Η κυβέρνηση μπορεί να τα καταφέρει

[φτάνει πραγματικά να το επιθυμεί, να δει κατάματα την πραγματικότητα]

©Corinna Gosmaro Scape 2014 , "Scape", 150x100x15 cm Spray on polyester filter. Galleria Thomas Brambilla, Bergamo

©Corinna Gosmaro Scape 2014 , «Scape», 150x100x15 cm Spray on polyester filter. Galleria Thomas Brambilla, Bergamo

Ο κ. Τσίπρας χτες στον Star ανέφερε ως «αγκάθια» στην επίτευξη συμφωνίας στις διαπραγματεύσεις:

 1. το συνταξιοδοτικό – ασφαλιστικό,
 2. τα εργασιακά και ειδικότερα τις ομαδικές απολύσεις και
 3. την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας,
 4. την αύξηση στον ΦΠΑ στις τουριστικές περιοχές.

Διαλέγω πρώτα το σημαντικότερο, το 2ο, τα Εργασιακά: Στα παραπάνω 4 «αγκάθια» δεν υπάρχει καμία νύξη για μείωση μισθών και εάν θυμάμαι καλά ούτε και πριν ένα περίπου  εικοσαήμερο στο Reuter ο κ. Τσίπρας το ανέφερε. Όμως, εάν η κυβέρνηση λάβει υπ’ όψη της τη σύνθεση της ελληνικής οικονομίας, θα διαπιστώσει ότι το +/- 95% αυτής αποτελείται από μικρές και μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν από 1 έως και 30 υπαλλήλους η αύξηση στα €751 μπορεί να είναι ολόσωστη, αλλά, όπως ανακοίνωσε άλλωστε η κυβέρνηση, θα γίνει σταδιακά. Πολύ σωστά, γιατί εκτός του γεγονότος ότι έκλεισαν πολλές χιλιάδες από αυτές εν μέσω και λόγω κρίσης. Και εάν στον μισθό αυτόν, συμπεριληφθούν και οι ασφαλιστικές εισφορές, όλοι μπορούμε να καταλάβουμε το πρόβλημα που θα προκύψει. Οι στεντόρειες κορώνες επομένως, περί «να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο» στις συγκεκριμένες συγκυρίες, είναι  ανορθολογικό και αστείο, ο νόμος είναι για όλους ίδιος, όπως και ο κατώτατος μισθός ενός εργαζομένου, είτε εργάζεται σε μια επιχείρηση των 10 ατόμων είτε σε πολυεθνική των 2000 ατόμων. Την πολυεθνική αν την «ζορίσεις» σου λέει «άντε γειά πάω Βουλγαρία»…

Όμως, βρίσκομαι στο πλάι της κυβέρνησης, που θέτει την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων ως μία από τις «κόκκινες γραμμές». Εάν όντως αληθεύει ότι οι πιστωτές το απαιτούν, πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία. Αυτό μάλιστα, δέχομαι και συμφωνώ, η κυβέρνηση να επιμείνει στην άρνησή της μέχρι τέλους. Με 28% ανεργία, ούτε σκέψη. Παράλογο. Στηρίζουμε βεβαίως και την επαναφορά των εργασιακών συμβάσεων -αυτή κι αν είναι μία κόκκινη γραμμή, στηρίζουμε και σε αυτό το σημαντικό ζήτημα την κυβέρνηση. Να επιμείνει και σε αυτό το ζήτημα!

