Το πρόβλημα της (ευσεβούς) Δικαιοσύνης

[Το προσφυγόπουλο και οι μαστροποί]

lask7may15του Αναγνώστη Λασκαράτου
Η πρόσφατη εξοντωτική καταδίκη ενός νεαρού πρόσφυγα για την τραγωδία  στο Φαρμακονήσι («Ένοχος το θύμα»-Δημήτρης Αγγελίδης,  Λουκάς Μαστής –Εφ.Συντακτών, 6.2), παρά την αντίθετη γνώμη του Εισαγγελέα, εντάσσεται αναμφίβολα στις περιπτώσεις που έχουν καταδικάσει ηθικά αλλά και οικονομικά  (αποζημιώσεις θυμάτων) επανειλημμένα τη χώρα μας από το ΕΔΑΔ. Ο πνιγμός των 12 γυναικόπαιδων, κατά την ώρα που παράνομα το λιμενικό προωθούσε στις τουρκικές ακτές τους πρόσφυγες, αντί να προκαλέσει την τιμωρία των Ελλήνων υπεύθυνων της τραγωδίας, που φτάνουν μέχρι την κορυφή του υπουργείου που τους κάλυψε, κατέληξε στην παρανοϊκή τιμωρία θύματος: «…ένας 21χρονος Σύρος πρόσφυγας, που επέζησε από το ναυάγιο …είναι ο μόνος ένοχος για …τον πνιγμό των 12 Αφγανών, παιδιών και γυναικών προσφύγων, σε μια υπόθεση που απασχόλησε .. και τη διεθνή κοινή γνώμη και ανέδειξε το ζήτημα των άτυπων επαναπροωθήσεων στα ελληνοτουρκικά σύνορα. …τον καταδίκασε κατά συγχώνευση σε κάθειρξη 145 ετών και φυλάκιση 3 μηνών (σύμφωνα με τη νομοθεσία, θα εκτίσει μόνο τα 25 χρόνια), όπως και πρόστιμο 570.000 ευρώ, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας». Όμως εμείς θυμόμαστε πως: « ….η ταχύτητα του σκάφους του Λιμενικού ήταν μεγάλη και η ξύλινη βάρκα των προσφύγων, … άρχισε να κινείται δεξιά και αριστερά και να μπάζει νερά,…ο εισαγγελέας του Ναυτοδικείου…έβαλε την υπόθεση στο αρχείο, προξενώντας την έκπληξη του επιτρόπου της Ευρώπης Νιλς Μουίζνιεκς ….Πέντε ελληνικές και διεθνείς οργανώσεις … έχουν προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο….Ανάμεσά τους και ο 21χρονος ..».

Η ‘Καθημερινή’ (Λ.Γιάνναρου, 7.2), προσθέτει πως «δεδομένης της αντίθετης πρότασης του Εισαγγελέα της έδρας αλλά και ενός μέλους της συνθέσεως του δικαστηρίου, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η απόφαση θα είναι διαφορετική» στο Εφετείο… Ο κατηγορούμενος πάντως αρνείται από την πρώτη στιγμή ότι ήταν ο καπετάνιος του πλοιαρίου …με την άποψη αυτή συγκλίνουν και οι μαρτυρίες των Αφγανών και Σύρων που διεσώθησαν. Σύμφωνα με αυτούς, για το ναυάγιο, .. ευθύνεται το σκάφος του Λιμενικού». Ας ελπίσουμε λοιπόν στο Εφετείο, γιατί τα Χριστούγεννα στη Λευκωσία βρέθηκε κεμασμένος 23χρονος Σύρος πρόσφυγας  (26.12.2014).

H ποινή που υποβλήθηκε σε ένα δυστυχισμένο προσφυγόπουλο θυμίζει την «εκτέλεση της Ιφιγένειας», που θα έλεγε και ο εν αγνοία νεολογίζων πρωθυπουργός. Μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν έχει θίξει το τεράστιο και πολυεπίπεδο πρόβλημα της ελληνικής Δικαιοσύνης (η ηγεσία της οποίας παρά την απαιτούμενη συνταγματικά ανεξαρτησία της διορίζεται με τα γνωστά σταθμά από τις  κυβερνήσεις), αλλά μέσω του ακραίου λαϊκιστή Γλέζου, στηρίζει τα μισθολογικά αιτήματα των δικαστών (τώρα που υπάρχουν λεφτά), οι οποίοι  αποφαίνονται  πως το Σύνταγμα τους κατατάσσει σε μια προνομιούχο κατηγορία ανθρώπων. Έχουμε μια Δικαιοσύνη που έχει κατηγορηθεί για παραδικαστικά κυκλώματα (που τελικά ακόμη κι όταν ήλθαν στο φως η κάθαρσή τους ήταν ημιτελής), συνεχείς αναβολές εκδικάσεων και διαπλοκή με την κρατική Εκκλησία. Μια Δικαιοσύνη, που η ηγεσία της έδωσε τον πρώτο πρωθυπουργό της Χούντας, που η επιδεικτική θρησκευτικότητα των κεφαλών της και τα εικονοστάσια με τα Ευαγγέλια πάνω και κάτω από τις έδρες της προσπαθούν να κρύψουν ένα σκληρό εξουσιαστικό πρόσωπο απέναντι σε όσους δεν έχουν φωνή, μια επιείκια στους ισχυρούς, μια νοοτροπία συνδικάτου προνομιούχων, έναν βραδυκίνητο ρυθμό λειτουργίας και πολλά, διατυπωμένα δημόσια, ερωτηματικά πάνω σε πολλές αποφάσεις της. Τα ερωτημαικά αυξήθηκαν με την πρόσφατη καταδίκη σε ποινές πολυετούς μεν (10-12,5 χρόνια) φυλάκισης, με αναστολή δε, τεσσάρων μαστροπών της γνωστής αλυσίδας φούρνων χρυσωρυχείων. Τα χαρακτηρηστικά της δίκης η 7χρονη καθυστέρηση εκδίκασης, η συνέχιση στο διαστημα αυτό της επιχειρηματικής δραστηριότητας των υπευθύνων,  η απουσία των θυμάτων, «που είναι άγνωστο το πώς και το πού έχουν καταλήξει, χωρίς πολιτική αγωγή, χωρίς δημοσιότητα και με τους κατηγορούμενους να εμφανίζονται δημόσια σχετικά εφησυχασμένοι» (‘Εφ.τ. Συντακτών’, Μ.Τσαλδάρης,  Άντα Ψαρρά-29.3). Υπενθυμίζω και ανάλογη αναστολή (με 7 χρόνια καταδίκη), που δόθηκε στον ευσεβέστατο δεξιό πολιτευτή Μαντούβαλο (νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και μάλιστα χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών), σε υπόθεση που στην αρχική της αναιρεθείσα εκδίκαση, διέχυσε έντονη την αποφορά της εμπλοκής ενός ιερωμένου και του συμπαρομαρτούντος παραδικαστικού κυκλώματος (18.6.2013). Ο κ.Μαντούβαλος ήταν πιστό πνευματικό τέκνο του ατυχήσαντος μητροπολίτη αγίου Καλλίνικου, που παραιτήθηκε άρον άρον για τους γνωστους λόγους, αλλά πολλοί θα έλεγαν πως η Δικαιοσύνη πρέπει να πάψει να είναι τόσο επιεικής στους πολιτευτές της Εκκλησίας: «Στοπ στη διαπλοκή Εκκλησίας – δικαστών», του Στ. Ματθία, πρώην πρόεδρου Αρείου Πάγου. Χρ. Ζέρβας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» – 06/12/2008)».

Αυτή η κυβέρνηση (και όποιαδήποτε άλλη) δεν θα μπορέσει να ικανοποιήσει σε ορατό χρόνο τις μεγάλες προσδοκίες κανενός στο τεράστιο ζητούμενο του οικονομικού πεδίου. Αυτό που της απομένει, συλλογικά ή ατομικά ανά υπουργό,  είναι η εισαγωγή μεγάλων και ώριμων δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων, η πάταξη της διαφθοράς και η εξυγίανση του κρατικού μηχανισμού ως θεμελίων ενός καλύτερου αύριο και ως μέσων άμεσης ελάχιστης ανακούφισης.  Ο δρόμος αυτός εγγυάται ως χειρότερη περίπτωση μια ατομική αξιοπρεπή και ένδοξη ήττα και ως καλύτερη ένα πρώτο λιθαράκι στο οικοδόμημα μιας αυριανής ευγενέστερης Ελλάδας, που πρέπει να αρχίσει να χτίζεται από σήμερα.

ΥΓ
Aριστίνδην:
Η κατ’επανάληψη δηλωμένη εμπιστοσύνη Τσίπρα στην ελληνική Δικαιοσύνη, παρήγαγε στο μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα άλλον έναν υπουργό των εκ καραμανλικών κ.Παπαγγελόπουλο, τ.διοικητή της ΕΥΠ επί ΝΔ, που ορκίστηκε θρησκευτικά:

Ελευθεροτυπία, 14.7.2009: «ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΠ

Ο εισαγγελέας με το ρεκόρ υποθέσεων στο… αρχείο

ΧΡ.ΖΕΡΒΑΣ

….. φαίνεται ωστόσο πως είχε την ευχέρεια να ελίσσεται καλά και να επιλέγει σωστά…. ερεύνησε την περίφημη υπόθεση ΜΑΥΟ, σχετικά με παράνομες χρηματοδοτήσεις του κόμματος της Ν.Δ. Η δικογραφία αρχειοθετήθηκε … Την ίδια τύχη είχαν και οι καταγγελίες για το σπίτι που έκτισε στο Πόρτο Γερμενό ο μετέπειτα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς. …έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον χειρισμό (βλέπε απραξία) της έρευνας για το σκάνδαλο των υποκλοπών. ….. Και μια σημαντική λεπτομέρεια: η αυτοκτονία Τσαλικίδη είχε αξιολογηθεί τότε ως μια κοινή υπόθεση, όταν όλοι γνώριζαν ότι σχετιζόταν άμεσα με τις υποκλοπές. Λίγο πριν λήξει η διετής θητεία του, το 2005, η κυβέρνηση έσπευσε με φωτογραφική διάταξη να παρατείνει διά νόμου, για ένα χρόνο, τη θητεία όλων των προϊσταμένων στις μεγάλες εισαγγελίες της χώρας! Προφανής σκοπός της φωτογραφικής διάταξης, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ήταν να μη φύγει η υπόθεση των υποκλοπών από τα χέρια του συγκεκριμένου εισαγγελέα. Ο κ. Παπαγγελόπουλος ενεπλάκη μάλιστα, άλλη μία φορά στη θητεία του, με την ΕΥΠ: στην υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών. Κατ’αρχάς έβαλε τη μήνυση στο σωρό, επί τουλάχιστον 5 μήνες. Χρειάστηκε να πάρει δημοσιότητα το θέμα στο BBC, για να βγει η υπόθεση από τη ναφθαλίνη. Υστερα από έρευνα μηνών, η μηνυτήρια αναφορά του προέδρου της πακιστανικής κοινότητας, για απαγωγές και μυστικές ανακρίσεις τουλάχιστον 25 ομοεθνών του, κατέληξε σε άσκηση διώξεων κατά στελεχών της ΕΥΠ! Η δικογραφία είναι από το 2006 στην ανάκριση και παραπαίει, οδεύοντας οριστικά στο αρχείο. Το αξιοπερίεργο είναι ότι κάποιοι από τους κατηγορούμενους είναι τώρα υφιστάμενοι του κ. Παπαγγελόπουλου στην ΕΥΠ.…..Τώρα από τη νέα του θέση ασκεί εκ του νόμου εποπτεία και έρευνα τόσο σε θέματα εθνικής όσο και εσωτερικής ασφάλειας (τρομοκρατία, οργανωμένο έγκλημα). Δεν είναι λίγοι πάντως εκείνοι, ακόμη και μέσα στη Δικαιοσύνη, που μιλούν για επικίνδυνη εκτροπή του ρόλου της ΕΥΠ και αναβάθμισή της σε βραχίονα αντιμετώπισης «εσωτερικών κινδύνων».

Advertisements
This entry was posted in Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

29 Responses to Το πρόβλημα της (ευσεβούς) Δικαιοσύνης

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Θέλω να ευχαριστήσω τους σχολιαστές μας που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο σχόλιό μου για την αριστίνδην υπουργοποίηση Παπαγγελόπουλου, στα πλαίσια της κυβέρνησης Καραμανλή-Τσίπρα-Καμμένου.

  Για τον νέο υφυπουργό λοιπόν που τόσο χρειαζόταν η Δικαιοσύνη μας, αυτόν που αποτελεί την πρόταση Τσίπρα στην υπερώριμη και επιτακτική ανάγκη για αλλαγές στον τρόπο απονομής Δικαιοσύνης, μερικά άρθρα, κάποια από τα οποία μας κατέθεσαν οι σχολιαστές μας ‘Κάποιος’ και ‘Lawyer’:

  http://kourdistoportocali.com/post/444/orgh-sthn-oikogeneia-tsalikidh-prokaloyn-oi-theseis-papaggelopoyloy

  ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

  ΟΡΓΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=171219

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

  Ποιές υποθέσεις χειρίστηκε με τρόπο που προκάλεσε αντιδράσεις. Τι του προσάπτει η αντιπολίτευση, τι λέει η κυβέρνηση και ποια είναι τα τρωτά σημεία που του καταλογίζουν στην έρευνα για την υπόθεση των υποκλοπών

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/02/2006 00:00

  Ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος διατάσσει με μεγάλη συχνότητα απανωτές έρευνες οι οποίες, λένε οι επικριτές του, του διασφαλίζουν τη διατήρηση του ονόματός του στην επικαιρότητα

  Ο εισαγγελέας με το «χόμπι» των προκαταρκτικών εξετάσεων

  H υπόθεση των υποκλοπών έφερε στο επίκεντρο της πολιτικής διαμάχης των δύο κομμάτων τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. H αξιωματική αντιπολίτευση διά του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου τον έδειξε ως τον εισαγγελέα που ενεργεί με βάση τους ρυθμούς που επιβάλλει η «γαλάζια» διακυβέρνηση. …….
  Ο 53χρονος Δημήτρης Παπαγγελόπουλος εισήλθε στο σώμα το 1983. Είναι γιος αστυνομικού και υπηρέτησε τη θητεία του στο Ναυτικό.

  ……….

  http://tvxs.gr/news/ellada/ta-thanasima-gia-ti-dimokratia-metapoliteytika-amartimata
  Τα θανάσιμα για τη δημοκρατία μεταπολιτευτικά αμαρτήματα
  Tvxs Αφιέρωμα
  09:05 | 02 Αυγ. 2014
  Τελευταία ανανέωση 10:14 | 03 Αυγ. 2014
  ………………….

  Απαγωγές αλα Τζέιμς Μπόντ
  ………………………………………..

  Παρά τα προηγούμενα πορίσματα, το 2010 το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απήλαξε από τις κατηγορίες τους κατηγορούμενους για τις απαγωγές, Σεραφείμ Τσιτσιμπή, πρώην υποδιοικητής της ΕΥΠ και τον υπάλληλο της υπηρεσίας, Χρόνη Μπακόπουλο.

  Εκατό υποκλοπές και μια αυτοκτονία
  ……………….
  Μετά από δικαστική έρευνα δύο ετών που δεν απέδωσε αποτελέσματα, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο τον Αύγουστο του 2008. Δύο χρόνια μετά, το 2010 η υπόθεση ξανάνοιξε με την εμφάνιση νέων στοιχείων που υποδείκνυαν υπόθεση κατασκοπείας με ανάμιξη της αμερικανικής πρεσβείας, χωρίς να οδηγήσει και πάλι πουθενά. Η αυτοκτονία Τσαλικίδη εξακολουθεί να παραμένει άλυτο μυστήριο.

  http://www.eksegersi.gr/issue/745/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/20009.%CE%91%CE%BD%CE%AF%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%AF-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%E2%80%93-%CE%A3%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%96%CE%91

  Ο Δ. Παπαγγελόπουλος στο ΕΣΡ
  Ανίερο κομπρεμί κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ
  28 Σεπτεμβρίου 2013

  • Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

   μούγγα στη στρούγκα της κομματικής καμαρίλας, όλοι κάνουν το κορόιδο, πεσμένοι στη μάσα των προνομίων της αριστεροακροδεξιάς εξουσίας.

 2. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  http://prezatv.blogspot.gr/2015/05/blog-post_437.html
  Τετάρτη, Μαΐου 06, 2015

  ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΕΥΠ,ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ,ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝ,ΜΑΥΟ

  Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΜΕ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ… ΑΡΧΕΙΟ…ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ…ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ; ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΠΑΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ;

  http://www.efsyn.gr/arthro/neos-yfypoyrgos-sto-ypoyrgeio-dikaiosynis-o-papaggelopoylos

  Υφυπουργός στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο Παπαγγελόπουλος

  Συντάκτης:

  Αντα Ψαρρά
  .

  Υφυπουργός Δικαιοσύνης, με αρμοδιότητα στον τομέα της Διαφάνειας, θα ορκιστεί, έπειτα από απόφαση του πρωθυπουργού, ο πρώην εισαγγελέας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

  Είναι γνωστή η άριστη σχέση του κ. Παπαγγελόπουλου με τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας επί υπουργίας του οποίου είχε τοποθετηθεί επικεφαλής της ΕΥΠ.

  Ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε αναλάβει ήδη από τις 18/3/2015 τον τομέα της διαφάνειας, ενώ η αρχική πληροφορία ήταν ότι θα ήταν γενικός γραμματέας του συγκεκριμένου υπουργείου.

  Ως γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης στον τομέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει οριστεί ο Κωστής Παπαϊωάννου (με θητεία στην Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων). Θεωρείται όμως δεδομένο ότι οι αρμοδιότητες αυτές θα διαχωριστούν και τον τομέα Διαφάνειας θα αναλάβει πλέον ο κ. Παπαγγελόπουλος.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, «ο νέος υφυπουργός θα αναλάβει αρμοδιότητες που σχετίζονται με την ενίσχυση της διαφάνειας στον χώρο της Δικαιοσύνης, που αποτελεί προτεραιότητα της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου».

  Θυμίζουμε εδώ ότι επί των ημερών του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ως προϊσταμένου της Εισαγγελίας είχε κλείσει ο φάκελος του σκανδάλου των υποκλοπών με μοναδική κατηγορία το πλημμέλημα παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, αλλά και ο φάκελος με τις απαγωγές των Πακιστανών.

  Τέλος, ήταν ο εισαγγελέας επικεφαλής της έρευνας για την υπόθεση κατασκοπίας, σε βάρος του Σωκράτη Κόκκαλη, που κατέληξε τελικά στην αθώωση του επιχειρηματία, ενώ την ίδια περίοδο ανανεώθηκε και η θητεία του (για έναν χρόνο) ως προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

  https://athens.indymedia.org/post/1543870/
  ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΕΥΠ,ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ,ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝ,ΜΑΥΟ
  (…..)
  ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ…ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΤΟ 2009…
  (…..)

  Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

  Aντιδράσεις εντός και εκτός δικαιοσύνης, προκαλεί η επιλογή της κυβέρνησης να διορισθεί νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης ο πρώην εισαγγελέας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

  Ο κ. Παπαγγελόπουλος που ορκίζεται το απόγευμα της Τετάρτης, διορίζεται στη θέση με απόφαση του πρωθυπουργού και αναλαμβάνει αρμοδιότητες που σχετίζονται με την ενίσχυση της διαφάνειας στον χώρο της Δικαιοσύνης, που αποτελεί προτεραιότητα της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου.

  Η διατύπωση της κυβερνητικής ανακοίνωσης αφήνει χώρο για διάφορες ερμηνείες. Πρώτον ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος που κινείται στον ευρύτερο πολιτικό χώρο της δεξιάς και έχει άριστες σχέσεις με το καραμανλικό περιβάλλον αποτελεί προσωπική επιλογή του κ. Τσίπρα. Και δεύτερον ότι δεν τυγχάνει της απόλυτης αποδοχής της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης.

  Όπως και νάχει όμως, η πραγματικότητα λέει ότι το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε για μια νευραλγική θέση στο χώρο της Δικαιοσύνης, έναν εισαγγελικό λειτουργό που εισέπραξε στο παρελθόν δριμεία κριτική από το τύπο και την αντιπολίτευση για συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις του, οι οποίες είχαν καθοριστική σημασία για την εξέλιξη πολύ σοβαρών υποθέσεων.

 3. Ο/Η Ω τι κόσμος μπαμπά! λέει:

  http://directnews.gr/greece/28991-gia-duo-kakourghmata-dikazetai-o-petros-mantouvalos.html

  Για δύο κακουργήματα δικάζεται ο Πέτρος Μαντούβαλος

  Ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής της ΝΔ, Πέτρος Μαντούβαλος, κάθισε την Δευτέρα στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων…

  της Αθήνας, που θα τον δικάσει εκ νέου για την εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα.

  Η δίκη, που ξεκίνησε με την κατάθεση μαρτύρων κατηγορητηρίου, αφορά τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας και συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), τα οποία αντιμετωπίζει ο Πέτρος Μαντούβαλος για την περίφημη «υπόθεση Μπολέτση».

  Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Π. Μαντούβαλος, φέρεται να είχε ζητήσει, το Νοέμβριο του 2000, από τον επιχειρηματία Γιάννη Μπολέτση, (σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε δικογραφία για έκρηξη), 30 εκατομμύρια δραχμές, προκειμένου να μην τον προφυλακίσει ο τότε ανακριτής, Ευάγγελος Καλούσης.

  Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2005, μετά το ανοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του Ευάγγελου Καλούση.

  Συγκεκριμένα, από τα στοιχεία που αφορούσαν την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην δικαστή, προέκυψε κατάθεση ύψους 7 εκατομμυρίων δραχμών, προερχόμενη από το δικηγορικό γραφείο του Π. Μαντούβαλου.

  Η παραπομπή σε δίκη και η σκανδαλώδης αθώωση

  Αρχικά, για την υπόθεση αυτή είχαν παραπεμφθεί σε δίκη (με το υπ’ αριθμ. 1588/2007 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας), τόσο ο πρώην βουλευτής της ΝΔ όσο και οι Ευ. Καλούσης και Ι. Μπολέτσης.

  Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε ξεκινήσει το Μάιο του 2009 και με βάση την απόφαση που εκδόθηκε το Φεβρουάριο του 2010, ο Πέτρος Μαντούβαλος κρίθηκε αθώος, ενώ στους Ευ. Καλούση και Ι. Μπολέτση είχαν επιβληθεί ποινές κάθειρξης 15 ετών.

  Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι λίγο πριν την απαγγελία των ποινών, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας κατήγγειλε ότι ο περιβόητος αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, του είχε προτείνει να δωροδοκήσει τον πρόεδρο του Δικαστηρίου, Γιώργο Ευσταθίου, με 60 χιλιάδες ευρώ, αφού αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος να αθωωθεί.

  Ο επιχειρηματίας, μάλιστα, εμφάνισε ενώπιον του δικαστηρίου και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, στις οποίες ο Γιοσάκης του έλεγε πως βρισκόταν σε άμεση επαφή με τον πρόεδρο του Δικαστηρίου και ότι ο Πέτρος Μαντούβαλος τον είχε δωροδοκήσει για να εξασφαλίσει την απαλλαγή του!!!

  Αποτέλεσμα των καταγγελιών Μπολέτση ήταν να διαταχθεί νέα έρευνα από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, η οποία μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης – διενεργήθηκε από τον αντεισαγγελέα Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο – βρίσκεται στο στάδιο της ανακρισης που διεξάγεται από εφέτες – ειδικούς ανακριτές.

  Παράλληλα, ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την αθωωτική απόφαση για τον Πέτρο Μαντούβαλο, κρίνοντας ότι δεν είχε την ειδική και εμπεριστατωμένη δικαιολογία που απαιτείται από το Σύνταγμα, ενώ δεν αξιολόγησε και κρίσιμα αποδεικτικά μέσα.

  Έτσι, μετά την αναίρεση του Αρείου Πάγου, ο Π. Μαντούβαλος κάθισε και πάλι στο εδώλιο.

  Σημειώνεται, ότι η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 18 Ιουνίου 2013.

  ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-5-2013 από directNEWS.gr

  http://www.matrix24.gr/2013/06/%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%AC-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%B2%CE%B1/

  Για συμμετοχή στο «παραδικαστικό»

  Επτά χρόνια με αναστολή στον Μαντούβαλο

  Σε ποινή επτά ετών, με αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Πέτρος Μαντούβαλος, o οποίος κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή στην υπόθεση του αποκαλούμενου «παραδικαστικού κυκλώματος».

  http://www.kalami.net/2005/arthra/xrysophgh.html

  Εκκλησία: Συγκλονιστικά στοιχεία γιά την «Χρυσοπηγή» και τους ανθρώπους της

  Γράφει ο Β.Α. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

  (…..)

  Πολλοί πολιτικοί ανήκουνε σε παραθρησκευτικές οργανώσεις και επηρεάζονται απ΄ αυτές και από την ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ (Καλός και Μαντούβαλος λ.χ.).

  (….)

  Όσο για τα ηθικά θέματα, αυτά σκεπάζονται επιτηδείως και όπως είναι γνωστό το 1982 είχα κάνει σχετικές αποκαλύψεις, οι οποίες επαληθεύονται τώρα με άλλα παρόμοια ηθικής τάξεως ζητήματα αρσενοκοιτίας! Τότε είχα καταδικαστεί πρωτόδικα, γιατί είχε κατασκευαστεί η σύνθεση του δικαστηρίου, όπως ανακάλυψα αργότερα. Ο ένας από τους δικαστές, που είχε υπηρετήσει στα Καλάβρυτα, είναι ψάλτης στο μητροπολιτικό ναό Αθηνών! Στο εφετείο αναγκάστηκα να ανακαλέσω, μετά από πίεση δικηγόρων, πολιτικών και άλλων προσώπων, που ενδιαφερόντουσαν για τον Καλλίνικο, επειδή «ήταν δικός τους άνθρωπος», δηλαδή δεξιός. Σήμερα με τις αποκαλύψεις που γίνονται και βγαίνουν στη δημοσιότητα ως χιονοστιβάδα, στα μέλη της Χρυσοπηγής δεν υπάρχει αιδώς, για να παραιτηθούν οι επικεφαλής της, να πάνε στο μοναστήρι τους, που κακώς λειτουργεί, και να προσευχηθούνε. Υπάρχει τόση διαστροφή, που νομίζουνε ότι αυτοί είναι οι εκπρόσωποι της χριστιανικής ηθικής και του ελληνικού πατριωτισμού. Κουβαλάνε μέσα τους τη νοοτροπία της λεγόμενης εθνικοφροσύνης του 1949, δεν καταλάβανε όμως ότι οι καιροί αλλάξανε και μείνανε μόνοι τους και γραφικοί, σκορπίζοντας μίσος στο περιβάλλον τους.

 4. Ο/Η του κώλου λέει:

  Mη φοβάσαι Αλέξη Καραμανλή. Σιγά που θα παραιτηθεί ο Παρασκευόπουλος, ποιος αφήνει την καρέκλα στο ελλάντα;

  http://www.protothema.gr/politics/article/473708/neos-ufupourgos-dikaiosunis-o-dimitris-papaggelopoulos/
  Ορκίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Προεδρικό Μέγαρο

  Τσίπρας προς Παρασκευόπουλο-Παπαγγελόπουλο: Να έχετε καλή συνεργασία

  • Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

   Ενισχύθηκε η καραμανλική συνιστώσα της κυβέρνησης, να πάρουν τώρα υπουργεία άλλος ένας ψεκασμένος του Ανελιστάν, ο στάθης παναγούλης του πατριωτικού πασόκ, ένας παπάς και ένας μετανοημένος χρυσαυγίτης, ίσως ο Μπούκουρας της Ραχήλ.

 5. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  Υπό την εύηχη αιτιολογία πως πρέπει να αποκατασταθούν αδικίες μνημονιακού χαρακτήρα και σε μια συγκυρία κατά την οποία η πραγματική οικονομία έχει νεκρώσει και υπάρχει το φάσμα της χρεοκοπίας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με μαζικό τρόπο επέδειξαν ξεχωριστό ενδιαφέρον για την τακτοποίηση πελατειακών υποθέσεων. Το πράττουν, μάλιστα, με μεθόδους τις οποίες από τα έδρανα της αντιπολίτευσης κατήγγελλαν ως αντικοινοβουλευτικές: με τροπολογίες, ακόμα και εκπρόθεσμες ή κατατεθειμένες κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής (απόγευμα Παρασκευής), και σε άσχετα με το περιεχόμενό τους νομοσχέδια.

  Στο νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών που ψηφίστηκε χθες, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν 25 τροπολογίες που αφορούν στη μεγάλη τους πλειονότητα ζητήματα δημάρχων, περιφερειαρχών, καθώς και εργασιακά συγκεκριμένων ομάδων υπαλλήλων του Δημοσίου. Ξεχωρίζουν οι ακόλουθες:

  http://www.msn.com/el-gr/news/politics/%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%af%ce%b5%cf%82-%cf%80%ce%b5%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%b5%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%cf%83%cf%87%ce%ad%cf%83%ce%b5%cf%89%ce%bd/ar-BBjk9LY?ocid=iehp

 6. Ο/Η Κάσυ Διάρη ιερωδοικαστοίνα λέει:

  http://www.avgi.gr/article/4481867/to-%C2%ABbathu-kratos%C2%BB-sti-simerini-ellada-kai-i-akrodexia

  Το «βαθύ κράτος» στη σημερινή Ελλάδα και η Ακροδεξιά

  Χριστόπουλος Δημήτρης

  Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε, από τις εκδόσεις νήσος, ο τόμος Το «βαθύ κράτος» στη σημερινή Ελλάδα και η Ακροδεξιά. Αστυνομία, Δικαιοσύνη, Στρατός, Εκκλησία.

  ……………………………..

  Η δικαιοσύνη
  Ανιχνεύοντας τις ακροδεξιές ιδέες στις αποφάσεις
  της Κλειώς Παπαπαντολέων

  Σκοπός της έρευνας ήταν να χαρτογραφήσει ρατσιστικές, εθνοκεντρικές, ξενοφοβικές και θρησκόληπτες ιδέες και τάσεις στον δικαστικό μηχανισμό μέσα από τις ίδιες τις δικαστικές αποφάσεις. Οι φορείς της εγχώριας δικαιοσύνης άλλωστε σπανίως τοποθετούνται δημοσίως. «Μιλούν» διά των αποφάσεων τους, αποτυπώνοντας εκεί, αναπόδραστα, πολιτικούς και κοινωνικούς συσχετισμούς, κυρίαρχες ιδεολογίες και αναπαράγοντας στερεοτυπικές κατασκευές. Ως εκ τούτου, εάν η έρευνα αυτή κομίζει κάτι νέο, είναι η ανάλυση και κριτική προσέγγιση δικαστικών αποφάσεων, όχι με κριτήρια αμιγώς νομικά, ούτε δημοσιογραφικά, αλλά δικαιοπολιτικά, τοποθετώντας τις δικαστικές πρακτικές μέσα στον κοινωνικό συσχετισμό και την πολιτική συγκυρία. Η έρευνα –και αυτό θέλω να το τονίσω– δεν στόχευε στην «αποκάλυψη» ακροδεξιών δικαστών, αλλά στην ανίχνευση τέτοιων ιδεών, οι οποίες στην Ελλάδα, παρόλο που εκφέρονται προνομιακά από την ακροδεξιά είναι τόσο διάχυτες, που επιτρέπουν σε κάποιον να τις συμμερίζεται χωρίς να αισθάνεται –ή και να υποπτεύεται ακόμα– ότι είναι ακροδεξιός.
  Μεθοδολογικά, επελέγησαν αποφάσεις οι οποίες έχουν εμβληματικό χαρακτήρα και βαρύ συμβολικό-ιδεολογικό φορτίο, καθώς και άλλες οι οποίες ήταν ιδιαίτερα πρόσφορες για την επισήμανση επιμέρους ιδεολογικών παραμέτρων, όπως η ανάδειξη της επικρατούσας θρησκείας ως κρατικής αξίας, η οποία στα ελληνικά ποινικά χρονικά διαρκώς αναιρεί κάθε παρεκκλίνουσα καλλιτεχνική έκφραση, διά της συχνότατης εφαρμογής των αδικημάτων της βλασφημίας και καθύβρισης θρησκευμάτων.
  Λήφθηκε επίσης υπ’ όψιν ο ρόλος που κλήθηκε ο δικαστικός μηχανισμός να αναλάβει και στην Ελλάδα, ιδίως από το 2000 και μετά, με τη σταδιακή επικράτηση της μηδενικής ανοχής στην «ανομία», δηλαδή στη χαμηλής έντασης εγκληματικότητα ή απλώς στην κοινωνική διαμαρτυρία (π.χ. Σκουριές, καταλήψεις κτιρίων, απεργίες). Ο δικαστικός μηχανισμός –διά του ποινικού δικαίου– διαχειρίστηκε, και εξακολουθεί να διαχειρίζεται, μερίδες του πληθυσμού που ανήκουν στην «κοινωνική κατηγορία της φτώχειας», δηλαδή ανθρώπους που είναι πέρα από τάξεις και ιεραρχίες, χωρίς δυνατότητες (επαν)εισαγωγής στο σύνολο, πέραν κάθε σωτηρίας. Πληθυσμοί όπως επαίτες, τοξικοεξαρτημένοι, άστεγοι, παράτυποι αλλοδαποί, που τον καιρό της οικονομικής κρίσης ολοένα διευρύνονται, περιλαμβάνοντας μερίδες προσώπων που μέχρι πρόσφατα ήταν ενταγμένες στο κοινωνικό σύνολο.
  Εμβληματικότερη όλων, η υπόθεση των οροθετικών γυναικών, με τον δικαστικό μηχανισμό να υλοποιεί ρατσιστικές και σεξιστικές πρακτικές, επαναφέροντας στο προσκήνιο την έννοια της «μιαρότητας», την αγιότητα της ελληνικής οικογένειας και μαζί τις πιο σκοτεινές έμφυλες προσλήψεις, γυρίζοντας τη χώρα εξήντα χρόνια πίσω.
  Όλα αυτά την ίδια στιγμή που ο δικαστικός μηχανισμός ατένιζε νωχελικά τις εκατοντάδες «νυχτερινές περιπολίες» της Χρυσής Αυγής και τις δημόσιες προτροπές της στη βία (βία που υλοποιούσαν τα μέλη της Χ.Α. αμέσως μετά), δημιουργώντας ένα χωρίς προηγούμενο status ιδιότυπης ασυλίας και ατιμωρησίας, που κάποιοι πλήρωσαν με την ίδια τους τη ζωή.
  Η απόσπαση της έννοιας ασφάλειας από τα δικαιώματα και η αποκιοποίησή της από μηχανισμούς καταστολής και αστυνόμευσης οδήγησαν στην ανοχή και συστηματική ατιμωρησία της αστυνομικής βίας, στην ασυλία της ΧΑ, στον εθισμό στον εγκλεισμό κ.ά.: σε όλους δηλαδή εκείνους τους μηχανισμούς, κρατικούς ή παρακρατικούς, που το κράτος θεώρησε θεματοφύλακες αυτής της τάξης.
  ………………………

  Η Εκκλησία της Ελλάδος
  Η πολιτική υπόσταση και οι ρατσιστικές φωνές εντός της
  του Αλέξανδρου Σακελλαρίου

  Ενδεχομένως η παρούσα έρευνα δεν αφήνει έκπληκτο τον ειδικό μελετητή της ελλαδικής Εκκλησίας — και το λέω αυτό, έχοντας γενικότερη γνώση του πεδίου, καθώς εδώ και δέκα περίπου χρόνια μελετάω τις σχέσεις θρησκείας και πολιτικής, κράτους και Εκκλησίας. Ωστόσο, η έρευνα μας επιβεβαιώνει ορισμένα σημαντικά συμπεράσματα για τη σχέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας με ακροδεξιούς χώρους και τον ρατσιστικό λόγο. Και, πρώτα απ’ όλα, την υπόθεση ότι η Εκκλησία αποτελεί ισχυρό ιδεολογικό μηχανισμό του κράτους, αλλά και της κυρίαρχης ιδεολογίας συνολικά, καθώς ειδικά για την ελληνική περίπτωση και βάσει των ιστορικών γεγονότων (δικτατορία Μεταξά, Χούντα, περίοδος Χριστόδουλου), έχουμε διαπιστώσει ότι πολύ συχνά η Εκκλησία δρα με σχετική αυτονομία έναντι του κράτους.
  Η πληθώρα των αποσπασμάτων της ρητορικής ιεραρχών με περιεχόμενο σαφώς ρατσιστικό (κυρίως πολιτισμικού και όχι βιολογικού ρατσισμού), καταδεικνύει ότι η Εκκλησία αποτελεί έναν κοινωνικό παράγοντα σαφώς εκκοσμικευμένο με όρους κοινωνιολογικούς. Με άλλα λόγια, η Εκκλησία προφανώς και αποτελεί κοινωνικό θεσμό που επιβάλλεται να μελετηθεί, είτε αυτό αρέσει σε μερικούς ιεράρχες είτε όχι. Επιπροσθέτως, η εν λόγω έρευνα επιβεβαιώνει, για άλλη μια φορά, μία ακόμα υπόθεση: τη στενή σχέση της θρησκείας με την πολιτική και την πολιτική υπόσταση της Εκκλησίας, όσο κι αν ούτε αυτό αρέσει σε πολλούς ιεράρχες, όταν υποστηρίζεται.
  Τι πρέπει, όμως, να υπογραμμιστεί ως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Εκκλησίας στις σχέσεις της με την ακροδεξιά; Η Εκκλησία, εν συγκρίσει προς τους άλλους θεσμούς που μελετώνται στον τόμο, δρα κυρίως στο επίπεδο της ρητορικής, του δημόσιου λόγου, εξ ου και το επιχείρημα των ιεραρχών περί του δικαιώματος του ομιλείν (επί παντός του επιστητού και με ανεξέλεγκτο περιεχόμενο και ύφος). Αυτό μπορεί για κάποιους να θεωρείται λιγότερο επικίνδυνο, αλλά σε συμβολικό και ιδεολογικό επίπεδο ίσως μακροπρόθεσμα να έχει δυσμενέστερα αποτέλεσματα, αν αναλογιστούμε τη σφαίρα επιρροής της Εκκλησίας και τα ακροατήρια στα οποία απευθύνεται, καθώς και ότι ο κρατικός έλεγχος είναι μάλλον δυσκολότερος συγκριτικά με τους άλλους φορείς. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως, είναι ότι η Εκκλησία θεσμικά, η Ιερά Σύνοδος δηλαδή, αποφεύγει να επαναφέρει στην τάξη με αυστηρό τόνο ή και να τιμωρήσει όποια μέλη της εκφράζουν ρατσιστικές απόψεις, εν αντιθέσει με τους άλλους θεσμούς, στους οποίους αντίστοιχες ιδέες, θεωρητικά τουλάχιστον, δεν είναι ανεκτές, ενώ και στην πράξη, κάποιες φορές, τιμωρούνται.
  Ας διευκρινίσουμε, τέλος –είναι κρίσιμο, αν και μάλλον αυτονόητο– ότι κανείς δεν κατηγορεί –και δεν πρέπει να κατηγορεί– την Εκκλησία συλλογικά για ακροδεξιές απόψεις και ρατσισμό. Παρά ταύτα, αποδεικνύεται ότι ορισμένες φωνές εντός της ιεραρχίας έχουν μεγαλύτερη ισχύ και συνήθως, αν όχι πάντα, επικαλύπτουν τις πράες και μειλίχιες. Και αυτό είναι ένα γεγονός που και η ίδια η Εκκλησία πρέπει να επιλύσει.

