Αριστερός βουλευτής: Η συμβολή των ιερών λειψάνων στην Ιατρική επιστήμη

[«το AIDS μεταδίδεται με το σάλιο, αλλά με τη δύναμη του Θεού δεν κολλά κανείς τον ιό μέσω της Θείας Κοινωνίας».]

ro13may15a

Είναι ή δεν είναι Βλαξ; Ιδού η απορία…

 

Μιλώντας ως γιατρός και επικαλούμενος την ιατρική του εμπειρία είπε ότι πιστεύει στις θαυματουργές ιδιότητες των λειψάνων. Για να ενισχύσει την άποψή του, σημείωσε πως αν και το AIDS μεταδίδεται με το σάλιο, με τη δύναμη του Θεού δεν κολλά κανείς τον ιό μέσω της Θείας Κοινωνίας.

Η ελπίδα της Πρώτης Φοράς ΑριστεροΑκροΔεξιάς είναι εδώ…

Ζ ο υ ν  α ν ά μ ε σ ά  μ α ς !

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, Θεωρίες Συνωμοσίας, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

27 Responses to Αριστερός βουλευτής: Η συμβολή των ιερών λειψάνων στην Ιατρική επιστήμη

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Υπάρχει και ο κ.Αμανατίδης:

  «Παραβρέθηκα στην Αγία Βαρβάρα για τα λείψανα, αλλά είναι προσωπικό μου θέμα»

  Εγώ, σαν άτομο, παρευρέθηκα. Είναι δικό μου θέμα, δεν θέλω να το συζητήσω περαιτέρω. Από εκεί και μετά, θεωρώ ότι οι απόψεις, οι οποίες ακούγονται, εκφράζουν αυτόν που τις έχει. Προφανώς κανείς δεν θέλει να υποκαταστήσει την Ιατρική. Η πίστη, σε πολλά πράγματα, βοηθάει πάρα πολύ, πέρα από τη δύναμη, απαλύνει τον πόνο ειδικά σε περιπτώσεις, οι οποίες έχουν πολλά σοβαρά προβλήματα υγείας. Νομίζω ότι είναι ένας παράγοντας που απαλύνει τον πόνο και δίνει ανακούφιση.»
  ______________________________________________

  είναι πολύ ευσεβής, από σεμνότητα το κρύβει κάπως, αλλά το διατυμπανίζουν με χίλιους τρόπους για χάρη του οι Ουρανοί……
  ….αλλά κάνει άμα χρειαστεί και το κορόιδο:

  https://roides.wordpress.com/2015/04/15/15apr15/

  Ο αεροσυνοδός του Αγ.Φωτός κ.Αμανατίδης (ΣΥΡΙΖΑ)…
  …να φροντίσει να ερευνηθεί η καταγγελία για ιερή παιδική εκπόρνευση στην πόλη του
  ……………….

  Ο υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ Ι. Αμανατίδης (ένας θεοσεβούμενος άνθρωπος), σύμβουλος επί θρησκευτικών θεμάτων του κ. Τσίπρα, ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία με το χιουμοριστικό σύνθημα «Βοηθήστε τους χριστιανούς του ΣΥΡΙΖΑ»
  ……………………..
  Που τον χάνει, που τον βρίσκει κανείς τον κ.Αμανατίδη, γ.γ. της «Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας της Βουλής» (!) αν ψάξει λίγο στο διαδίκτυο; Σε εκκλησιαστικά συνέδρια της Αριστεράς (!), σε επισκέψεις σε πατριάρχες, αρχιεπισκόπους, μητροπολίτες, καλόγερους,
  ………………………
  Είναι απόλυτα φυσικό πως ο κ.Άνθιμος, ευρισκόμενος στα πρόσω της μάχης κατά του gay parade, δεν πληροφορήθηκε την παρακάτω είδηση, ώστε να διενεργήσει τα δέοντα: «ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ.

  Φρίκη: Φέρνουν ανήλικα αγόρια με τρένα από Βουλγαρία για να κάνουν πιάτσα στη Θεσσαλονίκη….Ο ‘κύριος με τα ράσα και τον χρυσό σταυρό’ που ‘ψαρεύει’ δύο-δύο τα πιτσιρίκια…
  …………..

