Ένας Γερμανός φιλόζωος φιλόσοφος και ένας Ρωμιός αριστερός κυνηγόφιλος ψηφοθήρας

[Σοπενχάουερ εναντίον Λαφαζάνη]

Karl Ettling και Wilhelm Busch: ο Σοπενχάουερ και το κανίς του

Karl Ettling και Wilhelm Busch: ο Σοπενχάουερ και το κανίς του

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Δεν του αρκούσε του κ.Λαφαζάνη η συνηγορία για τους Σέρβους εθνικιστές δολοφόνους μικρών παιδιών, άλλωστε κανείς δεν τον έχει καλέσει να ζητήσει συγνώμη, αυτοπροβλήθηκε πρόσφατα και ως συνήγορος των κυνηγών σε εκδήλωσή τους, παρουσία βουλευτών της ΝΔ, του ΚΚΕ και των ΑΝΕΛ. «Ένα από τα ωραιότερα σπορ…. ψυχαγωγία που αναδεικνύει μια νέα ποιότητα ζωής», είναι κατά τον υπουργό το κυνήγι. Κάποιος θα πρέπει να του εξηγήσει, πως το κυνήγι είναι σπορ της παλαιολιθικής εποχής, μιας πολύ παλιάς δηλαδή ποιότητας ζωής, που το ασκούσε αρχικά ο άνθρωπος όχι για διασκέδαση, αλλά για επιβίωση. Σημειώνω ευχαρίστως την απουσία άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και των κομμάτων Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ από τη συγκέντρωση των γενναίων που «ψυχαγωγούνται» πυροβολώντας πουλάκια και λαγούς.

Ο κ.Λαφαζάνης, που αρθογράφησε (29.4) στο περιοδικό αυτού που έχει καταγγελθεί από το left.gr  (6.11.2013, Μ.Μπαλάφα “Στην κολυμπήθρα του Τράγκα ξεπλένεται η Χρυσή Αυγή” ), έχει συλληφθεί να λέει ψέματα πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ταχθεί ποτέ κατά των παρελάσεων και ονειρεύεται τη δραχμή, οραματιζόμενος την Ελλάδα ως μια φτωχή βαλκανική επαρχία της αυταρχικής ορθόδοξης καπιταλιστικής Ρωσίας των μαφιόζων και των τεράστιων κοινωνικών ανισοτήτων, η οποία προστατεύει τον ξεχασμένο Εφραίμ Βατοπεδινό, ξέρει να δολοφονεί ανεξιχνίαστα (πέντε) πολιτικούς αντιπάλους του Κρεμλίνου, να καταδιώκει τους ομοφυλόφιλους, να εξοντώνει Τσετσένους αμάχους, να υποθάλπει Ναζιστές και να φυλακίζει ασεβείς καλλιτέχνιδες: «..Ρωσία και Ελλάδα, τηρουμένων των αναλογιών και διαφορών, αντιμετωπίζουν μια σκληρή  πίεση απομόνωσης.Η ειδική σχέση τους είναι μοιραία, σχεδόν αναπόφευκτη…» (Iskra: «H ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ »ΟΣTΠΟΛΙΤΙΚ» ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΤΟΛΜΗ»- 25/4, ΑΚΗΣ ΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ).

Στοχοποιεί τη Γερμανία ο κ.Λαφαζάνης («Να πάμε σε σύγκρουση με τη γερμανική Ευρώπη…”, skai.gr, 27.3), ξεχνώντας πως φιλοξενεί 450.000 Έλληνες μετανάστες και φοιτητές.

Aσφαλώς ο κ.Λαφαζάνης δεν θα δίνει δεκάρα για τους Γερμανούς φιλόσοφους, όμως πολλλοί από αυτούς, όπως ο Καντ και ο Νίτσε έχουν εκδηλώσει την αγάπη τους προς τα ζώα, με κορυφαίο τον φιλελεύθερο οπαδό της πεφωτισμένης μοναρχίας Σοπενχάουερ, που έρχεται να αποδείξει πως ακόμη και ένας από μια άποψη δεξιός Γερμανός φιλόσοφος, δυο αιώνων πριν, έχει πολύ καλύτερα αισθήματα για τα ζώα απο έναν Ρωμιό βουλευτή ενός δημοκρατικού, ριζοσπαστικού, αριστερού  «οικολογικού» κόμματος.

«L’uccello nella gabbia canta non di placere ma di rabbia»,  το πουλί μες στο κλουβί δεν τραγουδά από χαρά αλλά από οργή. Με αυτήν την ιταλική παροιμία ξεκινάει ο Σοπενχάουερ στο «Parerga & Paralipomena», τ. 2-153 («Πρόσθετες παρατηρήσεις σχετικά με το δόγμα της δυστυχίας του κόσμου») τις παρακάτω σκέψεις του: «Και το πανέξυπνο σκυλί, τον πιο αληθινό και πιστό φίλο του ανθρώπου, τον έχει δεμένο με αλυσίδα! Κάθε που το βλέπω αυτό, δεν μπορώ να μην συμπονέσω το σκύλο και να μη νιώσω βαθιά αγανάκτηση εναντίον του αφεντικού του, ενώ φέρνω στο νου μου κάτι που γράφτηκε πριν από μερικά χρόνια στους ‘Times’, για κάποιο λόρδο που, κρατούσε ένα μεγάλο σκυλί αλυσοδεμένο . Μια μέρα καθώς περπατούσε μέσα από την αυλή, πήγε να το χαϊδέψει, αλλά το ζώο του έσκισε το χέρι του από πάνω μέχρι κάτω, και με το δίκιο του! Του είπε έτσι, δεν είσαι συ το αφεντικό μου αλλά ο δαίμονάς μου που κάνει τη ζωή μου Κόλαση. Μακάρι να πάθαιναν το ίδιο όσοι δένουν τα σκυλιά με αλυσίδες».

O Σοπενχάουερ ήταν ένας πρώιμος υπερασπιστής των δικαιωμάτων των ζώων. Είναι αξιοθαύμαστο ότι ένας ιδιόρρυθμος πολιτικά και κοινωνικά άνθρωπος ήταν τόσο αφοσιωμένος στην υπόθεση της προστασίας τους, προφανώς λόγω της μεγάλης του καλλιέργειας και νοημοσύνης. «Δείτε την αποκρουστική και εξωφρενική κακότητα με τις οποίες ο χριστιανικός μας όχλος συμπεριφέρεται στα ζώα γελώντας όταν τα σκοτώνουν χωρίς στόχο και λόγο (προφανώς αναφέρεται στο σπορ του κυνηγιού), βασανίζοντάς τα…. Θα μπορούσε πραγματικά να πούμε ότι οι άνθρωποι είναι οι διάβολοι αυτής της γης και τα ζώα είναι οι βασανισμένες ψυχές. » (ό.π., 1771). O φιλόσοφος, χωρίς να είναι αντισημίτης, απλά επικριτής των θρησκευτικών και πολιτιστικών βάσεων του Ιουδαϊσμού, ενός πολιτισμού που στηρίχτηκε στην κτηνοτροφια και στην εκμετάλευση των ζώων,  εντοπίζει την αιτία του προβλήματος στην άποψη της Π.Διαθήκης που αφορά το ζώο ως κάτι που κατασκευάστηκε για τη χρήση του ανθρώπου [ό.π. 1775].

Στο κεφ.19 του έργου του ‘Über die Grundlage  der Moral’ (‘Στη βάση της ηθικής’, 1840), ο φιλόσοφος εκφράζει τη βεβαιότητα πως όποιος δείχνει σκληρότητα απέναντι στα ζώα δεν μπορεί να είναι καλός άνθρωπος. Σχετικά με το κυνήγι είναι πολύ καταδικαστικός. Αναφέρεται σε ένα Βρετανό κυνηγό που σκότωσε στην Ινδία μια μαϊμού και το βλέμμα του ζώου την ώρα που ξεψυχούσε δεν τον άφησε να κυνηγήσει ξανά. Kαταφεύγει και στη διήγηση του επίσης Άγγλου, στρατιωτικού μηχανικού και κυνηγού Sir William Cornwallis Harris («Narrative of an expedition into southern Africa, during the years 1836, and 1837, from the Cape of Good Hope, ….with a sketch of the recent emigration of the border colonists, and a zoological appendix»), που περιγράφει πως σκότωσε τον πρώτο του ελέφαντα που έτυχε να είναι θηλυκός. Το άλλο πρωϊ όλοι οι ελέφαντες είχαν φύγει τρομαγμένοι εκτός από το παιδάκι της ελεφαντίνας που είχε περάσει όλη τη νύχτα πλάι στο πτώμα της μάνας του. Ξεχνώντας κάθε φόβο , ήρθε προς τους κυνηγούς με όλες τις ενδείξεις μιας απαρηγόρητης θλίψης και τύλιξε τη μικροσκοπική του προβοσκίδα γύρω από κάποιον ζητώντας του βοήθεια Ο εξερευνητής λέει ότι ένιωσε τύψεις για ό, τι είχε κάνει  σαν να είχε διαπράξει φόνο».

