Allons Lafazan ή η απειλή της ‘πατριωτικής’ ‘Αριστεράς’

[Η  εθνική επανάσταση στην εξουσία]

lask27apr15

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Όσοι πιστεύουν σε μια Αριστερά που εργάζεται με ανιδιοτέλεια για το Διαφωτισμό, τη φιλία των λαών, την Ειρήνη, την κοινωνική Δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, με όπλα την αλήθεια και τη λογική, με γνώμονα τη συλλογική ευτυχία και όχι το προσωπικό συμφέρον, θα αμφιβάλλει πολύ για το αν καλώς ψήφιζε την ελληνική Αριστερά. Ο κ.Λαφαζάνης και το φατριαστικό εσωκομματικό «ρεύμα» του, μας βομβαρδίζουν από τις ιστοσελίδες της γραφικής παλιομοδίτικης “iskra”, με επαναστατιές φανφάρες που δημιουργούν την εντύπωση πως η (όλο και πιο ολιγάριθμη) εργατική τάξη και η Ν.Ευρώπη είναι έτοιμοι να καταλάβουν τα εαρινά δώματα του κ.Παυλόπουλου, γεγονός τόσο πιθανό όσο και τα θαύματα του οσίου Παϊσιου.

Ποιός είναι πραγματικά ο κ.Λαφαζάνης;

Αμετανόητος υπερασπιστής του ημιπαράφρονα εθνικιστή ηθικού αυτουργού των δολοφονιών εκατοντάδων παιδιών, Μιλόσεβιτς («θλιβερή παρωδία η δίκη Μιλόσεβιτς», 15.2.2002).

Yμνητής με τρόπο κωμικοτραγικό, τώρα που υπουργοποιήθηκε, του βάρβαρου κυνηγιού («το κυνήγι είναι ψυχαγωγία που αναδεικνύει μια νέα ποιότητα ζωής»-δήλωση της 21ης Απριλίου, econews).

Oπαδός της βρώμικης ηλεκτρικής ενέργειας («…την ώρα που οι κκ. Τσίπρας και Λαφαζάνης θα “σκίζουν τα Μνημόνια” το 50% της χρηματοδότησης της επένδυσης θα καλύπτει η γερμανική τράπεζα KfW που ενώ στη Γερμανία επενδύει στην καθαρή ενέργεια, τα συστήματα εξοικονόμησης και αποθήκευσης ενέργειας, την καινοτομία και τις ανταγωνιστικές θέσεις εργασίας, στην Ελλάδα βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να επενδύσει στο λιγνίτη..» (econews, 24.3).

Παλαιοκομματικός, που υπόσχεται να τετραγωνίσει τον κύκλο κλείνοντας τις «Σκουριές» χωρίς τάχα να απολυθεί ούτε ένας εργάτης, ευκαιριακός θαμώνας των εθνικιστικών παρελάσεων και των Δοξολογιών, ψηφοφόρος του καραμανλικού «μνημονιακού» κ.Παυλόπουλου, σύμμαχος των ακροδεξιών ΑΝΕΞΕΛ, οπαδός της τριτοκοσμικής εξωτερικής πολιτικής, ακόμη και με τυραννικά και μαφιόζικα καθεστώτα (Κίνα, Αζερμαϊτζάν, Ιράν, Ρωσία).

Με άσπρα γένια, αλλά με σκούρα μαλλιά που το χρώμα τους θα ζηλεύει ο κ.Τ.Κουράκης, ο κ.Λαφαζάνης δηλώνει αριστερός, ριζοσπαστικός, αντικαπιταλιστής και νοσταλγός του Λένιν (‘Iscra’), μέχρι εκεί που ο Λένιν τον συμφέρει, γιατί κάθε άλλο παρά θα ενέκρινε την επέλαση συγγενών, φίλων και στελεχών στον κρατικό μηχανισμό με προνομιούχες απολαβές, την έφοδο κάποιων στο Ιασώ και στα ταξίδια στη Ν.Αμερική και στη Μόσχα, τις διακοπές σε βίλες φίλων επιχειρηματιών, τους αχθοφόρους αστυνομικούς,  αφού στο «Κράτος και Επανάσταση», επικαλούμενος την υπογραμμιζόμενη από τον Μαρξ σχετική τοποθέτηση της παρισινής Κομμούνας, θέλει  την κατάργηση κάθε επιδόματος για έξοδα παράστασης και κάθε οικονομικού προνομίου στους κρατικούς υπαλλήλους προτείνοντας την καταβολή αποζημίωσης στους κυβερνητικούς αξιωματούχους της στάθμης του μισθού του εργάτη. Ο κ.Λαφαζάνης όμως δεν έχει φιλοτιμηθεί ακόμη να προτείνει να διατεθούν τα βουλευτικά αυτοκίνητα, επί των οποίων επέπεσαν πολλοί «αριστεροί» βουλευτές, προστατευόμενοι από την ανωνυμία που τους προσέφερε η Ζ.Κωνσταντοπούλου, σε κρατικά ανθρωπιστικά ιδρύματα και μια λογική μείωση του προκλητικού βουλευτικού μισθού και των σχετικών προνομίων, που του πληρώνουν οι άνεργοι και οι χαμηλόμισθοι. Αυτή η συμπεριφορά έχει να κάνει και με τη χαμηλή ποιότητα της Δημοκρατίας μας, γιατί δημιουργεί και με τη βοήθεια του καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου, που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεχάσει να αλλάξει, μια προνομιούχο τάξη πολιτευτών, που προκειμένου να διατηρήσουν τη θέση τους διαφθείρονται και διαφθείρουν. Ακόμη και η αρχιεπισκοπικού ήθους δικαιολογία των αριστερών βουλευτών πως παίρνουν μεγάλο μισθό για να μπορούν να ασκούν «κοινωνικό έργο», γεννά το ερώτημα αν πιστεύουν στη με ξένα κόλλυβα ιδιωτική και ανεξέλεγκτη «φιλανθρωπία» (που αν πιστέψουμε πως ασκείται, γεννά και υποψίες εξαγοράς ψήφων), αντί της θεσμοθετημένης κρατικής πρόνοιας.

Είναι άγνωστο που και πως έχει ασκήσει το «επάγγελμα» του Μαθηματικού, που δηλώνει στο βιογραφικό του, αλλά υποψιάζομαι πως το έχει ασκήσει όσο αυτό του πολιτικού μηχανικού ο αρχηγός του, αφού υπήρξε επαγγελματικό στέλεχος του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, δίνοντας το 40% της βουλευτικής αποζημίωσης (έτσι έχουν δηλωσει πως κάνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς πραπέρα λογοδοσία), μάλλον δύσκολα μπορεί να έχει αποκτήσει αυτά, τα όχι πολλά αλλά αξιόλογα, που δηλώνει στο «τι έσχες» (να δούμε πότε θα φιλοτιμηθούν οι αριστεροί να δηλώσουν και το «πόθεν») για το 2012, αφού ως γνωστόν η βουλευτική ιδιότητα για την Αριστερά δεν αποτελεί πηγή ατομικού πλουτισμού, αλλά προσωπική θυσία:

«Εισόδημα: 149.917. Ακίνητα: 5, τα 3 ανήκουν στην σύζυγό του. Δύο ομόλογα 100.000 ευρώ, τα οποία αποκτήθηκαν την προηγούμενη χρονιά. Καταθέσεις: 30757 ευρώ, 4295 GBP και 19250 CHF μαζί με την σύζυγό του. Δύο αυτοκίνητα».

Πάντως αν και οπαδός της δραχμής, φαίνεται πως ακολουθεί τη συνήθεια και άλλων συντρόφων του, νοσταλγών του ίδιου νομίσματος, όπως ο κ.Λαπαβίτσας που πληρώνεται στο Λονδίνο, γιατί την επόμενη χρονιά έχει αυξήσει τη ρευστότητά του σε ξένο νόμισμα, άγνωστο γιατί: «Το ξένο νόμισμα φαίνεται πως προτιμά και ο Π. Λαφαζάνης που διαθέτει στους λογαριασμούς του 38.000 ελβετικά φράγκα, 8.651 λίρες Αγγλίας και 60.000 ευρώ».

Δεν ξέρω πως βολεύουν τις συνειδήσεις τους στο ΣΥΡΙΖΑ, πως τακτοποιούν την αθεϊα τους με τη δημόσια τους ευσέβεια και με το σκανδαλώδη και ύποπτο κληρικαλισμό τους, πρωτοφανή για την Ε.Ε., τον αριστερό διεθνισμό τους με το λαϊκοδεξιό εθνικισμό τους, τη φιλειρηνική πολιτική με τους προκλητικούς εξοπλισμούς, την ταξική τους τοποθέτηση με τη συστηματική συγκάλυψη οικονομικων σκανδάλων και την επίμονη αμέλειά τους να διεκδικήσουν ποσά μεγαλοκεφαλαιοκρατών που οφείλονται στο Δημόσιο, την έντιμη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού με επιθέσεις κατά κρατικών λειτουργών που κάνουν το καθήκον τους (Θ.Δρίτσας) και με σκανδαλώδη υποστήριξη στο κάθε στολής βαθύ ένστολο κράτος, την εχθρότητά τους προς την ελευθερία του Τύπου (επιθέσεις σε δημοσιογράφους και αγωγές) με τη Δημοκρατία, τον αντιναζισμό τους με τη διαφαινόμενη, συχνά και ανοιχτά, προκλητική υποστήριξη όλων (και μερικών ιδιαίτερα έντονα) στη Χ.Α. την οποία επεσήμανε ακόμη και ο κ.Νταβανέλος της ΔΕΑ (‘Εφ.τ.Συντακτών’-22.04.2015, Γιάννης Μπασκάκης: «Λανθασμένη γραμμή») και τέλος τη συμμαχία τους με τους ΑΝΕΞΕΛ, τους οποίους έχει δεόντως περιποιηθεί ως  ρατσιστές, ομοφοβικούς, εθνικιστές, αντισημίτες, οπαδούς της Ανατολικής Εκκλησίας  και ακροδεξιούς, ο έγκυρος ευρωπαϊκός Τύπος και δημοκρατικοί Ευρωπαίοι πολιτικοί [‘Monde’-27.1, ‘Libération’-26.1, ‘Frankfurter Allgemeine Zeitung’-26/1, ‘Guardian’-27/1, Μάρτιν Σουλτς-14.3, Κον Μπεντίτ-27.1).

Νομίζω πως όλα τα παραπάνω πρέπει να απασχολήσουν την Ψυχανάλυση, την  Πολιτειολογία και την Κοινωνιολογία  που θα πρέπει στο μέλλον να αφιερώσουν  ιδιαίτερη κεφάλαια στο φαινόμενο ΣΥΡΙΖΕΛ.

ΥΓ
Mετά το «χορό» στο ρυθμό των στρατιωτικών εμβατηρίων της παρέλασης, η δουλικοτητα στον πρωτόγονο και άγριο ρωσικό καπιταλισμό: «Η υπόκλιση του Λαφαζάνη στον στον επικεφαλής της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ προκαλεί συζητήσεις», enikos.gr, 22.4.

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

54 Responses to Allons Lafazan ή η απειλή της ‘πατριωτικής’ ‘Αριστεράς’

 1. Ο/Η Omadeon λέει:

  άρθρο μοχθηρό, επιεικώς απαράδεκτο, ηθικά και πολιτικά άδικο…

  Και στη χειρότερη στιγμή κιόλας, όταν ακούγονται οι ιαχές «για όλα φταίει η αριστερή πλατφόρμα».

  Το ΜΟΝΟ που πράγματι θα καταλόγιζε κάποιος δίκαιος κριτης στο Λαφαζάνη είναι (λόγω μεγάλης άγνοιας και πρωτόγονης προ-διαδικτυακής παρα-πληροφόρησης)… η στήριξη που έδωσε ΠΡΙΝ ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ στον (πράγματι εγκληματικό) Μιλόσεβις. Ακόμη και εκεί, υπάρχουν ελαφρυντικά, π.χ. ότι ουσιαστικά η διαμαρτυρία ήταν ενάντια στις συνθήκες κράτησης και τον τρόπο εκδίκασης κλπ. πολύ περισσότερο από στήριξη του ίδιου του Μιλόσεβιτς.

  Τα υπόλοιπα δεν στέκουν σε λεπτομερή και βαθιά ανάλυση, σε ποσοστό 90%.

  Είναι ειλικρινα ΒΑΡΕΤΟ να κάτσει να σας εξηγήσει κάποιος ΓΙΑΤΙ.

  Εχασα ειλικρινά πάσαν ιδέαν.

  Να μπείτε στη ΔΗΜΑΡ ή στο «Ποτάμι» και να κόψετε κάθε σχέση σας με ο,τιδήποτε αριστερό.

  Αλλά… σταματήστε τη λάσπη κατά της Ισκρα, η οποία (αντίθετα με όσα λέτε) δεν έχει καμμία σχέση με τον… Λένιν, τώρα πια (πλην αναδημοσιεύσεων του Μπογιόπουλου).

  Η Ισκρα κατέστη φωνή ΛΟΓΙΚΗΣ και υπενθύμισης Αριστερών Αρχών, στις παραμονές της ψήφισης του Τρίτου Μνημονίου. Καλοφάγωτο να σας είναι.

  • Ο/Η Po λέει:

   Αγαπητέ Omadeon
   λέτε: «Η Ισκρα κατέστη φωνή ΛΟΓΙΚΗΣ…»
   Λογικής 1 = http://goo.gl/tlbJYO
   Λογικής 2 = http://goo.gl/rnMXHQ (Λεωτσάκος: «όλα τα ενδεχόμενα πρέπει να είναι ανοικτά. Η συντεταγμένη νομισματική αλλαγή, ενταγμένη στο συνολικό προοδευτικό ανορθωτικό πρόγραμμα, συνιστά επιλογή που δεν είναι η συντέλεια του κόσμου, όπως διατείνονται οι κυρίαρχοι κύκλοι και την οποία πρέπει να έχει στο οπλοστάσιό του ο ΣΥΡΙΖΑ και εφ’ όσον χρειαστεί…»)
   Υπάρχουν άπειρες τέτοιες «εκεί μέσα» φωνές… λογικής στην Ισκρα

   Αυτά είναι για αιθεροβάμονες και τέτοιους, αυτές τις κρίσιμες ώρες, δεν τους χρειάζεται η χώρα…
   Και η δραχμή καταστροφή.

   Θα έλθει σύντομα ο καιρός και θα θυμηθείτε αυτά που γράφουμε εδώ.
   Η εντιμότητα είναι με το μέρος μας.

   (ό,τι γράφει ο κ. Λασκαράτος εδώ, είναι μόνο γερά τεκμηριωμένες αλήθειες -αυτές πονάνε…)

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Σχετικά με την κριτική του omadeon που είναι καλόδεχτη γιατί η κριτική είναι το οξυγόνο της Δημοκρατίας, θέλω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις ελπίζοντας σε μια απάντηση.

    1. Δεν αντιλαμβάνομαι τι είχαν οι συνθήκες κράτησης και η δίκη του Μιλόσεβιτς που επέσυρε τη δριμύτατη κριτική Λαφαζάνη. Ήταν πολύ καλές, άριστες θα έλεγα συγκρινόμενες μάλιστα με τις συνθήκες κράτησης και απονομής Δικαιοσύνης που ίσχυαν στο καθεστώς Μιλόσεβιτς ή κάνω λάθος;

    2.Πότε, που και πως ο τόσο ευαίσθητος για το χασάπη Μιλόσεβιτς κ.Λαφαζάνης έδειξε ανάλογη ευαισθησία για τα θύματά του; Δείξτε μου κάποια διαμαρτυρία Λαφαζάνη για τα εκατοντάδες αγοράκια που δολοφόνησαν οι δήμιοι Σέρβοι εθνικιστές.

