Λειτουργία Κυριακής: 12 στρέμματα απορριμάτων στο φιςςς-μπόινγκ-Ελληνικό

[Οι καλές ιδέες σπανίζουν]
Απολαυστικό κείμενο του καλού φίλου Πάνου Θεοδωρίδη στο Cloud

Φωτογραφία: thegreekcloud.com

Φωτογραφία: thegreekcloud.com

Οι Δήμοι Γλυφάδας, Αλίμου, Αργυρούπολης-Ελληνικού και Παλαιού Φαλήρου έχουν έκταση 52 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Τα 5,3 καταλαμβάνει η περιοχή του παλιού αεροδρομίου.

Το αεροδρόμιο είναι για πούλημα. Οι γύρω κάτοικοι το θέλουν πάρκο.Ο καιρός θα δείξει.

Όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Αθηνών, έχει 1325 πάρκα, δάση και χώρους πρασίνου (έχει κι άλλο πράσινο αλλά ανήκει αλλού) με συνολική έκταση 3,366 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το πεδίο του Άρεος, για να παίρνετε μιά ιδέα ,είναι 277 στρέμματα.

Νότιος τομέας Αθηνών. Υπάρχει και αντιπεριφερειάρχης εκεί. Λέγεται Χρήστος Καπάνταης (το επίθετο παρουσιάζει παραλλαγές) και είναι λογιστής. Σπούδασε οικονομικά. Άλλες φορές εμφανίζεται το σώψυχό του: αναφέρεται ως οικολόγος. Μα το Θεό.

Οι τέσσερις Δήμοι, σύμφωνα με κάτι που λέγεται ΕΣΔΑ και είναι φρέσικο, ψάχνουν 12 στρέμματα για «ήπια διαχείριση στερεών αποβλήτων».

Υποθέτω πως το ηπιότερο εργαλείο αυτού του επικερδέστατου (στον κόσμο όλον και στον ντουνιά πλην Ελλάδας) δικτύου ζουμιών, μπάζων και σκουπιδοσακούλας είναι ένα μέρος όπου σταθμεύουν, συντηρούνται και ,άμα λάχει, πλένονται οι σκουπιδιάρες και οι κάδοι.

Υποθέτω, δεν είμαι σίγουρος. Επειδή στη Νέα Μάκρη, εκεί που ήταν η αμερικάνικη βάση, εκτός από τα αρχαία της Μπρέξιζας, έχει σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις και ώ του θαύματος, έναν ΧΑΔΑ καταμεσής.

Το ΧΑΔΑ ξέρω τι θα πει. Χώρος Ανεξέλεγκτης διάθεσης Απορριμάτων. Με σφραγίδες και υπογραφές. Έργο του 21ου αιώνος.

Οι Δημαρχαίοι, που δυσφορούν με ένα νεκροταφείο και χαίρονται που «η περιοχή απέκτησε πάρκο 12 στρεμμάτων» βάσει του νέου ΕΣΔΑ, έχουν την ευθύνη των «μη οχλούντων» ζητημάτων στη διαχείριση αποβλήτων.

Και βρήκαν ως Φίλιπποι τον Ναθαναήλ, ήτοι τον αντιπεριφερειάρχη του Νότου. Ο οποίος, εκτός από αρμοδιότατος Λογιστής –Οικολόγος, ήταν είκοσι χρόνια και αλλιώς πράσινος: έως το 2009 ήταν οργανωμένος στο ΠΑΣΟΚ.

Μόνον έξι χρονάκια επαναστάτης.

Και του είπαν ότι για τον ΕΣΔΑ και βάσει του ΕΣΔΑ, δεν υπάρχει χώρος σε 47 τετραγωνικά χιλιόμετρα, επειδή έχει μαγαζά, φτώχεια, χλίδα και άλλα δραματικά και είπαν να πάρουν μια φλίδα από το αεροδρόμιο.

Ο Καπάνταης συμφώνησε και τα είπε στην υφυπουργό Νάντια Βαλαβάνη. Που είναι των οικονομικών επιστημών και ποιήτρια.

