ο κ. Φαραντάτος και οι συνεπίκουροί του γιατί δεν με εγκαλούσαν εις την τάξιν όταν κατά καιρούς διαπίστωναν εκ μέρους μου νομικές παραβάσεις και αδικήματα που διέπραττα; Έπρεπε να παρέλθουν όλα αυτά τα έτη δια να τα συγκεντρώσουν και να μου αποδώσουν συνολική ευθύνη; Έγγραφα επιβαρυντικά εντός του φακέλου μου δεν υπάρχουν πριν το έτος 1995. Όλο το κατηγορητήριο στηρίζεται σε έγγραφα του κ. Φαραντάτου μετά το 1995, (στο σύνολό τους στάζουν χολή και εκπέμπουν φωτιά μίσους εναντίον μου. Σε κάθε έγγραφό του με στιγματίζει και μου καταλογίζει ευθύνες), πολλά εκ των οποίων δεν μου τα κοινοποιούσε και τα κατέθετε σκοπίμως εις τον φάκελόν μου. Επίσης στηρίζεται σε μαρτυρικές καταθέσεις κληρικών της Μητροπόλεως, προϊσταμένων Ιερών Ναών. Εν καιρώ θα εξιστορήσω την 19χρονη περιπέτειά μου και θα αποδειχθούν οι δολοπλοκίες των σχεδίων των κινουμένων εντός μηχανορραφιών και αστήρικτων κατηγοριών.

  Σεβασμιώτατε

  Ερωτώ! Ποιος δίδει το δικαίωμα εις τους επισκόπους να επιλέγουν ποια δικαστική απόφαση θα εφαρμόσουν και ποια όχι; Έως και σήμερα δεν προσφέρω (ενώ θα έπρεπε), καμία εργασία και με εντολή σας πληρώνομαι από το Ελληνικό δημόσιο. Πως νομιμοποιείσθε να έχετε στο μητροπολιτικό αυτοκίνητο υπάλληλο, μη νομίμως διορισμένο και ποιος τον πληρώνει; Πως εξηγείτε το γεγονός: α) γιατί δεν με κάλεσε ο κ. Φαραντάτος, στο μητροπολιτικό Συμβούλιο το έτος 1997 που συζητούσε την μετάταξή μου, η την απόλυσή μου, προκειμένου να αποδεχθώ στο ακέραιο την μετάταξη; Στη συνέχεια δια εγγράφου του, προς τον τότε Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κυρό Χριστόδουλο το έτος 1999, χωρίς να μου γνωστοποιήσει το έγγραφο αυτό, ζητούσε από τον αρχιεπίσκοπο την απόλυσή μου η την μετάταξή μου και β) έχω δηλώσει εγγράφως ότι ζητώ την μετάταξίν μου σε μη εκκλησιαστική υπηρεσία. Εις ποίαν λογικήν κινούνται οι εμπλεκόμενοι και αρνούνται την μετάταξή μου;

  Σας υπενθυμίζω ότι: 1) Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε δυο φορές τις αποφάσεις των Πειθαρχικών Συμβουλίων της Εκκλησίας της Ελλάδος που με καταδίκασαν στην εσχάτη των ποινών ήτοι την ποινή της οριστικής παύσεως από την εργασία. 2) Η Επιτροπή Συμμορφώσεως του Στ Ε το έτος 2007, διαπίστωσε τη μη συμμόρφωση της διοικήσεως της Εκκλησίας προς την απόφαση του Στ Ε.. 3) Ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Προκόπιος το έτος 2007, ως Πρόεδρος του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου με δικαίωσε. 4) Ο Νομικός Σύμβουλος της Εκκλησίας της Ελλάδος το έτος 2006, γνωμοδοτεί εγγράφως υπέρ εμού τονίζοντας ότι πρέπει να επιστρέψω στην εργασία μου και να μισθοδοτούμε κανονικά, κα.. Οι ανωτέρω αποφάσεις δίδουν ηχηρά ραπίσματα εις την διοίκησιν της Εκκλησίας. Βροντοφωνούν με όλο το κύρος των: ‘’Σεβασμιώτατοι ΠΑΡΑΝΟΜΕΙΤΕ’’, ΠΑΡΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΣ. Και αντί αυτό να προκαλεί θλίψη και οδύνη, η διοίκησις της Εκκλησίας μεθοδεύει εξ αρχής πειθαρχικές διώξεις εναντίον μου.

  Επίσης σας γνωρίζω ότι ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος ως Πρόεδρος του Τριμελούς Πειθαρχικού Συμβουλίου ενώ εγνώριζε την υπόθεσή μου, την παρέτεινε έως ότου παρέλθει ο χρόνος της προεδρίας του (δεν γνωρίζω το λόγο), και αναλάβει το έργον της καταδίκης μου ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Νικόλαος. Τονίζω το γεγονός αυτό διότι ‘’πιστεύω’’, ότι ο Σεβασμιώτατος κ. Άνθιμος θα ελάμβανε υπ` όψιν του τις ανωτέρω αποφάσεις, το αίτημά μου και την μακροχρόνια πειθαρχική μου δίωξη.

  Ο Αιτών – Καταγγέλλων

  ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

  http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/6293/%CE%B8%CF%8D%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B7%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CE%B4%CF%8D%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CE%B9%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82

  Θύελλα στο Ηράκλειο με δύο παπάδες και τον άγιο Νέας Ιωνίας!

  Δευτέρα, Δεκέμβριος 17, 2007 – 21:16

  Σκηνές ροκ εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί εντός και εκτός της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας κατά τη διάρκεια της δίκης ενός εκ των δύο κληρικών του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου (στο Παλαιό Ηράκλειο), οι οποίοι το τελευταίο διάστημα καταφέρονται δημόσια με ιδιαίτερα βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Κωνσταντίνου, αφήνοντας υπαινιγμούς για οικονομικά αλλά και ηθικά σκάνδαλα.

  Το επισκοπικό δικαστήριο επέβαλε στον πατέρα Κανέλλο Δημητρακόπουλο ποινή αργίας πέντε μηνών και είκοσι ημερών, ενώ στο άκουσμα της απόφασης δεκάδες ενορίτες που είχαν καταφθάσει με πούλμαν έξω από τη μητρόπολη ξέσπασαν σε έντονες διαμαρτυρίες, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των δύο ρασοφόρων και απειλώντας ακόμη και με κατάληψη του ναού.

  Κατά την έξοδό του από την Ιερά Μητρόπολη ο καταδικασθείς ιερέας Κανέλλος Δημητρακόπουλος επανέλαβε τις κατηγορίες που είχε εξαπολύσει σε τηλεοπτική εκπομπή εναντίον του μητροπολίτη, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Θέλει να μας διώξει από την εκκλησία. Οδηγήθηκα σήμερα εδώ από ένα πείσμα του μητροπολίτη και λυπάμαι για λογαριασμό του. Δεν ξέρω ποιες είναι οι κατηγορίες που με βαραίνουν. Η ποινή που μου επιβλήθηκε θα έπρεπε να επιβληθεί στον μητροπολίτη. Αυτός είναι που εισπράττει χρήματα από τις εκκλησίες, που πάει σε μυστήρια και πληρώνεται χωρίς αποδείξεις, που το αυτοκίνητό του και η βενζίνη είναι με χρήματα των εκκλησιών. Επειδή τα είπα όλα αυτά, έπρεπε να με τιμωρήσουν. Τώρα όμως θα πω κι άλλα, περισσότερα».

  Παρουσία των συγκεντρωμένων πιστών, που συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα, ο πατήρ Κανέλλος δεν δίστασε να προβεί σε μια δήλωση που προκαλεί έκπληξη: «Ηθελα τον μητροπολίτη να είναι εδώ. Αν είχε τον ανδρισμό, που απ’ ό,τι ακούγεται δυστυχώς του λείπει, θα έπρεπε να είναι εδώ» είπε και συμπλήρωσε: «Αν είχε μυαλό στην κεφαλή του, θα έπρεπε να υποβάλει αίτηση παραίτησης λόγω υγείας, για να μην ακούσει αυτά που θα ακούσει εντός των ημερών. Θα καταθέσω μήνυση και αγωγή εναντίον του».
  Ωστόσο, έκπληξη προκάλεσαν και οι δηλώσεις του έτερου κληρικού της ενορίας Αγίου Γεωργίου, ο οποίος μίλησε για ταλαιπωρία εξαιτίας της φιλίας του με τον Αρχιεπίσκοπο. Ο αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Τσούμας-Κοντόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ενας από τους λόγους που υφίσταμαι αυτή την ταλαιπωρία είναι επειδή είμαι φίλος του Αρχιεπισκόπου και κάθε φορά που προσεύχομαι στην εκκλησία κάνω αναφορά στο πρόσωπό του. Αυτό ενοχλεί. Μάλιστα, με πήρε ο ίδιος ο μητροπολίτης τηλέφωνο και μου είπε “να το βουλώσεις και να μην ξαναμιλήσεις για τον Χριστόδουλο. Ο Χριστόδουλος τέλος. Αν θέλεις να μιλήσεις για τον Χριστόδουλο, θα πας στην Αρχιεπισκοπή”».

  Ο ίδιος στις δηλώσεις του ανέφερε πως το καλοκαίρι είχε σταλεί στον μητροπολίτη μια αναφορά για οικονομικές ατασθαλίες και… ροζ καταστάσεις με το σκεπτικό ότι η αναφορά θα πάει στην Ιερά Σύνοδο, κάτι που, όπως ισχυρίζεται, δεν έγινε, ενώ μας είπε χαρακτηριστικά: «Τώρα τελευταία μας έστειλε στην ενορία ένα νέο παιδί με μόλις δέκα χρόνια στην ιεροσύνη, τον έκανε προϊστάμενο και πλέον δεν μπορούμε να μιλήσουμε. Ζητάμε να τον απομακρύνει το ταχύτερο δυνατό προκειμένου να κάνουμε γιορτές».

  Ως γνωστόν, ο ασκός του Αιόλου για την αναταραχή στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας άνοιξε όταν οι δύο ιερωμένοι εμφανίστηκαν σε τηλεοπτικό σταθμό και προέβησαν σε σοβαρότατες καταγγελίες εναντίον του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, ισχυριζόμενοι ότι ανεχόταν «ροζ» σκάνδαλα που συνέβαιναν μπροστά στα μάτια του και δεν έκανε τίποτα για να τα αποτρέψει. Μετά το σάλο που ξέσπασε, ο ίδιος ο μητροπολίτης, θιγμένος από τα λεγόμενα των κατηγόρων του και θεωρώντας ότι όλα αυτά αποτελούν συκοφαντικούς ισχυρισμούς που σπιλώνουν το πρόσωπό του αλλά και το κύρος της Εκκλησίας, συγκάλεσε επισκοπικό δικαστήριο.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Κωνσταντίνος θεωρεί ότι έχει πέσει θύμα διαβολών αλλά και ανυπόστατων κατηγοριών που σκοπό έχουν να κηλιδώσουν την εκκλησιαστική του πορεία.

  ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ
  ΦΩΤ.: ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΦΕΪΘΦΟΥΛ

 3. Ο/Η ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ λέει:

  Μην γράφετε ανοησίες για θέματα στα οποία είστε εντελώς άσχετοι και ανενημέρωτοι, και παράλληλα δεν μπαίνετε στον κόπο καμίας διασταύρωσης στοιχείων, αλλά αρκείστε στην αναπαραγωγή ρυπαρογραφημάτων, αρκεί να είναι εμπαθή σε βάρος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
  Ο Στέλλιος Παππάς διετέλεσε ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού και του ΚΚΕ Εσωτερικού -Ανανεωτική- Αριστερά στο ΠΓ του οποίου συμμετείχε. Στη συνέχεια, ήταν διαρκώς μέλος της ΚΕ του Συνασπισμού. Τα τελευταία 15 χρόνια μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Γλασκώβης, εξαιτίας πολύ σοβαρού οικογενειακού ζητήματος το οποίο επιβάλει την παραμονή του στο εξωτερικό. (Ειδικά αυτό περίμενα πως θα ενεργοποιούσε τις ευαισθησίες σας και θα εξαιρούσε τον Στέλλιο Παππά από το βεκλενηκές της ψύχωσης σας) Εξαιτίας αυτής της παραμονής στο εξωτερικό, αλλά και λόγω προσωπικού πολιτικού ενδιαφέροντος, έπαιξε τεράστιο ρόλο στις διεργασίες που προηγήθηκαν της ίδρυσης του Ευρωπαικού κόμματος της Αριστεράς. Εξαιτίας αυτής της συμβολής, αλλά και του πάθους του για τα ευρωπαικά θέματα (απότοκο της ευρωκομμουνιστικής του συγκρότησης) συμμετείχε στην αντιπροσωπεία του ΣΥΝ στα συνέδρια και στα όργανα του ΚΕΑ, από την εποχή που ο γυιος του ήταν απλό μέλος του Συνασπισμού.
  Ο ρόλος του συντονιστή της Ευρωομάδας του αποδόθηκε και επειδή είναι το μόνο μέλος της ΚΕ που ζει τον μισό χρόνο κοντά στις Βρυξέλλες και επειδή έχει πολύ καλές προσωπικές σχέσεις με τα στελέχη των κομμάτων της Ευρωπαικής Αριστεράς.
  Όλα τα παραπάνω είναι πασίγνωστα και θα αρκούσε η ελαχιστότατη έρευνα για να τα διαπιστώσετε πριν αναπαράγετε αηδίες.

  • Ο/Η Po λέει:

   επί του θέματος;

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Yποθέτω κύριε πως κανείς δεν εμπόδιζε τους ενδιαφερόμενους να έχουν απαντήσει στα «ρυπαρογραφήματα» (που αναδημοσιεύθηκαν τότε εκτεταμένα) αν σεβόντουσαν την κοινή γνώμη, τον κόσμο που εκπροσωπούσαν, τη δημόσια θέση που κατέλαβαν και την επακόλουθη υποχρέωσή τους για λογοδοσία,
   http://www.antinews.gr/POLITIKE/o-mpampas-tou-nikou-pappa-suntonistis-tis-euroomadas-tou-suriza-/

   http://thepaper.gr/%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%AC%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%80%CF%80%CE%AC-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%82/

   http://www.axortagos.gr/o-mpampas-tou-nikou-pappa-sintonistis-tis-evroomadas-tou-siriza.html

   ιδιαίτερα αν είναι τόσο άδικα όσο λέτε, ώστε να μην πέφτει θύμα τους το ανυποψίαστο αναγνωστικό κοινό και να μην οργίζονται ευαίσθητοι άνθρωποι όσο εσείς, εξ αιτίας ημών των «άσχετων», που αντί να κάνουμε πως δεν τα διαβάσαμε και να παραβλέψουμε πως δεν τους απάντησε κανείς, τα επαναφέρουμε στη δημοσιότητα, ώστε να πάρουν κάποια απάντηση, κάπως ευγενέστερη πάντως από τη δική σας.

   Πρέπει να μάθετε επιτέλους στο ΣΥΡΙΖΑ πως στις αστικές Δημοκρατίες η εξουσία ελέγχεται. Όταν επιβάλλετε καθεστώς Πούτιν, Ντούγκιν, Ιράν, Τσάβες, Αζερμπαϊτζάν, Κίνας, ή Ρουμανίας Τσαουσέσκου-Β.Κορέας (χρηματοδοτούσαν κάποτε το ΚΚΕ εσ.) ή όποιο άλλο φιλικό σας επιλέξετε, τότε κι εμείς θα κλείσουμε το στόμα μας για να σώσουμε το κεφάλι μας.
   Μάθετε όμως το εξής.
   Πιθανότατα ο πατήρ Παππάς να είναι ο αξιότατος όλων για τη θέση που πήρε.
   Από τη στιγμή όμως που υπάρχει αυτή η συγγενική σχέση, απαιτείται η ευαισθησία της μη αποδοχής του διορισμού. Αστικές ηθικολογίες θα μας πείτε περιπαιχτικά, επιτρέψτε μας όμως να τις έχουμε.
   Το ρυπαρογράφημα, όπως αποκαλείτε τον έλεγχο που καλά έκανε και άσκησε το σάϊτ «κουρδιστό πορτοκάλι», αλλοίμονο αν όλοι μας υποχρεούμαστε να έχουμε τα ίδια μέτρα και σταθμά, αντιπαραθέτει μια άλλη επιλογή, ενός πρώην ευρωβουλευτή που τον κρίνει καταλληλότερο.
   http://kourdistoportocali.com/post/36119/pappas
   [Την ίδια στιγμή ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που είχε κάνει σπουδαία δουλειά σαν ευρωβουλευτής-ειδικά με την ιστορία του χαρατσιού της ΔΕΗ-βλέπει το κόμμα να του γυρνά την πλάτη ενώ με την εμπειρία του θα μπορούσε να φέρει σε πέρας τα καθήκοντα του συντονιστή της ευρωομάδας (Ν. Χουντής)]

   Εγώ δεν αναδημοσίευσα αυτό το κομμάτι, γιατί δεν με ενδιαφέρει ποιός είναι ο καλύτερος.
   Είπαμε ο Στέλιος Παππάς.
   Η γυναίκα όμως του Καίσαρα πρέπει να μη δίνει λαβές, για υποψίες οικογενειοκρατίας κλπ.

   Θα περίμενε όμως κανείς από εσάς που χρησιμοποιείτε τόσο άπρεπες εκφράσεις εναντίον μας («το βεκλενηκές της ψύχωσης σας»), χωρίς εμείς να έχουμε βρίσει κανέναν, να παίρνατε θέση πάνω στις σχέσει Παππά-Εκκλησίας, στις σχετικές προκλητικές δηλώσεις του και πάνω στα αναπάντητα ερωτήματα του «Βαθύ Κόκκινο», τα οποία φρονίμως αποφεύγετε και να χαρακτηρίσετε («επί του θέματος», όπως σας λέει ο κ.Ροϊδης).
   Επιτρέψτε μου να σας πω πως οι επιλεκτικές σας ευαισθησίες δεν με πείθουν, εκτός κι αν πιστεύετε πως τα μαύρα εκατομμύρια που ερωτάται αν συγχωρήθηκαν από τον κ.Παππά, υποχρεούται να τα πληρώσει η κα Μέρκελ, μαζί με άλλα κερατιάτικα προστατευόμενων του ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. φοροαποφυγή και μισθοί παπαδαριού) και άλλων κομμάτων.

  • Ο/Η Po λέει:

   Σύντροφε Καστρινάκη, αυτό το ξέρατε;

   «Χρεώνουν» στον Ν. Παππά τη διάταξη για φυσικό αέριο
   Το Μαξίμου και τον υπουργό Επικρατείας, Ν. Παππά, δείχνουν τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος ως υπεύθυνο για την διάταξη στο μίνι φορολογικό, που προέβλεπε απαλλαγή από τον ΕΦΚ στο φυσικό αέριο για τη βιομηχανία και χαρακτηρίστηκε φωτογραφική, κυρίως για ΒΦΛ. Η Ν. Βαλαβάνη την απέσυρε τελικά, μετά τις αντιδράσεις των βιομηχανιών.
   Είχαν προηγηθεί διαρροές από πλευράς κ. Βαλαβάνη ότι δεν είναι η ίδια, ούτε το υπουργείο Οικονομικών υπεύθυνοι. Δεν ήταν, όμως, πρωτοβουλία ούτε του αρμόδιου υπουργού Π. Λαφαζάνη. Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, η διάταξη προωθήθηκε από τον Ν. Παππά, που είχε διαβεβαιώσει τον κ. Λαφαζάνη, λένε οι ίδιες πηγές, ότι η διάταξη αφορά μεγάλο κομμάτι της βιομηχανίας…

   Σύντροφε ψάξτε το.