Μιλώντας προχτές στην Αθήνα ο διάσημος βιολόγος και μαχόμενος αθεϊστής Ρίτσαρντ Ντόκινς είπε πως «τα ζώα αξίζουν καλύτερη μεταχείριση».  Αυτά ασφαλώς είναι ψιλά γράμματα για τον κ.Λαφαζάνη που οι δοξολογίες, οι παρελάσεις, τα επιδόματα καφέ και κουλουριού υπέρ της εκλογικής πελατείας του τουριστικού πράκτορα της ΓΕΝΟΠ κ.Φωτόπουλου,  και τα ταξίδια του ίδιου στο καπετανάτο Πούτιν, στη σατραπεία Αζερμπαϊτζάν και στο χανάτο της Κίνας, δε του αφήνουν χρόνο να φιλοσοφήσει. Ας του εξηγήσει λοιπόν κάποιος, πως τα εκατοντάδες ανήλικα μουσουλμανάκια που εκτέλεσαν οι ακροδεξιοί χριστιανοορθόδοξοι Σέρβοι εθνικιστές (επικουρούμενοι ενδεχομένως, σύμφωνα με καταγγελίες, από Ρωμιούς ναζιστές για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να γίνει σοβαρή έρευνα) και τα θηράματα των παλληκαράδων κυνηγών έχουν αισθήματα και πονούν, πολύ περισσότερο από ότι πονά η μέση του τον φανατικό αντιδυτικό αντικαπιταλιστή που υποκλίνεται με γωνία 90ο μπροστά στο Ρώσο καπιταλιστή ολιγάρχη.

This entry was posted in σκέψεις, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

31 Responses to Ένας Γερμανός φιλόζωος φιλόσοφος και ένας Ρωμιός αριστερός κυνηγόφιλος ψηφοθήρας

 1. Ο/Η του κώλου λέει:

  Περιοδικό CRASH Εκδότης Τράγκας

  ΤΟ ΑΡΘΡΟ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Λαφαζάνη στο CRASH που κάνει το γύρο του κόσμου

  3. Μαΐου, 2015

  Διαβάστε στο περιοδικό Crash που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα:

  Το άρθρο –φωτιά του Παναγιώτη Λαφαζάνη που έχει προκαλέσει πάταγο κάνει το γύρο του κόσμου. Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ανοίγει τα χαρτιά του και επιτίθεται εναντίον Αμερικανών, Γερμανών, Ισραηλινών και βαρόνων των μίντια. Ο υπουργός αναφέρεται σε επιλογές που μπορεί να κάνει η Ελλάδα εκτός ευρώ!

  Διαβάστε όλο το άρθρο του υπουργού ΠΑΠΕΝ που δημοσιεύεται στο περιοδικό Crash:

  Η Ελλάδα, διαχρονικά, σε όλες τις δύσκολες ώρες που πέρασε βρήκε τη δύναμη να σταθεί όρθια και να αντεπεξέλθει στις θύελλες.

  Η σημερινή κρίσιμη ιστορική καμπή που διανύει ο λαός μας δεν είναι χωρίς προηγούμενο.

  Έχουμε περάσει στην ιστορία μας εξίσου κακές, ίσως και πολύ χειρότερες περιόδους. Περιόδους κατά τις οποίες μάλιστα, η απομόνωση της χώρας έμοιαζε καταθλιπτική και ανυπέρβλητη.

  Τα βγάλαμε, όμως, πέρα.

  Και τα βγάλαμε πέρα, χάρη κυρίως στην αυτοθυσία, το απαράμιλλο φρόνημα, το αγωνιστικό πνεύμα και την αποφασιστικότητα ενός λαού, ο οποίος έβαζε πάνω από όλα την επιβίωση, την αξιοπρέπειά του και τη δικαιοσύνη.

  https://left.gr/news/stin-kolympithra-toy-tragka-xeplenetai-i-hrysi-aygi

  Στην κολυμπήθρα του Τράγκα ξεπλένεται η Χρυσή Αυγή

  https://left.gr/news/tragkas-hrysi-aygi-love-ever

  Τράγκας + Χρυσή Αυγή = LOVE FOR EVER

  https://left.gr/news/antinazi-zone-ekprosopos-typoy-tis-hrysis-aygis-o-giorgos-tragkas

  «Εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής ο Γιώργος Τράγκας»

 2. Ο/Η Κάσυ Διάρη, I love Slobo λέει:

  http://www.naftemporiki.gr/story/43021/treis-bouleutes-xaraktirizoun-thliberi-parodia-ti-diki-milosebits

  Τρεις βουλευτές χαρακτηρίζουν θλιβερή παρωδία τη δίκη Μιλόσεβιτς

  15 Φεβρουαρίου 2002

  Θλιβερή παρωδία δίκης θεωρούν τρεις βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου τα όσα διαδραματίζονται στη Χάγη, όπου δικάζεται ο πρώην πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

  Συγκεκριμένα, οι βουλευτές Παναγιώτης Κρητικός (ΠΑΣΟΚ), Παναγιώτης Λαφαζάνης (ΣΥΝ) και Αγγελος Τζέκης (ΚΚΕ) εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στα όσα συμβαίνουν μετά τη σύλληψη και την προσαγωγή του Μιλόσεβιτς στη Χάγη, μιας και όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους, καταστρατηγείται κάθε έννοια διεθνούς νομιμότητας, ενώ οι συνθήκες κράτησης και δίκης του πρώην Γιουγκοσλάβου προέδρου σε καθεστώς ασφυκτικής απομόνωσης είναι πρωτοφανείς.

  Οι τρεις βουλευτές εκπροσωπώντας, όπως υποστήριξαν, και τους 80 βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου που είχαν υπογράψει έκκληση για να μην πραγματοποιηθεί η έκδοση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης επισκέφθηκαν σήμερα τα γραφεία της αντιπροσωπείας του ΟΗΕ στην Αθήνα, ενόψει της επικείμενης επίσκεψής τους στον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας.

  Σφαγή της Σρεμπρένιτσα

  Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

  Η σφαγή στη Σρεμπρένιτσα ήταν ένα έγκλημα πολέμου που διεπράχθη κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας. Το 1995, Σέρβοι από τη Βοσνία σκότωσαν 8.000 Βόσνιους μουσουλμάνους άνδρες και αγόρια στη Σρεμπρένιτσα.

  Οι Σέρβοι ξεχώρισαν τους άνδρες και αγόρια από τις γυναίκες και τους σκότωσαν, περίπου 8.000 ανθρώπους, ρίχνοντας τα πτώματά τους σε ομαδικούς τάφους. Η σφαγή αυτή ήταν η μεγαλύτερη της Ευρώπης μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Μετά από την εξέταση των όσων συνέβησαν, η Ολλανδική κυβέρνηση παραιτήθηκε.

  Στη γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα θεωρείται πιθανή η συμμετοχή και 10-12 Ελλήνων, μελών της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς οι οποίοι ανάρτησαν την Ελληνική, την Βυζαντινή και την σημαία της Βεργίνας δίπλα στην Σερβική σημαία. Τέσσερις από τους οποίους φωτογραφήθηκαν με Σέρβους αξιωματικούς στα ερείπια ορθόδοξου ναού. Από τον Ιούλιο του 2006, με εντολή του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης Αναστάσιου Παπαληγούρα, βρίσκεται υπό εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για τη συμμετοχή των ατόμων αυτών στη σφαγή.

  http://booksjournal.gr/slideshow/item/468-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BE%CF%8C%CF%86%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%BF-%CF%87%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%81%CE%B5%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%B1

  Έλληνες, πιθανότατα μέλη της Χρυσής Αυγής, φωτογραφίζονται με ελληνική σημαία σε ύψωμα έξω από τη Σρεμπρένιτσα.

  φωτο

  H Eλληνική Πολιτεία έχει συνεπώς την υποχρέωση και συγγνώμη να ζητήσει δημοσίως από τις οικογένειες των 8.000 σφαγιασθέντων και να απαιτήσει να λογοδοτήσουν όσοι έλληνες «εθελοντές» συνέπραξαν στο μεγάλο έγκλημα και οι γνωστοί-άγνωστοι που τους ενέπλεξαν. Tο απαιτούμε.