    3.Λέτε: @»Τα υπόλοιπα δεν στέκουν σε λεπτομερή και βαθιά ανάλυση, σε ποσοστό 90%.
    Είναι ειλικρινα ΒΑΡΕΤΟ να κάτσει να σας εξηγήσει κάποιος ΓΙΑΤΙ».

    Στα σοβαρά πιστεύετε πως αυτού του είδους η κριτική σέβεται τον κρινόμενο και τους αναγνώστες του και ανταποκρίνεται σε κάποιους στοιχειώδεις κανόνες δημοκρατικής κρίσης ή ακούγεται σαν λιποταξία;
    Η κριτική μου ήταν ξεκάθαρη, τεκμηριωμένη και πολύ συγκεκριμένη και αφορούσε κάποια ζητήματα. Ιδού η Ρόδος για όποιον θέλει να απαντήσει με σαφήνεια, τεκμηρίωση χωρίς δημιουργικές ασάφειες.

 2. Ο/Η stratos fountoulis λέει:

  Έγραψα αλλού, το γράφω κι εδώ:

  Λυπάμαι πολύ που, εάν κάποιος ασκεί δίκαιη (ναι, δίκαιη) κριτική στην παρούσα κυβέρνηση, αποκαλείται υποτιμητικά «φιλελές» ή «νεοφιλελές» ή ακόμη χειρότερα, τον συντάσσουν με τους συμμάχους του ακροδεξιού Σαμαρά κ.α., κι ακόμη πιο αυθαίρετα του λένε ότι συντάσσεται με «κυρίαρχους κύκλους»- «τραπεζίτες» της Ε.Ε. κλπ. Ειλικρινά λυπάμαι που όπως αποδεικνύεται, κυβερνητικοί κύκλοι και πολλοί οπαδοί τους (ναι, οπαδοί με ποδοσφαιρικούς όρους, δυστυχώς), δεν αντιμετωπίζουν με εντιμότητα αντίθετες (όχι εχθρικές) φωνές. Κρίμα. Επαναλαμβάνω: Αντίθετες, κι όχι κατ’ ανάγκη Εχθρικές…

  Κρίμα και πάλι κρίμα.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Κύριε Φουντούλη σας ευχαριστώ και με την ευκαιρία δίνω και τη διεύθυνση ενός σημαντικού άρθρου σας που δείχνει πως ο κ.Λαφαζάνης και το κόμμα του μας κοροϊδεύουν όταν αρνούνται να χωρίσουν την Εκκλησία από το Κράτος, πολύ δε περισσότερο να τη φορολογήσουν ή να ζητήσουν την επιστροφή των διαπιστωμένα κλεμμένων.
   http://agrimologos.com/2015/04/20/20-4-15/

 3. Ο/Η eklag λέει:

  Ουδείς λόγος ανησυχίας!
  Το άρθρο 15 (Στρασβούργο,Ιούνιος ’14)
  με την υπογραφή Λοβέρδου,
  θα επιλύσει όλα τα προβλήματα ορθολογικώς απλούστερα και
  στα πλαίσια πάντα του ΔΙαφωτισμού!

 4. Ο/Η Po λέει:

  Ο πλέον επικίνδυνος -aka Αριστερός, με τη σπιταρόνα στο Λονδίνο: Λαπαβίτσας: «Να μη φοβηθούμε τη ρήξη» http://goo.gl/urqbby

  Μήπως έχει να χάσει κάτι πέραν της παλαβομάρας του;
  Μήπως θα τραβήξει κάτι ΜΕΤΑ ΤΗ… ρήξη, όσα κι ο απλός κοσμάκης; Μπα. Δεν νομίζω…

  Να τους χαίρεστε!

 5. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.ienimerosi.gr/nikos-chountis-o-siriza-tha-katargisi-tis-stratiotikes-ke-mathitikes-parelasis/

  Νίκος Χουντής: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει στρατιωτικές & μαθητικές παρελάσεις

  http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=12201
  ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ

  Μαθητικές παρελάσεις: λογοκρισία και μιλιταρισμός

  Ερώτηση Π.Κοροβέση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

  http://www.syriza.gr/article/id/37821/Mathhtikes-parelaseis-emmenei-h-kybernhsh.html#.VT4gpf6JjIU
  23/03/2009
  ΣΥΡΙΖΑ
  Μαθητικές παρελάσεις, εμμένει η κυβέρνηση

  Μολονότι σήμερα πλέον στη Δυτική Ευρώπη μόνο η Ελλάδα και η Κύπρος εξακολουθούν να οργανώνουν μαθητικές παρελάσεις, η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται την διατήρηση τους, όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας σε σχετική ερώτηση μας (αρ.κατ.9506/6.11.2008).

  Αδιαφορώντας για το γεγονός ότι οι παρελάσεις αποτελούν στρατιωτικής- μιλιταριστικής λογικής διαδικασία που αντίκειται στην καλλιέργεια φιλειρηνικών στάσεων και δεν έχει γενικώς τίποτα το κοινό με τις εκπαιδευτικές αρχές που πρέπει να ευδοκιμούν στο ελληνικό σχολείο, η κυβέρνηση χωρίς κανένα απολύτως επιχείρημα , επιμένει στην συνέχιση τους. Το Υπουργείο δεν ενοχλείται από το ότι τα φασιστικά καθεστώτα, στη προσπάθεια τους να ελέγξουν ευρύτερα την κοινωνία, ήταν αυτά που πρώτα συνέλαβαν την ιδέα και οργάνωσαν μαθητικές παρελάσεις στα μέσα του 20ου αιώνα – στην Ελλάδα ως γνωστόν επιβλήθηκαν από το δικτάτορα Μεταξά.

  λαφαζάν: ο συριζα ποτέ δεν είχε ταχθεί κατά των παρελάσεων

  • Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη, κάτω οι παρελάσεις. λέει:

   «»»Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ταχθεί ποτέ κατά των παρελάσεων.»»»»»
   Με πόση ευκολία είπε ψέματα ο άνθρωπος και πόσοι πρόθυμοι να υπερασπιστούν έναν ψεύτη πολιτικό όταν αυτός γίνεται κυβέρνηση.
   Λυπάμαι κύριε Ομαδεόν.

 6. Ο/Η Κάποιος λέει:

  Θολή εικόνα από την κυβέρνηση για την επόμενη ημέρα
  Εθεσε εαυτόν «εκτός» ο Βαρουφάκης μετά τη σύγκρουση με τους υπουργούς Οικονομικών

  Ο στενός του συνεργάτης, Ν. Θεοχαράκης, αναλαμβάνει τα «σπουδαία» ενός σχεδίου για τον Ιούνιο.
  Μένουν Χουλιαράκης για τις Βρυξέλλες, Σαγιάς για την Αθήνα και ο Ε. Τσακαλώτος για να τους συντονίζει. Θα μπορούσε να τους συντονίζει ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά τότε, αν αποτύχει η διαπραγμάτευση, θα πρέπει να παραιτηθεί. Διότι εκείνος έλεγε ότι η Μέρκελ θα αποδεχθεί τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για αγαθοεργίες με χρήματα των άλλων («δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να μην το κάνει»).

  Η δουλειά του Βαρουφάκη τέλειωσε. Ξάφνιασε, γοήτευσε, θύμωσε, ανακάτεψε. Βασικά, γνωστοποίησε με προκλητικό τρόπο την συγχυσμένη θολούρα του ΣΥΡΙΖΑ. Έκρυψε την απουσία σχεδίου, με τσιτάτα, φωτογραφίες και ρίγες.

  Σε 100 ημέρες ξεπέρασε τις 200 δηλώσεις και εμφανίσεις. Ο Βαρουφάκης ήταν η διαφημιστική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ εντός και εκτός Ελλάδας. Γλίστρησε εξαιρετικά τα νοήματα. Προκάλεσε τη ζητούμενη απορρύθμιση.

  Ο σκέτος αναχρονισμός εμφανίστηκε ως αντισυμβατικότητα. Ο ανορθολογισμός ως πρωτοτυπία. Η ασάφεια και η έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα ως βαθιά στρατηγική επιλογή και επιστημονική ενδελέχεια. Πέτυχε απόλυτα με όρους διαφήμισης. Μας έμαθαν όλοι. Με αρνητική δημοσιότητα, όπως πολύ προσβλητικά φάνηκε στη Ρίγα, όπου τελικά αφαιρέθηκε(!) ο λόγος από τον υπουργό μας και η χώρα εξαναγκάστηκε σε απουσία, σαν πρόγευση Grexit, στο επίσημο δείπνο.

  Το κόστος αυτής της διαφημιστικής εκστρατείας είναι πολύ ακριβό για τη χώρα. Απομόνωση και ευτελισμός. Ταυτόχρονα, για όποιον κάτι γνωρίζει από διαφήμιση κι επικοινωνία, ένα είναι σαφές. Χωρίς περιεχόμενο, χωρίς καλό προϊόν, η επικοινωνία δεν κάνει θαύματα. Ούτε το άσπρο γίνεται μαύρο, ούτε το κρέας ψάρι. Ο Βαρουφάκης είχε να υπερασπισθεί ιδεοληψίες, ανακολουθίες, άγνοια, τερατολογίες, στα μάτια και στα αυτιά όλων πλην ΣΥΡΙΖΑ. Ντύθηκε Για(ν)ης και το έπραξε. Μακάρι να τέλειωσε. Να συνεχίσει αμέριμνος την ενδιαφέρουσα ζωή του κι ο πρωθυπουργός να βάλει μπροστά δουλειά, αριθμούς, σχέδιο και σοβαρότητα.

 7. Ο/Η Akis λέει:

  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113511241
  Υπεργολάβος της Lockheed ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Γ. Ταφύλλης;

  Ο κ. Ταφύλλης δεν υπήρξε κάποιο τυχαίο πρόσωπο ή ένας ακόμα εργαζόμενος στο συγκεκριμένο πρότζεκτ. Κι αυτό προκύπτει από τις απαντήσεις που είχε δώσει ο ίδιος για το επίμαχο πρόγραμμα στην εφημερίδα «Αυγή» πριν από δύο χρόνια. Μετά τις καταγγελίες τότε του κ. Βενιζέλου περί «οφσετάδων που βρίσκονται στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα», ο κ. Ταφύλλης είχε απαντήσει για ένα «φιλόδοξο πρόγραμμα που είχε σκοπό να οδηγήσει την Πολεμική Αεροπορία στον 21ο αιώνα».

  Γιάννης Ταφύλλης: Ο τρίτος στην πυραμίδα πολιτικός εκπρόσωπος του υπουργείου, με μεγάλη βαρύτητα στη λήψη αποφάσεων και στο επίμαχο deal των 500 εκατ. δολαρίων, συνεργάστηκε με την αμερικανική εταιρεία από το 2003 μέχρι και το 2006 κατά την εκτέλεση ενός αμφιλεγόμενου προγράμματος αντισταθμιστικών ωφελημάτων

 8. Ο/Η Antifa2 λέει:

  http://www.efsyn.gr/arthro/etsi-adeiazei-o-firer

  «Λανθασμένη γραμμή»

  Ο Αντώνης Νταβανέλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι είναι απολύτως λανθασμένη η γραμμή τμήματος της Αριστεράς ότι η Χρυσή Αυγή κόβει ψήφους από τη Ν.Δ. ή ότι μέσω της δικαστικής δίωξης της ναζιστικής οργάνωσης νομιμοποιούνται οι διατάξεις των άρθρων 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα και επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν στη Βουλή να απαντάμε και να συζητάμε με αυτούς που τη μέρα φορούν γραβάτα και τη νύχτα άρβυλα.

 9. Ο/Η Αχ που 'σαι νιότη πό'δειχνες... λέει:

  http://mao.gr/analogiki/
  Λαφαζάνης: Η απλή αναλογική πιο σημαντική από την αυτοδυναμία

 10. Ο/Η Psycho λέει:

  http://www.rizospastis.gr/page.do?&publDate=29/6/2001&pageNo=18

  OΧΙ στην έκδοση Μιλόσεβιτς

  Την κατηγορηματική τους αντίθεση στην έκδοση του Σλ. Μιλόσεβιτς στο ΝΑΤΟικό «Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία» εκφράζουν 79 Ελληνες βουλευτές όλων των κομμάτων

  Σγουρίδης Π.,
  Κανέλλη Λ.,
  Καρατζαφέρης Γ.,
  Κατσιγιάννης Α.,
  Κεδίκογλου Β.,
  Κατσανέβας Θ.,
  Λαφαζάνης Π.,
  Μαντέλης Α.,
  Παπαθεμελής Σ.,
  Σαλαγκούδης Γ.,
  Τσουκάτος Θ.,
  Χρυσανθακόπουλος Α.,
  ΨωμιάδηςΠ.

 11. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  θα βάραγε το νταούλι στις αγορές

  ΟΜΙΛΙΑ Α ΤΣΙΠΡΑ ΝΤΑΟΥΛΙ ΚΑΙ ΑΓΟΡΕΣ
  Δημοσιεύτηκε στις 29 Νοε 2014

  και ξανά το Δεκέμβρη

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=659249

  Αλ. Τσίπρας: «Θα παίζουμε λύρα και οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλη»

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/12/2014

 12. Ο/Η Μητροπολίτης Σοδόμων και Γομόρρας, Έξαρχος Μπανανίας λέει:

  Ο Λαφαζάνης δεν άσκησε ποτέ το επάγγελμα του μαθηματικού, τουλάχιστον στη δημόσια εκπαίδευση, διότι ποτέ δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο αντίστοιχο τμήμα καθώς από νωρίς επιστρατεύτηκε στον αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού. Σπούδασε, βέβαια, στο σχολείο της ζωής.

  • mais non, mon ami, το βιογραφικόν δηλοί

   http://www.eklogika.gr/page/Vouli/LAFAZANISPANAYIOTIS

   Λαφαζάνης Παναγιώτης – Βιογραφικό

   Λαφαζάνης Παναγιώτης
   ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΣΥΡΙΖΑ

   Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

   Στοιχεία Επικοινωνίας

   Email:lafazanis@syn.grΔιεύθυνση:Αθήνα, Πλ. Ελευθερίας 1, ΤΚ 105 53Τηλ.:210-3378426, 210-3378427, Fax:210-3378428.
   Προσωπικά Στοιχεία
   Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
   Γεννήθηκε στην Ελευσίνα το 1951.
   Επάγγελμα:Μαθηματικός.
   Σπουδές:Έχει σπουδάσει Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.Ξένες γλώσσες:Αγγλική.

