Δεν υπάρχει επέλαση της κομματοκρατίας, αλλά η συστηματική Συνέχισή της

[Μικρή σημασία έχει αν δικαιούται –που ΔΕΝ– να το καταγγέλλει η ΝΔ]

Τα πλοκάμια της κομματοκρατίας επεκτείνονται / η φωτογραφία βρέθηκε στο thesouthernstateofmind.blogspot.com

Τα πλοκάμια της κομματοκρατίας επεκτείνονται / η φωτογραφία βρέθηκε στο thesouthernstateofmind.blogspot.com

Τι έλεγαν τότε:

1. «Σύγκρουση με συνήθειες ριζωμένες από το δικομματισμό, σε ένα μέρος της κοινωνίας. Όπως το ρουσφέτι, ο χρηματισμός, ο νεποτισμός, οι κουμπαριές. Δεν ερχόμαστε, με δυο λόγια, για να συνεχίσουμε με τις παλιές πολιτικές και πρακτικές. Δεν είμαστε η συνέχεια όσων κυβέρνησαν τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Είμαστε η άρνησή τους». 29/12/2014 Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο Cine Κεραμεικός

2. «Είναι οι τελευταίοι σπασμοί ενός καθεστώτος προνομίων που καταρρέει. Του δικού σας καθεστώτος. Που κι εσείς είστε άξιο τέκνο του. Της κλεπτοκρατίας, της οικονομικής και πολιτικής διαπλοκής. Του 1% που ζούσε εις βάρος του 99%. Της οικογενειοκρατίας. Των μεγάλων συμφερόντων, του πελατειακού συστήματος». 13/06/2013 Ομιλία του Προέδρου της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα, στο Βόλο

3.«Η παρακαταθήκη που άφησαν η Μεταπολίτευση και ο δικομματισμός της περιόδου αυτής είναι γνωστή σε όλους. Το κομματικό κράτος, η αναξιοκρατία και ο νεποτισμός, οι πολιτικές επιλογές χωρίς σχεδιασμό για το μέλλον κυριάρχησαν στην Ελλάδα». 22/01/15 Άρθρο στην Αυγή : Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κοινή λογική

4. «Είναι όλη αυτή η λιτανεία της οικογενειοκρατίας, της διαπλοκής, της μίζας, της κόμπρας, του ξεπουλήματος, της αποανάπτυξης, της φτωχοποίησης του λαού μας, που σήμερα θρασύτατα και ανερυθρίαστα διεκδικούν να σώσουν τον ελληνικό λαό από τον βαθύ και λασπώδη γκρεμό που τον παράχωσαν. Απέναντι σε αυτή τη γλοιώδη και δύσοσμη λιτανεία, ένας άλλος κόσμος: Ο κόσμος της αριστεράς, της εργασίας, των κινημάτων, της δημοκρατίας, της διαφάνειας. Ο κόσμος του μέλλοντος απέναντι σε ένα παρελθόν οδυνηρό και επονείδιστο». 01/06/2012 Παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για τον εκδημοκρατισμό του πολιτικού συστήματος – τη δημόσια διοίκηση –την ασφάλεια.

Τι κάνουν σήμερα:

Κατεβάστε το PDF και κρίνετε

Επαναλαμβάνουμε: Μικρή σημασία έχει αν δικαιούται -που ΔΕΝ- να το καταγγέλλει η ΝΔ, αυτή που με το ΠΑΣΟΚ «έχτισαν» επιμελώς το έκτρωμα που σήμερα ονομάζεται Ελληνικό Κράτος.

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

14 Responses to Δεν υπάρχει επέλαση της κομματοκρατίας, αλλά η συστηματική Συνέχισή της

 1. Ο/Η Aδ.Κοραής λέει:

  στην εκπαίδευση κομματισμός και χαμηλά προσόντα

  http://www.kathimerini.gr/813422/article/epikairothta/ellada/eptasfragisto-mystiko-ta-prosonta-twn-13

  Επτασφράγιστο μυστικό τα προσόντα των «13»
  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