  Το κείμενο υπέγραψαν καθηγητές, δημοσιογράφοι, πολίτες, και μόνο έξι δρώντες εκείνη την εποχή πολιτικοί: ο Aνδρέας Aνδριανόπουλος, η Άννα Καραμάνου, ο Πέτρος Κουναλάκης, ο Στέφανος Μάνος, ο Νίκος Μπίστης και ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης.

 3. Ο/Η Ουστ ρε λαφαζάνηδες ελληναράδες λέει:

  http://www.econews.gr/2015/04/21/lafazanis-kynhgi-121863/


  —Αντιδράσεις

  Όπως θα αναμενόταν οι δηλώσεις Λαφαζάνη προκάλεσαν την άμεση αντίδραση φιλοζωικών οργανώσεων, αλλά και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

  Συγκεκριμένα, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα στην Αττική, Γιώργος Καραμέρος σχολίασε δηκτικά στο twitter ότι «Ο σύντροφος Λαφαζάνης σε σχετική έκθεση που πήγε (!) χαρακτήρισε το κυνήγι ψυχαγωγία και κοινωνική συναναστροφή» αναρτώντας φωτογραφία του κ. Λαφαζάνη δίπλα σε σκοτωμένα θηράματα.

  Επίσης, η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) έκανε λόγο για “τακτική κοντόφθαλμης πολιτικής των πελατειακών σχέσεων με ομάδες και συμφέροντα προς άγραν ψήφων” αντίστοιχη με αυτή που ακολουθούσαν και οι προηγούμενες “μη ριζοσπαστικές” κυβερνήσεις.

  Μάλιστα, γνωστοποιεί ότι πρόσφατα ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Αντώνης Παπαδεράκης παρευρέθηκε στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης γούνας για να τονίσει την ανάγκη στήριξης των βιοτεχνιών γούνας.

  “Πού έγκειται η διαφορά της από τις παλαιές κυβερνήσεις, που ασπάζονταν ακριβώς τις ίδιες απόψεις και που οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που αγωνίζονται για την προστασία και τα δικαιώματα των ζώων καταψήφισαν προσδοκώντας μια άλλη πολιτική σκέψη και αντίληψη για τους βιολογικούς μας εταίρους σε αυτό τον πλανήτη, βασιζόμενοι και στα γραπτά κείμενα της καθ ύλην αρμόδιας θεματικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ;” αναρρωτιέται η ΠΦΠΟ.

  “Η φιλοζωική κοινότητα εξανίσταται με αυτά τα δείγματα γραφής στον τομέα των δικαιωμάτων των ζώων και επιφυλάσσεται αλλά θέλει ακόμη να ελπίζει οτι δεν εξαπατήθηκε και οτι πραγματικά η νέα κυβέρνηση – όταν ξεφύγει από την μέγγενη των άθλιων δανειστών μας – θα αντιληφθεί τι σημαίνει ριζοσπαστική πολιτική στα ζητήματα της φύσης και του περιβάλλοντος.

  Μια επίσκεψη δε στις αιματοβαμμένες επιχειρήσεις γούνας και στα κυνηγετικά περάσματα όπου δολοφονούνται αδιακρίτως χιλιάδες πουλιά ακόμη και την εποχή της μετανάστευσης θα πείσουν τους κυρίους Λαφαζάνη και Παπαδερακη και κάθε άλλο όψιμο υποστηρικτή τους” καταλήγει η ανακοίνωση.

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  «Εγώ, ο αγανακτισμένος Ελληνας» -Ενα σχόλιο στο FB που σπάει κόκαλα

  04|05|2015
  Το γύρο του Διαδικτύου μέσω Facebook κάνει τις τελευταίες ώρες ένα κείμενο για τον «Σωστό Ελληνα». Μια γλαφυρή περιγραφή που σπάει κόκαλα.

  Το κείμενο που κάνει το γύρο του Διαδικτύου έχει ως εξής:

  «Ο Σωστός Έλληνας
  Ψηφίζει την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 40 χρόνια και στο Σύνταγμα είναι με τους αγανακτισμένους κατά της ΧΟΥΝΤΑΣ που κυβερνάει την χώρα.
  Πάντα ψηφίζει εγωκεντρικά και ποτέ για το γενικό συμφέρον.
  Είναι κεντρώος σοσιαλιστής (ποτέ δεν ήταν των άκρων) αλλά εάν του πειράξεις την τσέπη μπορεί να ψηφίσει και την χρυσή αυγή.
  Θέλει τους πολιτικούς τίμιους και καθαρούς με μόνη εξαίρεση τα ρουσφέτια να είναι για αυτόν και τους δικούς του.
  Δεν θέλει να αποκτήσει και αυτός μια κατσίκα, αλλά θέλει να ψοφήσει αυτή που έχει ο γείτονας.
  Ποτέ δεν του φτάνουν τα χρήματα για τα βασικά είδη ανάγκης, αλλά πάντα του περισσεύουν για τα είδη πολυτελείας!
  Την Κυριακή πρωί κάνει τον σταυρό του στην εκκλησία το απόγευμα βρίζει τους πάντες και τα πάντα στο γήπεδο!
  Κτίζει αυθαίρετα παντού (να έχει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του, ένα όροφο για κάθε παιδί και ένα για ενοικίαση) και μετά δημιουργεί συλλόγους για να τα νομιμοποιήσει.
  Γλύφει ,δωροδοκεί και δωροδοκείται και μετά βρίζει το διεφθαρμένο κράτος.
  Μόλις τον διορίσουν στο δημόσιο, κάνει απεργίες γιατί τα χρήματα που παίρνει είναι λίγα.
  Όποιο πόστο και να έχει στο δημόσιο ποτέ δεν είναι ο αρμόδιος και ποτέ δεν εξυπηρετεί αυθημερόν (περάστε αύριο).
  Σαν δημόσιος υπάλληλος είναι ο μοναδικός εργαζόμενος που ενώ σχολάει στις δύο και μισή, στη μία και μισή βρίσκεται στο σπίτι του.
  Πάντα προσέχει που βάζει την υπογραφή του, σπάνια όμως την ψ..ή του.
  Για οποιοδήποτε θέμα συνεδριάζει επταμελής επιτροπή με τέσσερα άτομα και αναβάλει την απόφαση για την επόμενη συνεδρίαση.
  Έχει άποψη για όλα, είναι ειδικός σε όλα, και έχει για όλα μια παροιμία και μια μαντινάδα.
  Η πιο αγαπημένη του ατάκα είναι το «ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κώλος μας»
  Ζει από τις επιδοτήσεις.
  Είναι αυτοδημιούργητος και τρέφει μεγάλη εκτίμηση για τον δημιουργό του.
  Παίρνει δάνεια (στεγαστικά, καταναλωτικά κ.λ.π.) και μετά διαμαρτύρεται για τα υψηλά επιτόκια.
  Εχει αυτοκίνητο που κοστίζει πάνω από 60.000 € αλλά δεν έχει να βάλει βενζίνη!
  Κορνάρει πριν ανάψει το πράσινο.
  Όταν το φανάρι είναι πορτοκαλί αναπτύσσει ταχύτητα.
  Οποιος οδηγεί πιο αργά από αυτόν είναι ηλίθιος, ενώ όποιος οδηγεί πιο γρήγορα είναι τρελός.
  Πάει στο περίπτερο για τσιγάρα με το αυτοκίνητο αλλά τρέχει και πάνω στο διάδρομο του γυμναστηρίου της γειτονιάς, γιατί αυτόν που έχει στο σπίτι τον έχει κάνει κρεμάστρα.
  Όταν τον γράψουν για παράνομο παρκάρισμα διαμαρτύρεται γιατί δεν γράψανε τους διπλανούς και μετά ψάχνει πως θα μπορέσει να σβήσει την κλήση.
  Βρίζει τους αστυνομικούς, όταν κάνουν και όταν δεν κάνουν τη δουλειά τους.
  Δεν θέλει να πάει φαντάρος αλλά μετά θα αποκτήσει εκεί τους καλύτερους φίλους και πάντα θα μιλάει με νοσταλγία για τον στρατό.
  Του παρέχεται δωρεάν υγεία και παιδεία αλλά πάντα δίνει φακελάκι στο γιατρό και πάντα πληρώνει για να κάνει το παιδί του ιδιαίτερα μαθήματα.(συνήθως με τους καθηγητές του σχολείου).
  Πάει στο σχολείο και στο φροντιστήριο, όχι για να ξεστραβωθεί και να μάθει πέντε πράγματα, αλλά για να περάσει στο πανεπιστήμιο.
  Ποστάρει στο twitter: ΡΕΕ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ, από τον καναπέ του σπιτιού του.
  Δεν κόβει αποδείξεις, δεν πληρώνει Φ.Π.Α. ,κρύβει έσοδα από την εφορεία και φωνάζει γιατί το κράτος τον κλέβει.
  Ο δικός του γιατρός, δικηγόρος, μηχανικός, μάστορας, κρεοπώλης, κ.λ.π. είναι πάντα ο καλύτερος .
  Τα παιδιά του είναι τα πιο έξυπνα και τα πιο χαριτωμένα.
  Είναι ο καλύτερος οδηγός και κάνει και το καλύτερο σεξ όχι απαραίτητα με την γυναίκα του.
  Είναι πολύ καλός εραστής γιατί εξασκείται πολύ μόνος του.
  Αντί ονόματος χρησιμοποιεί το «ρε μαλάκα».
  Απατά την γυναίκα του, αλλά πεθαίνει με την εντύπωση πώς αυτή του ήταν πάντα πιστή. (Δεν βγαίνει ούτε αριθμητικά). Συγνώμη αν σας έβαλα σε υποψίες.
  Έχει την γυναίκα του πάνω από όλα. Όλες τις άλλες από κάτω.
  Πιστεύει ότι η μετριοφροσύνη είναι μια από τις επτά χιλιάδες αρετές του.
  Θέλει να πάει στο παράδεισο αλλά χωρίς να πεθάνει.
  Ακούει μόνο αυτά που καταλαβαίνει.
  Χειροκροτεί τον πιλότο όταν προσγειωθεί!
  Για όλα φταίνε οι άλλοι. Το κράτος, το σύστημα, η κυβέρνηση τα κόμματα, ο γείτονας. Αυτός κάνει ότι μπορεί.
  Σκέφτεται πως να αλλάξει τον κόσμο αλλά ποτέ τον εαυτό του.
  Τα λάθη του τα ονομάζει εμπειρίες.
  Πιστεύει ότι είναι απόγονος των αρχαίων Ελλήνων και για το λόγω αυτό έχει ξεπληρώσει το χρέος του προς την ανθρωπότητα και με το παραπάνω.
  Δεν έκανε ποτέ επεκτατικούς πολέμους, όχι γιατί δεν μπορούσε, αλλά γιατί ήταν πάντα φιλειρηνικός.
  (Ο Μέγας Αλέξανδρος έκανε εκπολιτιστικούς πολέμους.)
  Ονειρεύεται να κατακτήσει την Κωνσταντινούπολη (πάλι με χρόνια με καιρούς ……)αλλά δεν έχει σκεφτεί ποτέ πως ένας λαός δέκα εκατομμυρίων θα κατοικίσει μια πόλη δεκατριών εκατομμυρίων.
  Μπορεί οι Ευρωπαίοι να έχουν πολιτιστικά ενδιαφέροντα αλλά αυτός έχει παγωμένο φραπέ.
  Πίνει τον καφέ espresso σε δύο ώρες.
  Όταν καταφέρει να ξεκλέψει λίγο χρόνο από την δουλειά του για ένα καφέ, διερωτάται τι δουλειά κάνουν όλοι αυτοί που κάθονται στις καφετέριες.
  Αν στο δρόμο φωνάξεις «Πρόεδρε» οι επτά στους δέκα θα γυρίσουν.
  Θέλει να γίνει ή δημόσιος υπάλληλος ή ελεύθερος επαγγελματίας.
  Είναι άνεργος, αλλά είναι αφεντικό του εαυτού του.
  Φωνάζει γιατί του παίρνουν τις θέσεις εργασίας οι ξένοι αλλά το Έλληνας οικοδόμος και Ελληνίδα καθαρίστρια έχουν γίνει σύντομα ανέκδοτα.
  Πιστεύει στο «πας μη Έλλην, βάρβαρος» γιατί αυτός δεν είναι ρατσιστής, αυτοί είναι μαύροι.
  Έχει διαβάσει τόσα πολλά για το κάπνισμα και το ποτό που αποφάσισε να κόψει το διάβασμα.
  Πάντα όταν συζητά για δίαιτα κάθεται σε ένα τραπέζι και τρώει.
  Στο εστιατόριο πάντα παραγγέλνει περισσότερα από αυτά που θα καταναλώσει.(Αυτά που θα περισσέψουν θα τα πάρει για το σκυλάκι).
  Τρώει του σκασμού αλλά πίνει coca cola light.
  Αλλάζει το κανάλι όταν δείχνει τα παιδιά στην Αφρική να πεθαίνουν από ασιτία, γιατί του κόβεται η όρεξη.
  Είναι φιλόξενος αλλά μόνο για ορισμένους ξένους.
  Το χωριό του είναι το κέντρο του κόσμου.
  Πιστεύει ότι η χώρα του είναι η ομορφότερη του κόσμου και γι’ αυτό την διάλεξαν για σπίτι τους οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου.
  Ευτυχώς που υπάρχει και η τελευταία στιγμή, αλλιώς τίποτα δε θα γινόταν.
  Γενικά δεν ξέρει τι θέλει αλλά και δε θα ησυχάσει ποτέ αν δεν το αποκτήσει.
  Η δυστυχία αυτού του τόπου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση, ενώ οι έξυπνοι γεμάτοι αμφιβολίες».

