«Λιάζονται στις πλατείες», μια έκφραση ανθρωπιάς…

…που δέχτηκε κακόβουλη και σκληρόκαρδη επίθεση

lask20apr15

του Αναγνώστη Λασκαράτου 
Προσωπικά η κυρία Χριστοδουλοπούλου μου είναι ίσως η πιο συμπαθής από τα πρόσωπα της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας, που στεγάζουν και αντιπαθέστατους, ακόμη και ακροδεξιούς, ακόμη και γυναίκες του επαρχιακού lifestyle. Φαίνεται άνθρωπος με καλά αισθήματα και προθέσεις η υπουργός, που νομίζουν πως την απαξιώνουν λέγοντάς την κυρία Τασία, όμως το γεγονός πως κράτησε το όνομά της, αποπνέει άρωμα αυτοπεποίθησης και ειλικρίνειας. Είναι όνομα πολύ πιο οικείο από κάποια γελοία ξενικά ονόματα, που αποκτήθηκαν από τις κατόχους τους μεταγενέστερα και που δείχνουν συμπλέγματα και προσποίηση. Το πρόσωπό της δείχνει αυθεντικότητα και κρατάει την ανάμνηση της ομορφιάς της νιότης του.

Με μανία της επιτίθενται οι ελαφρόμυαλοι σκληρόκαρδοι, θηλυκοί και αρσενικοί, γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί άντρες με θηλυκή συμπεριφορά και δεν εννοώ τη σεξουαλικότητά τους, εννοώ την ανασφάλεια, την ανανδρεία, την κουτσομπολική διάθεση, τη μικρότητα, την υστερία, πράγματα που απάδουν στην ανδρική ιδιότητα και που έχουμε συνδέσει, όχι και τόσο αδικαιολόγητα, λόγω των μακροχρόνια διαμορφωμένων βιολογικών ή και επίκτητων συμπεριφορών των δυο φύλων, με τις γυναίκες.

Όλη η νεοελληνική κακοήθεια, η συμπλεγματικότητα, ο εξυπνακισμός, η βλακεία και το μίσος εκδηλωθηκαν, από πολιτικούς και δημοσιογράφους, που νόμισαν πως βρήκαν την ευκαιρία να κερδίσουν μια εύκολη πολιτικάντικη νίκη εντυπώσεων με όχημα μια φράση, που εύκολα διαστρέφεται και παραποιείται ή τροφοδοτεί αστεϊσμούς, αλλά που άλλο τίποτα δεν δείχνει από αμεσότητα και φροντίδα, που νιώθει μια ανεπιτήδευτη και καλόκαρδη γυναίκα για τους άτυχους συνανθρώπους μας τους πρόσφυγες, που άλλοι τους λένε με διάθεση στιγματισμού, παράνομους μετανάστες, λαθρομετανάστες, μουσουλμάνους, τζιχαντστές, ανάλογα με το πόσο ανεβαίνει η κλίμακα του μίσους τους,  είτε ανήκουν στους απλούς ηλίθιους είτε στους ακροδεξιούς παλιανθρώπους, ενώ και δυο υπουργοί τους επισείουν ως ένα είδος ανθρώπινων σκουπιδιών με το οποίο απειλούν τη Δύση. Η υπουργός κληρονόμησε ένα πρόβλημα που προφανώς την ξεπερνάει, αλλά θα ήθελα να ξέρω πότε οι κατήγοροί της διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες κράτησης των μεταναστών για τις οποίες η χώρα μας έχει καταδικαστεί κάμποσες φορές στο ευρωπαϊκό δικαστήριο; Δεν έλλειψαν και οι γυναικείες κακίες: «Ηλίαση πάθαν οι πρόσφυγες, κυρία Τασία μου;» (‘ΤΑ ΝΕΑ’-18.4, Έλενα Ακρίτα), σε ένα άρθρο γεμάτο από τις εξυπνάδες μιας θυγατέρας παλιάς υπουργίνας του ΠΑΣΟΚ, που ορμώμενη από τα μεγαλοαστικά υψίπεδα («Μένω Φιλοθέη. Γεννήθηκα Φιλοθέη»-‘ΤΑ ΝΕΑ’-9.8.2014), κάνει κακόγουστα αστεία («…μήπως να τους δίνατε Κόπερτον για ομοιόμορφο και βαθύ μαύρισμα…»), με την τραγωδία ανθρώπων που δεν είχαν ούτε χιλιοστό της δικής της τύχης.

Μιλώντας έτσι η κυρία Χριστοδουλοπούλου, εξασφάλισε την εκτίμηση πολλών καλών ανθρώπων και την ηρεμία της συνείδησής της, χωρίς να κάνει φτηνή επίδειξη ανθρωπιάς. Συχνά αρκεί μια καλή κουβέντα για να καταλάβεις τον άλλον. Δεν ευθύνεται αυτή για το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε εξετάσει με τη σοβαρότητα που έπρεπε το πρόβλημα, όπως άλλωστε έκανε με όλα, ένα όμως τραγικά τεράστιο πανανθρώπινο και ευρωπαϊκό πρόβλημα, για το οποίο κανείς δεν έχει άμεσες και εύκολες λύσεις και στο οποίο δοκιμάζεται όλος ο δυτικός πολιτισμός. Δεν θα λύσει σχεδόν τίποτα η υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, δεν υπάρχουν οι αντικειμενικές συνθήκες γι’ αυτό και το κόμμα της έχει και δικό του μερίδιο ευθύνης, απλά δείχνει και θα δείξει για όσο διάστημα επιβιώσει αυτή η αντιφατική κυβέρνηση Χριστοδουλοπούλου-Κουντουρά («Έλενα Κουντουρά: Αποκαλύψτε τώρα τον αριθμό των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα. Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 29, 2014»), πως μπορεί μια ηθικά και οικονομικά χρεοκοπημένη χώρα να έχει στις πολιτικές της και ένα διαμαντάκι αρχοντιάς. Στην πράξη βέβαια οι πρόσφυγες θα συνεχίσουν να υποφέρουν, η δυστυχία των Νεοελλήνων θα ανακόψει τα όποια καλά αισθήματα των περισσότερων, που θα προσπαθούν να σώσουν εαυτούς, όσο για την Αριστερά, οι πράξεις μετρούν περισσότερο από τις προθέσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ μπερδεύει τις επιθυμίες του με την πραγματικότητα. Στο σημείο αυτό ελάχιστα μπορεί να κάνει η υπουργός, ‘δει δε χρημάτων’ κλπ.

Λιάζονται οι πρόσφυγες και οι φτωχοί στις πλατείες, τι αληθέστερο και λογικότερο; Τα παγκάκια των πλατειών και των πάρκων των συνοικιών ήταν τη δεκαετία του ’60, όταν έβγαινε η χειμωνιάτικη λιακάδα, γεμάτα από επαρχιώτες, από συνταξιούχους, από γιαγιάδες με τα εγγονάκια τους, από όλους αυτούς που δεν είχαν τη δυνατότητα να πάνε κάπου καλύτερα. Σήμερα εκεί βγαίνουν τα κυνηγημένα πουλιά, σαν σκυλιά τρομαγμένα μην τα πετροβολήσουν, από τα ανήλιαγα καταφύγιά τους και από τις μοναχικές γωνιές τους, στον αέρα, στο φως και στους ανθρώπους. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τους δει κάποιος όλους αυτούς. Η ματιά της αλαζονείας, του εγωϊσμού, της απόμακρης αφ’υψηλού ευτυχίας, της ανωτερότητας, της περιφρόνησης, της ελεγχόμενης συμπάθειας, της κατανόησης  ή να τους αγκαλιάσει με το βλέμμα του και με τα αισθήματά του παρακαλώντας να καλυτερέψει η τύχη τους ή προσφέροντάς τους ότι καλό μπορεί, όπου μπορεί. Στη χώρα των Φαρισαίων, οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως Ορθόδοξοι, ξεχνούν πως στο πρόσωπο κάθε ξένου εντέλλονται επιτακτικά, από τη φωνή των Ευαγγελίων τους, να βλέπουν το Χριστό.

