Ο Αλ.Τσίπρας, ως ηθοποιός και επιστήμων,…

[…πρό του τρίτου μνημονίου]

lask6.6.15του Αναγνώστη Λασκαράτου
Από όσο ξέρω το Πολυτεχνείο είναι μια πολύ δύσκολη Σχολή, που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες πολλών βανδάλων καταφέρνει και υπάρχει ακόμη (και ως κτίριο), διατηρώντας μάλιστα ένα αξιόλογο επιστημονικό κύρος. Οι εισαγόμενοι εξετάζονται σε Μαθηματικά-Φυσική-Χημεία-Ελληνικά (Έκθεση) και οφείλουν αν δεν ξέρουν ήδη, να μάθουν τουλάχιστον την Αγγλική και για να μπορέσουν στοιχειωδώς να μελετήσουν μια αυτονόητη βιβλιογραφία, για παραπέρα επιστημονική κατάρτιση, για μια γενικότερη ενημέρωση από το internet και για να ανοίξει η πόρτα για κάποιο μεταπτυχιακό, μια επαγγελματική προοοπτική, κάποια επαφή με το εξωτερικό, κλπ. Όσον αφορά στην ξένη γλώσσα και το τελευταίο χωριατόπουλο, πόσο μάλλον ο γιός ενός ευκατάστατου, ολίγον αντιστασιακού (έτσι δηλώθηκε), μεγαλοκατασκευαστή οικοδομών, ανιδιοτελή συνεργάτη της φιλανθρωπικής και ιεραποστολικής δράσης του βασιλοχουντικού Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου Α΄ επί Δικτατορίας (έτσι φέρεται από ακροδεξιές πηγές και δεν έχει διαψευστεί), σήμερα έχει κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις, που του χρειάζονται για δεκάδες προφανείς καθημερινούς λόγους επικοινωνίας και ευ ζην. Ως προς τη γνώση της Αγγλικής που είχε ως νεοεκλεγμένος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Τσίπρας, υπάρχει η ακαταμάχητη και αποκαλυπτική πολλών αρετών του μαρτυρία κάποιου βίντεο, ως προς τα υπόλοιπα, υπάρχουν τα αδιάψευστα άρρητα ρήματα του ανδρός, που νομίζω πως είναι ο τρίτος μετά τον δικτάτορα Παπαδόπουλο πρωθυπουργός (δεν τους συγκρίνω, προς θεού, πολιτικά) και τον ΓΑΠ, που διεκδικεί μια θέση στο χρυσό Λίμπρο των αμαθών εξουσιαστών, προσέτι δε και των Ριζοσπαστών-Επαναστατών. (Update, 18.3.2016, τα προσκόμματα που για δεύτερη φορά γίνονται «προσχώματα»: «..η Τουρκία δεσμεύεται να άρει τα προσχώματα που μέχρι στιγμής θέτει». 13.9.2015: «όποιος διανοηθεί να βάλει προσχώματα στο έργο της δικαιοσύνης..»).

Τις γνώσεις του στα ελληνικά αναδεικνύουν αλλεπάλληλοι σολοικισμοί και λεκτικοί βαρβαρισμοί κάθε είδους («επαρμένους», «προς επωφελεία», «ας έχουν γνώση οι φύλακες», «νεοποτισμός»), στη Φυσική τις πιστοποιεί η άγνοιά του πως το ‘έτος φωτός’ δεν είναι μονάδα μέτρησης χρόνου αλλά μήκους, στα Μαθηματικά η σύγχυση μεταξύ 360 και 180ο , στη Χημεία η άποψη πως «η καύση μονοξειδίου του άνθρακα μπορεί να προκαλέσει θάνατο». Επειδή η τελευταία ατάκα, που ειπώθηκε με αφορμή τη γνωστή νεανική τραγωδία με το μαγκάλι στη Λάρισα, έχει προβληθεί ελάχιστα, προφανώς διότι το ευρύ κοινό δεν μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος της άγνοιας βασικών στοιχείων Χημείας της Γ΄Γυμνασίου, θα σταθούμε λίγο περισσότερο. Ο φέρελπις πρωθυπουργός εννοούσε την ατελή καύση του άνθρακα (ελλλείψει οξυγόνου λόγω των κλειστών παραθύρων) που παράγει το δηλητηριώδες μονοξείδιο, γιατί η καύση του μονοξειδίου μειώνει τον κίνδυνο παράγοντας το ακίνδυνο διοξείδιο. Η ανοησία αυτή παρουσιάστηκε στην ‘Καθημερινή’ (10.3.2013) ακόμη χειρότερη, ως «καύση του διοξειδίου», το οποίο βεβαίως έχοντας την ανώτατη αναλογία οξυγόνου στο μόριό του δεν μπορεί να οξειδωθεί άλλο για να καεί. Εγώ όμως καλόπιστα στάθηκα πιο πάνω, στην εκδοχή της «Αυγής» (5.3.2013), που κι αυτή δεν είναι καθόλου κολακευτική για την κατάρτιση του επαναστατημένου πτυχιούχου του Μετσοβίου, θαυμαστή του «πολύ σοβαρού και μελετημένου» (!) φιλανθρώπου Αρχιεπισκόπου, που πολιτεύεται σαν μια μικροαστική εξέλιξη του «παιδιού του λαού» της δεκαετίας του ’60.

Υπήρξαν και άλλοι πολιτικοί αυτού του ηθικού, γνωστικού και διανοητικού διαμετρήματος (όνομα και μη χωριό), αλλά τύχη αγαθή (δεν τους χαρίστηκε τόσο σκανδαλωδώς και ο Τύπος) δεν τους επέτρεψε να καταλάβουν πρωθυπουργικό θώκο και να γελοιοποιηθούν περαιτέρω. Η Ωκεανίδα θυγατέρα της Τηθύος, δεν στάθηκε δυστυχώς το ίδιο επιεικής με τον κ.Τσίπρα, φοβάμαι και με τη χώρα, ο λογογράφος του πρωθυπουργού της οποίας φαίνεται να θεωρεί πως η τακτική του διαίρει και βασίλευε, που την εφάρμοσαν και οι Πέρσες σε βάρος των διαιρεμένων ελληνικών πόλεων, έχει καταγραφεί ιστορικά ως στρατηγική του Ιουλίου Καίσαρα. Ασήμαντη λεπτομέρεια μεν, που δείχνει όμως την απουσία ιστορικής αίσθησης.

Έχοντας συνδυάσει βλακωδώς και αδιόρθωτα στο νεανικό μου μυαλό την Αριστερά με τη φιλομάθεια, με την επιστημονική σκέψη και με την ειλικρίνεια, δεν μπορώ να θεραπεύσω ούτε τώρα αυτήν την αυταπάτη, παρ’ότι βλέπω τα σκέρτσα, τα καμώματα, τις αποστροφές και τις ‘στροφές’ του πρωθυπουργού, που στήνει ολόκληρη παράσταση προκειμένουν να υπογράψει αυτό που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εύστοχα ονόμασε ‘Σανό’ («Σχέδιο ανόρθωσης της οικονομίας»), δηλονότι το νέο ακατανόμαστο μνημόνιο, που θα ρίξει και το τελευταίο φύλο συκής, πάνω από τα τερατώδη όρια που μπήκαν τεχνητά ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις με άθλιες επινοήσεις, σύμφωνα με τις οποίες έχει επέλθει το τέλος της Πολιτικής, ο εχθρός είναι η Δύση και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η Ανταρσύα, βρίσκονται στην ίδια μεριά με τα κάθε λογής αποβράσματα της ακροδεξιάς Κόλασης, απέναντι από τη δημοκρατική Αριστερά, τους Οικολόγους, την Κεντροαριστερά και τους Φιλελεύθερους. Μόνο ένα κακομαθημένο «παλιόπαιδο» από νεόπλουτο περιβάλλον, θα μπορούσε να έχει τόση άγνοια κινδύνου, να παίζει με τη φωτιά και να θεωρεί πως η ζωή είναι μια συνέχεια των ατιμώρητων και υπερτιμημένων μαθητικών καταλήψεων, της λούφας της στρατιωτικής θητείας, της ασφάλειας τς πατρικής δουλειάς και των αταξιών της εφηβικής μικροαστικής παρέας της Νεολαίας του Συνασπισμού.

