Ο Γ. Βαρουφάκης για τους «εραστές» της δραχμής

[και οι επιπτώσεις που επιμελώς αποσιωπώνται στο όνομα μια κάποιας νεφελώδους… επαναστατικής «Ρήξης»]

ro20may15

Γιάνης Βαρουφάκης 1: «Θα έχουμε τους μισθούς και τις συντάξεις να βγαίνουν από τα ΑΤΜ των τραπεζών σε δραχμές. Με το που θα εισπράττονται, οι πολίτες θα προσπαθούν να ανταλλάσσουν τις δραχμές με ευρώ, γνωρίζοντας ότι σε μερικές ώρες οι δραχμές τους θα υποτιμηθούν. Έτσι, θα έχουμε δύο Ελλάδες. Την Ελλάδα εκείνων που δεν έχουν πρόσβαση σε ευρώ, και οι οποίοι θα εγκλωβιστούν σε μια τριτοκοσμική Ελλάδα. Και την Ελλάδα όσων θα έχουν πρόσβαση σε ευρώ, η εξουσία των οποίων θα είναι μεγάλη επί των υπόλοιπων. Για να νοικιάσεις ένα αξιοπρεπές διαμέρισμα θα πρέπει να έχεις ευρώ. Για να στείλεις τα παιδιά σου σε ιδιωτικό σχολείο, το ίδιο. Πολλοί έμποροι θα εμπορεύονται μόνο σε ευρώ ή θα ζητούν «τοκογλυφικά» ποσά σε δραχμές. Όμως οι μισθοί και οι συντάξεις θα παρέχονται σε δραχμές. Εν πολλοίς, η Ελλάδα θα θυμίζει την Τουρκία της δεκαετίας του ’80 όπου η διττή οικονομία (μία για τους εξαθλιωμένους ‘ανατολίτες’ που λειτουργούσε με ντόπιο νόμισμα και μία για τους ‘εξευρωπαϊσμένους’ πολίτες που χρησιμοποιούσαν μάρκα, φράγκα και δολάρια) δεν επέτρεπε την ανάπτυξη παρά μόνο ενίσχυε την ανισότητα και την υποανάπτυξη».

Γιάνης Βαρουφάκης 2: «Ο Λαπαβίτσας έχτισε ΚΑΡΙΕΡΑ πάνω στο επιχείρημα της επιστροφής στη δραχμή»

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

13 Responses to Ο Γ. Βαρουφάκης για τους «εραστές» της δραχμής

 1. Ο/Η Θέκλα Φακλάνα-σεκσολόγος λέει:

  Ακριβώς έτσι.

 2. Ο/Η eklag λέει:

  Όπως τα λέει το τζόβενο!
  Μόνο που για να τον πάρει σοβαρά η γάτα μου και μετά η ταπεινότητά μου,
  ας ξεκινήσει να φορολογεί τα ενοικιαζόμενα σπιτάκια του περιβάλλοντός του.

 3. πόρτααααααααααααααααααααα

  Ματαιώθηκε η συνάντηση Καμμένου με τον Κάρτερ

  Οι επαφές του κ. Καμμένου δεν θα είναι στο κορυφαίο επίπεδο, καθώς λόγω εκτάκτου κωλύματος του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ δεν θα πραγματοποιηθεί η μεταξύ τους συνάντηση, αντ’ αυτού ο Έλληνας υπουργός θα συναντηθεί στο Πεντάγωνο, με την υφυπουργό Άμυνας Christine Wormuth.

 4. Ο/Η τρέμε Μέρκελ λέει:

  Θ. Βερέμης για Τσίπρα: Ηταν ο πρωταγωνιστής των «αιώνιων» φοιτητών. Δεν πάτησε το πόδι του στην τάξη

  Ο κ. Βερέμης καταφέρθηκε εναντίον των αλλαγών, αλλά και εναντίον στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τσίπρας είναι ο πρωταγωνιστής των αιώνιων φοιτητών. Πρώτον έκανε 10 χρόνια να πάρει πτυχίο, ωραία του το χαρίζουμε αυτό, ας πούμε ότι ο άνθρωπος είχε προβλήματα. Δεύτερον, δεν πάτησε ποτέ σε αίθουσα διδασκαλίας, αυτό το λένε οι συμφοιτητές του. Δεν τον είδαμε ποτέ μέσα σε τάξη…».