Μια λεπτομέρεια: στις εκλογές για την Περιφέρεια, η κυρία Βαλαβάνη ήταν συνυποψήφια του οικολόγου-λογιστή για την νότια Αθήνα.

Το λέει ο Γούγελας.

Η Βαλαβάνη συμφώνησε. Κι επειδή είναι των συλλογικοτήτων, βγαίνει, ενώ είναι αναρμόδιος και ο άλλος οικολόγος της κυβέρνησης, ο γελαστος Τσιρώνης, που αλλαχού τσιτάρει μια φράση από τον Χρόνη Μίσσιο και δηλώνει πως συμφωνεί κι αυτός.

Όποιος έχει αρχίσει να καταλαβαίνει το στύλ της διοίκησης που επικρατεί, δεν νομίζω πως αμφιβάλει πως η μηχανή στήθηκε για να αποδυναμωθεί η πώληση του λεγομένου φιλέτου. «Για ένα ψωροδις» ή «80 ευρώ το στρέμμα» που έλεγαν πέρισυ.

Συγγνώμη για την έκφραση,αλλά στις μοκάρες μου αν πουληθεί κι αν δεν πουληθεί.

Οι καλές ιδέες, δεν έχουν πέραση.

Πρώτη καλή ιδέα:
Ολόκληρος ο ΧΥΤΑ Λιοσίων έχει χωρητικότητα 11 εκατομμυρίων κυβικών.

Όσο και η ανύψωση κατά δύο μέτρα ολόκληρης της έκτασης του Ελληνικού.

Επιπλέον, μπορούμε να χτίσουμε απο στερεά απόβλητα, άλλα τόσα εκατομμύρια κυβικά, μιμούμενοι τις πυραμίδες της Αιγύπτου. Και τις τρεις, συν κάτι μασταμπάδες ολόγυρα. Κι ένα ωραίο σύστημα αποστραγγιστικών αγωγών να στέλνει τα ζουμιά στον ανοιχτό Σαρωνικό.

Ποιος θα τρέχει στο Κάιρο, που ζέχνει και ο κόσμος κοιμάται στους δρόμους και στα νεκροταφεία, όταν εν Αθήναις θα διαθέτει και Χέοπα έξτρα στην τιμή του Παρθενώνα; Δύο πολιτισμοί σε έναν. Κοψοχρονιά.

Δεν αναφέρω καν το αγλάισμα μιάς Σφίγγας από μπάζα μπροστά στη λεωφόρο Ποσειδώνος.

Τοπόσημο μέγκλα και άλλα 40 εκατομμύρια τουρίστες. Στην Γλυφάδα, η φραπεδιά 70 ευρώ. Η γουλιά.

Δεύτερη καλή ιδέα:
Αφαίρεση ολόκληρης της γης του αεροδρομίου σε βάθος 4 μέτρων και δημιουργία του μεγαλύτερου θαλασσίου κόλπου της Αττικής, που θα ενώνεται με τον Σαρωνικό με στόμιο 500 μέτρων, και από πάνω θα κρέμεται η γέφυρα Ποσειδώνος.

Είναι έργο-τζιτζί, κερδάμε χιλιόμετρα ακτής, διαμορφωμένης ήπια, με θαλαμηγούς, ψαροταβέρνες, άλλα μαγαζά. Οι αντικειμενικές αξίες στα βουνά, η Αργυρούπολη νέα Ριβιέρα.

Τα 20 εκατομμύρια κυβικά, είναι εύκολο να τα διαθέσουμε αλλού. Κέφι να υπάρχει. Διότι οι λύσεις είναι καλές :

Ένωση της Μακρονήσου με το Λαύριο με χωμάτινο διάδρομο και δημιουργία βορείου και νοτίου λιμένα που φτάνει και περισσεύει για δέκα στόλους και ρεγκάτες και ίδρυση πόλης στην Μακρόνησο σε φιλικές τιμές. Το έκαμε ο Μεγαλέξαντρος στην Τύρο και στην Αλεξάνδρεια, και πρόκοψε.

Αποκατάσταση του ονόματος της Κούλουρης με επιχωμάτωση- στρογγυλοποίηση των όρμων Σαλαμίνας, Αγίου Γεωργίου και Βασιλικών,ώστε να μη έχει μύτες ενοχλητικες η νήσος Σαλαμίς.

