Αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ που επιζητούν τη «Ρήξη» να μας πουν αναλυτικά για «Το Μετά»

amno_logo[Αν δεν επιθυμούν τον χαρακτηρισμό του γ ρ α φ ι κ ο ύ]

Κ α ν ε ί ς  τ ο υ ς δεν μας λέει αναλυτικά του τι θα επακολουθήσει και Π Ω Σ θα αντιμετωπιστεί αυτή η… Ρήξη.

Καμία αναλυτικά τεκμηριωμένη πρόταση για Το Μετά από τους (μερικές τυχαίες επιλογές, λόγω πλήξης) κάτωθι συντρόφους:

Συμπληρώστε εσείς τη λίστα των επιφανών οπαδών της… Ρήξης, προσωπικά δεν έχω χρόνο για χάσιμο, ψάξτε όσο θέλετε. Σοβαρή (τεκμηριωμένη) απάντηση για Το Μετά  δεν θα βρείτε π ο υ θ ε ν ά !

Ψάξτε όσο θέλετε.
(Ξεκινήστε π.χ. από την iskra.gr)

Advertisements
This entry was posted in Ασμοδαίος. Bookmark the permalink.

14 Responses to Αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ που επιζητούν τη «Ρήξη» να μας πουν αναλυτικά για «Το Μετά»

 1. Ο/Η Θέκλα Φακλάνα-σεκσολόγος λέει:

  Όσα έρθουν κι όσα βγούνε, τα προγράμματα και οι προβλεπτικότητα είναι αστικές συνήθειες.

 2. Ο/Η Giannis λέει:

  Απαρχαιομένος και θεοπάλαβος ο Κώστας Λαπαβίτσας? Δεν ντρέπεστε λίγο? Προς τι τόση εμπάθεια?

  Μόλις χθες έδωσε πολύωρη συνέντευξη στο the Press Project όπου εξέθεσε τα βήματα που πρέπει να γίνουν πριν και μετα την ρήξη. Αν και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι θα προτιμούσε μια συναινετική έξοδο από το ευρώ και όχι ρήξη.

  Το λινκ με τη συνέντευξη:
  http://www.thepressproject.gr/article/77164/Lapabitsas-Irthe-i-ora-ton-megalon-apofaseon

  Το ευρώ έχει αποδειχτεί καταστροφικό για την Ευρώπη, για την Ελλάδα και κάτι παραπάνω. Όσοι επιμένουν στην διαιώνιση του σφάλματος ας μας πουν πως βλέπουν το μέλλον. Εγώ βλέπω ότι αν συνεχιστεί η ίδια πορεία, σε 10 χρόνια πάλι για το χρέος θα μιλάμε, σε μια Ελλάδα απολύτως φτωχοποιημένη και οπισθοδρομική με αναιμικούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης.

  Ο δρόμος της δραχμής, ακόμα και αν περνάει μέσα από τη ρήξη και την αναταραχή της αλλαγής νομίσματος, δίνει την ελπίδα της αλλαγής προς το καλύτερο.

  • Ο/Η Po λέει:

   Ακόμη και τα λεγόμενά σας κε Giannis είναι προβλέψιμα…
   Εάν θέλετε να μας πείτε ότι του κ. Λαπαβίτσα οι λύσεις, όπως είπε στo press project, είναι ότι «θα έχουμε ορισμένες δυσκολίες για μερικούς μήνες» αν αυτό είναι ανάλυση και περιεκτική πρόταση, τότε εμφανώς κινούμαστε σε άλλες συχνότητες.

   Το €υρώ κ. Giannis φταίει για τις μαύρες τρύπες του πελατειακού κράτους; τις απ’ ευθείας κρατικές αναθέσεις δημοσίων έργων, για τα πελατειακά μαγαζάκια τύπου ΕΡΤ και (πρώην) Ολυμπιακή, τις χιλιάδες «δεν δημοσιεύω ισολογισμό» ΜΚΟ, τα φακελάκια, τις πολεοδομίες, τις εκκλησιαστικές… επενδύσεις, τη φοροδιαφυγή από μικρούς, μεσαίους και μεγάλους φοροφυγάδες που δεν εμπιστεύονται το (πελατειακό) κράτος;

   Να συνεχίσω κ. Giannis; Μάταιο.

