Προσωπολατρία, σύμπτωμα ηθικής χρεοκοπίας

[«Ηγέτες σαν τον Τσίπρα γεννιούνται κάθε 100 χρόνια» (!)]

lask30may15

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Δήλωσε πρόσφατα η υπουργίνα κα Φωτίου: «Ο Τσίπρας είναι ένας ηγέτης παγκόσμιας ακτινοβολίας, απ’ αυτούς που γεννιούνται κάθε 100 χρόνια και αυτό το ξέρουν όλοι…» (Εγώ πάντως δεν το ήξερα).

Η κα Φωτίου είναι πανεπιστημιακός, διδάσκει ‘Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό’ και έχει βραβευθεί για το έργο της. Αν ζούσε στη Β.Κορέα, πιθανολογώ πως θα ήταν πρόεδρος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών, Φιλοσοφίας και  Επιστημών. Δεν διαθέτει το ελαφρυντικό της αμορφωσιάς και της μαύρης ανάγκης, όπως πολλοί πολιτικοί σύντροφοί της. Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία που προερχόμενη από τον ευρύτερο χώρο της διανόησης κολακεύει με πολύ φτηνιάρικο τρόπο την κορυφή της εξουσίας που τη διόρισε στο αξίωμά της. Το θλιβερότερο είναι πως το αντικείμενο του θαυμασμού της είναι ένας πολύ νεότερός της, ημιμαθής, σχεδόν ανεπάγγελτος, καταφερτζής και άρπαγας ευκαιριών, φαφλατάς, χωρίς σταθερές αρχές, δημαγωγός, που αναρριχήθηκε αρχικά ευνοικρατικά και μετά, έφτασε στην κορυφή του Ολύμπου, χάρις σε έναν παραμορφωτικό εκλογικό νόμο, σε μια τραγική για τη χώρα συγκυρία και σε μια συμμαχία με το «διάβολο». Κάποιος ηγεμονίσκος, που δέσμιος τώρα των δικών του πτεροέντων λόγων και αντιμέτωπος της ωμής πραγματικότητας, δεν μπορεί να πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις, πετώντας πολύτιμο χρόνο στα σκουπίδια, με τη χώρα επί ξυρού ακμής. Ένας πολιτευόμενος, που αν και μη ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλών, έγινε κύμβαλον αλαλάζον.

Όπως είπα υπάρχει μια θλιβερή παράδοση, διεθνής και ελληνική, αυλοκολάκων από τις τάξεις της διανόησης. Μπορούμε να βρούμε χίλια ελαφρυντικά και άλλα τόσα ευγενή κίνητρα στον Πλάτωνα, στον Αριστοτέλη ή στο Βολταίρο, όταν βρέθηκαν σε βασιλικές αυλές. Μπορούμε να καταδικάσουμε τον  Χάιντεγκερ, τον  Σμίτ ή τον  Σπένγκλερ που γοητεύτηκαν από το μαύρο ολοκληρωτισμό ή να λυπηθούμε για τον Γκόρκι, τον Μαγιακόφσκι ακόμη και για τον Σαρτρ, για τη μόνιμη ή παροδική τους εθελοτυφλία στην «επαναστατική» αντιδημοκρατική εκτροπή. Μπορούμε σήμερα να κατανοήσουμε κριτικά το κομμάτι εκείνο της αριστερής, αριστερίζουσας ή ελευθεριάζουσας διανόησης της Εσπερίας, που έχει με τόση ευκολία εκφραστεί από κολακευτικά έως υμνητικά υπέρ του Αλ.Τσίπρα. Από τον Όλιβερ Στόουν («…αυτός ο άνθρωπος θα κάνει την τεράστια διαφορά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη και ίσως και σε όλο τον κόσμο..»), έως διάφορους Αμερικανούς και Δυτικοευρωπαίους οικονομολόγους, φιλόσοφους, φιλοσοφούντες, σοβαροφανείς ή και σοβαρούς, κανείς τους δεν έχει ιδέα για το είδος των προσώπων που συγκροτούν το ετερόκλητο κυβερνητικό πλέγμα εξουσίας. Βλέπουν έναν συμπαθή, «ξεσηκωμένο» υπέρ του «λαού του», νέο άνθρωπο, αγνοώντας τα θαύματα της νεοελληνικής υποκριτικής τεχνογνωσίας. Εξουδετερώνει την κριτική ικανότητα πολλών «στοχαστών», όχι μόνο η δίψα για λίγη δημοσιότητα αλλά και το τόσο γκρίζο παγκόσμιο σκηνικό, που καθιστά την ελπίδα ή την φαντασίωση μιας ριζοσπαστικής αλλαγής, αναγκαία προϋπόθεση για την επιβίωση ακόμη και αυτών των Φιλοσόφων.

Στην καθ’ημάς όμως τραγελαφική πραγματικότητα, στη μεν  δημόσια δασκάλα Θεανώ Φωτίου, η οποία αναξίως φέρει το όνομα της Κροτωνιάτιδας φιλοσόφου και αστρονόμου, το μόνο που μπορούμε να διακρίνουμε, είναι κουταμάρα ή πονηριά, όπως ακριβώς στο δεξιό ψάλτη κ. Γιανναρά, βλέπουμε ολοκάθαρα την απεγνωσμένη αναζήτηση του Παράκλητου, που τον έκανε να υμνεί αρχικά το Χουντόδουλο ή πρόσφατα τον Τσίπρα, για να απογοητευθεί μετά. Το κακό είναι πως όλοι αυτοί, ηθελημένα ή άθελά τους, πήραν κόσμο στο λαιμό τους, ρίχνοντας μπόλικο νερό στο καταστροφικό ρεύμα των ψευδαισθήσεων, που παρασύρει την κοινωνία στη σκοτεινή καταβόθρα της νοσηρής πραγματικότητας.