Έχουν χάσει τον ύπνο τους οι Νεοέλληνες μικροαστοί, υποκινούμενοι και από τους κάθε λογής υπάνθρωπους όλου του φάσματος της ακροδεξιάς, τρομαγμένοι στ’ αλήθεια ή υποκριτικά από την απειλή των προσφύγων, αντί να έχουν χάσει τον ύπνο τους από τη δυστυχία που βλέπουν γύρω τους. «Μαύρισε ο τόπος» φωνάζει ο ένας μητροπολίτης, «οι μουσουλμάνοι είναι παιδεραστές» αλυχτάει ο άλλος, αστράφτει μες στο σκοτάδι η λάμα του Ναζιστή φονιά, «γεμίσατε τις πόλεις με λαθρομετανάστες», θρηνεί ο μεγαλοαστός πρώην πρωθυπουργός, κανοναρχώντας τον ακροδεξιό χορό των βρυκολάκων της Κατοχής και των φαντασμάτων του εμφυλίου και της δικτατορίας, για να πάρει τη ρεβάνς που τόσο απλόχερα του την προσφέρει ο ερασιτεχνισμός, τα ψέματα και οι διαβολικές συμμαχίες του αριστερού διαδόχου του. Όμως η δυστυχία του φυγά μας απειλεί όλους, γιατί κανείς δεν έχει εξασφαλίσει πως δεν θα βρεθεί ξένος είτε σε χώρα μακρινή ή μέσα στον τόπο του, μοναχικός γέρος, άστεγος, φτωχός ή άρρωστος ή ανήμπορος, χτυπημένος από την ειμαρμένη, ακόμη κι αν περιστοιχίζεται από δικούς του ανθρώπους, που όμως θέλουν να τον ξεφορτωθούν, αποξενωμένοι από αυτόν κάτω από τις αδήριτες ανάγκες της ωμής πραγματικότητας. Δεν λέω πως δεν είναι μεγάλο πρόβλημα το «μεταναστευτικό», όμως χρειάζεται ψύχραιμη αντιμετώπιση, μέσα στα όρια του πολιτισμού μας με πανευρωπαϊκή συνεργασία, τα υπόλοιπα είναι ευτέλειες, κακουργίες και πολιτικές επενδύσεις πάνω στη δυστυχία των πιο αδύναμων. ‘Η Νέμεση έρχεται αργά’ (όμως έρχεται), λέει ο Οράτιος (Ωδές-3.2.32) και ελπίζω ότι η δίκη των Ναζιστών θα τον δικαιώσει, γιατί περίσσεψε η ύβρις πάνω στα σκυλευμένα πτώματα των χαμένων μεταναστών. «Ύβρις γαρ εξανθούσ’ εκάρπωσε στάχυν άτης» (ο Αισχύλος στους ‘Πέρσες’, 821-22).

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, φασισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

30 Responses to «Λιάζονται στις πλατείες», μια έκφραση ανθρωπιάς…

 1. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  Αργά αργά μη σπάσουνε τ’αυγά

 2. Ο/Η Κάσυ Διάρη, βαράο λέει:

  Χρυσαυγίτες χτύπησαν φίλους του Παύλου Φύσσα

  Σύμφωνα με πληροφορίες δύο άτομα από το περιβάλλον του Παύλου Φύσσα που προσέρχονταν στο δικαστήριο λίγο πριν τις 9.00 το πρωί, καθώς αποτελούν βασικούς μάρτυρες κατηγορίας δέχτηκαν επίθεση.

  Οι ίδιοι καταγγέλλουν πως τα άτομα που τους επιτέθηκαν ήταν χρυσαυγίτες και αυτή την ώρα καταθέτουν για το περιστατικό στην ασφάλεια Πειραιά.
  Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού επιβεβαιώνει το περιστατικό

  Την επίθεση εναντίον φοιτητών, κάποιοι εκ των οποίων είναι μάλιστα μάρτυρες στη δίκη της Χρυσής Αυγής, κατήγγειλε πριν από λίγο ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κορυδαλλού, Μιχάλης Ευθυμιάδης.

  Όπως είπε ο κ. Ευθυμιάδης, μπροστά στην είσοδο του κτιρίου όπου διεξάγεται η δίκη, την ώρα που 4-5 φοιτητές κατέβαιναν από λεωφορείο στη συμβολή των οδών Χειμάρας και Μικράς Ασίας, δέχθηκαν, όπως ανέφερε, επίθεση από «φουσκωτούς». Κάποιοι από τους φοιτητές τραυματίσθηκαν και έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο.

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Σε ότι αφορά το Σάββα Ξηρό, νομίζω πως η κυβέρνηση έχει δίκιο. Το κράτος δεν δικαιούται να είναι βάρβαρο:

  http://www.msn.com/el-gr/news/politics/%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%ce%ad%ce%be%ce%b7-%cf%83%ce%b5-obama-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%af%ce%b1/ar-AAbnBNs?ocid=iehp

  Πάγια θέση της κυβέρνησης είναι ότι στη νομοθεσία δεν πρέπει να προβλέπονται εξαιρέσεις και δεν πρέπει να υπάρχουν φωτογραφικές διατάξεις. Με βάση, λοιπόν, το νόμο που ψηφίζεται μια ορισμένη κατηγορία κρατουμένων και αν πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, κυρίως να έχουν αναπηρία πάνω από 80%- η ποινή τους μετατρέπεται σε κράτηση κατ’ οίκον με «βραχιολάκι».

  Ο νόμος δεν έχει ως στόχο τον Σάββα Ξηρό. Ωστόσο και αυτός, όπως και άλλοι κρατούμενοι, πληρούν τις προϋποθέσεις για κατ’ οίκον κράτηση με «βραχιολάκι ». Ο εν λόγω πάσχει από σχεδόν ολική τύφλωση και κώφωση, σκλήρυνση κατά πλάκας και νεφρική ανεπάρκεια με ποσοστό αναπηρίας 98%. Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα έχει καταδικαστεί από τα Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις συνθήκες κράτησης του Σάββα Ξηρού. Η διάταξη θα ήταν φωτογραφική αν εξαιρείτο ο συγκεκριμένος κρατούμενος.

 4. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  Η κυρία της Φιλοθέης που ειρωνεύεται μετανάστες και ασπάζεται ακροδεξιούς μητροπολίτες

  http://sfrang2.blogspot.gr/2010/03/blog-post_23.html

  23 March 2010

  Η Τζούλια και ο μητροπολίτης…

  Στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ (20/3/2010) δημοσίευσε η δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Έλενα Ακρίτα ένα άρθρο, στο οποίο μας κακολογούσε, ως λαό, επειδή «όλοι γνωρίζουν την Τζούλια και ελάχιστοι τους πραγματικά αξιόλογους ανθρώπους αυτού του τόπου…» και ένας από αυτούς τους αξιόλογους είναι, λέει, ο μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος Χατζηνικολάου.