 4. Ο/Η του κώλου λέει:

  • Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

   ούτε γι’αυτό θα πει τη γνώμη του ο κύριος Καστρινάκις. Έχει πλατεία απόψε να φωνάξει κατά του Σόιμπλε, που μας κατέστρεψε.
   (Ο Καρατζαφέρης πλημμέλημα κύριε Καστρινάκι, αλλά η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, ξέρω, φταίει η Μέρκελ)

   11|06|2015 19:14

   Εδώλιο για πλημμέλημα και όχι για κακούργημα έδειξε τελικά το Συμβούλιο Εφετών για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη.

   Το αδίκημα για το οποίο θα κληθεί να λογοδοτήσει είναι αυτό της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, οι οποίες αφορούν ποσό περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο δεν είχε δηλώσει στα πόθεν έσχες που υπέβαλε την τριετία 2010-2012. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ πρέπει όμως να δώσει εξηγήσεις και για την συμμετοχή του στις off shore εταιρίες Catalina Ltd και Homeric TCI (αν και με νόμο του 2010 απαγορεύεται συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρίες).

   Πηγή: Σε δίκη ο Καρατζαφέρης για πλημμέλημα για το πόθεν έσχες και τις off shore | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/211486/se-diki-o-karatzaferis-gia-plimmelima-gia-pothen-eshes-kai-tis-shore#ixzz3dKiEPLRr

 5. Ο/Η pitsiloti λέει:

  Reblogged στις My Blog και σχολίασε
  χωρίς σχόλιο….

 6. Ο/Η ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ λέει:

  κύριε Ρο.
  Ένα από τα τρία θέματα που περιέχει η ανάρτηση σας αφορούσε τον Στέλλιο Παππά.
  Αν οι παρατηρήσεις μου επι αυτού του ζητήματος δεν είναι εντός θέματος, τι να πω.
  Στα υπόλοιπα, το ένα αφορά θέμα στο οποίο δεν θέλω να τοποθετηθώ (δηλώσεις για παπάδες, Ορθοδοξία κ.λ.π.) και το άλλο αφορά φήμες, διαδόσεις κ.λ.π για ζήτημα στο οποίο δεν έχω καμία γνώση. Σε κάθε περίπτωση η παρέμβαση μου αφορούσε το πρόσωπο του Στέλλιου Παππά και μόνον, και επειδή πιστεύω πως στα υπόλοιπα δεν υπάρχουν περιθώρια εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ μας.
  Κύριε Λ.
  Μου κάνετε πλάκα προσάπτοντας μου μη ευγενική κριτική, μια μέρα μετά τον χαρακτηρισμό μου ως τρόφιμου του ψυχιατρείου, μια και θα συμετάσχω στις απογευματινές συγκεντρώσεις. Μετά από τόση χολή, δηλητήριο, εμπάθεια, μίσος κ.λ.π. τα οποία έχετε επιστρατεύσει εναντίον της Αριστεράς (τέτοια που κάνουν πχ. τον Άδωνι Γεωργιάδη να φαντάζει ως παράδειγμα μετριοπάθειας) είναι αστείο να μου παραπονιέστε για αγένεια.

 7. Ο/Η Psycho λέει:

  Petros Tatsopoulos

  Χθες στις 12:28 π.μ. ·

  .

  Όλοι την Τετάρτη στο Σύνταγμα. Διαδηλώνουμε υπέρ της κυβέρνησης και κατά της συμφωνίας που θα υπογράψει η κυβέρνηση. Χορηγός η ελληνική ψυχαναλυτική εταιρεία.

  Στη συγκεκριμένη φωτογραφία μπορεί να μην εικονίζεται η Αλήθεια για το Χρέος. Εικονίζεται όμως η Αλήθεια για Όλα τα Υπόλοιπα.

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  Μας λέει ο κ.Καστρινάκης:
  @»κύριε Ρο.
  Ένα από τα τρία θέματα που περιέχει η ανάρτηση σας αφορούσε τον Στέλλιο Παππά….».

  Όχι κύριε, δεν αφορούσε ούτε την ιστορία του, ούτε το βίο του, ούτε τις ικανότητές του, αφορούσε το διορισμό του και το φαινόμενο της οικογενειοκρατίας, «νεΟποτισμό» στα ελληνικά του αρχηγού σας.
  Η διαφορά μας δεν έγκειται στην αξία ή μη του προσώπου, έγκειται στο αν πρέπει να διορίζονται οι συγγενείς.
  Εγώ απαντώ όχι.
  Εσείς απαντάτε ναι, επειδή λέτε πως ζει το μισό χρόνο στη Γλασκώβη που είναι κοντά στις Βρυξέλλες, δυο τσιγάρα δρόμος.
  Έχω κι εγώ μια αριστερή προσοντούχο (εννοώ πνευματικά) ξαδέλφη που ζει στη Μπριζ, παρακαλώ όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου να προτιμηθεί.

  Κλαιγόσαστε: @»μια μέρα μετά τον χαρακτηρισμό μου ως τρόφιμου του ψυχιατρείου, μια και θα συμετάσχω στις απογευματινές συγκεντρώσεις».
  Κανείς δεν σας είπε ψυχοπαθή και το ξέρετε πολύ καλά .
  Προφανώς αναφέρεστε στο χθεσινό σύντομο ποστ του κ.Ρο, που κατηγορεί τους δέσμιους προεκλογικών ψεμάτων που καλούν στις σημερινές γελοίες (ο χαρακτηρισμός είναι δικός μου) συγκεντρώσεις και καταλήγει: «Καλή επιτυχία στους σχιζοφρενείς και περαστικά».
  Ακόμη κι αν εσείς αναγνωρίζετε τον εαυτό σας στην περιγραφή, αυτό αφορά εσάς, είναι δικό σας πρόβλημα, κανείς δεν είπε τον Καστρινάκη «τρόφιμο του ψυχιατρείου», εσείς όμως είπατε πως έχω ψύχωση (κατά του ΣΥΡΙΖΑ).
  Κατά τα λοιπά δεν παίρνετε θέση για τις σχέσεις του κόμματός σας με το παπαδαριό, τις οποίες πληρώνουν οι φορολογούμενοι και εσείς απόψε θα ζητήσετε να τις πληρώσουν οι Πολωνοί συνταξιούχοι, ούτε παίρνετε θέση πάνω στη σιωπή του κ.Παππά για την κατηγορία που του απευθύνει ερωτηματικά ένα κομμουνιστικό μπλογκ η οποία αν αληθεύει, συνεπάγεται ζημιά για το ελληνικό δημόσιο χάριν φαβοριτισμού και ποινική ευθύνη του υπευθύνου.
  Αλλά για τους συγκεντρωμένους του Συντάγματος, σημασία έχει πως για τα φημολογούμενα 2 εκατ. του δημοσιογράφου, όπως και για τα 50 εκατ. που θα παίρνατε από τους καναλάρχες και δεν λέτε να τα πάρετε, θα ζητηθεί απόψε να τα πληρώσουν οι Ολλανδοί συνταξιούχοι.
  Για όλα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια πατριωτική λύση, ανάλογης ευφυϊας και χρησιμότητας με τα 500εκατ. των ελικόπτερων του Κουγκιάρχη σας υπουργού.

 9. Ο/Η alex λέει:

  Η ανάρτιση στο ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ μόνο ρυπαρογράφημα ,που το αποκαλεί ο κ. Μ. Καστρινάκης , δεν είναι. Επειδή, απο οτι φαίνεται, προτεραιότητα στο κυβερνητικό σχήμα & δή στον κύριο εταίρο είναι η παραμονή & εδραίωση στην έξουσία πάση θυσία, θα πρέπει να αναμένουμε ενέργειες κατά αριστερών ,χωρίς εισαγωγικά ,αντιφρονούντων. Ακριβώς ομως , οπως αναφέρετε, ελλείπει το ήθος αλλα περισσεύει το θράσος ,οι «ενέργειες» θα είναι ποικιλόμορφές χωρίς να αποκλείονται & δραστηριοποιήσεις Υπηρεσιών. Α, και κάτι εντελώς μα εντελώς άσχετο: Ο Θέμος δεν ήταν ο πρώτος κομιστής. Υπήρξαν & άλλοι απο προηγούμενες δεκαετίες που ανταμείφθηκαν(ονται) κατ επανάληψη.
  Μην ψάξει κανείς στο google να τον βρεί. θα είναι πάρα πολύ δύσκολο:
  «Ορισμένα αποτελέσματα μπορεί να έχουν καταργηθεί με βάση τον ευρωπαϊκό νόμο προστασίας δεδομένων»
  ΥΓ Τις τελευταιες ημέρες ακούγονται περίεργοι ήχοι & φωνές στο κινητό μου & σας διαβεβαιώ δεν πάσχω απο σύνδρομο Jeanne D’ Arc

 10. Ο/Η Μimi metallurgico λέει:

  O Φίλιππος μητροπολίτης Μόσχας, εκπρόσωπος της ρωσικής αριστοκρατίας, φίλος του αιμοσταγούς τσάρου Ιβάν, που αφού τον ανέδειξε τον εξόντωσε ως υπερασπιστή των προνομίων των βογιάρων, που διεκδικούσαν μερίδιο από την εξουσία του τσάρου..

 11. Ο/Η ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ λέει:

  Προς κάποια-ον που υπογράφει σαν Ζωζώ Σαπουντζάκη
  Δεν έχω άποψη, επειδή εκ φύσεως δεν ασχολούμαι με σκάνδαλα (όταν δεν είμαι υποχρεωμένος ν α ασχοληθώ, δηλαδή όταν δεν συμβαίνουν σε κάποιο πεδίο στο οποίο έχω και την ελάχιστη συμμετοχή) . Θα ήταν πολύ εύκολο να συμφωνήσω μαζί σας πως η ακροδεξιών τάσεων Δικαιοσύνη έριξε στα μαλακά τον ακροδεξιό πολιτικό απατεώνα Γ. Καρατζαφέρη. Δεν το λέω, επειδή δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα για την υπόθεση αυτή.
  Προς Alex
  Υπάρχουν κάποιοι αριστεροί που δοκίμασαν στιγμές καταδίωξης από τους ακροδεξιούς θύλακες της Αστυνομίας (ή από το ίδιο το κράτος) τους οποίους ανέχεται ο ανεκδιήγητος Πανούσης.
  Είναι τα μέλη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που μαζί με άλλους διαδηλωτές έφαγαν δακρυγόνα στην Αμυγδαλέζα, οι κάτοικοι στις Σκουριές που υπέστησαν συνδυασμένη επίθεση ΜΑΤ και ενεργούμενων της εταιρείας, οι διαδηλωτές που διαμαρτυρήθηκαν για το εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛ.ΠΕ., οι πολίτες του Βόλου που έφαγαν δακρυγόνα σε κινητοποίηση τους, οι αντιεξουσιαστές που βρίσκονταν στην κατειλημμένη Πρυτανεία κ.λ.π. Επίσης χαρακτήρισα ως ρυπαρογράφημα το δημοσίευμα του Πορτοκαλιού και όχι αυτό από το Βαθύ Κόκκινο.
  Προς Λ
  Η άποψη πως δεν πρέπει να διορίζονται συγγενείς έχει έρεισμα (όπως και η αντίθετη της ) και θα άξιζε να συζητηθεί με την προυπόθεση πως αναφερόμαστε σε διορισμούς σε δημόσιες κρατικές θέσεις. Ο συντονιστής των ευρωβουλευτών είναι κομματική θέση . Συμβαίνει συχνά αδέλφια, σύζυγοι, γονείς και παιδιά να δραστηριοποιούνται στον ίδιο κομματικό χώρο. Θα ήταν ρατσιστική και παράλογη η υιοθέτηση ενός τέτοιου κριτηρίου .που θα οδηγούσε στον αποκλεισμό στελεχών.
  Και κάτι άλλο. Είναι πρόκληση να αναφέρεστε στη αναγκαιότητα να αποδεχτούν οι του ΣΥΡΙΖΑ την δυνατότητα κριτικής,, Αποτελεί ύφος που αντιστοιχεί σε λούμπεν ακροδεξιό λόγο το να μιλάτε για ολοκληρωτικά όνειρα τύπου Β. Κορέας κ.λ.π.
  Η ανανεωτική αριστερά γεννήθηκε στη χώρα μας με την αφορμή της καταγγελίας της ρωσικής εισβολής στην Τσεχοσλοβακία, στα 50 χρόνια της μειοψηφικής δράσης της σταθερά υποστήριζε την διεύρυνση της δημοκρατίας και στους 5 κυβερνητικούς μήνες της προώθησε σειρά δημοκρατικών τομών (νομοσχέδια για τις φυλακές και την απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών)
  Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως η κριτική που δέχεται βρίσκεται εκτός κριτικής .Το ότι θεωρώ την κριτική που απευθύνετε στον ΣΥΡΙΖΑ εμπαθή και παράλογη δεν σημαίνει πως διεκδικώ κάτι, πέρα από την δικιά μου δυνατότητα της απάντησης, την οποία ασκώ σε εσάς εξαιρετικά σπάνια. Οι αναφορές σε χούντες κ.λ.π. ως απάντηση στην απάντηση στην κριτική σας είναι ένα προπαγανδιστικό κολπάκι βγαλμένο από τις παραδόσεις της Δεξιάς του 1960.
  Και τέλος, στα περί θρησκείας. Ανεξάρτητα από υπερβολές στις δηλώσεις και στη στάση συγκεκριμένων βουλευτών σε επαφές τους με μεγαλοπαπάδες, παρά την βαθιά στρατηγική πεποίθηση μου για την αναγκαιότητα διαχωρισμού κράτους και Εκκλησίας, συμφωνώ με την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το ζήτημα. Επειδή η μνημονιακή εποχή είναι κάτι έκτακτο και επιβάλει άλλες προτεραιότητες. Δεν το αναλύω παραπάνω, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν καταλάβατε το 2010 και σήμερα φτάσατε εκεί που βρίσκεστε.
  Έχετε δίκιο, αδίκησα τον κύριο Ρ, δεν με αποκάλεσε τρόφιμο ψυχιατρείου , αλλά σχιζοφρενή. Υποθέτοντας πως είναι κατά του ιδρυματισμού και υπέρ των ανοιχτών ψυχοθεραπαυτικών προσεγγίσεων αυτό σημαίνει πως με αφήνει ελεύθερο εκτός ιδρυμάτων, επομένως υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο ευγενικών του χαρακτηρισμών.

  • Ο/Η alex λέει:

   Κύριε Καστρινάκη , η Ιστορία μας διδάσκει οτι οι δυνάμεις ασφαλείας/καταστολής του ancien régime, υπηρετούν κατά πλειοψηφία με την ίδια ζέση & την καινούργια κατάσταση.Εδώ βέβαια δεν έχουμε καν κάποια καθεστωτική μεταβολή οπότε είσθε μάλλον υπερβολικός με τον υπουργό Πανούση.
   Τώρα η αναφορά σας για μέλη της νεολαίας του Συριζα, μου έφερε στην μνήμη κάποιους που το 2011 ,( αντιγράφοντας & αναβιώνοντας τις σκοτεινές μέρες του ’50 με τις αντισυγκεντρώσεις & τις βιαιότητες,που αποκορυφώθηκαν με την δολοφονία Λαμπράκη) με γιαουρτώματα & λεκτική το λιγότερο βία ,διέλυαν κλειστές κομματικές εκδηλώσεις του ( μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδηποτε επιθετικό προσδιορισμό θα συμφωνήσω απόλυτα: διεφθαρμένου/ ανίκανου/ κατάπτυστου/ κοκ) ΠΑΣΟΚ . Η Αριστερά της καρδιάς μας δεν ακολούθησε ποτέ τέτοιες πρακτικές.Κάποιες άλλες «υπαρκτές» ίσως…

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Κύριε Καστρινάκη,

   1. Tις κομματικές θέσεις στο ευρωκοινοβούλιο, τις πληρώνει το Κράτος που ΄χρηματοδοτεί τα κόμματα. Πέρα από αυτό ποιος θα μας απαγορεύσει να κρίνουμε την ευνοιοκρατία και την οικογενειοκρατία (νεΟποτισμό) στο κόμμα; Είναι το κόμμα υπεράνω κριτικής; Δεν σηματοδοτεί η οικογενειοκρατία μέσα σε ένα κόμμα και τις προς τα έξω συμπεριφορές αυτού του κόμματος; Την κληρονομική διαδοχή στη Β.Κορέα δεν μπορώ να την κρίνω επειδή δεν κατοικώ εκεί;

   2.@ «Η ανανεωτική αριστερά γεννήθηκε στη χώρα μας με την αφορμή της καταγγελίας της ρωσικής εισβολής στην Τσεχοσλοβακία…».
   Πολύ σωστά αλλά δεν μπορείτε να μας λέτε πως μόνο εσείς έχετε το δικαίωμα των ιστορικών αναδρομών. Δικαιούμαστε και εμείς να θυμόμαστε και υποχρεούμαστε να υπενθυμίζουμε, ειδικά στους νεότερους που δεν έχουν ιδέα, τις (οικονομικές και) πολιτικές σχέσεις του ΚΚΕεσ με τους κτηνάνθρωπους των ηγεσιών των ΚΚΡουμανίας και Β.Κορέας, χωρίς να μας κατηγορείτε με τόσο αντιαισθητικό λεκτικό («ένα προπαγανδιστικό κολπάκι βγαλμένο από τις παραδόσεις της Δεξιάς του 1960»). Σταλινισμό το λέω εγώ αυτό που κάνετε …

   3. Δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί σας για τις σχέσεις με τους μεγαλοπαπάδες. Πέρα από την επίθεση που υφίσταται ένα πλέγμα αναγκαίου και υπερώριμου νομικού εκσυγχρονισμού που πρέπει να προωθηθεί από τον φοβιτσιάρη και υπολογιστή πρωθυπουργό σας και εμποδίζεται από το φαρισαϊκό παπαδαριό, απαιτώ ως φορολογούμενος πολίτης να φορολογηθεί η Εκκλησία όπως της αξίζει, να διερευνηθούν από το ΣΔΟΕ οι υποθέσεις των μητροπολιτών και των συγγενολογιών τους (και για να μην μου πείτε -πάλι-κουτοπόνηρα πως τάχα δεν ξέρετε-ότι δεν σας συμφέρει- http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63746963 ) και να εκδικαστούν επιτέλους οι υποθέσεις της Βουλιαγμένης, της Αλληλεγγύης, της Πάτμου, της Σιβιτανειδίου κλπ
   Θεωρώ την εν τοις πράγμασι θέση του ΣΥΡΙΖΑ πως τα λεφτά αυτά οφείλουν να τα πληρώσουν οι Πολωνοί συνταξιούχοι και οι Γερμανοί εργαζόμενοι ως εντελώς χυδαία.