  ……………………..

 7. Ο/Η Kάποιος λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/article/103087/paradikastiko-zei-ola-ta-onomata-kai-oi-ypoklapeises-synomilies

  Το παραδικαστικό ζει: Όλα τα ονόματα και οι υποκλαπείσες συνομιλίες
  02 Ιανουαρίου 2014

  http://hotdoc.gr/article/paradikastiko-1-to-xroniko-tou-egklimatos-kata-tis-dikaiosinis/

  Για να απονεμηθεί Δικαιοσύνη χρειάζονται νόμοι και δικαστές. Για να συγκαλυφθεί ένα έγκλημα, χρειάζονται ακριβώς τα ίδια πράγματα. Οι νόμοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν από αυτόν που τους έχει καταπατήσει και οι δικαστές να κάνουν «λάθος» ή να αποφασίσουν κατά την κρίση τους, όπως έχουν δικαίωμα. Η υπόθεση του «Παραδικαστικού Κυκλώματος», που το 2005 εμφανίστηκε ως μια υπόθεση διαφθοράς δικαστών οι οποίοι μέσα από ένα κύκλωμα διασυνδέσεων με δικηγόρους και ανθρώπους της Εκκλησίας καθόριζαν την έκβαση δικών, σήμερα έχει καταλήξει στην αθώωση των περισσότερων από αυτούς που εμφανίστηκαν ως πρωταγωνιστές…

  http://directnews.gr/greece/6411–2.html

  Εμπλέκουν τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο στο παραδικαστικό κύκλωμα Νο2 !

  Τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, εμπλέκει ο διαβόητος αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης στο παραδικαστικό κύκλωμα Νο2!

  Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την «έκθεση ανάλυσης» των χιλιάδων τηλεφωνικών συνομιλιών που έχει καταγράψει ο “αρχικοριός” της ΕΥΠ, προκειμένου να εντοπίσει μια από τις μεγαλύτερες συμμορίες που λυμαινόταν το χώρο της Δικαιοσύνης.

  Η έκθεση αυτή υπογράφεται από δυο αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Εφετών, Ισίδωρου Ντογιάκου, που διερευνά την υπόθεση.

  Τον Μητροπολίτη Σύρου “ανακατεύει” σε συνομιλίες που είχε με το Γιοσάκη ο γνωστός επικοινωνιολόγος και από τους στενούς συνεργάτες του μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Αθηνών Χριστόδουλου, Σωτήρης Τζούμας.

  TzoumasΣυγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με την «έκθεση ανάλυσης» – η οποία βρίσκεται στη διάθεση του directnews.gr – στο διάστημα 27 Απριλίου 2010 έως 14 Ιουνίου 2010, Γιοσάκης και Τζούμας είχαν διάφορες τηλεφωνικές συνομιλίες για μια δίκη που θα γινόταν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας.

  Κατηγορούμενοι, ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος του Μητροπολιτικού ναού Μυκόνου και ένας ιερομόναχος ονόματι «Χάρης» οι οποίοι είχαν γνωριμίες με celebrities στο νησί της Μυκόνου και υπεξαιρούσαν εικόνες μεγάλης αξίας για να τις πουλήσουν. στη Λαμία, όπου και συνελήφθησαν.

  Λίγο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης από το Δικαστήριο, ο Γιοσάκης λέει στο Τζούμα ότι αναλαμβάνει να τους “καθαρίσει” αλλά χρειάζονταν 100.000 ευρώ για να δοθούν στους δικαστές της έδρας!!!

  «Είναι το alter ego του Δεσπότη»

 8. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.star.gr/Pages/Ellada.aspx?error=artNotInCategory

  Η Κυβέλη Μάρδα κόρη του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών παραδέχεται σε συνέντευξη της ότι ο πατέρας της έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό …για το μεταπτυχιακό της που θα αρχίσει τον Σεπτέμβριο!

  Τον μεγαλύτερο υποστηρικτή του βρήκε στο πρόσωπο της κόρης του Κυβέλης ο Δημήτρης Μάρδας…

  Η Κυβέλη Μάρδα αυτή τη στιγμή σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη και ταυτόχρονα δουλεύει σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και υποστηρίζει στο «Πρώτο Θέμα» ότι η μετακόμιση της στο Βέλγιο καθυστέρησε λόγω παράτασης της σχολής της.

  «Συνεχίζω κανονικά την εκπομπή μου παράλληλα με τις σπουδές μου, οι οποίες θα τελειώσουν τον Ιούλιο. Προφανώς και θα κάνω μεταπτυχιακό, είναι αυτονόητο. Έχω κλείσει ήδη τη θέση μου στο εξωτερικό για να φύγω, απλά καθυστέρησα εξαιτίας μίας παράτασης που πήρε η σχολή μου. Το μεταπτυχιακό θα το κάνω στο Βέλγιο πιθανότατα από το φθινόπωρο και μετά» δήλωσε στην εφημερίδα η Κυβέλη Μάρδα.

  Όλη την εβδομάδα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών με δηλώσεις του έδινε διαφορετικές απαντήσεις για το πότε έβγαλε χρήματα σε τράπεζα του Λουξεμβούργου.

  Στην αρχή δήλωνε ότι τα κατέθεσε τον περασμένο Οκτώβριο μετά τον Ιανουάριο κατόπιν στο τέλος του 2014 και κατέληξε ότι έβγαλε 40.000 ευρώ τρεις ημέρες πριν τις εκλογές ενώ η κόρη του ακόμη δεν είχε τελειώσει τη σχολή της στη Θεσσαλονίκη για ένα μεταπτυχιακό που θα αρχίσει σε 4 μήνες από σήμερα.

 9. Ο/Η ΚΑΡΑΜΑΝΛΟΤΣΙΠΡΙΣΤΑΝ λέει:

  ΤΑ ΜΙΝΤΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ, ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ 50 ΕΚΑΤ. ΠΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΖΗΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΑ

  http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=2009-07-15&s=ths-voylhs

  Για τον υφυπουργό του Καραμανλοτσιπριστάν Παπαγγελόπουλο

  Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

  Της Βουλής

  Περιορισμός δικαιωμάτων
  Περιφρόνηση ατομικών δικαιωμάτων και… κοπτοραπτική στο προϊόν των τηλεφωνικών υποκλοπών πάνε μαζί;
  Βεβαίως, όταν έχουμε να κάνουμε με κυβέρνηση Ν.Δ. Η οποία και φακέλωμα των πολιτών θέλει και αξιοποίησή του έτσι ώστε να μην πιάνει η τσιμπίδα τα δικά της στελέχη. Προς Θεού! Το φακέλωμα, στο οποίο διέπρεψε παλαιόθεν η Δεξιά, γίνεται πάντοτε για… εθνικούς λόγους και την αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος. Και οι… εθνικόφρονες δεν προβαίνουν σε εγκληματικές ενέργειες, ούτε κατά του κράτους ούτε κατά των συμπολιτών τους. Η επιβεβαίωση ήρθε και χθες στη Βουλή. Από τη μία η κυβέρνηση, σε συγχορδία με τον ΛΑΟΣ -όπως και στην ποινικοποίηση της κουκούλας- τάχθηκε υπέρ της αθρόας παρακολούθησης των πολιτών, της καταγραφής του DNA, των καμερών στους δρόμους κ.λπ. και της ψήφισης των σχετικών διατάξεων που έφερε το υπουργείο Μεταφορών. Από την άλλη, έδιωξε τον διοικητή της ΕΥΠ κ. Κοραντή, διότι -όπως ο ίδιος υπαινίχθηκε- δεν προχώρησε στην απαραίτητη «κοπτοραπτική», βγάζοντας από το κάδρο τα κυβερνητικά στελέχη που αναφέρονταν στις περίφημες απομαγνητοφωνημένες στιχομυθίες των μελών της συμμορίας του Βλαστού. Ισως και να τον «αποκεφάλισαν» διότι δεν μαγείρεψε δεόντως τις υπόλοιπες στιχομυθίες, ώστε να εμφανιστούν -με πειστικά… στοιχεία- ως συνεργάτες του Βλαστού στελέχη των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Αλλιώς είχαν συνηθίσει, με το σκάνδαλο των υποκλοπών! Τότε που διέπρεψε και ο γνωστός για την αρχειοθέτησή του, Δ. Παπαγγελόπουλος, που εστάλη τώρα στην ΕΥΠ για… καλύτερα αποτελέσματα… Αλλωστε, όπως μας είπε χθες ο υπουργός κ. Στυλιανίδης, η κυβέρνηση είναι… διορατική και κινείται με πιο γοργά βήματα και από την Ευρωπαϊκή Ενωση, που δεν έχει εκδώσει ακόμα οδηγία για την ταυτοποίηση των καρτοκινητών. Και για να παραφράσουμε τη λαϊκή ρήση: Οπου περιορισμός ατομικών δικαιωμάτων και φακελώματα, η… Βασίλω πρώτη. Και σιγά μην ακούσει τις Ανεξάρτητες Αρχές.

  ΝΤΟΡΑ ΝΤΑΪΛΙΑΝΑ

 10. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  Ναι εγώ ζήτησα Παπαγγελόπουλο.
  Τραβάτε ζόρι;

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η επιλογή των νέων αντιπροέδρων άφησε εκτός δικαστικούς λειτουργούς που χαίρουν μεγάλης εκτίμησης και διαθέτουν επιστημονικό και δικαστικό εκτόπισμα, όπως οι Δημ. Κράνης, Χρ. Κοσμίδης, Αντ. Ζευγώλης, Νικ. Πάσσος και άλλοι, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα για την παράλειψή τους.

  Με παραλείψεις και με κάθοδο στη δικαστική επετηρίδα που σε ορισμένες περιπτώσεις έφθασε κάτω από τη δέκατη θέση, ο πρώτος στην επετηρίδα Κων. Φράγκος δεν επελέγη, νέοι αντιπρόεδροι στον Αρειο Πάγο έγιναν οι Ιω. Γιαννακόπουλος, Ευθυμία Λαμπροπούλου, Ασπασία Καρέλλου, Γερ. Φουρλάνος, Ειρήνη Κιουρτσόγλου – Πετρουλάκη και η Δήμητρα Μπουρνάκα, όλοι ικανοί δικαστές.

 12. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  iskra

  ΑΙΣΧΟΣ! ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

  .

  (Πέμ. 5/11/15 – 17:17)

  ΜΕΓΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΙ ΠΕΛΩΡΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ

  Την ώρα που ο ελληνικός λαός πένεται, υπερφορολογείται και εξαθλιώνεται, έρχεται η κυβέρνηση Τσίπρα, με κυνικότητα η οποία ξεπερνά και την πιο νοσηρή φαντασία, να οχυρωθεί πίσω από μια ρύθμιση-σκάνδαλο της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, για να προσφέρει πλήρη ασυλία στη διεύθυνση και τα στελέχη της Αγροτικής τράπεζας, τα οποία προσέφεραν χαριστικά θαλασσοδάνεια, δανεικά και αγύριστα, στα πολιτικά κόμματα. Η προσφορά ασυλίας, με την ίδια αισχρή απόφαση, αυτονοήτως επεκτείνεται και στις διευθύνσεις και τα στελέχη και των άλλων τραπεζών που έδωσαν, επίσης, αφειδώς δανεικά και αγύριστα στα πολιτικά κόμματα. Με αυτόν τον τρόπο θαλασσοδάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ διασπαθίζονται και οι διοικήσεις των τραπεζών αθωώνονται με νόμο, τον οποίο επικαλείται σκανδαλωδώς ως άλλοθι ο πολύς αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης ο Δημ. Παπαγγελόπουλος για να καλύψει τα νώτα του και να νίψει ως Πόντιος Πιλάτος τα χέρια του.

  Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγαννίδη, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι μπήκε στο αρχείο η δικογραφία για τα δάνεια της ΑΤΕ προς τα πολιτικά κόμματα, εξαιτίας της σκανδαλώδους διάταξης του άρθρου 78 του ν.4146/2013, η οποία παρέχει κατά πρωτοφανή και εξοργιστικό τρόπο ασυλία στους προέδρους, στα μέλη διοικητικών συμβουλίων και στα τραπεζικά στελέχη για μια κατηγορία δανείων, μεταξύ των οποίων περίοπτη θέση έχουν τα δάνεια στα κόμματα! «Και κατά την άποψή μου, η προαναφερθείσα διάταξη γι’ αυτό ψηφίστηκε», σχολίασε ανερυθρίαστα, ενώ υποτακτικότατα δεσμεύθηκε ότι «η σημερινή κυβέρνηση δεν πρόκειται να νομοθετήσει μέτρα που παρέχουν ασυλία σε οποιονδήποτε σαν τη διάταξη του άρθρου 78 του ν.4146/2013»!

  Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

 13. Ο/Η Lawyer λέει:

  H προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να φιμώσει δημοσιογράφους, καταγγέλλεται εξ οικείων.

  http://www.koutipandoras.gr/article/154850/stin-ellada-anti-na-htypisoyn-ti-diafthora-tha-vazoyn-toys-dimosiografoys-na

  06 Νοεμβρίου

  72 Σχόλια

  Επιστολή του Κώστα Βαξεβάνη σε Οργανώσεις για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και την Ελευθερία του Τύπου

  Ο έλληνας Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ανακοίνωσε πριν μερικές μέρες πως ετοιμάζει αλλαγή των νόμων που αφορούν τις διώξεις δημοσιογράφων. Έδωσε μάλιστα ο ίδιος στη νομοθετική του πρωτοβουλία, μέσω συνεντεύξεων, τον τίτλο “νομοθέτημα για την ελευθερία του Τύπου”. Από όσα όμως περιέγραψε προκύπτει πως μάλλον ο κύριος Υπουργός έχει τη διάθεση να παίξει με τις λέξεις αλλά όχι να αλλάξει τα απαρχαιωμένα ελληνικά νομοθετήματα που ποινικοποιούν τη δημοσιογραφία και τιμωρούν όποιον έχει το θάρρος να πει την αλήθεια.

  Με εξαίρεση το γεγονός πως ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε πως αλλάζει κομμάτι του νόμου για τις αγωγές εναντίον του Τύπου που τα ίδια τα δικαστήρια εδώ και χρόνια δεν εφαρμόζουν επειδή κρίνουν πως είναι αντισυνταγματικός, στο κομμάτι που αφορά την ποινικοποίηση της δημοσιογραφίας, κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Ο Υπουργός προτίθεται να θεσπίσει τη “μετάνοια του δημοσιογράφου” δηλαδή την παύση της δίωξης αν ο δημοσιογράφος ανακαλέσει όσα έγραψε. Το θέμα στην Ελλάδα όμως δεν είναι ότι οι δημοσιογράφοι αδικούν αυτούς για τους οποίους γράφουν ώστε να είναι λύση η αποκατάσταση, αλλά πως δεν γράφουν, σιωπούν και όταν γράφουν τιμωρούνται μέσα από νομικές διαδικασίες που τους εξουθενώνουν και τους κρατούν σε ομηρία.

  Στην Ελλάδα, αν οποιοσδήποτε μηνύσει κάποιον δημοσιογράφο για κάτι που έγραψε, ακόμη και αν είναι αληθές αυτό, το νομικό πλαίσιο προβλέπει την αυτόφωρη σύλληψή του με χειροπέδες και την παραπομπή του σε άμεση δίκη. Ούτε αυτή την παράλογη και εξευτελιστική διαδικασία δεν αλλάζει ο κύριος Υπουργός. Αλλά η ουσία δεν είναι εκεί. Η συκοφαντική δυσφήμηση είναι ποινικό αδίκημα στην Ελλάδα. Από μόνο του αυτό είναι ίσως μια νομική επιλογή και κομμάτι ενός νομικού πολιτισμού. Ας δούμε όμως τι πραγματικά συμβαίνει. Στη χώρα λειτουργεί ένα σύστημα διαφθοράς που αγκαλιάζει την κοινωνική και πολιτική ζωή. Ένα τρίγωνο διαφθοράς κυβερνά τη χώρα: Ολιγάρχες που ορίζουν τα πάντα και παρανομούν, πολιτικοί που τους καλύπτουν και ο Τύπος ο οποίος επειδή ανήκει σε αυτούς τους ολιγάρχες δεν ασκεί το ρόλο του. Αποτέλεσμα όλης αυτής της λειτουργίας είναι η δημοσιογραφία να έχει μετατραπεί σε ένα μουσειακό και διακοσμητικό είδος χωρίς να επιτελεί τις περισσότερες φορές ενημέρωση και έλεγχο υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Δεν πρόκειται για προσωπικές μόνο διαπιστώσεις αλλά για κοινό μυστικό. Το χτύπημα αυτής της διάρθρωσης της διαφθοράς και του ρόλου χειραγώγησης που παίζει ο Τύπος, ήταν από τις σημαίες της προεκλογικής καμπάνιας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Με αυτές τις δεσμεύσεις βγήκε πρωθυπουργός.