  Παρ’ όλα αυτά, στο ερώτημα πότε θα δημοσιοποιηθούν τα βιογραφικά ώστε να δοθεί απάντηση σε τυχόν αβάσιμα σχόλια, ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς έως τώρα έχει καταφύγει σε δικαιολογίες. Χαρακτήρισε τα σχόλια που κυκλοφορούν «κουτσομπολιά», ανέφερε ότι εξετάζεται εάν η δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων αντιβαίνει στις διατάξεις περί προστασίας τους, έκανε λόγο για αξιολόγηση των 13 στην πράξη». Ομως, βιογραφικά δεν δημοσιοποίησε…

  Ειδικότερα, κατετέθησαν 452 αιτήσεις για τις 13 θέσεις, και επελέγησαν 11 άνδρες και δύο γυναίκες. Ως προς τις ειδικότητες των νέων Περιφερειακών, τέσσερις είναι δάσκαλοι, δύο γυμναστές, δύο καθηγητές Πληροφορικής, ένας νηπιαγωγός, ένας μαθηματικός, ένας φυσικός, ένας γεωλόγος και ένας φιλόλογος.

  Η «Κ» αναζήτησε στοιχεία των βιογραφικών των 13 Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, από τα οποία προκύπτει ότι σχεδόν και οι 13 έχουν κομματικές περγαμηνές. Διατηρώντας την άτυπη αναλογία για μοίρασμα των θέσεων ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 11 θέσεις και οι ΑΝΕΛ 2. Οι περισσότεροι νέοι Περιφερειακοί στο παρελθόν υπήρξαν υποψήφιοι σε συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών και υποψήφιοι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ενδεικτικά:

  • Εξι Περιφερειακοί ήταν υποψήφιοι σε ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές, ένας ακόμη είχε θέσει υποψηφιότητα σε συνδυασμό για τη δημαρχία, δύο δηλώνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Ως εύσημο παρουσιάζεται από κάποιους εκ των 13 η στάση τους κατά της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, που προωθήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

  • Την ίδια στιγμή, για πολλούς εκ των 13 δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί εάν διαθέτουν μεταπτυχιακούς τίτλους, ενώ η διοικητική υπηρεσία σε κάποια σχολική μονάδα για ορισμένους είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με ό,τι ζητά ως προσόν ο νόμος 3260/2004 στο άρθρο 12 παρ. 1.

  • Υπήρξαν δύο Περιφερειακοί που το βιογραφικό τους ολοκληρώνεται σε δύο μόλις γραμμές.

  Η… καζούρα που γίνεται στα σχολεία κατά πολλών εκ των νέων Περιφερειακών είναι μεγάλη. Μάλιστα, πολλοί σχολιάζουν σκωπτικά και το στελεχικό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ, αφού λένε ότι «και το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. έκαναν κομματικές επιλογές αλλά τουλάχιστον κομματικούς που διέθεταν υψηλά τυπικά προσόντα και θητεία στη διοίκηση». Η νυν ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, καθώς δεν δημοσιεύει τα βιογραφικά, τους αφήνει έκθετους στα σχόλια των συναδέλφων τους, χωρίς αξιοκρατική νομιμοποίηση να επιτελέσουν το δύσκολο έργο τους.

  Πόσο μάλλον που πληροφορίες αναφέρουν ότι για το θέμα υπήρξε οξύτατη κόντρα μεταξύ των κ. Μπαλτά και Κουράκη. «Δώστε στη δημοσιότητα τα βιογραφικά των 13 αλλά και όλων των υπολοίπων υποψηφίων. Ολα τα άλλα είναι εκ του πονηρού» προτείνει σχολιογράφος στους κ. Μπαλτά και Κουράκη. Αλήθεια, τι φοβούνται; Μήπως έχουν επιλέξει κάποιον που έχει υψηλά προσόντα, αλλά ανήκει σε κόμμα της αντιπολίτευσης και δεν ξέρουν πώς να το δικαιολογήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ;

  http://kourdistoportocali.com/post/36119/pappas

  Ο μπαμπάς του Νίκου Παππά συντονιστής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ!!!

  O κος Στέλιος Παππάς, κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, έχει το προνόμιο-όπως αποδεκνύεται-να είναι ο μπαμπάς του Νίκου Παππά, ο οποίος είναι διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα.