Λάβετε, κατά τα άλλα, το ουρανόμηκες σιχτίρι μου.

©Πάνος Θεοδωρίδης – Cloud

Advertisements
This entry was posted in περιβάλλον, σκέψεις, Λειτουργία Κυριακής. Bookmark the permalink.

9 Responses to Λειτουργία Κυριακής: 12 στρέμματα απορριμάτων στο φιςςς-μπόινγκ-Ελληνικό

 1. Ο/Η Παλιός λέει:

 2. Ο/Η Κλαζομενευς λέει:

  Αγαπητέ κε Ροϊδη,

  από πότε αναρτάτε ασυνάρτητες σαχλαμάρες στο blog;

  • Ο/Η Zωζώ Σ. λέει:

   που η σαχλαμάρα φίλτατε;

   • Ο/Η Κλαζομενεύς λέει:

    Επειδή δεν μπόρεσα να καταλάβω φίλτατη. Ο συγγραφέας τι ακριβώς προτείνει; Να γίνει σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων ή όχι. Διαφωνεί, συμφωνεί; Εξηγήστε μου

 3. Ο/Η του κώλου λέει:

  Βαλαβάνη: Καμία υπαναχώρηση στη φορολόγηση εφοπλιστικού κεφαλαίου

  05|06|2015 21:13

  Η ένταξη πλοίων δυο ναυτιλιακών στο ελληνικό νηολόγιο δεν συνδέεται με δήθεν υπαναχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τις θέσεις για τη φορολόγηση του εφοπλιστικού κεφαλαίου, ξεκαθάρισε η Ν. Βαλαβάνη.

  Με αφορμή δημοσιεύματα που συνδέουν την από 60ετίας πάγια διαδικασία νηολόγησης πλοίων υπό ελληνική σημαία- όπως καταγράφεται στο κείμενο της ΚΥΑ τριών Υπουργών για την ένταξη πλοίων δύο ναυτιλιακών εταιρειών στο ελληνικό νηολόγιο μετά από αίτηση τους- με δήθεν υπαναχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από θέσεις του για τη φορολόγηση του εφοπλιστικού κεφαλαίου, η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Τα προνόμια του εφοπλιστικού κεφαλαίου ρυθμίζονται από ένα εκτενές θεσμικό πλαίσιο, όπως το ν.δ. 3415/1955, ο ν. 27/1975, ο ν.814/1978, ο ν. 4110/2013, ο ν.4223/2013 κλπ. Ο πυρήνας των σημαντικότερων από αυτούς τους νόμους προστατεύεται συνταγματικά (άρθρο 107 του Συντάγματος), πράγμα που σημαίνει ότι για την αλλαγή τους απαιτείται συνταγματική αναθεώρηση.
  Ελπίζω ότι δεν υπάρχει κανείς που να έχει την άποψη ότι μέχρις ότου υπάρξουν νομοθετικές αλλαγές στην κατεύθυνση εφαρμογής της αρχής της ισότητας όλων απέναντι στη κατανομή των φορολογικών βαρών, η κυβέρνηση θα πρέπει να απορρίπτει αιτήματα ναυτιλιακών εταιρειών για εγγραφή πλοίων τους στο ελληνικό νηολόγιο».

  Πηγή: Βαλαβάνη: Καμία υπαναχώρηση στη φορολόγηση εφοπλιστικού κεφαλαίου | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/210470/valavani-kamia-ypanahorisi-sti-forologisi-efoplistikoy-kefalaioy#ixzz3cO6F3bCW

 4. Ο/Η Ένας λέει:

  https://derlandstreicher.wordpress.com/

  Συμφωνία μέσα στον Ιούνιο – η επόμενη μέρα

  Η προ ημερησίας διάταξη συζήτηση στη Βουλή (5/6/2015) για την πορεία της διαπραγμάτευσης “έδειξε”, αν παραβλεφθούν οι συνηθισμένες σκιαμαχίες και τα πικάντικα παραπολιτικά, την πορεία των εξελίξεων. Το Landstreicher αναζητώντας την αλήθεια και αναλύοντας τα γεγονότα σε βάθος, συνοψίζει τα συμπεράσματα και σκιαγραφεί την πολύ πιθανή συνέχεια του θρίλερ.