  Eπειδή τα στοιχεία για το ακριβό αυτοκίνητο (χρώμα και μάρκα) του σταυροφόρου (άρα αρχιμανδρίτης ή πρωτοπρεσβύτερος;) ιερέα της συμπρωτεύουσας ή έστω της ευρύτερης ιερής περιοχής της είναι πολύ σαφή και μπορεί εύκολα να οδηγήσουν την αστυνομία (που ασφαλώς αγνοεί το τι συμβαίνει τη νύχτα στο Σταθμό) και επειδή οι εισαγγελείς, οι αστυνομικοί και οι αρχιεπίσκοποι Τσίπρα, Λαυρεντιάδη & Κυριακίδη, δεν προλαβαίνουν να διαβάσουν εφημερίδες, ας αναλάβει ο ευσεβέστερος όλων των βουλευτών Θεσσαλονίκης και πανάξιος «διάδοχος» του κ.Παπαθεμελή την πρωτοβουλία να υποδείξει σε κάθε αρμόδιο, είτε δημόσια με ερώτηση στη Βουλή είτε με προσωπική παράσταση, το καθήκον του.
  ………………
  _______________________

  Σιγά τον πολυέλαιο…..

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο κ.Μιχελογιαννάκης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ), γιατρός, θα έπρεπε να διαγραφεί από το κόμμα του και από τον ιατρικό σύλλογο για τις ανοησίες περί θείας κοινωνίας, που στην ουσία βασίζονται στην όποια ευεργετική επίδραση του οινοπνεύματος του κρασιού της μετάληψης.
  Ούτε ο άγιος Νικόδημος ο αγιορείτης δεν θα τολμούσε να πει τέτοιες επικίνδυνες ανοησίες:

  Λέει στο ΠΗΔΑΛΙΟ (σελ. 243), σε σχόλιο του στον κθ΄ κανόνα Πενθέκτης Οικουμενικής:

  «Όθεν και Ιερείς και Αρχιερείς πρέπει εν καιρώ πανώλης να μεταχειρίζονται τρόπον εις το να μεταλαμβάνουν τους ασθενούντας, ος τις να μη παραβαίνει τον παρόντα Κανόνα τούτον, όχι βάλλοντες μέσα εις σταφίδα τον άγιον Άρτον, αλλά εις τι αγγείον ιερόν, και εκείθεν να τον λαμβάνουν, ή οι μόρται, η οι ασθενείς, δια λαβίδος. Το δε αγγείον συν τη λαβίδι να βάνεται εις ξύδι, και το οξύδι να ρίπτεται εις το χωνευτήριον, ή με όποιον άλλον τρόπον δυνηθώσι ασφαλέστερον και κανονικόν».

  σχετικά και εδώ:

  https://roides.wordpress.com/2009/08/06/06aug09/

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ασφαλώς το ζουμί όμως βγήκε από εδώ και ελπίζω Φίλης, κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, να μην κάνουν το κορόιδο, αλλά να σηκώσουν το γάντι:

  http://www.crashonline.gr/%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B5-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%BD/

  «ΜΑΧΑΙΡΙΑ» ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΕ ΦΙΛΗ: «Καλύτερα να προσκυνάς το λείψανο της Αγ. Βαρβάρας, παρά τα λείψανα από τα ΝΗ90″

  Αν συνδυασθεί με αυτά έχουμε ρουκέτα:

  http://www.onalert.gr/stories/nh-90-ta-panta-gia-tin-ypothesi-pou-o-kammenos-theorei-skandalo/41004

  NH-90: Τα πάντα για την υπόθεση που ο Καμμένος θεωρεί σκάνδαλο κι «έφαγε» Αρχηγό

  Του Κώστα Φράγκου

  ……………………………………..

  Η σύμβαση αυτή αποτελεί την πλέον βρωμερά περίπτωση στο χώρο των εξοπλισμών 1996-2004.

  Παρά τα καταγγελτικά δημοσιεύματα μικρού μέρους του τύπου (η πλειοψηφία των ΜΜΕ τήρησε αιδήμονα σιωπή ή χειροκροτούσε. Ήταν τα παπαγαλάκια μεγάλου ή μικρού ράμφους). Η Δικαιοσύνη, η Αντιπολίτευση δεν είχε συγκινηθεί. Το γιατί εξηγείται. Οι συνδαιτημόνες ήταν πολλοί και υψηλά ιστάμενοι.