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Mα το πράγμα κραυγάζει.
  Κάποιος να αναλάβει τις ευθύνες του.

  http://agrimologos.com/2015/05/20/20-5-15/

  Κάποιοι δεν πρέπει να έχουν στα χέρια τους Εξουσία

  Αρκετά – Ν τ ρ ο π ή

  Προκαλεί αμηχανία η συμπεριφορά της σε αξιωματικό της αστυνομίας, ο οποίος δεν έκανε παρά τη δουλειά του. Δείτε πως του μιλάει…

  • Ο/Η του Πανούση λέει:

   Ο Υπουργός θεατής, αρθρογράφος και σχολιαστής

   «Ουδέν σχόλιον» ο Πανούσης

   Μπορεί ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης να δήλωσε “ουδέν σχόλιον” για το επεισόδιο της Κωνσταντοπούλου με τον αστυνομικό διευθυντή, ωστόσο μάχιμοι αστυνομικοί και συνδικαλιστές δείχνουν έντονη δυσφορία για το συμβάν. Δεν είναι δυνατόν λένε η πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου να συμπεριφέρεται απαξιωτικά σε έναν ανώτερο αξιωματικό ο οποίος μάλιστα εκτελούσε εντολές και βάσει του επιχειρησιακού σχεδίου ήταν υποχρεωμένος να πάρει μέτρα κλείνοντας το δρόμο στο ύψος του κοινοβουλίου και το μέγαρο Μαξίμου.

   “Το τελευταίο σχόλιο του αστυνομικού “και εμείς εργαζόμενοι είμαστε”τα λέει όλα. Η Ελληνική Αστυνομία ως προληπτικός μηχανισμός αλλά και οι εργαζόμενοι αστυνομικοί βρίσκονται στη δύσκολη θέση να κρατήσουν ισορροπίες κάτω από τη απειλή δυσδιάκριτων κόκκινων γραμμών” τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης και συμπληρώνει “Από τη μια πλευρά η ελευθερία της έκφρασης των δημοκρατικών δικαιωμάτων μιας ομάδας εργαζομένων που διαδηλώνει ειρηνικά, από την άλλη η απειλή του εκτροχιασμού μιας κατάστασης που μπορεί να έχει σαν συνέπεια την κατάλυση του κράτους και της δημοκρατίας. Θα πρέπει λοιπόν ο κάθε θεσμός να κάνει απρόσκοπτα τη δουλειά του χωρίς να επεμβαίνει για λόγους εντυπωσιασμού ή μη εκεί που χρειάζονται συγκεκριμένες γνώσεις.

   Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και o αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Σπήλιος Κρικέτος. “Έχουμε σηκώσει τα χέρια ψηλά και μόνο η Αγία Βαρβάρα μπορεί να μας βοηθήσει… Εμείς οι αστυνομικοί οφείλουμε να σεβόμαστε και πρόσωπα και θεσμούς. Όταν όμως οι θεσμοί δεν μας σέβονται, όπως επί παραδείγματι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν μας σεβάστηκαν και είχαμε βγάλει και ανακοίνωση στην οποία δηλώναμε γραπτώς ότι και εμείς δεν τους σεβόμαστε. Τώρα και σε αυτή την περίπτωση δεν σεβόμαστε και την πρόεδρο της Βουλής. Οφείλει ως πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου να σέβεται τον αστυνομικό που βρίσκεται στο δρόμο και παλεύει. Είναι προφανές ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου υπαινίσσεται ότι ο κ. Πανούσης είναι ακατάλληλος και απευθύνεται στον πρωθυπουργό να της δώσει και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη”.

 6. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  tvxs

  http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/i-goiteia-tis-riksis
  Η γοητεία της ρήξης

  Αγγελική Σπανού
  [….]
  Ακούγεται ωραία: Να μην υποταχθούμε στους δανειστές, να μην ακυρωθούν προεκλογικές δεσμεύσεις, να μην παραβιαστούν κόκκινες γραμμές. Και μετά; Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ενθαρρύνουν τη ρήξη με τους εταίρους-πιστωτές στη μεγάλη πλειοψηφία τους αποφεύγουν να περιγράψουν την επόμενη μέρα. Ο βουλευτής Κ. Λαπαβίτσας που μιλά ανοιχτά για επιστροφή στη δραχμή είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, με την έννοια ότι καταθέτει μια συγκεκριμένη πρόταση, χωρίς όμως ούτε αυτός να την εξειδικεύει. Δεν εξηγεί πώς ακριβώς υποθέτει ότι θα γίνει η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, τι θα σημαίνει αυτό για μισθούς, συντάξεις, καταθέσεις, κόστος ζωής, βιοτικό επίπεδο. Αλλοι σύντροφοί του υπαινίσσονται πως κοιτάζουν προς τον ίδιο δρόμο, αλλά δεν το λένε καθαρά και έτσι αποφεύγουν τη συζήτηση για την ουσία, δηλαδή για τις πραγματικές επιπτώσεις ενδεχόμενης οριστικής σύγκρουσης με τους πιστωτές.