ΥΓ
Προς τον εθνικόφροναυβριστή-χωροφύλακα αρθογράφο του tvxs: Μην θεωρήσετε την εικόνα του ποστ ως τεκμήριο της ταυτότητάς μου.

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

33 Responses to Ο Αλ.Τσίπρας, ως ηθοποιός και επιστήμων,…

 1. Ο/Η atheofobos λέει:

  Φίλτατε Λασκαράτε
  Προφανώς ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης «πρώτη φορά αριστερά με άκρα δεξιά» έχει ενστερνιστεί την ρήση του Γεωργίου Κονδύλη
  Αν ήξερα πόσο εύκολο είναι να κυβερνάς την Ελλάδα, θα το έκανα από τότε που ήμουν λοχίας,
  ελαφρώς τροποποιημένη ως προς το δεύτερο σκέλος της ως: από τότε που ήμουνα στο δεκαπενταμελές!
  Μόνο που δεν έχει καταλάβει ότι οι Ευρωπαίοι βρίσκονται στο Μεταπτυχιακό!
  Γι΄ αυτό και τα αγγλικά του, με τα μαντάμ Μέρκελ κτλ ήσαν αντιστοίχου επιπέδου με τα γαλλικά του Κονδύλη που όταν του είχε γυαλίσει μια γαλλίδα τραγουδίστρια της έστειλε λουλούδια με μια κάρτα που έγραφε:
  Μουά πουρ τουά
  Ζώρζ Κοντυλουά!
  (se non è vero, è ben trovato!)

  • Ο/Η chretienorthodox λέει:

   «Αν ήξερα πόσο εύκολο είναι να κυβερνάς την Ελλάδα, θα το έκανα από τότε που ήμουν λοχίας»
   Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να πω οτι καπου εχω διαβασει ως εξης τη ρηση του Κονδυλη:
   «Αν ηξερα τι ζωα ειναι οι Ελληνες θα τους κυβερνουσα απο τοτε που ημουνα δεκανεας».
   Με εκτιμηση και φιλια
   Γεωργιος Θεοδοσιου

  • Ο/Η Joseph λέει:

   Στελέχη της κυβερνητικής πλειοψηφίας:
   Ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ παρομοιάζει το ευρώ με το Άουσβιτς! («€auschwitz»): «Έχετε καταγράψει τις επιθέσεις των Εβραίων εναντίον όλων μας ;»

   https://enantiastonantisimitismo.wordpress.com/2015/06/05/greek-mp-compares-euro-to-auschwitz/

   Greek MP compares Euro to Auschwitz

   05/06/2015 / DiKra

   Greek MP Dimitris Kammenos equated today the Euro with Auschwitz on his Twitter account. Dimitris Kammenos is member of the right-wing Independent Greeks party, a coalition partner of Syriza, and his Twitter account has the name “Porta Porta”.

   Holocaust trivialization by Greek MP Dimitris Kammenos.

   «€auschwitz»: Holocaust trivialization by Greek MP Dimitris Kammenos.

   In a response to a Tweet by news-site Russia Today about the surge of antisemitism in Europe, Dimitris Kammenos asked back in April 2015: «Have you recorded the attacks of Jews against all of us?»

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Nα μεταφέρω και εδώ το γεγονός πως με καθυστέρηση μιας ημέρας και αρκετών ωρών μετά τη χθεσινή αναγκαστικά κεντρική μας δημοσίευση, το tvxs έδωσε εξηγήσεις και αποκατέστησε τη δεοντολογία.
  http://tvxs.gr/news/blogarontas/ena-sxolio-mas-poy-logokrithike-den-emfanistike-sto-tvxsgr-ki-omos-emfanistike
  Επομένως ο χαρακτηρισμός μου «λογοκριτές», που μπήκε γιατί και αυτό το ποστ μου, δημοσιεύτηκε τρεις ώρες πριν το ποστ του tvxs που αποκαθιστούσε τα πράγματα, να θεωρηθεί άκυρος (τον έσβησα), δυστυχώς όμως εκκρεμούν ακόμη η αποδοκιμασία για την χωροφυλακίστικη ταύτιση μου από τον αρθρογράφο του tvxs με δημοσιογράφο, κολακευτική μεν για εμένα, πλην ψευδή και βεβαίως (χωρίς να το απαιτώ από το tvxs-αυτό το αφήνω στην κρίση του, το ίδιο το tvxs θα κριθεί, αυτού του ειδους οι αντιλήψεις και οι εκφράσεις το εκθέτουν), αποδοκιμασία και για τις ακροδεξιές συκοφαντίες πως οι Ρο και Λασκ. ανήκουν σε αυτούς που «Μισούν βαθειά οτιδήποτε ελληνικό ….Την Ελλάδα τη βλέπουν ως μια καθυστερημένη βαλκανική χώρα που δεν αξίζει τίποτα και φταίει για τα πάντα».

  Αυτές τις ψευτοπατριωτικές αθλιότητες ας τις απευθύνει ο αρθρογράφος αλλού, όχι σε εμάς που λατρεύουμε την πατρίδα μας και αγωνιζόμαστε μαχητικά κατά της πολιτικής διαφθοράς, του αγοραίου εθνικισμού, του λαϊκισμού και του ανορθολογισμού, που την έχουν φέρει εδώ που την έφεραν.

  • Ο/Η Po λέει:

   Με καθυστέρηση δύο ημερών και αρκετών ωρών κ. Λασκαράτο, και όχι μία…

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Έχετε απόλυτο δίκιο κε Ροΐδη. Μέτρησα το χρόνο από το χτεσινό ποστ διαμαρτυρίας μας και όχι από την απόπειρα δημοσίευσης σχολίων που διέφυγαν της προσοχής των διαχειριστών του tvxs.
    Φαντάζομαι πόσα σχόλια αναγνωστών του θα έχουν χαθεί και σκέφτομαι πόσο στη χώρα μας λείπουν ακόμη και τεχνικές προΰποθέσεις διαλόγου.

 3. Ο/Η Εco λέει:

  ποια ηγετική ευθύνη μωρέ ο χαβαλετζής;

  https://panosz.wordpress.com/2015/06/06/comment-292/

  Η συζήτηση στη Βουλή: σύμπτωση στρατηγικής, απουσία ηγετικής ευθύνης

  (….)

  Αλλά και ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων. Για τους εξής λόγους:
  •Προκάλεσε μια συζήτηση στη Βουλή η οποία δεν είχε κανένα απολύτως νόημα να γίνει, καθώς δεν υπήρχε το παραμικρό δεδομένο προς «έγκριση». Ούτε καν προς ενημέρωση των πολιτών, αφού οι πολίτες δεν έμαθαν τίποτε περισσότερο από αυτά που ήδη γνώριζαν. Η επιδίωξη για συστράτευση του πολιτικού κόσμου, στο βαθμό που είναι ειλικρινής επιθυμία, θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί πολύ αποτελεσματικότερα με μια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
  •Απόφυγε επιμελώς να μιλήσει για το θέμα ουσίας, που ενδιαφέρει τους πολίτες: τα όρια της διαφαινόμενης ρήξης. Τις απόψεις της κυβέρνησης επ’ αυτού και τις (τυχόν) προετοιμασίες που γίνονται για την αντιμετώπιση των δυσμενών σεναρίων. Αν πει κανείς, πολύ λογικά, ότι αυτά δεν λέγονται στη Βουλή, θα συμφωνήσω επαναλαμβάνοντας τη δική του απορία, γιατί έγινε η χθεσινή συζήτηση.
  •Ήταν απογοητευτικός στο ότι δεν αναγνώρισε καμιά ευθύνη της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του ιδίου, για την εξέλιξη των πραγμάτων. Κι όμως, θα πρέπει να απαντήσει (δηλαδή να αναλάβει τις ευθύνες του) σε μια σειρά θέματα. Μεταξύ άλλων: Γιατί επέλεξε να επιταχύνει τις εκλογές αντί ν’ αφήσει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από την προηγούμενη κυβέρνηση; Είναι ικανοποιημένος από το επίπεδο ετοιμότητας και προετοιμασίας (αυτό που υπήρξε, άρα αξιολογείται) του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει το βάρος της διαπραγμάτευσης; Γιατί ξοδεύτηκε τόσος πολύτιμος χρόνος, μέχρι να καταλήξουμε στο σημείο που βρισκόμαστε τώρα;