Το συνταξιοδοτικό-ασφαλιστικό. Δεν μου είναι εύκολο να κατανοήσω το κόλλημα της κυβέρνησης  περί των πρόωρων συντάξεων. Η κυβέρνηση σε όλους τους τόνους, προεκλογικά-μετεκλογικά, διαλαλεί ότι δεν επιθυμεί υφεσιακά μέτρα. Αν δεν απατώμαι, οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και μέσω αυτών η συντήρηση του πελατειακού και συντεχνιακού πλέγματος πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, είναι υφεσιακή πολιτική. Πρόκειται για μία από τις μόνιμες υφεσιακές παθογένειες της οικονομίας μας. Δίκαιη, αριστερή προοδευτική πολιτική ισότητας είναι η κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων (πλην ανθυγιεινών και βαρέων επαγγελμάτων βεβαίως). Να καταργηθούν τα επίσης υφεσιακά, πλασματικά χρόνια εργασίας που μοιράζονται χρόνια τώρα, με όλες κυβερνήσεις εδώ κι εκεί σε στενό και ευρύτερο πελατειακό και μη Δημόσιο κλπ. Προσωπικά γνωρίζω 3 στρατιωτικούς που βγήκαν στη σύνταξη στα 39 και στα 40 –εάν αυτοί, ζωή να ‘χουν οι άνθρωποι, ζήσουν άλλα 45-50 χρόνια, πυρπολήθηκε το ασφαλιστικό! Καλή και «χρήσιμη» η ανεξέλεγκτη πελατειοκρατία, αλλά συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην εισφοροδιαφυγή. Κρίμα. Έχω άδικο; Οι αριστεροί κυβερνώντες-διαπραγματευτές το βρίσκουν δίκαιο; Με δεδομένη αυτή την κατάσταση, δεν θα με πείραζε καθόλου η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67. Ειλικρινά τώρα…

Για τις επικουρικές. Διαχρονικά τραγελαφικό ζήτημα. Ανάθεμα κι αν έστω μία κυβέρνηση στην μεταπολίτευση έχει ολοκληρώσει μία αναλογιστική μελέτη. Σαν το γεφύρι της Άρτας ένα πράγμα. Όπως το Κτηματολόγιο, ένα σουρεάλ πράγμα. Κανείς έως τώρα δεν ολοκλήρωσε τέτοια μελέτη. Δεν είμαι ειδικός, έψαξα όσο μπορούσα, αν λέω ανακρίβειες, να μου το πείτε, εγώ πάντως δεν βρήκα κάτι ολοκληρωμένο. Το γεγονός είναι πάντως, ότι κατά καιρούς διαβάζουμε για την τάδε ή δείνα τράπεζα κλπ. που πρέπει να κάνει κάνει αύξηση κεφαλαίου 1-2-3 δισ. ευρώ για να γίνει το επικουρικό ταμείο των υπαλλήλων της βιώσιμο κ.ο.κ. Και αυτό όσο αργεί, τόσο θα χειροτερεύει. Έρημιά. Τι πρόταση να κάνει κανείς. Πάντως όλα αυτά είναι υφεσιακά, διότι απορροφούν κονδύλια στασιμότητας για να μην μιλήσω περί πελατειακών κινήτρων κ α ι σε αυτό το ζήτημα –ξέρετε, σκοντάφτει κανείς συνεχώς στον καρκίνωμα του πελατειακού κράτους, όποιο μονοπάτι και αν διαλέξει κανείς να διαβεί. Χάος.

Η απελευθέρωση της αγοράς εργασίας. Μα, είναι κόλλημα αυτό; θα έπρεπε η κυβέρνηση να το υπογράψει άνευ όρων. Αυτονόητο. Αν και αυτό το ζήτημα το ψάξουμε λίγο βαθύτερα, όχι πολύ, λίγο, θα σκοντάψει και πάλι επάνω σε πελατειακά και συντεχνιακά συμφέροντα. Αυτό δεν θα έπρεπε να αποτελεί αγκάθι κ. Τσίπρα, αλλά έναν μικρό ή μεγάλο (δεν έχω γνώμη) μοχλό ανάπτυξης.