 12. Ο/Η Πανούσης κατά ιδεοληπτικών λέει:

  Πανούσης: Ώρα να ξεδοντιαστούν τα φίδια που απειλούν την κοινοβουλευτική δημοκρατία

  Νέα επίθεση με σκληρές εκφράσεις εξαπολύει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, κατά τάσεων και ρευμάτων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να τα κατονομάζει.

  Σε άρθρο του που αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο γνώμης anoixtoparathyro.gr, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θέτει και πάλι θέμα ιδεολογίας στο ΣΥΡΙΖΑ και το συνδέει με τη λειτουργία της κυβέρνησης.

  Χαρακτηριστικό του ύφους στο άρθρο του κ. Πανούση είναι η αναφορά του σε «φίδια που απειλούν την αστική δημοκρατία», τα οποία πρέπει «να ξεδοντιαστούν».

  «Δεν μπορεί ο καπετάνιος να μην έχει τη δύναμη να διατάζει το πλήρωμα», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ κάνει λόγο για «κίνδυνο» η κυβερνώσα Αριστερά «δηλητηριαστεί από μεγάλη δόση ιδεολογίας».

  Ζητά επίσης να σταματήσει η φιλολογία περί «μαρτυρικής Αριστεράς που την κυνηγάνε όλοι» και επιτίθεται στους αριστερούς που «συνεχίζουν να βρίζουν, να προπηλακίζουν, να εξορίζουν, να λοιδορούν ό,τι και όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους». Χαρακτηρίζει μάλιστα τη συγκεκριμένη πρακτική «αριστερή χυδαιολογία».

  «Πρέπει να απαλλαγούμε ως χώρα από τους α(σ)κόπως αριστερούς που κάνουν ο,τιδήποτε για να αποτύχει η κυβερνώσα Αριστερά, ώστε να μπορούν και πάλι να παίζουν τα διπλά – τριπλά σκοτεινά (και συχνά «βρώμικα») παιχνίδια τους. Έλεος! Δεν είναι αυτοί οι εκφραστές της Ελλάδας μετά την κρίση. Δεν θέλει ο ελληνικός λαός τέτοιους ανθρώπους να ορίζουν το μέλλον του» υποστηρίζει ο κ. Πανούσης για να καταλήξει: «Ώρα για να ξεδοντιαστούν όλα τα φίδια που απειλούν την κοινοβουλευτική αστική δημοκρατία».

 13. Ο/Η ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ λέει:

  Κύριε Λ
  απαντήστε μου ειλικρινά στο παρακάτω. Επειδή το Εσωτερικό είχε στην αρχή της ιστορίας του, δηλαδή πριν 40 και 50 χρόνια, απαράδεκτα φιλικές σχέσεις και (αδιανόητο σήμερα, αλλά συνήθεις τότε) αποδεχόταν οικονομική ενίσχυση από ολοκληρωτικά καθεστώτα, αυτό σημαίνει πως σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καταλύσει την αντιπροσωπευτική δημοκρατία και να περιορίσει πολιτικές ελευθερίες και δικαιώματα, έτσι ώστε να δηλώνετε πως μέχρι να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ την Ελλάδα Ιράν θα λέτε ότι θέλετε ? Και πείτε μου, είναι αυτή η θέση σημαία της πιο ακραίας μισαλλόδοξης πτέρυγας της Δεξιάς, ή όχι ?
  Μια ακόμα απορία. Τι σχέση έχει ο επανειλημμένα νικητής σε κανονικές εκλογές Τσάβες με το Ιράν, την Β. Κορέα κ.λ.π.? Πιθανόν να υπήρχαν αυταρχικές στιγμές στην διακυβέρνηση του, λιγότερες πάντως από αυτές που χαρακτηρίζουν τις τάσεις που επικρατούν στις δυτικές δημοκρατίες στους καιρούς της νεοφιλελεύθερης επέλασης.
  Κύριε Λ,
  δεν νομίζω πως αναπαράγετε προπαγανδιστικά ψέμματα του κύκλου των Σόιμπλε, επειδή είστε προδότης, πολύ δεξιός ή κάτι τέτοιο. Εμένα μου φαίνεστε έρμαιο του πάθους που σας διαπερνά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ..Όπως συμβαίνει σε όλα τα μεγάλα πάθη αυτό κυβερνά τη σκέψη σας, συσκοτίζει τη λογική σας, απαιτεί συνεχώς να μεγαλώνει επειδή τρέφεται από τον ίδιο τον εαυτό του, σας αποκόπτει από κάθε αίσθηση πραγματικότητας την οποία αντιλαμβάνεστε μέσα από τη δίνη αυτού του πάθους.Αλλιώς, δεν θα προσποιόσασταν κουτοπόνηρα πως αγνοείτε πως οι εταίροι μας όχι μόνο αδιαφορούν για Πολωνούς και Γερμανούς εργαζόμενους, αλλά απορρίπτουν μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση της χώρας μας τα οποία έχουν δημοσιονομικό όφελος, όπως π.χ είναι η ρύθμιση των 100 δόσεων, που έφερε στα κρατικά ταμεία πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ .
  Συγχωρέστε μου την απόπειρα ψυχανάλυσης σας, αλλά αδυνατώ να σας ερμηνεύσω διαφορετικά.
  Στο συγκεκριμένο ζήτημα διαλεύκανσης σκανδάλων, φοροαπαλλαγών κ.λ.π.σε μεγαλοπαπάδες και στην Εκκλησία είμαι, αυτονόητα, σύμφωνος μαζί σας.
  Προςalex
  Μετά tτην προπαγάνδα για τους κομμουνιστές που θα καταλύσουν την δημοκρατία του Λ., εσείς αναπαράγετε την μυθολογία του ΠΑΣΟΚ που είχε στοχοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, την εποχή που η λαική οργή ξεσπούσε αυθόρμητα εναντίον του με τρόπους με τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ διατύπωνε την διαφωνία του. Ο ΣΥΡΙΖΑ και να ήθελε, (που δεν ήθελε) δεν είχε ποτέ την οργανωτική δυνατότητα να κατασκευάσει αντισυγκεντρώσεις κ.λ.π. Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων σε τέτοια καταδικαστέα γεγονότα πρωταγωνιστούσαν παλιοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια εποχή, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιζόμενων συμπολιτών μας, χτυπιόταν ανελέητα από τα ΜΑΤ του Παπουτσή στα κέντρα των ελληνικών πόλεων..

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Κύριε Καστρινάκη,
   Ειλικρίνεια να ζητήσετε από τον εαυτό σας, εγώ δεν έχω κανενός είδους ένταξη η εξάρτηση και λέω φωναχτά αυτά που σκέπτομαι, χωρίς να κρύβομαι πίσω από επιλεκτική άγνοια ή αναρμοδιότητα περί τα γεγονότα.
   Συνεχίζετε την προσπάθεια να εμφανισθείτε εδώ ως υβρισθείς, επικαλούμενος έναν γενικό χαρακτηρισμό που έγινε για το πλήθος της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα (τελικά δεν ήταν πλήθος ακριβώς), ενώ είστε αρκετά ευφυής για να ξέρετε πως οι γενικοί χαρακτηρισμοί ούτε νομικά δεν επιμερίζονται ατομικά και πως αν μια συμπεριφορά ενός πλήθους μπορεί να είναι παρανοϊκή, δεν είναι αυτή άθροισμα ατομικών ψυχώσεων, οι οποίες μάλιστα αφορούν όλες ανεξαιρέτως τις μονάδες του πλήθους. Γνωστά αυτά σε κάθε διαβασμένο άνθρωπο, τα έχει πει και ο Νίτσε και μην συνεχίζετε αυτό το παιδικό κλαψούρισμα «με βρίσανε», γιατί αν κάποιος έβρισε εδώ είστε εσείς, το κάνατε για εμένα και ήσασταν πολύ σαφής, άλλο αν δεν στέκομαι σε αυτό γιατί δεν αναζητώ προσχήματα για να αποπροσανατολίσω τη συζήτηση.
   Αντί να παριστάνετε τον ψυχαναλυτή μου, σε μια προσπάθεια φυγομαχίας από το πεδίο της λογικής αντιπαράθεσης, θα ήταν καλύτερο να απαντούσατε στα επιχειρήματά μου.
   Δεν θεωρώ όλο το ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρωτικό, το μόνο 100% ολοκληρωτικό κόμμα είναι η Χ.Α. ούτε καν οι φίλοι σας οι ΑΝΕΞΕΛ.
   Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση στο ποσοστό που αυτή αποτελείται από πρόσωπα προσκείμενα στο κόμμα αυτό, γιατί υπάρχουν και αμφιλεγόμενα άτομα στην κυβερνητική πλειοψηφία, ανήκουν στο λεγόμενο δημοκρατικό τόξο, με ότι αυτό σημαίνει για τη φτωχή σε δημοκρατικότητα νεοελληνική πραγματικότητα. Βεβαίως στεγάζει και ο ΣΥΡΙΖΑ ανθρώπους που μισούν τη Δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα κλπ και πιστεύουν στην ωμή βία, στην τρομοκρατία κλπ άλλοι έχουν ανοίξει διάλογο με ναζιστές, άλλοι έχουν φτάσει στο σημείο να υποστηρίζουν ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς δολοφόνων μικρών παιδιών της Σρεμπρένιτσα, άλλοι θαυμάζουν, ομολογημένα, τέρατα σαν το Μάο το Στάλιν ή το Χότζα. Παραπέρα έχει συμπλεγματικά στελέχη με μίσος κατά της Δύσης, που θέλουν να φέρουν τη χώρα σε τριτοκοσμικές καταστάσεις, ελπίζοντας πως έτσι θα μπορέσουν να δράσουν ασύδοτα με βάση τις πολιτικές τους φαντασιώσεις. Οι σχέσεις του ΚΚΕ-εσ με τυράννους αποτελούν απλά προπατορικό αμάρτημα το οποίο οι κληρονόμοι των δραστών του δεν έχουν βρει την εντιμότητα να αποκηρύξουν, ασφαλώς με όσα ελαφρυντικά η εποχή και οι καταστάσεις τότε μπορούν να τους αποδώσουν.
   Ο Τσάβες έχει ακριβώς τη σχέση που περιγράφετε εσείς, η συναρίθμηση δεν σημαίνει ταύτιση. Το Ιράν δεν μου ήλθε στο μυαλό λόγω πάθους κλπ αν εσείς δεν ντρέπεστε που η κυβέρνησή σας έχει σχέσεις μαζί του και μάλιστα ως αντίβαρο ή απειλή στη Δύση, δεν σημαίνει πως έχετε δικαίωμα τα δικά σας πάθη να τα φορτώνετε σε μας, γιατί είναι πάθος ασυγχώρητο και διαστροφικό να έχεις συζητήσεις με ανώμαλους ανθρώπους του ισλαμικού φονταμενταλισμού, που δολοφονούν και βασανίζουν παιδιά και γυναίκες και να μην έχεις βρει μισή λέξη να τους καταδικάσεις. Η Αριστερά κατηγορούσε κάποτε τους Αμερικανούς και τη Δύση για συνεργασία ή και απλή ανοχή στη Δικτατορία των συνταγματαρχών, παραβλέποντας τη μαχητική συμπαράσταση δυτικών κυβερνήσεων, πολιτικών προσώπων, προσωπικοτήτων, συλλογικότήτων και ιδιωτών προς τους Έλληνες αντιστασιακούς. Αναζητώμε το φανάρι του Διογένη μια δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του φίλου σας του Ιλχάμ Αλίγιεφ, υιού κληρονόμου και διαδόχου Χαιντάρ, του πρώην μέλους δηλαδή του πολιτμπιρό της ΕΣΣΔ, αλλά μάταια. Εκεί (θέλετε να) κάνετε σκληρές καπιταλιστικές μπίζνες, και τα πράγματα αλλάζουν, σκασίλα σας αν πρόκειται για διεφθαρμένο παλιό πλέι μπόι που διορίστηκε από το μπαμπά του και εκλέχτηκε με εκλογές και ποσοστά τύπου Παπαδόπουλου, άλλωστε πολλοί στο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν στην «άμεση Δημοκρατία». Αυτός ο κυνισμός της «Αριστεράς», θα με τρόμαζε αν δεν είχα προ πολλού αντιληφθεί τι είδους άνθρωποι είναι η ηγεσία και ένα μεγάλο μέρος του στελεχικού σας δυναμικού. Είναι στη φαντασία μου κύριε Καστρινάκη πως στεγάζετε αντισημίτες που μισούν σε νοσηρό βαθμό τον εβραϊκό λαό τόσο που δεν έχουν βρει μισή λέξη για να καταδικάσουν τα εγκλήματα της Χαμάς κατά του Ισραήλ αλλά ακόμη και των Παλαιστινίων, ιδιαίτερα κατά μικρών παιδιών και γυναικών;
   Έχετε στο ΣΥΡΙΖΑ βρει μισή λέξη για να καταδικάσετε την καταπάτηση στοιχειωδών δικαιωμάτων από το καθεστώς Πούτιν και τις μυστηριώδεις δολοφονίες αντιπάλων του;
   Απαιτείτε από εμάς να κάνουμε πως δεν τα ξέρουμε αυτά, να κάνουμε πως δεν ξέρουμε πως φέρατε σε 4 μήνες την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού δέσμιοι ψεμάτων, ευσεβών πόθων και φαντασιώσεων και πως κάποιοι από εσάς κομπάζουν πως θα καθιερώσετε δελτία στα τρόφιμα, στα φάρμακα και στα καύσιμα και θέλετε να κάνουμε πως δεν τους ακούμε και να μην βλέπουμε ταυτόχρονα πόσα στελέχη σας έχουν καταθέσεις και επενδύσεις σε σκληρά καπιταλιστικά κεφάλαια στο εξωτερικό;
   Να κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε πόσο βαθιά υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας και τους λαούς της Ευρώπης, κατηγορώντας αυτούς και τις κυβερνήσεις τους-που δεν στεγάζουν ακροδεξιούς όπως η δική σας-πως τάχα δεν σέβονται την απόφαση του ελληνικού λαού που ψήφισε κι απεφάνθη πως δεν τους χρωστάει λεφτά; Να κάνουμε πως δεν βλέπουμε τον απόλυτο εξευτελισμό της Βουλής από την ίδια την Πρόεδρό της που τη θεωρεί φέουδό της και μηχανισμό ικανοποίησης του πάθους της για εξουσία, καυγάδες και δημοσιότητα;
   Να κάνω πως δεν είδα το κουρελοπανό, δίκην γυμνασιακής κατάληψης, που αναρτήθηκε χτες στο ναό της όποιας Δημοκρατίας μας (δεν έχετε ψηφίσει 4 μήνες τώρα, μισό νόμο για να την κάνετε καλύτερη), από την εριστική γυναίκα που θεωρεί τη Βουλή τσιφλίκι της και ξέρει τη μέθοδο ως δικηγορίνα να αναβάλει εκδίκαση υποθέσεων εμφορούμενη λέει σήμερα από αίσθημα πιστής τήρησης των νόμων, τόσο που να εξανίσταται από τις νομικίστικες «αδικίες» (!!!), που γίνονται, λέει, στη Χρυσή Αυγή στην οποία συμπεριφέρεται με τόση μελιστάλακτη ευγένεια, που αν τη χρησιμοποιούσε και προς τις άλλες κατευθύνσεις του Κοινοβουλίου, όλοι θα τρόμαζαν πως κάτι κακό της συνέβη απότομα;
   Αναφερθήκατε στη ρύθμιση των 100 δόσεων, με την οποία τσουβαλιάσατε δικαίους και αδίκους αδιάκριτα, αδικώντας ταυτόχρονα κατάφωρα τους συνεπείς φορολογούμενους;
   Κάνετε πως δεν ξέρετε πως το πρόβλημα δεν είναι μόνο εισπρακτικό (που κι εδώ τα θαλασσώσατε) αλλά πρόβλημα σαθρών δομών, μηχανισμών διαφθοράς, αντιπαραγωγικών καταστάσεων, που επίμονα αρνείστε να ακουμπήσετε γιατί σας στηρίζουν;
   Κάνετε πως δεν ξέρετε, για να κλείσω τον τόσο γενναιόδωρα σύντομο φιλιππικό μου, πως είστε η πρώτη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, που μέσω του υπουργού Βούτση που τα ανοιχτά μικρόφωνα μέσα στη Βουλή ανέδειξαν την ποιότητά του, επίσημα δηλώνει πως καλύπτει σκάνδαλα, διαφημίζοντας ταυτόχρονα και τη Χ.Α. και δεν ξεσηκώνονται και οι πέτρες να τη χτυπήσουν;

   Ακούστε κύριε Καστρινάκη.
   Δεν εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ καμία Αριστερά. Είναι ένα συνονθύλευμα εξτρεμιστών αριστεριστών, παλαιών «πατριωτών» του ΠΑΣΟΚ, λαϊκοδεξιών ή και ακροδεξιών απορριμμάτων, τυχοδιωκτών και μερικών ευπρεπών Αριστερών που δεν έχουν το θάρρος να διαρρήξουν τους δεσμούς μιας ζωής. Ο αρχηγός σας, παρ’ότι απόφοιτος Πολυτεχνείου, μετά από δεκάχρονη «συνδικαλιστική» δράση εκεί, πάσχει από αδικαιολόγητη αμάθεια ακόμη και στοιχειωδών γυμνασιακών γνώσεων θετικής κατεύθυνσης, για να μην αναφερθώ στις επιδόσεις του στην Ελληνική ή στις ξένες γλώσσες (Αγγλικά), που είναι η μεν πρώτη πράγματι αντιπροσωπευτική ενός σωρού της γενιάς του, η δε δεύτερη όμως ολότελα αδικαιολόγητη αφού οι νέοι της τάξης του και της εποχής του γνωρίζουν τουλάχιστον κάποια ευπρεπή Αγγλικά. Αυτός ο άνθρωπος που διακατέχεται από παχυλή άγνοια, που δεν πλήρωσε δυο φορές ολόκληρο το λογαριασμό του στο Ιασώ, που σκύβει το κεφάλι μπροστά σε διεφθαρμένους ρασοφόρους ντροπιάζοντας την Αριστερά και δίνοντας αίσχιστο παράδειγμα στη νεολαία και στο μέσο πολίτη, θα σώσει την Ελλάδα το Νότο και την Ευρώπη, που κατά τη φαντασία σας κινδυνεύουν και σας βλέπουν ως Σωτήρες (μόνο που δεν το ξέρουν);
   Δεν είστε η Αριστερά κύριε Καστρινάκη. Οι δυο αριστερές Ισπανίδες δημαρχίνες παραιτήθηκαν από το μεγαλύτερο μέρος του μισθού τους, ούτε ένας το τονίζω ούτε ένας του επαναστατημένου ΣΥΡΙΖΑ δεν φιλοτιμήθηκε να ζητήσει μια λογική και εφικτή μείωση των τεράστιων βουλευτικών αποζημιώσεων μιας χρεοκοπημένης χώρας όπου κατά τον απερίγραπτο Λονδρέζο βουλευτή σας, λάτρη της δραχμής (και της αγγλικής λίρας;), ο κόσμος σιτίζεται με δελτίο που δεν τρέχει και τίποτα αν γενικευθεί.
   Μην μας κάνετε μαθήματα ήθους και αριστεροσύνης, να τα κάνετε στον αρχηγό σας και στο κόμμα σας, το χρειάζονται επιτακτικά γιατί «το κακόν δοκείν ποτ’ εσθλόν τώδ’ έμμεν’ ότῳ φρένας θεός άγει προς άταν» και το κακό είναι πως το κόμμα σας, απειλεί να πάρει στον αναπόφευκτο χαμό του μαζί του και τη χώρα