  Ο Στέλιος Παππάς λοιπόν ανέλαβε συντονιστής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ πράγμα που σημαίνει γλυκιά ζωή στις Βρυξέλλες με τα ταξιδάκια του, τα σέα του, τα μέα του.

  Οι ευρωβουλευτές τον κοιτάνε με μισό μάτι ενώ συζητώντας μεταξύ τους σχολιάζουν ως εξής την οικογενειοκρατία

  -O μπαμπάς έβαλε τον γιο στο κόμμα-ο οποίος με τις ικανότητές του ανέβηκε την ιεραρχία-και ο γιος ανταποδίδει διορίζοντας τον μπαμπά συντονιστή της ευρωομάδας.

  Ασε που ο Νίκος Παππάς θα έλεγχει έτσι όλη την ευρωομάδα.

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  «Ο Θεόδωρος Μητράκος, νέος υποδιοικητής της ΤτΕ, είναι μνηστήρας της κόρης του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά».

  Πηγή: Βαρβιτσιώτης: Αυτά είναι όλα τα ονόματα συγγενών και φίλων που διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ [λίστα] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/204884/varvitsiotis-ayta-einai-ola-ta-onomata-syggenon-kai-filon-poy-diorise-o-syriza-lista#ixzz3ZMQgyUty
  _______________________

  Το ωραίο είναι πως ο Κοτζιάς το είχε δήθεν διαψεύσει με τρόπο που το επιβεβαίωνε.
  Ζητούσε να του προσκομίσει ο «συκοφάντης» πιστοποιητικό γάμου. Το είχε επισημάνει εύστοχα ο τακτικός σχολιαστής μας «Κάποιος», τον οποίο και ευχαριστούμε.

  https://roides.wordpress.com/2015/02/13/13feb15/#comment-77515

  Ο/Η Κάποιος λέει:

  01/05/2015 στο 5:23 πμ (Διόρθωση)

  Δεν υπάρχει γάμος

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64179753

  Διαδικτυακός καβγάς Κοτζιά-Μητσοτάκη για τους διορισμούς
  ……………………………..

  Συγκεκριμένα, σχολιάσε με βάση ένα «γράφημα», τους διορισμούς που έχουν γίνει από στελέχη της κυβέρνησης, σε συγγενικά η φιλικά τους πρόσωπα. «Για την κυβέρνηση ο βαθμός συγγένειας μάλλον μετράει περισσότερο από την αξιολόγηση», έγραψε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ στο γράφημα περιλαμβάνει και τον διορισμό του Θόδωρου Μητράκου, υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, προσδιορίζοντάς τον ως γαμπρό του Νίκου Κοτζιά.

  Εντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος απάντησε άμεσα, επίσης μέσω του Twitter, καλώντας τον βουλευτή της ΝΔ να παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία.

  «Να καταθέσεις πιστοποιητικό γάμου της κόρης μου με πρόσωπο που επικαλείσαι που τάχα διορίστηκε επί τούτου. Αλλιώς είσαι συκοφάντης», έγραψε ο υπουργός.

 3. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Λεφτά χάρισμα σε μητροπόλεις

  Απώλειες προγραμμάτων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για περίπου σαράντα μητροπόλεις προκαλεί η απένταξη των προγραμμάτων για την ψηφιακή σύγκλιση.

  Σύμφωνα με επιστολή που έλαβαν προ ημερών όλες οι μητροπόλεις που είχαν καταθέσει – και είχαν εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση – τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τα προγράμματα ΕΣΠΑ, τελικώς δεν δόθηκε καμία έγκριση και σε καμία μητρόπολη για την υλοποίησή τους.

  Ως λόγος για την απένταξη των προγραμμάτων που προέβλεπαν τον εκσυγχρονισμό των ηλεκτρονικών υποδομών των μητροπόλεων (ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς πολίτες, ψηφιοποιήσεις κειμηλίων κλπ) στις περιφέρειες Β. Αιγαίου, Πελοποννήσου, Αν. Μακεδονίας – Θράκης, Ηπείρου και Κρήτης είναι η «αδυναμία υλοποίησής τους» λόγω των σφιχτών χρονοδιαγραμμάτων.