  ……………………………

 4. Ο/Η Γιάννης Σχίζας λέει:

  Γνωρίζετε κύριε ότι τα ιερά λείψανα μιας γάτας που συνόδευε στα τελευταία έτη του βίου του γνωστόν (αγιοποιηθέντα προσφάτως) μοναχό, έχουν επιβεβαιωθεί ως φορείς θεραπευτικής δράσης σε πλειάδα ασθενειών; Αν ναι, γιατί σιγείτε επ’ αυτού;

 5. Ο/Η Κλαζομενεύς λέει:

  H ελπίδα έφτασε….
  Καθρέφτη σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω…..

 6. Ο/Η Iraklis Proko λέει:

  Αυτός δεν είναι ο γελοίος που έκανε απεργία πείνας δύο ολόκληρων ημερών ώστε να εκμεταλλευτεί τη δημοσιότητα της απεργίας πείνας του Ρωμανού;

  http://www.star.gr/Pages/Parapolitika.aspx?art=255624&artTitle=part_time_apergia_peinas_kanei_o_michelogiannakis_deite_pos_ton_tsakose_i_kamera_vinteo_

 7. Ο/Η eklag λέει:

  Η ελπίδα βρίσκεται στ’ αλήθεια αλλού!
  Ξεκινά στην αμερικάνικη tv τηλεοπτική σειρά
  με πρώτη μούρη στο Καβούρι την Ελληνίδα Πρωθυπουργό!
  Τι θέλει να πει ο ποιητής;
  Μήπως ήρθε η ώρα για ΜΙΑ trendy Πρωθυπουργό έναντι συμβολικού αντιτίμου
  που με μια ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ θα εξαφανίσει ΟΛΑ τα ασπόνδυλα μαλάκια
  τα οποία βλάπτουν σοβαρά την υγεία και την αισθητική μας;

 8. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  … στα 20 χρόνια της ενεργού… και ΟΧΙ της ενεργούς..

 9. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  Όσο για τα καραγκιοζιλίκια περί ταφής αλλά όχι καύσης των νεκρών.. είναι μακριά νυχτωμένος.. Όσο για: «..να ενισχύσει την άποψή του, σημείωσε πως αν και το AIDS μεταδίδεται με το σάλιο, με τη δύναμη του Θεού δεν κολλά κανείς τον ιό μέσω της Θείας Κοινωνίας «.
  Αυτά τα ολίγα..

 10. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  Τώρα ήρθε κι έδεσε το γλυκό!!!

 11. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/33621

  12.11.2012 | 20:57

  Ο βουλευτής που προφήτευσε για την ομοφυλοφιλία λόγω του μνημονίου .

  Βίντεο με την περίεργη περίπτωση του κυρίου Ι. Μιχελογιαννάκη – που είναι το κερασάκι στην κακόγευστη τούρτα του ελληνικού κοινοβουλίου

  οι 300 βουλευτές συνεχίζουν να παίρνουν πάνω-κάτω 8.000 ευρώ κάθε μήνα. Και σε εποχές παχιών αγελάδων ήταν απαράδεκτος ο τεράστιος μισθός των βουλευτών (και τον ανεχτήκαμε) όμως τώρα είναι χίλιες φορές χειρότερος. Όχι μόνο λόγω της κρίσης, αλλά και επειδή σχεδόν κάθε μέρα ανακαλύπτουμε κάποιο καινούριο μπουμπούκι που εμείς ψηφίσαμε και μας εκπροσωπεί.

  ΣΧΟΛΙΑ (37)

  UPDATE: Δεν πάμε καλά – Συνεργασία του Μιχελογιαννάκη με τον ΣΥΡΙΖΑ

  Πριν μια βδομάδα ήταν οι χρυσαυγίτες βουλετές, πιο πριν οι νεοδημοκράτες, προχτές ο Παναγούλης που ο Γιακουμάτος τον είπε ή τρελό ή μεθυσμένο ή και τα δύο, χτες αυτός που φώναζε για τον «κουτσό», μετά ο Άδωνις, πιο πριν κάτι Πασοκτζήδες, πιο μετά αυτοί των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τις σημαιούλες και τα κασετοφωνάκια.

  Ο ένας μοιάζει χειρότερος απ’ τον άλλον: σαν παιδάκια που λένε ό,τι πιο εξτρίμ μπορούν να σκεφτούν, που παίζουν όποιο ρόλο πιστεύουν ότι θα πουλήσει πιο πολύ, για να τους προσέξουμε. Η εικόνα της Βουλής θυμίζει κακό ριάλιτι και τους πληρώνουμε εμείς.