 14. Ο/Η ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ λέει:

  Κύριε Λ
  μια απλή ερώτηση έκανα. Αν πιστεύετε πως ο ΣΥΡΙΙΖΑ θέλει να καταλύσει την δημοκρατία. Για να απαντήσετε, χρειάστηκε να επιστρατεύσετε σημαντικό τμήμα εμμονών, υπερβολών, προσωπικών χαρακτηρισμών, μισών αληθειών (που λειτουργούν ως ολόκληρα ψέμματα) κ.λ.π. τα οποία υποθέτετε πως περιβάλουν με ορθολογιστικό μανδύα το ασίγαστο πάθος σας κατά της βασικότερης δύναμης της Αριστεράς στη χώρα μας.
  Επικεντρώνομαι στο τμήμα του κειμένου σας στο οποίο προσπαθείτε να απαντήσετε στην ερώτηση μου. Ευτυχώς λοιπόν, παραδέχεστε (με πολλά αλλά, όμως η βασική παραδοχή σας αυτή είναι) πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να ανατρέψει το δημοκρατικό καθεστώς στη χώρα μας. Δυστυχώς, αυτή η αναγκαστική παραδοχή δεν συνοδεύεται από την γενναιότητα της αυτοκριτικής πως ήταν τουλάχιστον υπερβολική και ατυχής η αναφορά σας στην πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να σας κλείσει το στόμα, όταν κάνει την Ελλάδα Β. Κορέα.
  Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν τα νομικά με τις ύβρεις του Ρ. Δεν θα κάνω αγωγή εναντίον του ζητώντας αποζημίωση, για να τα επικαλείστε. Αφήστε που για λόγους συντομίας απέφυγα να παρατηρήσω το προφανές. Όταν λες αυτούς με τους οποίους διαφωνείς σχιζοφρενείς δεν κινείσαι απλώς στα πλαίσια του πολιτικού χουλιγκανισμού. Προσχωρείς στην ψυχιατρικοποίηση της πολιτικής διαφωνίας, στα πρότυπα των μοντέλων και των μεθόδων που κατασκεύασαν τέρατα όπως ο Στάλιν.
  Τέλος, κινείστε σαν να έχετε την προσωπική σας επιτροπή Αλήθειας (μάλλον της μοιάζετε, καταλαβαίνετε ποιάς, σε μερικά σημεία, περισσότερο από όσο μπορώ να φανταστώ αυτή τη στιγμή) και να εκδίδετε συνεχώς πορίσματα στηριγμένα σε δίκη προθέσεων και σε αμφισβήτηση της ειλικρίνειας αυτών με τους οποίους διαφωνείτε. Δεν μπορώ να υπονομεύσω αυτή την ασυγκράτητη ροπή σας (το πάθος, είπαμε), επειδή συμβαίνει όμως να συνομιλούμε, σας διαβεβαιώ πως όταν σας λέω πως δεν γνωρίζω ένα θέμα αυτό σημαίνει μόνο πως δεν το γνωρίζω και τίποτα άλλο. Στου παθιασμένου την πόρτα, βέβαια…….

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Aν δεν γνωρίζετε κύριε, να μάθετε, με ένα δεν γνωρίζω δεν ξεφεύγετε όταν σας στριμώχνουν.

   Σε όλα τα υπόλοιπα που λέτε έχετε ήδη πάρει απαντήσεις και επανέρχεστε με τα ίδια ερωτήματα, αποφεύγοντας συστηματικά να δώσετε απαντήσεις στα δικά μας.

   Είναι παραπάνω από προφανές πως ο κ.Ροϊδης χρησιμοποίησε μια έκφραση, δεν εννοούσε πως οι συγκεντρωμένοι ήταν σχιζοφρενείς, μην μας τρελαίνετε με τους ισχυρισμούς σας και άρα και ο κ.Καστρινάκης που θα πήγαινε στη συγκέντρωση είναι σχιζοφρενής, όπως παριστάνετε ότι τάχα το αντιλαμβάνεστε, τραβώντας το από τα μαλλιά.
   Στην καθομιλουμένη ο όρος σχιζοφρενής σηματοδοτεί αυτόν που δεν ξέρει τι θέλει, τον διχασμένων επιθυμιών άνθρωπο, που λέει ναι στο ευρώ, ναι στα δάνεια, ναι στις επιδοτήσεις, ναι στην ευρωπαϊκή συμμετοχή και προνομία, αλλά όχι στους ευρωπαϊκούς κανόνες. Αυτή δηλαδή τη σχιζοειδή αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ και του καταδημαγωγημένου, απελπισμένου ή συμφεροντολογικού-αναλόγως και κακομαθημένου πλήθους που τον ακολουθεί, το οποίο απαιτεί τα δικά μας, δικά μας και τα ξένα μισακά ή με άλλα λόγια τον τετραγωνισμό του κύκλου.
   Μην υποδύεστε το θιγμένο ή τον αδικημένο, κατηγορώντας μας ακόμη και για «ψυχιατρικοποίηση» της πολιτικής (έλεος!), το κοινό μας είναι νοήμον, αυτά τα τερτίπια στις κόβες του ΣΥΡΙΖΑ παρακαλώ.
   ____________
   ΥΓ
   Καλοσύνη σας για τη δήλωση πως δεν θα κάνετε αγωγή επειδή τάχα σας είπαμε σχιζοφρενή, που πουθενά δεν σας είπαμε.
   Μια τέτοια ολότελα αστήρικτη αγωγή θα είχε τύχη μόνο στη Β.Κορέα ή στην Ελλάδα των παραδικαστικών κυκλωμάτων, αλλά όσο υπάρχει το ΕΔΑΔ, ούτε εδώ. Βέβαια αν βγούμε από την Ευρώπη, με υπουργό Δικαιοσύνης κάποιον από τα πολυάριθμα νομομαθή στελέχη σας με κάπως ιδιαίτερες αντιλήψεις περί Δικαιοσύνης (ανέγγιχτα από τη ριζοσπαστική κυβέρνηση που θέλει να διορθώσει την Ευρώπη, για 4 μήνες τα παραδικαστικά, οι αναβολές, οι παραγραφές, τα αδύναμα νομοθετικά πλαίσια, οι διαδικασίες αρνησιδικίας, ο τρόπος επιλογής ηγεσίας της Δικαιοσύνης και τα τοιαύτα), δεν ξέρω τι τύχη θα είχαμε αν μας καταδιώκατε, γι’αυτό και σας ευχαριστώ για τη γενναιόδωρη δέσμευσή σας.

 15. Ο/Η ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ λέει:

  Τα γραπτά μένουν.
  Κύριε Λ,
  γράψατε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την μετατροπή του καθεστώτος σε παρόμοιο με αυτά του Ιραν και της Β. Κορέας. Χαίρομαι που μετά από την πίεση που σας άσκησα διευκρινίσατε πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
  Προσπαθείτε να με πείσετε πως ο Ρ δεν με είπε σχιζοφρενή, τη στιγμή που ευχήθηκε περαστικά σε όσους πάνε στις χτεσινές συγκεντρώσεις τους οποίους χαρακτήρισε σχιζοφρενείς.
  Και όλα αυτά ενώ χαρακτηρίσατε ως μη ευγενική την κριτική μου σε εσάς, επειδή είπα πως αναπαράγετε αηδίες τις οποίες δεν διασταυρώσατε.
  Αρνείστε να παραδεχτείτε το προφανές πως ο ισχυρισμός σας για την επιδιωκόμενη κατάλυση της δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός του Ρ αποτελούν υπερβολές και ακρότητες. Παρότι μια τέτοια παραδοχή ελάχιστα θα αφαιρούσε από την επιχειρηματολογία σας εναντίον του τρισκατάρατου ΣΥΡΙΖΑ.
  Προφανώς, χρησιμοποιείτε συδικαλιστικά κολπάκια, εντελώς ξεπερασμένα πια στις εσωκομματικές αντιπαράθεσεις των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου. Προφανώς, σας είναι αδύνατον να παραδεχτείτε πως σφάλλατε, έστω και για μια στιγμή, για μια λέξη.
  Γιατί άραγε ? Μήπως επειδή όλο το οικοδόμημα της πολεμικής σας κατά του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται σε υπερβολές και υποσυνείδητα αναγνωρίζετε πως η παραμικρή αναγνώριση λάθους εκ μέρους σας, κινδυνεύει να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και να οδηγήσει στο ξήλωμα του πουλόβερ ?

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Κύριε Καστρινάκη,
   θα σας απαντήσει ο υπουργός που επέλεξε και στηρίζει ο αρχηγός σας:

   http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=714133
   Πανούσης: «Φίδια απειλούν την αστική δημοκρατία»

   Σκληρές εκφράσεις κατά τάσεων και ρευμάτων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ
   Οι πραγματικοί εχθροί της Αριστεράς

   …….
   »Το μεγάλο ταξίδι της Αριστεράς Διακυβέρνησης δεν μπορεί να μην έχει ως σημαία τον Διαφωτισμό, τον Ορθολογισμό, δεν μπορεί ο κάθε κωπηλάτης να έχει δική του πυξίδα που οδηγεί σε άγνωστες ακτές, δεν μπορεί ο καπετάνιος να μην έχει τη δύναμη να διατάζει το πλήρωμα πότε και πώς θα στρέψει το καράβι για να βρει ούριο άνεμο.

   »Η Κυβερνώσα Αριστερά διατρέχει τον κίνδυνο να δηλητηριασθεί από μεγάλη (ή και νοθευμένη) δόση ιδεολογίας. Σήμερα στην Ελλάδα η Αριστερά δεν υπερασπίζεται αμυντικά την ιστορική της παράδοση αλλά οφείλει να ανατρέψει με όρους δημοκρατικής νομιμοποίησης και κοινωνικής συναίνεσης την πορεία προς το χάος.

   Τέλος με την «μαρτυρική Αριστερά» που την κυνηγάνε όλοι. Τώρα αυτή κρατάει το τιμόνι. Χρειάζεται λοιπόν μια νέα πρόταση προς/για την κοινωνία.

   »Μια επί χρόνια καταπιεσμένη Αριστερά δεν πρέπει να θέλει τώρα να «ισοφαρίσει» και να κάνει τα δικά της κόλπα προκειμένου να τιμωρήσει τους βασανιστές.

   »……………….
   »Ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου, προοδευτικοί μεταρρυθμισμοί, στρατηγική απεγκλωβισμού από την εθνική μοναξιά, θεσμική αναβάθμιση και εμπιστοσύνη, ανάδυση νέων κοινωνικών δυνάμεων: ιδού το μοντέλο.
   ………
   »Δυστυχώς ακόμα και σήμερα ορισμένοι «γνήσιοι» συνεχίζουν να βρίζουν, να προπηλακίζουν, να εξορίζουν, να λοιδορούν ό,τι και όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους. Παλιές αρρώστιες σε νέες μορφές «αριστερής» χυδαιολογίας.
   Οι χυδαίοι που θεωρούν «φασιστικό» ότι δεν τους μοιάζει, καιρός είναι να μπουν στο υπόγειο της ιστορίας.

   »Η Κυβερνώσα Αριστερά ζει και κινείται στο φως. Ό,τι και όποιος ζει στο σκοτάδι μόνο κακό θα της κάνει.
   …….
   »Ώρα για να ξεδοντιαστούν όλα τα φίδια που απειλούν την κοινοβουλευτική αστική δημοκρατία.

  • Ο/Η Po λέει:

   κ. Καστρινάκη, θα προσπαθήσω να εξηγήσω απλά για τον χαρακτηρισμό μου, ίσως έπρεπε να χρησιμοποιήσω τη λέξη σαδομαζοχισμός κι όχι σχιζοφρένεια.
   Ο λόγος: Το κόμμα σας φούσκωσε με ψέμματα/υποσχέσεις το πόπολο, ξέροντας πόσο ανέφικτα είναι…
   Κατέθεσε (μετά ένα 5μηνο!) 47 σελίδες προτάσεων προς τους εταίρους με μέτρα τόσο σκληρά που θα τα προσυπόγραφε ο Σαμαρά και οποιοσδήποτε «νεοφιλελές», και που καμία σχέση με το «πρόγραμμα Θεσ/νίκης» δεν έχουν. Οι τεχνοκράτες των εταίρων που κοιτών μόνο αριθμούς, τα απορρίπτουν.

   Απελπισία.
   Δεν βγαίνουν 1) τα ανέφικτα αέρα-πατέρα ψέμματα (αυτό το ήξερε το κόμμα σας)
   Δεν βγαίνουν και 2) οι 47σέλδες προτάσεις.

   Τώρα τι κάνουμε; αδιέξοδο;
   Όχι πρέπει να «τακτοποιήσουμε», βλέπε «φοβίσουμε»
   1) τους βουλευτές μας ώστε να περάσει η συμφωνία όταν αυτή κατατεθεί (κορώνες αντιστασιακού μεγαλείου Τσίπρα προς κοινοβουλευτική ομάδα προχτές), και
   2) Να κινητοποιήσουμε/φοβίσουμε το πόπολο, ώστε να μη το χάσουμε από πελάτη ώστε αν του φέρουμε συμφωνία/μνημόνιο να λέει «κάνανε ό,τι μπορούσαν»

   Το δεύτερο έγινε χτες στο Σύνταγμα.
   Σας κοροϊδέψαμε, σας είπαμε ψέμματα αλλά δεν μας βγαίνουν.
   Ελάτε να μας στηρίξετε για τα ψέμματα που σας είπαμε.
   Συμπαράσταση στον σύγχρονο μαυρογιαλούρο που τον χτυπούν αλύπητα οι ξένοι δανειστές.

   Οι βουλευτές τσιμπάνε.
   Τσιμπάει και το πόπολο.
   (δεν είμαι σίγουρος αν το δεύτερο τσίμπησε, μερικές χιλιάδες μόνο έκαναν τον… κόπο στο Σύνταγμα)

   Τώρα η συμφωνία θα περάσει, ά ν ε τ α (οκ 2-3 απώλειες είναι αναγκαίες)

   Η συμμετοχή και στήριξη σε όλο αυτό το τσίρκο εάν δεν είναι σχιζοφρένεια, ή έστω σαδομαζοχισμός.
   Τότε, τι ακριβώς είναι.

   Η μπάλα στο γήπεδό σας.
   Μερσί.

 16. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Σημερα φιλε Λασκαρατε κανεις μια μεγαλη αδικια.
  Βεβαια ολοι δικαιουνται λαθη, εστω κι αν ειναι μεγαλες αδικιες.
  Ειναι αληθεια οτι τον Νικο Παπα δεν τον γνωριζε το πανελληνιο, ουτε γνωριζε και αλλα στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ το πανελληνιο.
  Που να τους γνωρισει;
  Ξεχασες το εμπαργκο των μμε στο ΣΥΝ;
  Εδω τον Τσιπρα δεν γνωριζας παροτι ηταν αρχηγος της νεολαιας του ΣΥΝ, και τον γνωρισαν οταν εκανε το μπαμ στο δημο Αθηναιων.
  Δε νομιζεις οτι τον αδικεις;
  Δεν ηταν δα ουτε Παπαντρεας ουτε Μητσοτακης ουτε Καραμανλης.
  Ηταν ενας νεος που ενω ο πατερας του ηταν στο πγ Του ΚΚεσωτερικου , αυτος οργανωθηκε στην ΚΝΕ.
  Δεν ξερω γιατι ειναι μεμπτο που ηταν φιλος του Τσιπρα, αφου σαν νεοι αγωνιζοταν στην ιδια οργανωση την ΚΝΕ;
  Που να τον γνωρισει το πανελληνιο φιλε Λ, οταν συμμετειχε στο πιο μικρο κομμα της ελλαδας, και μαλιστα οταν μετα τις εδω σπουδες εφυγε στην ξενητεια οπου κι εκει τελειωνοντας τις σπουδες δουλεψε δωδεκα χρονια σαν καθηγητης ερευνητης σε πανεπιστημιο;
  Εγκατελειψε την καριερα του ανταποκρινιμενος στο καλεσμα των συντροφων του, που αναγνωριζοντας την αξια του τον καλεσαν πισω; Μαλιστα οταν εγκατελειψε την καριερα του ο ΣΥΝ τοτε δεν ξεπερνουσε το 4%, για να λεμε πως ειναι φυτευτος σε μεγαλα σαλωνια.
  Αδικεις καταφωρα τον ΣΥΡΙΖΑ για οικογενειοκρατια!
  Απο που κι ως που τον διορισε ο πατερας του;
  Στο σημειο αυτο υποτιμας ολους τους συνεδρους του ΣΥΡΙΖΑ.
  Μα ο Νικος εκλεχτηκε αναμεσα στους πρωτους , ενω ο πατερας του κοντα στους τελευταιους.
  Τον Σ Παπα τον εξελεξε ενα συνεδριο της αριστερας, τον γνωριζαν οι παλιοι του συντροφοι, και μαλιστα ενα συνεδριο που οι συνεδροι περνουσαν απο κρισαρα καθε υποψηφιο.
  Οσο για τον Νικο τον οποιο γνωρισα προσωπικα, κουβεντιασαμε πολλες φορες και διαπιστωσα πως προκειται για ανθρωπο, συντροφο, ευγενικο, και πολιτικα πολιτισμενο, τον στηριξε ολοκληρη η ναιολαια και βεβαια πολλοι που αναγνωρισαν μια μεγαλη αξια.
  Πραγματικα δεν σε καταλαβαινω, αν τα εγραφε αλλος θα ελεγα πως το κανει απο εμπαθεια, λογω τιμης.
  Κραταω την βεβαιοτητα πως για αυτο το γραφτο θα μετανοιωσεις.
  Στο μονο που συμφωνω μαζι σου ειναι τα αγκαλιασματα με το παπαδαριο απο οποιονδηποτε, και πως δε σιχαινονται, καποιοι, ακομα και ο εκλεκτος συντροφος Παπας, να τους αγκαλιαζουν!!!

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Τον Παππά τον κατηγορώ για τρια πράγματα

   1. Για τις σχέσεις του με συγκεκριμένη μερίδα του παπαδαριού, για την παρασκηνιακή προσωπική συμβολή του να τα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ με το παπαδαριό, όπως αυτή προκύπτει από αδιάψευστο δημοσίευμα εφημερίδας, για τις ακροδεξιές πολιτικές του θέσεις για την Εκκλησία, όπως έχουν εκφραστεί, που προσβάλουν την Αριστερά, για τα ενδεχομένως και ποινικής φύσεως προβλήματα που προκύπτουν από αυτές τις σχέσεις (παράβαση καθήκοντος, συγκάλυψη σκανδάλων, σιωπή, φοροκλοπή κλπ).

   2. Για διορισμό του πατέρα του. Πουθενά δεν αναφέρθηκα σε διορισμό του ίδιου από τον πατέρα του, τέτοιο θέμα δεν υφίσταται, το αναφέρει το ‘κουρδιστό πορτοκάλι’, δεν του απέδωσα καμία σημασία, είπα φιλοπάτωρ και μοναδική περίπτωση πατρικού διορισμού στην ιστορία των ρουσφετιών.