  Ειδικοί του χώρου επισημαίνουν πως η καθυστέρηση δεν οφείλεται στις μητροπόλεις αλλά στις καθυστερήσεις που προκλήθηκαν λόγω των πολιτικών εξελίξεων (αλλαγές στα υπουργεία, στις αρμόδιες υπηρεσίες κ.ά.) που έφεραν εκτός χρονοδιαγράμματος όλα τα προγράμματα.

  Πάντως στην επιστολή που έλαβαν οι μητροπόλεις δεν αποκλείεται η ένταξη των προγραμμάτων στο νέο ΕΣΠΑ της περιόδου 2015-2020.

 4. Ο/Η Lawyer λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.oikonomia&id=40897
  Η συμφωνία έρχεται, ας κοκορεύονται…

  Έχω υποστηρίξει αρκετές φορές ότι, παρά τα επιφαινόμενα, η κυβέρνηση Τσίπρα θα καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές, επειδή οτιδήποτε άλλο θα οδηγούσε τη χώρα σε συντριβή και τους ίδιους στο πολιτικό κρεματόριο (εδώ).

  Σήμερα ξαναλέω ότι, σε αντίθεση με τα επιφαινόμενα, δηλαδή την εικόνα «αδιεξόδου» που εμφανίζεται σκόπιμα (θα εξηγήσουμε παρακάτω γιατί), η συμφωνία είναι επί θύραις. Υπό μία και μοναδική προϋπόθεση: να μην τρελαθούν ξαφνικά και αποφασίσουν να αυτοκτονήσουν. Όμως, κάτι τέτοιο δεν το βλέπω.

  Εύλογο το ερώτημα: τότε γιατί καλλιεργείται εντέχνως αυτό το κλίμα που βλέπουμε γύρω μας, ότι υπάρχει «αδιέξοδο», ότι δεν θα πληρώσουμε τις επόμενες δόσεις προς το ΔΝΤ, ότι «πάμε για ρήξη», ότι θα κάνουμε δημοψήφισμα και τα παρόμοια;

  Πρέπει να ξεχωρίσουμε τις ανοησίες τύπου Ήσυχου (εδώ), οι οποίες μπορεί και να οφείλονται σε αργεντίνικες φαντασιώσεις, αφού ο άνθρωπος έχει ζήσει εκεί και μπορεί να νομίζει ότι είναι το ίδιο η Ελλάδα της ευρωζώνης. Αυτές τις ανοησίες διέψευσε ήδη ο αρμόδιος υπουργός, που ανακοίνωσε ότι πληρώσαμε τη σημερινή δόση και θα πληρώσουμε και την επόμενη (εδώ). Άρα οι ανοησίες, ήσυχες ή μη, δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη.

  Μετά πάμε στην κυβερνητική-κομματική προπαγάνδα, την οποία διεκπεραιώνουν τα μέσα ενημέρωσης (εδώ). Για τα περί μη πληρωμής των δόσεων, είπαμε ήδη. Διαψεύστηκε εν τοις πράγμασι. Τα περί διαφωνιών μεταξύ των δανειστών, που εμποδίζουν, δήθεν, την επίτευξη συμφωνίας, δεν είναι σοβαρά. Είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση.

  Αν ήταν σοβαρά όλα αυτά, γιατί να βγει ο Δραγασάκης, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Ντράγκι και να δηλώσει ότι η επίτευξη συμφωνίας είναι «ρεαλιστικός και ορατός στόχος»; (εδώ). Γιατί, αφού έχουμε «αδιέξοδο» και η «Αυγή» λέει ότι δεν θα πληρώσουμε τις δόσεις, ο αντιπρόεδρος «βλέπει» συμφωνία; Γιατί δεν κρατάει μια πισινή, μπας και τα σπάσουν και μείνει εκτεθειμένος;

  Διότι ο Δραγασάκης ξέρει ότι η συμφωνία θα γίνει, επειδή ΔΕΝ γίνεται αλλιώς. Χωρίς συμφωνία θα έχουμε άλλες εξελίξεις, που ουδείς από το στενό κυβερνητικό επιτελείο θέλει να διανοηθεί.