  http://www.iefimerida.gr/news/204471/ego-o-aganaktismenos-ellinas-ena-sholio-sto-fb-poy-spaei-kokala#ixzz3ZCCKOnyP

 5. Ο/Η Ένας λέει:

  Κεγκέρογλου: Υπουργός με ένα «Μ» έβγαλε 80.000

  Tο θέμα του δημοσιεύματος της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη» σύμφωνα με το οποίο «Αναπληρωτής υπουργός μετέφερε το Μάρτιο 80.000 ευρώ στο εξωτερικό» έφτασε στη Βουλή μέσω του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου.

  Σύμφωνα με το protothema.gr, ο κ. Κεγκέρογλου είπε μάλιστα ότι «από ό,τι λέγεται ο αναπληρωτής υπουργός είναι με ένα «Μ» και όχι ένα «Ν»». «Είναι ένα θέμα που αφορά την κυβέρνησή σας», δήλωσε και συνέχισε: «Υπάρχει ζήτημα με υπουργό σας που φαίνεται να ακολούθησε την πεπατημένη που ακολούθησε και υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης. Δεν ξέρω αν μπορείτε εσείς να δώσετε απαντήσεις ή ο υπουργός με ένα «Μ» ή ο κ. Σακελλαρίδης. Αν ισχύει όμως πρέπει να δοθούν εξηγήσεις αλλιώς να καταγγελθεί η εφημερίδα».

  Από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη είπε ότι δεν μπορεί να πιστέψει πως το δημοσίευμα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αναφέρει το protothema.gr.

  «Εμείς είμαστε στα υπόγεια υπουργείου. Δεν είχα υπόψη μου το δημοσίευμα. Βεβαίως χρειάζεται άμεση απάντηση και δεν μπορώ να φανταστώ ότι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αυτοί που πρέπει να το κοιτάξουν θα το κάνουν και θα υπάρξει απάντηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Μαξίμου για δημοσίευμα Θεσσαλονίκης

  Κυβερνητικές πηγές δήλωναν πάντως νωρίτερα: «Περιμένουμε από την εφημερίδα ΄Θεσσαλονίκη΄ στην αυριανή της έκδοση, στην ίδια σελίδα, να αναφέρει το όνομα του Αναπληρωτή Υπουργού, το ποσό και τα στοιχεία του λογαριασμού. Αν δεν το πράξει τότε θα μιλάμε για πρακτική που ξεπερνάει τα όρια της χυδαίας προβοκάτσιας. Ας το πράξει αυτό για να υπάρξει και η ανάλογη απάντηση».

  • Ο/Η Zωζώ Σαπουνάκη λέει:

   Αναπληρωτής υπουργός
   με ένα «Μ»
   Πρόκειται για υπουργό με άμεση εμπλοκή στη διαπραγμάτευση, ισχυρίζεται το ρεπορτάζ

   μα ποιος νάναι καλέ στο συριζα λέει δεν μπορούν να καταλάβουν ποιόν εννοεί και ο φωτογραφιζόμενος κάνει τουμπεκί

   όμορφος κόσμος ηθικός ο κόσμος των συριζέλ

   ξεφυλλίζω τον υπουργικό κατάλογο αλλά δεν μπορώ να τονε βρω

   Υπουργός Οικονομικών ο Γιάννης Βαρουφάκης

   Οικονομική Εποπτεία και Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης

   Αναπληρωτής υπουργός: Νάντια Βαλαβάνη

   Αναπληρωτής υπουργός: Δήμητρης Μάρδας

   συνεχίστε μόνοι σας το ψάξιμο, ποιος ξέρει ίσως τον βρείτε

   • Ο/Η ανώνυμος λέει:

    αγαπητή Ζωζώ με τόσα Μ και Ν, λαθέψατε. Ο υπουργός λέγεται Γιάνης Βαρουφάκης. Η δασκάλα του φταίει που τον τιμώρησε κι από τότε …

  • Ο/Η Μαρδούβελης λέει:

   H ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ ΜΕΡΚΕΛΙΣΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ

   • Ο/Η λέει:

    Δ. Μάρδας: Συκοφαντίες τα περί εμβάσματος 80.000 ευρώ μετά τις εκλογές

    Για συκοφαντική δυσφήμηση έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας, απαντώντας στα δημοσιεύματα που τον φωτογραφίζουν ως το μέλος της κυβέρνησης που μετέφερε χρήματα σε τράπεζα του εξωτερικού την περίοδο μετά τις εκλογές.