  Προχθές δημοσίευσε ΤΟ ΒΗΜΑ (21/3/2010) μια συνέντευξη με την κ. Ακρίτα πάνω στο ίδιο θέμα και άλλα ειδικότερα θέματα των δραστηριοτήτων της. Θεώρησα κατόπιν αυτού σκόπιμο να γράψω μια (ανοικτή) επιστολή στην κ. Ακρίτα για την κοροϊδία που υφιστάμεθα από κυβερνώντες και ρασοφόρους, μήπως και δεν τα έχει πληροφορηθεί… Ίσως γνωρίσει επιτέλους και το συγκεκριμένο μητροπολίτη!

  Κυρία Ακρίτα μου,>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> http://sfrang2.blogspot.gr/2010/03/blog-post_23.html

 5. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

  Η κυρία Χριστοδολοπούλου είναι σύζυγος του κυρίου Δρίτσα. Φαντάζομαι αν ήταν υπουργός με το όνομα κυρία Φάνη Πάλλη και ήταν σύζυγος ενός επίσης υπουργού ονόματι κ. Πετραλιά θα είχε άλλη αντιμετώπιση ως Νέπως. Αλλά είπαμαν, άλλον ήθος, άλλη ζωή. Κατά τα άλλα η κριτική δεν οφείλει να υποστείλει καμιά σημαία για να μην χαρακτηρισθεί σκληρόκαρδη και άδικη. Μια χαρά στολίστηκαν και όλοι οι άλλοι υπουργοί επί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και καλώς έγινε έτσι. Δεν θυμάμαι όμως να χρησιμοποιήθηκε συχνά το καταφύγιο της συντονισμένης τρισκατάρατης πολεμικής. Προφανώς και θα κριθεί η κ. Τ.Χ., όχι για την καλοκαρδοσύνη της, αλλά για τις πράξεις της. Η επιδεικτική καλοκαρδοσύνη και η δήθεν αγάπη προς όλους είναι το όπλο όσων δεν έχουν τίποτε να πουν και να προσφέρουν και προσπαθούν μέσα από αυτά να γίνουν αρεστοί.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Δεν είναι περίπτωση νεποτισμού το υπουργικό δίδυμο Χριστοδουλοπούλου-Δρίτσα.
   Είναι δυο άνθρωποι της ίδιας γενιάς, αυτόφωτοι ο καθένας και με αυτόνομη πολιτική πορεία.
   Κανενός η υπουργοποίηση δεν οφείλεται στον άλλο.
   Για τον κ.Δρίτσα δεν έχω καλή γνώμη και το έχω εκφράσει και εξηγήσει επανειλημμένα:
   https://roides.wordpress.com/2014/05/27/27mai14/
   https://roides.wordpress.com/2012/08/24/24aug12/

   Στο θέμα μας τώρα.
   Σε πολλά σημεία του άρθρου τονίζω πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα λύσει το πρόβλημα που ξεπερνάει και την υπουργό.
   Ήθελα να τονίσω μόνο τα εξής:
   1.Την απανθρωπιά αυτών που ειρωνεύονται τη «θεία» ή «κυρα» Τασία με βάση το «λιάζονται», γιατί πέρα από το ότι δεν έχουν και οι ίδιοι κάποια λύση, δεν διαθέτουν ίχνος ανθρωπιάς για μια πραγματική τραγωδία και το δείχνουν ακόμη και με κακόγουστα αστεία που αγγίζουν τα όρια της αθλιότητας.

   2. Τον ειλικρινή ανθρωπισμό της υπουργού, που τη διαφοροποιεί από αυτούς που την ειρωνεύονται. Δεν υποκρίνεται, ενδιαφέρεται για τους μετανάστες και αυτό άσχετα με τις δυνατότητες τις δικές της και της διαμορφωμένης κατάστασης να υπάρξουν σοβαρές βελτιώσεις.

   • Ο/Η Κωλόγερας λέει:

    Αγαπητέ κύριε Λασκαράτε,

    Θέλετε δηλαδή να μου πείτε πως αν ήταν σύζυγος του κυρίου Περπερόπουλου-Μπουτζούμπεση θα ήταν στην ίδια θέση; Αυτό δεν το ξέρουμε. Το μόνιμο επιχείρημα των Νεπότων είναι πως αξίζουν και πως δεν μπορούμε να τους αποκλείσουμε γιατί είναι ρατσιστικό αυτό και ίσως να έχουν δίκιο. Εκ του αποτελέσματος όμως κρίνονται και θα κρίνονται. Εγώ νόμιζα πως ήταν καιρός να εισέλθουν και νέοι άνθρωποι στην ηγεσία των Υπουργείων. Και υπάρχουν πολλοί και με καλύτερα βιογραφικά από την κυρία Χριστοδουλοπούλου, η οποία είχε άλλωστε κάνει και την παροιμιώδη γκάφα με την απόφαση που είχε εκδώσει. Ας μην τα δικαιολογούμε όλα πια. Ο Κατρούγκαλος ηθικότατος, η Χριστοδουλοπούλου δεν πειράζει που είναι σύζυγος Δρίτσα, η Ζωή δεν πειράζει που δεν σέβεται τίποτα, ο Διαμαντόπουλος δεν πειράζει που δεν ξέρει που του πάνε τα τέσσερα… Η ειρωνεία προς την κυρία Χριστοδουλοπούλου δεν αφορά όμως μόνο το «λιάζονται» αλλά και, κυρίως, το «εξαφανίζονται», που δείχνει πλήρη έλλειψη ενημέρωσης. Το «κυρά Τασία» που το λάνσαρε ο Κασιμάτης πρώτος, αν δεν κάνω λάθος, μου φαίνεται πολύ αστείο και γέλασα κι εγώ με την καρδιά μου, διότι εννοεί αυτό ακριβώς που λέτε κι εσείς πως είναι απλώς μια καλή κυρία με καλή καρδιά και ειλικρίνεια. Σιγά μην ενοχληθώ, ξεχάσαμε το «χοντρό» (Πάγκαλο), τον «τάπερμαν» ή «Κινέζο» ή «λογιστάκο» (Σημίτη), τον «τυφλό» (Σαμαρά), τα όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν για την Γκερέκου, την Βάσω Παπανδρέου, τη Ραχήλ Μακρή; Μια χαρά…Απλώς εμένα ούτε η ειλικρίνεια της κ. ΤΧ με ενδιαφέρει, ούτε η ηθική της (δεν τη θέλω για εξομολόγο), με ενδιαφέρουν οι πράξεις της και οι πολιτικές της αποφάσεις. Και εκεί βαθμολογείται με μηδέν κατά τη γνώμη μου. Εκτός εάν μπορείτε να μου δείξετε κάτι από το έργο της, έστω και μικρό.

    Με εκτίμηση,
    Κωλόγερας

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αγαπητέ Κωλόγερα,
  νομίζω πως στο ποστ ήμουνα σαφής.
  Δεν περιμένω έργο από κανέναν σχεδόν μέσα στην κυβέρνηση αυτή.
  Εκτιμώ τουλάχιστον τα καλά αισθήματα.
  Αν ψήφιζα μόνο με κριτήριο τα καλά αισθήματα και τις προθέσεις θα ψήφιζα Χριστοδουλοπούλου.
  Δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ ούτε Χριστοδουλοπούλου, ούτε κάποιο άλλο από τα κόμματα της Βουλής, από κανέναν από αυτούς δεν περιμένω ούτε εκτιμώ τίποτα.
  Υπάρχει μόνο εξουσιαστική μανία, συμφεροντολογισμός, αρπακτικότητα, προχειρότητα, παρεοκρατία, ανειλικρίνεια και άγνοια.
  Στο κυρα Τασία, έχει σημασία το ποιός το λέει.
  Την λένε έτσι αυτοί που όχι μόνο δεν δίνουν δεκάρα για την τραγωδία των μεταναστών αλλά κάνουν και πλάκα κι από πάνω.