  Πόσο λίγοι είναι! Πόσο επιδειξίες και λαϊκιστές – στην πράξη όμως άχρηστοι!

  Νέο κρούσμα, ο κάπως ασυνάρτητος λόγος του Ι. Μιχελογιαννάκη, του βουλευτή που κατηγορήθηκε πολλές φορές ως γραφικός.

 12. Ο/Η ♣ nigromontanus λέει:

  Αυτά είναι τα κατορθώματα της Ιατρικής. Υπάρχουν και τα κατορθώματα της κτηνιατρικής,
  Η «σιωνιστική Νέα Τάξη» έστειλε εκατοντάδες κάπταιν-Τζίμηδες, τους πιλότους, στην ανεργία και πούλησε τα ψεκαστικά. Έχει τώρα μηχανικά κουνούπια-«κηφήνες», κουνούπια-drones δηλαδή. Το ψεκαστικό υγρό μπαίνει στην κυκλοφορία του αίματός μας με ένα απλό τσιμπηματάκι, με το κεντρί. Μην ακούτε τα παραμύθια για δήθεν αφρικανικά κουνούπια-τίγρεις. Κουνούπια-drones είναι. «Εβραιο-αμερικάνικα», όχι αφρικανικά.

  H κ. Αθανασοπούλου είναι κτηνίατρος και Καθηγήτρια Κτηνιατρικής. Αποκλείεται να τα πιστεύει όλα αυτά που έγραψε. Ούτε μία στο εκατομμύριο, βάζω το κεφάλι μου στον πάγκο, στοίχημα.
  Πουλούσε προεκλογικά στο «ειδικό κοινό» της λευκές αρκούδες Αμαζονίου και αυγά λεοπάρδαλης, «γνώριζε» τελικά και για τα κουνούπια-drones. Στόχος της να μαζεύει likes, «φίλους», συνακόλουθα οπαδούς, ψήφους κτλ.
  «Σουπερμάρκετ χονδρικής» για εμπόριο κάτασπρης παραμύθας. Δεν είναι το μόνο, αλλά ήταν απο τα πολύ «εμπορικά»: «Αφού το λέει η κ. καθηγήτρια, θα είναι αλήθεια», έλεγε ο δυστυχής πελάτης και μετατράπονταν αυτοστιγμεί σε μεταπωλητή λιανικής. Έτσι η «άσπρη σκόνη» φτάνει και στο τελευταίο σπίτι…
  Μετά ο άλλος, ο κατά τεκμήριο αριστερός, Διαφωτιστής (ως δημοσιογράφος…) και προοδευτικός, εξανίσταται για το εμπόριο λειψάνων της αγίας στο νοσοκομείο.
  «Διαφωτισμένοι» (με την σημασία που έδινε ο Αντόρνο), όχι διαφωτιστές.
  Ουαί υμίν Φαρισαίοι, υποκριταί….

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Aκόμη να παραιτηθεί ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου;

   http://www.kathimerini.gr/814994/article/epikairothta/politikh/o-efet-kai-ta-entoma-kataskopoi

   Ο ΕΦΕΤ και τα… έντομα-κατάσκοποι
   ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ

   Οι απόψεις της περί «ψεκασμών», ύποπτων για αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία, η έκφραση «ευχής» για εκτέλεση δημοσιογράφων που δεν λένε την αλήθεια ή και οι προτροπές της για μποϊκοτάζ εις βάρος γερμανικών προϊόντων είναι μεταξύ των αιτιών που «στοίχισαν» στην καθηγήτρια Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Φωτεινή Αθανασοπούλου τον διορισμό της στη θέση αντιπροέδρου στον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων. Η αποκάλυψη των προαναφερόμενων απόψεών της, όπως η ίδια τις δημοσιοποιούσε μέσω Διαδικτύου έως και πρόσφατα, την οδήγησε σε «παραίτηση» από την υποψηφιότητά της, που είχε εισηγηθεί στη Βουλή και στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Αποστόλου.

   Κατόπιν τούτου, η συνεδρίαση διεκόπη προκειμένου να βρεθεί άλλο πρόσωπο στη θέση της.