  Η χθεσινή συζήτηση δεν βοήθησε στην καλύτερη ενημέρωση των πολιτών. Ούτε τους έκανε να νοιώσουν μικρότερη ανησυχία από αυτή που είχαν ήδη. Επιβεβαίωσε ότι στην παρούσα κρίσιμη φάση δεν έχουμε πολιτικό προσωπικό που θα μπορούσε να ανταποκριθεί με επάρκεια στις πιεστικές ανάγκες για ηγεσία.

  Υπήρξε όμως κι ένα θετικό μήνυμα, το οποίο δεν διατυπώθηκε από κανέναν ευθέως, απλά προέκυψε: με εξαίρεση το ΚΚΕ και τη ΧΑ (που σπεκουλάρουν πολιτικά εκ τους ασφαλούς, για να κρατάνε ικανοποιημένα τα ακροατήριά τους) και παρά τις δήθεν φοβερές και τρομερές διαφορές μεταξύ τους, τα υπόλοιπα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ) ουσιαστικά συμπίπτουν στη στρατηγική τους επιδίωξη για τη διαπραγμάτευση και, κυρίως, πάνω στις βασικές επιλογές της χώρας. Θα ήταν ευχής έργον αν αυτό μπορούσε να εκφραστεί με μια επίδειξη ενότητας και εθνικής ομοψυχίας, σ’ αυτή τη δύσκολη περίσταση.

 4. Ο/Η του Ζουράρι λέει:

  Ζουράρις για δανειστές: Θα τους πηδήξουμε εμείς!

  06/06/2015

  Ζουράρις για δανειστές: Θα τους πηδήξουμε εμείς!

  «Οι χρηματοσυμμορίτες προσπαθούν να δημιουργήσουν μια βορβορώδη ψωλεκτασία εις βάρος του ελληνικού λαού» δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ – «Θα στηρίζω τις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ ακόμη κι αν προτείνει την προσάρτηση της Μακεδονίας στα Σκόπια ή τη Χιλή»

 5. Ο/Η Psycho λέει:

  http://politicalreviewgr.blogspot.gr/2015/06/blog-post_65.html?spref=fb

  Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015

  Ο χρεοκόπος Αλέξης Τσίπρας

  Το editorial του τεύχους 56 του Books’ Journal, Ιούνιος 2015

  Την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, είναι βέβαιο ότι η αβεβαιότητα για τη χώρα θα κλιμακώνεται. Και μαζί, θα κλιμακώνεται η αγωνία για το μέγεθος της αναπόδραστης καταστροφής, για το τέλος των ψευδαισθήσεων και για ανάδυση ακόμα μια φορά της κουλτούρας της διαμαρτυρίας, που τώρα θα συμπεριλαμβάνει και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τους χειρισμούς της και την αναπόφευκτη ευθύνη που έχει για τους χειρισμούς και για το όποιο αποτέλεσμα. Έως και πριν από μερικές ημέρες, η λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη πορεία της χώρας προς μια καινούργια υποχώρηση του επιπέδου της ζωής της μεγάλης πλειονότητας των πολιτών της, αποδιδόταν σε διάφορους παράγοντες, μεταξύ των οποίων και η κυβερνητική κακοφωνία. Από την κακοφωνία αυτή, φαινόταν να εξαιρείται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Όσοι έσπευσαν να περιβάλλουν με εμπιστοσύνη και κύρος τον πρωθυπουργό, είτε επειδή πίστεψαν ότι ο κ. Τσίπρας δεν μοιάζει με τον εθνοαριστερό πολτό της κυβέρνησης των Κακοφωνίξ είτε επειδή θεώρησαν καθήκον να τον προφυλάξουν ως εφεδρεία για την επόμενη κατάσταση πραγμάτων, είναι προφανές ότι έχουν διαψευστεί οικτρά. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ένας διαλλακτικός αριστερός ευρωπαίος πολιτικός που εγκλωβίστηκε ξαφνικά σε αδιέξοδο λόγω της ενίσχυσης της εσωκομματικής αντιπολίτευσής του που είναι έτοιμη να απορρίψει ενδεχόμενη συμφωνία με τους εταίρους, κάθε άλλο.
  Εξ αρχής ήταν ένας συνειδητός λαοπλάνος, που καπηλεύτηκε τη δήθεν ηθική υπεροχή της Αριστεράς, στηρίχθηκε σε έξαλλες κομματικές και ιδεολογικές συνιστώσες, παραπλάνησε τους πολίτες λέγοντας συνειδητά ψέματα, συμμάχησε με εθνικόφρονες ακροδεξιούς εταίρους, επιχειρεί να διαλύσει τις όποιες μεταρρυθμισμένες κρατικές και κοινωνικές δομές κατορθώθηκαν τα πέντε χρόνια της κρίσης, υπονόμευσε στο όνομα της αναζήτησης χρηματοδότησης τη διεθνή θέση της χώρας, βύθισε ακόμα περισσότερο στην αβεβαιότητα τον ιδιωτικό τομέα και κυρίως τους εργαζόμενους σε αυτόν, βάθυνε ακόμα περισσότερο τους ορίζοντες της απελπισίας για τους άνεργους, διέλυσε την παιδεία στο όνομα του ιδεολογήματος του εξισωτισμού, υποσχέθηκε περισσότερη χειραγώγηση της ελεύθερης πληροφόρησης συκοφαντώντας κάθε σοβαρό διαφωνούντα, βάθυνε το ρήγμα ενός ήδη βαθέος διχασμού της ελληνικής κοινωνίας υπαγορευμένου από το εμφυλιοπολεμικό σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί», υπονόμευσε και συνεχίζει να υπονομεύει την ευρωπαϊκή ταυτότητα της χώρας…

  Υποτίθεται ότι όλα αυτά έχουν μείνει πίσω. Υποτίθεται, επίσης, ότι πλέον, εν όψει του στόχου, που είναι η πάση θυσία διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, ο Αλέξης Τσίπρας θα προσαρμοζόταν στον ρεαλισμό και θα χρησιμοποιούσε το, ακόμα αρκετό, πολιτικό κεφάλαιο που διαθέτει, ώστε να εξηγήσει και να οδηγήσει τη χώρα ξανά στην ευρωπαϊκή ομαλότητα – γι’ αυτό, άλλωστε, επί εβδομάδες, μας προετοιμάζουν τα nonpaperπου εκδίδει το γραφείο της προσωπικής του προπαγάνδας, στα οποία γίνεται επικοινωνιακή προσπάθεια να διασκεδαστούν οι ανασφάλειες από το γεγονός ότι ο ίδιος συνομιλεί ισότιμα με τους ευρωπαίους ηγέτες.. Φρούδες οι ελπίδες, όπως αποδεικνύει το περίφημο άρθρο του, που δημοσιεύθηκε στον Monde.