   Επιμένω: ΚΑΝΕΙΣ από αυτούς που προτιμούν Ρήξη δεν έχει πρόταση.
   Προτιμούν Ρήξη γιατί δεν επιθυμούν τον εξορθολογισμό του σημερινού τέρατος.

   Το τέρας βολεύει.
   «τι θα κάναμε δίχως τέρας, ήταν μια κάποια λύση»

   ***
   Συμφωνώ όμως ότι το €υρώ δεν εφαρμόστηκε σωστά, 18 κράτη ίσον 18 διαφορετικές οικονομικές πολιτικές ίσον 18 διαφορετικές υποδομές, διαφορετικές βιομηχανίες κλπ.
   Μία κοινή οικονομική πολιτική θα έλυνε πολλά προβλήματα σε ένα κοινό νόμισμα.
   Προσωπικά είμαι υπέρ μίας ομοσπονδιακής Ευρώπης, είναι η μόνη λύση.

   • Ο/Η Giannis λέει:

    Το Ευρώ κ, Ρ., είναι ένας από τους λόγους που η χώρα χρεοκόπησε. Κάποιους από τους υπόλοιπους τους αναφέρετε παραπάνω, σε αυτό δεν θα διαφωνήσω. Ξεχνάτε βέβαια να αναφέρετε τους ολιγάρχες, οι οποίοι για δεκαετίες τρέφονταν από το σαρκίο της χώρας, μαζί με τους κομματικούς στρατούς. Όσον αφορά τους ολιγαρχες, το όνομα Μπόμπολας σας λέει κάτι? Είναι ο κύριος που βρίσκεται πίσω από τον καραγκιόζη με το σακίδιο που παριστάνει τον αρχηγό κόμματος. Καταλάβατε ποιον εννοώ? Συχνά-πυκνά ποσταρετε άρθρα από την ιστοσελίδα που ξεκίνησε.

    Ο Λαπαβίτσας, πράγματι, έχει εστιάσει την προσοχή του στο θέμα του νομίσματος και δεν έχει μιλήσει πολύ για τα υπόλοιπα. Χωρίς την αποδέσμευση από το Ευρώ δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος. Ούτε χωρίς τον εκσυγχρονισμό του κράτους και της κοινωνίας. Και σίγουρα δεν θα πάμε πουθενά αν δεν διαλυθούν πρώτα οι ολιγάρχες. Όλα αυτά θα πρεπει να προωθηθούν μαζί με την αλλαγή του νομισματος.

    Στο θέμα της δραχμής, θα έπρεπε από καιρό να γίνει μια σοβαρή και ανοικτή συζήτηση για τα οφέλη και τους κινδύνους απο πιθανή νομισματική αλλαγή. Αντί αυτού, τα κανάλια των ολιγαρχών τρομοκρατούν τον κόσμο και αποτρέπουν κάθε τέτοια συζήτηση.

    Ένα Blog που καμώνεται πως είναι προοδευτικό, θα έπρεπε τουλάχιστον να αποφεύγει αστήρικτους χαρακτηρισμούς όπως «Απαρχαιομένος και θεοπάλαβος» η τα μπανερακια με «τους εραστές της Lady Drachma» (πόσο ευφάνταστο!!!) και να εξετάσει τις απόψεις των υποστηρικτών τις δραχμής με νηφαλιότητα.