  Η σημαντικότερη είδηση είναι ότι μέχρι την 14η Ιουνίου θα υπάρξει συμφωνία. Τρεις σημαντικές παράμετροι οδηγούν στην ως άνω ημερομηνία:

  – Αμέσως μετά από τη συνάντηση Τσίπρα – Γιουνγκέρ στις Βρυξέλλες, αντίθετα με την πνιγερή ατμόσφαιρα στη φαιδρά Πορτοκαλέα, είχαμε τονίσει πως η συμφωνία είναι πολύ κοντά. Τα διεθνή ΜΜΕ πασών των γλωσσών και ιδεολογικών αποχρώσεων μετέδιδαν ακριβώς αυτές τις πληροφορίες. Βεβαίως, τα αντίστοιχα ελληνικά, φιλικά προς το ΣΥΡΙΖΑ και μη, συνεπικουρούμενα από γραφιάδες και στελέχη της συγκυβέρνησης, προεξάρχοντος του Τσίπρα, ιχνογραφούσαν μια εικόνα καταστροφής, αμείλικτων εκβιασμών από τη μία, αταλάντευτης στάσης και σθεναρής αντίστασης της κυβέρνησης από την άλλη, με αποτέλεσμα να λανσάρεται από το παράθυρο η προσφυγή στις κάλπεις ως μέσο “ηρωικής” εξόδου. Μόνο που τις τελευταίες μέρες, η διαρροή του 47σέλιδου draft της ελληνικής πλευράς έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Είναι τόσο σκληρές οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης (η οποία προηγήθηκε του πεντασέλιδου τελεσιγράφου (sic) των δανειστών) που μπροστά τους ωχριά το μέιλ Χαρδούβελη. Και είναι προφανές για όσους σκαμπάζουν στοιχειωδώς από διπλωματία, ότι Τρίτη-Τετάρτη (μετά τη συνάντηση του Βερολίνου – απόντος του Τσίπρα) στις Βρυξέλλες συμφωνήθηκε η…συμφωνία. Έμενε τώρα να επιστρέψει ο Τσίπρας στην Ελλάδα και να προετοιμάσει τον κόσμο και το εσωκομματικό του ακροατήριο: Α) Παριστάνοντας το συντετριμμένο συγγενή που εξαπατήθηκε από τους θεσμούς Β) επαναλαμβάνοντας χλιαρά τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης Γ) ζητώντας σχεδόν με χαμηλωμένο κεφάλι μετανοημένου μαθητού (Σ.Σ πολύ κακός ηθοποιός, απλά ένας αμήχανος, ανεπαρκής πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης) συναίνεση δια της ενημέρωσης των βουλευτών στο πλαίσιο της προ ημερησίας. Ο εξημερωμένος από τα γαργαλητά και τα πειράγματα του Γιουνγκέρ και τη Realpolitik εκείνων που υποτίθεται θα μας παρακαλούσαν να μας δανείσουν, Τσίπρας, σε λίγες μέρες θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες, μετά τη συνάντηση των G7 την Κυριακή στη Λειψία, και θα συμφωνήσει. Θα πρόκειται για παράταση του παλιού ή για νέο μνημόνιο, το οποίο είτε θα ονομαστεί από το ΣΥΡΙΖΑ “Συμφωνία”, είτε “Σύμφωνο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας” με το ακρονύμιο “ΣΑΝΟ”, όπως μαεστρικά ανέφερε χθες από το βήμα της Ολομέλειας ο Βενιζέλος στο grand φινάλε του ως (μοιραίος) πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