   • Ο/Η Βαψομαλλιάς λέει:

   • Ο/Η Καρατζαφύρερ λέει:

    http://vapsomalliades.blogspot.gr/2008/12/blog-post.html

    Τάσος Κουράκης: Το αριστερό «εναλλακτικό» βάψιμο (και με κοτσίδα)…

    Οι αριστεροί συνάνθρωποί μας, στην πλειονότητά τους, δηλώνουν με τον τρόπο τους – το γνωρίζουμε όλοι – ιδιαιτέρως σοβαροί. Πρόκειται, βεβαίως, για μια αυτοαναφορική, ναρκισσιστική προσέγγιση, αφού, τις περισσότερες φορές, τυγχάνουν απλώς σοβαροφανείς. Σοβαροφανείς, πομπώδεις και με πολιτική σκέψη μονόπαντη και απολύτως αφελή. Τυγχάνουν και ιδεοληπτικοί. Αλλά ιδεοληπτικοί είναι, grosso modo, στον έναν ή τον άλλον βαθμό, όλοι οι ιδεολογικοί χώροι: η Αριστερά (σοσιαλιστική και κομμουνιστική) με την πίστη της στην αγαθή φύση του ανθρώπου και την ισότητα, η συντηρητική Δεξιά με την πατριδοκαπηλία, την προγονοπληξία και τη θρησκοληψία, η φιλελεύθερη Δεξιά με την φετιχιστική αντιμετώπιση της ελευθερίας και την (θρησκευτικού τύπου) εμμονή της στην κυριαρχία και τους αυτοματισμούς της αγοράς κλπ. κλπ. Οι αριστεροί είναι full «ιδεολόγοι», πιστεύοντας ότι τοιουτοτρόπως, ηθικώς και διανοητικώς, υπερτερούν των υπολοίπων, χωρίς να τους περνά ούτε στιγμή απ’ το μυαλό ότι η ιδεολογία υποδηλώνει πνευματική οκνηρία, ετοιματζίδικη σκέψη – ότι αποτελεί «ψευδή συνείδηση». Οι αριστεροί υιοθετούν και μια προσέγγιση μανιχαϊστική: πάντα υπάρχουν, ευδιάκριτα, καλοί και κακοί. Οι πρώτοι είναι πάντοτε οι αριστεροί˙ οι δεύτεροι είναι πάντοτε όλοι οι «Άλλοι» – διεφθαρμένοι ή πεπλανημένοι. Κατ’ αυτή την έννοια, η αριστερή προσέγγιση ομοιάζει εντυπωσιακά με την θρησκευτική… Στην κατηγορία των τιτάνων της αριστερής (ελληνικής) βιοκοινότητας ανήκει, δίχως την παραμικρή αμφιβολία, ο Τάσος Κουράκης, ο γίγας του αριστερού ακτιβισμού και της (αναπόφευκτης) «οικολογίας». Αριστερός μεν (βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά όχι από το πανέρι… Είναι «εναλλακτικός» αριστερός (όλα όσα αναφέραμε, δηλαδή, πριν, εις τον κύβο…). Ο Τάσος αποτελεί μια συμπαθητικά γραφική φιγούρα της δημόσιας ζωής. Καθηγητής Ιατρικής στο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (δύσμοιρο πανεπιστήμιο, δύσμοιροι φοιτητές…), φέρνει στο μάθημα, σχεδόν πάντα, τη συζήτηση στη ζείδωρο αριστερή σκέψη και την λυτρωτική οικολογία. Στην απλοϊκή σκέψη του, όλα είναι απλά, όλα λύνονται στο άψε-σβήσε. Αρκεί να θέλουμε κάτι και νάτο, έγινε! Η αφελής αυτή βολονταριστική προσέγγιση θυμίζει κάτι από το «Πες το και θα Γίνει» της ζουμερής Τζοβάνας Φραγκούλη, που βλέπαμε μικροί… Σε αυτή, λοιπόν, τη γραμμή ο Τάσος ρητορεύει (σε βουλή και καφενεία). Ο βαρδιάνος αυτός της ηθικής και της δικαιοσύνης δεν ανέχεται μύγα στο σπαθί του˙ βλέπει παντού την αδικία και ετοιμάζεται να την λογχίσει, σαν άλλος Άη-Γιώργης… Έχουν αναστενάξει οι «Γένοβες» από τη δράση του Κουράκη. Το διεθνές κατεστημένο, σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, αναρωτιέται συστηματικά, όταν οργανώνει τις γνωστές μηχανορραφίες του εναντίον της ανθρωπότητος: «Κι’ αν μας τσακώσει ο Κουράκης»; «Κι’ αν μας πιάσει στο στόμα του ο Τάσος και το ελληνικό αριστερό κίνημα»; Φόβος και τρόμος, λοιπόν, ο Κουράκης για τον διεθνή ιμπεριαλισμό, την μασονία, τη Λέσχη Bilderberg και όλα τα υπόλοιπα «σκιάχτρα», τα οποία η Αριστερά (ειδικά στην επαρχιώτικη, ελληνική εκδοχή της) χρησιμοποιεί ως μπαμπούλα για να φοβίζει τους συνήθως ευήθεις πιστούς της… Σε ένα σοβαρό, διαφορετικό πλαίσιο, τέτοιοι τύποι ίσως να έβρισκαν καταφύγιο εκεί που οι Ναπολέοντες αφθονούν – όχι, όμως, στη σημερινή «μεταμοντέρνα» εποχή (και, οπωσήποτε, όχι στην Ελλάδα), όπου ο σχετικισμός κυριαρχεί, η μπαρούφα βασιλεύει και ο καθείς είναι, ατιμωρητί, ό,τι δηλώσει…
    Ο Τάσος είναι, λοιπόν, διανοούμενος, αλτρουιστής και οικολόγος (με όποια έννοια μπορούν να έχουν οι συγκεκριμένοι αυτοί όροι στην εύανδρο Ελλάδα…). Μα πάνω απ’ όλα εναλλακτικός και αντισυμβατικός. Η εναλλακτικότητα και αντισυμβατικότητά του δεν θα μπορούσαν παρά να επισφραφισθούν με την αναπόδραστη, «εναλλακτική» κοτσίδα. Δίχως την παραμικρή αίσθηση του γελοίου (ένας ακόμα στον κατάλογο), ο Κουράκης καλλιεργεί, σε αυτή την προκεχωρημένη ηλικία (εξηντάρης δηλώνει, ενώ ορισμένοι ορκίζονται ότι «κλέβει» τουλάχιστον 5-6 χρόνια…), την παρωχημένη κοτσίδα – αυτό το σήμα-κατατεθέν της αριστερής εναλλακτικότητας (την τόσο passé κατά τα άλλα), η οποία, κατά κανόνα, τιμάται από τους αριστερούς «επαναστάτες» (του καφενέ) συνοδευόμενη από «προοδευτικής» αισθητικής γένια, καράφλα, ασιδέρωτα ρούχα και, οπωσδήποτε, πέδιλα… Η φαιδρότητα του θέματος, όμως, δεν εξαντλείται στην κοτσίδα του Τάσου. Ολοκληρώνεται με μια, εντυπωσιακής μορφής, επικάλυψη του τριχωτού της (διανοούμενης και υπερθερμασμένης από την πολλή σκέψη για την πρόοδο και την σωτηρία της ανθρωπότητος) κεφαλής του με μαύρη μπογιά! Φαίνεται ότι η πολύ διανόηση δεν συμφιλίωσε τον Τάσο με τον Χρόνο που περνά (αυτό συνάγεται και από ένα ακόμη στοιχείο: ο Κουράκης τυγχάνει ο υπερήφανος δημιουργός του ποιήματος «Η Παράκαμψη του Χρόνου» – δύστυχε Τάσο˙ οι οικολογίες, κατά τ’ άλλα, σε μάραναν…). Το βάψιμο, λοιπόν, αυτό χαρακτηρίζεται ως πρόχειρο, επιπόλαιο και, οπωσδήποτε, ερασιτεχνικό. Διάσπαρτες λευκές τρίχες στολίζουν άναρχα το βαμμένο μαύρο μαλλί του Τάσου – δείγμα ότι δεν επισκέπτεται για την ικανοποίηση αυτής της φαιδρής συνήθειας τουλάχιστον ένα hair parlour, αλλά ότι το καραμπογιάτισμα λαμβάνει χώρα στο λουτρό του ευαίσθητου βαψομαλλιά. Έλλειψις, λοιπόν, της αισθήσεως του γελοίου εις διπλούν (και κοτσιδάκιας και βαψομαλλιάς…). Οπωσδήποτε και εις τριπλούν, αν συνυπολογίσουμε και τα «εναλλακτικά», «επαναστατικά» μαντήλια (επίσης εντελώς passé) που με τόση αριστερή χάρη τυλίγουν, συχνά-πυκνά, τον ευαίσθητο λαιμό του (για να προστατεύουν, θερμαίνοντας, τις υπερπολύτιμες φωνητικές χορδές του ακτιβιστού βουλευτού, ώστε να γκαρίζει υπέρ «προόδου» και «οικολογίας»). Τάσος Κουράκης: η προσωποποίηση της προοδευτικής, εναλλακτικής Αριστεράς στην δυνατή, ακτιβιστική – και, οπωσδήποτε, βαψομαλλιάδικη – εκδοχή της…

 13. Ο/Η Μimi metallurgico λέει:

 14. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

  Διαπραγμάτευση και πάνω τούρλα
  Νέα εποχή

 15. Ο/Η Leo λέει:

  «…οπαδός της τριτοκοσμικής εξωτερικής πολιτικής, ακόμη και με τυραννικά και μαφιόζικα καθεστώτα (Κίνα, Αζερμαϊτζάν, Ιράν, Ρωσία).»
  Ενώ με αυλή του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας που συνωστίζονται οι Ευρωαμερικάνοι ηγέτες δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Με το Γκουανταναμο κανένα πρόβλημα, Με τους Ναζι στη Ουκρανία κανένα πρόβλημα
  Double standards my dear…

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Με το Γκουαντανάμο και με κάθε παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων έχουμε πρόβλημα όπως και πάρα πολλοί στις ΗΠΑ, όπου, παρεμπιπτόντως, τους αναγνωρίζεται το δικαίωμα να το λένε και να παλεύουν για το κλείσιμό του.
   Έχουμε κάνει τουλάχιστον δυο αναφορές:

   https://roides.wordpress.com/2014/07/01/1july14/

   Δεν μας έφταναν τα κολαστήρια στρατόπεδα των δύστυχων παράτυπων μεταναστών θα αποκτήσουμε και Γκουαντανάμο ή λευκά κελιά;

   https://roides.wordpress.com/2008/10/20/fylakes/

   Για μεταχείριση επιπέδου Γκουαντάναμο στις φυλακές της χώρας μιλάει η Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης (CTP).

   Για τις ΗΠΑ η γνώμη μας:
   https://roides.wordpress.com/2012/11/19/19nov12/
   ……………

   Όποιος έχει διαβάσει το θαυμάσιο βιβλίο «Η Ιστορία του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών» του εξαιρετικού Χάουαρντ Ζίν (Μας τίμησε με επίσκεψη στην Αθήνα, μας έμαθε πολλά με το «Ο Μαρξ στο Σόχο» κλπ), δεν μπορεί να αγνοήσει τα εγκλήματα που ο αμερικανικός καπιταλισμός διέπραξε σε βάρος των φτωχών Αμερικανών, των μειονοτήτων κλπ και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του σε βάρος άλλων λαών. Μέσα όμως στις αντιφάσεις τους, οι ΗΠΑ σήμερα καταφέρνουν και διατηρούν το πνεύμα του Φραγκλίνου και του Λίνκολν και συχνά εκπλήσσουν την Ευρώπη και την ανθρωπότητα ευχάριστα. Ποτέ τους δεν σταμάτησαν να αναδεικνύουν πολυάριθμους κορυφαίους διανοούμενους, ακόμη και Αριστερούς και στο Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο συνέβαλαν αποφασιστικά στην ήττα του Ναζισμού. Ο ίδιος ο Λένιν στο περίφημο γράμμα του (‘Πράβντα’, φ. 178 , 22 Αυγούστου 1918) προς τους Αμερικανούς εργάτες απέτισε φόρο τιμής στον «Πόλεμο της Ανεξαρτησίας» σημειώνοντας πως «Η ιστορία της σύγχρονης πολιτισμένης Αμερικής άνοιξε με έναν από αυτούς τους μεγάλους, πραγματικά απελευθερωτικούς, πραγματικά επαναστατικούς πολέμους». Στο ίδιο γράμμα μνημόνευσε τον πόλεμο κατά της Δουλείας, τους αγώνες των συνδικαλιστών, τη δράση και τις διώξεις του σοσιαλιστή Ευγένιου Ντέμπς, χωρίς βεβαίως να κλείνει τα μάτια στην αμερικανική αντίδραση. Δεν υποτιμώ πως το γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι μια υπερδύναμη γεννά μια νοοτροπία πολιτικών και στρατιωτικών επεμβάσεων, πολύ ηπιότερων όμως σήμερα από ότι στο παρελθόν, μια χωροφυλακίστικη άποψη για την υποχρέωσή της (ακόμη και εκ Θεού για τους επίσημους Ιεροκήρυκες της χριστιανικής Δεξιάς) να επιβλέπει την παγκόσμια τάξη, μια αντίληψη εξαγωγής της Δημοκρατίας της, την οποία εκτός από τους ύπουλους μιλιταριστές και κεφαλαιοκράτες, την ασπάζονται καλόβουλα και ρομαντικοί Αμερικανοί πολίτες. Όλα αυτά συμβαίνουν, αλλά σε ποιά χώρα που θα είχε την ισχύ των ΗΠΑ δεν θα συνέβαιναν και μάλιστα πολύ χειρότερα; Μπορεί ο κάθε καλοπροαίρετος να σκεφθεί τι θα γινόταν αν τη δύναμη των ΗΠΑ την είχαν χώρες όπως η Ρωσία ή η Ελλάδα, με ισχυρή παράδοση παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό τους, τι θα σήμαινε αυτό για την ανθρωπότητα. Οι ΗΠΑ έχουν μια αξιοσημείωτη εσωτερική δημοκρατική δομή και για Πρόεδρο, τον προοδευτικότερο όλων των δυτικών ηγετών, έναν οραματιστή και έντιμο μαύρο ηγέτη, που στοχοποιήθηκε ως ξενόφερτος, ψεύτης, επικίνδυνος, από τη χριστιανική Δεξιά της χώρας του, από τα διάφορα tea parties, από τις Σάρα Πέϊλιν, από τον υπερσυντηρητικό Μορμόνο αντίπαλό του, από αντιδραστικά οικονομικά συμφέροντα, έναν ηγέτη που προσπάθησε να κάνει άνοιγμα στον μουσουλμανικό κόσμο, να διαμορφώσει συνθήκες για μείωση των εξοπλισμών και για πιο ισότιμες σχέσεις των ΗΠΑ με τους συμμάχους τους και με τα υπόλοιπα κράτη. Προσπάθησε να χτίσει μια δημόσια κοινωνική ασφάλιση, έδωσε δικαιώματα στους ομοφυλόφιλους και στους μετανάστες. Δεν λέω πως είναι αυτός που θα ήθελα ή που και ο ίδιος θα ήθελε, λέω πως αυτός, ο μακαρίτης ο γερουσιαστής και υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζορτζ Μακ Γκόβερν, ο Τζίμη Κάρτερ, εκπροσωπούν σε πολιτικό επίπεδο και σε κάποιο βαθμό, μια πολύ καλύτερη Αμερική, αυτή των δημοκρατικών κινημάτων, των Πανεπιστημίων και των διανοουμένων της, μια Αμερική που, για να έλθω και στα χωράφια του μπλογκ μας, αναδεικνύει ακόμη και ακτιβιστές επισκόπους όπως ο George Packard του κινήματος ‘Occupy Wall Street’ ή αγωνιστές κληρικούς όπως ο Daniel Berrigan. Λέω πως η πρεσβεία εκπροσωπεί όλο τον αμερικανικό λαό, πως την κατά μέτωπο τυφλή σύγκρουση με την Αμερική την επιδιώκουν μόνο οι κάθε λογής φανατικοί, οι λογικοί άνθρωποι κατανοούν τα τεκταινόμενα και θέλουν ισχυροποίηση του καλού πρόσωπου των ΗΠΑ, συνεργασία και συνεννόηση. Οι ΗΠΑ δεν απειλούν ούτε την Ελλάδα ούτε τη Δημοκρατία. Το όνειδος της χώρας μας, η Χρυσή Αυγή, κρίθηκε χολερόβλητη και αποδοκιμάστηκε ακόμη και από συντηρητικές ελληνοαμερικανικές οργανώσεις στην πρώτη της απόπειρα να εμφανιστεί στη Ν.Υόρκη.
   …..
   __________________