  Όσοι δημοσιογράφοι έχουν αποφασίσει να παραμείνουν ανεξάρτητοι, συνθλίβονται από το νομικό πλαίσιο που υπάρχει. Τους διώκουν συνεχώς, τους κρατούν σε ομηρία και τους εξουθενώνουν οικονομικά ακόμη και αν καταλήξουν να αθωωθούν. Τα δημόσια πρόσωπα (συνήθως πολιτικοί και ολιγάρχες) οι οποίοι εμφανίζονται στα δημοσιεύματα αρνούνται να απαντήσουν σε όσα γράφει ο δημοσιογράφος, πράγμα το οποίοι είναι υποχρέωση η οποία προκύπτει από το δημόσιο ρόλο τους. Αντιθέτως κάνουν μηνύσεις και αντιστρέφουν την πραγματικότητα εμφανίζοντας όχι τον εαυτό τους ως ελεγχόμενο, αλλά τον δημοσιογράφο ο οποίος μετατρέπεται σε μία μέρα σε υπόδικο και συκοφάντη. “Μήνυσα το συκοφάντη μου” είναι η συχνή απάντηση για όσα έχουν γραφτεί για αυτούς.

  Οι Εισαγγελίες στις οποίες φτάνουν οι μηνύσεις, ποτέ δεν τις απορρίπτουν ακόμη και όταν βλέπουν ποιά είναι η αλήθεια, γιατί κανένας δεν επιλέγει να τα βάλει με ισχυρά πρόσωπα. Έτσι τις στέλνουν στις αίθουσες του δικαστηρίου. Μετά από αναβολές που κρατάνε χρόνια , ο δημοσιογράφος αφού ταλαιπωρηθεί μπορεί να αθωωθεί έχοντας πληρώσει χιλιάδες ευρώ σε δικηγόρους και δικαστικές παραστάσεις. Έτσι οι ολιγάρχες χρησιμοποιούν το σύνηθες όπλο τους, τα χρήματα, ενάντια στη δημοσιογραφία. Η αθώωση του δημοσιογράφου που έχει γράψει την αλήθεια δεν είναι απαραίτητα η τελική κατάληξη. Στην Ελλάδα υπάρχει ένα διεφθαρμένο σύστημα Δικαιοσύνης που σπάνια καταδικάζει κάποιον ισχυρό. Ήδη το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, ελέγχει τέτοια περιστατικά διαφθοράς. Σε μία πρόσφατη περίπτωση που αφορά τον επιχειρηματία και πρώην τραπεζίτη Βγενόπουλο τον οποίο οι Κυπριακές Αρχές κατηγορούν πως έριξε έξω την Οικονομία της Κύπρου μέσα από δανειοδοτήσεις φίλων του και επιχειρήσεών του, οι έλληνες Εισαγγελείς ήταν στο στάδιο να ασκήσουν διώξεις εναντίον του μετά από έρευνα, όταν παρενέβη ανώτερος Εισαγγελέας και αφαίρεσε την δικογραφία από τους εισαγγελείς που έκαναν την έρευνα. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον η αθώωση του δημοσιογράφου που λέει την αλήθεια δεν είναι κάτι δεδομένο.

  Αυτή η κατάσταση που επικρατεί χρόνια και δημιουργείται από την ποινικοποίηση της δημοσιογραφίας έχει οδηγήσει στο να μηνύονται δημοσιογράφοι όχι για έρευνες ή ρεπορτάζ αλλά ακόμη και για άρθρα που γράφουν. Η άποψη σε πολλές περιπτώσεις έχει μετατραπεί σε ποινικό αδίκημα. Όσοι δημοσιογράφοι καταδικάζονται στην Ελλάδα και προσφεύγουν στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, στο σύνολό τους σχεδόν αθωώνονται. Έχουν όμως ήδη εξουθενωθεί ίσως και καταστραφεί. Η λειτουργία του ελληνικού νόμου και κυρίως οι δικαστικές αποφάσεις που βγαίνουν επειδή έχει παγιωθεί μια κατάσταση διαφθοράς, είναι ενάντια σε όσα προβλέπει το άρθρο 10 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Διεθνείς οργανώσεις όπως η δικιά σας, έχουν καταγγείλει την ποινικοποίηση της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα και έχουν ζητήσει την κατάργηση της συκοφαντικής δυσφήμησης ως ποινικό αδίκημα στέλνοντας μάλιστα στον Υπουργό Νίκο Παρασκευόπουλο τις προτάσεις τους και το αίτημα για αποποινικοποίηση της δημοσιογραφίας. Ο Υπουργός θεώρησε πως αντί να αλλάξει το μεσαιωνικό καθεστώς, μπορεί να το βαφτίσει διαφορετικά και να αφήσει τη διαφθορά στα νύχια της διαφθοράς και της διαπλοκής. Θεσμοθετεί μάλιστα ως “προοδευτικό” μέτρο την υπογραφή δήλωσης μετανοίας του δημοσιογράφου. Δηλαδή, δίνει στο δημοσιογράφο ένα παράθυρο σωτηρίας που περνά μέσα από την υποταγή του.

  Όσα σας γράφω θα έπρεπε κανονικά να είναι αιτήματα των δημοσιογραφικών οργανώσεων στη χώρα και μια συνεχή τους διαμαρτυρία. Δυστυχώς όμως η κατάσταση που επικρατεί στο δημοσιογραφικό κόσμο είναι ακριβώς ένα κομμάτι του προβλήματος. Μόνο η παρέμβαση των οργανώσεων που παλεύουν για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και την ελευθερία του Τύπου, μπορεί να αλλάξει την κατάσταση στην Ελλάδα αφού όσοι νομοθετούν ή είναι διεφθαρμένοι ή εγκλωβισμένοι σε μια άσχημη πραγματικότητα χρόνων που έχει αποκτήσει την ισχύ αλήθειας.

  Κώστας Βαξεβάνης

  Η επιστολή του Κώστα Βαξεβάνη στα αγγλικά

  http://www.koutipandoras.gr/article/154729/atolmos-ypoyrgos-dikaiosynis-apenanti-se-tolmiri-diaploki

  ΠΑΝΔΩΡΙΚΩΣ

  Άτολμος Υπουργός Δικαιοσύνης απέναντι σε τολμηρή διαπλοκή

  05 Νοεμβρίου
  36 Σχόλια
  Του Κώστα Βαξεβάνη

 14. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/article/155160/ti-ginetai-me-tis-kataggelies-gia-paradikastiko-ston-areio-pago-kyria-thanoy

  11 Νοεμβρίου 2015

  14 Σχόλια

  Το Δεκέμβριο του 2014, ένα χρόνο πριν δηλαδή, το περιοδικό HOT DOC παρέλαβε μια επιστολή με σοβαρές καταγγελίες για ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος στην καρδιά του Αρείου Πάγου και μάλιστα στις υπηρεσίες της Εισαγγελίας.

  Σύμφωνα με τις καταγγελίες, διάφορες υποθέσεις «καθαρίζονταν» με ανάθεση σε συγκεκριμένους εισαγγελείς και συνθέσεις δικαστηρίων. Το κείμενο της καταγγελίας παρέδωσε ο δημοσιογράφος στον τότε Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κουτρουμάνο και στις 5 Δεκεμβρίου υπήρξε σχετικό δημοσίευμα στο koutipandoras.gr.

  Το δημοσίευμα ήταν το παρακάτω:

  «Στοιχεία που περιέχονται σε καταγγελίες που έφτασαν στο HOT DOC και αναφέρονται σε λειτουργία παραδικαστικού κυκλώματος στον Άρειο Πάγο, κατέθεσε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στον Πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου, Αθανάσιο Κουτρομάνο. Οι καταγγελίες έφτασαν ταχυδρομικώς στα γραφεία του περιοδικού και κατονομάζουν τη διευθύντρια υπηρεσίας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου η οποία χρησιμοποιεί την υπηρεσιακή της ιδιότητα για να ορίζει εισαγγελείς οι οποίοι χειρίζονται ευνοϊκά υποθέσεις.

  Οι καταγγελίες μάλιστα αναφέρουν πως ο σύζυγος της εν λόγω διευθύντριας, ο οποίος εργάζεται στην ΕΥΠ, ήταν υπόδικος σε μεγάλη υπόθεση χρηματισμού στην Υπηρεσία του. Η σύζυγός του κατάφερε ώστε την υπόθεση να χειριστεί ευνοϊκά εισαγγελέας ο οποίος μάλιστα ενώ είχε υπηρετήσει στην ΕΥΠ και γνώριζε τον υπόδικο σύζυγο, δε ζήτησε αυτοεξαίρεση.

  Στη συνέχεια ο ίδιος εισαγγελέας έβγαλε απαλλακτικό πόρισμα για τους γνωστούς του υπόδικους στην ΕΥΠ και τον σύζυγο της διευθύντριας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η διευθύντρια υπηρεσίας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου παρεμβαίνει συστηματικά σε υποθέσεις που αφορούν συγκεκριμένους κατηγορούμενους οι οποίοι έχουν πολλές και σοβαρές διώξεις εναντίον τους. Σε μία από τις υποθέσεις αυτές μάλιστα, η εισαγγελέας της έδρας η οποία είχε οριστεί από τη διευθύντρια είχε προτείνει τόσο προκλητικά την αθώωση των κατηγορουμένων που προκάλεσε σχόλια στα δικαστήρια.

  Το HOT DOC και το koutipandoras.gr αποφάσισαν να παραδώσουν τα στοιχεία στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου για έρευνα αφού διασταύρωσαν πως πολλά από τα περιστατικά που περιγράφονται είναι πραγματικά. Η δημοσιογραφική έρευνα ωστόσο δεν μπορεί να διαπιστώσει αν η περιουσιακή κατάσταση της διευθύντριας που σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες «δεν ανταποκρίνεται στις οικονομικές απολαβές ενός Δημοσίου Υπαλλήλου», είναι πραγματικά μεγάλη. Ούτε να επιβεβαιώσει αν η διευθύντρια είναι σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους πρωταγωνιστές των υποθέσεων που περιγράφονται.

  Η επιστολή που στάλθηκε στο περιοδικό καταλήγει ως εξής: «η δημοσιότητα είναι το μοναδικό όπλο των πολιτών που παλεύουν για το δίκαιο». Πιστεύοντας ακριβώς το ίδιο πράγμα, θα φροντίσουμε ώστε η υπόθεση αυτή να ερευνηθεί παραθέτοντας δημόσια τις εξελίξεις από την έρευνα.»

  Ενώ καταγγελίες που πολλές φορές είναι εμφανώς ανυπόστατες προκαλούν δικαιολογημένα ίσως εισαγγελικές έρευνες και δημόσιες αντεγκλήσεις στην πολιτική ζωή, οι καταγγελίες που αφορούσαν τον Άρειο Πάγο δεν φαίνεται να έχουν ερευνηθεί ως σήμερα. Αναρωτιόμαστε λοιπόν ποιός είναι ο λόγος;

  Χάθηκαν στη διαδρομή από γραφείο σε γραφείο ή ο Άρειος Πάγος θεωρεί πως η Δικαιοσύνη αντί να είναι τυφλή απλώς κλείνει τα μάτια όπου θέλει; Περιμένουμε μια απάντηση από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου

 15. Ο/Η Lawyer λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/article/156273/sto-hot-doc-poy-kykloforei-dikastiko-praxikopima-gia-na-vgaloyn-katharo-vgenopoylo

  25 Νοεμβρίου
  2015

  13 Σχόλια
  Το πραξικόπημα διαρκείας που συντελείται στο χώρο της Δικαιοσύνης για χάρη του Ανδρέα Βγενόπουλου, αποκαλύπτει το τεύχος 89 του HOT DOC. Το πραξικόπημα σχετίζεται με την αφαίρεση της δικογραφίας Βγενόπουλου από την Εισαγγελία Διαφθοράς, πράξη που είναι παράνομη και οδηγεί σε ακυρότητα τυχόν δίωξης που ασκηθεί στο μέλλον, όπως προκύπτει από έγγραφο του ίδιου του προϊσταμένου των εισαγγελέων Διαφθοράς, Νίκου Παντελή, που φέρνει στο φως το HOT DOC.

 16. Ο/Η Lawyer λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/12/10-2007-36.html

  Δικαστική απόφαση μετατρέπει την 10ετή ποινή φυλάκισης του έκπτωτου δημάρχου Ζαχάρως (για τις ευθύνες του στις πυρκαγιές του 2007 στις οποίες 36 άτομα κάηκαν ζωντανά ) … σε κοινωφελή εργασία!

  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015 | 7:06 π.μ.

  O έκπτωτος δήμαρχος της Ζαχάρως Ηλείας, Πανταζής Χρονόπουλος δεν είναι τυχαίο πρόσωπο.
  Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα wikipedia.org:
  Είναι απόφοιτος της Σχολής Αστυνομίας Πόλεων. Υπηρέτησε σε διάφορες υπηρεσίες της Αστυνομίας Πόλεων και (μετά την συγχώνευση Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων) της Ελληνικής Αστυνομίας. Μεταξύ άλλων υπηρέτησε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στην Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας
  Επισήμων, όπου ήταν φρουρός στην προσωπική ασφάλεια του αείμνηστου Ευάγγελου Γιαννόπουλου.
  Είναι από τους ιδρυτές του συνδικαλιστικού κινήματος των Σωμάτων Ασφαλείας, και από αυτούς που εδραίωσαν το ΠΑΣΟΚ στον χώρο αυτό.

  Τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 ο Πανταζής Χρονόπουλος υπήρξε ιδιοκτήτης νυχτερινών
  κέντρων στην Αθήνα. Σε ένα από αυτά, το «Σόδομα», σύχναζε και ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος.
  Τον Ιανουάριο του 1994, η κεντροδεξιά εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» κατήγγειλε τον Γιαννόπουλο,
  γιατί ένα μήνα νωρίτερα (Δεκέμβριος 1993) ως Υπουργός Εργασίας επιδότησε με 150
  εκατομμύρια δραχμές τα «Σόδομα», με χρήματα του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

  Αυτός λοιπόν ο μπάτσος όταν βρέθηκε στην σύνταξη διεκδίκησε και κέρδισε την δημαρχία της Ζαχάρως στην Ηλεία. Όταν είχαν ξεσπάσει οι πυρκαγιές στην
  Ηλεία το 2007 που στοίχησαν τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων, και τεράστια οικολογική καταστροφή, ο δήμαρχος Χρονόπουλος καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλακή.
  Το δικαστήριο του είχε αποδώσει αμέλεια λήψης των αναγκαίων μέτρων και για έλλειψη της αναγκαίας προσοχής σχετικά με την μη λήψη κατάλληλων
  μέτρων αποφυγής πυρκαγιάς, από την οποία προκλήθηκαν θάνατοι. Να σημειωθεί ότι πριν την πυρκαγιά υπήρχε σχετική ειδοποίηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, αλλά ο Χρονόπουλος αδιαφόρησε. Με τον τότε σχεδιασμό, οι τοπικοί φορείς είχαν την υποχρέωση, σύμφωνα με το σχέδιο Ξενοκράτης, να έχουν σε ετοιμότητα πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες, σκαπτικά μηχανήματα, όπως επίσης να είχαν προβεί σε διάνοιξη των αγροτικών δρόμων, κ.λπ.

  Ο Π. Χρονόπουλος όμως δεν είχε κάνει το παραμικρό με αποτέλεσμα όταν ξέσπασε η πυρκαγιά να καούν ζωντανά 36 (!) άτομα και το
  δικαστήριο να του αποδώσει ευθύνες για τον θάνατο τους επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 10 ετών εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα και το ποσό
  της εξαγοράς θα καταβληθεί σε δόσεις των 1.200 ευρώ τον μήνα.

  Ας δούμε την εξέλιξη αυτής της δικαστικής ιστορίας μέσα από κείμενο που δημοσιεύει ο δημοσιογράφος Μάκης Νουδάρος στον ιστότοπο του.

  Προκλητική δικαστική απόφαση του Εφετείου Πατρών: Μετέτρεψε την 10ετή ποινή φυλάκισης του έκπτωτου δημάρχου Ζαχάρως (για τις ευθύνες του στις πυρκαγιές του 2007) … σε κοινωφελή εργασία!

  Την πεποίθηση ότι «κάτι μυρίζει πολύ άσχημα» στο Εφετείο Πατρών, εκφράζουν με οργή και αγανάκτηση οι συγγενείς των νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία.

  Ο λόγος γι αυτό είναι η πρωτοφανής και προκλητική απόφαση των δικαστών, να μετατρέψουν την πολυετή φυλάκιση του πρώην αστυνομικού
  και έκπτωτου δημάρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου που του επιβλήθηκε για τις ευθύνες του στην πύρινη τραγωδία του 2007, σε κοινωφελή εργασία και μάλιστα στον δήμο Ζαχάρως όπου έχει κηρυχθεί έκπτωτος ως δήμαρχος !

  Οι συγγενείς των θυμάτων κάνουν λόγο για προκλητική δικαστική απόφαση που δεν έχει προηγούμενο, αφήνουν αιχμές για την πιθανή
  ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος στο Εφετείο Πατρών και καλούν τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να παρέμβουν άμεσα.

  Όπως αναφέρει η απόφαση των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Πατρών που δίνει στην δημοσιότητα το http://www.apokalypseis.com, το δικαστήριο κατά πλειοψηφία μετατρέπει την ήδη μετατραπείσα σε δόσεις (!) ποινή 10 ετών του έκπτωτου δημάρχου της Ζαχάρως, σε παροχή κοινωφελούς
  εργασίας στον δήμο Ζαχάρως και καθορίζει τον αριθμό εργασίας του σε 1.200 ώρες με προθεσμία εκτέλεσης τα 4 έτη!

  Εντύπωση προκαλεί η σχεδόν «ακαριαία» αντίδραση του Εφετείου Πατρών στο αίτημα του κ. Χρονόπουλου που έγινε στις 26 Νοεμβρίου 2015 , καθώς
  η εκδίκαση της υπόθεσή του προσδιορίστηκε μόλις 4 ημέρες μετά δηλαδή την 1η Δεκμβρίου 2015!

  Δικαστικοί και νομικοί κύκλοι μιλώντας στο http://www.apokalypseis.com κάνουν λόγο για «πολύ περίεργη δικαστική απόφαση» και τονίζουν ότι οι δικαστές
  που την εξέδωσαν, δεν σεβάστηκαν ούτε τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου που επικύρωσε την ποινή του έκπτωτου δημάρχου και των άλλων που καταδικάστηκαν οριστικά και αμετάκλητα για τις ευθύνες τους στις πυρκαγιές της Ηλείας το 2007. Αλλά ούτε και το κοινό περί δικαίου αίσθημα και
  την αγωνία των συγγενών των δεκάδων νεκρών πολιτών που βρήκαν φριχτό θάνατο μέσα στις φλόγες.