Ακούσατε τώρα των της Θεανούς ρημάτων, ευθύς αμέσως με την έναρξη του βίντεο.

 

This entry was posted in Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

27 Responses to Προσωπολατρία, σύμπτωμα ηθικής χρεοκοπίας

 1. Ο/Η Ζωή Ραχήλ Ροβεσπιέρου λέει:

  Η επιτροπή επαναστατικής καθαρότητας εν δράσει

 2. Ο/Η Left λέει:

  Aχ ρε συριζαίοι, ανθρωπάκια

  http://enosy.blogspot.gr/2015/05/podemos.html

  Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015
  ΣΥΡΙΖΑ – PODEMOS : Δύο διαμετρικά αντίθετα σχέδια για τις δημοτικές εκλογές
  της Ελένης Πορτάλιου

  Στην Αυγή της Κυριακής 29-3-2015 η ευρωβουλευτής των Podemos Εστεφανία Τόρες (που λαμβάνει ως αντιμισθία για την Ευρωβουλή 1.502€ ίση με τον ελάχιστο μισθό του Βελγίου) δίνει συνέντευξη τύπου στον Α. Παναγόπουλο για το πολιτικό σχέδιο που θ’ ακολουθήσουν στις δημοτικές εκλογές.

  http://www.komistes.gr/%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B7-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%B2%CE%B1/

  Μειώνει τον μισθό της η νέα δήμαρχος Βαρκελώνης, από €11.000, στα 2.200!
  26/05/2015

 3. Ο/Η atheofobos λέει:

  Κείμενο που δεν έχει κανείς λόγο να προσθέσει ή να αφαιρέσει ούτε μια λέξη!

 4. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  Λαϊκισμός, προσωπολατρία, προγονολαγνία, θρησκοληψία, αντιδυκιτισμός, ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ
  http://agrimologos.com/2015/05/30/30-5-15/
  Η λογοκρισία είναι απεχθέστερη κι από το απεχθέστερο έργο

  Στη φωτογραφία ένα Αίσχος του Gustave Courbet το δαιμονικό έτος 1866: Η προέλευση του κόσμου
  Δεν μας αρέσουν οι «κώλοι»; να εξαφανιστούν κι ο ηθικός αυτουργός να κρεμαστεί ανάποδα. Δεν μας αρέσει ο χυδαίος λόγος; να κλείσουμε φυλακή τον συγγραφέα του. Όλα τα αίσχη να λογοκριθούν, να μπουν στα ντουλάπια μας, κρυμμένα καταχωνιασμένα, μακριά, μη και μολυνθεί, σκανδαλιστεί ανθρώπου μάτι. Οι λογοκριτές αντιπροσωπεύουν «κάτι το ωραίον» -το ιδανικό της βυζαντινής μας αρχοντιάς με τους ιερούς μας νεκρόφιλους των λειψάνων και των κρυφών αναμάρτητων οργασμών των εσαεί ατιμώρητων παιδόφιλων….. http://agrimologos.com/2015/05/30/30-5-15/

 5. Ο/Η Pr. F. λέει:

  Καλώς μνημονεύετε και Σπένγκλερ.
  O Σπένγκλερ και κατόπιν του ο Xάιντεγγερ, υποστήριξαν τη θέση ότι η Γερμανία ως «ενδιάμεσο» έθνος θα έπρεπε να ακολουθήσει έναν «τρίτο δρόμο» ανάμεσα στην καπιταλιστική Δύση και την κομμουνιστική Aνατολή. O γερμανικός σοσιαλισμός κατά τον Σπένγκλερ, έπρεπε να είναι συμβατός με τις αντιφιλελεύθερες, αυταρχικές παραδόσεις του γερμανικού Εθνικισμού.
  Eπειδή ο Σπένγκλερ δεν προσχώρησε όπως οι Xάιντεγγερ και Σμιτ στο ναζιστικό κόμμα, κάποιοι βρήκαν χάσμα ανάμεσα στις απόψεις του και στον εθνικοσοσιαλισμό. Aλλά οι ομοιότητες είναι σημαντικότερες από τις διαφορές. Eίτε αυτό τους άρεσε, είτε όχι, ο Xίτλερ επιχείρησε να πραγματοποιήσει την «πολιτιστική» επανάσταση που φιλόσοφοι όπως ο Σπένγκλερ οραματίζονταν.
  Υπάρχει ο φιλόσοφος που τρέχει απ’ ευθείας στην αυλή του τυράννου και υπάρχει και αυτός που του έχει στρώσει το δρόμο.
  Ίσως ο δεύτερος να είναι πιο επικίνδυνος.

 6. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  https://derlandstreicher.wordpress.com/2015/05/26/%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1/

  Ο Παπαγιαννάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ

  Ο προφητικός Μιχάλης Παπαγιαννάκης ήταν μπροστά και μόνος, σχεδόν σ’ όλη του την πολιτική διαδρομή: Ήξερε ότι οι θέσεις του για το Ευρώ, το Μάαστριχτ, τον Φεντεραλισμό, την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση, το Σκοπιανό, για την ελληνοτουρκική προσέγγιση ή για τις όποιες μειονότητες ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα δεν προκαλούσαν μόνο τους πολιτικούς αντιπάλους του, αλλά και μια μεγάλη κατηγορία συντρόφων του.