  Τα υπόλοιπα είναι σκέτη προπαγάνδα. Για να δικαιολογηθεί η συμφωνία σε ένα κοινό που έχει γαλουχηθεί αλλιώς και τώρα πρέπει να την αποδεχτεί. Έτσι, θα εμφανισθεί η Ελλάδα-βατράχι να συμφιλιώνει τους δανειστές-βουβάλια (Μέρκελ-Λαγκάρντ, που δήθεν σκοτώνονται μεταξύ τους) και να υπογράφει συμφωνία μαζί τους (εδώ η θεωρία βουβαλιών-βατραχιών). Και να πει μετά ο απηυδισμένος ΣΥΡΙΖΑίος: ε. αφού καταφέραμε να συμφιλιώσουμε τα βουβάλια, ας πάει και το παλιάμπελο, δηλαδή ας δεχτούμε τη συμφωνία.

  Διότι, ξαναλέω, αυτό που απομένει είναι πώς θα περάσει η συμφωνία στο εσωτερικό ακροατήριο. Πώς η προπαγάνδα θα την εμφανίσει ως success story του Τσίπρα. Και αυτό θα γίνει. Δηλαδή, θα γίνει αποδεκτή. Όπως έγινε αποδεκτό το μη σκίσιμο του Μνημονίου. Όπως έγινε αποδεκτή η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ. Όπως θα γίνουν αποδεκτά και άλλα (νέοι φόροι κτλ), που μέχρι πρότινος ήταν έγκλημα καθοσιώσεως. Πιστεύει κανείς ότι, μετά από όλα αυτά, όσοι σήμερα κοκορεύονται θα παραιτηθούν από υπουργοί, δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία και τα παρόμοια; Αστεία πράγματα. Τα κοκόρια θα γίνουν κότες.

  Τα κοκόρια είναι για να κοκορεύονται. Εγώ δεν τα ακούω. Ακούω όσους γνωρίζουν τι σημαίνει να μείνει η χώρα φτερό στον άνεμο. Γι’ αυτό επαναλαμβάνω: αν δεν έχουν τρελαθεί -και δεν έχουν- η συμφωνία έρχεται.

 5. Ο/Η Frixos λέει:

  Είναι αδικο να ισχυρίζεται καποιος ότι αυτοι που ηρθαν τωρα (Συριζα) είναι σαν τους αλλους που κυβερνουσαν τον τοπο τα τελευταια 40 χρονια.
  Μπορει βεβαια, αν εξαιρεσει κανεις τους ανοιχτα φασιστες, μια μικρη πολιτικη πλευρα του Συριζα να είναι ότι χειροτερο υπαρχει στο εγχωριο πολιτικο στερεωμα, αλλα το πρόβλημα είναι ότι η πλευρα αυτή είναι εξ ισου αθλια με ολες τις υπολοιπες πλευρες του (όπως θα ελεγε και ο Αρκας).
  Δυστυχως φοβάμαι ότι δεν είναι σαν τους αλλους, είναι πολυ χειρότεροι απο αυτους και -το χειροτερο- ηρθαν για να μεινουν και θα κανουν ότι χρειαζεται για εδραιωθουν στην καρεκλα που καθοτανε το ΠΑΣΟΚ εστω και αν αυτη ειναι στημενη πανω στα ερειπια, αφου ως τροπαιο ακομα και το πτωμα της χωρας είναι καλυτερα απο το τιποτα!
  Κι επειδή πλεον …λεφτα (μετρητα) δεν υπαρχουν για να μοιρασουνε, θα μεταχειριστούνε κάθε διαθεσιμο μεσον (γιγαντισμο του κρατους, διορισμούς, κομματοκρατια, καταργηση της οποιας διαφάνειας υπηρχε κλπ) σε τετοιο βαθμο που οι προκάτοχοι τους θα φανταζουν σαν αθωα γατακια διπλα τους.
  Μεχρι να βελτιωθουνν ωστε να φτασουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σε αθλιοτητα ο δρομος είναι μακρυς και καποιοι δεν προφτασουν να το δουν.
  Ειναι δημιουργηματα μιας κρισης που μοιαζει να ειναι βγαλμένη μεσα απο την «Αποκαλυψη», λες και ανοιξαν οι ταφοι και βγηκαν τα καθε ειδους ζομπι, ερχονται κατ΄ευθειαν απο το μακρυνο παρελθον, πεινασμένοι και διψασμένοι για εξουσια, αποφασισμένοι …να σωσουν τη χωρα.