  Επίσης μεγάλα ερωτηματικά προκύπτουν από την απόφαση των δικαστών του Εφετείου Πατρών να στείλουν τον κ. Χρονόπουλο να προσφέρει κοινωνική εργασία όχι σε κάποιο ίδρυμα της Ηλείας , αλλά στον δήμο Ζαχάρως, δηλαδή εκεί όπου έχει κηρυχθεί έκπτωτος λόγω των καταδικών του και της συνεχιζόμενης παραβατικής του συμπεριφοράς .

  Στις αρχές Οκτωβρίου 2015 το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου είχε αποφασίσει την απόρριψη των προσφυγών του έκπτωτου δημάρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου, του πρώην νομάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα και του εποχικού πυροφύλακα Παναγιώτη Τσούρα, κατά της καταδικαστικής
  σε βάρος τους απόφασης του Εφετείου Πατρών για την εμπλοκή και τις ευθύνες τους στις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007 που κόστισε τη ζωή
  σε δεκάδες αθώους πολίτες.

  Ετσι επικυρώθηκε αμετάκλητα η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Πάτρας με την οποία καταδικάστηκαν οι Καφύρας, Χρονόπουλος, Τσούρας σε φυλάκιση 77 ετών (κατά συγχώνευση 40 έτη) εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα με το ποσό της εξαγοράς να καταβάλλεται σε δόσεις
  των 1.200 ευρώ τον μήνα.

  Επίσης τον περασμένο Απρίλιο, το Ποινικό Τμήμα Αρείου Πάγου είχε επικυρώσει άλλη εφετειακή απόφαση με την οποία είχαν καταδικαστεί οι Καφύρας
  και Χρονόπουλος, σε φυλάκιση 9 μηνών ο καθένας για τον τραυματισμό του Αλβανού εργάτη Σπύρου Κιόσια από την ίδια πυρκαγιά (Αύγουστος του 2007).

  Ο αλλοδαπός είχε υποστεί εγκαύματα 2ου και 3ου βαθμού στο πρόσωπο και στα κάτω άκρα. Η ποινή τους και τότε ήταν και μετατρέψιμη προς 5 ευρώ
  την ημέρα και η εξαγορά της να γίνει σε 24 δόσεις…

 17. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/12/blog-post_625.html

  Δικαστική εξωφρενική αναλγησία
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015 | 10:00 μ.μ.

  Η είδηση μας έρχεται από την ιστοσελίδα dete λίγα μόλις λεπτά αφού σχολιάζαμε την δικαστική απόφαση με την οποία έβγαιναν «λευκές περιστερές» οι μπάτσοι οι οποίοι εκτόνωσαν τα κτηνώδη συναισθήματα τους πάνω σε μέλη του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων.

  Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας μας πληροφορεί ότι μια άνεργη μητέρα από την Πάτρα μην αντέχοντας να βλέπει το μικρό της παιδάκι πεινασμένο προσπάθησε να «απαλλοτριώσει» από ένα σούπερ μάρκετ μακαρόνια και μπισκότα. Συνελήφθει από μπάτσους και οδηγήθηκε στα δικαστήρια. Η «αδέσμευτη» και «αντικειμενική» δικαιοσύνη όμως αδιαφόρησε για τις σπαρακτικές κραυγές της άνεργης μάνας η οποία «είχε πέσει στα γόνατα και κλαίγοντας εκλιπαρούσε να μην την τιμωρήσουν» και έτσι της επέβαλλε καταδίκη 4 μηνών, την ανώτερη ποινή που θα μπορούσε να επιβληθεί για ένα τέτοιο «αδίκημα» !
  Μέσα στο «χριστουγεννιάτικο πνεύμα» οι δικαστές που θα έλεγε και ένας θρησκευόμενος.

  Χωρίς άλλα σχόλια παραθέτουμε την είδηση:

  ΜΑΝΑ ΣΥΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ! Καταδίκη 4 μηνών, γιατί… έκλεψε φαγητό για το παιδί της! Μπήκε σε σούπερ μάρκετ και άρπαξε τρόφιμα αξίας… 30 ευρώ

 18. Ο/Η Κ.Δ. λέει:

  http://unfollow.com.gr/print-edition/poios-kiverna-afton-ton-topo/

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ UNFOLLOW 49

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ – ΑΡΘΡΑ

  Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;

  Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος | Τεύχος Ιανουαρίου 2016

  Ένα νέο σύστημα διαπλεκόμενης οικονομικής και πολιτικής εξουσίας ανοικοδομείται ακριβώς πάνω στα ερείπια του παλιού και πίσω από τις πομπώδεις διακηρύξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για αδυσώπητο πόλεμο με τη διαφθορά. Οι μάχες που δίνονται στρέφονται απλώς ενάντια στην «ξεδοντιασμένη» παλιά διαπλοκή, σε μια προσπάθεια του νέου πολιτικοοικονομικού συστήματος να βάλει τις βάσεις της δικής του κυριαρχίας στα πράγματα. Πάντα σε συνεργασία με κάποιους φίλους από τα παλιά…

  Μετά τη συμφωνία του Ιουλίου, η χώρα κυβερνάται από το εσωτερικό κουαρτέτο που συγκροτούν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο εκδότης Νίκος Χατζηνικολάου, ως εκπρόσωπος των χρηματοδοτών του, Βαρδή Βαρδινογιάννη και Γιώργου Κουρή. Σε αυτόν τον πυρήνα προσαρτώνται πολιτικές δυνάμεις όπως του Πάνου Καμμένου και του Βασίλη Λεβέντη (ο οποίος, πέρα από τις «γραφικότητες», έχει αναπτύξει τις δικές του σχέσεις με επιχειρηματίες), αλλά και επιχειρηματικών συμφερόντων όπως του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου (που χρόνια αναζητούν αναβαθμισμένο οικονομικό ρόλο, θέση στο μιντιακό σύστημα και πολιτική παρουσία), της οικογένειας Γιαννακόπουλου και του Δημήτρη Μελισσανίδη. Από κοντά και το συγκρότημα Μπόμπολα το οποίο, προκειμένου να εξασφαλίσει κυβερνητική εύνοια, επέλεξε να αφήσει πίσω τη στρατηγική συμμαχία με τον ΔΟΛ που βρίσκεται στο πολεμικό στόχαστρο της κυβέρνησης και ήδη έχει αρχίσει να ανταμείβεται με σκόρπια έργα από δω κι από εκεί.

  Είναι οι οικονομικές δυνάμεις που έχουν επενδύσει στο δίδυμο Τσίπρα-Καραμανλή για να εξοντώσουν την παλιά διαπλοκή, να τελειώσουν με την αποδυναμωμένη προηγούμενη πολιτική εξουσία και με πομπώδεις αλλά σε κάθε περίπτωση κατευθυνόμενες διακηρύξεις για πόλεμο εναντίον της διαφθοράς να στήσουν το δικό τους μαγαζί στην πλάτη του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού.

  Ο έλεγχος της Δικαιοσύνης

  Καταλυτικός ο ρόλος στην επίτευξη του σχεδίου είναι, όπως σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, η δικαστική εξουσία, με πρώτα βιολιά:

  Τον αναπληρωτή υπουργό και πρώην δικαστικό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο οποίος δεν κρύβει τη στενή του σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι με απόφαση Τσίπρα, ο Δ. Παπαγγελόπουλος αντικατέστησε τον Παναγιώτη Νικολούδη χωρίς καμία δικαιολογία πέραν κάποιων αστήρικτων κατηγοριών περί καθυστερήσεων στην απόδοση δικαιοσύνης από τον Τέρενς Κουΐκ. Επί της ουσίας, κανείς δεν ένιωσε την ανάγκη να εξηγήσει στον Π. Νικολούδη γιατί αντικαταστάθηκε, τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας τον είχε διατηρήσει στην υπηρεσιακή κυβέρνηση για να ετοιμάσει το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καπνού. Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, υπάρχουν και κάτι… σατανικές συμπτώσεις που δεν σε αφήνουν να αγιάσεις. Προσέξτε: Το επόμενο νομοσχέδιο που θα έφερνε προς ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ο Π. Νικολούδης αφορούσε το πολυσυζητημένο λαθρεμπόριο καυσίμων, το οποίο είχε εξαγγείλει ότι θα καταπολεμήσει η νέα κυβέρνηση. Όμως, να που αυτές οι περίεργες συμπτώσεις έφεραν την καρατόμησή του και πέταξαν το νομοσχέδιο στο καλάθι των αχρήστων, με αποτέλεσμα να μην πληγούν τα συμφέροντα διάφορων λαθρεμπόρων, αλλά και του γνωστού επιχειρηματία που ασχολείται με τα του ποδοσφαίρου. Ποιον φωτογραφίζουμε; Μα ασφαλώς εκείνον που φωτογραφίζεται μαζί με τον Αλέκο Φλαμπουράρη, όταν παρακολουθούν πλάι-πλάι την αγαπημένη τους ομάδα…

  Την επιλογή Τσίπρα να τοποθετήσει πρωθυπουργό της υπηρεσιακής κυβέρνησης την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, η οποία απέκτησε αυξημένες αρμοδιότητες στην άσκηση πειθαρχικού ελέγχου σε σχέση με τους δικαστές και άρα αυξημένες δυνατότητες επηρεασμού της Δικαιοσύνης. Είναι χαρακτηριστικό ότι το συνδικαλιστικό όργανο των Εισαγγελέων Αθηνών και Πειραιώς ζήτησε να συναντηθεί με τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη διάταξη Παπαγγελόπουλου αναφορικά με το νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα, που δίνει το δικαίωμα στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου να ασκεί διώξεις σε εισαγγελείς. «Σερβίρει ο Παπαγγελόπουλος για να καρφώνει η Θάνου», σχολίασε χαρακτηριστικά εισαγγελέας που πήρε μέρος στις συναντήσεις για τη συγκεκριμένη τροπολογία.

  Ένα φλερτ που κρατάει καιρό

  Οι βάσεις στη συμμαχία Κώστα Καραμανλή και Αλέξη Τσίπρα μπήκαν λίγο μετά τις εκλογές του 2012. Πρόσωπο-κλειδί ήταν πολιτικός παράγοντας και στέλεχος της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, που διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ενώ μέχρι και σήμερα παραμένει σύμβουλος του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου. Ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε πολλές συναντήσεις στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή πάνω από την πλατεία Μαβίλη. Κάποιες φορές μαζί με τον Πάνο Καμμένο, τις περισσότερες μαζί με τον Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Νίκο Παππά. Σε κάποιες από αυτές συμφωνήθηκε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία δεν θα μπορούσε παρά να εξαιρεί την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή 2004-2009. Όπως επίσης (συν)αποφασίστηκε να είναι το γραφείο του Προκόπη Παυλόπουλου εκείνο που θα αναλάμβανε τη νομική θωράκιση του σχεδίου του Αλέξη Τσίπρα για την κατάργηση των συνιστωσών και τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, κλείνοντας διά της νομικής οδού τα όποια παράθυρα σε ενδεχόμενες προσφυγές από τους διαφωνούντες.

  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

  Ο Κώστας Καραμανλής, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος εκδιώχτηκε από τον όμιλο Μπόμπολα και το MEGA αλλά κατάφερε με τη βοήθεια του Βαρδή Βαρδινογιάννη και του Γιώργου Κουρή να στήσει το δικό του εκδοτικό μαγαζί και να επιβάλει το ρόλο του στα πράγματα, είναι η ισχυρή τριανδρία του νέου συστήματος.

  Ο Νίκος Χατζηνικολάου ήταν εξάλλου η βασική επιλογή του Βαρδή Βαρδινογιάννη, που μετά τις εκλογές του 2012 επένδυσε στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ψυχραίνοντας ακόμα περισσότερο τις σχέσεις του με τη ΝΔ λόγω Αντώνη Σαμαρά. Ας μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια τα Μέσα του ομίλου Real αλλά και οι εκπομπές του Χατζηνικολάου στο Star κατεξοχήν διαμόρφωσαν μια ορισμένη εκδοχή «δεξιόστροφης» αντι-μνημονιακής ρητορικής που υπονόμευε Σαμαρά και Βενιζέλο, στο όνομα των παραδόσεων της Δεξιάς, ενισχύοντας ταυτόχρονα εκ των πραγμάτων τον ΣΥΡΙΖΑ.

  Άλλωστε, πέρα από το χαρακτήρα του «γάμου συμφέροντος» που έχει αυτή η σύμπραξη, διαθέτει και πολιτικό υπόβαθρο. Η μεν πλευρά Τσίπρα, προσανατολισμένη ήδη από το 2012 στη γραμμή του «μνημονίου με ανθρώπινο πρόσωπο» και της συμμαχίας με την «υγιή επιχειρηματικότητα», αναζητούσε συμμάχους προς τα δεξιά, ενώ η πλευρά Καραμανλή αναζητούσε τρόπους να ανακοπεί το σχέδιο Σαμαρά για πλήρη μετάλλαξη της ΝΔ σε υβρίδιο αντικομμουνιστικής Ακροδεξιάς και ακραίου νεοφιλελευθερισμού.

  Το τηλεφώνημα για το οποίο κανείς δεν μιλά

  Η επικοινωνία του πρώην με τον νυν πρωθυπουργό τη νύχτα της 17ωρης διαπραγμάτευσης που βγήκε στη δημοσιότητα από τον Θοδωρή Ρουσόπουλο (αρθρογράφο της Αγοράς του Ν. Χατζηνικολάου και μέλος του στενού πυρήνα των συνεργατών του Κώστα Καραμανλή) ούτε ήταν η μόνη, ούτε και μεταδόθηκε επακριβώς. Και είναι περισσότερο από προφανές ότι δεν έγινε μετά από προτροπή του Προκόπη Παυλόπουλου, όπως δήθεν αποκάλυψαν το Έθνος της Κυριακής και η Real. Ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι παρά ο πιστός εντολοδόχος του πρώην πρωθυπουργού, ο άτυπος σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και αρκετές φορές από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του στο Προεδρικό Μέγαρο ο πυροσβέστης στις σχέσεις κυβέρνησης-δανειστών.

  Ο Κ. Καραμανλής ήταν εκείνος που μετά από ένα ανήσυχο τηλεφώνημα του Ν. Χατζηνικολάου, όπου του ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις οδεύουν στα… βράχια και ο Αλέξης Τσίπρας είναι πιθανό να τινάξει το όλο σχέδιο στον αέρα φέρνοντας Grexit, έψαξε εναγωνίως και βρήκε τον πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες για να του πει ότι επ’ ουδενί δεν έπρεπε να γυρίσει στην Αθήνα χωρίς συμφωνία. Όπως και τελικά έγινε δηλαδή. Ο Κ. Καραμανλής ήταν επίσης εκείνος που επιχειρηματολόγησε υπέρ της απομάκρυνσης του Γιάνη Βαρουφάκη, της Αριστερής Πλατφόρμας, αλλά και στελεχών όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

  Θα έχει δε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να αποκαλύψουν κάποια στιγμή στον ελληνικό λαό, ο πρώην και ο νυν πρωθυπουργός, τι συζήτησαν στο τηλέφωνο έξι ημέρες πριν από το δημοψήφισμα του «Όχι» που εντέλει έγινε «Ναι». Δηλαδή, λίγο πριν από την απόφαση του εξαιρετικά φειδωλού στις δηλώσεις πρώην προέδρου της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργού να βγει στην τηλεόραση για να στηρίξει το «Ναι». Για να φανεί πόσο δίκιο ή άδικο έχουν τελικά όσοι ακόμα υποστηρίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με την επιλογή του δημοψηφίσματος διέπραξαν μία επικοινωνιακή μπλόφα, η οποία ωστόσο τους γύρισε μπούμερανγκ λόγω του αποτελέσματος. Για να το εξηγήσουμε καλύτερα: Η αποκάλυψη του περιεχόμενου του τηλεφωνήματος Καραμανλή και Τσίπρα πριν από το δημοψήφισμα έχει πολλαπλάσιο ενδιαφέρον από εκείνο που ακολούθησε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές. Διότι στην πραγματικότητα εκεί κρύβεται όλη η ουσία της σχέσης τους. Η άποψη ότι ο Τσίπρας έκανε δημοψήφισμα επιζητώντας είτε μια τιμητική ήττα, είτε μια νίκη με πολύ μικρή διαφορά έχει διατυπωθεί πολλές φορές και σίγουρα δεν τη διαβάζετε εδώ για πρώτη φορά. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να επικαλεστεί ότι ο ελληνικός λαός είναι βαθύτατα διχασμένος και θα προχωρούσε σε συνθηκολόγηση με τους δανειστές, με την επιβολή του τρίτου και εξίσου βάρβαρου μνημονίου.

  Μια άλλη άποψη, που τελευταία συζητείται αρκετά και αποκτά πολλούς οπαδούς, αναφέρει πως το δημοψήφισμα επιλέχθηκε ως ύστατη λύση από τους Τσίπρα και Καραμανλή για έναν ακόμη λόγο: διότι αυτό θα μπορούσε να παρουσιαστεί ως στάση ανυπακοής της ελληνικής κυβέρνησης και τα capital controls ως αντίποινα των δανειστών. Και ίσως να μην είναι τυχαίο ότι το Βερολίνο, που σε άλλες περιπτώσεις αποδείχθηκε λαλίστατο για ζητήματα μάλλον ασήμαντα, δεν διέψευσε ποτέ τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι η επιλογή της ΕΚΤ να διατηρήσει σταθερό το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (η κίνηση που οδήγησε στα capital controls) ήταν πράξη αντεκδίκησης για το δημοψήφισμα. Διότι στην πραγματικότητα δεν ήταν. Οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων θα επιβάλλονταν ούτως ή άλλως, αφού συνεχιζόταν η διαρροή καταθέσεων εξαιτίας του εμφανούς αδιεξόδου των διαπραγματεύσεων. Και πώς να εξηγηθεί αλλιώς ότι ο Τσίπρας, ο οποίος υποτίθεται ότι καλούσε τον ελληνικό λαό να αντισταθεί λέγοντας «Όχι», αποφάσισε τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος με έναν πανίσχυρο πολιτικό παράγοντα της χώρας, όπως ο Κώστας Καραμανλής, να παίρνει θέση υπέρ του «Ναι»; Πώς συναποφασίζεις κάτι τόσο σημαντικό με έναν πολιτικό, που υποτίθεται ότι πρεσβεύει το ακριβώς αντίθετο; Μήπως τελικά ήταν αληθινές οι πληροφορίες που εμφάνιζαν τον πρωθυπουργό μουδιασμένο όταν έγινε γνωστή η επικράτηση του «Όχι» με συντριπτική –για τις συνθήκες και το μέγεθος της προπαγάνδας– πλειοψηφία;

  Ο «απαραίτητος» κύριος Στουρνάρας

  Την ισχύ αυτής της συμμαχίας αντιλήφθηκε εγκαίρως και ο «ευέλικτος» και τρομερά φιλόδοξος διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος μετά από κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Ν. Χατζηνικολάου κατάλαβε ότι για να βελτιώσει τη σχέση του με την κυβέρνηση έπρεπε προηγουμένως να αποκαταστήσει αυτήν με τον Κ. Καραμανλή. Ο Γ. Στουρνάρας προσέγγισε τον –Πρόεδρο της Δημοκρατίας πλέον– Π. Παυλόπουλο και με πρόφαση τη σωτηρία της χώρας έθεσε τις υπηρεσίες του στη διάθεση των κυβερνώντων. Από τότε και μετά από αυστηρή σύσταση του Α. Τσίπρα, έπαψε να επιτίθεται στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και ο Πάνος Καμμένος, που κάνει ό,τι πει ο Κ. Καραμανλής έτσι ώστε να μη χρειαστεί να του μιλήσει ποτέ ο Βαρδής Βαρδινογιάννης.