   3. Για τον κ.Παππά προκύπτουν πολύ σοβαρά ερωτήματα ποινικής φύσεως.
   Το ένα υπάρχει στο ποστ μου, και βασίζεται σε ευπρεπέστατο δημοσίευμα κομμουνιστικού μπλογκ το οποίο δεν υιοθετεί τις κατηγορίες, ρωτάει και απάντηση δεν πήρε, από όσο είδα τουλάχιστον.
   Το δημοσίευμα λογοκρίθηκε κλασσικά από την Αυγή αλλά αναδημοσιεύτηκε και αρκετά αλλού, π.χ.
   http://zoornalistas.blogspot.gr/2015/06/2.html
   Το δεύτερο προέκυψε από ερώτημα σε σχόλιο του κ.Ρο, παρμένο από δημοσίευμα της Καθημερινής.
   http://www.kathimerini.gr/819670/article/oikonomia/epixeirhseis/topo8ethsh-me-endiaferon-estw-kai-e3-apostasews
   («Χρεώνουν στον κ.Παππά…..»)
   Απάντηση καμία.
   Καλό παιδί ο κ.Παππάς λοιπόν Θεόφιλε, αλλά τοση περιφρόνηση στους πολίτες, και στη δημοκρατική τάξη, να τον κατηγορούν και να σωπαίνει, με εκπλήσσει.
   ________________

   Αυτά είναι τα θέματα αγαπητέ Θεόφιλε και χρήζουν απαντήσεων, όχι αυτά που κάνει πως αντιλαμβάνεται ως θέματα ο σύντροφός σου κ.Καστρινάκης που μας θεωρεί όχι μόνο «παθιασμένους», που πάσχουμε από «ψύχωση» αλλά φοβάμαι και ηλίθιους

 17. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Eιμαι απολυτα σιγουρος πως τον Σ Παπα τον προτειναν για αυτη τη τοποθετηση οι Φλαμπουραρης Παπαδημουλης Βουτσης, οι οποιοι γνωριζαν καλυτερα απο τον Νικο που μπορουσε να προσφερει, αφου τον γνωριζαν καλα απο το ΚΚεσ.
  Ο Νικος ηταν »απεναντι» τους τοτε.
  Αν προσπαθουσε να κανει αυτο που τον κατηγορεις φιλε μου Λασκαρατε, να εισαι βεβαιος, θα τον ειχαν ξεβρασει, το λιγοτερο, καποιο συντροφοι της ΠΓ που δεν αφινουν σκονη να πεσει κατω.
  Και τελος, τον κατηγορεις για κατι που δεν ειναι δυνατο να προσκομησει στοιχεια κανενας.
  Για τα του παπαδαριου δεν εχω αποψη.

  • Ο/Η Po λέει:

   Αχ, φίλε καλέ κι αθώε Θεόφιλε…
   εδώ έχουν διορίσει ήδη μερικές εκατοντάδες συνεχίζοντας με συνέπεια το πελατειακό κράτος (προεκλογικά θα το… γκρέμιζαν, το θυμάσαι νομίζω)

 18. Ο/Η ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ λέει:

  Κύριε Λ,
  συνεχίζετε το αγαπημένο σας spor της δίκης προθέσεων, αναφέροντας πως κάνω ότι καταλαβαίνω (το οποίο σημαίνει πως είμαι υποκριτής κ.λ.π., και όχι οτι έχω διαφορετική ιεράρχηση απο τη δική του για το βαθμό σημαντικότητας των διάφορων ζητημάτων) ποια θέματα είναι σημαντικά.
  Ένα ακόμα από τα πολά θέματα που έχω άγνοια είναι και αυτό που σχετίζεται με την εκτίμηση του δείκτη ευφυίας σας. Αυτό συμβαίνει επειδή το πάθος σας κατά του ενανθρωπισθέντος διαβόλου Τσίπρα και του τρισκατάρατου ΣΥΡΙΖΑ αλλοιώνει εμφανώς τις λειτουργίες σας, επομένως και τον λογικό έλεγχο που θα έπρεπε ο νους σας να ασκεί στις πικραμένες ερωτικές επιστολές που απευθύνετε στα σκοτεινά αντικείμενα της απέχθειας σας. Δεν θα μπορούσα να χαρακτηρίσω ανόητα τα κείμενα σας που υπέπεσαν στην αντίληψη μου στα οποία το όποιο πάθος σας περιορίζεται απο την ψυχραιμία.
  Μετά από κάποια σχόλια που σας είχα στείλει πριν λίγα χρόνια, ορισμένα απο τα οποία οδήγησαν σε γενικού χαρακτήρα σύγκρουση απόψεων μεταξύ μας, αρνούμαι σταθερά να εμπλακώ σε αντιπαράθεση μαζί σας για θέματα γενικότερων πολιτικών εκτιμήσεων, σεβόμενος τον χώρο στον οποίο κινείστε και τις απόψεις της πλειονότητας των σχολιαστών σας. Όπως δεν θα πήγαινα ποτέ να προβοκάρω μια εκδήλωση π.χ. του Ποταμιού, έτσι αποφεύγω την γενικόλογη επίθεση σε σάιτ άλλων πολιτικών απόψεων (αυτή είναι και η απάντηση μου στον κύριο Ρ, στο σχόλιο όπου περιγράφει μια φανταστική πραγματικότητα μιας άλλης χώρας προσπαθώντας να μιλήσει για τη χώρα μας σήμερα). Δεν πιστεύω πως συνιστούν διάλογο οι γενικόλογοι διαδικτυακοί καβγάδες ανάμεσα σε ανθρώπου που διαφωνούν για το αν τώρα είναι μέρα ή νύχτα. Σχολίασα απολύτως συγκεκριμένα θέματα, σε ένα από τα οποία αναγκαστήκατε να διαψεύσετε αυτό που αρχικά είχατε γράψει (περί των ολοκληρωτικών προθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ)

  • Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη, γλωσσοκοπάνα λέει:

   Τόση χολή κατά του κ.Λ. προσοχή μοσιού μην καταπιείτε το σάλιο σας και σας τραβολογάνε στο πρώτων βοηθειών με δηλητηρίαση.
   Θα σας κάνουν πλύση στομάχου με το νερό του πλυντήριου ρούχων, δεν τους αφήσατε αποθεματικό ούτε για το λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ.
   Προτείνω δε:

 19. Ο/Η Ποιός τον καλύπτει; λέει:

  Για να δούμε

  http://www.news4all.gr/proto-thema/39103-dimosiografos-tou-dol-entopistike-me-2-ekat-evro-sto-eksoteriko

  18 | 06 | 15 , 10:58

  Δημοσιογράφος του ΔΟΛ εντοπίστηκε με 2 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό!

  Σύμφωνα με κυβερνητικές πληροφορίες στον έλεγχο που ξεκίνησε ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τη διαφάνεια, Παναγιώτης Νικολούδης εντοπίστηκε το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού που ανήκει σε μεγαλο δημοσιογράφο του ΔΟΛ.

  Είναι θέμα ωρών να απασχολήσει το σύνολο των μέσων ενημέρωσης το περιστατικό….
  —- —– —— —— —– —–

  Αντί να διαψεύδουν λένε πως γελάνε
  http://www.periodista.gr/medias/item/18037.htm
  από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

  Μοιράζει ο Πρετεντέρης τρολιές σε βάρος του Νίκου Παππά;

  “ ΔΟΛιες διαδικτυακές επιθέσεις στον υπουργό Επικρατείας ”
  Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015 10:14
  Εκτύπωση E-mail
  Μία αισχρή ψευδής είδηση κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο.

  Λέγεται και γράφεται ότι ότι στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ εντοπίστηκε μεγαλοδημοσιογράφος του ΔΟΛ να έχει βγάλει στο εξωτερικό πάνω από δυο εκατομμύρια ευρώ. Λέγεται και γράφεται ακόμη ότι ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, έδωσε … «άφεση αμαρτιών» στον μεγαλοδημοσιογράφο του ΔΟΛ κάνοντας παρασκηνιακή παρέμβαση ώστε να μπει φρένο στην εξέλιξη αυτής της δικαστικής έρευνας.

  Στο Μέγαρο Μαξίμου και πιο συγκεκριμένα στο περιβάλλον του Νίκου Παππά έπεσαν στα πατώματα κλαίγοντας από το γέλια μόλις διάβασαν τα παραπάνω. Εξάλλου ο υπουργός Επικρατείας, επειδή κάνει άριστα τη δουλειά του, έχει βρεθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στο στόχαστρο του ΔΟΛ.

  Λέτε να μοιράζει τις τρολιές σε βάρος του Νίκου Παππά ο Γιάννης Πρετεντέρης;;;
  ___ _____ ______
  olympia.gr/2015/05/31/πήγε-το-αρχιλαμόγιο-δημοσιογραφος-πα/
  Πήγε το αρχιλαμόγιο δημοσιογραφος πανικόβλητος να βρει άκρη στο Μαξίμου!! Νικολούδη τι θα γινει;;

  Posted by olympiada στο Μαΐου 31, 2015

 20. Ο/Η ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ λέει:

  Προς υπογράφοντα ως Ζ. Σαπουντζάκη.
  Αν εννοείτε εμένα ,σας διαβεβαιώ πως καμία χολή δεν έχω απέναντι στον κ. Λ.
  Διαφορετικά δεν θα έστελνα στο σαιτ του επώνυμα σχόλια στα οποία ανέφερα διαφωνίες μου με επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ (προεκλογική στάση απέναντι στην ΔΗΜΑΡ και εισβολή του σταθερά και επίμονα γελοίου Πανούση στην Πρυτανεία).
  Όσο και να διαφωνώ σήμερα με τις εκτιμήσεις του Λ. για τη σημασία της μνημονιακού εφιάλτη και την στάση του λαού, έχω πάντοτε σε μια άκρη του μυαλού μου ζωντανή την επίγνωση πως σε μια τραγική στιγμή για την ελληνική Αριστερά (σφαγή της πολυεθνικής αντίστασης της Βοσνίας από τους Σέρβους φασίστες) βρισκόμασταν στις τάξεις της ίδιας, πολύ μικρής δυστυχώς, μειοψηφίας.
  Σε αυτό που θεωρώ λάθος τους, βλέπω να καθρεφτίζεται (σε βαθμό υπερβολής βέβαια) ένα δημοφιλές λάθος στις γραμμές ενός σημαντικού ρεύματος της Αριστεράς με το οποίο με συνδέουν πολλοί δεσμοί.
  Σε αυτήν την προσωπική ανάγνωση της διαφωνίας μπορεί να οφείλεται πιθανή δική μου υπερβολή. Αλλά χολή , όχι, ποτέ. Ειλικρινά λυπάμαι που σας δημιούργησα αυτή την εντύπωση.

  • Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

   Μοσιού Καστρινακίς δεν είχον αντιλαβεί την απάντησίν σας.
   Περικαλώ προσοχήν εις τας μετοχάς.
   Υπογράφουσαν, μοσιού.
   Παραέγινεν το κακόν με τον σύριζαν
   https://panosz.wordpress.com/2015/06/09/sxoliasths-oi-salaminomaxoi/
   22 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ
   #των υπαρχόντων μνημονιακών διατάξεων#,

   • Ο/Η ανώνυμος λέει:

    Περικαλώ προσοχήν και εις τας γωνίας.

   • Ο/Η ανώνυμος λέει:

    the right link

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Αυτό ήταν,
    η υπόκλιση Λαφαζάνη, υπό γωνίαν 90 μοιρών και βάλε.
    Ως συνεισφορά μου στο θέμα δυο πραγματάκια.
    1. Ο Λαφαζάν είς την Μόσχαν.
    Η υπόκλιση του έχει γίνει δεύτερη φύση:

    2. Ο Λαφαζάν δικαιολογείται λέγοντας τρίχες, μέσω ενός μπιστικού του.

    http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=20359:lionis-montaziera&catid=54:anpolitiki&Itemid=284

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ H ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑ ΚΑΙ »Η ΥΠΟΚΛΙΣΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟΝ MILLER»

    H ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑ ΚΑΙ »Η ΥΠΟΚΛΙΣΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟΝ MILLER»

    .Έχει λυσσάξει κυριολεκτικά ο εσμός των εγχώριων και ξένων κατεστημένων κύκλων (σώπαινε καλέ μου)…………Οι ίδιοι κύκλοι, ατλαντικοί, υπερατλαντικοί και εγχώρια σκληρά συμφέροντα, έχουν ως στόχο να βάλουν ταφόπλακα στον ‘’ρωσικό’’ αγωγό και στις συζητήσεις, που βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, για να ανοίξει ο δρόμος στην κατασκευή του αγωγού στην Ελλάδα (λέτε;).
    ………..

    Φυσικά υπόκλιση και μάλιστα βαθιά, του Λαφαζάνη προς τον Miller δεν υπήρξε.

    Υπήρξε, όμως, η γνωστή ‘’μονταζιέρα’’.

    Πήραν οι κατασκευαστές από την τηλεόραση της Russia Today το video της υποδοχής του Miller από τον Λαφαζάνη και απέκοψαν φωτογραφικά μόνο μια σκηνή από τη διαδρομή της υποδοχής, προκειμένου με την αποκομμένη και παραποιημένη εικόνα να προκαλέσουν παραμορφωμένες εντυπώσεις.

    Κλασσική λαθροχειρία και αθλιότητα!
    ______________________
    «πήραν μόνο μα σκηνή».
    Ψέμα των σταλινικών οφθαλμοφανές, πήραν πολλές σκηνές διαδοχικών σταδίων μιας υπόκλισης, υπήρχε και βίντεο. Αλλά και μια σκηνή να έπαιρναν, τη σκηνή του βαθύτερου σημείου της υπόκλισης, που θα ήταν το μεμπτό;
    Τι εννοείτε παραποιημένη εικόνα κύριε;
    Έγινε μοντάζ;
    Δείξτε εσείς το πραγματικό βίντεο.
    Προς το παρόν υπάρχει αυτό, δείτε το στο 0:10

   • Ο/Η Po λέει:

    Είναι δυνατόν να αναπτύσσουν συνωμοσιολογία για τον αγωγό λόγω σάτιρας μιας… υπόκλισης;
    Ούτε άρθρο δεν έπρεπε να γράψουν για ένα τέτοιο ζήτημα, αν ήταν σοβαροί.

 21. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Παλιος «αναθεωρητης» συντροφε Μιχαλη;

  • Ο/Η ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ λέει:

   Προς σύντροφο Θεόφιλο Θέρμη
   ¨Οχι. Μετά από εφηβική ένταξη στον τροτσκισμό κινιόμουν στον ευρύτερο εναλλακτικό – αντιεξουσιαστικό χώρο. Αλλά συμπαθούσα πάντοτε το τμήμα του χώρου της ανανεωτικής Αριστεράς που περιγράφω και συνδέθηκα πολιτικά και προσωπικά με πολλούς εκπροσώπους του μετά την ένταξη μου στον ΣΥΝ το 1997.

 22. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αχ ο εντιμότατος κ.Νίκος Παππάς και η ενάρετη κυβέρνηση, όλο απειλούν τα ΜΜΕ και όλο ξεχνούν να πραγματοποιήσουν τις απειλές τους, οι οποίες είναι επιβεβλημένο να υλοποιηθούν, όπως οι νόμοι ορίζουν.
  Δεν είναι όμως αμπέλι του μπαμπά τους οι συχνότητες ούτε το Κράτος.
  Η Ευρώπη απαιτεί διαφάνεια και εντιμότητα.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί;

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/07/blog-post_325.html

  Κυβέρνηση και διαπλοκή: Μια σειρά από «τυχαίες» συμπτώσεις
  ……………

  Το νομοσχέδιο για της άδειες των τηλεοπτικών σταθμών είναι έτοιμο από …τον Φεβρουάριο. Τότε ήταν να κατατεθεί στη Βουλή, κάτι που φυσικά δεν συνέβη ποτέ. Οι ίδιες δηλώσεις περί κατάθεσης του νομοσχεδίου έγιναν τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και ούτω καθεξής. Τελικά έχουν περάσει 5 μήνες και το νομοσχέδιο βρίσκεται ακόμα στη φάση της συζήτησης.

  ………………………………

 23. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η οικογένεια Παππά επί των επάλξεων. Ο Παππάς πατήρ δηλώνει πως δεν θα επιτρέψει να σκοτώσουν οι λαφαζανικοί το Γελαστό παιδί. Ναι εννοεί αυτόν που γελούσε βλακωδώς την ώρα που βούλιαζε τη χώρα.

 24. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/08/blog-post_848.html

  Ο Ν. Παππάς «ξαναμοιράζει την πίτα» στην τηλεοπτική αγορά και «κλείνει» εκκρεμότητες.

  Εδώ και μήνες λίμναζε στα συρτάρια των εισαγγελέων κατά των εγκλημάτων διαφθοράς μια αναφορά – πόρισμα στην οποία γινόταν εκτενή αναφορά στα σκάνδαλα που γινόταν στην δεκαετία του 2010 στο Ραδιομέγαρο της Αγίας παρασκευής (ΕΡΤ), φυσικά με την πολιτική κάλυψη των προηγούμενων κυβερνήσεων.

  Τι να πρωτοαναφέρεις απ’ αυτά τα σκάνδαλα;

  Ότι η εταιρεία Read Bee Media LTD που ανέλαβε τον ανασχεδιασμό των λογοτύπων των Ετ1. ΝΕΤ και ΕΡΤ3 πληρώθηκε με 1.4 εκατ ευρώ;!!;;;

  Ότι ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος αμειβόταν με 300.000 ευρώ κάθε χρόνο;

  Ότι οι αμοιβές των «ειδικών συμβούλων» της ΕΡΤ έφταναν το 1 εκατ ευρώ κάθε χρόνο;

  Ότι οι δημοσιογράφοι Λυριτζής και Οικονόμου λάμβαναν κάθε ένας 300.000 ευρώ τον χρόνο;

  Ότι έκαναν εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια ραδιοφωνίας που κόστισαν 863.000 ευρώ;

  Τώρα ξαφνικά (;) οι δικαστικές αρχές ξύπνησαν και όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα των Συντακτών ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ λοιπόν, Χρήστος Παναγόπουλος, παραπέμπεται να δικαστεί για το κακούργημα της απιστίας περί την υπηρεσία!

  «Λεφτά υπήρχαν, τελεία και παύλα. Περισσότερα από δύο εκατομμύρια ευρώ μοιράστηκαν ως μπόνους σε ορισμένους υπαλλήλους της ΕΡΤ το διάστημα 2006-09, με μοναδική αιτιολογία πως έκαναν σωστά τη δουλειά τους κι έπρεπε, όσο να ’ναι, να επιβραβευτούν!

  Να είσαι διευθυντής, λόγου χάριν, να παίρνεις μηνιαίο μισθό 4.400 ευρώ (επί 14 φυσικά κάθε χρόνο μαζί με τα δώρα) και να λαμβάνεις επιπλέον ως ανταμοιβή 8.800 ευρώ επειδή διοργάνωσες ένα «χριστουγεννιάτικο πάρτι στο Κολωνάκι, ένα αποκριάτικο στου Ψυρρή, καθώς επίσης και ένα την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής στο Μετρό», εκδηλώσεις οι οποίες «στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία».