  «Κι είναι αγρια, αγρια, αγρια η βροχη που θα πεσει πανω μας»
  (Μπ. Ντυλαν).

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Και οι γείτονες:
  Υφυπουργός Δικαιοσύνης διορίστηκε σήμερα ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, πρώην εισαγγελέας και πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ. Γείτονας του Τσίπρα στο Διόνυσο, επικεφαλής της ΕΥΠ επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

  • Ο/Η Καραμανλύριζα λέει:

   http://www.matrix24.gr/2015/05/neos-ifipourgos-dikeosinis-o-d-papangelopoulos/

   Νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης ο Δ. Παπαγγελόπουλος

   1 αναγνώστες σχολίασαν
   Στηβεν
   Απάντηση
   16:06 06/05/2015

   Υπόδειγμα ανεξάρτητου δικαστικού λειτουργού. Επί πρωθυπουργίας Καραμανλή κοιμήθηκε ανεξάρτητος Εισαγγελέας και ξύπνησε διοικητής της ΕΥΠ (υπαγόμενης τότε στον Υπουργό Εσωτερικών Παυλόπουλο). Πρώτη φορά Αριστερά!

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Αριστίνδην και αρεστίνδην

    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=63315

    Ελευθεροτυπία, Τρίτη 14 Ιουλίου 2009
    ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΠ

    Ο εισαγγελέας με το ρεκόρ υποθέσεων στο… αρχείο

    Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

    Η πορεία του Δημ. Παπαγγελόπουλου από τα υπόγεια της Ευελπίδων, όπου υπηρέτησε επί χρόνια ως εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών, μέχρι τον 15ο όροφο της οδού Κατεχάκη, στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ, πέρασε από πολλούς σταθμούς και από μεγάλα κύματα.

    Δημ . Παπαγγελόπουλος: Χειρίστηκε τις υποθέσεις των υποκλοπών, των Πακιστανών, της ΜΑΥΟ και όλες κατέληξαν στο αρχείο
    Δημ . Παπαγγελόπουλος: Χειρίστηκε τις υποθέσεις των υποκλοπών, των Πακιστανών, της ΜΑΥΟ και όλες κατέληξαν στο αρχείο
    Ο χαμηλών τόνων εισαγγελικός λειτουργός φαίνεται ωστόσο πως είχε την ευχέρεια να ελίσσεται καλά και να επιλέγει σωστά.

    Οι κύριες υποθέσεις, με έντονο πολιτικό ενδιαφέρον, που χειρίστηκε κατά το διάστημα της εισαγγελικής του θητείας, φαίνεται ότι καθόρισαν και την εξέλιξή του. Επειτα από μήνυση του Κ. Λαλιώτη κατά του Κων. Μηστοτάκη, ερεύνησε την περίφημη υπόθεση ΜΑΥΟ, σχετικά με παράνομες χρηματοδοτήσεις του κόμματος της Ν.Δ. Η δικογραφία αρχειοθετήθηκε ελλείψει στοιχείων.

    Την ίδια τύχη είχαν και οι καταγγελίες για το σπίτι που έκτισε στο Πόρτο Γερμενό ο μετέπειτα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς.

    Το 2003 εξελέγη από τους συναδέλφους του (όταν ίσχυε ακόμη ο θεσμός της αυτοδιοίκησης) προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Εκεί έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον χειρισμό (βλέπε απραξία) της έρευνας για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Επί 11 μήνες ο κ. Παπαγγελόπουλος διενεργούσε προσωπικά, για λόγους εθνικής ασφάλειας, προκαταρκτική εξέταση για το σοβαρό αυτό ζήτημα. Κάθε 4 μήνες ζητούσε τυπικά από τον τότε προϊστάμενό του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δ. Λινό, παράταση της μυστικής έρευνας. Επί της ουσίας όμως δεν ήταν εκείνος που τη διενεργούσε. Ολα ήταν στα χέρια της ΕΥΠ. Η ελληνική κοινωνία δεν έμαθε όμως ποτέ τα πορίσματά της. Χρειάστηκε να αναλάβει έργο η ΑΔΑΕ για να αποκαλυφθούν οι διαστάσεις του σκανδάλου.