  Το μαύρο τζιπ του Κ. Καραμανλή έχει βρεθεί κάποιες φορές αραγμένο στο πάρκινγκ της οδού Κηφισίας 215, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του ομίλου Real. Περισσότερες βεβαίως είναι οι φορές που η θωρακισμένη σκούρα Μερσεντές του Ν. Χατζηνικολάου –με αυτήν κυκλοφορεί το αφεντικό της Real– έχει περάσει την ηλεκτρική καγκελόπορτα στο πάρκινγκ του γραφείου του Κ. Καραμανλή. Ιδίως το τελευταίο διάστημα που το εσωτερικό κουαρτέτο, μαζί με τους ισχυρούς επιχειρηματίες που το στηρίζουν και το χρηματοδοτούν, έχει ανησυχήσει σε σχέση με το ρευστό τοπίο στις αρχαιρεσίες της Νέας Δημοκρατίας, καθώς για να προχωρήσουν τα σχέδιά τους πρέπει οπωσδήποτε να εκλεγεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Πρόκειται για ακόμα έναν βολικό «υπάλληλο» και υπάκουο εντολοδόχο του Κ. Καραμανλή, που είχε «άγαρμπα» προδώσει την υπόγεια συμμαχία Τσίπρα – Καραμανλή, όταν προεκλογικά απαντούσε στις επιθέσεις Τσίπρα κατά της Νέας Δημοκρατίας με εκκλήσεις για συναίνεση.

  Ακολουθώντας κατά γράμμα την εύγλωττη περιγραφή ενός έμπειρου στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η εικόνα που καταγράφεται είναι η εξής: «Ο Κώστας Καραμανλής, καθισμένος στον καναπέ του σπιτιού του στη Ραφήνα, κινεί τα νήματα από τις τρεις μαριονέτες του: του Προκόπη Παυλόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο, του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Νέα Δημοκρατία και του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου». Κατά την ίδια πηγή, ο Κ. Καραμανλής «δεν συμβουλεύει αλλά κατευθύνει τον πρωθυπουργό», ενώ αποκαλεί «κολλητούς» του τον Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Παππά, το κυβερνητικό δίδυμο που έχει ενοχλήσει σφόδρα το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ίσως περισσότερο και από το δίδυμο του Νίκου Παππά με τον Χρήστο Σπίρτζη.

  Ένας πρόεδρος με πολιτική ατζέντα

  Όποιος πιστεύει ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ακόμη ένας διακοσμητικός Πρόεδρος πλανάται πλάνην οικτράν. Και ιδού μία ακόμη πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που καταδεικνύει ότι ακόμα κι αν δεν είναι βασικός παίκτης στη σκακιέρα, είναι τουλαχιστον ενεργό κομμάτι της. Όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε αποφασίσει να διοργανώσει στη Βουλή εκδήλωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο Π. Παυλόπουλος της είχε προτείνει να δεχτεί ως χορηγό το Ωνάσειο. Επειδή όμως η πρώην πρόεδρος της Βουλής –λόγω πεποιθήσεων αλλά και λόγω χαρακτήρα– δυσκολεύεται να κάνει πράγματα που για άλλους πολιτικούς είναι… ψωμοτύρι, θεώρησε προσβλητικό να υπάρχει οποιαδήποτε χορηγία σε εκδήλωση για τη Δημοκρατία και το αρνήθηκε. Όλως τυχαίως, την εκδήλωση δεν τίμησαν με την παρουσία τους ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε ο Αλέξης Τσίπρας.

  Ο καιρός πέρασε, οι εξελίξεις έτρεξαν, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την προεδρία της Βουλής, αλλά το Ωνάσειο κατάφερε να πετύχει τη χορηγία που επιθυμούσε. Αυτή τη φορά όχι σε κάποια συμβολική γιορτή, αλλά σε συνέδριο για το χρέος που διοργανώθηκε από τον νέο πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Θυμάστε την εποχή όπου ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση, λοιδορούσε –και δικαίως– την κυβέρνηση Σαμαρά επειδή είχε αποδεχθεί την προσφορά του Βαρδινογιάννη να παράσχει πετρέλαιο για να κινηθούν τα άρματα και τα οχήματα στην παρέλαση; Τώρα οι ίδιοι άνθρωποι επέλεξαν να δεχθούν χορηγίες – και μάλιστα σε κάτι πολύ πιο σημαντικό από μια παρέλαση! Το επόμενο σχέδιο του εσωτερικού κουαρτέτου είναι η συγκρότηση ενός απολύτως ελεγχόμενου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο και θα επιληφθεί την «τακτοποίηση» του χάους που επικρατεί στην τηλεοπτική αγορά… Αρκεί η συμπραξη ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να διαμορφώσει ευνοϊκό συσχετισμό για τη συγκρότησή του στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. Βλέπετε, αν κάτι δουλεύει με μέθοδο και λογική σε αυτή τη χώρα, αυτό ήταν και δυστυχώς παραμένει η διαπλοκή…

  ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
  Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος

  publishing@unfollow.com.gr

 19. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η αδέκαστη Δικαιοσύνη των ΣΥΡΙΖΑ-Παπαγγελόπουλου- Θάνου, ομίλησεν:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/03/blog-post_812.html
  Σίγουρα δεν γίνονται καψώνια στο στρατό;;;

  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη, 31 Μαρτίου
  Γράφει η Αντωνία Λεγάκη

  Αποκάλυψε καψώνια στον ελληνικό στρατό; Δύο χρόνια φυλακή για συκοφαντική δυσφήμιση!!! Εντυπωσιακό! Ιδίως αν σκεφτεί κανείς ότι ο πρώην υπουργός Παπακωνσταντίνου, καταδικάστηκε για πλαστογραφία της λίστας Λαγκάρντ, σε 12 μήνες (είναι και μέρες «κατά» της διαφθοράς…). Πολύ περισσότερο, που δύσκολα θα βρει κάποιος ανάλογη ποινή για πραγματική συκοφαντική δυσφήμιση – και όχι για το «ο κόσμος το ‘χει τούμπανο»… όπως εδώ – (π.χ. εποχή άφησε η καταδίκη Ψωμιάδη για συκοφαντική δυσφήμιση του Λαλιώτη με πλαστά έγγραφα, για την οποία καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση!).

  Στις μέρες μας, η «αριστερή» κυβέρνηση εξασφαλίζει πλήρη στήριξη στην «ανεξάρτητη Δικαιοσύνη», για να προχωρά αυτή στην ασύδοτη καταστολή κάθε στοιχειώδους, αστικοδημοκρατικού δικαιώματος. Έτσι, χωρίς κανένα δισταγμό, η «Ανεξάρτητη», παραβίασε εχθές δεκάδες διατάξεις περί δικαιωμάτων και δίκαιης δίκης, είτε των πολιτών είτε του κατηγορουμένου, προκειμένου να καταδικάσει στην παραπάνω εξοντωτική ποινή, μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, επειδή στην ιστοσελίδα της Επιτροπής είχε προ εξαετίας δημοσιευτεί επιστολή φαντάρου που κατήγγειλε καψώνια στο στρατόπεδο.

  Για να γίνει αυτό:
  α) Ελλείψει νόμιμης διαδικασίας άρσης απορρήτου, βαφτίστηκε διαχειριστής της ιστοσελίδας, ο προσωρινός κάτοχος του κινητού τηλεφώνου της Επιτροπής.
  β) Έγινε ανερυθρίαστα δεκτή η παράνομη (χωρίς άρση απορρήτου) επανειλημμένη παρακολούθηση των τηλεφώνων της Επιτροπής και του προσωπικού τηλεφώνου του προσωρινού κατόχου του κινητού, από τη δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης.
  γ) Έγινε δεκτό ότι αφού ο κάτοχος του κινητού τηλεφώνου συνδέθηκε σε ανύποπτο χρόνο στο internet (όχι στο σάιτ, ούτε βέβαια στις σχετικές καταγγελίες) και δη έναν μήνα. Μετά τις επίδικες καταγγελίες, ο ίδιος θα ήταν και αυτός που τις ανήρτησε (ελλείψει άλλου τινός).

  Κι όλα αυτά σε μια ατμόσφαιρα εμφυλιοπολεμική, με την πρόεδρο του Δικαστηρίου να κραυγάζει από το πρώτο πεντάλεπτο ότι δεν χρειάζεται περισσότερους από έναν μάρτυρες, διότι έχει διαβάσει και ξέρει τι έχει γίνει, να απαντά αντί του μηνυτή στις ερωτήσεις της υπεράσπισης ή άλλοτε απλώς να απαγορεύει τις ερωτήσεις που στόχευαν στον έλεγχο της αξιοπιστίας του πρώην διοικητή του στρατοπέδου!!!

  Κι όταν ο κατηγορούμενος ανέφερε στην απολογία του ότι μετά από αποκάλυψη της Επιτροπής εξαρθρώθηκε από το ΓΕΣ ναζιστικός πυρήνας στη σχολή Ευελπίδων, ακούστηκε κραυγάζων από το ακροατήριο ο τέως διοικητής: «γι αυτό θα φας κι άλλες μηνύσεις»!!!.
  Προφανώς, ούτε οι τέσσερις που εξετάστηκαν ούτε εκατόν τέσσερις μάρτυρες υπεράσπισης δεν θα ήταν αρκετοί να ανατρέψουν αποφάσεις προειλημμένες.
  5 μήνες πρότεινε ο εισαγγελέας, 2 χρόνια απεφάνθη το δικαστήριο!

  Αν σκεφτεί κανείς ότι στο ιστορικό ευρωπαϊκό προηγούμενο της «αριστερής» προπολεμικής κυβέρνησης του Βερολίνου, ψάρευαν το πτώμα της Ρόζας Λούξεμπουργκ από το ποτάμι, τότε η χθεσινή δικαστική απόφαση είναι μια πρόοδος…

  Αν βέβαια σκεφτεί κανείς ότι είκοσι χρόνια τώρα, η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, με εκατοντάδες μέλη, κάνει την ίδια δουλειά, δημοσιεύει καταγγελίες στρατευμένων για παράνομα καψώνια και εν γένει παραβιάσεις συνταγματικών τους δικαιωμάτων, χωρίς καμία κυβέρνηση να τολμήσει να τη φιμώσει, με αυτόν τον απροκάλυπτο τρόπο, τότε αντιλαμβάνεται ότι η χθεσινή απόφαση αποτελεί οπισθοδρόμιση προς ένα μέλλον μαύρο και βουβό… .

  Πολύ περισσότερο αν μετρήσει κάποιος τις αυτοκτονίες στο Στρατό (16 το χρόνο κατά μέσο όρο), τα ψυχολογικά προβλήματα, την εκρηκτική διάδοση των ναρκωτικών στους φαντάρους.
  Ακόμη περισσότερο αν θυμηθεί ότι η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, στην εικοσάχρονη δράση της, που ήταν και θα συνεχίσει να είναι αυτού του «δυσφημιστικού» είδους, έχει αντιμετωπίσει απειλές και επιθέσεις με διάφορες μορφές, από σκασμένα λάστιχα και βλάβες στις μηχανές μελών της έως τη στρατιωτική χειροβομβίδα που τοποθετήθηκε, το 1998, σε αυτοκίνητο μέλους της που είχε εμφανιστεί σε τηλεοπτική εκπομπή και κατήγγειλε το εμπόριο των ναρκωτικών στο στρατό. Σ’ αυτές τις επιθέσεις, προστέθηκε τώρα και μια καταδικαστική απόφαση…

  Η ελληνική πολιτεία, έστειλε εχθές ένα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες. Η κριτική και πολύ περισσότερο η καταγγελία των ανωτέρων σε κάθε ιεραρχία, δεν θα γίνεται πλέον ανεκτή…………

 20. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  http://jailgoldendawn.com/2016/04/17/%cf%80%ce%bf%ce%b9%cf%8c%cf%82-%ce%b5%ce%be%ce%b1%cf%86%ce%ac%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%af%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1%ce%af/

  Ποιός εξαφάνισε τη δικογραφία που καίει Μίχο και Λαγό;

  jailgoldendawn

  Στις 10 Ιουλίου του 2013, μηχανοκίνητο τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής επιτίθεται στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη. Μέσα σε λίγα λεπτά, τα πρωτοπαλίκαρα του ναζιστικού μορφώματος είχαν σπάσει ό,τι είχαν βρει μπροστά τους και είχαν επιτεθεί με… ανδρεία σε έναν δάσκαλο Αγγλικών που πραγματοποιούσε μάθημα σε ανήλικους. Το Τάγμα Εφόδου είχε δράσει υπό την καθοδήγηση των Γιάννη Λαγού και Νίκου Μίχου, οι οποίοι ήταν παρόντες. Μάλιστα, ο φωτογραφικός φακός τούς είχε συλλάβει να αποχωρούν με αυτοκίνητο και μηχανή.

  Για το βίαιο περιστατικό είχε σχηματιστεί δικογραφία από την Κρατική Ασφάλεια και από την έρευνα είχε προκύψει ότι το όχημα που είχαν χρησιμοποιήσει οι χρυσαυγίτες, το οποίο είχε καταγραφεί και απαθανατιστεί από μάρτυρες, ήταν καταχωρισμένο στον στόλο της Βουλής. Επίσης, κατά την προκαταρκτική έρευνα είχαν ταυτοποιηθεί έξι δράστες, ανάμεσά τους και ο πυρηνάρχης Πειραιά αλλά και χρυσαυγίτες που είναι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Φύσσα.

  Μολονότι υπήρξε πλούσιο αποδεικτικό υλικό και στοιχεία για την επίθεση και τους πρωταγωνιστές της, όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», η δικογραφία… έκανε φτερά, ως διά μαγείας. Δεν βρέθηκαν παρά αντίγραφά της, τα οποία τώρα εξετάζονται ξανά με κατεπείγουσα διαδικασία, προκειμένου να βρεθούν οι φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης. Τις επόμενες μέρες, μάλιστα, θα σταλεί στη Βουλή, προκειμένου να ζητηθεί άρση ασυλίας των δύο χρυσαυγιτών βουλευτών Γ. Λαγού και Ν. Μίχου.

  Στο αρχείο

  Η… περιπέτεια της εν λόγω δικογραφίας συμπεριλαμβάνει, λοιπόν, μια παράλογη αρχειοθέτηση την 20/8/2014, μια διαδικασία που διακόπηκε βίαια, ακόμη και την πρωτοφανή εξαφάνιση των πρωτότυπων εγγράφων της. Χάρη στην υπομονή των θυμάτων που ζητούν την ποινική δίωξη των βουλευτών και των πρωτοπαλίκαρων του μορφώματος αλλά και στις «οχλήσεις» των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής, Τάκη Ζώτου και Θανάση Καμπαγιάννη, ο φάκελος της υπόθεσης ανοίγει ξανά και σύντομα οι χρυσαυγίτες βουλευτές και στελέχη θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη. Η υπόθεση συμπεριλαμβάνεται στις επτά μείζονες επιθέσεις της ΧΑ, που αναφέρονται τόσο στην εισαγγελική πρόταση του Ισίδωρου Ντογιάκου όσο και στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Ομως, την 20/8/2014, ο αρμόδιος εισαγγελέας που είχε στα χέρια του τη δικογραφία την έβαλε στο αρχείο.

  Το σήμα των ανακριτριών

  Η δικογραφία «σώθηκε» τελικά, επειδή τον Νοέμβριο του 2013 ανατέθηκε στις ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου η κύρια ανάκριση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Κατόπιν επείγοντος σήματος από τις ανακρίτριες, τους είχε διαβιβαστεί αντίγραφο της δικογραφίας. Από την έρευνά τους προέκυψε ότι το όχημα που είχε χρησιμοποιηθεί στην επίθεση είχε παραχωρηθεί στον βουλευτή Πειραιά Ιωάννη Λαγό. Στο δικό του κινητό βρέθηκαν και μηνύματα που μαρτύρησαν όσα είχαν συμβεί…

  ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ
  «Πλάκα πλάκα, το συνεργείο είχε δουλειά, 50 μηχανάκια, χα…»

  Οσο και αν προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι μία τόσο σημαντική δικογραφία χάθηκε κάπου μεταξύ των αστυνομικών και δικαστικών αρχών, σκανδαλώδες είναι και το γεγονός ότι επί τρία έτη δεν έχει ασκηθεί καμία απολύτως δίωξη σε βάρος των φυσικών αυτουργών της επίθεσης στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο». Επιπλέον, τα αντίγραφα της δικογραφίας «περιφέρονται στα συρτάρια και τους διαδρόμους της Εισαγγελίας και δεν έχει καν κινηθεί η διαδικασία για υποβολή αίτησης για άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Λαγού και Νικόλαου Μίχου», όπως αναφέρεται και στη σχετική αίτηση του θύματος προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών, με την οποία ζητά τη δίωξη των αυτουργών της επίθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να σταλεί στη Βουλή σχετικό αίτημα για την άρση της βουλευτικής ασυλίας των χρυσαυγιτών, ώστε να προχωρήσει η διερεύνηση της υπόθεσης.