  Στο άρθρο αυτό δηλώνει μεν ότι πιστεύει σε «μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, της ισότητας και της δημοκρατίας», ωστόσο οι επεξηγήσεις του κάθε άλλο παρά πίστη στο ευρωπαϊκό εγχείρημα της ολοκλήρωσης φανερώνουν. Αφού ο έλληνας πρωθυπουργός, στο όνομα της μη εκχώρησης κυριαρχίας, αρνείται τα βήματα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αμφισβητεί το ρόλο ενός «υπερυπουργού Οικονομικών της Ευρωζώνης» ο οποίος εκτιμά ότι δουλειά του θα είναι «να απορρίπτει ακόμη και προϋπολογισμούς κυρίαρχων κρατών που δεν θα ευθυγραμμίζονται με τα δόγματα του ακραίου νεοφιλελευθερισμού» και, γενικώς, απευθύνεται σε νουνεχείς Ευρωπαίους με τα σαθρά ιδεολογήματα της ελληναράδικης δήθεν περηφάνιας και αξιοπρέπειας. Για να αποδειχθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ανεπαρκής ακόμα και να κατανοήσει την ουσία του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, μένοντας οχυρωμένος στα όρια μιας κλειστής κοινωνίας που απλώς ζητιανεύει το επίπεδο της ζωής της με ξένα κόλλυβα. Σε τι διαφέρει αυτή η προσέγγιση από την κατεστημένη αγοραφοβική εθνικοφροσύνη που, έως σήμερα, εκφραζόταν στο δόγμα «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», πέρα από το ότι αυτή τη φορά χρησιμοποιεί τα κλισέ ενός δήθεν αριστερού γλωσσικού ιδιώματος;

  Όσοι πιστεύουν ακόμα ότι, την επόμενη μέρα, ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι διαθέσιμη εφεδρεία στις συναινέσεις που θα χρειαστούν προκειμένου η χώρα να αποφύγει τα χειρότερα ας το ξεχάσουν. Όπως ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς (για άλλους λόγους ο καθένας) είναι χρεοκοπημένες προσωπικότητες που αντί να οδηγήσουν τη χώρα προς την Ευρώπη την καταδίκασαν στην αβεβαιότητα, έτσι και ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνεται στο επόμενο σχήμα δημοκρατικών συναινέσεων και, ελπίζουμε, δημοκρατικής πορείας. Ο άνθρωπος που κατέλυσε τη σημασία των λέξεων στο όνομα της εξουσιαστικής μανίας του, ο άνθρωπος που συνέβαλε όσο κανείς στη διάλυση της κοινωνικής συνοχής και στηρίχθηκε με έμφαση σε ένα υποτιθέμενο ταξικό μίσος, δεν μπορεί να είναι συμμέτοχος στην όποια πορεία προς την εξομάλυνση. Ακόμα κι αν όλα όσα περιγράφηκαν παραπάνω έγιναν ερήμην του, τόσο το χειρότερο γι’ αυτόν: αν δεν ήξερε, λόγω αδυναμίας να κατανοήσει το μέγεθος και τη συνθετότητα του προβλήματος, είναι διπλά υπόλογος. Στην πολιτική, η άγνοια όσων κατέχουν την κρατική εξουσία είναι εγκληματικότερη της συνειδητής εξαπάτησης. Διότι αν αγνοείς, δεν ξέρεις πού να σταματήσεις – κι αυτό είναι το χειρότερο.

  Η χώρα έχει ήδη μπει σε μια νέα περιπέτεια. Θα μπορούσε να την έχει αποφύγει αν δεν είχε διαχειριστεί τις τύχες της ένα τσούρμο χρεοκόπων – με επικεφαλής τον μοιραίο Αλέξη Τσίπρα.

 6. Ο/Η Κάποιος λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=41399
  Ανδρέας Πετρουλάκης
  Οι αφελείς, οι πονηροί, οι συνεπείς

  Αυτήν τη βδομάδα συνέβη κάτι πολύ ελπιδοφόρο. Ο φαντασιακός κόσμος μέσα στον οποίο ζούσε ο ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον πραγματικό. Στη χώρα του Ποτέ-Ποτέ ξαφνικά τα παιδιά άρχισαν να μεγαλώνουν απότομα και να συνειδητοποιούν αυτό που γνώριζαν όλοι οι άλλοι εκτός από τους ίδιους. Σε αυτήν τη ζωή δεν υπάρχει κανένα σενάριο στο οποίο ένα μικρό κόμμα μιας μικρής χώρας θα γιγαντώσει, θα ξεσηκώσει τον λαό της να βγει στους δρόμους, αυτός ο πυρετός θα μεταδοθεί και στις γειτονικές χώρες, και όλοι οι λαοί του Νότου και μετά όλοι οι λαοί της Ευρώπης θα πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους. Και θα οδηγήσουν την Ένωση σε μία νέα πραγματικότητα, στην οποία η Ελλάδα θα αρχίσει να παίρνει χρήματα χωρίς καμία προϋπόθεση.

  Ήσαν όλοι αφελείς; Όχι βέβαια. Πολλοί, οι περισσότεροι, ανάμεσά τους ήσαν πονηροί. Γνώριζαν, αλλά παρ’ όλα αυτά υπόσχονταν προγράμματα Θεσσαλονίκης, διαγραφές χρέους, καταργήσεις Μνημονίων, με το αστείο επιχείρημα ότι η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να μην εισακούσει την εντολή του ελληνικού λαού. To αυτονόητο, ότι η εντολή του ελληνικού λαού απευθύνεται μόνο σε αυτόν που πήρε την ψήφο και σε κανέναν άλλον, ακόμα και τώρα το παραβλέπουν- βολεύει γιατί διαφορετικά οι ίδιοι είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν το προεκλογικό τους πρόγραμμα και να φανούν συνεπείς στην προτίμηση του λαού. Κανένα Σύνταγμα όμως δεν προβλέπει ότι η εντολή είναι συνεταιρική και δεσμεύει και τρίτους, άρα υπόσχεσαι μόνο αυτά που μπορεί να εφαρμόσεις βασιζόμενος στις δικές σου δυνάμεις, διαφορετικά έχεις εξαπατήσει τον λαό.

  Τώρα ανοίγουν διάπλατα τα μάτια και διαπιστώνουν κατάπληκτοι αυτό που είχε γραφεί και ειπωθεί χιλιάδες φορές από όσους κατηγορούσαν ως γερμανοτσολιάδες. Ότι κανείς δεν είναι αξιωματικά υποχρεωμένος να σε δανείζει και μάλιστα να τον βρίζεις κι από πάνω. Οι δανειστές είναι σκληροί, λέει, ευχαριστώ πολύ, τους ήξερες και από πριν για αυτό τους έλεγες και τοκογλύφους. Οι δανειστές δεν ήσαν διαφορετικοί, πιο διαλλακτικοί, όταν διαπραγματεύονταν με τον Σαμαρά. Εσύ ο ίδιος κατήγγειλλες την αναλγησία τους απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλά διαφήμιζες και τη διαπραγματευτική σου δεινότητα που θα τους κάμψει. Τι έχει αλλάξει τώρα μπροστά στα έκπληκτα, αθώα μάτια σου; Τίποτα. Δεν υπάρχουν αθώοι σε αυτήν την ιστορία, μόνο υποκριτές, που έκρυβαν την αλήθεια για να κατακτήσουν μία ώρα αρχύτερα την εξουσία, και αφελείς, που ήθελαν να ακούνε μόνο τις καλές ειδήσεις. Φυσικά υπάρχουν και οι συνεπείς, οι εχθροί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απλώς αναρωτιέσαι γιατί δεν βρίσκονται στο ΚΚΕ.