  – Το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν πλήρωσε τη δόση στο ΔΝΤ είναι μια απόδειξη πως όλα πλέον έχουν πάρει το δρόμο τους. Έχουν περάσει αιώνες, αν μετρηθεί ο πολιτικός χρόνος, από τότε που η αθέτηση της πληρωμής των οφειλών θα αποτελούσε “πιστωτικό γεγονός”. Η κυρία Λαγκάρντ έδωσε το πράσινο φως στην Ελλάδα να καταβάλει τα 300 εκατ. στο τέλος του μήνα μαζί με τις άλλες δόσεις, διότι είχε προδήλως όλες τις δεσμεύσεις και εγγυήσεις από τους εταίρους μας και την ελληνική πλευρά πως μέχρι τότε θα έχει επέλθει συμφωνία. Αλλιώς δεν στέκει η… γαλαντομία. Έτσι αποφάσισαν στο Βερολίνο οι “θεσμοί”, κι έτσι πήρε το πράσινο φως ο Τσίπρας να το παίξει “μάγκας” και να πληρώσει τις συντάξεις και τους μισθούς στους αγαπημένους δημόσιους υπαλλήλους τον Ιούνιο.

  – Ο άτολμος όμως πρωθυπουργός ακόμη και την ύστατη αυτή στιγμή, κρυπτόμενος από τους βουλευτές της επιρροής Λαφαζάνη, δεν μίλησε στην προ ημερησίας για συγκεκριμένες ημερομηνίες. Είπε χαρακτηριστικά “όσο πάρει”…Και δεν είπε ακριβώς την αλήθεια. Η ημερομηνία προέκυψε από το λάκκο που πήγε να σκάψει στο Θεοδωράκη και τελικά έπεσε ο ίδιος μέσα. Ιδού τι συνέβη: Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε στην πρωτολογία του ως ορόσημο την 14η Ιουνίου. Ο Τσίπρας απαντώντας στο σχόλιό του, δήλωσε πώς αυτό το deadline,”δεν μου το έθεσε ούτε η κυρία Μέρκελ και το θέτει ο πρόεδρος του Ποταμιού”. Γιατί; αναρωτήθηκε. “Μήπως γιατί κλείνει για ολιγοήμερες διακοπές το γερμανικό κοινοβούλιο”; δημιουργώντας σαφείς και επαίσχυντους συνειρμούς για γερμανοτσολιάδες, Τρόικα εσωτερικού κλπ. Ο Θεοδωράκης απάντησε ως εξής βγάζοντας τη μεγάλη είδηση: “Την πληροφορία ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία αποτελεί ορόσημο την έχω από τους Γάλλους σοσιαλιστές και από τον ίδιο τον κ. Νίκο Παππά τον οποίο συνάντησα έξω λίγο πριν. Όταν τον ρώτησα ‘πώς πάει η διαπραγμάτευση’, μου απάντησε ‘τελειώνουμε’ και όταν του είπα ‘πότε;’, η απάντησή του ήταν ‘πριν τις 14 Ιουνίου’». Στην τριτολογία του ο Τσίπρας δεν απάντησε, δεν διέψευσε. Θα μπορούσε, έτσι δεν είναι;

  Συγκεφαλαιωτικά, εντός των επομένων 10 ημερών θα έχουμε συμφωνία. Εκτός κι αν στραβώσουν τα πράγματα, οπότε θα πάει σε εκλογές, όπως ζητούν όλο και πιο δυνατά οι δικοί του. Δεν το θεωρώ όμως το επικρατέστερο σενάριο, όσο κι αν ο Τσίπρας παίζει με τα τεντωμένα νεύρα των πιστωτών, δηλ. των κοινοβουλίων των εταίρων που κι αυτοί έχουν πολιτικό κόστος, αντιπολίτευση, λαϊκιστές κλπ. κλπ. Αν ήθελαν οι εταίροι, τώρα θα ήμασταν φυλή στην Ουγκάντα με φύλαρχο το Λαφαζάνη, μάγειρα τον Βαρουφάκη και βούντου-μαν τον Μήτσο τον Στρατούλη. Ή επαρχία ανατολικώς του Ταταρστάν με κυβερνήτη τον Πετράκο και υπουργούς τους Λεουτσάκο και Φλαμπουράρη. Είχαν αναρίθμητες ευκαιρίες να τελειώσουν το παιγνίδι, να μας τελειώσουν. Επίσης η Fitch δεν θα έσπευδε την ίδια μέρα (5/6) με ανακοίνωσή της να αποσαφηνίσει ότι δεν τρέχει τίποτα που η Ελλαδάρα δεν πλήρωσε το ΔΝΤ.