  «Ουδέν ανευρέθη»

  Τραγελαφικά εξελίσσεται και η διαδικασία αναζήτησης της πρωτότυπης δικογραφίας, καθώς η Εισαγγελία Εφετών ζήτησε στις 22 Μαρτίου 2016 από την πρόεδρο του δικαστηρίου που εκδικάζει τη μεγάλη υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Μαρία Λεπενιώτη, να ερευνήσει αν βρίσκονται στις φυλακές Κορυδαλλού τα πρωτότυπα δικόγραφα. «Ουδέν ανευρέθη», απάντησε η πρόεδρος και απέστειλε αντίγραφα, ώστε να ξεκινήσει η κύρια ανάκριση για την επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο». «Με αυτούς τους ρυθμούς, αρχίζει να αναφαίνεται ο κίνδυνος ακόμα και παραγραφής της υπόθεσης», επισημαίνεται στην αίτηση του θύματος προς την Εισαγγελία, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Τα στοιχεία για την υπόθεση είναι συντριπτικά. Τον Γιάννη Λαγό «καίνε» μάρτυρες που τον αναγνώρισαν στο σημείο της επίθεσης, μηνύματα στο κινητό του αλλά και το βουλευτικό αυτοκίνητο με το οποίο είχε φτάσει στο «Συνεργείο», ενώ ο Ισίδωρος Ντογιάκος τον κατονομάζει μαζί με τον Νίκο Μίχο ως επικεφαλής της εφόδου. Οπως περιγράφεται στη σχετική δικογραφία, «περί ώρα 19.30 της 10/7/2013, στην Ηλιούπολη Αττικής, συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Μαρίνου Αντύπα 4Α, ομάδα 20 περίπου ατόμων που συμμετείχαν σε πορεία πενήντα περίπου δικύκλων με δύο επιβαίνοντες σε κάθε ένα εξ αυτών, φέροντες διακριτικά της ΧΑ και ορισμένοι εξ αυτών κράνη, εισήλθαν σε εκεί υφιστάμενο χώρο με την επωνυμία ”Συνεργείο” και με τη χρήση λοστών, κονταριών και άλλων αντικειμένων που έφεραν, προκάλεσαν θραύση της εξωτερικής τζαμαρίας και φθορές σε εξοπλισμό της εγκατάστασης. Οι δράστες, με τα αντικείμενα που έφεραν, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον εκμισθωτή του χώρου». Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το μηχανοκίνητο τάγμα εφόδου φέρεται να είχε πετάξει προπαγανδιστικό υλικό της ΧΑ και να είχε φωνάξει συνθήματα όπως το γνωστό «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή».

  Τον Αύγουστο του 2014, είχε σταλεί στο αρχείο άγνωστων δραστών η δικογραφία, με το σκεπτικό ότι δεν εντοπίστηκαν οι δράστες, παρά το γεγονός ότι για την ίδια επίθεση ενώπιον των ανακριτριών που χειρίστηκαν την έρευνα για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής απολογήθηκαν με την ιδιότητα του κατηγορουμένου τουλάχιστον δύο άτομα.

  Ανεπαρκείς οι ενδείξεις

  Τότε ο αρμόδιος εισαγγελέας που είχε χειριστεί την προκαταρκτική εξέταση, έκρινε πως ούτε η εμπλοκή αυτοκινήτου της Βουλής στην επίθεση ούτε και οι μαρτυρικές καταθέσεις, που αναφέρονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα, αποτέλεσαν επαρκείς ενδείξεις. Ομως, μέσα από την ογκωδέστατη δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, οι ειδικές ανακρίτριες είχαν βγάλει «λαβράκι» από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Γιάννη Λαγού. Από τα μηνύματα στο κινητό του χρυσαυγίτη βουλευτή, προέκυψε η συμμετοχή του στην επίθεση στο «Συνεργείο». «Πλάκα πλάκα, το συνεργείο είχε δουλειά, 50 μηχανάκια, χα», του λέει ένας από τον Πυρήνα Νίκαιας, μέλη του οποίου είχαν λάβει μέρος στην έφοδο. Σε διαφορετικό μήνυμα προς τον Λαγό αναφέρεται: «Δηλαδή τους αλλάξατε τα λάδια και τους γρασάρατε;». Επίσης, ο Λαγός είχε στείλει το εξής SMS προς τρίτο άτομο: «Εχω μάθει ό,τι λέω να το κάνουν και δεν αλλάζει αυτό. Μια χαρά φίλε την άκουσαν χτες. Και οι δικοί μας πήραν τα πάνω τους. Τους συλληφθέντες τους πήραμε και φύγαμε γύρω στις 10 και μισή»…

 21. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/article/h-tsatanh-apekthse-eikona-kai-den-ths-aresei

  Η Τσατάνη απέκτησε εικόνα και δεν της αρέσει

  Η Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, έκανε την εμφάνισή της στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, δίνοντας εικόνα (αλλά όχι ακόμη εξηγήσεις) σε όσα γράφονται και λέγονται γι’ αυτή.

  Η Εισαγγελέας, ζήτησε δύο πράγματα από την Επιτροπή. Να καταθέσει παρουσία δικηγόρου και να μην καταγραφεί από την κάμερα. Για την δεύτερη απαίτησή της, προέβαλε ως επιχείρημα πως χειρίζεται θέματα τρομοκρατίας. Η Πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου, διαβεβαίωσε ωστόσο την Επιτροπή, πως μετά από επικοινωνία της με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, προέκυψε πως η κυρία Τσατάνη, δεν χειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας.

  Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο, πώς μια Εισαγγελέας, δημόσια κατήγορος δηλαδή, η οποία με την δημόσια παρουσία της στα δικαστήρια αποδίδει Δικαιοσύνη, φοβάται να εμφανιστεί δημόσια για να υποστηρίξει αυτή ακριβώς την απόδοση Δικαιοσύνης. Ο καχύποπτος σκέπτεται πως η κυρία Τσατάνη δεν θέλει να θυμηθούν όσοι τη δουν στην κάμερα, με ποιές υποθέσεις συνδέεται και να κάνουν σύνδεση υποθέσεων που χειρίστηκε και προσώπου. Οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές όμως δεν είναι τυφλοπόντικες και κατάδικοι για να κρύβουν το πρόσωπό της, αλλά τα θαρραλέα πρόσωπα της Δημοκρατίας.

  Το πιο αξιοπερίεργο όμως είναι, η άρνηση της Γεωργίας Τσατάνη, αρχικώς να καταθέσει στην Επιτροπή και στη συνέχεια η απαίτησή της να καταθέσει παρουσία δικηγόρου. Η Εισαγγελέας Τσατάνη δεν είναι κατηγορούμενη, άρα η χρήση δικηγόρου δεν έχει καμία νομική υπόσταση. Επίσης η Επιτροπή στην οποία καλείται να καταθέσει, έχει συσταθεί μετά από δικές της καταγγελίες. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η ιδότητά της και το καθήκον της ως ανώτερου Εισαγγελέα, θα έπρεπε να την οδηγούν σε μία δημόσια και θαρραλέα κατάθεση ενώπιον της Επιτροπής της Βουλής.

  Η μικρή ιστορία της Τσατάνη

  Ας θυμηθούμε όμως τη μικρή ιστορία της Γεωργία Τσατάνη. Είναι σύζυγος στελέχους της ΝΔ και μητέρα υποψήφιας βουλευτού της ΝΔ. Η έμμεση σχέση της με τη ΝΔ, δεν την οδήγησε σε αυτοεξαίρεσή της από χειρισμό δικογραφιών για τα εξοπλιστικά (όπου υπήρχε εμπλοκή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τον οποίο δεν εστάλη τελικώς δικογραφία στη Βουλή παρά την εμπλοκή του ονόματός του) και για το Βατοπέδι το οποίο ήταν ένα σκάνδαλο της ΝΔ.

  Στην υπόθεση του Βατοπεδίου, σύμφωνα με όσα έχει αποκαλύψει η Εισαγγελέας Σπυροπούλου με εξώδικό της στο , η Εισαγγελέας Τσατάνη χειρίστηκε θέματα δανειοδοτήσεων της Μονής. Όλως τυχαίως αυτές οι δανειοδοτήσεις προέρχονταν από την Τράπεζα Marfin του Βγενόπουλου. Η κυρία Τσατάνη με βάση πόρισμα που συνέταξε τότε ο Κ. Γεωργάρας και η ομάδα του από την ΤτΕ, βρήκε νόμιμες της δανειοδοτήσεις της Μονής από τη Marfin. Στη συνέχεια όμως η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής θεώρησε πως το πόρισμα ήταν επιφανειακό και ελλειπές, και η Εισαγγελική έρευνα επίσης. Έτσι ζήτησε από τον Άρειο Πάγο τον έλεγχο των δανειοδοτήσεων όχι μόνο της Μονής Βατοπεδίου από τη Marfin, αλλά και επιχειρήσεων.

  Όταν χρόνια μετά η έρευνα αυτή τελικώς άρχισε να φέρνει καρπούς από την Εισαγγελία Διαφθοράς, η Εισαγγελέας Τσατάνη, αφαίρεσε παράνομα τη δικογραφία από την Εισαγγελία Διαφθοράς και αρχειοθέτησε την υπόθεση. Πάλι με πραγματογνώμονα τον Κ. Γεωργάρα ως ιδιώτη αυτή τη φορά. Και φυσικά και πάλι αθωώνοντας τον Βγενόπουλο.

  Θα είχε πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε μια δημόσια απάντηση της Εισαγγελέως Τσατάνη στην Επιτροπή. Φυσικά μπροστά στις κάμερες της Βουλής. Αυτό είναι Δημοκρατία. Περιμένουμε.

 22. Ο/Η laskaratos λέει:

  Οι «στρογγυλεμένες» αλήθειες του Γ. Κύρτσου
  Από giorgis , Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016 | 7:33 μ.μ.

  Παλιά καραβάνα της πολιτικής ο Γ. Κύρτσος. Υπήρξε μυστικοσύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, διευθυντής του «Ελεύθερου Τύπου», εκδότης της “City Press”, αποτυχημένος πολιτευτής του Καρατζαφέρη, για να καταλήξει σήμερα ευρωβουλευτής της Ν.Δ.
  …………………….
  Στρογγυλεμένα τα είπε φυσικά αλλά αυτή είναι η ουσία των παρακάτω δηλώσεων του:

  «Κοιτάξτε κάθαρση με τον Βγενόπουλο, αλλά κάλυψη στον Μπόμπολα. Μη μας δουλεύουνε κιόλας. Η δικαιοσύνη είχε επιρροές πολιτικές επί ΝΔ, έχει επιρροές πολιτικές επί ΣΥΡΙΖΑ, και για να βγάλει μια απόφαση η δικαιοσύνη θέλει και 10-15 χρόνια και αυτός είναι και ένας παράγοντας που δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση. Άσε δε που έχει και συντεχνιακή λογική η δικαιοσύνη, διότι έχει καταρρίψει όλες τις μνημονικές αποφάσεις, έχουν δώσει αυξήσεις στους εαυτούς τους, έχουν πάρει αναδρομικά και άντε να κυβερνήσεις αυτή τη χώρα».
  ………………………..

 23. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.newsit.gr/egklhma/Irianna-Na-meinei-stin-fylaki-proteine-o-eisaggeleas-Dakrysan-oi-kathigitries-tis-Ti-eipe-i-idia/740548

  Ηριάννα: Να μείνει στην φυλακή πρότεινε ο εισαγγελέας – Δάκρυσαν οι καθηγήτριές της – Τι είπε η ίδια

  Τελευταία ενημέρωση: 17.07.2017 | 17:04

  – Εάν αφεθεί ελεύθερη είναι ύποπτη να τελέσει νέα αδικήματα, είπε ο εισαγγελέας
  – Σε λίγη ώρα αναμένεται η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών της Αθήνας
  – «Είχα βεβαιότητα για την αθώωσή μου, ήξερα ποια είναι η αλήθεια, και ξαφνικά όλα χάθηκαν. Αισθάνθηκα προσβεβλημένη», δήλωσε η ίδια
  – Κατάμεστη από κόσμο η αίθουσα του δικαστηρίου

  https://www.thepressproject.gr/article/114132/Aporrifthike-i-apofulakisi-tis-Iriannas-kai-tou-Perikli
  Απορρίφθηκε η αποφυλάκιση της Ηριάννας και του Περικλή

  http://www.documentonews.gr/article/o-mpamphs-o-floy
  Ο Μπάμπης ο φλου

  Κώστας Βαξεβάνης

  Δημοσίευση
  17.07.2017

  Documento #35
  16.07.2017

  Μερικές φορές οι συμπτώσεις δίνουν την εντύπωση ότι απονέμεται θεία δίκη. Τις ημέρες λοιπόν που το δικαστήριο επιβεβαίωσε την ποινή των τεσσάρων χρόνων φυλάκισης για τον Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του, για το 1,3 εκατομμύριο ευρώ που δεν καλύπτεται από τη δήλωση πόθεν έσχες του, οι ενώσεις δικαστών και εισαγγελέων ή σκέτο εισαγγελέων ή σκέτο δικαστών (αν και ένας ο σκοπός της Δικαιοσύνης, είναι πολλές οι ενώσεις και οι μνηστήρες της εξουσίας τους οποίους παρέχει η άσκηση της δικαστικής εξουσίας) έκαναν επιθέσεις για απρεπείς συμπεριφορές της κυβέρνησης απέναντι στη Δικαιοσύνη.

  Η ποινή, με αναστολή φυσικά, που επιβλήθηκε στο ζεύγος Παπαντωνίου είναι για γέλια. Πάλι καλά που δεν τον έβαλαν να γράψει για τιμωρία εκατό φορές «δεν θα ξαναπιαστώ στα πράσα, θα προσέχω». Φταίνε όμως οι δικαστές για τη μικρή ποινή; Οχι φυσικά, αφού η υποβολή ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες συνιστά μόνο πλημμέλημα. Και έγινε πλημμέλημα, από κακούργημα που ήταν, από τον υπουργό Δικαιοσύνης της ΝΔ Χαράλαμπο Αθανασίου. Μικρή, φυσικά, λεπτομέρεια: ο κύριος Αθανασίου επίσης είχε προβλήματα με ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.

  Ο νόμος προέβλεπε ότι αν κάποιος ήταν υπόχρεος δήλωσης πόθεν έσχες, εντοπιζόταν να υποβάλλει ανακριβή δήλωση και αποδεικνυόταν ότι τα μη δηλωθέντα εισοδήματά του προέρχονταν από εκμετάλλευση της θέσης που είχε, τότε διωκόταν σε βαθμό κακουργήματος και αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης άνω των δέκα ετών. Η συγκεκριμένη πρόβλεψη του νομοθέτη ήταν σωστή, γιατί ουσιαστικά αυτό που έλεγε ήταν ότι αν κάποιος εμφανίζει επιπλέον εισοδήματα από αυτά που μπορεί να δικαιολογήσει και κατέχει υπεύθυνη θέση (όπως οι πολιτικοί), τότε αυτά τα εισοδήματα προέρχονται από έκνομες ενέργειες, όπως για παράδειγμα χρηματισμό. Με αυτό το σκεπτικό, η ανακριβής δήλωση αποτελούσε κακούργημα. Ο Αθανασίου άλλαξε τον νόμο και εκτός του ότι αυτοαμνηστεύτηκε προκαταβολικά σε περίπτωση ελέγχου, έριξε και τον Γιάννο στα μαλακά. Η υπόθεση έγινε πλημμεληματάκι, ενώ είναι αυταπόδεικτο ότι αφού δεν είχε εισοδήματα από άλλες εργασίες, το 1,3 εκατ. ευρώ της λίστας Λαγκάρντ προκύπτει από χρηματισμούς. Ετσι τουλάχιστον έλεγαν οι εισαγγελείς που τον έστειλαν σε δίκη, αλλά φευ, ο συνάδελφός τους κύριος Αθανασίου και κάλυψε τον Γιάννο και έριξε τη δική τους δουλειά στον κάλαθο τον αχρήστων.

  Αρα δεν φταίνε οι δικαστές και οι εισαγγελείς που δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη, αλλά ο νομοθέτης. Πολύ σωστά. Πού ήταν όμως τότε οι ενώσεις δικαστών και εισαγγελέων, για να θέσουν τη νομική τους ευαισθησία και γνώση φραγμό στην αυθαιρεσία; Πότε κατήγγειλαν την κυβέρνηση που πέρασε νόμους παραγραφής και αμνήστευσης του εαυτού της; Πότε τα έβαλαν με υπουργούς, όπως τώρα, όχι γιατί τους έκαναν κριτική αλλά γιατί απείλησαν την ίδια την απονομή δικαιοσύνης, νομοθετώντας τερατουργήματα απονομής αμνηστίας και αμνησίας; Ποτέ.

  Τη δεκαετία του 2000 ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο άλλος ευέλικτος και εφευρετικός νομοπαρασκευαστής της χώρας, αφαιρώντας πέντε λέξεις από τον ποινικό κώδικα, με το ίδιο τρικ, μετέτρεψε κακούργημα σε πλημμέλημα. Το αποτέλεσμα ήταν ότι πάνω από 500 επώνυμοι Θεσσαλονικείς, υπόδικοι για πλαστογραφία εγγράφων προκειμένου τα παιδιά τους να πάρουν μετεγγραφές που δεν δικαιούνταν από χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού, επανέκαμψαν σαν αθώες περιστερές στην κοινωνία (φαντάζομαι και στην εκλογική πελατεία του Βενιζέλου), αφού το αδίκημα –ως πλημμέλημα πια– είχε παραγραφεί. Οι ενώσεις δικαστών και εισαγγελέων, δικαστών σκέτο ή όπως αλλιώς προσδιορίζονται, δεν έβγαλαν άχνα. Μόνο ένας εισαγγελέας από τη Θεσσαλονίκη, ο Βασίλης Φλωρίδης, τόλμησε να τοποθετηθεί με θάρρος ακόμη και σε συνέδριο και να μιλήσει για νομοθετικό πραξικόπημα Βενιζέλου.

  Τέτοια πραξικοπήματα γίνονται κάθε μέρα. Υπαγορεύονται από τη διαπλοκή και εκτελούνται μέσα στη Βουλή από υπουργούς που κάνουν την εξυπηρέτηση που τους ζητάνε. Με τον τρόπο αυτό, οι υπόδικοι του λευκού κολάρου δεν φτάνουν όχι στη φυλακή αλλά ούτε σε δίκη. Νόμοι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα συγκεκριμένων συμφερόντων, που στη συνέχεια τους φοράνε αδιαμαρτύρητα σαν κοστούμι οι άνθρωποι που πρέπει να αποδώσουν δικαιοσύνη. Αυτές οι υποθέσεις είναι καθημερινές και η αποκάλυψή τους δεν προέρχεται από δημοσιογραφική έρευνα αλλά από πληροφόρηση που μας παρέχουν έντιμοι δικαστές και εισαγγελείς, οι οποίοι βλέπουν τη διαφθορά να τους βγάζει τη γλώσσα.

  Ας κάνουμε όποια παραδοχή θέλουν οι ενώσεις για το τι πρέπει ή δεν πρέπει να λέει ένα πολιτικό πρόσωπο για τη Δικαιοσύνη. Θα επιμείνουμε όμως στο ερώτημα τι λένε οι ίδιοι όταν η Δικαιοσύνη προσβάλλεται, γελοιοποιείται και φυσικά δεν λειτουργεί όπως πρέπει, με φωτογραφικά νομοθετήματα και απαλλακτικές νομικές παρασκευές; Γιατί δεν διαμαρτύρονται; Είναι πιο επικίνδυνο ένας υπουργός να ασκεί κριτική ή να κλέβει και να αυτοαμνηστεύεται; Πότε διαμαρτυρήθηκαν; Γιατί δεν διαμαρτυρήθηκαν; Τι κάνουν; Παίζουν ρόλο ώσμωσης με το διεφθαρμένο κομμάτι της εξουσίας με το οποίο μοιράζονται μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα της εξουσίας ή παριστάνουν τον Μπάμπη; Τον Μπάμπη τον φλου.