  Να φτάνεις δηλαδή λίγο πριν από την Πρωτοχρονιά και να πληρώνεσαι 4.400 τον μισθό σου, 4.400 το δώρο συν 8.800 το… ευεργέτημα τής επιπλέον αμοιβής.

  Να πηγαίνεις χειμερινές διακοπές με 17.600 ευρώ επιπλέον στον λογαριασμό σου.

  Μέχρι τις Αλπεις φτάνεις», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα που αναφέραμε. .
  Ποια είναι η ουσία; Ο Νίκος Παππάς «ξαναμοιράζει την πίτα» στην τηλεοπτική αγορά και κάποιοι «λογαριασμοί» απ’ το παρελθόν πρέπει να παραπεμφθούν … στις καλένδες, για να μην αποτελέσουν εμπόδιο ώστε ο υπουργός Επικρατείας να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς του

 25. Ο/Η βίγλα στο Πεντεσκούφι λέει:

  Ο Νικόλαος Παππάς με τον Σεβ. Κορινθίας, Ζεμενού Ταρσού και Πολυφέγγους

 26. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/10/blog-post_517.html

  Παρασκηνιακά παζάρια για το μοίρασμα των τηλεοπτικών αδειών και στο μέσο η Ολγα Τρέμη

  Από giorgis , Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015 | 4:44 μ.μ.

  Του Γ. Γ.

  Αν μια κυβέρνηση που ομνύει στη δημοκρατική νομιμότητα είχε σκοπό να βάλει τάξη στο άναρχο τοπίο των μίντια, θα άρχιζε και θα τελείωνε την παρέμβασή της στο θεσμικό επίπεδο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Από τη στιγμή που η χώρα μας -και ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης- έχει μια, έστω αποδεκτή ως προς το μίνιμουμ, νομοθεσία για τα τηλεοπτικά πράγματα, οι κανόνες του παιχνιδιού δεν μπορεί να ορίζονται από τον εκάστοτε υπουργό, αλλά από τις ίδιες τις ανεξάρτητες αρχές με αυτονομία και με τη δική τους ξεχωριστή ευθύνη απέναντι στο Σύνταγμα και τους πολίτες.

  Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι δεν περιλαμβάνεται στις επιδιώξεις της κυβέρνησης Τσίπρα. Αντιθέτως, ο Ν. Παππάς διαπραγματεύεται τον αριθμό των αδειών στην αγορά σαν μικρέμπορος της οδού Ευριπίδου, αρμοδιότητα την οποία ο νομοθέτης έχει αναθέσει -και πολύ ορθά- στο ΕΣΡ.

  Λεύτερης Χαραλαμπόπουλος, Ερρίκος Σωμερίτης – “Unfollow”

  Στην τελική φάση μπαίνει το μεγάλο παρασκηνιακό παζάρι για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες αφού μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα κατατεθεί στην βουλή το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδεις που συντάσσει το δεξί χέρι του Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς και το στενό περιβάλλον του.

  Ο Ν. Παππάς, απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα αφού κατόρθωσε το … ακατόρθωτο. Να δημιουργήσει έναν τέτοιο επικοινωνιακό μηχανισμό ώστε να στηρίζεται η κυβέρνηση από το συγκρότημα ΜΜΕ του Κουρή μέχρι τον ΔΟΛ. Κάτι ανάλογο δεν έχει συμβεί σε όλα τα χρόνια μετά την μεταπολίτευση. Και ο υπουργός Επικρατείας που φαίνεται ότι η εξουσία τον έχει διαβρώσει μέχρι το μεδούλι, δίνει την αίσθηση ότι απολαμβάνει την αποστολή του.

  Ειδικά τώρα που παρουσιάζεται προνομιακός συνομιλητής με όλα τα «τζάκια» της εγχώριας πλουτοκρατίας, τα οποία δημοσιογραφικές πληροφορίες παρουσιάζουν ότι επιδιώκουν να αποκτήσουν μια τηλεοπτική συχνότητα. (Γιάννα Αγγελοπούλου, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Σωκράτης Κόκκαλης, Δημήτρης Μελισσανίδης).

  Τα «κονέ» του αυτά ο Ν. Παππάς τα απέκτησε με την παρέμβαση του Λάμπη Ταγματάρχη, ενός ατόμου που έχει στενούς δεσμούς με την επιχειρηματική ελίτ της χώρας, ειδικά αυτής που εμπλέκεται στα ΜΜΕ, και γ’ αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο υπουργός Επικρατείας διόρισε σαν διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ τον Λ. Ταγματάρχη.

  Οι παρασκηνιακές διεργασίες που υπάρχουν αυτές της μέρες σχετικά με το μοίρασμα των τηλεοπτικών αδειών είναι στο απόγειο τους.
  Ελάχιστα σχετικά γεγονότα βγαίνουν στην δημοσιότητα και αυτά μόνο αν είναι απόρροια των ενδοκαπιταλιστικών συγκρούσεων στο πώς θα διαμορφωθεί το νέο τηλεοπτικό τοπίο. Ένα από αυτά ήταν και η συνάντηση που είχε η Ολγα Τρέμη –«ειδικότητά» της τα «παρασκηνιακά νταλαβέρια»- με την κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη.

  Θα επανέλθουμε σ’ αυτό το θέμα.

 27. Ο/Η Left and Liberal λέει:

 28. Ο/Η Εco λέει:

  https://panosz.wordpress.com/2015/10/24/papas/#more-73813

  «Προστατεύεται» η TV-100 με τροπολογία του Ν.Παππά

  Οκτωβρίου 24, 2015 in Εδώ Μπουγατσαδούπολη!, Η πολιτική στην καλύβα

  Που σημαίνει ότι οι Θεσσαλονικείς θα πληρώνουν επ΄ αόριστον (εκτός από αυτό που τους αναλογεί για την ΕΤ 3) και για την TV 100, με το γνωστό εκλεκτό της πρόγραμμα, που σπάει τα ρεκόρ θεαματικότητας 😉

  Προστατεύεται η TV-100 και τα άλλα δημοτικά μέσα ενημέρωσης, με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες στην Ολομέλεια της Βουλής. Με την τροπολογία, προβλέπεται η εξαίρεση των υφιστάμενων μέσων ενημέρωσης που ανήκουν σε ΟΤΑ από το νομοσχέδιο.

 29. Ο/Η «Ντιλ» Τσιπραίων - καναλαρχών λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/10/blog-post_145.html

  «Ντιλ» Τσιπραίων – καναλαρχών

  Η κυβέρνηση κρατάει για λογαριασμό της δυο κλειδιά. Τον αριθμό των αδειών και την τιμή εκκίνησης. Και τα δύο δε ρυθμίζονται από το νόμο, αλλά παραπέμπονται στην έκδοση υπουργικών αποφάσεων (του Παππά για τον αριθμό των αδειών, των Παππά-Τσακαλώτου για την τιμή εκκίνησης). Γιατί τα δυο αυτά ζητήματα-κλειδιά δε ρυθμίζονται με το νόμο, αλλά παραπέμπονται σε μελλοντικές υπουργικές αποφάσεις, χωρίς μάλιστα να τίθεται δεσμευτική χρονική προθεσμία για την έκδοση αυτών των αποφάσεων; Γιατί απλούστατα οι Τσιπραίοι θέλουν να έχουν ένα χαρτί στα χέρια τους για να το χρησιμοποιήσουν στο παζάρι με τους καναλάρχες. Κανείς δεν μπορεί να πει αν και πότε θα εκδοθούν αυτές οι αποφάσεις. Δε θα είναι η πρώτη φορά που ένας νόμος θα παραμείνει ανεφάρμοστος επειδή δεν εκδόθηκαν οι προβλεπόμενες υπουργικές αποφάσεις.

 30. Ο/Η του Παππά οι διπλοθεσίτες λέει:

  Ελεύθερη αριστερή δημοσιογραφική αγορά

  http://www.efsyn.gr/arthro/alloi-dimosiografoi-anergoi-kai-alloi-diplothesites

  23.10.
  Δημήτρης Κανελλόπουλος
  .

  Κι εντελώς ξαφνικά χθες στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς τροποποιεί το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες επιτρέποντας στους δημοσιογράφους του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης κι Επικοινωνίας να εργάζονται και αλλού.

  Δημοσιογράφοι, διπλοθεσίτες δηλαδή με τη μία θέση να είναι στο Δημόσιο. Σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία. Αδιανόητο.

  Ξέρετε πόσος είναι ο μέσος όρος των μισθών στο ΑΠΕ; Στα 1600 ευρώ. Και πληρώνονται κανονικά, κάθε 1η και 15. Αλλά η κυβέρνηση, ποιος ξέρει γιατί, τους επιτρέπει τη διπλοθεσία.

  Το σίγουρο είναι πως ο διευθυντής του ΑΠΕ Μιχάλης Ψύλλος διαφωνεί καθέτως με αυτή την απόφαση. Και πιστεύει πως ζημιωμένο θα βγει το Πρακτορείο από τη διπλοθεσία μια και οι συνάδελφοι θα προτιμούν να δώσουν πρώτα την είδηση στο ιδιωτικό μέσο που θα δουλεύουν παρά στο δημόσιο (για ευνόητους λόγους).

  Ένα ακόμα περίεργο με την απόφαση του Νίκου Παππά είναι πως δεν επιτρέπει τη διπλοθεσία και για τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ. Γιατί, άραγε;

 31. Ο/Η του κώλου λέει:

  Σπίρτζης-Παππάς απειλούν με αγωγές για το «γραφείο ρουσφετιών»

  17 Νοεμβρίου 2015

  Την έντονη αντίδραση των υπουργών επικρατείας Νίκου Παππά και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας τα ΝΕΑ και του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, το οποίο τους κατονομάζει ως τα μέλη της κυβέρνησης, που σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα, βρίσκονται πίσω από γραφείο που κάνει ρουσφέτια

  Ολα ξεκίνησαν από δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα της Κυριακής. Χωρίς να αναφέρει ονόματα, περιέγραφε δύο κορυφαία κυβερνητικά στελέχη τα οποία εφέροντο να έχουν στήσει από κοινού γραφείο στη Λεωφόρο Συγγρού όπου συνεργάτες τους ικανοποιούν με το αζημίωτο ρουσφέτια πολιτών.

  Το θέμα ήρθε και στη Βουλή, αφού ο τομεάρχης Υποδομών της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης κατέθεσε την Δευτέρα σχετική ερώτηση, επικαλούμενος το δημοσίευμα.

  Στη συνέχεια ο αρθρογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, στα ΝΕΑ, κατονομάζει τους υπουργούς Χρήστο Σπίρτζη και Νίκο Παππά.

  «Ο Αυγενάκης αναφέρεται στο «κοινό» γραφείο που έχουν οι δύο καλοί φίλοι για τους οποίους έχω αναφερθεί διεξοδικά προ ημερών ο υπουργός Νίκος «μη με ενοχλείτε εκτός αν πρόκειται για σοβαρό θέμα διότι συνομιλώ με τον Θεό» Παππάς και ο Χρήστος «τώρα που λείπει ο Αλέξης Μητρόπουλος είμαι το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ» Σπίρτζης» γράφει ο αρθρογράφος.

  Και συνεχίζει: «Το γραφείο, που δεν είναι ένα αλλά δύο, βρίσκεται στην λεωφόρο Συγγρού 12 στον 1ο όροφο, είνα επιπλωμένο με βάση τις σύγχρονες αντιλήψεις περί iterior design. Τα περί «κοινού» γραφείου, του προέκυψε του Αυγενάκη από το γεγονός ότι φέρει (έφερε, μέχρι προχθές, τουλάχιστον) απέξω στα κουδούνια τα ονόματα των δύο υπουργών «Ν. Παππάς-Χρ. Σπίρτζης». Στον πρώτο όροφο όμως υπάρχουν δύο πόρτες με ισάριθμα κουδούνια αλλά χωρίς τα ονόματα των δύο κυρίων»

  Ο Γ. Παπαχρήστος υποστηρίζει πως το γραφείο των δύο υπουργών ανήκει στον Χρήστο Καλογρίτσα και σημειώνει: «Αν και πρόκειται για κάτι εξαιρετικό, δύο βουλευτές από την ίδια εκλογική περιφέρεια, τη Β’ Αθηνών συγκεκριμένα, να στεγάζονται στο ίδιο γραφείο. Εξαιρετικό μέχρις παρεξηγήσεων δηλαδή…»

  Σπίρτζης-Παππάς απειλούν με αγωγές

  Οι δύο υπουργοί με κοινή τους δήλωση χαρακτηρίζουν συκοφαντικό το δημοσίευμα των Νέων και απειλούν με αγωγές. Επίσης τονίζουν ότι οι συστηματικές προσωπικές επιθέσεις εναντίον τους έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες και συνδέονται με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και τους ελέγχους της Δικαιοσύνης για τα δάνεια των ΜΜΕ.

  Αναλυτικά η κοινή δήλωση των Παππά και Σπίρτζη

  Τις τελευταίες μέρες έχουν ενταθεί οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον μας. Αναρίθμητοι χαρακτηρισμοί αβάσιμα υπονοούμενα και συκοφαντίες συνθέτουν ένα εμετικό σκηνικό που χαρακτηρίζει τους εμπνευστές του και τη διαχρονική πορεία τους.

  Μπήκαμε και εμείς στη σειρά των υπουργών που δέχονται τις προσωπικές επιθέσεις.

  Αυτές οι επιθέσεις είναι συστηματικές και καθόλου ασύνδετες με τα ακόλουθα γεγονότα:

  · Πρώτο: ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες,

  · Δεύτερο: ελέγχονται από τη δικαιοσύνη τα δάνεια των επιχειρήσεων ΜΜΕ.

  · Τρίτον: εισπράχθηκε το τέλος χρήσης συχνοτήτων για πρώτη φορά μετά από χρόνια.

  Οφείλουμε να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι:

  · Η διαδικασία για τις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών θα προχωρήσει κανονικά.

  · Όσες πιέσεις και να ασκηθούν, αυτή η κυβέρνηση και τα στελέχη της δε θα παρέμβουν στη δικαιοσύνη για να διευκολύνουν τα συγκροτήματα της διαπλοκής.

  Εμείς έχουμε συνηθίσει να μας χτυπούν, αυτοί δεν έχουν συνηθίσει να ελέγχονται. Καλά θα κάνουν να το συνηθίσουν.

  Αυτά ως προς την πολιτική. Τα υπόλοιπα στη δικαιοσύνη.

 32. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

  • Ο/Η Red λέει:

   http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/12/blog-post_34.html

   Εδώ ο Παππάς, εκεί ο Παππάς, πού θα καταλήξει ο Παππάς;

   Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015 | 12:42 μ.μ.

   Πηγή: Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος – «Unfollow»

   Λίγοι άνθρωποι συγκεντρώνουν σήμερα στην Ελλάδα τόσες τυπικές εξουσίες όσες ο Νίκος Παππάς. Επιβλέπει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και έχει χρεωθεί να ξαναμοιράσει τη ραδιοτηλεοπτική πίτα. Εποπτεύει το έργο του πρωθυπουργικού γραφείου, άρα πρακτικά όλες τις κεντρικές αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αφορούν τη σχέση με την ΕΥΠ, αλλά και τους μηχανισμούς «καταπολέμησης της διαφθοράς». Έχει την ευθύνη των επενδύσεων και την προσέλκυση ξένων επενδυτών.

   Τα πρώτα δείγματα γραφής του μαρτυρούν τους τρόπους με τους οποίους σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την ισχύ που διαθέτει. Καμία διάθεση πραγματικής εξυγίανσης του τηλεοπτικού τοπίου, παρά μόνο προσπάθεια εκβιασμού των παλιών παικτών ώστε να διεκδικήσουν μερίδιο της πίτας και νέοι επιχειρηματίες, που θεωρούνται περισσότερο φιλικοί προς την κυβέρνηση.

   Αξιοποίηση των υπηρεσιών ασφαλείας αλλά και των «μηχανισμών κατά της διαφθοράς», κυρίως ως μέσων εκβιασμού και διαμόρφωσης συσχετισμών στο πολιτικό και το εσωκομματικό πεδίο. Διαρκής προσπάθεια να στηθούν νέοι δεσμοί με εγχώρια και ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα υπό την προϋπόθεση της στήριξης της κυβέρνησης: κοινώς όσοι θέλουν να επενδύσουν θα πρέπει πρώτα να περάσουν από εκεί διά τα δέοντα. Ροκάνισμα όσων αισθάνεται ότι δεν εντάσσονται πλήρως στο σχεδιασμό του. Από τη διαρκή κόντρα με το κύκλωμα Δραγασάκη, μέχρι την πρόσφατη προσπάθεια να «κοντύνει» ο Ρουμπάτης, παρότι τυγχάνει της εμπιστοσύνης του ίδιου του Τσίπρα αλλά και των ΗΠΑ, προκειμένου να «σπρωχτεί» ο Φώτης Παπαγεωργίου, προερχόμενος από την Αντιτρομοκρατική του ΠΑΣΟΚ, αλλά με έγκαιρη… μεταπήδηση στο ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΕΚ του Μελισσανίδη.

   Ωστόσο, παρά τη συγκέντρωση αρμοδιοτήτων και την ενεργοποίηση μηχανισμών, το πραγματικό του έργο είναι ελάχιστο ακόμη και εντός της πολιτικής που υπηρετεί. Ίσως γιατί ο Νίκος Παππάς ειδικεύεται στο να «εκκαθαρίζει» και όχι στο να οικοδομεί. «Εξάλειψε» νομοθετικά τα ενοχλητικά μέλη του ΕΣΡ, αλλά τώρα πρακτικά δεν υπάρχει όργανο να επιβλέψει την υποτιθέμενη αναμόρφωση του ραδιοτηλεοπτικού χάρτη. Χρησιμοποιεί την ΕΥΠ και για εσωκομματική αξιοποίηση εναντίον τυχόν «διαφωνούντων», αλλά καταπώς φαίνεται ούτε αυτό μπορεί να λύσει το πρόβλημα της κυβέρνησης να περάσει το Ασφαλιστικό με ευρύτερη πολιτική συναίνεση. Βλέπει τον έναν επιχειρηματία μετά τον άλλο, αλλά επενδύσεις δεν έρχονται και μάλιστα στη δεδομένη χρονική στιγμή κατά την οποία όποιες επενδύσεις κι αν έρθουν όπως και η ταυτότητα εκείνων που θα πάρουν τις δουλειές περισσότερο θα συζητηθούν σε συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ παρά στις εσωτερικές συσκέψεις στο Μαξίμου.