   «Εδώ και δύο μήνες που άλλαξαν οι καταστάσεις, δεν παρατηρούνται ψεκασμοί. Για προσέξτε το…», παρότρυνε τους «φίλους» της στη σελίδα που διατηρεί στο Facebook η κ. Αθανασοπούλου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι ψεκασμοί σταμάτησαν μόλις ανέλαβε κυβέρνηση η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Λίγο παλαιότερα, εμφανίζεται να ισχυρίζεται ότι τα κουνούπια που υπάρχουν στη χώρα δεν είναι κουνούπια, «αλλά μηχανικά έντομα – κατάσκοποι». Η ανάρτηση εκείνη είχε τίτλο «Αμερικάνοι ψέκασαν με μικροκάμερες Ελλάδα και Τουρκία».

   Αλλη μέρα εμφανίζεται να προσκαλεί («Σας χρειαζόμαστε εδώ…») τον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης, με αφορμή την αποδιδόμενη σε εκείνον δήλωση περί εκτέλεσης των δημοσιογράφων που δεν λένε την αλήθεια. Επίσης χαρακτηρίζει «κίνδυνο» την κάρτα του πολίτη, υπεραμύνεται του κ. Π. Καμμένου για την κάλυψη που παρέσχε στα ΟΥΚ και το τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή» κατά τη διάρκεια παρέλασης, λέγοντας «Και πολύ καλά κάνει εθνικιστικά. Δεν μας χ…. λέω εγώ», αποδοκιμάζοντας τους επικριτές του κ. Καμμένου και των ΟΥΚ. Αλλη μέρα σημειώνει ότι δεν πρέπει να αφήνουμε «αχαλίνωτο τον ΣΥΡΙΖΑ».
   ______________

   Ο Αποστόλου είχε το θράσος να την υποστηρίξει:

   http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64185747

   «Σας χρειαζόμαστε εδώ», έγραψε στον λογαριασμό της στο facebook σχολιάζοντας τον πρωθυπουργό της Ταϋλάνδης ο οποίος, σύμφωνα με αναρτηθέν δημοσίευμα, φέρεται να είπε ότι «θα εκτελούνται οι δημοσιογράφοι που δεν λένε την αλήθεια».
   -«Μας δολοφονούν από τον ουρανό! Ένα άρθρο που πρέπει να διαβάσετε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!», παραπέμπει τους «ακολούθους» της στο facebook σε σχετικά άρθρα.
   -«Και όμως… εδώ και δύο μήνες που άλλαξαν οι καταστάσεις (σ.σ. εννοεί την άνοδο στην εξουσία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), δεν παρατηρούνται ψεκασμοί… για προσέξτε το…».
   -«Αν τα ζώα πίστευαν στο Θεό, ο διάβολος θα έμοιαζε με τον άνθρωπο»!
   – «Δεν ξέρουν ότι ο εθνικισμός (που σημαίνει «η άποψη που ενθαρρύνει την έκφραση και την καλλιέργεια της εθνικής συνείδησης, η αφοσίωση των ατόμων στο έθνος στο οποίο ανήκουν, χωρίς καμιά διάθεση υποτίμησης ή περιφρόνησης άλλου έθνους, εθνισμός, πατριωτισμός».-ΛΕΞΙΚΟ Μανόλη Τριανταφυλλίδη) που τον έχουν καταντήσει βρισιά στις μέρες μας, μετατρέπεται σιγά σιγά σε τσουνάμι σε όλη την Ευρώπη, διότι όλοι λαοί αισθάνονται ότι απειλείται η ταυτότητά τους, η πατρίδα τους, ο Θεός τους; Αυτοί, τα υπαλληλάκια της Νέας Τάξης, αυτοί έχουν αναλάβει τον ρόλο να σπέρνουν το μίσος ανάμεσά μας, να μας διαιρούν για να μας κρατούν καλά χειραγωγούμενους. Αυτοί, οι Ελληνόφωνες προδότες, οι εκπρόσωποι του «Δημοκρατικού τόξου» θεωρούν την πατρίδα «μαγαζί δικό τους» και το πωλούν όσο όσο σε οικονομικό και εθνικό επίπεδο. Αυτοί που σκίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν δίνουν δεκάρα ούτε για τους συμπατριώτες τους ούτε για τους αλλοδαπούς. Θεό έχουν μόνο το χρήμα και σκοπό της ζωής τους τα αξιώματα, και γι αυτά… πουλούν «και την μάνα τους». Δεν ξέρω αν οι χρυσαυγίτες είναι αληθινοί πατριώτες ή φασίστες, κρυφοναζιστές, κρυφοπαγανιστές ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό θα το δείξει η ιστορία. Αυτό που ξέρω είναι ότι ζω σε μια ύπουλη, μασκαρεμένη, φαρισαϊκή, κάλπικη Δημοκρατία. Δεν είναι πολίτευμα αυτό, είναι ένα επικίνδυνο καθεστώς που τα ηνία του κατέχουν μια χούφτα διεφθαρμένοι ολιγάρχες, ταγμένοι να υπηρετήσουν τις διεστραμμένες επιταγές της Νέας Τάξης, χωρίς έλεος, χωρίς δισταγμό, κι ας αφανίσουν ένα ολόκληρο έθνος».
   Κατόπιν τούτων, η κα Αθανασοπούλου απέσυρε την υποψήφιοτητά της, δηλώνοντας ότι «θεώρησα ότι θα κριθώ από το βιογραφικό μου που είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα. Αν είναι να κριθώ από όσα έχω γράψει σε ιστοσελίδες και ειδικά σε προσωπικές ιστοσελίδες παραιτούμαι από την υποψηφιότητά μου και αποχωρώ».
   ____________
   Την απόφασή της έκανε αμέσως δεκτή ο κ. Αποστόλου, ο οποίος πάντως εξήρε το βιογραφικό της.
   __________________________