  • Ο/Η Κωλόγερας λέει:

   Αγαπητέ κύριε Λασκαράτε,

   Αυτό που λέτε πως δεν περιμένετε έργο από κανένα σχεδόν μέσα στην κυβέρνηση αυτή είναι συνταρακτικό. Υπερβαίνετε σε αυστηρότητα μέχρι και τη δική μου κριτική τοποθέτηση.

   Ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο στην παρούσα συζήτηση.

   • Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

    Έργο Aλεξέι Τσίπουρα

    http://www.star.gr/Pages/Ellada.aspx?art=273864&artTitle=kede_oi_dimarchoi_apofasisan_omofona_na_min_dosoun_ta_apothematika_tous

    Μετά την πολύωρη και θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, όπου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δ.Μάρδας πέρασε δύσκολες ώρες, καθώς οι δήμαρχοι αντέδρασαν στην εκταμίευση των διαθεσίμων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην Τράπεζα της Ελλάδος, τελικά οι ίδιοι αποφάσισαν ομόφωνα να μην δώσουν τα αποθεματικά τους.

    Οι ίδιοι απάντησαν «όχι» στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, καθώς θεωρούν πως στην ουσία τα αποθεματικά δεν υπάρχουν, γιατί έχουν άλλες ανάγκες.

    Στη συνέχεια, σύμφωνα με την απόφαση τους, θα παραμείνουν σε αυτή τη στάση μέχρι τις 7 Μαΐου, οπότε έχουν και το συνέδριο τους και θα πάρουν την οριστική τους απόφαση.

    Παράλληλα, οι δήμαρχοι είπαν ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν γι’ αυτή την απόφαση, ενώ ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για να βρουν λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

    Να σημειωθεί ότι η απόφαση των δημάρχων ήταν ομόφωνη με εξαίρεση την παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ψήφισε «λευκό» αλλά δήλωσε ότι θα στηρίξει τις κινητοποιήσεις των δημάρχων.

    Οι περιφερειάρχες τάχθηκαν υπέρ των δημάρχων.

 7. Ο/Η Frixos λέει:

  Η εκτιμηση οτι η τιμιοτητα, η καλοσυνη και η συμπονια για τον συνανθρωπο είναι αρκετα για να συγκροτησουν το λογο και το εργο ενός πολιτικου, είναι λαθος. Οταν μιλαμε για πολιτικη χρειαζςται και ικανότητες, όπως, πολιτικη αντιληψη, οξυδερκεια, γνωση, αποφασιστικoτητα και κυριως ρεαλισμος.
  Από την άλλη παλι ειναι σιγουρο οτι η ελειψη αυτων που αναφερετε μπορει να οδηγησει σε εξ ισου ασχημες καταστασεις με αυτες που μπορει να οδηγησει η ελειψη των ικανοτητων που αναφερω εγω. Εν ολιγοις: δεν υπαρχει ενας μονο δρομος για την κολαση και, νομιζω οτι, ο πιο συνηθισμενος ειναι αυτος που ειναι σρωμενος με καλες προθεσεις.
  Επειδη ομως τυχαινει να γνωριζω το ζευγος (Δ – Χ) εδω και πολλες δεκαετιες, εχω διαμορφωσει τη γνωμη οτι προκειται για εντιμους και ειλικρινεις ανθρωπους που δεν θα βρωμιζαν ποτε τα χερια τους βουτωντας τα στο βρωμικο χρημα. Εχει σημασια να το τονισω αυτο γιατι ο Συριζα αποτελει καταφυγιο των καθε ειδους διαπλεκομενων αρπακτικων. Κατα τα λοιπα βλεπω τον κοσμο με εντελως διαφορετικα ματια απ’ οτι τον βλεπουν αυτοι και δεν θα μπορουσα να συμπορευτω πολιτικα μαζι τους.

 8. Ο/Η Βάταλος λέει:

  Αγαπητοί κύριοι,
  δεν ντρέπεστε, μαρξιστές άνθρωποι, να χρησιμοποιείτε χριστιανικά επιχειρήματα για να μάς πείσετε να δεχτούμε όλους τους φουκαράδες του πλανήτη στο χρεοκοπημένο Ρωμέηκο; Αν γουστάρετε ανθρωπισμό, πληρώστε τον με τα δικά σας χρήματα: Πάρτε τους στα σπίτια σας, δώστε τους να βινήσουν τις γυναίκες σας, κάντε τους μασάζ στ’ αρχίδια, αλλά μή μάς τους φορτώνετε στο κέντρο της Αθήνας, όπου βγάζουμε ιδροκοπώντας το ψωμί μας.
  Και πρό πάντων: Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τα επιχειρήματα του παράφρονος Εβραίου Ραββίνου Ιησού Χριστού, που δίδασκε να δανείζουμε χωρίς τόκο και χωρίς να περιμένουμε να μάς γυρίσουν πίσω τα χρήματα οι οφειλέτες, να γυρίζουμε και το άλλο μάγουλο σε αυτόν που μάς χαστουκίζει, να μή κάνουμε μπανιστήρι στις γυναίκες γιατί μοιχεύουμε, και τόσες άλλες παλαβομάρες για τις οποίες ποτέ δεν είπατε κουβέντα. Μόνο την «παραβολή της Κρίσεως» μάς τσαμπουνάτε κάθε τόσο, για να μάς πείσετε πως μόνο αν γίνουμε διάκονοι των λαθρομεταναστών θα πάμε στον Παράδεισο.
  Δεν υπάρχει χειρότερο είδος κρετίνου απο τον χριστιανο-κομμουνιστή. Δεν μπορείς να τον αντιμετωπίσεις με τίποτα, γιατί παίζει ταυτόχρονα σε δύο ταμπλώ και αγνοεί την στοιχειώδη λογική. Κλασικό παράδειγμα ο πάτρωνάς σας ο μπαρμπα-Φώτης με τα 69 ακίνητα…

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Πρώτα απ’όλα όταν απευθύνεσαι σε αυτό το μπλογκ θα σε παρακαλέσω να αποφεύγεις τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εναντίον οποιουδήποτε αξίζει λίγο σεβασμό.
   1. Δεν δήλωσα και δεν είμαι μαρξιστής. Σέβομαι πολύ το Μαρξ και δέχομαι το μαρξισμό σαν ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο ερμηνείας των ιστορικών φαινομένων, όχι αλάνθαστο, ούτε υπεράνω κριτικής, ούτε ως μοναδικό.
   2. Είμαι υποχρεωμένος όταν κριτικάρω ανθρώπους που δηλώνουν Χριστιανοί να τους κρίνω και με τα υποτιθέμενα δικά τους μέτρα, που είναι ο ευαγγελικός λόγος, άσχετα αν εγώ τον δέχομαι ή όχι και στο σημείο τουλάχιστον των «ξένων» τον θεωρώ πρωτοπόρο, ανθρωπιστικό και αξιοθαύμαστο.
   3. Όποιος μπει στον κόπο και διαβάσει προτού επικρίνει θα δει πως πουθενά δεν υποστηρίζω την ανεξέλεγκτη είσοδο κλπ αναγνωρίζω την τεράστια πολυπλοκότητα του προβλήματος, επικρίνω το ΣΥΡΙΖΑ για προχειρότητα, θεωρώ το πρόβλημα παγκόσμιο που δοκιμάζει τις α΄ξίες των δυτικών κοινωνιών.
   4.Είναι σαφέστατο πως η κόκκινη γραμμή μου είναι +η αντιμετώπιση των προσφύγων ως άτυχων συνανθρώπων και όχι ως σκουπιδιών.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Είναι τεράστιο πρόβλημα, δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αφορά όλη την ανθρωπότητα, δημιουργεί τεράστιες ευθύνες κυρίως στην πλούσια και πολιτισμένη Δύση και μπορεί να λυθεί μόνο με σφαιρική εποπτεία και ανθρωπιστική διάθεση. Η Ελλάδα πρέπει να αντιληφθεί δυο πράγματα:
   1. Δεν είναι το κέντρο του κόσμου
   2.Χρωστάει, δεν της χρωστάει σήμερα σχεδόν κανείς.

   http://www.istoria.gr/jan03/3.htm

   ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ,

   ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ
   Για τους Πρόσφυγες

   …….