  Έλεγε ο Μιχάλης: «Το Ευρώ θεωρείται από πολλούς στην αριστερά ο πιο εύκολος στόχος κριτικής και καταγγελίας , με ανεξέλεγκτα γενικά υπονοούμενα και άνετες και ανέξοδες «προτάσεις» του τύπου «έξω από το Μάαστριχτ, την ΟΝΕ, το Ευρώ κλπ» ώστε να έχουμε λυτά τα χέρια μας για να ασκήσουμε πολιτική. Το πόσο λυτά θα ήσαν τα χέρια τους, ποιους πόρους θα μπορούσαν να κινητοποιήσουν, σε ποιο και σε πόσο υποτιμημένο «εθνικό» νόμισμα, και άλλα δευτερεύοντα ζητήματα ας τα αφήσουμε για μελέτη και εργασία στο σπίτι».

  Και ο Μιχάλης πλήρωσε επανειλημμένα τη μοναχική, γενναία πορεία του με τόνους λάσπης, μαχαιρώματα, λοιδωρίες, συκοφαντίες και παραγκωνισμούς από συντρόφους του, με συνέπεια τον κλονισμό της υγείας του που ήρθε χρονικά παράλληλα με το άθλιο, πραξικοπηματικό του “ρίξιμο” από την υποψηφιότητα για το Δήμο της Αθήνας, όταν εν μια νυκτί ενέσκηψε ο Τσίπρας.

  Σε όσους μόλις τώρα γνωρίζουν τον πραγματικό ΣΥΡΙΖΑ αφιερώνω τα λόγια που μου έλεγε προσωπικά ο Παπαγιαννάκης: “Πολλοί στο Σύριζα είναι συμπαθέστατοι. Πολιτικά όμως και πολιτιστικά, τι το κοινό έχουμε; Οι περισσότεροι είναι αντιευρωπαίοι, πολλοί απ΄ αυτούς είναι εθνικιστές και κρατιστές». Αυτά για όσους ακόμη αναρωτιούνται.

  https://derlandstreicher.wordpress.com/2015/05/28/%ce%ba%cf%8c%ce%ba%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b7-%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%ac%ce%b3%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82-%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%ce%b3%ce%b9/

  Κόκκινη Πλατεία Συντάγματος: Πώς θα γιορτάσουμε το 2017 την επέτειο της Οχτωβριανής Επανάστασης;

  Ξέρετε ότι σε δύο χρόνια κλείνουν 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση; Λέτε να κυβερνάει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ τη χώρα μας; Χλωμό. Πείτε όμως ότι έχουμε ακόμη ΣΥΡΙΖΕΛ στην κυβέρνηση της χώρας των αγανακτισμένων και των ψεκασμένων. Φανταστείτε το Λαφαζάνη, παντοδύναμο και συνεπή θιασώτη των “ρωσόδουλων” (που λέει και η αγαπημένη ΟΑΚΚΕ) να αναλαμβάνει μαζί με τα άλλα μπολσεβίκικα παιδιά της Αριστερής Πλατφόρμας τον εορτασμό της επετείου σε μια “σοσιαλιστική – ριζοσπαστική” Ελλάδα τύπου Μπέρια και Χότζα, απομονωμένη και αποκομμένη από τον έξω κόσμο, εκτός ευρώ, εκτός οικονομικών και πολιτικών συμμαχιών, εκτός πραγματικότητας.

  Ευχόμαστε όλοι οι έλλογοι το παραπάνω να είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας παρά υπόθεση εργασίας, σε μια εποχή που κάθε Παρασκευή κάνουμε το σταυρό μας να είμαστε εντός Ευρωζώνης την επόμενη Δευτέρα. Γιατί όχι όμως; Με λίγη προσπάθεια μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πάντα είμαστε ικανοί για το χειρότερο. Πάντα ψηφίζουμε και διαλέγουμε το χειρότερο, το αυτοκαταστροφικότερο. Άλλωστε η ακατάσχετη μπουρδολογία και η ασχετοσύνη των διαρκώς αυτοαναιρούμενων κυβερνώντων μας επιτρέπει να αναμένουμε το χειρότερο.

  Πώς θα γιόρταζαν λοιπόν ο Λαφαζάνης και οι ομογάλακτοί του την αγαπημένη τους επέτειο;

  Αναπαριστώντας τα γεγονότα της 24ης Οκτωβρίου 1917; Μήπως; Ή σας βάζουμε ιδέες;

  Το πρωί της 24ης Οκτωβρίου 2017, ας πούμε, απαγορεύεται η κυκλοφορία των αντιπολιτευόμενων εφημερίδων (και καναλιών), που ως τότε φυτοζωούσαν. Η καχυποψία, η ανασφάλεια και η ύφανση συνωμοσιολογικών σεναρίων βρίσκονται ανέκαθεν και σταθερά στον πυρήνα της εγχώριας αριστερής σκέψης και πράξης. Εμμονικά σταθερά. Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά άλλωστε από τις δηλώσεις και τις διαρροές των κυβερνητικών. Φοβούνται ανατροπές, πλεκτάνες, ραδιουργίες, μηχανορραφίες, σαμποτάζ, κύκλους, συμφέροντα… Πάντα φταίνε οι άλλοι. Όλοι. Ακόμη και οι αόρατοι. Αυτο-ηρωωοποιούνται και στήνουν εμπόλεμα σκηνικά διχασμού. Βολικά και λαϊκίστικα. Προπάντων επικίνδυνα. Ιστορικά, η καχυποψία μεταφράζεται σε εκκαθαρίσεις (ακόμη και ενδοοικογενειακές), εξαφανίσεις, γκούλαγκ, εξουδετερώσεις και τρομοκρατία, πολλές φορές προληπτική. Η αριστερά στην πράξη και στη θεωρία των περισσότερων ουδέποτε είχε πασιφιστικές ή ουμανιστικές αρχές.