  Ο Τσίπρας θα υπογράψει νέο μνημόνιο, θα το ονομάσει αλλιώς και θα το φέρει να ψηφιστεί στη Βουλή με ένα άρθρο. Ναι ή Όχι. Θα είναι δημοψήφισμα για την κυβέρνησή του. Αν χάσει τη δεδηλωμένη, και σ’ αυτή την περίπτωση, θα πάει σε εκλογές σύντομα, προσπαθώντας να ελέγξει καλύτερα την επόμενη κοινοβουλευτική του ομάδα, αφού είναι δεδομένο πως θα επικρατήσει. Μετά θα προσπαθήσει να υλοποιήσει το επαχθές μνημόνιο με άλλους junior partners στη συγκυβέρνηση. Στο ΠΑΣΟΚ θα έχουν άλλο αρχηγό και στην ΝΔ θα καρατομήσουν επιτέλους τον Σαμαρά μετά την επερχόμενη νέα εκλογική φάπα με τον “βούδα” Καραμανλή να κοιτάει πίσω από την κουρτίνα. Και όλες αυτές οι τεκτονικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό αν συμβούν, ίσως λειτουργήσουν ευεργετικά, γιατί θα φύγουν κάμποσα βαρίδια. Βεβαίως δεν θα είναι όλα καλά. Θα είναι πολύ σκληρά και επίπονα τα επόμενα χρόνια. Θα έχουμε πάει πολύ πίσω μετά από ένα έτος ακυβερνησίας που ξεκίνησε μετά από τις ευρωεκλογές, αλλά θα έχουν συμβεί δύο τινά: α) Θα ξέρουμε ότι παραμένουμε, αν και πολύ κακοί εταίροι, στην ευρωπαϊκή οικογένεια, β) θα έχουμε ξεφορτωθεί ένα κομμάτι σαπίλας που καθιστά αδύνατη τη συνεννόηση και τη διακυβέρνηση, την ώρα που πασιφανώς χρειάζεται σύμπνοια και λογική.

 5. Ο/Η Κάποιος λέει:

  http://www.ethnos.gr/article.asp%3Fcatid%3D22767%26subid%3D2%26pubid%3D64198711

  ΤΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΜΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

  Ρέντσι: Δεν θα πληρώνουμε για πρόωρες συντάξεις στους Ελληνες

  «Είπα στον Αλέξη ότι στηρίζουμε την Ελλάδα. Είναι, όμως, αδιανόητο οι Ιταλοί που σταμάτησαν να πληρώνουν τις πρόωρες συντάξεις στους Ιταλούς, να δεχθούν να τις πληρώνουν στους Έλληνες. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που κάναμε και εμείς», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιθώριο της συνόδου του G7 στην Γερμανία ο Ιταλός πρωθυπουργός, Mατέο Ρέντσι, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της χώρας μας με τους Θεσμούς.

 6. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Λειτουργία Κυριακής: 12 στρέμματα απορριμάτων στο φιςςς-μπόινγκ-Ελληνικό

  Απορια .Tα (ιερα) μπανια του φαλιρισμενου κα ημιφαλιρισμενου αθηναικου λαου στο θαλασσιο μετωπο πως θα πραγματοποιουνται;

  ‘Αφωτίστου Φιλέλληνος, ΠΩΣ (ΔΕΝ) ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΜΑΣ;) Μικρο σχετικο αποσπασμα
  .[…]
  Με ανοικτό πλέον το φαληρικό θαλάσσιο μέτωπο μπορούσαν να πραγματοποιηθούν πάλι μαζικά- μετά από 40 έτη – τα μπάνια του φαλιρισμένου λαού στην περιοχή του Π. Φαλήρου και του Ελληνικού όσοι Αθηναίοι είχαν το ψυχικό σθένος να καταφθάσουν πεζή από τον Δήμο Κεντρικής Νότιας Αθήνας (δηλ. τους γειτονικούς πολυπληθείς δήμους Μοσχάτου, Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης κ.λπ. προ του σχεδίου Καλλικράτη) διότι η βενζίνη έφθασε στα 2,7 ευρώ το λίτρο και το εισιτήριο των μαζικών μέσων μεταφοράς 3 ευρώ.