    Μιλώντας στον Ant1 ο κ. Μάρδας υποστήριξε ότι «τα όσα γράφονται δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την αλήθεια», καθώς δεν υπάρχει από μέρους του «η παραμικρή κίνηση 80.000 ευρώ ή παρόμοιου ποσού προς οποιαδήποτε τράπεζα του εξωτερικού» μετά τις εκλογές.

    Προανήγγειλε επίσης ότι εντός της ημέρας θα διαβιβάσει στο Γραφείο του Πρωθυπουργού αντίγραφο του πόθεν έσχες που κατέθεσε στις 24 Απριλίου όπως και αντίγραφα των κινήσεων των λογαριασμών του την περίοδο από τον Γενάρη και μετά.

    Δήλωσε ακόμη ότι έχει ζητήσειαπό την τράπεζα με την οποία συνεργάζεται βεβαίωση, στην οποία να φαίνεται ότι μετά τον Γενάρη δεν υπάρχει κίνηση τέτοιου ποσού προς το εξωτερικό.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ωστόσο ότι η τελευταία κίνηση λογαριασμού ήταν τον περασμένο Νοέμβριο ή Δεκέμβριο, οπότε και έστειλε «πολύ λίγα χρήματα στο εξωτερικό»,για τις ανάγκες των σπουδών της κόρης του.

    Πρόσθεσε τέλος ότι δεν απάντησε νωρίτερα στα δημοσιεύματα καθώς δεν τον κατονόμαζαν και ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη

 6. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.gazzetta.gr/plus/article/736475/glezos-oyte-vima-piso

  Γλέζος: Ούτε βήμα πίσω…

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=33300

  Πόσα βγάζουν οι ευρωβουλευτές;

  Ο μισθός
  Ο μισθός του ευρωβουλευτή είναι 6.200 ευρώ. Καθαρά. Όμως για κάθε μέρα εργασίας του, αποζημιώνεται με 304 ευρώ -πάντα καθαρά. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο ευρωβουλευτής εισπράττει 304 ευρώ για κάθε εργάσιμη μέρα του μήνα, αρκεί να υπογράψει στο βιβλίο παρουσιών του κοινοβουλίου. «Να καθυστερεί η πτήση για Στρασβούργο και να αγωνιούν αν θα προλάβουν να υπογράψουν…» Θεωρητικά, ένας συνεπής ευρωβουλευτής, που απουσιάζει από τη Βουλή μόνο τα Σαββατοκύριακα, μπορεί να εισπράττει περί τις 12.800 ευρώ μηνιαίως.

  Όμως δεν είναι μόνο αυτά. Προβλέπονται και άλλες 4.000 ευρώ μηνιαίως για έξοδα γραφείου στη χώρα προέλευσης. Καταβάλλονται στον λογαριασμό του ευρωβουλευτή. Χωρίς αποδείξεις.

  Το σπίτι
  Πάγια συνήθεια των ευρωβουλευτών είναι να παίρνουν δάνειο και να αγοράζουν ένα σπίτι στις Βρυξέλλες -οι τιμές των ακινήτων είναι λογικές. Αν δεν το έχουν ξοφλήσει κατά τη διάρκεια της θητείας τους, μπορούν να το πουλήσουν και, ουσιαστικά, να πάρουν πίσω τα λεφτά που ξόδεψαν για τη διαμονή τους.

  Οι συνεργάτες
  Ένας ευρωβουλευτής έχει στη διάθεση του 21.000 ευρώ μηνιαίως (μεικτά) για την αμοιβή των συνεργατών του

 7. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26533&subid=2&pubid=113517062
  Guardian: Το μεγάλο κύμα ελπίδας του ΣΥΡΙΖΑ συνετρίβη στα βράχια

  Άβυσσο, λέει η Γκάρντιαν:
  http://www.theguardian.com/world/2015/may/03/100-days-of-solitude-syriza-struggles-as-greeks-once-again-stare-into-the-abyss

  100 days of solitude: Syriza struggles as Greeks once again stare into the abyss

 8. http://www.parapolitiki.com/2015/05/sto-stoxastro-kai-tou-proti-fora-aristera-kai-i-diaygeia.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+parapolitiki+%28%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%29

  Στο στόχαστρο (και) του «Πρώτη φορά Αριστερά» και η Διαύγεια

  4.5.15
  Στο στόχαστρο μιας ακόμα κυβέρνησης φαίνεται ότι μπαίνει το πρόγραμμα Διαύγεια καθώς με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών επιχειρείται το ξήλωμα του.

  Αντιγράφω από το σχετικό ρεπορτάζ της Καθημερινής:

  Την εξαίρεση ορισμένων αποφάσεων του υπουργείου Οικονομικών από τη βασική αρχή της «Διαύγειας» επιβάλλει τροπολογία που έφερε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης και συνυπογράφουν ο υπ. Εσωτερικών Ν. Βούτσης και οι αν. υπουργοί Δημόσιας Διοίκησης Γ. Κατρούγκαλος και Οικονομικών Δ. Μάρδας.

  Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική τροπολογία, οι πράξεις ανατροπής ανάληψης υποχρεώσεων (ανακλητικές πράξεις), με στόχο την πιο εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, μπορούν να δημοσιοποιούνται στο διαδικτυακό τόπο της «Διαύγειας» μέχρι 31 Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Ωστόσο, δεδομένου ότι αυτές αποτελούν σύνθετες διοικητικές πράξεις οι προμηθευτές του δημοσίου εμπλέκονται συχνά σε γραφειοκραιτκές διαδικασίες αποπληρωμής των απαιτήσεών τους.
  Θυμίζω ότι κάτι αντίστοιχο είχε επιχειρήσει να κάνει και ο κατά φαντασίαν μεταρρυθμιστής Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ΣΥΡΙΖΑ τότε να αντιδρά, παρόλο που δεν είχε υπερψηφίσει τη Διαύγεια όταν αυτή είχε έρθει στη Βουλή από την κυβέρνηση Παπανδρέου.

  Διαχρονική και διακομματική η απέχθεια για τη διαφάνεια. Τώρα παίρνει και τη σφραγίδα του κωμικού project «Πρώτη φορά Αριστερά». Δεν βάζουμε μυαλό με τίποτα.

 9. Ο/Η Ελλάς Ορθοδοξία λέει:

  σας ξεβρακώνει, αν τολμάτε κομουνοφειλελεύθεροι βάλτε το, αλλά δεν θα τολμήσεται

  https://filopatria.wordpress.com/tag/%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/

  Φιλοπατρία

  Τα συνεταιράκια του Φιλελευθερισμού

  Posted by: filopatria on: 8 Νοεμβρίου, 2012

  Απολαυστικός ο Θεοπρόβλητος αλλά κυρίως με ουσιαστικό λόγο που δένουν τα στοιχεία του με μαεστρία.

  Λιάνα, ανεγκέφαλη παρθένα.

  Κατ αρχήν έχω καλά νέα για σένα. Τώρα με την πρόοδο της επιστήμης τα ΠΑΝΤΑ θεραπεύονται.

  Δεύτερον, ορθώς το αντελήφθης -αν και ανεγκέφαλη- προφανώς διαισθητικά και όχι εγκεφαλικά ότι ΣΕ ΟΛΑ φταίνε οι Ροιδολασκαρατοι και οι Εβραιομασόνοι. Και θα στο αναλύσω με δυο λόγια ώστε να το καταλάβεις ακόμα κι εσύ.

  Λοιπόν, η ιδεολογία που εφαρμόζει στο Εβραιομασονικό Τραπεζικό λόμπυ είναι ο Φιλελευθερισμός. Από όλες τις ιδεολογίες πολιτικές κλπ αυτή του ταιριάζει και αυτοί βρίσκονται πίσω της διότι αφ’ ενός ο στόχος του είναι ο πλουτισμός, η κοσμοκρατορία επί πτωμάτων και ο νόμος της ζούγκλας, το οποίο για να εφαρμοσθεί πρέπει ο πάσχων να μην έχει καμμια συνείδηση και κανένα φόβο για Νέμεση και Θεία δίκη σε αυτή ή στην άλλη ζωή. Εξ ου και το μίσος του φιλελευθερισμού για τις θρησκείες.