Αύξηση ΦΠΑ σε τουριστικές περιοχές. Αυτό δεν είναι ζήτημα για συζητήσεις 90 ημερών και να μην τελειώσει. Κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Δεν είναι άλυτο ζήτημα. Και τέλος πάντων, από πότε το ζήτημα του ΦΠΑ εμποδίζει ή συμβάλει στην ανάπτυξη ενός τόπου; Η ανάπτυξη επιτυγχάνετε αλλιώς, και δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτή εμποδίζεται από κάποιο ποσοστό του… ΦΠΑ. Ένας μακροπρόθεσμος αναπτυξιακός σχεδιασμός που να συμπεριλαμβάνει όλα τα νησιά και που δεν θα αλλάζει κάθε φορά που αλλάζει κυβέρνηση, είναι ο μόνος σοβαρός τρόπος για ανάπτυξη των νησιών και όλης της περιφέρειας. Η πάταξη της γραφειοκρατία στην ίδρυση των επιχειρήσεων, οι αφαλατώσεις, οι υποδομές, η υψηλή τεχνολογία, ο εκσυγχρονισμός των λιμανιών, όλα με σχέδιο μακροπρόθεσμο. Αυτό είναι το πρόβλημα και όχι η αύξηση ή μείωση του ΦΠΑ. Αρνούμαι να μπω σε αυτή λογική. Υπογράψτε. Αυτό το ζήτημα δεν αποτελεί «αγκάθι», φροντίστε την ανάπτυξη της περιφέρειας, τα άλλα είναι ανοησίες.

Τελειώνω με την απορία: αυτά είναι τα αγκάθια τα οποία μας ταλαιπωρούν 3 μήνες τώρα; Πρόκειται για κακόγουστο αστείο. Γι’ αυτά τα ζητήματα κινδυνεύουμε να μείνουμε από ρευστό και να παίζεται η θέση της χώρας μας στο €υρώ. Δεν το νομίζω, υπάρχουν πολλά σοβαρότερα ζητήματα για τα οποία η κυβέρνηση έχει φροντίσει να μας κρατάει στο σκοτάδι.

Θα επανέλθουμε.

Άλλωστε τα «ζητήματα» σε αυτή τη χώρα, δεν τελειώνουν ποτέ.

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

17 Responses to Η κυβέρνηση μπορεί να τα καταφέρει

 1. Ο/Η bill λέει:

  μπούρδες γράφεις. ισοπεδώνεις τα πάντα στο όνομα του νεοφιλελευθερισμού ο οποίος αν δεν κάνω λάθος είναι η δεσπόζουσα οικονομική θεωρεία στον πλανήτη τα τελευταία 30 με 35 χρόνια και φθάσαμε να χρωστά ο πλανήτης στους αρειανούς (αν όχι σε ποιους τότε) το ακαθάριστο πλανητικό εισόδημα τουλάχιστον 10 ετών. Να πεθαίνουν 2.000.000 άνθρωποι τουλάχιστον το χρόνο από την πείνα. Αν είναι στο όνομα της ανάπτυξης των χορηγών σου να παίρνουμε σύνταξη στα 70, να δουλεύουμε 7 ημέρες τη βδομάδα 12 ώρες την ημέρα να την πάρεις την ανάπτυξή σου και να την πάς σπίτι σου. Αν έχεις αντιρρήσεις εξήγησέ μας τότε γιατί έχει χρεοκοπήσει η Αμερική και η Αγγλία (και αυτοί χρωστούν όπως εμείς και η Αμερική μάλιστα κόβει και μουσαντένια δολάρια που τα ξεπλένει μέσω ευρώ, αγορών και πολέμων).

  • Ο/Η Po λέει:

   Θα ήταν αγενές να σε αποκαλέσω αστείο.

   • Ο/Η bill λέει:

    θλιβερός είσαι. παπαγαλάκι πάντα που γράφεις μικρές αλήθειες για να κρύψεις μεγάλα ψέματα.

   • Ο/Η Po λέει:

    για να ακούσουμε λοιπόν τις δικές σου μεγάλες… αλήθειες.
    Εμπρός.
    Ακούω.

   • Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη, divorcée λέει:

    Mήπως είσθε καλέ ο Bill ο χασάπης, διότι ως τον τοιούτον βάλβαρον σας κόβω.

    Gangs Of New York (2002) The Butcher & Priest’s Speech before Battle HD
    Beginning of the battle between the «Natives» led by Bill ‘the Butcher’ Cutting (Daniel Day Lewis) and the «Dead Rabbits» led by ‘Priest’ Vallon (Liam Neeson).

  • Ο/Η Εμείς οι βλάχοι όπως λάχει λέει:

   Πρέπει κύριε Μπιλλλλ μας να μην μπερδεύουμε αυτά που θέλουμε με αυτά που μπορούμε να πετύχουμε.
   1000000% έλεγε ο Τσίπρας προεκλογικά πως θα υποχωρούσε η Αγκέλα.
   Αμ δε.

   • Ο/Η bill λέει:

    και τι θέλεις βλάχο; γιατί δεν μας λες να έχουμε και άποψη για τα πιστεύω σου.

 2. Ο/Η Θέκλα Φακλάνα-σεκσολόγος λέει:

  Πολύ σωστή τοποθέτηση μαιτρ.

 3. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=40776

  Μιλώντας από το βήμα της Βουλής επί του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης, επέλεξε μια διατύπωση προκλητική. «Να αποκατασταθούν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ», είπε ο βουλευτής, προσθέτοντας: «ιδιαίτερα όσοι βοήθησαν να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία».

  Και κάπως έτσι, από εκείνο το αξέχαστο «είναι ώρα να μπουν τα δικά μας παιδιά στο Δημόσιο» του Βϋρωνα Πολύδωρα, το μακρινό (ή μήπως όχι και τόσο;) 2004, περάσαμε στη ροζ βερσιόν της ίδιας κατάρας που ταλαιπωρεί τη χώρα από γεννήσεώς της. Είναι η επιστροφή κι επανάληψη εκείνων των πρακτικών που μας έριξαν στη σημερινή περιπέτεια.

  • Ο/Η bill λέει:

   το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια και να μην είναι μπουρδέλο. αν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ ή οπουδήποτε αλλού κακώς προσλήφθηκαν τότε πρέπει πρώτα να πάει φυλακή αυτός που τους προσέλαβε και όχι να απολυθούν αυτοί (κλαίμε για τα παιδιά που πάνε νηστικά σχολείο αλλά δεν ρωτάμε και τι δουλειά έκανε ο πατέρας τους πριν φτάσουν να είναι νηστικά). τώρα η δικαιολογία του Παναγούλη ότι πρέπει να προσληφθούν ιδιαίτερα αυτοί που βοήθησαν τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ακριβώς τι κράτος είμαστε με τι υπουργούς και τι ψηφοφόρους. και στην σημερινή περιπέτεια μπήκαμε και δεν πρόκειται να βγούμε επειδή για κάλυψη της ρευστότητας του κράτους (νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια, δρόμους, άμυνα κ.λ.π.) πληρώνουμε τόκους και όσο και να μειώσεις τα έξοδα πάντα θα υπάρχουν οι τόκοι.

 4. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Ἡ σύνταξις ἔγινε γιὰ τοὺς ἀνήμπορους γιὰ ἐργασία λόγῳ ἠλικίας. Ὅσο ἀνεβαίνει τὸ μ.ὄ ζωῆς καὶ ἡ ὑγίεια, φυσικὰ θὰ ἀνεβαίνει καὶ τὸ ὄριο συνταξιοδοτήσεως.
  Στὴν Ἀγγλία οἱ ἀπόστρατοι κάνουν ἄλλες δουλειές.
  Ὁ Καπιταλισμὸς χωρὶς ἀνάπτυξιν πεθαίνει. Γι’αὐτὸ καὶ ἐπιβάλλεται καὶ μὲ τὰ ὄπλα ἐὰν χρειαστεῖ.
  Δὲν ὑπάρχει ἄλλη ἐναλλακτικὴ ἀπὸ τὴν πολλὴ δουλειά, εἴτε λόγῳ δουλείας στοὺς ξένους, εἴτε γιὰ νὰ κερδίσουμε τὴν ἀνεξαρτησία μας.