  • Ο/Η Διεθνιστής λέει:

   Αυτό με τα κουνούπια έχει …επιστημονική βάση.
   Εγώ είδα ένα σμήνος που είχε σχηματίσει τον αριθμό του Θηρίου!

 13. Ο/Η Δρ.Μεσμέρ λέει:

  Θετική Φωνή: Σκηνικό στερεοτύπων και στιγματισμού από τον Μιχελογιαννάκη

  Μιλώντας στο NEWS 247, ο κ. Γιώργος Τσιακαλάκης, Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Διεκδίκησης Δικαιωμάτων του Συλλόγου «Θετική Φωνή», είπε:

  «Δημόσιες δηλώσεις σαν αυτές του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχελογιαννάκη που απέδωσε περίπου σε μεταφυσικούς παράγοντες το ‘θάρρος’ ιατρού και μάλιστα λοιμωξιολόγου, να κοινωνήσει από το ίδιο σκεύος που είχαν χρησιμοποιήσει ‘παιδάκια με AIDS’, αποδίδουν δυστυχώς με ακρίβεια το μέτρο της άγνοιας που κυριαρχεί στην κοινωνία μας και κατ’ επέκταση στο δημόσιο λόγο, αναφορικά με το HIV/AIDS. Στο σκηνικό των στερεοτύπων και του στιγματισμού που έστησε ο εν λόγω βουλευτής, πρωταγωνιστούν τρεις ιδιότητες: του πολιτικού προσώπου, του ιατρού, αλλά και του δημοσιογράφου, που παθητικά δέχεται τα λεγόμενά του. Είναι τρεις από τις πιο κρίσιμες παραμέτρους που μπορούν είτε να ενισχύσουν τον κοινωνικό αποκλεισμό συνανθρώπων μας, είτε να συμβάλουν στην αποστιγματοποίησή τους».

  «Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος ‘Θετική Φωνή’ προσπαθεί μεθοδικά, με δουλειά και σύστημα, να ανατρέψει αυτό το σκηνικό της άγνοιας και της παραπληροφόρησης. Με δράσεις υπεύθυνης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ευρύ πληθυσμού, με παραινέσεις προς το ΚΕΕΛΝΠΟ, με αναζήτηση συμμαχιών και συνεργασιών με φορείς της πολιτείας και την κοινωνία των πολιτών, με ιατρικούς συλλόγους, με τη Βουλή και μέσα ενημέρωσης θα προσπαθήσουμε και αυτή τη φορά να νικήσουμε τη στιγματική ρητορική».

  Ανοιχτή επιστολή τριών Οργανώσεων προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

  «Καταρρίψτε τα στερεότυπα, αντί να τα αναπαράγετε»

  Οι τρεις οργανώσεις που ασχολούνται με θέματα HIV/AIDS στην Ελλάδα, ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», το «Κέντρο Ζωής» και η «PRAKSIS», έχουν συγκροτήσει μία πλατφόρμα συνεργασίας, με σκοπό την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και του στίγματος που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που ζουν με HIV/AIDS, την προάσπιση των δικαιωμάτων τους και την ευαισθητοποίηση των κύριων διαμορφωτών πολιτικών και κοινής γνώμης, όπως το κοινοβούλιο, η τοπική αυτοδιοίκηση και τα ΜΜΕ.