   Γράφει o ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ
   ………….
   O Tύπος της Bρετανίας υπολογίζει ότι τα προσεχή χρόνια οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στη χώρα θα φτάσουν τα πέντε εκατομμύρια, με σημαντικές επιπτώσεις στο σύστημα υγείας και κοινωνικής πρόνοιας και εκπαίδευσης.
   …………………
   Aπό τα 22 εκατομμύρια πρόσφυγες που υπάρχουν σήμερα ανά τον κόσμο τα 10 εκατομμύρια είναι ανήλικα παιδιά. Συχνά, μάλιστα, τα παιδιά εξαναγκάζονται να λάβουν μέρος σε μάχες. Yπολογίζεται ότι 300.000 παιδιά έχουν απαχθεί ή εξαναγκάστηκαν να γίνουν στρατιώτες, ενώ χιλιάδες άλλα υφίστανται σεξουαλική δουλεία
   ……………..

   Σπάνια, όμως, τα περιστατικά γίνονται γνωστά, όπως συνέβη με τον μικρό Kουβανέζο Έλιαν Γκονζάλες. H μητέρα του πνίγηκε σε ναυάγιο στο ταξίδι προς τιςHΠA και η διαμάχη μεταξύ του πατέρα του και των αντικαστρικών συγγενών του στη Φλώριδα έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο. Oύτε ένα μονόστηλο όμως δεν δημοσιεύθηκε για κάποιο δεκαεξάχρονο παιδί που περπάτησε χιλιάδες χιλιόμετρα από τη Nικαράγουα ως τα σύνορα της Aριζόνας.

   Aνάλογη ήταν και η ιστορία 16 ασυνόδευτων παιδιών από το Aφγανιστάν, που λίγες ημέρες πριν τη γιορτή των Xριστουγέννων βρέθηκαν τρέμοντας από το κρύο στα ανατολικά σύνορα της Aυστρίας. Σε όλη τη δεκαετία του ’90 χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά κάνουν αίτηση για άσυλο σε βιομηχανικές χώρες, όμως ελάχιστα αποκτούν την ιδιότητα του πρόσφυγα.
   ……………

   Tον επόμενο χρόνο, μετά την τουρκική εισβολή, η Aρμοστεία άνοιξε γραφεία στην Kύπρο για την υποδοχή των Eλλήνων προσφύγων που έφευγαν κυνηγημένοι από τα τουρκικά τανκς. Όμως η δράση του οργανισμού απλωνόταν σε όλες τις γωνιές της γης, όπου οι συγκρούσεις δημιουργούσαν προβλήματα και οδηγούσαν στον ξεριζωμό εκατομμύρια ψυχές.
   …………….
   Tο 1986 ο εμφύλιος πόλεμος στη Mοζαμβίκη είχε κορυφωθεί και μαζί του η μαζική έξοδος. Περισσότερο από το ένα τρίτο του πληθυσμού των 17 εκατομμυρίων εγκατέλειψε τις πατρογονικές εστίες και αναζήτησε καταφύγιο σε γειτονικές χώρες.
   …………………

   Mε την αυγή της τελευταίας δεκαετίας του 20ού αιώνα, η κρίση στον Περσικό οδήγησε τέσσερα εκατομμύρια Kούρδους από το Bόρειο Iράκ να κατευθυνθούν στην Περσία, ενώ 500.000 άνθρωποι έφτασαν στα σύνορα με την Tουρκία.
   ………………..

   Mετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης νέες εθνικές εντάσεις ξέσπασαν σε πολλά σημεία της περιοχής όπως συνέβη με τη διαμάχη Aρμενίας-Aζερμπαϊτζάν για το Nαγκόρνο Kαραμπάχ, στον Bόρειο Kαύκασο, στη Γεωργία και στο Tατζικιστάν. Παράλληλα, η Aρμοστεία, το 1993, ολοκληρώνει το πρόγραμμα επαναπατρισμού 370.000 προσφύγων που επέστρεψαν από την Tαϊλάνδη στην Kαμπότζη. Tην επόμενη χρονιά η κρίση της Pουάντας βρισκόταν στην κορύφωσή της και τα γραφεία της Aρμοστείας είχαν να αντιμετωπίσουν 1,7 εκατ. ανθρώπους που έφευγαν από το Zαΐρ. Ένα εκατομμύριο ψυχές είχαν χαθεί στη φοβερή διαμάχη. Όμως, ο εμφύλιος πόλεμος που ξέσπασε στο Zαΐρ, ανάγκασε τους πρόσφυγες της Pουάντας να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και αναρίθμητοι από αυτούς να πεθάνουν στα δάση καθώς προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τις συγκρούσεις. Mετά τις σφαγές, 60.000 παιδιά ήταν αναγκασμένα να φροντίζουν άλλα επιζώντα μέλη της οικογένειάς τους.

   H πορεία της Aρμοστείας συνεχίστηκε παράλληλα με τις γεωπολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ετών: Tσετσενία, πρώην Γιουγκοσλαβία, Mοζαμβίκη, Kόσοβο. Mε τις εχθροπραξίες του 1998 στο Kοσσυφοπέδιο, 350.000 άτομα εκτοπίστηκαν από τις εστίες τους τον πρώτο καιρό και η Ύπατη Aρμοστεία υπό αντίξοες συνθήκες προωθούσε ένα πρόγραμμα βοήθειας στους κυνηγημένους πληθυσμούς.

   Tο 1999 οι νατοϊκές επιδρομές που κράτησαν 78 ημέρες οδήγησαν ένα εκατομμύριο ανθρώπους να καταφύγουν στην Aλβανία και στην ΠΓΔM. Tα Mέσα Mαζικής Eνημέρωσης σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν την Oδό του Mαρτυρίου που ακολουθούσαν τα καραβάνια των προσφύγων, κάτω από τις βόμβες που έπεφταν αδιακρίτως πάνω σε εμπολέμους και άμαχο πληθυσμό.
   ……………….

   Tο Eιδικό Δικαστήριο του OHE για Eγκλήματα Πολέμου στη Xάγη, ήρθε αντιμέτωπο με τα όσα συνέβησαν στον πόλεμο της Bοσνίας-Eρζεγοβίνης. Eνώπιόν του ήρθαν τρεις από τους δράστες βιασμών που διαπράχθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και η καταδίκη τους ήταν σημαντική? κατηγορούμενοι για μαζικούς βιασμούς και υποδούλωση ως όπλο πολέμου. Ήταν η πρώτη φορά που αναγνωρίστηκαν τέτοιες κατηγορίες ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.
   ……………….