  Κατά το μεσημέρι, οι αγαναχτισμένοι των πλατειών, μαζί με τους ασυνάρτητους Έλληνες του Καμμένου, τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και πιθανώς αλλοξοπιστήσαντες φίλους της Ζωής καταλαμβάνουν το κεντρικό τηλεγραφείο (τηλεπικοινωνίες), τις γέφυρες, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, τα λιμάνιαμ και την Τράπεζα (της Ελλάδας). Επειδή δεν έχουμε καταδρομικό “Αουρόρα” (Αυγή), καταλαμβάνουν όλα τα κρουαζιερόπλοια και τα τάνκερ των εφοπλιστάδων στον Πειραιά. Η Βουλή πολιορκείται, εκδιώκονται οι αντιπολιτευόμενοι βουλευτές.

  Στις 25 Οκτωβρίου 2017 συνέρχεται η Κεντρική Επιτροπή και εκδίδει το διάταγμα “για την Ειρήνη και για τη Γη”: “Η ιδιοκτησία των γαιοκτημόνων στη γη καταργείται από τη στιγμή αυτή χωρίς καμία αποζημίωση”. Δημεύονται και οι τελευταίες περιουσίες πλουσίων. Σχηματίζεται νέο Συμβούλιο Επιτρόπων του Λαού, φυλακίζονται ή… όλα τα μέλη των μνημονιακών κυβερνήσεων και δημιουργείται έκτακτη επετειακή επιτροπή για την επιβολή της τάξης στα πρότυπα της Τσεκά (Γκεπεού). Εθνικοποιούνται οι μεταλλευτικές και μεταλλουργικές επιχειρήσεις και ιδρύεται κρατικό μονοπώλιο σταριού. Ο Καμμένος μαζί με έμπιστους του Λαφαζάνη (π.χ. Λεουτσάκο κ.ά) αναλαμβάνει τη δημιουργία ενός νέου ισχυρού στρατού για να αντιμετωπιστούν οι εξωτερικοί εχθροί (Γερμανία, ΕΕ, Αλβανία, Βουλγαρία, Μακεδονία, Τουρκία, Ισραήλ, ΗΠΑ, Συρία, Νήσοι Κιριμπάτι κλπ). Ισχυροποιείται η ΚΥΠ για να αντιμετωπίσει και να τσακίσει τυχόν αντεπαναστατικές ενέργειες.

  Ο εορτασμός ολοκληρώνεται με μεγαλειώδη παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία Συντάγματος και ακολουθεί πολιτιστικό πρόγραμμα με τσάμικα, καλίνκες, μπαλαλάικες, γυμναστικές ασκήσεις και σκοποβολή.

  Μένουν δύο χρόνια μέχρι τότε. Ουδείς γνωρίζει τα μελλούμενα. Οι αφύσικες καταστάσεις, τις οποίες είχε διακρίνει πολύ πριν από το ξέσπασμα της επανάστασης το ανήσυχο πνεύμα του Ντοστογιέφσκι, οδηγούν πάντα σε κάτι τρομερό. Πιθανώς και στην περίπτωσή μας. Οτιδήποτε καλό θα συμβεί πολλά χρόνια μετά και αφού έχουμε πέσει από το χείλος του γκρεμού που μας γοητεύει τόσο πολύ. Πιθανώς να βρεθούμε εκτός ευρώ. Πιθανώς να καρατομηθεί ο Τσίπρας από τους -ειδικούς σ’ αυτά εσωκομματικούς του αντιπάλους- και να έρθουν οι ούλτρα σκληροί με τα μουμιοποιημένα απωθημένα της οχτωβριανής τους νιότης. Τότε ίσως πληρώσουμε κυριολεκτικά πολύ πιο ακριβά, πολύ πιο δραματικά το τραύμα του κάθε Λαφαζάνη. Πιθανώς οι μισοί έλληνες να αναζητήσουν την τύχη τους στην ξενιτιά. Πιθανώς ο λαικισμός, η χειραγώγηση, τα ψέματα στα 2 εκατομμύρια που τους ψήφισαν και στα άλλα 9 που δεν τους ψήφισαν σύντομα να οδηγήσουν σε αμείλικτα αδιέξοδα και σε έκρυθμες καταστάσεις.

  Οι εξαθλιωμένοι και οι πεινασμένοι που ανέμεναν ριζικές αλλαγές μετά τον Α’ παγκόσμιο ήταν η μαγιά της Οκτωβριανής Επανάστασης του 1917. Ας προσέξει ο κάθε Λαφαζάνης πόσο ακόμη θα εξαθλιώσει τον “ελληνικό λαό” του. Γιατί τότε θα γνωρίσει, πιθανώς το 2017, μια επανάσταση από την ανάποδη…Επετειακή.

 7. Ο/Η Διεθνιστής λέει:

  Η προσωπολατρεία, σε κάποιες ιστορικές συνθήκες της ανάπτυξης ενός έθνους, μπορεί να είναι και χρήσιμη.
  Στην περίπτωση Τσίπρα, είναι απλώς γελοία και θλιβερή.
  Αλλά δεν είναι μόνο ο Τσίπρας.
  Όταν βλέπεις σοβαρούς και καταξιωμένους επιστήμονες να παρακολουθούν τον Σταύρο, να λέει κοινοτοπίες, καταβάλλοντας εμφανή προσπάθεια να μην αποκοιμηθούν και στο τέλος χειροκροτούν κιόλας…
  Σχετικό με το θέμα είναι νομίζω του Καστοριάδη, η «άνοδος της ασημαντότητας»
  και προφητικό του Κάφκα: «η Ζοζεφίνα η τραγουδίστρια η ο λαός των ποντικιών».