  [….]

 7. Ο/Η Frixos λέει:

  Τον Βαρουφακη είναι λαθος να τον καταταξεις στους υπερμαχους του ευρω ή της δραχμης, ο Βαρουφακης είναι απλα ένα καρτουν, μια τηλεοπτικη περσονα και ταυτόχρονα ένα τρολ της πολιτικης, που για να υπαρχει πρεπει να τρολαρει, δεν εχει σημασια προς ποια κατευθυνση, αρκει να τρολαρει.
  Το ιδιο ισχυει και για τους περισσοτερους από αυτους στη βουλη και την κυβερνηση, από τις θεσεις που βρίσκονται τρολαρουν την πολιτικη και την εξουσια.
  Ο Τσιπρας το ηξερε πριν τους χρησει αξιωματούχους, οτι διακυβερνηση της χωρας αποααυτο τον θιασο των ακραιων και εξαλων ταλιμπανων σημαινει καταστροφη.
  Οπως ηξερε και για τον εαυτο του, ότι είναι και ο ιδιος ακαταληλος για τη θεση που κατεχει. Ένα εντελως απραγο αγορι χωρις καμια σχεση με την κοινωνια και την αγορα, ενω η μονη σχεση του με την πολιτικη ηταν η αριστεριστικη ιντριγκα και η καμαριλα.
  Αν δεν ηξερε το εμαθε τωρα και κατι πρεπει να κανει γιαυτο.

  Ζουμε μερες πρωτοφανους παρακμης και μετα την παρακμη ερχεται παντα η πτωση.

  • Ο/Η Po λέει:

   Έχετε δίκιο.
   Όμως δεν τον κατατάσσουμε, παραθέσαμε μία δήλωσή τους.
   Γιατί ό,τι και να πούμε, γνώσεις έχεις.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Με πολύ μεγάλη μου θλίψη, το εννοώ απόλυτα, συμφωνώ, λυπάμαι αλλά πάντα ελπίζω.

   @»…Ο Τσιπρας το ηξερε πριν τους χρησει αξιωματούχους, οτι διακυβερνηση της χωρας αποααυτο τον θιασο των ακραιων και εξαλων ταλιμπανων σημαινει καταστροφη.
   Οπως ηξερε και για τον εαυτο του, ότι είναι και ο ιδιος ακαταληλος για τη θεση που κατεχει. Ένα εντελως απραγο αγορι χωρις καμια σχεση με την κοινωνια και την αγορα, ενω η μονη σχεση του με την πολιτικη ηταν η αριστεριστικη ιντριγκα και η καμαριλα.
   Αν δεν ηξερε το εμαθε τωρα και κατι πρεπει να κανει γιαυτο….».

 8. Ο/Η Frixos λέει:

  Kε Ρο,
  Γνωσεις ειναι οι πληροφοριες που αποθηκευει ο ανθρωπινος εγκεφαλος.
  Απο ΄κει και περα η επεξεργασια τους ειναι ενα ζητημα που εχει να κανει με την ολη πνευματικη, κοινωνικη και ψυχοσυναισθηματικη συγκροτηση του ατομου.
  Τα αμφιθεατρα των πανεπιστημιων αποτελουν ασυλο ολων των ιδεων που εχουν σχεση (και) με την οικονομια, ακομα και αυτων που οδηγησαν ολοκληρες αγορες -και κατ΄επεκταση κοινωνιες- στον ολεθρο.
  Ας μας δειξει ομως ο κος Βαρουφακης τα γαλονια του στην αγορα, γνωριζετε καποιος αν υπαρχει π.χ. καποιο διεθνες ή εγχωριο fund που να του ανεθεσαν την διαχειρηση του, πριν του ανατεθει απο τον Τσιπρα να μαθει κουρεας στο κεφαλι του κασιδη;

  Κε Λασκαρατο,
  η ειδηση δεν ειναι οτι η ελπιδα πεθαινει τελευταια, η ειδηση ειναι οτι πεθαινει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.