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Τελικά παρά την 1.000.000 % δηλωμένη προεκλογικά βεβαιότητα Τσίπρα, ότι οι Γερμανοί συνταξιοδοτούμενοι στα 63 τους και μέχρι χτες στα 65 τους, θα πλήρωναν τους Έλληνες συνταξιούχους των 40, 45, 50 και 52 ετών και οι Λετονοί συνταξιούχοι των 300 ευρώ τους Έλληνες μητροπολίτες, παπάδες, δικαστικούς, αστυνομικούς, υπαλλήλους της Βουλής, δήμαρχους, βουλευτές, στρατιωτικούς και πολλούς περίεργα πλούσιους εφοριακούς, γιατρούς, δικηγόρους, μεγαλοδημοσιογράφους των καναλιών, τους τουρίστες της ΓΕΝΟΠ, τους τελωνειακούς ή τους πολυάριθμους «τυφλούς», τους μπαταχτσήδες καναλάρχες που χρωστάνε 50 εκατ. αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ όλο και ξεχνάει να τα ζητήσει, την σχεδόν αφορολόγητη Εκκλησία και τις ολοένα και πιο κερδοφόρες κρατικά επιχορηγούμενες ανεξέλεγκτες «φιλανθρωπικές» της επιχειρήσεις, τα αεροπλάνα της Λόκχηντ, τις βουλευτικές αποζημιώσεις των προφυλακισμένων και υπόδικων Χρυσαυγιτών βουλευτών, τα δανεικά κι αγύριστα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τα χαριστικά τραπεζιτικά δάνεια σε συγγενείς, επιχειρηματίες λαμόγια και φίλους κλπ κλπ, τα γεγονότα δικαιώνουν τους νέους «Γερμανοτσολιάδες» που έπαιρναν το κόστος να λένε την αλήθεια.

  Ο χρόνος τελειώνει, το ρεπερτόριο της εξαπάτησης εξαντλείται, ο «σοφός» και «αθώος» λαός θα αναγκαστεί να πάψει να υποκρίνεται ακόμη και στον εαυτό του τον εθνικά υπερήφανο και αξιοπρεπή ενθουσιασμένο και θα αρχίσει να παραδέχεται πως έκανε λάθος, υποδυόμενος από δω κι εμπρός τον κλασσικό ρόλο του «προδομένου».
  Κανείς δεν θα ήθελα να βρεθεί σε λίγο στη θέση του κ.Τσίπρα, που αν δεν βρει το θάρρος να μαζέψει τώρα τα ασυμμάζευτα θα γίνει αποδιοπομπαίος τράγος.
  Ασφαλώς μπορεί να παίξει μέχρι τέλους το χαρτί του εθνικισμού, της απομόνωσης, της δραχμής και της βαλκανοποίησης, αλλά θα σηκώσει η συνείδησή του ένα τέτοιο έγκλημα;

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=40750
  Οι μικροί Γκαίμπελς
  Nίκος Δήμου

  Βασικοί κανόνες της προπαγάνδας:

  Πρώτα κατασκευάζεις έναν (ή και περισσότερους) εξωτερικό εχθρό. Χρησιμοποιείς τα υλικά της ιστορίας (προαιώνια αντιπαλότητα, ανεξόφλητοι λογαριασμοί, κλπ). Ρίχνεις σε αυτόν τις άμεσες ή έμμεσες ευθύνες για όλα τα δεινά σου.