  Τέσσερις μήνες σπατάλησαν οι πονηροί για να πείσουν τους αφελείς ότι γίνεται σκληρή, υπερήφανη διαπραγμάτευση, για πρώτη φορά. Τέσσερις μήνες διαφήμιζαν τις κόκκινες γραμμές τους που κανείς δεν συνειδητοποιούσε ότι άλλαζαν διαρκώς θέση. Προχτές ήρθε ο λογαριασμός αυτής της κούφιας περηφάνιας και ήταν ασήκωτος. Οι ίδιοι ομολογούν πια επισήμως ότι βρίσκονται ακόμα στην αφετηρία της διαπραγμάτευσης, αλλά μία αφετηρία πολύ χειρότερη από εκείνη των προκατόχων τους, έχοντας ταυτοχρόνως απεμπολήσει τη μόνη πραγματικά ευεργετική αλλαγή που έγινε στην Ευρώπη, δηλαδή την ποσοτική χαλάρωση. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Οι κανόνες είναι οι ίδιοι, οι εταίροι επίσης, οι συνθήκες πιο ευνοϊκές, ο μόνος παίκτης που άλλαξε και πέτυχε θεαματικά χειρότερο αποτέλεσμα είσαι εσύ. Το ‘χω ξαναγράψει, και τα γραπτά δεσμεύουν, ότι είμαι απολύτως σίγουρος ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα υπογράψει συμφωνία στο τέλος. Είναι αρκετά έξυπνος για να μη συνδέσει το όνομά του με την καταστροφή της χώρας αλλά δυστυχώς αρκετά πονηρός ώστε αυτές τις λαστιχένιες κόκκινες γραμμές να τις τραβήξει μέχρι το χείλος του γκρεμού.

 7. Παράθεμα: Αυτήν τη βδομάδα συνέβη κάτι πολύ ελπιδοφόρο: Κ α τ ά λ α β α ν / ξύπνησαν | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο άνθρωπος αυτός (Ολαντρέου, μαντάμ Μέρκελ) δεν έχει πάρει αγωγή, δεν έχει τρόπους, δεν ξέρει να φερθεί και γίνεται αποδέκτης ειρωνειών τις οποίες ούτε που αντιλαμβάνεται. Σαν αρχοντοχωριάτης αναφέρεται στην κα Μέρκελ, μιλώντας σε συμπατριώτη της υψηλό πολιτικό παράγοντα ως Άνγκελα, λες και μιλάει με φίλους του, το Θέμο, τον Τράγκα, τον Καραμανλή στο γήπεδο για κάποια φιλενάδα του:

  http://www.tribune.gr/politics/news/article/144977/o-soults-rotise-ton-tsipra-ean-ine-erotevmenos-me-tin-angkela.html

  Το δούλεμα πέφτει «σύννεφο», έχουμε την αίσθηση. Γιατί πώς αλλιώς να ερμηνεύσουμε το παραπολιτικό από την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας που γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

  Πρωταγωνιστές ήταν ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και ο Αλέξης Τσίπρας.

  Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και ο Αλέξης Τσίπρας κάθονταν δίπλα – δίπλα, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός του είπε ότι πρέπει να φύγει γιατί έχει «ραντεβού με την Άνγκελα».

  Ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης τον ρώτησε τότε: «Με την Άνγκελα; Ποιά είναι αυτή;». Ο Αλέξης Τσίπρας που ακόμη δεν είχε καταλάβει που το πήγαινε ο Σουλτς του απάντησε: «Ξέρεις ποια Άνγκελα»…

  «Μιλάτε δηλαδή στο ενικό» του είπε με έκπληξη ο κ. Σουλτς

  Στο σημείο αυτό, αναφέρει η εφημερίδα ο Τσίπρας έλαμψε. Ο πρόεδρος της Ευρωβουλής συνέχισε τότε, τον σκούντηξε με τον αγκώνα του και του είπε: «Μήπως είσαι λίγο ερωτευμένος;».

  Ο Αλ. Τσίπρας γέλασε, κατά την εφημερίδα λίγο αμήχανος, αλλά περήφανος…

 9. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

  Αγαπητέ κύριε Λασκαράτε,

  Πάνε χρόνια από τότε που είπα κάτι επικριτικό για το περιλάλητο «ήθος της Αριστεράς» και είχατε διαφωνήσει. Δεν θυμάμαι με ποια αφορμή. Νομίζω πως ήρθε η ώρα τελικά της απομυθοποίησης της Αριστεράς. Το άροτρο της Κριτικής θα οργώσει και αυτή τη μυθική πρόσληψη του κόσμου. Και το ετοιμοπαράδοτο επιχείρημα «δεν είναι αυτή η Αριστερά» έχει τόση βαρύτητα όσο και το «δεν είναι αυτή η Εκκλησία» του Χρ. Γιανναρά.

  Μετά τιμής,.
  Κωλόγερας

 10. Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:


  Petros Tatsopoulos

  Αλέξη μου. Αγόρι μου. Πρωθυπουργέ μου. Ξέρεις πόσο σε αγαπάω. Άκου, αγόρι μου. Πίστεψέ με. Δεν το έχεις. Με τα ξένα τσιτάτα. Τις ξένες γλώσσες. Γενικώς. Των ελληνικών συμπεριλαμβανομένων. Δεν το έχεις, αγόρι μου. Μην το ζορίζεις. Εντάξει. Είμαι κι εγώ σχολαστικός. Τι «άκουσον μεν, πάταξον δε», θα μου πεις, τι «πάταξον μεν, άκουσον δε». Δεν είναι έτσι. Εάν σηκώσει κάποιος το μπαστούνι του να σε χτυπήσει -όπως ο Ευρυβιάδης τον Θεμιστοκλή- κι εσύ του πεις «χτύπα με, αλλά άκουσέ με» σημαίνει ότι τα λόγια σου υπερτερούν του ξύλου που θα φας. Εάν το πεις ανάποδα σημαίνει πως ΑΞΙΖΟΥΝ το ξύλο που θα φας. Σαν το φατούρο που έτρωγε ο Τζανετάκος. Γι’ αυτό σου λέω, Αλέξη μου. Μην το σκαλίζεις. Δεν το έχεις. Ασ’ το να πάει στο διάολο. Όπως με τον Frozen War. Τη στροφή 360 μοιρών. Δεν το έχεις, αγόρι μου. Χώνεψέ το. Μην ξανοίγεσαι στα βαθιά. Πλατσούρισε εκεί που πατώνεις. Στα μνημόνια. Στους συνενόχους για τη διαιώνιση των μνημονίων. Μεταξύ των οποίων, δεν μπορεί, θα συνυπολογίζεις πλέον τον εαυτό σου. Στα βατά θέματα. Στα σιγουράκια. Με την αγάπη μου.

 11. Ο/Η Psycho λέει:

  http://kourdistoportocali.com/post/45707/xanax

  ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

  Μας κυβερνάνε τα XANAX και το Λίθιο;

  Δεν θα ήτο υπερβολή να πούμε ότι τα τελευαταία χρόνια μάς κυβερνάνε τα XANAX και το λίθιο.

  Πρόκειται για ψυχοτρόπες ουσίες από τις οποίες είναι εξαρτημένο μεγάλο τμήμα του πολιτικού προσωπικού της χώρας.

  Οι μυημένοι στο κόλπο αρκεί να δουν ένα πολιτικό στην τηλεόραση για να αντιληφθούν κάτω από την επήρεια ποίας ουσίας βρίσκεται.

  Στο παρελθόν συγκεκριμένα δημόσια νοσοκομεία ήταν οι προμηθευτές προβεβλημένων πολιτικών που είχαν στα χέρια τους τις τύχες της χώρας-τόσο σε κυβερνητικούς θώκους όσο και στην αντιπολίτευση.
  ΜΟΝΟ ΣΤΟ «ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ»

  Η Συμμορία του Λιθίου και η παράδοση της χώρας

  Από τον Πέτρο Παυλίδη*

  -Κούκλα μου, είσαι σαν ένα αυτοκίνητο που ταξιδεύει στην εθνικό οδό και κάποια στιγμή σταματάς με αναμμένα τα αλάρμ. Τα αφήνεις να αναβοσβήνουν για ώρες. Είναι λογικό κάποια στιγμή να πέσει η μπαταρία και το αυτοκίνητο να μην ξαναπάρει μπρος…Με το λίθιο η μπαταρία δεν πέφτει ποτέ, δεν πρόκειται να σε εγκαταλείψει ποτέ…

  Η ψυχίατρος απευθύνεται στον ασθενή ο οποίος φυσικά έχει κλείσει ραντεβού δίνοντας ένας διαφορετικό όνομα για τις ανάγκες του ρεπορτάζ.
  (…..)