    Και μια σημαντική λεπτομέρεια: η αυτοκτονία Τσαλικίδη είχε αξιολογηθεί τότε ως μια κοινή υπόθεση, όταν όλοι γνώριζαν ότι σχετιζόταν άμεσα με τις υποκλοπές.

    Λίγο πριν λήξει η διετής θητεία του, το 2005, η κυβέρνηση έσπευσε με φωτογραφική διάταξη να παρατείνει διά νόμου, για ένα χρόνο, τη θητεία όλων των προϊσταμένων στις μεγάλες εισαγγελίες της χώρας! Προφανής σκοπός της φωτογραφικής διάταξης, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ήταν να μη φύγει η υπόθεση των υποκλοπών από τα χέρια του συγκεκριμένου εισαγγελέα.

    Ο κ. Παπαγγελόπουλος ενεπλάκη μάλιστα, άλλη μία φορά στη θητεία του, με την ΕΥΠ: στην υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών. Κατ’αρχάς έβαλε τη μήνυση στο σωρό, επί τουλάχιστον 5 μήνες. Χρειάστηκε να πάρει δημοσιότητα το θέμα στο BBC, για να βγει η υπόθεση από τη ναφθαλίνη. Υστερα από έρευνα μηνών, η μηνυτήρια αναφορά του προέδρου της πακιστανικής κοινότητας, για απαγωγές και μυστικές ανακρίσεις τουλάχιστον 25 ομοεθνών του, κατέληξε σε άσκηση διώξεων κατά στελεχών της ΕΥΠ! Η δικογραφία είναι από το 2006 στην ανάκριση και παραπαίει, οδεύοντας οριστικά στο αρχείο. Το αξιοπερίεργο είναι ότι κάποιοι από τους κατηγορούμενους είναι τώρα υφιστάμενοι του κ. Παπαγγελόπουλου στην ΕΥΠ.

    Μετά τη λήξη της θητείας του ως προϊσταμένου, ο κ. Παπαγγελόπουλος τοποθετήθηκε αμέσως στη νεοπαγή θέση του εισαγγελέα, αρμόδιου για το οργανωμένο έγκλημα. Οταν πλησίαζε να λήξει και εκεί η θητεία του, επελέγη ως αντικαταστάτης του Δημ. Ασπρογέρακα, στη θέση του εποπτεύοντος την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

    Τώρα από τη νέα του θέση ασκεί εκ του νόμου εποπτεία και έρευνα τόσο σε θέματα εθνικής όσο και εσωτερικής ασφάλειας (τρομοκρατία, οργανωμένο έγκλημα). Δεν είναι λίγοι πάντως εκείνοι, ακόμη και μέσα στη Δικαιοσύνη, που μιλούν για επικίνδυνη εκτροπή του ρόλου της ΕΥΠ και αναβάθμισή της σε βραχίονα αντιμετώπισης «εσωτερικών κινδύνων».

   • Ο/Η Lawyer λέει:

    https://lefterianews.wordpress.com/2015/05/06/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%80%CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CF%8E%CE%BD/

    Αντιδράσεις λόγω υποκλοπών, απαγωγών, ΕΥΠ, Kαραμανλή για Παπαγγελόπουλο

    Aντιδράσεις εντός και εκτός δικαιοσύνης, προκαλεί η επιλογή της κυβέρνησης να διορισθεί νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης ο πρώην εισαγγελέας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

   • Ο/Η Kάποιος λέει:

    http://kourdistoportocali.com/post/444/orgh-sthn-oikogeneia-tsalikidh-prokaloyn-oi-theseis-papaggelopoyloy

    ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

    ΟΡΓΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=171219
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

    Ποιές υποθέσεις χειρίστηκε με τρόπο που προκάλεσε αντιδράσεις. Τι του προσάπτει η αντιπολίτευση, τι λέει η κυβέρνηση και ποια είναι τα τρωτά σημεία που του καταλογίζουν στην έρευνα για την υπόθεση των υποκλοπών

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/02/2006 00:00

    Ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος διατάσσει με μεγάλη συχνότητα απανωτές έρευνες οι οποίες, λένε οι επικριτές του, του διασφαλίζουν τη διατήρηση του ονόματός του στην επικαιρότητα