   Η Ελλάδα ανήκει στο ΝΑΤΟ και στη Δύση.
   Είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί την εξωτερική τους πολιτική.
   Το να παίρνει πρωτοβουλίες για ιδιαίτερες σχέσεις με φρικαλέα καθεστώτα τύπου Ιράν εκτός από ανήθικο είναι και πολύ επικίνδυνο.
   Είναι σαφέστατο πως εμείς καταδικάζουμε το σαουδαραβικό καθεστώς αλλά θα ήταν αστείο να περιμένουμε από τις ΗΠΑ να συγκρουστεί ανοιχτά με όλο τον αραβικό κόσμο, είναι υπερδύναμη υποχρεωμένη να ελίσσεται και η Ελλάδα είναι μια μικρή χρεοκοπημένη χώρα που υποχρεούται να παρακολουθεί τη δημοκρατική Δύση και ομολογώ πως η προσωπική μου γνώμη είναι πως οι ελληνικές κυβερνήσεις και η παρούσα, δεν έχουν δείξει ούτε κλάσμα της όποιας ευαισθησίας των δυτικών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
   ____________
   Για την Ουκρανία νομίζω πως τα αισχρά ψέματα της ελληνικής Αριστεράς που έφτασε να διαστρέψει μια φωτογραφία πρέπει να σταματήσουν:

   http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=35857%3Ao-dithen-nazistikos-xairetismos-toy-oykranoy-prothypoyrgoy-binteo&catid=78%3Asimvenei-twra&Itemid=41
   Ο δήθεν ναζιστικός χαιρετισμός του Ουκρανού πρωθυπουργού (ΒΙΝΤΕΟ)
   _________________
   Αντίθετα υπάρχει θέμα για αυτήν την κυβέρνηση για επαφές στελέχους της με Ρώσο ναζιστή και η οποία επιδιώκει ανοιχτά σχέσεις με ένα καθεστώς που ισχυροί κύκλοι του χρηματοδοτούν και στηρίζουν τη Χ.Α., ενώ ο απερίγραπτος Λαφαζάνης υποκλίνεται σα δουλικό μπροστά σε Ρώσο ολιγάρχη.

   http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=586254

   Δεν είναι τυχαίο, λένε πρόσωπα που κινούνται στους διαδρόμους υπηρεσιών, ότι τους τελευταίους μήνες υπήρξαν στη Ρωσία δημοσιεύματα που στηρίζουν συγκεκριμένους ρωσικούς επιχειρηματικούς και πολιτικούς κύκλους και έχουν σχέσεις με την εκεί πανίσχυρη Εκκλησία.

   «Μην έχετε αυταπάτες. Δείτε πιο σφαιρικά τα γεγονότα και τα σημάδια» τονίζει στο «Βήμα» πρόσωπο με υψηλές διασυνδέσεις και με ευρεία γνώση του γεωπολιτικού και επιχειρηματικού παιχνιδιού που παίζεται στην περιοχή.

   «Τη Χρυσή Αυγή δεν την αγάπησαν ξαφνικά οι ρώσοι φασίστες, οι ακραίοι εθνικιστές και οι νοσταλγοί του τσάρου, με τους οποίους το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου έχει στενές επαφές, αλλά υπάρχει ξαφνικό ενδιαφέρον από επιχειρηματικούς και πολιτικούς κύκλους. Αυτοί οι κύκλοι πιστεύουν ότι έχουν να κερδίσουν από μια ισχυρή Χρυσή Αυγή και γι’ αυτό θέλουν την έντονη παρουσία της στην πολιτική ζωή της Ελλάδας» συνεχίζει το ίδιο πρόσωπο. Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, σπεύδει να διευκρινίσει ότι αυτή η στήριξη και φιλική προσέγγιση της Χρυσής Αυγής από ρωσικής πλευράς δεν συνιστά κεντρική πολιτική επιλογή εκ μέρους του Κρεμλίνου.

   • Ο/Η Διεθνιστής λέει:

    Κάνετε κριτική «που δεν στρέφεται κατά της καθεστηκυίας τάξεως»,
    «άνετη και αναπαυτική για όλες τις λογοκρισίες».
    Σοφό και επιπλέον πατριωτικό, αφού «η Ελλάδα είναι μια μικρή χρεοκοπημένη χώρα που ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΕ να παρακολουθεί τη δημοκρατική Δύση».
    «κι είναι ανελέημονες οι Kαταλάνοι»…
    Ας πούμε π.χ. τι σημαίνει «αξιοσημείωτη εσωτερική δημοκρατική δομή»;
    Ίσως μόνο μια δομή, δηλ. ένα κέλυφος, χωρίς περιεχόμενο, ένα, for all practical purposes,
    μονοκομματικό σύστημα με δύο «αντίπαλα» κόμματα.
    Δημοκρατία σημαίνει οι φτωχοί να έχουν λόγο στις αποφάσεις, εδώ ΟΛΑ τα μέλη Κογκρέσσου και Γερουσίας, είναι εκατομμυριούχοι.
    Δεν θα επικαλεστώ τον Λένιν, αλλά τον Καστοριάδη και τον Τοκβίλ.
    Ο πρώτος μιλάει για φιλελεύθερη ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ, από τότε τά γράμματα στο «φιλελεύθερη» έχουν γίνει πολύ μικρότερα, μικραίνουν κάθε φορά που ένας ΦΤΩΧΟΣ μαύρος, δολοφονείται από το αμερικανικό κράτος.
    Ο δεύτερος, παρατηρεί, ότι η δημοκρατία στην Αμερική λειτουργεί, γιατί οι εφημερίδες ανήκουν σε πολλούς μικρούς και ανεξάρτητους εκδότες-δημοσιογράφους, και κανείς δεν μπορεί να ελέγξει την πληροφόρηση του λαού. Δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω επ΄ αυτού.
    Εντάξει «καταδικάζουμε το σαουδαραβικό καθεστώς» αλλά δεν το «στολίζουμε» και με τα επίθετα που προορίζουμε για το Ιρανικό.
    «Φρικαλέο», πολύ βαρύ, Alignment.
    Έχω πάει και στις δύο χώρες, είναι πολύ χειρότερες από ότι ξέρουμε στην Ευρώπη, για τις ελευθερίες γενικά και για τις γυναίκες ειδικά.
    Αλλά και στο κακό, υπάρχει διαβάθμιση, αν εμείς είμαστε η μέρα (λέμε τώρα…), το Ιράν είναι η νύχτα με φεγγάρι και η Σαουδική Αραβία, είναι το βαθύ σκοτάδι. Δεν μιλάω για τυπικά κριτήρια, μιλάω για αυτή την αίσθηση του φόβου η της ελευθερίας που την αισθάνεσαι στον αέρα, στα βλέμματα και στις κινήσεις.
    Αλλά και θεσμικά να το δούμε, στο Ιράν, γίνονται ΕΚΛΟΓΕΣ, εντάξει τους υποψήφιους, πρέπει να τους εγκρίνει το επίσημο ανώτατο συμβούλιο των μουλάδων (εδώ σε εμάς τους εγκρίνει το ανεπίσημο συμβούλιο των «οικογενειών»). Στην ΣΑ υπάρχει μια μεσαιωνική σκοταδιστική βασιλική δυναστεία με υπέργηρους διαδόχους και στρατιές κηφήνων πριγκήπων (όπως ήταν και ο Bin Laden), που χρηματοδοτούν την «Αλ Κάϊντα» και άλλες ισλαμοφασιστικές οργανώσεις.
    Δεν μπορώ να μην πω και δυο λόγια για την Ουκρανία.
    Εντάξει η φωτογραφία του «Γιατς» (βλ. Nuland, που είναι συντηρητικιά όχι δημοκρατικιά, σαν τον Ομπάμα), είναι παραπλανητική, αλλά τα στοιχεία είναι παρά πολλά.
    Η σφαγή στην Οδησσό από νεοναζιστικές συμμορίες
    Η απαγόρευση της κομμουνιστικής ιδεολογίας
    Τα βασανιστήρια στον επικεφαλής του ΚΚ, στο Λβιβ
    Η αναγόρευση σε εθνικό ήρωα, του σφαγέα, αντι-σημίτη, συνεργάτη των Ναζί, Στεπάν Μπαντέρα
    Η χρησιμοποίηση στον πόλεμο σαν δύναμη κρούσης ταγμάτων με εθελοντές νεοναζί, όπως το τάγμα «Αζόφ»
    Αλλά ξέρουμε, «η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη κλπ κλπ» «εκτός από ανήθικο είναι και επικίνδυνο», «Άστοχα πράγματα και κινδυνώδη».
    Τελικά το «να μάθει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθινό», είναι δύσκολο, αντικειμενικά, για όλα τα έθνη.
    Και κάτι τελευταίο, η πρεσβεία, δεν εκπροσωπεί τον αμερικανικό λαό, εκπροσωπεί το αμερικανικό ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ και σίγουρα όχι όλους αυτούς, από την σκοπιά των οποίων, έγραψε την Ιστορία του ο Χάουαρντ Ζίν.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Αν έχει τεθεί το θέμα να ανατραπεί η διεθνής καθεστηκυία τάξη και να γίνει επανάσταση τότε μιλάω πολύ συντηρητικά και καλύπτω ιμπεριαλισμούς και ταξικές αδικίες.
    Όμως τέτοιο ζήτημα δεν έχει τεθεί και κάθε προοδευτικός άνθρωπος πρέπει να μιλάει πάνω σε πραγματιστική βάση ή να αποσύρεται σε μοναστήρι όπως κάνει το ΚΚΕ.
    Εμείς κρίνουμε το ΣΥΡΙΖΑ στη βάση του τι θα μπορούσε να κάνει-πολλά θα μπορούσε-και του τι κάνει-απολύτως τίποτα, πέρα από ένα άθλιο θέατρο που οδηγεί είτε σε σομαλοποίηση είτε σε κωλοτούμπα.
    Το σαουδαραβικό καθεστώς μου είναι απεχθέστατο αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα και οι ΗΠΑ δεν θα το πειράξουν στο βαθμό που δεν απειλεί τη Δύση όπως το Ιράν ή οι τζιχαντιστές, έχουν κάποιες λογικές ιεραρχήσεις, δεν είναι παντοδύναμες.

    Εξυπακούεται πως καταδικάζω κάθε ναζιστικό στοιχείο στην Ουκρανία, υπάρχει όμως μια θεμελιακή διαφορά, η Δύση καταδικάζει απερίφραστα το ναζισμό άσχετα αν κάνει τα στραβά μάτια εδώ ή εκεί (they are bastards but we need them now), το ρωσικό καθεστώς είναι φύσει και θέσει και στην πράξη πολύ κοντά στο ναζισμό κα η Αριστερά στην Ελλάδα υποκρίνεται πως δεν το ξέρει, ειδικά η ομάδα Λαφαζάνη που δεν φαίνεται να έχει κανένα πρόβλημα με κάθε λογής φασιστικά καθεστώτα ή με τον πιο βάρβαρο, δουλοκτητικό και πρωτόγονο καπιταλισμό, αρκεί να βρίσκονται στην Ανατολή.

    To καθεστώς Πούτιν δεν διστάζει με την πρόφαση ενός αντιναζιστικού νόμου να καταδιώκει το αντιναζιστικό αριστούργημα Maus, που τάχα το εκλαμβάνει ως Ναζιστικό.
    Στην ουσία το αντισημιτικό καθεστώς Πούτιν ενοχλείται επειδή το περιοδικό αναφέρεται στο Ολοκαύτωμα. Θα διαμαρτυρηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, θα γράψει κάτι η Αυγή;

    http://www.theguardian.com/books/2015/apr/28/art-spiegelman-russia-maus-bookstores-holocaust

    Art Spiegelman warns of ‘dangerous’ outcome as Russian shops ban Maus
    With top Moscow bookstores removing the Holocaust tale under a Nazi propaganda law, author sounds alarm: ‘We don’t want cultures to erase memory’

    ……………..

    The book’s removal is apparently in response to a recent crackdown by Russian authorities on Nazi insignia. In December, Russia passed a law forbidding “Nazi propaganda”, and since then authorities have reportedly raided toy stores and antique shops believed to carry the paraphernalia.

    “I don’t think Maus was the intended target for this, obviously,” Spiegelman said. “But I think [the law] had an intentional effect of squelching freedom of expression in Russia. The whole goal seems to make anybody in the expression business skittish.”

    Spiegelman said it was particularly ironic that an explicitly anti-fascist book should be swept up under the law. “Stalin, after getting us into helping start world war two … was probably responsible for making the Russians liberate a lot of those camps that helped my father survive,” the author said.

    Ο Ναζισμός αναπτύσσεται προκλητικά στην Ελλάδα (έχει τεράστιες ευθύνες γι’αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά συγκεκριμένα ηγετικά του στελέχη με πολύ ύποπτη συμπεριφορά) και στη Ρωσία:

    Ανέβηκε στις 2 Ιουλ 2008
    «Η άνοδος των Νεοναζί στην Ρωσία είναι κάτι παραπάνω από γεγονός! Στην Ρωσία υπάρχουν σήμερα οι περισσότεροι νεοναζί του κόσμου. Εξτρεμιστικές ιδέες περί φυλετικής καθαρότητας και εξολόθρευσης των μεταναστών, των ομοφυλοφίλων, των τοξικομανών και όλων «των άχρηστων ζιζανίων που μολύνουν τη Ρωσική Λευκή Φυλή», βρίσκουν εύφορο έδαφος σε ένα πληθυσμό του οποίου η εθνική περηφάνια πληγώθηκε στα χρόνια που ακολούθησαν την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. «Η Αγέλη των Λευκών Λύκων» είναι ένα ανατριχιαστικό ντοκιμαντέρ που καταγράφει την θανάσιμη δράση Ρώσων Nazi , τις ιστορίες των αθώων θυμάτων τους και την τρομακτική απειλή που ξεπροβάλλει στο Βορρά της Ευρώπης. «

   • Ο/Η Κάσυ Διάρη, ιμε αντοιναζί λέει:

    H Aυγή κ λασκαράτε δεν θα γράψει τίποτα για το διωγμό του αντιναζιστικού κόμικ maus από τον Πούτιν, η εφημ.των συντακτών έγραψε ένα πολύ περίεργο άρθρο στο οποίο θέλει να μας πείσει πως το καθεστώς δεν ξέρει ότι το κόμικ είναι αντιναζιστικό, δηλαδή πως δεν μπορούν στη Ρωσία να ξεχωρίσουν τα πιο σαφή πράγματα και μπερδεύουν ένα αντιφασιστικό κόμικ σαν ναζιστικό!!!!!!!!

    http://www.efsyn.gr/arthro/o-rosikos-diogmos-toy-maus

    Κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει στη Ρωσία του Πούτιν το ποιος είναι ο Αρτ Σπίγκελμαν και τη σημασία του κόμικς του «Maus» (εκδόσεις Zoobus Publications). Αυτό το αντιφασιστικό αριστούργημα, που βραβεύτηκε με Πούλιτζερ το 1992, άργησε να κυκλοφορήσει στη χώρα. Το 2013 βγήκε στα βιβλιοπωλεία. Για να αρχίσει ξαφνικά, προχθές Δευτέρα, να εξαφανίζεται μαζικά.