  Το να χορηγείς όμως για ψύλου πήδημα λίθιο σε ανθρώπους που δεν τόχουν ανάγκη, είναι εγκληματικό και ποδοπατάει κάθε ιατρικό όρκο. Οι συγκεκριμένοι γιατροί συνηθίζουν να χρησιμοποιούν τον Ανδρέα Παπανδρέου σαν παράδειγμα λέγοντας στους ασθενείς πως και οι ίδιοι είναι φοβερά εγκεφαλικά άτομα και πως τους θυμίζουν (στον ψυχίατρο) τον Ανδρέα. Αμέσως ο «ασθενής» ταυτίζεται με τον Ανδρέα στον οποίο χορηγούνταν σχεδόν καθημερινά το λίθιο-ένα κατά τα άλλα σπουδαίο φάρμακο, ειδικά για όσους πάσχουν από Διπολική Διαταραχή. Αυτόματα ο ασθενής ταυτίζεται με τον ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου και σου λέει αφού έπαιρνε ο Ανδρέας γιατί να μην το δοκιμάσω κι εγώ.

  Δεν αναφερόμαστε τυχαία στο όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου. Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη συμμορία των ψυχιάτρων η οποία αυτό το διάστημα νιώθει την καυτή ανάσα του ΣΔΟΕ και πολλών άλλων υπηρεσιών εντός και εκτός Ελλάδας-επένδυσε πολλά στο ιστορικό ασθενούς του Ανδρέα Παπανδρέου. Το παρακάτω απόσπασμα από την συνέντευξη του Παρασκευά Αυγερινού στην «Καθημερινή» το διαβάσαμε στο aixmi.gr του κ. Παναγιωτόπουλου. Ο τίτλος ήταν

  «Ο Ανδρέας Παπανδρέου έπασχε από βαριά κατάθλιψη»

  Η ασθένεια που βασάνισε πολλούς ηγέτες στην Ιστορία (και εξακολουθεί και σήμερα), η κατάθλιψη, ταλαιπωρούσε τον Ανδρέα Παπανδρέου και, μάλιστα, για πολλά χρόνια.
  Ο Παρασκευάς Αυγερινός, από τους πιο στενούς συνεργάτες του και πρώτος υπουργός Υγείας στις κυβερνήσεις του, αποκαλύπτει το πρόβλημα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

  Αναφέρεται, μάλιστα, σε ένα οξύ επεισόδιο που είχε το 1979, όταν του τηλεφώνησε η Μαργαρίτα Παπανδρέου και του ζήτησε να ανέβει στο Καστρί, διότι ο Ανδρέας δεν ήταν καλά.
  «Τον βρήκαι αμίλητο στην πολυθρόνα με τη ρόμπα και τον συνόδεψα στον ψυχίατρο. Η διάγνωση ήταν βαριάς μορφής κατάθλιψη, αυτό που ονομάζουμε διπολική διαταραχή», λέει στην Καθημερινή.

  Πώς το πήρε ο ίδιος ο Ανδρέας;
  «Δεν εξεπλάγη, πράγμα που με έκανε να πιστεύω ότι ήξερε από παλιά για την ασθένειά του».

  Τι έκανε το περιβάλλον του;
  «Προσπαθούσε να το κρύψει και τον έβαζαν να παίζει χαρτιά μαζί τους για να τον απαλλάξουν από τη στενοχώρια του. Ο ψυχίατρος Κώστας Στεφανής πήγαινε, για τουλάχιστον έξι μήνες στο Καστρί, και του χορηγούσε φαρμακευτική αγωγή».

  Ο Παρασκευάς Αυγερινός αποδίδει το επεισόδιο του 1979 στο γεγονός ότι ο Ανδρέας είχε εξαναγκαστεί να εγκαταλείψει έναν θυελλώδη ερωτικό δεσμό, μια εξωσυζυγική σχέση, που διατηρούσε -λόγω της επερχόμενης εξουσίας.

  (…..)
  *Γιατρός-κάτοικος Λονδίνου τα τελευταία 5 χρόνια και φανατικός αναγνώστης σας

  Δημοσίευση: 25 Ιουλίου 2015, 11:54

 12. Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:

  http://www.kathimerini.gr/829711/opinion/epikairothta/politikh/h-apomy8opoihsh-enos-prwhn-hgeth

  ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

  Η απομυθοποίηση ενός πρώην «ηγέτη»

  Ανάμεικτα συναισθήματα οίκτου και ανησυχίας προκαλούν οι εικόνες του φυλλορροούντος πρώην κυβερνητικού σχήματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από μία ολιγόμηνη θητεία με τη γνωστή επίδοση, θα έπρεπε να είχε αυτοδιαλυθεί ή να μην είχε ψηφοφόρους πέραν του κομματικού πυρήνα. Ομως, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει κάτι πέρα από αυτό που μπορεί να μετρηθεί ή να αξιολογηθεί στην κλίμακα του δημοσίου βίου. Εκφράζει την απέχθεια στον ρεαλισμό και την έλξη στις ασυναρτησίες. Είναι η επιβράβευση της θεωρίας των νεφελωμάτων. Γι’ αυτό και απορεί κανείς πώς έπειτα από όλα τα εξωφρενικά και καταστροφικά του τελευταίου επταμήνου, ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί και πάλι την πρώτη θέση. Βεβαίως, αυτήν την φορά η πόλωση είναι λίγο-πολύ τεχνητή, διότι ακόμη και αν ο Αλέξης Τσίπρας πάρει τη «νίκη», θα έχει έρθει πρώτος ενώ θα είναι επί της ουσίας ηττημένος. Θα είναι -για να παραφράσουμε τη δική του λογική- ένας νικητής χωρίς νίκη.

 13. Ο/Η Liberal λέει:

  https://www.facebook.com/notes/587670911371062/

  Το πρόβλημα κατά τη γνώμη μου είναι ο Τσίπρας. Θεωρώ ότι ο Τσίπρας είναι υπέρ το δέον αριβίστας και επικίνδυνος για τη σημερινή συγκυρία και κάθε συγκυρία, ιδίως με τη δύναμη που έχει αποκτήσει τα τελευταια χρόνια. Και όταν τέτοιοι άνθρωποι αποκτούν ελέω συγκυριών εξουσία, όπως γνωρίζει ο αγαπητός αρθρογράφος ο οποίος έχει πιστευω διαβάσει Ιστορία, γίνονται τοξικοί για τη χώρα τους και επικίνδυνοι για τους γύρω τους. Και πιστευω ότι το συγκεκριμένο άρθρο υποπίπτει σε τεράστιο σφάλμα λογικής όταν από τη μια λέει ότι ένας κεντροδεξιός πολιτικός σαν τον Μεϊμαράκη που έστω τις χρησιμοποιεί για να εκλεγεί, δε θα κάνει μεταρρυθμίσεις (που αν πιεστεί θα τις κάνει πιο εύκολα, μην τρελαθούμε) αλλά θα τις κάνει ένας άνθρωπος ο οποίος λύσσαξε να ματαιώσει τη διπλή ανάπλαση του Βοτανικού, και στου οποίου το κόμμα πάρα πολλοί αντιτίθενται σθεναρά στην ανάπλαση του Ελληνικού, στην επένδυση στις Σκουριές την οποία θέλουν να την κλείσουν ενώ λειτουργεί και ενώ έχουμε ανάγκη και από την τελευταία υπαρκτή θέση εργασίας, στις ιδιωτικοποιήσεις τις οποίες ο ίδιος υπέγραψε, και ενώ ο αρχηγός του συγκεκριμένου κόμματος αλλά και στελέχη του διατείνονται ότι το μνημόνιο που υπέγραψαν με ΑΚΡΙΒΩΣ αυτές τις μεταρρυθμίσεις και πολλές άλλες που χρειάζονται, το υπέγραψαν υπό πίεση και ότι αν μπορούσαν δε θα το εφάρμοζαν!