  Τα επί πανάκριβων οχημάτων πολύ υψηλού κυβισμού νέο-λαμόγια και τα τυχερά τέκνα τους, που ευνοήθηκαν ιδιαίτερα από την 4ετή κρίση όπως οι μαυραγορίτες την περίοδο της κατοχής, μαζί με τους εποχούμενους σκληρά εργαζόμενους αλβανούς νοικοκυραίους, λόγω της κοσμοσυρροής και της συνεπαγόμενης μεγάλης κυκλοφοριακής συμφόρησης, διαμαρτύρονταν ότι αργούσαν πολύ να φθάσουν στην Βάρκιζα ή πέρα από εκεί. Η παραλιακή οδός θύμιζε εξωτικές παραλίες με κόκκινους κάβουρες : φαλιρισμένοι και απείθαρχοι –ακόμη- έλληνες την διέσχιζαν οριζοντίως και λοξώς κατά δεκάδες χιλιάδες με αποτέλεσμα η άσφαλτος να βάφεται κόκκινη από τα πολλά ατυχήματα και δυστυχήματα , ενώ οι αλβανοί διαμαρτύρονταν ότι κουράζονταν πολύ για την λήψη θαλάσσιου λουτρού και την επόμενη ημέρα δεν μπορούσαν να αποδώσουν στην δουλειά τους…..»