  Στο πλαίσιο της δράσης τους, μετά τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το AIDS, οι τρεις οργανώσεις αποστέλλουν στον ίδιο ανοιχτή επιστολή, στην οποία αναφέρουν:

  «Αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή με αφορμή την παρουσία και τις δηλώσεις σας στην εκπομπή του κ. Κωνσταντίνου Μπογδάνου στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015, όπου με έκπληξη παρακολουθήσαμε να αποδίδετε περίπου σε μεταφυσικούς παράγοντες το «θάρρος» ιατρού και μάλιστα λοιμωξιολόγου, να κοινωνήσει από το ίδιο σκεύος που είχαν χρησιμοποιήσει «παιδάκια με AIDS». Επικαλούμαστε την ιδιότητά σας ως γιατρό, για να αναδείξουμε την εδώ και δεκαετίες επιστημονικά αποδεδειγμένη παραδοχή πως ο HIV δε μεταδίδεται με το σάλιο, παρά μόνο με τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη, με τη χρήση κοινής σύριγγας ή άλλου υγειονομικού υλικού κατά τη χρήση ναρκωτικών ουσιών, με κάθετη μετάδοση από την οροθετική μητέρα στο νεογνό και με τη μετάγγιση μολυσμένου αίματος, αν και ο κίνδυνος αυτός έχει ελαχιστοποιηθεί χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας.

  Επιπρόσθετα, ο χαρακτηρισμός «παιδάκια με AIDS» είναι εξίσου ανακριβής. Είναι σκόπιμο να σταθούμε στη συγκεκριμένη αναφορά, καθώς το AIDS αποτελεί το τελικό στάδιο και συνέπεια της HIV λοίμωξης. Χάρη στα νέας γενιάς αντιρετροϊκά φάρμακα μετά το 1996, οι φορείς HIV που λαμβάνουν την αγωγή τους δε φτάνουν στο τελικό στάδιο, εκτός από ειδικές εξαιρέσεις. Ως αποτέλεσμα o ΗΙV αποτελεί πλέον μία χρόνια πάθηση και όχι μία καταληκτική νόσο.

  Για τους ανθρώπους που ζουν με HIV, η ορθή και υπεύθυνη πληροφόρηση σχετικά με τη νόσο, τους τρόπους μετάδοσης και την πρόληψη είναι η πιο σημαντική συνθήκη για τον περιορισμό και την εξάλειψη του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού. Σε αυτή την προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ευρύ πληθυσμού, η συμβολή όσων αρθρώνουν δημόσιο λόγο είναι καθοριστική. Ο λόγος αυτός λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα όταν αρθρώνεται με το μανδύα της επιστημονικής κατάρτισης του ιατρού και της εγκυρότητας του βουλευτή.

  Στο παραπάνω πλαίσιο, σας καλούμε να αναλογιστείτε τις αρνητικές συνέπειες της ρητορικής σας στη ζωή των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS και να συμβάλλετε στη κατάρριψη των στερεοτύπων που ακολουθούν το συγκεκριμένο θέμα, αντί να τροφοδοτείτε την αναπαραγωγή τους. Είμαστε βέβαιοι, πως θα σας βρούμε σύμμαχο στην προσπάθεια αυτή».

  Την επιστολή υπογράφουν οι Νίκος Δέδες, Πρόεδρος Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», Λεωνίδας Βακερλής, Πρόεδρος, Κέντρο Ζωής και Τζανέτος Αντύπας, Πρόεδρος PRAKSIS.

 14. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  Σάλος με τον Μιχελογιαννάκη: Τι του απαντούν τρεις οργανώσεις για την «μετάδοση» του AIDS με τη… Θεία Κοινωνία
  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27201&subid=2&pubid=113524050

 15. Η αγία Βαρβάρα έσπασε τό χέρι τού Σαμαρά γιατί υπέγραψε τά μνημόνια. Μπράβο Βαρβάρα, καλά τού έκανες.