   Ο Νίκος Παππάς αρέσκεται να διαμορφώνει την εικόνα πως είναι ο «μάγκας», πως είναι ο άνθρωπος που μπορεί να λερώσει τα χέρια του και να ασκήσει πολιτική και εκτός «σαλονιού». Ωστόσο αυτό σπανίως παίρνει πρακτική μορφή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι μόνιμες υποσχέσεις για μηνύσεις, που ποτέ δεν γίνονται πράξεις. Αλήθεια, τι έγινε με εκείνη τη μήνυση σε εφημερίδα του Ψυχάρη που φωτογράφισε κυβερνητικά στελέχη να επιδίδονται σε πάσης φύσης νταραβέρια;

   Κατατέθηκε; Θα κατατεθεί ή απλώς πρόκειται για ένα σκύλο που γαβγίζει για να μη δαγκώσει;
   Ίσως τελικά αυτή η υπερσυγκέντρωση τυπικών εξουσιών να μη σημαίνει απαραιτήτως και πραγματική ισχύ, αλλά προσπάθεια κατοχύρωσης ενός ρόλου στον οποίο ο Νίκος Παππάς δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Όσο περισσότερο νομίζει κάποιος ότι αναρριχάται στα κυβερνητικά αξιώματα, τόσο μεγαλύτερος ο θόρυβος που θα δημιουργήσει η πτώση του. Η πρόσφατη ιστορία έχει δείξει πως, όταν οι περιστάσεις το απαιτήσουν, ο Αλέξης Τσίπρας δεν σέβεται προσωπικές φιλίες. Και όχι απλώς θα τον θυσιάσει σαν αμνοερίφιο, αλλά η θυσία του θα προκαλέσει και κρότο. Και δεν θα είναι παρά ακόμη μία προσπάθεια τού κατά τα άλλα στενού φίλου του και πρωθυπουργού να αποδείξει άλλη μία ομοιότητά του με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

 33. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.parapolitika.gr/article/336203/mehri-ta-kentrika-grafeia-tis-ethnikis-trapezas-eftase-o-nikos-pappas
  21.12.2015 | 13:50

  Μέχρι τα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Τράπεζας έφτασε ο Νίκος Παππάς

  Για να μετακινήσει συγγενικό του πρόσωπο από το Ψυχικό στα κεντρικά της τράπεζας

  Μέχρι τα κεντρικά γραφεία της Εθνικής αναγκάστηκε να πάει ο στενός συνεργάτης του Τσίπρα και υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μήπως και καταφέρει να μετακινήσει συγγενικό του πρόσωπο από το Ψυχικό στα κεντρικά της τράπεζας. Παρά τις πιέσεις και τις επαφές, από την εξέλιξη των πραγμάτων προκύπτει ότι η επιρροή του Δημήτρη Καποτόπουλου ξεπερνά και τους υπουργούς και τους τραπεζίτες. Και το λέμε αυτό, γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει το ρουσφέτι που έχει ζητήσει ο υπουργός Παππάς. Και, σαν μην έφτανε αυτό, τον «δίνουν και στεγνά» τα συντρόφια του.

 34. Ο/Η laskaratos λέει:

  Υιός και πατήρ Παππάς επί των επάλξεων:

  Ο πρώτος κοιτάζει το δαχτυλάκι του μητροπολίτη

  και προσπαθεί να του αποσπάσει ένα χαμόγελο

  Ο δεύτερος τα χαλάει όλα και αναγκάζεται να απαντήσει στον δεσπότη, όταν ο μητροπολίτης, που τους εχει γραμμένους στα παλιά του τα παπούτσια, επιτίθεται με αισχρό τρόπο στο αφεντικό του, για το σύμφωνο συμβίωσης.
  Τόση προσπάθεια του γιού να πάει χαμένη;
  Στην άμμο έχτιζε;
  Δείτε το βίντεο από το 1:05

 35. Ο/Η λέει:

  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=33966&subid=2&pubid=113922432

  ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line
  «Η» Online 26/2 12:36
  ενημερώθηκε 12:37

  ΜΟΥΣΣΑΣ: Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι το εξής. Πες του ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ άμεσα και αύριο και μεθαύριο να βρεθούμε. Γιατί; Θα δώσουμε στον τύπο ένα PROJECT. Αυτό σου λέω.
  ΜΟΥΣΣΑΣ: Ναι πες του εκεί πέρα του ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ότι επειδή υπάρχουν και δύσκολα την άλλη εβδομάδα, μπορεί να θέλουν από τώρα να κάνουμε κάτι. Μπορεί να σου πει κάτι. Να το κάνουμε αμέσως. Τι;

 36. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/05/o.html
  Λεφτά υπάρχουν: «’Ο,τι φάμε, ότι πιούμε και όσο ταξιδέψουμε» (χειρότεροι και από τους πρoηγούμενους)

  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα, 2 Μαΐου 2016 | 5:13 μ.μ.

  Μας στάλθηκε από την εφημερίδα «Καλάμι» που εκδίδουν οι ομογενείς μας στην Αμερική
  »Τουριστικό ταξίδι» 6 ημερών για Νίκο Παππά και 6 »αξιωματούχους», σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη, 7-12 Μαΐου

  Μοναδικό ελληνικό φαινόμενο: Πρώτα κλείνουν εισιτήρια-ξενοδοχεία και μετά κοιτούν για… συναντήσεις, για να δικαιολογούν τον τουρισμό.

  Τέλη Μαΐου: Kι άλλο ταξίδι στις ΗΠΑ -»υπηρεσιακό»- για Ελ. Κουντουρά και ιδιωτική επίσκεψη Πάνου Καμμένου

  Ο υπουργός Επικρατείας αναμένεται στην Ουάσιγκτον Σάββατο 7 Μαΐου 2016, όπου θα παραμείνει 3 ημέρες και μετά θα πάει στην Νέα Υόρκη για άλλες 3.
  Αλλά, 7 και 8 Μαίου ’16, είναι… Σαββατοκύριακο, όλα (Κογκρέσσο, υπουργεία κλπ) κλειστά στην πρωτεύουσα και οι ΗΠΑ δεν δουλεύουν με… ρυθμό Ελλάδας για να υποδεχτούν για »επαφές-συναντήσεις» τον κάθε γραφικό »τουρίστα» ‘Ελληνα πολιτικό-υπουργό.

  Φυσικό να μην έχουν κλειστεί συναντήσεις με ομολόγους του ή υψηλόβαθμους αξιωματούχους των ΗΠΑ, απλά υπάρχει επιθυμία για συναντήσεις, ότι να ‘ναι, ώστε να δικαιολογηθεί στην Αθήνα -επικοινωνιακά, αφού ουσία μηδέν- η τουριστική υπουργική επίσκεψη.

  Εκτιμούμε ότι θα βρεθεί τελευταία στιγμή, όπως συνηθίζεται με τους -χωρίς προγραμματισμό- ‘Ελληνες πολιτικούς, για την Δευτέρα 9 Μαίου, κάποιος υφυπουργός ΗΠΑ, κάποιος βουλευτής και ο… Λαρυγγάκης του υποτιθέμενου »λόμπι» ΑΗΙ, για να παραπληροφορηθούν »ιθαγενείς» στην Ελλάδα, με τις… »σημαντικές επαφές του κ. υπουργού στην Ουάσιγκτον». Δηλ., η γνωστή και επαναλαμβανόμενη χαζοκωμωδία.

  Στην Νέα Υόρκη, υποτίθεται ότι ο υπουργός θα έρθει για να κάνει τα… εγκαίνια (!!!) του τυπικά υπάρχοντος μόνο (ουσιαστικά ανύπαρκτου) Γραφείου Τύπου, που μεταφέρθηκε σε άλλο κτίριο και πιθανά να δει κανέναν στον ΟΗΕ και να του πάρουν μια συνέντευξη για το… CNN International (που θα μεταδοθεί εκτός… Αμερικής), μετά την »σημαντική» συνάντησή του με τον… αρχιεπίσκοπο.

  Υπήρχε η σκέψη να μαζευτούν μερικοί »παράγοντες» για να μιλήσει ο υπουργός (ώστε να »εμπλουτιστεί το πρόγραμμα»), για δήθεν… επενδύσεις στην Ελλάδα. Του ειπώθηκε ότι »το παραμύθι αυτό για δήθεν επενδυτές, τέλειωσε, δεν έχει πέραση…
  Λογικός άνθρωπος δεν θα επενδύσει στην μπανανία των λαμόγιων».
  Αλλά ένας υπουργός Ελλάδας, δεν το ‘χει σε τίποτα να κάνει και αυτήν την… χαζομάρα. Κατά συνέπεια, μόνο το… φαγοπότι υπουργού και »συνεργατών» σε κάποια ταβέρνα ελληνική με τοπικούς γραφικούς ΣΥΡΙΖΑίους, που ξεφύτρωσαν από το πουθενά πριν 2μιση χρόνια, θα έχει αξία.

  Με τον υπουργό και ο Λευτ. Κρέτσος, Γεν. Γραμματέας Ενημέρωσης-Επικοινωνίας, μαζί και 4 ή 5 ακόμα »τουρίστες». Και η Ομογένεια, που παρακολουθεί τους τελευταίους μήνες τα συχνά και άσκοπα »τουριστικά ταξίδια» Ελλήνων υπουργών, τους »στολίζει»… παραδοσιακά.

  – Τέλη Μαΐου πάλι στις ΗΠΑ (ήταν στο Μαϊάμι, με μεγάλη ακολουθία, μέσα Μαρτίου) και η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού ‘Ελενα Κουντουρά για το… »φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου» στο Λος ‘Αντζελες, στο οποίο συνήθως η Ελλάδα εκπροσωπείται με… γεν. Γραμματέα. Λέγεται ότι θα κάνει… ψώνια και στην Νέα Υόρκη. Υποθέτουμε ότι, θα προβληθούν ταινίες με Βέγγο, Κωνσταντάρα κ.ά. και ότι το φεστιβάλ θα παρακολουθήσουν 100, ‘Ελληνες στην πλειοψηφία τους. Δεν γνωρίζουμε αν θα ψηθούν και… σουβλάκια, όπως συνηθίζεται στα »φεστιβάλ» ΗΠΑ.

  – Tέλη Μαΐου επίσης, πάλι στις ΗΠΑ και ο Π. Καμμένος (ιδιωτική επίσκεψη για την αποφοίτηση του γιου του), που μετά τις δύο »σφαλιάρες» που έφαγε με την άρνηση του Αμερικανού ομολόγου του να τον δεχτεί, πριν έναν χρόνο και τέλη Μαρτίου εφέτος, έχει… »ζαλιστεί».

  Σε 6 εβδομάδες, με την περιήγηση Καμμένου με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος 3 ημέρες σε Φλόριδα, Ουάσιγκτον, την 8ήμερη τουριστική παραμονή στην Νέα Υόρκη των υπουργών Φίλη και Μπαλτά, το ταξίδι Κατρούγκαλου κ.ά. και αυτή η κυβέρνηση, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προηγούμενες, συνεχίζει με μεγαλύτερο… ζήλο τις τουριστικές περιηγήσεις των υπουργών της στις ΗΠΑ, οι περισσότερες έτσι, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σημαντικές επαφές-συναντήσεις.

  »Λεφτά υπάρχουν», πληρώνουν τα »άφραγκα κορόιδα», για να καλοπερνούν ασυνείδητοι πολιτικοί.

 37. Ο/Η my ass λέει:

  My ass
  Nikos papas arxiepiscopos amerikis
  iste kotsonatos tou leei o vlachos

 38. Ο/Η ola tou kwlou eukola λέει:

  http://www.kalami.net/

  »Τα εκ μεταξίου γενόμενα εσωενδύματα, εκ μεταξίου γενόμενα οπίσθια απαιτούσι»

  Το ταξίδι του υπουργού Ν. Παππά στις ΗΠΑ και τα »παπατζίδικα» περί »προσέλκυσης επενδύσεων»
  Aσυνείδητοι-ασοβάρευτοι πολιτικοί Ελλάδας »βαφτίζουν» τα »τουριστικά ταξίδια» τους (2010-2016), ως…»επαφές γιά προσέλκυση επενδύσεων»
  Οι »ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ» στις ΗΠΑ του κάθε υπουργού Ελλάδας, κρίνονται από τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και όχι από στημένα δημοσιεύματα. Στα 6 χρόνια »μνημονίων» ζούμε στις ΗΠΑ τις δεκάδες επισκέψεις πρωθυπουργών, υπουργών, αξιωματούχων της Ελλάδας, που είχαν, υποτίθεται, (πάντα) »σημαντικές επαφές» στην Ουάσιγκτον ή με »υποψήφιους επενδυτές» στην Νέα Υόρκη, αλλά αποτελέσματα ΜΗΔΕΝ… (ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ)

  »Συνωστισμός» Αμερικανών επενδυτών γιά χάρη του Παππά: Η Ελλάδα θα »βουλιάξει» από τις πολλές… επενδύσεις
  Οι φαντασιώσεις ενός υπουργού και τα περί…»συναντήσεων» με…»μεγάλους επενδυτές» (Νέα Υόρκη)
  Το »Κ» αποδείχτηκε ότι είχε δίκιο όταν έγραφε ότι το ταξίδι του υπουργού στην Νέα Υόρκη είναι »τουριστικό»… (Περισσότερα)
  Ο Ν. Παππάς αναφέρει -σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του- γενικά και αόριστα, ότι είχε »συναντήσεις στη Νέα Υόρκη, με εκπροσώπους κάποιων από τα μεγαλύτερα στον κόσμο επενδυτικά funds, ομίλους asset management και επενδυτές». Αλλά δεν αναφέρει… που, πότε, ποιά ήταν τα… »κάποια» και ποιοί ήταν οι… »κάποιοι». Είναι… »κρατικό μυστικό»;
  Συνηθίζεται, στο πρόσφατο »μνημονιακό» παρελθόν, ‘Ελληνες υπουργοί, που είχαν »συναντήσεις με ΜΕΓΑΛΟΥΣ επενδυτές» στην Αμερική, να δίνουν άμεσα στην δημοσιότητα φωτογραφίες, ονόματα επενδυτών, επενδυτικών funds, δηλώσεις κ.ά., γιά να »εντυπωσιάσουν» στην Ελλάδα. Ο κ. Παππάς, τίποτα. Ούτε ονόματα, ούτε μία φωτογραφία. ΓΙΑΤΙ;;; Αφού, όπως ανακοινώνει, »συναντήθηκε με επενδυτές, funds τα… ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ(!!!) στον κόσμο», γιατί δεν το πιστοποιεί, έστω… φωτογραφικά, γιά να »πανηγυρίσουμε», αλλά και βασικά, γιά να »κλείσει» έτσι τα στόματα επιφανών ΣΥΡΙΖΑ-ίων στην Νέα Υόρκη, που τον αποκαλούν δημόσια… »μεγάλο παπατζή»;;;
  Σημειώνουμε ότι στο twitter, ο υπουργός, έχει αναρτήσει φωτογραφίες με ΟΛΟΥΣ όσους συναντήθηκε στις ΗΠΑ, με μία εξαίρεση: Δεν έχει φωτογραφία με τους…»μεγάλους επενδυτές». Μα, πως εξηγείται μιά τέτοια πολύ μεγάλη παράλειψη γιά τον βασικό σκοπό της επίσκεψής του στην Νέα Υόρκη, δηλ. »συναντήσεις με μεγάλους επενδυτές» ;;;
  Στην σχετική »προπαγάνδα» γιά αφελείς στην Ελλάδα, αναφέρονται και τα ακόλουθα χαζά και ασοβάρευτα: »…Βασικό χαρακτηριστικό αυτής της καινούριας εποχής, είναι η σταθερότητα που εκπέμπει μια χώρα η οποία υλοποιεί τα όσα δεσμεύεται, τόσο σε επίπεδο οικονομικών στόχων όσο και μεταρρυθμίσεων, δημιουργώντας ένα περιβάλλον φιλόξενο για επενδυτές και επιχειρήσεις… Οι συνομιλητές του υπουργού Επικρατείας συμφώνησαν πως είναι πλέον σαφές ότι η εικόνα της Ελλάδας ως μιας χώρας σε διαρκή κρίση ανήκει στο παρελθόν…». Αυτό το »δημιουργώντας ένα περιβάλλον φιλόξενο για επενδυτές και επιχειρήσεις», όλα τα… λεφτά. Αφού… »συμφώνησαν» και οι… επενδυτές (που »σκοτώνονται» ποιός θα πρωτοεπενδύσει στην Ελλάδα), τι άλλο θέλουμε;;;
  Σημ.: Τέτοια »κουφά παπατζίδικα», ούτε υπουργοί του GAP, ούτε ο γραφικός Ν. Μηταράκης, τόλμησαν να »ανακοινώσουν» στο παρελθόν.

  Η αχρείαστη σπατάλη γιά ένα Γραφείο Τύπου (Νέα Υόρκη), που υπάρχει μόνο τυπικά
  Το ανενεργό Γραφείο Τύπου Νέας Υόρκης, έκανε εγκαίνια… »μετακόμισης» σε άλλο κτίριο. Yπάγεται στην μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στα Ηνωμένα ‘Εθνη. Οι δύο εργαζόμενοι στο Γραφείο (που δεν έχουν ουσιαστικό αντικείμενο εργασίας, ενώ η διαπλεκόμενη επικεφαλής του, έχει ιππεύσει μεγάλο καλάμι), χωρούσαν άνετα στα γραφεία της Αντιπροσωπείας. Ποιά η σκοπιμότητα, η Ελλάδα να πληρώνει ακριβά, χωρίς λόγο, γιά άλλα γραφεία, σε άλλο κτίριο; Το Γραφείο Τύπου, ΔΕΝ έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ, ειδικά στα 6 χρόνια της »μνημονιακής κρίσης» γιά την προβολή της Ελλάδας ή οτιδήποτε άλλο σχετικό. Έχει την φήμη των »αχθοφόρων, επισκεπτών Ελλήνων πολιτικών», ενώ έχει γίνει »μαλλιά- κουβάρια» με ομογενειακά ΜΜΕ. Γιατί ακόμα υπάρχει, τι χαζο-σκοπιμότητες εξυπηρετεί; (Τα εγκαίνια έκανε ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς το Σάββατο 14 Μαίου ’16, μαζί με τον Γ.Γ. Ενημέρωσης, Λ. Κρέτσο και τις ευλογίες-προσευχές του αρχιεπίσκοπου Δημήτριου).

  Ο Ν. Παππάς, έκανε την Ουάσιγκτον να παραμιλά: »Η Ελλάδα αναβαθμίζεται σε αξιόπιστη οικονομική εταίρα»… (Λεπτομέρειες)
  Οι της κυβέρνησης των ΗΠΑ »έχουν πάθει την πλάκα» τους και προσπαθούν να καταλάβουν πως είναι δυνατόν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις της Ελλάδας να δηλώνουν επιτυχίες από 2010 ίσαμε σήμερα και η χώρα να είναι στον… πάτο με τα 3μιση »μνημόνια», ενώ ο λαός της υποφέρει.