   Tο Eιδικό Δικαστήριο του OHE για Eγκλήματα Πολέμου στη Xάγη, ήρθε αντιμέτωπο με τα όσα συνέβησαν στον πόλεμο της Bοσνίας-Eρζεγοβίνης. Eνώπιόν του ήρθαν τρεις από τους δράστες βιασμών που διαπράχθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και η καταδίκη τους ήταν σημαντική? κατηγορούμενοι για μαζικούς βιασμούς και υποδούλωση ως όπλο πολέμου. Ήταν η πρώτη φορά που αναγνωρίστηκαν τέτοιες κατηγορίες ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

 9. Το θέμα με την επίμαχη δήλωση Χριστοδουλοπούλου δεν είναι αν ήταν ακριβής ή όχι, πολύ πιθανόν να ήταν ακριβής και μακάρι να ήταν (δηλαδή να είχαν σχεδόν όλοι κοιμηθή σε σπίτια το προηγούμενο βράδυ), το θέμα είναι να την κρίνουμε με τα ίδια ακριβώς μέτρα που θα κρίναμε ανάλογη δήλωση του προκατόχου της Δένδια.

  Ε, αυτό από ΣΥΡΙΖΑ μεριά δεν έγινε. Αν είχε πει ο Δένδιας κάτι τέτοιο, θα είχε γίνει χαλασμός. Θυμάστε τις αντιδράσεις με το δώρο που του είχανε κάνει στην Υπηρεσία Ασύλου.

  • Ο/Η Μάκις Χριστοδουλόπουλος λέει:

   Υπάρχει χάσμα ανάμεσα στις αντιλήψεις Χριστοδουλοπούλου-Δένδια

   http://www.avgi.gr/article/601329/o-n-dendias-eide-mono-lathrometanastes-sti-lesbo-kai-oxi-prosfuges

   Ο Ν. Δένδιας είδε μόνο «λαθρομετανάστες» στη Λέσβο και όχι πρόσφυγες
   12.07.2013

   Το κρέας ψάρι ονόμασε, κατά τη συνήθη τακτική άλλωστε της κυβέρνησης, και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στη Λέσβο, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις επικρίσεις που δέχεται η χώρα από τη Διεθνή Αμνηστία για την κατάσταση των κρατητηρίων και των κέντρων κράτησης, καθώς δήλωσε πως «η Αμυγδαλέζα είναι ένα από τα πιο σύγχρονα στρατόπεδα στην Ευρώπη. Και νομίζω ότι είναι εξαιρετικό». Κατά τα άλλα, ο υπουργός προανήγγειλε το άνοιγμα ενός «Κέντρου Πρώτης Υποδοχής Παρανόμων Μεταναστών» σε στρατόπεδο που παραχωρήθηκε μόλις προχθές από τις Ένοπλες Δυνάμεις.
   Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης προανήγγειλε το άνοιγμα ενός «Κέντρου Πρώτης Υποδοχής Παρανόμων Μεταναστών» σε στρατόπεδο που παραχωρήθηκε μόλις προχθές από τις Ένοπλες Δυνάμεις
   «Η ολοκλήρωση της κατασκευής θα πάρει μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά πιστεύω ότι προς το τέλος Αυγούστου θα έχουμε τη δυνατότητα να λύσουμε αυτό το πρόβλημα, το οποίο βασανίζει το λιμάνι του νησιού, της Λέσβου, και, όπως ξαναείπα, δημιουργεί μια άθλια εικόνα για τη χώρα στο εξωτερικό», δήλωσε σχετικά, παραβλέποντας πως στην πλειοψηφία τους πρόκειται για πρόσφυγες, οικογένειες από τη Συρία και όχι «λαθρομετανάστες», που βασανίζονται και οι ίδιοι από την πλήρη ανυπαρξία οποιασδήποτε δομής υποδοχής και περίθαλψης.
   Επιπλέον, ο υπουργός αποκάλυψε ότι αυτή τη φορά μελέτησε την έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για τις απωθήσεις, που προ δύο ημερών παρουσιάσαμε και εμείς στη σελίδα, αλλά, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του, δεν έφτασε μέχρι το τέλος, καθώς η έκθεση περιλαμβάνει και έρευνα για τις συνθήκες κράτησης και τη συστηματική πολιτική της κράτησης ανηλίκων ή ακόμα και μη απελάσιμων.
   «Στα κρατητήρια, επειδή αναφερθήκατε, σε πολλά κρατητήρια η κατάσταση δεν είναι καλή. Βέβαια, αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι το σωφρονιστικό σύστημα δεν μπορεί να απορροφήσει τους ανθρώπους που καταδικάζονται και κατά συνέπεια οι υπεράριθμοι μένουν στα κρατητήρια της Αστυνομίας αντί να οδηγούνται στις φυλακές. Ο συμπατριώτης σας ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου σε συνάντηση που είχαμε μόλις προχθές μου δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να αυξήσει τους αριθμούς απορρόφησης των κρατουμένων από τα κρατητήρια» δήλωσε για την κατάσταση στα κρατητήρια.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Nομίζω πως ο κ.Δένδιας είναι υπόλογος για τις φοβερές δοκιμασίες που υφίσταντο οι μετανάστες στα στρατόπεδα και στα κρατητήρια, χωρίς να έχει διαμαρτυρηθεί ή έστω ενδιαφερθεί να παρέμβει, ούτε ένας από αυτούς που ειρωνεύτηκαν την «κυρία Τασία».

   http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/paidia-toy-katotatoy-theoy

   …….τη φρίκη του στρατοπέδου των μεταναστών στην Αμυγδαλέζα. Ανάμεσα στα άλλα, ιδιαίτερη εντύπωση έχει κάνει το γεγονός ότι απροσδιόριστος αριθμός ανηλίκων κρατείται εκεί επί μήνες σε άθλιες συνθήκες. Ρακένδυτα, με πρόχειρα επιδιορθωμένες σαγιονάρες στα πόδια και μακό μέσα στην καρδιά του χειμώνα, δίχως θέρμανση και καθαριότητα, παιδιά που ξεκίνησαν το ταξίδι τους από χώρες με εμφύλιο και γενοκτονίες προς τον «Παράδεισο» της Ευρώπης βρέθηκαν πίσω από συρματοπλέγματα σε άθλια μισοκατεστραμμένα κοντέινερ να τρέφονται επί μήνες καθημερινά μόνο με λιγοστό ρύζι ή μισή μερίδα πατάτες χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς πρόσβαση σε εκπαιδευτικές ή άλλες υπηρεσίες που όλες οι διεθνείς συμβάσεις για τα δικαιώματα του παιδιού θεωρούν απαραίτητες για όλους τους ανηλίκους ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, θρησκείας ή εθνικότητας.
   …………………….

   Το όλο «σύστημα» αυτό κοστίζει ετησίως πάνω από 4,5 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο. Ένα σύστημα που διακηρυκτικά τουλάχιστον έχει στόχο είτε την επαναφορά των ανηλίκων αυτών στις βιολογικές τους οικογένειες είτε την ανατροφή τους έως την ενηλικίωσή τους και το οποίο με βάση τα επίσημα στοιχεία πετυχαίνει το σκοπό του σε λιγότερες του 2% περιπτώσεις… Και μόνο αυτή η τραγική αναποτελεσματικότητα θα έπρεπε και τεχνοκρατικά να έχει θορυβήσει τους ιθύνοντες.

   http://www.tovima.gr/society/article/?aid=609771

   Καταδίκη για τις συνθήκες κράτησης μεταναστών στην Ελλάδα

   Προσφυγή δύο γυναικών από τη Δομινικανή Δημοκρατία

   Σε νέα καταδίκη της Ελλάδας για παραβιάσεις της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προχώρησε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) με αφορμή την προσφυγή δύο γυναικών από τη Δομινικανή Δημοκρατία που κατήγγειλαν απάνθρωπες συνθήκες κράτησής τους ενόψει της απέλασής τους.