  Μετά αρχίζεις να βλέπεις και εσωτερικούς εχθρούς. Όσοι δεν συμφωνούν με την δαιμονοποίηση του εξωτερικού εχθρού – ή όσοι έχουν μαζί του κάποιους δεσμούς. Τους ονομάζεις αμέσως προδότες, νενέκους ή απλά «πέμπτη φάλαγγα».

  Δημιουργείς μια διάσταση «είτε – είτε». Όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας.

  Ο μάγος της προπαγάνδας Γκαίμπελς είχε καταφέρει να πείσει πολλούς Γερμανούς ότι στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ήταν οι …αμυνόμενοι. Ότι αναγκάστηκαν να εισβάλουν σε άλλες χώρες, απαντώντας σε προκλήσεις ή επιθέσεις. Κι έτσι όταν ο Χίτλερ έθεσε το ερώτημα: «Ταπείνωση ή ρήξη;» η απάντηση ήταν «πόλεμος!». Πήγα στην Γερμανία, εννιά χρόνια μετά το τέλος του πολέμου, και βρήκα Γερμανούς που πίστευαν πως η χώρα τους ήταν θύμα – κι ότι δεν έχει σημασία τι έλεγε η ιστορία, μια και αυτή την γράφουν πάντα οι νικητές.

  Κάπου μέσα στο επιτελείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπάρχει ένας (ή και περισσότεροι) μάγος της επικοινωνίας. Δεν ξέρω ποιος είναι – ούτε καν αν είναι ένας ή ολόκληρο επιτελείο. Όμως έχει επιτελέσει θαύματα.

  Δεν είναι δυνατόν αλλιώς να εξηγήσει κανείς την ανοχή της κοινής γνώμης. Ενώ η κυβέρνηση μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρώσει κανένα έργο, να εμφανίζεται ο κόσμος ευχαριστημένος με το …έργο της κυβέρνησης. Ενώ όλες οι διαπραγματεύσεις έχουν αποτύχει, τα δύο τρίτα των Ελλήνων να δηλώνουν ικανοποιημένοι με αυτές. Ενώ οι εξαγγελίες περί διαγραφής ή κουρέματος του χρέους, περί εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης, περί αριστερής στροφής της Ευρώπης, έχουν ξεχαστεί κι όλοι βλέπουν να έρχονται τα γνωστά βράχια, ο κόσμος ανησυχεί λιγότερο από ότι πριν τρία ή τέσσερα χρόνια.

  Η «πρώτη φορά Αριστερά» βρήκε σχεδόν έτοιμο τον εχθρό. Εκμεταλλεύτηκε αφενός την λαχτάρα για αλλαγή (που έδωσε χρόνο) και αφετέρου την προαιώνια καχυποψία των Ελλήνων απέναντι στη Δύση την οποία γιγάντωσε. Ήδη από καιρό πολλοί πίστευαν πως δεν έφερε η Κρίση το Μνημόνιο, αλλά το Μνημόνιο την Κρίση. Άρα για όλα φταίνε οι δανειστές. Καμώνονται πως μας βοηθάνε, ενώ μας εκμεταλλεύονται, μας πιέζουν και μας καταδυναστεύουν. Η άποψη αυτή καλλιεργήθηκε έντονα και για πρώτη φορά ειπώθηκε και από επίσημα χείλη.

  Εύκολο να πεισθούν οι Έλληνες που έχουν συνήθεια να φορτώνουν σε τρίτους τα προβλήματά τους – και λατρεύουν τις θεωρίες συνομωσίας. Προσθέστε και την άγαρμπη συμπεριφορά των Γερμανών… Για ό,τι αρνητικό συμβαίνει, φταίνε αυτοί.

  Με τόση όξυνση στην κοινή γνώμη είναι επικίνδυνο να υποστηρίξεις το αντίθετο. Έγινες αμέσως Γερμανοτσολιάς. Ακόμα και η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του Γιάνη, στην αρχή θεωρήθηκε μαγκιά και λεβεντιά.