    Άξιος ο μισθός σας, κύριοι.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Προσωπικά βρίσκω εξαιρετικά αντιπαθή τον κ.Λαπαβίτσα και τον θεωρώ έναν καλοπληρωμένο αργόμισθο μονοθεματικό βουλευτή, που τα βρίσκει όλα θαυμάσια σε αυτήν τη χώρα, τίποτα δεν τον ενοχλεί, από τη Χρυσή Αυγή, τους υπερεξοπλισμούς, τη φοροδιαφυγή, την Εκκλησία, την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μέχρι το μαύρο χρήμα, τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, τα προνόμια διάφορων κοινωνικών ομάδων και των βουλευτών, τις συντάξεις στα 50, τον τρόπο απόδοσης Δικαιοσύνης, τη διαφθορά του κρατικού μηχανισμού, την κατάσταση στην Αστυνομία, τον εθνικισμό στην Παιδεία, κλπ κλπ.
   Είναι, δεδομένων των απαιτήσεων που έχουμε από καθηγητή βρετανικού Πανεπιστημίου, ένας από τους χειρότερους βουλευτές. Το μόνο που τον απασχολεί είναι η δραχμή τη στιγμή που το γεγονός ότι μισθοδοτείται σε λίρες Αγγλίας θα έπρεπε να τον κάνει κάπως πιο προσεκτικό.

   • Ο/Η Lawyer λέει:

    Eξακολουθεί ο Λαπαβίτσας να έχει τις αυταπάτες για Ιταλία και Γαλλία;

    http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=673545
    Λαπαβίτσας: Ούτε βήμα πίσω
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/02/2015 05:45

    Ολα αυτά που άκουσε περί ανταλλαγής ομολόγων για την ελάφρυνση του χρέους μάλλον δεν τα πολυπιστεύει ο (βουλευτής πλέον) Κ. Λαπαβίτσας. Από το Λονδίνο όπου βρίσκεται μου διαμήνυσε ότι η μόνη λύση είναι να επιμείνει η κυβέρνηση «στη βαθιά διαγραφή του χρέους», για να συμπληρώσει ότι αυτή την εντολή έχει λάβει από τον ελληνικό λαό. Οπως επίσης, όπως λέει, να επιμείνει η νέα κυβέρνηση στην απαλλαγή από τη λιτότητα. Κατά τον καθηγητή Λαπαβίτσα θα πρέπει η κυβέρνηση να τολμήσει συμμαχία με την Ιταλία και τη Γαλλία για να πετύχει τον στόχο της απαλλαγής από τη λιτότητα. Μόνο αυτές οι χώρες θα βοηθήσουν και να μην περιμένει η κυβέρνηση οποιαδήποτε βοήθεια από ατλαντικές ή άλλες χώρες.

   • Ο/Η Po λέει:

    μακακίες…
    Βαρουφάκης (ο ίδιος): «Ο Λαπαβίτσας έχτισε ΚΑΡΙΕΡΑ πάνω στο επιχείρημα της επιστροφής στη δραχμή»:

   • Ο/Η Kάποιος λέει:

    http://www.capital.gr/arthra/3014416/i-theoria-ton-paignion-to-18-1
    Η θεωρία των παιγνίων & το 18-1

    Του Σάκη Μουμτζή

    Απομονωμένη λοιπόν και ουσιαστικά χρεοκοπημένη, η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί με την κατάθεση των νομοσχεδίων με τα μέτρα που αυτή έκρινε ως πρόσφορα για την συμφωνία, να κάνει την τελευταία της κίνηση προς τον διεθνή παράγοντα. Όμως στο βαθμό που αυτά τα μέτρα απέχουν πολύ από όσα απαιτούν οι δανειστές, ρισκάρει να βρεθεί τάχιστα μπροστά στην δική τους πρόταση που θα είναι αυτήν την φορά της μορφής take it or leave it.

    Εκεί κάπου τελειώνει το παίγνιον.

    * Ο κ. Σάκης Μουμτζής είναι συγγραφέας

 3. Ο/Η Velvet λέει:

  Μετα τη βαρουφικη ασαφεια εχουμε την ωορρηξια του λαπαβιτσα
  Προοδος

 4. Ο/Η Διεθνιστής λέει:

  Λέτε:
  «Ψάξτε όσο θέλετε.
  (Ξεκινήστε π.χ. από την iskra.gr)»

  Γιατί;
  Τι σας έχουμε κάνει;

  • Ο/Η Po λέει:

   δεν έχουμε τίποτα με κανέναν.
   προς αναζήτηση τεκμηριωμένων και down to earth προτάσεων είμαστε.
   Όταν λέει κάποιος «Ρήξη» πρέπει να το στηρίζει κιόλας.
   Αμ δε. Μάλλον ζητάμε πολλά.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Διεθνιστή,
   δεν ξέρω ποιους ακριβώς εκπροσωπείτε ιδεολογικά, αλλά να ξέρετε πως σεβόμαστε τους κομμουνιστές, τους διεθνιστές και κάθε αριστερό άνθρωπο, υπό την προϋπόθεση πως είναι ειλικρινείς και πως σέβονται τα δημοκρατικά δικαιώματα των ανθρώπων.
   Βρίσκεται τη στάση του κ.Λαφαζάνη και της iskra ως πραγματικά δημοκρατική και αριστερή, από τη στιγμή που συνεργάζονται στην κυβέρνηση με ακροδεξιούς εθνικιστές, ομοφοβικούς, ρατσιστές, λαϊκιστές, τυχοδιώκτες και πολεμοκάπηλους;
   Βρίσκετε τις υποκλίσεις του κ.Λαφαζάνη στον πιο πρωτόγονο ανατολίτικο καπιταλισμό και στον ρωσικό μαφιόζικο αυταρχισμό αριστερές ή τον ενδοτισμό του στο πειρασμό του επίσημου που ενθουσιωδώς παρακολουθεί μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις, ή στους ύμνους του προς την άνανδρη και μαρτυρική εξόντωση αθώων ζώων από τους κυνηγούς για διασκέδαση ή στην υπεράσπισή του σε δολοφόνους αθώων παιδιών;
   Γιατί εγώ βλέπω στο πρόσωπό του έναν πολύ σκληρό συγκαλυμμένο ακροδεξιό που προσβάλλει τα ιδανικά της δημοκρατικής Αριστεράς;
   Είμαι βλάκας ή εμπαθής;

 5. Ο/Η Διεθνιστής λέει:

  Συγγνώμη, που δεν έκανα σαφές, ότι το σχόλιο ήταν ειρωνικό, δηλ. τι φταίμε να υποστούμε την αρθρογραφία της iskra;
  (Το υποκείμενο της πρότασης είναι οι αναγνώστες του ιστολογίου, όχι οι οπαδοί του Λαφαζάνη)
  Οι αρθρογράφοι αυτής της τάσης, προσπαθώντας να συνδυάσουν τα ασυνδύαστα και να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, κάνουν διδακτορικά στην αριστερή αρλουμπολογία, κάνοντας πραγματικά βασανιστική την (μη διαγώνια) ανάγνωση.
  Επί της ουσίας συμφωνώ και με τους δύο, για τα περισσότερα που αναφέρετε παραπάνω.
  Όσο για μένα, προφανώς και δεν εκπροσωπώ κανέναν εκτός από τον εαυτό μου.
  Στην αρχή της κρίσης, όντας στην αριστερά, ήμουνα υπέρ της περίφημης «ενότητας» της και ασχολήθηκα πιο συστηματικά, παρακολουθώντας πολλούς στο διαδίκτυο, μεταξύ αυτών και την iskra. (εξ ου και η «τραυματική» εμπειρία).
  Τελικά, σταδιακά στράφηκα να υποστηρίζω το ΚΚΕ, χωρίς να συμφωνώ σε όλα μαζί του, αν και οπωσδήποτε αυτή η «συμπόρευση», με έχει επηρεάσει και σε γενικότερες θέσεις μου.
  Η αποφασιστική στιγμή, ήταν πριν τις εκλογές του ΄12, όταν Τσίπρας βγήκε και πρότεινε να γίνει πρωθυπουργός η Παπαρήγα σε συγκυβέρνηση ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ, και να πάνε μαζί να διαπραγματευτούν σκληρά με την Μέρκελ. Εκεί συνειδητοποίησα με διαύγεια, ότι πρόκειται για απατεώνες χωρίς αρχές (ο ηγετικός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ), που θα δυσφημήσουν αφάνταστα την έννοια της αριστεράς, και το καλύτερο που έχει να κάνει το ΚΚΕ, για να σώσει, αν όχι την τιμή της αριστεράς, τουλάχιστον την δική του, είναι να μην αφήσει ούτε επικοινωνιακή χαραμάδα επαφής μαζί τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s