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Eυχαριστώ κε Ροϊδη.
   Διεθνιστή η προσωπολατρία επιτρέπεται μόνο στον έρωτα, στην πολιτική είναι τριτοκοσμικότητα.
   Να αγαπάει ο λαός έναν ηγέτη, να τον εκτιμά, να τον στηρίζει εφ’όσον το αξίζει.
   Αυτό είναι υγιές και χρήσιμο.

   Στο μεταξύ ο ηγέτης μας δεν χάνει τον καιρό του, σε ότι αφορά τα καλά και συμφέροντα:

   http://www.iefimerida.gr/news/208895/pigadaki-tsipra-me-kokkali-flampoyrari-pappa-sta-genethlia-toy-gioy-toy#ixzz3bd7ACkor

   ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΝ ΕΠΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΩΡΕΣ

   Το πηγαδάκι Τσίπρα με Κόκκαλη, Φλαμπουράρη, Παππά στα γενέθλια του γιου του
   _________________

   αλλά και ο συνέταιρος φαίνεται πως αξιοποιεί το χρόνο του:

   http://www.iefimerida.gr/news/209334/sta-1400-dolaria-ti-vradia-i-soyita-toy-kammenoy-stin-oyasigkton-900-dolaria-gia-ena#ixzz3bd7pJLCT

   ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

   Στα 1.400 δολάρια τη βραδιά η σουίτα του Καμμένου στην Ουάσιγκτον -900 δολάρια για ένα γεύμα

   30|05|2015 12:43

   Ερωτηματικά συνεχίζει να προκαλεί το ταξίδι του Πάνου Καμμένου στην Ουάσιγκτον το κόστος της διαμονής του σε ξενοδοχείο.

   Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας αρχικά είχε δηλώσει ότι η διαμονή του σε πολυτελές ξενοδοχείο ήταν σε απλό δωμάτιο, με κόστος 268 ευρώ την ημέρα, ενώ στη συνέχεια συνταξιδιώτης του είχε δημοσιεύσει στο Twitter έγγραφο που εμφανίζει τον κ. Καμμένο να πληρώνει 300 δολάρια τη βραδιά.

   Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», αυτό ήταν το ποσό που πλήρωσε ο υπουργός σε μετρητά, αφού με βάση με τον επίσημο λογαριασμό 3.132 δολάρια χρεώθηκαν σε πιστωτική κάρτα.

   Οπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό, ο υπουργός Αμυνας δεν έμεινε σε απλό δωμάτιο, αλλά στη σουίτα «Georgetown», πληρώνοντας 1.408,56 δολάρια τη βραδιά. Μάλιστα, ο ίδιος λογαριασμός αποκαλύπτει ότι για ένα γεύμα ο κ. Καμμένος πλήρωσε 920 δολάρια!

   • Ο/Η Σεμνά και ταπεινά λέει:

    http://kourdistoportocali.com/post/43991/otan-synanththhkan-oi-oikogeneies-tsipra-kokkalh-kai-patera

    Ο ΜΙΚΡΟΣ ΦΟΙΒΟΣ ΘΑ ΦΟΙΤΗΣΕΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΧΙΛΛ ΕΝΩ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ

    Oταν συναντήθηκαν οι οικογένειες Τσίπρα, Κόκκαλη και Πατέρα

    Ο μικρός γιος του πρωθυπουργού Φοίβος -Παύλος έκλεισε τα 5 χρόνια και οι ευτυχισμένοι γονείς άφησαν για λίγο τις σκοτούρες της καθημερινότητας και ειδικά ο πρωθυπουργός την βάσανο της διπραγμάτευσης και ετοίμασαν μια ωραία γιορτή για το γιο τους.

    Το πάρτι έγινε την περασμένη Κυριακή 17 Μαΐου και σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που τέτοιου είδους γιορτές δίνονταν στην Αίγινα, φέτος έγινε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στο Ιλιον.

    Ο μικρός γιος του Αλέξη-σύμφωνα με το iefimerida και την Σίβυλλα- μοιράστηκε τη γιορτή με τον συμμαθητή του από τον παιδικό σταθμό Διαμαντή Πατέρα γιο του Γιάννη Πατέρα και δεύτερο εξάδελφο του Νίκου Πατέρα ο οποίος έφυγε νέος από τη ζωή.

    Ο μικρός Φοίβος θα φοιτήσει στη Σχολή Χιλλ ενώ ο γιος του Πατέρα στο Κολλέγιο.

    Στο κτήμα «Πύργος Βασιλίσσης», αλλά και στο ευρύτερο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», σε ιδιωτική έκταση περίπου 25 στρεμμάτων, δραστηριοποιείται και η Οργάνωση Γη της οποίας ιδρυτικό μέλος είναι ο Πέτρος Κόκκαλης στον οποίο ανήκει και ο χώρος που ο μικρός γιος του πρωθυπουργού υποδέχθηκε τους φίλους του.

    Το ντεκόρ του πάρτι με γαλάζια χρώματα, μπαλόνια και παιχνίδια είχε επιμεληθεί η σύντροφος του πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα. Υπενθυμίζεται ότι το πρωθυπουργικό ζεύγος έχει άλλον ένα γιο, τον Ορφέα-Ερνέστο, που είναι τριών ετών.

   • Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

    Διεθνιστή, η προσωπολατρΕία επιτρέπεται μόνο στον έρωτα, στην …

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    L’Enfant,
    λατρΕία,
    αλλά
    προσωπολατρία

 8. Ο/Η Po λέει:

  Ένα από τα καλύτερα κείμενα του κ. Λασκαράτου, και μάλιστα δωρεάν, εξαιρετικό κείμενο «ανοιχτού λογισμικού»…

 9. Ο/Η Παρανοϊκοί και επικίνδυνοι λέει:

  http://www.parapolitika.gr/parapolitikablog/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1/%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%B8%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%BB%CE%B5%CF%86%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%B1-%CF%87%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CF%89%CE%BD

  Χρυσόγονος: Θεωρητικά θα μπορούσε κανείς να πάρει τα λεφτά των Ελλήνων

  Ως μια «λύση» εκτός κοινοβουλευτικού πλαισίου για να αποφευχθεί η καταστροφή, δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1

  Αίσθηση προκαλεί η δήλωση στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή του Λάμπρου Καλαρρύτη και του Δημήτρη Κοτταρίδη, του Κώστα Χρυσόγονου, ο οποίος μιλώντας θεωρητικά και κάνοντας λόγο για ένα απευκταίο σενάριο στο οποίο δεν θα υπήρχε συμφωνία, τότε θα έπρεπε να συγκεντρώσουν ότι χρήματα υπάρχουν σε φυσική μορφή στα χέρια των Ελλήνων.

  Ειδικότερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , είπε ότι «σε ένα θεωρητικό και απευκταίο σενάριο στο οποίο δεν θα υπήρχε συμφωνία τότε μπορεί να προέκυπταν έκτακτες συνθήκες και οι αρχές που θα αναλάμβαναν εκτός κοινοβουλευτικού πλαισίου θα έπρεπε να συγκεντρώσουν ότι χρήματα υπάρχουν σε φυσική μορφή στα χέρια των Ελλήνων – περίπου 55 δισεκατομμύρια όπως είπε – προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση της χώρας».

  Και συνέχισε ο κ. Χρυσόγονος πως «Ένα άλλο σενάριο τόνισε θα ήταν να βρεθεί χορηγός – που θα μπορούσε να είναι η Κίνα- ο οποίος θα παρέχει στην Ελλάδα 20 δις για να αποπληρωθεί το ΔΝΤ και άλλα 25 προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η οικονομία για τη μετάβαση σε άλλο νόμισμα.».

 10. Ο/Η Παλιός λέει:

  Όταν ο Χρυσόγονος δήλωνε ότι η ψήφος στον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι ψήφος υπέρ της Δημοκρατίας
  – See more at: http://www.parapolitiki.com/2014/05/otan-o-xrysogonos-dilone-oti-i-psifos-ston-eyaggelo-venizelo-einai-psifos-yper-tis-dimokratias.html#sthash.KSswERub.dpuf

 11. Τί υπέροχο άρθρο! Κύριε Λασκαράτε, είναι στιγμές που μέ κάνεις καί απογειώνομαι σέ άλλη διάσταση. Τί νά πώ τώρα γιά τήν δήλωση τής κυρίας πώς τήν λένε, Φωτίου? ότι τέτοιοι πολιτικοί σάν τόν Αλέξη Τσίπρα εμφανίζονται κάθε εκατό χρόνια. Αλοίμονο μας άν γιενιόντουσαν πιό συχνά. Κάθε 30, 40, ή 50 χρόνια. Τό ερώτημα είναι θά κρατήσει πολύ αυτή η Τσιπροεποχή? Τό ίδιο είχε ειπωθεί καί γιά τόν Ανδρέα Παπανδρέου, ότι τέτοιοι πολιτικοί γεννιούνται κάθε εκατό χρόνια. Από τήν εποχή τού Α. Παπανδρέου έχουν περάσει μόνο καμιά εικοσαριά περίπου χρόνια. Μήπως τό φαινόμενο αυτό τών χαρισματικών πολιτικών λόγω τής κοινωνικοπολιτικής παρακμής εμφανίζεται συχνότερα? καθε΄20 χρόνια? Ωιμέ!

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αtheophobos και κε Κοροβίλα σας ευχαριστώ.

  Με την ευκαιρία:
  Τέτοιες ειδήσεις πρόβαλε συνεχώς ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως συμβαίνουν και τώρα:
  http://www.efsyn.gr/arthro/koitazo-ta-paidia-moy-poy-peinane-kai-ntrepomai
  «Κοιτάζω τα παιδιά μου που πεινάνε και ντρέπομαι»
  12.04.2015
  ……………..
  ______________
  Την ίδια στιγμή:

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/to-parti-genethliwn-tou-mikrou-tsipra-sto-parko-tritsi
  Το πάρτι γενεθλίων του μικρού Τσίπρα στο πάρκο Τρίτση

  Στο πάρκο Τρίτση γιόρτασε τα γενέθλιά του ο μικρός γιος του Αλέξη Τσίπρα, Φοίβος. Τις εντυπώσεις έκλεψε το ντεκόρ που επιμελήθηκε η μαμά, Μπέτι Μπαζιάνα
  Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος», ο μικρός Τσίπρας γιόρτασε τα γενέθλιά του μαζί με τον Διαμαντή Πατέρα (της γνωστής οικογένειας εφοπλιστών), καθώς τα δύο παιδιά πηγαίνουν στον ίδιο παιδικό σταθμό.
  ______________
  Παρών ήταν και ο Κόκκαλης.
  Λαϊκίζω τώρα;
  Δεν το νομίζω, απλά δεν υπάρχει ντροπή, ούτε αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πιο φτωχούς των φτωχών. Μόνο για τη μικροαστική πελατεία, υπάρχει ενδιαφέρον.

 13. Ο/Η Αλιέξη!;! λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=41265
  Γιάννης Παντελάκης

  Μα, την Παναρίτη;

  Υπάρχουν κάποια δημοσιεύματα που αναφέρουν πως με την επιλογή Παναρίτη, για τη θέση της εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ, υπάρχει δυσφορία όχι μόνο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ακόμα και στο Μαξίμου. Όπου Μαξίμου εννοούν τον πρωθυπουργό. Αν ισχύει αυτό, η ερμηνεία είναι πως είτε δεν ρωτάνε (στην προκειμένη περίπτωση ο Βαρουφάκης) τον πρωθυπουργό για μια τόσο σημαντική πολιτική επιλογή, είτε τον ρωτάνε αλλά η άποψή του δεν λαμβάνεται υπ’ όψη. Και τα δύο, είναι εξίσου ανησυχητικά.