  Με λίγα λόγια το θρησκευτικό, ιδεολογικό και πολιτικό δόγμα του φιλελευθερισμού είναι το «η ζωή είναι ότι φάμε, ότι πιούμε κι ότι αρπάξει ο κώλος μας». Γι αυτό και βλέπει τον άνθρωπο χρηστικά και αναλώσιμο. Άλλον τον βλέπει ως χέρια (εργατικά) άλλον τον βλέπει ως κώλο (εφηβικό) άλλον τον βλέπει ως στόμα (που καταναλώνει μεταλλαγμένα προϊόντα) κλπ.

  Το εβραϊκό μασονικό λομπυ των Ρότσιλντ λοιπόν που ελέγχει το τραπεζικό σύστημα και δι’ αυτού την παγκόσμια επιχειρηματικότητα και τις πολυεθνικές με εγκάθετα λαμόγια προσπαθεί να εφαρμόζει την ιδεολογία του.

  Χαρακτηριστικό είναι ότι στην υπερχρεωμένη Οθωμανική αυτοκρατορία στους Ρωτσιλντ, εγκατέστησε τέτοια λαμόγια όπως οι Carasso, Allatini, Modiano, Fernandez κλπ που ΔΕΝ είναι «γηγενείς» Εβραίοι αλλά εγκαταστάθηκαν ως παράσιτα στη Θεσσαλονίκη με διακλαδώσεις σε όλη την τέως Οθωμανική αυτοκρατορία. Ο ρόλος τους ήταν να απομυζούν σαν τις βδέλλες τον Οθωμανικό πλούτο, να μην φορολογούνται ως υπήκοοι ξένων χωρών (η… Τρόικα της εποχής είχε περάσει και τέτοιο νόμο) και να μεταφέρουν τα πλούτη στο εξωτερικό -καλή ώρα.

  Οι κύριοι Ροιδολασκαρατοι είναι αισχροί και απάτριδες παρατρεχάμενοι του Φιλελευθερισμού και ΑΜΕΣΑ διαπλεκόμενοι του συγκεκριμένου φιλελευθέρου εβραιογενούς λομπυ. Τα στελέχη της Δράσης της οποίας και οι Ροιδολασκαρατοι αποτελούν μέλη, οι κλακαδόροι σχολιαστές τους, και οι Εβραίοι γόνοι στελέχη των ψηφοδελτίων τους που ανήκουν ευθέως και στο τραπεζικό σύστημα προφανώς ΔΕΝ ενδιαφέρονται για την Ελλάδα αλλά για την τσέπη τους.

  Εκτός βέβαια από τα φιλελεύθερα κόμματα (Δράση, ΔΥΣΗ, ΔΗΞΑ) τα οποία υπερασπίζεται ευθέως και ανοικτά η Εβραϊκή ΕΛΙΤ, οι κύριοι αυτοί έχουν τα πλοκάμια τους και σε άλλους πολιτικούς χώρους. Στο εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ για παράδειγμα και δεν μπορεί να σας διαφεύγει ότι ο κος Ροΐδης φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα του Παπανδρέου. Επίσης στην ΝΔ της κωλοτούμπας του κου Μηταράκη της Fidelity Investments. Επίσης στην ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη και σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

  Ο αριστερός χώρος έχει ΑΛΩΘΕΙ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ του φιλελευθερισμού οι οποίοι περνάνε τα προγράμματά τους ως αριστερές θέσεις. Θέλετε κι ένα παράδειγμα;

  Όταν η Εβραϊκών συμφερόντων βιομηχανία και αγροτική παραγωγή της Θεσσαλονίκης θέλησε φτηνά εργατικά χέρια νομιμοποιημένης δουλείας με φτηνότερες αμοιβές και τεχνητή αύξηση της προσφοράς εργασίας πατρονάρισε το «διαφωτιστικό» φεμινιστικό κίνημα και έριξε σκλάβες στην αγορά με τα μισά λεφτά υποχρεώνοντας τη γυναίκα σήμερα να πάει ενάντια στη φύση της χωρίς πλέον την επιλογή του φυσικού της ρόλου.

  Τώρα η ίδια απάνθρωπη γιάφκα, χρησιμοποιεί τους λαθρομετανάστες, κάνοντας την σημαία της αριστεράς, με εγκάθετους πράκτορες της, ώστε να νομιμοποιήσει για λόγους «ανθρωπιστικούς» την εσωτερική δουλεία (μετατρέποντας την σε δουλεία των μαύρων των Νότιων Πολιτειών) και να αυξήσει τεχνητά την προσφορά εργασίας σε βάρος των γηγενών οι οποίοι εξαθλιωμένοι θα κάνουν κωλοτούμπες για να επιβιώσουν.

  Και ερωτώ: Σε ποιους φάνηκε χρήσιμη η δολοφονία του Αφγανόπουλου;. Σχετίζεται αυτή με τους 300 της Υπατίας;

  Απλά τα πράγματα, για όποιον είναι σε θέση να καταλάβει, και να βρει και τα κατάλληλα κοννέ.

  21 Μαΐου 2012 10:32 π.μ.

 10. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (με τις οικολογικές και ανθρωπιστικές «ευαισθησίες») δεν τόλμησε (ή μάλλον δεν θέλησε) να τα βάλει με το παράνομο «κυνήγι» στη Ζάκυνθο. Οι ημιάγριοι (αλλά ψηφοφόροι) με κραυγές, αλαλαγμούς, ύβρεις και μπόλικη βία νίκησαν ακόμα μια φορά.

  Νά’ναι καλά ο κ. Λαφαζάνης, που ως ακραιφνής λαϊκιστής καταλαβαίνει καλά τον «λαό»…

  Οι άνδρες της ομοσπονδιακής θηροφυλακής δεν ήρθαν ποτέ στο νησί, οι Ζακυνθινοί (με τα χίλια άλλα σοβαρότατα προβλήματα στον τόπο τους) βγήκαν στον δρόμο μόνο για το «κυνήγι», ο πονηρούλης «κυνηγετικός σύλλογος» του νησιού τρίβει κρυφά τα χέρια του που έδιωξε τη θηροφυλακή, ο Δασάρχης λούφαξε κλαίγοντας και κατατρομαγμένος (με το δίκιο του), το παράνομο «κυνήγι» ξεφάντωσε και τα βουνά «κάηκαν» από τις ντουφεκιές, εις δόξα της ρωμαίικης μανίας καταστροφής και των ζακυνθινών αγρίων «παραδόσεων», και προς μεγάλη ικανοποίηση των χιλιάδων βαθιά κομπλεξικών τύπων, γαλουχημένων ελληνοχριστιανικά με στρεβλές «αξίες», που «διασκεδάζουν», «ψυχαγωγούνται» και «λατρεύουν τη Φύση» πυροβολώντας ό,τι κινείται μαζί με τους νομιμόφρονες αιρετούς τους, κακομεταχειριζόμενοι τα σκυλιά τους, κάνοντας καταστροφές σε περιουσίες άλλων, ενοχλώντας με απύθμενη θρασύτητα κατοικημένες περιοχές και τουριστικές επιχειρήσεις, κλέβοντας από χωράφια και μποστάνια και βρωμίζοντας τα δάση με τα σκουπίδια τους και μπόλικο μόλυβδο (η εικόνα των κυνηγετικών σκουπιδιών στα εναπομείναντα δάση του νησιού είναι απίστευτη).

  Όταν τους γίνεται παρατήρηση επειδή π.χ. πυροβολούν δίπλα σε σπίτια, απαντούν γελώντας με προκλητικότητα και θράσος «φώναξε το Δασαρχείο»! Αυτό τα λέει όλα…

  Οι ημιάγριοι οπλοφόροι-ψηφοφόροι είναι το πραγματικό κράτος στο «νησί του πολιτισμού» και της «παράδοσης» της συστηματικής εξόντωσης και βασανισμού ζώων για τη διασκέδαση νεόπλουτων «φυσιολατρών»!…

  Κι όλα αυτά σε «εποχή κρίσης». Εκείνοι βέβαια που επί δεκαετίες π.χ. έκλεβαν την Ευρώπη εισπράττοντας μεγάλες επιδοτήσεις για ανύπαρκτη παραγωγή έχουν τώρα μπόλικα λεφτά για καραμπίνες, πυρομαχικά, σκύλους, τζιπ με σκυλόκουτα και βενζίνη, για να συνεχίζουν ανενόχλητοι την καταστροφική τους δραστηριότητα («λαϊκό σπορ») στην πιο φαιδρή χώρα του κόσμου, τη χώρα των ρωμιών…

  Εύγε, κ. Λαφαζάνη, που συντάσσεστε μαζί τους!