  Για να μην αναφερθούμε στο ότι με εξαίρεση τον… Καμμένο, ο Τσίπρας δεν δίστασε να πουλήσει και έχει πουλήσει ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ όσους βρέθηκαν δίπλα του, και αναφέρομαι φυσικά στον Μανώλη Γλέζο, το Μίκη Θεοδωράκη, τον Φώτη Κουβέλη, τoν Αλέκο Αλαβάνο, ή ακόμα και το Γιάνη με ένα «ν» to name o few. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι αυτός ΄άνθρωπος θα σεβαστεί τον Σταύρο Θεοδωράκη; Να σας πω τι θα γίνει; Μια χαψιά θα τον κάνει και θα τον φτύσει! Χώρια το ότι πολλοί μπορεί να λένε ότι «ο Τσίπρας ήλθε για να μείνει» και κάτι άλλες βλακείες, αλλά η ζημιά που έκανε και θα κάνει στη χώρα του αν συνεχίσετε να του δίνετε δύναμη ακόμα και οι αντίπαλοί του με τις ανοησίες που γράφετε θα είναι τέτοια, που θα λερωθεί ακόμα και όποιος έχει βρεθεί δίπλα του.

  Μας λέτε επίσης ότι ο Τσίπρας «θα αναγκαστεί» να εφαρμόσει το μνημόνιο που υπέγραψε; Σοβαρά; Θεωρείτε υπόδειγμα σταθερότητας και πολιτικής πειθαρχίας ένα άτομο που προκάλεσε δυο εκλογές και ένα δημοψήφισμα σε εννέα μήνες και το οποίο αυτοδιαψεύδεται κάθε μέρα; Το περιμένετε αυτό το πράγμα από ένα άνθρωπο ο οποίος σε έξαλλη κατάσταση και με εμφανή σημάδια έλλειψης αυτοκυριαρχίας αγόμενος και φερόμενος από ψυχοπαθείς που ο ένας φανταζόταν εθνικά bitcoins και ο άλλος πραξικοπηματικές μπούκες στο νομισματοκοπείο της χώρας θα εφαρμόσει με τευτονική σταθερότητα ένα μνημόνιο διαρκείας τριών ετών δηλαδή επί 36 συνεχείς μήνες ενώ μέσα σε τρεις μέρες αναίρεσε (ευτυχώς!) το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που ο ίδιος προκάλεσε, μας έφερε τα capital controls που τόσο φοβόμασταν και έστειλε τη χώρα στο διάολο με ανεργία 28% ενώ όλη η υπόλοιπη Ευρώπη ανακάμπτει;
  …………….

  Και αφού η λάσπη που ξεκίνησε με το πρωτοσέλιδο της Kontranews το προηγούμενο Σάββατο, και συνεχίστηκε με τον Καμμένο, δεν έπιασε τόπο, στείλαμε εισαγγελείς να δουν τη λίστα Λαγκάρντ. Όλα τα όπλα του «ηθικού πλεονεκτήματος» στην πίστα. Πείτε λίγο, εφτά μήνες κάνει το αεροπλάνο για Ευρώπη ;

 14. Ο/Η ανύποτη πράξει λέει:

  Συμπαθή νεκρά παιδιά που εκτίθουν

 15. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αυτό θα μπορούσε όντως να ειπώθηκε εν τη ρύμη χωρίς άγνοια, αλλά τώρα πλέον ο ρήτωρ έχει αποκαλυφθεί και λοιδορείται και από αυτούς που (έκαναν πως;) δεν καταλάβαιναν μέχρι τώρα.

  http://www.star.gr/Pages/Media.aspx?art=299053&artTitle=parti_sta_social_media_o_tsipras_nomize_pos_mytilini_kai_lesvos_einai_diaforetika_nisia

  Πάρτι» στα social media: ο Τσίπρας νόμιζε πως Μυτιλήνη και Λέσβος είναι διαφορετικά νησιά!

  Δημοφιλές trend το λάθος του πρωθυπουργού

 16. Ο/Η Red λέει:

  Έχει πει του κόσμου τις μλκς ο τσόγλανος, αλλά οι μλκς δεν τα έπιαναν αυτά. Τώρα φαίνεται πως έτσι πολύ που μιλάει τον πήρανε στο ψιλό με μια αθώα μάλλον χαζομάρα που του ξέφυγε, ο ΕΝΦΙΑ βλέπεις τσούζει το Ρωμιό υποκριταρά.

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/11/blog-post_39.html
  Γελάνε και οι πέτρες με τα γλωσσικά ολισθήματα του Τσίπρα

  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015 | 11:26 μ.μ.

  Τρελό τρολάρισμα εισέπραξε ο Αλέξης Τσίπρας από τους χρήστες του διαδικτύου μετά το γεγονός ότι μπροστά στις κάμερες δήλωσε ότι μαζί με τον Μάρτιν Σουλτς πήγαν να δουν την κατάσταση στην Μυτιλήνη, στην Λέσβο και τα άλλα νησιά.

  Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης έχουν πάρει φωτιά με τους χρήστες τους να εκδηλώνουν όλη την ευρηματικότητα και φαντασία τους.

  Εντυπωσιακό είναι πάντως ότι όλο το τελευταίο διάστημα ο έλληνας πρωθυπουργός «πετάει» κάτι «μαργαριτάρια» του τύπου «του Αιγαλέου», «εκτίθουν» και τα οποία μόνο με χιούμορ μπορεί να αντιμετωπιστούν.

  Όπως ακριβώς έγινε και με το τελευταίο λεκτικό ολίσθημα του. Πάρτε μια γεύση.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Σκηνοθεσίες:
   O διανοούμενος
   Έλεος!
   Ξέρει και ανάγνωση ο Αλέκσις Μπαζιάνας!

   http://www.huffingtonpost.gr/2015/11/06/tsipras-velouxiwths_n_8487232.html
   «Ανηφορικοί δρόμοι»: Ο Τσίπρας διάβαζε για τον Άρη Βελουχιώτη στη Βουλή

   06/11/2015 12:22 μμ

   Με το βιβλίο του Γιώργου Αριστοτέλη Καραγεώργου, «Άρης Βελουχιώτης: Ανηφορικοί Δρόμοι- Μετά τη Βάρκιζα» εθεάθη στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση του δεύτερου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.

 17. Ο/Η του Αλέξη οι υδρογονάνθρακες λέει:

  Τι φέρεται ότι προβλέπει η πρωθυπουργική πρόταση

  Αίφνης ο Τσίπρας… ανακάλυψε σχέδιο για να «σωθούν» οι κύριες συντάξεις

  Μαίρη Λαμπαδίτη27/11/201521:5020

  Και το φέρνει αύριο στους πολιτικούς αρχηγούς, ζητώντας συνεννόηση, για να μην υπάρξει καμία μείωση – Θα προτείνει «ανακεφαλαιοποίηση» των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων
  Σχέδιο για την «ανακεφαλαιοποίηση» των αποθεματικών των Ταμείων λέγεται τώρα ότι θα παρουσιάσει το Σάββατο ο πρωθυπουργός στους πολιτικούς αρχηγούς, καλώντας τους να έρθουν σε συνεννόηση, με στόχο να μην υπάρξει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις.

  Οι απώλειες των τελευταίων ετών αθροιστικά φθάνουν στα 40 δισ. ευρώ.