 24. Ο/Η Πόθεν αίσχος; λέει:

  Όταν συγκρούονται Μαφίες, βγαίνουν άπλυτα στη φόρα

  http://www.documentonews.gr/article/basilikh-oanoy-lathos-h-sthrixh-ths-enwshs-dikastwn-ston-panagiwth-lymperopoylo

  Βασιλική Θάνου: Λάθος η στήριξη της Ένωσης Δικαστών στον Παναγιώτη Λυμπερόπουλο

  Την αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στηλιτεύει η προϊσταμένη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Βασιλική Θάνου, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι επιχείρησαν με την επίμαχη επιστολή τους, να προστατεύσουν και ένα εκ των μελών τους, το όνομα του οποίου, όπως, αποκάλυψε το Documento, εμπλέκεται στην υπόθεση αποφυλάκισης εμπόρου ναρκωτικών από τον Χαράλαμπο Αθανασίου.

  Πρόκειται για τον πρώτο αντιπρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Παναγιώτη Λυμπερόπουλο, και, όπως αποκάλυψε το Documento, το όνομά του αναφέρεται σε ένορκη κατάθεση του επιχειρηματία Αλέξανδρου Αβατάγγελου, ο οποίος ήταν υπόδικος για την υπόθεση της αγοράς των γερμανικών υποβρυχίων.

  Συγκεκριμένα, στην ένορκη κατάθεσή του, ενώπιον των εισαγγελέων Ελένης Τουλουπάκη, Χρήστου Ντζούρα και Γεωργίου Καλούδη, ο Αλέξανδρος Αβατάγγελος, δήλωσε ότι ο δικηγόρος του, κατά τη διάρκεια που ο ίδιος βρισκόταν στη φυλακή, του πρότεινε να τον αποφυλακίσει με αντάλλαγμα 800.000 ευρώ.

  Η αποφυλάκιση, όπως του είπε και έχει καταθέσει ενόρκως, θα γινόταν με την παρέμβαση των ανθρώπων του τότε υπουργού Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα του Θεοχάρη Μπίρπου που ήταν διευθυντής του γραφείου του υπουργού Χ. Αθανασίου και του συμβούλου του Παναγιώτη Λυμπερόπουλου, ο οποίος αρνείται κάθε εμπλοκή.

  https://dominonews.gr/stin-antepithesi-i-thanou-me-skliri-dilosi-kata-enosis-dikaston-ke-isangeleon/
  Στην αντεπίθεση η Θάνου με σκληρή δήλωση κατά Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
  26 Ιουλίου 2017, 13:17

  Αναφερόμενη στις αποκαλύψεις του Documento της Κυριακής για τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Παναγιώτη Λυμπερόπουλο, η τ. πρόεδρος του Αρείου Πάγου εκτίμησε ότι η Ένωση προσπαθεί να τον προστατεύσει παρά το γεγονός ότι ελέγχεται για τα πεπραγμένα του σε συγκεκριμένη υπόθεση. «Εκτιμώ ότι θεώρησαν πως με αυτόν τον τρόπο προστατεύουν ένα εκ των μελών τους (μετά το δημοσίευμα του Documento). Δεν θα πρέπει να επιλέγουν αυτόν τον τρόπο άμυνας, είναι λάθος. Θα πρέπει ο ίδιος (ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων) να ζητήσει να γίνει δικαστική έρευνα και να διαλευκανθεί η υπόθεση», είπε χαρακτηριστικά.

  http://www.documentonews.gr/article/pws-o-xaralampos-athanasioy-apofylakise-isobith-emporo-kokainhs

  Πώς ο Χαράλαμπος Αθανασίου αποφυλάκισε ισοβίτη έμπορο κοκαΐνης

  Στην πρώτη τροπολογία της καριέρας του ως υπουργός Δικαιοσύνης, ο Χαρ. Αθανασίου επιχείρησε να απαλλάξει τις ναυτιλιακές (και τις offshore φυσικά) από τη δήλωση πόθεν έσχες. Διεφθαρμένοι δηλαδή πολιτικοί, εφοριακοί, εκδότες, δικαστές θα μπορούσαν να κρύψουν περιουσιακά τους στοιχεία μέσα σε μια offshore αφού δεν χρειαζόταν να τη δηλώσουν. Η φωτογραφική τροπολογία αποσύρθηκε έπειτα από διακομματική κατακραυγή.

  Τον Απρίλιο του 2014, πάλι ως υπουργός Δικαιοσύνης, με τον νόμο 4254 αφαίρεσε λέξεις από τον Ποινικό Κώδικα και έτσι οδήγησε σε αμνηστία πολλούς καταχραστές του δημοσίου και εγκληματίες του λευκού κολάρου. Υστερα από 13 ημέρες ο Χαρ. Αθανασίου απέσυρε τη ρύθμιση λέγοντας ότι οι λέξεις διεγράφησαν εκ παραδρομής, αλλά η ισχύς της για το διάστημα των δεκατριών ημερών αμνήστευσε έτσι και αλλιώς όσους ήταν υπόδικοι. Τα δικαστήρια αρνήθηκαν να την εφαρμόσουν χαρακτηρίζοντάς τη «συγκαλυμμένη αμνηστία», ενώ στη συνέχεια ο ίδιος ο Αρειος Πάγος απεφάνθη για την αντισυνταγματικότητά της.

  Στο τρίτο μεγάλο του νομικό εγχείρημα, ο Χαρ. Αθανασίου μετέτρεψε την ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες από κακούργημα σε πλημμέλημα. Ο ίδιος, όπως είχε αποκαλύψει το HOT DOC, είχε αποκρύψει περιουσιακά στοιχεία από τη δήλωση πόθεν έσχες. Η ρύθμιση αυτή έριξε στα μαλακά τον Γιάννο Παπαντωνίου και δεν τον οδήγησε τελικώς στη φυλακή.

 25. Ο/Η Αί(σ)χω ότι θέλω λέει:

  http://www.efsyn.gr/arthro/arnoyntai-na-ypovaloyn-pothen-eshes-oi-dikastes

  Αρνούνται να υποβάλουν «πόθεν έσχες» οι δικαστές

  22.11.2016,
  Συντάκτης: Αντα Ψαρρά

  Επιμένουν από κοινού οι δικαστές και οι εισαγγελείς στο αίτημά τους να μην υποβάλλουν «πόθεν έσχες» και μάλιστα ζητούν να ανασταλεί αυτή η υποχρέωση μέχρις ότου κριθεί οριστικά η κύρια προσφυγή τους στο ΣτΕ.

  Οι δικαστές επικαλούνται την ενδεχόμενη διαρροή προσωπικών δεδομένων.

  Οι δικαστικές ενώσεις επισημαίνουν ότι από την υποβολή των δηλώσεων «πόθεν έσχες» με ηλεκτρονικό τρόπο θα υποστούν βλάβη ανεπανόρθωτη, καθώς θα αναγκαστούν να διαβιβάσουν απόρρητα στοιχεία της περιουσιακής τους κατάστασης, εξόχως σημαντικά στοιχεία της προσωπικής και οικογενειακής τους ζωής.

  Παράλληλα, τονίζουν πως η επιτροπή που θα ελέγξει τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» έχει συγκροτηθεί κατά τρόπο αντισυνταγματικό.

  Ακόμη, αναφέρουν ότι με την ηλεκτρονική κατάθεση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης δεν διασφαλίζεται η προστασία τους από τον κίνδυνο διαρροής και δημοσιοποίησης των προσωπικών δεδομένων τους, όπως είναι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των ιδίων και των μελών των οικογενειών τους.

 26. Ο/Η laskaratos λέει:

  Το άρθρο λέει πολλές αλήθειες.
  Αυτό που δεν λέει είναι πως και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν προσπαθεί να εξυγιάνει τη Δικαιοσύνη (Ένα ‘Πόθεν Έσχες’ των δικαστών, θα ήταν το πρώτο αυτονόητο στοιχειώδες βήμα).
  Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αντικαταστήσει παντού, σε όλα τα επίπεδα της κρατικής και κομματικής εξουσίας, τις παλιές προκλητικές μαφίες με τις δικές του.
  Γι’αυτό και θα αποτύχει.
  Ηθικά έχει ήδη συντριβεί.
  Απομένει και η εκλογική του ήττα.

  http://www.koutipandoras.gr/article/eisaste-karagkiozhdes-kai-oelete-na-kanete-etsi-oloys-toys-dikastes

  Είσαστε καραγκιόζηδες και θέλετε να κάνετε έτσι όλους τους δικαστές

  Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, μεγάλη η χάρη της (σαν τις χάρες που έδινε ο Μπάμπης Αθανασίου τις οποίες η Ένωση κάνει γαργάρα), για μια ακόμη φορά έβγαλε ανακοίνωση για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, ενώ (για μια ακόμη φορά), φωτογράφισε (τι φωτογράφισε, ζωγράφισε) «πληρωμένους κονδυλοφόρους και παρακρατικούς».

  Γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης

  Επειδή το πράγμα έχει παραγίνει, νομίζω πως πρέπει να τελειώνουμε με τους καραγκιόζηδες που χρησιμοποιούν τους δικαστές και εισαγγελείς και δεν εκπροσωπούν κανέναν άλλο από τη φιλοδοξία και τα συμφέροντά τους. Σίγουρα όχι τους δικαστές και τους εισαγγελείς της καθημερινότητας που εγώ γνωρίζω.

  1. Οι πραγματικοί δικαστές και εισαγγελείς, οφείλουν να έχουν το θάρρος της γνώμης. Πόσο μάλλον όταν αυτή αφορά τη νομιμότητα στην Ελλάδα και τις θεσμικές λειτουργίες. Πρέπει επίσης να παραθέτουν τα αποδεικτικά στοιχεία για όσα λένε. Να μας πουν λοιπόν, ποιοι είναι οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι, πώς αποδεικνύεται ότι κάποιος (ποιος;) τους πληρώνει και πώς αποδεικνύεται η λειτουργία του παρακράτους που περιγράφουν. Έτσι κάνουν οι άνθρωποι της Δικαιοσύνης. Παραθέτουν (και δικάζουν φαντάζομαι) με πραγματικά στοιχεία. Διαφορετικά νομιμοποιούν οποιονδήποτε, να υποστηρίζει χρησιμοποιώντας τις πρακτικές τους, ότι «υπάρχουν έμμισθοι εμπόρων ναρκωτικών στην Ένωση και παρακράτος που ελέγχει τη Δικαιοσύνη υπέρ συμφερόντων». Το ανέχονται;

  2. Ο Εισαγγελέας και ο Δικαστής, δεν μιλάνε για παρακράτος, αλλά το συλλαμβάνουν. Στοιχειοθετούν την κατηγορία, οδηγούν τους υπεύθυνους στη Δικαιοσύνη, ειδικά όταν πρόκειται για κίνδυνο των θεσμών και του Πολιτεύματος. Διαφορετικά είναι καραγκιόζηδες που εξυπηρετούν αυτούς που τους κινούν πίσω από τον μπερντέ.

  3. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, δεν είναι θεσμός. Είναι ένα επαγγελματικό σωματείο, όπως όλα τα σωματεία που υπάρχουν στην Ελλάδα. Θεσμός είναι ο Δικαστής και ο Εισαγγελέας στο δικαστήριο. Σε όλες τις άλλες δραστηριότητες είναι πολίτης. Στη συγκεκριμένη είναι μια κακή μάλιστα συντεχνιακή συνάθροιση που δεν υπερασπίζεται τη Δικαιοσύνη αλλά μικροσυμφέροντα.

  4. Η ύπαρξη τριών τέτοιων σωματείων στον χώρο της Δικαιοσύνης, με σύγκρουση μάλιστα και αλληλοκατηγορίες, αποδεικνύει πως το ζητούμενο γι’ αυτούς δεν είναι ο χώρος της Δικαιοσύνης αλλά το μοίρασμα της εξουσίας που γεννά η διαχείριση της απόδοσης Δικαιοσύνης. Γι’ αυτό σφάζονται, γι’ αυτό δημιουργούν καρέκλες αντί να μοιράζονται ευθύνες.

  5. Οι αποφάσεις της Ένωσης, δεν εκφράζουν ούτε τους Εισαγγελείς, ούτε τους Δικαστές, ούτε και κλήθηκαν ποτέ σε Γενική Συνέλευση για τέτοια θέματα. Νομίζω η ανακοίνωση της μειοψηφίας στην Ένωση (ΕΔΩ) είναι αρκετά εύγλωττη. «Το Δ.Σ της Ένωσης, έχει εκπέσει του σεβασμού όλων». Συμφωνώ.

  6. Τα μέλη της Διοίκησης της Ένωσης, δεν έχουν την ανεξαρτησία που διαφημίζουν τα ίδια και ο Μπάμπης Αθανασίου εξ ονόματός τους. Ανήκουν σε πολιτικές παρατάξεις (καλά κάνουν φυσικά) οι οποίες όμως πολιτεύονται κάνοντας πολιτικές παρεμβάσεις. Έχουν φτάσει στο σημείο να μιλούν με απρέπεια για τον πρωθυπουργό ή για υπουργούς και δημοσιογράφους. Και ναι μεν οι πολιτικοί όταν πολιτεύονται ελέγχονται από τους ψηφοφόρους, η διοίκηση της Ένωσης από ποιόν ελέγχεται όταν φορώντας τον μανδύα του «θεσμικού Δικαστή» μετατρέπεται σε Τοπική Οργάνωση συγκεκριμένου κόμματος;

  7. Μιλάνε αορίστως για «παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη». Γιατί δεν τις απαριθμούν; Γιατί δεν μας λένε ποιος και από ποιόν τις δέχτηκε; Γιατί το να αποκαλείς παρέμβαση την άποψη που εκφράζει πολίτης (πόσο μάλλον πολιτικός) είναι πέρα από τις συνταγματικές προβλέψεις. Όλοι κρίνονται και πρέπει να κρίνονται λέει το Σύνταγμα. Ισχύει κάτι άλλο για τους δικαστικούς; Αλλά αν οι απόψεις είναι παρέμβαση, τότε σίγουρα είναι παρέμβαση ότι ο Άδωνης Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της ΝΔ αποκαλεί τα μέλη του ΣτΕ μουρλούς όπως και η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι πολλά μέλη της Θέμιδος καλύπτουν τρομοκράτες. Ή μήπως όχι;

  8. Η τοποθέτηση του Δ.Σ. της Ένωσης υπέρ του αντιπροέδρου της, Παναγιώτη Λυμπερόπουλου, ο οποίος βρίσκεται υπό εισαγγελική έρευνα δεν είναι παρέμβαση και μάλιστα σε στάδιο της προανάκρισης; Γιατί δεν περιμένουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία για να αποφανθούν; Πού ξέρουν αν έχει ή όχι πραγματική εμπλοκή σε αυτό που περιγράφεται στην ένορκη κατάθεση του μάρτυρα; Γιατί αυτή η συντεχνιακή προκαταβολική κάλυψη;

  9. Η αναταραχή που υπάρχει στη Δικαιοσύνη είναι αποτέλεσμα πολιτικών παρεμβάσεων; Όλα αυτά που ακούγονται δεν απασχολούν τον κλάδο, δεν συζητιούνται στα δικαστήρια και την κοινωνία;

  10. Έχει η Ένωση να επιδείξει μία θέση που πήρε, όταν αποκαλύπτονται παραδικαστικά, επίορκοι δικαστές, προκλητικοί χειρισμοί δικογραφιών, που να απαιτεί κάθαρση; Συμβάδισαν ποτέ με το αίτημα της κοινωνίας για απόδοση Δικαιοσύνης ή έφτιαξαν ένα φωτοστέφανο οι ίδιοι για τον εαυτό τους το οποίο φοράνε μπροστά στα κανάλια ή όποτε γράφουν αυτοαγιοποιητικές ανακοινώσεις;

  11. Η νομιμότητα δεν είναι μια αόριστη έννοια. Το Σύνταγμα δεν είναι λάστιχο και η ιερή έννοια της ισότητας δεν είναι για λόγους στα συνέδρια. Είναι δυνατόν η Ένωση να καλεί τα μέλη της σε γενική ανυπακοή στην ηλεκτρονική υποβολή Πόθεν Έσχες; Την εποχή που γίνονται ηλεκτρονικές συναλλαγές δισεκατομμυρίων κάθε μέρα από τράπεζες, εταιρείες και κράτη η Ένωση να μην υποβάλει Πόθεν Έσχες μήπως και διαρρεύσει το Πόθεν Έσχες ηλεκτρονικά;Ποιόν κοροϊδεύουν οι πιο ίσοι από τους ίσους; Τα χαρτιά δεν διαρρέουν; Διαρρέουν αλλά επίσης καταστρέφονται σε ατυχήματα, πράγμα που είναι δύσκολο στα ηλεκτρονικά αρχεία. Τόσα πολλά πλούσια μέλη έχετε που φοβάστε το Πόθεν Έσχες;

  Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μπορεί να επιμένει να εμφανίζεται ως αγνή παρθένος, αλλά το μόνο που κάνει είναι με άγχος να επιδεικνύει την παρθενοραφή της. Πολιτεύεται, παίρνει θέση, κάνει πόλεμο, υπερασπίζεται με το επιχείρημα της θεσμικότητας επίορκους και στη συνέχεια κλαίει όταν εισπράξει την απάντηση. Αλήθεια γιατί δεν έβγαλε ανακοίνωση για την εισαγγελέα Τσατάνη που καταδικάστηκε στο πειθαρχικό για την υπόθεση Βγενόπουλου αλλά έβγαλε μόνο όταν με δημοσιεύματα περιγράφαμε τι έκανε; Αυτή δεν είναι συμπεριφορά Δικαστών και Εισαγγελέων αλλά καραγκιόζηδων. Και αυτός είναι ο λόγος που πιστεύω πως δεν συμφωνεί η μεγάλη πλειοψηφία των μελών της Ένωσης με όσα μεθοδεύει η ετερόκλητη διοίκησή της που προέκυψε από πολιτικά παζάρια ultra αριστερών και μπαμπικών δεξιών. Γιατί όσους γνωρίζω δεν είναι καραγκιόζηδες.

  ΥΓ 1: Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το καραγκιόζης είναι αξιολογική κρίση που μάλιστα μπορεί να αποδοθεί σε δικαστή (προσφυγή Αλεξάνδρας Κατραμή κατά της απόφασης 19331/05).

  ΥΓ 2: Αγαπητά μέλη του Δ.Σ της Ένωσης που τα έχετε κάνει «σαλάτα». Το να λέτε δεξιά – αριστερά σε μέλη σας να με τσακίσουν σε δίκες που έχω «για να δω εγώ» είναι πολύ παρακινδυνευμένο. Γιατί οι δίκες είναι δημόσιες και βγαίνουν συμπεράσματα. Όσα μεθοδεύετε όμως είναι κρυφά και η δημοσίευσή τους δεν έχει σαν αποτέλεσμα ποινή αλλά την κατακραυγή του κόσμου. Θα το αντέξετε;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s