  • Ο/Η Po λέει:

   Σας ευχαριστούμε Επ-αναστάσιε για το περιεκτικό και δίκαιο σχόλιο.

   • Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

    Κύριε Ροΐδη ευχαριστώ,

    Είναι οδυνηρό να πρέπει να γράψεις τέτοια πράγματα για τον τόπο σου, ένα νησί εξαίρετου φυσικού κάλλους και πολλών αξιοπρεπών ανθρώπων που δυστυχώς δεν έχουν δυνατή «φωνή». Αλλά πολύ πιο άσχημο είναι να βλέπεις να υποκύπτει αμέσως το «κράτος» στη ντόπια Μαφία του «κυνηγιού», για χάρη ενός άλλου διαχρονικά διαδεδομένου «κυνηγιού», της ψηφοθηρίας με κάθε τρόπο και μέσο…

    Δυστυχώς όσα έγραψα δεν είναι παρά μόνο η κορυφή του παγόβουνου των πολύ σοβαρών προβλημάτων κάθε λογής που αντιμετωπίζει το νησί – που κατάφερε αισίως να έχει τον πιο χρεωμένο Δήμο στη χώρα, την πιο αμαρτωλή Πολεοδομία, να μην ξέρει πού να βάλει τα σκουπίδια και να είναι όλο ένας σκουπιδότοπος, να μην έχει καμία σωστή υποδομή, κ.λπ., κ.λπ….

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Δεν έχει απαντήσει κανείς.
    Γιατί;
    Ισχύει ο νόμος της σιωπής;

    http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/85282

    Το σκάνδαλο με τους «νονούς» της Ζακύνθου και η παραίτηση Χρυσοστόμου – Όλο το παρασκήνιο

    Γιατί παραιτήθηκε τώρα ο μητροπολίτης Ζακύνθου;

    23/08/2011 12:59

    Το σκάνδαλο με τους «νονούς» της Ζακύνθου και η παραίτηση Χρυσοστόμου – Όλο το παρασκήνιο Γιατί παραιτήθηκε τώρα ο μητροπολίτης Ζακύνθου;

    Γιατί παραιτήθηκε τώρα ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος; Με δεδομένη την πορεία του, με τις συνεχείς πύρινες δηλώσεις για τα πολιτικά δρώμενα αλλά και τις παλιότερες επιθέσεις του στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλου, δύσκολα κανείς βλέπει έναν μητροπολίτη που θα παραιτούνταν μόνο επειδή «το αξίωμα δεν πρέπει να είναι ισόβιο».

    Η παραίτησή του έρχεται εν μέσω των γνωστών σκανδάλων με τις εγκληματικές οργανώσεις που πουλούσαν προστασία και εμπορεύονταν ναρκωτικά και η οποία ταλανίζει την κοινωνία της Ζακύνθου.

    Όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» μέρος των κατοίκων του νησιού συζητούσε μήνες τώρα τη σχέση που είχαν κάποιοι εκ των κατηγορούμενων κακοποιών με τον κ. Χρυσόστομο.

    Το ζήτημα γινόταν όλο και πιο πιεστικό ενώ υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να ζητηθούν από τον μητροπολίτη διευκρινίσεις σχετικά με τις σχέσεις που διατηρούσε με κάποια μέλη της σπείρας.

    Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο σπείρες νονών με εμπλοκή του λιμενάρχη Ζακύνθου εξαρθρώθηκαν πρόσφατα από την υποδιεύθυνση αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, ενώ δρούσαν τουλάχιστον επί μια τριετία.

 11. Ο/Η ανώνυμος λέει:

  «Στο κεφ.19 του έργου του ‘Über die Grundlage der Moral’ (‘Στη βάση της ηθικής’, 1840), ο φιλόσοφος εκφράζει τη βεβαιότητα πως όποιος δείχνει σκληρότητα απέναντι στα ζώα δεν μπορεί να είναι καλός άνθρωπος.»

  Προσοχή στα λογικά άλματα.
  Το παραπάνω δεν σημαίνει πως όποιος δεν δείχνει σκληρότητα απέναντι στα ζώα (ή αγαπά τα ζώα) είναι καλός άνθρωπος.
  Σε κάπως γενικότερο αλλά ουσιαστικό πλαίσιο

  http://www.spunk.org/texts/places/germany/sp001630/ecofasc.html

  Introduction
  http://www.spunk.org/texts/places/germany/sp001630/intro.html

  Fascist Ideology: The Green Wing of the Nazi Party and its Historical Antecedents
  by Peter Staudenmaier
  http://www.spunk.org/texts/places/germany/sp001630/peter.html

  «Ecology» and the Modernization of Fascism in the German Ultra-Right
  by Janet Biehl
  http://www.spunk.org/texts/places/germany/sp001630/janet.html

  Bibliographic and publication information
  http://www.spunk.org/texts/places/germany/sp001630/ecobib.html
  Ecofascism:
  Lessons from the German Experience
  Janet Biehl and Peter Staudenmaier
  © Copyright: 1995 Janet Biehl and Peter Staudenmaier

  ——–
  Spunk Library
  NOTA BENE! The Spunk Library was an effort from 1992 to ~2000 to collect and distribute Libertarian Socialist material in electronic form, mostly through the Internet, Fidonet and other computer networks. The last update of the web pages was in 2002. The actual text archive has probably not been updated since some time in the late 1990s.
  In 2010 the spunk.org website disappeared from its hosting provider. I re-instated the archive on my own server using a backup I had made in 2009. If anything should happen to my mirror there is also a mirror at j12.org/spunk/

  ——–
  http://en.wikipedia.org/wiki/Spunk_Library

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   @»Προσοχή στα λογικά άλματα.
   Το παραπάνω δεν σημαίνει πως όποιος δεν δείχνει σκληρότητα απέναντι στα ζώα (ή αγαπά τα ζώα) είναι καλός άνθρωπος».
   _____________

   Aσφαλώς, πουθενά δεν διατύπωσα κάτι τέτοιο ούτε ως υπαινιγμό.
   Υπάρχει και η νοσηρή φιλοζωϊα, που μπορεί να υποκαθιστά το μίσος κατά της ανθρωπότητας. Γνωστά αυτά και από την ευρωπαϊκή ιστορική εμπειρία και από την πρόσφατη δική μας.

   http://www.zoosos.gr/article/3686/proshematike-e-philozoia-ton-neonazi
   http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/40671

   • Ο/Η ανώνυμος λέει:

    Πουθενά δεν γράφω πως διατυπώσατε κάτι τέτοιο. Απλώς θέλησα να εφιστήσω την προσοχή. Οι σύνδεσμοι όμως που δημοσιεύσατε, αστοχούν κατά πολύ: δεν πρόκειται για προσχήματα, αλλά για μια γενικότερη, αρρωστημένη «κοσμοθεωρία», της οποίας οι επιρροές είναι δυσδιάκριτες.

    Εστειλα ακόμη ένα σχόλιο, όπου αναλύεται καλύτερα αυτό που εννοώ, αλλά το έφαγε η web-μαρμάγκα 🙂

   • Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

    Κύριε Λασκαράτε,

    Αναφορικά με τα περί του Αγίου Ζακύνθου, εκτός από τα Μυστήρια της Κεφαλονιάς, υπάρχουν ξέρετε και τα Μυστήρια της Ζακύνθου!!!

 12. NEVER AGAIN
  Μιά συγκλονιστική αφήγηση ενός Πολωνού επιζώντα από τά γκέτο τών ναζί στήν Βαρσοβία σήμερα δραστηριοποιημένος γιά τά δικαιώματα τών ζώων καί πως παραλληλίζει τήν εξώντωση τών Πολλωνών Ιουδαίων στά γκέτο μέ αυτήν τών ζώων στάσφαγεία.

 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  Λαφαζάνης στην ‘Εφ.των Συντακτών’, σήμερα, για τον αείμνηστο Χ.Φλωράκη:

  «…Ο Χαρίλαος είχε πάνω του κάτι το μοναδικό. Κουβαλούσε κάτι από μια πανάρχαια ελληνική κληρονομιά και ειδικότερα την κληρονομιά των μεγάλων πολέμαρχων και καπεταναίων του ’21,
  __________-

  Κάποιος να του εξηγήσει πως το 1821, δεν εντάσσεται ούτε γενικότερα ούτε ειδικότερα στην αρχαιότητα.