   Το δικαστήριο αποδέχθηκε όλους τους ισχυρισμούς τους και καταδίκασε την Ελλάδα για απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση. Υποχρέωσε, μάλιστα, τις ελληνικές Αρχές να καταβάλουν από 6.500 ευρώ στην κάθε μία από τις προσφεύγουσες για ηθική βλάβη.

   http://www.kathimerini.gr/799753/article/epikairothta/ellada/katadikh-ths-elladas-gia-apan8rwph-metaxeirish-paratypwn-metanastwn

   16.01.2015
   Καταδίκη της Ελλάδας για απάνθρωπη μεταχείριση παράτυπων μεταναστών
   Tο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα, για απάνθρωπη μεταχείριση 14 παράτυπων μεταναστών από το Ιράν, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Αίγυπτο, την Νιγηρία και την Κίνα.

 10. Ο/Η του κώλου λέει:

  Καλαβρύτων: «Η εισροή Μουσουλμάνων Μεταναστών αποτελεί ΜΕΓΑΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ»

  Στίς εικόνες, που σας παρουσιάζουμε σήμερα, αγαπητοί μου φίλοι του παρόντος Blog, βλέπετε μερικούς πρόσφυγες, που έρχονται στην Ελλάδα μας για να απολαύσουν ………..τον ήλιο μας! Σύμφωνα με την δήλωση της Υπουργού κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου «απλά το πρωΐ λιάζονται» και εν συνεχεία «εξαφανίζονται»!!!!

  Καθώς θα διαπιστώσετε η «ηλιοθεραπεία» των ταλαίπωρων αυτών ανθρώπων αρχίζει …..απο το πλοίο που τους μεταφέρει! Ακόμη και ένα βρέφος, στη δεύτερη φωτογραφία, απολαμβάνει τόν …….ήλιο στην αγκαλιά ενός οργάνου του λιμενικού Σώματος!

  Έτσι βλέπει τα πράγματα η καθ’ ύλην αρμοδία Υπουργός κα Χριστοδουλοπούλου!

  Αυτό και μόνον το γεγονός όχι μόνο μας αναγκάζει να «βγούμε απ’ τα ρούχα μας», αλλά καί να εμφανισθούμε σαν να αναιρούμε τις ήδη διατυπωμένες σκέψεις μας, ότι δηλ. η αποστολή των μυριάδων μεταναστών, Μουσουλμάνων στο θρήσκευμα, στη Χώρα μας σκοπόν έχει να αλλοιώσει τον χαρακτήρα της Πατρίδος μας.christof

  Έχουμε εκτεθή δημοσίως, ισχυριζόμενος, ότι έπειτα από δύο-τρείς δεκαετίες οι Ισλαμιστές – μετανάστες θα είναι τά αφεντικά στον τόπο μας, εμείς δε «ξένοι» στην Πατρίδα μας.

  Οι Μουσουλμάνοι τότε θα είναι οι Νοικοκυραίοι και τα παιδιά σας ή τα εγγόνια σας οι υπηρέτες! Εκείνοι θα είναι οι Εργοδότες και τα παιδιά σας οι εργάτες!

  Επίσης οι πόλεις και τα χωριά θα έχουν γεμίσει με Μιναρέδες και Τζαμιά! Όλα αυτά ισχύουν!

  Η αθρόα εισροή Μουσουλμάνων Μεταναστών αποτελεί ΜΕΓΑΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ για την Ελλάδα μας.

  Η Ορθόδοξη Χριστιανική Ελλάδα μας, δεν κινδυνεύει απλώς! Χάνεται! Λίγο-λίγο εξαφανίζεται!

 11. Ο/Η Διεθνιστής λέει:

  «Η καπιταλιστική κρίση, οι δυσκολίες στη διαχείρισή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ιδιαίτερα στην Ευρωζώνη, αλλά και στις ΗΠΑ, οι συνέπειές της ακόμη και στις καπιταλιστικές οικονομίες που εξακολουθούν να έχουν προς το παρόν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, δυναμώνουν τους ανταγωνισμούς, τις αντιθέσεις και την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα στη Νοτιοανατολική Ασία, στην Κασπία και την Κεντρική Ασία, στην Αφρική, στη Λατινική Αμερική.

  Ιδιαίτερα, άκρως επικίνδυνες είναι οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή, γεγονός που εκδηλώνεται με την υλοποίηση σχεδίου ιμπεριαλιστικής επέμβασης για την επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μεγάλων οικονομικών ομίλων κρατών-μελών της ΕΕ και των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική, στον Περσικό Κόλπο, για την απόκτηση γεωστρατηγικού πλεονεκτήματος στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία, την Κίνα, τη συμμαχία των BRICS, που απειλούν την αμερικανική παγκόσμια πρωτοκαθεδρία στην ιμπεριαλιστική “πυραμίδα”. Η κατάσταση αυτή συνδυάζεται με τη διοχέτευση κεφαλαίων σε πολεμικές συγκρούσεις ως μέσο ελέγχου της καπιταλιστικής κρίσης.

  Οι εξελίξεις θέτουν συνεχώς και πιο επίμονα τη σχέση καπιταλισμός – κρίση – πόλεμος»

  Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ «Πυκνώνουν τα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Καμιά εμπλοκή. Καμιά συμμετοχή!», εφημερίδα «Ριζοσπάστης», 19 Σεπτέμβρη 2012.

  • Ο/Η Po λέει:

   Όλες οι απόψεις σεβαστές.
   Μπορεί η Ε.Ε. να κάνει λάθη ή να βρίσκεται σε πολλά πράγματα σε λάθος δρόμο, αλλά τη θεωρώ σπίτι μας, και δεν βλέπω εναλλακτική.

 12. Ο/Η Διεθνιστής λέει:

  Το θέμα είναι να δούμε ποια ανάλυση επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα και ποια όχι.
  Η ανάλυση του ΚΚΕ (ενώ η ανανεωτική αριστερά, ψήφιζε το Μααστριχτ), για διακρατική ένωση, καπιταλιστικών-ιμπεριαλιστικών κρατών, επιβεβαιώνεται αντικειμενικά, ανεξάρτητα από την πρόταση για το «δια ταύτα».
  Ούτε εγώ βλέπω, άμεση εναλλακτική, αλλά αν δεν μπορώ να διαφύγω (άμεσα) από την φυλακή μου, δεν την βαφτίζω «σπίτι μου».
  Προϋπόθεση για κάθε συζήτηση εναλλακτικής διεξόδου, είναι η συνειδητοποίηση της κατάστασης, χωρίς ψυχολογικές και ιδεολογικές ωραιοποιήσεις.
  Ακούω από πολλούς γνωστούς μου σε συζητήσεις, να λένε: » να σώσουμε τουλάχιστον τις κατακτήσεις της Ευρώπης», η λένε για αυτούς που μετανάστευσαν σε χώρες όπως η Αγγλία η η Γερμανία «αυτοί τουλάχιστον ζούν εκεί μια κανονική ζωή», από άμβωνος ΜΜΕ, μας απειλούν ότι πρέπει με νύχια και με δόντια «να μείνουμε στην Ευρώπη», γιατί εκτός αυτής υπάρχει το χάος και η καταστροφή.
  Όλα αυτά δείχνουν ένα κοινωνικό σύστημα σε παρακμή και περιχαράκωση, που δεν έχει πρόταση για όλο τον πλανήτη, αντίθετα στηρίζει την ευημερία ενός όλο και μικρότερου μέρους, στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, ακόμα και την καταστροφή τμημάτων της πλειοψηφίας.
  Όμως ο πλανήτης μας έχει γίνει πολύ μικρός και ο ανθρώπινος κόσμος σ΄αυτόν έχει γίνει ΕΝΑΣ.
  Οι πανηγυρισμοί για την (αναίμακτη) πτώση του τείχους του Βερολίνου, έχουν αντικατασταθεί από κραυγές για όρθωση τειχών πολυ πιο εκτεταμένων, ποτισμένων με αίμα αθώων.
  Πίσω από τις ιδεολογικές κουρελούδες, που μπορεί να παίρνουν την μορφή του Νίτσε σε φτηνή απομίμηση για μαγαζάτορες (Βάταλος) η της θρησκείας σαν θεραπαινίδας του σωβινισμού (Αμβρόσιος), κρύβεται ο ίδιος απρόσωπος και απάνθρωπος μηχανισμός του Κεφάλαιου, όπως μας τον έδειξε γυμνό, ο Κ. Μαρξ.