  Σαν παλιός τεχνικός της επικοινωνίας, πρέπει να συγχαρώ τους νέους Γκαίμπελς για την επιτυχία τους. Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα. Αν και όταν καταρρεύσει η κατασκευή που έχουν στήσει – η αντίδραση θα είναι πολλαπλάσια. Μεγάλο τσουνάμι.
  ______________________________
  Δημοψήφισμα: Μια δαπανηρή α λα ΓΑΠ απόπειρα μετάθεσης προσωποποιημένων ευθυνών, μια αποθέωση της αβεβαιότητας και μια χαριστική βολή στην όποια απέμεινε Οικονομία
  ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ:

  Ο Ντάισελμπλουμ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η επιθυμητή συμφωνία με τους δανειστές, σχολίασε ότι αυτό δεν θα ήταν και τόσο καλή ιδέα. «Θα κόστιζε χρήματα, θα δημιουργούσε σοβαρή πολιτική αβεβαιότητα και δεν νομίζω ότι έχουμε το χρόνο.

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  ΕΙΜΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ

  http://tvxs.gr/news/ellada/enoxoi-oi-katigoroymenoi-gia-toys-foyrnoys-tis-ntropis

  Ένοχοι αλλά έξω οι κατηγορούμενοι για τους φούρνους της ντροπής
  Ετυμηγορία

  20:30 | 28 Απρ. 2015

  Την καταδίκη με αναστολή και με την αναγνώριση ελαφρυντικού, τεσσάρων κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και ο μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης αλυσίδας φούρνων, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, επιβάλλοντας ποινές κάθειρξης, από 10 έως 12,5 έτη, για σωματεμπορία.

  Το δικαστήριο, μετά από αρκετές συνεδριάσεις, αποφάνθηκε σήμερα ομόφωνα, ότι ο βασικός κατηγορούμενος στην μεγάλη υπόθεση σωματεμπορίας, ιδιοκτήτης μέχρι πριν λίγο καιρό γνωστής αλυσίδας φούρνων, που πλέον ανήκει στην μητέρα του, καθώς και τρεις από τους συνολικά 22 συγκατηγορουμένους του, είναι ένοχοι, για τα βασικά αδικήματα της δικογραφίας, που αφορούν εγκληματική οργάνωση και σωματεμπορία.

  Έκρινε, παράλληλα, κατά πλειοψηφία, πως και στους τέσσερις πρέπει να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

  Διαβάστε σχετικά:

  Οι φούρνοι της ντροπής: «Αμάρτησα» για μια γυναίκα

  Συγκεκριμένα, ένοχοι κατά το δικαστήριο κρίθηκαν, ο πρώην ιδιοκτήτης της αλυσίδας φούρνων, ‘Αγγελος Γ., οι υπάλληλοι του, Μιχαήλ Κ και Ιγκόρ Φ. και κατά πλειοψηφία (2-1) ο απόστρατος αστυνομικός Κωνσταντίνος Κ. Ένοχη, επίσης, κρίθηκε, για πλημμεληματικές κατηγορίες, μία γυναίκα από τις κατηγορούμενες η οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης με αναστολή.

  Επιπλέον, κατά πλειοψηφία κρίθηκε ένοχος ο Μιχαήλ Κ, για τις πράξεις της αρπαγής και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και ο ‘Αγγελος Γ, για ηθική αυτουργία σε αρπαγή, μαζί με τον Ιγκόρ Φ. Ο τελευταίος καταδικάστηκε, επιπλέον και για πλημμεληματικού βαθμού πλαστογραφία μετά χρήσεως. Όλοι οι κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν αθώοι για τις κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς και για όσες αφορούσαν παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

  Αναλυτικά, οι ποινές που επιβλήθηκαν κατά συγχώνευση, είναι οι εξής: Κάθειρξη 10 ετών και 6 μηνών στον επιχειρηματία, κάθειρξη 12 ετών και 6 μηνών στον Μιχαήλ Κ, κάθειρξη 10 ετών και 10 μηνών στον Ιγκόρ Φ. και τέλος κάθειρξη 10 ετών στον απόστρατο αστυνομικό.