  Επειδή αφενός μεν το ελληνικό κράτος είχε ανάγκη από τους φόρους των διαρκώς διαμαρτυρόμενων, αλλά ολιγότερων και σχετικά προνομιούχων εργαζομένων ή επιχειρηματιών ελλήνων και αλβανών (η κοινωνία του άνω 1/3). και αφετέρου, κάτω από την πίεση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “ SOS ΦΑΛΙΡΙΣΜΕΝΟΙ’ που συγχρηματοδοτείτο από κεφάλαια του G.Sorros και του Ιδρύματος “Bill & Melinda Gates Foundation’, για την προστασία των φαλιρισμένων αθηναίων από τα τροχαία δυστυχήματα και με τεχνογνωσία της Μ.Κ.Ο. ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ για την προστασία της καφέ αρκούδας και των μεγάλων θηλαστικών, στην Εγνατία Οδό αποφασίστηκε στα επικίνδυνα σημεία δηλ. σε κάθε σημαντικό πέρασμα για τους φαλιρισμένους της περιοχής που ενώνει τον αστικό όγκο πολυκατοικιών με αυτόν του θαλάσσιου μετώπου, και ιδιαίτερα κατά την περίοδο υψηλών θερμοκρασιών, δηλ. της προχωρημένης άνοιξης ( λόγω της μεγεθυνόμενης τρύπας του όζοντος) και του θέρους , η οποία χαρακτηρίζεται ως υψηλής κινητικότητας για την φαλιρισμένη κοινωνία των 2/3 και –συνεπώς- περίοδος ύψιστου κινδύνου για επόμενα ατυχήματα, να ληφθούν τα εξής μέτρα :
  […]
  Όμως, πολλοί –επισήμως – φαλιρισμένοι νοικοκυραίοι Έλληνες που είχαν διασώσει κάποιο μικρό κομπόδεμα (χρυσές λίρες, τιμαλφή, καταθέσεις) δηλ. το μεσαίο 1/3 της κοινωνίας, είχαν παρκάρει μόνιμα τα κλειστά φορτηγάκια (van) τους (που τα είχαν αγοράσει κοψοχρονιά μέσω πλειστηριασμών από φαλιρισμένες επιχειρήσεις) στην θέση των κατεδαφισμένων κέντρων διασκέδασης στο θαλάσσιο μέτωπο και τα είχαν μετατρέψει σε κοιτώνες επειδή με την σειρά τους είχαν – λόγω μεγάλων χρεών – απωλέσει την ιδιοκτησία των υπερπολυτελών διαμερισμάτων και των αυτοκινήτων τους μέσω εβδομαδιαίων πλειστηριασμών από τις τράπεζες και –επομένως- δυσχέραιναν την πρόσβαση των ολιγότερων προνομιούχων από τους φαλιρισμένους (δηλ. το κάτω 1/3) στην θάλασσα.
  Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ν’ αρχίσουν διενέξεις και ταξικές συγκρούσεις μεταξύ των φαλιρισμένων( του μεσαίου και του κάτω 1/3 της αθηναϊκής κοινωνίας)δηλ. μεταξύ αυτών που είχαν στρατοπεδεύσει μόνιμα το θέρος στο θαλάσσιο μέτωπο με τα φορτηγάκια –κοιτώνες τους και σ’ αυτούς που μετακινούμενοι με μηχανάκια και ποδήλατα ή/ και πεζή που είτε θα ‘θελαν να κάνουν κι αυτοί κατάληψη μερικών τετραγωνικών μέτρων γης στην περιοχή του θαλάσσιου μετώπου με σκοπό να κτίσουν πρόχειρες καλύβες, όπως παλιότερα οι αρβανίτες στην Κακή Θάλασσα της Κερατέας και σ’ άλλες παραλιακές περιοχές της χώρας, ή απλώς θέλανε να απλώσουν τις πετσέτες τους και να καρφώσουν τις ομπρέλες τους σε μερικά τετραγωνικά μέτρα ελεύθερης γης για λίγες ώρες τις καθημερινές (αν ήταν τυχεροί και δούλευαν ακόμη) και περισσότερες τα σαββατοκύριακα.
  [……]
  Τα μέτρα που πρότεινε η Μ.Κ.Ο. SOS ΦΑΛΙΡΙΣΜΕΝΟΙ (υπόγειες διαβάσεις, πεζογέφυρες άνω διάβασης κ.λ.π.) οδήγησαν, αρχικά στην σημαντική μείωση των ατυχημάτων και δυστυχημάτων στα επικίνδυνα περάσματα μέσω της παραλιακής οδού για τους φαλιρισμένους στην χερσαία περιοχή του θαλάσσιου Φαληρικού μετώπου. Καθώς όμως η οικονομία μας αναθερμάνθηκε σε ασιατικά επίπεδα και η απασχόληση αυξανόταν διαρκώς, οι πρώην φαλιρισμένοι μπόρεσαν σε πρώτη φάση –αφού προσελήφθηκαν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις- να επαν-αγοράσουν σε εξευτελιστικές τιμές τα εκατοντάδες χιλιάδες Ι.Χ. τους, που δεν μπορούσαν να εξαχθούν σε χώρες του τρίτου κόσμου, γιατί ήδη κυκλοφορούσαν πλέον σχεδόν αποκλειστικά νέα υβριδικά Ι.Χ. Άμεσο αποτέλεσμα ήταν να σταματήσουν οι διενέξεις και οι ταξικές συγκρούσεις μεταξύ των πρώην φαλιρισμένων ( του μεσαίου και του κάτω 1/3 της αθηναϊκής κοινωνίας),αφού νοίκιασαν τα κατασχεμένα σπίτια τους στην μισή τιμή απ΄ αυτήν προ της κρίσης και εξέλιπεν το πρόβλημα συνωστισμού προς την περιοχή του θαλάσσιου Φαληρικού μετώπου.
  Το προνομιούχο άνω 1/3, ανάμεσα στο οποίο βρίσκονταν και οι επενδυτές –σωτήρες της χώρας, δηλ. το άνω 1/1000, σχεδόν ηρωποιήθηκε για τον πατριωτισμό και το “ελληνικό φιλότιμο’ που επέδειξε , επαναφέροντας – με τον προπεριγραφόμενο σουρεαλιστικό ελληνικό τρόπο – την ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης (εξάλλου στον Α. Breton αποδίδεται η ρήση “οι Έλληνες είχαν εφεύρει τον σουρεαλισμό πριν καν εφευρεθεί ο σχετικός όρος’)
  […..]
  http://www.poiein.gr/archives/9988/index.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s