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.moyfanet&id=41004

 16. Ο/Η Frixos λέει:

  Ενταξει, ισως είναι λιγο τραβηγμενο να πιστεύουμε εν ετει 2015 ότι τα αγια λειψανα μπορουνε να αντικααστησουνε την ιατρικη στο θεμα της αντιμετωπισης του καρκινου. Ομως, παρ’ ότι δεν είμαι θρησκόληπτος, πιστευω ακραδαντα ότι με τη θεια κοινωνια δεν κολλας εϊτζ (αν ο μεταλαβαδορος χρησιμοποιει κουταλακι ή εστω, συριγγα μιας χρησεως), οπως επισης δεν κολλας κι από λεκανη WC (αν δεν καθησεις πριν προλαβει να σηκωθεί ο άλλος)!

 17. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://secure.avaaz.org/el/stop_hiv_stigma_2/?tdeOHab

  Δώστε τέλος στην άθλια παραπληροφόρηση

  ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

  Προς τον κ. Χάρη Βαβουρανάκη, Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου:
  Ως πολίτες, είμαστε σοκαρισμένοι με τις δημόσιες δηλώσεις του βουλευτή και γιατρού του συλλόγου σας κ. Γιάννη Μιχελογιαννάκη, ο οποίος επικαλούμενος την επιστήμη σας ισχυρίστηκε ότι τα λείψανα θεραπεύουν κι ότι ο ιός του HIV/AIDS μεταδίδεται με το σάλιο, αλλά όχι με τη θεία κοινωνία. Σας καλούμε να κινήσετε άμεσα τις απαραίτητες πειθαρχικές διαδικασίες όπως ορίζονται απ΄τους κανόνες του συλλόγου σας.

  Σοκ έχουν προκαλέσει οι τηλεοπτικές δηλώσεις του γιατρού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη, ο οποίος επικαλούμενος την ιατρική επιστήμη ισχυρίστηκε ότι παιδάκια-φορείς του HIV/AIDS μπορούν να μεταδώσουν τον ιό με το σάλιο, προσθέτοντας μάλιστα ότι ο ιός δεν μεταδίδεται μέσω της Θείας Κοινωνίας.

  Ήδη έχει ξεσπάσει κύμα αντίδρασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν ενώσουμε τις φωνές μας τώρα μπορούμε να δώσουμε τέλος στη χυδαία παραπληροφόρηση που οδηγεί στο στιγματισμό και την περιθωριοποίηση των συνανθρώπων μας που υποφέρουν απ΄αυτήν την ανίατη νόσο.

  Υπόγραψε το ψήφισμα για να ζητήσουμε απ΄τον Προέδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, στον οποίο ανήκει ο κ. Μιχελογιαννάκης, να κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες.
  Διάδωσέ το στους φίλους σου

 18. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ygeia&id=41032
  Κώστας Γιαννακίδης

  Η Αγία Βαρβάρα στον Άγιο Σάββα
  ……………

  Στον Άγιο Σάββα η αναμονή για μία μαστογραφία είναι πέντε μήνες -τώρα κλείνονται ραντεβού για τον Σεπτέμβριο. Αντιθέτως, την Αγία Βαρβάρα την είδαν σε τρεις ώρες. Στον υπόλοιπο κόσμο τα πράγματα γίνονται ανάποδα. Μπορεί να μη δεις ποτέ την Αγία Βαρβάρα, αλλά κάνεις μαστογραφία σε μερικές ώρες.

  «Έλα μωρέ τώρα τι να σου λέω, τα λένε οι συνδικαλιστές, δες και το πανό εκεί πάνω, αφού τα ξέρετε και εσείς…». Ο γιατρός δεν είχε διάθεση για δηλώσεις. Δεν μου είπε, άλλωστε, και κάτι που δεν ήξερα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του νοσοκομείου είναι η έλλειψη προσωπικού. Δεν λείπουν λίγοι, περίπου 400 άτομα. Τόσος κόσμος στάθηκε μπροστά στην Αγία Βαρβάρα, κανένας δεν πρέπει να της έθεσε το θέμα.
  ……………….

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=41020
  Γιάννης Παντελάκης

  Ποιον απειλεί ο Ιερώνυμος;
  ……………

  Μοιάζει με απειλή η απάντηση του Αρχιεπισκόπου όταν ρωτήθηκε για τον διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους. «Αυτοί που σκέφτονται τέτοια πράγματα, θα το μετανοήσουν»!
  …………..

  Ποιον απειλεί ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας; Προφανώς εκείνους που τολμάνε να μιλάνε για το αυτονόητο σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, τον διαχωρισμό, ο οποίος αν συνέβαινε θα ήταν αρκετά ζημιογόνος για την Εκκλησία και τους εκπροσώπους της.
  ………………

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s