  Σε όλους τους καταδικασθέντες δόθηκε αναστολή με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης, ανά τακτά διαστήματα, σε αστυνομικό τμήμα. Επιβλήθηκε, επίσης και χρηματική εγγύηση η οποία για τον επιχειρηματία ορίστηκε στις 200.000 ευρώ, ενώ για τους υπόλοιπους ορίστηκαν ποσά, από 20 έως και 70 χιλιάδων ευρώ.

  Να σημειωθεί, πως σύμφωνα με την κατηγορία η εγκληματική οργάνωση, που φέρεται να συνέστησε ο επιχειρηματίας είχε σκοπό «την οικονομική και γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων. Τις γυναίκες αυτές τις εντόπιζαν μέλη της οργάνωσης στις χώρες προέλευσης και ιδιαίτερα μέσω του γραφείου «ευρέσεως εργασίας», με την επωνυμία «WEST LINE»,ιδιοκτησίας της Ν. Μ..

  Οι καταδικασθέντες, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη οικονομική και κοινωνική τους θέση και με τη χρήση απατηλών μέσων, ότι θα μεταβούν στο εξωτερικό, προκειμένου να εργαστούν ως χορεύτριες, αποσπούσαν τη συναίνεσή τους.

  Στη συνέχεια, αφού τις προμήθευαν με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και εισιτήρια, τις απέστελλαν στη χώρα μας, όπου άλλα μέλη της οργάνωσης τις παραλάμβαναν από το αεροδρόμιο Αθηνών και τις εγκαθιστούσαν σε διαμερίσματα, που είτε ενοικίαζαν είτε είναι ιδιοκτησίας τους. Τις γυναίκες νομιμοποιούσαν στην Ελλάδα, με την έκδοση πλαστών Λιθουανικών διαβατηρίων και αιτήσεων πολιτικού ασύλου, παρακρατώντας τα νόμιμα έγγραφα τους και με τη χρήση βίας και απειλής βίας σε βάρος τους, την προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, τις εξανάγκαζαν να προβαίνουν σε ερωτικά ραντεβού και ασελγείς πράξεις, με πελάτες των νυχτερινών κέντρων (strip-tease) «ALCATRAZ» και «STAR», που διατηρούσε η οργάνωση στην περιοχή της Αττικής, εισπράττοντας τα έσοδα της οικονομικής και γενετήσιας εκμετάλλευσής τους”.

  Οι κατηγορούμενοι που αθωώθηκαν, είναι κυρίως εργαζόμενοι, άντρες και γυναίκες στα επίμαχα νυχτερινά κέντρα, αλλά και ο αδελφός του επιχειρηματία.

 7. Ο/Η eklag λέει:

  Σήμερα στην ουρά για το ΑΤΜ ένας έβρισε τον Τσίπρα,
  μετά ένας άλλος του την είπε που έβρισε τον Τσίπρα
  και υπερασπίστηκε στο άσχετο τον Βαρουφάκη με αποτέλεσμα
  όλοι να σπάσουμε πλάκα και να ευθυμήσουμε ολοσχερώς!
  Δεν τολμώ μολοντούτο και εξαιτίας αυτού να σκεφτώ τις συνέπειες της επόμενης μέρας…

 8. Ο/Η του μπαρούφ εξαρχειάδα λέει:

 9. Ο/Η Αλέξηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.oikonomia&id=40789

  29 Απριλίου 2015
  Δημήτρης Καμπουράκης

  Γιατί καθυστέρησαν οι συντάξεις;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s