    Να θυμίσουμε, βέβαια, ότι στο «Maus» ο Σπίγκελμαν διηγείται το Ολοκαύτωμα μέσα από την οικογενειακή του ιστορία – ο πατέρας του ήταν Εβραίος της Πολωνίας, που επέζησε από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και μετανάστευσε στις ΗΠΑ. Ο κομίστας χρησιμοποιεί μορφές ζώων για τους ήρωές του, ποντίκια οι Εβραίοι, γάτες οι ναζί.

    http://www.theguardian.com/world/2015/apr/27/russian-stores-pull-holocaust-graphic-novel-maus-over-swastika-on-cover#img-2

 16. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  http://agrimologos.com/2015/04/27/27-4-15/

  ηλιθιότητες περί «Οστπολιτίκ» με ονοματεπώνυμο…

  H Ελλάδα χρειάζεται μια ριζοσπαστική «Οστπολιτικ» και η Ρωσία τόλμη

  Ονοματεπώνυμο πάσχοντος : Άκης Μπαδογιάννης (μέλος της… Κ.Ε.(!) του ΣΥΡΙΖΑ)

  Στη φωτογραφία: Η Ελλάς βαίνει προς (αλληλο)στήριξη του Ξανθού Γένους με σύγχρονο υπερηχητικό μέσο…

  http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=20364:ospolitik-russia&catid=81:kivernisi&Itemid=198

  Η κυβέρνηση, χωρίς καμία καθυστέρηση, πρέπει να σπέυσει για ‘’να κλείσει’’ τώρα αυτή τη συμφωνία.

  Από την άλλη η Ρωσία οφείλει να επιδείξει εξαιρετική τόλμη στην ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων, προβαίνοντας σε κινήσεις που θα ξεφεύγουν από παραδοσιακές ισορροπίες, γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και παραλυτικές τακτικές.

  Η Ρωσία του Πούτιν πρέπει στην εξωτερική πολιτική να αποβάλλει τα ηττοπαθή χαρακτηριστικά της παλιάς Σοβιετικής Ένωσης και ειδικότερα οφείλει να δει τις σχέσεις με την Ελλάδα έξω από τις παραλυτικές εξισορροπήσεις στο τρίγωνο Ρωσία- Γερμανία- ΗΠΑ.

  Η τότε Σοβιετική Ένωση δεν είχε ουσιαστική παρέμβαση όταν άνοιξε το μεταπολεμικό ελληνικό μέτωπο. Δεν πρέπει να κάνει τώρα, το 2015, το ίδιο η Ρωσία, μπροστά στην κρίσιμη και οριακή φάση που διανύει η ελληνική κρίση.

  Ρωσία και Ελλάδα, τηρουμένων των αναλογιών και διαφορών, αντιμετωπίζουν μια σκληρή πίεση απομόνωσης.

  Η ειδική σχέση τους είναι μοιραία, σχεδόν αναπόφευκτη.

  Για τη Ρωσία το άνοιγμα στην Ελλάδα εμφανίζεται ως μια ελπιδοφόρα ρωγμή σε ένα σκληρό κλοιό γύρω της, για την Ελλάδα η Ρωσία ανοίγει ένα παράθυρο στήριξης με ευρύτερες προεκτάσεις στους ΒRIC’S και σε περιοχές με ευκαιρίες μέχρι πρότινος αχαρτογράφητες.

  Ο κόσμος δεν είναι για μας μόνο η Γερμανική ΕΕ και η Ουάσιγκτον, άντε προσφάτως και το Ισραήλ!

 17. Ο/Η Ιασώ Νεοπλουτίδη, βουλεύτρια Σύριζα λέει:

  Αντιδράσεις για τη λογοκρισία ΣΥΡΙΖΑ στη σάτιρα

  Έντονες αναταράξεις έχει προκαλέσει η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ σε μια γελοιογραφία του Δημήτρη Χαντζόπουλου στα Νέα στην οποία σατύριζε την εμφάνιση της Ζωής Κωνσταντοπούλου και της Ραχήλ Μακρή έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

  • Ο/Η Po λέει:

   θυμηθήκαμε την περίφημη δημοκρατική ανεκτικότητα…

  • Ο/Η Διεθνιστής λέει:

   Δεν νομίζω ότι η κριτική, σε σχέση με μία κατάσταση, έχει να κάνει με την μεγάλη η μικρή δυνατότητα άμεσης αλλαγής της.
   Αλλιώς τα ιστορικά κινήματα, θα έθεταν μόνο, άμεσα εφικτούς, βραχυπρόθεσμους και όχι μακρόπνοους στόχους.
   Η κριτική του υπάρχοντος είναι η βάση, από εκεί ξεκινάμε και μετά πάμε στο «δια ταύτα».
   Δεν βάζουμε το κάρο μπροστά απο το άλογο.
   Αν είμαι Έλληνας στην Οθωμανική σκλαβιά, το 1700, δεν έχω πολλές ελπίδες για άμεση απελευθέρωση, αλλά αυτό δεν είναι λόγος, να λέω ότι η σκλαβιά μου είναι οκ, απλά θέλει κάποιες βελτιώσεις.
   Ο μόνος λόγος για κάτι τέτοιο, είναι ψυχολογικός, για να αντέξω την κατάσταση.
   Βέβαια η ανάλυση και η κριτική, με όρους δικαίου, ηθικής, ιδεολογίας κλπ δεν γίνεται εν κενώ, αλλά πάντα από την σκοπιά κάποιων ταξικών εθνικών συμφερόντων όπως και οι πραγματιστικές η και κυνικές σχέσεις αναπτύσσονται μεταξύ κρατών, που εκπροσωπούν συγκεκριμένα ταξικά, οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα κυρίαρχα εντός του κάθε κράτους.
   Μετά από αυτά, ερχόμενοι στο συγκεκριμένο, νομίζω αδικείτε, (για διαφορετικούς λόγους),
   δύο παράγοντες, (με τους οποίους με χωρίζει άβυσσος αλλά θέλω να είμαι δίκαιος).
   Πρώτα αδικείτε, τον κ. Λαφαζάνη.
   Ο κ. Λαφαζάνης, είναι υπουργός του ελληνικού ΚΡΑΤΟΥΣ.
   Η ελληνική αστική τάξη, του εμπιστεύτηκε την διαχείριση ενός πολύ σημαντικού μέρους των συμφερόντων της και δεν επιτρέπεται να κάνει (ούτε κάνει) αυτή την διαχείριση με (παντελώς αβάσιμα) ιδεολογικά κριτήρια.
   Αυτά, όπως και οι …υποκλίσεις, είναι PR, για να χουν να λένε και τα media.
   Όταν κλείνουν οι πόρτες, μην έχετε καμμιά αμφιβολία, τα πράγματα γίνονται πολύ σοβαρά.
   Δεν ανακάλυψε ο κ. Λαφαζάνης η ο κ. Τσίπρας, τις σχέσεις με την Ρωσία, ο κ. Καραμανλής, (και άλλοι πριν από αυτόν), είχε αναπτύξει πολύ περισσότερες, χωρίς να είναι ούτε αριστερός, ούτε ακροδεξιός.
   Ο δεύτερος που αδικείτε είναι ο κ. Πούτιν.
   Αλλά γι’ αυτόν σε κάποιο άλλο σχόλιο.
   Σήμερα 70 χρόνια από την σημαία με το σφυροδρέπανο στο Ράϊχσταγκ και 40 χρόνια από την νίκη του ηρωϊκού Βιετναμέζικου λαού.
   Κάντε και γι αυτό μια ανάρτηση με τις απόψεις σας.

   • Ο/Η Po λέει:

    Διεθνιστής,
    Απάντώ έστω και καθυστερημένα, το ποιόν του Λαφαζάνη, εκτός των άλλων, φάνηκε μετά τη συνέντευξη Τσίπρα στον Χατζηνικολάου, όπου έσπευσε να αποδομήσει όσα εκείνος είπε, μέσω της κωλοφυλλάδας του Τράγκα. Αυτό δεν είναι έντιμο, τέτοιων διαστάσεων διαφωνίες σου λέγονται εντός οργάνων του κόμματός σου.

    Τον Λαφαζάνη, έχετε δίκιο, τον αδικήσαμε, είναι πολύ χειρότερος από αυτά που έχουμε γράψει.

   • Ο/Η του Λαφαζάνη λέει:

    http://www.parakato.gr/2015/05/blog-post_1.html

    ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

    [….]

    Η Κύπρος, που οι Κυβερνήτες της προφανώς επιπόλαια στο πρόσφατο παρελθόν την πρόσδεσαν στους υπόλοπους 17 και στην Γερμανική Ευρώπη της υποταγής, παρά τους πύρινους λόγους του θρησκευτικού εθνάρχη της, θα αποτελέσει μαζί με την Ελλάδα το κέντρο βάρος του πλανήτη που θα τον στρέψει στην αναγέννηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς διαλύοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση με μαθηματική ακρίβεια. Μία Ευρωπαϊκη Ένωση που με το 1 τρισεκατομμύριο ευρώ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα αργοπεθαίνει και οι δύσμοιροι λαοί της θα δυστυχούν.

    Ακόμα περισσότερο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του κ.Λαφαζάνη ενάντια στο ΝΑΤΟ, τον κακό άξονα του Ισραήλ και την αυταρχική Γερμανία θα επικρατήσουν στιγματίζοντας τον 21ο αιώνα της γνώσης και της επιστήμης. Της πρόδου και της ευημερίας. Της μεγάλης Ελλάδας.

    Το σημερινό γεωστρατηγικό βάρος της Ελλάδας θα καθορίσει το ρου της ιστορίας. Αν από ατυχημα η Ελλάδα πάθει νευρική ανορεξία όπως η Γιουγκοσλαβία του Μιλόσεβιτς ή η Συρία του Άσσαντ αυτά είναι αστεία πράγματα που κανείς δεν θα τολμήσει να αποπειραθεί να εκμεταλλευτεί.

    Το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει και η Ελλάδα θα εκδιώξουν από το Αιγαίο τους Τούρκους και τις ΗΠΑ, όπως ακριβώς από την Κύπρο που οραματιζόταν ο Εθνάρχης Μακάριος, ο Κάστρο της Μεσογείου εις όφελος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων του κ.Λαφαζάνη και του ΣΥΡΙΖΑ που σε καμία περίπτωση δεν θα ψηφίσει προδοτικές συμφωνίες που εξασφαλίζουν τους μισθούς και τις συντάξεις και του Μαϊου και του Ιουνίου.

    Κύριε Λαφαζάνη, προχωρήστε και όλοι οι ανεξάρτητοι Έλληνες θα σας ακολουθήσουν χωρίς αμφιβολία και χωρίς διχασμούς στο δρόμο για την Ινδία, τη Βραζιλία, την Κίνα και την Αφρική.

    Ίσως και η κατεύθυνση των λεμβών των πρακτόρων της ΕΥΠ τελικά αλλάξουν και κατεύθυνση στη Μεσόγειο και αποφέρουν μεγαλύτερα κέρδη από αυτά που τόσα χρόνια υπό το βλέμμα της κρατικής εξουσίας παρήγαγε η σημερινή αποικία μας. Κέρδη που ευτυχώς δεν ανήκουν σε ψηφοφόρους και οπαδούς σας.

    Προχωρήστε και οι ανεξάρτητοι Έλληνες που διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία και με ένα 10%-20% χασούρα θα ξεπλύνουν σύντομα και μπορούν αναμφίβολα να αντέξουν ένα Grexit.

    Ίσως και να το γλεντήσουν…

    http://thedayaftergr.blogspot.gr/2015/04/blog-post_414.html

 18. Ο/Η Αισθαντική κυρία που διαβάζει ποίηση λέει:

  Δεν αντέχω άλλην μπαναλιτέ με λαφαζαναίους και τοιαύτα συναφή.
  Θα μιλήσω για τον Γιάνις.

  Αντίο Γιάνις, η μοίρα του ΓΑΠ σε αναμένει.

  Χαίρε ω Νάρκισε αγαπημένε

  Καλό ταξίδι, αλαργινό καράβι μου, στου απείρου
  και στης νυχτός την αγκαλιά, με τα χρυσά σου φώτα!
  Να ‘μουν στην πλώρη σου ήθελα, για να κοιτάζω γύρου
  σε λιτανεία να περνούν τα ονείρατα τα πρώτα.

  Η τρικυμία στο πέλαγος και στη ζωή να παύει,
  μακριά μαζί σου φεύγοντας πέτρα να ρίχνω πίσω,
  να μου λικνίζεις την αιώνια θλίψη μου, καράβι,
  δίχως να ξέρω πού με πας και δίχως να γυρίσω!

 19. Ο/Η massilia λέει:

  Ωστε ο λόγος που ο Λαφαζάνης υποστήριξε το φασιστικό / γενοκτονιακό καθεστώς Μιλόσεβιτς ήταν ή μεγάλη άγνοια και η έλλειψη ίντερνετ!!! Εχουν πλάκα οι δικαιολογίες για όλους εκείνους που για τους δικούς του λόγους ο καθένας, όχι μόνο δεν διαμαρτυρήθηκαν για τη γενοκτονία που συνέβαινε 700 μόλις χιλιόμετρα απ’ τα βόρεια σύνορά μας, αλλά που κινητοποιήθηκαν για υποστηρίξουν τις φασιστικές γενοκτονιακές συμμορίες τύπου Αρκάν και τους μαφιόζους προστάτες τους. Ποιος θυμάται σήμερα το σκάνδαλο με την έκδοση του μαφιόζου Ασάνιν πίσω στη Σερβία; Ποιος θυμάται τη συντονισμένη εκστρατεία να φορτωθεί η ευθύνη της σφαγής της Μάρκαλε στα θύματα;

  Αν η «μεγάλη άγνοια» δεν δικαιολογεί τον απλό Γερμανό για τη σιωπή του για το Ολοκαύτωμα (σε συνθήκες ολοκληρωτικού πολέμου και υπέρτατης τρομοκρατίας), ακόμα λιγότερο δεν μπορεί να σταθεί σα δικαιολογία για έναν επαγγελματία πολιτικό στη δεκαετία του 90. Διάολε, δεν μιλάμε για τη Ρουάντα, μιλάμε για τη Γιουγκοσλαβία, μισή μέρα δρόμο με το αυτοκίνητο από τους Ευζώνους.

  Οσο για την έλλειψη ίντερνετ, ΟΚ δεν είχαμε τότε facebook αλλά χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια για να αγνοήσει κάποιος τον κατακλυσμό από αναφορές στον Ευρωπαϊκό τύπο για σφαγές, οργανωμένους βιασμούς, στρατόπεδα θανάτου, για τα ποτάμια αίμα στο Ζβόρνικ, τις φωτογραφίες από τη ματοβαμένη δράση των Τίγρεων στη Μπιέλινα, τις εικόνες από το στρατόπεδο της Ομαρσκα, τα ρεπορτάζ για το Κέρατερμ, τις αποκαλύψεις του Ed Vulliamy για το στρατόπεδο στο Τρνοπόλιε (ποιος μπορούσε να ξεχάσει τη φωτογραφία του αποστεωμένου Φίρκετ Αλιτς;), τις αναλύσεις του Ian Traynor στον Guardian, το μηνιαίο δελτίο του Institute for War and Peace Reporting. Δεν αναφέρω καν τη Σρεμπρένιτσα. Και εντάξει, τα άρθρα του Τάκη Μίχα δεν μπορούσαν να συγκινήσουν έναν ριζοσπάστη αριστερό αλλά ούτε Ελευθεροτυπία δεν διάβαζε ο Λαφαζάνης; Γιατί αν το έκανε, δεν θα μπορούσε να αγνοήσει τις εκπληκτικές ανταποκρίσεις του Λεωνίδα Χατζηπροδρομίδη από το Βελιγράδι, μνημεία οξυδερκούς ανάλυσης μέσα στο ωκεανό άγνοιας και παραπληροφόρησης που χαρακτήριζαν τις ελληνικές αναφορές στους Γιουγκοσλαβικούς πολέμους.