  Βέβαια, υπάρχει και ένα δεύτερο ενδεχόμενο, το οποίο εφαρμόζουν συχνά οι εξουσίες στη χώρα μας. Ο πρωθυπουργός να είχε υπ’ όψη του τη συγκεκριμένη επιλογή, να μην έφερε αντιρρήσεις, αλλά μετά τις αντιδράσεις για την τοποθέτηση της κ. Παναρίτη να παριστάνει ότι δεν ήξερε, δεν άκουσε, δεν είδε. Σίγουρα, δεν είναι μια καλή εκδοχή και αυτή.

  Ιδιαίτερα όταν ο κ.Τσίπρας είχε χαρακτηρίσει από το βήμα της Βουλής την κ. Παναρίτη ως «εξειδικευμένη στα μεγάλα deals ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας». Αυτός τα έλεγε.

  Η τοποθέτηση Παναρίτη συμπίπτει χρονικά με μια δεύτερη, αυτή του Π. Ρουμελιώτη στη θέση του προέδρου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Δεν ξέρω τι σχέση μπορεί να έχει ο συγκεκριμένος με το αντικείμενο της θέσης, αλλά και να έχει, μάλλον τίποτα δεν δικαιολογεί μια τέτοια επιλογή αφού εκτός των άλλων το παρελθόν του έχει κάποιες σκιές. Μια από αυτές, ότι επρόκειτο να καθήσει στο εδώλιο για το σκάνδαλο Κοσκωτά αλλά φρόντισε ο Α. Παπανδρέου να τον στείλει στην Ευρωβουλή να καλυφθεί πίσω από την ασυλία της και ν’ αποφύγει την παραπομπή.

  Τα δύο παραδείγματα είναι ενδεικτικά όχι μόνο των ανεξήγητων(;) επιλογών της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και της ικανότητας κάποιων ανθρώπων να επιβιώνουν σε πολλές και εντελώς διαφορετικές καταστάσεις. Η κ. Παναρίτη. για παράδειγμα, δεν ήταν μόνο επιλογή της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος την έφερε από το πουθενά και την τοποθέτησε στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, δεν ήταν μόνο γνωστή για τις αταίριαστες με τον ΣΥΡΙΖΑ φιλελεύθερες απόψεις της, αλλά κάποια στιγμή, όταν το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει την κατιούσα, άρχισε να θαυμάζει και τον Σαμαρά. «Ο κ. Σαμαράς μου κάνει πολύ θετική εντύπωση», έλεγε. Προφανώς, καλή εντύπωση στη συνέχεια της έκανε και ο Τσίπρας και τα πολιτικά αισθήματα ήταν αμοιβαία.

 14. Ο/Η Άστα και κατρούγκαλα λέει:

  ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

  Κατρούγκαλος: Ο Τσίπρας είναι και Τσε Γκεβάρα και Λούλα μαζί
  .

  Πηγή: Κατρούγκαλος: Ο Τσίπρας είναι και Τσε Γκεβάρα και Λούλα μαζί | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/209815/katroygkalos-o-tsipras-einai-kai-tse-gkevara-kai-loyla-mazi#ixzz3bw0RBjPf

 15. Ο/Η Frixos λέει:

  Κε Ρο,
  κανετε λαθος, δεν προκειται για λατρεια και δεν αφορα το προσωπο, αλλα για γλυψιμο που αφορα τον κωλο (κωλογλυφτες) και -όπως είναι διαπιστωμενο- οποιος γλυφει τον κωλο είναι αδυνατο να μην επεκταθεί και στην ευρυτερη περιοχη.

  Και δεν αποτελει σεξουαλικη πραξη αλλα βαθυτατα πολιτικη συμπεριφορα.

 16. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αυτή η γυναίκα έχει το θράσος να βρίζει αντί να κρύβεται
  Υπενθυμίζω:

  http://thepaper.gr/%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CE%BD-%CE%AD%CF%83%CF%87/

  Εκτός από το 1 εκατ. του Δημήτρη Τσουκαλά, τις επενδύσεις πολλών χιλιάδων ευρώ σε ξένα funds του Ευκ. Τσακαλώτου και του Γ. Σταθάκη και τις εντυπωσιακές καταθέσεις της Νάντιας Βαλαβάνη (563.000 ευρώ και 365.000 λίρες Αγγλίες), άλλος ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Παπαδημούλης δεν έχει λόγο να ανησυχεί για την επόμενη ημέρα. Οι καταθέσεις του αγγίζουν τα 498.000 ευρώ. «Είχα πει είστε αριστεροί της Εκάλης, το λέω τώρα και με βούλα μετά πόθεν έσχες που κυκλοφόρησαν, είστε συνώνυμοι του πλούτου», σχολίασε στην επιτροπή που συζητούσε το νομοσχέδιο για τον φόρο στα ακίνητα ο Δάνης Τζαμτζής από τη ΝΔ.

  Ακίνητο στο Λονδίνο δεν έχει μόνον ο Ν. Μηταράκης, αλλά και η Θεανώ Φωτίου από τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με καταθέσεις σε βρετανική τράπεζα ύψους 109.000 ευρώ.