    Ο εισαγγελέας με το «χόμπι» των προκαταρκτικών εξετάσεων

    H υπόθεση των υποκλοπών έφερε στο επίκεντρο της πολιτικής διαμάχης των δύο κομμάτων τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. H αξιωματική αντιπολίτευση διά του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου τον έδειξε ως τον εισαγγελέα που ενεργεί με βάση τους ρυθμούς που επιβάλλει η «γαλάζια» διακυβέρνηση. Με ταχύτητα όταν επιχειρείται να πληγεί το ΠαΣοΚ και με βραδύτητα όταν η Νέα Δημοκρατία θέλει να κερδίσει χρόνο. Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος τον χαρακτήρισε «άλλοθι και πρόσχημα» της επιχείρησης συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών που εξυφάνθηκε από το κυβερνών κόμμα. H κυβέρνηση διά του υπουργού Επικρατείας κ. Θοδωρή Ρουσόπουλου αντέτεινε ότι η Δικαιοσύνη ασκεί τον ρόλο της χωρίς παρεμβάσεις, αλλά δεν διευκρίνισε ποιον ρόλο έπαιξε ο κ. Παπαγγελόπουλος όταν με άκρα μυστικότητα επιμήκυνε επί τόσους μήνες τον χρόνο της έρευνας χωρίς στο τέλος να φθάσει σε κάποιο συμπέρασμα για τους δράστες των υποκλοπών.

    Ο 53χρονος Δημήτρης Παπαγγελόπουλος εισήλθε στο σώμα το 1983. Είναι γιος αστυνομικού και υπηρέτησε τη θητεία του στο Ναυτικό.

    Ως εισαγγελέας ανέβηκε στις έδρες των δικαστηρίων της Κορίνθου και της Αθήνας, ενώ εκτελούσε χρέη εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών για αρκετά χρόνια. Γνωστός όμως έγινε όταν το όνομά του συνδέθηκε με μεγάλες υποθέσεις τις οποίες κλήθηκε να ερευνήσει. Χειρίστηκε σημαντικές δικογραφίες, με σημαντικότερη αυτή που σχετιζόταν με εκβιασμούς εις βάρος επιχειρηματιών με κατηγορούμενο τον εκδότη Γρηγόρη Μιχαλόπουλο

 7. Ο/Η του tvxs (ευρωβουλευτή του Συριζα Κούλογλου) λέει:

  Αχ Κούλογλου πως τα’λεγες τότενες

  http://tvxs.gr/news/ellada/ta-thanasima-gia-ti-dimokratia-metapoliteytika-amartimata

  Τα θανάσιμα για τη δημοκρατία μεταπολιτευτικά αμαρτήματα
  Tvxs Αφιέρωμα
  09:05 | 02 Αυγ. 2014
  Τελευταία ανανέωση 10:14 | 03 Αυγ. 2014
  ………………….

  Απαγωγές αλα Τζέιμς Μπόντ
  ………………………………………..

  Παρά τα προηγούμενα πορίσματα, το 2010 το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απήλαξε από τις κατηγορίες τους κατηγορούμενους για τις απαγωγές, Σεραφείμ Τσιτσιμπή, πρώην υποδιοικητής της ΕΥΠ και τον υπάλληλο της υπηρεσίας, Χρόνη Μπακόπουλο.

  Εκατό υποκλοπές και μια αυτοκτονία
  ……………….
  Μετά από δικαστική έρευνα δύο ετών που δεν απέδωσε αποτελέσματα, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο τον Αύγουστο του 2008. Δύο χρόνια μετά, το 2010 η υπόθεση ξανάνοιξε με την εμφάνιση νέων στοιχείων που υποδείκνυαν υπόθεση κατασκοπείας με ανάμιξη της αμερικανικής πρεσβείας, χωρίς να οδηγήσει και πάλι πουθενά. Η αυτοκτονία Τσαλικίδη εξακολουθεί να παραμένει άλυτο μυστήριο.

 8. Παράθεμα: Κύριε Τσίπρα, περισσεύουν λίγες «κόκκινες γραμμές» για διορισμούς ημετέρων; | αγριμολογος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s