  Γιατί η Γιουγκοσλαβία της δεκαετίας του 90 ήταν «εθνική υπόθεση». Ο Μιλόσεβιτς, κατάφερε και πούλησε στην Ελλάδα την προοπτική μιας νέας προς Βορράν εθνικής εποποιίας πασπαλισμένη με σως από αντίσταση στη νέα τάξη, και το σύνολο του «εθνικού κορμού», από τη Χρυσή Αυγή μέχρι την άκρα αριστερά (με μόνη εξαίρεση την ΟΑΚΚΕ και κάποιους αναρχικούς – δυστυχώς όχι όλους) τσίμπησε το δόλωμα, το αγκίστρι και την πετονιά. Είκοσι χρόνια μετά, τα περισσότερα μέλη του φαν κλαμπ του Μιλόσεβιτς αποφεύγουν να μιλάνε για τις μέρες εκείνες. Όχι γιατί νοιώθουν άσχημα για τη Σρεμπρένιτσα αλλά επειδή ντρέπονται που υποστήριξαν έναν loser που έχασε 4 πολέμους σε 7 χρόνια. Αν όμως υπήρχε το internet…..

 20. Ο/Η πόσα παίρνουν οι τσιπρολαφαζάνιδες; λέει:

  Vladimir Lenin’s
  The State and Revolution

  Chapter 3: Experience of the Paris Commune of 1871. Marx’s Analysis
  1. What Made the Communards’ Attempt Heroic?
  [……..]
  2. What is to Replace the Smashed State Machine?

  […..]

  In this connection, the following measures of the Commune, emphasized by Marx, are particularly noteworthy: the abolition of all representation allowances, and of all monetary privileges to officials, the reduction of the remuneration of all servants of the state to the level of «workmen’s wages». This shows more clearly than anything else the turn from bourgeois to proletarian democracy, from the democracy of the oppressors to that of the oppressed classes, from the state as a «special force» for the suppression of a particular class to the suppression of the oppressors by the general force of the majority of the people–the workers and the peasants. And it is on this particularly striking point, perhaps the most important as far as the problem of the state is concerned, that the ideas of Marx have been most completely ignored! In popular commentaries, the number of which is legion, this is not mentioned. The thing done is to keep silent about it as if it were a piece of old-fashioned “naivete”, just as Christians, after their religion had been given the status of state religion, “forgot” the “naivete” of primitive Christianity with its democratic revolutionary spirit.

  The reduction of the remuneration of high state officials seem “simply” a demand of naive, primitive democracy. One of the “founders” of modern opportunism, the ex-Social-Democrat Eduard Bernstein, has more than once repeated the vulgar bourgeois jeers at “primitive” democracy. Like all opportunists, and like the present Kautskyites, he did not understand at all that, first of all, the transition from capitalism to socialism is impossible without a certain “reversion” to “primitive” democracy (for how else can the majority, and then the whole population without exception, proceed to discharge state functions?); and that, secondly, «primitive democracy» based on capitalism and capitalist culture is not the same as primitive democracy in prehistoric or precapitalist times. Capitalist culture has created large-scale production, factories, railways, the postal service, telephones, etc., and on this basis the great majority of the functions of the old «state power» have become so simplified and can be reduced to such exceedingly simple operations of registration, filing, and checking that they can be easily performed by every literate person, can quite easily be performed for ordinary «workmen’s wages», and that these functions can (and must) be stripped of every shadow of privilege, of every semblance of «official grandeur».
  ___________________________________________________________________________
  All officials, without exception, elected and subject to recall at any time, their salaries reduced to the level of ordinary «workmen’s wages» — these simple and «self-evident» democratic measures, while completely uniting the interests of the workers and the majority of the peasants, at the same time serve as a bridge leading from capitalism to socialism.
  ___________________________________________________________________________

  These measures concern the reorganization of the state, the purely political reorganization of society; but, of course, they acquire their full meaning and significance only in connection with the «expropriation of the expropriators» either bring accomplished or in preparation, i.e., with the transformation of capitalist private ownership of the means of production into social ownership.

  «The Commune,» Marx wrote, «made the catchword of all bourgeois revolutions, cheap government, a reality, by abolishing the two greatest sources of expenditure–the army and the officialdom.»

  From the peasants, as from other sections of the petty bourgeoisie, only an insignificant few «rise to the top», «get on in the world» in the bourgeois sense, i.e., become either well-to-do, bourgeois, or officials in secure and privileged positions. In every capitalist country where there are peasants (as there are in most capitalist countries), the vast majority of them are oppressed by the government and long for its overthrow, long for “cheap” government. This can be achieved only by the proletariat; and by achieving it, the proletariat at the same time takes a step towards the socialist reorganization of the state.
  […….]

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ευχαριστώ και μεταφράζω το Λένιν,
   αφού ρωτήσω κι εγώ πόσα παίρνει, βουλευτική αποζημίωση και προνόμια, από τους φόρους των χρεοκοπημένων ψηφοφόρων του ο «λενινιστής» επαναστάτης της Ίσκρα που υποκλίνεται βαθιά μπροστά στο Ρώσο καπιταλιστή σα δούλος που υποκλίνεται στο δεσπότη;

   Βλαντιμίρ Λένιν
   ‘Κράτος και Επανάσταση’

   Κεφάλαιο 3 : Η εμπειρία της Κομμούνας του Παρισιού του 1871.
   Η ανάλυση του Μαρξ

   1. Τι έκανε την απόπειρα των Κομμουνάρων ηρωική ;
   [ …….. ]
   2. Τι θα αντικαταστήσει την κατεστραμμένη κρατική μηχανή;

   ……………….

   «Όλοι οι κυβερνητικοί, χωρίς εξαίρεση, οι εκλεγμένοι και ανά πάσα στιγμή ανακλητοί, με τους μισθούς τους να μειώνονται στο επίπεδο του μέσου «μισθού του εργάτη»- αυτά τα απλά και «αυτονόητα» δημοκρατικά μέτρα, ενώ ενώνουν πλήρως τα συμφέροντα των εργαζομένων και της πλειοψηφίας των αγροτών, την ίδια στιγμή να χρησιμεύουν ως γέφυρα που οδηγεί από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό».
   ……………….

 21. Ο/Η Κάσυ Διάρη, η κυνηγιάρα λέει:

  Τους κοροϊδεύουν και οι ναζιστές

  http://www.stoxos.gr/2015/04/blog-post_7591.html

  20/4/15

  ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ… ΟΠΛΑ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ!!! ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΑΛΛΑ ΘΙΧΤΗΚΕ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΠΡΩΗΝ ΠΟΥΡΝΑΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΗΣ ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ!!!

  7:12 μ.μ. ΣΤΟΧΟΣ 1 σχολιο

  Φίλια πυρά δέχεται ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης ​από τον αντιπεριφερειάρχη Αττικής Γιώργο Καραμέρο.

  Ο αντιπεριφερειάρχης με tweet του επικρίνει τον υπουργό λόγω των όσων είπε σε έκθεση που εγκαινίασε για το κυνήγι.

 22. Ο/Η Kάσυ Διάρη, αγαπό τις καραμποίνες λέει:

  http://www.pfpo.gr/rizospastiki-politiki-h-dolofonia-poulion-kai-zoon-agrias-panidas/

  Λαφαζάνης / Ριζοσπαστική πολιτική, η δολοφονία χιλιάδων πουλιών και ζώων της άγριας πανίδας

  Sunday, 19 April, 2015 • 2 Comments

  • Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

   δεν ξέρω για το grexit που θέλει, αλλά αυτουνού δεν του πετυχαίνει ούτε η βαφή. Ας αλλάξει κομμώτρια, να μην του γυρίζει σε κομοδινί, να βγάζει και λίγο γκριζάκι στο μαλί να δένει με το άσπρο μουσάκι, να πείθει καλύτερα βρε παναγιωτάκι μου.

   • Ο/Η Μπαρουφαζάνννης με 3 ν λέει:

    καλέ, το περιοδικό το πέτυχε 😉

  • Ο/Η Po λέει:

   μεγαλείο λαφαζανικής αλλοφροσύνης: «η Ελλάδα διαθέτει πολλούς εναλλακτικούς δρόμους…»
   Αλλά δεν ονομάζει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ !

 23. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο Λαφαζάνης αρθογράφος στο περιοδικό του Τράγκα

  [ https://left.gr/news/stin-kolympithra-toy-tragka-xeplenetai-i-hrysi-aygi
  «Στην κολυμπήθρα του Τράγκα ξεπλένεται η Χρυσή Αυγή» ]

  http://www.crashonline.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-crash-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BA/

  ΤΟ ΑΡΘΡΟ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Λαφαζάνη στο CRASH που κάνει το γύρο του κόσμου

  29. Απριλίου, 2015
  Διαβάστε στο περιοδικό Crash που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα:

  Άρθρο –φωτιά του Παναγιώτη Λαφαζάνη που θα προκαλέσει πάταγο. Ανοίγει τα χαρτιά του ΣΥΡΙΖΑ και επιτίθεται εναντίον Αμερικανών, Γερμανών, Ισραηλινών και βαρόνων των μίντια. Ο υπουργός αναφέρεται σε επιλογές που μπορεί να κάνει η Ελλάδα εκτός ευρώ!

  Διαβάστε όλο το άρθρο του υπουργού ΠΑΠΕΝ που δημοσιεύεται στο περιοδικό Crash:

  Η Ελλάδα, διαχρονικά, σε όλες τις δύσκολες ώρες που πέρασε βρήκε τη δύναμη να σταθεί όρθια και να αντεπεξέλθει στις θύελλες.
  …………………………………..

  • Ο/Η Po λέει:

   Το crash είναι του Τράγκα που «ξέπλενε τη Χρυσή Αυγή» όπως σωστά καταγγέλλει το left.gr ;
   Εκεί έδωσε την περίφημη συνέντευξη ο Λαφαζάνης, η οπόια «κάνει το γύρο του κόσμου»;;;
   Μάλιστα.
   Ο Ομαδεών θα απαντήσει;

 24. Παράθεμα: Ο Λαφαζάνης και οι εναλλακτικοί Δραχμικοί εταίροι του Τρίτου Κόσμου | Τσιρκολάνδη

 25. Ο/Η laskaratos λέει:

  Εκτός από τη Χ.Α. και την κρατική Εκκλησία, ο καταδικασμένος είχε φίλους σε όλο το πολιτικό φάσμα, από τους Καραμανλή, Καρατζαφέρη, Παπαθεμελή, Ψωμιάδη, μέχρι τους Γλέζο, Κωνσταντόπουλο, Λαφαζάνη, Κουβέλη και ΚΚΕ.
  Θα ζητήσουν συγνώμη;
  Εδώ με τον διεφθαρμένο χουντοφασίστα πραξικοπηματικό αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ

  https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/24/karadzic-the-verdict/
  ΕΝΟΧΟΣ ο Κάρατζιτς! Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποφάσισε υπέρ των θυμάτων της γενοκτονίας στη Βοσνία

  Posted by Κλέων Νεμέας στο 2016/03/24

  Σήμερα, 24 Μαρτίου του 2016, είναι μια σημαντική ημέρα για τη Δικαιοσύνη, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Ισονομία. Στις 14.00 ανακοινώθηκε η απόφαση για τον Ράντοβαν Κάρατζιτς (Radovan Karadzic) στο Μόνιμο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία (ή όπως είναι ο πλήρης τίτλος του, International Tribunal for the Prosecution of Persons Responsible for Serious Violations of International Humanitarian Law Committed in the Territory of the Former Yugoslavia since 1991, στο εξής ΔΠΔΧΓ ή ICTY). Ο 70χρονος πρώην ηγέτης των Σερβοβόσνιων θα είναι ο πιο υψηλόβαθμος πολιτικός σε ολόκληρη την πρώην Γιουγκοσλαβία που θα αναγκαστεί να σταθεί όρθιος ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, και να ακούσει την εναντίον του ετυμηγορία για τα εγκλήματά του, αφού ο Μιλόσεβιτς πέθανε κατά τη διάρκεια της δίκης, ενώ Τούτζμαν και Ιζετμπέγκοβιτς (ηγέτες της Κροατίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, αντίστοιχα) πέθαναν κατά τη σύνταξη του κατηγορητηρίου.

  Ο σκληρός εθνικιστής Ράντοβαν Κάρατζιτς ήταν ο πρώτος ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας και της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας (Republika Srpska) και πρόεδρος του σερβοβοσνιακού εθνικιστικού εξτρεμιστικού κόμματος SDS. Καταγόταν από οικογένεια δωσιλόγων τσέτνικ του Μαυροβουνίου. Ο τσέτνικ πατέρας του είδε τον μικρό Ράντοβαν πρώτη φορά σε ηλικία πέντε ετών διότι ήταν φυλακή επειδή είχε βιάσει μια ξαδέρφη του. Ο μοναρχικός και αντικομμουνιστής Πρόεδρος της RS ήταν, επίσης, και αρχηγός (commander-in-Chief) του σερβοβοσνιακού στρατού των Σέρβων της Βοσνίας Vojska Republike Srpske (VRS), δηλαδή του στρατού εκείνου που βαρύνεται με χιλιάδες θηριωδίες και εγκλήματα πολέμου, και ήταν ό,τι πλησιέστερο στη ναζιστική πολεμική μηχανή μετά το Β’ΠΠ σε ευρωπαϊκό έδαφος. Ο γιατρός και λογοτέχνης Ράντοβαν Κάρατζιτς, που πίστευε σε ‘ανώτερες και κατώτερες’ φυλές, ήταν ένας από τους βασικούς αρχιτέκτονες της γενοκτονίας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και ο κύριος υπεύθυνος για την εθνοκάθαρση που υπέστησαν οι μη σερβικοί πληθυσμοί της πρώην Γιουγκοσλαβίας, στον επεκτατικό πόλεμο 1991-1995. Και φυσικά, ήταν ο κύριος υπεύθυνος της μεγάλης σφαγής στη Σρεμπρένιτσα.

  Σήμερα ήταν υποχρεωμένος να σηκωθεί όρθιος μπροστά στους δικαστές και στους εκπρόσωπους των θυμάτων και να ακούσει την ετυμηγορία, από τα χείλη του Νοτιοκορεάτη δικαστή O-Gon Kwon. Εντεκα κατηγορίες:

  – Δύο για γενοκτονία, μία για τη Σρεμπρένιτσα το 1995, και μία για περιοχές όπως Vlasenica, Foca, Zvornik, Bratunac, Prijedor, Kljuc, Sanski Most το 1992 (σε αυτήν αθωώθηκε, αν και βρέθηκε ένοχος για εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας και για παραβίαση νόμων και ηθών πολέμου),
  – Πέντε για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας,
  – Και τέσσερις για παραβίαση νόμων και ηθών πολέμου.
  Η δίκη κράτησε πέντε ολόκληρα χρόνια, από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι την αγόρευση του εισαγγελέα τον Οκτώβριο του 2014 και κατέθεσαν πάνω από 500 μάρτυρες, ενώ τα τεκμήρια που εξετάστηκαν ένα προς ένα ανέρχονταν σε χιλιάδες.