  Με την ευκαιρία.
  Υπήρχαν υπουργοί της ΝΔ (π.χ. Δένδιας) που δεν καταδεχόντουσαν να απαντήσουν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο της Χ.Α.
  Ο Λαφαζάνης, δεν ντρέπεται να απαντάει στον Κασιδιάρη;
  Τόσο απροκάλυπτα προκλητικός ο φίλος του Μιλόσεβιτς, του Πούτιν, των Νεοελλήνων κυνηγών, του Καμμένου και των μαθητικών παρελάσεων;

  • Ο/Η του Λαφαζάνη λέει:

   Αρθρο του Παναγιώτη Λαφαζάνη, για την επέτειο των 10 ετών από το θάνατο του “Καπετάν Γιώτη”…

   Ο Χαρίλαος Φλωράκης δεν ήταν ένας από τους πολλούς κομμουνιστές ηγέτες της χώρας μας. Ξεχώριζε. (πόσοι ήταν βρε παιδιά οι πολλοί κομμουνιστές ηγέτες της χώρας μας;;;;;;;;;;;;)

   Χαρίλαε, ψηλά στο λόφο του Αη Λια, στο Παλιοζογλώπι, που αναπαύεσαι, έχεις διαλέξει καλή θέα για να αγναντεύεις και να περιμένεις να δεις τη λεύτερη, ανεξάρτητη και σοσιαλιστική Ελλάδα που οραματίστηκες μέσα από τα βάθη της καρδιάς σου. Ίσως να μην περιμένεις για πολύ!».
   – See more at: http://www.preveza-info.gr/node.php?id=21564#sthash.J4jH5hGv.dpuf

   • Ο/Η Po λέει:

    Του κώλου

   • Ο/Η Psycho λέει:

    Petros Tatsopoulos

    50 λεπτά ·

    .

    Η Iskra του Λαφαζάνη, το πιο kinky εργαλείο μαρξισμού-λενινισμού από τον καιρό που ο Μαρξ άλλαζε πάνες, μας πληροφορεί ότι οι Τζιχαντιστές είναι το «πιο δολοφονικό και αιμοσταγές χέρι του Ιμπεριαλισμού». Δεδομένου ότι μέχρι πρότινος αυτήν την τιμητική πρωτιά μονοπωλούσαν αδιαφιλονίκητα οι Σιωνιστές, δύο είναι τα αναπόφευκτα συμπεράσματα: 1) Ο Ιμπεριαλισμός σερβίρεται πάντοτε a la carte, ανεξαρτήτως του ορεκτικού που τον συνοδεύει. 2) Οι Λαφαζανιστές κατανοούν από εξωτερική πολιτική όσα και οι συναγρίδες. Στο τσερβέλο τους όλα είναι νερό και αλάτι.

 14. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.efsyn.gr/arthro/otan-o-p-lafazanis-synanta-ti-monsanto
  Περιβάλλον
  Οταν ο Π. Λαφαζάνης συναντά τη Monsanto

  Συντάκτης:

  Νίκος Φωτόπουλος
  .

  «Τα σπάνε» και φέτος τα βραβεία αντιοικολογικής δράσης που απονέμει κάθε χρόνο από το 2000 η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, με μπόλικη δόση καυστικού χιούμορ. Τα φετινά βραβεία, που προέκυψαν από ανοιχτή ηλεκτρονική ψηφοφορία, παίρνουν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη και η Monsanto.

  Στην κατηγορία των περιβαλλοντικών θεμάτων της χώρα μας ο Π. Λαφαζάνης κέρδισε την ψηφοφορία με το συντριπτικό 56%, αποτέλεσμα της ενεργειακής πολιτικής που ακολουθεί: προώθηση Πτολεμαΐδας V, επαναλειτουργία Πτολεμαΐδας III, αγωγοί φυσικού αερίου (με νέα πρόταση για ρωσικό αγωγό), αλλά και υποθαλάσσιοι αγωγοί και σταθμοί LNG. Συνυπολογίζεται και μια «εντυπωσιακή κωλοτούμπα» όσον αφορά το κυνήγι, με δηλώσεις του τύπου «το κυνήγι είναι ένα από τα ωραιότερα σπορ» και «αυτό επιχειρεί να αναδείξει μια νέα ποιότητα ζωής».
  ………………………..

 15. Ο/Η Red λέει:

  https://enosy.blogspot.gr/2017/01/blog-post_2.html

  ΔΕΥΤΈΡΑ, 2 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2017
  Ο χαλίφης και ο …ιζνογκούντ

  Η πολιτική δεν είναι ξεκομμένη από την καθημερινότητα. Η στάση σου απέναντι στα ζητήματα της καθημερινότητας αποτυπώνει και την εικόνα που έχεις γι’ αυτή. Οι γιορτές δεν στιγμές που τα ξεχνάμε όλα και απλά …διασκεδάζουμε. Αν αυτό μπορεί να γίνει αποδεκτό ως ατομική στάση, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ως πολιτική πρακτική. Η γιορτή Πρωτοχρονιά βρήκε κάποιους συμπολίτες να “διασκεδάζουν” κάπως έτσι:

  Η εξουσία, με το χαμόγελο στα χείλη, γιόρτασε την πρωτοχρονιά με αυτόν τον τρόπο:

  Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο γιόρτασε και η οικογένεια της ΛΑΕ, κλεισμένη στο σπίτι της:


  Το μόνο που μάθαμε είναι σε ποιόν έπεσε στο φλουρί. Αυτό φαίνεται πως είναι οικογενειακό μυστικό…

  Πόσο κοντά ποδάρια έχει η φαντασία της Αριστεράς;

  Κάποτε οι Αριστεροί συζητούσαν αν στο διαφημιστικό υλικό εκδηλώσεων, προεκλογικών αφισών θα έπρεπε να προβάλλονται φωτογραφίες προσώπων ή αν θα πρέπει να καταγράφει το μήνυμα ,τον συλλογικό και τον πολιτικό χαρακτήρα της εκδήλωσης και άλλα παρόμοια, που σήμερα θεωρούνται ασήμαντα και και δευτερεύοντα. Αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο, όπου η προβολή με κάθε τρόπο των προσώπων και παραγόντων όχι μόνον δεν ενοχλεί, αλλά να έχει γίνει και κατεστημένο. Παράδειγμα: Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της ΛΑΕ για τον απόδημο ελληνισμό, έχει ως εικονογράφηση την φωτογραφία του …Β. Πριμικήρη!

  6 σχόλια :

  Ανώνυμος2 Ιανουαρίου 2017 – 1:47 μ.μ.
  Ο Λαφαζάνης φαντασιώνεται πως έχει τον δικό του ταχτικό “στρατό” και την πρωτοχρονιά έκανε “εκεχειρία” λόγω εορτής για να διασκεδάσει το “στράτευμα” και να πάρει νέες δυνάμεις. Όμως, αν έκανε “αντάρτικο”, τότε θα έβλεπε πως είναι Πρωτοχρονιά είναι μια ευκαιρία να προβάλει το “αντιπαράδειγμα” απέναντι στις εορταστικές πρακτικές του αντίπαλου στρατοπέδου..

  Ανώνυμος2 Ιανουαρίου 2017 – 1:49 μ.μ.
  Ζητάς πολλά! Το αντιπαράδειγμα φτάνει μέχρι την προβολή του Πριμικήρη…

  Ανώνυμος2 Ιανουαρίου 2017 – 2:06 μ.μ.
  Η Αριστερά χορεύει τσάμικο με τους νοικοκυραίους και νοιάζεται για την εργατική τάξη που είναι «επαναστατική». Οι απόκληροι αυτής της κοινωνίας είναι και απόκληροι της Αριστεράς. Έχετε δει καμία «φάτσα» κανενός απόκληρου είτε σε κάποια εκδήλωση της Αριστεράς να είναι ομιλητής, ή έστω την φωτογραφία του δίπλα στην φωτογραφία του Πριμικήρη;

  Ανώνυμος2 Ιανουαρίου 2017 – 4:09 μ.μ.
  Το ζήτημα είναι απλό: Όπως κάθε εκκλησία αναρτά τα εικονίσματα των ΑΓΙΩΝ, αυτό κάνει το iskra.gr. Άντε να ανάψουμε και κανένα καντηλάκι για να τους τιμήσουμε και να ρίξουμε και κανένα οβολό στο παγκάρι εκκλησιάς, γιατί τώρα που έχει κοπεί η κρατική χρηματοδότηση,τα πράγματα είναι δύσκολα

  Ανώνυμος2 Ιανουαρίου 2017 – 10:14 μ.μ.
  Οι επαγγελματίες πολιτικοί έχουν και αυτοί τις αργίες τους.

  Ανώνυμος2 Ιανουαρίου 2017 – 10:45 μ.μ.
  Διάβασα το «Μήνυμα της ΛΑΕ στους Έλληνες και Ελληνίδες της διασποράς». Συγκινήθηκα, μου θύμισε τον παλαιό Συνασπισμό, μετρημένο, χωρίς ακρότητες και φιοριτούρες, θα μπορούσε να είχε γραφεί δια χειρός Φώτη Κουβέλη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s