 13. Ο/Η kseeath λέει:

  “Επαναπροωθήσεις προσφύγων” μετά τα κροκοδείλια δάκρυα αποφασίζει η ρατσιστική Ευρώπη http://fb.me/1MkrzWa02

 14. Ο/Η stavretta λέει:

  *ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ*

  *ΕΣΤΑΛΕΙ ΜΥΝΗΜΑ ΠΡΟΣ*
  *ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ* *& ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ*
  *υπουργός κος Παναγιώτης Λαφαζάνης*
  Tετάρτη 13/5/2015 6:20μμ
  http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=234&language=el-GR
  Επικοινωνία με το Υπουργείο
  Το μήνυμά σας έχει σταλεί επιτυχώς. Ευχαριστούμε!

  ΘΕΜΑΤΑ:
  *1ον) ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΤΕΜΕΝΟΣ, είναι καί λέγεται ΤΖΑΜΙ‏*
  *2ον) ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ*

  http://stavretta.blogspot.gr/2015/05/1-2.html
  https://plus.google.com/109312180618499727008/posts?hl=el

  *ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ*

  EΛΛHNEΣ ΣTEIΛETE ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΤΖΑΜΙ.

  *ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ*
  stavretta

  **********************************************************

  *ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ*
  *ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ*
  *ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ*

  *Το Ισλάμ και οι Μουσουλμάνοι στην Αθήνα (1970 – 2014)*

  *Το «επίσημο» Τζαμί και οι «αδελφοί Μουσουλμάνοι» στην Ελλάδα (η συνέντευξη μου στον Δημήτρη Κατσαρό)*

  ***********************************************************

  *Aνακοίνωση μεταναστών , αναφορικά με την δολοφονία του 29χρονου Έλληνα*
  http://stavretta.blogspot.gr/2015/05/a-29.html

  *ΣΧΕΔΙΟ ΜΙΝΑΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ CIA ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.*
  http://stavretta.blogspot.gr/2011/05/cia_23.html

  *ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΠΟΥ ΣΚΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ…*
  http://stavretta.blogspot.gr/2013/07/blog-post_4495.html

  *Οταν 17.000 Έλληνες ζητούσαν άσυλο από τους Σύρους!*
  http://stavretta.blogspot.gr/2015/05/17000.html

  *Κάν’το όπως η Αυστραλία: Έτσι θα λυθεί το πρόβλημα με τους λάθρο!*
  http://stavretta.blogspot.gr/2015/04/blog-post_61.html

  *SOS: Οι μετανάστες από τη Συρία ξαναφέρνουν στην Ευρώπη την πολυμυελίτιδα*
  http://stavretta.blogspot.gr/2015/04/sos.html

 15. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

 16. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=42880

  Γιάννης Παντελάκης

  Πλούτισαν τα νησιά από τους πρόσφυγες;

  Η Τασία Χριστοδουλοπούλου έκανε δηλώσεις που προκάλεσαν μεγάλη φασαρία. Για τους πρόσφυγες που λιάζονται, για τους πρόσφυγες που εξαφανίζονται. Και η νέα δήλωσή της, «για τους πρόσφυγες που πλούτισαν τα νησιά», έγινε αντικείμενο έντονου σχολιασμού.

  Μέσα στις δηλώσεις της, όμως, υπάρχει και μια αναφορά που πέρασε χωρίς μεγάλη συζήτηση. Αναφέρθηκε σε κάποιους νησιώτες που «έχουν φτάσει να ζητάνε λεφτά απο τους πρόσφυγες για να φορτίσουν τις μπαταρίες των κινητών τους»! Για αυτό, δεν έγινε κανένας ντόρος. Όπως δεν έγινε καμιά φασαρία και για τα πέντε ευρώ που ζήταγαν από πρόσφυγες για ένα μπουκαλάκι νερό ή τα χρήματα που ζήταγαν για να τους επιτρέψουν να κάνουν ένα μπάνιο. Κανένας θόρυβος και για το πλιάτσικο που έγινε από κάποιους σε φουσκωτά και εξωλέμβιες μηχανές που έφταναν γεμάτα με πρόσφυγες.

  Να το διευκρινίσουμε από την αρχή. Όλη αυτή η αισχρή συμπεριφορά απέναντι σε κάποιους απελπισμένους ανθρώπους, δεν αφορά στο σύνολο των κατοίκων εκείνων των νησιών που εξακολουθούν ακόμα και τώρα να είναι τόποι υποδοχής προσφύγων. Αφορά όμως, σύμφωνα με μαρτυρίες, ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων που βρήκαν το προσφυγικό κύμα ως μια καλή ευκαιρία να βγάλουν μερικά χρήματα. Προφανώς μιας και η πλειονότητα των ΜΜΕ δεν δίνει εμφαση σε αυτές. Σπάνια τα Μέσα ενημέρωσης στηλιτεύουν συμπεριφορές που στρέφονται απέναντι σε εν δυνάμει «πελάτες» τους. Αναγνώστες, τηλεθεατές, ακροατές. Προτιμούν κάτι πιο ανώδυνο. Να μιλάνε ή με γενικότητες ή μεταθέτοντας το πρόβλημα αλλού. Για παράδειγμα, μια μέθοδός τους, είναι να επικρίνουν πολιτικούς εκπροσώπους μεμονωμένα. Σπάνια θα σταθούν κριτικά για ψηφοφόρους οι οποίοι επιλέγουν γραφικούς ή επικίνδυνους βουλευτές. Θα στηλιτεύσουν ενδεχομένως την εν μέρει συμπεριφορά των βουλευτών αυτών, άλλα όχι και εκείνους οι οποίοι επανειλημμένα τους στέλνουν στη Βουλή.

  Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τις πολιτικές δυνάμεις. Σχεδόν ποτέ δεν θα στραφούν σε αντικειμενικά καταδικαστέες συμπεριφορές ενός κομματιού της κοινωνίας. Είναι και οι δικοί τους «πελάτες» και τους εχουν ανάγκη. Ιδιαίτερα σε μια προεκλογική περίοδο σαν και αυτή που διανύουμε. Είναι το περίφημο «πολιτικό κόστος», το οποίο ουσιαστικά είναι το «ψηφοθηρικό κόστος». Εκείνο που θέλει να χαϊδεύει τα αυτιά των ψηφοφόρων ακόμα και αν αυτοί κάνουν κάτι ακραίο. Ας θυμηθούμε μόνο, με πόση δυσκολία τα πολιτικά κόμματα καταδίκασαν εκείνους που επέλεγαν το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Μίλαγαν για «παραπλανημένους ψηφοφόρους» και χρειάστηκε χρόνος μέχρι να πειστούν πως πρόκειται για απόλυτα συνειδητοποιημένους ψηφοφόρους. Ο σοφός λαός, που δεν είναι πάντα σοφός, δύσκολα θα γίνει αντικείμενο κριτικής…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s