  Ομογενείς »στόλισαν άσχημα» την βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Εύη Καρακώστα, στην Βοστώνη
  Το »βρισίδι» έπεσε στον σύλλογο »Αθηναίων-Πειραιωτών», Πέμπτη βράδυ. Η βουλευτίνα, που έλεγε διάφορα χαζά, νομίζοντας ότι οι Ομογενείς είναι »βούρλα», δέχθηκε έντονη -ομαδική- κριτική του είδους »η καρέκλα και ο υψηλός μισθός, σας ενδιαφέρει, όχι η πατρίδα που καταστρέψατε». Στην Βοστώνη την πήγε ο γραφικός πολιτειακός γερουσιαστής (Ροντ ‘Αϊλαντ) Ραπτάκης, με τον οποίον η Ομογένεια γελά (η Βουλή στην Αθήνα, του πληρώνει τα περισσότερα έξοδα γιά τουρισμό στην Ελλάδα, 2-3 φορές τον χρόνο). Σύμφωνα με αναρτήσεις της, στην ιστοσελίδα της, η βουλευτίνα (Β’ Πειραιά), ήρθε στις ΗΠΑ ως… πρόεδρος της… »ομάδας φιλίας Ελλάδας-ΗΠΑ» του… ελληνικού Κοινοβούλιου, γιά να έχει »επαφές» (με τέταρτης κατηγορίας τοπικούς πολιτικούς) σχετικές με… »επενδύσεις στην Ελλάδα», να… »ενημερώσει» γιά το… προσφυγικό και λοιπά γραφικά, ανάξια σχολιασμού, που ευτελίζουν Ελλάδα, Κυβέρνηση και (ειδικά) Κοινοβούλιο.
  Σημ.: Η βουλευτίνα διευκρίνησε, μετά το »στόλισμα», ότι πλήρωσε η ίδια τα εξοδα, επειδή ήρθε στις ΗΠΑ να δει την κόρη της.

 39. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.sdna.gr/monimes-stiles/paraskinia/article/202152/paraskinio-tis-synantisis-marinaki-pappa

  Όλο το παρασκήνιο του μυστικού ραντεβού Μαρινάκη – Παππά!

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

  19 Μαΐου 2016, 14:20

  Γιώργος Φραδελάκης

  .

  Όλο το παρασκήνιο του μυστικού ραντεβού Μαρινάκη – Παππά!

  Το SDNA ήταν το μοναδικό site που έδωσε το παρών στο Μαξίμου, καταγράφει λεπτό προς λεπτό το παρασκήνιο της συνάντησης Μαρινάκη-Παππά και απευθύνει αμείλικτα ερωτήματα για τη στάση της κυβέρνησης.

  Ώρα 11.30. Το πολυτελές τζιπ του Βαγγέλη Μαρινάκη αναχωρεί από την πίσω είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου, με τον ίδιο τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός να βρίσκεται στο τιμόνι του οδηγού. Τα φιμέ τζάμια του αυτοκινήτου μας εμποδίζουν να διακρίνουμε την ταυτότητα των ανθρώπων που κάθονται στο πίσω κάθισμα και έχουμε πρόσβαση μόνο στη θέση του συνοδηγού, όπου κάθεται άγνωστος άνδρας που σίγουρα δεν είναι ο Γιάννης Μώραλης. Περνούν δέκα λεπτά, αλλά ο Δήμαρχος Πειραιά δεν φαίνεται πουθενά. Την ίδια ώρα που ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς ισχυριζόταν ότι η συνάντηση με τον Νίκο Παππά αφορούσε θέματα του Δήμου Πειραιά, η παρουσία του Δημάρχου της πόλης στο Μέγαρο Μαξίμου δεν ήταν ορατή, τουλάχιστον σε όσους βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου. Αυτό που είναι δεδομένο – γιατί πολύ απλά ήμασταν αυτόπτες μάρτυρες της αναχώρησης του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός – είναι ότι Μαρινάκης και Μώραλης δεν έφυγαν μαζί από το Μαξίμου.

  Όπως σας ενημερώνει από το πρωί με αλλεπάλληλα ρεπορτάζ το SDNA, ο βασικός λόγος της επίσκεψης του Μαρινάκη στο πρωθυπουργικό Μέγαρο, δεν ήταν άλλος από το να εκφράσει τα παράπονά του για τον Σταύρο Κοντονή, αλλά και όσα διαδραματίστηκαν μέχρι τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου. Άλλωστε χθες το απόγευμα κορυφώθηκε η κόντρα Ολυμπιακού – Κοντονή με την ιδιαίτερα καυστική δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού, ενώ από την πρώτη στιγμή η “γραμμή” του Ολυμπιακού απέδιδε την απώλεια του Κυπέλλου στη μακρά αποχή της ομάδας. Όποιος λοιπόν, εκτιμά ότι η συνάντηση Κυβέρνησης-Μαρινάκη έγινε εντελώς… συμπτωματικά λίγες ώρες μετά την ανταλλαγή ανακοινώσεων, τότε μάλλον είναι αφελής ή παίζει κάποιο παιχνίδι…

  ​Εχθρικό κλίμα και ταυτοποίηση στοιχείων

  Από εκεί και πέρα αξίζει να επισημανθεί ότι το κλίμα έξω από το Μαξίμου κάθε άλλο παρά φιλικό ήταν, όση ώρα τουλάχιστον βρισκόταν εκεί ο άνθρωπος της ασφάλειας του Βαγγέλη Μαρινάκη. Πρώτο χαρακτηριστικό παράδειγμα, ότι το ένα από τα δύο μόλις Μέσα που βρέθηκαν εκεί και συγκεκριμένα ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, εκδιώχθηκε από την ασφάλεια του Μαρινάκη, λίγο πριν αποχωρήσει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, με προφανή σκοπό να μην τραβήξει τα σχετικά πλάνα.

  Παράλληλα μόλις ο άνθρωπος της ασφάλειας του (ανήκει στο Σώμα της αστυνομίας) αντιλήφθηκε και την παρουσία του SDNA – χωρίς ακόμα να γνωρίζει από ποιο Μέσο είμαστε – ζήτησε ταυτοποίηση στοιχείων (!!!) βγάζοντας μάλιστα φωτογραφία την ταυτότητα από το προσωπικό κινητό του! Αφού βέβαια ολοκληρώθηκε η συγκεκριμένη διαδικασία και ρώτησε ποιο Μέσο εκπροσωπούμε, πρώτα… σάστισε, κι έπειτα έδωσε εντολή σε συνάδερφό του να γίνει περαιτέρω ταυτοποίηση στο αστυνομικό τμήμα όπως κι έγινε. Τόσο ανώδυνη ήταν η συνάντηση για το… λιμάνι του Πειραιά.

  Άγνοια με… ερωτηματικά στο Υφυπουργείο

  Από εκεί και πέρα εκείνο που προκαλεί έκπληξη είναι το γεγονός ότι στο Υφυπουργείο Αθλητισμού υπήρχε άγνοια για τη συγκεκριμένη συνάντηση, προφανώς γιατί δεν υπήρξε καμία ενημέρωση και οι διαψεύσεις για το ραντεβού – ακόμη και μετά τη δημοσιοποίησή του από το SDNA – διαδέχονταν η μία την άλλη. Γεγονός βέβαια που δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά, από τη στιγμή που η επίσκεψη στο Μαξίμου αφορούσε και τον Σταύρο Κοντονή κι όσα είχαν προηγηθεί με τον τελικό του Κυπέλλου.

  Ενα ακόμα στοιχείο άξιο αναφοράς, είναι ότι από τη στιγμή που το ραντεβού -κατά την επίσημη θέση του Ολυμπιακού- αφορούσε μόνο τα του δήμου Πειραιά, γιατί υπήρχε τόσο εχθρικό κλίμα από την ασφάλεια του Βαγγέλη Μαρινάκη απέναντι στους δημοσιογράφους και δεν επιθυμούσε την παρουσία τους στον περιβάλλοντα χώρο του Μαξίμου… Τα συμπεράσματα δικά σας!

  Για επίλογο ορισμένες ερωτήσεις προς τους αρμοδίους: Πως είναι δυνατόν στελέχη της ίδιας της κυβέρνησης να αγνοούν τη δικαστική απόφαση για απαγόρευση ενασχόλησης του Βαγγέλη Μαρινάκη με το ποδόσφαιρο και να υποδέχονται τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου; Και μάλιστα για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα;

  Το ρεπορτάζ δεν επιδέχεται αμφισβήτησης ότι οι δύο πλευρές συζήτησαν για όσα συνέβησαν πριν και μετά τον τελικό του Κυπέλλου. Και αν υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις θα διαφανούν ενδεχομένως σύντομα…

  Επιπλέον πως είναι δυνατόν να υπάρχει… μυστική ατζέντα για τέτοιου είδους συναντήσεις και να μην υπάρχει ενημέρωση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης; Γίνονται εκ κρυπτώ ραντεβού για το ποδόσφαιρο με τη σφραγίδα της κυβέρνησης, μέσα στο Μαξίμου; Τα ερωτήματα είναι πολλά, αλλά και οι απαντήσεις… αυτονόητες!

 40. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/05/blog-post_830.html

  Μήπως θα μπορούσε ο υπουργός Νίκος Παππάς να μας διαφωτίσει γιατί «εξαφανίστηκε» το νέο κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων;

  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο, 21 Μαΐου 2016 | 5:41 π.μ.

  Εχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε που ενημερωτικές ιστοσελίδες καθώς και εφημερίδες με πηχυαίους τίτλους προανάγγειλαν ότι μετά την σύλληψη του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολης» και των συνεργατών του θα επακολουθήσει η σύλληψη ενός άλλου κυκλώματος δημοσιογράφων – εκβιαστών που θα δημιουργούσε πάταγο.

  «Νέα βόμβα μεγατόνων! Δεύτερο κύκλωμα δημοσιογράφων εκβιαστών για ιστοσελίδες – 700.000 ευρώ η μηνιαία ταρίφα» τιτλοφορούσε την ανάρτηση της η ιστοσελίδα newsit, του Ευαγγελάτου στις 26/2/2016.
  Δυο μέρες μετά στις 28/2 κυκλοφορεί η εφημερίδα «Εθνος» με ρεπορτάζ του Λευτέρη Μπιντέλα και της Μαρίας Ψαρρά που το τιτλοφορεί «Σκάει βόμβα με νέο κύκλωμα εκβιαστών».
  Η εφημερίδα το συγκεκριμένο θέμα το προβάλει στην πρώτη της σελίδα και στο δημοσίευμα της μεταξύ άλλων αναφέρει: «Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το νέο κύκλωμα που βρίσκεται στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχει παρόμοιο τρόπο δράσης (modus operandi) με αυτό που έχει ήδη εξαρθρωθεί, αλλά δεν αφορά κοινά πρόσωπα. Και σε αυτήν την περίπτωση ειδησεογραφικές ιστοσελίδες εκβίαζαν στελέχη δημόσιων οργανισμών, επιχειρήσεων, τραπεζών και τεχνοκράτες.
  Πέρα από τις εταιρείες, όμως, στο στόχαστρο φαίνεται να έχουν βρεθεί και πρόσωπα με οικονομική επιφάνεια, κάτι που διαφέρει από την προηγούμενη υπόθεση. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, τα έσοδα από τις… εκβιαστικές δραστηριότητες των μελών της σπείρας έφταναν μηνιαίως σε ποσά της τάξεως των 700 χιλιάδων ευρώ. Ολα προέρχονταν από διαφημιστικά πακέτα που έδιναν κρατικές και ιδιωτικές εταιρείες…
  Τα προφίλ των εκβιαστών του δεύτερου κυκλώματος δεν διαφέρουν κατά πολύ από τους πρωταγωνιστές του κυκλώματος που έχει ήδη εξαρθρωθεί.
  Πρόκειται για δημοσιογράφους κυρίως του οικονομικού ρεπορτάζ, που έχουν ιδρύσει δικά τους sites και «παρεμβαίνουν» με διάφορα άρθρα στη συζήτηση για τα οικονομικά θέματα. Η βασική διαφορά των νέων προσώπων είναι ότι έχουν πρόσβαση στα παραδοσιακά Μέσα και άρα η γνώμη τους έχει μεγαλύτερη επιρροή στη δημόσια σφαίρα».

  Αναμενόμενο ήταν το θέμα αυτό να αποτελέσει το κύριο θέμα συζήτησης και στα δημοσιογραφικά γραφεία να κυκλοφορούν τα ονόματα των δημοσιογράφων που φέρονται να έχουν εμπλοκή σ’ αυτό το κύκλωμα και σαν εγκέφαλος του νέου κυκλώματος εκβιαστών να παρουσιάζεται ένας δημοσιογράφος που παριστάνει τον οικονομικό αναλυτή, διαχειρίζεται ιστοσελίδα και έχει συχνά τηλεοπτική παρουσία.

  Στην πορεία όμως συνέβη το «θαύμα». Όλα τα ΜΜΕ που είχαν προαναγγείλλει αυτό το θέμα –δεν ήταν μόνο τα δύο που αναφέραμε- το εξαφάνισαν απολύτως και δεν έδωσαν καμιά συνέχεια. Ο δημοσιογράφος που οι πληροφορίες που κυκλοφορούσαν παρουσίαζαν σαν καθοδηγητή του κυκλώματος εκβιαστών εξαφανίστηκε εντελώς από τις τηλεοπτικές οθόνες, ενώ η οικονομική ιστοσελίδα την οποία διαχειρίζεται άλλαξε εντελώς πολιτική γραμμή. Από επικριτική που ήταν στην εφαρμοζόμενη κυβερνητική οικονομική πολιτική, σήμερα έγινε προπαγανδιστική ντουντούκα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ.

  Επειδή εμείς έχουμε μείνει με πολλά ερωτηματικά με όλη αυτή την ιστορία, μήπως θα μπορούσε ο υπουργός Νίκος Παππάς να μας διαφωτίσει τι ακριβώς μεσολάβησε και το όλο αυτό τεράστιο θέμα βρέθηκε στο σκοτάδι; Προφανώς κάτι περισσότερο από μας θα ξέρει ….

 41. Ο/Η Η τρέλα του μεγαλείου λέει:

  https://www.facebook.com/petros.tatsopoulos

  Petros Tatsopoulos
  10 ώρες ·
  Nίκος Παππάς: «Κανένας δεν πρέπει να προκαλεί την τύχη του»… Τελικά, βρε Νίκο, για πες μας. Πώς ακριβώς την έχεις δει; Υπουργός Επικρατείας το 2016; Αόρατος ταξίαρχος το 1973; Υπουργός Προπαγάνδας το 1933; Αρχηγός της Τσαρικής Αστυνομίας το 1905; Πες μας, παιδί μου. Εκφράσου ελεύθερα. Άνοιξέ μας την καρδιά σου κι εμείς θα σου προτείνουμε την κατάλληλη θεραπεία.

 42. Ο/Η της Καραϊβικής λέει:

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/nikos-pappas-petwntas-ti-bala-sto-diastima-44341386202
  Νίκος Παππάς, πετώντας την μπάλα στο Διάστημα

  Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής μετέρχεται ένα απλό και παλιό όσο η λάσπη τέχνασμα στην πολιτική. Επιλέγει συνομιλητή. Ή καλύτερα συμψηφίζει δικαίους και αδίκους διαλέγοντας να απαντήσει στους βολικότερους. Αλλά πραγματικές απαντήσεις έχει δώσει ελάχιστες στην σύντομη πολιτική του καριέρα

  Ανδρέας Πετρουλάκης

  Φυσικά πάει πολύ να μιλά το κόμμα της Novartis, του Κήρυκα Χανίων, των εκλογών της βίας και νοθείας του ΄61, της δολοφονίας του Λαμπράκη, του παρακράτους του Παπάγου και των εκτοπίσεων στα ξερονήσια, για το ταξίδι του κυρίου Παππά στην Καραϊβική. Ας κρατήσουμε ένα μέτρο. Υπάρχουν όμως και κάποιοι λίγοι σε αυτήν την κοινωνία που δεν βαρύνονται με τέτοια αμαρτήματα και ίσως έχουν την απορία. Τι δουλειά είχε ο διευθυντής του γραφείου του αρχηγού της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Καράκας, παρέα με δικηγόρο εκπρόσωπο πετρελαϊκής εταιρείας και ειδικευμένο σε θέματα off shore, και τι σκοπό είχε το ταξίδι του με ιδιωτικό τζετ Λιβανέζου επιχειρηματία που καταζητείται στις ΗΠΑ, φιλοξενούμενος σε γραφικό νησί της Καραϊβικής; Μήπως σε αυτούς τους πολίτες νιώθει την ανάγκη να δώσει μια ευλογοφανή εξήγηση ο υπουργός, πέραν της λίστας οπωροκηπευτικών από το σούπερ μάρκετ που διαψεύστηκε;

  ………………………………………….

 43. Ο/Η laskaratos λέει:


  Είχαμε πολύ έγκαιρα επισημάνει τον φιλοπάτορα Νίκο Παππά, γιό του κυρ Στέλιου.
  Θα ήθελα πολύ να ξέρω αν ο κ.Μιχάλης Καστρινάκης που μας επιτίμησε εδώ, συνεχίζει να πιστεύει ότι είχαμε αδικήσει τον κύριο Νίκο και τον μπαμπά του

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341458339-44341458339
  Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς…

  Ο Στέλιος Παππάς, πατέρας του υπουργού Νίκου Παππά, διορίστηκε πρόεδρος στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Φυσικά, δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο. Είναι, όμως, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και μπαμπάς υπουργού. Δεν αρκούν αυτά;

  Αλέκος Παπαναστασίου
  9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017,

  • Ο/Η του μπαμπά Παππά λέει:

   http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/08/blog-post_10.html

   Το διαδίκτυο «γλεντάει» τον διορισμό του Στέλιου Παππά
   Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017 | 12:52 π.μ.

   Χρειάστηκε να υπάρξουν ανακοινώσει κομμάτων, να προηγηθούν χιλιάδες σκωπτικά και καυστικά σχόλια στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, (ένα μικρό μέρος των οποίων παραθέτουμε παρακάτω), για να δεηθεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να εκδώσει ανακοίνωση και να λέει ότι ο διορισμός του Στέλιου Παππά βασίστηκε στην εκτίμηση των προσόντων του και θα ασκεί τα καθήκοντα του σαν επικεφαλής του οργανισμού χωρίς αμοιβή.

   Αρχικά και σε ότι αφορά τα «προσόντα» του πατέρα του υπουργού Επικράτειας ο οποίος σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου είναι «ένα ιστορικό στέλεχος του χώρου», ας μην το σχολιάσουμε καλύτερα. Αναφερθήκαμε σχετικά σε περασμένη ανάρτησή μας.

   Τώρα όσο για το ότι αυτή η θέση στην οποία διορίστηκε ο Στέλιος Παππάς, εδώ γελάμε. Ενας διοικητής τέτοιου οργανισμού ο οποίος είναι κύριος υπεύθυνος για τις συμβάσεις που υπογράφει, τις προμήθειες που καταναλώνει, τα έργα που εκτελεί κ.α., σιγά μην ενδιαφερόταν για τον μισθό που παίρνει. Αλλωστε όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σκοπό να κάνει «εκκαθάριση του ΟΑΣΘ» και με τέτοια ιστορία και θητεία στον «χώρο» ο Σ. Παππάς είναι ιδανική περίπτωση για να το κατορθώσει.

   Να αμφιβάλλουμε τώρα για την ηθική υπόσταση των Συριζαίικων στελεχών; Εξάλλου όποιος έχει στοιχεία σε βάρος τους «να τα πάει στον εισαγγελέα» που έλεγε και ο Κ. Σημίτης. 44. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  θράσος

 45. Ο/Η Zωζώ Σαπουνάκη λέει:

  Ο διορισμός του Στελάρα από το γιόκα του τον Νικολάκη, στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν ο.k., τώρα είναι οικογενειοκρατία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s