  Το δικαστήριο απέδειξε ότι ο Κάραζιτς έχει «ατομική ποινική ευθύνη»:

  – για την προμελετημένη δολοφονία πάνω από 8.000 Βόσνιων Μουσουλμάνων ανδρών και αγοριών της Σρεμπρένιτσα, μέσω οργανωμένων και προσχεδιασμένων μαζικών εκτελέσεων.
  – για τις εθνοκαθάρσεις, στις οποίες οι χασάπηδες Σέρβοι εθνικιστές εξόντωσαν πάνω από 130.000 ανθρώπους και έκαναν πρόσφυγες πάνω από 3.000.000 αμάχους (ενώ αντίθετα, οι απώλειες των επιτιθέμενων και υπεροπλισμένων σφαγέων Σέρβων ήταν ελάχιστες χιλιάδες, οι περισσότεροι στην πρώτη γραμμή, εκ των οποίων μόλις και μετά βίας ο αριθμός των αμάχων Σέρβων έφτανε σε τετραψήφιο αριθμό),
  – για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την αιχμαλωσία δεκάδων χιλιάδων Βόσνιων Μουσουλμάνων και Κροατών της Βοσνίας υπό συνθήκες διαβίωσης που αποσκοπούσαν φυσική εξόντωσή τους,
  – για την εισβολή και ισοπέδωση και αντικατάσταση πληθυσμού ολόκληρων χωριών, συστηματικά και ένα προς ένα, μέσω της τρομοκρατίας (πολιορκία, περικύκλωση, κατάληψη, κατοχή και εξόντωση),
  – για τις πολιορκίες στο Σαράγεβο και άλλες πόλεις μεταξύ Απριλίου 1992 και Νοεμβρίου 1995, επί 3 ή 4 χρόνια,
  – για τις δολοφονίες αμάχων και αθώων πολιτών, πράξεις που αποτελούσαν τμήμα της εκστρατείας τρομοκράτησης, μέσω ελεύθερων σκοπευτών και χρήσης βαρέων πυροβόλων,
  – για τους νοικιασμένους σνάιπερ που έριχναν σε παιδιά (1.601 παιδιά νεκρά μόνο στο Σαράγεβο),
  – για τον βομβαρδισμό σχολείων και νοσοκομείων,
  – για το πλιάτσικο που ακολουθούσε πάντα τις σφαγές αμάχων από τους ‘γενναίους’ Σέρβους φασίστες,
  – για την εκβιαστική ομηρία Κυανόκρανων και αξιωματούχων του ΟΗΕ,

  με λίγα λόγια για την επεκτατική επιθετικότητα και τον εξοντωτικό ρατσισμό στη χειρότερη μορφή του.
  Μάρτυρες υπεράσπισης του Κάρατζιτς ήταν, μεταξύ άλλων, αναγνωρισμένοι εγκληματίες πολέμου όπως:

  – ο υπαρχηγός του και πρόεδρος της Βουλής των Σέρβων της Βοσνίας Momcilo Krajisnik (Μομτσίλο Κάιζνικ),
  – ο ολιγάρχης υπουργός του και φίλος του Μιλόσεβιτς και χρηματοδότης του στρατού του Πάλε Momcilo Mandic,
  – οι στρατηγοί του Stanislav Galic και Dragomir Milosevic,
  – ο Πρόεδρος της ‘Σερβικής Δημοκρατίας της Κράινα’ Milan Martic,

  και πολλοί άλλοι, οι οποίοι έχουν ήδη καταδικαστεί για τις δικές τους προσωπικές ευθύνες στη γενοκτονία των ετών 1991-1995. Υπέρ του, κατέθεσε επίσης ο σημερινός Πρόεδρος της σερβοβοσνιακής οντότητας, ο Milorad Dodik, αθώωνοντας τον προκάτοχό του, γεγονός που σημαίνει πως, από την εποχή των εθνικών εκκαθαρίσεων, πολύ λίγα πράγματα έχουν αλλάξει στην σερβοβοσνιακή ηγεσία της Republika Srpska. Συνεπώς, δύσκολα μπορεί να πει κανείς πως η ηγεσία της Republika Srpska μετακινήθηκε έστω και ελάχιστα από τα εθνικιστικά ‘ιδανικά’ του Κάρατζιτς, όλα αυτά τα 25 χρόνια. Ο Κάρατζιτς, που στην αρχή της δίκης είχε υποσχεθεί πως στην απολογία του στο τέλος θα αποδομήσει όλες τις εναντίον του κατηγορίες, τελικά αρκέστηκε να πει πως «οι μάρτυρες του είπαν όλα όσα χρειάζονταν για να αποδειχτεί η αθωότητά του», πως παραδέχεται τα εγκλήματα που συνέβησαν τότε, παραδέχεται ακόμη και ότι αδιαμφισβήτητα οι εκτελεσμένοι από τους Σέρβους στη Σρεμπρένιτσα δολοφονήθηκαν εν αιχμαλωσία με τα χέρια δεμένα («who are undisputed victims with ligatures»), αλλά πως έχει «καθαρή συνείδηση». Η υπερασπιστική του γραμμή ήταν, αν αυτό σας θυμίζει κάτι, πως, ναι, «εγκλήματα συνέβησαν», αλλά δεν ευθύνομαι γι’ αυτά, ούτε εγώ, ούτε το κόμμα μου, ούτε η οργάνωσή μου, ούτε ο στρατός μου και οι δομές του αποσχιστικού κράτους στο οποίο ήμουν ηγέτης. Ευθύνονται μεμονωμένοι κακοποιοί, που τα έκαναν στο όνομα της σερβικής ιδέας, συν κάποιοι ανεξέλεγκτοι πλιατσικολόγοι παραστρατιωτικοί. Μπορεί οι αποδείξεις εναντίον του να ήταν χιλιάδες, αλλά ο δήμιος προτιμούσε να επιμένει, ‘τυχαία μεμονωμένα περιστατικά’.

  Αυτό, όμως, μάλλον δεν ήταν αρκετό για το Διεθνές Δικαστήριο, του οποίου η δουλειά όλα αυτά τα χρόνια ήταν πραγματικά τιτάνια, κι έτσι η ετυμηγορία ήταν η εξής:

  ΕΝΟΧΟΣ
  Γεγονός που σημαίνει ότι ο αρχηγός της σερβικής/σερβοβοσνιακής ‘εγκληματικής οργάνωσης’ (‘Joint Criminal Enterprise’ στην σχετική ορολογία) θα καταδικαστεί σε μια ποινή 40 ετών. Επίσης, ότι είναι ο υψηλότερος αξιωματούχος πολιτικός της Ευρώπης από την εποχή της Δίκης της Νυρεμβέργης και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που καταδικάζεται για γενοκτονία από διεθνές δικαστήριο.

  Επιτέλους, τα θύματα του φυλετικού και εθνικιστικού μίσους θα έχουν μια στιγμή δικαίωσης
  …………………………

 26. Ο/Η laskaratos λέει:


  Πρόλογος ποιού άλλου;
  του φιλοτύραννου Γλέζου.
  Με το ένα πόδι στον τάφο είναι, αλλά παραμένει αμετανόητος, ενδιαφέρεται μόνο να τον κηδέψει ο αρχιεπίσκοπος Λαυρεντιάδη, Κυριακίδη, Βουλιαγμένης και Βοιωτοπεδίου
  Δεν ντράπηκε να προλογίζει τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας εκατοντάδων παιδιών και χιλιάδων άμαχων.
  Από το xyzcontagion:
  Ποίηση από τον Ράντοβαν Κάρατζιτς. Ενα δίστιχο από το ποίημα ‘Σαράγεβο’: «Η πόλη καίγεται σαν ένα κομμάτι θυμίαμα / Στον καπνό βρυχάται η συνείδησή μας».

  https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/24/karadzic-the-verdict/

  ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Ράντοβαν Κάρατζιτς, Μομτσίλο Κράιζνικ, Ζβόνκο Μπάγιαγκιτς, τα μέλη της Χρυσής Αυγής Κουσουμβρής Σωκράτης, Μπέλμπας Απόστολος και Μαυρογιαννάκης Μιχαήλ, και οι Μήτκος Αντώνης, Ζαβιτσάνος Δημήτρης, Φλορίν Αννα, Μουρατίδης Γιώργος, Σπουργίτης Ελευθέριος, Μαρονικολάκης Ιδομενέας, Δημητρίου Χρήστος κά…………..


  Ο Μητροπολίτης ΕΕΦ και Zvornik και Tuzla Vasilije Kacavenda (σκληρός εθνικιστής και μέλος του κόμματος του Ράντοβαν Κάρατζιτς, που ευλογούσε τα όπλα των παραστρατιωτικών και της ΕΕΦ, αλλά και παιδόφιλος που καθαιρέθηκε-παραιτήθηκε το 2012), ο Ράντοβαν Κάρατζιτς, ο Ράτκο Μλάντιτς, πλήθος Επισκόπων και ιερέων, και ολόκληρη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Σέρβων της Βοσνίας εορτάζουν την επέτειο της μάχης του Κοσόβου και εύχονται «όλοι οι Σέρβοι να ζήσουν σε ένα και μόνο κράτος». Η ημέρα είναι η 28η Ιουνίου 1995, δύο βδομάδες πριν την Σρεμπρένιτσα, και η περιοχή το Sokolac της Βοσνίας. Η γιορτή ονομάζεται Vidovdan ή αλλιώς St. Vitus Day, ο προστάτης άγιος του σερβοβοσνιακού στρατού VRS, και αποτελεί τη μεγαλύτερη εθνικοθρησκευτική γιορτή των Σέρβων


  ‘Εθνική Ωμοψυχία’, όπως γράφει και η Ομάδα Carthago. Ιούνιος 1993, Αθήνα, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, Πανηγυρική εκδήλωση υπέρ του Ράντοβαν Κάρατζιτς. Διακομματική η υποστήριξη, Κώστας Καραμανλής από τη ΝΔ, Σουλαδάκης από το ΠΑΣΟΚ, Κολοζώφ από το ΚΚΕ. Κάπου εκεί βρίσκεται και ο Μίμης Ανδρουλάκης του τότε ΣΥΝασπισμού, όπως επίσης ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Κανελλόπουλος και αμέτρητοι άλλοι συνδικαλιστές και δήμαρχοι. Ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ συναντήθηκε με τον Κάρατζιτς και του εξέφρασε την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση του ποιμνίου του. Το ίδιο έκαναν και οι ηγεσίες του ΚΚΕ και του ΣΥΝ, Παπαρήγα και Δαμανάκη, δηλαδή εξέφρασαν κι αυτές την συμπαράσταση των δικών τους ποιμνίων. Δυστυχώς, στην ηγεσία της αριστεράς δεν έφταναν ποτέ οι εξομολογήσεις των Σερβόσνιων ‘αντιιμπεριαλιστών’ του Πάλε προς τους Ελληνες αριστερούς επισκέπτες-συμπαραστάτες για τα σχέδιά τους, πως όταν, δηλαδή, τελειώσει ο πόλεμος και έχουν ‘καθαρίσει’ με τις άλλες μειονότητες, όνειρό τους ήταν να απαλλάξουν την πατρίδα τους από τα κάθε λογής σοσιαλιστικά και κομμουνιστικά απομεινάρια του παρελθόντος και να φέρουν πίσω τον … Σέρβο βασιλιά.


  28η Ιουνίου 1995, δύο βδομάδες πριν την Σρεμπρένιτσα. Η γιορτή ονομάζεται Vidovdan ή αλλιώς St. Vitus Day, ο προστάτης άγιος του σερβοβοσνιακού στρατού VRS, και αποτελεί τη μεγαλύτερη εθνικοθρησκευτική γιορτή των Σέρβων. Ο Πατριάρχης Παύλος και πλήθος λαού και κλήρου, παρουσία του στρατηγού Μλάντιτς και του προέδρου Ράντοβαν Κάρατζιτς εορτάζουν την μάχη του Κοσόβου και τη Μεγάλη Σερβία και εύχονται «όλοι οι Σέρβοι να ζήσουν σε ένα και μόνο κράτος».


  Περιοχή Sokolac Βοσνίας, 28 Ιουνίου 1995: Επέτειος της μάχης του Κοσόβου, ημέρα του προστάτη αγίου του σερβοβοσνιακού στρατού VRS, ημέρα του Πρίγκηπα Αγιου Λάζαρου και των Σέρβων Αγίων Μαρτύρων που έπεσαν στη μάχη του Κοσόβου στις 28 Ιουνίου 1389, επέτειος της αναγνώρισης του σερβικού θρόνου το 1881, επέτειος της εμπρηστικής ομιλίας Μιλόσεβιτς στο Gazimestan του Κοσόβου, όταν ξεκίνησε τον πόλεμο κ.ο.κ. Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς, ο Ράτκο Μλάντιτς, ο πρόεδρος της Βουλής των Σέρβων της Βοσνίας Momcilo Krajisnik πλήθος Επισκόπων και ιερέων, και ολόκληρη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Σέρβων της Βοσνίας εύχονται «όλοι οι Σέρβοι να ζήσουν σε ένα και μόνο κράτος


  Περιοχή Sokolac Βοσνίας, 28 Ιουνίου 1995, η μεγάλη εθνική και θρησκευτική γιορτή των Σέρβων Vidovdan. Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς, ο Ράτκο Μλάντιτς, ο παιδόφιλος Μητροπολίτης ΕΕΦ και Zvornik και Tuzla Vasilije Kacavenda, πλήθος Επισκόπων και ιερέων, και ολόκληρη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Σέρβων της Βοσνίας εορτάζουν την επέτειο της μάχης του Κοσόβου και εύχονται «όλοι οι Σέρβοι να ζήσουν σε ένα και μόνο κράτος»


  Η ‘αληθινή’ ‘ελληνοσερβική φιλία’ και η μόνη που υπήρξε ποτέ ιστορικά. Στη φωτογραφία ο μαφιόζος παραστρατιωτικός Αρκάν (Zeljko Raznatovic), η σύζυγός του Τσέτσα (Ceca Svetlana), μεγάλη ποπ-σταρ στη Σερβία, και ο πρόεδρος Σπύρος Κυπριανού. Είναι μνημειώδεις εκείνες οι καταθέσεις, για το πως έμπιστοι του Μιλόσεβιτς και των άλλων Σέρβων μεγαλοεργολάβων εθνικιστικού μίσους πήγαιναν με αεροπλάνο κάθε λίγες μέρες στην Κύπρο, με τσάντες και βαλίτσες φορτωμένες σκληρό συνάλλαγμα από τα ταμεία του κράτους, και πως οι μυστικές υπηρεσίες και άλλοι επίσημοι θεσμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας τους παραλάμβαναν από το αεροδρόμιο, τους πήγαιναν στις θυρίδες, ανεξαρτήτως ώρας και ωραρίου, και τους ξαναπήγαιναν στην VIP αίθουσα. Τις ελληνικές και τις κυπριακές τράπεζες αξιοποιούσε η ‘αληθινή’ ‘ελληνοσερβική φιλία’, δεν έχουμε αμφιβολία γι’ αυτό.

 27. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.efsyn.gr/arthro/dokimazetai-i-laiki-enotita

  Συντάκτης:

  Γιώργος Πετρόπουλος
  .

  Σε διαρκή αναταραχή βρίσκεται η Λαϊκή Ενότητα, τουλάχιστον από τον περασμένο Δεκέμβρη που η διάσταση απόψεων στο εσωτερικό της για τον χαρακτήρα της παράταξης, τον τρόπο οργάνωσής της και τη σχέση της με τα κινήματα πήρε χαρακτήρα σύγκρουσης κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού στην Περιφέρεια Αττικής.