  Το ξένο νόμισμα φαίνεται πως προτιμά και ο Π. Λαφαζάνης που διαθέτει στους λογαριασμούς του 38.000 ελβετικά φράγκα, 8.651 λίρες Αγγλίας και 60.000 ευρώ.

  http://www.star.gr/Pages/Media.aspx?art=284157&artTitle=mallia_kouvaria_eginan_tatsopoulos_fotiou_eisai_aristeri_tou_chaviariou_eisai_psychasthenis

  Μαλλιά κουβάρια έγιναν Τατσόπουλος-Φωτίου:»Είσαι αριστερή του χαβιαριού»–»Είσαι ψυχασθενής»

  Και η δημοσιογράφος Ε.Καλογεροπούλου στην διαμάχη-ΒΙΝΤΕΟ

 17. Ο/Η του κώλου λέει:

  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ON AIR

  «Ξεκατινιάστηκαν» Θεανώ-Ραχήλ: Αλλαξες τρία κόμματα – Αντε φτιάξε μαρμελάδες

  Πηγή: «Ξεκατινιάστηκαν» Θεανώ-Ραχήλ: Αλλαξες τρία κόμματα – Αντε φτιάξε μαρμελάδες [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/223578/xekatiniastikan-theano-rahil-allaxes-tria-kommata-ante-ftiaxe-marmelades-vinteo#ixzz3kKkHPE3U
  •Φωτίου: Εγώ μπήκα στην πολιτική τα τρία τελευταία χρόνια, δεν άλλαξα τρία κόμματα τα μέσα σε τρία χρόνια. Είμαι σταθερή σε αυτό που πιστεύω μια ζωή, δηλαδή στη ριζοσπαστική Αριστερά.
  •Μακρή: Το μνημόνιο δεν είναι ούτε ριζοσπαστικό, ούτε αριστερό
  •Φωτίου: Συνέλθετε κυρία Μακρή Κύριε Αυτιά μπορώ να σηκωθώ να φύγω, δεν ήρθα εδώ για να ξεκατινιαστώ με ανθρώπους που δήθεν προσεταιρίζονται την Αριστερά. Ήρθα εδώ για να υπερασπιστώ του δίκαιο του ελληνικού λαού. Πρέπει να επιβάλλετε την τάξη!
  •Μακρή: Οδηγείτε τους ανθρώπους στην ακραία φτώχεια. Μάθετε να φτιάχνετε μαρμελάδες να ταΐσετε τους φτωχούς. Στο Βελβεντό έχουμε πολύ ωραία ροδάκινα!
  •Φωτίου: Θα φύγω άλλη μια φορά γιατί αυτή είναι η αξιοπρέπεια της Αριστεράς.
  •Μακρή: Να φύγετε να πάτε στο καλό. Είστε η ντροπή της Αριστεράς. Τα μνημόνια που υπογράψατε δεν είναι ούτε Αριστερά ούτε ριζοσπαστικά

 18. Ο/Η της Φωτίου λέει:

  το γλύψιμο αποδίδει

  http://www.naftemporiki.gr/story/1000382/th-fotiou-na-afisoun-ta-agapisiarika

  Η πρώην υπουργός αποκάλυψε ότι θα είναι υποψηφία στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

 19. Ο/Η της κυρα Θεανώς λέει:

  http://www.skai.gr/news/politics/article/293011/stirizei-pliros-o-suriza-ti-theano-fotiou-to-efapax-pistothike-os-edikaiouto-i-proin-upourgos/

  Στηρίζει πλήρως ο ΣΥΡΙΖΑ τη Θεανώ Φωτίου: Το εφάπαξ πιστώθηκε ως εδικαιούτο η πρώην υπουργός

 20. Ο/Η του κώλου λέει:

  σήμερα

  Θεανώ Φωτίου: ‘Με το τίποτα όπως είναι τα γεμιστά χορταίνει ολόκληρη οικογένεια. Έτσι θα τα καταφέρουμε’

 21. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/10/blog-post_594.html

  Η κυρά Θεανώ είναι γάτα

  Η Ραχήλ «καρφώνει» Θεανώ

  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή, 25 Οκτωβρίου

  Την είδηση φέρνει στην δημοσιότητα μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο facebook η Ραχήλ Μακρή.
  Η πρώην βουλευτής του ΣΤΡΙΖΑ –σήμερα είναι ευνοϊκά διατεθειμένη με την «Λαϊκή Ενότητα»- παρουσιάζει έγγραφο του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων σύμφωνα με το οποίο η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. παίρνει το εφάπαξ της, ύφους 69.360.000 ευρώ.

  Και φυσικά τίποτα μεμπτό δεν θα είχε η είδηση αν εδώ και μήνες το δημόσιο δεν είχε κήρυξη εσωτερική στάση πληρωμών σε δικαιούχους επιστροφής χρημάτων από τις φορολογικές δηλώσεις καθώς και σε δικαιούχους κοινωνικών επιδομάτων.

  Σχολιάζει σκωπτικά στον ιστότοπο της η Ραχήλ Μακρή:

  Η Θεανώ η αριστερή υπουργός. Πρόλαβε και έβγαλε για τον εαυτό της εφάπαξ την ώρα που χιλιάδες δικαιούχοι έχουν μείνει χωρίς. Αλλά εκείνοι θα ζήσουν με γεμιστά, πίτες και μαρμελάδες

  Δείτε ακόμα:

  Χωρίς φάρμακα και νοσοκομεία οι άποροι της Πρόνοιας γιατί η αν. υπουργός αλληλεγγύης κ. Φωτίου και ο Καμίνης χρειάζονται 10 μήνες για την έκδοση των βιβλιαρίων πρόνοιας!

  Πρόκληση και θρασύτατος κυνισμός από την Θεανώ Φωτίου

 22. Ο/Η της Θεανώς λέει:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s