  Το σχέδιο προβλέπει:

  – έσοδα από νέες πηγές, όπως τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

 18. Ο/Η Κάποιος λέει:

 19. Ο/Η Psycho λέει:

  http://www.protothema.gr/politics/article/559819/konstadopoulou-o-tsipras-eihe-sumfonisei-me-tous-daneistes-kai-prin-tis-ekloges/

  Ζωή Κωνσταντοπούλου

  08/03/2016

  «Μου έκανε εντύπωση ότι ο Τσίπρας έδειχνε φοβισμένος και το έλεγε κιόλας μάλιστα ρωτούσε τον Μαντά (τότε γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ψυχίατρο) πως να αντιμετωπίσει τον φόβο»

 20. Ο/Η Επιστήμων ηθοποιός λέει:

 21. Ο/Η laskaratos λέει:

  Έλεος πια, ντρεπόμαστε να έχουμε έναν κουτό και αγράμματο πρωθυπουργό με άχρηστους συμβούλους και επιτελείς!

  Τα προσχώματα!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ο Τσίπρας επιτίθεται (τάχα) σε όσους (στους ποταμούς που κάνουν προσχώσεις-προσχώματα στη θάλασσα;) εμποδίζουν να διερευνηθεί η λίστα Λαγκάρντ.
  Εξυπακούεται πως θέλει να πει προσκόμματα.

  Τα φρικιά που έχει προσλάβει για λογογράφους, συμβούλους κλπ δεν τον ενημέρωσαν το Σεπτέμβρη για το λάθος ή είναι τόσο ανεπίδεκτος μάθησης που το επαναλαμβάνει;
  Δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να του το πει;
  Κανείς νοήμων δεν παρακολουθεί τους λόγους του;

  18 Μαρτίου 2016:
  _____________________

  Όχι πια πρόσφυγες, μόνο «παράτυποι» | ΕΝΘΕΜΑΤΑ
  https://enthemata.wordpress.com/2016/03/20/strabou-9/
  20 Μαρ 2016 – Το δεύτερο φίλτρο είναι η επιχείρηση του ΝΑΤΟ. Κι εκεί η Τουρκία δεσμεύεται να άρει τα προσχώματα που μέχρι στιγμής θέτει, ώστε η επιχείρηση …

  Όχι πια πρόσφυγες, μόνο «παράτυποι» – Νόστιμον ήμαρ
  http://www.nostimonimar.gr/ochi-pia-prosfiges-mono-paratipi/
  Πριν από 6 ημέρες – Το δεύτερο φίλτρο είναι η επιχείρηση του ΝΑΤΟ. Κι εκεί η Τουρκία δεσμεύεται να άρει τα προσχώματα που μέχρι στιγμής θέτει, ώστε η επιχείρηση …

  https://left.gr/…/altsipras-thetiki-exelixi-i-symfonia-tha-ylopoiithei-sto-pl…

  18 Μαρ 2016 – Κι εκεί η Τουρκία δεσμεύεται να άρει τα προσχώματα που μέχρι στιγμής …. ότι η Τουρκία θα τηρήσει την συμφωνία από τη στιγμή που και στο …
  ________________
  Τυχαίο;
  Κάποιος ποιητικός συμβολισμός του ευφυούς τ.καταληψία, ενός νέου «Δούναβη της σκέψης» (τίτλος του Τσαουσέσκου);
  Όμως έχει επαναληφθεί

  13.9.2015:

  H Aυγή
  Αλ.Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ λογοδοτεί μόνο στο λαό – Άλλοι τα …

  http://www.avgi.gr/…/al-tsipras-o-suriza-logodotei-mono-sto-lao-alloi-ta-epair...

  15 Σεπ 2015 – Ευθεία επίθεση στην ΝΔ εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το Κερατσίνι … τα στελέχη μας δεν είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Εμείς εξαρτιόμαστε μόνον από …. Και όποιος διανοηθεί να βάλει προσχώματα στο έργο της δικαιοσύνης, στη … της φοροδιαφυγής, θα έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και με εμένα προσωπικά.

  http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/1947175/tsipras-tha-echi-na-kani-me-mena-opios-vali-proschomata-sti-dikeosini-gia-ti-lista-lagkarnt

  Τσίπρας: Θα έχει να κάνει με μένα όποιος βάλει προσχώματα στη δικαιοσύνη για τη λίστα Λαγκάρντ
  «Στις 20 Σεπτέμβρη τούς τελειώνουμε ή μας τελειώνουν»
  ΠΟΛΙΤΙΚΗΕΚΛΟΓΕΣ 2015
  22:02 13/09/2015

  • Ο/Η Αντικειμενικός Ακροατής λέει:

   Το λάθος είναι των υπευθύνων της απομαγνητοφώνησης.
   Άκουσε το βίντεο και μην βιάζεσαι άλλη φορά.

   https://sarantakos.wordpress.com/2016/03/26/meze-212/
   Μεζεδάκια του Ευαγγελισμού

   ( )

   Πρέπει όμως το μαργαριτάρι να χρεωθεί στον Αλέξη Τσίπρα ή σε κάποιον υπεύθυνο της απομαγνητοφώνησης; Χωρίς καμιά διάθεση να κάνω τον δικηγόρο του πρωθυπουργού, νομίζω πως ο ίδιος λέει «προσκόμματα» -ακούστε τον κι εσείς, περίπου στο 12.25 του βιντεακιού, και γνωμοδοτήστε.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Δεν νομίζω πως βιάστηκα.

    Αν δείτε στο λινκ που με παραπέμπετε επακολούθησε διάλογος που επιβεβαίωσε στο τέλος με αδιάβλητο πειστήριο το ότι η σαχλαμάρα αυτή ειπώθηκε.
    Εκείνο που δεν επισημάνθηκε από κανέναν είναι πως το ατόπημα είχε επαναληφθεί αυτούσιο στο παρελθόν, όπως το εντόπισα στο προηγούμενο σχόλιό μου και κανείς σύμβουλος του πρωθυπουργού, υπουργός, βουλευτής, κομματικό στέλεχος, αξιοκρατικά διορισμένος μετακλητός ή η πανεπιστημιακός σύζυγος, δεν του το επεσήμανε!!!

    Αν κάνατε τον κόπο να δείτε και τις απαντήσεις των αναγνωστών στο άρθρο που μου επισημάνατε και πάτε στο σημείο αυτό του διαλόγου, κάτω από το δημοσίευμα θα δείτε τα εξής ενδιαφέροντα:

    https://sarantakos.wordpress.com/2016/03/26/meze-212/#comment-344800
    5. atheofobos said
    26 Μαρτίου, 2016 στις 10:22
    Σχετικά με τα προσχώματα, μήπως τώρα που το πρωθυπουργικό γραφείο απέκτησε τον ειδήμων της ορθογραφίας Καρανίκα του έδωσαν να κάνει αυτή την απομαγνητοφώνηση, μιας και στον στρατηγικό σχεδιασμό δεν φαίνεται να έχει πολύ δουλειά; 🙂

    ……………………………..

    27
    Kalliope said
    26 Μαρτίου, 2016 στις 13:00
    Καλημέρα, εγώ ακούω ένα καθαρό »προσχώματα».

    ……………………….

    46 Γιάννης Ιατρού said
    26 Μαρτίου, 2016 στις 15:51
    …νομίζω πως ο ίδιος λέει «προσκόμματα» -ακούστε τον κι εσείς, περίπου στο 12.25 του βιντεακιού, και γνωμοδοτήστε..
    και 27: Kalliope κλπ.

    Εδώ επεξεργασμένο και σε slow motion (χωρίς αλλαγή της χροιάς της φωνής) το επίμαχο σημείο τηw ομιλίας, ίσως είναι έτσι πιό εύκολο να βγεί συμπέρασμα 🙂

    Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι λέει προσXόματα

    http://picosong.com/AiT7.

    (Η απάντηση εδώ ήταν άμεση και νομίζω δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τα λεκτικά προσχώματα του πρωθυπουργού:)

    49 sarant said
    26 Μαρτίου, 2016 στις 16:14
    46 Τώρα ακούω προσΧ-
    ……………………………

   • Ο/Η Τσιπρός "προσχώματα" λέει:

    Να τα και τα παλιά [προσχώματα] στη Δικαιοσύνη του ανεπίδεκτου μάθησης και αδιόρθωτου, στην αρχή του βίντεο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.