  Η αλήθεια βέβαια είναι ότι τα στοιχεία κρίσης η ΛΑ.Ε. τα είχε από γεννησιμιού της, με τον τρόπο που αποσπάστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκροτήθηκε ως ξεχωριστός πολιτικός φορέας. Αυτά επιδεινώθηκαν και βγήκαν στην επιφάνεια μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, ενώ τώρα έχουν πάρει απειλητικό χαρακτήρα και κανένας δεν γνωρίζει ποια θα είναι η εξέλιξη το επόμενο χρονικό διάστημα.


  Θ. Κούρκουλας, Κ. Ησυχος, Π. Λαφαζάνης, Α. Καλύβης, Μ. Μπαρσέφσκι . Οι λεπτές εσωκομματικές ισορροπίες ανάμεσα σε όλες τις… φυλές της Λαϊκής Ενότητας πρέπει να τηρούνται παντού, με τα πάνελ πρώτα και καλύτερα |

  Στο πλαίσιο όλων αυτών, οι ζυμώσεις στο εσωτερικό της ΛΑ.Ε. έχουν οδηγήσει σε μια σειρά εξελίξεις, οι κυριότερες εκ των οποίων είναι οι παρακάτω και αφορούν επί της ουσίας τη βασική συνιστώσα της, που είναι το Αριστερό Ρεύμα:

  Τρεις σημαντικές εξελίξεις

  ■ Το Αριστερό Ρεύμα (κληρονομιά από τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ), από άτυπη τάση μέσα στη ΛΑ.Ε., πραγματοποιεί σήμερα και αύριο πανελλαδική συνδιάσκεψη για να μετατραπεί σε αυτοτελή πολιτική κίνηση στο εσωτερικό της παράταξης.

  ■ Μια σειρά στελέχη της ΛΑ.Ε. και του Αριστερού Ρεύματος έχουν συγκροτήσει δική τους ξεχωριστή τάση με τον προσωρινό τίτλο «Συμβολή 73», καθώς τόσα είναι τα στελέχη που υπογράφουν «Κείμενο Παρέμβασης προς την Ιδρυτική Συνδιάσκεψη» της παράταξης. Ανάμεσα σε άλλους, στη «Συμβολή 73» συμμετέχουν ο Στάθης Κουβελάκης και η Φλώρα Νικολιδάκη.

  ■ Μεμονωμένα στελέχη, όπως ο Δημήτρης Μπελαντής (παλιό στέλεχος του Αριστερού Ρεύματος και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ), αυτονομούνται από τάσεις. Ο τελευταίος αποχώρησε από το Ρεύμα στη βάση πολιτικής πλατφόρμας την οποία και δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα ISKRA.

  Οι κινήσεις αυτές -οι οποίες είναι πιο έντονες στη βάση- χαρακτηρίζονται αποσυνθετικές από στελέχη της ΛΑ.Ε. Τα ίδια στελέχη θεωρούν πως το μέλλον της παράταξης δεν θα είναι ευοίωνο όσο δεν γίνεται η ιδρυτική της συνδιάσκεψη και δεν ξεκαθαρίζονται οι πολιτικές και οργανωτικές αρχές της.

  Στο πλαίσιο αυτό ερμηνεύουν τη μετατροπή του Αριστερού Ρεύματος σε πολιτική κίνηση ως μια προσπάθεια να ελεγχθεί η κατάσταση, ενώ η δημιουργία της κίνησης «Συμβολή 73» θεωρείται απόρροια των πολιτικών διαφορών και της έλλειψης δημοκρατίας μέσα στο Ρεύμα και μέσα στη Λαϊκή Ενότητα.

  Η συνδιάσκεψη του Ρεύματος

  Στην πανελλαδική του συνδιάσκεψη σήμερα και αύριο το Αριστερό Ρεύμα, όπως προαναφέραμε, καλείται να αποφασίσει τη μετατροπή του σε πολιτική κίνηση. Αυτή η μετεξέλιξη θα οριστικοποιηθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη λήγει αύριο όταν θα ληφθεί η σχετική απόφαση. Η δεύτερη φάση προβλέπει μέσα σε ένα εξάμηνο, το αργότερο, τη διοργάνωση συνεδρίου της νέας πολιτικής οργάνωσης όπου θα ψηφιστούν το ιδεολογικοπολιτικό της πλαίσιο και το καταστατικό της.

  Για την τωρινή συνδιάσκεψη, ανάμεσα στα μέλη του Ρεύματος κυκλοφόρησε πολυσέλιδο κείμενο συζήτησης το οποίο αναφέρεται στα ιδεολογικά και πολιτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η κίνηση και στη διαμόρφωση της ιδρυτικής διακήρυξης. Στο κείμενο αυτό γίνεται λόγος για ουσιαστική επαναθεμελίωση της Αριστεράς στην Ελλάδα, ενώ στη νέα κίνηση γίνεται προσπάθεια να παντρευτούν νεοκομμουνιστικά στοιχεία με στοιχεία αριστερών αντικαπιταλιστικών οργανώσεων.

  Οι ιδεολογικές αναφορές της κίνησης «βασίζονται και εμπνέονται από την κλασική κληρονομιά του Μαρξ και του Ενγκελς, την ιδιαίτερη συμβολή του Λένιν στο προχώρημα της μαρξιστικής σκέψης και στρατηγικής -ιδιαίτερα στον πολιτικό τομέα- και από τις επαναστατικές προωθήσεις του Γκράμσι, ειδικότερα στην τακτική του ‘’πολέμου θέσεων’’ και της απόκτησης της ηγεμονίας».

  Ταυτόχρονα, αφήνεται ανοικτό το πεδίο για την αξιοποίηση παλιότερων και σύγχρονων μαρξιστικών ρευμάτων. Στο πλαίσιο των πολιτικών θέσεων, το Ρεύμα προβάλλει τις θέσεις της ΛΑ.Ε., της οποίας θέλει να είναι ο βασικός πυλώνας. Πρέπει ακόμη να σημειωθεί πως ενώ το Ρεύμα χαρακτηρίζει τη ΛΑ.Ε. πολιτικό μέτωπο, στόχο θέτει τη δημιουργία ενός ευρύτερου κοινωνικοπολιτικού αντιμνημονιακού μετώπου στο οποίο επιθυμεί να ηγεμονεύσει η Λαϊκή Ενότητα.

  Η κίνηση των 73

  Στο δικό της κείμενο η «Συμβολή 73» ασκεί δριμύτατη κριτική για την πορεία της ΛΑ.Ε. ώς σήμερα, αποδίδοντας την κύρια ευθύνη στην ηγεσία της. Γίνεται λόγος για πλήρη αποτυχία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου ως προς τους στόχους που τέθηκαν, ενώ σημειώνεται πως «έξι και πλέον μήνες μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη και σχεδόν πέντε μήνες από το διήμερο της πανελλαδικής σύσκεψης στο ΣΕΦ, οι διαδικασίες για τη συγκρότηση της ΛΑ.Ε. εξακολουθούν να κινούνται με βήμα σημειωτόν».

  Και προστίθεται: «Η ευθύνη για την τρέχουσα λειτουργία και την πολιτική παρέμβαση της ΛΑ.Ε. έχει ανατεθεί σε προσωρινά, μη εκλεγμένα όργανα, που λειτουργούν στη βάση άτυπων κανόνων και επετηρίδων εντός του υφιστάμενου στελεχικού δυναμικού, το οποίο τείνει να προσλάβει χαρακτήρα ισοβιότητας».

  Για την ηγεσία επίσης αναφέρεται ότι «δεν υπάρχει τίποτε πιο εσωστρεφές από την εικόνα μιας αυτονομημένης ηγετικής ομάδας, που φαίνεται να μην έχει άλλη έγνοια πέρα από την απλή αναπαραγωγή της και την κατοχύρωση του ρόλου της». Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΛΑ.Ε. θεωρείται από τους 73 πως λειτουργεί διαλυτικά, με φαινόμενα αποστράτευσης και απογοήτευσης.

  Ο Δημήτρης Μπελαντής στο δικό του κείμενο θέτει επτά προϋποθέσεις διεξόδου από τη σημερινή κατάσταση της παράταξης οι οποίες, επειδή δεν προωθούνται από το Αριστερό Ρεύμα, οδηγούν τον ίδιο σε αποχώρηση από τις τάξεις του. Ο ίδιος επίσης θεωρεί ότι «ο κύκλος του Αριστερού Ρεύματος έχει πια κλείσει οριστικά».

 28. Ο/Η laskaratos λέει:

  Eνώ η συνεργασία ΑΝΕΞΕΛ-Καραμανλικών-ΛΑΕ στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η συνεργασία ΛΑΕ-Ραχήλ Μακρή;

  http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=25047:plaf-skai-synentefxi&catid=83:aristera&Itemid=200

  ……

  (Πέμ. 18/8/16 – 17:14)

  ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ ΚΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟ ΘΕΑΜΑ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΣΙΠΡΑ – ΛΕΒΕΝΤΗ

  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ TV

 29. Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

  http://www.tribune.gr/politics/news/article/133818/dimetri-rosida-kikloforouse-xipoliti-sto-grafio-tou-lafazani.html

  Δίμετρη Ρωσίδα κυκλοφορούσε ξυπόλητη στο γραφείο του Λαφαζάνη
  25 Απριλίου 2015

  Η υπόκλιση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στον Αλεξέι Μίλερ κατά την επίσκεψη του ισχυρού άνδρα της Gazprom στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας μονοπώλησε τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο, την παράσταση έκλεψε και μια Ρωσίδα, μέλος της αποστολής, που έβγαλε τις 12ποντες γόβες της και κυκλοφορούσε ξυπόλητη στους διαδρόμους του υπουργείου, όπως αναφέρει ο Μικροοικονομικός.

  «Μια εξ αυτών πήγε στο υπουργείο του κ. Λαφαζάνη με 12ποντο. Σε κάποια στιγμή πέταξε τις γόβες της και περπατούσε στον διάδρομο ξυπόλητη καθώς δεν άντεχε άλλο ύστερα από δυο ώρες αναμονής. Όσο για τους φουσκωτούς δεν άφησαν τον Αλεξέι λεπτό από τα μάτια τους», διαβάζουμε στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ.

  Έχουν και τα «τυχερά» τους Παναγιώτη οι μπίζνες με τους Ρώσους… Εντάξει, είναι λίγο απολίτιστοι, αλλά τι σημασία έχουν όλα αυτά όταν έχεις το δίμετρο απολίτιστο ξανθό να πατά ξυπόλητο πάνω στην υπουργική μοκέτα…

 30. Ο/Η laskaratos λέει:

  Το κόμμα Λαφαζάνη (1%) που εκλιπαρεί την Κωνσταντοπούλου (2%) για συνεργασία, έχασε την ψυχραιμία του:

  https://enosy.blogspot.gr/2017/02/blog-post_21.html#more
  ΤΡΊΤΗ, 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2017
  Το ΚΚΕ δημιουργεί πανικό στο …«κόμμα της δραχμής»!

  Κατάσταση πανικού επικρατεί στο κόμμα του Π. Λαφαζάνη μπροστά στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει από την στιγμή που αυτοανακηρύχθηκε – κάπως καθυστερημένα γιατί η πρωτιά ανήκει στον Θ. Κατσανέβα – ως το “κόμμα της δραχμής”.

  Η πρόσφατη συνέντευξη του Δ. Κουτσούμα στην ΕΡΤ1, αν και δεν είχε καμία συγκεκριμένη αναφορά στο κόμμα της δραχμής, δημιούργησε “σοκ και δέος” στο επιτελείο του. Η επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ΚΚΕ, εκπλήσσει ακόμα και τους πιο πιστούς οπαδούς του Π. Λαφαζάνη, αφού μέχρι χθες, πριν κάνει προμετωπίδα την δραχμή, είχε στην θέση της την “ενότητα της Αριστεράς” . Για να πάρετε μια μυρουδιά από την κρίση πανικού του ΑΡ/ΛΑΕ, αναδημοσιεύουμε την πρώτη παράγραφο από άρθρο του iskra.gr:

  Η απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του 902.gr. Δεν αναρτήθηκε, όμως, ολόκληρη, αλλά «λογοκριμένη». Ο 902.gr, ενώ δημοσίευσε όλες τις ερωταπαντήσεις παρέλειψε, προφανώς με εντολή της ηγεσίας του ΚΚΕ και μάλλον του ιδίου του Δ. Κουτσούμπα, πέντε κρίσιμες ερωταπαντήσεις. Κι αυτές οι «λογοκριμένες» ερωταπαντήσεις, όλως τυχαίως, αφορούσαν το κρίσιμο δίλημμα του νομίσματος, ευρώ ή εθνικό νόμισμα, για το οποίο διεξάγεται σήμερα μεγάλη διαμάχη σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, βρίσκεται στα χείλη ολόκληρου του ελληνικού λαού, ενώ το ελληνικό μαζί με το ευρωπαϊκό κατεστημένο, έχουν λυσσάξει κυριολεκτικά το τελευταίο διάστημα για να δυσφημίσουν και να αποτρέψουν ένα Grexit στη βάση ενός ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος.

  Πως τα καταφέρνει ο συντάκτης του iskra.gr σε μια παράγραφο 108 λέξεων να “αποκαλύψει” μια συνωμοσία (αυτο)λογοκρισίας, να παραποιήσει ένα δημοσίευμα του 902 και να προβάλλει ένα μεγάλο ψέμμα για τις προθέσεις του Σόιμπλε και όχι μόνο , είναι μεγάλο κατόρθωμα!

  – Τι παραποίησε; Για την αποκατάσταση της αλήθειας:

  1. Ο 902.gr έχει δημοσιεύσει ολόκληρο το video (είναι αυτό που παραθέτουμε).
  2. Η συνέντευξη είναι διάρκειας 41 λεπτών
  3. Το απομαγνηνοφωνημένο κείμενο, όπως αναφέρει στον τίτλο του ότι είναι “αποσπάσματα” από την συνέντευξη.
  ……………………..

  _________________

  http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/lafazanis-ston-spor-FM-den-exw-kamia-sxesi-me-tin-anakoinwsi-tis-lae-gia-to-gipedo-tis-aek/3332746

  Ο Λαφαζάνης θέλει την ψήφο των ΑΕΚτζήδων και αποδοκιμάζει πανικόβλητος το κόμμα του:

  Λαφαζάνης στον ΣΠΟΡ FM: «Δεν έχω καμία σχέση με την ανακοίνωση της ΛΑΕ για το γήπεδο της ΑΕΚ»
  Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μέσω του ΣΠΟΡ FM 94.6, τόνισε ότι δεν έχει καμία σχέση με την ανακοίνωση της ΛΑΕ για το γήπεδο της ΑΕΚ.

  Ο τομέας αυτοδιοίκησης της Λαϊκής Ενότητας ευθύνεται για την ανακοίνωση που βγήκε τη Δευτέρα καλεί τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Άρη Βασιλόπουλο να μην υπογράψει την υψομετρική μελέτη για το γήπεδο της ΑΕΚ.

  Σε επικοινωνία που είχε ο ΣΠΟΡ FM μαζί του, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι δεν θέλει να τοποθετηθεί και ανέφερε απλά ότι η ανακοίνωση βγήκε από τον τομέα αυτοδιοίκησης της ΛΑΕ.

 31. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο συνένοχος έχει θράσος

  http://www.iefimerida.gr/news/350169/o-lafazanis-zita-eidiko-dikastirio-gia-osoys-metetrepsan-ohi-toy-dimopsifismatos-se-nai
  12|07|2017
  ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ, ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ
  Ο Λαφαζάνης ζητά ειδικό δικαστήριο για όσους μετέτρεψαν το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s